Új privát üzeneted érkezett!

Panu,
kicsit megvígasztaltálKép
igen erre jutottam én is, hogy ilyenek alapból. Végülis az utódgondozás sehol sem a hímek feladata így gondolom nincs belső késztetésKép

A segítés nálunk is kényes téma, főleg mert itthon vagyok, így könnyen megkapom az egésznapnemértélráá???-t.

Szóval nagyon macerás, lassanként finoman tudom arrafelé terelgetni amerre én szeretném, de persze nem mindig van rá türelmem/energiám.
Folyton cseleket kell bevetnem pl. Dorkának versenyautót kéne rajzolni, vagy emeletes istálót építeni az állatoknakKép ha kitalálok neki valamit ami felkelti az érdeklődését és konstruktív is valamelyest akkor kapható rá és persze belemerülnek a játékba. Csak mindig kell az az első lökés tőlemKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Krisz
ezek már csak ilyenek, ahogy Panu írta genetikaKép Néha olyan, mintha az embernek 2 gyereke lenne. Kép
Nálunk a gyerekszórakoztató oldallal nem volt sosem gond, bármit bármikor megcsinálna, akár napokig is ellenének, de a házimunkás rész már problémásabb.Eztleteszemidemindjartelpakolom rész ismerős?
Anyósod nem kényeztete el a kicsi fiát ? Kép

Brigi
én ezt a festékes dolgot már nem értem. Az eladó felkent egy általatok kiválasztott új színt és az nem lett jó vagy azt nem lehet még, mert várni kell a repedésekre ??
Barnus hogy van?

Nikibe visszatért az élet, eszement módon futkosott a mínusz 100°C-ban. Ráadásul hisztérikás előadásokat tartott egész nap. Tépázta az idegeimet. Nálunk az egész rokonság beteg, ezért mindenhonnan ki vagyunk tiltva, pedig nagyon mehetnéke van a hölgyeménynek.
Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is. Hétvégén Tatabányán voltunk, Boga keresztszüleinél. Azóta olvasó üzemmódban vagyok, mert Boga nem enged írni. Ha meg apa itthon van, akkor ő lóg a számítógépen. Már néha az agyamra megy - hogy csatlakozzak én is a panaszkodókhoz. Õ se nagyon tud leülni a gyerek mellé játszani. Inkább olvas neki vagy betesz valami mesét, ami leköti egy ideig. Ez van. Mondta is, hogy ő nem tud "atyala-patyalázni" vele. Házimunkában alapvetően 0 része van, bár már lassan fel kell készítenem, hogy szokjon hozzá legalább a porszívózás gondolatához, mert már nem biztos, hogy sokáig fogom bírni.

Kedden voltam nőgyógynál, már sajnos előjött a vérszegénység, úgyhogy szednem kell naponta 2 vasat, meg a pocakkeményedésekre MagneB6-ot - egyelőre 3-at. Azt mondta, hogy a külső méhszájam kicsit laza, de a belső jól tart. Persze megijedtem, de azt mondta, hogy nyugi, ez a többedszer szülőknél elő szokott fordulni. Na ja.

Bocs, most csak ennyi.
Remélem már mindenki meggyógyult!

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 

 
 

Sziasztok,

Tulképp elköszönni jöttem. Persze csak egy darabig Kép Holnap véglegesen átcuccolunk az új lakásba és nem tudom mikor lesz ott internetünk.

Krisz,
Apa miatt ne aggódj. Ezek a ffiak már csak ilyenek. Nálunk sincs máshogy. Egésznapnemértélrát én is mindig megkapom. + Andiapuhoz hasonlóan a gyerekkel való foglalkozás = beteszünk egy rajzfilmet a videoba. Házimunka nálunk is nulla. Habár igaz ami igaz mikor nagy pocakom volt már ő sikálta ki a kádat és azóta is van, hogy a fürdőtakarítás az ő reszortja. Kép

Andi,
Kitartás. Már nincs sok hátra. Remélem tudod, hogy nagyon irigyellek. Én imádtam terhes lenni. Ha arról lenne szó holnap újra kezdeném az egészet előről. Egyébként beszéltünk is már róla apával és el is lennénk 3 gyerekkel csak sajna az anyagi vonzatait nem biztos hogy tudjuk vállalni.

Dorki,
Festés: Minden fal le volt már festve mikor mi megvettük a házat, de nem tetszettek a színek. A tulaj először nem akart kifesteni, aztán részben beleegyezett hogy átfest néhány falat, ahol már valamelyest megrepedt a fal. Ki kellett néznünk a színeket, mi egy egyrétegű festékből választottunk, de állítólag azzal nem tudtak az ő festői dolgozni, ezért kikevertetett nekünk hasonló színeket. Remélem érthető. Végül is most már mindegy. Ma kint voltunk és olyanok a színek amiket mi kinéztünk.

És ma vettünk egy szupi hűtőt. Kép

Panu,
Hogy sikerült a "meeting" Lizával? Én elég vizuális típus vagyok és el tudom képzelni...

Megyek mert a Marci még ébren van. Valahogy el kéne altatnom, mert még alig pakoltunk össze.

Ha valami buli van egy sms erejéig ránk is gondoljatok!

Írok amint újra tudok netezni.

Brigi

Kép

Kép

Kép
b_brigi
 
 


hű, de sokat írtunk megint Kép Kép

jelentem, én igazoltam hiányoztam Kép, Liza beteg lett a hétvégére, még most is beteg. volt hasmenés, aztán hányás, aztán megint hasmenés, most pedig láz és hasmenés, és még csúnya köhögés és nátha is. szóval kiütötte magát a csaj rendesen. de jól bírja Kép

Brigi, végül nem "meeting"-eltek, apa lemondta a tárgyalást Kép szorítok nektek a gyors és zökkenőmentes költözéshez. ebben a hidegben ez nem egyszerű. a mi költözésünkkor zuhogott az eső egésznap Kép jujj, de sz.. volt. addig hol lesznek a gyerekek? takrításban van segítséged? na jó, a fürdőszoba apáé Kép, de a többi???

Kriszti, Ági, régóta nem hallottunk felőletek... Kép egy kis életjel, rövid infok a csajokról???

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Már nem mentegetőzöm, inkább írok pár sort.
Most kezd Bogim rendbe jönni. Január másodikán kis hányással indítottunk, aztán azóta szinte folyamatosan taknyos szegényem. Volt egy hét amikor szinte nem aludt semmit, de ez a szó szoros értelmében így volt. Annyira nem kapott levegőt, hogy már, nem mert lefeküdni sem. Talán, ha naponta három órát aludt, azt is nagyon éberen. Volt úgy, hogy a párom fölment anyukámhoz aludni, mert, nem mert már a volán mögé sem ülni a kialvatlanságtól. Én is depizek itt a betegségtől, meg a téltől......

Csajom dacol még mindig ezerrel- meddig tart ez vajon?-, viszont a szája be nem áll. Már elkezdte nyomni a kis maga beszólásait. Olyanokat tud mondani, hogy csak lesünk apával. Már nagyon kell vigyázni, hogy mit mondunk, meg miről beszélünk előtte, mert rögtön szajkózza tovább. A babázás még mindig első helyen áll, már 19 fogú, még mindig csak a pisi megy a kaki nem, így pelus nélkül még sehova nem indulunk el. Hú így nagyon röviden....

Andi, bár csak az utolsó pár hozzászólást olvastam, de látom azért viszonylag jól vagy/tok. Pihizz sokat.
Apa, nálunk a Bogi körül elég jól kiveszi a részét. Igaz hatnál előbb nem ér haza egyik nap sem, sőt amikor a városon kívül van, akkor van úgy, hogy tíz-tizenegy mire látom. Ezek a napok nekem is nagyon nehezen telnek. Úgy hogy Dorki, csak azt tudom biztatásnak írni, hogy szuper csaj vagy, hogy így egyedül helyt állsz a kis családotokban. Bár tudom, hogy ezt már annyian mondták, hogy már unhatod, de ebben a betegeskedős időnkben gondoltam rád, hogy ha ezt egyedül kellene nekem "lekezelni", akkor.....Szóval, ha esetleg látjuk apát este itthon, akkor Õ elég jól elvan Bogival, de a házimunka nála is nulla. Igaz mikor is csinálná?, de azért néha nálunk is összezördülés tárgya, de igazából tudom, hogy nem várhatnám el a munka mellett tőle.

Panu, olvasom, hogy Lizi próbálkozik az ott alvással. Hogy érzi magát a bölcsiben? A gondozó nénik bejöttek neki?

Brigi, hú, akkor már Ti is költöztök, Marci tudja már, kíváncsi vagyok, hogy reagál? Bár talán Lizi is könnyedén vette?

Zsuzsi, képzeld mi is elhagytuk a Lalánkat, még tavaly év végén. Nálunk is volt belőle probléma, de nekünk megvan az összes többi, így nem maradtunk Tabi nélkül. Igaz idő közben egy új Lala is lett.

Krisz, azt hiszem, hogy az Apák mindenhol egyformán műkszenek.

Kriszti, remélem Esztered is jól van.


Ági
kamagi
 
 


Mi is megvagyunk, bár téli depi nálam is gyakori vendég. Ha hagynám talán ide is költözne. Úgy kell mindíg kirúgdosnom. Mostanság elég nehezen megy.
Ági köszi a dicséretet, de nekem annyiban könnyebb, hogy tudom 24 órát magam vagyok, tehát nincs mire várnom. Vagy megoldom egyedül vagy sehogy. Ezért hát meg kell csinálni, na !!! Aztán majd lesz valami. Mi van a telekkel ?
brigi
nektek gratula az új kéróhoz, bár most úgysem olvasod...
Andi
nektek, hogy megy a baba-mama klub ?
Krisz
már elhatároztam, hogy elmegyünk Nikivel pár napra az Aquaticumba, szóval reszkessetek !!! Csak még az idő nincs lefixálva. De még februárban szeretnék.
dorki
 
 


sziasztok,
nálunk továbbra is tarol a vírus, már csak én vagyok talpon, még nem kapott el, de már mindkét nagyit ledöntötte Kép apa már kezdi összeszedni magát, most éppen a torkát fájlalja.
Liza füle nem lobbant be, de már aranyosan szaladgál fülén a csomag sóval Kép Kép és modogatja, "ne fájjon". az már mellékes, hogy kész gyermekkínzás, amikor sterimarbefúj-orrkiszív-gyógyorrcseppbecseppent, majd ezek után még a rendkívül ízletes katafláncseppeket is lenyomjuk a torkán Kép ordít, mint a fába szorult Kép szegény...
ezt a hülye depit nem lehet teljesen kikerülni, de egy kis programolás, netalán vásárlás minden bizonnyal segít Kép, vagy a nagytakarítás, lakberendezés Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Dorki,
de klaszzKép mélj előtte mindenképp, hogy megdumáljukKép
mi is tervezzük, így akkor mehetünk együttKép

Panu,
nálunk is a sterimar-porszi kombináció megy, sajnos betaknyosodott a csajKép remélem csak szimpla megfázás és hamar kilábal.
Liza hogy van? láz?

depi: valahogy most nekem nincs, Coelho-t olvasok és az annyira jót tesz a lelkemnekKépKép
ja meg egy kis shopping th plusszbanKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok Nyanyák,
látom, tombol a jókedv Kép a csapatban.

Mi jól vagyunk, csak a gépünk szarakodik - olyannyira, h el kellett vinni a drbácsikhoz, ahol tápcsere volt.
Mostmár csendes és vidám és nagyon ügyes ismét Kép.
Ma eljöttünk anyukámhoz Orosházára (62 km Szegedtől) vonattal!!! Eszterem még soha nem ült vonaton és nagyon élvezte. Annyira drága volt Kép.
A 7en elmentünk a városba is: a trolimegálló 500 m-re van tőlünk, gyalogosan mentünk oda is, vissza is és már csak hazafele, az uccsó saroknál kellett felvenni a csajomat.
Egyszer nem kért inni, nem kellett opika, kex (ropi), nem kellett pisilni sem. 2 órahosszat voltunk oda. NAgyon büszke vagyok rá, h ilyen kis ügyes volt.
Felbuzdulván ma reggel villamossal mentünk a nagyállomásra, onnan vonattal ide, a mamához. És a vonaton sem kellett pisilnie.
Bocs az ömlegésért, de ez most nagyon klassz nálunk Kép.
Kezdjük a versmondást, az éneklést is, csak nagyon szégyenlős, amikor velem kellene énekelnie Kép.

Krisz,
mit olvasol? Miről szól?

panu,
biztos a bölcsi (vagy ovi már?) miatt kapta el Liza a bengát.

Ági,
azért jó, hogy jelentkezel! Én is sokszor csak olvasok, de azt mmindig!!!
Eszternek kibújt a 17. fog egyik csücske és most duzzadt az ínye lenn is - szal a 18. is kilátásban Kép.
Eléggé szenved vele, az éjszakáink sínylik meg igazán Kép.

Brigi,
sok sikert az új kégliben!
Ez hol van? Milyen? Lakás, v ház? Lehet, h írtad, csak átsiklottam, ezer bocs érte.
mit csinál a legifjabb férfi mostanság?

Andi,
Te is az uccsó trimeszterbe értél! De jó neked is, lesz hamarosan tesóka!

Apa: szerencsésnek érzem magam, mert apa elég sokat segít itthon: vasárnaponként szokott főzni, 7köznaponként elmosogat olykor.
Azonban most rákattant a pókerra és van egy oldal, ahol ezt játsza. SAjnos este 7-kor kezdődik - pont fürdésidőben, ami nem jó. Így most azt mondtam, h gépet péntek estétől hétfő reggelig nem fogunk kapcsolni. Nem akarom, h a család rovására menjen.
Közben megjött a barátnőm az 5 hós picilányával. Be is fejezem,
szép napot Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


krisz
olvasni én is mindig akarok, aztán sosem lesz belőle semmi. Shoppingolni is akartam menni, pedig nem őrülök meg, ha meglátok egy sale táblát, de most láttam pár jó dolgot. Viszont ivelmindenki beteg volt (van és lesz) nem tudtam Nikit lepasszolni pár órára. Szóval az is fuccsba ment. Mérges is voltam miatta. Kép
Ági
most már jól van Boga ? Nagyon rosszul hangzik ez a nemalvás.
Panu
éljen az erős immunrendszer !!!
Kriszti
tényleg ügyesek vagytok a hosszú utakkal. És mit csináltál volna, ha a vonaton pisilni kell a csajnak ? Ott azért elég ramatyak a budik, nem ? És ha azt mondja, hogy pisilni kell, meddig lehet még rávenni, hogy tartsa egy kicsit?
Mert én 2x próbáltam pelus nélkül sétálni (mármint Nikin nem volt pelusKép ) és 1x délután altatni, de mindíg bepisilés lett belőle. Itthon remekül elvagyunk egész nap pelus nélkül, önként szól, hogy menjünk pisilni.
Csajok:
lehetne kérni egy friss képet a kölkökről (kortól függetlenül), mert olyan régen láttam már őket. A háttérben olvasóktól is !!! Kép

Niki a változatosság kedvéért ma reggelre taknyos lett. Remek napoknak nézünk elébe, azt hiszem Kép Főleg, hogy az utolsó megfázása a fülére ment, hát oda kell figyelnem nagyon.
Dorki
Dorki
dorki
 
 


Dorki,
akkor lehúzom a ruhát róla térdig, felemelem és a budi fölé tartom amíg pisil.
Ez nekem elég kényelmetlen, de nem ültetem le sehová!
Alvás:
érdekes módon nincs vele gond, az első perctől kezdve megmarad az ágyában, nem jön ki belőle (mármint az új ágyból)
MAjd folytatom, mert indulunk haza.

K

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Kriszti
Bepróbálkoztam tegnap is, hogy az autóban nem kapott pelust csak up&go-t és nem is pisilt a mamáig. Igaz ez kb. 40 perc nem olyan nagy idő. De a délutáni alvásnál is mondtam neki, hogy ne pisizzen csak ha felébredt, de nem hallgatott rám. Úgyhogy ez nekünk még nem megy.Kép
Én is úgy gondoltam, hogy nem ültetem le sehová, főleg nem vonatra ! Emlékszem, ahogy anyukám engem is mindíg tartott Kép !
Apa milyne pókert játszik ? 5 lapost vagy cserélőst, pénzben a neten ? Függővé lehet válni, ha pénz nélkül megy akkor is !

Mára nekem is megfájdult a torkom, szóval megint duplában nyomjuk Nikivel. Tudtok valamit torokfájásra, ha esetleg a csajnak is előjön, mert most még csak simán taknyos? mézes tea, esetleg a baby luff balzsam? Csak én úgy olvastam, hogy azt nyakra nem lehet kenni, viszont torokgy-ra meg ajánlott.
Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!

Kriszti,
Coelhoról bővebb infó:

www.coelho.hu

most a 11 percet fejeztem be, zseniális!!Kép

a Te férjed is kártyázik online? nem az ulti.hu-n?KépKép enyém férj is felbukkan ott néhaKép

Dorki,
mi is duplázunk, a csaj taknyos, nekem meg nagggyon fáj a torkom, persze mert tegnap hámból való kirugás történtKép
de olyan jól esettKép

új képKép Dorka tegnap az ajándék tigrisekkelKépKép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Krisszie,
DORKÁJÁNAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!


Kép


DORKINAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT ÉS SZÜLINAPOT!!!!!!!!
Kép

Zsuzsi Fanni
szuszoka
 
 


Mi is boldog névnapot kívánunk Dorkának !
Kép

Dorki, Niki
dorki
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a névnapi jókívánságokat!!KépKép és

Dorkinak mi is hasonló szépet és jókat kívánunkKépKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


sziasztok,
Boldog névnapot kívánunk Dorkának és Dorkinak is Kép


fotó majd lesz, most előbb gyógyulunk Kép

Liza és panu
panu
 
 


Én beirattam Nikit bölcsibe, hétfőn megyünk délelőtt. Bár ez még nem az igazi csak várólistások vagyunk és csak délelőtt viszem 2x egy héten. Ha tetszik neki, ott is hagyhatom van gondozónéni, de maradhatok is vele, nem kell mindenáron beszoktatni. Tegnap éppen a tornateremben ugrándoztak a gyerekek mikor mentünk, ezért Niki egyedül feltérképezhette az összes játékot. Hát kiváncsi leszek majd rá.

Niki most hozott be egy csattot nekem a szobába és azt mondta: tessék drágám ezt neked adom Kép
Tegnap meg egy vadidegen pasinak köszönt a lépcsőházban: szevaszKép

A ti gyerekeitek szoktak köszönni ?

Dorki
dorki
 
 


Sziasztok!


Panu, remélem Liza már meggyógyult, és a család többi tagja is.

Dorkának, Dorkinak mi is (kicsit késve) boldog névnapot kívánunk.

Dorki, mi is ott tartunk a pelus terén, ahol ti. Viszont kezdem azt hinni, hogy rosszul tettem, azt, hogy hol van rajta pelus, hol meg nincs. Ezt azért gondolom, hogy szegényem meg van zavarodva, mert minden egyes "dolga" előtt megkérdezi, hogy "van rajtam pelus, vagy bugyi van?" És néha szerintem, visszatartja, ha bugyiban van, mert tudja, hogy alvás előtt kap magára pelust, és akkor úgy telepakolja, hogy csak, na. De majd rendeződik, remélem nem lesz pelusos felnöttttt!. Jó kis aranyköpései vannak Nikinek is. Bogim is olyan jó dolgokat tud néha mondani.pl szökőévben egyszer szoktam magamra egy ki festéket tenni. Ez a mi nap volt éppen, erre a kedves gyerekem, megjegyezte, hosszasan a szemem környékét nézve, hogy anya koszos a szemed. Meg sorolhatnám, mindig megfogadom, hogy leírom az utókornak, de aztán csak elfelejtem. A köszönés nálunk nem igazán megy. Néha ha mondom, hogy tessék köszönni, akkor nyom egy sziát, néha, meg az a válasz, hogy nem köszönök.
Kíváncsi leszek a bölcsis tapasztalatokra.

Ovival, hogy álltok? Keresitek? Most ez, hogy van, mivel itt ugye minden csemete úgymond évvesztes? Én még teljesen tanácstalan vagyok.

Kriszti, Eszter szuper ügyes csajszi. Fáradhatatlanok ezek a gyerekek. Anyukám szokta mondani, hogy én is kis pörgősnek számítottam akkoriban, amikor ennyi idős voltam, de Bogi többszörösen túltesz rajtam, mind a mozgás, mint a kíváncsiság területén. Egyszerűen minden érdekli, mindig kérdez. Erről jut eszembe, hogy van felénk egy kis csónakázó-tó. Ott szoktak nyáron kacsák úszkálni. Most ugye befagyott, kacsák sehol. Ezt szépen megbeszéltük Bogival a séta alatt, hogy tél, meg hideg, meg stb. Ekkor jött a kérdése, hogy oké, de akkor, hol vannak a kacsák? Hát igen Én ugye hosszasan gondolkodom, hogy vajon tényleg hol telelnek a kacsák, erre Bogim, megelégelve, hogy nem jön válasz, mondta, hogy hát az uszodában vannak ilyenkor biztos. Hát igen, hogy ez nekem nem jutott eszembe?!

Krisz, jobbulást nektek is. Én most stílusosan Ranschburg Jenő könyvet olvasok/olvasnék, ha…

Zsuzsi, lett Lala?

Amúgy szerencsére már jól van Bogi, de minden hajnalban van egy kis köhögő fél óra. Nem tudom, hogy mitől lehet. Napközben semmi baja, nem köhög, nem folyik az orra. Meg horkolgat is néha este, sajnos...

Dorki, még akartam írni, hogy nekünk nagyon bejött, a Sinuprett csepp. Természetes alapú gyulladáscsökkentő, orrmandula összehúzó. Most kaptuk, amikor nem tudott a Bogi aludni az eldugult orrától. Pont az ilyen "trutyis" betegségekre jó.....

Ági
kamagi
 
 


ÁgiKép

kösziKép
ez vicces, ez volt a Zabhegyező egyik alapkérdése is: ha télen befagy a Central Parkban a tó hova lesznek a kacsák?Kép
látod milyen hamar rátalálnak az élet NAGY kérdéseireKépKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Sziasztok!

Dorkának, Dorkinak mi is boldog névnapot kívánunk!

Sajnos Boga is betegeskedik, szombat óta csúnyán köhög, hörgőgyulladása van. Kapott antibiotikumot, de csak a 2. vált be, mert az első fajtát egyből kihányta. Az első beteg éjjel nagyon gáz volt, mert fölsírt, aztán ugatóan köhögött és nem kapott levegőt. Nagyon ijesztő volt, de szerencsére elég hamar megnyugodott. Fölhívtuk az orvosi ügyeletet, de nem tartották annyira komolynak a dolgot, hogy kijöjjenek... Szerencsére tényleg nem volt az, de akkor egész testemben remegtem, úgy megijedtem, hogy a gyerekem megfullad a karjaim között.

Bocs, most megyek, megjött anyós.
Jobbulást minden kis és nagy betegnek!!

Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Andi,
nem krupp volt?

Boldog névnapot Dorki és Krisz Csajszja Kép!

Gyógyulgassatok!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Andi
az ilyentől hülyét kapok,mikor nem hajlandó kimenni az orvos vagy a mentő... Az a tanulság, hogy legközelebb bármi van, túlozni kell és kész !
Nekem is eszembe jutott a krupp.
Dorki
dorki
 
 


sziasztok, gyors leszek, nincs sok időm.

Ági, nagyon örülök, hogy megkerültél, és Kriszti neked is, bár ez a szűkszavúság... Kép

Andi, remélem, jobban vagytok már, sajnos nem lehetsz eléggé edzett anyuka, ha betegségről van szó Kép

Dorki, hogy telnek napjaitok? mikor is kezditek a bölcsit?
az enyém csaj köszön hangosan mindenhol, amikor lejövünk, hogy "sziasztok" Kép amikor érkezünk, akkor nem köszön, csak a búcsúzáskor Kép ki érti ezt??

sajnos végigfutott a családon ez a bélnyavalya, és az anyukám nagyon beteg lett, valszeg az eddig lappangó, meg nem erősített gyomorfekélye jött ki, ráadásul jövő héten műtik a szemét és most teljesen kivan Kép nem is látjuk addig, majd mi megyünk hozzá, amikor kijöhet a kórházból.

itthon apa dübörög ezerrel, most volt pár napja, amikor nem volt egyéb "projekt", meg különben is, és csak a lakással foglalkozott, voltak itt lyukakat fúrni, vezetéket másfelé vezetni, kapcsolót elhelyezni, padlást szigetelni, tegnap és ma javítani, festeni. emellett vettünk végre függönyt a nappaliba, a fehér kész van, a sötétítő majd 3-4 hét múlva érkezik. most éppen a kamrát rakja rendbe, vettünk tárolópolcot, dobozokat, vassalótartót, a zuhanykabinban is van végre kosár a tusfürdőnek, samponnak. persze, még így is kezdő beköltözőnek látszunk, mert nincs pl. lámpa a falakon, mennyezeten.
közben azért dolgozunk, meg hát egy gyerekünk is van. aki egyébként nagyon édesen mond mindent, ami megtetszik neki a dumánkból. most a Vuk a menő film, már lassan kivülről tudom Kép azt nem érti, miért bukfencezik fel a nyúl (levadásszák Kép) de nem zaklatja fel. kedvenc könyv A világ leggazdagabb verebe, kedvenc ének a süss fel nap, meg a micimackóból az elefántos, ezt csak dúdolja. itthon utánozza az óvónénik hangsúlyát is, és mindig azt meséli el, hogy mit rosszalkodott az oviban, ma pl.,hogy havat evett, miközben a többiek hóembert építettek.

na futok tovább rendet rakni, bocs, ha valaki, valami kimaradt

panu
panu
 
 


Panu
olyan aranyos lehet Liza, ahogy magyaraz. Szegeny anyukad, jol kikapta. Az eneknel dallam is van ? Mert nalunk Niki ugyan enekel csak ember nincs, aki felismerne a dallamot. Viszont veszettul magyaraz hozza.
Hetfon megyunk bolcsibe, bar ez a taknyossag nem akar mulni. Ma mar infraztam is a fulet bizos, ami biztos.
Viszont ma delutan egyik percrol a masikra elkezdett sirni,hogy faj a hasa. Mintha gorcsolt volna. Kb.20 percig tartott kisebb megszakitasokkal, meg az agyaba is bemaszott, hogy o alszik. Ugy megijedtem, mert fogalmam sem volt, mi lehet ez. Aztan elmult, azota semmi.
Eleg nekem ez a hanyos dolog, azutan a taknyossag, most meg ez. Mar tenyleg elegem van. Kép Tudom, hogy ilyen idos korukban sokat betegeskednek, de en meg idegileg keszulok ki. Annyira nem birom, ha valami baja van. Gondolom, mert az anyja vagyok.Kép
Szerintetek van valami ertelme ennek a sok betegsegnek ? Marmint ugy ertem, hogy most elkapja innen-onnan, ezt meg azt es akkor talan az oviban nem lesz annyit beteg ? Vagy tokmindegy ? Biztos azert is zavar ennyire, mert 2 eves koraig talan, ha 1-2x volt kicsit taknyos. Ugy latszik nem vagyok hozzaszokva. (foleg nem egyedul...)Persze az apjanak sem jo,hogy csak hirbol hallja ezeket a betegeskedos dolgokat.
Na most kipanaszkodtam magam, de Panu hibaja, o kerdezte ! Kép

Megneztem ma egy maganbolcsit. XX. kerulet, egy csaladi haz fele. Osszesen 7 gyerek jarhat oda. Semmi luxus (szerintem) kicsi kert. Belepesi dij 35e Ft utana napi 3000 Ft. Biztos nem zsiros kenyeret adnak enni a gyereknek, dehat azert szerintem ez draga nagyon.
Panu nektek mennyit kell fizetni ? Bar nektek meg valasztasi lehetosegetek sincs.

Dorki
dorki
 
 


Dorki, ez drága Kép Miért kell a belépési díj? hogy ne menj el túl hamar? Kép vagy ez valaminek a biztosítása, ha "szétver" a gyerek valamit??? Kép Kép nem is értem.
nálunk nem 7-en vannak. a max.létszám 20, ennyien azonban sosincsenek, úgy 12-14 szokott lenni. a napi díj úgy 1500 Ft-ra jön ki, ha nem 2, hanem 5 napot járna, akkor úgy 1000-1200 lenne azt hiszem. ha időben szólok, a hiányzásokat természetesen levonják, pl. a betegség, vagy utazás miattit.
a sok betegségnek nincs értelme Kép ettől még ugyanúgy lehet beteg máskor is Kép sajnos. nálunk sem volt korábban semmi (1-2 takonykór), leszámítva a könyökét (ami azóta is kiugrik, ha kedve van)

na, most aztán kiírtam magam, tessék másnak is írni.

ma megint "szűzhó"-ban indultam Kép most már tetszik. előtte egy kis seprés, lapátolás, tiszta fitten jöttem dolgozni... Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok,
sajnálom, hogy ilyen betegek a Csajok még mindig Kép.

Dorki, panu,
ezek magánbölcsik?
Mert most teljesen elszörnyülködtem az árakon. Basszus 35.000Ft??? Azért ez durva Kép.

Dorki,
mész vissza dolgozni?

panu,
szűz hó állat, én is imádom!
Bár én a havat és a hóesést is nagyon szeretem és (ne kövezzetek meg) a telet is imádom Kép! Az az egy zavar csak, hoyg hamar sötétedik. Ja, és Szegeden nagyon kevés hó esik 1 évben Kép.
A múltkor egy barátnőmnek Szolnokon volt dolga és mondta, hogy mennyire durva, h fekete a táj. Náluk Karácsony óta fehér. Nem olvadt el és összefüggő a hótakaró (Nagykovácsi).
Itt ma is esett, de sajnos délre elolvad, mert a nap is süt. Nem értem, máskor hetekig várunk a hóra is, a napsütésre is, erre 3 napja mindkettő van minden nap Kép. Azért jó lenne, ha kicsit jobban el lenne osztva Kép.
Vásárlás: biztos klassz lehet, én is szeretek ilyen csecsebecséket venni!

Ági,
kérdések: mijez? ezmi? ezmijez? anyucika, ezmi? Eszter kérdései, hihetetlen, h 1 perc alatt mennyit tud kérdezni Kép.

Krisz,
Dorkád nagyon édes a Tigrissel! Mekkora már!!!!!!!
Majd én is teszek képet, a tesóm fel is írta lemezre, amit persze otthagytam náluk... én feledékeny. Egész nap meg akartam nézni anyukám gépén, mire rájöttem, h dvd-re írta a tesóm és azt nem olvassa le a szgép ( a tesóm gépe pedig tabu mindenki számára). Annyira kíváncsi voltam pedig a csomó fotóra (a szülinaposak is azon annak). Útközben kérdeztem apától, h eltettük-e a lemezt. Erre azt mondta, h nem, mert látta az asztalon Kép. De nem szólt, h tegyem el...
Infót kössz, biztos jó lehet a könyv. (könyvek)

Betegségek:
van egy könyv, aminek az a címe, hogy Éld az életed. Ebben vannak kül. írások arról, hogy milyen betegségnek mi az okozója - lélekben. És az is benne van, hogy mivel kell erősíteni a lelket, hogy a testünk ne betegedjen meg.
Nem mindenki hisz benne, de én igen, és mindig megnézem, ha valami nyavalyánk van, h mitől van és "rágyúrok" a dologra Kép.

Eszter szerencsére nem beteg (koppkoppkopp), remélem, marad is így az állapota.

Brigiről van híretek?

Játszom egyet a Szórablóval aztán ledőlök aludni. Olyan fáradt vagyok mostanában.
Ja, 2 hete megjött 63 napra Kép. Istenbizony azt hittem, útban a tesó. De nem Kép. Azt ne kérdezzétek, miért ilyen későn.

Andi,
hogy vagytok?

Legyetek jók!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!

Andi, ez az ugatós köhögés, nagyon rossz, már mi is átéltük. Itt a közelünkben van egy gyerekdoki, aki szinte non-stop fogad, hozzá rohantunk le gyorsan. Õ mondta, hogy krupphoz hasonló tüneteket produkált szegény Bogim, de szerencsére, nem az volt. Hangszálgyulladás volt a fulladós köhögés oka. Calcimuscot kaptatok? Meg nagyon fontos a párásítás. Nálunk fél gyógyulás volt. Tefal Baby párásítót viszont ne vegyetek, mert a miénk négy hónapja van meg, de most van harmadszor a szervizben. És még mindig nem pecsételik alá, hogy gagyi az egész, ahogy van. Még jó, hogy a régi,- ami aztán tényleg egy no name, igaz zakatol, de -legalább működik.

Panu, anyukádnak kitartást, és mielőbbi gyógyulást. Olyan jó lehet a léleknek, ez a lakás- szépítgetés. A többiben már laknak? Nálunk most egy kicsit lecsenget a Gryllus féle maszkabál dvd, most a Süsü a befutó. Igazából nem ül le nézni, hanem csak hébe-hóba belenéz, meg amikor megy a dal, azt nagyon szereti.

Dorki, nekem a gyerek dokink azt mondta, hogy, minden betegség után, ugyan egy kicsit erősödik az immunrendszer, de!(sajnos) attól még el fogja kapni a következőket is, de egyre jobban fogja viselni az idő múlásával. És is para vagyok mindig. Krisztinek igaza lehet, mert én most figyelgettem a Bogi betegeskedéseit, és rendszerint olyankor kezdett el köhögni, meg taknyolni, amikor pár napra beszorulunk a lakásba. Ahogy januárban elkezdődött a hideg, és volt olyan, hogy napokig nem tudtunk kimenni, rögtön előjött valami. Addig meg semmi, pedig több órát szoktunk a szabadban tölteni, meg közösségbe járni. Úgyhogy összefüggés lehet a lelki, és a testi betegség között, az tuti.
A múltkor, még akartam írni, hogy a telek vétele az a mély kútalap miatt ugrott, de most körvonalazódik más, oly annyira, hogy már egy hónapja áruljuk a kéglinket, de majd csak akkor merem leírni, ha tuti lesz. Sajna kevés a komolyabb érdeklődő a panelra......

Nálunk is van magánovi. Én azt hallottam, hogy havi 30.000 Ft + a kaja. Viszont rengeteg a program, meg a foglalkozás, de húzós nagyon.

Kriszti, nagyon sajnálom....

Tényleg készültök vissza a munkás hétköznapokba? -Már persze aki még nem dolgozik, és nem babázik.-

Ági
kamagi
 
 


Krisz, nem is írtam Dorkáról, pedig olyan helyes kiscsaj a fotón, régen láttam, de a mosolya nem változott Kép bocs, hogy eddig kimaradt Kép

Áginak sem reagáltam Kép
nálunk még nincs nagy kérdezősködés, mert ugye csak tanul a csaj beszélni, még nem kérdez Kép így még kajánul vigyoroghatok rajtatok Kép Kép

panu
panu
 
 


Sziasztok!

Minden nap olvasok csak már az írás, marad el.
Reggelente mindig eszembe jut, hogy felhívom Brigit, hogy mi a helyzet velük de annyira szégyellem, mindig kimegy a fejemből.

Ovi-bölcsi,
Magán bölcsi az itt Kápon nincs az „államiba „itt iszonyú a túljelentkezés van pár hónapos előre jegyzéssel, működik.
Igazából én abba az oviba szeretném Fannit vinni, ahova Ricsi is járt és ugyan ahhoz az óvonénikhez ezzel viszont az a gáz, hogy nekik jövőre lesz csak kiscsoportjuk.
A másik óvodát, ami még szóba jöhet a jövő héten, szeretném megnézni.
Idáig úgy néz ki, hogy mi minden képen megvárjuk, míg betöltjük a hármat, és csak utána megyünk oviba.

Betegeskedés,
Ricsi másfél évesen került bölcsibe egy hetet járt utána egy hetet otthon volt kb. olyan három éves korára, nőtte ezt ki, azóta ha ötször volt beteg sokat mondok.
Szerintem ez kicsit gyerekfüggő is Fanni nem nagyon volt idáig beteg hála a jó istenek de ki tudja milyen lesz, ha közösségbe kerül.

Lala,
Nagy nehezen sikerült beszerzi Fanni annyira örült neki mikor apa, meghozta Lalát fel se tűnt neki, hogy az előző Lalának ez a háromszorosa.


Panu,
Én is már vagy másfél hónapja meg vettem a sötétítőt de odáig nem jutottam, hogy megvarrjam és feltegyem.


Sajna nem jött össze a Velencei kiruccanásunk apával ugyan is Ricsinek pont akkor kétnapos bajnoksága lesz Békéscsabán.

Szobatisztaság,
A héten egész jól ment a dolog kétszer –háromszor pisilt be a kisasszony szólni idáig egyszer szólt, hogy pisi, de ha ráültetem a wc-re akkor egyből, pisil.

Beszéd,
Lassan ráérősen halad.

Zsuzsi


Fanni új divatot teremt a harisnya hordásban
Kép

Fanni útra kész

Kép
szuszoka
 
 


belépeési díj azért kell, mert alapítványi bölcsi. Bár nem tudom ez mire jó. Gondolom ez csak a magyarázat. Kell a lé és kész. Már hallottam 70 ezresről is.
Kriszti
nem megyek dolgozni csak körbenéztem, hogy mi a felhozatal és hogy most akkor ovi legyen ősztől vagy bölcs vagy mi ? De ahova megyünk hétfőn ott kb. 3 órát töltünk el és ha Niki jól érzi magát, akkor esetleg megpróbálom otthagyni egyedül is. De nem akarok sírós, anyába kapaszkodós elválásokat. Annyit nem ér az egész. Egyszerűen szüksége van a gyerektársaságra. Kiváncsi vagyok, hogy hogy viselkedik, ha pl. valami feladatot kell megcsinálnia. Lehet, hogy pár alkalom után nem lesz szimpi neki vagy nekem, akkor nem emgyünk többet. Az egészben az a jó, hogy nem muszájból viszem.
A telet és a hóesést én is szeretem. Nincs szemét, nemlátszik a kutyasz.r sem Kép
csak most jött meg ilyen későn vagy egyébként is szokott ?

Niki is nagyon szeret a szűz hóban mászkálni. Olyankor azt mondja, bemegy az erdőbe. (?)

Ági
Niki is mindent kérdez, egyedül a miért roham nem indult még el. De a legálltalánosabb az ezmiez? És képes 100x ismételni, ha nem kap rá választ. A kocsiban is szokott kérdezni, hogy ez mi ott? miközben én vezetek és fogalmam sincs, hogy szegény mire gondol. Mi ez a Gryllus féle maszkabál dvd ? Nekünk boneco párásító van és jól működik. Én nem készülök dolgozni, mert nincs mit. Kép (bár ez nem vicces)

Zsuzsi ??????????

Dorki
dorki
 
 


Na most látom, hogy Zsuzsi előkerültél ! Nagyon jó a harisnyás, kesztyű helyett is !

Dorki
dorki
 
 


Zsuzsi,
Fancsiképek nagyon jók, a harisnya a'la Fanni-n meg akkorát röhögtem, hogy a család beszaladt a szobába, h mi van Kép.

Dorki,
a szoptatás miatt. Az első Eszter 9 hónapos korában jött meg (2004. 09.), azóta kb 7-szer volt meg. Sajnos előtte 1-2 hétig egy idegbajos vagyok. Köszönhetően a hormonoknak.
Bölcsi: értem, én is vittem tavaly egy ideig játszóbölcsibe Esztert, de ott sajnos nem voltak foglalkozások, csak játszani lehetett. És sajnos a Csajom még kicsi volt ahhoz, hoyg értékelje.
Nagyon jó dolognak tartom én is, csak itt Szegeden az önkorm. elvette a támogatást a játszóbölcsiktől és a következő lett az ár: Óránként 100 Ft és ha ebédet is akarunk, az 400 Ft (gusztustalan főzelékek voltak 2 kanálnyi májjal vagy hússal, vegyszerízű éretlen őszibarack, megbarnult alma stb). Tehát ha mi ott vagyunk fél 10-től, akkor 700 Ft-ot kell fizetni. Ez 1 hónapban ugye 2800.
Kevésnek tűnhet, de ezért gyak. nem sok mindent kaptunk. Én úgyis főzök minden nap - és nem ilyen ganékat (már bocs...).
De meg is szűnt a játszóbölcsi ott, ahová jártunk, mert senki nem ment miután felemelték az árat.
Én szerettem volna, ha vannak kézműves foglalkozások, meg hasonlók - nyilván a gyerekek korának megfelelőek. De nem volt.
Miez: jóóó!
Amit írtam, nálunk is játszik a dolog Kép.

Na mentem, mert hamarosan hazaérnek a gyereke(i)m.
Szép 7végét!

Kiteregettem az erkélyre, elkezdett szakadni a hó. Leszedtem, áttettem a szárítóra az erkélyen, hogy ne essen rá a hó a ruhákra - elállt a hóesés. Grrrrr

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Nagyon szűxavúak vagytok Kép.

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Kriszti
terhesség előtt minden rendben volt ? Így persze nem lehet kiszámolni, de nem tudsz mit csinálni. Azért a terhesség miatt is lehetsz idegbajosKép Mármint a hormonok miatt. Azt elhiszem, hogy nagyon rosszul viseled a várakozást. Mennyi szopi van még naponta ?
Ahova mi "járunk" bölcsibe 200 Ft/óra most még, mert létszámon felül vagyunk és így nem tudnak felvenni. Ezért kaját sem kapunk. Ha viszont valaki visszamondja, pl. megy oviba, akkor napidíjasok leszünk, az 250 Ft /nap és ebben benne van az ebéd. Bár azt nem tudom milyen lesz, de majd én megeszem, nehogymá' kárba vesszen ! KépKép
És nálatok nem lehet megoldani, hogy te vigyél egy kis adag ebédet a csajszinak ? Vagy mondjuk ebéd előtt hazamentek és kész. A 100Ft/óra nem sok, de 400-ért egy hulladék ebéd... (biztos valamelyik ismerősnek kellett a pénz)

Zsuzsi
elgondolkodva mégegyszer... hogy tuszkolja föl magára Fanni egydül a harisnyát? Mármint a kezére? Vagy esetleg az anyukája is segít neki ?Kép


Mi voltunk ma a játszó-bölcsiben és Nikinek szivecske lett a jele. Kép Nagyon meg van elégedve főleg, hogy a szaloncukor mellett van, így azt is magáénak tekinti.Kép Nagy ívben tett a többi gyerekre, nagyon jól elvolt egyedül. Velem sem akart játszani én meg direkt hagytam, hagy nézelődjön. Mikor a gondozónénnik leültek a többi gyerekkel énekelni meg zenélni, mindenki szépen odaült melléjük, kivéve az enyémet, aki magányos harcosként játszott tovább. De nem volt megijedve, remélem tetszeni fog neki később is. Holnap is megyünk és utána pénteken farsangra ! Kép

Dorki
dorki
 
 


Hi,
én ezeket a számolásokat nem értem, most akkor mi van???? Kriszti, terhes vagy? vagy még nem tudod? de hát egy teszt??? Kép

Dorki, Niki ügyesen csinálja. még hogyan is játszana mással? nem gyakorolta Kép Kép mivel Lizával is csak egymás mellett, vagy egymás ellen vannak Kép

Zsuzsi, jófej Fanni nagyon Kép jó pillanatban kaptad el Kép

Liza ma megint kapott vízzel-festős könyvet, teljesen feldobta, és ezerrel vizezett, persze, most is megakarta inni az ecsetmosó vizet Kép Kép

Krisz, veled mi van? ugye nem bántottalak meg? Kép

csajok, ti viszitek meg babakocsiban a gyerekeket? pl. utcán, bevásárlásnál, stb.???? én egyáltaán nem használom, de most hogy küzdöttünk az otp-ban, meg vásárlásnál, irigyeltem azokat, akik még abban viszik, úgy szoktatták a kisgyereket. az enyém már biztosan nem ülne bele Kép Kép viszont nem kis meló a közeledben tartani, és még felelősen dönteni, válaszolni, pl. hivatalos helyen. még szerencse, hogy nincs sok ilyen... Kép

Brigi, veletek mi van? azért ha valahol olvasol adj egy életjelet...

Ági, ti nem is próbáltok újra bölcsit? és az angollal mi van? vagy nem jól emlékszem??

zavarnak a géptől...

panu
panu
 
 


heló mindenkinek,
panu,
a szoptatás miatt rendszertelen a menzeszem és egyenlőre esélyem sincs Esztertesóra.
Babakocsi:
egyre kevesebbet használjuk, trolira, vilire fel sem fér (nyáron odacsuktak bennünket a villamson), így ha a fentiekkel közlekedünk, akkor gyalogosan megyünk a megállóig (500m).
Sétálni viszont még néha használjuk. A bolt pedig nem messze van tőlünk (150 m kb), a zöldséges meg 50 m, így oda gyalogosan megyünk: anyuka viszi a hátizsákot, abba pakolja a cuccost, gyerek olyakor motorral nyomatja, amit egy idő után megun és anyuka cipelheti. Előfordult már, hogy gyerek nem akart menni vele.
Ilyenkor felállás a köv: hátamon a hátizsák, bal kézben a motor, jobb-ban gyerek, anyuka meg rogyott Kép.
De szoktatom a kölköt ahhoz, hogy én nem vagyok a seggcipelésre gyártva Kép.
Elég a magamét cipelni Kép.

Dorki,
örülök, h jól sikerült a napotok. Valentin napon - szivecske jel... Jó Kép!

Ma jó idő volt, Lánnyal elbicajoztunk a jáccóra és nagyon élveztük!

Kölköm nyomul ezerrel a dacban, igen nagy divat a NEM szó és akaratának nyomatékos érvényesítése. Jó nagy franc, nem is tudom, mi lesz velünk később: oroszlán anya nyilas kölökkel Kép.
Szóval küzdünk rendesen Kép.
Dugulok is,
háj Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!

Panu,
dehogy sértődtem meg!! nemvagyokénolyanKép
most inkább read only voltamKép jön a melegfront és én nagggyon fejfájós vagyok tőle és ezért nyűgös isKép


Dorka meg egy napra lázas lett, jól felszaladt neki estére, másnap meg semmi. Úgy birom, gőzöm sincs mi lehetett

Mi Dorka 1 éves kora óta nem babakocsizunk, sztem ült volna benne, de én gonosz anya úgy döntöttem, hogy edzem a nőtKépKép szóval séta mindenhova, ami messze van oda tömegközlekedünk.

Kezdődik nálunk is az akaratérvényesítés, lesznek itt még harcok látom. Nálunk is jó kombináció van én ikrek, Dorka skorpióKép

Az a vízzel festős állatos könyv nagyon bejött nekünk isKépKép lasan venni kell a köv. adagotKép

nem tom még mit akartam írni, megyek és olvasok, megint CoelhoKépKép

Krisz

Krisz
krisszie
 
 


Brigi üzent, jól vannak, de még nincs net-jük. Mindenkit puszil !

Mi ma is voltunk játszó bölcsiben. Hát ma már ment a harc. Volt ordítás rendesen. Nekem is fáj a fejem , lehet, hogy a kölkök is ezt érzik. Mármint a melegfrontot.Az jó, ha nem lesz -100°C , de nekem nem hiányzik a nyálkás eső.
Dorki

Kép
dorki
 
 


hahó,
a melegfrontot én is érzem, öregszem Kép Kép
köszi a babakocsizás-válaszokat Kép
Krisz, mi is éppen a másodiknál tartunk Kép mármint a vízzel-festő könyvnél.
ma du. bábokat fogunk készíteni, legalábbis remélem, érdekli, mivel minden olyan, amit én készítek, az érdekli, most ezt találtam ki. tegnap vettem nagybevásárkor hurkapálcákat, kartonpapírt, ragasztót, stb. és próbálkozom Kép Kép majd meglátjuk, mi sül ki belőle. onnan az ötlet, hogy hirtelen felindulásból (amikor kötöttem) csináltam fonalból babát, na, hát már minden létező színből van (5-6), és nyaggat, hogy még csináljunk, csak így is van elég játék.

Dorki, helyes a csaj, nekem nem sikerül normális képeket csinálnom, ezért nem teszek fel. majd megint próbálkozom Kép Kép

Kriszti, szerintem a szopi, meg a rendszertelen mensi még nem akadálya a köv. terhességnek. nekem annak idején úgy mondta a doki, hogy amint egyszer van, azonnyombanrögvest terherbe eshetek. de persze, nehezebb. drukkolok, hogy sikerüljön Kép Kép

Brigiéknek örülök, mármint az életjelnek Kép

panu
panu
 
 


SZiasztok!

Dorki,
megelöztél én is tegnap váltottam sms-t Brigivel
mindenkit puszil Kép Kép

Lányok :
vizes-festős könyv =kifestő
bocsi ha hülye a kérdés.

Zsuzsi
szuszoka
 
 


Zsuzsi,
igen, ez egy kifestő. Olyan, hogy vizes dologgal kell színezni a mintát a könyvben. Nekünk filces van. Színtelen vízbásisú filctoll, amivel ha elkezdi színezni a pl cicát, akkor a cica a víz hatására kiszineződik.

Briginek köszönjük Kép.

Ma elmentünk sétálni Eszterrel babakocsival és elaludt benne. Úgy hoztam fel az emeletre Kép.
Mint a régi szép időkben.

panu,
nekem a dokim mondta, hogy ilyen alkat vagyok, persze nem kell kp-nek venni Kép.

Dorki,
mennyit változott Niki is!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu
 
 


Sziasztok!

Sajnos Boga még mindig nem lábalt ki teljesen a betegségből. Kedden vittem vissza a dokihoz, de mivel még mindig köhög egy kicsit, meg néha sípol, ahogy veszi a levegőt, írt föl neki még másik gyógyszert (hörgőtágítót), meg másik köptetőt, és majd hétfőn kell visszavigyem kontrollra. Amúgy jól van, nem rosszkedvű, játszik, ahogy szokott.

Ez volt az egyik ok, hogy ritkábban írok, a másik meg hogy mostanában szinte minden délután alszok én is egy kicsit, mikor Boga elalszik, és mivel máskor lehetetlen tőle gépelni, így elmaradoztam. De olvasóban itt vagyok majd minden nap. Ha a lány kiböki, hogy odaülünk a gép elé, egyből kéredzkedik az ölünkbe, mert csak itt hagyjuk filccel, vagy tollal rajzolni, máshol csak ceruzával szabad neki Kép

Panu, remélem anyukád jobban van már! Akkor Lizinek végülis jól bejött ez a bölcsi-dolog. Szereti a gondozókat? Irigyellek a függönyeidért, én az emeletre már vagy másfél éve szeretnék normálisat csináltatni/venni, de még mindig nem jutottunk el addig.
Babakocsi Kép : Épp ma délelőtt emlegette Boga, azt mondta, anya, menjünk sétálni babakocsival! - hogy honnan jutott eszébe? Már tök rég nem voltunk. A kicsibe (sport) téli szumóruhában már nem fér el, a nagyot meg már nem vagyok hajlandó lecipelni a lépcsőn. Még gurítva sem. Hát nem mentünk...
Mi sült ki a bábokból? Boga biztos kardozna a hurkapálcákkal... Kép

Dorki, én se szoktam még hozzá, hogy Boga betegeskedik. Nálunk is, hasonlóképpen hozzátok, kb 2 éves koráig alig volt beteg, most meg január elején egy hét torokgyuszi, most meg ez a hörghurut... Szar. Tényleg. Amúgy meg panaszkodni kell, mint már átrágtuk egy párszor. Nekem régi mondásom, hogy aminek ki kell jönni, annak ki kell jönni. Kép És ebben kedves Shrek barátunk is megerősített a Jobb kint, mint bent... című mondásával! Kép NikiApáról mi hír?
Asszem a bölcsi témában elvesztem. Most ez melyik bölcsi is, ahová mentek? A 35 ezres? Nekem egyszerű, mert nálunk semmilyen sincs. Kép És valszeg az oviba se fogják felvenni, mert én itthon leszek a kicsivel, és más településre meg nem látom értelmét átcipelni.

Boga kérdései: Anya micsinálsz? Ha nem talál: Hol kóborólsz anya? De a leggyakoribb: Ez micsoda? De mivel a cs még nem megy tisztán, ezért inkább így hangzik: Ez mitoda? Kép

Ági, nálunk is gyakran megkérdezi Boga, hogy most van pelus? Szerintem ez nem olyan nagy baj ebben az átmeneti időszakban, amíg megszokják, felismerik az érzést, hogy mi van a fenekükön. Mi nem Calcimuscot kaptunk, hanem először Zinnat-ot - amit kihányt, utána pedig Cedax babyt, Naturlandos köptetővel, most meg még Spiropent, meg Rhinatiolt. A párásítás nálunk is megy ezerrel. Kell is, mert néha lemegy 30% alá is a páratartalom. Mi Solac pingvint vettünk Bogához, egyelőre jól szuperál, nálunk meg egy ősöreg Hydromat ketyeg esténként.

Zsuzsi! Harisnyás Fanni nagyon édi! Belaktátok már az új lakást? Megszoktátok a környéket? Sajnálom, hogy ugrott Velence, de a meccs tényleg fontosabb dolog! Kép

Kriszti, nekem is akkor jött meg először, mint neked, a különbség, hogy attól kezdve rendszeresen jött. - egész tavaly júliusig Kép Szerintem ilyet ne mondj, hogy Esélyed sincs Esztertesóra. Majd egyszercsak jól meglepődsz, hogy a rendszertelen mensi megint teljesen elmarad!!!
Amúgy mi jól vagyunk pocakilag, csak azt viselem nehezen, hogy nehéz vagyok. Kép Eddig kb 8 kg-t híztam. Remélem már nem jön föl sok a hátralevő bő 2 hónapban! Meg nyáron annyival könnyebb volt terhesnek lenni, kedvem szottyant, kimentem sétálni a jó időben, többet mozogtam. Ilyen hidegben én szinte ki se dugom az orrom a lakásból. Boga is utál öltözködni, nekem meg nehezemre esik ezért mindig harcolni vele. Bár mondjuk nyáron meg vizesedtem... most meg nem. Na mindegy...
Dackorszak dettó. Még akkor is nem-et mond, ha igent gondol. Kép Amúgy, ha már horoszkóp: szegény én. Kép Boga is, és párom is Nyilas. Én meg Halak Kép

Na, most bepótotam a heti lemaradást.
sziasztok,
Andi

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


hahó,
az elkészült bábok Kép Kép (hát, nem vagyok egy képzőművész Kép)

Kép

és Liza

Kép

panu
panu
 
 


hahó,
Zsuzsi, micimackós, füzetszerű, A4-es méretű, könyvesboltban kapható, a fedlapon, a tetején írja, hogy "vízzel festő". anyukabarát megoldás Kép

Kriszti, tudod, ha nagyon akarja az ember... Kép doki: az enyém mondta, hogy a 3. hónapban nem eshetek teherbe, ha van mensi és csak szopik a gyerek, mondtam, hogy én is így fogantam, mire ő: az lehetetlen. hát, itt vagyok. szóval, vannak evidenciák, de kivételek is...

Andi, elég rosszul hangzik ez az elhúzódó betegség Kép körzeti, vagy szakorvos (fül-orr-gége) írja fel? mert lehet, hogy ilyen elhúzódónál én már szakorvoshoz vinném. az alvást megértem Kép én is ezt tenném. és teszem is, ha hajnalozok Kép (ma is aludtam egy félórát)
a hurkapálcát rágcsálta, de amikor kész lett a 2 cica, akkor már csak játszott velük. függöny még a gyerekszobában várat nagyon magára (hálóban és a dolgozóban reluxák vannak, oda nem sürgős), egyszóval, haladunk de lassan. viszont végre minden rendezve hitelügyileg, a bőrt is lehúzták rólunk a százféle díjjal, de a jövő hótól "csak" a részlet(ek), más kényszerítő kifizetés nincs, magunk urai és a lakás tulajdonosai vagyunk végre (kettesben az otpvel Kép Kép)

Krisz, horoszkóp: Liza szűz (közeli mérleg), Apa és én ikrek

panu
panu
 
 


Zsuzsi
ha nem láttam volna Panuéknál ezt a kifestőt én sem tudnám miről van szó. Az én gyerekemet nem érdekli a rajzolás, mert akkor le kéne ülni pár percre. Húz néhány kriksz-krakszot és azt mondja az a cica. Kép Én meg nem vitatkozom.

Most viszont a taknyosságából van már elegem. Több mint 2 hete meg van fázva. Porszívózom, sterimarozom, csepegtetem. De már túl vagyunk 10 napon és az orrcseppet sem lehet annál tovább használni. A porszívó kiszáríthatja a nyálkahártyát, felsértheti az orrát a sterimar meg kimarhatja, ha az ember túl sokáig használja. 2 napja már azt hittem elmúlik, erre ma reggel már megint alig kapott levegőt. Akkora trutyi jött az orrából, hogy az orrszívó nem tudta kiszívni egyben. (már bocsánat Kép És erre ma reggel már szárazon köhögött. Kapott utifüvet szirupban, aminek bóórzasztó íze van. Bár nyilván nem helyes, de ha lenyeli, utána kap egy pici csokit, hogy eltüntesse a szájából azt a fertelmes ízt. Így persze lelkesen vigyorogva jön.Kép Most bekentem luff balzsammal is és infrázunk regel este. Persze csak a fülét tudom, mert nem akarom, hogy bele nézzen, de legalább az arcát is éri valamennyire. Mármint ha van valami értelme. Na most jó litániát sikerült írnom. Csak már tényleg elegem van, hogy mióta elment az apja , valami baja van.
Lehet, hogy el kéne utaznunk 6-8 hétre a Bahamákra ? Mire visszajönnénk már jó idő lenne itt is.Kép Akar jönni még valaki ???Kép

Andi
Niki apa elvan ,mint a befőtt. A változatosság kedvéért ő is beteg most. Sima állami bölcsibe mentünk, nem a fizetősbe.Azért mert hosszút írsz egyben, nem ér egy hétre megint eltűnni. Ha itt lesz a kistesó, úgyis ritkán látott madár leszel. Kép Ja Niki is jól van a taknyosság ellenére, legalább ez jó benne.

Panu
Nikinek is bejönnek a Marék Veronika könyvek. Már kivülről fújja és esténként ez a menő. Meg infrázás közben is.KépMilyenek lettek a bábok ?
Kriszti
nem fagytatok rá a bringára ???? De bátrak vagytok !

Krisz
én elolvastam a neten a könyvrészleteket ! Kép
Küzdök a melegfronttal én is Kép

na eldugulok...
Dorki
dorki
 
 


Niki skorpió, Apa bak, én vízöntő
Ez most jelent valamit ? Kép Bár én nem szeretem ezeket az általánosításokat, hogy jesszus skorpió, hű de sok bajod lesz még vele...

Dorki
dorki
 
 


ww

Andi
KépKép
Kép
szabó_andrea
Halásztelek
 
 


Voltunk ma delutan bolcsiben a farsangon. Ha Niki korabban ebred, akkor tobb ertelme lett volna, mert lehetett csinalni jelmezeket, maszkokat stb. Igy is sikerult kolompot kesziteni wc papir gurigabol, amiben bab volt es azt kellett razni. Volt zenes musor is, 1 csaj enekelt es kulonbozo hangszereken jatszott. De ez nem nagyon volt erdekes a gyerekeknek, inkabb ovis koruaknak. Sok gyerek be volt oltozve, persze a tesco-s jelmezekbe, de 1-2 hazi keszitesu is volt. Azutan az udvaron kisze-bab egetes kovetkezett. Na nem szalmabol, mert ugye varosi gyerekek vannak itt, hanem egy sapkas-dzsekis babut gyujtottak meg.

elvittem Nikit tegnap orvoshoz, igazabol arra lettem volna kivancsi, hogy tud-e ajanlani ful-orr-gegeszt, ha esetleg nem mulik el ez a takonykor. De olyan hulye vagyok, hogy ezt elfelejtettem megkerdezni. Azert kaptunk egy masik koptetot a kohogesere, amit meg elfelejtettem kivaltani, pedig ma leszenvedtuk magunkat a gyogyszertarba is. Eddig azert nem mentunk, mert nem volt lazas, szoval antib. folosleges lett volna. Meg egyebkent sem a kedvencem ez a doki.

Dorki
dorki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: