Sziasztok!
Márti, annyira jó, hogy sikerült szót értened a védönövel. Nagyon irigyellek érte, mert nekem ez nem ment, talán nem voltam elég erös és határozott ahhoz, hogy kiálljak az igazam mellett, és valóban, egyik "füllentés" szítja a másikat.
Ugyan javul a helyzet, hétfön járt nálunk, végigkérdezte, miket eszik Barni, elsoroltam (az igazat), persze elmondta, hogy ehetne már rántást (!), búza- és tejtermékeket, én pedig azt feleltem, hogy nem szeretnék ilyesmiket adni neki, mert nagy nálunk az allergia-veszély. Azt mondta, jó, és ennyiben maradtunk.
Így visszagondolva, azért sem mertem vitatkozni (föleg a doktornönkkel nem), mert decemberben Barni elkapott egy csúnya hurutos fertözést, kórházba is kerültünk vele, és már akkor mondta a dokinéni, hogy adjak neki c-vitamint teában, meg reszelt almát a vitaminok miatt. Azt is mondta, hogy "Nem fogja abbahagyni a szopást, ha kap egy kis kiegészítést"- ez, mindannyian tudjuk, nem igaz így, ebben a formában. (Nem adtam) Egy hónap múlva pedig azt mondta, hogy adjak neki kivit, meg narancsot!!! Ha tiltakozom, olyan, mintha rosszat akarnék a gyerekemnek (igaz, BMárti, olyan büntudatot tudnak kelteni az emberben).
Lehet, hogy már meséltem régebben, de az újak kedvéért elmondom, hogy hörghuruttal, kezdödö tüdögyulladással kerültünk be a kórházba, én végig szoptattam (pedig én is lebetegedtem), már a harmadik nap hazajöhettünk, végig nem volt láza Barninak, és egy hét alatt kikeveredett a betegségböl (két hónapos volt ekkor). Söt, még ezalatt a hét alatt is hízott 5 dekát!!! És, ami nagyon jót tett a lelkemnek: "teás-gyümölcsös" dokinénink szájából hallottam, hogy azért gyógyult meg ilyen hamar a fiam, mert anyatejes baba!!!
(Anyósom persze megjegyezte, hogy úgy tudta, az anyatejes babák nem lesznek betegek, de volt erre is kész válaszom, hogy ezt a vírusos fertözést nem tudtuk volna elkerülni, mellesleg megjegyzem, pont töle kapta el)
Nagyon tetszett a történet az LLL-es anyukáról és a konzervatív dokiról. Talán a következö gyereknél már nekem is lesz merszem...
Anita, ne hagyd magad, a családot valamivel könnyebb "kiokosítani". Még nekem is sikerült, mégpedig úgy, hogy mindent elmeséltem nekik, amit a szoptatásról összeolvastam, a majd'kicsattanó gyerköc pedig magáért beszél! A férjem szerencsére folyamatosan támogatott-támogat ebben, ugyanolyan megszállott lett szopi-ügyben, mint én, és még anyukámat sem volt nehéz meggyözni, pedig ö is csak 2 hónapig szoptatott engem. (Állítólag hasfájós voltam ?!?!?!, és szerintem beadták neki, hogy nem jó a teje !!!
)
Lesz még néhány harcom, érzem, az egyik, ha 1 éves kora fölött is folytatjuk a szopit, söt!; a másik pedig, ha jön a kistesó, és így is fog még a Barni cicizni... De gyüjtöm a szakirodalmat!!! Ha más nem, elolvastatom velük.
Spockról persze, nekem is megvan a véleményem, és a többi hasonszörü, vagy még gyengébb, idejétmúlt stb (különösen, ami a szoptatást és táplálást illeti) szakirodalomról is, de Spock azért írt szerintem 1-2 nagyon jó dolgot. Kiszürhetö, hogy mit!!!
Most megyek, (azaz vánszorgok, mert irtózatosan fáj a derekam), felébredt a Babó.
Sziasztok, és kitartás, mi is változatlanul szopizunk már több, mint 8 hónapja, és nagyon nagy öröm ez mindannyiunknak!!!
Heni
Ui: Anita, én maximum 10x ha fejtem összesen a 8 hónap alatt(csak, mert muszáj volt, baba nélkül mentem valahova, és hogy legyen egy kis vésztartalék), de SOHA nem volt mellgyulladásom, és böven van tejem is.