Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Húha, én még nem is voltam vércukor vizsgálaton :-( Nekem a dokim azt mondta, hogy ha lehet ettől megkíméli a kismamákat.

Teljesen együtt érzek Indigóval és Ágival is, mert sajnos én is diétázom most, mert a hétvégén kijött belőlem minden amit ettem, alul is- felül is :-(. Így marad a főtt krumpli és a pirítós. Ma még szarul voltam, délben haza is jöttem a munkahelyemről, de úgy érzem holnapra már helyre jövök.

Lenne egy gyakorlati kérdésem, mégpedig az, hogy a gyerek papírjait mikor lehet ill. kell intézni? És hol? Mivel a munkahelyem nem TB kifizető hely, ezért ugyebár nekem kell ezek után rohangálnom. De csak akkor lehet majd már amikor megszületett, vagy már előre is el lehet intézni?

Rita
Utoljára abban maradtunk, hogy holnap nincs torna :-( Hiányozni fog az izomláz, mi?

Lilló
De jó nektek, hogy holnap mentek 4D-re!!! Olyan jó látni :-) Voltatok már, vagy most lesz az első?

Viszlát holnap,

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Krisszi!
Csatlakozom én is az előttem szólókhoz, szerintem is a védőnőre gondolhatott a dokid. Van esélyed arra is, hogy jó védőnőt fogsz ki - az enyém például tüneményes. Mindig ott vagyok egy órát, és tök sokat beszélgetünk.

Gabek! Részvétem a kajaügyeid miatt - most már jobban vagy? Jössz délután? Ja, most látom, hogy viszlát holnap, akkor talán jössz.

Indigo! Hogy érted, hogy emiatt nem lesz harmadik babátok? Annyira nehezen viseled a diétát? Vagy az orvos azt mondja, hogy teljesen ellenjavalt a babavállalás? Tudom, hogy még arréb van a dolog, de jól gondold meg majd egyszer, mert nekem van olyan nőrokonom, aki nem vállalta be annak idején a harmadikat, és most már bánja, mert most már kicsúszott az időből.
Mindenesetre kitartás!

Ágiboszi! Jó esküvőzést! Lagzi is lesz?
(Most esett le, hogy miért kedden tartják - ez nem egy egyszerű kedd - direkt Valentin napra rakták, mi? :-))

Üdv mindenkinek!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Gabek: Nekem ilyet nem mondott Kép Elküldött terhelésesre. Mondjuk hál'Istennek, nekem nagyon jó lett, és nem is bántam, hogy elküldött, mert ha látom, hogy sok kismama ismerősöm bajlódik terhességi cukorral, és csak idegeskednék, hogy vajon én miért nem mentem.
Már én is nagyon várom a 4D-st, nem bírok magammal! Már voltunk egyszer a 16. héten, de akkor még annyira kis parányi volt. Remélem minden rendben lesz, és semmi gond nincs Vele. És látunk is belőle valamit, mert az egyik ismerősöm is 30 hetesen volt, és végigaludta a Baba, felkelteni se bírták, meg a kis arcát is eltakart. Egyébként ma van a névnapja, ha tényleg kisfiú KépKépKép

Délután találkozunk, akivel találkozunk, Ági sajnálom, hogy Veled nem!

Boldog Valentin napot Mindenkinek!

lilló
 
 

 
 

Sziasztok!

A 12.-heti UH-ról szerintetek lehet képet vagy videót kérni? Ezt nektek is Bakos Doktor Úr csinálta?

Boldog Valentín Napot!
dóri80
 
 


Sziasztok!
Ági, Rita - köszi a terhesgondozás kontra védőnő választ, már értem, mire gondolt. De akkor miért nem azt mondta?Kép

Dóri - a múlt héten voltem a 12. hetin, tök mázlim volt, a Lintner doki csinálta, amúgy ezt is szonográfus csinálja, nem orvos, de ő pont akkor ott volt. A 18. hetit kötelezően orvosnak kell végeznie.
Ja, és képet simán kaptam, még gratulált is, tök kedves volt. Pedig ott toporgott a Párom és az Anyukám is, nekik külön magyarázta, hogy mit látnak éppen. Nem a videós szobában voltam, ezért meg sem próbáltam kérni, de a fotó is nagy élmény. Szóval mindenképpen kérj, szerintem fogsz kapni!

Puszi és boldog Valentin napot Mindenkinek!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Dóri: Nekem anno Szaller Andrea csinálta a 12 hetes uh-t és kértünk képet, adott is. Kérjél bátran! Sok sikert hozzá!

lilló
 
 


Kriszta!

A 14. kerületben van terhesgondozás. Ez abból állt, hogy havonta bementem, megmérték a súlyom, és a vérnyomásom, és beszélgettünk egy kicsit(pl. az aszisztensnő problémáiról az internettel kapcsolatban vagy hogy mivel fogják műteni, esetleg a közös ismerősökről, de nem a terhességről vagy a babáról!!!). Semmit nem vesztessz ha nincs ez a kerületetekben,viszont megúszod a több órás sorbanállásokat.
Nekem is csak annyiból volt jó, hogy a vérvételre és egyéb vizsgálatokra (fogorvos, ekg stb...) szóló beutalóimat átírták és nem kellett bedöcögnöm a klinikára, hanem itt is megcsináltak mindent és 2-3 óra múlva már meg is voltak az eredmények.
gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


SziasztokKép

IndigoKép
Anyukámnak van, és szintén Dcont. A tesztcsikot nagyon is megértem, mivel én most béreltem egy gépet a belgyógyászom korházában, és ahhoz ez a fajta vacak kell, mármint amihez legalább 3 liter vért kell kipréselni hogy jól mérjen... brrrrr,,ggggggrrrrrrr.. A másik csik sokkal jobb. Viszont egyre felhívom a figyelmedet, baromi drága, mert sajna nekünk nem irhatják fel, csak az inzulinosoknak, és ott is csak azoknak akik legalább 3szor szurják magukat.. Jó kicseszés... sőt még az inzulint sem adják ingyen annak a kismamának mostmár akinek csak egyszer kell adnia magának... vállaljuk gyereket, hajrá.. és fizessünk mindenért duplán... áhhhhhh... nah befejezem a puffogást.. ugy se váltom meg vele a világot..

A tesztcsik kb 2800 Ft támogatás nélkül, ha van a családodban valaki, vagy ismik között aki esetleg inzulinos cukros, azt kérd meg hogy irasson fel neked. Jah és ez a fajta amihez a sok vér kell (a tesztcsik száma 100 alatt van, tudod a kod amit be kell állitani a gépben) az még ráadásul sokszor többet is mér, mint mondjuk a vénás érték, saját tapasztalat.

A harmadik babót kérdést most nem értettem, lehet hogy valamelyik hszed elkerülte a figyelmemetKép Ettől még simán vállalhatod, sőt még az is lehet hogy ott elő sem jön a cukor intolarencia, de mondjuk az ellenkezője is igaz lehet, de látod én már a másodikkal csinálom és koppkoppkopp most se lett a vége inzulin, sőt most jobbak is lettek az értékeim mint a fiamnál, később jött elő.

DóriKép
Hát a Bakos doktorúrnál nem biztos hogy kapsz fotót sajna, mondjuk attól még kérni lehet. Lent legtöbbször adnak, ha nincs valami technikai probléma (papir elfogy), nekem uhát egyszer sikerült még anno felvetettnem, most meg se probáltam már, helyette 4Dre mentünk, amit anno a fiamnál nem engedhettem meg magamnak.

LillóKép
Szegénykém, vigyázz magadra nagyon, sok folyadékot pótolj, hogy nehogy kiszáradj. MEnnek a gyógymanók a gyors javulás érdekében.

RitaKép
szép lassan menjetek fel lépcsőn a harmadikra, az kicsit pótolja majd a tornátKépKépKépKépKépKép
(csak vicc volt)

GyöngyuszKép
NEkem szerencsém volt most a védőnénimmel, nagyon kedves és aranyos, sok minden baba dolgot megbeszéltünk, én meg adóval kapcsolatban adtam neki tanácsokat. Sőt ami igazán lényeges volt számomra, hogy időpontra mehettem és soha nem kellett várnom, mindig tudott fogadni a megbeszélt időben.

GabekKép
Első kérdés: melyik papirokra gondolsz? Megprobálok röviden irni a lehetőségekről:
a.) amit már a gyerek érkezése elött megtehetsz:
- törvényileg lehetőseg van arra, hogy a szülési szabadságodat a vélelmezett szülés elötti 28. naptól visszafelé bármikor elinditsd, a munkáltatódnál kived. (ezt nevezik röviden TGYÁSnak). A lehetőséggel való élés eldöntésénél azt vedd figyelembe, hogy ha most jó pénzzel dolgozol, vagy éppen jó pénzzel vagy táppénzen, akkor ezt csak a szülés napjától érdemes kivenni, mert avval is növeled a nagyobb ellátási összeg élvezésének idejét (a gyed összege sajna maximálva van, és hiába van nagyon jó pénzed ami alapján többet is kaphatnál akkor is csak a maximumot kaphatod, szal ha jól keresel akkor érdemes később inditani a szülési szabit) Ha előbb akarod inditani, mert neked még is ugy érné meg anyagilag , akkor kell egy igazolás a dokitól a várható szülés időpontjáról, esetleg ez alapján a háziorvosodtól egy papir a terhesállománybavételről, valamint a munkáltatódnak ki kell tölteni egy foglalkoztatói igazolást, ami szükséges hogy az oepnél megigényeld az ellátást. Elméletileg a munkáltatód köteles a bejelentéstől számított 5 munkanapon belül a papirokat eljutattni az oephez, de isten malmai lassan örölnek és szerintem gyorsabb ha te viszed be a teve utcába.

b.) amit a szülés után tudsz csak:
a gyerek születési anyakönyvi kivonatát a 8. kerben kell elintézni, mikor szólnak a korházban hogy mehettek érte, a Baross utcában van az önkormányzat ott adják ki, itt van okmányiroda is ahol rögtön el tudjátok intézni a lakcímkártyáját is. Ehhez vinned kell magaddal a korházba a szüléshez a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, vagy apasági nyilatkozatot.
Ha megvan a születési anyakönyvi kivonat és a lakcimkártya akkor érdemesebb saját magunknak elintézni a TAJ kártyát (teve utca szintén), mert igy előbb lehet minden más ellátást megigényelni, mint postán várni hogy 30 nap mulva kiküldjék. Taj kártya is megvan akkor a Lőportál utcában meg lehet igényelni az anyasági segélyt (idén 58050 Ft egy gyerekre), ehhez kell majd egy igazolás hogy legalább négyszer résztvettél terhesgondozáson (doki igazolása, vagy zárójelentés) valamint eldöntitek ki igényli a családipótlékot (ha apa kifizetőhelyen dolgozik akkor érdemes ott, mert gyorsabban kapjátok meg) azt is el lehet egy füstalatt ott intézni. Jah és ha már a Tajt elintéztétek a Teve utca egyik irodájában, akkor át kell sétálni amásikba ahol a tgyás igénylést leadtad, és a hiánypótlásra bemutatod a születési anyakönyvi kivonatot, meg a taj kártyát.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de bent a klinikán adnak majd egy szép kis papirt amiben le van irva hogy mihez milyen papir kell és hol lehet intézni, mikor van félfogadás stb... legalábbis 2003 ban én kaptam, remélem azóta is megtartották a jó szokásukatKép

Dugultam száraz témábanKépKép


Mi jól vagyunk, kisfickó egyre aktivabb, szerintem lehet hogy nyiltam is egy kicsit, de majd megmondja a dokibácsim, lehet hogy csak képzelődöm és még mindig atombiztos buvohelyen van a lurkóKép
Az esküvőről látjátok eszembe se jutott hogy a Vanlentin nap miatt van ma... ennyire nem épült még bele az életünkbe... Nem lesz amugy nagy lagzi, mert a sogornőm és babót vár és nem lehet sokat fent, csak a névviselés miatt házasodnak most össze, lagzi majd talán két év mulva lesz, a templomi esküvő után, most nagyon szük körbe jövünk össze.

puszi
Ági
36+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Kicsit aggodom, csak hason hajlando aludni a gyerköcöm, éjszaka is Kép Most hagytuk is és 10 aludt, szoval tényleg bejön neki.... Viszont azt hallottam, hogy ez veszélyes lehet, megfulladhat.... 15 hetes, tehat nem tud még magatol megfordulni. Mit tudtok erröl? Van valakinek ebben tapasztalata??

Köszi elöre,

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sara!

Én ugyan még nem vagyok gyakorló mama, de pont most írtak a témáról a Kismamában. Aki a szakértő gyerekorvosuk, ő írt a gyereknevelési gyakorlatáról. (Most született neki a harmadik.)AZt mondja, hogy az elsőnél még ők is forgatták a gyereket, de aztán rájöttek, hogy jobban szeret hason aludni, és most már hagyják a harmadikat. Igen, állítólag a bölcsőhalál kockázata icipicit nagyobb, ha hason fekszik, de erre akkor van esélye jobban, ha koraszülött. És ha ez a gyerekorvos a sajátját is meri hason altatni, szerintem ne aggódj. :-)

Ági! Nem száraz a téma, most ezt már én is kimásoltam (nagyon hajtok, hogy meglegyen nekem az "Ági - összes" :-)) Megint tök hasznosakat írtál. Egyébként ezeket a dolgokat apa is intézheti?

Üdv,
Rita

Üdv,

Kép

Kép
rita81
 
 


Ágiboszi!

Az előbb időhiány miatt nem írtam le, de nekem még külön kellett menni az orvoson és az sztk-s terhesgondozáson kívül a védőnőhöz is. Ez utóbbi volt csak igazán rémálom, ugyanis egy olyan nőt képzeljetek el, aki folyamatosan herpesszel a száján közlekedik a babák és a kismamák között. Ráadásul akárhányszor összefutok vele a lakótelepi boltban, mindig cigarettát és alkoholt vásárol...., na mindegy, ez az ő dolga. Próbáltam szabotálni a hozzá való járkálást, de folyton rámtelefonált és akkor nem volt mese, menni kellett. Persze itt sem történt semmi izgalmas, csak vérnyomás és testsúly mérés, meg egy kis beszélgetés. Amikor a picurt jött látogatni, 3 méterről mutattam meg neki a gyereket, és aztán áttessékeltem a másik szobába. Szóval van ilyen is.... Én szerettem volna cserélni, de nem lehetett, hogy miért ne kérdezd.
Egy szó, mint száz, örülni kell ha jó védőnénit fog ki valaki, mert az én példám is mutatja, hogy hiába a dupla "állami ellátás", ha nem ér semmit, csak a tb kasszát terheli, de azt rendesen.
gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Rita, köszi, most megnyugodtam egy picit Kép Tipikus, pont nem vettem meg a mostani Kismamat...
A nagy izgalomban lemaradt a mondat fele, szoval 10 orat aludt a mano éjszaka. Eddig azt hittük jön a foga, de ugy néz ki, csak az alvaspozicioval volt gond Kép

A tgyas és tarsait persze intézheti apa is, anya csak maradjon otthon a gyerköccel! Parom anno egész jol összehaverkodott a szobatarsaim pasijaival. A korhazban is összefutottak mindig aztan a baross utcaban, a teve utcaban, vicces volt Kép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

De rég voltam:-) Remélem mindenki jól van:-)

Ági köszi, hogy válaszolsz:-)) Szerintem biztos fogsz tudni segíteni:-))

Rita te mikor mész Valent dokihoz?

Nekem jövőhéten kellene menni:-)) És jövő héten megyek UH-ra is úgy izgulok és úgy félek, remélem minden rendben lesz és a vérvétellel is a vízelet jó lett:-)) Voltam EKG-n is ahhoz nem értek majd holnap kiderül milyen lett:-)))
Sokszor fáj és bekeményedik a pocim:-( Nem tudom miért és kérdeztem a dokit még akkor az első talinál és igazából semmit nem mondott:-((


Indigo ne szomorkodj probáld betartani a diétát és én biztos mondhatom hogy nem lesz semmi gond, sok barátnőm volt cukros terhesség alatt:-)) Szorítok hogy sikerüljön betartani a diétát!!!:-))

Gyöngyusz
A héten valamikor hivlak:-))

Puszi nektek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszi a vigaszt.
A harmadik babó dolgot arra értettem, hogy nem tudom még egyszer végig akarom-e ezt csinálni, ilyen körülmények között. Pedig nagyon szeretnék harmadikat. Na mindegy, csak zavar, hogy emaitt a fránya cukor miatt azon gondolkodom nem lesz több. Egyszerűen nem tudom, hogy egy egész terhességet végig tudnék-e diétázni. Ezt most ki fogom bírni már nincs sok hátra (ezzel biztatom magam), de hogy az elejétől fogva diétázzak, nem tudom elképzelni. Főleg, hogy mennyire kívánom az édességet. Kép
Nem tudom értitek-e, mire gondolok.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Indigo!
Kis "bíztatásként" elmesélem, hogy én, aki világ-életemben imádtam enni, sokat, csípőset, fűszereset, tajszíneset-sajtosat, és koffein-függő voltam, el vagyok tiltva a tejterméktől, fűszerestől, hidegtől, forrótól, koffeintól, alkoholtól, csokitól. Egy életre. Nem ehetek egyszerre sokat sem. Hidd el, ki lehet bírni, illetve muszáj kibírni. Nem gondoltam, h képes leszek, de úgy néz ki, megy a dolog. Igaz, fogytam 3 kilót, ami nagyon nem kellett volna, de mostmár beállt minden és nem érzem úgy, h nélkülöznék.

Kitartás! Kép
Annamari
muter
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy gyors bejelentkezés. Megvolt ma este a 4D-nk. A lényeg, hogy a Bébivel minden rendben van Kép Nagyon nehéz volt Róla jó képet csinálni, mert takarta folyton a kis arcát, elfordult, előtte volt egy csomó köldökzsinór (lásd a képen a spirálos dolog) vagy épp a méhlepény takarta.
Továbbra is fejvégi fekvésű Baba Kép Egyébként tiszta apja, főleg az orrocskája Kép megjegyzem hál'Istennek, hogy nem a saját idióta orromat láttam viszont. Most 1443 gramm, a méretek alapján ma pont 30 hetesek vagyunk, és április 26-án születünk. Kép

Indigo: A felkészítőn azt mondta a doki, hogy egy anyánál a különböző terhességeinél nem feltétlenül jelentkezik újra a cukorbetegség, és az esetek többségében elmúlik a szülés után. Remélem Nálad is így lesz, én nagyon drukkolok Neked. Hidd el, tudom mit érzel, én só nélkül élek már hetek óta, és szörnyű az ízek nélküli élet, de ki kell bírni, a Babáért, magunkért.

Szép estét!
Lilló és Bálintka

lilló
 
 


<!--attachment: kisk_p-360110.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*199.1*B%e1lintka*kisk%e9p%2ebmp --><center><pre>
KépBálintka
kiskép.bmp (199.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

És akkor a kép...

lilló
 
 


Brik!

Nekem két hét múlva kell csak mennem a dokihoz, pedig jó lett volna találkozni. Nekem a keményedésre azt szokta mondani, hogy pihenjek többet. Hogy mitől van, az jó kérdés, még nem hallottam rá egy mondatos választ. Inkább csak annyit, hogy a stressztől, meg túlterheléstől stb. De egy bizonyos terhessségi hét után normális, ha testhelyzetváltoztatáskor vagy hirtelen mozdulatra bekeményedik.

Lilló! Gratula Bálinthoz! Látod, hogy mégis fiú - jól látták már múltkor is. (És nem is idióta az orrod!!) Kedves volt a doki?

Képzeljétek, tegnap megszületett a szomszédlány második gyermeke, Tímea. Bár nem ismeritek őt, de elmesélem, hogy febrár 8-ra volt kiírva, és azt mondták neki, hogy ma mindenképpen megindítják a szülést. Azt hiszem, a baba hallhatta, hogy mit terveznek, és még az utolsó pillanatban előbújt magától. :-)

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Jó reggelt!

Rita: köszi a gratulációt Kép A doki nagyon kedves volt, egy fiatal srác, szerintem olyan egyidősek lehettünk, Lintner Balázsnak hívják. A legjobb beszólása az volt, mikor rákérdeztem, hogy ugye fiú, azt mondja: ilyen paraméterekkel nehezen lehetne lány Kép

Brik: Haskeményedésre Melczer doktor az előkészítőn egy deci vörösbort ajánlott, vagy egy kis Bailey's-t, én még nem próbáltam, mert a vérnyomás gyógyszeremmel nem hiszem, hogy jól kijönnének, de próbáld ki, hátha Neked beválik!

Rita, Gabek, Dorka: Érdekes volt tegnap a felkészítő, nem? Olyan félelmetesen hangzott számomra az egész, de az azért megnyugtató volt, hogy tudom mire számítsak. Nektek hogy jött le az egész?

lilló
 
 


Krisszi, Lilló, Ágiboszi!

Köszi a válaszokat, majd probálok képet kérni.
Én tuti egyedül megyek Kép Apa estig dolgozik.
Krisszi jó lehetett Neked, hogy nem voltál egyedül.
dóri80
 
 


Lilló!

Szülésügyben a véleményemet illetően átküldtem neked egy kisebb fajta regényt, emailnek álcázva. :-) Dióhéjban annyit, hogy engem is kicsit letaglózott ez az egész - olyan drámainak hangzott. Az uram mindenesetre azt mondta, hogy tök jó, most már ő is le tudja vezetni a szülést. :-) Kiváncsi vagyok, mit mond majd a helyszínen... :-)

R.

Kép

Kép
rita81
 
 


Lilló,

a Lintner Balázs csinált 4D UH-t? ezek szerint a SOTE-n is van 4D?
(Nekem a 12. hetit is Lintner doki csinálta, nagyon jó fej, Anyukám azóta egyfolytában emlegeti, hogy milyen helyes, intelligens, stb.Kép
Amúgy tényleg helyes és nagyon kedves.
Dóri, tényleg jó volt, hogy elkísértek, de mindezt csak azért mert akkor még úgy tudtuk, hogy a párom két hónapra megy Németországba.Kép Ezért jött el velem, hogy legalább a mostani UH-t lássa.
Hála az égnek, azóta lefújták az utat, már teljesen kétségbe voltam esve, hogy itt maradok tök egyedül.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Krisszi: Nem a SOTE-n, hanem az Istenhegyi Géndiagnosztikán csinálta az UH-t a Lintner dr, a SOTE-s dokim ajánlotta Õt. Szerintem azért uh-z a SOTE-n mert talán ott tanul vagy ilyesmi, végülis a SOTE oktató kórház. Ez persze csak pusztán feltételezés. Vagy két munkahelye van...KépHa Hozzá akarsz majd menni 4D-re, akkor a www.istenhegyiklinika.hu - n meg tudod nézni a Klinika számát, és mondd meg, hogy Lintner doktorhoz szeretnél menni, keddenként van ott. Egyébként olcsóbb is volt, mint bárhol máshol és kaptunk DVD-t meg képet is.

lilló
 
 


Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, míg egyik manó alszik, másikat meg elvitték sétálni. Kép

Szóval: 2006.02. 08-án megszületett Zétény Pál kisfiúnk. Kép 4140 g + 61 cm. Nem is olyan kicsi. Kép

A szülésről nem szeretnék írni, mert nem volt problémamentes, és senkit nem szeretnék megijeszteni. Lényeg, hogy megszületett (rendesen a csaszi után!), és már mindketten jól vagyunk. Zétike egy kissé(nagyon) besárgult, kapott kék fényt meg antibiotikumot, de szerencsére nem sikerült kimutatni semmilyen betegséget nála.

Tegnap jöttünk haza. Az alvással még nehézségeink vannak, de majd megoldódik. Kép

puszi, shineKépKép
shine
 
 


Sziasztok!

Indigo, tényleg nem lehet egy leanyalom a diétazas, söt, kifejezetten szörnyü lehet... Emlékszem én is ugy vagytam édességre anno, de szerintem azért jol gondold meg mielött eldöntenéd, nem lesz harmadik kisteso. 9 honap "semmi" egy élethez képest... Kar lenne, ha mondjuk 45 évesen rajönnél, mégis kellett volna harmadik gyerek Kép

Lanyok mi volt tegnap a felkészitön??? Megrémitettek??

Lillo, édes a kis Balint!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szia Shine! Kép

Gratula a kis Zétényhez! Szép nagy baba és milyen hosszu!!! nagyon tetszik a neve is Kép
Jo egészséget, sok tejcsit, pihenjetek sokat!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Shine: Gratulálok!!!!!!!! Jó nagy Baba Zétény! Jó egészséget Mindkettőtöknek!

Sara: Köszönöm a gratulációt Kép
A felkészítőn tegnap a normál szülésről volt szó, annyira nem rémítettek meg, csak én speciel most először hallottam így részletesen, hogy mi fog velem történni. Kicsit furi, mert más volt, mint amit az ember olvas, lát a tv-ben, sok új infó volt, sok lényeges dolog, amit jó ha tud az ember lánya. Eddig nagyon vártam a végét, de mostmár inkább húznám...

lilló
 
 


Annamari, akkor nem is tudom én miért panaszkodom. De jó, hír, hogy mindenhez hozzá lehet szokni.

Köszi lányok a tippeket tényleg igazatok van, hogy lehet, hogy később megbánnám, ha a cukor miatt nem vállalnék 3-at. Köszi, hogy segítettetek.

Shine, nagyon örülök a hírnek, és gratulálok. Sok tejcsit és boldogságot.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Shine, nagyon szép baba Zétény! Gratulálok!!! Sok boldogságot és minden jót Nektek!

Lillo, ok, köszi, megnézem. Mennyibe kerül ott egyébként a 4D?

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok,

Lilló
Izgultam, hogy lelépjen a "nagy" külföldi ember és időben odaérjetek, de ezek szerint ezzel nem volt gond. Gratulálok, hogy az lesz, amit szeretnétek! Mondtam, hogy tök renes és jófej a doki :-)
A szülés miatt pedig ne kezdj l parázni, hiszen tegnap is azt mondták, hogy a természet mindent megold :-) Apropó, te dolgozol még?

Ágiboszi
Köszi a részletes leírást, pont erre gondoltam. Ezek szerint a pontos címekről kapok majd listát a kórházban a szülés után?

Rita
Miféle kisebb fajta regényed van, átkuldöd nekem is? Valentin napra megkaptam azt a könyvet, amit Te ajánlottál, a Barátnőim a szülésről. Mert múltkor mondtam, hogy pont ilyen könyvet szeretnék olvasni, és láss csodát a férjem megjegyezte és meg is vette. El is kezdtem olvasni, nagyon vicces. A tegnapi 35 cm és hasonló adatok után pont erre volt szükségem.

Gyöngusz
Engem lehet, hogy érdekelne az Avent mellszívó, ha megvan még, írnál hozzá árat is?


Ti hogy vagytok a cuccok beszerzésével? Babakocsi, ágy, ruhák, gyereknek cuccok, nekünk való dolgok stb? Arra gondolok, hogy megvesztek mindent kényelmesen előre, vagy babaona miatt majd csak ha megszületik a gyerkőc? Mi még nem vettünk semmit :-( mert azt gondoltam, hogy majd a leendő apuka mindent bevásárol, amíg én a kórházban leszek, vagy mégse bízzak rá mindent?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Krisszi: 8000 Ft volt.

Gabek: Aranyos vagy, hogy szurkoltál. Én a biztonság kedvéért odamentem BKV-val, hogy ha a párom nem ér oda akkor is ott legyek, de szerencsére ő is ott volt negyed 6-ra. Ráadásul nem jött el az előttünk levő időben, így azonnal be is mehettünk.
Én nem dolgozom már régen, már szeptember közepe óta, mert hypertóniás vagyok (alapból), és így a körzetim azonnal kiírt.
A babacuccokkal úgy voltunk, hogy először azt mondtam márciusig nem veszek semmit (babona) aztán jött, hogy majd 2006-ban, de már alig bírtam kivárni a januárt. Aztán karácsonyra kaptunk a hugoméktól egy babakádat, és az megtörte a lavinát, elkezdtem vásárolni. Mára már minden megvan. Én imádom a férjemet, de nem bíznám Rá a vásárlást Kép Kép Kép Mindig eljött velem vásárolni, hogy érezze köze van a dolgokhoz, de általában én döntöttem (legalább most én voltam a főnök).

Lilló

lilló
 
 


Shine!

Gratulálok Zétényhez! Kívánok nektek csupa jót! Gyönyörűűű nagy babátok lett!
Csak halkan: én kíváncsi lennék a történetre... Ha már a Jóisten nem akarja, hogy újra szüljek, legalább olvasnék róla! Emilben is jó Kép.

Puszi Mohácska

mohácska
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm a tanácsokat!!:-))

Rita kár hogy nem tudunk talizni:-(( Remélem összefogunk futni:-))

Shine
Gyönyörűűűű babád van!!! Gratulálok!! Jó egészséget!! Sok tejet és sok boldogságot kivánok nektek!!!!!

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Nem ment át a vége:-((

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Tényleg érdekes volt az előkészítő, bár én csaszis leszek.
De ezek a fájás, magzatvíz elfolyás dolgok engem is érintenek.

Gratulálok a Nagyfiúhoz!

Ági nagyon hasznosak voltak számomra is az infók.

Vásárlással kapcsolatban:
Szerencsére mi kaptunk egy csomó babarucit,ágyat,pelenkázót.
A többit meg most próbálom beszerezni, kisebb-nagyobb sikerrel.
Tegnap nem is baj, hogy elmaradt a torna, mert annyit gyalogoltam, hogy alig bírok menni úgy fájnak a vádliaim.
Rájöttem, hogy most már nem bírok annyit, amennyit szeretnék.
Úgy vagyok vele, hogy amikor bemegyek a kórházba, már el legyen rendezve minden, ne akkor kelljen még rohangászni.

A kórházba miket kell a Picurnak vinni?
Pelenkát? Ruhát?

A tejserkentőt mikor érdemes elkezdeni inni?

Az én védőnőm sem viszi túlzásba a dolgokat.
Az elején nagyon lelkiismeretesen jártam, de csak súlyt és vérnyomást mér, és ezért több órát kell várni.
A doki ugyanezt megcsinálja.

Brikacs
Nekem is sokat keményedett a pocakom.
A doki kérdezte, hogy napi 10-nél többször fordul-e elő.
Azt mondta, hogy pihenni kell többet és a Magne B6-ot szedni. Nekem emelni kellett az adagomat.

Jó éjszakát mindenkinek!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Gabek!

Örülök neki, hogy tetszik a könyv - szerintem tényleg a legjobb a témában, már ami a hozzállását illeti. Megőrülök tőle, amikor a többi könyv negédesen próbál terelgetni: "Ön is tudja, kedves Kismama, hogy a legjobb, amit tehet gyerekével, hogy ilyenkor elkerüli a cukrászdákat, kizárólag unalmas, de cserében íztelen kajákat eszik, lehetőleg sokat sportol, és általában, ugye tudja, hogy rendkívül felelőtlen, hogy nem eszik meg naponta három tonna nyers zöldséget lehetőleg teljes kiőrlésű kenyérrel.... stb. stb. stb." Na, ez a könyv nem ilyen, az biztos. :-)

Ami a kisregényt illeti, sajnos hotmailben írtam, és ott nem menti el az én leveleimet, de ha Lilla válaszol, abban talán újra benne lesz - akkor megpróbálhatom átküldeni. Igazából csak bő lére eresztve leírtam neki a saját hozzállásom a szüléshez, meg egy aranyos hasonlatot, amit egy könyvben olvastam.

Ami a cuccok beszerzését illeti, én is úgy vagyok, mint Dorka: kaptunk egy halom ruhát, meg egyebeket, úgyhogy majd ki kell válogatni, hogy mi az, amit még meg kell venni. De még nem vetettem bele magam a vásárlásba, egy kicsit talán félelemből (hogy nehogy ott maradjak babacuccokkal baba nélkül), meg aztán én még dolgozom, és azt tervezem, hogy ha majd otthon maradok, március végétől, akkor állok neki a beszerzésnek. Legalább lesz mivel lekötni magam. A párom szerint nem kell elsietni: ő kész arra, hogy mindent maga szerezzen be, amíg én a kórházban vagyok. De azt hiszem, én is szeretnék részt venni a folyamatban - olyan élvezetes, nem?

Na, jól van lányok, elhallgattam, mert velem lesz tele a topic.

Még annyi: Shine! Gratulálunk Zétényhez! Nagyon ügyesek vagytok!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok lányok!

Most van egy kis időm, mert a picúr alszik. Kicsit hasfájós, de úgy néz ki, hogy ez a gripe water használ (le is kopogom). Úgy szalad az idő, még csak most szültünk és holnapután már 1 hónaposak leszünk. Hihetetlen.

Shine!- Gratula Zétényhez. Sok tejcsit, boldogsátot és egészséget kívánunk.

Dorka!- a klinikán a gyermekágyon mindennap adnak 5 db pelust,(+ fürdetésnél ők pelenkázzák)ami általában elég, de azért vihetsz magaddal,nekem elég volt. A pici ruhái meg csak a hazamenetel napján kellenek, mert amíg bennt vagytok a csecsemősök öltöztetik az ottani ruhákba. A tejserkentő teát én szülés után kezdtem el inni.

Lilló! - én is hypertóniás vagyok alapból, mégsem azért császároztak, ugyanis levitték a vérnyomim 150-esre (nálam ez már tök jó). A császár a fájásgyengeség miatt lett. De ha a dokid már mondta, hogy császár, akkor biztos az is lesz. Mi anno megbeszéltük, hogy amíg lehet elkerüljük. De hát muszály volt.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Hát mostanában nem sok időm van jönni, nagyon lefoglal a kis Boti. Egyfolytában szórakoztatni kell, nem akarok neki cumit adni, viszont ha lerakom egyből ordít. Már 4500 grammnál járunk, tegnap voltunk 4 hetesek. Kép

Shine! Gratulálok Zétény babához, gyönyörű! Kép Sok örömet, egészséget és mégtöbb tejcsit kívánok!!

Mesa! Én is fájásgyenge voltam, mégsem lett császár. Mitől függ? Mondjuk nekem hatott az oxitocin. Nálad az sem segített?

Joe és Boti 4hét + 1 nap

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe, Mesa!
Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok mennyit vártak a burokrepedés után a fájásokra? Mennyi idő után javasolták az oxitocint?

Lilló! Boldog névnapot! (Bár úgy tudom, hogy most nem tudsz minket olvasni, de majd visszaolvasod... :-))!

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Mesa: Nem volt még szó nálunk császárról, nem is nagyon szeretném a császárt, de ez olyan dolog, hogy ha elkerülhetetlen lesz, akkor elfogadom, bízom a dokimban, hogy úgy fog eljárni, hogy nekünk az jó legyen, ezen most még nem parázom. Most nagyon jó a vérnyomim, remélem, hogy az is marad (120/80) soha nem volt ilyen alacsony életemben. A hypertónia miatt nem dolgozom, azt írtam Gabeknek, lehet ezt értetted félre Kép Ha dolgoznék, biztos nem lenne ilyen jó... Egyébként az egyik barátnőmet is azért császározták, mert nem voltak fájásai. Ez olyan érdekes, vajon mitől van ez, hogy valakinek nincs? Erről pl nem beszéltek a felkészítőn kedden. Ha most ezt előbb eszembe juttatjátok rákérdeztem volna. Kép

Rita: Még vagyok, és köszönöm szépen a köszöntést! Kép KépMég ma délelőtt meg holnap délután Veletek tudok tartani, aztán szombattól offolok egy hétig.
Küldtem is Neked mailt.

Ágika: Mi van Veletek? Egyben vagytok? Hogy sikerült az esküvő, bírtad?

lilló
 
 


Még egy gyors kérdés:
Gyakorló anyukáknak!
Légzésfigyelő... Szerintetek szükséges? Ti vettetek? Bevált-e? Milyen típust érdemes venni?

Köszi
Lilló

lilló
 
 


Joe!
Sajnos nálam nem hatott az oxytocin, majd meghaltam olyan fájásaim voltak, de 1 mm-t sem tágultam még 5 óra múlva se, Ezért döntött Ács doki a császár mellett.

Rita! nálam kb 2 órát.

Lilló lehet félreértettem bocsi!

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Rita!
Nálunk úgy volt, hogy kedd este fél7-kor folyt el a magzatvíz. Aznap reggel voltunk vizsgálaton akkor már 2 újjnyi voltam. Nekem vasárnap éjjel óta folyamatosan voltak éjszakánként 5 perces fájásaim, de nappal mindig abbamaradt. Szóval a vizsgálat után is 5-10 perces fájásaim voltak továbbra is egész nap, de miután elfolyt a magzatvíz utána kezdett durvulni a dolog. Kép Szóval indultunk is utána a kórházba. Éjfélig vártunk (én nem szerettem volna semmi féle beavatkozást) türelmesen de a 2-3 perces fájások ellenére nem tágultam tovább. Maradtam 2 ujjnnyi. A magzatvíz elfolyása miatt viszont éjfél után kellett kapnom antibiotikumot is, hogy a baba nehogy elfertőződjön és muszály volt megsürgetni a dolgot oxitocinnal. Onnantól kezdve hosszabbak lettek a fájásaim és rendszerezettebbek, de elkezdett haladni a dolog. Kép....és fél 4re meglett a kis lurkó! Kép) Szóval nálunk csak a kitolás ment villám mód. Kép))

Lilló! Mi nem akartunk légzésfigyelőt, hogy úgyis egy szobában alszunk a babával, de egyik barátnőm kölcsönadta az övét és nagyon nagy megnyugvás. Az első hetekben a figyelő mellett is éjszaka 10 percenként keltem fel ellenőrizni a gyereket. Mostmár ritkábban, de tényleg megnyugtató. Egyébként önkéntelenül is a kis szuszogását hallgatod egész éjjel, nekem már megnyúltak a füleim. Kép
A dobozán csak ennyi van: Babysense II.

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Joe!
Tök érdekes, hogy nappal abbamaradtak a fájások - pont erről beszélt a hölgy a felkészítőn, hogy bizonyos állatok éjjel szülnek, és ha nem fejeződik be a folyamat reggelig, akkor következő estig szüneteltetik a dolgot, aztán megy minden tovább. Úgy látszik, nálunk is előfordulhat ilyen!

Mesa! Ez a hölgy azt is mondta, hogy a burokrepesztés után mindenképpen megindulnak a fájások, ezért kérdeztem, hogy erre meddig szoktak várni ilyenkor.

Lilló! De jó, hogy vagy még ma, mindjárt megnézem a mailjeim.

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok, megint én vagyok. Gabek kérésére csatolom a "kisregényt", amit tegnap írtam Lillának. Üdv mindenkinek!

Rita

"Hát igen, eddig én sem féltem a szüléstől, de most....! Azért mondott egy
két érdekes dolgot a hölgy. De tény, hogy akárhogyan is történik, nem lesz
egy mindennapos dolog. Az egyik kollegámtól kaptam kölcsön egy könyvet,
eleinte tartottam tőle, mert ez a kollega mindenképpen az otthonszülést
preferálja (neki a harmadik és negyedik (!) gyereke otthon született), és
attól féltem, azért tukmálja rám a könyvet, hogy meggyőzzön erről. Én meg
ugye, nem szeretnék otthon szülni. De a könyv nem erről szól, nagyon
racionális, igaz, hogy az otthonszülés is felmerül benne, mint lehetőség, de
nem ez az egyedül jó megoldás a könyv szerint sem. A könyv címe, hogy A bába
válaszol (vagy a bába válaszai...) - valami ilyesmi. Na, és hogy rátérjek
arra, amilrt elkezdtem ezt mondani: ebben olvstam tegnap este, hogy ez a
bába úgy fogja fel a szülést, mint egy természeti eseményt. Olyan, mint
amikor a tengeren hajózol. Lehet, hogy viharba kerülsz, lehet, hogy csak egy
gumicsónakkal vágtál neki, vagy lehet, hogy ha hagynak, és ráhagyatkozol a
tengerre, akkor egyedül is ki tudsz jönni a partra. Aztán lehet, hogy úgy
alakulnak a dolgok, hogy mentőcsónakkal kell a partról segíteni
(császármetszés), vagy csak bíztatólag "együtt úszni" a szülő nővel.
Szerinetm ez nagyon szép metafora a szülésre, és azt hiszem, nagyon igaz is.
Hiszen tegnap is azt mondta el a hölgy, hogy rá kell hagyatkoznunk a
testünkre hagynunk kell, hogy megtörténjenek a dolgok, át kell adnunk az
irányítást. A végén csak az a lényeg, hogy egészségesen kiérjünk a partra.
Nem teljesítményúszás, minden szülés jó szülés, még ha segítség is kellett
benne. Azt hiszem, ez így nekem sokat tud majd segíteni feldolgozni a szülés
körülményeit. Neked hogy tetszik ez a hozzáállás?"

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Dorka!
Én, a következő babának, ha klinikán szülöm, fogok vinni kiskanalat is, mert az elsőnél jócskán kellett bele dönteni a cukros vizet, hogy néha aludjon is 5 percet, mivel nem volt tejcim. Adnak kórházi cumisüveget, de abból úgy dől a lé, hogy majd megfulladt tőle a pici, és állítőlag jobb még ilyen picin megtanítani kanálból inni, akkor később sem fog leszokni a ciciről, ha néha ki kell majd pótolni.
Én vittem textilpelust is, és popsitörlőt, bár ezeket is adnak, de nem volt elég.
zsu
zsuzs74
 
 


Joe!
Kitartás, én is 8 hetes koráig cipeltem folyamatosan a kis popsiját. Volt hogy állva ettem, úgy üvöltött ha letettem. Amikor majd elkezd látni meszebbre, és észreveszi, hogy milyen érdekes a keze, akkortól rohamosan fog javulni a helyzet, mert lefoglalja magát.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Rita, nekem tetszik a kisregényed Kép, olyan csodalatos dolog a szülés tényleg és az anyasag is Kép
Tény, hogy gyerekkel teljesen mas az élet, de olyan joooo Kép Kép

Joe, hordozokendövel nem probalkoztal??? én ugyan nem hasznaltam, de egy baratnömnek, aki mostanaban szült nagyon bevallt, csak rajta képes aludni a kis lurko, igy tenni-venni is tud otthon napközben és nem szakad le a keze Kép

Agi, megvagytok??

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok,

Lilló
Boldog névnapot!!! Hova mentek jövő héten?

Rita
Köszi a leírást, ez tényleg szép megközelítés. Bárcsak ilyen egyszerű lenne! Én kicsit félek, hogy ettől többet fogunk szenvedni :-(

Mi az a fájásgyengeség? Hogy nem fáj eléggé? És akkor valamivel felgyorsítják?

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Ágiboszi 2006.03.09 37 Második Kisfiú Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 39
Dorka24 2006.03.16 36+1 Első Kisfiú Dr. Mericli ? 24
Huncut 2006.03.29 34+1 Első Sándor Dr. Tahy ? 27
Annácska 2006.04.04 33+3 Második Donát Dr. Várbíró ? 25
Lilló 2006.04.29 30+1 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 30
Pöttöm_Panna 2006.05.18 27 Második Patrik Dr. Bánhidy ? 30
Rita81 2006.05.12 26+1 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 26+1 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 25+5 Második Áron Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Timici 2006.07.21 17+6 Második ? Dr. Radványi ? 31
Brikancs 2006.09.06 11+1 Második ? Dr. Valent ? 27</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Brikancs Lili (1999.04.30) 27 Dr. Valent Nem volt Hüvelyi Pocakban
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 29 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Timici Bence (2003.01.22) 31 Dr. Szendei(Sote I.) Nem volt Császár Pocakban
Piroska <table>
Zsombor (2003.01.23)
Szabolcs (2006.01.15)</pre> 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 39 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine <table>
Ádám (2004.06.04)
Zétény Pál(2006.02.08)</pre> 29 Dr. Vermes Dömötör Margit/? Császár/Hüvelyi Nem
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 30 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 38 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 30 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) 26 Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Idővel
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem
Szofec Balázs (2005.10.11) 34 Dr. Ács Zsoldosné Eta ? Nem
Vanília Ádám (2005.12.10) 25 Dr. Várbíró ? Hüvelyi Nem
Hatos Flóra (2005.12.12) 26 Dr. Takács Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Osyne Fanni Noémi (2005.12.12) 30 Dr. Bánhidy ? Császár Nem
Joe Botond (2006.01.18) 23 Dr. Ács ? Hüvelyi Nem
Mesa Luca (2006.01.18) 24 Dr. Ács ? Császár Nem
Kgiulia Dorina Ilona és Lívia Mária (2006.01.28) 24 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?