Új privát üzeneted érkezett!

Ja azt elfelejtettem, hogy Ildi mindent bele! Tudod még nálunk sem lefutott meccs a negyedik gyerek téma! (Legalább Te már rászántad magad!)

Sziasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Helló Lányok!

Hát megint lemaradtam a taliról..,ennek több oka is van:
1.csak délután szereztem tudomást arról, hogy hol is van..merthogy addig nem kaptam meg a lev.listán szereplõ leveleket. Szóval csak sikerült kimaradnom..
2.nálunk viharos szél volt, meg idõnként esett is...így azt hittem elmarad.
Tehát marad a "na, majd legközelebb"Kép

Nálunk a helyzet -szerencsére- változatlan: mindegyik gyerök jól van, Jancsi rossz, mint egy vásott kölyök, már a szeme sem áll jól. Kari hisztis kissé, nyafog mindenért, kicsit fárasztó már szegénykém. Tomi meglepõen jó gyerek..tegnap MAGÁTÓL felporszívózott, elpakolta a ruhákat, letörölgetett a konyhában, és még a mosogatást is el kezdte volna..de rájött, hogy ez nagyon undi és különben is anya tudja jól csinálni.Kép
Hannus meg már számolja a napokat, alig várja a szünidõt..(megjegyzem én is)
A kutyánk kamaszodik..alig akar szót fogadni, viszont szép férfias hangja van márKép Még csak féléves, de már legalább 60 cm-es..kicsit riasztó, hogy hol is fog megállni a fejlõdésben?!

Lassan befejezem, még el kell olvasnom, hogy mit is írtatok az elmúlt egy-két napban..

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Huhhhhhh!!! Bzártuk az óvodás évet! Mindkét ovisomnál. Gergõnél kedden, Daninál ma volt az évzáró, Daniéknál ballagás is. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, látszott, hogy nagyon készültek a mûsorra, jól is sikerült. Gergõéknél ugyan bekevertek a kistestvérek, akik sírva kínlódták végig a mûsort, a szülõk meg az istennek se akarták kivinni õket... Szegény ovisok meg közben próbáltak a meséjükre koncentrálni, több-kevesebb sikerrel. Na, mindegy, ettõl függetlenül jó volt.

Most próbálom elolvasni a heti elmaradásomat, rengeteget írtatok, elég lassan haladok, de igyekszem.

Mostantól teljes értékû tag leszek, le se tudtok majd vakarni magatokról, csak gyõzzetek olvasni! Kép
Addig meg millió puszi:
Emese
Emese
 

 
 

Lányok, hol vannak a talis képek?
Vagy csak én vagyok béna?
Emese
Emese
 


Sziasztok!
Most láttam a nevünket a bográcsozós listán. Sajna úgy tûnik, mégsem jó az a nap.
Viktor fiam (holnap már 8 éves) aznap indul élete elsõ szülõ nélküli ottalvós iskolai táborába, és hülye módon fél 3-kor indulnak Kép
Szóval õt mégse akarjuk itt hagyni, én bizti nem vezetnék egyedül odáig, úgyhogy kihagyjuk sajnos Kép

Ildi!
Mindent beleKép Kép
Remélem, hamar sikerül!

Ancsa!
Jó tanácsot adni nem tudok...Én már vágyom dolgozni, kicsiben csinálom is, de teljes munkaidõben kölykök mellett nem tudnám elképzelni.

Pele, Madárka!
Édesek a picikéitek!

Kanga!
Gratula nektek is! Mielõbbi felépülést!

Többieknek is pussz. Kép Kép

Magamról a levlistán. Ha sikerül, megírom ma a 2. fejezetetKép

Sziasztok:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok Lányok!

Kissé elmaradtam, de a hetem olyan zsufi volt, hogy csak na.

Kanga és Zsebipapa! Nagyon gratulálunk a kislányotokhoz, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk. Hogy nõtt ilyen szép nagyra?

Sajnálom, hogy a talin nem lehettünk ott de aznap AFP volt, utána rohantam tanácsadásra, majd bankba....
Remélem a mi értékünk is jó lesz, nem úgy mint Pankával.
Holnap 10 éves érettségi talira megyek, kiváncsi vagyok, bár velük csak 2 évet jártam. Vica! Köszi a képeket. Ki az a a fekete hajú lány a képen?

Evey! Mi is borjút szeretnénk 2 fõre. Köszi. Mikorra menjünk? PapírokKép Nekem is kellett mindent cserélni, mondjuk nekem változott is a nevem. Bár a tb kártyám még a régi...

Lányok! Már volt róla szó, hogy elmehetnénk valamelyik szombaton a Széchenyi kertbe a párokkal együtt táncolni egy kicsit. Valamikor júliusban. Szabadtéri, jó konyhája van,mi elõtte lemeózzuk. Kit érdekel?

Madárka! Te mindent egyedül csinálsz. Tudom anyós ne, házinénid sincs? Akkor kérek a génjeidbõl. Én szülés után 3 héttel csak meghalni akartam. Bár a vízcspot mi is elzártuk a 4. hétenKép Nem is a köröm a legrosszabb,-arra ott van a szandi- hanem becsípõdött derékkel küszködök. Azzal nehezebb futniKép

Ági! Nyugi, nem lesz semmi baj, hiszen a pajzsmirígy dolgoknak egyéb kellemetlen tünetei is vannak. Gratula a kisfiatokhoz! Én továbbra sem akarnám tudni. Báááááár.....

Moni! Gratula az új autóhoz. De bátor vagy, hogy így mersz furikázni.

Hajni! Örülök, hogy javul lánykád helyzete.

Verus! Végre, végre. Alig várom, hogy veletek is talizzunk.

Ágci! Üdv közöttünk!

Ancsa! Nehéz kérdés. Ha anyagai okai is vannak, akkor persze, hogy menni kell, de akkor is ha már rosszul vagy az otthoni monoton teendõktõl a bezártságtól, pláne, ha szereted is a munkádat. Bárhogy is dönts, utána ne emészd magad, mert azt mindenki megsínyli. Ha mész, akkor elmagyarázod a gyerkõcöknek és határozottan viszed õket is a " dolgozóba" . Olyan szörnyû ez, hogy egy kismamának ezen kell rágódnia, hogy lesz-e még helye ha elmegy szülni , netán több gyermeket is és otthon akar maradni pár évet.

Nekem kedden kellett ZsoMa miatt bemennem a régi helyemre és a fönöknõm a titkárnõn keresztül értekezett velem, a férje meg a következõket mondta:" hallom már megint gyereket vársz. Óvodát akartok nyitni, vagy mi? Hiába a pénz meg az intelligencia nem mindig jön össze.

Ildi, Júdo, Anikó! HajráKép

Na mára eldugulok, mert álmos vagyok.

Jó éjt mindenkinek!

Üdv:PM
Pankamama
 


Sziasztok!
Asszem nekem már fel kéne fogadnom egy bébiszittert, hogy elolvassam az elmaradásomat.Talán ha a gyerekek megnõnek, több idõm lesz babanetezni. :o)
Most(éjjel egykor)jutottam el odaáig, hogy ismét úgy érzem, az épület, amelyben tartózkodom, emberi lakhely. Utána elkezdtem kikészíteni a nagyok ruháit reggelre. Csak hogy átérezzétek az állapotomat: úgy mentem a szekrényhez, hogy közben folyamatosan motyogtam magamban, mi kell még. "Marci:zokni, Bálint:trikó,zokni, Kata:bugyi,trikó".
És így is kétszer zavarodtam bele.
Vidám napunk volt egyébként, délben, mint rendesen, kiderült, mely gyermekeket kell hazahozni (a sajátjaimon kívül, persze), össze is jött még öt. Így aztán kilenc virgonc gyerkõccel múlattam az idõt nyolcig. Nagyon helyesek voltak, de azért nem a mai nap az, amikor igazán átérzem a magányosok problémáit.
Szóval csak átrohantam az eddig írottakon, itt-ott beleolvasva. Azt azért láttam, hogy megszületett Madárka és Kanga babája is, nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nekik!!!
Hajni, szörnyû lehetett ez az egész, az orvos meg, mint a hab a tortán...
Bigacsiga, erre meg már nem is találok szavakat. Iszonyú erõ kellhet hozzá, hogy ezt ilyen csodálatosan tudd kezelni.
Minden jót kívánok, amit csak kívánni lehet!
Verus, ezt a Tomit szívesen vendégül látnánk egy idõre... :o)
Üdvözlöm azokat is, akikrõl most nem tudtam olvasni!
Vera
vera
 
 


Momo,
Albertirsán laksz?????? De jó! Ott volt a telkünk! Annyira szerettem ott lenni! Az a strand, gyerekként nagyon jó volt. Asszem, most kevesleném, kicsinek találnám a vizet. Kép Néha eszembe jut, milyen jó volna megnézni, milyen is a régi telek, de hát mit csinálnánk azon a környéken utána? Talán a strand. Oda ki lehetne menni a kölykökkel.

Evey,
borjúhúst kérünk! Kép

Nyúl: menjetek át a frissek tegnapi oldalára, valaki leírta, hogy kell eltüntetni. bocsi, nem tudom utána mondani, de megpróbálom mégis: Eszözök - Internetbeállítások - Biztonság - Egyéni szint - Active scriptig-en belül Tiltás. Aki mindezt angolul akarja, tényleg nézze meg a frisseknél, ott angol menüvel van leírva. Nyuszi nekem nem mer bejönni!!!!!!!!!!

Ildi,
mi is szeretnénk kövirózsát! Köszi!

Pele,
hát jó hatással voltál rám a talin. Tegnap reggel olyan hisztisek voltak a gyerekek, hogy az borzasztó, de én majdnem rendíthetetlen nyugalommal kezeltem az egészet, mialatt az ittlevõ hugom (egy gyereke van) menekülésre fogta, de nem hagytam! KépKépKép Azt mondta, neki SOHA nem fognak így hisztizni a gyerekei (4-et akar). A kis naív. KépKépKépKépKép
Na azért délutánra besokalltam (nem voltak oviban, bölcsiben), viszakapták a régi anyjukat. Kép De túlélték. Gyakrabban kéne találkoznunk, Pele! (Meg persze mindenki mással is, tök jó volt a tali!)

Mgunkról: Tegnap Vidorka nap volt az oviban (családi nap, szülõk és gyerekek együtt játszanak). Elmentünk venni kaját. Amint éppen etettem Abigélt, hallom, hogy az egyik ovónõ (nem a mieink közül) nagyon-nagyon halkan azt mondja a másik pult mögött álló hölgynek, hogy "négyen vannak". Mire az a hölgy csak úgy ajándékozott Abusnak egy pohár szörpit, és aztán kivett a saját cseresznéjébõl is egy párat, és neki adta. Szépen megköszöntük, elfordultam, és sírva fakadtam. Nem a meghatottságtól. Szörnyen rosszul éreztem magam. Kedves volt a nõ, semmi rosszat nem csinált, mégis fájt ez az egész szitu. (Még most is sírok, erre gondolva) Nem is tudom magamnak megmagyarázni, miért.
De történt tegnap jó is: este elmentem anyukámmal és a férjével Demjén koncertre. Nagyon jól éreztem magam, bár playback volt. (Nem csodálom, eléggé beteg az ürge, alig bírt beszélni.) Na ma reggelre befejezem! Pusszancs:

Virág
Virág (fiore)
 


Kanga és Zsebipapa nagyongratulálunk!Jó egészséget,sok boldogságot kívánunk!

Evey!Képek,kérdõív megjött!Apa marhalábszárra szavazna!Egyébként hánykor kezdõdik a buli?

Remélem mindenki jól van!

Sok puszi
Balu mami
Balu mami
 


SZiasztok!

Már megkaptam a kérdõíve(ke)t, bár sok levlistás levelet egyáltalán nem tudok elolvasni Kép. Vagy üresek,vagy krikszkrakszok láthatóak benne értelmes szöveg helyett, ami valószínûleg a levelezõprogramom hiányossága - hibája. SZóval, hamarosan küldöm én is a magamét, de annyira zsúfolt volt az elmúlt hetem, hogy nemigen maradt idõm semmire, legfeljebb a még régebbi elmaradások pótlására Kép

Virág! Ne sírj mások butasága miatt!KépKépKép Nem hiszem, hogy a csemetéid valaha is annál jobb dolgot kapnának az élettõl, mit azt, hogy ennyien testvérek! Én mindig is vágytam több tesóra, és remélem, Árminnak megadatik ez a szerencse, hogy lesz(nek) testvérei!

Kangának és a többi "friss" mamának is nagyon sok boldogságot! Kép

Talán egyszer már mi is eljutunk egy talira (sajnos, a képek többségét sem tudom megnézni), addig is mindenkinek jó vasárnapozást! KépKépKép


Márti+Ármin
márti
 
 


Sziasztok Lányok!

Evey, én is vacilláltam, a kaja miatt..merthogy sertést nem eszünk ill. alig, birkát meg végképp nem..aztán arra gondoltam, hogy elvinném a grillt, meg szenet és azon csinálnék vmit..Ha nem gond. És persze ha van még vki, aki szívesen sütögetné velem együtt a pecsenyéjétKép, az is hozzon hozzávalókat és használja nyugodtan. Bocs, még1x, de annyira finnyás vagyok ilyen téren..(a gyerekeim meg még rosszabbbak, na és a férjemrõl ne is beszéljünkKép Õ totál ellenne hús nélkül -jó kis banda vagyunk, mi?Kép)
Sajnálom, hogy ilyen sok bosszúság ért, kívánom, hogy minden zökkenõmentes legyen eztán!

Madárka, asszem, csak postán lehet megkapni az iratokat, mivel már nem helyben készítik, mint a régi papírokat..a jogsimat én is így kaptam meg. Igaz, már ott kapsz egy félhivatalos papírt, hogy beadtad és készítik..azt van ahol el is fogadják..Hiába no, a technika-korát éljük!! Ami a régi idõkben fél nap alatt megvolt, most hetek alatt el is készülKép A jó munkához idõ kell!!Kép

BVera, ezek ám csak bûnbánó jótettek Tominál..Tehát ha vendégül látnád, elõbb vmi rosszat kell csinálnia, hogy ilyen módon akarjon kiengesztelniKépKép Így is mehet?Kép
Azt nem írtam, hogy ennek az volt az elõzménye, hogy hetekkel ezelõtt el akart üldözni a kertbõl egy galambot.., sikerült is neki, csak hát egy fél téglával szerette volna megdobni, ami ugyan a madarat nem, de szobájuk ablakát szépen eltalálta. Az ablakkeretet levettük, hogy MAJD egyszer elvisszük üvegeshez (dupla ablakszárny van náluk, ez a külsõ volt), és betettük a garázsba. Tomi megtalálta és rátört a bûnbánat..Kép Hát, ez volt a nagytakarítás mögöttKép

PM, tuti, hogy jó lesz!! És én is várom, hogy találkozzunkKép

Virág, én eddig igazán hisztizni csak egykét láttamKépKépKép
Sajnálom, hogy kiborultál a helyzet miatt...Én -szerencsére- még nem kerültem ilyen helyzetbe..vagy csak nem tûnt fel??
Remélem, már nem bánt annyira, hogy sírj!!
A minap beszéltünk arról, hogy milyen érdekes..: nem nagyon hallasz olyat, hogy elmaradt X-nek, vagy Z-nek a kocertje, mert elment a hangja..Max. az operában...

Ildi,KépKép Na, ne irigykedj!! Légy Te is négy gyerekes!!KépKép (bár így menne, igaz?Kép)
Folsavról: tudjátok, hogy az amiknál évek óta kevernek folsavat a kenyérbe? Kötelezõen. Merthogy, mire kiderül a terhesség és el kezdi a mama szedni a folsavat, az adott helyzetben már késõ...És nálunk mér' nincs ilyen? Ha már úgy is majmoljuk õket?

Meséltem már, hogy Jancsi egy imádnivaló kiskölyök?? Bár, csak anyát mond (aja), meg apát (appa) és HAnnát (hana), de mellette non-stop nyomja a magáét:
Valahogy így:"hangmbagum, mamama, taküm, maküm..hamgram.."Kép
És vhogy olyan érthetõ. Mindig megértem, mit is akar mondaniKép

NA, eldugulok, puszi mindenkinek:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!
Elöször is nagy gratila Kangának! Kép Na látod, senki sem marad bent.. KépKépKép Várjuk a beszámolót a kis zsebiröl!
Verus, de jó, hogy megint vagy!!! Jancsi szövege nagyon hasonlít a Leevi-nyelvhez... Kép Hiányoztál!
Mi jól vagyunk, Leevi nagyjából meggyógyult, láza nincs már 1 hete, ma ette meg az utolsó antibiotikum adagot. Kicsit még náthás, de amúgy jókedvü, jó étvágyú, tiszta kosz, naponta 2szer fürdetjük, mert nem merem beengedni a lakásba sem, olyan földes minden kerti játszás után. Itt is kitört a nyár, így pucéran futkos a kertben. Minden virágágyást homokozónak vél és még most sem szokott le a földevésröl. Képzelhetitek, jó fekete virágföld szétmaszatolva még a szöszi fején is... tegnap aztán beszereztünk egy homokozót, ma megyünk homokért, így talán "csak" a homokból kell kifürdetnem. Nem is meséltem még, hogy megjártam a múltkor a bimbivel. Mivel a WC foglalt volt, Leevi meg közölte, hogy kaki, elöhúztam a bilit. Csemetém csurig telerakta, én meg naívan elhúztam vele a fürdöbe popsit mosni. Na, mire visszaértem a bilihez pár perc múlva, döbbenten láttam, hogy nem látok semmit. A bili tisztára volt nyalva, csak úgy csillogott, mellette elégedetten a kutyusunk... Kép Búj, ahogy Leevi mondaná... azt a délutánt az eb a kertben töltötte, nem bírtuk a szájszagát. Kép Nem túlzok, akkora rakást tüntetett el, hogy máig sem értem, hova is fért...
Nagyon puszi mindenkinek!
Adri a trópusi északról
kadri
 
 


Lányok nem tudom fogadni alevlistás leveleket valamiért, ha bármiben nélkülözhetetlen lennék külön tudtok csak írni a címemere.
Napocska a drága már nyomoz mi a baj, de addig ez van.
Verus: nekem van két egykém ketten!!!
Evey:talán nem is kellene hogy írjam mi mindenevõk vagyunk, abból a bográcsból fogunk enni amibõl jut.
Norcsi: ja meló lesz,és indul a lelkiismeretfurdalás özön is. De így is lelkiismeretfurdalásom van, csak így nem a gyerekeim miatt. Mit lehet ilyenkor tenni? Próbálok majd ésszel gazdálkodni az idõmmel, babát meg jó helyen tudni. Fanni már kevésbé okoz gondot, tõle akár igazságügyminiszeter is lehetnék.
Kadri: Zsófi barátnõdékkel mi újság? Régen hallottam róluk, bár az is lehet hogy elkerülte a figyelmemet.A kutyád édes jószág lehet...

F. Dia
fd (fd)
 


Sziasztok!

Móni!
Gratula az autóhoz!

Evey!
Mi is mennénk bográcsozni kis családunkkal. Két felnõttet lehet számolni, a csemete ilyesmit még nem kajcsizikKép. Nekünk mindegy, hogy disznó, vagy borjú. Mi a pontos helyszín? Hány körül gyülekeztek?
Névelírásos hercehurca miatt õszintén sajnállakKép

Ancsa!
Nagyon könnyû kívülrõl belekotyogni, de nem tudom megállniKép Valami okos ember mondta, hogy "A halálos ágyán még soha senki nem kívánta, hogy bárcsak többet dolgozott volna." Azt szerintem már néhányan igen, hogy bárcsak több idõt töltöttek volna el a gyerekeikkel. Persze, ha az ember úgy tud boldog anya lenni, hogy dolgozik is, akkor szerintem még a gyerkõcöknek is az a jobb. De valahogy nekem úgy tûnt, hogy te boldog anyuka tudsz lenni a munka nélkül is. Akkor meg inkább használd ki ezeket az éveket, nagyon fontos a kicsinek is, hogy vele legyél.

Dia! Fergeteges a lányod!!!!Kép

A legjobbakat a többieknek is!

Szile
Szile
 


Sziasztok!

Virág!
Nekem is ismerõs ez a "négyen vannak szegények" szindróma...
Anyukám gyarkan hallgathatta a "jóakaratú" ismerõsöket, amint sajnálkoznak,hogy hogyan fogják eltartani ezt a négy gyereket, meg hogy "véletlenül sikerült?"
Ne vedd annyira a szivedre! :-) Az egyik legjobb,amit adhatsz a gyermekedek a testvér. Kép Ez személyes tapasztalat! Kép

Nálunk minden rendben, Gedónak kijött teljesen a második foga is, megszenvedett érte szegénykém! Kép Még a hasa is ment, de már jól van. Ma megpróbált elindulni, de orraesett. Kép
NNa, majd legközelebb sikerül neki! Kép

Vigyázzatok magatokra!
helga
 
 


Sziasztok!

Jó sokat és sokan írtatok, nem is tudom elolvsani mind.

Adri! Örülök, hogy jobban vagytok és jó mosakodást. Az a kutya... KépKép

Ildi! Akkor rászántad magad. Hajrá!!!! KépKép

Mi most értünk haza a Balcsiról, megfagytunk. Lili már mindent mond, akinek tudja a nevét annak mondja is, ha tõle akar vmit. A mondókákat pillanatok alatt tanulja, szóval szivacs agy. És ma reggelre kijött a másik rágófogunk is, így már 8 fogunk van. És egy kis nyûgösségen kívül nem volt más gond.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Munka ügyben még mindig nem döntöttem. Úgy gondoltam, hogy meghallgatom, mit mond részletesen a fönököm, utána járok milyen bölcsik vannak a munkahely közelében, és ha találok olyan bölcsit, ami megfelel valamint olyan ajánlatot kapok részleteiben is ami visszautasíthatatlan (bár ezt nem hiszem Kép), akkor megyek csak vissza. Az az igazság, hogy a pénznek lenne helye, mert benne vagyunk az építkezésben, és ha õsszel le akarunk költözni, akkor még nagyon sok munka vár ránk ,és még akkor is csak a szuterén lesz lakható állapotban. Szóval még mindig kétesélyes a dolog.Azért szeretném még februárig kihúzni itthon, mert ha lejár a GYED-em akkor valóban létkérdés lesz az építkezés mellett, hogy én is dolgozzak. Kép Köszönöm, hogy annyian reagáltatok, nagyon aranyosak vagytok, a részletekrõl meg majd menetközben beszámolok. Kép

Andi!
Ha már kétéves lenne Tomi, én is könnyebben megválnék tõle, de még csak 16 hónapos. Kép Bár amilyen hiperaktív gyerköc, lehet hogy jól érezné magát a bölcsiben.
Ellenõriztem, megvan a számod, úgyhogy holnap hívlak tali ügyben. Kép Timi már nagyon várja, hogy játszhasson Zsófival. Remélem jó idõ lesz.

Ági!
Gratulálok a kisfiúhoz! Kép Duzzanat Kép Ilyen tapasztalatom nem volt, de remélem nálad sem találnak semmi kórosat.
Nálunk pont a férjem az aki nem akarja, hogy visszamenjek dolgozni. Én is szívesebben csinálnék valami itthon végezhetõ munkát, de a komolyabb dolgokhoz kevés a tudásom, gépírókért, adatrögzítõkért meg nem tolonganak. Kép

PM!
Az AFP-d biztos jó lesz, nem aggódni miatta. Kép Érettségi találkozó milyen volt?
Ez szörnyû, hogy ilyen fönököd van! Kép Ebbe az emberbe egy csepp tolerancia sem szorult? Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy sajnos sokszor a pénz és az intelligencia fordítottan arányos.

Virág!
Nem pityeregni ilyen szitukon! Tessék felvértezõdni az ilyen megnyilvánulások ellen és büszkének lenni a négy csodálatos gyermekedre. Kép

Verus!
Tomi nyelve is nagyon hasonlatos. Bár ha valamiben akadályozzuk, akkor nagyon tisztán tudja mondani azt is, hogy Engeeeedj!

Adri!
Örülök, hogy Leevi rendbejött. Kép Homokozó nálunk 1 hónapja van, Tominak a kedvenc játéka, hogy lapáttal hordja a homokot szerte az udvarban, úgyhogy most ott tartunk, hogy az udvaron szinte már mindenütt van homok, a homokozó meg lassan üres. Kép Ja meg a kutyát, macskát szokta megszórni, még nem sikerült rájönni, hogy milyen aprópóból.
Kutyusotok nem semmi, rá tényleg lehet mondani, hogy minden szart (bocs) megeszik! Kép

Tegnap csináltunk a csemetékrõl fotókat, egy barátunk gépével, megpróbálók majd küldeni nektek, nem tudom megkapjátok-e mert Napocska írt, hogy engem is kivetett magából a levlista.

Pussz mindenkinek
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


SZIASZTOK!!!
Hát itthon vagyunk!!! Végre! Nem nagyon akartak elereszteni , mert csütörtökön belázasodtam és azóta sem ment 37 alá. Kép

A gratulációkat nagyon köszönöm!!! Végig bõgtem amíg olvastam! Ami azt illeti nem gondoltam volna magamról , hogy velem is megeshet , de elfogott a depresszió és amióta itthon vagyunk állandóan csak bõgök . Kép Biztos az is hozzájárul , hogy a sebem baromira húzódik és fáj. Menni is alig tudok. De megéri! Blanka gyönyörû és jó kislány , most is ben húzza a lóbõrt az ágyikójában. Szopizik és alszik. (Jelentem ebben a pillanatban sírt fel!)
Már fülbevalója is van amit direkt neki készült! Kép Csodaszép kis nõ!!!Kép A párom megigrte hogy segít képet küldeni. 300 -at csinált a büszke apa! Kép

Gergõ nagyon boldog és nem tud betelni a hugijával!
Bár õt is igen megviselte a hiányom és mindenért elsírja magát.

Irigyellek a tali miatt! Mi mindennap odajárunk Gergõvel!

Most megyek , a kicsomagolást késõbb megírom! Nagyon sajnálom , hogy másnak kellett felbontani a csomagot , de így legalább megmentették az én kis tündérem életét!!!

Még egyszer köszi a jókívánságokat!!!!

Puszi
A mostmár négy tagú Kengurú-család
Kanga-Zsebibaba
 


Virag!
Megdobbenve olvastam a soraidat! Total kiakdtam rajta, es mindig kiakadok az ilyeneken. Mindenki tartsa meg maganak a velemenyet! Kép Oszinten szolva en irigylem a sokgyerekes szuloket! Mar irtam errol regebben(a nagycsalad topicba azt hiszem), hogy en nagyon szeretnek akar 4 gyereket is(eskuvo elott is ezt mondtam a jegyesoktatason a papnak, a ferjem 3-at), de a ferjem viszont nem. Anyagi okok miatt nem, mivel jelenleg egy 2 szobas lakotelepi lakasban lakunk, es eppen elferunk 4-en. Kép A 3.-ert is ugy konyorgok mint egy kisgyerek a boltban egy szelet csokiert...Kép Kép Nem zarkozik el elole, de majd 3-4 ev mulva szeretne (addigra talan at tudunk koltozni egy csaladi hazba). Bar pillanatnyilag most meg en sem szeretnek. En egyke voltam, mivel en is 16 ev utan lettem, es nem lehetett tobb gyereke anyunak, bar szerettek volna. Es utaltam egyke lenni. Hiaba mondta mindenki a szokasos dumaval, hogy milyen jo nekem, nem kell megosztanom senkivel semmim, de en inkabb mindenemet odaadtam volna, csak legyen testverem. Ugy irigyeltem azokat akiknek volt tesojuk! Ugyhogy Virag, es minden sokgyerekes az ilyen szavakat engedjetek el a fuletek mellett. Es oruljetek hogy milyen szep gyerekeitek vannak!
Virag! A Kepeket megkaptam a csemeteidrol, es gratulalok hozzajuk! Az utolso, amin 3-an vannak az szamomra nagyon meghato volt. Arrol a keprol arad a szeretet! Szeretnek majd en is ilyet csinalni a sajatjaimrol!
Mindenkit udvozlok! Meg 12 nap van az allamvizsgamig... Kép
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Itt vagyok megint, sõt, ígéretemhez híven, jövök is állandóan! (ez fenyegetés volt Kép)

Lilivel túlvagyunk a nehezén szobatisztaságilag. Most ott tartunk, hogy egész nap nincs rajta pelus, nagyon utálja, ha ráadom. Viszont még nekem kell számon tartani, hogy mikor kell ráültetni a vécére, mert csak a produktum után szól. A múltkor pl. bekakilt, levette a ruháját, és a kaiks bugyiját gondosan odatette a fiúk mellé a szõnyegre, a legóvárhoz. KépKépKép

Tulajdonképpen utálom ezt a szelet, csak egy elõnye van. A Ligetben gyereknapon vettünk a fiúknak egy-egy sárkányt, mostanában remekül lehet röptetni. Egész nap kint sárkányozunk, a szopmszédok és a környékbeli gyerekek nagy örömére. Kép

Virág! Tényleg ne szomorkodj a szitu miatt! Nem tudják, milyen klassz négygyerekesnek lenni! Komolyn! tegnap voltunk egy ismerõs családnál, ott 3 generáció lakik egy házban, 7 gyerek, iszaonyúan jól megvanak egymással, és szerintem eszükbe se jut sajnálni, hogy õk ennyien vannak. Én nagyon irigyeltem õket az életük miatt, hogy olyan nyugalomban, békében élnek, nálunk meg folyton a hajtépés megy, olyan olaszosan (VerusKép). Igaz, hogy ott nagyobbak már a gyerekek, úgyhogy talán van még remény... Kép

Verus! Jancsi monológja hasonlít Lili tavalyi állapotához! Bár így leírva inkább valami HP-beli varázslószövegre tippelnék. Talán adjatok a kezébe egy varázspálcát, és figyeljétek, mi történik! KépKépKép

Adri! Örülök, hogy Leevivel minden rendben!
A ktyátokról jut eszembe: a védõnõnk mesélte, hogy több családtól hallotta, hogy a kutya imádta az anyatejes kakit, kitúrta a pelusokat a kukából. Az volt neki a desszert. Ezek szerint még az is lehet, hogy valami nagy ínyencséget adtál a kutyinak!
Ja, és azt is olvastam, hogy valamelyik afrikai törzsnél máig az a szokás, hogy a mama a baba mellett szoptat egy újszülött kiskutyát, akinek az a feladata, hogy cserébe takarítsa a baba fenekét...

Anikó! Lili szivacs-agyához Kép gratulálok! Ugye, milyen jó érzés, ahogy látod okosodni?

Kanga! Megint csak gratula! És nyuga, pihi, minden rendben lesz, hamar elmúlik ez az állapotod, ne aggódj!
Képeket várjuk!

A levlistáról én is le lettem tiltva. Napocska most írt, hogy valami miatt visszadobálja a nekem szóló leveleket. Fogalmam sincs, mi lehet az oka, Napocska már nyomoz, remélem, minél elõbb kideríti.
Akkor ezért nem láttam a talis képeket?

Evey! Mi is a marhára szavazunk! Aztán majd elõtte beszéljünk, hogy mit kell segíteni, mikor menjünk stbstb... Valamelyik este felhívlak, jó? Kép

Sziasztok, sok puszi Mindenkinek!
Emese
Emese
 


Virág!
Hát vannak ilyen szituk, de ez még mindig szolidabb, mint Pankamama fõnökének férje Kép Kép
Tojni bele (bocsi)!
Sok idõsebb hölggyel beszéltem már 3-4 gyerekes "koromban", akiknek 1-2 gyerekük volt.
Utólag mindegyik azt mondta, milyen jó lenne még 1-2 gyerek!
Akkor persze nem akartak/tudtak többet vállalni, késõbb meg már késõ bánat!
Fel a fejjel! Te sose fogsz azon siránkozni öregasszony korodban, hogy milyen jó lett volna 2 helyett 4 gyerek Kép Kép
Különben én igyekszem az elõnyei értékelni ezeknek a szituknak Kép

Olyan ismerõs voltál a képen, ezt már többször meg akartam jegyezni. Lehet, hogy találkoztunk már valahol?

A "közös" dolgunkat meg jól rágd át! Utólag még inkább azt mondom!!!

Lányok, nem azért, én egy lusta disznó vagyok szüli- és névnap ügyben, de Viktor fiam (az egyszem fiúúúúú) tegnap volt 8 éves, és észre se vettétek!!! Brühühühühü Kép

Pussz:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Tali megint jó volt (mint mindigKép)! Örülök, hogy Hajni, Virág, Vica megismerhettelek Titeket. Csak kár, hogy sokan megfutamodtak az idõ miatt, és az is, hogy nem tudtam tovább maradni. Jó rohanás volt az aznapom.
A talin meséltem, de most itt is eldicsekszem, hogy aznap azért kellett rohannunk, mert Alexal hivatalosak voltunk a "Gyõztesek Gálájára". Ezt a kerületi tanulmányi, mûvészeti versenyek elsõ helyezettjeinek tiszteletére rendezték a mûvelõdési házunkban. Alex a helyesírási versenyen lett anno elsõ, talán emlékeztek rá, írtam akkor.
Mindenki kapott egy aranyérmet, és név szerint, személyesen gratulált a polgármester a gyerekeknek. A lányom az elsõ sorban állt a színpadon, én meg dagadtam a büszkeségtõl a nézõtérenKépKépKépKépKép
Másnap meg kétnapos osztálykirándulásra indultunk. Pilisszántón az Orosdy kastélybann voltunk. Nagyon jót buliztunk, sok szülõ is eljött. Elsõ nap a gyerekek csináltak a szülõknek akadályversenyt, máanapra meg fordítva. Reggel alig bírtam felkelni az izomláztól az egyik feladat ui az volt, hogy térd közé szorított labdával kellett 100-at ugrálni. Húúú nagyon edzetlen vagyok...Kép
Akik tavaly csodálkoztak, hogy a 3 hónapos gyereket elvisszük a két napos osztálykirándulásra, azok most belátták, hogy lényegesen kevesebb gond volt vele akkoribanKépKépKép Akkor csak evett, aludt, nézelõdött. Mostmeg lehetett utána rohangálniKép Az izomlázhoz valszeg az is hozzájárult, hogy a kastély elõtti lépcsõsort kb. 600x tettem meg föl-le, mivel Kitti imádja a lépcsõzést. A gyerekek igencsak körülrajongták, és a kiscsaj ezt kipihent állapotban elég jól is tûrte, amúgy meg...KépKépKépKép Megyünk jövõre is!!!

Na lelövöm magam, belõlünk ennyi is elég (sok?), még elég sokat szándékszom írni, aztán majd nem gyõztök olvasni.

Móni! Vizsgához egy nagy kalappal!

Ildi! Hajrá, mindent bele!!! (halkan: és ha ismét ikrek sikerednek?KépKépKépKépKépKépKép) Gergõnek (és persze a csapatának) gratula a helyezéshez!

Juca! Jó sokat gépeltettél a férjeddelKépKépKépKép De nem baj, örülünk, hogy hallunk felõletek. AutóKép

Ági! Nekem nem a nyakamon, hanem egyéb tájékon volt duzzanatom, de én is aggódtam (ez így elég finom, jól betojtam). Mûtéttel kellett eltávolítani ugyan, de szerencsére kiderült, hogy teljesen ártalmatlan dolog volt. Ne aggódj, holnap kiderül, hogy tényleg semmi komoly. Drukkolok!
Gratula az aranyos pocaklakó kisfiadhozKép Neve már megvan?

Edóka! Köszi a részletes tájékoztatást. Hamarosan minden kellemetlenség elmúlik és aztán hawaiiiKép
Tegnap nem írtam, úgyhogy most utólag kívánok boldog szülinapot, és sok boldogságot ViktornakKépKépKépKépKép

PM! A fekete hajú lány? Csak nem Evey-re gondolsz?Kép Nem nagyon tudok júliusi zülléssel kapcsolatban nyilatkozni. Valamikor akkor megyünk nyaralni (Evey tudja pontosan a dátumotKép), és a költözés is még bizonytalan. Azért érdekel a dolog, ha minden összejön akkor mi megyünk (legfeljebb nem táncolunk, de ez már más kérdésKép). Munkahelyeden édesek voltakKép

Verus! Elõzõ hozzászólásodban ezt írtad: "Jancsi rossz, mint egy vásott kölyök, már a szeme sem áll jól", következõben: "Meséltem már, hogy Jancsi egy imádnivaló kiskölyök??"KépKépKépKép Kitti is szokott így halandzsázni, löki a sódert, annak ellenére, hogy tulképp már mindent mond. Én viszont nem értem a hablatyolását, ua nyelven válaszolok visszaKép Én is várom a talit veletek! Alex még vacilál, mert megint pont bográcsozáskor menne az apjához, de mikor megtudta, hogy jöttök erõsen elgondolkozott. Még alszik rá.

Adri! Örülök, hogy Leevi már jobban van. Bilis-kutyás sztoritól kissé felkavarodott a gyomrom...Kép azért teszek ide egy ilyet is: Kép

Anikó! Odataláltál végül a játszóra? Sajnálom, hogy nem találkoztunk.. mért jöttetek olyan késõn? Lili nagyon ügyi csajszi. Gratula a fogacskához. Kittinek még mindig csak 6 van.

Ancsa! Tényleg nehéz döntés elõtt állsz. Egyelõre ez a legokosoabb amit tehetsz, hogy utánajársz konkrétan a dolgoknak. Nekem anno nem volt választásom mikor Alexet bölcsibe adtam 2 évesen (gyed-gyes váltás+válásKép), iszonyú lelkiismeret furdalásom volt. Nem sok idõ kellett azonban, hogy ez feloldódjon bennem. Szerencsére nagyon jól érezte magát a bölcsiben, és sok pozitív változást is hozott. Pl. az addig a kortársai körében visszahúzódó, félénk kislányból, egy igazi vezéregyéniség lett. Abban a hónapban lett szobatiszta amikor kezdtük a bölcsit. Mázlink, hogy ránk egyáltalán nem volt igaz a bölcsi=állandó betegség. Az óvodába gyakorlatilag nem kellett beszoktatni, mert a legjobb bölcsis barátja csoporttárs lett. Reggel bevittem, azt mondta mehetek, mikor ebéd után érte mentem csak csodálkozott, hogy miért, hát a bölcsiben is mindig ott aludt. Ez volt a beszoktatás, másnaptól már egész napos volt. Na ezzel nem rábeszélni akarlak, csak azért írtam, hogy akár jól is sülhet el a bölcsi téma. Ráadásul lehet, hogy "hiperaktív" Tominak tényleg jó energia levezetés lenne. Azért meg kell hogy mondjam, hogy ha nem úgy alakul az életem ahogy, akkor Alex sose lett volna böcsis, és bár még nem tudom mit hoz a jövõ Kittinél sem tervezem. Dehát ember tervez... aztán néha nem úgy alakul.

Kanga! Ne depizz máááá! Ha csodaszép Blanka ilyen jó kislány, gyere babanetezni, felvidítunk!!! Fényképeket és beszámolót nagyon várjuk.

Emese! Adri bilis-kutyás története után ez a kakis-legós, meg afrikai törzses történet már meg se kottyan nekem...Kép

Szülinapos gyermekeknek sok-sok boldogságot!

Eldugulok, mert tartok tõle elég hosszúra sikeredtem, majd mindjárt kiderül, ebben a kis ablakban nem látszik igazán.

Sok puszi mindenkinek
Kati

Ja, még annyit, hogy tök jó, hogy ilyen sokan megyünk bográcsozni!!KépKépKépKép
cskati
 
 


Sziasztok!
Edóka, boldog szülinap utáni napot Viktornak!
Virág, írok neked két gyöngyszemet, (saját gyûjtés :o)).
1.: Felszállunk a buszra (akkor még csak három gyerekkel, a negyedik a hasamban),mire egy szimpatikus úr: -Na, ezeknek sincs tévéjük!
2.: Régi ismerõssel találkozunk, szintén a negyediket várva, mire a néni jóindulatúan sajnálkozva,a gyerekek elõtt: -Nem tudtok védekezni?
Nem mondom, hogy ezeket legszebb emlékeim között tartom számon, de próbálom humorosan felfogni.
Adri, Emese, úgy látszik, mégse annyira aberrált a kutyánk, mint gondoltam... Vagyis inkább a többi kutya is az...
Örülök, hogy Leevi már jól van. Én is gondoltam már arra, hogy nem szabadna gyereket engedni a lakásba. 18éves koruk körül valami ünnepélyes felavatás lehetne, amely során a törzs rangidõs tagja ismerteti velük a lakáshasználat szabályait. Addig meg ellennének a kertben, állatbõrökbe burkolózva.
Verus! Úgy nem lehetne, hogy megvárjátok, amíg otthon elkövet valami bûnt, és utána gyorsan elhozzátok? :o)
Jó éjt! Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Az hogy lehet, hogy ti ilyen hosszú leveleket bírtok írni?
Én ahogy nekiveselkedek, meghallom a szirénázó töpörtyût a szobában, miután elvágódott a kiságyban. Hát általában ezért vagyok olyan visszafogott.
Kanga, pihizzél sokat, szoptasd a kicsi lányt és gyere sokat babanetezni, ha rosszkedvû vagy!
Edóka, boldog szülinapot Viktornak!!!
Adri, a mi kutyánk se különb, fõleg hogy a lejárt szavatosságú anyatejkészletet õ fogyasztotta el. Akkor miért zavarná, ha kicsit más a kiszerelés?
Anikó, már én is alig várom, hogy Lilihez hasonlóan az én lányom is kivillantsa azt a rengeteg eszét. Az apja szerint csakis sok lehet neki. Ugye, nem is elfogult a lelkem?
Virág! Nekem anno a 86-os buszon egy öreglány lesajnálóan csak annyit mondott, amikor a vizslámmal elhelyezkedtem a hátsó peronon: Ez is inkább gyereket szülne! Manapság az emberek olyan szívesen ítélkeznek másokról, és ráadásul sokszor nem is rejtik véka alá. Szerintem, ne rágd magad a dolgon.
Móni, államvizsgához kéz és lábtörést! Azért ne vedd szó szerintKép
Rólunk röviden annyit, hogy Timinek most jön a 2. fogacskája, egész nap alig lehet rábeszélni az alvásra, és már iszonyú tempóban kotor négykézláb a padlón. Sajna a saját játékai egyáltalán nem érdeklik, jobban szereti anya és apa koszos papucsait rágcsálni, ha nem figyelek egy pillanatig oda. Pár napja a kiságyban rájött a felállás fortélyára is, így az esti elalvás már nem olyan zökkenõmentes, mivel 3x-4x is be kell menni hozzá, hogy az ember lefejtse a kiságyról és újra vízszintbe helyezze.
Albertirsán pocsék idõ van, küldjetek egy kis napsütést!!!

Üdv mindenkinek
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Miután én is már napok óta egy levelet sem kapok a lev.listán ezért ide bemásolom, amit írtam a múlt heti találkozóról, mert szerintem sokan nem kapták meg. Kép(( Aki már olvasta, attól elõre is bocsi!

Örülök neki, hogy találkoztam közületek egy pár anyukával. (Ja! Bocsánat és egy apukával)Kép))
Bár azt nagyon sajnálom, hogy beszélgetni nem nagyon tudtam veletek, de sajnos az én "nagylányom" nem bír az anyukája nélkül meglenni egy percre sem. És emellett a fenekén sem tud egy percnél tovább megülni. Így aztán eléggé furcsa lett ez a tali a számomra, a lányom nem nagyon kultiválta, hogy én inkább ott lennék veletek, így aztán rohangálhattam utánna!Kép) Nem baj, majd legközelebb!!!

Szerintem a játszó nagyon szupi volt!!! Nem is tudtam róla, hogy ilyen is van a Városligetben!Kép

Üdv mindenkinek: Vica
vica
 
 


Sziasztok


Ha mind4en igaz visszavarazsoltam mindenkit a listara. Ha valaki ma nem kapot tolem taglistat az kiabaljon , de jo hangosan , hogy meghaljam.

Minden szuli es nevnaposnak sok sok boldogsagot.
Mi jol vagyunk kisholgyeim tunderek es idonkent lokotok.
Ennekem fogat huztak, mar egy hete fajdalom csillapitokon elekKép Szerintetek szabad ennyi ideig fajnia egy foghelynek, vagy en vagyok atlagon feluli erzekenyseggel megaldva. De mar nagyon unom hogy alig gyozom gyogyszerrel Kép. Raadasaul tegnap meg kezemet is sikerult jol ossze egetni sutovel, ugyhogy imadok eppen nagyon fozni. Nem tudtok valami tuti tuzhelyet amibe nem egetnem osssze soha a kezem? Nincs olyan honam hogy ne hoznam ezt ossze. Igaz ugy tunik egyenlore ez lesz az elso olyan komoly muvem ami orok emleket fog hagyniKép. Egyenlore azert meg remenykedek hatha nem. Mert sulyosabb egetesem mar volt, de meg ilyen csunya soha Kép
Azert kap mindenki sok sok
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép ne legyen annyi szomoru irasomba.

Mindenkinek szep nyarat jo idot jo nyaralast.
Bogracsozasotok miat meg jol irigykedek. Tavaly olyan jo vol ttalalkozni sokatokkal babanetes talin de iden ez nekem nem fog ossze jonni sajnos.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok lányok!
Nagyon nagy szüksége lenne nevelt kisbabámnak az anyatejre!
Kérlek titeket,ha van nektek eladó,vagy ismertek olyan anyukát akinek több van mint amire szükség van,hívjatok fel!
Nagyon köszönöm!
Fülöp Ildikó
06209273326
Fülöp Ildik&oac
 


Sziasztok!

Jó rég nem írtam, most is inkább önzõ leszek, mert bár mindent elolvastam, de a kápos fejem...Kép

Ancsa! Nagyon jók a fényképek, és Tominak ugyanolyan body-ja van, mint Csonginak! Mennyi hasonlóság!

Napocska! Ha vígasztal, én is jártam már így a fogammal. Vagyis a helyével. Õrült erõs fájdalomcsillapítóval éltem 2 hétig. Rosszabb, mint egy fogfájás, mert azt tudod, hogy legalább kihúzzák és vége a fájdalomnak. Itt viszont nem tudsz mit tenni. Jobbulást!

Madárka, már írni akartam, hogy Petra tényleg olyan a képen, mint ahogyan írtál róla! Belevaló kis csajszi lehet! Rebirõl meg a jóllakott elégedettség sugárzik!

Lányok azon filóztam, hogy el kellene küldeni az újaknak a kérdõíveket, meg fényképeket. De már gõzöm nincs, hogy ki nem kapott még. Ha a levlistára küldöm/küldjük, akkor sokan már "unhatják"! Ötlet?

Geri, micsoda kislányod van? Csongi hasonlóan hablatyol, mint Verus Jancsija, vagy Kati KittijeKép Néha én is utánozom, és jókat nevetünkKép

Adri, örülök, hogy Leevi jobban van! Nos ez a kutya? Brrrr...

Edóka, Viktornak boldog szülinapot!

Többiek, bocs, eddig futotta emlékeimbõl...
Ja, Momo, akkor nem is vagyunk messze egymástól! Itt Szolnokon is igen sz*r idõ van!

Na, akkor két történet rólunk.
Csongi fodrásznál volt. Apa vitte el. Történet a következõ (apa elbeszélése alapján):
A legjobban az zavarta, hogy rátették a ruhát, és nem tudott a kezével nyúlni az érdekes dolgok után. Aztán apa megkérdezte(!), hogy hogyan szeretné, ülve vagy állva? Csongi meg azt mondta (!), hogy állvaKép
Szóval levágták a haját, nem sírt, és tök jó feje lettKép Kész nagyfiúKép

A következõn nagggyon kiakadtam. Adva van 3 anyuka, 3 kisfiú, (az egyik én vagyok és Csongi). Beszélgetünk, hogy zárt cipõt kellene a kölyköknek venni, mert lehet még ilyen esõs idõ nyáron. Erre az egyik anyuka azt mondja, hogy õ ugyan nem vesz, úgy sem megy bele a pocsolyába a fia. Erre, én, hogy várjon, még elõfordulhat. Erre õ, hogy az õ fia nem olyan, mint Csongi (de olyan hangnemben, mintha az enyém egy hülye gyerek lenne)! Annyira kiakadtam, már bánom, hogy nem szóltam vissza neki. Ja és azt mondta, õ ki sem veszi (14 hónapos) fiát akkor a kocsiból.
Én meg úgy gondolom, a világ arra való, hogy a gyerek felfedezze. Hogy tanulja meg mi micsoda, mit szabad, mit nem, ha nem tapasztalhatja meg?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

ÉN IMÁDOM A SOKGYEREKES CSALÁDOKAT!!!!! És ez most komoly. Amikor elõször találkoztam Verussal gratuláltam neki a türelméhez és kitartásához, pedig még nem is ismertem. Aki 4 vagy több gyermeket vállal, azelõtt le a kalappal. Én mindig arra gondolok, hogy milyen jó lesz a tesóknak, ha felnõnek lesz kire számítani és a szülõkre is mindig tud vki figyelni. Szóval csakaz elsõ 20 év nehéz a többi már megy magától. Annyi pedig belefér, nemigaz. Bár vallom, kis család kis gond nagy család nagy gond. Anyukámék 7-en, apukámék 4-en testvérek, nagy a család, így a gond is sok, de az öröm is. És imádom, hogy a családi bulikat nem ússzuk meg 40 fõ alatt KépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

ÉN IMÁDOM A SOKGYEREKES CSALÁDOKAT!!!!! És ez most komoly. Amikor elõször találkoztam Verussal gratuláltam neki a türelméhez és kitartásához, pedig még nem is ismertem. Aki 4 vagy több gyermeket vállal, azelõtt le a kalappal. Én mindig arra gondolok, hogy milyen jó lesz a tesóknak, ha felnõnek lesz kire számítani és a szülõkre is mindig tud vki figyelni. Szóval csakaz elsõ 20 év nehéz a többi már megy magától. Annyi pedig belefér, nemigaz? Bár vallom, kis család kis gond nagy család nagy gond. Anyukámék 7-en, apukámék 4-en testvérek, nagy a család, így a gond is sok, de az öröm is. És imádom, hogy a családi bulikat nem ússzuk meg 40 fõ alatt KépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk is pocsék idõ volt ma, de azért ellógtunk játszózni. Na épphogy csak hazaértünk már zuhogott is...

Nekem szörnyû torokfájásom van, biztosan az érettségi talin valaki összepuszizott valami bacival. A tali jó volt, arra meg fõleg, hogy megállapíthassam, milyen kis karcsú nõci vagyok még így babásan isKépKép Komolyan 80 kiló volt az átlagsúly. Bár a rakparton egy hajón volt, "all you can eat" rendszerben, de mivel imbolygott nem bírtam enni semmit. Így csak fizettemKép Ellenben egyedül vezettem el odáig, még parkolni is sikerült, most rém büszke vagyok. Pankának újabb 3 foga készülõdik, most van 11. Nagyon szeret levegõn lenni, mint Adri Leevije. /is/
Zsoma gondolom jól van, azóta nem éreztem mozgást, péntekre lesz meg az AFP eredményem. Na ennyit errõl.

Ági! Milyen lett az eredményed?

Bóbita! Második teszttel mi újság?

Kanga! a vágás miatt lett a lázad? Én is így voltam Pankával 2 hétig de utána jöttem ide és jobb lett. Próbálj sokat pihizni. Gratula nyugodt babócához.

Adri! Kép Nem is értem a gyerekeket miért kell minden nep megfürdetni. Másnap úgyis kezdik elõlrõl....

NApocska! Te drága, nem mondták még, hogy az ételt told a sütõbe? Kép Gyógyulj meg gyorsan. Valamikor csak gyere talizni is, lécci.

Evey! A héten hívlak majd és egyeztetünk.

Kati! El is hiszem, hogy büszke vagy, ismét gratula. Ilyen halandzsa nyelv van nálunk is, bár amikor nemet kell mondani, az nagyon megy.

Edóka! Én sem írtam tegnap, így most kívánok sok boldog szülinapot a nem is olyan kicsi fiadnakKép Milyen igaz amit a hülye fõnökrõl írtál....De egy kicsit se bántott, mert tudom, hogy roppant irígyek, mert a világ k...... lányuk még férjhez menni sem bír, hát még unokájuk mikor lesz. Én csak sajnálom õket, hogy ilyen primitívek. Örülök, hogy jól vagy.

Virág! Nem olyan tragikus ez a dolog. Mo.-n az a szokás, hogy mindenki beszól mindenkinek. Szerintem az óvónõnek fel sem tünt, hogy ez esetleg bántó is lehet.

Anikó! Gondoltam ám rátok, hogy most biztosan nem pancsiztokKép Lilinek biztos, hogy ti vagytok a szülei? Egy ilyen okos gyereknekKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Emese! Akkor most nálatok lesz ovi otthon.

Szile! Megmutattam a lábam a bõrgyogyómnak, akihez hajhullás ügyben járok -a hajammal nem csinált semmit- de a lábamra nem javasolta a lápiszt, hanem áztatást, Betadine-t. Meglássuk.

Na eldugulok, másnak is jusson szó...

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok,
Névváltoztatás:
Én csináltam jól Kép: elsõ házasságomban (is) megtartottam lánynevemet. (Jut eszembe Madárkmi az, hogy személyit kell cserélned??? Egyszerûen bemásolják a nevedet az eggyel feljebb levõ rublikába...) Aztán elváltam Kép, de a személyit nem vittem átiratni, lévén, hogy kát hét múlva újra férjhez mentem, és megtartottam a lánynevem... Kép


Szülés utáni méhösszehúzódás: barûátosnõmnek a 3. gyereknél egyetlen (!!) éjszaka alatt húzódott össze a méha a rendes méretére... Azt mondta, nem szül többet... (De persze akar még egy negyediket Kép)

Zsorka,
index.hu, ott a fórumokat keresd, van egy csomó, ez a "neves" a Törzsaszatlon van. Az index saját keresõjébnen keress rá: Névváltoztatás házasság után. Jó hosszú kis tiopik... Kép


Ági,
nekem is duzzadt egy kicsit a nyakam, elküdktek pajzsmirigy-uh-ra, ahol azt írták rá a papírra, hogy normál méretû pm-ek, én pedig nem mentem ovábbi vozsgálatokra. Lehet, hogy kellett volna?


PM,
hogy milyen tapló emberek vannak!!!!! A helyedben tökönrúgtam volna az illetõt...

Emese,
mi is vettünk sárkányt! Mit gondolsz, ki szereti a legjobban? (megoldás: Zsóka KépKépKép) Kutasón a kertben eregettük is, és a teljes (!!!) spullni madzagot felengedtük utána. Tök jó magasan volt. Elmehetnénk egyx a Ligetbe sárkányt eregetni, mit gondolsz?

Evey,
ahogy mondtam is, valszeg nem megyünk a bogrács-partira, de ha a párom vmi okból kifolyólag mégois itthon lenne akkor, és elmennénk, beleférnénk a meglepi-emberekbe?

Vica,
örülök, hogy tetszett a játszótér. Ma ott voltam a két gyerkõccel, szerették nagyon. Anno a "vár"ra felmászott Ábel (én hét hónapos terehs voltam Emesével), nem tudott lejönni, én nem tusdtam utána mászni. Egy apuka hozta le Kép.

Eltûnésemrõl (pedig senki sem hiányolt Kép, de azért leírom, okulásul):
Szóval pénteken bekrepált a gépünk. Megcsinálták (mint látható Kép) vírus egy db nem vlt rajta. Viszont: a srác szerint sok gép lelke nem szereti a Notrton Antivírust. A Norton bele-belenyúl a Windowsba, és kavar benne nagyokat. Nálunk azzal kezdõdött pár hónapja, hogy elkezdett a gép lelassulni. De azért mûködött. Az Outlook Express néhalefagyott. Pénteken ugyan rá tudtam a netre kapcsolódni, de sem net-oldatl nem töltött le, sem az üzeneteket nem volt hajlandó letölteni. Szóval lányok, Nortonnal vigyázni!! (McAfee-val szintén., nekem felinstalláláés után nem indsult el a Windows! Csökkentett üzemmódban kellett a géprõl leszednem a McAfeet, utána mûködött rendesen, mint elõtte.)

pussz
Zsóka

ui: Ma beszéltem Pelével, rossz a gépük, vmeddig õ sem tud jönni. Képzeljétek, otthon állt a gép, senki sem nyúlt hozzá (ugye õk hetekig az anyukájánál voltak), most meg el sem indul... Még a monitor sem kapcsol be...

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Nyugalom, nagycsládosok! Én is azzal nyugtatom magam néha, hogy már csak röpke 20 év, és olyan jó lesz nekem... Nyugi, pihenés, madárcsicsergés... KépKépKép
De komolyan: nehogymáááá a szívetekre vegyétek azt a sok marhát, aki sajnálkozik rajtunk meg elítél! Nehogymáááá!

Ma elmentünk a barátnõmmel, összesen 4 gyerekkel vásárolni, aminek az lett az eredménye, hogy a villamoson hasonló tekinteteket élveztünk, mint Virágék, mivel a kölykök nem annyira bírták, hogy 10 percet álltunk a sorompónál. Vett a barátnõm az apjának egy pólót szülinapjára, amit sikerünt kifizetnie, aztán ottfelejteni a boltban, csak itthon vettük észre. De rendesek voltak, mert félretették neki estig. Így jár az, aki azt lesi, merre járnak az égetnivaló csemetéi... Kép

Meg bementünk az oviba a maradék bent lévõ cuccunkért. Dani nagyon édes volt, többször elmondta, hogy õ bizony már többet nem fog ide járni, legfeljebb látogatóba, de soha nem fogja elfelejteni az ovit! Kép

Napocska! Köszi, hogy visszavarázsoltál, sikerült!

Akkor most valaki legyen olyan aranyos és küldje el nekem a
talis képeket, mert amikor az jött, akkor épp feketelistán voltam! Köszi!!!!!

Edóka! ne haragudj! Akkor most utólag sok boldogságot Viktornak!

És Zsóka Ábeljének is!!!! Kép

Kati! Figyeld meg, amikor vidéki leszel, olyan fitt leszel, hogy csak na! Kép Gondold el: kertrendezés, fûnyírás, építkezési maradékok elhordása stbstbstb. Meg se kottyan majd egy kis ugribugri a kiránduláson! Kép

Évi! Megnézném én annak az anyukának a gyerekét, aki ki sem veszi a kocsiból... Igazad van, egy kisgyerek arra való, hogy naponta százszor összedisznózza magát, belelépjen, amibe kell, az anyuka meg a haját tépje és mosson! Kép

Momo! Ez Rád is vonatkozik, a paucsrágás teljesen normál állapot! Sõt, az még csak a kezdet!

PM! Kár volt mindenkit végigcsódosni az osztálytalálkozón! Látod, látod, itt az eredmény... Kép

Holnapig puszi Nektek, írjatok sokat!
Emese

Bigacsiga tesztjét nem tudom megnyitni, valaki azt is juttassa el hozzám, lécccccciiiii!
Emese
 


Sziasztok!
Kösz a sok jókívánságot KépKépKép
PM: látod, nem adok én rossz tanácsot a lábadra Kép
Halkan mondom, hogy amikor a 2. mûtétek után is még néha fájt, jól beáztattam, és ha láttam kis gennyes részt, bizony alkoholizált tûvel "kifakasztottam", majd áztatás tovább, Betadine, hogy ne fertõzõdjön. begyógyult, és már jó ideje nincs vele gondom.

Pussz mindenkinek:
Edóka
Edóka
 


Zsóka!
Egyszerre írtunk, azért nem reagáltam Rád!
Ha szél lesz, mehetünk!!!!! Kép

Pussz: Emese
Emese
 


Sziasztok,
mindenkinek köszönöm a vígasztaló sorokat, már minden ok, név szerint akartam megköszönni, de 3 gyerekkel vagyok itthon oviszünet lévén, és emiatt elég ritkán fogok jönni, de a levlistát mindig megnézem, meg ha vki akar, írhat mélt. Rohanok, Ráhel és Ruben lázad. ú

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Ancsa! Sajnálom, hogy nem jött össze tegnap. Zsófi is nagyon kereste Timit, amikor érte mentem. Ha legközelebb jöttök be Pestre feltétlenül szólj! (Ezen a héten minden du. be kell mennem.) Remélem, ti megúsztátok esõ nélkül, mi jól eláztunk odafelé és hazafelé is. A bográcsozáson gondolkozz, ha bejöttök vonattal, onnan mi szívesen elviszünk benneteket.

Évi! Kíváncsi vagyok erre az anyukára 1-2 év múlva. Meddig akarja babakocsiban tolni a gyereket? Szerinte egy 3 éves mát elkerüli a pocsolyát? Igen nagyon fog csalódni, te meg majd jót nevetsz rajta..... Nekem egy barátnõm játszótérre sem járt a kislányával, mert az piszkos, és a harisnyája is kiszakad. Amikor nálunk voltak látogatóban, a két lány kiment játszani a kertbe. Feltûnõen nagy volt a csend, megnéztük mit csinálnak. Ültek a homokozóban egy sárkupac közepén, nagy élvezettel dagonyáztak pucéran, mint a kismalacok. Zsófi arra ügyelt, hogy a ruháikat szépen levessék, összehajtogassák és odategyék....... egy tócsa közepébe. Anyuka rá sem ismert a kislányára. A csúcspont az volt, amikor feltálalták a kukaclevest. Akkora sikítást régen hallottam. Kép

Adri! Örülök, hogy földevõ Leevi már jól van. Üdv az ínyenc kutyusotoknak!

Napocska! Jobbulást neked fog-ügyben! Remélem, gyorsan meggyógyulsz!

Zsóka! Ha jól emlékszem, te vetetted fel korábban, hogy talizhatnánk 2 hetente is. Senki sem reagált rá, de mi benne lennénk. Azért is jobb, mert ha valaki nem tud jönni, ne kelljen még 3 hetet várnia a köv.-re, és itt a nyári szünet, legalább lenne valami program az otthonlevõ gyerkõcöknek. Többiek??

Virág! Szerintem is inkább büszke legyél a 4 gyönyörû gyerekedre, nem szégyenkezni kell miattuk. Én a két lány miatt is kaptam "kedves" megjegyzéseket (én is elbõgtem magam). Nálunk ráadásul anyukám is hülyének tart, hogy még szeretnénk gyereket (nem vagy te normális kislányom, a mai világban.....), azt nem is mondtam meg neki, hogy nem biztos, hogy csak egyet..... Így is eleget hallgatok tõle emiatt, és más dolgok miatt is. Õ olyan típus, hogy az én problémáimat is teljesen magára veszi (ezek a problémák sokszor csak szerinte léteznek, én nem látom annak), és neki kell helyettem megoldani, mert én úgysem tudom. Azután meg mondja, hogy neki mennyit kell miattam szenvednie. Na ezt hagyom, már eléggé off..
Már alig várom, hogy Luca kicsit nagyobb legyen, és jöhessen a babaprojekt. (Lehet, hogy nem is várunk olyan sokat vele? Kép)

Kanga! Pihizz sokat, vigyázz magatokra! Sok puszi a kicsi lánynak és a nagyfiúnak is! A seb gyorsan gyógyul - nekem legalábbis elég hamar rendbejött, igaz, ahhoz hónapok kellettek, hogy magamban is feldolgozzam...

Edóka! Viktornak utólag is sok boldogságot!! Kép

A Bigacsiga Kata féle tesztet én sem kaptam meg.
Velünk nincs semmi különleges, a lányok szerncsére meggyógyultak. Luca elég nyûgös, lehet, hogy új fogacska készülõdik. Tegnap le sem tudtam magamról vakarni. A legújabb mutatványa, hogy feláll, felemeli a kezét, "nézd anya, nem kell kapaszkodnom!", tapsol, és az ölembe borul. (Néha lépeget is hozzá.) Mindig egy kicsit tovább tud így megállni.
Zsófival játszótereztünk, és beszélgetett egy anyukával meg a kisfiával. Az anyuka megkérdezi, szeptembertõl megy- e iskolába, vagy csak jövõre. Mondom, hogy szeptembertõl, de még csak óvodába.... (Szerintem nem néz ki többnek a koránál.)
Hétvégén bodzaszörpöt csináltam, lett 20 liter, a fele tartós, a másik fele mostani fogyasztásra. (Nagyon finom lett!) Még maradt egy kicsi, azt meg leszedem, és megszárítom teának.

Lassan befejezem a kisregényemet, bocsi, ha kihagytam valakit.
Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Elolvastam a nem mindennapi termést amit eddig írtatok, mindegyik után lett volna mondanivalóm is, de bocs most nem kezdem elölrõl (mert csak úgy tudnék mindenkinek mindenre írni.)
KAdri kutyája nagyon tetszett, bár nem túl gusztusos, de mégis!

Most csak rólunk írnék pár szóban. A gyerekek most jól vannak (lekopogom), viszont most én füleskedem. "Csak" az egyik fülem fáj, de az egyre jobban. Vajon kitõl is örökölték a fülfájósságot a gyerkõceim?! Mindenesetre nagyon nem jó idõszakban jött a dolog, mert most itt van Finnországból egy kedves ismerõsöm a barátnõjével (két 80 körüli nénike akikbõl csak az egyik beszél angolul a másik csak finnül) úgyhogy õket hurcolásszuk mindenfele csütörtökig, akkor mennek majd haza. A három gyerekkel nem egyszerû, van hogy Anyukámnál rakjuk le a gyerekeket és úgy megyünk csak a vendégekkel, ugyanis teljes létszámban be sem férünk a kocsiba. Szóval nem könnyû idõszak, és most még ez a fül is! Az idõ sem a legjobb, bár ma legalább süt a nap.

Verus, örülök hogy a faluban azért beindult a bót, tudod Dabas az már csak olyan maradi hely, ott szerintem semmit nem lehet jól csinálni. És az is nagyon jó hogy mindnyájan jól vagytok.

Kanga, gyors regenerálódást!

Bocs akinek nem írtam, szüli- és névnaposoknak nagy gratula (Edókáéknak visszamenõleg is)!

Pussssz: Norcsi.

u.i.: Jövõ vasárnap remélem jó idõ lesz amikor bográcsozni fogunk. Egyébként hányra is menjünk?
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok Lányok!

Már megint volt mit olvasnom, így újra csak arról írok, ami hirtelen eszembe jut.
Évi, az unokanõvérem kislánya is ilyen széltõl is óvott gyermek, ezért nem is csoda, hogy többet nyomja otthon az ágyat a nagymama szigorú felügyeletével, mint amennyit gyerekek közé jár. Én nem bánom, ha az enyém össze-vissza koszolja magát, van mosógép, majd kimossa. Az erõs színû gyümölcsleveket viszont a pohárból ivás tökéletesítéséig likvidáltam, mert sokszor az ecetes olló is kevés a folteltávolításhoz. Majd az egyszál pelenkás öltözékben újra azt iszik a kislyány, amit akar.
A kérdõíveket szerintem össze kéne gyûjteni, és közkézre bocsátani. Amiket már én is megkaptam, kimásoltam a saját gépemre, mert bizony még többször be kell azonosítanom valakit, mire belejövök a dologra.
Zsóka, a McAfee anno nekem is letaglózta a Windowst, ezért le kellett vennem, de valaki azt mondta, hogy fel lehet úgy telepíteni, hogy ne piszkáljon mélyen a Windows lelkébe. Azóta is ezután nyomozok, valaki esetleg nem tudja a megoldást? Nem vagyok egy szám.gépes zseni Kép, viszont a vírusoktól félek, fõleg mióta sokat netezek.
Norcsi, én is füles manó voltam gyerekkoromba, úszásoktatásra úgy járattak, hogy vatta volt a fülembe és rajta egy vastag úszósapka. Ráadásul látni is csak szemüvegben látok, amit ugye úszáshoz nem visel az ember, csoda hát, hogy mindig mást csináltam, mint amit mondtak?
Félek is, hogy szegény gyerekem nehogy ilyen kis fülfájos legyen.(Az apja is az volt, ha jól tudom.)
Evey, a bográcsozáshoz kapunk közelebbi támpontokat is (hány órától, hol, meg ilyesmik)?

Üdv mindenkinek
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Tegnap már nem volt erõm részletesebben kifejteni a dolgokat, de hasonlóan gondolkodom, mint Ti. Én még emlékszem mekkora élvezet volt végigtaposni egy pocsolyát, vizes homokban dagonyázni, a disznóólban játszás pedig a nap fénypontja volt.
Egyszerûen falra tudok mászni az ilyen anyukáktól. Igazából csak a gyerekét sajnálom.
Az enyém többször is öltözik egy nap, és olyan aranyos tud lenni nyakig maszatosanKép És igenis minden érdekli, mindent megnéz, kipróbál, és én büszke vagyok rá!!!

Még egy történet eszembe jutott. Apa tanította WC-be pisilni a fiát. Ráállította a WC-re és mutatta neki, hogy így kell fütyivel pisilniKép)) Persze semmi nem lett belõle, csak azóta a gyerek állandóan rá akar állni a WC-re.

Nagy focirajongó vagyok (kivéve magyar foci). Néztük a TV-t és mutattam neki, hogy Góóól! Én nem tudom honnan, de tényleg úgy rúgja bent a lufit, mint egy igazi focista. Hátrál két lépést, nekifutás, és egy nagy rúgás. De apa azt mondta, nem lesz belõle hülye focista, tuti autóversenyzõ leszKép

Momo, én is fülfájós voltam, rettegek is, hogy Csongi is "örökölte"!

Andi, iskolaKép

Juj, mi megyünk ha Csongi felébred 15 hónapos oltásra. Már elõre félek, annyi rosszat hallottam itt róla!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok lányok,

kicsit szomorú vagyok, be kell vallanom, úgy érzem, képtelen vagyok követni a történéseket itt. Nemhogy olvasni nincs idõm, de írni se. Pedig tényleg nagyon jó kis társaság vagytok -vagyunk. A levlistát azért mindig elolvasom!

Azért röviden leírom, hogy velünk minden oké, Pötyi tündéri, imádjuk, egyre huncutabb és egész nap amgyaráz. aKövetkezõ szavakta mondja- már amit értek, mert gyébként be nem áll a szája: mamam (mama), papu(papa), autó, (l)ámpa, nem, vauuu-vauu, baba.

Egy hónap múlva költözünk, alig várom, telejsen elegem van már a lakásunkból, lassan takarítani sincs kedvem.

Egyébként Pötyinek is kijött a 8. foga, de azt nem értem ,anikó miért írta ,hogy Lilinek is kijött a 8., ami rágófog. Pötyinek csak metszõfogai vannak!

ÜDv mindnekinek,talán összeszedem magam és írok gyakrabban, már ígérgetni sem merek.

Sziasztok: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok,
Emese, szél esetén (de nem csak akkor) talizhatnánk vhol akkor! Kép A hetünk már tele van, de jövõ héten bármelyik nap. Sõt Pele is mobil, neki szerintem a Margitsziget lenne a legjobb (Ákos ugye ott teszi ki), nekem meg mindegy.

Andi,
a kétheti talit elõször asszem nem én vetettem fel, hanem egy "új", de szerintem is jó ötlet. Sõt akáér hetente kétszer, hogy ilyen jó idõ van, játszótársak meg nem nagyon... Nekünk most van bérletünk az Állatkertbe, oda járkálunk hetente 2x. Szóval aki tudna jönni akár kéthetente, ne adj istenm sûrûbben, az ne habozzon! KépKép Andi, megadom a számunkat mélben, hívj fel.

Csajok,
megkaptátok az átalakított twesztet (Kata-félét?) Sajna így nem olyan látványos, de azért olvasahtó.

üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


SZiasztok!

Zsóka: én így sem tudtam megnézni Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Momo! Nem tudom más hogy tud hosszú levelet írni, én csak éjjel mikor alszik már mindenki. Itt ülök magányosan, és pötyögök.

Napocska! Foghelynek és sebhelynek jobbulást! Most hogy írtad ezt a sütõs égetést átvizsgáltam a kezem, mert eszembe jutott, hogy egyszer én is jártam így, nagyon csúnya volt, azt hittem örökre látszódni fog, de nem találtam semmitKép Úgyhogy még van reményKép

Évi! Bár már túl vagytok az oltáson, úgyhogy már tudod milyen volt, de azért elmondom, hogy nekünk pl. semmi problémánk nem volt vele, mégcsak a késõbbi pöttyök se jöttek ki. Nem kell mindig rémeket látni, tessék pozitívan hozzáállni a dolgokhoz! Kép Mesélj, ugye rendben ment minden? Kedves anyukán már látom túltetted magad. Nagyon helyesKép

Madárka! Elvitted végül Petrust oltani? Azt mondtad tervezed, hogy írsz. Méééé nem írtál?

Kriszta! Igazad van, ne ígérgess, csak gyere sûrûbbenKép Ha bográcsozni nem is tudtok most jönni, de azért egy szigetes-ligetes talira remélem jöttök majd.

PM! Te babásan is karcsú, ámde torokfájós nõci. Jobbulást!Kép Jaj, csak nõ a lelkiismeret furdalásom, le kéne adni pár kilót egy újabb babavárás elõtt, mert ha minden gyerekkel plusz 10 jön rám.. katasztrófa lesz a végeKépKépKép Az a baj, hogy ez mindig csak két evés között jut eszembe, amikor eszem akkor éppen soha...KépKépKép

Norcsi! Jaj, ez a fülbajKép Jobbulást! Nekem csak talán 2x fájt a fülem életemben, nagyon vacak dologKép

Vica! Benne vagyok a bojkottbanKép

Ancsa! Köszi a képeket, tündériek a gyerkõceid! Kittinek pont karácsonykor volt ilyen sebes az orra. Ráadásul nagyon sokáig gyógyult, már azt hittem megmarad a nyoma. De nem, eltûnt teljesen. Tominak is jól állKép

Zsóka! Nekem ugyan ment az eredeti teszt (nagyon tetszettKép), azért kiváncsi voltam az átalakítottra, hogy úgy milyen, de nem tudtam megnézni.

Névváltozás: Második házasságomnál már okosabb voltam, megtartottam a saját nevem. Gondoltam nem csinálom még1x végig azt a tortúrát se oda, se vissza KépKépKép Én azt bírom amikor hivatalos papírokat kell kitölteni, és az asszonynévhez, és lánykori névhez is be kell írnom uazt. Bár ez legyen a legkevesebb.

Hamarosan ki kell költöznünk a lakásból, a házunk meg még nincs kész teljesen, úgyhogy beköltözünk egy idõre a szüleimhez. Ott leszek a városliget mellett, úgyhogy felõlem akár naponta is lehet taliKépKépKép A sziget is csak egy ugrásra lesz, úgyhogy a helyszín is mind1. Mondjuk remélem nem tart sokáig ez az állapot, minél hamarabb szeretnék már a sajátba költözni.
Emese! Igen, én is abban bízom, hogy a kertben majd megedzõdömKép Minél hamarabb szeretném már kezdeni az edzéstKép

Jövõ hét csütörtökön lesz az utolsó tanítási nap, akkor is már csak ebédig. Már úúúúúgy várom, hogy vége legyen, elkezdtem a visszaszámlálást, gondolatban én is írom a VAKÁCIÓ!-t. Ma kezdtem (a gyerekek is a sulibanKép) a "!"-el.

Sziasztok
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!
Fantasztikus ez a topic! Én már nem is tudom követni a dolgokat, mert nincs annyi idõm (meg pénzem), hogy mindent elolvassak, de nagyon jókat írtok. Kép
Tõlem is kérdezték már, hogy nem tudunk-e védekezni, mivel akkor épp ott volt a három nagy és vártam a kicsit. Azt válaszoltam: tudunk, de nem akarunk. Leesett az álla a kérdezõnekKép
Sok puszi mindenkinek:
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Köszi a füles-együttérzést, talán most már a javulás útjára lépünk hamarosan.

Virág ezt a lesajnálást én is sokszor tapasztalom, pedig nekünk "csak" három van. De errõl már írtam a nagycsalád kontra társadalom topicban.
Viszont tegnap kissé felhúzott egy öreg nõ, mikoris a gyógyszertárban morgolódni kezdett. A gyógyszertáros eltûnt rövid idõre, valamit keresett nekem, na a nõ már akkor kezdte a morgást, hogy miért nincs itt senki,stb. Na közben az én két nagyobbam ott rámolászott, pedig most egész kulturáltan játszottak, a kitett reklám-cetliket pakolászták. Erre az öregasszony megszólal, hogy szétrámolják az egész üzletet, mármint a gyerekek. Mire én, szerintem azért vannak a cédulák kirakva. Erre már nem szólt semmit, a bajsza alatt morgott tovább, mert volt ám neki, mármint bajsza.
Én még idegenvezetek, meg fõzõcskézek a finn barátoknak (KAdri, csoda hallod hogy ezt a nyelvet meg tudtad tanulni)és már csak a holnapi napot kell kibírni, akkor már hazamennek. Nagyon aranyosak meg minden, de mellette azért csak itt van a három gyerek, meg a fülfájás, meg minden, szóval azért ennyi nekem elég volt.

Zsóka. Sajnos nekem sem volt semmi a mellékletben, meg is ijedtem utólag hogy nem vírus-e, mert elõzõ napokban sikerült egy vírusnak betörnie hozzánk, és klassz rombolómunkát végzett, de már kiirtottuk.Ez az állatkertes belépõ mennyibe kerül? Ez nagyon jó ötlet, mert ott nagyon klassz a játszótér, meg zöld is van, nameg állatok, szóval szerintem is jó dolog ez a bérlet.

Most megyek, mert még ezerféle teendõm van, puszi mindenkinek és szép napot!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Csak röviden, mert rohanok.....
Zsóka! Számodat megkaptam, hívlak majd. Én is elküldöm mindjárt az enyémet. Az állatkerti bérleten már én is gondolkoztam, Zsófi nagyon szereti, csak vártam, hogy Luca kicsit nagyobb legyen. A férjemnek elég belõle 1 évben 1x, így nagyon örülnék, ha nem kellene egyedül mennem. Zsófi menne minden nap, ha rajta múlna...Tényleg, mennyi most a bérlet?

Norcsi! Gyertek mááááááááár ti is!!!!!! Finn néniknek sok puszi! A nyelvrõl nekem az volt a véleményem, hogy olyan, mintha óvodás gyerekek nyelvtörõket mondanának. Nekem tetszik! Még azt is terveztem, hogy megtanulom, de nekem ahhoz az kell, hogy valaki rugdosson hátulról, különben hamar elszáll a lelkesedésem.

Ezt még gyorsan leírom, mert annyira meglepõdtem, hogy ilyen még van... Tegnap mentem Zsófiért a bölcsibe, egyszerre értünk oda egy anyukával, aki hozta az 5 hónapos kicsijét is (3. gyerek). Megkérdezte: Luca hány kiló, mondom majdnem 10. Válasz: csak??, az õ fia már több, mint 8. Kérdés: mit eszik? Mondom: fõleg szopik még, meg mellette kap annyit, amennyit kér. Válasz: ugyan miért szoptatom, kell már neki más is, ekkora gyerek ehet már mindent. Az õ fia ma marhatokányt evett ebédre, és tejet iszik 3 hónapos kora óta. Én tápszerre gondoltam, de kiderült, hogy tehéntejjel eteti, nem is kevéssel naponta. Kap már tojást, húst, epret, szóval mindent. És még nincs fél éves sem! Szerinte az a lényeg, hogy sokat egyen, nem az, hogy mit. Az, hogy esetleg allergiás lesz, az kizárt, és nem is érdekli, csak étvágya legyen a gyereknek. Igaz, hogy mindig beteg, de elkapja a másik két testvérétõl, és ideje sincs meggyógyulni....
Aztán Zsófi megkérdezte, mi az a seb a Józsika (a nagyobbik fiú) fülén? Megégette a meleg sóval, amit a fülfájáskor tettek a fülére. A sebet elnézve az a só már izzott...

Na, most már tényleg futok, vár a házimunka...
Pussz
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok

Cskati Koszi egesugybe a nyugtatast. En is remenykedek benn hatha meguszom, volt mar ennel sulyosabb egetesem is. Azt sikerult nyom nelkul megusznom, de most ez a sebem annyira mas.

Fogammal meg jovok nektek panaszkodni.... Egy hete huztak ki erra ma este lanyok furdetese elott nem elkezdet omleni belole a ver. Ez volt ugy kb este 7 kor , most hajnal 3 van de meg mindig nem emrek lefekudni mert allandoan ujra kezdi a verzest. Pedig se nem eszek kozbe se nem iszok.. sot gezt is tartottammar rajta volt mikro 1 ora mulva vettem le... Akkro nem is verzet, csak 20 perc mulva..... es meg olyan hosszu az ejszaka es legkorabban holnap reggel 9 kor lehet orvoshoz jutni. Ha valakinek volna valami tuti tippe napkozbe szivesen vennem.

Mindenkinek szep napot es jo egeszseget.
Aki ma egesz nap /ejszaka/ itt fog olalkodni.


Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!!!!!!

Húúúú....már annyira hiányoztatok!!! De a kedves férjem össze-vissza telepítgetett, uninsalált itt mindent, most az a legújjabb, hogy az XP és a w98 is fent van a gépen! Gázos egy hapsiKép Tegnap azt mondtam neki, hogy elég volt, kidobom a gépet is meg õt is, ha nem áll innen felKép KépKép ( legalább engedett volna ide kicsit olvasgatni, tegnap is csak a postáig jutottam elKép )
Próbálom behozni a lemaradásomat, elolvasok mindent amirõl lemaradtam, ha valamire nem reagálok akkor bocsi elõre is, de csak amíg alszanak a csajaim, addig tudok írni.

Vera
Én a két gyerek ruháiba is belezavarodok néhaKép volt, hogy olyan álmos voltam reggel még, hogy Mimike badiját akartam mindenáron Vikire erõltetni, szegénykém pedig hajtogatta ' ana, Mimijjjjééé' Nehezen, de én is rájöttemKépKép Elhiszem hogy bele zavarodszKépKép

Evey
Mindegy milyen a husi nekünk!

Adri
KépKépKép Kutyus

Helga
Gedónak foghoz, próbához gratulka!!

Kanga
Örülök nagyon hogy újra itt vagyKépKép bocsi, vagytokKépKép

Moni
Hajrá vizsga!

Emese
Aranyos lehetett Lili a kis "csomagjával" Kép Viki is hasonló idõszakát éli, de Õ egyszerûen leveszi, és testápolóként kezdi használni a bugyi tartalmát, ha nem vesszük észre egybõl. KépKépKép
A mi kutyáink is rendre kitúrták a pelust a kukábólKép Azért a pampers megoldás nekem jobban teteszik, mint a kiskutyásKépKép

Edóka
Viktornak BOLDOG SZÜLINAPOT!!! kicsit utólag-bocsi, de igazad is vanKép
Kép

CsKati
És mindenki aki ott volt. Én is naggggyon örülök hogy megismertelek Benneteket -remélem hamarosan a többieket is! -
El is hiszem hogy 'dagadtál' a büszkeségtõlKép Én is így lennék a helyedbenKép
Talirõl mire hazaértem itt voltak már a kábelosokKép de hát tudtak kicsit várni, és addig is a külsõ szereléseket csinálgatták, férjem igaz itthon volt,-dolgozott, de egyedül volt az üzletben, és így a lakásba addig nem engedte be õket míg nem jöttem meg.

Napocska
Fogért, sütõértKép
Leveleket már kapok én is újra! KösziKép

Évi
Én szívesen veszem a képeket, és az íveket, nekem nem gond ha olyat is kapok amit már láttam, de sokmindenkit még csak névvel kapcsolok.
Egyre több ilyen b*lond anyukáról hallok, akinek fontosabb, hog ytiszta maradjon a picije... pedig szerintem akkor a legédesebb Vikim is ha tiszta koszKépKép

Pankamama
Kép irigyellek, hogy még így is vékony nõci vagyKépKépKépKép Én még mindig a 80asokhoz tartozom, és SZÖRNYEN érzem magamKép Mimike már 4 hónapos, minden nap azzal vígasztalom magam, hogy nemsokára fogyózhatok, és különben is 19 hónap van a lányaim közöttKépKép ( ja. meg Viki elõtt Closti kúrára voltam ítélve, mert nem akart sokáig sikerülni - + 20kg - de megfogadtam magamnak hogy jövõ nyárra a régi ruháimba fogok bújni!! 56 kg kezdtem a gyerektervezéstKép
De Neked komolyan örülökKépKép nem is irígykedemKépKépKép Ááááá...neeeemmmKépKép

Húúú ezt most elküldöm, biztos jó hosszúra sikeredett, és Mimi is pityereg, igaz még csak álmábanKép

Puszi
Hajni
0611viki
 


Megit ittKép
Csak álmodott a lelkemKép

Virág
Akkor mostmár biztos nem fogsz unatkozniKépKépKép Nekem még csak Viki szokott lázadni, néha az is elég tud lenni -igaz azt szoktam mondani, hogy benne 10 fiú van elveszveKép

Zsóka
Én nem kaptam sem az eredeti tesztet, sem az átalakítottat. Elküldenéd??
Szivesen mennék talira, nekem álltalában a délelõttök mindig jók -sajna 12ig tudok álltalában maradni, de ez is több lenne mint a semmi, és ha a Városligetben vagytok csatlakoznék én is szívesen hozzátok! Ha arra vagytok szólj!!!

Norcsi
Most akkor neked megy egy gyógycupp!! Jobban vagy már? Milyen programokat találtál a nénikéknek???

Rólunk röviden annyit, hogy Vikinek halad szépen a nyílogatás, már csak pici az összenövéseKépKép
Viszont mult péneteken hozta a dokibácsink a beutalót - Noéminek kiállítva, erre már nem is tudok mint mondani, rendesen elkapott a röhögõgörcs...ilyen nincs, nem is jött fel a lakásba, anyósom kezébe nyomta a papírt és el is húzott. de jön jövõ kedden Mimit szúrni, (Viki szülinapján 2 éves lesz a nagylányomKépKépKép Majd akkor elkapom a grabancát!!!
Viszont minden péntek dután jrunk úszni a lányokkal, és szombat reggelre Viki úgy nézett ki, mint aki jó kis bacit összeszedett, könnye orra ömlöttKép
Vasárnap a déli alvással mintha elvágták volna, semmi baja nem voltKép végül is rájöttünk, már olyan a vízben mint a kiskacsa, szépen úszik, víz alatt is, és hát sok volt, a szeme lett érzékeny a sok vízre, a nózija csak ettõl folyt. Simán csak Cvitamnit adtam neki, Mimi is van víz alatt, igaz még nagyon keveset, nincs is bajaKépKép

Na most elcsendesedem, Viki, Apa felébredt, márcsak Noémi alszik (ha nem keltik fel)
Sziazstok, bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredtem ma, de volt mit olvasnom!!!KépKép

Puszi
Hajni
0611viki
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?