Új privát üzeneted érkezett!

<font color="ff6000">Sziasztok!

Szilvamag!
Jaj, ne keseríts el! Ez nem marad így? Csak átmeneti "nyugalom"? Egyébként tegnap délután 2-től este 9-ig visított szegénykém a hasfájás miatt... Kép

Otyka!
Nekünk van egy jó cumink, ami nem lóg rá az orrára. Ez egy MAM Mini Ulti Night cumi 0-7 hós korig. Elvileg éjszakai. A fogója világít a sötétben. Ezt éjjel is megtalálom Kép Szilikonos, és a csecsemő állkapcsához van kifejlesztve. Kende elfogadta, nem köpi ki. Meg van Aventes cumi is. Az egy picit talán feljebb ér a nózinál, mint a Mam-os, de ez sem takarja el a "szellőzést" Kép Ezt is elfogadja.
Amikor beszúrták az EDÁ-hoz a tűt, meg berakták a kanült ( vagy mi a ...), akkor nekem is össze kellett gömbölyödnöm. Utána kellett lefeküdni egyenesbe, és ekkor nyomtk be a csőbe a fájdalomcsillapítót.
Egyébként a Gramastannal az is a bajom, hogy le kell mosni szopi előtt. Amikor üvölt a kincsem, még ki kell menni a fürdőbe mosdani.. És akkor is valamennyire rajta marad az íze. Látszik a bébin, mert undorodva veszi be olyankor a cicit, meg eleinte kiköpdösi. Áááá. Kell a francnak. Anélkül is jó.
Nekem azt mondta a doki néni, h a Konakiont (K-vitamin) kezdhetem rögtön, hetente 1 ampulla. Nézzek ki egy jó napot, mondjuk vasárnap este, és mindig akkor adjam neki. Csak addig kell, amíg kizárólag anyatejen él. A Vigantol olajat (D-vitamin) pedig csak két hetes kortól kezdjem adni, napi 1 cseppet. Mindkettőt kiskanálról kapja egy pár csepp anyatejjel keverve. Még egyszer sem köpte ki, mert gyorsan kap rá pici korty cicit. Kép
Fejni én is csak akkor fejek, ha épp kevesebbet eszik. De akkor sem sokat. Nem akarom beindítani az ördögi kört. Mert ha minél többet fejsz, annál több lesz a tej, és a végén tejcsárdát nyithatsz, meg ha kevesebben eszik, akkor bedurran, meg ilyenek. Álljon be az egészséges kereslet-kínálat egyensúly, és akkor nem lesz gond. Ahogy Odex is írta. Szerintem.

Szilpa & Kende
17 nap</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Otyka!
Befelé forduló a bimbód, azért nem tudsz bimbóvédő nélkül szoptatni??? Én kiskanálba szoktam egy pici tejcit fejni, és arra csepegtetem a D-vitamint.(mert én is műcicis vagyokKép) Arra figyelj, hogy előbb a tejcid fejd a kanálba, és utána tedd rá az olajat, különben a kanálon marad az egész.
Nem értem ezt amit a tejcivel kapcsolatban írtál..."én azért fejek, mert azt mondták kell, hogy legyen sok tejcim. " MÁrmint a mennyiség növelésére gondoltak????
Hú de jó, hogy Zseppy is visszatér közénk....Kíváncsi vagyok már rájuk nagyon! Kép
Jó éjt mindenkinek! Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex
Igen befelé forduló, bár ezt nem tudom mit jelent. a szülésznők, csecsemősök mondták. Tehát biztos igazuk van. Az tény, h normálisan nem megy a szopi Kép

Igen a kórházban mondták, h több tejem legyen (ami a későbbi nagyobb kaja mennyiség miatt kell). Mert most van elég, csak az volt a lényege, ha nem fejek, akkor ennyire áll be, s később az nem lesz elég. Lehet hülyeséget mondtak?

A doki néni is mondta (a gyerekorvos), h szopi után min. 5 percet kell fejnem.

Ma beadjuk az első adag konakiont. Kivi vagyok Kép

Micsoda hiszti volt az éjjel. Csak karban volt hajlandó aludni. Kiságyban még véletlenül sem.

Ráadásul a gyerekorvos mondta, h ne hagyjuk kaja nélkül 3 óránál tovább, így mindig fel kell ébreszteni. Erre az éjszakánk sem volt m ár olyan nyugis. Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 

 
 

Otyka
Nem lehet, hogy fázik a kiságyban? Az első pár éjjel Sebi is csak a mi ágyunkban vagy ölben aludt, aztán kapott egy gyapjú derékaljat az ágybetétre és jobban fel is öltöztettem - onnantól nem volt gond, csak enni kelt.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Otyka,
Az Aventnek van valami kütyüje ami segít az ilyen mellbimbón. Nem tudom mennyire hatásos, de van aki dícsérte.
Csak te meg ne kóstold a K vitamint. KépKép Iszonyat keserű. KépKép
A tej pedig késöbb is szaporodik. Többször kell majd mellre tenni a picurt, és lehet, hogy egy hét is kell hozzá míg beáll a nagyobb mennyiségre, de az hülyeség, hogy annyi lesz végig amennyi most van benne.
myra
 
 


Cas
Elvileg a kiságyban 22-23 fok van, de a kezecskéje mindig jéghideg. Minden más meleg, a feje, hasa, lábija, de a kezecskéjével nem tudok mit csinálni. Akkor most fázik?

Hosszú ujjú body, rugi, ujjatlan hálózsák, vékony pléd + paplanal takarózunk. Ez kevés lenne??

Myra
köszi, asszem akkor lefejek annyit, h legyen itthon, ha el kell mennem valahova, aztán akkor feladom. Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka, szerintem ez bőven elég egy éjszakai öltözéknek a gyereknek. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha a keze hideg, az nem jelenti azt hogy fázik. Ha már a lábfeje hideg, akkor fázik. Szerintem csak a te közelségedre van szüksége ,azért nem alszik el a kiságyban. Ilyen picin még nem tudod elrontani, hagyd hadd aludjon el veletek, és később tedd át a kiságyába. Azért próbálkozz, hogy ott aludjon el, de ha nem sikerül, akkor fektesd közétek.
A tejmennyiségre visszatérve: nekem mondjuk szerencsére soha nem volt gond a mennyiséggel, de amióta én hazajöttem a kórházból kb. kétszer fejtem, akkor is azért mert elmentem vhová. A mennyiség mindig alkalmazkodik a kicsi igényeihez, és még szopi közben is termelődik folyamatosan. Ne félj attól, hogy éhen marad a gyerek, ha nem fejsz. Szerintem felesleges időpazarlás...
Myra, ez az Aventes kütyü a bimbóvédő, amivel szoptatni tudunk, mi akiknek ilyen a mellbimbója. Sajna nekem is kell... Kép
Nem akarom megkérdőjelezni a gyerekorvost Otyka (ki ő egyébként??), de szerintem (és az én gyerekorvosom szerint is) a gyerek felébred magától ha éhes lesz. Akkor szokták azt mondani, hogy 3 óránál nem szabad tovább hagyni kaja nélkül, ha nagyon pici vagy koraszülött. Éjszaka meg pláne nem kell felkelteni, úgyis jelez a kis pocija ha éhes. Ha éjjel 5-6 órát alszik egyben, akkor sincs gond. Nappal meg előbb-utóbb úgyis be fog állni, hogy nagyjából milyen időközönként lesz éhes. Mi majdnem hogy a kórházból való hazajövetel óta 3 óránként eszünk napközben, éjszaka meg ahogy ébred. Én még sosem keltettem fel azért, hogy egyen...

Aisa és Hajni
odex
 
 


Mi egyébként megkaptuk a 3 hós oltást, olyan kis hős volt Aisa, alig sírt. Amikor megszúrta a dokinéni, akkor elkezdett ordítani, de gyorsan eltereltük a figyelmét, és már meg is nyugodott! Kép Már csak egy van hátra, és utána csak 15 hónaposan. Kép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Otyka
Hát akkor valszeg tényleg nem a fázással van a baj! Kép
Sebinek is mindig hideg (volt) keze-lába, de ez nem mérvadó, én is nagy jégcsap-kéz-láb-világbajnok vagyok. Az orrát szoktam nézni, ha az is hideg, na akkor tényleg fázik.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Odex
Nekem is vörösvári dokim van, de nem az amelyik nekedKép a másik.

Igazából én sem értem miért nem alhat nappal is 4-5 órát, hiszen eszik ilyenkor 80-90 g-at. az azért nem kevés, ráadásul gyarapodik is.

Tök jó, h Aisa ilyen hősiesen tűrte. Kép

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok,

Csak egy gyors bekukk, majd később visszaolvaslak Benneteket. Szóval mi haza értünk és jól vagyunk. Túl vagyunk az első éjszakán is, egyenlőre még nem panaszkodom, majd meglátjuk. Tejcim van, érzésem szerint kezd beállni a kereslet-kínálat... Apa már nagyon szerelems a Lánykájába, állandóan gyönyörködik benne. Bátyust próbáljuk bevonni minden feladatba.

Próbálok feltenni képet, de valami miatt nem hagyja.

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Odex, Otyka
Én az Avent Niplette-re gondoltam: http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=AVT019

Itt is vannak tanácsok ilyen esetre:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema3
myra
 
 


Mucus Kép Gabi Kép örülök, hogy együtt fogunk szülni, vagyis majdnem. Bár ki tudja.

Nagyon köszönöm a Ruzsiról szóló infótokat, meglepően jó érzés volt olyanoktól pozitívat hallani róla, akik nem hozzá járnak. Köszönöm szépen. Azt hiszem maradok nála Kép. A barátnőm azt mondta, hogy érdemes szülésznőt is fogadni.

Friss kismamik Kép szerintetek is? Bár lehet, hogy nálunk császi lesz, holnap fog kiderülni.
Sajnos nem tudok hozzászólni (még) az újszülött témákhoz, de hamarosan behozzuk mi is. Kép

Szilpa Kép már most pocakosodnál megint? Remélem lesz kistesó hamar Kép

Nekünk első baba lesz, 3 évet vártunk rá, úgyhogy már nagyon várjuk Kép. Jövő héten megyünk AFP-re, meg 4Ds UHra (igaz, az UH nem a Margitban lesz)

Kérdezgethetnék?
Mikor mozdult meg nektek a babóca?

Katica Kép 5500 g-os kislányt???? ÚR ISTEN! Ekkora babát még nem is hallottam világra jönni! Gratulálok neki, ha találkozol vele. Remélem a mi babánk 3000-3500 között marad Kép

Noémi
14+7
Vendég
 


Sziasztok!

Zseppynek gratulálok!

Nálunk a nagyobbik is fiú. Mi is itt lakunk a III. kerületben, 2 megállóra a kórháztól. A mocorgást a 17. héttől érzem, meg is lepődtem, mert az elsőnél csak a 21. héttől éreztem.
Nevet is választottunk már, Patrik Dominik.

Mucus!
A fiad várja már a tesó érkezését?
bilda
 
 


Sziasztok

Otyka: ha elfogadsz egy tanácsot próbáld ki, hogy a felolvasztott tejet egyáltalán megeszi-e a lányod. Annyira más az állaga és a szaga is, hogy több gyerek nem hajlandó megenni. Csak akkor van értelme a fagyasztgatásnak, ha a tied megeszi. Én is kipróbáltam és szerencsére Viki megeszi.
A köldökcsonk pedig nálunk is iszonyú volt az elején. Féloldalas pereme volt és nálunk leesés után még hetekig vérezgetett, ahogy a picur mozgott. Szerencsére most már teljesen más alakja van a köldökének. A tiétek is meg fog változni szerintem.
Fel ne keltsd éjszaka a picit enni, aludjon amennyit csak tud. Kevésbé lesz nyűgös. Nálunk is az jön be, hogy köztünk alszik el, és csak akkor rakom vissza az ágyába, ha már jól bealudt.
Hülyeség ez a fejés dolog. Nekem pl akkor állt be rendesen a tejcim, amikor abbahagytam a fejést. A kórházban nekem még nem volt tejem. Itthon kezdett el jönni, hetekig pótolgattam, mint az őrült tápszerrel. Nem akart beállni a kereslet-kínálati viszony. Aztán besokaltam és nem fejtem többet és tápszert sem adtam többet neki. 2 nap után már minden rendben volt, addig pedig gyakrabban evett. Most is volt egy nagy kajaugrásunk, amikor napi 8-szor evett. Ezt is megszokta a mellem és többet termelt. Most már ugyanezt a mennyiséget 7-szerre eszi meg. Ne félj, hogy nem nő majd a tejtermelésed. Ha segíteni akarsz egy kicsit, akkor igyál laktoherb teát és szedjél homeós bogyókat, az sokkal többet segít, mint a fejés szerintem :o)

Odex, még mindig 3 óránként eszik Aisa? Nekem azt mondták, hogy próbáljunk áttérni a 4 óránkénti etetésre, de Viki nem hajlandó rá.

Zseppy, de jó, hogy újra itt vagy. A képnek pedig nagyon örülnénk, próbálkozz még !!

Noémi, nem csak a súly számít egy gyereknél a szülés során, hanem a fej és mellkas átmérője is. Az még kicsi gyereknél is tud meglepetéseket okozni. Nálam pl a 3300 g-os születési súlyhoz 37 cm-es fej társult, ami nagyon megnehezítette a szülést. Az ismerősöm 5,5kg-os leánykájának kisebb volt a feje és a mellkasa is. Jó hosszú volt a kislány, így könnyebben csusszant ki.

Vikit először a 20. hét körül éreztem, de folyamatosan csak hetekkel később.

Én nem fogadtam előre szülésznőt, de annyira elégedett voltam avval, akit kaptam, hogy a következőt már nála szeretném szülni.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati, igen mi még 3 óránként eszünk. Nekem nem mondták, hogy ritkítani kéne. Mondjuk Aisa talán nem eszik olyan nagyon sokat egyszerre, így sokkal hamarabb megéhezik. Néha-néha kibírja a 4 órát, de nem jellemző.

Noémi, én előszőr a 17. héten éreztem, de aztán több nap is kimaradt, mire újból mozogni éreztem. Talán a 19-20. hét környékétől éreztem rendszeresen. De ez sok mindentől függ: milyen helyzetben van odabent, lepény hol tapad stb...
A szülésznőkkel kapcsolatban, nekem nem volt fogadott szülésznőm, és ráadásul egy "gyakornokot" kaptam, de így is meg voltam elégedve, és a végére (kitolásra) már ott voltak a gyakorlottabbak is segíteni. Meg az EDÁ-t is az ő segítségükkel adták be nekem. Szerintem a Margitban az összes szülésznő jól érti a dolgát. Ha jobban biztonságban érzed magad egy olyan ember mellett akit már régebb óta ismersz, akkor érdemes fogadni egyet.

Zseppy, mi lesz a képekkel??? Hogy telnek a napok??

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Bilda
igazából még nem mondogatjuk neki, asszem eddig talán 1-2 alkalommal, amikor az uh képet néztük. Õ meg megkérdezte, hogy mi az?Kép
Nem rég született az unokatesójának is kistesója így a tesó fogalmával tisztában van, sőt napi szintjen látja is hogy ez mit is jelentKép
Ha már látszni fog, és mozgolódik akkor majd többet beszélek neki róla...Kép

Noémi
nekem a fiam anno elég sokára, a 20. hét körül mozdult meg. Illetve már voltak korábban is gyanus jelek, de mivel nem voltam benne biztos, hogy Õ volt, így onnan számolom amikor semmivel össze nem téveszthetően megbököttKép
Kíváncsian várom a mostanit!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


megváltunk ma a köldökcsonktól.
Az lenne a kérdésem, h alcohollal bent is vagy csak a szélén kell tovább kezelni? Hintőport nem használunk.

Zseppy
nincs kép?

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka
Addig kell alkohollal tisztítani belül is a köldökét, amíg teljesen tiszta nem lesz. Utána elég fürdéskor ugyanúgy megmosni, ahogy az egész gyereket. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas
igen de most egy nagy seb van belül. olyan mint egy krater. Abban kell nekem turkálnom??
Ki van zárva. Nincs az a pénz, h abba én blenyúljak.

raadasul kezd mar osszehuzodni.

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka
Pedig muszáj, ha nem akarod, hogy esetleg begyulladjon vagy elfertőződjön.
Legalább este fürdés után határozott mozdulattal, mélyen, alaposan, finoman át kell törölni azzal a kapott alkoholos cuccal (vattára vagy vattakorongra is lehet, nekünk ez utóbbi jött be, mert annak a "csücskével" jól ki lehet pucolni, és nem ragad sehová még nedvesen se). Nincs mese.
Azt mondják, nem fáj nekik, csak azért ordítanak, mert hideg érzés az alkohol, és azt (érthetően) nem szeretik.
Ha te nem bírod az ilyet, csinálhatja a párod is... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Otyka
Na mizujs? Hogy ment? Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Otyka!
én fültisztító pálcikával csináltam, azzal pontosabban lehet "célozni" Kép
nem túl szép látvány, de csinálni kell!!
néhány nap és sokkal szebb lesz, hidd el
szilvamag
 
 


Na sikerült. Persze nem nekem Kép
Kiadtam a feladatot a páromnak, s Õ megcsinálta este a fürcsinél. Azóta meg nekem is megy, mert már nem olyan randa Kép Bár csak módjával Kép Kép
Köszi a tippeket, használtuk őket.

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka
Hajrá! Csak így tovább! Lesz ennél még rosszabb is! Kép
Az is nagy kaland, mikor a frissen hasravágódott gyereked szájából dől a vér, mert felrepedt az ajka. Ordít, elhúzza a fejét, te meg próbálod neki hideg vízzel öblíteni, hogy hamarabb elálljon a vérzés, meg lehetőleg minél kevesebbet nyeljen le belőle...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Pénteken voltunk ultrahangon. Nem tudom, mi történt, de nagyon el voltak csúszva, legutóbb én voltam az egyetlen, most meg az egész előtér tele volt kismamákkal.Persze mindienki kezdett türelmetlen lenni a várakozás miatt. Kép
Szerencsére minden rendben van, és a kis titkát is elárulta :D Fiúnk lesz!! Bár a kukacát nem lehetett látni, a golyóit még én is kiszúrtam a képen anélkül, hogy bárki mutatta volna. Az apukája nagyon elérzékenyült. Kép Most kereshetünk fiúnevet Kép

Andi (20+3)

amandi
 
 


Amandi
Gratulálok a kis sráchozKép
Már én is nagyon várom az uh-ot, hogy megtudjuk ki lakik bent. Persze ha meg is mutatjaKép
Addig még van 4-5 hetem...

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Amandi
Gratula a nagylegényhez! Kép
Az UH-on volt, hogy 2,5 órát vártam, pedig időpontra mentem... Remek volt. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


<font color="ff6000">Sziasztok!

Otyka!
Gratulálok a köldökcsonk leeséshez!
Én is utáltam, de muszáj tisztítani, nehogy elfertőződjön. Nekünk már csak az esti fürcsinél kell, pelenkázáskor már nem. Már teljesen szép. Megyek a hét 2. felében dokinénihez tanácsadásra, meg is kérdezem, hogy kell-e még egyáltalán csinálni vele valamit.

A felébresztésről nekünk azt mondta a dokinéni, hogy nappal ébresszem 3 óránként, mert még fiatalka, és hozzá kell szoknia a 3 órás kajához, de este hagyjam aludni, ameddig csak akar.

Noémi22!
Igen, én szívesen pocakosodnék. Olyan jó érzés Kép
Bár ilyenkor eszembe jut, hogy vajon mi a szöszt csinálnék én két pindurkával.... Szal még várok. Már csak azért is, mert egyenlőre nincs hozzá apuka..

Nekem a 20. hét végén mozdult meg először.

Amandi!
Gratulálok a kukishoz!! Kép

Szilpa & Kende
22 nap</font>


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Nekem is azt mondta, h ébresszem 3 óránként nappal, de mióta ez van istennek sem tudok elaltatni kaja után. Néz a nagy bociszemeivel, körbe-körbe mintha látna. Ha hasra fektetem, akkor meg forgatja a fejét jobbra balra. Nem is tudtam, h ennyi idősen már átfordítják a fejüket.

Na mindegy a lényeg, h ez a 3 óránkénti kelés nem az igazi.

Amandi
gartula a fiúhoz Kép

Zseppy
Mi a helyzet veletek?

Otyka + Panna
(2+2)

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka
Amíg nem keltetted 3 óránként, addig nem gyarapodott eléggé? Vagy miért kell keltened?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok

Andi, gratula a fiadhoz. Elhiszem, hogy a párod büszke volt. Kép

Lányok, én már tényleg nem értem a gyerekorvosokat. Nekem azt mondta a védőnőm és a gyerekorvos is a kezdetektől, hogy ne akarjam beszabályozni a gyereket. Akkor adjak neki kaját, amikor látom, hogy éhes és enni akar. Csak arra figyeljek, hogy ne etessek rá az előzőre, tehát minimum 2,5 óra teljen el két etetés között. 6 hetes kor után kell csak elkezdeni a 3 órás szoktatást. Addig nem javasolták. Attól pedig egyenesen eltiltottak, hogy felébresszem a gyereket kajáltatás miatt. Ezt csak azoknak ajánlják, akiknek nem fejlődik rendesen a gyerekük. Tudomásom szerint evvel egyikötöknél sincs probléma. Komolyan nem értem miért ennyire más a dokik hozzáállása.

Zseppy, tényleg kíváncsiak vagyunk!

Szilpa, hogy állsz a szüléssztorival?

Fényképek nagyon lecsökkentek, pedig szívesen nézném a babákat, ha lehet tegyetek közzé párat!

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Sziasztok,
Csak egy nagyon gyors bekukk. Sajna nem tudok foglalkozni a képekkel, de mindjárt írom röviden a sztorit... Kicsiny családom nem nagyon hagyja, hogy bármit is csináljakKép

Szóval, péntek este zuhanyzás közben elkezdett folyni a sebemből valami. Persze én azt hittem szétnyílt és vérzik, mert azért eléggé folydogált... Szóval mentőt hívtunk és visszavittek a MArgitba. A vérnyomásom 180 volt, mert nagy fiam szegény nagyon megijedt.

Szóval a kórházban a két szülésznő, aki volt nem igazán nyerte el a tetszésemet. Végig azon sztorizgattak, hogy kinek mennyire szokott szétnyílni és szivárogni a sebe. Viszont Béres doktorúr nagyon rendes volt velem. Szerencsére nem fektettek be, mert mondtam, hogy bejárok inkább naponta kötözésre.

Doki Bácsimhoz bementünk szombat reggel. Szegény nagyon nem örült, amikor meglátott. De ettől függetlenül nagyon szépen elmagyarázott mindent, átkötözte a sebemet. Szóval erre fel teljesen el vagyok tiltva a sok mozgástól. Most még alszanak, így ideszökhettem.

Viszont, ami a legnagyobb baj, hogy a nagy ijedség a tejtermelésre megtette hatását.Kép

Azért megpróbálom a képet most feltölteni megint...

Kép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Andi, gratula a kissráchoz. Kép

Nekem is azt mondta a doki, hogy ne keltsem fel a gyereket (pedig Aisa kis súllyal született), ő úgyis ébred, amikor éhes lesz. A 3 órás időközöket pedig igyekezzünk betartani, különben hasfájás lesz a vége, ha korábban ráetetünk...
Hát ahány doki, annyi vélemény ezek szerint.

Szilpa, Otyka nincsenek új képek?? Zseppy, veled mizujs??
Kati, neked vannak fent azóta újak?? Miket csinál már a leányod??

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok,
Csak egy nagyon gyors bekukk. Sajna nem tudok foglalkozni a képekkel, de mindjárt írom röviden a sztorit... Kicsiny családom nem nagyon hagyja, hogy bármit is csináljakKép

Szóval, péntek este zuhanyzás közben elkezdett folyni a sebemből valami. Persze én azt hittem szétnyílt és vérzik, mert azért eléggé folydogált... Szóval mentőt hívtunk és visszavittek a MArgitba. A vérnyomásom 180 volt, mert nagy fiam szegény nagyon megijedt.

Szóval a kórházban a két szülésznő, aki volt nem igazán nyerte el a tetszésemet. Végig azon sztorizgattak, hogy kinek mennyire szokott szétnyílni és szivárogni a sebe. Viszont Béres doktorúr nagyon rendes volt velem. Szerencsére nem fektettek be, mert mondtam, hogy bejárok inkább naponta kötözésre.

Doki Bácsimhoz bementünk szombat reggel. Szegény nagyon nem örült, amikor meglátott. De ettől függetlenül nagyon szépen elmagyarázott mindent, átkötözte a sebemet. Szóval erre fel teljesen el vagyok tiltva a sok mozgástól. Most még alszanak, így ideszökhettem.

Viszont, ami a legnagyobb baj, hogy a nagy ijedség a tejtermelésre megtette hatását.Kép

Azért megpróbálom a képet most feltölteni megint...

Kép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Ez hülye,
A hozzá tevés helyett elküldte kétszer is...

Megyek pihenni...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


íme egy újabb kép
Kép

tényleg furcsák ezek a gyermekorvosok. Kép
Tök szép lett a köldöke a kiscsajnak. Már kész köldök formája van Kép

Zseppy
Sajnálom ami történt. Azért örülök, h nem kellett bent maradni. Pihenj sokat, igyál sok folyadékot, s akkor a tejcivel sem lesz baj.

DE jó jön a jó idő. Mehetünk ki végre sétálni. Csak olvadna már el ez a fránya hó. Még nem merek kimenni sétálni, mert a méhem még külön életet él.

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Sziasztok

Igen folyamatosan vannak új képek Viki honlapján:

http://viktoria.try.hu

Sajna kicsit taknyos a kiscsaj, így jó nyűgös. Most is a kezemben ül, így fél kézzel kalimpálok.
A legújabb ténykedésünk a forgolódás. Kitolja magát oldalra és percekig úgy marad. Szerintem rövidesen át fog fordulni hasra.

Otyka, Fanni képe viszont nagyon tetszett a kiscsajnak, gügyörészett hozzá Kép

Zseppy, vigyázz magadra. Próbálj meg Laktoherb teát inni, nekem az segített. Majd kűldök emilen egy cikket a tejserkentő masszírozásról.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Amandi Kép gratulálok a kisfiatokhoz! A névválasztás szuper dolog Kép.

Szilpa Kép nem tudtam, hogy nincs apuka, ne haragudj. Azért remélem a kistesóhoz hamar jön hozzád egy lovag szép fehér lovon Kép.

Nagyon szépek a babák, tehetnétek még fel, ha van Kép.

Zseppy Kép sajnálom a vérzést. A gátsebedről volt szó? nekem még nagyon ijesztő amit írtál.

Puszi nektek!

Noémi
15+4
Vendég
 


Sziasztok,

bekukkantottam ide (ismétKép)..
Mi is ugyanabban a cipőben járunk, mint AndiKép Kereshetjük a fiúnevet;) Nekünk kissé nehezebb a dolgunk, mert van már 3 fiúnkKép, a kis pocakbaba lánynak készült, lánynevünk volt is...

ZSeppy, télleg riasztó volt amit írtál: remélem, hogy a tejcsitermelődés is visszaállta, és Te is jól vagy.

Üdv:
Verus
19+5

Kép
verus
 
 


Noémi
Ne ess kétségbe, úgy tudom Zseppy császáros volt, azt hiszem azzal lehetett a baj...

Verus
4 fiú?! Hajajjjj! Kép
Az én férjem is azt szokta mondani, hogy addig próbálkozzunk, amíg lányunk is lesz, de az első 3 fiú lesz. (Ebből az első van meg... Kép)
Van ismerős, akinek 6 fia van, lányuk nincs! Na addig nem fogunk próbálkozni az tuti! Kép
Ti belevágnátok mégegybe egy kislányért?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas, rafinált voltam ám a fogalmazáskorKép Nekünk ez a kisbaba a HatoskánkKép, van 2 lányunk is...és igen, van 3 fiúnkKép Ahogy a férjem fogalmazott: ő lesz/lett a mi baba-projektünk záróakkordjaKép
Képeink linkje(jei) a profilomban van..
Nálunk így most az a helyzet alakul ki, hogy a 3 kicsi fiú lesz. Ez kissé riasztónak tűnik egyenlőre, mert az 5 évesünk és a 3 évesünk nagyon aktív gyerkőc..elképzelem két év múlva őket: 7, 5 és 2 éves kisfiúk..jajjKépKép
De persze a viccen kívül: a lényeg, hogy minden OK legyen, mindkét nemű gyerekben meg van az öröm, és ezt kell látniKép

Közben megnéztem az ezen az oldalon lévő babákat, ill. babák honlapját: csodaszépek! Gratulálok hozzájuk!
A kishajasbaba Vikin pedig elámuldoztam, életemben nem láttam ekkora hajú újszülöttetKép Nekem mindegyik babám kopaszka volt.Kép

Kép
verus
 
 


Sziasztok

Zseppy császáros volt, és ahogy ismerem őt, nem sokat pihenhetett otthon. Azért nagyon sajnálom, hogy ilyet kellett kiállnia. Nagyon remélem, hogy visszajön a tejcsije.

Verus, el sem hiszem, hogy valaki 5 gyerek után ilyen jól néz ki. Mondd, hogy bírod?
6 gyerek pedig kész hihetetlenség számomra. Én is megnéztem a gyerkőceidet, nagyon helyesek, a lányaid miatt majd izgulhatsz eleget, ha beindul a pasizás. Nagyon szépek!

Viki szerencsére hajügyileg anyukájára ütött, nekem volt újszülöttként ekkora hajam. Nekem még a hátam is vastagon szőrös volt. Anyukám izgult jó pár hónapot, mire kihullott. Szerencsére Viki ebben nem ütött rám. Neki csak a füle és a homloka volt pelyhes.

Kati

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Kati, irulok-pirulokKép, köszi, aranyos vagyKép. A lányok miatt -egyenlőre úgy tűnik- nem kell még izgatni magunkat. A kicsi most volt 8 éves, ő még nagyon kislányKép, a nagy (13 lesz) eddig nem igazán foglalkozott a kispasikkal. (sztem elég gáz is a felhozatalKép)
Vikinek nem is kopik a haja, pl. hátul? Az én lányaimnak a válluk volt pelyhes, de az is szépen lekopott.
Én jól bíromKép és mindenben partner a férjem is.Kép

Verus

Kép
verus
 
 


Zseppy, remélem mielőbb rendbe jössz, és a tejcsid is helyre áll majd. Pihenj amennyit csak tudsz a gyerekek mellett.
Otyka, nagyon helyes a kiscsaj...Kép
Kati, Viki is már igazi nagylány lett. Kép És már nemsokára meg is fordul...? komoly...Aisa még csak a tárgyak után nyúlkál, próbál mindent a szájába venni, de jelét sem mutatja annak, hogy megfordulna. Bár amúgy is utál hason lenni...
Verus, húhaaaa, hát minden elismerésem a tiéd...5 gyerkőccel, plusz eggyel a pocakban...nem semmi.. Kép
Mi most indulunk ki sétálni egy kicsit,mert egészen szép idő van itt mifelénk. Muszály kihasználni ezt a jó időt, mert a hétvégére esőt mondanak, és akkor megint szobafogság lesz.
LÁnyok, nem tudjátok, hogy így anyukaként hogyan lehet ingyenesen tanulni?? CSak főiskolai/egyetemi tanulást támogatnak, vagy esetleg nyelvtanfolyamot is?? Érdekelne a téma szeptembertől, jó lenne egy kicsit okosodni ez idő alatt is...

Hajni

Aisa és Hajni
odex
 
 


Kép
Aisa és Füles KépKép

Aisa és Hajni
odex
 
 


Odex!
a munkaügyi központot kell felkeresened.
Nem tudom mennyit változott 2003-2004-hez képest a helyzet, de akkoriban csak Gyes mellett, de legkorábban a gyerek másfél éves kora után támogattak oktatást. Bármilyen nyelvtanfolyamot nem támogattak, csak bizonyosakat. Kérdezz a központban utána.
pl.: http://www.palyanet.hu/segits.htm
szilvamag
 
 


Ti hogy altatjátok el a gyereket? Szopi után irány a kiságy, vagy bealtatjátok karon, s csak utána teszitek a kiságyba?

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Otyka!
nekem kétféleképpen van tapasztalatom
1. Kingával a karomban altatást játszottuk el, majd leszakadt a derekam, kúszva jöttem ki néha a szobából, nehogy észrevegye, hogy kijöttem. DE Kinga ma nagyon jó alvó, önállóan alszik el, reggelig semmi gond vele
2. most nem voltam hajlandó feláldozni a derekam Kép ezért szopi, büfi után irány a kiságy, altatódal, simi és kijövök, egyedül alszik el 3 hónapos kora óta, DE éjszaka min. egyszer ébred, (ritkán alussza végig egyben az éjszakát Kép)
ha szívesen altatod ölben, azzal sem teszel rosszat a fentiek szerint, csak kicsit több szabadidőd lenne este, ha hamarabb leraknád
Kép
szilvamag
 
 


Otyka
ebből szerintem ne csinálj gondot!
Az én fiam vagy elaludt szopi közben (végén), utánna betettem a kiságyba. Ha nem akkor büfire megkapta apa, és büfi helyett pár perc alatt elaludt a mellkasán, utánna be a kiságyba.
Meg fordult a fejemben, hogy ezzel talán elrontom és nagyon hozzá szokik, de szerencsére nem volt ilyen. Amikor már nagyobb lett (1 éves) akkor egyedül be a kiságyba és magától aludt el.
Mostanában (2,5 éves) már vannak hisztik, hogy nem akar egyedül, de ezen sem problémázok. Ez már a dackorszak miatt vanKép
A mi ágyunkba fekszik és ha ott elaludt akkor megy a sajátjába.
Mindíg változnak, és mindíg mások lesznek az igényeik. Egyszer ezt is megunja és mást akar, talán pont a saját kis kuckójátKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?