Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kata!
Nem az adójóváírásról beszélsz Te? Az nem ugyanaz, mint az adókedvezmény. Hiszen az adókedvezményt az adóbevallásnál tudod érvényesíteni, de csak akkor, ha nem minimálbéres vagy, vagyis volt befizetett adód, amiből visszaigényelhetsz. (1x-i 9000 Ft volt tavaly.)
Az adójóváírás az más. Én úgy tudom, akinek adott évben nem éri el a jövedelme a 1,5 millió Ftot, annak jár.
Remélem mégiscsak a Tiétek az a pénzt! ;)
Üdv.
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Szilvi én arról a 8000 Ft adókedvezményről beszélek, ami a tavalyi évben még 2 gyerek után járt, de a családi pótlék emelésével eltörölték. Nekem mindig a gyedem együtt utalták, de azt most már elvileg nem kellene kapnom.
Valamelyik nap azt hiszem megyek a Tb-be, azt rákérdezek, nehogy aztán majd utólag verjék le rajtam.
Te ezek szerint mindig utólag igényelted vissza?

Kép
Kép
kata_77
 
 


Kata!
Az adókedvezményt nem havonta kapod!!! Azt adóbevalláskor lehetett beírni és egész évre max. 9 ezer volt. Szerintem a Tiéd adójóváírás. És az idei adóbevallásnál, amit majd jövőre csinálsz meg, már tényleg nem lehet adókedvezményt igényleni, csak a 3 gyerekeseknek!
Üdv.
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 

 
 

Szilvi, nekem a munkáltatóm mondta még anno, hogy az amit, kapok, az adókedvezmény, csak van aki utólag kéri a pénzt (adóbevalláskor), van akinek havonta levonják. De lehet ám, hogy igazad van! Én amióta megvannak a gyerkőcök mindig így kaptam!
Holnap vagy holnapután elintézem, aztán majd beszámolok.
Azért köszi szépen! Legyen igazad!

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok!

Kata,
Légyszi ird majd le, hogy mit mondtak a TB-nél, mert én is kiváncsi lennék rá. Én sem igazodom már el ezeken a dolgokon, és mostanában össze-vissza kaptam a THGY-t, GYED-et, és családi pótlékot.

Nem ismertek véletlenül vízvezetékszerelőt Esztergomban? Csöpög a bojlerünk és meg kéne nézetnünk, mielőtt teljesen tönkremegy és ki kell cserélnünk az egészet.

Réka
remka
 
 


Sziasztok!

Ha annak idején a gyedet úgy igényletétek, hogy havonta érvényesítsék a gyerekkedvezményt, akkor úgy kapjátok, ha nem, akkor az adóbevallásnál lehetett visszaigényelni. Ezen kívül van még az adójóváírás, ami kicsit bonyolultabb. Ha az éves jövedelem nem haladja meg az 1millió 350ezer forintot, akkor jogosultsági hónaponként maximum 9ezer forint. A TB-nél azért érdemes rákérdezni, mert elég sok bakit szoktak elkövetni, nehogy az legyen, hogy a gyerekkedvezményt is érvényesítik.
Sajnos én saját tapasztalatból nem tudom, mert gyest kapok, azt is már csak március közepéig.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Kép
Kép
Kép
ecsv
 
 


Sziasztok! Szép estét!

Voltam bent a Tb-nél, és úgy volt, ahogy gondoltam.
Az adókedvezményemről van szó, amit havonta kaptam, csak elfelejtették, hogy már nem kellene kapnom, így a jövő évi adóbevallásnál be kell majd fizetnem! Kép

Remka, azért kapsz össze-vissza mindig más összeget, mert a THGY nem havi fix összeg, csak napi. Szóval, ha 31 napos a hónap, akkor 31szerese, ha csak 28 akkor a 28szorosa.

Ecsv, hamarosan kezditek az ovit? Van már izgalom? Melyikbe mentek?

Szilvi, megkaptam leveled, köszi. A gyerkőcök még mindig betegeskednek. A Doki szerint a leányka allergiás valamire és ezért nem tud meggyógyulni rendesen. Amint betölti a hármat, csinálnak egy allergiatesztet és akkor talán kiderül valami.

Kata

Ui.: Remka, sajnos nem igen ismerem a vízvezetékszerelőket! Talán nézd meg a Kisokosban.

Kép
Kép
kata_77
 
 


Réka,
msn-en majd átküldök egy telefonszámot (vízvezeték-szerelőét), csdak Gyuri telefonjában van Kép
jamina
 
 


Kata,
Köszi szépen, igazad lehet, mert tényleg a THGY összege volt mindig más, most már megint GYED-et kapok.

Jamina,
Már fel is hivtam a vízvezetékszerelőt, hétfőn valószínűleg jön is. Köszi szépen!
remka
 
 


Sziasztok!

Kicsit rosszul érzem magam, hogy fél lábbal itt vagyok fél lábbal nem, és nem jártam már felétek régóta. Borzasztóan sok dolgunk volt, és most számolom fel az esztergomi életemet. Vane gy nagyon kedves magántaníványom, egy 6.-os kislány. Olaszt tanul nálam. Nincs szívem csak úgy magára hagyni, és szeretnék neki egy másik olasztanárt találni.
Annyira okos az a kislány, és nagyon kedves. SAjnálom, hogy nem fogom tudni tovább tanítnai.
Tudtok nekem valaki jót ajánlani?

Köszi!
Puszi nektek!
Pitypalatty
ha egy kicsit elülnek a tennivalók jövök.
pitypalatty
 
 


Pity:
holnap megtudakolom egy kedves ismerősömet,hogy el tudja-e vállalni a tanitványodat?!Csúcsszuper csajsziKép

petergabi
 
 


Gabi!

Köszönöm! Nagyon bízok banne!

pity
pitypalatty
 
 


Sziasztok!

Pity:
nagyon sajnálom,de nem tudja elvállalni,mert csak de.tud tanítani,amíg a gyerekei az óviban vannak.Pedig úgy megörült Õ isKép

petergabi
 
 


Szia Gabi!

Én is sajnálom, de nagyon köszönöm, hogy megkérdezted.

P
pitypalatty
 
 


SZIASZTOK!

MOST HALLOTTAM, HOGY A DUNA-PARTON 13 DB ELHULLOTT HATTYÚT TALÁLTAK.
A P. padnál és a strandnál is!!!!
Persze még vizsgálják, hogy mitől pusztultak el a madarak, de azért jobb a gyerekekkel nem arra sétálni!!!!

(Reggel még csak 2 volt, aztán folyamatosan nőtt a számuk)

Remélem, hogy csak túletették őket v. valami ilyesmi....
ilduska
 
 


Na már a hírekben is szerepel.........

Pont szombaton voltunk a Duna-parton, láttunk egy csomó hattyút és vadkacsát. Olyan szépek, jó volt nézni őket...... ááááááááá
Nem mentünk közel, de ott repdestek a híd alatt, a Kisdunán uszkáltak.
Tavaly csomóan etették őket, a gyerekek is úgy élvezték. Hülye vírus! Már hattyút etetni sem lehet.....

Hüm-hüm-hüm.
ilduska
 
 


Sziasztok!

Ildus:
ne is mond,teljesen elborzadtam amikor hallgattam a híreketKép
Sajnos körbe vagyunk már"lőve",nem csoda ha ide is elértKép

Hol vannak a többiek????

petergabi
 
 


bocs, költözködünk....majd jövök ha elült a vihar...

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu
 
 


Lányok!
Most olvastam a Hírstarton, hogy valószínűleg bélfertőzésben haltak meg az esztergomi hattyúk. Ez azért jó hír! Legalábbis nekünk, embereknek.
Szép napot!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Szilvi,

Te elhiszed, hogy ez bélfertőzés??????????????????? Jó, persze nincs kizárva. De eddig sosem kaptak bélfertőzést? csak most? Hiszi a piszi. SZERINTEM.
A gyorsteszt is 3-5 nap, a virológia pedig 7-10 nap a madárinfluenza esetében, most meg 1 nap után kijelentik, h. bélfertőzés. És ha az, akkor mitől? Ittak a "tiszta" vizünkből.... Kép Szerintem a belük ki volt mert teli etették őket kenyérrel v. ilyesmi, de azért én még várnék vele. Tán csak nem akartak pánikot kelteni....
Persze nem vagyok állatorvos, lehet, h ez a bélfertőzés itt most hírtelen ennyi év után pont most bukkant fel. Akkor im so sorryyyyyy. Kép
ilduska
 
 


Visszaolvastam, amit írtam. Szeretném leírni, hogy Szilvi NEM ellened írányult a hsz, hanem a bélfertőzés hírére reagáltam. Csak itt írásban nem látszik se mimika, se hangsúly, így esetleg félre érthető. Remélem, h nem gondolad egy percig sem, h. Neked írtam, csak azért írtam a neved, mert te írtad, hogy bélfertőzés.... Szóval Kép Kép
ilduska
 
 


Ildus!
Nem, én is értem, amit írtál...de én azért szeretnék naiv lenni, és elhinni, hogy bélfertőzés volt.
A párkányi hattyúkból sem mutattak ki semmit. És, ha ott lett volna, akkor tuti megmondják. Márcsak azért is, hogy ujjal tudjanak mutogatni ránk. Most nagyon rosszindulatú vagyok? Nem akarok senkit megbántani!!! Sorry!!!

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Ildus,
de eddig nemigen szedték ám össze a madarakat csak azért, hog vizsgálgassák, mibe döglöttek bele. Most, hogy van ez a para, vizsgálják. Én elhiszem a bélfertőzést. Rizikós lenne eltitkolni, h valóban influenza lenne.
jamina
 
 


Jamina!
De jó, akkor már ketten vagyunk. Én úgy gondolom, hogy nagy felháborodás lenne belőle, ha elbagatelizálnák ezt az egészet. És állítólag tényleg vannak olyan speciális szervi elváltozások, amiből valószínűsítik, hogy a H5ös csoportról van szó. A déli eseteknél nem is mondták, hogy nincs meg a gyanúja.
Én remélem, hogy ez a kór még sokáig elkerül bennünket! De lehet, hogy ez hiú remény! Mindenesetre sajnálom a hattyúinkat, hiszen olyan szép számban voltak már itt.

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Én nem hiszem, h. számszerűsíteni kéne, hogy ki hányan van. Ez az én személyes véleményem és a mostani pillanatig is azt gondolom, hogy azok a hattyúk nem bélfertőzés áldozatai lettek. Ha igen, én lennék az egyik, aki nagyon örül, ha már a hattyúkon sajnos segíteni nem lehetett. Mi is sokat jártunk nézni őket.
A mai hírekben viszont már nem szerepel az egomi bélfertőzés csak ez: "az elsődleges vizsgálatok szerint nagyon valószínű, hogy az emberre is veszélyes madárinfluenzavírust hordozták a Magyarországon elhullott hattyúk. A leletek vizsgálatát várhatóan már ma megkezdik a Weynebridge-i közösségi laboratóriumban. Az eredményekre viszont akár napokat is várni kell." (www.mtv.hu) de írhtattam volnam más hírforrást is, lényeg, hogy kimutatható a H5-ös vírustörzs. És azt is írtam, hogy ilyen rövid időn belül nem mutatható ki a H5N1. És azt sem hiszem, hogy ez lenne az első eset, hogy helyesbítenek: Bélfertőzés mellett, még hordozták a vírust is...
Lehet, hogy leckét kéne vennem optimizmusból is. Hangsúlyozom, hogy nagyon örülnék neki, ha nem nekem lenne igazam!

Kata,
Sajna még nem írt vissza a lány pedig még akkor írtam neki, amikor beszéltünk az üvegekről. Majd sms-ben is rákérdezek.
ilduska
 
 


Sziasztok Csajok, lassan együtt a kis csipet csapat!

Szerintem csak arról van szó, hogy valakik túletették őket, esetleges szándékosan olyat adtak nekik, hogy legyen egy kis cécó, sajnos a mai világban ez sem kizárt. Kép

Ildus, boldog névapot a kis Ünnepeltnek, gondolom hétvégén Ti is babazsúroztok! Kép
Nálunk holnap lesz a nagy nap! Cserne hétfőn lesz 3 éves és holnap jön a vendégsereg!
Tehát nem fogok unatkozni, megyek is készülődni!

További szép napot!

Többiek, merre vagytok??????????????????????????

Gabi, mondtam én, hogy Január, február itt a nyár! Hétfőre már 10 fokot mondanak! Kép

Búcsúzzatok el a szánkótól, mert egy darabig nem lesz rá szükség!

Most már tényleg megyek!

Kata

Kép
Kép
kata_77
 
 


Kata,

Köszönjünk szépen!!!
Igazából neki még nincsen zsúr, bár a mai nap és a holnapi is ünnepelni való nála. Még csak jól megpuszilgattam, gratuláltam neki és hasznos ajándékot, partedlit kapott egy zsákkal Kép Kép Jövőre már jobban tudja talán, hogy miért is kap ajándékot.
Nektek is nagy-nagy gratula!!! Cseresznyének hétfőre boldogot!!! Kép Kép Kép
És jó ünneplést! Gondolom lesz sütés-főzés!

Ja, és a Te verziód is megfordult már a fejemben még aznap, sajna tényleg manapság erre is gondolni kell. Kép Kép
ilduska
 
 


Sziasztok!

Szerintem is igaz a bélfertőzés, nem mernék letagadni, túl nagy a kockázat. Amiket a briteknél vizsgálnak, azok a bács--kiskunban elhullott állatok tetemei, ezeket február 5-én találták. Amúgy én is Kata véleményén vagyok, hogy vsz valaki _direkt_olyasmivel etette őket, amitől ez lesz és jó nagy pánik. Sajnos vannak ilyen "vicceskedő idióták" (bocsi)

Kép
Kép
Kép
ecsv
 
 


Hát lehet, hogy igazatok van. Kép majd kiderül. De ez a bélfertőzés pont most.... hát nekem furi. Mitől kaptak bélfertőzést? Megint az égető????? Elképzelhető, bár jól belegondolva olyan hihetetlen, hogy van olyan ember, aki " vicceskedő idióta", h. Ecsv szavaival éljek, vagyis rágondolni is rossz, hogy van olyan, aki ilyet tesz.
Hüm.

Kata,
Milyen torta lesz?
ilduska
 
 


Sziasztok, mit szóltok a jó időhöz?
Jó lenne, ha már nem jönn vissza vissza hideg tél, nem?

Ildus, kockás tortát csináltam, tök egyszerű!
És nagyon fini! Kép
Sütöttem egy kerek tortalepot, felvágtam három részre és a középső lapot, felvágtam 4 karikára. Az alsó lapot, megkentem sűrű csokipudinggal, ráraktam a középső lap külső karikáját és a harmadik karikáját, utána a réseket szintén kitöltöttem pudniggal, majd rá a második gyűrűt és a középső lap közepét, majd megint kitöltöttem a réseket, végül rá tortalap tetejét és az egészet bevontam csokipudinggal! Így ha vágjuk kockás szeleteket kapunk!
Amúgy csak leírva hangzik bonyolultul, nagyon egyszerű!
Szülinapjára pedig kapott egy fülbevalót, mert a réginek elvesztettük a párját, és nem akartam, hogy benőjjön a fülecskéje.

Nem tudtok valakit, aki foglalkotik babák javításával?
Van egy nagyon régi babánk, csak sajnos már több helyen elszakadt, és jó lenne, ha már szakember tenné helyre, mert az én próbálkozásaim csődöt mondtak! Kép

Boldog névnapot a Zsuzsiknak és Jamiknak! Kép

Kata

Kép
Kép
kata_77
 
 


Csatlakozom! Boldog névnapot minden Zsuzsinak!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Kösz, Lányok, és én is kívánok minden jót a többi Zsuzsinak Kép
jamina
 
 


Sziasztok,

Kata,
Nagyon fini lehetett és ez a kockás szelet tök jó! Kép Kívántam már neki minden jót, de ma van a napja, ugyhogy: Isten éltesse a kis Csernét!

Tegnap voltunk az új fürdőben. Úgy emlékszem, hogy Kinga és Rahel érdeklődött, hogy milyen. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat! A víz jó meleg. Csúszdáztunk, kiúsztunk a szabad ég alá, próbáltunk falat mászni stb. Szép a fürdő, nagyon ari a Zoli, a krokodil. Kép Az öltözés egy kicsit bonyolult és szűk a hely a szekrényeknél, de azért megoldható az öltözés. A jegynél mindenki kap egy órát, azzal lehet belépni, az nyitja és csukja a szekrényt. Jó ötlet és a karunkon nem is zavar, nem kell rá vigyázni. Ha van időtök érdemes elmenni. Kép
ilduska
 
 


Sziasztok!

Ilduska köszönjük a jókívánságokat! Kép

Sokan voltak?
A gyerkőcök biztos élvezték. bemehettél velük a gyerekmedencébe?
Szerintem valamikor mi is elmegyünk, bizti a mieink is élveznék!

"Babadokit" még mindig keresek, senkinek semmi ötlete, hogy kihez fordulhatnék?

Kép
Kép
kata_77
 
 


Ildus, koszi a beszamolot, egyevessel mehet az ember? Akkor ilyen uszo pelus keell, ugye?
R.
rahel
 
 


Kata,
Sokan voltak, de mi hétvégén voltunk. (Hétvégére nem szól az ingyenes jegy). Nagyon tetszett, Dorka először félt a csúszdától, mert amelyik lassabban jön le az sötét, belül apró színes fények vannak, de van egy rész, ahol sötét van, ott torka szakadtából sikított. Kép Aztán belejött a dologba. Van olyan rész, ahol csak felfekszel a vízre és nagy körbe forgat, az nagyon jó. A gyerekmedencébe nem lehet bemenni, de úgy van megcsinálva, hogy nem is kell, a szélén lehet ülni. Tuti élveznék, volt sok gyerek.

Rahel,
Persze, voltak kisebb babák is és úszos pelus volt rajtuk.
ilduska
 
 


Kata,
Sokan voltak, de mi hétvégén voltunk. (Hétvégére nem szól az ingyenes jegy). Nagyon tetszett, Dorka először félt a csúszdától, mert amelyik lassabban jön le az sötét, belül apró színes fények vannak, de van egy rész, ahol sötét van, ott torka szakadtából sikított. Kép Aztán belejött a dologba. Van olyan rész, ahol csak felfekszel a vízre és nagy körbe forgat, az nagyon jó. A gyerekmedencébe nem lehet bemenni, de úgy van megcsinálva, hogy nem is kell, a szélén lehet ülni. Tuti élveznék, volt sok gyerek.

Rahel,
Persze, voltak kisebb babák is és úszós pelus volt rajtuk.
ilduska
 
 


Sziasztok!

Sajnos mi teljesen kidőltünkKép
Már mindenkin végig ment a náthás"kórság",most én vagyok a soron,jó kis migrénnel megspékelveKépjaj,jaj

Ildus:
nem is mesélted a hétvégéteket,ja ma nem is "beszéltünk"Kép
Na jó inkább megyek lefeküdni lassan,majd holnap jó?

Remélem csajok Ti jól vagytok és a csöppek is!

Zsuzsannákat és a szülinaposokat az isten éltesse így utólag isKép

Kata:
a szánkót még ne nagyon ásd el,hétvégén megint havazhatKépKép

petergabi
 
 


Sziasztok!
Csernét Isten éltesse sokáig!!!!!
Petergabi!
Jaj! Ti szegények! Az Eucasol sprayt ismered? Nekünk az mindig bejön a takonykór ellen.
Szép estét!
Szilvi
Ui: Ilduska! Anyósom fázott a fürdőben, igaz ő hétfőn volt.

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. Az egyik netes használtruhás csajszi felajánlotta, hogy szívesen tart börzét nálunk. Vagyis hogy lehozza a rucikat, ha többen, többet vásárolunk...
No? Van, akit érdekel? Engem nagyon.
Meg is lehet nézni a cuccokat:
http://www.angolruci.hu/Nyari/index.html
Jó éjt!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Lányok!
Hahóóóó! Sehol senki?
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok!

Szilvi, engem érdekelnének a ruhák, már ki is néztem 1-2őt! Nem tudom, mikor lenne, de nekem a héten nem igen lenne jó!
Szóljál légyszi mindenféleképpen!

Gabi, lehet, hogy igazad lesz és esni fog a hó, pedig én mennyire örültem már, hogy végre megszabadulok a nagykabátoktól!

Többiek, tényleg merre jártok?

Kata

Kép
Kép
kata_77
 
 


Sziasztok!

Ildus,köszi a beszámolot,remélem,mi is eljutunk egyszer odáig,hogy meg tudjuk látogatni a fürdöt!Már nagyon kiváncsi vagyok rá!!!Képzeljétek,én dorogi vagyok,és pár hete hallottam a nagyfiam szülöi értekezletén,hogy ez év novemberében adják át itt Dorogon is az uj uszit!Annyira örülök,mert imádok uszni!!Az biztos,hogy mi törzsvendégek leszünk ott,már amennyire a pénztárcánk engedi majd.Kép

Kinga

Kinga
skinga
 
 


Sziasztok!Bár én nem Egomban szültem....
Dorogon lessz uszi az jóhír!De csinálhatnának játszóteret is ! Kriszta Dorogról
Krisztib71
 


Sziasztok!

Szia Kriszti, üdv itt köztünk! Mennyi idős a Babód?
Többiek vajon merre járnak?

Kép
Kép
kata_77
 
 


Hellóka!
Az én Szaszám 2éves múlt decemberben.35 leszek a nyáron, és most Dorogi vagyok ugyan(8hó),de nemsokára Táti,vagy Esztergomi leszek újra...Már nagyon várom, mint a jó időt is.Különben lehet hogy a második baba is itt van már a hasamban...Remélem!De én ismételten Pesten fogok szülni a Jól bevált orvosomnál.Próbáltam képet is feltenni magamról a profilomhoz, de azt írta nekem ki, hogy a kép túl nagy.Tud valaki segíteni?köszike Kriszta
Krisztib71
 


Szia Kriszti Kép, én sem tudtam feltenni bármilyen képet mert nekem is mindig azt írta, hogy a kép túl nagy! Kép
A kislányom volt az egyetlen aki ráfért, úgyhogy én ebben nem tudok segíteni. Talán majd mások, szoktak itt ám többen is lenni, ugye Lányok?????????
Mitől függ hogy Tátra vagy Egomba költöztök? Nincsenek még konkrét tervek?

Gratulálok Pocaklakóhoz, mikorra érkezik?

Kata

Kép
Kép
kata_77
 
 


Szia Kriszti!
Üdv. köztünk!!!!
Kata!
Én is vagyok, de olyan nagy a pangás, hogy csak ritkán írok. Mi van a többiekkel?
Jó éjt!

Kép
Kép
deerszilvi
 
 


Sziasztok!A pocaklakóm még nem 100%,de én úgy gondolom hogy mégis. Októberben fog születni, ha van baba a hasamban.
A Tát, vagy Egom közt elsősorban a választék dönt.Persze van egy ft limitünk.A második szempont pedig, hogy elkerüljük a Bánomi ltp-t.Ott lakik ugyanis a férjem volt élettársa, akivel már köszönőviszonyban sem vagyunk ma már.Persze idáig is el kellett jutni....
Éppen ezért lakunk most Dorogon, és ezelött Szamárhegyen.Kerüljük a találkozásokat.Már úgysincs szükség a kapcsolattartásra, mert a férjem másik lánya látni sem akar minket.Ez van!
De a mi kislányunk édike és Alexandra a neve.
Üdv nektek!Kriszta
Krisztib71
 


Lányok!
Meghal(t) a topicunk? Sehol senki????
Mit szóltok ehhez a "remek" időhöz? Anno én a március 15ei ünnepségre rövid szoknyában és térdzokniban mentem. Most asszem nagyon megfáznék...
De legalább lehet még 1 utolsót szánkózni! ;)
Szép napot!
Szilvi

Kép
Kép
deerszilvi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?