Új privát üzeneted érkezett!

Most volt itt a védőnőnk. Nem sokat időzött, kérdezgetett ezt-azt.
Mondta, hogy én is kérdezzek, ha valami gondom van, de most egyenlőre minden rendben van, nem is tudtam mit kérdezni!
Mostmár összefogom írni a kérdéseimet, mert ilyenkor mikor kellene semmi nem jut eszembe!

KépKép
editmaci
 
 


Igen, hosszú. Ma sűrű sorokban csörögnek a barátnők SMS-ei, mindenki azt kérdezi, hogy egyben vagyok-e még Kép. Akinek gyereke van, az végigkérdezi a tüneteket: nincs hasmenésed, nem fáj a derekad, fejed? stb. Kép. A fejem olyan mint egy kaptár, de ez szerintem az idő miatt van. Micsoda lucsok lesz itt, ha bejön a +10 fok tényleg...
Ha rosszul vagy melegben meg zárt helyen, igyekezd elkerülni. Kismamákkal toleránsak sok helyen, bár nem mindenhol, ld. tömegközlekedés.
www.magyarorszag.hu-n nem lehet elintézni az adókártyát? Vagy legalább időpontot foglalni hozzá? (Adókártyám nekem is régi van...) Szerencsére nekünk a lakáson nincs hitel, a kocsi meg jövőre lejár. Akkor akarunk majd egy nagyobb lakásba menni. Kettőnknek ez kénylemes volt, egy gyerekkel megoldjuk, de kettővel nagyon kicsi lenne.
Jaj, ez a nyugdíj-téma. Szerinted normális dolog az, hogy a fiatalokat a nyugdíjból élő szülők, nagyszülők támogatják? Én a főnökömmel vesztem össze ezen egyszer, hogy ő nem megy nyugdíjba (64 évesen) 80.000-ért. Mondtam neki, hogy én meg nem egészen annyiért dolgozom. Ja, de maga fele annyi idős- volt a válasz. Erre megkérdeztem, hogy szerinte az igényeim is feleakkorák?! Õk már kifizették a házukat, sok fiatalnak meg esélye sincs a hitelre se. Ezt nagyon utálom a közszférában. Csak azért kap több pénzt, mert régebb óta dolgozik. Na, hagyjuk, ez nekem vesszőparipám...
Azt számoltam, hogy a GYED meg a családi p. kb. annyi lesz, mintha a fizetésemet kapnám... De a GYES?! Szerencsére akkor jár majd le a hitelünk...De már azon agyalok, hogy maradjak-e Lilivel itthon 3 éves koráig GYES-en, vagy vállaljunk be még egy gyereket - az ugye GYES után öngyilkosság anyagilag, vagy menjek vissza dolgozni 2 hónapra és költözzünk? Na, hátha addig ránkszakad az OTP...Kép. De legalább egy lottót kéne vennem, nem? Kép.

KépKép
pedina
 
 


Hát azt még én sem tudom, hogy lenne a jobb: gyerek-munka-gyerek; vagy gyerek után rögtön a másik? Na,de ezen még van időm gondolkodni!
Lottót legalább te vehetnél, mert én nem lottózom, de mindíg várom, hogy történjen valami....

KépKép
editmaci
 
 

 
 

Ja, azt mondta a védőnő, amikor meglátta a babakocsit, meg benne a cuccokat, hogy szinte semmit sem kell venni a gyereknek, mert úgyis kinövi, meg úgyis kap a rokonoktól!!! Jó, az oké, hogy eleinte biztos változik hetente a mérete, de valamit akkor is kell adni rá, meg azért arra nem számíthatok, hogy majd mindent megkap a családtól! Mondjuk az igaz, hogy mi már szinte semmit nem kapunk, mindent a babának vesznek!Kép Múlthéten is voltak keresztanyámék vendégségben, és hoztak egy nagyon édi tipegőt ajándékba. Imi már meg is említette, hogy a gyerek még meg sem született, és már lassan töb ruhája van mint neki!!!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Ez hülyeség, mármint, hogy ne vegyél semmit. Úgyse tudod megállni, meg ha hoznak, akkor nagyobbakat hoznak, meg én úgy vagyok vele, hogy ilyen taknyos tavaszi időben nekem 1-másfél hónapig senki se jöjjön a gyerekhez. Addig meg bebugyolálom egy rongyba, vagy mi? Lilinek inkább 62-es cuccokat vettünk, az azért egy darabig jó lesz. Mostanában már úgy kell leállítanom magam, hogy ne vegyek többet, ez tény. Kép De pl. az ajánlott 4 db rugdalózó: egybe belepisil, egyre rábüffen a tej, kifolyik a kaki és ennyi. Kép Moshatsz ezerrel, hogy másnap tudj rá mit adni...Amúgy én egy babának se vittem ruhát... Szélcsengő, rágóka, babanapló, játék ... Egyszer vettem egy kombidresszt, de a legkisebb méret kicsi lett a kéthetes babának...

KépKép
pedina
 
 


Persze, hogy hülyeség. Én is alíg tudom megállni, hogy ne vegyek valami apróságot, pedig mi még hol vagyunk a július 22-től!!!Kép Azt pedig én sem szeretném ha az első hetekben özönlenének el minket a látogatók. Nekem inkább az lenne a jó, ha Imi tudná úgy intézni a szabadságait, hogy akkor otthon legyen!Jó, az első napokban biztos itt lesz anyu vagy anyós is velem, de az azért másabb, mint mikor családostól beülnek babát néznegetni!!!
Egyébként Iminek van egy 12 éves húga, aki ide jár mellénk suliba, és már most kijelentette, hogy Szeptembertől itt lesz minden délután nálunk.Oké, legyen, de néha még ő is olyan gyerek, hogy figyelni kell rá, hogy ne csináljon hülyeséget!

KépKép
editmaci
 
 


Lehet, hogy utólag megbánom, de én azt mondtam, hogy nekem nem kell segítség. Sanyi elég jól elboldogul itthon, főzéssel és egyebekkel, itthon lesz 3 hétig, már szólt a munkahelyén. Annyi idő alatt csak helyrejövök.
Én az anyósomnak a látványától is rosszul vagyok, meg csak a gond lenne vele, nem segítség lenne nekem, és a sértődések elkerülése végett anyumnak is mondtam, hogy ne jöjjön segíteni. Meg ugyan mit kerülgetnénk egymást 44 négyzetméteren?! A vendégjárást meg már csak azért is ellenzem, mert nem mindenkinek természetes az, hogy megkérdezi, hogy fél-egy órát mikor nem zavar. Hanem volt olyan, aki megjegyezte, hogy ha jön babalátogatóba, legalább megkóstolja a főztöm .. ?! Kép. Miből gondolja, hogy én háromfogásos ebédet fogok neki gyerekágyból főzni?! Kép.
Azt szoktam mondani, hogy hagyjanak minket hármasban összeszokni először...

KépKép
pedina
 
 


Akkor most babalátogatóba megy, vagy ebédelni!?Kép Én leginkább majd az anyósomra támaszkodhatom, de vele nagyon jó viszonyban vagyokKép, és nagyon közel lakik hozzánk. Anyu nem tudom, hohy vidékről, hogy tudja majd megoldani, de ő is szeretne pár napot itt lenni. Na persze nem úgy gondoltam én sem, hogy reggeltől estig, az elég borzasztó lenne szerintem is! Szerencsére Imi nekem sem egy elveszett ember, és szeret is egíteni, úgyhogy emiatt nem félek én sem.
Én leginkább az olyan "tapintatos" vendégektől tartok-főleg férfiak-akik majd a szopiztatást is végig akarják nézni.

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok,
Könnyen beszélek én, olyan messze vagyok még gyakorlatilag a témától, hogy na! Én biztos vagyok abban, hogy tartom magam ahhoz az elhatározásomhoz, hogy a baba 6hetes koráig rajtunk kívül senki mégcsak hozzá sem érhet a gyerekhez!!! Nagyon fontos neki ez az időszak a kötődés kialakítása és későbbi nyugalma szempontjából, mindenki ráér. Ahogy Edina írta, az persze más, hogy ha valaki meg tudja oldani azt, hogy jön-megy. Félóra. Nem több. Erre pl anyukám képes, de anyósom képtelen lenne. Õ lesz kiiktatva. Nekem senki nem fog a nyakamon lógni, mert gondolkodás nélkül hazazavarom. A gyerek az első. Ha tetszik, ha nem, a bébinek a nagyszülők is csak idegenek. És szoptatás??? Az égvilágon senkinek semmi köze hozzá. Valahogy most úgy látom, ez olyan, mintha azt néznék, mi történik a hálószobában...khm.
vbea
 
 


Olvasgatom a nők lapja februári babások fórumját. Ott se jönnek a gyerekek, már millió tippet begyűjtöttem, hogy mit kell tennem ,ha Lili hétfőn se jön Kép. Séta, lépcsőzés, tonik, szex, forró fürdő. Kép Hónapok óta nem fürödtem, az jól esne Kép. A 6 hetes szextilalmat is betartom, bár erre senki nem figyelmeztetett orvosilag...KépNegyediken lakom, lift nincs, ha ettől eddig nem szültem meg azután se fogok. Kép. A toniktól viszont lehet megszülnék, mert annyira utálom Kép.
És én hallottam még a málnateát is. Vagy málnalevéltea?

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
A szülés utáni szextilalomról már hallottam, de előtte is? Kép Nem sok az egy kicsit? Én viszont nagyon szeretem a tonikot, igaz ritkán iszom, de majd a nyárra szerzek be tartaléknak! Mostanában én is inkább zuhanyozni szoktam, de néha olyan jólesik egy forró fürdőKép! Kár, hogy nem javasolják!
Tegnap este olvastam, Imi meg a hasamra tette a fejhallgatót, és zenélt a gyereknek! Olyan jól lehetett érezni, ahogy mozog Kép Persze mire Imi odaért, hogy rátegye a kezét a pocakomra, mindíg abbahagyta!

KépKép
editmaci
 
 


Ja, az AFP-m még nincs meg, ugyanis felhívtam bent a labort, és azt mondták még a hónapban nem kaptak tesztet, valószínűleg csak a jövő hét vége felé lesz, ha lesz!Kép Csodás! Most lehetek idegbeteg még egy hétig!

KépKép
editmaci
 
 


Na hello!
Most jöttem meg a dokitól, azt mondta, hogy szerinte hétfőig tuti nem szülök meg Kép. Méhszájam zárva, NST-m jó (miután felébresztettem Lilit, mert aludt közben Kép), volt flowmetria, az is o.k. Elromlott az NST készülék, szinte csak egy ment, de az is szar volt, és mindenkit visszahívtak, meg visszaküldtek a dokik, hogy nem jó az NST, ismételni kell, úgyhogy már lassan gyökeret eresztettem ott. Az Uh előtt is sokan voltak, de szerencsére rutinosan a flow.-sokat tudták le elsőre, az úgyis csak 2 perc, meg nem kell hozzá orvos se.
Most eszek és pihikézek kicsit.
Edit, te meg ne aggódj már az AFT miatt, minden o.k. lesz (mondom én, akinek nem is volt Kép.

KépKép
pedina
 
 


Edit, nekem 7-én vették le az AFP-t. Nekem csak azért kellene visszamennem tanácsadásra kedden. Ha neked nincsen eredmény, akkor nekem sem valószínű. De azzal kell menni UH-ra szerdán. Akkor ilyenkor mi van? Nekem nem is adtak számot, hogy hívjam őket, csak mondták, hogy az orvosnak küldik és ott vehetem át. Akkor most menjek vagy sem?

Hogy viseled az utolsó napokat Edina? majd azért készíts képet mekkorák vagytok.

Orsi

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi, szerintem ha neked 7-én vették le, akkor neked sincs meg, mert két hete nem csináltak, és a hétre sem igérték biztosra. Számot nekem sem adtak, csak ma bent voltam a kórházban és átcsörögtem. De ha gondolod adok egy melléket amin érdeklődhetsz, hátha meg lesz hamarabb; bár ahogy a kórházunkat ismerem nem valószínű!

KépKép
editmaci
 
 


Örülök neki!
Megyek hétfőn a védőnőhöz, majd megkérezem mi van. Mert nem fogok egész kedden de. ott ülni tanácsadáson feleslegesen.
Azért ez jó, mert addig uh.-ra sem tudok menni.

Kép
tokajkincse
 
 


Kérdezzétek meg a dokit, hogy van-e eredmény. De ez általános hiány, mert a Megyeiben is ki van írva a laborban, hogy nincs AFP teszt...Az én dokim azt mondja, hogy pár év múlva a genetikai UH kiszorítja ezt vizsgálatot, mert sokkal "többet" látni vele. Nekem nem is volt AFP-m, mondjuk tanácsadáson úgy is néztek rám ezért, mint egy anyagyilkosra Kép.
Asszem a hétvégémet ágyban töltöm, mert ma a felmosástól bekeményedett a hasam meg megfájdult a derekam. Életcélom az, hogy kihúzzam a hétvégét egyben, mert mindenképpen a saját dokimnál szeretnék szülni. Tudom, hogy nem sok múlik a szülésnél az orvoson, de nekem biztonságot ad, ha ő van ott, egyszer már kihúzott a szarból Kép. A barátnémnak úgyis csináltam ma egy képet, majd átlövöm neketek is. Õ azt mondja (mint anyuka és mint eü. végzettségű Kép), hogy magasan van a hasam, nem fogok most megszülni Kép. Majd hétfőtől rásegítünk. Kép. A végén az lenne vicces, ha tényleg az első "számítás" lett volna jó, és most akkor nem 39, hanem 35 hetes vagyok....Akkor viszont óriásbébi....Kép. De nnyire csak nem nézik el, egy-két héttel oké, de egy hónappal?!

KépKép
pedina
 
 


Itt a szombati front is, mi MÉG egyben vagyunk Lilivel. Tegnap éjjel megint buli volt aprajafalván, ilyen sokat és nagy intenzitással már rég mocorgott, azt hittem lesz belőle valami szülésféle, de eddig nem Kép. Közben rájöttem, hogy az este elfogyaszott fél liter Mirinda lehet a bűnös, merthogy a citrusféléktől állítólag felpörögnek. Eddig azt hittem, hogy csak reklámduma, hogy igazi narancsból van :D.

KépKép
pedina
 
 


Edina, én már annyira szorítok, hogy megszülessen Lili Kép-persze most hétvégén nem! Olyan kiváncsi vagyok az élményeidre és a tapasztalataidra! Most az egyik Kismama újságbn olvastam, hogy egy nő mesélte, hogy amikor megszült azt mondták neki, hogy kislány, aztán mikor már tíz perce feküdt a hasán, a férje észrevette, hogy kisfiú! Lehet, hogy fordítva volt, de nem nevetséges! Azért annyira nem hasonlít egymáshoz a két nem!

KépKép
editmaci
 
 


Olyat már hallottam, hogy UH-on elnézik... De hogy "élesben"?! KépKép. Éjjel megint ébren voltam vagy 2 óra hosszat, keményedget a hasam, de ilyenkor ha megsimizem Lili mindig jelez, hogy ő rendben van Kép.
Hát elvileg holnap, de úgy tűnik, hogy túl fogom hordani...Hülyeség az a súly-méretek szerinti számítás, én mondtam, hogy Lili minimum egy héttel kisebb, + ha beleszámoljuk, hogy nem 28, hanem 31 napos volt a ciklusom, és mondjuk a termékeny napjaim végén jött össze (mint a lányok általában...), akkor a két hét is benne van. Csak ebben az a szar, hogy már minden gyomorkordulásra azt hiszem, hogy megyünk szülni Kép.

KépKép
pedina
 
 


Nos itt van 20-a, bár még hosszú a nap, de az NST-m alapján ebből ma nem lesz szülés. Sőt, a dokim egy hetet emlegetett, hogy majd meglátjuk egy hét múlva, hogy mi lesz... Holnap is megyek...Kép. Gondolom innentől minden nap Kép. Na, pihizek egy cseppecskét, délutánra nagy sétát tervezünk. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy hosszút, de mire befejeztem, lefagyott a gép, és nem küldte el... Kép Ilyen az én formám.
Most volt németóra, amit kivételesen élveztem, nagyon megy nekem ez a perfekt. Kép

Én nem golóndoltam volna, hogy ez a gyerek már most akkorát belém tud rúgni, hogy csillagokat látok tőle. Pedig dehogynem tud. Sőt szerintem kifejezetten élvezi, hogy a hólyagom és környéke puha, és jól lehet ott futkározni, leginkább este 10 körül. Kép Tegnap és tegnapelőtt már majdnem sírtam, annyira fájt. Aztán mondtam neki, hogy mostmár elég legyen, mert az anyucidnak fájdalmat okozol, erre alábbhagyott, aztán bealudt, szerencsére. De mindegy volt, hogy a hátamon fexek felhúzott lábakkal, vagy az oldalamon. Kalimpált a lábaival. Most is azt csinálja, ugrál a hólyagomon. Kis aranyos! KépKép

Edina! Én nagyon szorítok, holnap duplán, mert a barátnőmért is kell! KépKép Azt mondta, ő már nem akar a kórházból hazamenni, csak ha kint a gyerek KépKépKép

Jó éjt!
Vigyázzatok magatokra!!!!

Pussz: Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Sziasztok!
Most jöttem a dokitól: semmi. Kép. Méhszáj szinte zárva, fájás nuku, Lili virgonc. Annak örülök, hogy a gyerek jól érzi magát, csak ez a "túlhordás" nagyon gáz, inkább szüljetek egy héttel hamarabb a kiírtnál. Minden percben azt várni, hogy történjen már valami...Eddig úgy néz ki, hogy hétfőig biztos, hogy engedik pocakban maradni (27-ig), utána "majd meglátjuk". Miután annyira bizonytalan volt, hogy Lili mennyi idős, hátha meg tudom győzni a dokit, hogy nézzék meg, hogy jól érzi-e magát (szívhang, magzatvíz,lepényi keringés egyebek), és ha igen, akkor hagyjuk a saját tempójában megszületni...
Nekem Lili már nem nagyon rúg, inkább feszítget Kép. Kinyomja a térdét az oldalamon, meg a könyökét, rendesen meg lehet fogni Kép. Ha simogatom a pocakot, akkor meg bújik a kezem alá, de leginkább ezt a produkciót az apjának tartogatja Kép. Kérdezték, hogy biztos lány-e. Mondtam, hogy amennyire apás - biztos Kép.
Most annak örülök, hogy nyilallgat a hasamba. Kép. Mondom, hogy tiszta nem normális lesz az ember attól, ha túlhorja a gyereket. De szerintem csak attól, hogy a doki jól megnyomkodott.
Holnap nem kell mennem, mert nem lesz bent a dokim, remélem csütörtökön már valami halvány reménysugár utal arra, hogy Lili világra akar jönni...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Azért ez már rossz lehet, hogy minden apró fájdalomra,nyilallgatásra azt hiszi az ember, hogy na majd most...Aztán semmiKép
Mi tegnap elhoztuk a kiságyat, most még egyenlőre itt van a nappaliban, véglegesen ki kell üríteni a gyerekszobát és mehet a helyére! Már olyan jó lesz, ha babaszoba kinézete lesz!!

KépKép
editmaci
 
 


Már eleve babaszobásra festettétek a költözésnél? Én folyton bejárok, mióta kész van Kép.

KépKép
pedina
 
 


Persze,akkor már tudtuk, hogy útban a bébi, úgyhogy olyan tapétát választottunk, hogy már ne kellen átragasztani mégegyszer. Cuki kis macik figyelnek majd rá mindenhonnan!Kép
Én a rucikkal vagyok így, amiket vettünk neki, akár naponta is képes vagyok átnézegetni őket!

KépKép
editmaci
 
 


Gyönyörű idő van, az én gyerekem meg nem kíváncsi rá. De azt mondta egy öreg néni, hogy a hóesés hozza meg a gyereket...Kép.Eddig úgy tudtam, hogy a gólya, de legyen neki igaza. A hétvégére havat mondanak!!! Hátha Lilit nem izgatta a melegfront, de a hidegfront kicsalja. Kép. Jaj, csajok, annyira gáz ez így. Abban bíztam, hogy legalább mond valami biztatót a doki, de Lili minden lelete azt mutatja, hogy tök jó neki bent. Amúgy meg én is jól vagyok, felőlem még maradhatna nyugodtan, csak a tudat.
Beszéltem am olyannal, akinek indították a szülést, azt mondja, hogy 3 óra alatt megvolt. Mert attól is tartottam egy kicsit, hogy ha nem saját tempójukban mennek a dolgok, akkor tovább tart. De ezek szerint nem. De akkor is jobb lenne, ha magától indulna be, és nem az oxytocintól...

KépKép
pedina
 
 


Gyönyörű idő van, az én gyerekem meg nem kíváncsi rá. De azt mondta egy öreg néni, hogy a hóesés hozza meg a gyereket...Kép.Eddig úgy tudtam, hogy a gólya, de legyen neki igaza. A hétvégére havat mondanak!!! Hátha Lilit nem izgatta a melegfront, de a hidegfront kicsalja. Kép. Jaj, csajok, annyira gáz ez így. Abban bíztam, hogy legalább mond valami biztatót a doki, de Lili minden lelete azt mutatja, hogy tök jó neki bent. Amúgy meg én is jól vagyok, felőlem még maradhatna nyugodtan, csak a tudat.
Beszéltem am olyannal, akinek indították a szülést, azt mondja, hogy 3 óra alatt megvolt. Mert attól is tartottam egy kicsit, hogy ha nem saját tempójukban mennek a dolgok, akkor tovább tart. De ezek szerint nem. De akkor is jobb lenne, ha magától indulna be, és nem az oxytocintól...

KépKép
pedina
 
 


de jó, előbb lefagy, utána meg elküldi kétszer....

KépKép
pedina
 
 


Már éppen kérdezni akartam mi újság veletek Edina! Szerintem el vagy számolva egy kicsit. Tényleg rossz lehet a várakozás, de jobb lenne természetesen szülni.
Reméltem, hogy a héten megyünk babanézőbe, de nem sikerült a kórháznak megcsinálni az AFP-t 2 hét alatt. Most rossz egy kicsit, de remélem jövő héten már láthatjuk! Szeretném, ha engemis átszámolnának, mert én a 14. héttől érzema mozgást, amit nem kellene csak 17-18. héttől.

Kép
tokajkincse
 
 


Orsi, beszéld majd meg ultrahang után a dokiddal, hogy számola újra a heteket, már az uh.-on adott méretek is sokat segítenek benne!
Már én is nagyon várom a következőt, olyan "régen" nem tudok a piciről semmit: mennyit nőt,stb.
Hát,hogyha a hóesés hozza a gyereket, akkor velünk mi lesz nyáron???Kép

KépKép
editmaci
 
 


Valahol akkor is esik hó...Kép.
Nekem a 28. héten volt genetikai UH, az alapján módosították az időpontot 25-ről 20-ra... Tehát elvileg még marhára nem vagyunk elkésve. Ma egész nap fájdogál a hasam, de szerintem már csak bebeszélem magamnak. Kép. Mondjuk a melleim vagy egy hete feszülnek, nyilallik néha meg keményedik, lehet, hogy előtej képződik? Kép.

KépKép
pedina
 
 


Ja, találkoztam egy tájékozott kismamával. Õ mondta, hogy egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kell, ha nem ott szülsz, ahol házasodtatok. Illetékmentes, nem kell érte fizetni. Úgyhogy Edit, nekünk jó az eredeti...

KépKép
pedina
 
 


Csak nekünk nem itt volt a polgári Miskolcon, hanem Sajószentpéteren. Szerencsére az anyós ott dolgozik, és ismeri is az anyakönyvvezetőt, és majd ő elkéri! Bár nem tudom, hogy ez miért helyhez kötött, hisz a legtöb helységben vab anyakönyvv., viszont nincs szülészet Kép
Na, de azt hiszem ez lesz a legkisebb gondunk!

Hogy érzi magát Lili? Nem kívánkozik kifelé?

KépKép
editmaci
 
 


Miért hittem azt, hogy a tiétek Miskolcon volt? Na, mind1.
Hasam fájdogál 2 napja, Lili este fájdalmasan mocorgott, amíg el nem aludt, akkorákat fordult meg feszített, hogy abban bízom, hogy végre elfoglalta a szülési pozíciót. Ma nem megyek NST-re, mert nincs a dokim Miskolcon, ha Murphy él, akkor ma szülünk Kép. De én már azt se bánom. Kép.
Kész van már az AFP-tek?
Edit! Készül a bababszoba?

KépKép
pedina
 
 


AFP még mindíg nincs,péntekre ígérték a tesztet, úgyhogy szerintem csak jövő hét elején lesz belőle valamiKép Már nem is idegesítem magam rajta!
Tegnap bevittük a kiságyat a szobába! Olyan jól néz ki, már úgy hiányzik belőle a baba! Ma még ki kell pakolnam a nem odaillő dolgokat. Eddig olyan jó szolgálatot tett az a szoba, mert költözéskor mindent oda raktunk be, és még mostanában is, ha valamit nem volt hová tenni, beraktuk oda, ott volt a ruhaszárító, stb. Mondjuk most csinált egy szekrényt még Imi a konyhába, úgyhogy abba sokmindent bele tudok majd pakolni.
Megrendeltük a bútorlapokat, a jövő hét hétfőn kezdi Imi összerakni a szekrényt, és a pelenkázót!Kép
Vagy két napja vettem észre, hogy egyre nehezebben megy a felülés, főleg fekvő helyzetből. A hasizmom már nem nagyon bírja, rá kell segíteni. Most biztos nőtt a pocakom is, mert a múltkor is volt egy fura érzésem amikor elkezdett nőni, és mostanában megint érzem. De ez jóKépMondjuk a haskörfogatomat nem szoktam mérni, de most biztos nőtt!
Nekünk csak a templomi volt Miskolcon, mert Aug.20-án itt nem vállalták el a polgárit, Sajószentpéteren volt a lagzi, és ott a polgárit is elvállalták első szóra!

KépKép
editmaci
 
 


Aha, most már emlékszem ezekre. Kép
Nekünk pont ez a "lomos" hiányzik a lakásból, mindennek helyének kell lenni, különben kupi van. A "nagy" lakás átka. Én a ruhákat még mindig Lilinél szárítom, ott nincs útban egyelőre, de olyankor ki kell hozni a babakocsit, és az van útban Kép.
Nekem most nőtt nagyot a hasam, vagy 2 hete, ki kellett engedni a gatyámon egy gombot, és a melegítő is szorított már, meg a kabátomat se tudtam becipzározni. Ebből is gondoltam, hogy ha Lili nő, akkor ebből még nem lesz szülés.
A ti apátok nagyon ügyes, az én emberem nem a barkácsüzlet reklámfigurája. Igyekszik ő, csak nincs hozzá érzéke, úgyhogy mindenki lelki üdvéért jobb, ha készen veszünk dolgokat Kép. (Pedig mérnök...Kép).

KépKép
pedina
 
 


Eddig Imi sem volt ilyen aktív, csak mióta a konyhabútort az asztalos barátával együtt csinálták azóta "rákapott! Már azóta csinált egy polcot a nappaliba, egy szekrényt a konyhába. Eddig minden jól sikerült neki. Nem beszéve arról, hogy lényegesen olcsóbb is. Voltunk az egyik bababoltban, ott lefotóztunk egy szekrényt, ami 64.000 ft-ba került. Azt fogja megcsinálni, és eddig az anyag nincs egészen 15.000 ft. Az a néhány csavar meg ami kell hozzá, nem igazán nagy kiadás. A jövő héten majd kiderül, hogy mit barkácsol majd össze!!! Kép

Nálunk a lift mellett van egy beépített szekrény, amit a lakással együtt megörököltünk az előző tulajtól.Azt használuk lomosnak. Oda lehet pakolni, de ott inkább szerszámok, vödrök,ilyenek vannak. Inkább Imi tudja jól kihasználni.
Nekem egy pici lomos jó lenne a lakásba is, mert tényleg úgy van, ahogy írtad: ha valami nincs a helyén, akkor kupi van! Kép

KépKép
editmaci
 
 


Mi is terveztünk egy szekrényt, Sanyi egy kollégájával ki is számoltatta, hogy mennyi anyagot vegyen hozzá (ő asztalos), de aztán kiderült, hogy nem fog beférni. Mi a régi kanapét betettük a gyerekszobába, legyen hol szoptatni pl., de a nappaliban kisebbnek tűnt Kép. Aztán inkább komódféléket néztünk, tetszett is egy a Balláéknál, 3 fiókos 20.000 -ért. Vagy 1.20 magas. Nekem az azért tetszik, mert a fiókok kékek, mint a padló és úgy látom, hogy a fiókot nehezebb a gyerkőcnek kihúzni, mint az ajtót kinyitni.Kép. Egyelőre még nem vettük meg, kapott egy polcot a csaj a mi szekrényünkben, majd ha már annyi ruhája lesz, hogy nem fér el. Meg a komód verzió nekem azért is szimpibb, mert a tetjére lehet a macik és babák tömegét lomolni...

KépKép
pedina
 
 


Balláék áraihoz képest az nem is drága!Kép Igen míg nem volt semmi bútor a gyerekszobában, addig sokkal tágasabbnak tünt. Most betettük a kiságyat, és már ez is olyan nagynak tűnik benne! Igaz az hivatalosan is csak egy fél szoba!!!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Edit, milyen ágyat vettetek? Hol és mennyiért?
Nekem is leghamarabb pénteket mondtak az AFP-re, de telefonálhatok minden nap, ha gondolom! Ha nem lesz jó, akkor majd törhetem a fejem, ghogy tényleg gáz van, vagy csak a vér volt már rossz. De engem azért nem idegesít, mert a 4D-n a csaj megnézte azokat, amit az AFP-nek kell és jónak talált mindent. Kezdek leszokni az állandó aggódásról amióta mozog. Edit, nekem sem megy már jó ideje a felülés!

Lili jól érzi még bent magát ezek szerint.

Kép
tokajkincse
 
 


Csak egy sima kiságyat vettünk. 10.000 ft volt szivaccsal együtt. Imi egyik munkatársáéktól vettük, mert ők lecserélték átalakíthatósra. Szóval csak néhány hónapig használták! A pelenkázót majd Imi csinálja hozzáKép
Szerintem fölösleges telefonálgatnod, mert ahogy a kórházat ismerem inkább későblesz meg, mint hamarabb!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Nem ismerem a laborok működését, de meddig lehet tárolgatni a levett vért? Ezek alapján tényleg jól tettétek, hogy elmentetek 4D-re...
Nem tudom miért favorizálják anyira a kókuszmatracot, annyira rideg, meg kemény...Meg ha pisis lesz, hogy lehet azt kimosni? Egy percig nem bánom,hogy szivacsot vettünk...

KépKép
pedina
 
 


A kókuszmatracból elméletileg elpárolog a pisi! Meg ugye gumilepedőt kellene a gyerek alá tenni, de attól nagyon sok baba kiütéses lesz. Ha belegondolok nem is csoda, hiszen nem szellőzik a kis bőre. Nekem is sokan mondták, hogy jó az a jó öreg szivacsmatrac.
Uncsitesóm ideadja az ő pelenkázós kiságyát, ha kérjük. Majd megnézzük milyen állapotban van és utána döntünk, hogy kell-e vagy veszünk újat.
Egy gyerek nem tudja elhasználni, max a szülők igénytelensége tudja tönkre tenni. Már volt másnál az ágy, azért nem bízom abban, hogy olyan lesz amilyenre vágyom!

Kép
tokajkincse
 
 


Csak azt nem értem minek ennyi minden, ha az új, szuper-modern pelenkák mindent felszívnak...?
Én is bízom a szivacsmatracban, olyan jó puha.

KépKép
editmaci
 
 


Én tettem Lili ágyába gumilepedőt, de csak a feneke környékére. Amit fontosabbnak tartottam, az a pelenkázó. Ahhoz is szivacsmatracot adtak, nem veszek 6000-ért vízhatlant, inkább behúztam azt is gumilepedővel, mert ott szerintem gyakoribbak lesznek a balesetek, a huzatra meg terítettem egy sima textilpelust.
Mondjuk ha kaptok kiságyat, ott talán a szivacsot érdemes megnézni, hogy ki kell-e cserélni benne, de a többinek ugyan mi baja lehetne? Max. egy kis esztétikai, ha felállva a rácson gyakorlatoztatta a fogát a baba Kép.
Ma milyen sáskajárás van itt: hazajött Sanyi kétszer, jöttek Jehova nénik téríteni, vándorköszörűs kést élezni, kopogtatócédulákat gyűjtöttek...Közben lógok egész nap a neten, iszom az igét a szülésről, jönnek az "egyben vagy még"? SMS-ek és telefonok, csoda, hogy odaégettem az ebédet?! Kép. De meg tudtam menteni, csak az alját kapta oda Kép.

KépKép
pedina
 
 


Szivacsot mindenképpen cserélnék rajta.Gondoltam nyáron Apa szépen lecsiszolja és átlakkozza, ha szükséges.
Edit, majd rájössz a szuper pelusokra milyenek! :-) Na, megyek főzni!

Kép
tokajkincse
 
 


Délután egy kicsit kiéltem kreatív hajlamaimat: egy nagy lepedőből varrtam két kicsitKép.Pont méret a kiságyba. Az egyiket kék, a másikat rózsaszín cérnával, egy különleges öltésmintával. Az elején bénáztam egy kicsit, mert már vagy egy éve nem használtam a varrógépemet, de azért ók lettek. Holnap lehet, hogy megpróbálok egy olyat, amibe gumit is húzok!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Edit, te miket ki nem találsz! :-) Így tuti olcsóbb!
Tanulnom kellene a kreszt, de nem akaródzik!

Kép
tokajkincse
 
 


Az biztos. A boltban 1400 ft.-ért akartak adni egyet!

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?