Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi, mi ez az immunológiai vizsgálat? Megpróbáltam átfutni a korábbi leveleket, de eléggé esélytelennek tűnt, így nem vagyok képben, miért kell ez, és hogy mit is néznek pontosan? És mi tart majdnem két hónapig? Hol csinálták, az OVSZ-ben?

Minden ikermamának külön gratulálok, azt hiszem, nekik még csak most kezdődik a neheze... nem semmi két kis lurkó minden igényét lehetőleg egyszerre ellátni! Én bevalom, félnék egy picit.

Kép
lucia1
 
 


Sziasztok!

Tralllala,fogadd gratulációmat. Nagy öröm lehetett, hogy természetesen szülhettél. Nem igen szeretik ikerszülésnél engedni. Remek szülésznőd lehetett. Már nagyon várom hogy olvassam a szüléstörténetedet.

Baba, mi nagyon egy időben vagyunk.

Ma megyek a 10. heti uh-ra. A róka koma engem is látogat. Furcsa, mert a 9.hétig nem volt semmi, most meg állandóan émelygek. Igazából, nem bánom.

Remélem mindenki rendben van.
tina30
 
 


Trallala,
szuper, hogy már otthon vagytok, ezek szerint Luca is gyorsan összekapta magát. Kép A sztorira szerintem mind nagyon kíváncsiak vagyunk, szóval ha lesz időd tényleg kifaggatunk!
Szuper babázást kívánok otthon, állati jó lehet! Kép

A nagy pocakokról jut eszembe, hogy mivel én minden nap szúrom magam a trombózis megelőző gyógyszerrel, a legutóbbi kontroll vérvételen megemlítettem a nővérkének, hogy nem tudom majd mikor nagy lesz a pocakom hogy fogom tudni összecsípni rajta a bőrt... Erre közli, hogy ja hát azt sehogy, majd megyünk feljebb, borda alá, meg hátrafelé, majd megmutatjuk. Elég izgin hangzik. Kép

Kép
baba888
 
 

 
 

Hajnesz!
Igen itt mindig sokára lesz eredmény, de így is azt monták első körben nyolc hét szóval amire számítottam annál előbb lesz. Kép
Holnapra nagy drukk neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lucia!
Szóval az immunológiára a Kaáliba kaptam beutalót a Szabocs utcában végzik. Megvizsgálják a levett vérből, hogy van-e trombozisra hajlamod, azt hogy a szervzeted nem termel-e ellenanyagot ami gátolná a teherbeesést, illetve hogy a pároddal összeférhetőek vagytok-e és megmondják a vércsoportot is. Kép

Tina!
Szeretnénk uh. képet látni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni,
már biztosan úton vagy a Nyírőbe a vérvételre!
Millió-billió drukk Neked!!!!
Mikor lesz eredmény, 2 felé?

Pusz: Fanni
fanny1
 
 


Hajnesz!
Én részemrőlis millió drukk megy neked. Nagyon izgulok érted, te voltál az első gondolatom reggel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Alig bírom kiárni hogy jelentkezz!!!!!!!!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajnesz, mi újság???

Én ma voltam UH-n, a nyálkahártya 9,5 mm, van megint sok tüsző, 16-14-12 mm-sek, úgyhogy gyorsan visszavette a doki a hormonokat, hétfőn kell megint mennem, és ha minden jól megy, jövő pénteken transzfer.

Ma megyünk síelni, azért még benézek, Hajnesz nagyon izgulok érted!

Kép
lucia1
 
 


Zsebi, azt szerettem volna kérdezni, hogy autoimmun betegségekre vizsgálnak ki, mint pl. SLE vagy antifoszfolipid szindróma? Vagy Leiden mutációt néznek? Kettőtök között biztosan nincsen összeférhetelenség, hiszen akkor nem tudták volna megtermékenyíteni sem a petesejteket, nem? Ne haragudj, ha túl sokat kérdezek, egyszerűen érdekel.

Kép
lucia1
 
 


Lucia!
Nekem azt mondták, hogy végülis azért mert elindulnak az embriók lehet összeférhetetlenség, mert elindul, de közben jön a bibi és ezért nem maradnak meg a természet úgymond "eldobja" a betegnek készülő embriót. Elvileg aztán persze van amikor nem. Nem véletlenül mondják a dokik, hogy igzaából valamiért kettőnknek nem lehetne gyereke, csak hát mi most kicsit játszunk a természet ellen. Kép

Szépek az eredményedi. Nagyon durkkolunk neked is jó síelést. Kép
Kép

Hajnesz!
Nagyon izgulok már érted. Öt percenként lesem a netet. Pedig nemsokára megyünk el remélem addig bejelentkezel!!!!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni ??????
Mi újság???

Pussz: Fanni
fanny1
 
 


Sziasztok drága lányok!
Gondolom a hallgatásból sejtettétek, hogy most sem jött el a mi időnk.
Ne haragudjatok ezért, de csak mostanra lettem képes arra, hogy kommunikálni tudjak, kisírtuk magunkat rendesen, de már el is kezdődött a kis lelkünk gyógyulása, túl vagyok néhány felrázós beszélgetésen, barátnőm gyerekeinek gyógypuszijain és kezdem végre elfogadni, hogy nem szabad ezt ennyire akarni, mert csak belekeseredik az ember és elszáll mellette a fiatalsága. Lehet, hogy mi kaptuk a mindig jófej, kipihent "nagynéni-nagybácsi" szerepét, akihez mindig olyan jó menni...Kép
Tegnap mégis csak teszteltem, de nem jött be. A vérvétel eredménye 3.3 lett, ami gondolom a Choragontól lehet még.
Hát ez van. Továbbra is nagyon drukkolok mindenkinek a sárga mezőért, nem tudom, hogy érdemes-e bentmaradnom a táblázatban, azért nem szeretném itthagyni a topikot, mert nagyon megszerettelek Titket. Még nem tudom, hogyan tovább...
puszi mindenkinek
Hajni
hajnesz
 
 


Szia Hajni!

Gondolom nem az én sajnálatomra van most szükséged, mégis úgy érzem, hogy le kell írnom, hogy mennyire szorítottam nektek és milyen szomorú vagyok most, de az egyik szemem sír, a másik nevet, mert jó látni, hogy ilyen erős vagy és képes vagy felállni és jó olvasni, hogy gyógyultok.
Sok-sok erőt és szeretet kívánok nektek!
Vica (ex Babát szeretnék topik tag)

Kép
Kép
Kép
vica1982
 
 


Szia Hajni

Egész nap vártalak, és bíztam a sikerben.Kép Tudod mit, azért sem adjuk fel, megyünk tovább. Kép Sírd ki magad, az jót fog tenni.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Hajni,
nagyon nehéz ilyenkor megtalálni a megfelelő szavakat és biztosan nagyon közhelyesen hangzik, de nagyon sajnálom a történteket.. Az ember ilyenkor nem nagyon tud mit mondani, mert itt a legtöbbünk sajnos már saját tapasztalatból tudja, hogy ilyenkor az embernek nagyon szomorú a lelke... De Te erős csajszi vagy és tovább tudsz lépni, és hidd el, valahol Rád is vár egy gyönyörű kisbaba, aki azt szeretné, hogy Te legyél az édesanyukája! És attól még lehetsz nagyon "jófej nagynéni" is :-)) Jó tudni, hogy a barátnőid ott vannak veled és segítenek előre nézni.. Most még nem is kell tudnod, hogyan tovább, az majd alakul magától! A tbálázatból azonban ki ne merj lépni, hallod? (Zsebike úgyse vesz ki Téged :-)) )

Ölellek ezerszer: Fanni
fanny1
 
 


Jajjj ne máááár!!! Neee!!! Annyira, á a fenébe

Kép
baba888
 
 


Sziasztok,
Clostyval kapcsolats kérdésem lenne, remélem tud valaki segíteni. Szóval, a második inszemre készültünk, Closyval stimulálva. Tüszők helyett cisztám lett. Kaptam tüszőrepesztőt rá és az inszem elmaradt. A vérzés 3. napján kellett volna visszamennen UH-s ellenőrzésre, de nem jött meg. Pár napot vártam, majd visszamentem, az UH-n látszott, hogy az a ciszta eltűnt,de lett egy újabb. Újabb tüszőrepi szurit kaptam. A köetkező ellenőrzésen újabb cisztát találtak. Erre norcolut tablettát kaptam, ami után elvileg meg kell jönni a vérzésnek. Az 52. napon vagyok és még mindig semmi. A dokim telefonon türelemre intett, de már nagyon ideges vagyok. Járt már valaki így rajtam kívül? Egyébként teljesen jók a hormonjaim, mindig szabályos 28-30 napos ciklusom volt, apa kiskatonáival van csak gond. Én úgy gondoltam, hogy a Closty egy enyhe gyógyszer, de nekem úgy tűnik mindent felborított. Köszi előre is!!
didot
 
 


Szia Didot,
én szedtem a Clostyt csaknem 2 évig, kisebb megszakításokkal, de nekem semmi mellékhatást nem produkált.. Nekem sosem volt azonban szabályos ciklusom (30-33 nap), és nekem mind a kétszer (mert egyszer leálltunk vele egy pár hónapra) a második ciklustól kezdte érlelni a petesejtet(sejteket), ált. 1 volt, de többször 2 is és egyszer azt hiszem 3. Ennyi. És két év után - teljesen más okból kifolyólag - teljes laborvizsgálatot csináltak nálam, és ott is minden rendben volt... Amúgy a closty tényleg egy enyhe gyógyszer és nagyon sokan szedik, valószínűleg Te sokkal intenzívebben reagálsz rá.. Megkérdezhetem, hogy az első inszemnél is ezt kaptad?

Sajna ennyit tudtam csak neked segíteni.

Üdv: Fanni
fanny1
 
 


Szia,
Igen, és akkor semmi probléma nem volt. Lett gyönyörű 3 tüszőm. Rögtön a következő hónapban próbálkoztunk ismét. És azóta sem jött meg.
Az egyik barátnőm is szedte 1 évig, gond nélkül.
Életemben nem vártam még ennyire, hogy megjöjjön. Tudom, hogy hülyeség, de már az is megfordult a fejembe, hogy így maradok. Na jó, ezt nem gondolom komolyan.
didot
 
 


Szia Didot,
biztosan megjön előbb-utóbb, csak gondolom ez a sok ciszta meg tüszőrepesztő szuri rendesen megzavarta a petefészek működését... Ez a baj, hogy minden ember szervezete másképp reagál a dolgokra, és amíg nem produkálsz valami "furát", a dokik is csak próbálják belőni, hogy Neked mi is lenne a legjobb... Az én hiperstimumnál is azt mondta, hogy valószínűleg hajlamos vagyok rá, és más ha 10-szer ennyi hormont kapna, akkor sem lenne semmi baja, míg az én petefészkeim háromszorosára dagadtak..
fanny1
 
 


Hajnesz, szomorúan olvastam, hogy nem sikerült. Nagyon furcsán érzem magam. Miért van, hogy valakinek elsőre, másnak meg többszöri próbálkozásra sem jön össze? Nagyon szomorú vagyok. Azzal biztatlak, hogy Kósánál jó kezekben vagy, és nem szabad feladni. Mi nők eredendően erősek vagyunk. Nagyok a vállaink, bírjuk a terheket.
tina30
 
 


Fanny,
Eddig azt gondoltam, hogy az jó ha valaki könnyen stimulálható. Most meg azon gondolkodom, hogy a túl könnyű is lehet valami betegség jele.
didot
 
 


Didot,
én is azt hittem, hogy hú de jó, hogy 14 petesejtet tudtak leszívni, aztán rájöttem, hogy lehet, hogy néha a kevesebb az több (mind minőségileg, mind egyék okokból) de attól tartok, hogy csak a saját - sokszor keserű - tapasztlatainktól lesz mindenki (beleértve a dokikat is) okosabb..
fanny1
 
 


Fanny,
Most mennem kell, de majd még benézek, hátha valaki másnak volt már ilyen "túlreagálós Closty-s" tapasztalata. Szia, sok siker a következő nekifutáshoz!!
didot
 
 


kedves Hajnesz!
ez nem igazság!!! tegnap olyan soxor eszembe jutottál, nagyon bíztam a sikerben... sajnálom, és remélem hamar talpraállsz, sok-sok erőt kívánok hozzá!!!
tralllala
 
 


nem ígérem, hogy egyben sikerül leírnom ezt a két hetet, de azért elkezdem. mondjuk a szüléssel Kép
szerda reggel mentem volna ctg-re, utána a dokimhoz UH-ra, pont betöltöttem a 37. hetet, és a dokim egyrészt azzal fenyegetett, hogy a 38. héten befektet, másrészt akkor is befektetett volna, ha Luca újra végigalussza a ctg-t. így a befekvést elkerülendő reggel 6-kor, mikor felkeltem az ágyikóból (egyetlen percnyi alvás nélkül) elfolyt a magzatvizem. teljesen egyértelmű volt, hogy ez az, de én azért ki akartam próbálni az anyukám által vásárolt magzatvíz-tesztet, amit nem sikerül kinyitnom. közben rohangálás, hogy mindent összepakoltunk e, amikor folyni kezdett négykézlábra álltam, mert pont előtte nap írta egy barátnőm, hogy ezt kell tenni, hogy a köldökzsinór ne szoruljon be. persze mikor felkeltem újra folyni kezdett, mókásan néztem ki Kép Apa közben próbált borotválni, elég furcsa pózokban Kép no de 7-kor sikerült is elindulnunk a kórházba, fájás semmi.
az ügyeletes osztályos doki meg még egy doki megvizsgált, még mindig csak egy ujjnyira voltam nyitva. mondták császár, esetleg délig kaphatok határidőt, ha addig megszülöm a csajokat, nem bántanak. átbattyogtunk a szülőszobára, és szép lassan elkezdődtek a fájások. sok helyen olvasni, hogy ezek nem fájások, hanem csak méhösszehúzódások, de igenis nagyon fájnak! délben már szinte összeértek a fájások, viszont nem tágultam. a szülésznőm mindent megpróbált, méhszáj masszázst, beöntést, szurit, de csak nagyon lassan lett két ujjnyi, közben persze folyamatosan azt közveítette, hogy nagyon szépen tágulok, megszüljük mi ezeket a csajokat. minden egyes fájásnál nyomnom kellett, hogy ezzel is tágítsuk, aztán megérkezett f1-kor a dokim is, aki a párom elmondása szerint nehéz fizikai munkával feszítette szét a méhszájamat. ekkor már hajlamos lettem volna megfutamodni Képa legrosszabb az volt, hogy nem tudtam, mikor lesz vége, folyamatosan az órát néztem, mert a szülésznőm azt mondta, hogy sötétedéskor ő már otthon akar vacsorát főzni a családnak Kép aztán olyan nagyon hirtelen elkezdtek beöltözni, és mondták, hogy erre a fájásra már a miénk lesz, és akkor meglátták Zsófi buksiját Kép 3-4 fájásra 14:07-kor kibújt az egész kiscsaj, de olyan gyorsan történt minden, és olyan sokan lettek ott hirtelen, hogy Apa lemaradt a köldökzsinór elvágásáról. közben egy doki fogta Lucát, hogy el ne forduljon, a saját dokim pedig megkereste a buksiját. 3 perccel később megszületett Luca is, már nyitották az ollót, mikor szóltam, hogy legalább ezt Apa vághassa. Szegénykémre nagyon rá volt tekeredve a köldökzsinór, a nyakára és a kis testére is. Lucát csak egy pillanatra láttam, a lábam között, mikor kibújt. Zsófit egy percre a mellkasomra tették, olyan gyönyörűnek láttam, el sem hittem, hogy ő az én kislányom Kép Lucát sajnos nem foghattam meg, mert mindkét lánnyal elrohantak Kép mondták, hogy picike lett Luca, és hogy az intenzívre viszik, de egy percig sem gondoltam, hogy valami baja lehet.
2 órát voltunk még a szülőszobán, a varrás alatt már viccelődni is volt kedvem, annyira boldog voltam. aznap délután megnézhettük Lucát, olyan törékenynek tűnt a kis teste az inkubátorban, de megsimogathattam én is, Apa is. fel sem fogtam, hogy mi történik vele, kapott egy kis oxigént a nózijába, infúziót, és egy kis keringés rásegítést. Zsófit melegbe tették, mert kicsit kihűlt, de még aznap megkaptam kétszer 1 órára. egész éjjel nem bírtam lehúnyni a szemem, csak mosolyogtam, hogy megtörtént a csoda, két kis tündér anyukája lettem Kép
ja, és a pontos adatok: Zsófi 2830 g, 51 cm, Luca 1790g, 45 cm volt születéskor.
folyt.köv.
tralllala
 
 


küldök egy-egy képet is a csajokról:

Luca
Kép

Zsófi
Kép

LUFI
Kép
tralllala
 
 


Trallala,
majdnem megkönnyeztem a történeted! Egyszerűen tüneményesek a mosolygós kislányaid, legyél nagyon-nagyon büszke rájuk!!!! Azért jó tudni, hogy vannak még ilyen "emberi" szülésznők is, akik mindent megtesznek a kismama és a babák érdekében!
Millió puszi mindhármótoknak, na jó, Lucának 2, hogy mielőbb utolérje a nővérkéjét!
fanny1
 
 


Hihetetlen milyen édesek!
Én is bőgtem, pedig nem is volt dráma;-))
Sok boldogságot nektek!!!!

Lillus
lillus
 
 


Trallala, ez csodálatos!
Annyira édesek a bébik, hogy csuda! Kép
Elképesztő, hogy vigyorog mind a kettő, pedig még alig bújtak elő. KépKép
Olyan zabálnivalók, ahogy együtt szusziznak!

Kép
baba888
 
 


Hajnesz!
Elmondhatatlanul szomorú vagyok. Sajnos pénteken nem tudtalak már megvárni este a testvéremet kértem nézze meg,mert nem bírom ki ... sírtam keservesen legalább mintha az én kudarcom lett volna. Átérzem a helyzetedet és tényleg nem könnyű, de én is hiszem hogy lesz kisbabátok és valóban talán kicsit el kell tudni engedni magunktól ezt az egész dolgot, ami nagyon nehéz. Én ehhez kívánok neked és a párodnak nagyon sok erőt és egymás iránt sok sok szeretetet.

A táblából meg valóban nem veszlek ki!!!!!!!!!

Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


TralllalaKép
Nagyon megható a történeted, köszi, hogy megosztottad velünk.
Ez a "Lufi" nagyon tetszett!!
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok Lányok! Kép
Köszönöm szépen a sok vígasztaló szót, nagyon sokat jelentenek nekem, egy kicsit már összeszedtem magam és szerencsére a nap is süt, hogy egy kicsit még jobb kedvem legyen. Kép
Tralllala Kép
A lányoktól csak úgy olvadozok, tündérbogyók!!!
Élmény volt olvasni a történetedet, köszi!!! Borotválás Kép.
Zsebikém Kép Ne szomorkodj, remélem, ezzel kimerítettem a kudarcok sorát és mostantól csak jó híreket hallunk/hozunk a topikba.
hajnesz
 
 


Sziasztok

Trallala
Nagyon tundériek a csajok. Sok boldogságot és jo egészséget kívánok nektek. Megkérdezhetem hogy mennyi volt a beta hcg-d az ikrekkel az elso vérvételkor?

Már régen nem írtam hozzátok.
Végre eljutottunk az elso ET-ig. Es Az ET+14 nap 696 volt a HCG. Sikerult, végre nekunk is.

Ginuska
Remélem emlékszel még rám. En is Sk-i vagyok.
Mindenkinek sok boldogságot és a babárvároknak mihamarabbi babásodást kívánok.Kép

Szerintetek a 696 bHCG szerint megtapadhatott mindkét babo, vagy ez csak egyet jelent?
mili
 
 


Sziasztok

Trallala
Nagyon tundériek a csajok. Sok boldogságot és jo egészséget kívánok nektek. Megkérdezhetem hogy mennyi volt a beta hcg-d az ikrekkel az elso vérvételkor?

Már régen nem írtam hozzátok.
Végre eljutottunk az elso ET-ig. Es Az ET+14 nap 696 volt a HCG. Sikerult, végre nekunk is.

Ginuska
Remélem emlékszel még rám. En is Sk-i vagyok.
Mindenkinek sok boldogságot és a babárvároknak mihamarabbi babásodást kívánok.

Szerintetek a 696 bHCG szerint megtapadhatott mindkét babo, vagy ez egyet jelent?
mili
 
 


MiliKép
Gratulálok! Ez nagyon ikergyanús szám!!! Baba eredménye 756 volt és ikreket vár! Kép
hajnesz
 
 


Mili Kép
Hatalmas gratula a babá(k)hoz!!!
Nálam nem volt vérvétel, a pozitív teszt után egyből UH-on nézték meg a picurkákat.
tralllala
 
 


Szia Milli,
én is csatlakozom az előttem szólókhoz és gratulálok Neked! Bár a HCG szintről mindenki másképp vélekedik, nekem is nagyon ikres eredménynek tűnik, 1 baba esetén kb. 200-300-nak kell lenni az értéknek a 14.nap környékén.
Majd tudasd velünk mizújs, oké?

Lucia,
milyen volt a síelés? Mikor is lesz az ET, péntek környékén? Tényleg, és az mikor derül ki,hogy jók-e az embriók, mármint hogy felébrednek/felébredtek-e? Te tudod már, hogy megy ez?

Most elmenyek edzeni, de aztán visszanézek, hátha addig jelentkezik valaki!

Pussz: Fanni
fanny1
 
 


MiliKép
Gratulálok!!!
Nekem is nagyon ikergyanus vagy!
Én sajnos már nem emlékszem erre a véreredményemre, de a tiéd első ránézésre is elég magas az ikrekhez!

Mikor mész uh-ra?
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!

Hajnesz, örülök, ha már kicsit jobban érzed magad, nemsokára jön a fincsi tavasz, és reméljük szép dolgokat hoz majd!

Mili,
mint azt Hajni már írta, nekem 756 volt a 14. napon, és valóban két picur lubickol odabent. Egy ismerősömnek pedig egyszer 500 másodszor 600 környékén volt a hcg-je, és mind a kétszer ikrei voltak. Sajnos az elsőket elveszítette, de a mostaniakkal már 7 hónap körül van. Kép
Szóval szerintem is ikergyanús vagy, de a lényeg, hogy sikerült, innentől szerintem szinte mindegy hányan vannak. Kép
Amúgy még az uh előtt, a 21. napon is volt egy vérvétel, akkor már 9000 fölött volt a hcg-m, és nem tudtam ugyan, hogy ilyen időben mennyi szokott lenni, csak azt, amit a tesztek is írnak, hogy naponta duplázódik, de ez nekem annyira magasnak tűnt, hogy meg sem lepődtem, mikor megláttuk az uh-n a kettőt. Kép

Kép
baba888
 
 


Mili!
Gratulálok!

Hajnesz!
Úgy legyen, Mili már meg is hozta az első sikert. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajnesz!
A másik fórumon láttam hogy téged is kavargat az intézetváltás gondolata, ha nem titok esetleg megírnád, hogy miben gondolkoztok? Én már a harmadik óta vergődöm ezen, de potn mindig az győz bennemhogy itt már mindent ismerek tudom mire kell számítani, nincs sok kedvem új helyre menni. Ugyanakkor bennem van hogy talán ott máshogy csinálnak valamit akár az embirók táptalaja más és haátha nekünk ez jönne be, de nem tudom.....

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Koszonom csajok a hozzászólásokat. Uh-febr. 24-én lesz. Persze igazából nem az számít hogy mennyi hanem az hogy legyen legalább 1 és egészséges persze szívesen bevállaljuk az ikreket is.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom Kép
mili
 
 


Zsebikém
Látod már én is gondolkoztam ilyenen. Csak bennem is mindig az volt ami a Hajniban.Engem is érdekelne a dolog, ha van valami ötletetek.

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Zsebi Kép
Ugyanúgy érzek, mint Te. A megszokottól nehéz megválni az ismeretlen felé. A dokim szakértelmét nem vonom kétségbe, látom magam körül az eredményeit mikor a sok pocakos kismama között ülök a váróban, bár bevallom, örülnék, ha a lombikok előtt legalább egy teljes vérképet megnézne és nem nekem kéne külön utakon elintézni az ilyesmit. A másik dolog pedig a meddőségi centrum, hogy vajon elkövetnek-e minden tőlük telhetőt, őszinték-e az embriók életkilátásaival kapcsolatban és nem csak az a cél, hogy megtörténjen a beültetés... Nem tudom, mennyire etikus, de nekem fontos lenne, hogy a biológus őszintén megmondja, hogy lát-e esélyt a továbbfejlődésre, mert ha nem, akkor legalább dönthetnék arról, hogy visszakérjem-e vagy inkább újabb stimulációval próbáljunk jobb minőséget megcélozni 3 hónap múlva anélkül, hogy elveszítünk egy újabb lehetőséget. Persze még ha nem is véleményezik, a lelkesedésükből ki lehet találni, hogy mennyire jó az eredmény, mikor a monitoron mutatják az embriókat, és ez sajnos csak az első alkalommal volt bíztató, a többin kevésbé. Nekem is a táptalaj jut sokszor eszembe, jó lenne tudni, vajon van-e eltérés az intézetek között, és persze azt, hogy vajon a mi embrióink melyik intézetét "szeretnék".
Na jól lehúztam a Nyírőt, pedig nem állt szándékomban, nem azt mondom, hogy minden rajtuk múlik, tudom, hogy ha gyengék az örökítő anyagaink, akkor aztán mindegy melyik intézetben nyúzzuk egymást, csak azoknak a gondolatoknak egy töredékét Kép írtam le, amik bennem kavarognak. Amúgy ha oda kerülne a sor, akkor talán Dévai...Kép
hajnesz
 
 


Kagyló Kép
Mail lassan, de íródik...Kép
hajnesz
 
 


Hajni
Várom...Kép

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


BOLDOG VALENTIN NAPOT!Kép

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló
 
 


Hajni, borzasztóan sajnálom. Gondoltam Rátok a hétvégén, hogy vajon hogy sikerült. Atért annak örülök, hogy a mostani leveleid már optimistábbak. Feladni meg nem szabad!! Gondolj bele, 5 év múlva tökmindegy lesz, hogy a gyermeked 3 vagy 4 éves, még ha most ez az egy év végeláthatatlannak is tűnik!!!!

A váltás lehet hogy jó ötlet... Én nem tudom, milyenek a Nyírőben, egyet tudok, kevés helyen tudnak úgy ICSI-t csinálni Magyarországon, hogy az osztódási orsó ne sérüljön. Rossz spermaszám esetén meg mindenütt ICSI-t csinálnak. És ha az osztódási orsó megsérült, akkor az egészet megette a fene. Nálad a punctio után hányadik napon volt a transzfer?

Kép
lucia1
 
 


Lucia Kép
Köszi, igazad van, tényleg mindegy, ha így nézzük, csak tudnánk, hogy tényleg lesz babánk az út végén...
A BMC-re gondoltál ICSI-vel kapcsolatban? Keveset tudok az ottani körülményekről. Mi alapvetően nem ICSI-sek vagyunk, mert a párom rendben van, inkább azért szúrtak eddig két alkalommal, hogy "biztosra menjenek", de mint utólag kiderült, a mi sejtjeink jobban szeretik, ha maguk intézhetik a randit, egyszer sem hozott jobb eredményt az ICSI. Ötödikre nem is szeretnék hallani róla...
Most háromnaposakat kaptunk vissza. (Nyáron volt két gyönyörű blasztónk, de az sem vált be.)
Veletek mi újság??
hajnesz
 
 


Jaj Hajnesz, akkor lehet hogy ott tényleg nem jól csinálták az ICSI-t!!!! Az ICSI-vel ugyanis jobban az eredmények, csak biztos kéz kell hozzá. És hát ez nem mindenütt van meg.

Abban is igazad van, hogy nem mindig mondják meg az embernek, hogy ha vmi nem klappol. Pedig akkor az amúgy is kb. 30%-os esély meredeken csökkenni kezd. Mondjuk ha nem eléggé vastag a nyálkahártya, vagy akár a szerkezete nem jó, vagy túl kevés sejtből állnak az embriók, akkor az egésznek semmi értelme. És mégis sok helyen bevállalják a 4-5 mm vastag nyálkahártyát, és sajnos a 4 sejtes embriókat. Mindent kitúrtam már az Interneten, van pl. valamelyik honlapon egy Török dr., nála olvastam, hogy 3 napos embriónak minimum 6-8 sejtesnek kell lennie, ez alatt kár visszaültetni.. Ezt megkérdeztem másoktól is, azt mondják ez túlzás, de a 30%-os esély kb. 6-8%, viszont így is fogantak már gyerekek. És a szemétség az, hogy ezt biztosan mások is tudják, de csak Török dr. veszi a bátorságot hogy meg is megmondja. Ez pl. szimpatikus a Konc dr-ban is, ő is megmondja, hogy ha vmi nem az igazi és inkább hagyjuk ezt a ciklust.

Én nem gondoltam konkrétan egyik helyre sem, a BMC-nek utánanéztem, mielőtt elmentünk, a Kanyó dr-nő, a biológusuk szuper, és jól csinálja, a többi helyről nem tudok semmit. Én a nagyon pici központokban nem bízom, mert bár biztos emberségesebbek, de nem feltétlenül annyira felszereltek. A problémásabb esteket azonban a nagoybb helyeken jobban meg tudják oldani. A nagyobbak hátulütője meg, hogy személytelenné válnak. És hát hogy tegnap is reggel negyed 8-tól 2-ig ott ületm, tömegnyomor van, és látszólag szervezetlennek tűnik az egész, pedig azon kevés helyek közé tartozik, melynek van saját laborja!!

És az út végén lesz baba, ez biztos. Csak az út néha hosszabb-rövidebb.

Kép
lucia1
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?