Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Atika Budapesten született az I-es Női klinikán. ez nem volt a táblában.
rusovszky
 
 


Na, belejöttem ebbe a képcsinálásba...Igaz egyiket saját helyén mentettem el kicsinyítve...Még jó ,hogy megvan amúgy...
Tamesz! én is 29 vagyok, sőt ,nemsoká 30.Nem sok az:-)Mi is szeretnénk még egy gyerkőcöt.
minden babó nagyon szép!
Korkülönbség...Hát szerintem minden változatnak van előnye. A kicsinél hamar összenőnek, és tudnak játszani. a szülőnek viszont nagyobb kihívás a dolog. a nagyobb korkülönbségnél könnyebb a szülőnek, talán...a nagyobb tud esetleg segíteni...Nekem soxor van lelkifurdim ,hogy nincs elég időm...Amikor az egyikkel játszom akkor a másik miatt van lelkifurdim..Amikor Ati született mindig úgy éreztem picit, hogy cserbenhagytam Petrát, mert még ő is kicsi.Aztán persze beálltak a dolgok a helyükre. mostmár így természetes minden.Édesek együtt! ma ispl. Petra megkínálta a szívószálas italából Atit. Eddig nem ivott belőle, de most rákapott. Úgy itták meg ketten ,hogy Petrus adott pár kortyot a kicsinek ,aztán ivottő, aztán megint adott Atinak..Nagyon ari volt. Tegnap meg reggel amíg csináltam Ati tápszerét, megkértem Petrát ,hogy álljon ott az ágyánál ,hogy ne sírjon Atesz...Erre kicsit később kiabál Petra ,hogy pisi-pisi. Én meg rohanok ,de addigra becsúszott. kérdeztem ,hogy miért nem ment szokás szerint a WC-re.Mire ő, hogy nem akarta egyedül hagyni Atikát! Olyan édes volt...
Nyuszo, Marosvásárhelyen laktok? Jól látom ,hogy ott is karantén van? Ezt csak úgy futólag olvastam ,lehet ,hogy félreértettem.
rusovszky
 
 


Rusovszky,
nagyon szépek vagytok együtt! Hát a korkülönbséget majd meglátjuk mennyi lesz, mi belevágunk, ha sikerül!

köszi Mindenkinek az orrszívó hozzászólást!

Hát bevallom, hogy napközben a nappaliban szokott Marci aludni a kinyitott kanapén, amin körberakom párnákkal, így leesni nem tud, viszont két hete megtanítottam, hgoy nem fejjel, hanem lábbal tolatunk lefelé, amit naponta ezerszer megcsinál, tehát gondolom felébredt, nem talált, látta ajtó nyitva, futás, valahol csak itt lehet ez az öreg csajszi! EGyébként én majdnem lecsaptam, azt hittem valai patkány mászik rajtam, de hogy honnan?

Na lányok, szerintem akkor toljunk egy hetet a találkozáson, hátha addig többek is jobban lesznek! Mit szóltok hozzá? Akkor elvileg 12-én vasárnap délelőtt jönnétek? Legyen szíves jelentkezzen akit érdekel!!!!

Szép napot, itt ma is takony idő van, de kicsit majd kimegyünk kutyát hajkurászni!
tamesz, aki már csak egyet alszik és megy haza a családdal!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

 
 

Szíasztok!!
Hát megjöttünk a gondozobol!!Megvan az egy éves adat!!
Szóval :10kg. és 74 cm.
Minden ok,a kukuiját nagyon megdícsérte,hogy nagyon jol mükődik már!!2 hét mulva megyünk a bárányhimlő oltásra!!Kép Ismét nagyon javasolta!!Hát ennyí majd délután bővebben!!
Andi
Vendég
 


Juc
hát igen elég fiatal vagyokKép

Nyusztó
kösziKép
milyen volt a chat anyóssal?jól kijössz vele?

Timurr
Vendég
 


Andi!

Ne haragudj, hogy beleszólok, de én úgy tudom, hogy a bárányhimlő oltást bár 9 hónapos kortól lehet adni, de csak 15 hónapos kortól igazán hatásos. Sajnos én mostanában nagyon kiművelődtemm a témában. Szegény Marcinak még mindig úgy néz ki a háta, mintha 100 szúnyog csípte volna meg Kép.

Tamesz!
Kutyahajkurászás Kép.

Eveka

Kép
eveka
 
 


Hali!

Köszi a táblás infókat, majd este frissítek!

Bárányhimlő: én tegnap kérdeztem meg a doktornéninktől, hogy javasolja-e az oltást, hát nem harapott rá, de nem is zárkózott el. Azt mondta, hogy 1 éves kortól lehet, viazont még annyira új az oltás, hogy nem lehet tudni, hogy egész életre szóló védettséget ad-e, mint az igazi bárányhimlő. Ezért lehet, hogy később újra kell oltani. És hogy ha kérjük az oltást, akkor ő inkább nyáron oltana, mert akkor kevesebb a bárányhimlős, és kicsi az esélye, hogy esetleg a már lappangó betegségre ráolt... Szóval amint látjátok, elég paradoktornéni... Kép viszont nem egészen értem, hogy mitől függ, hogy mit ajánl és mit nem annyira (biztos attól, hogy melyik gyógyszergyár környékezte meg...), mert pl. a kullancs-oltást szinte kötelezőnek mondta (itt a budai házrengetegben Kép) MOndjuk, amúgy is akartunk kullancs ellen is oltatni, de nem gondoltam, hogy már el is kellene kezdeni.

Na, ezt gyorsan elküldöm, majd még jövök.

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Szíasztok!!
Csak gyorsan benéztem gondoltam reagálok!!Nekem is azt mondta hogy 1 éves kor után adják,dehát mi már elmultunk egy évesek!!Kép
15 hós korban már kapja a kötelezött és mi nyárra beszéltük meg a kullancsot már mint kora őszre!!Nálunk sajna elég sok kullancs van itt az erdők miatt és Kírámat ís beoltottam már ő már most kapja a harmadikat kullancsbol!!
Egyébként lehet hogy attol is függ ki mit ajánl,hogy melyík gyogyszergyárral van puszi barátságba!!Na röviden ennyí ártani szerintem nem ártunk vele!!Bár ki tudja már ezt ís!!???
Megyek mert rögtön itt vannak a vendégeim!!Baba-mama tali lesz itt az utcábol a csajokkal!!Kép
Este még jövök!!
ANDI
Vendég
 


Jucc
a mi dokinőnk dettó ezt mondta.
Vendég
 


Sziasztok!

Küldök egy kis napsütést, itt délra kisütött a nap, és elmentünk kutyát keresni, találtunk is, de a kutya jobban félt MArcitól, így nem volt hajlandó odajönni a kerítéshez. Majd a kisemeber annyira kipurcant a gyalogos sétában, hogy egy idő után felkéreckedett és fél perc múlva elaludt az ölemben, én meg cipelhettem haza a "pehelysúlyát", na mindegy, azóta is szundizik, megérte!

Jövő héten én is megkérdezem az oltásokat, majd beszámolok! A kullancsosat én is beadatom, mert sokat csavargunk, de a bárányhimlőt nem tudom!
Marci sajna még mindig picikét taknyos, de már nem nagoyn kell szívni és aludni is tud!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,

Sajnos úgy néz ki összeszedtük a játszóházból a takonykort. Már az éjjel kezdődött, forgolódás, többszöri felriadás, délelőtt meg megindult az orra is. Úgy néz ki itt a topikos babák felváltva lerobbannak Kép.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Nyuszko, gyógyuljatok gyorsan! Szerintem ez ilyenkor télen gyakran megesik, hogy sorra robbannak le a gyerekek (no meg a gyenge felnőttek, mint pl. én... Kép ).

Én ma kipróbáltam az "Andi-féle szadi-orrszívást" Kép , hát nagyon bevált! Eddig a pelenkázón szívtam Marci orrát, ott próbáltam lefogni + az orrát is szívni, de erre mostanában nem volt elég a két kezem. Úgyhogy leraktam a szőnyegre, fölétérdeltem, kétoldalról satuba fogtam szegényt a combommal... Pikk-pakk megvoltunk, még nem is volt ideje belelendülni az ordításba. Meg utána egyből felülhetett, megnézhette a gonosz porszívót, szóval egyből megvigasztalódott. Kép Andi, köszi az ötletet! Kép Egyébként ált. már csak egyszer-kétszer szívjuk az orrát, de sajna ennyi még kell. Kép

Oltás: akkor jól fog kinézni szegény gyerkőcök 2. éve is oltásilag! Megint havonta egy oltás... Kép A kullancs elleni az 2 db, 1 hónap eltéréssel, akkor ott a 15 hós MMR, a 18 hós DiPerTe és a bárányhimlő, ha beválllajuk. Meg mintha a meningitis ellenit is kellene ismételni, bár ez nem biztos. És Marci tegnap ordított először a doktornénitől, biztos mostanra okosodott meg anynira, hogy rájött, hogy ez a szurkálós nyanya Kép , és nagyon meg volt ijedve szegény, pedig nem is csinált vele semmi rosszat, csak gyorsan megvizsgálta. Fütyi nálunk is alakul, már tök jól fel lehet húzni, de azért most is le kellett beszélnem a doktornőt, hogy "megcsinálja" egy hirtelen rántással, hadd várjunk még egy picit, hátha lágyabb módszerekkel is feljön. A többiek fütyije hogy van? Kép Kép

Jó estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Tamesz, láttalak, hogy hűtlenkedsz a másik topikon! Kép Kép Kép Én is szoktam arrafelé olvasgatni... Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Nyuszkó
mihamarabbi jobbulást

Jucc
én is így szívom az orrát,de van amikor letudom kenyerezni Maját a telómmal
Vendég
 


Juc,
csak beleolvasgattam, mert kíváncsi voltam min tört ki a "parasztháború" és úgy gondoltam korrektebb ha bemutatkozom, mintha csak "sunyiban" olvasom őket!Kép
Azért a szívemnek ez marad kedves, mert itt csináltuk végig a babavárást és az elmúlt egy évet, ami nekem sokat jelentett, na meg innen legalább néhány embert ismerek már személyesen is!!
Na mennem kell fürdetni, vagyis fogat mosni, az az én reszortom, Marci nagyon élvezi és engedi is!!
Szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Hahó!

Tamesz, én már úgy látszik, csak ilyen "sunyiban" olvasós maradok Kép , mert nem lenne időm-energiám két hasonló témájú topikba írni. Az jutott viszont eszembe, hogy ezt a topikot nem lehet átnevezni? Hiszen jócskán nem csak januári babák vannak itt. Vagy ilyet nem leht csinálni? Vagy akkor nem találnánk többet ide? Kép

Na, még gyorsan földobok egy friss táblázatot, aztán megyek.

Juc

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Lakhely Baba neve Szülés ideje Kórház neve Születéskori méretek 6 hónapos méretek 1 éves méretek Baba kora
Rusovszky 29 Budapest Attila 2005. 01. 07. I. Női Klinika 3150g 50cm 8810g 11020g 76cm 12 hónapos és 3 hetes
Andi 31 Pilisvörösvár Miron 2005. 01. 14. Szt.Rókus 3200g 7780g 10000g 74cm 12 hónapos és 2 hetes
Bogacsi 30 Dunakeszi Szonja 2005. 01. 16. Szt.István 3860g 56cm 7590g 68cm ? 12 hónapos és 2 hetes
Bettimama 23 Dunakeszi Dorka 2005. 01. 17. Nyírő 3300g 53cm ? ? 12 hónapos és 2 hetes
Rahel 26 Kaposvár Peti 2005. 01. 17. Kaposvár 3200g 54cm 8040g ? 12 hónapos és 2 hetes
Babus 26 Gyöngyös Kristóf 2005. 01. 27. MÁV 2700g 52cm 7960g 66cm ? 12 hónapos és 0 hetes
Nyuszko 29 Marosvásárhely Ákos 2005. 01. 28. Marosvásárhely Megyei Kórház 3550g 55cm 8250g 70cm ? 12 hónapos és 0 hetes
Tamesz 33 Budapest Marcell 2005. 02. 08. Kistarcsai Kh. 3450g 53cm 7600g 68cm ? 11 hónapos és 3 hetes
Flames 28 Budapest Adri 2005. 02. 10. MÁV 2700g 51cm 7080g 65cm ? 11 hónapos és 3 hetes
Juc 31 Budapest Marci 2005. 02. 18. MÁV 3400g 60cm 7980g 71cm ? 11 hónapos és 1 hetes
Timka 30 Veresegyház Fanni 2005. 03. 04. SOTE II. 3420g 53cm 8200g ? 10 hónapos és 3 hetes
Fanka 27 Budapest Panni 2005. 03. 06. Szt.Imre 3400g 56cm 7710g 70cm ? 10 hónapos és 3 hetes
Eveka 29 Budapest Marcell 2005. 03. 10. MÁV 3480g 55cm 8550g 67cm ? 10 hónapos és 3 hetes
Mukika 28 Szeged Aliz 2005. 04. 06. Szeged Női Klinika 2260g 44cm 6700g 64cm ? 9 hónapos és 3 hetes
Timurr 24 Kaposvár Maja 2005 .05. 13. Kaposi Mór Megyei Kórház 2600g 49cm ? ? 8 hónapos és 2 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!!
Juc!!
Örűlök,hogy segithettem!!Képzeld az iwiwen jelezték,hogy közeleg a szülinapod!!Ha tudnák ,hogy ezt biztosan nem felejtem el!!
Találtam itt a netten valami munka félét!!Otthon kéne másolni!!Persze 600 ft-ot be kell fizetni és akkor küldi a csajszi a cuccost ami kell hozá!!Szerintetek ???Bukok 600 ft-ot??Olyan jo lenne egy kis mellékes,mert azért én kétszer ennyít kerestem,mint amennyít most kapok és bizony igy télen a 40000-res gázszámla meg a 30000-res villanyszámla mellett nagyon hiányzik az én kis fizetésem!!
Van valami őkletetek??
Párommal tegnap ezen vesztünk őssze ugyanis kocsít akarunk venni és én mertem szolni,hogy várjunk vele még egy évet,mire visszamegyek dolgozni!!Hát láttátok volna ugy felpaprikázta magát!!Szal jol jönne egy kis mellékes!!De Míront nem akarom még itthon hagyni,pedig itt van anyu aki bevállalja,de még olyan kicsí és olyan jo melegnek tartja a hátso felemet:Ezért lenne jo otthonra valami!!
Ti megprobálnátok??Végül is csak 600 ft-ot buknék!!De lehet,ha átvágnának akkor utána "palimadárnak"érezném magam!!
Ja amugy tegnap nem tudtam jönni mert eltünt a topik!!A babatali jol sikerült,jol kidumáltuk a férjeket!!
Na jo megyek mert Míron mindjárt ébred én meg még itt űlök pizsíbe!!
Szép napot mindenkinek!!
ANDIKép
Vendég
 


Sziasztok!!
Megint én ,bocsí csak megprobálok képet rakni!!Lehet,hogy nem megy!!

KépImádja ha Kíra dömpizik vele!!

KépEz még a kis utcabeli egy napon született barátjával a szülinapjukon!!

KépAnyával imád táncolni!!

Azt hiszem proba képpen ennyí,remélem sikerült!!!
ANDI
Vendég
 


Sziasztok,

Hát nálunk nagyban dúl a takonykór. Szegénykém nagyon rosszulaldut, nem kap levegőt. Már totál elegem van a télből Kép.
Köszönjük , hogy gondoltok ránk!

Timurr,
Kérdezted, hogy jövök ki az anyósommal. Hát ők vídéken élnek, úgyhogy max hetente egyszer találkozunk, ez így bőven elég is. Nem akarok rosszindulatú lenni, de most pl. két napig itt volt nálunk, hát totál kivoltam. Mindenbe beleszól, ő ezt nem így csinálná, miért nem adok Ákosra kertésznadrágot, miért nem adom a másik cipőt a lábára.Miután kiporszívoztam az Ákos orrát, folyton sopánkodott, jaj, szegény gyerek! Mintha én lennék a hétfejű sárkány. S ezek csak apróságok. Különben még azt is megjegyezném, hogy soha nem azért jön be a városba, hogy minket meglátogasson, hanem, folyton analíziseket végez, mert hát neki mindig van valami baja. Na ezt kiírtam magamból! Bocsika!
Ti hogy vagytok az anyósokkal?

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Nekem sajna már nincs anyosom!!Tavaly szeptemberbe halt meg,és én abban a külőnleges helyzetbe voltam hogy semmibe nem szolt bele és sokat segitett amig tudott!!Kírát pl.mindennap amig dolgozott ő vitte ovíba!!Míron születése sajna nagyon megviselte mert mindig azt mondta,hogy legalább még 5 évig láthatná hogy milyen kis emberke cseperedik belöle!!Dehát sajna a sors csak 8 honapot adott neki belöle!!Apukám meg meg se élhette pedig ő aztán nagyon szeretett volna fiu unokát Kíra másfél éves volt amikor meghalt!!És nagyon jol emlékszik rá a leányzo,sokszor ugy feltépi a sebeket amikor mond rola valamit!!Sokat járunk mindkét temetöbe és akkor sokat mesélek nekik a mamárol meg a papárol!!Na jo befejezem itt a szomoruságot,de azért nem könnyű dolgok ezek én még a mai napig nem tettem tul magam apun,pedig már ídeje lenne!!
Most már tényleg befejezem mára mert még a végén meguntok!!
Megyek vasalok!!
ANDI
Vendég
 


Szia Andi,

Nagyon sajnálom, biztos nehéz lehet. Én a nagytatámmal szemben érzek így, sajnos ő nem látta egyáltalán az unokáját, sőt még az esküvőnkön sem tudott már ott lenni.
Így utólag is fogadd együttérzésemet!

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Nyuszkó!
Jobbulást nektek!

Andi!
Majdnem elsírtam magam azon amit írtál. Szomorú dolgok ezek.
Ó, hát ha csak 600 Ft-t bukhatsz, akkor miért ne. Csak előtte könyveld el magadban, hogy ez csak egy próbálkozás, ha nem jön be, akkor sem érezd magad palimadárnak.

Anyós: Nálam elvileg semmi gond, semmibe nem szól bele, segítőkész, nagyon szeret minket, csak akkor jön, ha hívom, úgyhogy no problémó, csak valahogy a stílusa nem teljesen az igazi számomra, emiatt mégsem a legigazibb a helyzet. pl, amikor 18x egymásután elmondja Lizinek, hogy imádnivaló vagy, imádnivaló vagy, imádnivaló vagy...., akkor úgy megkérdezném, hogy mást is tud? Fújj, de szemét vagyok! Pü-pü

Juc!
Érdekes, hogy írod, hogy Marci most sírt először a dokinénitől. Én már eddig is gyanítottam, hogy Lizi érzelmi téren gyorsabban fejlődik, mert ő már régóta fél a dokinénitől, illetve múlt héten volt először, hogy épp csak ránézett, és már ordított is. Meg ugye nálunk az idegenektől való félelem nem 6 hós kor körül jött, hanem 3 hónaposan,meg ugye ez a brutál anyásság is már ránktört, tehát nála az ilyen dolgok hamarabb történnek, mint
általában.

A gondom, hogy most már Lizett tuti közénk szokott éjszakára. Most is 1,5 órát ha a kiságyában volt, akkor sokat mondok. Meg a legújabb, hogy este lerakom, és fél óra múlva, mire épp leülnék tv-zni, megébred.Ilyenkor felül az ágyában és ki kell venni, különben bömbiz. Na ekkor megint fél óra a bealtatás, de mire végeznék, úgyis nemsoká mennénk apjával aludni, úgyhogy már nem is jövök ki, tehát este már se tv-zés se semmi. Meg persze aztán elalszok és nincs aki visszapakolja, tehát ottmarad köztünk.Na persze, ha éjjel visszacsempészem, akkor nyerem azt a 1,5 órát amit írtam, mert tovább sajna nem bírja, felébred és felül és várja, hogy kivegyük. Nekem ez azért rossz, mert iszonyat kényelmetlenül alszok így. Kéne vmi jó, "szoktassuk vissza a kiságyba a gyermeket" technika!Kép Jól van, tudom hogy nincs ilyenKép

Oké, nem sír a szám széle továbbKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


jajj, akartam kérdezni, hogy van-e vkinek a Humana 2-es tápszerrel kapcsolatban tapasztalata? Dokinéni ezt javasolta hirtelen, adott kistasakos mintát, ha a főzelékbe teszem az nem gond, de naturan nem issza meg, nem tudom, lehet, hogy semelyiket sem fogadná el?
Mert ugyan van még tejcsi, csak amikor pl nem akar normál kaját enni, akkor gondoltam, hogy ihatna helyette egy kis tápit, hátha ütősebb mint a tejem(meg az ugye már azért nem olyan sok, hogy minden kaja helyett tudjak neki adni).

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Végre bealudt a kisember, biztosan érzi, hogy "valami" lesz, mert ma pakoltam, mert este megyünk haza, és fél percig nem hagyott egyedül, és aludni is már csak végelgyengülésben tudott!

Andi,
megértem a fájdalmadat, nekem karácsonykor volt 19 éve, hogy meghalt az anyukám, de még a mai napig fáj, és sokszor eszembe jut, hogy de jó lenne megkérdezni egy-két dolgot tőle, vagy ő ugyan hogy csinálta? Azóta ez volt az első igazán boldog karácsonyom, amit Marcinak köszönhetek! ű
Piszok kegyetlen tud lenni a sors, amikor öcsémék lánya született 10 nappal előtte halt meg a nagyapánk és aznap temettük, amikor megszületett a kiscsaj, , borzalmas volt ahogy részvétet nyilvánítottak és gratuláltak egyszerre! Marcinak már csak 1 dédije maradt, a nagymamám, de imádják egymást, valahogy megérzi MArci, hogy ő már nem olyan erős, nála nem csimpaszkodik, hogy vegye fel, és valahogy finomabban játszik vele, a dédi pedig elolvad tőle, főleg, hogy a múltkor az általa sütött mézeszserbót kétpofára tömte!
Most is megyünk haza egerbe ha otthon leszünk, mert szeretném ha kicsit együtt lehetnének, és legyenek közös emlékeik, ezért videózzuk és fotózzuk őket! Na én is jó hoszzú lettem!

Muki,
mi Nestlé Beba-t eszünk, abból is a 2 HA bifiduszosat, meg a 2+, az már laktatóbb, csak azt nem lehet felíratni! Marci is kettőnk között túrja álomba magát mióta kint vagyunk, és utána rakom be az ágyába, ha éjjel felébred, akkor ott szoktam visszasimizni vagy teát kap, de ha egyszer felül, akkor már őt sem lehet "visszanyomni"!Kép

Juc,
nálunk Marci angy haverja a dokinéni, mászik az ölébe, kipakolja az orvosi táskáját, oltás után is vigyorog neki, szóval lehet, hogy a hiba a mi "készülékünkben" van???Kép

Anyós,
nálunk a kezdettekkor nagyon jó volt a viszony, szinte pótanyukám lett, majd az első baba elmenetelekor piszkosul összevesztünk és ez igazából csak Marci születése után szűnt meg. Azóta nagyon figyelünk mind a ketten, hogy ne bántsuk meg egymást és ne szóljunk bele egymás dolgaiba, így szerintem most egészen normális a viszonyunk.

Képzeljétek, megint nagyon ronda Marci popója, sajnos a fogzás kicsit próbára teszi, és ma vettem neki Pampers sensitiv pelust, hogy az milyen fincsi puhga, gumis a dereka, nagoyn szupi, remélem a hosszú utat is jól viseli majd benne őfelsége kényes része!

Nyuszko,
jobbulást nektek, remélem hamar meggyógyultok!

Otthon esik valami? van hó? Itt ma reggel valami dara-féle esett és fagy is, csak hogy mire számítsak lelkileg!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem működött nálam a babanetnek ez a része. Minden bejött, de pont a gyerekek/magzatok kor szerintből egy csomó topic nem, többek közt ez sem.
Pedig lett volna egy kis időm netezni.

Nyuszko
Mielőbbi jobbulást Ákosnak!
Anyós: hmm, köztünk kb. 200 km van és havonta egyszer találkozunk. A férjem szinte naponta beszél velük telefonon, gondolom elmeséli, hogy mi van a gyerekkel is. Azért egy kicsit rosszul esik, hogy engem soha nem hívnak fel, pedig én vagyok egész nap Fannival, mégiscsak jobban tudom, hogy hogy van, miket csinál.
Mikor költöztünk nagyon sokat segített, azóta valahogy jobb a viszony köztünk. Fanni is jól el van vele, amikor Karácsonykor itt voltak minden délben ő altatta el, egyedül neki sikerül rajtam kívül ez a művelet. Szerencsére megszokta már, hogy nem szól bele semmibe, elfogadja, hogy mit miért teszünk, úgyhogy összegezve jónak mondható a viszonyunk az alatt a pár nap alatt.

Tamesz
Jobb, hogy átraktuk jövő hétre a talit, nem hiszem, hogy elmentünk volna most, mert Fanni még nem gyógyult meg. Látszólag minden rendben van vele, nem köhög, de tegnap visszavittem doki nénihez és a garata még mindig nagyon piros és mostmár hólyagok is vannak rajta. Azt mondta valami bacit szedett össze, amit inkáb nem adnánk tovább senkinek.
Eddig csak fájdalomcsillapítót kapott (Panadolt), tegnaptól elkezdtük nyomatni az antibiotikumot. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem lehetett már múlt héten elkezdeni ennek adagolását, lehet már réges rég meggyógyult volna.
Szegénykém úgy üvöltött, potyogtak a krokodil könnyek. MÁr amikor a doki nénit meglátta sírógörcsöt kapott.

Az éjszakánk pocsék volt, egy csomót forgolódott, fel-fel ébredt, aztán fél 5-kor (!!!) fel kellett kelnünk, sétáltunk egyet, nézelődtünk az ablakon keresztül, tisztába tettem, és 5-kor visszebújtunk az ágyba. Nagyon nem hiányzott ez a kis hajnali közjáték, 8.45-kor mint a mosott Kulabácsi, úgy ébredtem.
Nagyon meg tudom érteni azokat az anyukákat akik nem tudják kipihenni magukat!
Ráadásul jönnek lent a rágófogai is, az is rátesz egy lapáttal a nyűgösségre.

Na megyek, mert felébredt a csajszi és naygon hiányol!

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Tamesz

Nálatok van Pampers sensitiv?
Mi is használtuk, tényleg nagyon jó. Pesten egyedül a fogarasi Tescoban tudtunk ilyet venni, de onnan is eltűnt.
Valaki nem tudja esetleg hogy Zagrábon kívül, hol lehet olyat beszerezni.
Lehet felhívom most a Pamperst, mert nekünk is jó lenne.

Tamesz, jó utat hazafele!

most már tényleg felébredt...

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka,
Köszi, ha gondolod jövő héten hoz apa, vagy még esetleg beugrunk érte?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz,

nagyon hálás lennék, inkább a jövő héten hozzon majd Apa, nem hiszem hogy indulás előtt a Fanni pellusai után lenne kedvetek mászkálni, úgyis csak jövő hétvégén találkozunk.
Nekünk már az 5-ös kellene, a 12-25-ös Junior, ugyanis a kisasszony veszett tempóban szedi magára a kilókat, tegnap 12,5 kg volt. 2-3 csomag simán jöhet ha elfér az autóban, aztán majd lerendezzük.
De tényleg csak akkor ha nem jelent gondot Apának, nem nagy utánajárás stb...

Képzeljétek ma én is megijjedtem a gyerektől. Tök jól játszott, ült a szőnyegen én pedig tőle 2-3 méterre pakoltam össze a szétszórt kockákat. Egyszercsak valaki megfogta a lábam, hát a szívroham jött rám, olyan csendben osont oda, nem hallottam semmit.

Kisasszony nem hagy írni, úfyhogy most enniy voltam.
Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hali!

Tamesz, Timka, mi az a Pampers Sensitive??? Kép Énisénisénis! Kép Tényleg nincs ilyen Magyaro.-n?

Dokinéni: Tamesz, eddig nálunk is ilyen virgonc volt Marci, oltás előtt, után vigyorgott, barátkozott a dokinénivel. Ez volt az első alkalom, hogy nem... Kép Én azt gyanítom, hogy előbb-utóbb minden gyereknél eljön ez a félős korszak, mert hát ki szereti, ha szurkálják... Kép

Szomorú téma: nekem sincs sajnos anyósom, én nem is ismertem, már nagyon régen meghalt a férjem anyukája, ő anya nélkül nőtt fel. Nagyszüleim sincsenek már, szegény nagymamám, aki legutóbb halt meg (ennek is már 4 éve), sem érte meg egyetlen dédunokája születését sem, bár mindig rágta a fülünket.

Timka, ha nem jön be a babanet, használd ezt a linket:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/253036.html?1132867692

Mentsd el a kedvencek közé, én mindig erre klikkelek, és így egyből a mi oldalunk jön be.

Többiek, merre vagytok? Ugyen nem betegeskedtek?

Szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc, Tamesz

Felhívtam a Procter-t, azonnal kapcsoltak egy Pampers-es csajszit és tőle tudom, hogy Magyarországon kivonták a forgalomból a Sensitiv pellust. Mondta, hogy Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban még van, de tankoljunk fel, ha bejön a pelenka, mert nem tudják, hogy meddig tudják még ezeken a helyeken is tartani.
Juc, a sensitive pellus sokkal puhább, gumis a dereka, így nem folyik ki a kaki. Mi nagyon régen használtuk, azóta sehol se találtam.

Tamesz, nem nyitsz egy pelenkakereskedést? micsoda biznisz! Kép
Azon gondolkodom, hogy ha hétvégén nem jönnek anyósék ki kellene menni egy szlovák Tescoba, aztán feltankolunk.

Juc, köszi a linket, ezt raktam be a kedvencek közé!

Csajszi alszik, megyek kotyvasztok valami kaját, mert éhen halok.
Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Ja, most jut eszembe, mi próbáltuk a Pampersnek a bugyipelusát, az volt ilyen jó puha, csak sajnos nem nagyon bírt sok pisit megtartani. Egyébként én pont azért nem használtam Pamperst, mert nem volt gumis a dereka (mármint a simának). Szóval maradt a jó öreg Liberó. És miért vonják ki a forgalomból? Nem veszik?

Juc

Kép
juc14
 
 


Üzleti döntés, volt az indok! Szerintem nagyon kevés helyen tartották.
Lehet mi is váltunk majd Liberora, nekünk a nadrágos őpelusok nem jönnek be, bár könnyebben fel lehetne adni, nem lenne hiszti a hátonfekvés miatt.
Amúgy a Libero tök rendes, küldtek termélmintát, meg kérdőívet és bexeltem, hogy betettem 10 matricát-holott honnan lett volna 10 figurám, amikor nem azt használjuk- erre kiküldték így is a textilkönyvet. Gondoltam egy próbát megér és bejött.

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jó estét!

Betegeknek jobbulást!

Humana tápszert mi sem ismerjük, mi Beba 2+ -ot iszunk. Tényleg, a 3-as tápszerek (babatejek) mire valók, ha már ilyentájt elkezdhetünk tejet adni a gyerekeknek?

Marcinak kibújt a 6. foga! Kép Ma már elég jól is volt szerencsére, úgyhogy még a MOM-ban is voltunk. Fanka, a jövő hét elején nem talizunk ott?

Sziasztok, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Andi
ez a másolásos dolog 99 % piramis,elküldöd a 600 ftot,majd kapsz egy levelet,azt másolgasd és adj fel te is hírdetést,amiket másolsz azt kell tovább küldeni a jelentkezőknek.És az ő 600 ftjuk a tied é így tovább.......

Édesek a gyerkőcökKép

Nyuszkó
hú az jó ha csak ennyit vagy vele,mi együtt lakunk.
Porszívós gyerekklínzás szerintük is,csak néznek,hogy tehetek ilyet.
Mihamarabbi gyógyulást Kép

Mukika
nálunk is ez a műsör,lerakom a kiságyba,fél óra múlva ébredés,magam mellé veszem már alszik is,de ha megmozdítom ébred.Lehet választani alszunk én 30 centine,kitekert nyakkal hogy ne piszkálja a herpeszemet vagy nem alszunk.Bár már 7. éjszaka így se úgy se alszunkKép
Mi is beba 2+-t eszünk.

Timka
az előzméynekből betudod hozni a topikot vagy ha elrakod a kedvencek közé.Ja látom közbe Jucc is írtaKép
Szegény Fanni,remélem hamar meggyógyul.maa is amikor először mentünk a dokihoz röhögött neki,3szor már amikor meglátta ordított.

Én is néézegettem ezt a pampers senzitívet,ha netán találok kipróbáljuk.Most pampers megy nálunk a 4-es és a libero bugyi pelenka,egyszerűen ha vízszintbe helyezem Maját ordítKép

Ma csak 1 órát aludt és még mindig pörög,hihetetlen.Ti gyerkőceitek mennyit alsznak napközben?

Timurr
Vendég
 


Sziasztok!

Lassan túl vagyunk a betegségen. A férjemmel együtt mi is elkaptuk, így kedden alig éltünk, de persze Zsolt "jobban" a halálán volt. Én azt hittem, hogy nem élem túl a keddi napot, tök rosszul voltam, fájtak az izmaim és az ízületeim is, és még a lázam is eléggé felment. Úgy sajnáltam Szonjust egész nap csak tengtünk-lengtünk, és ő is szenvedett.

Ma mentünk vissza az orvoshoz. Az orra még folyik, de azért a nagyján már túl vagyunk. Most azzal borít ki, hogy egész nap nem evett szinte semmit ma sem és tegnap sem. Doktornő szerint ne csodálkozzam, mert szinte az összes rágó foga most jön egyszerre, egy már kinn is van. Teljesen fel van dagadva az ínye alul-felül mind a két oldalon. Azt mondta ilyet még nem is látott.

Pedig szegény olyan éhes, mert bármit kínálok neki lelkesen nyitja a száját, de ahogy a az ínyéhez ér valami rögtön elfordítja a fejét és rázza, hogy nem kell több. Kíváncsi leszek, hogy ezek után mennyi foga fog kijönni a közeljövőben.

Jól olvastam, hogy a tali elmarad? Mondjuk mi most nem mentünk volna, mert nem szeretnénk senkit megfertőzni.

A betegeknek jobbulást és gyors gyógyulást kívánok.

Juc, az egy éves adataink: 10390 gramm és 76,5 cm.

Csilla
bogacsi
 
 


Sziasztok!
tegnap nekem se működött a társalgó ezen része.
Tamesz, melyik másik topikba olvasgattok bele?Van itt hasonló témában másik...Még nem láttam.
mi sok tápit kipróbáltunk már, váltogatom is ,hogy ne unja meg az ízét.Leginkább a Humana Baby Fit2 jött be.Jó krémes, banános ízű.Szereti a Milupa gyümölcsöset is, de az nagyon gyorsan fogy, olyan apró pelyhekből áll ,hogy tökkevés tápi jön ki belőle. Legalábbis én így tapasztalom.
Pelusból mi a Lidl saját pelusát használjuk tök jó, soha nem volt gond vele, és olcsó.
Anyósommal én nem vagyok túl jóba, mondjuk rosszba se. Igazából nincs köztünk szint semmi kapcsolat. alig találkozunk, pedig Érden laknak, ami ugye közel van.A gyerekeket se nagyon látogatják...Igazából nem is értem.
anyukám sajna 12 éves koromban meghalt...
Apukám Kalocsán lakik, én ott nőttem fel.
Hát ebből is kiderül ,hogy nincs túl sok segítségem.
Próbálok feltenni képeket, bár elég bénácska vagyok...Múltkor elmentettem a kicsinyített képet a saját helyére a mappába...
rusovszky
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek tegnap végre elmentem "bulizni" 2 barátnőmmel. Fürdetés után 1/2 22kor találkoztunk a Mammutnál, beültünk egy pubba dumálni. Nehezen találtunk egy helyet, ami 23 után is nyitva van. Hát nem igaz hogy nem tudnak a kismamiknak kitalálni vmi éjszakai normális szórakozóhelyet, ami hajnalig nyitva van. Kép Mikor érjünk rá, ha nem mikor alszik a gyerek. Kép

Timka
Mekkora cipőt vettél, rendeltél?
Az egyik kismamában volt, hogy milyen sűrűn kell jönnie a védőnőnek. Csak fél éves korig kell havonta, utána ritkábban. A wiwen megtaláltam egy nagyon régi barátnőmet, akiről kiderült, hogy ovónéni és most védőnőnek tanul. Mesélte, hogy milyen jól működne ez a rendszer, mennyi mindent kéne csinálniuk a védőnőknek: a kórházban és otthon is segíteni a szoptatást, felismerni a depit, családi problémákon segíteni stb. Egy kicsit elkeserítettem. Pont egy szülész a barátja. Mondtam neki óriási üzlet lenne, ha mint szülész asszisztens egyszerre lenne védőnő (homeopátiához, babamasszázshoz értő) és ha nem is szülésznő dúla. Így a terhességtől a szülésen át a gyerekágytól a kisgyerekkorig végig kísérhetne 1-1 anyukát. Szerintem óriási pénzeket fizetnének ezért a kismamák. Azt is mondta, hogy minden suliban kell lennie védőnőnek, aki pl a felvilágosításokat, mindenféle szűrővizsgálatokat végez, hát én nem emlékszem ilyenre még a középiskolából sem.
Én is otthon mérem Adrit, max a receptekért ugrunk be a dokinénihez, védőnő, jön, ha akar. Kép Az egyik barátnőm lemondta (írásban kellett) a védőnői szolgálatot és inkább megbeszélte a dokijukkal, hogy havonta 1x nézzen rá a gyerekre.
Tényleg rendes a Libero Kép

Rus (bocsi, de így rövidebb Kép)
Tündériek a gyerekeid. Édes a pisis story Kép

Andi
Jó hogy nálatok bejött az 5 év. Az öcsém és köztünk is annyi van, nem vagyunk a legjobb testvérek, nem is voltunk sajna. Ezért szeretnék minél kisebb korkülönbséget. Szerintem Kira nagyon jó természet lehe, hogy ilyen jó testvér.
A mi védőnőnk is 20 év körüli, és az a gáz, hogy ha el is jön hozzánk mindig ki kell találnom vmi beszélgetés témát, mert egyébként csak ülne fél órát és nézne ki a fejéből. Amikor megérkezik elég hosszútávra rendezkedik be, szépen leveszi a cipőjét, kabátját, kényelmesen elhelyezkedik, mindenhol megiszik 1 pohár üdítőt, de ha nem beszélsz hozzá, ő meg sem mukkan, tök kínos. Nem hogy felvilágosítana Kép
Nagyon jók a képek, a talira hozd majd el Kirát is, ő lesz a babysitter Kép

Juc
Ha nem nagy kérés, beírnád a táblába kerületet is, Pl én Budapest XV. Bocsi Kép
3-4 év múlva öreg leszel Kép Ne hülyéskedj, akár majd 40 felé is lehet nyugodtan szülni, nézd meg az összes hollywoodi sztárt Kép
Gratula az újabb fogacskához!

Eveka
Ásítás Kép

Tamesz
Tiszta ciki volt, ma elkéstem anyósodtól. Tuti Adri megérzi, ha vhova menni akarok és direkt kiszúr velem. Tegnap 17re jelentkeztem be fodrászhoz, gondolván mindig max 13kor alszik és max 16 kor ébred, kivételesen 14kor aludt el és épphogy 17kor el tudtunk indulni. Ma reggel 10ig aludt, csúcs. Megfogadtam, amikor rosszul aludt, hogy sosem fogom felkelteni, örülök, ha alszik. Kép Apára mostanában nem mindig számíthatok, legújabb elhatározásom szerint nem is akarok semmi szívességet kérni tőle, így nekem kellett Adrit felöltöztetni, kakiból kiszedni, szóval felkészíteni a napra, így jól elkéstem. Kép
Mi is most hagytuk abba januárban a szopit. Egyik nap megpróbáltam azzal megnyugtatni Adrit, hát nézett rám, hogy megőrültem, milyen perverz alak vagyok, mit akarok Kép Máris elfelejtette a régi szép időket Kép
Nekünk jó a 12. vasárnap is, meg utána is, rajtunk nem múlik. Nem lesz neked sűrű egy kicsit a jövő hétvége a szülinap miatt?
Mi is vevők vagyunk a Sensitive pelusra, ha nem gond. Csinálj belőle üzletet! Érdekes az osztrák meg német pampers oldalon sincs sensitive, de teljesen más pelenkák vannak (szerintem nem csak a csomagolás tér el)

Muki
Adri is Humana 2 Ha-t eszik, kicsit keserű, de szereti. Nem fagyasztottál tejet? Lehet először meg kéne próbálnod az 1-est.
Sajna nincs tippem a kiságyba szoktatásra. Adri pont az ellenkezője, én csak örülnék, ha legalább délután elaludna velem az ágyunkban. De úgy, ahogy mi sem, ő sem tud velünk aludni Kép
Adri a legutolsó oltásnál, mérgesen nézett rá és addig üvöltött, míg el nem ment a dokinéni, pedig előtte bírta. Kíváncsi vagyok mi lesz az 1 éves agyhártyagyelleni oltásnál.

Timur
Adrinak is az a legújabb dilije, hogy nem hajlandó hanyatt feküdni, mindent ülve akar csinálni, öltözést, pelenkázást stb Adri elég jó alvó lett megint, min. 2órát alszik napközben átlag 3at.

Bogacsi
Szegény Szonja!! Jobbulást!

Micsoda kilók!! Adri mindjárt 1 éves, de tuti nem lesz még 8,5 se.

A családtagokra emlékezőknek részvétem, teljesen át tudom érezni Kép Adrit is mindig bevittem (szobájába otthon, nem a kórházba) a nagyihoz, mikor beteg volt, mindig nagyon örültek egymásnak. Miután meghalt, és anyuéknál voltunk állandóan be akart menni hozzá, folyton az ágya felé mutogatott, elég szar volt Kép, így azóta inkább nem viszem be a szobájába. Örülök, hogy legalább egy kis időt együtt lehettek, a másik nagyim tavaly januárban halt meg, mikor pocakos voltam, Viktor egyik nagyija is tavaly. Elég rossz év volt ilyen szempontból. Így már csak 1 dédije van Adrinak. Inkább hagyjuk ezeket a szomorú témákat. El sem tudom képzelni, mi lenne anyu, apu, vagy anyósomék nélkül. Akikkel viszonylag elég jó a kapcsolatunk.

Betegeknek gyors gyógyulást! Bocsi a regényért, ha végre feltöltöttük a gépre a képeket én is rakok fel párat.

Jó éjt!
Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


SziasztokKép

Csak úgy nagyjából tudtam visszaolvasni, mert rengeteget írtatok.)

Babatej:
Én már kb. 1 hónapja a 3-as Humanát illetve a 3-as Mildibé-t adom Kristófnak, gondolván hátha éhségből kel fel éjszakánként, és ezek laktatóbbak, mint a 2-esek.
Persze ezekből is rengeteget eszik, az elmúlt 2 este 500(!)gr -ot evett meg az állítólag laktató rizses Mildibéből.

Amúgy pont tegnap került szóba a babaklubban a babatej. Az egyik anyukának egy pesti ismerőse mondta, hogy náluk a védőnő szerint 3 éves korig nem ajánlott a tehéntej, így megkérdezte az itteni védőnőktől is, pont volt ott kettő is, és mindkettő egyöntetűen azt mondta, hogy tehéntejet 3 éves korig, de legalább 2 éves korig semmiféleképpen ne kapjanak a babák, helyette babatejet kapjanak, vagyis a 3-as jelölésű tápszereket, reggel és este.

Ezen felbuzdulva eltöprengtem és arra jutottam, hogy mi van, ha Kristóf azért ébred folyton éjszaka, mert éhes, mert ő csak babatejet kap vacsorára, ami mégse tápszer, csak egy ital, és azért eszik meg belőle ilyen rengeteget, mert nem lakik jól tőle. És reggel is azért kukorékol már halnalban, mert már kajálni akar.
Mindenesetre ma kipróbáljuk, hogy fürdetés előtt jól megvacsoráztatjuk, valami húsos főzelékkel, utána pancsizás és utána kap innivaló gyanánt babatejet. Majd meglátjuk mi történik.
Mert az semmiképp se normális, hogy este 7 órakor bevág 350gr tápit illetve babatej a hivatalos neve, mindig elfelejtemKép fenéken dugomKép egy Viburcol kúppal, amitől ugye le kéne nyugodnia és aludni, erre 40 perc múlva felébred, még bevág vagy 150gr-ot, éjfélkor egy fél üveg teát, és ezekután is 2 óránként ébred éjszaka. Sőt, tegnap éjszaka hajnali 2-től fél 5-ig ébren volt, dobolt az ágyon és huncutkodott. De reggel 5-6 óra között már kukorékol. És egy slukkra bevág 280gr tápit.
És ha jobban belegondolok, ezek a durva éjszakai ébredések azóta vannak kb., mióta én éjszakára babatejjel tömöm. Lehet, hogy én hülye fél liter innivalóval akarom rávenni, hogy átaludja az éjszakát?
Lehet, hogy ez a babatej csak úgy funkcionál, mint a tehéntej vagy a kakaó, hogy szilárd étkezés mellé vagy után kell adni?!
Szerintetek??? Vagy ez mindenkinek magától értetődő volt, csak én vagyok ilyen hülye?
De a tápis doboz leírásából én eddig úgy vettem ki, hogy ez is ugyanúgy funkcionál, mint a többi tápi, az 1-es és 2-es, csak laktatóbb és sűrűbb azoknál.
Na jól belebonyolódtam, remélem azért valamennyire érthető voltamKép
Amúgy ti mit és mennyit adtok a gyerkőcöknek vacsira?

Ja, a Valeriána csak 2 napig hatottKép, azóta megint csak 2-3-4 órákat alszom éjszakaKép, ma pl. hajnali 5-től virrasztottam, noha Kristóf kivételesen 7-ig aludt (persze ettől függetlenül a fél éjszakát végigbalhézta) és végre én is aludhattam volna is kicsit, de képtelen voltam elaludni.

Juc
Gratula Marci 6.fogáhozKép

Nálunk az 1 éves adatok: 10600grKép és 77 cm, de a hosszát szerintem elmérték, nem hiszem, hogy ilyen sok lenneKép

Betegeknek mi is jobbulást kívánunk!!!Kép

Pelusból mi a Fixies-t használjuk, illetve csak éjszakára, meret nagyon drága pelus, és csak nagyon kevés helyen kapható, viszont tutira semmi nem folyik ki belőle, és nagyon jó puha az anyaga, a Pamperst pedig meghagytuk nappalra, az nálunk nem vált be annyira.

Tamesz
Jó utat!!!Kép


Na ennyire futotta, ezt is 3 részletben tudtam megírni, most már menni kell ebédeltetni a srácotKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


A babatej végülis tápi.Különböző izekben van.Kicsit más a tejfehérje felbontása ,mint a sima tápinál.Legalábbis én így tudom.minden 3-mas jelű tápi babatej.

Kislányom ivott tehéntejet, két éves korától.Remélem nem lesz gond.
Az Auchanban van most akciósan a Beba 2+ 1959 Ft, és adnak hozzá egy csőrös poharat is.Amúgy jópár babacucc akciós most az Auchanban.
rusovszky
 
 


Sziasztok!!
Meg vagyok ám csak tegnap szülői után kicsít elcsavarogtam és késön értem haza!!Párom munkakeresése miatt tul frszült a hangulat és nem volt kedvem hazajönni!!Mire haza értem mindenki megfürdött Mírcsí már éppen aludni készült de ahogy meghallota a hangomat rögtön felébredt!!Az a baj,hogy annyíra menni akar a cégtöl mert annyíra nem tetszik neki az uj munkaköre,hogy minden sz@rba beleugrana!!Az se baj ha kevesebb fizuja lenne meg ha kétszer annyít kéne utaznia!!Szal nem tul rozsás a helyzett mostanába!!Ezt még tetőzni ezek a szép kis téli rezsí számlák!!Szal kivagyok!!de sebaj majd megoldodik de azért jo volt kiirni magambol,tegnap meg kiszellöztetni a burámat!!
Megyek mert Kíra mindjárt itthon lesz,ugyanis ex sogornőm hazahozza az ovibol ebéd után a keresztlányommal eggyütt!!
Lehet,hogy ma már nem jővők hagyom Gábort hadd lazitson itt a gépe mellett!!
Mindenkinek szép hétvégét!!
ANDIKép
Vendég
 


Sziasztok, csak gyorsan:

Babus, sztem is olyan a babatej, mint a tápi, biztos nem hígabb vagy kevésbé laktató. Az igaz viszont, hogy mi Marcit már kb. 8 hónapos kora óta duplán vacsoráztatjuk, fürcsi előtt egy adag tejpép vagy egy adag főzi, és lefekvés előtt (tehát kb. 1 óra múlva) egy jó nagy adag tápi. (Ja, persze nem akkora, mint nálatok Kép , hanem 200-250 körül.) Persze ettől függetlenül is ébredt éjszakánként, de azért én megmaradtam a dupla vacsinál.

Tamesz, hazaértetek? Milyen volt az út? Hogy van Marci?

Flames, ha legközelebb errefelé jössz bulizni, szóljál ám Kép , megyek szívesen!!! Kép

Most szaladok vissza Marcihoz, nem aludta túl magát ebéd után (40 perc Kép ), mi lesz itt estig? Asszem, inkább kiviszem a levegőre, ott hátha elalszik.

Majd este még jövök, addig is szép péntek délutánt Kép !

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok, csak gyorsan:

Babus, sztem is olyan a babatej, mint a tápi, biztos nem hígabb vagy kevésbé laktató. Az igaz viszont, hogy mi Marcit már kb. 8 hónapos kora óta duplán vacsoráztatjuk, fürcsi előtt egy adag tejpép vagy egy adag főzi, és lefekvés előtt (tehát kb. 1 óra múlva) egy jó nagy adag tápi. (Ja, persze nem akkora, mint nálatok Kép , hanem 200-250 körül.) Persze ettől függetlenül is ébredt éjszakánként, de azért én megmaradtam a dupla vacsinál.

Tamesz, hazaértetek? Milyen volt az út? Hogy van Marci?

Flames, ha legközelebb errefelé jössz bulizni, szóljál ám Kép , megyek szívesen!!! Kép

Most szaladok vissza Marcihoz, nem aludta túl magát ebéd után (40 perc Kép ), mi lesz itt estig? Asszem, inkább kiviszem a levegőre, ott hátha elalszik.

Majd este még jövök, addig is szép péntek délutánt Kép !

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok, csak gyorsan:

Babus, sztem is olyan a babatej, mint a tápi, biztos nem hígabb vagy kevésbé laktató. Az igaz viszont, hogy mi Marcit már kb. 8 hónapos kora óta duplán vacsoráztatjuk, fürcsi előtt egy adag tejpép vagy egy adag főzi, és lefekvés előtt (tehát kb. 1 óra múlva) egy jó nagy adag tápi. (Ja, persze nem akkora, mint nálatok Kép , hanem 200-250 körül.) Persze ettől függetlenül is ébredt éjszakánként, de azért én megmaradtam a dupla vacsinál.

Tamesz, hazaértetek? Milyen volt az út? Hogy van Marci?

Flames, ha legközelebb errefelé jössz bulizni, szóljál ám Kép , megyek szívesen!!! Kép

Most szaladok vissza Marcihoz, nem aludta túl magát ebéd után (40 perc Kép ), mi lesz itt estig? Asszem, inkább kiviszem a levegőre, ott hátha elalszik.

Majd este még jövök, addig is szép péntek délutánt Kép !

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Bocsi a triplázásért, sz.rakodott a babanet...

Amíg ezek az üzenetek töltődtek fölfele, addig volt itt egy kis "fennforgás": Marci összekakilta magát, teljes ruhacsere, majd miután lemostam a nyakigkakit, a pelenekázóról körbepisilte a lakást, beterítve engem (teljes ruhacsere nekem) és a vadiúj szőnyeget is... Ezek után leraktam egy pillanatra a földre, míg levettem az átázott textilpelust a pelenkázóról, na azalatt orral előre átesett a porszívón... Nem tudom, el merjünk-e ezek után indulni itthonról... pedig nem is 13-a van... Kép Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Akkor úgy látom tápi terén a Beba 2+ a menő. Én tegnap jól megszívtam, mert amit próbának adott dokinéni az sima Humana 2 volt(mondta, hogy nem írja fel, így kb ezer mittomén mennyi Ft lesz), a gyógyszertárban meg közölték, hogy az megszűnt, úgyhogy vettem helyette ennek a HA-s változatát, amit Adri iszik, hát 2700,- pénz volt basszus. Na mindegy.

Timurr!
Herpesz téma ismerős, nekem is van időnként és Lizi naná, hogy bele-bele nyúl,akárhogy is vigyázok, aztán feszt megyünk kezet mosni.

Babus!
AlvásKép

Flames!
Fagyasztottam tejet, de lehet, hogy a táp ütősebb,nem. Gondolod, hogy az 1-essel kéne kezdeni? Ó, de már megvettem a 2-est.Na, nem baj, végülis most még csak a főzelékébe használom, majd ha végképp muszáj lesz innia natúr is, akkor majd kikísérletezem, hogy melyiket fogadja el(csak nehogy a gatyám is rámenjen)
Bulizás??? Hát ez számomra még elképzelhetetlen(mármint az apja el sem vállalná, hogy egyedül maradjon a kis punással éjszakára)

Betegeknek jobbulást kívánunk!

Most komolyan 3 éves korig nem ihatnak tejet? de olyat sem lehet enni, amiben van tej? Hát ez borzalom(én már nyalattam Lizivel Tiramisut, amiben volt tej).Az embör lánya tényleg nem tudja mi a jó és mi nem...

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem pár napra, annyi minden összejött itthon, egyszerűen nem volt időm írni. No, meg az én jól alvó kislányom úgy döntött, nem alszik nappal, csak 2xfél órát... (mondjuk éjjel nagyon rendesen alszik 10-12 órát).

Babatej kérdéshez nem tudok szólni, nálunk anyatej van még. Amúgy a mi dokink sem pártolja a tehéntejet 2-3 éves korig. Vannak növényi eredetű italok: szójatej, rizstej, zabtej...azokat lehet adni szerinte 1 éves kortól.


Rusovszky
Nagyon szépek a gyerekeid! A CORÁban is baba-hét van tudtommal Kép

Juc
Örülök, hogy meggyógyultatok. Igen, mehetnénk a MOMba! Én már szinte törzsvendég vagyok, lassan 2 naponta megyünk. De ilyen trutyesz időben nem tudok órákig kint lenni. A lakásban pedig...
A táblázatban átírnád kérlek a koromat. Sajnos öregszem, 28 vagyok, sőt 2 hét múlva már 29 Kép

Anyós: Hát az enyém abból a tipikus sárkány fajtából való. Nem segít semmit, de még nem is látogat meg minket. Elvárja, hogy állandóan mi menjünk hozzá, ő fáradt, beteg...stb. A munkáján kívül semmi nem érdekli. Állandóan okoskodik, beleszól a gyereknevelésbe is. A legdurvább, hogy karácsonykor megsértődött, mert nem nála voltunk Szenteste, hanem itthon 3an. Ebédre meghívtuk , de nem jött el. Igaz, 25-én ott voltunk, de szinte hozzánk se szólt, látványosan meg volt sértve. Alapjában nem tudja elfogadni, hogy család lettünk és ebből ő valamilyen szinten ki van zárva. A múltkor pl. szó nélkül ide küldte hozzánk egy gyerekorvos ismerősét, mert szerinte valami nem stimmel a gyerekkel, olyan furcsán ül (néha az egyik lábiját maga alá húzza). Nem is szólt erről nekem, a doki egyszer csak ott állt az ajtónkban....és tüntetőleg Annának hívja a kicsit, mert szerinte a Panni idétlen... amúgy meg fiú unokát szeretett volna. Na jó, nem hergelem magam bele, hülye és kész Kép

Eveka
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Szóval mi nem voltunk még semmilyen vizsgálaton allergia ügyben. Homeopátiás orvosunk van, szerinte 3 éves korig nem megbízhatóak az ilyen vizsgálatok. Nem tom, mi hiszünk neki. Nálunk úgy 3-4 hónapos korban kezdődött véres-nyálkás hasmenéssel a dolog. Ekkor rémülten hívtuk az akkori gyerekdoki, aki lerázott avval, hogy biztos megharapta a cicit, és vért nyelt (!) ne aggódjunk. Ez első hallásra is baromságnak tűnt, ekkor találtuk a másik orvost, aki évtizedekig gyerekorvos volt, majd teljesen ráállt a homeopátiára. A következő dolgoktól tiltott el a szoptatás alatt: összes tejtermék, tartósított cucc, sárgabarack, szilva, citrusfélék (a te diétád azért ennál sokkal durvább Kép ). Hetekig kezelte is Pannit különböző bogyókkal. Azóta teljesen tünetmentes, én fokozatosan visszavehettem az étrendbe a kefirt, joghurtot, "tiltott gyümölcsöket". Most összességében csak a tejtől és sajttól vagyunk eltiltva. Én adok Panninak kiflit, néha még teljes kiőrlésű kenyeret is eszik.. Naponta max fél kifli/fél szelet kenyér. Rántást nem használok a főzelékbe. Nehéz ez a diéta, de az motvál, hogy ha pár évig tünetmentes, akkor kinövi a betegséget. Utána már ehet mindent kedvére. Nem tudom még, milyen torta lesz, ha találok vm jó kis receptet, megírom! Sajt helyett mi gyakran eszünk tofut (szójasajt), nagyon szereti, kis darabokra vágva csipegetni, vagy a főzelékbe turmixolva husi helyett. Szerintem semmi íze, de Panni imádja. Próbáltátok?


Húha, jó hosszú lettem...

Ági

KépKép
fanka
 
 


Fanka, írtam mailt! Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Én is eltűntem egy kicsit, takarítaottam mert holnap jönnek anyósék, rendnek kell ám lennie!
Annyira nemmtudom, hogy mit gondol rólam, mert itt aztán nincsenek élére állítva a dolgok, ablak nincs letakarítva, de egy gyerek mellett ne is csodálkozzon. Még anno a férjem huga mesélte, hogy amikor az anyjuk felment hozzájuk mindent kitakarított, anyósnak meg csak járt a szeme, hogy mibe tudna belekötni. Tisztaságmánias!

Fanka, a te anyósod nem semmi egy nő, én tutira beolvasnék neki, vagy a férjemnek, hátha az továbbadja. Tényeg. a férjed mit szól hozzá, hogy ilyen az anyja veletek?

Babus, mi az a Viburcol? miért kell Kristófnak adnod?

Babatej, tápiszer hála a jó égnek nem érint, Fanni szopik rendületlenül. Ha tehetné egész nap a cicin lógna. Fogalmam sincs mikor akarja majd abbahagyni. Már a tej mellé nem is nagyon merek neki sok kaját adni, mert nagyon-nagyon hízik.
12,5 kg és holnap lesz 11 hónapos!
Hülye vagyok, hogy parázok a súlya miatt? Ti mit tennétek, ha a gyereketek 1 hónap alatt dúrván 2 kilót magára kapna: szopizik, eszik saját kaját (fél-1 üveggel naponta) és kap kóstolókat a mi kajánkból. KOmolyan aggaszt a dolog! De mit vonjak meg tőle? a cicit nem lehet, mert túrja fel a ruhámat, kaját meg csak adok neki, nehogy ne legyen már neki elég tápláló a tej. Nem ismertek valakit aki ilyesmivel foglalkozik?

Juc, gratula a 6. foghoz Kép nálunk is készül, sőt mostmár a rágó fogai is be vannak durranva! Szerencsére nem nyűglődik még miattuk.

Timur, Sensitive Pamperst ne is keress mert már Magyarországon nem forgalmazzák!
Fanni napközben 2-szer alszik, alkalmanként kb. másfél órát, és este 11-től reggel 9-10-ig.

Bogacsi, jobbulést a családnak. Nem semmi hogy a gyerek összes rágó foga jön. Lehet pár nap múlva nálunk is lesz nyűgi, mert lent nagyon dúzzadtak a rágóink.

Flames, még nem érkezett meg a rendelt cipő. L-es méretűt kértem 21-22-es lábra valót. Nekünk most 20-as a lábunk, egy hete próbáltam a Brendonban egy szandit és abból pont a 20-as méretű lett volna jó. De nem vettem meg, mert még nem tud biztosan járni. Ez a kis bőrcipő viszont nagyon bevált.
Nem tudod véletlenül, hogy a wiw még most se fogad új tagokat. Szeretnék én is regisztrálni, de vmi ismerős ajánlása szükséges. Hogy regisztrálhatok?
Védőnő Kép, no comment!
Tényleg magától lemondott a tutiról?

Juc
Déluténi közjáték Kép Kép Milyen jó hogy lányom van!

Tamesz,
megérkeztetek már? milyen volt az út? milyen újra itthon?

Húha, jó hosszú lettem, további szép estét!

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Jó estét!

Timka, szerintem továbbra is felesleges a súly miatt aggódnod. Kép Ha már szaladgál, mozog eleget és még mindig ennyit hízik, akkor lehet, hogy elgondolkodhattok a fogyókúrán. Kép Védőnő, dokinő mit mond egyébként? Az én doktornénim már Marci 10,3 kilójától odavan, hogy az milyen sok... Szerinte a 2. évben összesen kb. 1-1,5 kilót kell hízni... Kép

Muki, szerintem jó a 2-es táp, az 1-es csak olyan 6-7 hónapos korig való.

Andi, képzeld, van még egy februári mama ám köztünk! Kép (Fanka, remélem, nem baj, hogy kikotyogom, de a hozzászólásodból úgyis ki lehet találni. Kép ) Igaz, kicsit fiatalabb évjárat... Kép Kép Kép Szóval Fanka születésnapja egy nappal a miénk után van! Micsoda partit lehetne rendezni!!!

Na, frissítem a táblit, aztán megyek. Jó hétvégét mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok! Jóestét!

Jelentem megérkeztünk, kicsit hosszú volt az út, mert elég trutyi idő volt és köd is volt rendesen. Megálltunk Nagykanizsán a Mcdönciben kajálni, addig szerencsére aludt őfelsége, persze Marci ott nem volt hajlandó enni, csak szórakozott, majd útközben még Szárszónál is megálltunk, mert folyamatosan ordított. Kicsit pakolászott egy benzinkútnál, leszedte a csokikat én meg visza, szerencsére, rendesek voltak a kutasok, mert nem szóltak ránk! Végül két pici tejes csokit vettünk és az egyiket becuppantotta, majd mély álombe merült. fél 10-re értünk haza, nagyon örült az itthon hagyott játékoknak, a lakásnak, 11-ig rohangált, nem lehetett lerakni aludni, mi pedig már elég hullák voltunk!

Na ma visszakapta, mert ma én hurcibáltam, amikor ő legszívesebben aludt volna!Kép REggel porszívóztunk, hűtőt olvasztottunk, majd elugrottunk az IKEA-ba játékot venni a szülinaposunknak! Hát félelmetes volt, találtunk egy tologatós fa hengert, amiből kis fababaák állnak ki és mozognak ahogy tolja, hát egy fél órát azt tologatta, mindenkit elgázolt, bár volt aki őt lökte fel és még annyit sem mondott, hogy bocsi! Na szóval olyat venni kellett, meg fogaskerekes fajátékot is, meg a plüssöknek vettünk egy virág alakú hengeres kutyafülét.
Délután apa is megkapta a magáét, Kép mivel a hűtőnk üres volt, így elmentünk a madaras tescoba és sikeresen bevásároltunk a holnapi banzájra is! Vettünk zenélőbilit (megjegyzem, kettőt, mert akiknek jól megy, hogy két helyen laknakKép) meg Beba 2+- nagoyn jó áron, ahogy Rusovszky írta!

Na mire onna is hazaértünk MArci végelgyengülésben elaludt és 2,5 órát szundított. Közben mi apával felfútunk egy rakás lufit, mert holnap arra már nem lesz időnk, főzünk, takarítunk, még sütök valamit, és délben jönnek a "népek"!
Hát velünk röviden ennyi!

Babus,
nem semmi mennyiségeket eszik Kristóf, én csak a 2+-os Bebát ismerem, a 3-asok nekem nem mondanak semmit! SAjánlom az éjszakáidat, mi is úgy csináljuk, ahogy Jucék, hogy elővacsi fürcsi előtt, utána egy vödör tápovics! Tényleg a kúpot mire kapja Kristóf?

Timka, és Pelus érdeklődől!
Találjátok ki, hogy kit mennyi és mekkora pelus érdekel, akkor apát ráizzítom, hogy szerezzen jövő héten, és vasárnap a talin megkaphatjátok. Én most Marcinak a 4-est vettem, de ő vékonka Fannihoz képest!Kép

Juc,
jót szórakoztunk apával a délutáni műsoron és gratula 6. foghoz, nálunk még cska nyomul, de nincs kint!

Timka,
Még mindig nem lehet ajánlást köldeni a wiw-ről!

Fanka,
hát anyós ügyben nem túl rózsás a helyzeted! én biztosan nagoyn csúnyán elzavartam volna, ha rámuszít egy idegen gyerekorvost, mert neki nem tetszik valami!

Timurr,
alvás, ha nomrális otthoni napunk van akkor délben kb 1 óra és délután 1,5.

Fanka,
nekünk is homeopata a gyerekorvosunk, és nagyon szeretjük, viszont sajnos ma sem sikerült homeos bogyót vennünk, állítólag hiánycikk, nincs valami jó gyógyszertár tippetek? Kalium Muriaticum kellene nekem CH9-es a takonykórra, legalább két dobozkával! köszike!

Flames,
sajnálom, hogy vége a szopitoknak, anyósom miatt ne izgulj, tisztában van vele, hogy gyerekkel és kisgyerektől nehéz időre menni! Igen, az osztrák és német pelus is más, az gumis derekú, létezik éjszakai változat is, szóval más a választék!

Bogácsi,
nem semmi fogzásotok van!Kép Jobbulást nektek!

Muki,
én fogok Marcinak tejet adni, csak még megváom a dokinénit, hogy ő mit javasol, hogyan kezdjem!

Timka,
ha már úgyis belejöttél a atakarításba, nem akarsz reggel itt kezdeni?Kép

Na szép estét, megyek, mert a gyerek jönne fel hozzám a lépcsőn, de a karám miatt nem tud, így ordít! Gondolom örül az ikerszomszéd, hogy hazajöttünk!Kép
Kellemes hétévégt, majd jövök, holnap este képekkel, ha lesz erőm!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?