Új privát üzeneted érkezett!

Kanga! Gratulálok!! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kanga, sok boldogságot a gyerekeidhez és jó egészséget!!! Kép Kép Kép

Szeretettel:

ildikó
ld
 


Kanga!

Sok boldogságot!
Jól tartottad a "kis" albérlõdet, megnõt rendesen.

A férjem az enyémre azt mondta, hogy kilós kenyér, akkor a tied "kétkilós". Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Pankamama!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a Balatonnál!
Ezek szerint nem csak Gedó nem tud idegen helyen aludni. Kép

Madárka!
Dehogy erõltetem a kúszást! Megy amerre akar és amikor akar! Kép

Ancsa!
A mi védõnõnk is mondta, hogy a Panadol csak enyhébb láz csillapitására való. Ha 38,5 felett van, akkor inkább kúp.
Kitartást a tornázáshoz! Kép Én is tornázok két hete és már látszik az eredmény. Csak igy tovább! Kép

Nálunk minden rendben. Kép Gedó megmutatta a második foga fehérjét is Kép

Ágci!
Üdv közöttünk! Remélem jól fogod magad érezni itt! Nem tudom, emléxel-e rám a friss kimamáktól... Kép Ott már találkoztunk.
Puszi mindenkinek Kép
helga
 
 


Kanga!

Én is sok szeretettel gratulálok a babádhoz!
Sok tejcsit kivánok, vigyázzatok magatokra és majd mesélj,ha lesz egy kis erõd! Kép
helga
 
 


Sziasztok,
Pankamama,
Megköszönöm, ha megkérdezed. Zselével akkor is moshatom, ha öblíyteni még nem tud? Lenyelné az egészet. És ebben felnõtt méretre való fluorid van... Azért mondta a sdoki is, hogy csak minden másnap kenjem vele (meg Ákos is, Pele férje). Körömért nem irigellek, a páromnak '97-ben vágták ki, tavaly õsszel merte azt mondani, hogy na, meggyógyult... Kép

Panadol: Nejkem a gyerekorvos azt mondta, hogy a panadol kisebb mértékû lázra jó (39 fokig), utána az Amidazofen (nem így kell írni, de vmi hasonló Kép) a jó. 40 fok felett pedig azonnal hûtõfürdõ. Én a magas láztól egyébként azóta rettegek, mióta láttam tavalyelõtt egy dok.filmet szellemi fogyatékosokról, akik egy színházi elõadást tanultak be-adtak elõ, és volt köztük egy (asszem) lány, aki teljesen egészségesen született, de egyx pici korában hosszú ideig tartó nagyon magas láza volt, és ezt az agysejtjei sínylették meg KépKépKép

Hopp, most olvasom, mit írt Madárka a paracetamolról Kép. nem baj, nem törlöm ki az enyémet... Kép

Verus, olyan jó, hogy újra itt vagy, hiányoltalak már! Csüt-ön jöttök?

Ágci,
nemtm, Pele ír-e ma este (moziba készültek, bár oda már három napja Kép), pont ma mesélte, hogy a fia még jóval egyéves kora után is sokat bukott, amikor már pedig nem csak szopizott. Refluxa neki sem volt, nagyon jól fejlõdött, egyszerûen ilyen alkat volt. Szerintem ha a babád jó kedélyû, szépen fejlõdik, semmi gond nincs. Nyithatsz egy túróboltot max. Kép

Hehe, olvasom a "lázas" hozzászólásokat. Nálunk az az elv (innen-onnan összeszedegetve), hogy 38,5 fokig nem csillapítok lázat, 39-ig Panadol, afelett Amidazofen.

Kanga,
nagyon jó egészséget és sok boldogságot Nektek! Mielõbbi felépülést, sok tejcsit, sok pihizést!

puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Szia mindenki!!!

Kanga férje vagyok és az Õ nevükben szeretném megköszönni jókívánságaitokat! Átadom Nekik feltétlenül!!!!
Amint tud szerintem egybõl géphez "pattan" és mindenkinek mesél majd (már amire emlékszik)

Addíg is sziasztok

Zsebipapa
zsebipapa
 


Sziasztok!

Képzeljétek! Isti azóta nem fulladt! Még mindig furcsán köhög, nem nagyon tud felszakadni a váladék, de rásegítettünk egy kis bodzaszörppel, valami csak lesz! Ja, a múltkor szedtem egy csomó bodzát, egészen Kesztölcig mentem érte, erre most kiderült, hogy van a kertünkben is egy aprócska bokor...

Andris pedig elindult a mûvészet rögös útján: a szülinapjára kapott egy furulyát, mivel szeptembertõl zenét fog tanulni a suliban. Isti tavaly még tudott kottából furulyázni, remélem, hamarosan belejön megint és az öccsét is megtanítja, különben szeptemberig belesüketülünk a próbálkozásba. Kép

Norcsi, köszi! Örülök, hogy tetszett Bánknak, gondoltam, hogy megint ott ül az öledben a kis sajtkukac! Kép

Barika Andi, köszi, Andrisnak átadom. Ne bánkódj a felvételi miatt, jövõre már az idei tapasztalattal is gazdagabb leszel, biztosan jobban fog sikerülni.

Málna: Az aprómagvas gyümölcsök (eper, málna, szeder, stb) egyéves kor elõtt nem ajánlottak, de mivel nagyon allergizálnak, akár tovább is lehet várni velük. De maga a gyümölcs allergizál, akkor is, ha eltávolítod, leszûröd a magját. Ugyanez a helyzet a kivivel is. Ezeket a gyümölcsöket érdemes nagyon óvatosan, egyszerre kis mennyiséget kóstoltatva bevezetni. Úgy, ahogy az elsõ ételeket a 6 hónapos babánál.

Veeeeruuuus! De jó, hogy visszataláltál! Gyere ám bográcsolni!

Evey, módosult a kaja-igény: 1 felnõtt +1 gyerek adagot kérünk szépen, elfelejtettem, hogy addigra Isti vízitáborban lesz.

Ági, nem vagy egyedül, én is csak utólag tudok tervezni Kép

Évi, köszi, átadom!

Ancsa, ti nem lettetek köhögõsek a bodzaszörptõl? Nálunk a férjem már nem meri inni, mert eddig minden évben megköhögtette.

Andi, remélem, jobban vannak a lánykáid! Gyógypuszik mennek!

Szile, megdöbbentõen alacsony a ház ára. Ez most végülis rönkház vagy szendvicsház?

Ágci, egy barátnõm kislányánál szintén nagyon sokáig visszaköszönt a tejcsi-túró, aztán egyszer csak úgy abbamaradt, hogy észre se vették. Ki kell bekkelni, amondó volnék. Jópofi lehet Gabó, ahogy gyömöszöli a szájába a kezedet.

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Kanga

Nagyon sok boldogsagot es jo egeszseget nektek.

Napocska
napocska
 
 


Kanga és Zsebipapa!

Nagyon sok boldogságot a nem mindennapi méretû kislányhoz, gratulálunk, és majd várjuk a részletes élménybeszámolót is.

BarikaAndi ne keseredj el, kitartás,jövõre biztos sikerül, akkorra már nagyobb lesz a kislányod is, jobban fogsz tudni készülni!

Iboly, hát elég sokat trónol az ölemben. Olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a pici babák hogy élik meg a félelmeiket, pl. azt ha az anya kimegy a szobából, õk úgy veszik, hogy elhagyták õket, és teljesen pánikba esnek. Így már érthetõbb a zokogás amivel fogadja (meg korábban a lányok is fogadták) amikor kimentem a szobából, ezért mindig csak laposkúszásban tudom elhagyni a szobát hogy ne legyen cirkusz. Na de ha rádöbben hogy nem vagyok ott... Még éjszaka álmában is (mellettem alszik ugye) van úgy hogy kinyitja a szemét, meggyõzõdik arról hogy ott vagyok-e mellette, aztán ha igen, akkor békésen szuszog tovább. Olyan aranyos! Tegnap beállított a védõnõ (váratlanul, ahogy szokott) és mondta hogy hát a fõzelék az már nagyon kell, azt már mindenképpen, én meg ráhagytam. Még épphogycsak a gyümiknél tartunk, egyharmad üveggel eszik általában, meg este már tejpépet is kap, ugye szerinted is ráérnek még a fõzelékek, hiszen mellette szopik rendesen, sokszor (éjszaka is) és nõ is heti 110 grammokat.

Ágci üdvözöllek a topicban, érezd jól magad!

Na megyek, sziasztok, cupppp: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Egészen véletlenül találtam Rátok, és eddig csak olvasgattam a topicot.
Zsóka! Nekünk is van egy házunk Kutasón, és szinte minden hétvégét ott tölt a család, a gyerekek az egész suliszünetben ott vannak a nagyszülõkkel. Nagyon szeretünk ott lenni, amikor megérkezünk, szinte "ránk szakad" a nyugalom. Kb. 5 éve vettük a házat és már rengeteget költöttünk rá, és még többet dolgoztunk, hogy kényelmes legyen. Ti is vályogházat vettetek?

ballagabi
ballagabi
 
 


Kanga,
nagy-nagy gratula a kicsi lányhoz!!!!!! Kép

Ágci,
kölcsön tanács visszajár: Ruben 2 éves koráig bukott, nem is keveset. Aztán elmúlt. Szerintem nincs értelme aggódni. Az a lényeg, hogy jól fejlõdik. Kép
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Kanga: gratulálok a kicsi (nagy) lányhoz!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok! Meg várjuk a beszámolót! Kép

Hú, annyi mindenre akartam reagálni...

Bukás: BÁlint is jó kis bukós baba volt, gyönyörûen tele volt a szõnyeg vele. Szerintem amíg a kaják jelentõs része anyatej, addig teljesen reális. Az üdlögélés-mászás stb valamit javít a dolgon, az egyre több szilárd egyre kevesebb folyékony az ami igazán változtat.

Lázcsillapítókról már mindent elmondtatok. Én a panadolt nagyon gyorsan elhagytam, *va drága 3 gyerekre, pláne nem pöttömökre számolt mennyiségekben. Elég hamar megtanítottuk õket a tablettákra (c -vitaminnal gyakoroltunk, bármikor, mondván, ha kiköpik sem történt semmi gond), és mikor az már jól ment, onnantól paracetamolt is rubophen formájában adtam nekik. Az amid. kúp sokáig bevált, fõleg az ikreknél, mert õk tûrték a kúpot. Bezzeg Bálint nem, nála az Algopyrin még valami, de a tartós nagy láznál (influenza -szerûek) a Cataflam az, ami meggyõzõ. Most legutóbb a tavasszal Ilcsi tüszös mandulagyulladásánál is az vált be.

Fülek: számoljátok össze kinek kell kövirózsa (mint legjobb fülgyógyszer, nekünk is nagyon bejött), és viszek egy regimentet a talira!

Tali: számoljunk ránk 3 felnõtt és 2 gyerek adagot, mert ha finom lesz (márpedig ajánlom, hogy az legyen! Kép ) akkor BÁlintra felnõtt mennyiséget kell számolni... Mi igyekeznénk korán menni, mivel korán távozunk, kéretik mindenki, akivel még nem találkoztam, de most itt a lehetõség, szintén idõben odaérni!!!

Iboly: mondtam már, hogy milyen hasonlóak vagyunk? Van egy allergiás-asztmás nagy fiúnk, van egy középsõ gyermekünk, aki most kezdi a sulit, és van egy legkisebbünk, aki Gergõ. Kép A többi szinte részletkérdés.

Bodza: nálunk is megy, az elsõ dózis (10 literesével csinálom) fele már elfogyott. Viszont elmorfondíroztam róla, hogy ebben a bodza lényegében pollen, nem??? Nem fogom ezzel esetleg az amúgy is pollenallergiás gyerekem allergiáját a bodzára is kiterjeszteni?? ÉS úgy egyáltalán, ugyanúgy, ahogy a méz is allergizáló lehet, és pollenallergiásookra veszélyes, ez mennyire az??? (nem akarok pánikot kelteni, mert imádom, és BÁlint is issza, csak a lelkiismeretem)

Napocska: a másik topikon olvasottak alapján, milyen terveid is vannak nektek????? Csak nem csatlakoztok elõbb utóbb Verushoz meg Edókához??

Judó: örülök, hogy újra látlak!! (olvaslak) Hajrá, aztán együtt szülünk, jó????
Ha minden jól megy, mennek nyáron úszótáborba az enyémek is, Kistarcsára (mivel oda jártunk oviból), egy hétre. Ebben Gergõ volt a zûrös, mivel õ nem szeretett úszni járni, most is a délutáni, szabad strandolós programok vonzották, de a délelõtti oktatás nagyon nem. Végül azzal vettem rá, hogy ha hajlandó menni, akkor megkapja szülinapjára az általa választott (na jó,általam árban limitált) starwarsos legot...

Rólunk: Gergõ (7 év minusz másfél hó) felsõ 1-ese (az egyik) kiesett pénteken, így most már õ is fogatlan. Csütörtökön volt nulladik szülõi a suliban, kiderült, hogy az eredeti két tannénibõl csak az egyik marad, a másik helyett más lesz. Szerencsémre pont az marad, aki a szimpatikus volt, és aki jön a nem annyira szimpi helyére, az egy szimpatikus nõ. Szóval úgy tûnik, hogy örülhetek neki, hogy az ig.helyettesnõ rábeszélt a gurulós osztályra. Amúgy 16 fiú lesz és 6 lány. Szegény Ilcsi(7 év minusz másfél hó)...bár épp tegnap mondja az óvónéni, hogy mostanában egész jól eljátszik egyedül, mondom neki, gyakorol a sulira... Amúgy ma mennek hozzájuk az oviba a tannénik látogatóba. Bálinték (9 év minusz egy hó) meg a héten nyakra fõre felmérõket írnak, de legalább ezzel letudják erre az évre.
Érik az eper a kertben, meg a borsót szüretelem, és képzeljétek, pöttöm, 3éve ültetett (3. nyarát itt töltõ) cseresznyefánkon (aminek kb 3 szem 50 centis ága van összesen) kb. 100 szem cseresznye kezd pirosodni! Oda vagyok ettõl a fától meg vissza. Szeretem most nagyon a kertemet, mert beindult, most egy-két hónapig mindig van valami friss finomság benne.

Nagyját leírtam, amit meg elfelejtettem, majd máskor. Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Kanga és Zsebipapa! Gratulálok az új családtaghoz, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok nektek! Szép méretei vannak a leányzónak! Várjuk a beszámolót!

Ágci! Én is hallottam olyan babákról, akik sokáig buktak, mellette szépen fejlõdtek, aztán egyik napról a másikra abbamaradt a bukás. Ha más gond nincs, szerintem sem kell aggódni.

Norcsi! Pont miattatok kerüljük messze az említett kórházat! Szerencsére a füles bajokat Zsófi nagyon jól viseli, szerencsésebb, mint én voltam kicsinek. Egy kicsit fájdogál, aztán kifakad és vége. Már semmi baja, éppen szedi szét a házat itthon. Nem tudom, hogy bírja ki ezt a hetet......
Luca tegnap este feltûnõen meleg volt, megmértem, 38.2. Amellett jól van, már csak 37.4, de délután megmutatom a dokinéninek. Remélem, semmi komoly.

Iboly! A gyógypuszik Zsófinál hatottak, kérhetek még egy adagot Lucának is a biztonság kedvéért? Kép
Már ezer éve akarok neked írni szopi ügyben egy kis mesét a tapasztalataimról, de soha sincs annyi idõm. Azért igyekszem....

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!!

Végre eljutottam ide is:-))))) Kép

Ha valakit kihagynék, ne haragudjatok rám, de most nézek át két archívumot is, nagggyon le vagyok maradva, mindig csak a postáig jutottam el (még jó hogy ez itt van az asztalon:-))

Pele!
Olyan jó olvasni Rólatok!! Viki is próbálkozott szopizással mikor látta Mimit enni, de Õ már nagyon harapottKép)) Sajna, Õ csak nekem 4hónapig szopizott, nem emlékszik már ráKép

Madárka!
Nekünk is az espumisan vált be, ha fáj a pici pocakja, de szerencsére nem kell sûrûn... sõt..Kép)
Petra fogacskáihoz gatulkaKép Nekünk nem igazán vált be Vikinél a panadol anno, de a dentinox gel az jó volt. de csak a gél. Nálunk is fogynak a fogkefék rendesen Vikinél is, most kapott unokatesómtól egy elektromosat, és az meg végképp levette a lábáról - remélem ezzel nem kapatom el, szerintetek nem kicsi még az ilyenhez?
GAnikó
Lili mennyi idõs? Bocsi, még nem sikerült mindeki babáját fejbõl megjegyeznem, Viki is a csicsijja babájával kezdteKép))( 10 hónaposan) de nálunk csijjjababa maradt még mindig, szerintem már marad isKép

Zsorka
Szerintem se mérd!! Engem is halálra idegesített a mérleg, a sok méricskélés, fõleg mikor már nem maradt nyugton. Akkor a férjem fogta, és elcsomagolta az egészet. A mérleg szerint Mimike 20gr-kat szopizott.....hááááát nem úgy néz ki a csajszi:-))))

Évi
Hogy van Csongi nózija??

Dia
Az elsõ kocsimeghúzásnáomnál én is bõgtemKép Azóta sem volt több, hál istennekKép Mondókához gratulka!!! Ügy a lánykaKép

Iboly
Isti hogy van? használt a homeopátiásszer?? Andrisra én is büszke lennék a helyedbenKépKép Gergõ hisztije meg kisértetiesen emlékeztet Vikim hisztiejireKép

Andi3
Kitartás a teraszhozKép Ismerõsötöknek a gyerek-etetése...brrrrrr

Evey
Adrián hogy van? Remélem már jól. azért itt egy puszi neki: Pussz
a Zsúrhoz pedig együttérzek veled. Nálunk is hasonló a felállás ilyek alkalmakkorKép Jövõhónapban lesz Viki 2 éves és erõsen gondolkozom, csináljak-e valami zsúr félét. De ugye nálunk sem anyukám részérõl szokott gond lenni...
És bocsi, igazad van Vikinek is úgy számold ahogy másnak... úgysem az foja õt érdekelni, hogy eszik-e vagy sem, ennyi kis lurkó közöttKép (amúgy eszik annyit mint én, képes ráKép )
evõeszköz stb... részemrõl ok

KAdri
leevi jobban van már??? Neki is pusziKép

Ezt most elküldöm, így is jó hosszú lett, olvagatlak tovább benneteket. Apósom viszi Vikit sétálni, apa meg Mimikézik, én meg írkálhatokKép
0611viki
 
 


Sziasztok!

Pankamama! A lápisz beszerezhetõségrõl Madárka írt, nekem nincs infóm.

Verus! Sajnos nincs olyan képem, amit el tudnék küldeni, mert nincs szkennerünk. Bár már játszom a gondolattal, hogy meglátogatom a nemrég nyílt Teleházat, mert ott állítólag van. Ha sikerül eljutnom, akkor szkennelek be képet, és hozzáférhetõvé teszem.

Ágci!
Az egyik tanács, amit mi kaptunk a védõnõtõl, az az volt, hogy szopizás közben is próbáljam meg böfiztetni. Ez nekünk nem jött be, mert akkoriban 3 perc alatt szopizta ki a tejcsi javarészét, ezt már nem tudtam megszakítaniKép Ami nekünk használt (nagyon látványosan), az az volt, hogy tartsuk másképp. Borcsa akkoriban karban szeretett lenni, és háttal nekünk. Amint felvettük, azonnal megfordult. És valószínûleg nagyon nyomtuk a pociját. Ez azonban számotokra már nem releváns tanácsKép És egy érdekesség: Borcsa már jónéhány hónapja ülve bukik – hálistennek egyre kevesebbet, és azt is inkább csak akkor, ha túletetem - , fekve szinte soha…

Kanga!
Mi is gratulálunk a babához! Sok boldogságot Nektek!

Iboly!
Ez rönkház, nem szendvicsház. 12 cm-es átmérõjû, négyszögesített rönkökbõl van. Tömör fa a fal. És hát mi is azért vágtunk bele, mert nagyon alacsonynak találtuk az árát. Aztán persze jöttek az egyebek: rendes beton-alap, nyílászáró üvegezés, gipszkarton, cserép…és a gatyánk is ráment. Mondta nekem annak idején egy kollégám, hogy maga a fal még csak egy kisebb része az egész költségnek, de akkor ezt nem tudtam elképzelniKép

Üdv a többieknek is!

Szile
Szile
 


Itt vagyok megintKép

Norcsi
Gyerekek hogy vannak?

Erika
Olyan régóta szeretnék már elmenni Dobogókõre.. de soha nem tudjuk összehozni- mindig valahol máshol kötünk ki, mikor eszünkbe jutKép

Pele
Nálunk is így van az alvássalKép Miminek is melege volt, mióta csak vékonyan van éjszaka öltöztetve, sokkal jobban alszik. Szegénykém mire én is rájöttem, hogy ezért nyöszörög álmában..
De szépen növögettekKép A lactoherbet én is szeretemKépKépKép Fõleg hidegenKép

Barika Andi
Jajj de aranyos lehet dórika ahogy kicsomagolKépKépKép Én is mindig erre vágytam, de remélem noémi szopizik majd annyi ideig, hogy õ is kicsomagoljon engemKépKép

Ildi
sulikhoz kitartástKép Eperhez és a többihez..húúú...nnnnyaaammmm

Andi
Luca hogy van? lázas még?

Rólunk annyit, hogy szépen nyílogat Viki kicsi hüvelye, már a fele megnyíltKépKép Szegénykém, nagyon nem szereti ha be akarom ecsetelni Neki, de muszály. Próbáljuk valahog yelterelni a figyelmét, játszadozunk közben, nem szeretném ha egy idõ után csak a rossz jusson eszébe. Milyen rossz lehet neki, annyira sajnálom. És közben kamillás vízben csücsülünk. Beszéltem a dokinénivel, azt mondta várjak még nem kell mennem, ecseteljem tovább amíg van a folyadékból. Mostmár jó lesz, csak ha valami gond lenne akkor menjünk. Viszont hallottam már olyat is- otthon anyunál a gyorvos asszisztensétõl- hogyha ettõl az ecseteléstõl nem nyílik meg akkor ugyanúgy megmetszik mint a kisfiúknálKép
Köszönöm a bíztatásokat és minden többi mást, jól esett nagyon, el voltam kenõdve egy kicsikét....
Mimike viszont szombaton megfordult, a kis lustaság. Legalább is Viki hamarabb fordult anno. Tényleg különböznek a gyerekek, mindenbenKép És hát azóta mást sem csinál csak forog és forog és forog. Már meg sem marad a kiságyban. A földön a hempergõn a legjobb Neki, csak a frász kerülget mikor látom Vikit közeledni feléKép De már múlik rendesen a féltékenységi jelenetei, most átcsapott fene nagy imádatba a kistesóért. Most ezért kell nagyon figyelni rájukKép

Csütörtökön is lesz valami?? Vagy ez most nem olyan tali? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de tényleg teljesen ki vagyok zökkenve innenKép

Minden szülinaposna, névnaposnak elõre-utólag minden gyönyõrûséget kívánok!!!!

És ezt küldöm:
Kép

bocsi a hosszúságért, nagyon igyekszem sûrûbben jönniKép

Puszi
Hajni
0611viki
 
 


Sziasztok!

Kanga! Én is gratulálok nektek, a kicsi méretekhez KépKép és az egészséghez és mindenhez. Maradjon így és mesélj el mindent. KépKép

Júdó! Még nem állunk sehogy baba ügyben, illetve már élesben megy a dolog, vége a gyakorlás idõszaknak KépKép Aztán egyszer csak összejön.

Hajni! Lili 14,5 hónapos. Én is nagyon nehezen jegyzem meg kinek mennyi idõs a babája, mert már olyan sokan vagyunk. KépKép

Verus! Láttam ám, hogy integettél... Van egy cég nálunk, akik faházat építenek, erdélyi stílusban. van egy gyönyörû referencia házuk ott ahol anyukámék laknak. 100 négyzetmétert ki tudnak hozni 6-7 millióból. Pankamamának megadtam a telefonszámokat. Sajnálom, hogy a bolt nem jött be.

Evey! Még nem tudom, hogy megyek-e bográcsozni, egyedül mennék Lilivel és hosszú az út odáig. Kicsi lányom pedig nagyon nem bírja egyedül hátul. Még meghányomvetem a dolgot.

PM! Gyere el... KépKépKép Örülök, hogy jó volt a Balcsi.

Örülök, hogy eekora a forgalom. Most megyek elolvasom a leveleket.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


KANGA!!!

Nagy-nagy gratula!!! Ugye mondtam, hamarosan kint lesz, és itt is van!
Sok-sok puszi
Hajni

Kép
0611viki
 
 


Sziasztok,
végre vannak képek. A profilomban is van egy a 3 nagyról, Ráhelrõl még nincs normális. Hogyan kell két képet felrakni?????????

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok,

Hajni,
szerintem tök jó az elektromos fogkefe. Petránál kb 18 hónapos korában akakrok áttérni arra. Van egy elemes is nekünk, azt fogja használni, mert ha azt tönkreteszi, az nem olyan nagy baj.

Andi3,
Zsófi hogy van?

Ildi,
a gyógyszerek árán sokat segít egy gyógyszertártulajdonos nagymamaKép Ami Gergõt illeti, ez zsarolásKép!Vagy csak pozitív megerõsítés?

Iboly,
az rendben, hogy anyatejjel nem tudja túlenni magát a gyerek, ez biztosKép? Rebeka valami eszméletlen mennyiséget tud pisilni-kakilni, ha öt óránál többet alszik, akkor már a váltóruhát is készítem. Vagy csak ugyanolyan vizierõmû lesz, mint az anyja?Kép

Helga,
úgy értettem, hoy addig örülj, amíg relatíve egy helyben vanKép!

Ancsa,
én sem kapkodok lázcsillapító utánKép! Nálunk a hûtõfürdõ a legjobb, mert Petra egyébként is szeret 30-32 fokos vízben ázni. nem kínozzuk a gyereket, gyárilag ilyen. Én télikabátba bújok 18 fokos helyiségben, Petra lányom viszont ezt élvezi, lehetõleg egy szál bodybanKép.

Nálunk ezek a mozgásos dalocskák nem jönnek be, Petrus nem igazán tûri, ha megfogják a kezecskéjét. Anyósom akakrt vele csip-csip-csókázni, mire kapott egyet visszakézbõlKép.

Sziasztok,
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Kanga, Zsebipapa!
Gratulálok nektek az óriásbébihez! Kép Kivánok sok boldogságot, és sok-sok tejcsit Blankának! Kép Érdeklõdve várjuk a részleteket.

Ágci!
Nekem a lányom volt ilyen bukós, kb. 8 hónapos koráig, amíg nem ette a darabos kaját. Minden szopizás után 2 órával, túróhegyek jöttek vissza. Kép Aztán mikor már darabosat is evett, szinte észrevétlenül elmúlt. Úgyhogy ne aggódj, nincs semmi baj a kisfiaddal, kinõvi. Kép

Helga!
Köszi, megpróbálok kitartani. Kép Most már nem olyan szörnyü mint az elsõ napokban, izomláz elmúlt és nagyobb megterhelés után sem jön elõ. Kép Gratula a kétfogúnak! Kép

Iboly!
Örülök, hogy Isti jobban van! Kép Andris nagy szám lehet a furulyával. Nálunk még csak játékfurulyával játszanak, de néha azt is elég hallgatni. Kép
Irtam neked mailt, de visszajött hogy megtelt a postafiók. Végülis a lényege az volt, hogy kiadhatom-e a cimedet egy ismerõsõmnek, mert súlyos toxémiával szült, és valószínû szüksége lesz majd szakember tanácsaira. Most a babus infúzión van és tápszerrel tömik a kórházban. Kép
Történetet már írom a szoptatásról, ha elkészül küldöm.
Nálunk senki nem lett köhögös a bodzaszörptõl, pedig elég sokat ittak. Kisebbik sógorom (13 éves) néha töményen is itta, de semmi baja nem lett. Bodzáról jut eszembe, hallottam hogy meg lehet szárítani a virágát, és abból teát fõzni. Ez jó valamire, mint gyógytea, tudja valaki?

Norcsi!
Nálunk a lassan 16 hónapos fiam is így viselkedik éjjel. Ha felébred ellenõrzi, hogy megvagyok-e még, kicsit közelebb húzódik, vagy ráfekszik a kezemre és elégedetten alszik tovább. Kép

Ildi!
Én szeretnék kövirózsát, de most mi nem megyünk a talira. Brühühü! Pedig már úgy szeretnélek megismerni KépKép
Csak nem készül a kistesó? Kép
Kertben nálunk is már szedhetõ a borsó, és rengeteg van rajta. Kép Azért nagy szám, mert az elmúlt két évben talán annyi lett rajta, mint amennyit elvettünk.

Andi!
Jobbulást a lányoknak! Kép Bár Ibolytól kérted azért én is küldök Lucának sok-sok gyógypuszit! KépKép

Na amíg írtam Tomi el is aludt az ölemben, azt hiszem ma késõn fogunk lefeküdni.

Puszi mindenkinek
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Pildi.. te mindenfele olvasgatsz? Hat kategorikusan en soha nem jelentetem eddig ki,
hogy nekem tobb gyerek mar pedig nem kell. Imadok kismama lenni, minden nyuge elenere is.
Igazabol elsosorban csak anyagiak amik hatart szabnak terveimnek. De egyenlore meg nem
szeretnek kistesot lanyaimnak. Eleg Liacska. En nagy korkulonbseg hive vagyok. De par ev
mulva minden lehetseges. Es mivel en itt Liaval nagyon hamar haza mehettem, ha valaha
lesz meg pici babam es olyan egyszeru eset lesz szulesem mint az eddigiek akkor szeretnek
nem napokig tavol lenni kicsi csaladomtol.
De amit Judonak irsz az megfogott, csak nem eldontotted hogy zold utat kap a negyedik gyerkoc nalatok?

Madarka Tunderi a ket lanyod.
Virag Nagyon aranyosak a gyerekek. Nagyon tetszettek a kepek. Ket kepet profilba ugy tudsz feltenni,
ha elotte valamilyen programmal ossze rakod egy keppe.

Hajni De jo hogy javul Vikike. Mielobbi teljes gyogyulast neki.


Minden betegeskedonek jobbulast.
Mindekinek szep idot es jo egeszseget

Napocska
napocska
 
 


Kanga! Nagyon sok boldogságot kívánok az "óriási" bébidhez! Jó egészséget, sok örömet Nektek! Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Kanga!

Sok boldogságot a "picurhoz", várjuk a beszámolódat! És pihenj sokat!
Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Kanga! Nagyon nagy gratula a kislányodhoz!

Iboly, ha már Kesztölcnél jártál bodzáért, csak egy kicsit kellett volna tovább jönnöd. Kép Mi most hajtatunk bodzát, hogy legyen a kertben is.

Hát már nagyon régen nem jártam errefelé, ezért nem tudok mindenkinek írni. Az újakat üdvözlöm a fedélzeten!

Evey, megyünk mi is, de mi külön bográcsoznánk, mivel zöldség evõk vagyunk. Kép

Még egy pár aranyköpés Benkétõl (két éves lesz június 2.-án), mielõtt megyek aludni. Tökéletesen beszél mindent, ragoz, igeidõket használ, stb. Oda vagyok tõle. Kép Ezért sokszor nagyon vicces, hogy olyan pici de mégis mint egy komoly felnõtt úgy beszél. Szóval, jöttek haza a nagypapával a játszóról, Benke a nagypapa nyakában. Egyszercsak jó hangosan közölte, hogy pisiltem a nagypapa nyakában! (pelenkás még)Persze többször is elismételte. Ma meg a pelenkázón: Kaki van a pelenkámban. Bilibe kellett volna?
Szintén a pelenkázón, miután közölte, hogy kaki van, kibontottam, és megállapítottam, hogy nincs kaki. Erre õ: biztosan csak pukkantottam. Kép)
Búcsúzom mára. Ha túlélem az elkövetkezõ pár napot, akkor talán gyakrabban tudok írni.
Liesel
Liesel
 


Ballagabiiiiiiiiiiii!!! KépKépKép
Nem mondod komolyan! Hát ilyen kicsi a világ? Hol van a házatok? A miénk a Toldi 47-ben, a legszélsõ ház. A Szlobodnyikék mellett (talán ismeritek õket). Mi elég ritkán tudunk lemenni, ha lemegyünk is, akkor isdélelõtt megyünk késõ délután jövünk haza. A ház kõház, de nagyon sanyarú állapotban van (ha minden kötél szakadna, be lehetne költözni, de rengeteget kell rajta dolgozni). Ha találkozunk lent, megmutatom KépKép. írtam neked magánban a profilodban található emilcímedre. Teljesen fellelkesültem KépKép.

Szile,
érdekelne engem is a házatok költésge. Megtudhatnám én is? A levlistás címlistában benne vagyok.

Anikó!
Elküldenéd nekem is a tel-számokat? Ez a 100 nm 7 milkáért ingyen van!!!!

Pele,
reggel telefon megy!

Csajok, írtam a levlistára játszóteret a Ligetben, de szvsz találkozhatnánk a megadott idõpontban (hehe, kifogjunk a Bagjokon Kép) pl. a napozóréten, és lehetne kollektíve odasétálni. Nermtom, mindenmki odatalálna-e a jûátszótérre?

pussz
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Már megint sikerült jól lemaradnom, hiába határozom el én is, hogy jövök sûrûn.
Látom jó nagy a forgalom (húúú mennyi ideig olvastamKép), szeretettel üdvözlök minden új tagot!

Mindenekelõtt nagy-nagy gratula Kangának a hatalmas bébihez! Izgatottan várom én is a beszámolót!

Lányok, köszike a sok-sok fényképet, annyira élvezzük Kittivel a gyönyörû babák nézegetését. Ezzel belopózott az életünkbe egy új napirendi pont. Kitti idevonszol a gép elé, rámutat a székre, hogy "csüccs", aztán mondja, hogy baba. Erre aztán szépen végignézzük az összes képet. Mindenkit módszeresen végigpuszil, és természetesen nekem is meg kell puszilnom az összes babát (meg az anyukákatKép).
Jól szórakozunk Kép Úgyhogy köszönjük, és szeretettel várjuk a továbbiakat is!

Ez a puszilgatás amúgy már kissé kezd "erõs" lenni. Szinte mindent megpuszil, a virágokat, a bébitaxit, a konvektort, a széket, a babakocsiját. Persze nekem is ezt kell tennem. Múltkor kaptam a szememre egy puszit, és Kitti már elkezdett a hajamnál fogva cibálni, hogy én is adjak a saját szememre puszit Kép Érdekes elképzelés Kép

Bóbita, Pele! Köszönöm, hogy megnyugtattatok önkínzás ügyben. Egész másképp nézem a dolgot, mióta tudom nem valami kóros dologról van szó. Most pár napja nem is volt ilyen, sikerült megelõzni, pedig ma rezgett a léc, mikor hullahoppozni akart szegény, és igen nehezen boldogult, a nagy karikával.

Anikó! Igen, én is megszoktam beszélni Kittivel elõre az oltásokat. De csak már mikor ott vagyunk, elmondom, hogy fájni fog, de hamar elmúlik, és hogy nagyon megfogom szeretgetni utána. Amíg lefogják, addig simogatom az arcát, és sutyorgok a fülébe. Az elsõ szúrásnál nem is sírt, a másodiknál már igen, de olyan hamar megnyugodott miután felvettem, hogy a doki is csak nagyot nézett.
Amúgy nekünk szerencsére nem volt semmi problémánk az oltással. Utána kéne számolnom, lassan jönnek a kiütések... de még semmi.

Adri! Szegény TiKép Jobbulást, sok-sok gyúgypuszi LeevinekKépKépKép
Gumigatyából szerintem nekünk 92-es kéne, bár az még nagy, legfeljebb felhajtjuk. Nagyon-nagyon köszi a fáradozást... szerintem már meg is bántad a felajánlást..Kép

Barika! Felvételit sajnálomKép De azért fel a fejjel ne keseredj el. Kitti is állandóan a cicimen lóg ha itthon vagyunk. Érdekes vasárnap, mikor egész nap nem voltunk itthon, amíg haza nem értünk eszébe sem jutott Kép

Hajni! Júj, szörnyû volt olvasni mi történt Vikivel. Én sem hallottam még ilyenrõl. Azért mostmár csak rendbejön az ecseteléstõl és nem kell majd vágni...brrrKép

Verus! Jó, hogy itt vagy újraKépKépKépKépKépKépKép

PM! Tök jó, hogy már érzed Zsomát mocorogniKépKépKépKépKép Körmödnek jobbulástKép

Erika! Zeneakadémiával elültetted a bogarat a fülembeKépKép

Edóka! Nagyon izgultam érted, örülök, hogy rendben ment minden, és már (buborékoktól eltekintve) jól érzed magadKép

Ja, errõl jut eszembe, én még nem nyilatkoztam vízcsapos teszt ügyben. Az eredményem hajszálra azonos MadárkáévalKép Nálam is a vízcsap az elsõ, de mint már valaki említette, és sem értem az összefüggést a vízcsap és a szex között. Elég nehéz felfogású vagyokKép Valaki felhomályosít?

Húhhh tuti egy csomó mindent kihagytam amit akartam. Remélem csütörtökön talkszunk sokakkal, és ami eszembe jut majd ott elmondomKép

Sok puszi mindenkinek, betegeskedõknek fõleg!!!
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!
Kanga en is gratulalok nektek! A kislany mar nem is kislany, hanem kisholgy! Kép
Mihamarabbi ataludt ejszakakt es gyors felepulest kivanok!
Mindenkit udvozlok, meg 2 es fel hetem van az allamvizsgaig...
De hadd osszam meg veletek is oromomet! Tegnap kaptam egy kisautot a ferjemtol, egy Fiat Uno-t. Igaz 14 eves, de nagyon jol megy, es szep allapotban van! Ugy orulok neki, igy sokkal mobilabb vagyok.
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Elöször is még egyszer köszönöm a névnapomra és Adrián szülinapjára érkezett jókívánságokat, lapokat, sms-eket! Szegénykéim még mindig köhögnek, mikor fog már elmúlni????
Lányok! Most akkor átment a táblázat, vagy nem a levlistára? Mert a fotóimat sajnos nem tudom felrakni, mert túl nagyok, de rajta vagyok, hogy kisebbek legyenek.

Kanga! Gratulálunk!KépNagyon, nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk nektek!KépKép

Márti! Nálunk nem vált be a "felkészítem az oltásra" Kikkónál. Neki, ha elmondtam, akkor óriási patáliát csapott. Inkább gyorsan legyünk túl rajta és kész.Kép

Adri! Leevinek add át légyszi, hátha segít:KépKépKépKépKépKép

Iboly! Andrisnak boldog szülinapot!KépIsti jobban van már? Félsz a kergekórtól? Szerintem itt nem volt és most sincs veszély?! Nekem mindegy, hogy disznóból vagy marhából csinálom, a disznóból nem annyira finom. Ha ennyien leszünk, akkor úgyis két bogrács fog rotyogni (ha nem több), csinálhatjuk úgy is, hogy egyikben "disznógúlyás" fö. De akkor megint kérdezek:
Ki enne disznót és ki borjút? Kérdezzétek meg az apákat is!

Norcsi! Összes gyerekednek:KépKépKépKépRemélem gyógyulnak!

Judó! Szerintem a kérdöíved a levlistára tedd fel és akkor mindenki megkapja.KépBabaprojekthez:KépA legjobb ilyenkor elmenni kettesben nyaralni. Nekünk is úgy jött össze Adrian fél év próba után.Kép De föleg nem gondolni rá (annyira), persze nem árt minden másnap "action". Bocs, ha túl nyers voltam.Kép

Virág! Megnyugtattál a kullanccsal kapcsolatban. Akkor nem oltatom be.Kép

Márti! Jobbulást Árminnak!KépKépKépKép

Ági! Mikorra is vagy kiírva pontosan? Gratula Bálintnak a beszédhez! Tök jó lehet mindennap az erdöben sétálgatni!Kép Az én férjem is hasonló kaliberü, de azért nem ennyire! Azért, ha aznap derül ki, hogy jön ö is a bográcsozásra, nem gond, egy-két meglepi személy azért beleférKép

Zsorka! Gratulálok Zsófika keresztelöjéhez!Kép A fotókat is megkaptad?

ldIldi! Pedig arra az email címre írtam, amit a levelezön a feliratkozáshoz adtál meg? Megpróbálom még 1*! Mikorra vagy kiírva pontosan? (táblicskuba kell)Kép

Vica! Van Inez nap a naptárban! Március 06! Hogy-hogy nem akkor tartjátok?

PM! Remélem sikerül végre meggyógyítanod a körmöd!Kép Pankának biztos csak úgy világítanak azok a gyönyörû szemei a néger arcából kifeléKép Marcinak puszi, akkor is, ha Zsófi.KépAzért találgatni lehet, nem?Kép

Barika! FelvételiKépHa lesz egy kis idöd, írjál arról, hogy milyen volt a felvételi és miket kérdeztek?!

Madárka! Próbáld az én bevált szopis teámat! Ha nem volna meg: kakukkfû, citromfû, csalánlevél, kecskeruta, kamillavirág, édeskömény. Vizet felforralod, egy literbe 3-4 ek mennyiségû keveréket leforrázol, majd 10-15 perc állás után leszûröd. Nálunk ez mindenre bevált.Kép A szülés utáni méhösszehúzódás nekem is annyira fájt, hogy sokszor még hánytam is a görcsöktöl szoptatás közben. De csak Adrinál volt ez. Azt mondják minnél több gyereked van, annál fájdalmasabb.?!

Andi3! Zsófinak jobbulástKépKépKép A segítséget megköszönöm, mert lesz böven tennivalóKép De akkor most ti külön esztek vagy mégis a föztömböl?

Emese, Verus! Végre jelentkeztetek, már nagyon hiányoztatok!Kép Az még jobb szerintem, hogy közelebb lesz a boltKép

Ágci! Üdv közöttünk! Mi a kisfiad neve? Gábor? Adrian nekem is sokáig ijesztöen sokat bukott, aztán szép lassan elmaradt, amikor elkezdödött a hozzátáplálás. Tudod, azt szokták mondani, hogyha szépen fejlödik és jókedvü, ráadásul a leletek is jók, akkor nincs semmi gond, ö ilyen típus és kész, pár hónap múlva emlékezni sem fogsz már erre.Kép

Ildi! Finom leszKép Nálunk is érik a folytontermö eper és málna. Holnap van a borsószüret, az elsö.Kép

Anikó! Jó lenne, ha jönnétek bográcsolni! A Margitszigettöl már csak fél óra fel a forrásig!Kép Az építö cég nevét, számát nekem is elküldenéd? Köszi!Kép

Liesel! Benkének boldog szülinapot!KépKép Tetszett a szövege!Kép örülök, hogy jöttök! Hogy van a cicám?

Kati! ügyes lennél, ha már a szemedet is meg tudnád puszilni!Kép

Zsóka! Boldog szülinapot Ábelnek!KépKép

Zsorka! Zsófinak boldog szülinapot!KépKép

Mi van veletek?: Beáta, Bogancsi, Cili2, Cseri, Eri, Ery@, Gabi1, Jamina, Katica, Katus, K.Kati, Lara, Móni, JM, Prü, Rebi, Snoopy (ö vizsgázik), Tvica, Vera. Remélem senkit sem hagytam ki, ha igen, akkor ö is hiányzik.?????

Bogrács lista:
fD, Balumami, Norcsi, Virág, Iboly, Kati, Edóka, PM, Verus, Ildi, Pele, ld, Emese, Ági, Hajni, Evey. Kérdéses: Barika, Kanga. Külön fözök/evök: Liesel, Andi3(?)

Puszi, Evey
evey
 
 


Ezt most külön le kell írnom, hogy milyen bosszúság ért.
Kiderült, hogy jogtalanul használom a férjes nevem az anyakönyvvezetö elírása miatt és most derült ki, hogy más a nevem a Központi Adatnyilvántartóban és más az összes iratomban, mert kétféle ak kivonatot állított ki az örült.
Most az összes, de összes iratomat ki kell cserélnem! Hát hiába, én úgyis egész nap unatkozom, nem? Szaladgálhatok jobbra, balra.
Ráadásul (és ez a hab a tortán), már befizettük az új autóra amit kellett, de a bank a hitelkérelmet (részletre veszem) visszadobta, hogy nincs igazi személyim. Most egy darabig nem lesz új kocsim, amíg meg nem érkezik a postán az irat.Kép Ez nem is lenne baj, de utálom, ha benne áll valamiben a pénz és mégsem használhatom.
A párom most pénteken utazik Németországba a maratonra, 10-én jön csak haza, mert közben Zalaegerszegen is lesz egy fontos verseny.
Hát ez van.
Remélem nem untattalak titeket, de kinek meséljem el, ha nem a barátaimnak.

Puszi, Evey
evey
 
 


Szia Evey,
Elõször is köszi Ábel nevében is a jókívánságot! Mindennap megkérdezi 3x, mikor lesz a szülinapja, aztán az ujjain kiszámoljuk, mennyit kell még addig aludni Kép.

Név: na ezért nem változtatom meg a nevem (utólag). Az indexen is van errõl egy topik, ott írt egy csaj, amikor megváltoztatta a nevét, kismillió helyen mehetett a papírjait újra kicsrélni... Nem irigyellek...
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Én meg voltam "olyan", hogy nem voltam hajlandó fölvenni a Férjem nevét, így maradt a régi személyim, de a nevem NEM az elsõ 2 sorba van írva, hanem a lánykori névhez, a harmadikba, mint addig is, ugye. Hát, ha eddig 20 helyen nem szóltak miatta! Mintha én nem lennék azonos saját magammal! Elnézik a házassági ak-ot, aztán csóválják a fejüket. Ilyenkor általában a türelmes mosolyomat veszem elõ Kép
A Lányom második keresztnevét meg egyszerûen nem írták be születésekor a kórházi "nagykönyvbe", hiába töltöttem ki két névre az összes papírt, nem azt küldték el, hanem vmi általuk kitöltött és általam állítólag aláírt nyomtatványt. (Ezt késõbb az AK. Hivatalban nem mutatták meg, csak megmondták, hogy így van és kész, és hogy ugye az Istvánban szültem? Mert ott ez elõfordul...) Hát, sajna nem emlékszem rá, hogy ilyet aláírtam volna, illetve, hogy ne szóltam volna külön a javításért. Mellesleg a gyerek kiskönyvén, az emléklapon, MINDENEN, amit a kórház adott Krisztinek, két név szerepel. Kép Hogy is van ez tulajdonképpen???

ld
ld
 


Sziasztok!

Evey: azért nem márc. 6-án tartjuk Incsi névnapját, mert akkor 1 hét lenne a szüli és névnapja között (nem akarunk kiszúrni vele, hogy mindenkitõl egy ajándékot kapjon (én már csak tudom milyen ez Éva vagyok, és sokan még megemlélkezni is elfelejtenek a névnapomon), az utónévkönyben volt három dátum, mármint Inez névnap és ez a január 21. volt a legtávolabbi. Hát ezért! Kép))

Puszi: Vica
vica
 
 


Sziasztok Lányok!

Le vagyok maradva, mint a borravaló, és sajna, most sem tudom igazán behozni. Édes gyermekem nem tudja eldönteni napok óta, hogy milyen bontásban és mennyit szeretne egy nap aludni, ezért tiszta káosz az életünk. Ráadásul itt Albertirsán már két napja pocsék idõ van, így kimenni se tudunk a kertbe.
Azért még néhány lényeges dolgot idepötyögök:
Kanga és Zsebipapa sok boldogságot kívánok én is a babához!
Evey! Szeretnénk mi is csatlakozni a párommal a bográcsozáshoz. Két felnõttre számolj, Timi nyolc hónaposan még nem tud mit kezdeni ezzel a finomsággal. Ha választani lehet, a marhahúst jobban szeretjük, de tõlünk lehet disznó is. Remélem, a gyerek miatt - még nem tudom, hogy oldjuk meg az alvást - nem kell túl hamar lelépnünk.
Id, én is azért nem változtattam meg a nevemet, hogy ne kelljen újracsináltatni a papírjaimat, bennem eddig fel sem merült, hogy nem jó a személyim. Most jól rám ijesztettél Kép
Betegeknek gyógyulást, és mindenkinek újra verõfényes napsütést kívánok Momo


Momo
momo
 
 


sziasztok!

Nem mentem ma talira, mert a két gyerkkel nem vágytam átbumlizni a városon ilyen szeles idõben, így inkább aludtunk 11-ig. Azaz igazság, hogy az éjszakai idõjárás miatt mind a négyen nagyon rossz éjszakát tudhatunk magunk mögött.

Momo,
nekem szólt az anyakönyvvezetõ, hogy személyit kell cserélnem, mert azzal, hogy férjhez mentem nekem lett egy férjezett nevem is, az más kérdés, hogy az ugyanaz mint a lánykori nevem. Ugyan én sem értem, de mindegy...

Evey,
miért nem te mész a személyidért? Úgy sokkal gyorsabb. Te aztán elmondhatod, hogy annyira elfoglalt vagy, hogy a saját nevedet sem tudodKép. nekem azon nyöszörögtek Petra anyakönyvezésénél, hogy a házassági ak. nem jó, mert nincs rajta, hogy mi lesz a vezetékneve a születendõ gyermekeknek. le is nyúlták rólam a papírt. petra személyi számát meg véletlenül kiadták már valakinek. Fél óra töketlenkedés után felvetettem, hogy mi nem ragaszkodnánk ahhoz a számhoz, jó nekünk azé a kislányé is , aki megkapta a Petrusét; mert akkor nem kell senkit visszahívni, papírokat cserélni, csak náluk kell ezt-azt átirkálni.
Petránál én nem nagyon éreztem méhösszehúzódást, csak valami nagyon haloványat. Nem értettem, hogy a szobatársamnak miért votl könnyes a szeme szoptatások alatt. Õ akkor szült másodszor. Rebekánál már értettem, és bele sem merek gondolni, mi lesz a harmadik gyerek születése után.
Milyen arányban kell összekeverni ezeket a gazokat? Mailben is jóKép
Az autóért én is morc lennék, és nem csak a pénz miatt. nem nagyon szeretem ezt a majdnemvanvalamim állapotot.

Moni,
gratulálok az autódhozKép.

madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!
Koszi madarka! Sikerult is ma felbosszantanom a ferjem, mert de. csavarogtam a baratnommel(autoval mentunk a varosba), es a Robi nem vitt kulcsot, es negyed orat vartak rank a haz elott...
Moni
Moni
 


Sziasztok!

Kanga: én is szeretettel gratulálok!
Iboly: nekünk is van rönkházas tapasztalatunk, meg Honkás prosink,elvisszük a talira ha akarod.
A talira úgy tûnik mi teljes látszámban megyünk, feltéve, ha Fanni egyben érkezik haza az erdei táborból.
Az életünk sikeresen sûrûsödik tovább, Fanni tele vizsgával meg dogával, Hanna egyfolytában löki a szöveget és egész nap mozgásban tart. Ráadásul végleg visszaállok a robotba.
A talit alig várom,addig is puszi:
F. Dia
Ja lányok napok óta nem jön a levlistán semmi...nálam van a baj?
fd (fd)
 


Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy most csak magunkról fogok írni, de most annyira tele vagyok azzal ami történt, hogy muszáj kiírni magamból.
Szóval az történt, hogy felhívott a fönököm, hogy szeretné, ha visszamennék dolgozni. Igazából kedvem lenne hozzá, mert imádtam a munkámat, és nagyon szívesen csinálnám újra, de ez azt jelentené, hogy gyermekeimet bölcsibe, illetve oviba kéne adni. Az óvódával még meg lennék békélve, mert Timi amúgy is menne szeptembertõl, de Tomit sajnálnám egész napra bölcsibe adni. Kép Tiszta lelkiismeretfurdalásom van már amiatt is, hogy egyátalán elgondolkodtam az ajánlaton. Kép Ráadásul bölcsõde nincs is a közelünkben, tehát ha mégis úgy döntök, hogy visszamegyek, Tomit is hordanom kéne Pestre. Arról nem is beszélve, hogy most a nyári szünetek elõtt nem hiszem hogy felvennék valahová. Viszont a fönököm azt mondta neki most kellene ember, max. 1 hónapot tud várni. Eddig én is úgy gondoltam, hogy természetesen itthon maradok Tomi 3 éves koráig, most mégis meginogtam.
Jaj, Lányok olyan nehéz! Lehet hogyha most nem megyek, többet nem is fognak hívni, és szó mi szó nem akarom elveszíteni ezt a munkahelyet. De megér egy munkahely ennyit, hogy cserébe sokkal kevesebbet legyek a gyerköceimmel?

Tényleg ne haragudjatok, hogy ilyen magánjellegû dolgokkal untatlak titeket, dehát kinek mondjam el, ha nem nektek. Kép

Tali milyen volt? Meséljetek!

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!

Hát elõször is ez a nestle nyúl mindenkinek a képernyõjén ugrál, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? hogy lehet eltüntetni?????

Evey!

Drága vagy, de Zsófika június 20-án született. De elõre is köszöni!!!

Képek a keresztelõrõl 1 hét múlva lesznek, majd megpróbálom feltenni õket, bár ilyet még nem csináltam...

Ha nem takarodik innen ez a nyúl, akkor rá fogok kattintani!

Milyen volt a tali? Mi a szél miatt nem mertünk menni.

Névváltással kapcsolatban én felháborodtam ezen a személyi cserén. Én sem vettem fel a férjem nevét, de ennek ellenére az anyakönyvvezetõ "felszólított", hogy személyit kell cserélnem. Na én azóta sem cseréltettem ki, mivel én úgy gondolom, hogy én én vagyok és nem csak a férjem felesége. Mellesleg állampolgári jog, hogy a szig.-bõl senki se láthassa, hogy férjnél vagyok-e. Nem mintha szégyen lenne, életem egyik legjobb döntése volt, hogy hozzá mentem, csak az elv miatt zavar, hogy a nõk cseréljenek szig.-et a férfiak meg nem. Ez most nagyon feministán hangzott...

Hol van az az index, amirõl beszéltek?
Üdv,

Zsorka
zsorka
 


Sziasztok!

Engem is nagyon idegesít ez a nyúl! Valaki nyúvassza már ki!!!Kép))

Üdv: Vica
vica
 
 


Sziasztok!

Szúvasztásnak én is örülnék, baromi idegesítõ itt a nyúl!Kép

Ráadásul az elõbb véletlenül rá is kattintottam.

Fd., szerintem akkor nálatok lesz a gond, mert nekem tegnap is jött a levlistára levél. Szóval akkor teljes a hajtás nálatok? Mikor kezded a teljes-emberes munkát?

Ancsa, nem irigyellek. Annyit mondanék csak, hogy tényleg nagyon gondold meg, mert én anno mikor Annussal visszamentem dolgozni, nagyon-nagyon megbántam, mondjuk muszáj volt, rengeteget kellett utazgatnom naponta, és a gyerek nem bírta a bölcsit. Ja, és állandóan szemétkedtek velem, szóval ez így együtt nagyon kikészített.

Evey, mi borjú-pártiak vagyunk, ha már úgy néz ki hogy kétbográcsos buli lesz. De ha nem, akkor természetesen jó a disznó is!

Pusssz, most megyek, mert igaz ugyan, hogy csak egyszem Bánkom van itthon (lányok nyaralnak), de most már õ is sokkal de sokkal több foglalkozást igényel, úgyhogy most is már nagyon vár.

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Ancsa, csatlakozom elõttem szólóhoz. ÉN mikor az ikreket 3 évesen oviba dugtam, és csupa ovis 3 gyerek mellett kezdtem a melót, hát még az is sok volt, és mostanra kellõen elegem is lett belõle. Most én úgy érzem, nincs az az állás, ami megéri, hogy a gyerektõl lopjam el az éveket. Õk csak most kicsik, nincs rá esélyem, hogy késõbb ezt az idõt visszahozzam, jó állás viszont -elvileg- azért még adódhat a hátra levõ 50-60 évemben.... Én most azt vallom, hogy ha anyagilag nem létkérdés, és itt a létkérdést szó szerint értem, akkor elsõ a gyerek.
Persze vannak akik jól bírják, fõleg ha részmunkaidõ is megoldható, meg nem kell sokat közlekedni.

Bogrács: mindegy, eléggé sertésevõk vagyunk, így esetleg a marha még jobb is lenne, de mi tényleg a szabadon váalsztható (melyik bográcsban van még hely) kategória vagyunk.

Hát igen, lebuktam, ez van, majd alakul, elvileg hamarosan eldõl. Néha nagyon akarom, néha félek tõle, hogy nagy butaság lenne. Közben meg mindenkire irigykedek. Dokim szerint mehet, már vettem folsavat is, bár párom szerint még ráérek elkezdeni szedni (drágálja).

Gergõéknek volt szerdán, a kihívás napján ovik közötti foci kupa. Valami 12 csapattal, két részre bontva körmérkõzés stb. szóval komoly volt. És lõn, megszerezték a 3. helyet, most már neki is van érme. És rém büszke. Apja volt kint megnézni, olyan de olyan rekedt lett, mire hazaértek, hogy 10 év alatt még ilyennek nem hallottam. Hát igen, kiabált a meccsen. Amúgy igazi focimeccsre sose járt, abszolút nem az a klasszikus szurkoló típus, a dolog ezért is nagy szám.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Lányok, ha elhúzzátok az egeret egészen jobbra, akkor nyuszika is elhúz jobbra. Ki a képernyõbõl. Utána a nyilakkal még mindig tudtok le-föl menni.
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok!

Rogton kezdem a gratulaciokkal:
Pele, Kanga: Jo egeszseget es sok oromet a gyerkocokhoz! Kép Kép Jokora csemetek!

Tudtatok, hogy 20 nap alatt 108 oldalt termeltek? Kép Jo kis olvasnivalo...

Napocska! Koszi, megkaptam a leveledet es megtettuk, amit meg kellett. Kép

Zsoka! Megnyugtato, hogy nem csak en vagyok oda a magyar betukert. Kép Kép A multkor teljesen belelkesultem, amikor egy mosoporon magyarul olvastam a szoveget. Sajnos netezni itthon nem tudok, mert a ceg fizeti a lakas osszes rezsijet es a net nem ferne bele. Gepet sem tudnank keriteni, mert a ferjemeknek mind kell. A kis onzo programozok! Kép Kép Marad a naponkenti esti olvasgatas nyomtatva.

Evey! Utolag is boldog nevnapot, Adriannak pedig szulinapot! Nagyon bosszanto tud lenni masok figyelmetlensege... Kép Rengeteg energiad van, ha meg bogracstalit is tudsz tartani! Nyam, nyam. Kép Kép

Erika! Orulok, hogy Veletek minden rendben! Mikor jottok hozzank Debrecenbe? (Augusztus 31-ig ne gyertek, mert nem leszunk otthon! Kép Kép - hu de hulyen jott ki, hogy en innen ugy irok, mintha otthon lennek. Teljes magyar-zavar.)

Bigacsiga! Nem tudok mit irni: nagyon eros vagy! Bootoljon az a szamitogep! Kép Kép Koszi a linket, megneztem. Vili oldala tuti nem fog frissulni uj dallamokkal szeptemberig.

Adri! Jopofa Leevi a gumigatyoban, foldes-bajuszban. Kép Kép Remelem mar minden rendben!

Gerianiko! Auto Kép Valoban nem egyszeru itt eligazodni, de sokszor mulattato. Kép Pl.: ahogyan a fodrasznal "megkerdeztem", hogy mennyibe is kerul egy vagas, majd felmutattam a hugom fenykepet, hogy ilyenre szeretnem. Kép

Hajni! Hogy mik vannak! Es milyen orvosok! Kép Szoritok, hogy semmilyen vagasra ne keruljon sor!

Verus! Ez a bolt mar biztosan bejon! Kép Jo olvasni rolatok!

Agi! Ha Ti is gyakran jartok Debrecenben, mi miert maradunk ki a latogatasbol? Kép Persze ahogyan szamolom, mire hazamegyunk, Te "roghoz-kotott" leszel. Kép Kép

Magunkrol mar nem is merek irni, mert igy is sokat kell gepelnie a ferjemnek... Kép Az auto... Ne is irjam, ugye? "Csak" az aksi ment tonkre, vettunk egyet. Masnap a benzincso lyukadt ki, folyt a benzin... Megcsinaltattuk egy szerelovel. (Miutan a ferjem fel delutanjat az auto alatt toltotte...) Harmadnap mar be sem indult, csak betolassal. A vadiuj aksit ugy vittuk vissza, mint a sicc! Az informacional meg sem szolaltunk, mert egy pasi beszelt helyettunk. (Angolul nem tudtak.) Aztan a pasi elment. Az informacios srac meg -hosszu gondolkodas es harom osszegyurt papir utan- egy papirra irt valamit. Csehul. Es felmutatta Nekunk. Mi meg mondtuk es mutattuk, hogy ha leirja sem ertjuk, mit akar. Utolag jottunk ra, hogy nem kulfoldinek, hanem suketnemanak nezett bennunket. Kép Kép Azert visszaadtak a penzt.
Voltunk a helyi allatkertben, jo ido es nagyon erdekes volt. A majmok, pavak ott jarkaltak mellettunk. Mondjuk azokat az allatokat reszesitik elonyben, amelyek szabadon tarthatok, pusztan villanypasztorral korulveve. Igy keves nagymacskat lattunk, inkabb medvek, bolenyek, tevek stb. voltak.
A csehek szelektiv hulladekgyujtes teruleten es altalaban a kornyezetvedelemben elorebb tartanak, mint mi. 200 meterenkent van egy-egy szelektiv kuka-blokk (papir, uveg, muanyag) es eleg gyakran jar a kukasauto. A multkor pedig a homokozobol egy 30 cm-es reteg eltunt. (Azt hittem valaki elvitte betonozashoz. Jellemzo, nem?) Delutan, amikor ott ucsorogtunk, hoztak friss homokot/sodert es egy kupacba leboritottak. Lattatok volna Vilit! (21 ho) Amint felvittuk a lakasba, maris ment a zuhany ala.
Itt a hetvegen lesz gyereknap, de lehet, hogy felmegyunk Pragaba, mert eddig olyan huvos volt, hogy a vadiuj kotott pulovert mar fel is kellett adnom Vilire. A tavho mindenesetre futott... Remeljuk most nem fog esni az eso.

Legyetek jok, bogracsoljatok jo idoben, udv:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Evey!
Köszi a biztatást! Közben megnyugtatott Erazmusz, hogy a mért hónapokban volt peteérésem, csak próbálkozni kell tovább.

Móni!
Gratula az autóhoz! Nagy kincs, mert tényleg nagyon mobillá tesz! De azért csak óvatosan.
Robi nem is várt olyan sokat, mi az a negyed óra! Kép

Tegnap volt a kicsik évzárója az oviban, minden elismerésem az óvónéniké, nagyon aranyos, kedves mûsort adtak a kisfiamék, énekeltek, táncoltak, szóval sok munka volt benne. A legjobban azok a mondókák tetszettek, amikor elmutogatták a történetet. Pl. biztos ismeritek az Erdõ szélén házikó, ablakában nagyapó (vagy nagyanyó Kép ) címût. A kislányok voltak a nyuszik, a kisfiúk meg a nagyapó! Kép

Judó
judó
 
 


Sziaszrok Csajok!

Remélem, mindenki jól van. Láttam a Vica által készített fotókat a taliról. Pele, nagyon édes a kis Bálint!

Mi a múlt hét péntekén buliztunk egyet. Grillezés, miegyéb. Pontosabban a többiek buliztak, én meg hajnal egyig fõztem, utána meg már nem tudtam behozni a lemaradásomat feloldódásügyileg, így inkább ültem csendben, és néha morogtam. Aztán a szombatot szinte teljesen végig aludtuk Borival. Vasárnap meg kint voltunk a Ligetben, mer' ugye, meló volt. Vica, sajnálom, hogy nem találkoztunk, jó lett volna megismerni!

Lányok, ti is egyfolytában fáradtak voltatok a héten? Komolyan, néha nekem élni alig volt kedvem. Ez az idõjárás meg teljesen depresszívvé tett. De legalább most végre megint süt a nap. És itt a hétvége, ez jó kombináció!

Evey, nekem sajna megint tuti nem jó a bográcsozás.

Képzeljétek, Borival tegnap kint ültünk a kertben, amikor jött az egyik kis cicamicánk. (Nem a miénk, csak nálunk laknak, az egyik rendszeresen befekszik a radiátorra, ha éjjelre nyitva hagyjuk az ablakot.) Bori minden macskát szó szerint kitörõ örömmel fogad, üvöltve vihog nekik, amit a macskák kicsit magukat összefosva fogadnak, és menekülésre fogják. Na, Bori tegnapi cicája is szedte az irháját, mire Bori utána üvöltött: CICA, GYERE VISSZA, CICA, ITT A BORI! És közben verte a saját mellét...Kép Én meg bedõltem az asztal alá a röhögéstõl.

Puszcsi mindenkinek, boldog születésnapot, és nem születésnapot, névnapot, és nemnévnapot mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok lányok!

Judó! Nekem a folytatás jutott eszembe, hogy a kisnyúl ott robog.... Már eléggé unom ezt az idióta nyulat, de úgy látom, nem vagyok vele egyedül.

Tegnap a tali után sikerült már este 9-re hazaérnünk. A ligetben megvártuk a férjemet, de jobb is volt, mert nyûgös Zsófival nem vállaltam a hazautat. Virág, Pele befértetek a kocsiba?

Evey! Megkerestem az üstöt (nem is bogrács), szerintem kb 40 literes lehet. Van bográcsunk is, be azt még elõ kell keríteni. Az üstnek téglából vagy valamibõl lábat kell csinálni, a bográcsnak (ha megtalálom) van saját állványa.

Liesel! Mi sem nagyon eszünk húst és külön akartunk fõzõcskézni. Ti mit terveztetek? Mi lehet, hogy viszünk bográcsot, de azt is lehet, hogy csak fóliában sütünk krumplit.

Ancsa! Én is visszamentem dolgozni amikor Zsófi 2 éves volt, anyagilag nem bírtuk sajnos tovább. Szerencsére Zsófinak nagyon tetszett a bölcsi, jól érezte magát a gyerekek között. Elõtte nagyon elleneztem, féltem is tõle. Azt mondtam, hogy ha nem érzi majd ott jól magát, inkább maradok itthon. A munkából csak fél év lett, mert jött Luca. Zsófinak montdam, eldöntheti, hogy jár-e tovább bölcsibe, vagy marad itthon. Pont bölcsiszünet volt, amikor Luca született, utána Zsófi magától mondta, hogy maradjak csak itthon a babával, õ majd siet hozzánk haza...
Most szeretnék minél tovább itthon maradni, majd meglátjuk. A régi munkahelyemre biztos, hogy nem megyek vissza, mert nagyon messze van és rengeteg idõt elvesz (nem az a tipikus 8 órás dolog.) Nagyon töröm a fejem, keresem a lehetõségeket. Akár tanulnék is, de még nem tudom, mit.

Ildi! Én szeretnék kérni kövirózsát, ha lehet. Az enyémre a szomszéd tavaly ráöntötte a maradék permetezõszert, csak cserépben van egy kicsi.

Vica! Én sem kaptam képet!
Nem értem, miért nem kapom meg néha a levlistás leveleket, de úgy látom, nem vagyok egyedül. Nincs tele a postaládám, magánban megkaptam a nagyobb terjedelmû képeket is.

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Legelõször is!
KANGA! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK A KISBABÁTOKHOZ! GRATULÁLOK, ÉS TELJEN SOK ÖRÖMÖTÖK BENNE! KépKépKép

Ancsa!
Nehéz tanácsot adni, nem lennék a helyedben. Nekem "csak" a férjemmel voltak ilyen jellegû vitáink, õ mondta (amikor még nem voltam terhes az új babával), hogy vissza kellene mennem dolgozni. Biztos, hogy nem mentem volna, hiszen van még néhány évtized, amíg dolgozhatok, untig elegem lesz belõle. Viszont a gyerekeim csak most kicsik. Arról nem is beszélve, hogy anyagilag sem jártunk volna különösen jobban (nála ez a fõ szempont Kép), hiszen a GYED-nél ugyan kicsit több lenne a fizetésem, (a GYES-nél már jóval több), de ez el is menne az utazásra, öltözködésre, azonkívül hullafáradt lennék minden nap, mire hazahozom Bálintot a bölcsibõl, és a különmunkákat, amit viszont így tudok csinálni, nem is rossz pénzért, azt úgy már nem tudnám elvállalni. Nem beszélve a sok betegszabadságról, amit Bálint miatt kellett volna kivennem, hiszen a bölcsiben sok mindent elkaphat.
Persze nálad teljesen más a helyzet, az a kérdés, hogy lesz-e késõbb munkád, ha most nem vállalod el. Nagyon halkan én azért azt javaslom, hogy inkább maradj még otthon.

Juca!
Sajnos nem járok gyakran Debrecenben, csak szeretnék. De remélem összehozunk azért egyszer egy találkozót, megyek én majd két gyerekkel is. Jó lenne találkozni veled, meg persze a Bálinttal egyidõs Vilivel is!
Én is megörültem minden magyar szónak, amit megláttam-meghallottam, mikor Angliában éltem 9 hónapot! És debreceni képeslapok voltak kirakva a falra!

Evey!
Én is inkább borjúpárti vagyok, de nincs bajom a disznóval sem. Kép

Ildi!
Csak szedjed azt a folsavat szorgalmasan! És mindent bele!!!

Tali milyen volt, hányan voltatok? A képek jók lettek, és végre van kép Pele Bálintjáról is! Sajnos nálam is a lustaság (meg a szél) gyõzött, nekem minimum két óra lett volna csak odamenni, gyalog+busszal+földalattival, és mindezt babakocsival. Sajnos a kölcsönautót már vissza kellett adni, pedig úgy megszoktam a kényelmet meg mobilitást! Mindenképpen be kellene egyet szerezni, két gyerekkel, innen a világ végérõl már nemigen tudok majd sehova kimozdulni. Csak hát mibõl? Kép

Lányok, szerintetek miért van az, hogy a levlistára érkezõ levelek közül nekem néhány teljesen üres? Fõleg Hajnitól jönnek ilyen üres levelek, de néha mástól is. Táblázatot sem kaptam már nagyon régen, lehet, hogy az is egy üres emailben volt?

Néhány hír rólunk:
Voltam kedden dokibácsinál, az AFP jó lett szerencsére. DE! Dokibácsi észrevett egy duzzanatot a nyakamon (tényleg ott van, nem is kicsi, csak nem vettem észre, merthát ki szokta a saját nyakát tapogatni, nézegetni?), elküldött pajzsmirigy ambulanciára, ahol vettek vért, meg hétfõn kell UH-ra mennem ezzel. Az ottani orvos megnyugtatott, hogy valószínûleg semmi komoly, meghát más tünetem nincs is, ami valami hormon-problémára utalhat, dehát azért persze aggódok, hétfõn meg kiderül minden. Volt valakinek közületek ilyen problémája, tapasztalata?

Azonkívül voltam a "rendes", babás UH-n, ahol megállapították, hogy fiam lesz megint! Úgyhogy Evey, jó volt a megérzésed, meg a "jóslás" is mûködik. Én PM-mel ellentétben, akartam tudni, hiszen akkor is meglepetés, hogy milyen babám lesz, ha már tudom a nemét. Az UH-n mindenesetre elég aranyosnak nézett ki! (Ha meg mégis tévednének, akkor sem dõl össze a világ!)

Na befejezem, így is túl hosszú lettem.
Puszi mindenkinek,

Ági
Ági
 
 


Ági gratulálok az újabb fiúcskához! Pajzsmirigy-problémám szerencsére nem volt, de ismeretségi körömben volt, de az a terhesség végére jött ki, azóta gyógyszerrel kezelik, lehet hogy megmûtik majd az illetõnek. Mindenesetre nagyon drukkolok hogy ne legyen semmi komolyabb!

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?