Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Csak bekukk, hoztam az uramnak ebédet! Kép

Edit, köszi az újságot! Hogy hálálhatnám meg? Komolyan! Rámköltöttél egy csomó pénzt! És még a címedet sem írtad meg... Kép

Edina! Ki tudja, mikor vet erre a jósors legközelebb. Jó előre kívánok neked Boldog, babaillatú névnapot!!! KépKépKépKép
Pussz!

Kriszti

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Szia Kriszti! Köszi. Hátha Lili névnapi ajándék lesz. Kép

KépKép
pedina
 
 


Minden o.k. volt az NST-n, csak egy hét múlva kell mennem, most viszont nagyon álmos vagyok...Megyek eluszni. Lili mindenkit üdvözöl, gondolom ezért rugdossa kitartóan az oldalam Kép.
3:1 a lányoknak. Zsombi kapós lesz Kép.

KépKép
pedina
 
 

 
 

Sziasztok!
Ma voltam a dokinál, nem volt semmi extra, csak elvett két gyógyszert az eddigiekből, és írt fel helyette másik kettőt.sokan voltak, mondtam is neki, hogy legközelebb inkább magánrendelésre megyek.
Ti fogtok venni pólyát? Mert én láttam valahol azt a hagyományos szép fehéret, de nagyon drága volt, viszont a Brendonban most a kókuszpólya kuponnal 3400 ft.Az szerintetek megéri, vagy kell egyáltalán pólya?
Ja, ma ahogy ott ültem a folyosón egy csajszi levágódott mellém, előadta magát, hogy NST-n, hogy összenyomkodták, úgy görcsöl, hogy mindjárt megszül.Mondanom sem kell, hogy teljesen rosszul lettünk tőle!!!

KépKép
editmaci
 
 


Szia!
Ne legyél rossszul, NST-n nem nyomkodják az embert, biztos a csaj reagál kicsit erősebben.Kép NST-n lefekszel egy ágyra, a hasadra tesznek két érzékelőtappancsot, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját/pulzusát nézi, közben te nyomogatsz egy kis tollszerű valamit, ha úgy érzed, hogy mozog. Esetleg akkor nyomogatnak meg, ha keresik, hogy merre van a baba, de 36. héttől kell NST-re járni, szerintem olyan nagyon egyik gyereket se kell keresni. KépHa meg nem mozog a pici, akkor max. elküldenek lépcsőzni, hogy ébredjen fel. De szerintem sok függ az egyéni érzékenységtől is.
Ami nekem kellemetlen volt - de az sem fájt - a legutolsó hüvelyi vizsgálat.
Én nem vettem pólyát, nem érzem úgy, hogy szükségem lenne rá, de van aki állítólag szereti szoptatásnál, hogy jobban meg tudja vele fogni a babát. Amikor bevásároltunk a Tégelben, egy nagyi akkor vett pólyát meg réklit ("mert a fiatalok nem tudják, hogy mi a jó a gyereknek, és ezt nem vettek, de ő felnevelt 3 gyereket" - Kép nem lennék az ő menye/lánya se), valami 4-5.000 Ft volt, de az a klasszikus fehér hímzett, csipkés.
Nem volt a DM-ben terhességi csík elleni krém. Gyógyszertárban 1300 Ft-ért vettem Kép.
Amúgy ma egész nap olyan hülyén érzem magam, Lili nem nagyon mocorog, és a hasamba is nyilallgat, olyan PMS-jellegű tüneteim vannak... Ha eltűntem, szülök, de majd megtudjátok...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Én sem engedem, hogy bármit megvegyennek helyettünk, vagy esetleg a mi beleegyezésünk nélkül. A mi gyerekünk, majd abban lesz amiben mi jónak látjuk. Nagyanyámnak főleg nem engedném, de ő szegény nem is tudná egyedül megvenni.
Bár az anyós ma mondta, hogy ő vesz egy hordozható kiságyat, hogyha "odaadjuk" EGY NAPRA!!!! akkor legyen mibe aludnia a kicsinek!

KépKép
editmaci
 
 


Odaadnád a gyereket egy napra (vonatkoztassunk el attól, hogy nem adnád oda Kép), szerintem 2 óra múlva zokogva telefonálna, hogy vigyétek haza. A kedves anyukákból lett nagymamák hajlamosak elfelejteni, hogy egy csecsemő nem egy tejszagú mosolygó- és gügyügőcsomag...Kép, és önálló akarata van. És leginkább azt felejtik el, hogy a nagymama nem a mama. A piciknek a nagyi ugyanolyan idegen, mint bárki más.
Vettél már valami rózsaszínt? Kép

KépKép
pedina
 
 


Még nem merek semmi rózsaszínt venni. Nekem az a szín annyira kötött, ha véletlenül fiú lesz, azt nem adhatom rá. Még várok egy következő ultrahangot, és ha az is kislányt mutat akkor talán.Igaz, hogy még az sem lesz szentírás!
De addig is maradnak a semleges színek, meg a fehér.

KépKép
editmaci
 
 


Jó reggelt!
Még egyben. Kép. Tegnapi pihike után éjszaka megint megtáltosodott a gyermek, apával felváltva beszéltünk a lelkére, természetesen teljesen hatástalanul Kép.
Mi vettünk rózsaszínt, attól függetlenül, hogy akár fiú is lehet még ugye. Majd kap más színűt akkor, itthon meg csak én látom, hogy mi van rajta, úgyis négyszer felveszi és kinövi. Kép. Felveszi, ráadom. Kép. Haza úgyis zöldben vagy barnában hozzuk, mert ezek a legkisebb tipegői. Az overallja kék. Ha fiú, akkor annak szorítsatok, hogy nehogy 14-én, közvetlenül előtte, vagy utána szülessen, mert az nagy kitolás lenne szegény Bálinttal Kép. Amúgy a keresztanyám másik keresztlánya is mostanára várja a babát, és ő is Bálintnak készül. Azért 2 már sok lenne a jóból. Kép

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Ma az egyik munkatársammal, aki szintén babát vár, bementünk egy kicsit sétálni a városba.Benéztünk a Brendonba is Kép.Először majdnem szívinfarktus kaptunk az áraktól, aztán meg kijöttünk! Megint megállapítottam, hogy itt nem veszek semmit. De nézelődni olyan jó, mert szép dolgok vannak, de mondjuk egy kis széldzseki szerűség 9900 ft. volt.Kép
Szegény ha Bálint lenne, akkor tényleg nem lenne jó neki, ha 14. körül születne. egy tortával el lenne neki intézve a szülinap, névnap! Legyen Lili!!!!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Egyébként azon gondolkodtam, hogyha mostanság olyan szigorúan veszik a kocsikban ezt az autósülést akkor már ha viszük haza a csemetét a kórházból, akkor is abba kell beletenni?

KépKép
editmaci
 
 


Igen, akkor is. Kép

KépKép
pedina
 
 


Megyünk veszünk a nagyhajúnak hajkefét. Kiderült, hogy az nincs neki Kép.

KépKép
pedina
 
 


Amiket mi nézegettünk hajkeféket olyan durvák voltak, hogy a kutyámat se fésülném vele! Az én emlékeimben ez a hajkefe olyan puha.Ennyit változott volna?

KépKép
editmaci
 
 


Hellooo Leo,
Bocsi. Gondoltam, on leszek egy kicsit. Leginkább olvasgatom a fórumokat, most mit kotyogjak bele??? Edit, a lényeg, hogy egyéb helyeken olvastam, hogy IGEN, NAGYON IS KELL a hordozó. Szándékosan nem autósülést írok, hiszen az általában korlátozódik a 13 kg-os csemete feletti kategóriára. Szóval hordozó, vagy rögzíthető mózeskosár (bizonyos babakocsikhoz van ez, uú, mint a hordozó). Amúgy én a hordozóra szavaznék. Irtó fontos. Elég, ha valaki belekoccol a másik autóba hátulról. Már az is elég ütés, hogy a babának "fájjon". Nem akartam morbid lenni. Még annyit a hordozóról, hogy állítólag nem ajánlják napi 1,5-2 óra hosszánál tovább benne tárolni a bébit, de van, akinél a több idő sem okozott maradandó tartáshibát stb. Szóval ez volt a "nesze semmi, fogd meg jól". Puszilok Mindenkit, és nagyon jó készülődést!!!
vbea
 
 


Na tessék. Pont ma tanultam kreszből, hogy akkor kötelező a gyerekülés/hordozó, ha azt a kocsiban fixen tudod rögzíteni. EGyébként nem. De kötelező már haza is abban vinni. Nekünk 1,5 óra lesz a hazaút. Jaj, csak ott tartanánk már!

Kép
tokajkincse
 
 


Most mentek el a barátnőmék, 2 db csemetével. A nagy 2 és fél éves, tiszta szöveg, a kicsi 1 múlt, most indult el. Nem semmik. Kép Kérdés: hol a picibaba? A hasamban. De nem látom. Mert a bőr alatt van. És ki tette be neked oda? Itt volt az a pillanat, mikor átadtam a terepet a szülőknek Kép. A szexuális felvilágosítás nem az én dolgom. Kép. De amúgy a 2,5 éves is terhes, mióta tudja, hogy én igen, áprilisban fog szülni és Sanyi a férje. De áprilisban iskolába is megy. KépLegalább ötször léptek bele a chipsbe, végiglocsolták a fehér szőnyeget Kubuval, minium 10-szer verték be magukat valahová... Szokom a látványt és a gondolatot.

KépKép
pedina
 
 


Vettünk hajkefét. Nem volt egyszerű. Ami természetes anyagből készült, az "3 hónapos kor alatt nem ajánlott", amire meg ez nem volt ráírva, szemmel láthatóan műanyag sörtés volt... De olyan szinten gagyi (1300-ért)fogásra, hogy disznót nem vakarnék vele. Szerintem nejlonszál, de még karcolt is. Úgyhogy vettem Mam márkájút, ami természetes anyag, meg ívelt is, egy csecsemő fejének megfelelően, gondolom baja nem lesz tőle Lilinek.
Lakik valaki az Avason? Állítólag ott van valami Hozsanna gyógyszertár, ahol kapható a Janka nevű szoptatós tea, egyedül a városban. A barátnőm szerint nagyon jó. Szóval merre van, már ha tudjátok...?

KépKép
pedina
 
 


Edina, szerintem az az a gyógyszertár, ami a Klapka úton van fent. A Plus és Dm környékén, de a másik oldalon. Pici kis valami így kintről a bérházak aljában.
Hogy vagy?

Kép
tokajkincse
 
 


Ja és persze az Avas kilátó felé kell menni. Ha a város felöl jösztök a 35-ös vonalán. Azon az oldalon lesz a Plus melletti buszmegállóból látni. Kocsiból nem tudom, mert elég alacsonyan van.

Kép
tokajkincse
 
 


Tudom hol van a Klapkán a DM, majd szétnézünk a környékén. Köszi. Bár nem tudom, hogy szükség lesz-e a teára. Mindenki azt hiszi, hogy tele leszek tejjel, csak azért mert amúgy is bögyös vagyok Kép, de szerintem ez semmire sem garancia... Úgyhogy egyelőre mellszívót sem vettem.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Na, kezdhetitek a fogadásokat kötni Kép. Hajnalban azt hittem megszülök ma. Kép Volt ott derékfájás, combokba sugárzó menstruációs jellegű fájdalom, keményedés, állandó pisilési és egyéb inger, Lili bekucorodott középre mint egy kis süni, de aztán nem ismétlődött. Eddig. Úgyhogy elvileg betudom jóslófájásnak, amitől ugye a szülésig bármennyi idő eltelhet. De most már azt érzem, hogy a jövő héten már hárman leszünk Kép.
Egyébként nem is igazán fáj, hanem kicsit kellemetlen, pedig elvileg tudom, hogy mire számítsak...
Na, ha kibújt a pöttömkénk a fényre, tudatom veletek, addig meg igyekszem rendszeresen jelentkezni és beszámolni. Kép Szoritsatok Kép.

KépKép
pedina
 
 


Megy a drukk!
Ügyes legyél!

Kép
tokajkincse
 
 


Nagyon szorítok, ügyesetek legyetek! Kép

KépKép
editmaci
 
 


Még egyben vagyunk Kép. Sétáltunk egyet délután "túlhordás ellen". Kép.

KépKép
pedina
 
 


Egyben vagyunk. Kép. De egész nap éhes vagyok, erről azt írja a szairodalom, hogy tartalékol a szervezetem. Tegnap rávettem magam egy hajmosós, szemöldökszedős stb. partyra, szegény gyerekemnek ne az legyen már az első élménye az anyjáról, hogy egy lestrapált trampli. KépItthon fetrengve néha még fesülködni se fésülködök...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Éjszaka nem volt semmi derékfájás, stb? Milyen érzések kavarognak most benned, hogy tudod, bármikor megszülethet Lili?

Képzeljétek tegnap felajánlottam Iminek, hogy mit szólna a Petra névhez? Nekem tetszik, és bár szinte 100 %, hogyha kislány lesz Lilinek fogjuk hívni, azért én kisérletezem a nevekkel!
Azt mondta, hogy fejezzem már be a sok hülye név keresgélését, én hívhatom, ahogy akarom, ő Lilinek fogja hívni a lányát! személyes sértésnek vette, hogy én másik névvel kisérletezem!
De ebben csak azért engedek neki, mert egyébként nekem is tetszik ez a név, és én ugyanígy ragaszkodom a Leventéhez!

KépKép
editmaci
 
 


Istenien aludtam. Kép. Hú, milyen érzés? Fura. Egyrészt alig várom már, hogy a kezemben legyen, meg lássuk, hogy milyen, másrészt meg azért van az emberben egy olyan, hogy most mi lesz?! Ez az a félős várás. Félsz tőle, hogy mi lesz, de várod is. Ma feltűnően virgonc vagyok. A hajmosáson és a szemöldökszedésen túl már átestem egy radírozáson és egy pakoláson is. Amióta itthon vagyok, nem foglalkoztam ennyit magammal. Kép. Biztos érzem a vesztem. Kép.
Nálunk anno a Lili és Nelli volt versenyben a Majával. Én elsősorban a Maját szerettem volna, csak mindenki annyi asszociációt kapcsol hozzá, hogy lemondtam róla (Maja a méhecske, Maja Gold, Majka stb.) A Nelli nekem "komolyabbnak" tűnik, merthogy a gyerek lesz még 50 éves is, de a Lili jobban tetszett Sanyinak, így lett Lili. Kép. A Bálint nem képezte vita tárgyát, Sanyiék családjában mindenki Sándor Bálint, és ő ragaszkodott hozzá, de nekem is tetszett a név, a Sándort viszont nem akartam. Azt mondtam, hogy ha 2 fiunk lesz, akkor a második az én befutóm: Áron.
Egyébként az UH-on is mondta a hölgy, hogy mostanában nagyon sok Lili nevű kislány születik. Kép Max. majd szidnak bennünket, mint a mi korosztályunk Szilviái, Mónikái, Krisztinái...Kép a szülőket, hogy milyen fantáziátlanok voltunk. Kép De mi kifejezetten hagyományosabb neveket kerestünk.

KépKép
pedina
 
 


Az biztos, hogy sok a Lili, én részben ezért szeretnék mást; de ha belegondolok, hogy pl.anyuval mennyi egyidős Mária, Erzsébet és Margit van.....
Minden korosztálynak megvannak a maga slágernevei, ami már néhány év múlva senkinek sem tetszik.Mert szerintem azokat a neveket, amiket az előbb felsoroltam ma már senki nem adja a gyerekének!
Az Imre név eddig hagyományos volt Imiék családjában, de ő azt nagyon nem akarta, még második névnek sem, bár mi nem is akarunk csak egy keresztnevet! Az Áron viszot tényleg nagyon jó név!
Néha nekem is vannak olyan érzéseim, pl.mikor rakosgatom a sok pici babaruhát, hogy de jó lenne, ha már gyerek is lenne benne, aztán eszembe jut, hogy hogy fogom egyáltalán megfogni, tisztába tenni.Az első napok biztos nagyon izgalmasak lesznek!

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!

Edina, látom, még egyben! Én is küldöm a drukkokat, és ha eljön a babu ideje, akkor mégtöbbet küldök. Lehet, hogy együtt szülsz majd a barátnőmmel. Õ is azt mondta, hogy soha eddig nem érezte magát ilyen jól a terhessége alatt, mint ebben az utolsó időben. Csak ő kicsit sokat hízott.
Én egyébként nagyon jól vagyok, Zsombi állandóan mocorog, ma is ki akarta dugni a lábát és a kezét a popókámon és a köldökömön. Ment a box ezerrel.

Ja, képzeljétek, interneten megrendeltem a Harry Pottert, pénteken kihozták (futár), és ma délelőttre el is olvastam. KépKépKép Jó, mi?

Edit! Azokat a recepteket, amiket a másik fórumon is kértek tőled, küldd már el nekem is légyszi. És azt is írd meg, hogy mivel hálálhatnám meg az újságot.

Pussz!

KépKép
KépKép
anittik
 
 


Szia Kriszti!
Ma én is marha jól éreztem magam, mondjuk nekem alapvetően nem nagyon voltak kínjaim. 12 kilót híztam, ez úgy durván jó is, pláne, hogy ebből sok a víz rajtam Kép. Zsombi ennyire mocorog? Kép. Mi lesz veled a végén, amikor már azt is érzed, ha csak az ujjait mozgatja? Kép. Nekem Lili folyton balra tolja ki a fenekét meg kalimpál a lábával hátra, mint egy kiscsikó. Érdekes, hogy amikor megmozdult, a jobb oldalon éreztem, de hónapok óta szinte csak a balon.
Ma is voltak összehúzódásaim, ezek abszolúte nem fájnak, meg tényleg pillanatok alatt elmúlnak. Kép.
Amúgy most keltem fel, aludtam egy jót.

KépKép
pedina
 
 


2 in 1, még mindig Kép. Csütörtökre mondják a nagy meleget, melegfrontnál mindig tele van a szülőszoba. Lehet, hogy csütörtök lesz? Most már egyre jobban várom. Tegnap azt mondtam Sanyinak, hogy Lili egy hét múlva a kiságyban fog feküdni. Kép. Hátha...

KépKép
pedina
 
 


Igen, a frontok valóban meggyorsítják kicsit a folyamatotKép. Remélem egy hét múlva már tényleg túl lesztek mindenen, és iotthon gyönyörködtök Liliben.
Én most vagy két éjszaka azt vettem észre, hogyha mennem kell pisilni, akkor egy kicsit feszül a hasam, és nagyon kell sietnem.Ki lehet bírni, csak addig rossz, amíg ki nem érek. Úgy látszik kicsi vagyok egy gyereknek meg egy teli hólyagnak együtt!Kép És még nem is nagy annyira a gyerek!

KépKép
editmaci
 
 


Ó, lesz ez még rosszabb is. Én mire elhelyezkedem a 8 párna között, addigra újra rámjön a pisilés Kép. És kb. fél deci miatt kell szaladgálni... A legjobb az, amikor a művésznő bokszzsáknak nézi a húgyhólyagomat és azzal játszik, hogy ütögeti. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok, jó reggelt!
Most jöttem NST-ről, minden o.k. továbbra is. Pénteken is mennem kell. Közben kiderült, hogy a dokim szombaton nem lesz a városban, úgyhogy szorítsatok, hogy ne szombaton szüljek... Mondta, hogy átad valakinek, de én nála szeretnék...

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Ez a legrosszabb, hogy jársz hozzá évekig, meg a kilenc hónap alatt végig, aztán amikor a legjobban kellenének eltünnek a városból! De hát sajna ezt nem lehet előre programoznia senkinek! Én is fogom mondani a dokimnak, hogy meg ne próbáljon sehova menni a nyáron!!! Nyaraljon majd télen! Úgyis fogom támogatni az útját egy kevés pénzzel!
Viszont Edina! Nem született 14-én Bálintotok!
Na, de majd holnap jön a front....Kép Kép Kép

KépKép
editmaci
 
 


Tényleg! Nem 14-i Bálintunk lett, ez eszünkbe se jutott. Kép. Ha holnap jön, az nem baj, péntek se nagyon gáz, ha nem éjszaka, csak a szombat-vasárnap maradjon ki. Vagy pedig rendes kiírt időben: hétfőn Kép. De ahogy én láttam az NST-met, nem ma fogok szülni. Kép. Majd hétvégén vigyázok: semmi megeröltetés, fűszeres kaja...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Az NST-t ki szokta csinálni az orvos? vagy az asszisztens, és mindíg meg kell vele keresni az orvost? Mert az jó szórakozás lehet, főleg, ha aznap nem is rendel!Kép
Kár, hogy e-mail-ben nem lehet nekik elküldeni!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Látszik, hogy szakmabeli vagy, érzed a problémát Kép Sajnos a bonyolultabb megoldás: NST a terhespathológián van, egy asszisztens vagy mi csinálja, aztán a kis papírkáddal megkeresed az orvosodatKép. Ha ő rendel valahol, egyszerűbb feladat, engem az asszisztense is soron kívül behívott, ha meglátott, mert tudta, hogy csak ránéz a doki és kész, de ha nem rendel keresheted. Ráadásul ott egy olyan portás van, aki nincs mindig a helyzet magaslatán...Mármint, hogy merre a dokim. Én elkértem a mobilszámát: ha végzek NST-n, rácsörgök, hogy merre találom? Ez bevált. Kép. Mindig megkérdem persze a portást, hogy pl. a műtőben ne hívjam, de pl. mai beszélgetésünk:
- Hol találom T. főorvos urat!
- Most sehol nem tetszik találni. (kezdett felmenni a pumpám, hogy minek hív be, ha nincs is ma.)
-Nincs benn?
- De benn van, csak orvosi megbeszélés van, és nem lehet zavarni, csak ha kijöttek.
Tisztában vagyok vele, hogy fél 9 körül végeznek a megbeszéléssel, ekkor a legegyszerűbb elkapni őket, ha kifelé jönnek. Kép. Csak egy jó tanács Edit, a későbbiekre. Kép. Amúgy Cziáky (hozzá jársz ugye?) most is húzott be a szülőszobára egyenesen Kép.

KépKép
pedina
 
 


Jaj, most olvastam, hogy találtak tizenhakárhány döglött hattyút Esztergomnál. Ettől féltem, ill. attól, hogy egy ilyen örömére pl. látogatási tilalmat rendelnek el a kórházban. Nagyon nem szeretnék úgy szülni meg bent lenni, hogy Sanyi nem jöhet velem. Kép.

KépKép
pedina
 
 


Igen az azért rossz lehet, ha senki nem jöhet be.Állítólag most valami influenza járvány van, amiatt is szoktak látogatási tilalmat elrendelni, bár én még nem kaptam el szerencsére, és a családban sem szóltak még, hogy betegek lennének!
Legközelebb ha megyek uh.-ra már muszály leszek körül nézni, mert még csak azon a két folyosón jártam ahol a rendelés van, és az uh. Azt is a múlt héten vettem észre, hogy a szülőszoba ott van szembenKép
Jópofák egyébként ezek a portások,általában semmit sem tudnak. Mit gondolt egyébként, hogy fogod magad, és bemész a megbeszélésre, és megmutatod a papírkádat? Láthatta volna rajtad, hogy nem először vagy ott!Kép Ezek apróságok, de egyébként úgy tud bosszantani, amikor hülyének nézik az embert!

KépKép
editmaci
 
 


Nekem a barátnőm azt mondta, hogy számára az volt a furcsa, hogy a Semmelweisben - ahol az elsőt szülte - onnan kezdve, hogy megjelent, bevitték egy ajtón, ott öltözött át, borotválás, beöntés, fürdés, szülés, őrző ott volt. A Megyeiben meg bement, lehívták az orvosát, az bevitte a szokásos "mindenki vizsgálójába". Oda hozatott neki hálóinget, ott kellett átöltöznie, és onnan ment át papucsban, hálóingben a tömegen át a szülőszobára, februárban... Bízom benne, hogy csak a rapid helyzet hozta ezt a hülye megoldást, durva lenne, ha pl. fél nyolckor két fájás közben kéne áttörnünk a betegek, kísérők és látogatók hadán az előtérben...

KépKép
pedina
 
 


Ez nem lehetetlen, mert amikor most voltam csütörtökön, akkor is a rendelőből jött ki egy kismama hálóingben. jól nézett ki: A gyönyörű kórházi hálóing,kb.2x volt akkora mint ő, meg bakancs hozzá! remélem nekem nem így kell mennem szülnöm!

KépKép
editmaci
 
 


Ennél a kollekciónál láttam szebbet is: kóházi apróvirágos hálóing, magassarkú, magasszárú csizmával... Kép.
Ez mindenesetre elkeserítő, mármint ha ez az eljárás...Bízzunk benne, hogy ő is utolsó perces kimama volt Kép. És már csak a tolófájásnyira volt a gyerektől...Kép.
Az én cuccom a kocsiban van 1 hete, hogy akárhonnan tudjunk menni. Élmény lesz felvenni a 2 hete fagyó papucsomat Kép.

KépKép
pedina
 
 


Ilyenkor a gyerkőcnek is kell vinni valamit, vagy ő is kapja a kórházi egyenruhát míg bent van? És például pelenka? azt adnak vagy vinni kell? Tudom,hogy nekem még messze van, de fogalmam sincs miket kell bevinni!

KépKép
editmaci
 
 


Kérdezz, már kiokosítottam magam ebben a témakörben. KépIsmerős anyukákat nyaggattam a kérdéseimmel.
Elvileg mindent adnak, gyakorlatilag semmiből se eleget. Mi vettünk egy 44 db-os pelus csomagot, abból beraktam vagy 10-et. Első napra elég, utána meg majd hoz Sanyi. Állítólag vagy 3-at adnak egy napra...Kép Popsitörlőt is vigyél, mert az is kb. egy doboz van egy szobának egy hétre...Magadnak is vigyél betétet, ugyanaz a helyzet vele, mint a pelussal. A babára is kincstári ruhát adnak, neki csak akkor célszerű bevinni, ha jösztök haza. Saját hálóing sem lehet bent, de hallottam már olyat, hogy miután anyuka 3-szor szólt, hogy le kéne cserélni, mert véres, beleizzadt és tejes, szartak rá, így felvette a sajátját... Aztán vannak még tippek, nekem olyan motyóm van, mint egy málhás lónak, majd a tapasztalatok lapján megosztom veletek, hogy mit érdemes bevinni, és mi volt felesleges Kép. És mit kellett volna ... Kép.

KépKép
pedina
 
 


Elképzelem, ahogy sok kis újszülött fekszik az egyforma kis rucikban.Mondjuk ez a saját hálóinges dolog ismerős, mert nálunk is az volt az előírás, hogy csak kórházi lehet, de annyit soha nem adtak, hogy mindenkinek elég eltt volna.És azért ha valaki abban van egész nap, illik minden reggel tisztát adni neki! Főleg nyáron, de egyébként is!
Ha lesz rá lehetőség, te milyen szobát fogsz választani, olyat amiben ott lehet a baba veled egész nap, vagy a hagyományos kórtermet? Azt mondják jó, hogy egész nap ott a baba veled, de az első 1-2 nap nagyon fárasztó! Bár ez gondolom attól is függ, ki hogy viselte a szülést, hányadik gyerek,stb!
Ti egyébként hány gyereket szeretnétek? Én nagyon elégedett lennék, az egy fiú-egy lány összeállítással, de Imiéknél mindenhol hárman vannak tesók, úgyhogy neki az az ideális család modell, nem is akarja lentebb adni!!!!

KépKép
editmaci
 
 


Mindenképpen babás szobát szeretnék, szerintem a gyereknek az a legjobb, ha első perctől nem hagyom magára, úgyis elég trauma neki a pociból kikerülni. Kép.Első napokban úgyis sokat alszik, szerintem nagyjából lehet pihenni, ezért én előre szóltam, hogy nem szándékozom napi 8 órában látogatókat szórakoztatni. Aki ezt nem érti meg és megsértődik, az vessen magára. Hallottam már sok érvet a rooming in mellett és ellen is, én úgy vagyok vele, hogy nekem tök mindegy, hogy 3 nappal előbb, vagy később kell a babához szoknom, de neki nem. Neki biztonságot ad, ha érzi a mamit maga mellett, akkor szoptatom, amikor kéri és egyebek.
Én minimum 2 gyereket szeretnék, mi ketten vagyunk, Sanyi egyke, de meg tudtam győzni. Kép Nekünk Lili is nagyon nehezen jött össze, egyelőre neki örülünk, de már most beszélünk arról, hogy 2,5- 3 év múlva jöhetne a tesó. A háromba még nem gondoltam bele, mondjuk így 30 évesen meggondolandó, hogy vagy 35-36 évesen szülni... De majd meglátjuk. A második gyerek előtt szeretnénk elköltözni is, leginkább a sorházi lakásokat nézegetjük, meg hát sajnos a pénz is kérdés, mert egy fizetésből meg egy GYES-ből 2 gyereket eltartani sajnos nem egyszerű.

KépKép
pedina
 
 


Itt a front is, én még egyben...Kép.

KépKép
pedina
 
 


Hosszú még a mai nap......Kép

Mostanában azt vettem észre magamon, hogy olyan könnyen rosszul tudnék lenni zárt helyeken.Most jöttem a tb.-ből, és alíg voltam ott egy félórát, de már alíg vártam, hogy friss levegőt szívjak!Mondjuk nagyon meleg is volt, de ezt már többször észrevettem, hogy a zárt, és meleg helyeket nem bírom.A múltkor a fürdőszobában is olyan hülye érzés jött rámKép
Mi lesz így velem az APEH-ban, még oda is mennem kell valamikor a kártyámat elintézni!
Mi most egyenlőre költözni nem szeretnénk, de nekünk is itt van még a lakástörlesztés, amit majd nekünk is egy fizuból,és GYES-ből kell törleszteni a gyerek mellett. Reméljük túléljük valahogy ezt a nehéz időszakot!
Megmondom őszintén, nekem semmi bajom a nyugdíjasokkal,nekem is van két naygmamám, de azért ez már röhejes, hogy nekik még 14. havi nyugdíjat is akarnak adni! Azt még senkitől nem hallottam, hogy 13. vagy 14. havi GYES-t kellene bevezetniKép!!

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?