Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi!
Júli 24-re vagyok kiírva. Elvileg márciusra tervezzük, az már mindjárt itt van és Rómába. Most csak 20 vagy 30eFt lenne kettőnknek a repülőjegy ezt ki kell használni. Ha meglesz a baba egy darabig úgysem nyaralunk külföldön. Rágcsa sajnos nálam nem játszik, mert terhességi cukrom van időre kell ennem meghatározott mennyiséget és nem ehetek az étkezések között.

Kata!
Helyesek a fiúk Kép
Feltettem egy csomó kérdést neked, de továbbolvasva láttam, hogy a lányok már megelőztek, sőt már válaszoltál is. Nagyon le vagyok maradva Kép

Paga!
Miért zavarna hisz én adtam magamnak a Nyanya nevet Kép
Én is arra gondoltam, hogy a feszültséget vezeti le így. Kiváncsi vagyok mit mondd a pszichológus. Azt hiszem 2 hét múlva felkeresem.
Repülés: én már repültem, de nem szeretem.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok LányokKép

Még élek......rengeteg dolgom van,de azért olvbaslak benneteket. Eltünésemnek oka is van.....kis ideig apa nélkül maradtunk.( Kicsit elfásult a kapcsolatunk kis idö egymás nélkül...hmm majd kiderül...
Nikim szép nagy csajszi már 18honaposKép Adnám bölcsibe mert ugye a muszály nagy ur, de hát semmi nem ugy alakul ahogy elterveztem. De sebaj az élet nem állmegKép
Nyanyuska nagyon drukkolok Neked olvasom már 14hétbe vagyKép Hát szerintem a nehezén már tul vagy innen cak jobb lehet.
na tömören ennyi rolunk. Legyetek jok és Mindenki vigyázzon Magára.

Puszi Zsenge

Kép
zsenge

Zsenge!

De jó, hogy jöttél! Sajnálom a kapcsolatoddal kapcsolatosan írottakat, de csak múltidőben beszéltél róla. EZért azt remélem, azt vettem ki a leírtakból, hogy rendeződni látszik a dolog?! Én mindenesetre örülnék, ha rendben lennétek. Niki mikor kezdi a bölcsit? Ha visszaolvastál láthatod, hogy Krisztanyanya Balázsa meg most kezdte az ovit. Nagy változás ez a picik életében. Lassan elkezdik az önállósulást, kevésbé leszel részese az életének, nem minden lépését a te felügyeleted altt teszi meg. De ez szerintem nagyobb stressz, és aggódás nekünk, mint nekik!
A drukk megy ezerrel, hogy minden rendben legyen veletek, minden téren.

Sziasztok,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Ahogy ígértem, én is megmutatom magam. Eddig csak Lucus volt a profilomban, most találtam egy koraőszi képet, ahol én is látszódom!

Kata!
Nagyon sajnálom, amit a babáról írtál, új vagyok még, nem tudtam. Nagyon nehéz lehetett...
A május nagyon szép hónap, hátha újra megpróbáljátokKép!

Szép szombat estét mindannyiótoknakKépKépKép!
ancsi65

Sziasztok!

Beugrottunk ebédre Anyósomékhoz, gyorsan végigolvastalak benneteket!

Zsenge! Remélem azért minden rendben van!!

Paga! A varrás sajnos most mellőzve van, de azóta azért már varrtam Alexnak is egy pizsit.

Ancsi! Ne aggódj nekem is néha olyan giccsesek az érzéseim, de nem szégyellem, örülök, hogy végre megtaláltam az igazán hozzámvaló társat!!Kép

Na, megyek ebédelni.

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok Fiatalasszonyok! Kép
Most találtam rá erre a topikra, gondoltam ,beköszönök Hozzátok.Kép
A "megint megjött"-be szoktam irogatni(mert mindig megjönKép). 37 éves vagyok, van egy 10 éves fiam és egy 12 éves lányom. Egy éve próbálkozunk a kistesóval...Kép
Nektek könnyen "sikerült" a pici?

Üdv Mindenkinek!
Vendég

Szia Gyugyi!

Gondolom visszaolvastál engem is, mert így láthatod mi nálam a helyzet. Én is 37 évesen döntöttem úgy , hogy jöjjön a 3. baba. Mivel nagyok a gyerekeim, régen voltam pocakos, mi úgy döntöttünk kb.1 év "kísérletezés" után, hogy "biztosra" megyünk, hiszen az évek múlnak...Bejelentkeztünk vizsgálatra direkt egy speciális helyre, a BMCbe (Budai meddőségi cenrum), mind a ketten. Kaptunk időpontokat mindenféle vizsgálatokra: hormon, AIDS, sperma, ultrahang, stb... ja és még petevezető átjárhatósági vizsg. is volt. Ez ugye 3-4 hónapot igénybe vett...Nekünk kiderült, hogy szabad az út a babához, nincs probléma, de ha ennek ellenére 3 hónap múlva sem jön össze, megcsinálják az első inszeminációt. Ha ezek nem sikerülnek, 3-4 alkalom, akkor jöhet a lombik. Mi abban is benne lettünk volna...De nem kellett semmi beavatkozás, 2003 március 16-án megfogant a Lucus, minden beavatkozást megelőzőenKép! Én akkor lettem a köv. hónappan 38 éves. Dec 2.-án szültem...
Szerintem, Ti is kérjetek ilyen segítséget, kivizsgálást, hiszen Te is régebben szültél. Még ha panaszod nincs is, bármi lehet, amin tudnak segíteni. Akár Nálad, vagy a párodnál. És lehet, hogy közben Veled is megtörténik a CSODA!
Lehet, hogy kinevetsz, de még talán, mi is megyünk újra, még egyszer utoljára....KépKépKép

Szióka:Ancsi
ancsi65

AncsiKép
Komalyan vállalnátok még egyet? Hát ez nagyon jó!!!

Voltunk már orvosnál. Apával minden rendben, nálam néztek hormont(lehet, hogy nincs pé-m), UH-n nézegettek (mégis van pé-m), és... közbejött a karácsony, elmentünk síelni,... Most itt tartunk.Baba sehol, a héten megyek vissza a dokibácsihoz. Minden elismerésem, hogy még a lombikot is bevállaltátok volna. Én nem hiszem, hogy elmennék odáig.Kép De majd meglátjuk. Addig is azért teszünk "valamit" a CSODA érdekében.
További szép napot!
Vendég

Szia Gyugyi!
Nálunk nincs olyan nagy korkülönbség a két gyerek (második még csak pocakban) között, mégsem volt egyszerű. Fiamat 35 évesen szültem 3 éve szintén dec. 2.-án Kép Ez egy szép nap úgylátszik.
Aztán a kistesó hamar összejött de hamar el is ment és ez megismétlődött. Második elhalt terhességem után csináltak különböző vizsgálatokat és kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van. Most, hogy gyógyszert szedek rá harmadszorra megmaradt a baba. A pajzsmirigy probléma elsősorban meddőséget okoz és csak másodsorban (mint pl nálam) elhalt terhességet. Okvetlen nézezsd meg Te is, ha még nem nézték, mert ez csak egy sima vérvétel. A körzetitől kérj beutalót a laborra.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

ja és azt nem írtam, hogy valószínűleg a terhesség hozta ki ezt a betegséget, csak eddig nem voltak egyértelmű tünetei.

Kép

KépKép
nyanya67

NyanyaKép(KrisztaKép)
Köszi a tanácsot.
ha jól emlékszem, mintha azt mondta volna a dokim, hogy a pajzsmirigy rendben van. De megkérdezem.
Sajnáloma babádat.Kép
Most hány hetes terhes vagy?
Vendég

Sziasztok!

Én még új vagyok a Babaneten, bár pár hónapja olvasgatom, de még sosem írtam. A többi topikban mindenki olyan fiatal, nem volt bátorságom hozzá.

Magamról röviden: Az első házasságomban két vetélésem volt huszonévesen, most a második házasságomban élek. Évek óta próbálkozunk, sokáig úgy tűnt, eredménytelenül. Tavaly felkerestem egy meddőségi centrumot ( BMC ), ahol a korom miatt (39) eleve a lombikkal kezdtünk. Végre a harmadik próbálkozás sikerült, hihetelen volt, hogy velem ez megtörténhet, végre! Ma töltöm éppen a 15. hetet, és most már kezdem elhinni, hogy minden rendben lesz!

Két hét múlva amniocentézisre megyek a Szabolcs utcába, bár tudok a kockázatról, így 40 évesen jobban tartok a betegség lehetőségétől, ezért vállaltam a vizsgálatot, bár sokan lebeszélnek. Ha valakinek van erről tapasztalata, szívesen elolvasnám.

Üdvözlet mindenkinek: Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Icus!

Én is halottam mindenfélét - sok rosszat is az amniocentézisről, de érdekes módon akivel találkoztam, pl. rendlőben, baráti társaságban, ismerős kismamák között, senkinek sem volt rossz tapasztalata saját magán. Mindenki csak úgy hallott vmi.rosszat.
A lényeg az, hogy nekem nem volt, mert én annyira féltem tőle, és egyébként minden más eredmény rendben volt, hogy a genetikus orvos azt mondta, az én döntésem. Ezek után megkönnyebbültem, és nem szorongtam végig a terhességet.(Az AFP leletek ugyanolyan értékűek voltak, mint annakidején a nagyoknál.) Én éreztem, hogy minden rendben lesz. Akkor...Ha még tényleg jönne egy baba, azthiszem már megcsináltatnám. Eggyáltalán nem beszélnélek le róla! Ez egy tök jó "találmány", nagyon minimális kockázattal. Szerintem az orvosod megnyugtat majd, és a többi lány is leírja a tapasztalatát.

Nagyon sok gratula, hogy sikerült!KépKépKép
Drukkolok Neked!
ancsi65

Icus!

Megint én vagyok! Most néztem meg a profilodat, és látom, Te ovónéni vagy!
Biztos olvastad, 2 éves a kicsi lányom: Még csak jövőre lesz ovis. Decemderi. Decemberben, karácsony előtt nem megy oviba, jan-febr-ben gondoltam a beszoktatást. Nem baj, ha nem szeptemberben kezd a többséggel, nem fogják kiközösíteni, mert én ilyeneket is hallottam. Vagy várjunk a köv. szeptig? És tényleg már most tavasszal be kell iratkozni? Melyik csoportot ajánlanád? A "vegyes" testvér csoport jobb, vagy a régimódi? Mivel Luca "évvesztes" melyik csoportot kell 2x járnia?
Jajjj ne haragudj, hogy zaklatlak, csak annyira megörültem, hogy ovónéni van közöttünk, és ezek a kérdések ott ülnek bennem. A nagyok már olyan régen voltak ovisok. Mindent elfelejtettem....
És még vami: Most is a BMC-be jártok?
Én végül is ott szültem a Zeke dr.-nál. Te melyik orvoshoz tartozol? Most is olyan nagy a sorbanállás?

Üdv:Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Az óvódánál majd meglátod az első fő szempont az lesz, hogy megtaláld a megfelelő ovit, ahova fel is vesznek és az ottani lehetőségek adják a többit. Lehet, hogy a Te igényeidnek megfelelő oviban nincs is testvércsoport. Hogy mikor kezdesz az már nem úgy van mint régen, mivel 3 éves kora előtt egy nappal se mehet oviba így mindenki akkor kezd amikor betölti a hármat (álltalában, mert van aki később) Így lesznek gyerekek akik előttetek mennek pár héttel, lesznek akik utánatok ezek már nem számítanak. A lényeg, hogy minden évben május elején van beíratkozás és abban az évben mikor a 3. évet töltitek már iratkozz be. Érdemes minél előbb érdeklődni, hátha van előjegyzés. Én még a beíratkozás előtt lefoglaltam a jelünket is Kép Ez szerencsére nem sokaknak jutott eszébe, így elsőként választottunk, a többiek meg a szülőin a maradékot kapták. Így sikerült megcsípnünk a kedvenc csigabigánkat Kép Ráadásul azt rajzolni is könnyű, ami lényeges szempont, mert mindenbe bele kell rakni.
Jól értettem, hogy Te is a Szabolcs utcában szültél?

Icus!
Itt köztünk Te is fiatal vagy Kép
Nekem 3 évvel ezelőtt amniocentézist csináltak a Baross u.-ban, most 3 hete pedig chorion biopsiát a Szabolcs utcában. Szerintem jól döntöttél, hogy megcsináltatod. Én is ma töltöm a 15. hetet, úgyhogy egyszerre fogunk szülni a döglesztő melegben Kép Te melyik kórházban szülsz? Én a Szabolcs u-ban, ahol a fiam is született.
Genetikai vizsgálatról: gondolom kb 11-re rendeltek be az UH-ra (alagsor balra) Kedden van genetika. Jó sokan lesznek erre készülj fel. Aztán kb fél2-re fel kell menni a második emeletre átöltözni és onnan 5-ösével hívnak fel titeket a kisműtőbe. A váróból egyenként futószalagon hívják a lányokat. Az egész beavatkozás 5 perc. Először egy érzéstelenítő szuri a hasba, aztán egy másik szuri maga a magzatvízvétel. Közben monitoron kukkolják, hogy hol a baba. Ne izgulj nem tudják megszúrni, mert nagyon figyelnek és amúgy is reflexszerűen odébbugrik. Aztán leülhet megint a váróban mielőtt visszamész a másodikra civilbe öltözni. Az egész olyasmi mint egy vérvétel. Nekem utána keményedett a hasam, de nálam most a biopsziát csinálták. Az amniocentézis után 3 éve semmi keményedés nem volt. Utána még le kell menni az alagsori UH-ra, hogy még 1x ránézzenek a babára, majd mehetsz haza. Érdemes kaját vinned. Amikor nekem csinálták, akkor kb 12-en voltunk és csak én mentem egyedül, mindenkit elkísért a férje. Mondjuk én kocsival 10 percre lakom, így felesleges lett volna elpazarolni a férjem szabiját. Szóval, ha egyedül mész kérd meg a 2. emeleti nővérkét, hogy zárja el a cuccod a szekrénybe, amíg felmész.
A vizsgálatot Hajdú Krisztina és(vagy) Bátorfi József fogja csinálni. Mindkettőnek nagy rutinja van és nagyon kedvesek.
Ha valami még érdekel nyugodtan kérdezz.
Minden tiszteletem a tied az óvónőséged miatt. Én megőrülnék annyi gyerektől. Sokszor még az egyszem fiam is kiborít Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Ancsi és Nyanya!

Köszönöm kedves szavaitokat, látom érdemes volt összeszedni a bátorságomat és az eddigi olvasgatás helyett végre írni is.

Ancsi
20 éve dolgozom óvónőként, és szívesen segítek, ha tudok, de tudnod kell hogy minden gyerek más. Csak általánosságban tudom elmondani a véleményemet, pedig a kislányod ismeretében lehet hogy mást írnék, mert nem mindenkinek ugyan az a jó.
Az óvodakezdéssel kapcsolatban: nyugodtan kezdheted év közepén a beszoktatást, biztos, hogy nem fogják kiközösíteni. Más kérdés, hogy vannak olyan gyerekek, akik épp csak 3 évesen még túl érzékenyek, túl ragaszkodók, és emiatt érdemes lehet fél évvel később kezdeni ( köv. szeptemberben ), amikor érzelmileg érettebb, mert fél év rengeteget számíthat. De ez a ritkább. Szerintem nyugodtan próbáljátok meg. A lényeg, hogy ha lehetőséged van, egyéni szimpátia alapján válassz óvónőt/csoportot. Ha Te bízol az óvónőben, a kislány érezni fogja hogy nyugodt vagy, és akkor biztosan könnyen fog menni a beszoktatás. Kezdetben lehet pár nap sírás, de ez természetes, ettől ne ijedj meg.

Én mindig vegyes csoportban dolgoztam( jelenleg ugyan táppénzen vagyok ), és szerintem nagyon jó a gyerekeknek. Kicsit ugyan nehezebb megszervezni a csoport életét, hogy minden korosztály igényeit ki lehessen elégíteni, de ez az óvónő dolga. Egyes szülők szerint azért nem jó, mert a kicsik miatt a nagyokra kevesebb idő, "okosító foglalkozás" jut, de ez nem feltétlenül igaz, csak szervezés kérdése. A kicsiknek mindenképpen jó, hogy a nagyokat látva sokmindent spontán megtanulnak, őket utánozva ( nem csak verset-éneket, hanem pl. konfliktusmegoldó mintákat, toleranciát, együttműködést). Általánosságban azt gondolom, hogy a vegyes csoportokban az értelmi fejlesztés mellett nagyobb hangsúlyt kap a szocializáció, ami a jelen világban nagyon fontos szerintem. De mindennél fontosabb, hogy az óvónő személyisége garancia legyen a gyerekek érzelmi biztonságára, úgyhogy őt próbáld megismerni, mielőtt döntesz.
Beiratkozás tavasszal van, de ha van férőhely, év közben is vesznek fel gyerekeket.
A "tiszta" csoportokban általában a kiscsoportot szokták 2x járatni. Nagycsoportot csak olyankor szoktak ismételtetni, ha utolsó évben derül ki, hogy jó volna még egy év óvoda, mert esetleg valamiben lassabban fejlődik a kisgyerek.

A BMC-be Wiegandt dokihoz jártam, szerintem rendes, bár tényleg sokat kellett várni. A terhesgondozásra ott nincs ideje, ezért a magánrendelésére járok a 12. héttől.
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Nyanya
Ezért is írtam ebbe a topikba...Kép
Köszönöm amiket az amnioról írtál. A tanácsadáson Bátorfi doktor volt, azt mondta ő csinálja majd a szúrást is. Valóban kedves volt, és bízom benne...mi mást is tehetnék?
Hallottam hogy van olyan kórház, ahol a szúrás után lefektetik pár órára a kismamát. Erre direkt rákérdeztem, mire a doki: " Hááát, igen, a lényegre tapintott... Általában nem szoktuk, csak ha valaki rosszul érzi magát..."
Szerinted " érezzem rosszul" magam? mekkora lehet a jelentősége? Állandóan azon jár az eszem, nehogy utána baj legyen... Nekem a teherbe esés is nagyon nehezen sikerült, nagyon remélem hogy ezt a babát rendbe ki tudom hordani.

A terhességünk valóban majdnem egykorú, de láttam a másik topikban hogy Te júl. 24-re vagy kiírva, én pedig 31.
Nekem a terhesség korát a lombik alapján határozták meg, ami nov. 7-én volt, de akkor már 2 hetesnek számolják, az utolsó mensitől. Gondolom azért, hogy a számítás módja minden terhességnél egységes legyen, annál is ahol nem lehet pontosan tudni a fogantatás napját.
A János kórházban fogok szülni, mert a dokim - külsősként - ott vezet szüléseket.

Az óvónőségről: sok szülő mondja nálunk is ugyan ezt...Kép, pedig nem egy ördöngősség. Sokszor egy gyerekkel könnyebb szót érteni, ha elment az anyukája és bejön a csoportba. A szülők néha nem is hiszik el, hogy az ő rakoncátlan csemetéjükkel semmi baj nem voltKép. Persze azért akadnak nehéz pillanatok...Kép
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Ha nem érzed rosszul magad, akkor felesleges ott maradnod pihizni. A vizsgálat és a hazamenetel között úgyis eltellik min 1 óra, mivel az UH-on még1x sorbaállsz és ha addig nem vagy rosszul, akkor már nem leszel. Azért ha van lehetőséged kocsival menj haza és ne a tömegközlekedésen tolongj. Jobb ha minél előbb hazaérsz és otthon pihizel, mint bent a kórházban. Csak arra vigyázz, hogy ne emelgess nehezet. Nekem 3 éve az amnión azt mondták, hogy 3 nap szigorú fekvés és 1 hónap kímélő életmód (vagyis felmosóvödör emelgetés nincs) Erre most rákérdeztem, mert semmit nem mondtak és azt mondta Bátorfi, hogy nem kell szigorú fekvés csak 1 hét kímélő életmód és no szex és utána mindent lehet, amit amúgy a terhesség mellett lehet.
Annó a Baross u.-ban sem fektettek le. Sőt, ott a beavatkozás után le se szartak, mehettem ahová akarok és még UH-on sem ellenőrizték le még1x. Ráadásul 4 órát vártam, míg rámkerült a sor, pedig időpontra mentem. Én akkor 1 órát vártam az utcán állva apukámra, mert nem tudtam neki előre megmondani, hogy hányra jöjjön. Ja és a kötelező genetikai tanácsadásra egy a vizsgálatot megelőző időpontban kellett menni, amire szintén 4 óra várakozás volt és 1 perc volt az egész. Ezt ki is hagytam az ismertetésből, hogy téged is elküldenek a genetikushoz az első UH után. Ez ugyan ott az alagsorban van ahol az UH.

Nekem a júli 25. az utolsó menzeszből lett számolva. A 15. hét az UH szerint és ez a tutibb. Bár gyanús, hogy a 14. héten éreztem a babát és állítólag második gyereknél a 16. héten szokták érezni. Hát nam tudom de előbb utóbb úgyis kibújik.

Hányadik kerületben voltál óvónő?

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Icus!

Nagyon köszönöm a válaszokat, hasznosak! Ovis dolgokkal majd csak akkor "gyötörlek" már, ha aktuális.
A Wiegandt dokiról csupa jót hallottam, nagyon szerették a kismamák. Én is szerettem volna hozzákerülni, de az asszisztencia a Zekéhez sorolt be. Õ kevésbé kedves, mint a Te orvosod, bizonyára ott több volt a hely...
Szerintem nagyon jó helyen vagy, figyelni fognak Rátok!Kép

Kriszta!

Neked is köszi az ovis válaszokat. Ti már rendesen jártok oviba? Mi van Balázs babával mostanában?Kép
Én a Jánosban szültem, ahol Icus fog.

Ancsi
ancsi65

Ancsi!
Pont 1 hete kezdtük az ovit. Ebéd után jövünk haza, de lehet, hogy már a héten ott alhat. Majd az óvónénik szólnak, ha már Balázs is megérett rá, én nem sűrgetem. A verekedős, köpködős dilije szerencsére kezd elmúlóban lenni, de azért még nem ért véget. Ma megdícsérték az oviban, mert nagyon jó volt egész nap. Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok !

Eddig / egy kis ideje/ csak olvasgattam a topicotokat, de láttam, hogy jó kis fatalos csapat vagytok, ezért kérdezem : Befogadtok egy "fiatal" negyvenévest / jaj, de rossz így leírva Kép/, aki ráadásul szintén óvó néni és négy gyerkőce van / és a negyediket 39 évesen szülte Kép / ?

Üdv.: Gotti
gottianyu

Üdv Gotti!

Hát persze, hogy befogadunk, jó hogy jössz!
Ha már olvasgattad a topikot, akkor sokmindent tudsz rólunk!
Igen, jól írtad, fiatal 40 éves vagy, csak rajtad múlik... Én sem vagyok fiatalabbKép
Irnál a gyerekeidről? Most pontosan mennyi idős a pici?
Jó dolog ovónéninek lenni ennyi gyerkőccel!

Szia Kriszta!

Nagyon örülök Balázska sikerének, és hogy talán könnyebben mennek a dolgok!
Te is jól vagy a pocakoddal? Tényleg, Balázs tudja a kis pocaklakót? Ha igen, hogy viszonyul hozzá? Mi most ott tartunk, hogy beszélünk a nőgyógyászommal babaügyben, Õ hogyan látja. Azután majd meglátjuk...
ancsi65

Üdv Gotti!

Hát persze, hogy befogadunk, örülünk, hogy jössz!
Olyan jó olvasni, hogy sokan vállalnak ilyenkor ( a legszebb női korban)Kép kisbabát. Ha már olvasgattad a topikot, sokmindent tudsz Rólunk.
Írnál a gyerekeidről? A kicsi mennyi idős pontosan?
Biztosan nagyon jó nekik, hogy ovónéni a mamijuk!Kép

Szia Kriszta!

Nagyon örülök Balázska sikerének, és hogy a dolgok könnyebben mennek! Te hogy vagy a pocakoddal? Tényleg, Kisbalázs tudja már a pocaklakót? Ha igen, hogy viszonyul hozzá?
ancsi65

Jajjj lányok! 2x ment el majdnem 2 egyforma levél, mert az első nem ment át, és másodszorra nem emlékeztem pontosan mit is írtam. Azért egy picit más mindkettő!
Bocsi!

Ancsi
ancsi65

Sziasztok....
Látom bövül a "csapat"Kép
Ancsi ha öszinte akarok lenni egy baba még 40felül is csodálatos dologKép de rengeteg türelemmel kell hozzá ,tudom magmrol.
És ebben a korban már nincs meg sajnos ugy mint 15-20évvel ezelöttKép
És igenis ha ujra kezdhetném jobban meggondoltam volna ,hogy megtartom e a babám.és ezért ne itéljetek el,,,,
Imádom a szemem fénye,rengeteg nergiát tud adni de nagyon is fáraszto néha,aki nem igy vélekedik nem mond igazat.
GOndolj Bele,40 éves vagy vannak ugymond nagy gyermekeid és most ujra mindent elölröl? pelus,éjszakai sirás, stb
Ha ez lenne az elsö akkor perzse szo és gondolkodás nélkül belevágnák....de ott van a de.
Persze az is más ha egy uj kapcsolatbol nincs közös gyermek,,,,Nem lebveszélni akarlak félre ne érds de azt elkell mindne negyven évesnek fogadnia,csodát ne várjatok nem olyan lesz mint husz évvel ezelött. Én példám 42éves elmultam mikor terhes maradtamés mindeféle kezelés nélkül.egyszerüen nem hittem el ebben a korban is lehet babát várni,mégis eszembe se jutott hogy bármit tegyek ellene. A terheségemmel se volt semmi gond leszámitva a terhességi cukrot.
egy héttelk a 43.szülinapom elött született meg a kislányom......valami csodának tartottam a dolgotKép
De haujra kezdhetném nagyon de nagyon meggondolnám vállalnám e ujra.
Lehet tele vagyok negativ hullámokkal ez belölem jön ,tán a kapcsolatom se ugy alakult ahogy vártam
(bár már rendezödni látszik) a dolog.H olyan társad van aki mindenben melleted van akkor vágjatok bele,csak sajnos nem lehet tudni mit hoz a holnap.Én elöre félek attol ha dolgozni megyek mjdKép és nem attol hogy még nehezebb lesz de hogy fognak rám nézni? 44évesen egy másféléves kislány anyukája vagyok:D

Elnézést a sok negativ mondatért....azért drukkolok Nektek "negyvenes kismamáknak" Kép
pusz Zsenge

Kép
zsenge

Szia Zenge!

Ezeken a gondolatokon én is átesek nap mint nap. Minden dolognak két oldala van, sztem ez minden "későn" babát váró anyuka fejében megfordul.
Ezért hát Neked is igazad van...
De ne félj attól, ha dolgozni mész hogy fognak Rád nézni! Igenis legyél büszke magadra, hogy végigcsináltad, vállaltad, legyél büszke a testedre, hogy nem hagyott cserben, életet adtál egy embernek, ez a legcsodálatosabb, amit egy nő tehet, amit alkothat nagy önfeláldozással, kockázattal. Hogy mikor a legoptimálisabb gyereket szülni, ezt egy kívülálló sohasem tudja Neked, helyetted eldönteni.
Biztosan lesznek, akik nagyon fognak irigyelni(pozitív értelemben) a kicsi miatt, a bátorságod miatt. Akik másképpen vélekednek azoknak mást jelent, vagy nem értékelik eléggé az anyaságot, a nőt. Ha már így van, Te csak legyél nagyon boldog a kislányoddal!Kép
Kitartást, és megnyugvást kvánok, hogy jól csináltad!Kép

Szeretettel:Ancsi
ancsi65

Zsenge!
Most amúgy is olyan érzelmi változásokon mész keresztül a házasságod miatt, hogy ezek a gondolatok természetesek. Ne aggódj, majd változni fog.

Egy kis jó hír: megjött a genetikai vizsgálat eredménye. Egészséges kislányom lesz Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Druszám!

KépKépKép

És üdv Mindenkinek! Mindig olvasok, és majd jövök!

K.
Vendég

Kriszta ( Nyanya)
Köszi a választ, remélem simán megússzuk a vizsgálatot, bár azt hallottam hogy még egy hónap múlva is lehet szövődménye. A férjem fog vinni kocsival, ez némileg leegyszerűdíti a dolgot.
Csepelen dolgozom, első munkahelyem, nagyon szeretem. A lombik óta táppénzen vagyok ( biztos ami biztos ), de a csoportom nagyon sokszor eszembe jut.

Látom most kezdtétek a beszoktatást, sok sikert és türelmet hozzá. Milyen kedvvel indul útnak Balázs? Szívesen megy? Szerintem nem kell rögtön pszichológus, bízz az anyai ösztöneidben. A verekedős-köpködős időszaka abból is adódhat, hogy ha valami kívánsága nem teljesül, nem tudja, hogyan fejezze ki. Sokszor elvárják a gyerekek - ovis tapasztalat - hogy a környezetük kitalálja a gondjaikat, anélkül hogy ők ezért bármi erőfeszítést tennének, és dühösek/frusztráltak, ha ez mégsem így van. Mi ilyenkor arra tanítjuk őket, hogy ha valamit szeretnének, mondják el - társaiknak, felnőtteknek - a kívánságukat, és adott esetben próbáljanak kicsit várni, ha ez rögtön nem teljesíthető. Biztosítjuk őket arról, hogy megértjük, hogy most éppen dühös, de segíteni csak akkor tudunk neki, ha nyugodtan el tudja mondani, mit szeretne. Ha megnyugszik, és ezt képes megfogalmazni, az már fél siker. Utána mi elmondjuk, hogy az, amit ő szeretne, lehet-e, ha igen, mikor, ha nem, mit választhat helyette. És ez az utóbbi sokszor a kulcsa az egésznek: általában könnyen elfogadják a gyerekek azt is, ha a kívánságuk nem teljesülhet, ha helyette ő maga választhat valami mást. Érdemes arra megtanítani a gyerekeket, hogy pontosan meg tudják fogalmazni másoknak, mit szeretnének, ne várják azt, hogy majd a felnőtt/gyerek úgyis kitalálja. Ez lesz az alapja a békés, hatékony konfliktusmegoldásnak a közösségben. A társak pedig sokkal könnyebben teljesítik a kéréseit, ha kedvesen tudja elmondani.

Bocsi, ha túl "beledumálós" voltam, de talán segíthet - nálunk az oviban nagyon jól bevált. Ha hiszed, ha nem, tizedére csökkent a verekedés a csoportban, mióta ezt a szemléletet komolyan vesszük.
De szólj rám nyugodtan, ha túl sok vagyok, nem akarom a pedagógust játszani...Kép

Gratula a genetika eredményéhezKép! Bár már én is ott tartanék.

Ancsi
Ha jól olvastam vissza, végül is spontán összejött nektek Luca. Hogy hogy mégis ottmaradtál Zeke dokinál? Én a modoráról nem sok jót hallottam, persze ettől lehet jó orvos.
Wiegandt doktorról én is jókat hallok/tapasztalok, ezért is maradtam nála a magánrendelésen.
Én csak támogatni tudlak, ha bevállalsz még egy negyedik babát, ha a körülmények adottak ( lakásméret, stabil kapcsolat ), biztos hogy a kislánynak jó lesz egy hasonló korú játszótárs.

És nagyon szép gondolatokat írtál Zsengének!

Szia Gottianyu
Úgy látom egyszerre léptünk be a topicba. Örülök, hogy van itt egy szakmabeli is...Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Rabkri!
Örülök, hogy benéztél majd írj, hogy mi történt veled.

Icus!
Igazad van, akkor dühös, ha nem értjük amit mond vagy nem teljesül a kívánsága. Amiket írtál már mind végigjátszottuk, de nem használt eddig, most viszont hírtelen javulni kezdett.
Kérdeztem az óvónénit, hogy mikortól aludhat bent és azt mondta, hogy az ottalvás nagyon rossz a gyerekeknek. Mi erről a véleményed? Gottianyu Te is írd meg légyszi, mit gondolsz az oviban alvásról. Nem szeretném kitenni felesleges traumának, de nekem is kell a szabadság és mivel elég későn kelünk kb fél 9-10 között érünk be az oviba és 12-kor már el kell hoznom. Ez max arra elég, hogy hazaugorjak egy kicsit vagy a közeli boltban bevásároljak de messzebb már nem tudnék elmenni. Pedig szeretnék járni kismamatornára is és jövő héttől egy barátnőmet kell fuvaroznom gyógytornára, mert műtik a lábát. Ráadásul pontban 1-kor ebédelnem kell és nem mindegy mit erre is külön készülni kell, mert elég nehéz a megfelelő kaját kitalálni, mivel terhességi cukrom van. Arról nem beszélve, hogy minden 2. hét hétfőn jelenésem van a dokinál és legtöbbször nem végzek 12-ig, akkor meg tuti ott kell hagynom.

az ígért pocikép:

Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok !

Köszönöm a szíves invitálást-fogadtatást Kép

Ha megengeditek, akkor még egyelőre "ömlesztve" írok és nem személyreszólóan, mert azért még nem mindenkivel vagyok képben Kép

Azért mégis egy kivétel: GRATULÁLOK A KISLEÁNYHOZ KRISZTA !

Én is genetikai vizsgálat eredményeképpen tudtam meg először a legkisebbemről azt, hogy egészséges, miután pedig közölték, hogy XX Kép Kép majdnem mindenkinek nyakába borultam a váróban.

Mentségemre hozom fel, hogy az első három gyermekünk fiú. / Félreértés ne essék, nem adnám Õket semmi pénzért, de vágytam már egy kis puncisra is ! Kép Kép

A legnagyobb( Bence) 18 éves lesz májusban, a második(Ákos)16 lesz nyáron, a harmadik (Danika) 11 éves lesz rögtön. A pici lány (Zitus) pedig mindjárt 16 hónapos lesz /pedig úgy babáznék még vele !/ szerencsére szopik 1000-rel még / egy kicsit nem is bánnám, ha ritkítaná már / A nagyok természetesen élvezik a kicsi jelenlétét, a kicsi pedig kezdi az ujja köré tekerni a nagyokat / az apját és engem is beleértve Kép/ Szóval Lányok, aki kacérkodik a negyedik gondolatával: HAJRÁ!! Én, ha három éve valaki azt mondja, hogy belevágunk a negyedik gyerek projektbe, csak néztem volna rá... /párommal 19 éves házasok vagyunk/ de úgy 2003 Karácsonyán belémhasított, hogy nálunk már soha nem lesz babaillat, gőgicsélés stb... és megpendítettem a páromnak,Aki láss csodát, azonnal helyeselt Kép. Istennek legyen hála februárban már útban volt a mi kis Hercegnőnk... / pedig én azt hittem, hogy lehet teherbe sem esek már a korom miatt.../
Na egyelőre elég volt belőlem, bátran kérdezzetek Kép

Pussz. Mindenkinek:

Gotti és Zitus
gottianyu

Kriszta!

Gratulálok a nagyon jó hírhez, a pocaklakó kislányodhoz!KépKépKép Szép nagy a pocakod!
Jó egészséget kívánok nektek!

Gotti!

Szép nagy család vagytok, ez nagyon szép!Kép
Mondjuk mi is csak eggyel vagyunk kevesebben...
Tényleg, Ti hogyan oldjátok meg a háztartást?
Mindenki kiveszi belőle a részét? Van esetleg külső segítség? Mi mindíg megbeszéljük, hogy ki mit csinál, de sajnos az a vége, most, hogy itthon vagyok, mindent hajlamos vagyok megcsinálni mindenki helyett. És ez most kezd túl sok lenni.
Családi házban élünk, nem is kicsi, van kert is.
Tudom nem kéne a nagyok szobájába is bejárnom, de nembirom ki a rumlit. Ezen változtatnom kellene.
Bocsánat, hogy ilyen "hétköznapi" dolgokat is felvetettem, de elfogadok tanácsokat.

Van még vmi. ami nyugtalanít. Mégpedig a Lucus cumija. Ha már rászoktattuk szegénykét, most hogyan szoktassuk le róla? Már régóta csak az alváshoz kapja meg, de mintha kicsit kinyomta volna a fogacskáit, bár ezt csak én látom állítólag. A nagyoknak nem volt, ezért nem tudom. Nem baj, ha egy 2 éves gyerkőc még cumival alszik?
Volna vmi. jó tanácsotok erre is?

Üdv:Ancsi
ancsi65

Kriszta ( Nyanya)

Nem nagyon értem, miért mondta az óvónéni, amit mondott - én biztos visszakérdeznék, miért olyan rossz - bár tény hogy a legtöbb gyerek nem nagyon szereti az alvást, de általában elég hamar megszokják és elfogadják. Egyáltalán nem kell, hogy rossz legyen - néha előfordul hogy valaki nagyon rosszul viseli de ez a ritka kivétel.

Mindenképp érdemes kivárni, míg Balázs megszokja a délelőttöket, szívesen jár oviba, ha van időtök, ne sürgesd ebben, meg fog érni rá. Hogy mikor, azt az óvónénivel kell egyeztetni, ő látja, hogy halad a gyerkőc beszokása. Amikor már "stabilak" a délelőttök, akkor érdemes.

Ha van "alvóka", azt feltétlen vigyétek be, és eleinte jó ha ébredésre ott vagy érte.

Nagyon szép nagy a pocid...Kép))
az enyém szinte nem is látszik, ez aggaszt is kicsit, hogy biztos minden rendben van-e...
Ma megyek dokihoz, remélem csupa jót mond.

Ancsi
Látom, a Jánosban szültél, milyen a szülészete? Írj légyszi erről amit fontos tudni.
Cumiügyben nincs tapasztalatom, de szerintem 2 évesen rendben van a dolog.

Üdv: Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Köszi, megnyugtattál, mert már kezdett lelkiismeret furdalásom lenni. Tegnap meséltem egy barátnőmnek és azt mondta, hogy be ne vegyem, csak azért mondják, hogy a maguk munkáját megkönnyítsék és minél több gyereket hazavigyenek már ebéd után. Azt hiszem igaza van, nem foglalkozom az óvónéni véleményével, legalább is ebben most nem. Na meg másban is csak fenntartásokkal. Látja, hogy terhes vagyok és tudja nem dolgozom, ezért át akarja passzolni, de nem hagyom Kép A gyereknek is szüksége van az ovira és nekem is a nyugira. A harmadik nap pl megkérdezte, hogy tud e egyedül enni a gyerek. Mondtam, hogy persz, ha olyan a kaja, hogy szereti Kép Csak mert kézzel evett. Na ezen csak röhögtem. 2 napig evőeszközzel evett, harmadik nap kézzel belenyúlt és megkérdezi tud e enni. Micsoda hülye kérdés, nem tűnt fel eddig? Itthon is szokott malackodni, tegnap pl kitalálta, hogy gyurmázik a tejbegrízzel. Ne tudd meg hogy nézett ki. Jó hogy rászólok, de ha minden szarért megbüntetném, akkor egész nap a szobájában kuksolna büntiben. Végül is 3 éves mi a fenét várnak tőle. Na mindegy ezen már nem is idegesítem magam. Amúgy nagyon aranyos az óvónéni, meg vagyok elégedve vele, csak kellett nekem is 1 hét, hogy rájöjjek, nem kell mindig komolyan venni.
Ma mentem érte ebéd után és pont ment wc-re egyedül és senki nem kísérte ki. Balázs még nem tudja kitörölni a popsiját. Ilyenkor egész nap szaros popóval rohangálnak? Nálatok ez hogy ment? Bocsi a sok kérdésért, de én úgy kiakadtam ezen.

Kép

KépKép
nyanya67

SziasztokKép
Gyors bekukk.

AncsiKép
A fiam cumizott. 2 éves volt, amikor elvettük tőle. Könyörtelenül.Kép Egy éjszakát sírt ("Hó puci?"= hol a cumi?) Ennyi volt. Soha többet nem kérte. Nem is emlékszik rá. Valahol hallottam, hogy 2 éves kor előtt kell "elvenni", mert akkor még nem emlékeznek rá. Nem tudom. Nekünk bejött.

Voltam ma orvosnál. Kaptam clostyt. Egy hónap próba, aztán átjárhatósági. Most itt tartunk.

További kellemes estét mindenkinek!Kép
Vendég

Sziasztok!

Kriszta (nyanya)
Jó nagy már a pocid, hány hetes is vagy most?
Olyan ritkán jövök be, hogy már nem tudom követni az eseményeket.

Mai napra voltam kiirva a babámmal. Gyújtottam neki gyertyát. Kicsit féltem ettől a naptól, de nem volt rosszabb mint a többi.
Olyan jó ide bejönni, itt mindenről lehet beszélni. Olyan mintha mindenkit már régóta ismernék

Jó éjszakát mindenkinek
kata34

Kata!
15 hetes vagyok uh szerint, de a menzesz szerint már 16. Kicsit nagyobb a pocakom mint kéne, de mindegyik terhességemmel ilyen nagy volt.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya!

Az óvónénit nem árt komolyan venni, de ha kételyed van azzal kapcsolatban, amit mond, kérj tőle fogadóórát és beszélj vele, miért gondolja azt amit gondol. Nem biztos, hogy a saját kényelme miatt, a beszokás folyamatát ő látja, lehet, hogy még nyűgösek a délelőttök? Nagyon fontos, hogy bízni tudj abban, akire a szemed fényét rábízod, mert enélkül nem tudtok eredményesen együttműködni - Balázska érdekében. Az ajtóban, érkezéskor/távozáskor nincs idő alapos beszélgetésre, kérdezd meg, mikor érne rá erről beszélgetni. A beszokás folyamata minden gyereknél másképp halad, én ismeretlenül nem tudom megítélni. Írhatnék kisregényt még erről, de itt nem biztos hogy mindenkit érdekel - ha akarod, írok magánba.

A wc-re menéskor mi sem kísérjük ki a gyerekeket, csak ha ezt igénylik. Legfőképp azért, mert akkor hosszú percekre egyedül kellene hagyni bent 20-25 gyereket, és biztos tudod a saját csemetédről, hogy egy pillanat alatt is történhet baj. Ez 20 gyerek között fokozottan igaz.
Ha a dajka ott van, ő figyel a mosdóra, ha nincs, elmondjuk a gyerekeknek hogy kiabáljanak ha készen vannak, s akkor gyorsan kiszaladunk popót törölni.Nálunk a terem és a mosdó között csak pár lépés a távolság, meghalljuk ha szólnak.
Ahol a mosdó messze van, ott a dajkák fokozottan figyelnek erre.
Nálunk vegyes csoport van, a nagyok sokszor szívesen vállalkoznak rá, hogy kikísérjék a kicsiket. Nagyon helyesek, ahogy pátyolgatják egymástKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szücsi!

Bizalommal kapcsolatban igazad van és remélem a későbbiekben nem lesz gond. Az ott alvás nem Balázsra vonatkozott, hanem álltalánosságban beszéltünk róla. Én semmi képp nem akarom sűrgetni. Ami a gyereknek a legjobb úgy lesz, csak tudni szeretném a tervet. Azért nem gondolom, hogy mindenben egyet kell értenünk, ettől még bízom benne és szimpatikus. De ahány ember annyi vélemény. Még mielőtt beíratkoztunk megismerkedtünk, mert fontosnak tartottam, hogy milyen az óvónénink és nem is csalódtam benne, de ettől még egy-egy dologban eltérhet a véleményünk.

Egyébként sokaktól hallom, hogy terheseket és kisgyerekeseket szeretik lebeszélni az óvódákról. Sőt van ahova fel se veszik a gyereket, mert anyuka úgy is otthon van és majd vigyáz a nagyra. Pedig szerintem a gyerek fejlődéséhez kell.

Én azt hittem, hogy mindig van +1 segítő. Szerintem lennie kell. Aranyosak lehetnek a nagyok, ahogy kísérgetik a kicsiket Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Icus!

A János szülészete nem annyira csilli-villi, legalábbis kétéve még nem volt az. De ettől még olyan igazi szülőszobás hangulatú, nemcsak mint egy műtő. Úgy emlékszem van benne 2 olyan nagyszoba, ahol egyedül csak Ti vagytok bent, akit-akiket szeretnél, hogy bent legyen veled. Van benne nagy gumilabda, bordásfal, CD lejátszó Rózsaszínű szülőágy, szép képek a falon-babásak-,
székek, fotel a családtagoknak. Ha éppen nem foglalt, szülhetsz ott. Nekem is jutott egy ilyen szoba. Az a baj nem emlékszem igazán 1 ill.2 volt.
Azután vannak a szülőágyak hagyományosan, spanyolfallal elválasztva. Abból több is van, de igazából minden nagyon kultúrált.
A szobák kicsit régimódiak, van lehetőség pénzért olyat kérned, ahol egyedül vagy a babával, vagy ketten vagytok. De vannak 3-5 ágyasak is. Én egy 3 ágyasban voltam. Bent volt a WC és a zuhanyzó is.
De van szoba, ahonnan ki kell menni a foplyosón lévő fürdőszobába. Tisztaság: átlagos.
Nővérek, csecsemősök kedvesek, segítőkészek.
A babákat nappalra kiadják, kiskocsiban tolhatod ki Õt. A fiúknak kék, a csjsziknak rózsaszín dukál. A kocsikban légzésfigyelő, tea, kistakaró van. és még kamillás oldat is, ha kell a baba szemére. Ruhát a babák ott kapnak, de pelust jó ha viszel, bár ajándékcsomagokat is adnak, abban van elegendő. A minta popsikenőcs is elég lesz.
Magadnak a szülésutánra vigyél betéteket. Ja és van motoros mellszívójuk is, olyan állványos, azt el lehet kérni a csecsemősöktől, de vidd el a sajátodat is, mert a motorosért sorbanállás van.
Hát ennyi jut most eszembe, ha van kérdés írd meg!

Mindenkinek szép napot kívánok!Kép

Ancsi
ancsi65

Szia Kriszta!

Valóban az lenne a jó, ha mindig ott lenne egy dajka, de ez sajnos nincs mindig így. Minden csoportnak van 1 dajkája, aki vagy délelőttös, vagy délutános éppen. A nap többi részében a másik csoport dadusa - elvileg - besegít, ha épp ráér.
Amikor bent van a saját dajka, akkor sincs mindig a csoportban. Sok más dolga akadhat pl. mos, vasal, segít tálalni vagy mosogatni stb. Így viszonylag gyakran előfordulhat, hogy az óvónéni egyedül marad a rábízott gyerekekkel. Ennek mértéke óvodánként, az ottani szokásoktól függően nagyon eltérő lehet.
Nekem fogalmam sincs, hogy "kezdő" anyukáknak Kép ez a rendszer kívülről mennyire áttekinthető, milyennek látszik.
Ehhez jönnek a betegség vagy egyéb okból történő hiányzások a felnőtteknél, nálunk egyik télen a felnőtt dolgozók 2/3-a egyszerre influenzás lett, de gyerekek annyian voltak mint égen a csillag. Így tellt 3 hét. Gondolhatod...Kép

Ancsi
Köszönöm az infókat, a szülés csak nyáron lesz esedékes, így az apró részletek még nem foglalkoztatnak. Nem a csili-vili a lényeg, a többi meg úgy tűnik, rendben lesz.
Több ágyas szobába bejárkálnak a látogatók? Az elég zavaró lehet. Erről mit gondolsz?
És éjjelre ha elviszik a babát, lehet kérni hogy ha éhes hozzák vissza megszoptatni? Nem szeretném hogy üvegből etessék, ha lesz elég tejem.

Voltam dokinál, azt mondta, ne aggódjak hogy nem nagyon látszik a terhesség, a baba rendben van, CRL 10 cm Kép Nagyon megnyugodtam.

Pussz mindenkinek.

Icus 15+3

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus,

igen, sajnos bejárkálnak a látogatók, mert szinte bármikor be lehet menni látogatni. Ez nekem sem volt jó, képzeld kintvannak a babák, és a szomszédodhoz jön az egész rokonság, mikor éppen szoptatsz, és ráadásul dececmber van, jó kis náthás idő...
Az én családom mindíg csak beintegetett, hogy jöhetnek-e? Én inkább kimentem hozzájuk a folyosóra, vagy egyenként jöttek be. A többség azért körültekintő volt.
Az éjjeli babakihozásról nincsenek tapasztalataim, én is gondoltam rá, de mivel nappal a fentiek miatt nemigen tudtam szundizni sem, én nagyon fáradt voltam estére. Így az éjszakát végigaludtam. A babáknál a hűtőben mindenkinek volt névvel ellátott saját üvege, ebbe lehetett gyüjteni a lefejt anyatajet, már aki tudott az első napokban varázsolni. Azt adták a piciknek., igaz, hogy üvegből. De ennek ellenére napközben Lucus jól szopizott 16 hónapon keresztül, 7 hónapig csak anyatejen élt.

Szióka!
ancsi65

Icus!
Szerencsére nálunk legtöbbször van 2 ember. Mondjuk 28 gyerekhez kell is, még ha nincs is mindig teljes létszám. A gyanúm az ottalvással beigazolódott. Reggel beszéltem az óvónénivel (most a másikkal), hogy mikor kezdjük az ottalvást. Ez a második hetünk az oviban. Azt mondta, hogy még 1 hónap. Na ezen kiakadtam és megkérdeztem, hogy miért, hisz azt mondták, hogy 1-2 hét a beszoktatás. Válasz: mert nagyon szűkösen vannak és sok a gyerek. Nincs idő mindenkihez egyenként odamenni és múltkor mikor kérdezte milyen alvó Balázs, azt mondtam, hogy nehezen alszik el. Hmm. Legközelebb hazudok ez már 100%. Erre én azt válaszoltam, hogy legalább próbáljuk meg, mert szerintem közösségben hamarabb elalszik, ha látja, hogy a többiek is, mivel elég kis majomka. És még mondtam, hogy nekem ez egyébként is kényelmetlen, mivel 2 hetente nőgyógyászhoz havonta pm dokihoz járok és mivel délelőtt ovi még időm sincs átvinni a gyereket anyukámhoz. Na erre a válasza felháborított, de megpróbáltam nem kimutatni az indulataimat. Visszakérdezett, hogy miért nem időpontra megyek a nőgyógyászhoz. Én hülye elmagyaráztam neki, hogy cukros vagyok és 1 héten 1x rendel a szakorvos, akihez vidékről is járnak fel és ilyenkor min fél 1-ig ott vagyok. Utána rohanok enni, mert 1-kor ennem kell és nem mindegy mit. Úgy hozzátettem volna, hogy semmi köze a magánéletemhez. Nehogy már magyarázkodnom kelljen egy állami óvódában. Csak mert terhesen itthon vagyok. Ha dolgoznék nem szarakodna, de nyílván azért nem dolgozom mert veszélyeztetett vagyok, ezért is járok egyenlőre csak 2 hetente a dokihoz, de később valószínű hetente kell. Nekem meg elég fárasztó lenne reggel lerohanni az oviba gyereket átöltöztatni aztán 2 óra múlva érte megint öltözés utána haza, hogy enni tudjak, persze szintén vetkőzés és fél óra múlva öltözés, mert vihetném is megőrzésre anyuhoz. Onnan doki majd vissza a gyerekért. Na ezt nem. Anyut meg nem fogom ilyen időben elrángatni, mikor erre van az óvóda. Ennél kíméletesebb a munkám, mert bemegyek leülök a számítógép elé és ha végeztem hazajövök.
Végül megbeszéltük, hogy hétfőn elkezdjük, legalábbis megpróbáljuk. Azt hiszem azt fogom hazudni, hogy mégis csak be kell járnom dolgozni. Félek, ha nem hazudok kipattan belőlem az igazság, hogy ne avatkozzon a megánéletembe. Amúgy a barátnőm lábát jövő héten műtik és nekem kell majd hetente 2x gyógytórnára vinni, mivel mindenki más dolgozik, de ezt már csak nem kötöm az orrára. Na és még terhestornára is szeretnék járni. Bocsi, hogy így kikeltem magamból.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Pár nap alatt egészen megújult a csapat. Üdv. mindenkinek.

Krisztanyanya! Tényleg jó nagy a pocakod! Gratulálok az egészséges picidhez. A néven már gondolkodtatok?

Kata! Gyere gyakrabban hozzánk!

Icus! Csepelen is laksz, vagy csak ott dolgozol? Azért kérdezem, mert én csepeli vagyok! Mondjuk Óbudán dolgozom!

Sziasztok!

Gabi

Gabi
paga

Paga!
Név már 3 éve van Kép ugyanis férjem annyira lányt akart, hogy eleinte csak lány nevünk volt és szegény Balázst hónapokig Blankának hívtuk a pocimban. Remélem nem lett személyiség zavara Kép Én másodiknak is inkább fiura vágytam, de nagyon örülök, hogy lány lesz, mert így mindenkinek a kívánsága teljesül. Anyukám mindig azt mondta, hogy "mindegy hogy mi, csak lány legyen" Nővéremnek is fia van így végre egy lány unoka lesz, Blanka Krisztina
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Megértem az érzéseidet az óvónővel kapcsolatom, de hidd el, jobban jársz ha maradsz az őszinteségnél, csak kérj fogadóórát és beszélgess velük. Nem azért, hogy a magánéletedben turkáljanak, hanem hogy ÉRTSÉK, miért fontos neked az ottalvás. Hidd el, láthattak már pár olyan szülőt, aki puszta passzióból alig várja, hogy "lerázza" végre a gyerekét. Ha tudják, mi az ábra, ők is másképp fognak állni hozzád.
Szerintem érdemes megpróbálni az alvást, ha Balázska nem tiltakozik, aztán majd meglátjátok...
Igazad van abban, hogy sokszor előfordul, hogy az oviban azok is elalszanak, akik otthon már nem nagyon szoktak.

Szia Paga
De jó, hogy Te is Csepeli vagyKép. Mi a Sétányokon lakunk, és Ti merre?
Csepelről Óbudára járni dolgozni... brrrr...Kép Mennyit utazol?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

SziasztokKép

Apró életjel magunkrólKépKép
Voltam ma ctgén, minden rendben volt, a flowmetria is megfelelő volt, a csaszi hegem 4 mm, amire azt mondták hogy nem kell izgulni, pont jó.
A lényeg a végén derült ki: elég hosszú várakozás után végre megtudtuk igy négy héttel szülés elött hogy ujra kisfiut várunkKépKépKép
Nevünk még nincs, apa dolga a fiú név kitalálása, de még nem erőltette meg magát.

Vérnyomim elég jó, vagyis a mai 24 órás mérések alapján azt mondom hogy no paraKépKép
Viszont sajna elég sok vizet kötöttem meg az utcsó héten, igy azt hiszem itt lesz a hétvégén az ideje egy kis krumpli diétára hogy csökkenjen, mert igy elég gázosan érzem magam.

Üdv az újaknak a fedélzeten, tök jó hogy beindult ujra a topic.

KrisztaKép
Nagyon szép pocid van és elég hamar meglátszik rajtad a várandóságKép Gratula a kislányhoz (bevallom kicsit irigykedem, de hát nálunk már csak férfiuralom maradKépKépKép )

PagaKép
Jó hely csepel nagyon, most is ott dekkol a nagyinál a fiamKépKép legalább tudok egy kicsit pihenni: takarítok ezerrelKépKépKép
Sikerült teljesen visszarázódnod már a munkába?

puszi
Ági
36+1

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Icus!
Én is azt gondolom, hogy úgy hiszi passzióból adnám le Balázst, de még ha így is lenne (nem így van), akkor sincs köze hozzá. Nem az Õ dolga mérlegelni. Neki csak a beszoktatás ütemének megállapítása a dolga, kizárólag a gyerek érdekeit, tulajdonságait stb figyelembe venni. Úgy érzem őszinte csak úgy lehetek, ha kitálalom a magánéletem, de én nem haverkodni megyek és nem magamról kéne beszélnem illetve magyarázkodnom, hogy miért is akarom leadni a gyereket 2 hónappal a 3. szülinapja után, amikor ez az élet rendje és mások már 2 évesen leadják. Nyílván a gyerekről nem fogok hazudni az Õ érdekében, bár már ebben sem vagyok biztos, mert az ottalvásos sztorit ott rontottam el, hogy őszinte voltam. Hát majd meglátom mi lesz ebből. Egyenlőre annak örülök, hogy a gyerekekkel nagyon jól bánik és ez az elsődleges szempont.

Ági!
Én is gratulálok a fiúcskához és én is irigykedem ám, hogy már mindjárt mész szülni. Szívesen cserélnék veled Kép Olyan jó lenne már túl lenni az egészen és végre abbahagyni a diétát. Most már jelentkezz be sűrün, hogy tudjuk még egyben vagy, mert akkor ha nem jössz tudni fogjuk, hogy már babázol. Elég csak egy kukk Kép

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Megszületett ma a bátyámék kisfia. Már nagyon várom, hogy láthassam. Császármetszéssel született, mert a sogórnőmnek nem voltak fájásai. 3900 gramm. Holnap bemegyek hozzájuk a korházba.
Beszéltem ma a kisfiam tanitónénijével. Azt mondta, hogy a Petya olyan mint aki el van varázsolva, de nagyon aranyos. Tényleg eléggé szeleburdi, de én ilyennek imádom. Elfelejti felirni a leckét, nem emlékszik elöző nap mit mondott a tanitónéni. Viszont jól tanul.

Paga

Én békásmegyeren lakom, de pár éve még Óbudán laktunk. Merre dolgozol?
kata34

Kriszta!
Egyetértek veled, amit az utolsó mondatban írtál: legfontosabb, hogy jól bánik a gyerekekkel. Biztos minden rendben lesz az alvással is.

Szia Ági!
Én is gratulálok a kisfiúhoz, és szívesen lennék a helyedben. Nem a baba neme miatt - az nálunk (1. baba) mindegy - hanem hogy túl vagy a kritikus vizsgálaton és az azutáni várakozáson, bár olvastam, hogy eléggé megkínoztak az amnioval...Kép

Ugye, hogy jó hely Csepel? Kép Főleg a kertváros, bár én sajna nem ott lakom. Sokan, akik nem is nagyon ismerik, csak a központ nyüzsijét látták, mondanak róla mindenfélét...Kép
Merre laknak a nagyszülők Csepelen?

Jól láttam, hogy hajnali negyed kettőkor írtál?? Jól bírod, ilyen nagy pocakkal... Vagy ilyenkor már aludni nehezebb? Kép

Szia Kata
Szerintem nagyon ügyes lehet a kisfiad, ha az elvarázsoltság mellett is jól tanul Kép
Addig nincs baj. Hányadikos?

Pussz mindenkinek: Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?