Új privát üzeneted érkezett!

Most olvastam az újságban, hogy február 1.-14. között baba-mama kiárusítás lesz a Corában.Ma délután kimegyünk majd, és szétnézünk, és beszámolok róla, ha van valami érdekes. Bár ma jött egy Corás szórólap, és azon semmi ezzel kapcsolatos infó nem volt.

KépKép
editmaci
 
 


Hozzánk a nagy Cora katalógust dobták be, abban sok motyó volt. Én leginkább a ruhákat néztem benne, elég jó árban vannak. Ahhoz képest, hogy 3000 körül vettünk Lilinek tipegőket, volt olyan 1000-1500-ért is olyan, ami képen jól nézett ki, bodyk 3-700 Ft-ért (a legolcsóbb, amit vettem 900 FT volt.) Kismamaruhákat is láttam (bár én azt már nem veszek). Miénk fajta babakocsi is van,hordozóval, ugyanabban az árban, mint most a Tégelben. Ja, amit ne vegyetek újszülöttnek: fülhőmérő. Nem fér bele a fülükbe Kép. Van infrás is, amit csak oda kell tartani, de azok meg sokkal drágábbak. Én sima digitálisat vettem. Mi is vettünk apránként cuccokat, érdemes szétnézni, mert összességében nagyon húzós a vége, ha mindent összeszámolunk akkor bőven 200 felett vagyunk a végén. És akkor semmi extra, és az orvost nem is számoltam Kép. Mondjuk nekünk a leendő nagyszülők vállalták a kocsi és a kiságy árát, bérből-fizetésből (táppénzből Kép) elég gázos mindent megvenni. Ez megint az a téma, mint az esküvőnél: mindenki pofátlanul megkéri mindennek az árát, mert úgyis megveszed. Én nem szerettem volna használtat, pedig nekünk is adtak volna 2 babakocsit is, de azzal úgy voltam, hogy mi van, ha összetöröm? Vegyek helyette egy újat? Meg a kiságy is: belepisil, egyebek... Én turiba sem akarok menni, ha én nem vszek fel használt ruhát, akkor a gyerekre se adok, persze kaptunk mi is imserős gyerekek által kinőttet, azzal semmi gondom. De ez már csak az én hülyeségem.

KépKép
pedina
 
 


Voltunk a Corában.Babona ide vagy oda mi azért vettünk néhány dolgot.Igaz, hogy csak néhány rugdalózó, meg pár apróság, de én úgy örülök, hogy megvannak! Ilyeneket vettünk: mellszívó, orrszívó, cumisüvegek, olló, hőmérők, hintőpor, egy csomag pelenka.Tudom, hogy még koraiak, de nem tudtam volna otthagyni őket!!! Ja, és megvettük a babakocsit is.
Most olyan jó kedvem lett ezektől, olyan aranyos minden. Szerintem érdemes kinézni, mert nagyon sok minden van, amit megéri megvenni.
Ja, és persze magamnak is vettem egy inget és egy nadrágot!

KépKép
editmaci
 
 

 
 

Egyébként nekünk is azt mondták anyuék, hogy a a gyereknek a szobájába majd ők megveszik a bútort.Nem akartam ezzel terhelni őket, meg nem is kértük, mert ugye ők sem milliomosok, de anyu ragaszkodozz hozzá, hogy ezt majd ők fizetik. Nagyon jól jön azért minden kis segítség!
A ruhákkal én is úgy vagyok, hogy nem akarok neki a turiból venni, főleg amíg nagyon pici.Nekünk sajnos mindent meg kell venni, mert nagyon régen volt a családban gyerek, nincs aki kölcsönadná, de valahogy én is úgy vagyok vele, hogy szeretnék most mindenből újat venni.Jó, nem mindenből a legdrágábbat, mert azt hülyeségnek tartom (láttam babakocsit 72.000 ft.-ért!!!), de mindenből újat.

KépKép
editmaci
 
 


Még jó, hogy csak néhány apróságot vettél Kép. És most indul az, hogy 2-3 naponta előveszed és nézegeted Kép. Én mellszívót addig nem akarok venni, amíg nem tudom, hogy szükségem lesz-e rá. Én az Avent Isis-t néztem ki. Védőnőnek ne említsd a cumisüveget, az a mumusuk. Kép Meg nekem azt is mondta, hogy ne vegyek babaollót, mert annyira vastag a pengéje, hogy tök hosszún hagyja a gyerek körmét, és azzal is kimarja magát.
Milyen kocsit vettetek?
Mi is kinézünk majd, és vélhetően nem is távozom üres kézzel, de igazából nálunk már csak "hobbi" vásárlás lesz, ami fontos volt, már beszereztük. De ki tud ellenállni egy bébicuccnak? Kép

KépKép
pedina
 
 


Edit, tényleg apróságoknak hittem, amíg nem láttam a kocsit. Melyiket vettétek? Én azért még ilyeneket nem merek megvenni... Olyan parás vagyok! Mindig azon jár az agyam, hogy nehogy legyen valami baja!

Kép
tokajkincse
 
 


Én is nagyon félek, hogy nehogy valami baj legyen; de most, hogy itthon vannak ezek a dolgok, olyan jó érzéssel tölt el, valahogy megnyugodtam.Persze most egy darabig megint nem veszünk semmit, ezeket fogom nézegetni.Már vagy háromszor átpakoltam egyik helyről a másikra őket.
Kocsiból a 14.999 ft-osat vettük meg.Nekem ugyan jobban tetszett a másik fajta, de az már 39.999 ft. lett volna, és annyit nem akartubk adni érte, akármilyen jól is néz ki.Ezt is szét lehet szedni sportkocsinak, és ahogy összeraktuk itthon, elég stabil.Egyébként ez a fajta benne van az újságban is, fent a sarokban,ahol a többi kocsi és a cipők vannak.Meg azért sem vettünk drágábbat,mert mindenki azt mondta nekünk, hogy nem érdemes,mert, hogy úgysem használják ki a gyerkőcök.És miután ezt többen is mondták, úgy gondoltuk, hogy azon a 25.000 ft.-on amennyivel ez olcsóbb nagyon sok mást megtudunk venni.
Meg nem akarunk mindent egy hónapban megvenni, tényleg nagyon sok lesz mire mindent megveszünk.
Ráadásul karácsonykor a "kedves" sógornőmék bejelentették, hogy aug.12-én óhajtanak összeházasodni. Ez a szülés után kb.2-3 héttel lesz.Pedig akkor már mindenki tudta, hogy mikorra vagyok kiírva.na, én nem bánkódom, legalább lesz kibúvóm, hogy ne menjek.Pedig az anyós már szervezi, hogy mikor ki lesz a gyerekkel felváltva!!!! Nem tudom miből gondolják, hogy vinni fogjuk a 2-3 hetes gyereket 130 ember közé!!!

KépKép
editmaci
 
 


Szóval ebből a lagziból azt akartam kihozni, hogy még az is egy jó kis kiadás lesz nekünk szülés után.
Pedig ha hiszitek ha nem kb. egy féléve járnak együtt, és a sógornőm már 3 hónapja menyasszony.Szerintetek miért rohannak így???
Az anyós pedig kérte őket, hogy legyen már ebben az évben keresztelő, jövőre meg megint lagzi, de nem!!!

KépKép
editmaci
 
 


Edit, szerintem nagyon egyszerű a dolog. Nem mész a lagziba! Még a szertartás is gázos, nem a lagzi! Azt a pici gyereket ki ne vidd annyi ember közé. És különben is 3 óránként etetés, amit ha minden jól megy csak te tudsz majd. Meg ahogy ismerlek nem fogod otthagyni másra a gyereket, hogy te bulizhass. Meg olyan leszel, mint a mosott szar, hiszen alig fogsz aludni és rengeteg tennivalód lesz. Ha meg amúgy sincsen hozzá kedved!

Ha a polgárira és a templomira el is viszed és elkezd sírni ( miért is ne tenné hiszen picike) akkor meg végülis tönkreteszed 2 ember elméletileg legboldogabb pillanatát. Mert elvonja a pici a többiek figyelmét. Nekem ez a véleményem. Te elsősorban anya leszel és nem sógornő!

Én is néztem azt a kocsit, igaz csak az újságban.

Te milyen bodykat vettél? Mert ugye közel egyszerre szülünk. Hosszú ujjú body+ ujjatlan tipegő vagy rövid ujjú body+ hoszzú ujjú tipegő? Most ezen gondolkodom...

Kép
tokajkincse
 
 


Hát vettünk minden félét, de inkább a bodykból a rövidebb ujjút.Remélhetőleg lesz olyan meleg a nyáron, hogy mondjuk egy kising meg egy tipegő elég lesz.
tényleg tudod mit nem találok sehol réklit.Azt ha jól emlékszem sehol sem láttam, ma voltam a Tulipánban, ott is csak kisinget tudtak adni.( 770 ft/db!!!) Nem is vettem csak egyet, hogy legyen már az is!

Örülök, hogy a lagzival kapcsolatban osztod a véleményemet.Én is úgy vagyok vele, hogyha nekik annyira fontos lett volna, hogy az egyetlen tesója családostól ott legyen, akkor találtak volna más időpontot is a nyáron. Imi is szerintem csak a szertartásra fog menni, mert amennyira ő várja már ezt a csöppséget biztos, hogy nem fog nélkülünk mulatni menni!
Na,de ez még messze van, csak az anyós már úgy szervezkedik!! Hol legyen a hordozható kiságy(amit direkt erre az alkalomra fog megvenni), hol fogok szoptatni,stb. Az mondjuk, hogy ha esetleg lesz gátmetszésem, és ülni sem fogok bírni, az nem fontos; meg mondjuk, ha csöpögni fog a tejem, meg ilyen apróságok!!!

KépKép
editmaci
 
 


Orsi, nincs meg neked véletlenül a baba.mozi telefonszáma? Ha megvan írdd már be légyszi! Köszi

KépKép
editmaci
 
 


06 46 555 691 és azt hiszem az 5 gomb volt az, de inkább várd meg míg végigdumálja.
Edit, anyukám vett 6 db hófehér csiricsáré, hímzett, csipkés galléros kisinget. Rosszul vagyok tőlük!
Szerintem réklit nem nagyon kapsz már. De minek neked az? Nem jó a body? Vagy én nem tudom mire kell?

Kép
tokajkincse
 
 


Jaj, én is mondtam a családban, hogyha nagyon akarnak venni valamit, akkor mindenből csak a legegyszerűbbet, a legkevesebb mintával rendelkezőt válasszák!!!!
Rékli azon a papíron van, amit adtak, hogy mit kell venni a gyerkőcnek.Lehet, hogy már nem is gyártanak olyat? Mondjuk nekem az utolsó emlékem a réklivel 13 éves.akkor úgy adtuk rá az unokatesómra, hogy kising, rá a rékli, és úgy egy ujjatlan tipegő. Viszont akkor még nem volt body!!
de ha mondjuk rá adok egy body-t, meg egy tipegőt, meg még a pelenka, az már nem túl sok réteg alulra?
Mondjuk én néha magamat sem tudom rendesen felöltöztetni, nem tudom a gyereket hogy fogom??!!!

KépKép
editmaci
 
 


Csak jövő hét keddre tudtak időpontot adni.Addig idegeskedhetem!!!

KépKép
editmaci
 
 



KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Edit! Szerintem felejtsd el a réklit. Amúgy a Tégelben volt, valami 900 Ft-ért, ha jól emlékszem. Régen nem volt body, volt a rékli, de felcsúszik rajta, összegyűrődik stb. Én nem is vettem egyet se, praktikusabbnak tartom a kombidresszt. Nem jártok autóval? Mert akkor vennetek kell babaülést is, ami ott kezdődik, hogy 15.000. Mi azért választottuk a Pierre Cardin kocsit, ami most a Corában is akciós, mert ahhoz adtak. Szerintem ne is gondolkozztaok azon, hogy mi lesz az esküvőn a babával. Elvileg ugye 6 hetes koráig ki sem visszük a gyereket, pláne nem lagziba, zajba, millió ember közé. Meg a gyerek kényelmét és biztonságát leszámítva neked se lesz nagyon rózsás hangulatod szerintem. Talán annyit megtehettek, hogy ketten elmentek a szertartásra, és a babára addig vigyáz valaki, de szerintem úgyse fogod otthagyni Kép.
Ne idegeskedjetek már annyit!!! Tessék pozitívan gondolkodni: szép, egészséges gyerekek lesznek.

KépKép
pedina
 
 


Uppsz, azért néhány dologban kissé elszaladt a cikkíró. Egy 8 kilós gyereket naponta kétszer minimum egy órán át cipelni kicsit fárasztó lehet, és vásárolni is így, úgyhogy szerintem babakocsi kell. És mint már kifejtettem: nem vagyok az együttalvás híve. Attól, hogy az ember anya, attól még feleség is, úgyhogy legalább az ágyat hagyjuk már meg a kettőnk terepének. Sanyinak én tegnap említettem, hogy Lili azért biztos fog az ágyunkban aludni, erre közölte, hogy ő akkor megy a földre, mert félti... Tehát: ne vegyünk kiságyat, aludjon apa a földön?!
De sok mindenben igaza van a cikknek.

KépKép
pedina
 
 


Talán a babaülés az egyetlen, amit kölcsön kapunk.De azért az is nevetséges, mert ha jól láttam fel vannak azok is osztva súly szerint, és nem sokáig lehet egyet használni.később lehet, amikor már lassabban nő, de az elején....De mivel mindenhová autóval járunk egy et mindenképp kell szerezni majd.

KépKép
editmaci
 
 


Igen azért babakocsi nélkül én is nehezen képzelem el a dolgokat.így is kell majd eleget emelgetni a gyereket, még séta közben is cipeljük!!!

KépKép
editmaci
 
 


Ezekben az autóüléséekben az a szar, hogy szinte évente vehetsz újat, a súlykategóriák miatt. Amit most a kocsival adtak, az 9 kilós gyerekig o.k., de a barátnőmék pl. hamarabb lecserélték, mert a fia elég nagy és "kilógott" belőle". A következő kategória 9-18 kilóig és így tovább...A barátnőm kislányával mentünk egyszer valahová, és a csaj nem volt hajlandó beleülni az ülésbe, ordított, mint a sakál. Rendőr megállított, még szerencse, hogy normális volt, mert látta, hogy ott a gyerekülés, és mondta, hogy az ő gyerekük se ül bele. De van akit már megbüntettek miatta, hiába ott volt az ülés, csak anyuka kivette a babát szoptatni.

KépKép
pedina
 
 


Szóval az a lényeg, hogy mindenképp be kell egyet szerezni.
Orsi,amikor voltatok 4d-s ultrahangon, azt megkaptátok dvd-n?

KépKép
editmaci
 
 


Múlt héten kedden voltunk. Fél óránként van beosztás, de nekünk csak 15 perc volt, mert igazán nem tudtak már mit nézni rajta. Igen, megkapod rögtön a dvd-t és ugyan az van rajta, mint amit te láttál. A képet is kiválaszthatod.
Kérdezz nyugodtan, mert válaszol a nő. Elvégre te fizeted ki a lét. Furcsa, mert én hétfőn telefonáltam és már volt időpont másnap. Lehet mert hónap vége volt, most meg itt a fizetés és mindenki akkor megy.

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok,
Elolvastam a cikket. Bár van benne sok megfontolandó, azért ugye senki nem gondolja komolyan azt, hogy "mi is felnőttünk így"... ez alapján, ha túl morbid akarok lenni, már-már a villanyáram is felesleges. Nekem a babakocsi/eldobható pelenka mellőzése volt oltári blődség.
Örülök, hogy mindannyian jól vagytok:-)
vbea
 
 


KépKép. Látom magam előtt, amint napi 10 textilpelust lengetek a szoba közepén...Bérházban kivitelezhetetlen a textilpelenka. Meg mosóporral, vízzel, árammal ott vagy, mint egy eldobható pelussal. Ez A "mi is felnőttünk úgy" tényleg sokszor marhaság, dédanyám se használt tampont, de én biztos nem rongyoznék...

KépKép
pedina
 
 


Hát érdekes a cikk. Nyílván vannak felesleges dolgok, de nem így kell hozzáállni. Vannak igényes és tehetős szülők, akik meg fogják venni a gyereknek amit gondolnak. Vannak olyanok, akik nem tehetik meg. Az próbál olcsóbb megoldást találni. Nyílván ezalatt nem azt értem, hogy igénytelen az, aki nem vesz meg mindent. De hülyeség,hogy nem kell kocsi, meg ilyen-olyan körny.szennyező a pelus. Akkor mit szóljak a gyárakhoz, a műanyag üvegekhez és a többihez, amit mondjuk életünk 80%-ban használunk.
Meg az, hogy szopik a gyerek. Hát ismerőseim közül 1 tudta szoptatni a gyerekét. Egy és nem azért, mert nem akarta, hanem mert nem tudta.
Nem is idegesítem magam rajta.

Kép
tokajkincse
 
 


Az ollót anno nekem is mondta a védőnő, hogy ne vegyek, pólyát nem is akartam, de van, aki úgy szeret szoptatni, hogy pólyában van a baba. A terpeszbetétes pelust nekem a védőnő úgy mondta, mintha az egyértelmű lenne, itt fogunk összeveszni: nem fogom természetellenes tartásba kényszeríteni a gyereket, ha nem lesz szüksége rá. Nem is vettem.
És mondjuk vannak helyzetek, ahol az ember lánya nem tud vagy nem akar szoptatni, még akkor se ha van teje. Ilyenkor jól jön a cumi vagy cumisüvegben akár a víz, hogy a baba ne bömböljön.
Ettől tartok egy kissé amúgy, hogy jön a sok okos ember, és megmagyarázza majd, hogy mit csináljak a gyerekemmel. Meg a "kedves nénik" pl.a buszon, a "gyere ide hozzám"-mal, össze akarják fogdosni, meg cukorkát adnak neki, és egyebek...A kedvencem a kb. fél éve látott vénasszony, aki a buszon mondta anyukának, hogy a kb. 1,5 éves gyereket adja oda az ölébe. Anyuka köszönte szépen, de majd áll a gyerek. De a néni csak erősködött, hogy üljön már az ölébe a gyerek. A végén majdnem összeverekedtek, mert az banya gyakorlatilag már rángatta a kisfiút, az sírt, anyuka meg szemmel láthatón azon gondolkodott, hogy megverje-e a vénasszonyt. El se jutott az agyáig, hogy ha már nem adja át a helyét a gyereknek, miből gondolja, hogy egy tök ismeretlennek az ölébe fog ülni, és pláne ezt az anyja jó néven veszi.
A másik véglet, amikor 8 hónapos terhesen én segítek anyukának feltenni a babakocsit a buszra, mert a többi csak áll és néz, mint fasz a lakodalomban. Az ilyeneken úgy felhúzom magam. Nektek amúgy adták már át a helyet a buszon? Nekem egyszer se, bár nem sűrűn buszozok. Van az "inkább nézek mindenfelé, csak ne kelljen észrevenni, hogy terhesen áll felettem" kategória, de találkoztam már olyan kb. 40-es hölggyel is, aki pofátlanul ült tovább, miközben beszélgetni próbált velem a gyerekről...Meg a 40-es "úriember", aki fellökött majdnem, "ha nem ül le senki, akkor majd én" felkiáltással elfoglalva a buszt utolsó ülőhelyét. KépAmikor majd leszakad a derekad, akkor kicsit zokon veszed az ilyeneket...

KépKép
pedina
 
 


Vannak bunkó emberek az biztos! Nekem még nem adták át a helyet, bár kabátban inkább olyan vagyok mint egy viziló, és biztos azt gondolják, hogy dagi vagyok nem kismama.de szerintem ha nagyobb lesz a pocakom akkor sem számíthatok majd jobbra!!!
Azt én sem értem, hogy mindíg csak az anyatejet nyomassuk.azért nyáron a nagy kánikulában valamiben csak adni kell neki vizet vagy teát, nem?
Egyébként a lagzival kapcsolatban nekem is az a legnagyobb rémálmom, hogy mindenki ott fogdossa, simogatni, puszilgatni akarja majd! Na nem!!!

KépKép
editmaci
 
 


Edit, jó, ha úgy gondolod, hogy "kösz, de akkor ez az esküvő elhalasztva". Bármennyire is fontosak, azért ezt meg kell mindenkinek értenie, hogy nem Te fogsz a kicsivel alkalmazkodni a kitűzött időponthoz. Szerintem nem is lesz kedved kitenni sem a lábad... Edinának is igaza van (egyetértek), ennyi idős gyereknek semmi keresnivalója a tömegben.
Ne is mondjátok. Tapló, bunkó társadalomban élünk. Jóindulat és jómodor sehol sincs, de persze mindenki más okosabb, mint mi. Majd ők megmondják. Ti meg csak hallgassatok az anyai ösztönökre:-)))
Ja, és ha vesztek görbített kiskanalat, azért ne legyen lelifurdalásotok. Lehet, hogy én is fogok:-)))
Pussz.
vbea
 
 


Perzse, azért szerintem mindenki fog venni néhány dolgot ami nélkül tényleg felnőhetne a gyerek; de jó ha van. A görbített kanálhoz jól illik az a hajlított cumisüveg!!!

KépKép
editmaci
 
 


Kanyarkanál Kép. Én vettem, de csak sima műanyagot. Állítólag orvoshoz vinned kell kiskanalat, gondolom Sabin csepphez. Most néztem, hogy szegény kis manócskákat hányszor fogják oltani...És ez állítólag kevesebb, mint volt...

KépKép
pedina
 
 


Sziasztok!
Tegnap mondta anyu, hogy beszélt egy nem oyan régen szülő csaj anyjával, és ő üzente, hogyha body-t akarok venni a gyerkőcnek akkor az 56-os méretet nyugodtan hagyjam ki, mert ha pelenka van a gyereken alíg lehet rajta bekapcsolni.A pelus olyan sokat felfog, hogy nem kényelmes a babáknak.Pedig annyira nem nagy a gyereke:3,4 kg-mal született, és 53-54 cm-el

KépKép
editmaci
 
 


Edit, szerintem sok függ a body anyagától. A keresztfiúnk 3,5 kilóval született, 2 hetesen jöhetett haza és vagy 3 hétig hordta azt az 56-os bodyt, amit tőlünk kaptak. Az is hülyén néz ki, ha nagy rá a ruha. Ha 2-3 db-ot beszerzel azzal nem lesz gond. Max. veszel még, ha jó.

Kép
tokajkincse
 
 


Na igen, azért előre én sem akarok nagyobb ruhákat venni, mert rosszul vagyok amikor egy pici babán is lötyög a ruha, szegények olyan szerencsétlennek néznek úgy ki!Kép

KépKép
editmaci
 
 


Sziasztok!
Lilinek egy 56-os bodyja volt eddig, a többi 62-es, de ma gyarapodott még kettővel Kép. Voltunk a Corában, apukája beleszerelmesedett a Zsebibabás bodyba, vettünk neki egy fehér 56-ost meg egy rózsaszín 62-est. Kép
Ma is voltunk NST-n, állítólag "nagyon szép", a gyerek reagál mindenre, ami kell, méhösszehúzódásnál csökken a pulzusa, (már olyanom is van állítólag - nem érzem), ha mozog, akkor nő. Most nem volt se lusta, se ficánka, ennek örömére csak kell mennem szerdán is Kép

KépKép
pedina
 
 


Ez a sok vizsgálatra járkálás azért már fárasztó lehet.Nem?

KépKép
editmaci
 
 


Ja, fárasztó. Kép De ezzel jár. A 36.héttől hetente kell menni, nekem, mivel nem tudják pontosan, hogy mennyi idős, hetente kétszer. Ha továbbhordod, akkor gáz: naponta Kép. Én kijelentettem, hogy nem fekszek be a kórházba a szülés előtt, csak akkor, ha nagyon muszáj, inkább vállalom, hogy naponta megyek NST-re. Fektessék be azokat, akik messze laknak, és nem könnyen tudnak beszaladgálni.
Az NST alapvetően kb. 10 perc, ha jókor mész, sok időt az vesz el, ha vannak előtted 20-an (egyszerre 2 ember van csak bent általában, néha három, az annyiszor 10 perc), meg ha vadászni kell az orvosodra. Nekem pénteken egyszerű, mert akkor ő rendel a nőgyogyin, csak megmutatom neki a leletet és mehetek is, de máskor meg úgy vadászok rá, hogy éppen merre van, ha "szerencsém": a műtőben Kép
Ma "találkozzon szülés előtt a barátaival, mert utána nem lesz rá ideje" -napot tartok Kép. Délelőtt egyik, délután másik kettő. Csak most folyton én vagyok a téma...KépElkezdődött az "egybe vagy még" SMS-ek és e-mailek sora is Kép.

KépKép
pedina
 
 


15 nap van hátra elvileg Kép. Hihetetlen Kép

KépKép
pedina
 
 


Nagyon irigyellek, és nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!!!Kép Kép Kép

KépKép
editmaci
 
 


Hát én azért annyira nem irigyellek!
Ha van valami értesíts azért minket! Majd megírom a számomat mail-ben!
Szerintem 21-én fogsz szülni! Úgy érzem!

Kép
tokajkincse
 
 


Sziasztok!
Ez a hét elég mozgalmas lesz számomra. Ma megyek vérvételreKép (AFP), holnap megyünk a 4d-s ultrahangra; csütörtökön pedig mennem kell a havi ellenőrzésre a dokihoz.
Egyébként most elég jól vagyok, csak mostanában megint kezdek rosszul aludni.Remélem ezen az időszakon hamar túl leszek!
Ti hogy vagytok?

KépKép
editmaci
 
 


Jó reggelt!
A rossz alvás az lehet az izgalom miatt is, nem? Amúgy meg szokjunk hozzá Kép. Én tulajdonképpen jól alszom, kétszer, háromszor ébredek fel éjjel vagy 1 hónapja - pisilni. Ha Sanyi nem horkol, akkor azonnal vissza is alszom. Ha horkol, akkor nehezebb Kép. Na de nekem hamarosan jó hosszú ideig nem lesz egy nyugodt éjszakám. Ha a könyveknek hiszek, akkor 2-3 hónap, ha a barátnőmnek, akkor 2,5 év...Bár ott 2 gyerek van, a nagy már aludna éjjel. Én azt hittem, hogy nagy pocakkal rosszabb lesz aludni meg közlekedni, de egyelőre semmi gondom. Pénteken is kóricáltam a városban. Találkoztam ismerőssel és tiszta rosszul volt, hogy 2 héttel szülés előtt én mit sétálgatok a városban egyedül?! Mondtam neki, hogy nem úgy megy ez, mint a filmeken, hogy "jaj, szülök", és ott a gyerek. Kép Nem érzem, hogy akára héten is meglenne Lili. Amúgy ha olyan mint az anyja, akkor mindent az utolsó pillanatra hagy...És akkor ugye 10 napig engedik túlhordani, az lenne március 2, és akkor március elsején szülünkKép.

KépKép
pedina
 
 


Március 2-án van az én szülinapom is, úgyhogy akkor kettős ünnepnap lenne.de azért csak nem hordod túl olyan sokkal.Vagy nem is tudom 10 nap az soknak számít?
Nekem is az a baj egyébként, hogy ha felébredek pisilni, akkor visszaaludni tudok nehezen.Na, de majd lesz időszak amikor tudnék aludni, de nem lehet.....
Egyébként tegnap láttam a Szülőszoba c,műsor egyik részét. Borzasztó volt, soha többé nem nézem meg.

KépKép
editmaci
 
 


Ne kínozd magad ilyenekkel. Amikor te szülsz, úgyis magadra meg a babára figyelsz, nem arra, hogy hogy nézel ki, meg hol mi jön ki, ez ilyen filmektől szerintem csak félelem meg gátlás lesz több az emberben...
Én tudatosan tartom távol magam a szülési rémtörténetektől is, de még így is fosok attól, hogy Lilinek valami baja lesz. Magától a szüléstől nem félek, csak ettől.
Amúgy ez a standard, amivel engedik túlhordani, a 10 nap. Egyik barátnőm 43 hétre szült... Kép És egy meszes ér nem volt a lepényén...

KépKép
pedina
 
 


Tegnap délután nem tudtam belépni, csak Debrecenig jöttek fel a topikok.
Ma megyünk baba-mozizni;remélem mindent rendben találnak, és azt is nagyon szeretném, ha már megtudnák mondani a baba nemét is.

KépKép
editmaci
 
 


Jó reggelt!
Én is így jártam tegnap...Nem baj, legalább nem itt ültem egész nap, hanem pihentem egy kicsit. Kép.
Ma moziztok? De izgi Kép. És lehet, hogy kiderül, hogy kék vagy rózsaszín? Kép
Nálunk ugye mindenki kislányt vár, de apukám igyekszik tapintatosan célozgatni arra, hogy azért előfordulhat, hogy kisfiú lesz. Már mondtam neki, hogy ne izguljon miatta, engem max. annyiban fog ez érdekelni, hogy itthon majd rózsaszínben lesz a gyerek néha Kép.
Lili érzésem szerint még nem készül kifelé, bár tegnap valami érdekes produkciót adott elő: nyilallgatott a hasamba, és ő egy idő után kifejezetten ugyanoda rugdosott. KépAmúgy meg még nagyon mocorog, pedig a szakkönyvek szerint lassulnia kéne... Már összepakoltam a cuccom. Kép

KépKép
pedina
 
 


Akkor már indulásra készen! És a leendő kispapa, hogy éli meg az utolsó napokat? Izgul nagyon?
Tegnap küldték a Baba magazin újabb számát, és nagyon meglepődtem, hogy Imi is elejétől a végéig átlapozta. Hihetetlen, hogyha a babáról van szó, akkor mennyire érdeklődő lesz. Sokszor csodálkozom is rajta.Persze gondolhattam volna már az elején,mert nálunk Imi volt jobban megőrülve a gyerekért!
Amikor megszületik a baba, akkor tényleg csak azokkal a dolgokkal lehet ápolni (testápoló, fürdető, stb.) amiket a doki felír, vagy azokkal amiket a gyógyszertárban lehet kapni?
Nivea, Jonhson, ilyenek szóba sem jöhet még a legelején?

KépKép
editmaci
 
 


Az első három hónapban nem szabad csak gyógyszertári készítményekkel ápolni a babucit, utána már lehet mással. De a barátnőm pl. mai napig valami gyógyszertárival fürdeti a lányát, mert érzékeny a bőre. Mi is kaptunk már Johnson's bácsis szettet ajándékba, pl. a szappant az életben nem fogom használni, nekünk itthon is csak folyékony van, mert utálom...De pl. popsitörlő meg csak az említett és egyéb márkákban van, és gondolom abban is vannak különböző kémiai anyagok. Most ha tartod magad ahhoz, hogy csak gyógyszertárit használsz a babánál, akkor mivel kéne a fenekét törölni? Én Niveát vettem - mármint popsitörlőt, valahogy a Johnsonnal nem vagyok kibékülve, mert engem is szárítanak a termékei...
Van aki a DM-es pelenkákra és popsitörlőre esküszik, de megnéztem, a pelus árban ott van, mint a Pampers...Mi most azt vettünk, mert abból volt olyan kicsi csomag, amit be tudok vinni a kórházba.

KépKép
pedina
 
 


Hát igen ez nagyban függ majd attól is, hogy a baba mit tolerál.A munkatársam is mesélte, hogy ők is kipróbáltak mindenféle pelenkát,olcsót, drágábbat, mindenféle márkát, de a fia popsija csak a Pampers pelust bírta.Azt mondta, hogyha már egy alkalommal másmilyen pelust rakott alá, akkor nagyon csúnyán kipirosodott a bőre.Ilyen esetben mit tudsz csinálni? Úgyis megveszed neki, még ha az a legdrágább is!!!

KépKép
editmaci
 
 


Állítólag senki sem találja el elsőre a megfelelő pelust Kép. Legalábbis eddig bárki mesélte, a "kipróbáltunk 10félét és ez vált be" elv alapján működik. Úgyhogy én mondtam is Sanyinak, hogy első körben ne is vegyünk csak kiscsomagot, mert ha megveszek egy többszáz darabosat, és kiderül, hogy Lili feneke nem bírja, akkor mit csinálok vele?

KépKép
pedina
 
 


Milyen jó lehetett amikor még csak egyfajta textilpelus volt, és azt mindenkinek bírta a feneke!!!
Na, jó ez persze csak vicc volt, még emlékszem, hogy az unokatesóm pelusait mindíg nekem kellett vasalni! Naponta vagy 20 darabot! Még az első héten izgalmas is volt, de utána már nagyon utáltam csinálni, de 16 éve még másban nem tudtamm segíteni, ez volt az én nagy feladatom mindennap! azért örülök, hogy a hugom már tud majd másban is segíteni!!!

KépKép
editmaci
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?