Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Jatka: A rokonokkal nem kell törődni. Én se nagyon dicsekszem a dolgokkal, még terhesen arra gondoltam, hogy külön szobába teszem majd a gyereket. Hát Õ nem így gondolja.
A védőnőnek egyszer említettem, hogy néha magammellé veszem a gyereket, és elalszunk mind a ketten,... Azt mondta, hogy a gyereknek ez a legjobb. Egy évig szorosan az anya mellett. Csak arra kíváncsi, hogy hat éves koráig hogy rakom ki az ágyból, de ez már az én dolgom.
galoc

<font color="119911"> Jatka,
én is valami ilyent gondoltam, hogy akkor kapsz többet, ha közben dolgozol. Ez megoldható? Én nem megyek vissza a kettő között.
Igen, apás szülés lesz. Nálatok, hogy volt? Nem emlékszem már, bocsi...
A férjem már nagyon várja csajszit és izgul is rendesen. 48kg-ról indultam és ebből lett 59, szerintem nem olyan vészes. A pocakom szép nagy! Kép
Holnap megyek dokihoz! Kiváncsi vagyok, hogy mit mond, milyen nagy már a lánykám.

Puszi.
Angi</font>
angi79

Jatka!

Hát igen a "normális" pénzhez vissza kéne menni 6 hónapot dolgozni. De ez csak a tgyást érinti a gyed egyébként is maximálva van, és pont a minimálbér 2xese utáni 70%. Ugyhogy ott mindegy mennyit kerestél előtte.

Ildi

Kép
vildi

Pauline!

Szülésznő választás: bemész a szülészetre, és ott beszélsz a szülésznőkkel, mikor van benn az általad kiválasztott, vagy felhívod őket előtte telefonon. És akkor bemész hozzá, és beszélsz vele. Nyugodtan mehetsz, ha nincs nagy hajts, akkor bizti segítenek.

Jatka!

Bizony a pocak mozgásokra ébred a babád, szerintem.
Gyed: Nekem Ancsa 25 hónapra jött, és a TGYÁSt, és a GYEDet az aktuális jövedelmemből számolják. Merthosz én előrébb léptem a közalk. bértáblában, sé ehhez az újhoz számolják. Arra kell vigyázni, ha pl elmész Táppénzre, akkor abból számolnak. Ha ez több mint a max, akkor jó, ha nem, akkor a GYEDnél szívhatsz. MOst az akt. GYED max. 87000 bruttó. Tehát az akt. állás szerint nem kell visszamenned dolgozni a két gyerek közt. MOndom, én sem mentem vissza, és megkapom a normális GYED-et. Én mondjuk nem voltam GYES.en, hanem szabin volttam 3 hétig. De ez mindegy, mert ez nem volt meg a 180 nap.
Ja de hívd fel a családüögyi MInisztérium ügyfélszolgálaát, ott elég rendesek állítólag, illetve a munkáltatód bérfelelősét. Az a biztos, hiszen ő állapítja majd meg.

De persze addig még rengeteg minden változhat.

Remélem segítettem.

Panni

Panni
uran

Sziasztok Lányok!

Nagy segítségre lenne szükségem. Én még nem várok babát, de már rajta vagyunk egy ügyön Kép Mivel nagyon rossz a szemem, -8-as, ezért én tuti csaszis leszek. Nekem a dr. Zachert Pál-t ajánlották, hogy nagyon jó szakember, nagyon tutin csinálja a munkáját és csaszinál az apuka is bent lehet!

Ha nem túl nagy kérés, aki tud róla infót, az küldje el nekem a vadsonja@freemail.hu-ra, nagyon hálás lennék!!

Előre is köszönöm mindenki segítségét!

Elizabeth

Kép
elizabeth25

Szisztok!

JatkaKép
Koszonom szepen!!KépKép

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!
Anita vagyok, van egy 2 éves fiam és egy 8 hónapos kislányom. A lányomat a Péterfyben szültem tavaly májusban. Szerintem jó választás volt! A fiam 2003 októberében született sajnos az újpesti Szülőotthonban. Ég és föld a kettő! Úgy gondoltam, hamar bevállalunk még egy babát és majd utána megyek dolgozni. Nem bántam meg, csak sajnos nem voltam tisztába az anyagi vonzattal. 6000 Ft-tal kapok kevesebbet a kislányom után, de már két gyereknek kell megvenni a pelust és minden mást. Szüljünk gyerekeket, mert fogy a magyar, de hogy miből neveljük föl az már nem számít! A kevesebb úgy jött ki, hogy mivel a második baba előtt nem dolgoztam (kisfiammal voltam még gyeden) így nem számolják a jutalékokat, a 13. fizetést.
Kisfiamat még volt energiám visszarakni a kiságyba minden szopi után, a lányom, viszont már velünk alszik.Én is sok szemrehányást kaptam emiatt, de most már egyáltalán nem érdekel. Mikor még kezdő anyuka voltam, jobban a szivemre vettem a gúnyos megjegyzéseket, most elsősorban az ösztöneimre hallgatok. Szerintem nem lesz gond később sem, jól érzi magát a kiságyában.
Üdv. Anita
ranita

Elizabeth25!!!!Nem működik a mailcímed!!!
dóri81

Sziasztok péterfys anyukák!

Mindig olvaslak titeket, csak ritkán szólok Kép
De most azt szeretném megkérdezni, hogy a Péterfyben mennyire engedik meg a pizsamát, illetve mennyire ragaszkodnak a hálóinghez?

Hoxa
hoxa

Sziasztok!

Én is a Péterfyben szültem a 2.babámat októberben.Jatkának szeretnék segíteni,a tgyás,gyed ügyintézésében.Van az indexen egy topik,a "gyás-gyed-gyes&egyebek" nevezetű, és ott van egy Szakbarbár nevű tb-ügyintéző,aki nagyon sok kismamának segített már,köztük nekem is,hogy a második babával is jó összegű ellátást lehessen igénybe venni.Szerintem érdemes lenne felkeresned,lehet ott a topikban is kérdezni,illetve e-mailt írni neki és ha tud segít.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9036766&na_ord er=
Itt tudod megnézni,érdemes vele beszélni.Mindenkinek jó babázást,sziasztok Brigi
brizke

Hoxa!

Én nem emlékszem, hogy szóltak volna egyikért vagy másik ellen. A hálóing talán azért praktikusabb mert talán nehezebb összevérezni.(Már ha..)Plusz ha véletlen csaszi lesz a seb miatt elég nehéz felvenni. Szerintem vigyél ilyet is, olyat is aztán majd eldöntöd. Ugyis sokszor kell cserélni. (én minden nap újat vettem fel)

Szia:
Ildi

Kép
vildi

Vildi, köszönöm a válaszod Kép
hoxa

Hoxa!

Azért szüléshez mindebképp hálóinget vigyél. Kép Vagy kaphatsz kórházit, de az állítólag nem élmény. Ja és a lényeg, hogy kigombolható legyen, hogy szoptatni tudj benne, és közben ne fagyjon le a derekad, mert felhúztad a pólódat.

Panni
uran

Sziasztok!

Nagy hírem van! Igaz, hogy még csak márciusra terveztük de már ma reggel meglátogatott minket a zebra. Kép
Ennyit a hőmérőzéses fogamzásgátlásról, és a PG53-ról. Csak néztem miért nem mutat még mindig semmit. Azt hittem kimaradt egy peteérésem. Aztán már 4 napja késett ugyhogy vettem egy tesztet.
Hát kicsit előbbre jött a március. Kicsit meglepődtem de nagyon örülök neki. Remélem lencsike jól van mert a 3 hónapos felkészülést (elevit, egészséges életmód) még nem fejeztem be. Viszont a súlyom sem állt még vissza az eredeti közelébe ugyhogy most nagyon akarok vigyázni nehogy sokat hízzak mert együtt már nagyon sok lenne. Szóval ha minden igaz szeptember 30-a körül megszületik lencsike.

Ildi

Kép
vildi

Ildi
GRATULÁLOK!!!!!! Jaj, de jó, akkor veled újra végigszurkolhatjuk az egészet! De örülök! Mintha én lennék megint pocakos! Totál összefacsarodott a nemtudommim, mert olyan jó volt! (Azért Ironram Hagymácskájáról sem felejtkeztem ám el!)
Kép

Kép
Kép
hannablanka

Akkor most jön a lényeg, csak gyorsan reagálni akartam!

Nagyon eltűntem, tudom. Már vagy 10 napja abszolut nem tudok írni, sem olvasni. Egyszer voltam fent a neten azóta! Sajna elég rossz most a helyzetünk. Tudjátok van az az építkezés mellettünk. Nem elég, hogy az összes falunk berepedt, 10 napja (sapkakeresés közben) vettük észre, hogy szó szerint rohadnak/penészednek a ruháink a szekrény aljában. (Itt tartjuk a nyári cuccokat, és azokat, amiket nem hordunk. Ezért nem vettük tűnt fel!) Persze szóltunk nekik, erre meg az volt a válasz, hogy erről nem ők tehetnek, mert a régi házakat úgy tervezték, hogy vékonyak a két ház közti falak. És itt egy HÕHíD keletkezett, mert sem alattunk, sem felettünk nem laknak. A gyönyörű falunkon fél méteres magasságig zöld és piros penész pompázott. Úgyhogy felpakoltuk Bencust a hétvégén, és irány a nagymama. Holnap meg megyünk a másikhoz. Közben meg penésztelenítünk, mosunk, válogatunk a menthetők közt...
Nem igazán akarok így itthon lenni. Egyrészt allergiás vagyok a penészre (azt hittem, száraz a levegő, azért fulladok), másrészt nem hiszem, hogy Bencusnak jót tenne. A penészölőnek meg borzalmas szaga van.

Amúgy jól vagyunk! Tényleg igaz az a bizonyos 6. hét körüli váltás! Bencus éjszakánként már 6-8 órákat alszik egyhuzamban, úgyhogy végre mi is tudunk. Általában este 10-től reggel 6-ig, 7-ig csicsizik. Azért elaludni nem nagyon akar (persze vannak kivételek), általában 1 óra hiszti van előtte.
Enni is jól eszik, végre megtanult bimbóvédő nélkül is szopizni. Persze van, hogy bénázik egy kicsit, amikor ideges!
Ja! És elkezdett kopaszodni! Nagyon édes! Előlről semmi haja nincs, hátulról meg hajasbaba!

Puszi mindenkinek, majd jövök, ha rendben leszünk! (nem tudom, miért van ennyi gond ezzel a lakással!)

Noémi és Bence (aki pénteken lesz 7 hetes)

Kép

Kép
Kép
hannablanka

<font color="119911"> Noémi,
sajnállak Titeket a lakás miatt. Ez tényleg elég dühítő!!! Remélem hamarosan megoldódik a dolog.
Bence nagyon cuki. Király, hogy egyre jobb a helyzet!
Vildi,
de jó!!! Gratula!

Mi: holnap lesz a 4. NST és jövő héttől már két naponta kell menni, ha addig ki nem bújik a hercegnő. Kép
Puszi.
Angi 39. hét</font>
angi79

helló!

Jövök majd, de most nincs bennem több szusz!

VILDI!!!!
Gratula Lencsikéhez! Aranyos név! Kép)

Hannablanka!
legyen minnél előbb rend a lakással! Csemetétek igazán kitesz magáért, hogy ne halmozza a gondot! Kép Gratula hozzá!

Bocsánat, de most tényleg csak ennyire futja!
Majd jövök!

Angi!
Rohan az idő!

Sziasztok!

ESzter és Hagymácska 26.hét

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Hannablanka!
Sajnálom, ami a lakásotokat illeti, remélem, mielőbb megoldódik a dolog!
Bencéd nagyon szép, édes babó!

Vildi! Tiszta szívből gratulálunk!

Nálunk annyi a helyzet, hogy Binus baba betöltötte tegnap a 8. hónapot. Iszonyúan repül az idő. Mire a védőnénink vissza jött az ünnepek után, és eljutott hozzánk, Bianka magától is rájött, hogyan kell a kanálból nem szopizni. Persze azért ha fáradtabb, még hajlamos elkényelmesedni. Kép Nagyon jó étvággyal eszik, persze csak ami a "fogára" (ugyan az még egy sincs) való. Válogat rendesen, ha valami nem ízlik neki, az adott falatot még lenyeli ugyan, de egyszerűen nem nyitja tovább a száját, míg nem hozok valami mást, ez a jobbik eset. A rosszabbik, hogy a nemtetszésnek örvendő kajával a szájában azt mondja pfűűűűűű, és aztán jöhet a takarítás, öltöztetés. Kép

Azt szeretném kérdezni tőletek, tapasztalt anyukáktól, hogy mit vettetek észre, kb. mikortól érti a baba a szavakat? Azt olvastam, 8-9 hónapos gyereket már kell tanítani szavakra, no nem hogy utánunk mondja, hanem, hogy megértse, és az "utasításokat" végrehajtsa. Szerintem ez még korai, nem? Mármint nem a tanítás, hanem, hogy tényleg szavakból értsen. Bár az is tuti, hogy nem minden gyerek fejlődik egyformán.
Ugyan rengeteget beszélgetek a csajszival, gyakran csak szavak hangsúlyozásával, mindig magyarázom, épp most mi történik, vadul figyel is szegénykém, de teljesen világos, hogy még nem érti miről beszélek. Vannak tevékenységek, amiből tudja, hogy most mi fog következni, de nem a szavakból.

Mellékelten pedig a már nem is olyan kicsi csajszi, aki szépen ül egyedül.
Kép
szinti

Szinti, Bianka igazi kis tündérmanó Kép) Gratulálok!! Kép
hoxa

Sziasztok!

Már megint ezer éve nem irtam, de állandó idő hiányban szenvedek..Kép

De most bekukkantottam és látom Vildi hírét!!
Gratulálok!!!!
( Bár lehet, hogy már nem is emlékszel rám, ránk)
Marci már 8 hónapos is elmúlt igazi kis csibész már most...tudnék mesélni...Kép

Uran!
Puszillak Benneteket is remélem jól vagytok.
Ancsa baba pocakfájós még?
Homeót használtatok?

Végül egy kérdés ( gondolván hátha olvassa valaki a Péterfys szülészetről is):
MIÉRT NINCS MÉG MINDIG HONLAPJA A PÉTERY SZÜLÉSZETNEK??
Már a régi sem működik.Kép
Kb egy évvel ezelőtt ajánlottuk fel, hogy ingyen megcsinálja Férjem aki IBM-nél honlapokat készít, de akkor azt mondták már megvan aki csinálja.
Azóta már az sem működik ami eddig működött.
Nem értem...
Tudtok erről valamit?

Szinti!
Nagyon szép a kislányod!

Végül egy kép Marciról:
Kép
tündyb

Tündyb!

Köszi kérdésed. Jól Vagyunk. Ancsa hasfájóssága már természetsen rég a múltté. 6,5 hónapos, megül elég ügyesen, próbálkozik a mászás iránti mosgásokkal néha kutyázik, fel-fel húzza magát négykézlábra. Simán forog mindenfelé. Nagyon édei, ja és állandóan állni akar. Elkezdtük a hozzátápit, mert sajna az 5,5 hónap körül már elég kevésnek bizonyult a tejcsim. Misinél is kb itt volt a kapacitásom határa, de ő jobban tűrte, ill. jobb volt a felhasználása (heti 1 kaki). Na de sebaj, úgy érzem, hogy azzal is nagyonsokat tettem a gyermekem egészéségéért. Na pesze még mindig sokat szopik, de nagyon lelekes az egyéb hammikra, szerintem, ha akarnám, simán ráálna arra, hogy napközben csak egyé hami. De lehet, hogy csak é érzem így. Most per pillanat úgy van, hogy a tízórai és az uzsi az valami más hami(alma, őszibari, meggy, rizs, krumpli).

Igen egyébként mi használtuk a homeopátiát. Ill most is használjuk a családon belül amiko rcsak lhet.

pl. Ancsa oltása bepüffedt, fájt : chamomilla
fogzás MIsinél, nagy rágók: ugyancsak chamomilla
Miis ekcéma: halicar, rubisan
nátha: itt többet is használunk (oscillococcinium, hepar sulfuris....)
aranyér nekem : arnica

stb.

Nagyon jók.

Honlap: Annak idején nekem mondta a Cser Kati, hogy a Krasznár azt mondta, hogy valammi új kolléga vállalta, hog megcsinálja, és őrá fogja bízni. Ez kb 7-8 hónapja lehetett, mert akkor jártam NST-re. Többet sajna nem tudok. Esetleg, akik járnak be mostanság NSt-re kérdezzen rá nyugodtan a Katinál, szeritnem szívesen válaszol, ha tud. Mondanám, hogy hivatkozzon rám, de nem adok itt ki anevem, tudjuk miért..

Panni
uran

Tündyb!

Már mér ne emlékeznék rád?
Köszönöm a gratulációkat nem csak neked mindenkinek!
Nagyon édes a te Marcikád. Azt el hiszem, hogy csibészke, az enyém is az.
Sőt, néha kész rémálom annyira akaratos. Ha valami nem úgy van ahogy ő szeretné,... na akkor a napot is leordítja az égről. Még nem igazán tudom mit kezdjek vele. Túlzottan letörni sem akarom de pl: mikor a macska farkát rángatja ezerrel és még kifeszegetni is alig tudom a kezéből, vagy amikor a számítógépen a CD-t nyitogatja-csukogatja akkor csak kell valamit tennem de a tiltást és minden egyéb korlátozást nagyon nehezen viseli. Egyébként egy tündérmanó, csak minden úgy legyen ahogy Neki tetszik.

Kép

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Köszönjük a dícséreteket!

Tündyb! Te Marcid is szép babó, igazi kisfiús. Kép
Mikor született pontosan? Mert nagyjából egy idősek a babáink.

Ildi! Milyen sokat változott babócád arca az utolsó kép óta! A csibészség rá van írva. Kép Nagyon édes!
szinti

Uran!

Hát sejtem miért nem adod ki a neved...Kép)

Azóta az Illető már meg sem ismer a kórház folyosóján....nem baj, ez van.Kép

HOMEO:
Szerintem is nagyon jók, mi is használjuk,
Amióta szedem az alkati szeremet ( pulsatilla)nem voltam nagyon beteg, remélem idén sem lesz komolyabb.
Marcinál komoly alvás gondok voltak és ott is a homeó segített...2 hét alatt teljesen rendbetette.A pocaknál ugy szintén..Kép

honlap:
igen, nekem még te mondtad ezeket az infókat anno.
Bár Cser Katival is beszéltem mikor szültem.
Azóta már a domain név is eladó..érdekesKép

Milyen két gyerekes anyukának lenni?

Vildi!
Örülök, hogy emlékszel...
Hát a Te Babád is csibész tekintetű...de ahogy leirtad nagyon édi lehet.
Mennyi idős is most?
Péterfyben fogsz szülni megint?
Én is visszamennék majd egyszer..persze nem csak látógatóba.Kép
De mi még várunk...friss az élményKép)

Szinti!
Május 11-én született Marci.
Bianka?
Édes lehet ahogy tüntet a kaja ellenKép
Marci meg mindent megeszik, mondjuk ez látszik is rajta.Még nem tudtam olyan kaját kreálni ami ellen tüntetett volna.Talán a répa...
Nem is kicsi a drága!
9 kg és 74 cmKép

Ranita!
Mi is májusiak vagyunk!
Mikor szültél?

Pepi42!
Aktuális még az infókeresésed Czikmántory dr ügyben?

Tündy és Marci
tündyb

Sziasztok!

Irigykedem kicsit a sok szép kép láttán, már én is szeretném látni a pocaklakó Benjáminomat Kép

A 35. hétben járok és már ugyebár a pénzügyeken is filozofálgatok. A hideg ráz a hálapénzektől, de tudom, hogy nem lehet a magyar egészségügyben nagyon kikerülni. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy a csecsemős nővéreknek adtatok-e valamit vagy pénzt, ha igen mikor és hogyan? Hallottam már ajándékcsomagos trükköket is, merthogy sokan vannak és nem lehet mindet külön pénzelni, de elég tanácstalan vagyok az ügyben.
Egyébként kedvesek a csecsemősök a Péterfyben? Segítenek? Vagy csak ha külön megkérem őket?
Ja és még azt is szeretném tudni, hogy például a rendes nővérkék mennyire foglalkoztak veletek szülés után, például csinálnak-e gátseb öblítést, meg ilyesmit, vagy csak hőmérőznek?
Minden információra szomjazom Kép)))
Előre is köszönök minden segítséget!
Hoxa
hoxa

Tündyb!
Bius 25-én született, úgyhogy akkor nem egy időben feküdtünk bent. Igen, elég mókás a tüntetés, tegnap is volt részem benne, ismét előálltam a spenót témával, nem túl sok sikerrel. Szerencséd van, Bianka nagyon válogat, de ami ízlik neki, azt úgy eszi, mint a gép. Õ most 70 cm, és 7,8 kiló. Eddig szépen nőtt, de most az elmúlt két hét alatt 3 dekát hízott. Kép Pedig mint írtam, eszik rendesen, szopizik is rendületlenül, még elég sokszor. Biztos a sok mozgás.

Hoxa!
Mikor a 34. héten be kellett feküdnöm, egy frissen szült mamával kerültem össze, ő első nap beadott a csecsemősöknek egy csomagot, na hozzá jöttek is rendületlenül, hogy minden rendben van-e, sokat segítettek neki önként. Mikor én szültem, én csomagot nem adtam előre, ettől függetlenül azt tapasztaltam, hogy ha kérdeztem, vagy kértem tőlük valamit, nagyon segítőkészek voltak, de ha valaki nem kérdez, nem megy segítségért (feltéve, hogy kell) nem ajnározzák a babát/mamát. Szóval, menni, menni, menni, és kérni. Ne hagyd magad, ha esetleg elsőre le akar valaki rázni, a barátnőm találkozott ezzel, de nem adta fel, ment újra, és végül az is komolyan vette, aki elsőre nem akarta, de szerencsére ilyen csak 1-2 van, zömében nagyon kedvesek, segítőkészek.
Nekem egyébként a szülésznő, Cser Kati is sokat segített, bennt létünk alatt jött többször is, hogy minden rendben van-e.
Én császáros voltam, így gátseb ügyben nincs tapasztalatom, de nekem jöttek a nővérek többször átkötni a sebemet, a hőmérőzésen túl.
szinti

Tündy!

Az én Marcim most 14 hónapos.
Igen mindenképpen a Péterfy a választásom. Csak még azon belül vacillálok az orvosok között. Nem egyszerü. Mint Hoxa én is sokat filózok a pénz körül. Ugye gyed mellet nem vagyunk igazán eleresztve anyagilag. Igazából nálunk az "SZTK"-s terhesgondozás is nagyon jó. Marcival oda is jártam sokáig. De most mivel császáros voltam és szeretnék ha lehet "normálisan" szülni azt akarom, hogy a kezdetektől egy orvos vigye végig a terhességemet. Persze olyan aki nem zárkózik el teljesen a csaszi utáni szülés lehetőségétől. Nem egyszerű feladat. Engem is érdekelne a Czikmántory ha tudsz valamit róla. vorosildiko@estmail.hu Köszi

Hoxa!
Én nem adtam a csecsemősöknek mégis kedvesek és segítőkészek voltak. Persze tényleg kérdezni kellet. Ha nem kérdezel azt gondolják minden rendben.

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Köszönöm a válaszokat, némiképp megnyugodtam Kép De azt hiszem én is a csomagos kismamák közé fogok tartozni, biztos, ami biztos. Mert amúgy nem vagyok elég nyomulós, szóval ha lepattintanak, akkor nem bírom magam rávenni, hogy újra próbálkozzak. Így legalább lehet egy kicsi elvárásom velük szemben Kép
hoxa

Szinti!
Hát a 3 dkg tényleg nem tűnik soknak, de ha mozog akkor bizti felemészti a kalóriákat.
Na ez az ami Marciról annyira nem mondható el...
Látnod kellene ahogy erőlködik a kúszással..nagyon édiKép
Tegnap éppen négykézlábra állt, feltolta a fenekét majd lehuppant.Utána úgy gondolta többet nem erőlködik.Kép
Neked miért volt császár?

Hoxa!
Élvezd ki minden percet még pocaklakód hagy pihenni...hihi...utána ugy sem lehetKép
Na de komolyan:
Csecsemősök:
Nem volt kifejezetten rossz tapasztalatom, de azért az nem volt túl jó mikor császár utáni éjszaka nem birtam szinte mozdulni sem behozták Marcit szopizni és 5 óra múlva jöttek vissza.Pedig kértem őket, hogy ne hagyják még ott nagyon hosszú időre mert ráadásul iszonyú hányingerem is volt..
De ezt leszámítva nem volt gond.

A nővérkék meg nagyon aranyosak voltak.Segítettek, odafigyeltek, szóval szuper.
Mi ajándékot vittünk nekik.

Vildi!
Irtam emiltKép
14 hónapos..hüha..akkor hamar jön Lencsike...Kép

T.
tündyb

Tündyb:
Igen, ezt már hallottam több anyukától is. Ki is használom az időt és rendegetet alszok "előre is" Kép Köszi, hogy te is megnyugtató dolgokat írtál. Ti milyen ajándékot adtatok? Kaptam egy nagyon jó ötletet: gyümölccsel teli kosár. Ezt jól el lehet osztani, nekem tetszik. De még nem döntöttem véglegesen.

Hallottatok már Horváth Rita szülésznőről? A fórumban sehol nem találtam utalást rá, de nekem őt ajánlotta az orvosom.

Hoxa
hoxa

HOXA!
Jó a tipp!!
Nekem is a Rita volt és nagyon megszerettem, azóta is tartjuk a kapcsolatot.
E-mail címet adnál?

T.
tündyb

hoxa@freemail.hu

Megköszönném ha megosztanád velem a róla alkotott véleményed Kép

Hoxa
hoxa

Sziasztok lányok

Engem az érdekelne, hogy szült e valaki dr. Abkarovics Gézánál. Minden infó érdekelne róla!

Légyszi ha valaki tud róla, írjon a vadsonja@freemail.hu.

Előre is köszi!

Elizabeth

Kép
elizabeth25

Sziasztok

Elizabeth: Én szeptember elején szültem Abkarovics dokinál, írd meg mi érdekel, szívesen írok amikor van időm. A dokiról csak jót mondhatok.
galoc

Sziasztok!
Viszonylag ritkán írok, de örömmel közlöm, hogy Jázmin lányom 2006. január 26-án 15 óra 13 perckor megszületett a Péterfy kórházban. A szülésznőmről és a dokimról csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni. A többi nővér és doki is nagyon rendes volt, egyedül két csecsemős nővér hozzáállása volt botrányos.
Néhány kép a lánykámról:
Kép
Kép
Kép
Rosee

KépKép
rosee

Vildi!
Ajánlanám neked a Dr. James Dobson által írt könyvet. Cím:
1. Akaratos gyerek
vagy esetleg
2. Fegyelmezz! Megéri.
Szeritnem érdemes elolvasni.

Tünde!

Jó két gyerekes anyukának lenni. Érdekes, nagyon sok küzdés de még több öröm. MIndenkinek ajánlom.
Ha konkrét kérdésed van, akkor mond.

Pusz

Panni
uran

<font color="119911">Rosee,
gratula Neked a kicsi Jázminhoz! Remélem most már csak napok kérdése és én is kezembe vehetem a lánykámat. Akkor született, amikor bent voltam NST-n. Kép
Sok tejcsit és jó egészséget!</font>
angi79

Vildi!

MOst egy kicsit több időm van. így írok egy-két gondolatot, ami megfordult ebben a könyvben.

1. Egy gyerekcsoportban a köv. kísérletet végezték el: Úgy hagyták rá a csoportot egy-két gondozó nőre, hogy nem raktak köréjük kerítést. Nem mondták meg hol van a játszótér, ahol szabad játszani. Nem adtak határokat meg. Szabad volt minden. Az eredmény az lett, hogy a gyerekek a gondozónők 5 méteres körzetében tolongtak. Nem mertek messzire menni. (egyébként a kezdeményezés annak okán indult, hogy egyesek kifogásolták, hogy az óvodások, és bölcsisek "ketrecbe" vannak zárva az óvoda kert kerítését értve ezen)

Az alapja a nevelési módszernek az, hogy a gyerek igenis igényli, hogy kereteket adjon neki a szülő. Igenis szeretné, ha a szülő megmondaná, hol vannak a határok. meddig szabad elmenni. Természetsen a gyerek nap, mint nap kipróbálja ezeket a határokat, hiszen idpnként a határok bővülnek. Pl. a 6 hónapos lányom nem foghatja meg az ollót, a 2,5 éves fiam pedig már egyedül vághat vele, ha akar. Nyílván nem egyik pillanatról a másikra jutottunk el eddig a szintig. Egyszerűen a fiam időnként megpróbált egyre-többet és többet kicsikarni, és várta, hogy mikor szólok rá. Ez egyre később történt.

A gyerek nem azt szeretné, hogy mindig azt csinálhassa, amit elképzel. Vannak gyerekek akik hisztisebbek, vannak, akik kevésbé. Ez gyereke válogatja. Egy fontos dolog van. Ne engedj a hisztinek. Soha, semmilyen helyzetben. Nálunk legalábbis ez bevált. Addig, amíg a gyerek hisztizett semmit nem kapott meg, legfőképpen azt nem, amiért a hiszti zajlott. Ha megnyugodott, és elmondta, hoyg mit szeretne, akkor lehetett róla szó.

Kisebb korban (nem a dackorszakban) pedig még az elterelés legyen az a módszer, ami igazán elsősorban szóba jön, de persze nem megy ez mindig. De nálunk pl. egy mondta, ami úgy kezdődött, hogy nézd csak ott egy... (kutyus, kukás autó, pillangó,.... ) mindig bejött.

Dobson dr. egyébként a testi fenyítést nem elítélendőnek, hanem ésszerű határokon belül használandónak tartja. Ez azt jelenti, hogyha a gyermek egyértelműen dacból teszi az ellenszegülést, akkor igenis oda lehet csapni a popsijára. Tehát, ha tudjuk, hogy érti amit kérünk, és ő csakazértis nem teszi meg, akkor ezt a viselkedést meg kell fékezni.

Az indoklás, amiért ezt helyesnek tartja a köv.

1. A gyerek ebben a korszakában percről percre a fájdalomból taulja meg, mit szabad, mit nem szabad Pl. megsüti a kezéta kandallónál, megkarmolja a macska, amelyiknek meghúzta a farkát,.... A dacra is ezért kell/lehet fájdalommal reagálni.

2. Sok komoly, családban előforduló brutalitás abból ered, hogy a szülő sosem üti meg agyermekét, mert nem szabad, és aztán ahogy a gyermeke felnő, és egyre inkább a fejére nő, akkor egyszer elborul a szülő agya, és akkor durva dolgokat művel.

Na ezek csak ízelítők, biztosan nem is pontos idézetek, és emélem nem írtam úgy le a dolgokat, hogy az félreérthető legyen. Ja még egy fontos, hoyg Dr. Dobson vallásos ember, és vallásos családban él. És az elveit a régen jól bevált módszerek felelvenítésére építi, amit nagyszüleink, dédszüleink,... alkalmaztak.

Tényleg érdekes a könyv, ajánlom.

Panni
uran

Angi!
Nem te ültél bent a műtő előtti szülőszobában?
Rosee

KépKép
rosee

Köszi Uran, majd megnézem a könyveket!

Nem arról van szó hogy nem állítok neki korlátokat mert ugye azokat muszály. Mint írtam is. Vannak dolgok amiket hagyok hadd tapasztalja meg Õ. A kályhás eset éppen jó példa, többször mondtam neki, hogy vigyázz forró a konvektor de csak megfogta és persze sírás lett a vége, de azóta nem fogdossa. Próbáltam én, hogy a kezére ütök a számítógép piszkálás miatt de nem igazán segített. Én bízom benne, hogy ez csak átmeneti és majd szépen megérti mit lehet és mit nem. A hisztinek én sem engedek soha, tudom hogy azt nem szabad. Viszont az elterelés nem mindig használ van hogy mindent eldob, félreüt olyankor. Na nem baj asszem ki fogja nőni hamarosan. Néha már észreveszem, hogy mielőtt azt a bizonyos dolgot teszi amit tiltani szoktam megcsóválja a fejét mintha magában mondaná nem szabad.

Rosee!
Nagy gratula a kislányodhoz! Édes kis "csókos" szája van.

Kép
vildi

<font color="119911"> Rosee,
de az egyes szülőszobában ültem. Azt hiszem Neked akkor indították a szülést, azt mondta a szülésztanuló. Egyébként lehet, hogy ránk is ez vár, ha keddig nem bújik elő a kiscsaj. Na, majd ma este megmondják.
Nagyon szép bőre van Jázminnak és olyan édesen alszik. Kép</font>
angi79

Angi!
Igen 8.30-kor indították burokrepesztéssel, mert már 4 centire ki voltam tágulva a hét elejére, és túlhordtam a babát is. Asszem, akkor már elég erős fájásaim voltak, azért sétáltam, hogy kicsit gyorsítsuk és a sok nst-s be tudjon ülni a 4-esbe isKép

A fiamhoz képest ez egy könnyű szülés volt. És nem volt gátmetszés sem.

Drukkolok neked és a lányodnak isKép
Rosee

KépKép
rosee

Vildi!
Gratula az új pocaklakóhoz.

Minden baba annyira gyönyörűKépKépKép
Rosee

KépKép
rosee

<font color="119911"> Rosee,
köszi szépen a drukkot. A tegnapi NST oké volt és a flowmetria is. Babóca kb. 3300 gramm, szép hosszú combokkal. Kép Hétfőn is ismét menni kell be és akkor megbeszéljük a dokival a továbbiakat.
Te akkor a kékben szültél? A fiad ezek szerint nem a Péterfyben született. Örülök, hogy most minden sokkal jobban alakult. Kép
Elizabeth,
én nála fogok szülni. Remélem hamarosan. Kép</font>
angi79

Angi!
A fiam a Schöpf-Méreiben született. Zongorázni lehetne a különbséget.
A kékben szültem és alapítványi szobába mentem. Nekem nagyon megérte. De a szobatársam elég furcsa volt. Éjszakai szopinál fényárban úszott a szoba, amit kb 15× játszott el. Én meg a sötétre, max félhomályra esküszöm.
Mi lesz a babó neve?
Rosee

KépKép
rosee

<font color="119911">Én is alapítványiba készülök. Jó lenne az 1ágyas, de ha nem megy, akkor 2ágyasba. És akkor gondolom végig veled volt Jázmin. Kicsit furi tényleg ez a szobatárs. Na, de szerencsére most már otthon vagytok és minden oké. Kép
A lányunkat Lídiának fogják hívni.
Angi</font>
angi79

Szia Galoc!

Minden érdekelne a dokival kapcsolatban? Milyen mentalitású ember? Mennyire kedves, jó szakember?
Én még csak e-mailben érintkeztem vele, de minden kérdésemre válaszolt, nagyon kedvesen, egy nagyon szimpatikus embernek és jó szakembernek gondolom!

Minden infó érdekel róla!

Eliza

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Hannablanka!
Hogy vagytok!
Jól emlékszem, hogy neked voltak olyan gondjaid, hogy pl. szopiztatás közben zavarnak az ott lévők stb?
Mert akkor neked tanácsoltam, hogy beszélj a gondjaidról, aggályaidról, hogy ne szorongj.
ezt most is tartom! Pedig....

Épp összevesztünk Anyósommal, az egyetlen nagyival és segítségünkkel. Mint kiderült olyan dolgokon, amiket én úgy véltem megbeszéltünk, ezek szerint ő nem így érzi, így tüskék lettek belőle, eltorzultak az idők folyamán és sokkal súlyosabb problémáknak éli meg mort, mint akkor. Így javaslom, ne tegye senki!
Sokszor lehet, hogy nyersnek, vagy épp brutálisnak tűnik a dolog, mert nem tudod szépen csomagoltan tálalni, de hamarabb túlesel rajta, gyorsabban gyógyul és nem lesz belőle iolyan fekély, amelynek a fele már hozzáköltött rosszindulat.
Persze szerintem!

Mindenkinek nagyon szép babája van!!!!

Rosee!
Gyönyörű!
Gátmetszés. "Klasszikus pózban" szültél, vagy valami praktika is van a gátmetszés elkerülésére?

Minden érdeklődőnek, sajnos dokiügyben nem vagyok tájékozott, akiket említettetek, nem ismerem.

Uran!
Azt hiszem értem amit írtál és sokszor alkalmazzuk is! Kézrepacsi már történt, de a popsiig még nem jutottunk el.
Én a saját bőrömön tapasztaltam annak idején, hogy egy ténylegesen megérdemelt és jókor elcsttant tasli, sokat ér. A mai napig köszönöm!
De nagyon nehéz felmérni, főleg azért, mert manapság már olyan gátlásokat nevelnek belénk szerintem, hogy jujj!

Mindenkinek szép napokat! Kép)

Megyennem kell!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Először vagyok Köztetek és örülök, hogy ráleltem erre a fórumra. Szeptemberre várjuk az első babánkat, így még nagyon picike, de az eddigi történések alapján úgy néz ki, hogy a Péterfyben, Kiarash dokinál fogok szülni.
Van valakinek vele kapcsolatos tapasztalata?

Köszönöm előre is,
K.
kolina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?