Új privát üzeneted érkezett!

AnyapocKép
Én is csíptem Csirkeszt, annyira természetes volt mindig, kár, h. nem jön hozzánk is át néha!Krisztánk?Rupetra?Õk is jöhetnének!
Joci 4 kg körül született volna, a dokik is azt mondták, nagy baba-most sem kicsi, szép hosszú lábai vannak-ez apai örökségKép

LoraKép
Köszi neked is az infót, a párom igen örültKép
Jobbulást a picurnakKép

TimiKép
Neked "ilyenekre" van időd, mint a baba/mama klub?Kép
Hívd fel Marcsi védőnéninket, engem mindig be akart szervezni-sikertelenülKép-a klubba...nekem per pillanat itthon is elég a Joci által prezentált egyszemélyes klubKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Andi

Ezek szt Lilla még mindig a cicit részesíti előnybenKép...Azért ez jóóóóó!KépEgyébként Villő ma minden hiszti nélkül szopizott,egyenlőre csak tejet kapott pótlásnak,aminek nagyon örülök...azért kíváncsi lennék,mennyit tudna befalni belőleKép...
Szerencsére nálunk Bulcsúval sem volt gond hozzátápi ügyben,remélem a kisasszonnyal sem lesz...
Hát,én nem tudom,milyen nyomdafestéket nem tűrő szavaim lettek volna a rokonokhoz,ha erőltetnek bmit is,pláne szemrehányások közepette:D!Szt nálunk nem jönne be az ilyesmi,a mi családunk nem olyan... Kép!De szerencsére nem is erőltet senki semmitKép...
Natur adod a kajákat Lillának,vagy anyatejjel higitva?
Szt sincs semmi gond,ha Lilla nem forog!!!Tudja művelni ezek szt,csak nem szsreti.Nálunk Bulcsú ugyanilyen volt!Mindig hason volt,imádta,látott mindent,minek fordult volna bhova?na jó,azért mozgásban mindig egy kicsit hátul kullogott,de mindent időben csinált,most is szuperül fut,ugrál stb...
Azért azt mondják,ha egy-egy fázist kihagynak a babák,az nem túl jó,de ez inkább pl. pont a mászásra vonatkozik...Kép
Lillának biztos nincs semmi baja,majd hirtelen kezd el mindent KépKépKép!

Timi

Jaj,7 fejű sárkány...KépKép!Hát asszem jobban jártam a Noddy-jelmezzel...

Orsi

Kriszta kint van külföldön a családdal és nincs netjükKép,pedig ő is hiányzikKép...
Rupetrával gőzöm sincs,mi van,de majd utánaérdeklődök,mert nagyon eltűnt!!!
Szép hosszú lábú pasi...HmmmmKépKép....
Ja,letettem a pesti továbbtanulásról...ugyanis 1 héttel előrébb hozták a vizsgát és 1 nap alatt kellett volna előteremtenem vizeletvizsgálatot,mellkasröntgent,EKG-t és úgy,hogy este még fel is érjek Pestre,mert reggel 8-kor már vizsga...Kép
De a jóhír,hogy indul Vp-ben is,csak szeptembertől és más néven és a Szegedi Egyetem kihyezett konzultációs központja lesz...így már jobban fűlik hozzá a fogam...ja,és még felvételi sincs,csak motivációs elbeszélgetés:D!Na,az van... Kép!

Na mentem,mert este vanKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

AnyapocKép
Ez tök jó, h. itt Veszprémben is indul a képzés-na meg az sem hátrány, h. csak elbeszélgetés leszKépEmlékszem, amikor a jogra jelentkeztem, ott is "csak" a mot-ós elbeszélgetés volt megjelölve...viszont halvány lila gőzünk nem volt, az mit fog takarni...ezért 1 hónappal előtte elmentem a könyvtárba, és kivettem min.10 kg könyvet jogi témábanKép
A vége persze az volt, h. 2 kérdést tettek fel: miért ide jelentkezem és mi az első diplomám?Na ehhez kár volt cipelnem azt a sok könyvet..(főleg,h. rosszul jelöltem be a felvételi lapon a 2 sulitKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok,

köszi a jó kivánságokat, biztosan hatott, mert Benci és én is jól vagyunk. Buci is napról napra könnyebben veszi a levegőt. Persze éjjel még mindig nem alszik, de mit kinlódok, nátha előtt sem aludt Kép

Anyapoc, ne aggódj a cici miatt! Sok baba alig szopizik, és már kapja is a pótlást. Ne stresszelj, ha szopik, szopik, ha nem, nem. Nem leszel rosszabb anya tőle. Tudom kegyetlenül hangzik, de ha nem filózol rajta, lemegy a lelki teher és te is megnyugszol. Ha éhes a pici, adjál neki tápszert, persze csak szopi után. Azok is nagyon jók már. Annyira propagálják manapság a szoptatást, hogy aki nem tud, vagy nem akar, szó szerint lelki furdalást keltenek benne. Nem vagyunk egyformák, sőt a babák sem azok. Lehet hogy a pici csak lusta, és könnyebb neki a cumisüvegből kiszivni, mint a ciciből. Benci is csinálta ezt, nem szopott, de üvegből megitta a lefejt tejet. Áronnál már nem követtem el ezt a hibát. (tökéletes anya akartam lenni, még azon az áron is, hogy fejjem neki, ha nem akarja szopizni)
Nasivin orrcseppet kaptunk (csak ez volt), de 1 napig használtuk csak, mert elovlastam a papirját: mellékhatások mint orrdugulás, nyálkahártya irritáció,... szivmegállás! Inkább legyen eldugulva az orra. Jó mi?
Igen, apa igazi hős, mint Malacka Kép Nagyon sokat segit, igazi TÁRS!

Andi, sajna már 1 éve zombizok, mert a pici nem alszik éjjel. Sokszor fent van, most meg a nátha még rá is tesz. Szegénynek.

Timi, köszi a könyves tippet, mi is használjuk. Az a gond, ha elég magasra emelem, kap levegjőt, csak lecsuszik. Ha kevés a könyv, nem használ, nem kap levegőt. Talán hét végére kikecmereg belőle.

Farsangra ti varrtok jelmezt? Nálunk van egy kölcsönző, és nagyon aranyos jelmezeket találtam. (maci, mókus, sárkány) Én szivesen csinálnék jelmezt, de csak kézzel tudom megvarrni. Nem tudom felvenni a versenyt a kölcsönzős jelmezekkel. Nem is tudom, nálunk mi a módi, hogy a szülő maguk készitik-e, vagy sem. Már én is kérdezgetem a fickót, mi szeretne lenni. Mivel állandóan birkózank apával, talán katona.

Szép napot, Lora
lora76

Sziasztok!

Én is itt vagyok!
Egy kis problémám volt Márki éjszakai életével. Sokat kelt enni, úgy sejtem, kevés a kaja napközben, és éjszaka akarja behozni. Kép Ez nekem nem jön be, azok után, hogy milyen volt "kicsinek"Kép. Így most 2 óránként kaja van. Lekopogom a mostani éjszakánk már jól telt. Remélem nem átmeneti.

Lora
nekem is dolgozik ott nem is egy ismerősöm. Egyik sem tud a márciusi dologról.Talán nem lesz semmi, mert akkor nem maradna a cégnél már ember.Kép

Jó, hogy legalább Ti "nagyok" rendbe jöttetek.Kép
Szegény kicsi Buci Áron. A sima sós orcsepp ilyenkor nem használ?

Anyapoc
Tyúúúúúúúúúú, gondolj bele! Tegnap kellett volna felvételizned! Brrrrrrrrrr.Kép
Így van egy kis időd még, talán Villővel is könnyebb lesz akkor már.

Andi
Nálunk sem csinál Márk semmit. Pedig eddig mindig követte Villő tudományát, jó és ROSSZKép szokásait.
Nekem azt mondták, Márk egy nyugodt baba. Olyannyira az, hogy még a kiságyban sem nagyon mászik el a helyéről.Ahova leteszem, ott ébred.Kép
Persze az ölbeücsörgés az megy ezerrel.

Csók mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szia de jó csak szerintem az ez n betü ami utána van tul közel van és egyben akarja megnyitni a gép. Mariann

mariann10@freemail.hu
mariann2

Nemtudom miért rossz én is kiprobáltam most és tényleg rossz de amugy meg jó mert jön rá e-meil. probáld meg hogy felírod 1 papirra és ugy küldesz,nem a babaneten.
Köszi Mariann
mariann2

Hali,

Szilvi, milyen sos orrcseppre gondolsz? Most porszivozom, de az sokáig tart. Legalább 5 perc, amig játszik vele, szivogatja az enyémet, aztán én az övét. Igy legalább nem sir, nem fél tőle.

Apa mondta, hogy már az őszi elbocsátások alkalmával bejelentették, hogy márciusban is lesz. Még a hiradó és a napló is foglalkozott vele. Azért nem egyszerre küldték el az emberkéket, mert valamilyen törvény ilyenkor korlátot szab, és kötelezettségeket ró a vállalatra. Ha beüt a mennykő (apa repül), akkor mehetek vissza dolgozni, és fuccs a harmadik babának (egyenlőre).

Mariann, én sem tudtam üzit küldeni. Ha gondolod, lbese@chello.hu -ra irhatsz infot.

Anyapoc, mi volt az oltáson? Megusztátok pityergés nélkül? Remélem nem lesz lázas és nyügis a porontyod.

Szép napot, Lora
lora76

Sziasztok!

Orsi

Na,az jó buli lehetettKép!nagyon kíváncsi vagyok,nálunk milyen lesz a beszélgetés,de itt is inkább a pályaalkalmasságot mérik fel szt...
De ne tudd meg,mennyire megkönnyebültemKép!
Én is mehetek vissza a könyvtárbaKép,de csak visszavinni a könyvet... KépKépKép

Lora

Aranyos vagy,hogy nyugtatszKép,de tényleg!KépIgazából nem a külső tényezők miatt rossz ez nekem,hanem inkább magamban csalódtam picit,hogy ha fiamat tudtam szoptatni 17 hónapig,akkor most miért nem...De valószínűleg az a válasz rá,amit Te is írtál?),hogy baba is kell hozzá,nem elég a cici...na meg azért én is elszúrtam 1-2 dolgot,amit most msáként csinálnék,de amikor egyedül voltam itthon a 2-vel 2,5 hónapig,sokminden könnyebnek bizonyult,ami hosszú távon végül nem lett az.
Most azt próbálom,hogy reggel,délben,este adok neki ptólás cici után,ha kell kelle,ha
nem,akkor nem...Azon kívül meg csak ciciKép.Annyira felfejlődtünk,hogy már hiszti nélkül cicizik,igaz,hogy azért ölben kell közben cipelniKép!Ha még kitart egy darabig,akkor a tápot megpróbálom kiváltani renes kajával, a szopi meg talán megmarad...Aztán meglátjukKép...
Egyébként tényleg túlpropagálják a dolgot.Az egyik kedvencem,hogy mert ugye nem kerül semmibe...Hát,ha összeszámolom,hogy mennyi pénzt költöttem,hogy legyen,vagy több legyen a tej,mindenféle gyógydolgok,mellszívó,egyéb készülékek...KépMinap éppen erről beszélgettünk Szilvivel,szóval azért ez sem inygenesKép!
Én is használok neki Nasivint megfázáskor,de nem olvastam ilyen rémeket a használati utasításban...KépIgaz,én magam is használok,főleg terhesség alatt kellett,mert makacs megfázásom volt fülgyulladással és másként nem tudtam létezni.Szerencsére nem lett semmi bajom,pedig azt tudom,hogy a flenőtt csepp nem egy kellemes...De hogy a csecsemő változat is...KépViszont nagyon hatékony,az biztos...Kép
Hogy álltok a megfázással?Homeopátiás dolgokat nem szoktál próbálni?

Szilvi

Jajjjjj,azt hiszed,nem gondoltam bele?KépKépKépDehogynem!!4és akkora kő esett le a szívemről,hogy szt még hallottad isKép!
Nem Herenden vagytok?Vagy laptpo nálad????Vagy később mentetek le?Vagy a mérleg miatt mégsem?Kép

na mentem,mert a leány nem akar aludniKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Hali,

Anyapoc örülök, hogy kicsit nyugodtabb vagy. Áronnak is voltak heppjei, pl csak fekve volt hajlandó szopizni, ami otthon nem gond. Volt is gáz a dokinál, meg amikor korházba kellett vinni (volt egy csomo a popójában). Aztán rájöttem, hogy elég, ha csak ő van vizszintesben. Ha nem volt más, én álltam, ő az asztalon/pelenkázón feküdt :-)
Szerencsére eddig még nem volt beteg a pici, ez az első eset Kép (13 hónap alatt)

Aludjatok jól, Lora
lora76

Sziasztok MamikKép
Tegnap nálunk volt a védőnénink,bezsebeltük a bókokatKép

és képzeljétek, kapaszkodás nélkül áll Joci!
Már kb. másfél hónapja próblkozik, de most stabilan meg tud állni!Kép

LoraKép
Joci is csak egyszer volt beteg eddig a 13 hónap alatt!KépSzerintem a szopizásnak köszönhetően...
pusszz
Orsi

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Lora

fekveszopiKép,nálunk ölbenszopi vanKép,viszont táp szinte alig kell már,nagyon ügyes a kisasszony újabban)kop-kop)Kép..remélem,így is marad...
Hűűű,nagyon ügyik vagytok,hogy egy nagy mellett még csak most lett beteg a kisebb!!!:9ez nagyon jó arány!Nálunk már volt jópár betegség,persze Villőnél csak enyhébben,egyszer kaptunk el hörghurutot,de azt nem Bulcsú hozta haza...Kép
Ja,oltást szuperül megúsztuk,kicsi hiszti volt(vagy már írtam?Kép)...
FArsang:nálunk kifejezetten kérték,hogy saját készítésű legyen a jelmez,mert arra nem kell annyira vigyázniKép!Másrészt én szívesen fabrikálok...Egyébként van egy frasangos topik,én ott is lestem ötleteket,keress rá!!!

Orsi

Nálatok még jár a védőnő?Nagyon lelkiismeretesKép!
Viszont gartulálok Jocinak az álldogálásért,meglátod,hamarosan elindul,aztán futhastz utánaKépKép!Sok sikertKép!

Pusz,Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Anyapoc

Ügyesen megoldottátok Villővel a szopisztrájkotKép

Lora

Szilvi talán a sterimar orrsprére gondol. Orrszívás előtt kell befújni és jól fellazítja a váladékot.

Orsi

Nálunk Lilla születése óta nem volt a védőnő.
Joci és az álldogállásKépKép. Innen már nincs megállás jön a szaladgálás.

Szilvi

Itt vagytok herenden??

Most kicsit negatív leszek. Nőtt valami a tenyeremen. Elmentem háziorvoshoz. Beutalt a kézsebészetre. Ami csak kedden és csütörtökön van. TEgnap elmentünk, erre közölte velem a recepciós a tényt ,hogy csak k. és cs. van rendelés. Felvilágosítottam a tényről ma csütörtök van. Jó mondja ő de akkor sincs ma, jöjjek vissza kedden. Nagyon ideges lettem. Anyósom is és a férjem is szabadságot vett ki, hogy eltudjak menniKépKép
Este anyós telefonált és pont az ismerős doki ügyelt. Így jól megkínoztak még tegnap. Felvágta a jobb tenyeremet és kivett egy cisztátKép
Így ma pihi van csak a két gyerkőccel kell törődni ami nem egyszerű. Fél kézzel.
De pár nap és túl leszek rajtaKépKép

Pusz

Andi

KépKépKép
bambika

sziasztok,

Andi, jobbulást kivánok neked! Nem lehet könnyű fél kézzel a kölykökkel, néha 3 pár is kevés lenne Kép
Kösz az orros dolgot, majd utána nézek, és ha kell legközelebb, kipróbáljuk.

Anyapoc, örülök hogy megint szopizik Villő! Jó, hogy mondtad a farsagi topikot, majd lehet hogy benézek. Már beszélgettük a gyerekkel mi szeretne lenni, de csak a katona bácsi maradt meg. Hiába mutattam neki jó képeket sárkányról, dinóról, maciról. Legalább nem lesz olyan nehéz dolgom.

Orsi, ügyesek vagytok, hogy elkerültétek a betegségeket. Talán mégsem hazudik az anyatej. Én azt szerettem benne a legjobban, hogy kéznél volt, nem kellett vele pepecselni. A kedvenc érvem még most is az, hogy nem kell mosogatni Kép Szörnyen utálok mosogatni!

Vigyázzatok magatokra, jó hétvégét, Lora
lora76

Sziasztok!

Húúúúúúúúúh, de jó, hogy nekem még nem kell a frasanggal foglalkoznom.

Anyapoc
Villő igen ügyi baba!Kép
Márk még nem az igazi! Ha sikrül etetnem két óránként akkor ok, az éjszaka.Ez sajnos nem mindig kivitelezhető, most is már 3 órája alszik.
Ha ez így megy,lesz egy alultáplált igen okos fiamKépKépKép
Mikor kell a mérleget visszavinni?
De nem aggódom, mert mostanában (amikor mértem) nem voltunk 100 alatt.Kép

Lora
tudom miről beszélsz. Sajnos 30fő alatt nem bejelentés köteles az elbocsátás.Majd szépen lassan, A szemetekKép
Szorítok, hogy párod ne legyen köztük!
A sós orrcsepp a legsimább orcsepp, ezt írta fel a gyerekorvos amikor legelőszőr kint volt. Az tény , hogy fellazítja jól a trutyit, de ez nem betegségből ered. Nem tudom nektek jó lenne-e? Próbáld ki! Nem nagy összeg, felírva kb 29 ft, ha recept nélkül veszed, akkor is csak kb 130.

Orsi
Joci igen ügyesedik. Nemsokára futkoshatsz mint pók a falonKép

Andi
igen, voltunk Herenden, de sétálni nem mentünk ilyen hidegben. Ti voltatok?
Remélem hamar rendbe jön a kezed! Nesze nekd magyar egészségügy!Kép

pusza
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

AndiKép

Hősies voltál!Gyors gyogyulást kívánunk!!!!!
Azért nem semmi,ez a hozzáállás................

Farsang! Csenge Minnie egér akar lenni.Nagyon helyes jelmezt találtunk a neten, nagyon barátságos áron.megrendeltem.Másnap jött a válasz,hogy elfogyott.Szóval marad a készítés,pedig azt hittem megúszom..............
Ja,persze nem kaptunk pöttyös anyagot,úgyhogy pirosat vettünk,amire fehér pöttyöket kell fessünk. Nem fogunk unatkozniKép

AnyapocKép

Tényleg így van,hogy túlpropagálják a szoptatást.Ne csinálj ám lelki kérdést,ha nem fog addig menni,amíg Bulcsúval ment.
Nekem Barnabás NEM AKART szopni.Mindig csak ordított.Fejtem,aztán úgy kapta meg.Na persze,hogy hamarabb elfogyott így a tejcsi.CSengét pedig én is sokáig szoptattam.Kép

Barnabás pedig elkezdett kúszni,próbál mászni. Kezdhetem átpakolni a lakást,mert mostmár mindenhova odamegy. Eddig volt nyugalom...Kép
Ja,és ülésból próbál felállni,térdelésig sikerül is . szóval eddig volt kisbabám.

LoraKép

Remélem minden rendben lesz a pároddal!
A Sterimar pedig tényleg jó ,akkor is ha száraz lenne a levegő éjjel.Nem dugul be az orrra.Kép

Pusz Timi

Kép

Kép
aba

SzilviKépLoraKépAndiKépAnyapocKép
Köszönjük a gratulákat az álláshoz Joci részérőlKép
Tényleg nagyon ügyi, elég korán kezdte amúgy is a mozgásokat,pl. már 6.5 hósan mászott.

LoraKép
maximálisan egyetértek veled, az anyatej nem hazudikKép

AnyapocKép
Minket -de főleg Jocit-nagyon csíp a védőnéninkKép
Most pl. férjem is itthon volt, rögtön össze is tegeződött vele,Jocit 5 percben "lerendezte", a maradék 55 percben pedig mindenről esett szó,csak a gyerekkel kapcs-os teendőkről nemKép
Egyébként ő a 3. védőnénink az egy év alattKép

ja,nálunk is beteg apa..ezért 3.napja citrusféléken és savanyúkáposztán élünkKéputóbbinál totál döbbenet, h.én hogy vagyok képes nyersen enni?Kép

pusza
O.

KépKép
KépKép
kirri

AndiKép
Most olvasom: jobbulást a kezed miattKép

És egy friss hintapacis kép:Kép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok,

örülök, hogy megint felhőtlen jó kedv van a topikban! A betegek gyógyulnak, (nózik, kezek) farsangi készülődés ezerrel, futás a szökő gyerek után Kép Legalább nem unatkozik senki.

Sajna olyan hideg van, hogy nem nagyon lehet sétálni Kép Szegény Bucit minden nap citálom kétszer (reggel és ebéd előtt) az oviba. Mivel ilyen közel van, tovább tart az öltözködés fel és le, mint az ut oda-vissza. Ha elindulok vele a fürdőbe (ott öltözünk) már visit aranyom.

Joci nagyon ügyes, hogy ilyen hamar csinált mindent! Most aztán követheted, vagy barrikádozhatsz a lakásban.

Köszi a tippet, majd veszek olyan sós orcseppet.

Kicsit amortizálódott vagyok, egész nap enyém volt a két kölyök, apa csavargott a barátjánál vidéken. Lassan kezdjük az esti mókát, anya aztán a gyerekek fürdenek, majd vacsi, és ha ügyi vagyok, akkor 8-kor mindenki ágyban van.

Ja, nem akarom elkiabálni, de képzeljétek, 3 napja alszik a pici fiam éjjel! Tegnap hajnali 5-kor előtte való két nap pedig fél hétkor kellett mennem hozzá először! Kép Ez nagy szó nálunk, Buci éjjeli bagoly.

Nyugis éjszakát, és szép vasárnapot kivánok, Lora
lora76

LoraKép
Szuper hogy alszotok!Kép

Orsi!
Mikor látjuk milyen ügyesen áll Joci?

T.

Kép

Kép
aba

Hali,

merre vagytok?
Megint egyszerre alszik a két ördög. Benci ma ebédelt először az oviban. A kicsit alig tudtm fennt tartani ebédig (11:45) aztán mély álomba zuhant, mire beértem vele a szobába. Futás Benciért, és 15 perc alatt meg is fordultunk. Megpróbálom ugy alakitani a napirendet, hogy működjön ebben a formában.

Megyek tanulok egy kicsit. Azért gyertek, hiányoztok!

Puszi, Lora
lora76

Sziasztok!

Mi is vagyunk,csak most Apa van dögrováson...Kép
Bulcsú hősiesen ovizik,én meg tartom a frontotKép.
Szombaton bálban voltunk,az ovi szervezésében...Hát nagyon jó volt kiruccanni,csak szörnyű,hogy reggel nem lehet a kölköknek megmagyarázni,hogy még aludnánk.. Kép!

Villő továbbra is szopizik,de azért kínálgatom táppal,biztos,ami biztos alapon.Nem mindig fogadja el,van hogy keveset,van,hogy többet eszik belőle.
Apa annyiban mentesített,hogy éjjel,amikor kel a kisasszony ő ad neki tápot,így kicsit többet alszunk...mert ugye Villő is jobban alszik...Kép(
Megpróbálom kihúzni a hozzátápiig,így akkor már elég lesz talán a szopi+ kaja,ha addig le nem szokik...Kép
Minden esetre köszönjük a drukkokatKép!

Voltunk csúszkálni tegnap a jégen anyuméknál,szuper volt,elhatároztuk,hogy előzsedjük a koirkat(szt 10 éve nem volt a lábamon,ha nem többKép),meg veszünk Bulcsúnak,bár nem hinném,hogy díjazná.Így jól elmotorozgatott a jégen,én meg tologattam a babakocsit,jó buli voltKép!

Andi

Hűűű,részvétem a kisműtét miatt,nem lehet semmi így két poronttyal..Amit írtál,az meg tipikusan a magyar egészségügy..KépOlyan simán rángatják az embert ide-oda,hogy csuda...Kép
Lilla milyen mennyiségeket eszik a hamikbólKép?

Lora

Körülnéztél farsang ügyben?Kép
Nekünk annyit mondtak az óvónénik,hogy nem érdemes a gyerekkel ellenkezni,hiába szeretné,hogy ez vagy az legyen,mert neked tetszik,ha ő nem fogja magát jól érezni benne,akkor semmi értelme..Szóval legyen csak katona...Máskor már úgysem nagyon leszKépKép!
Szóval egyedül nyomultok?Azért ügyesen összehoztad a napirendet,remélem,nekünk is zökkenőmentes lesz,mert nem tudom,tavasszal hogyan oldom majd meg Bulcsú hazaimportálásátKép!
Viszont hatalmas gratuláció a nagy alvásokhoz!KépLátom,javulnak a kölkök,remélem,mi is beállunk most már a sorba...Kép
Van egy táblánk,ahol mindenkinek a publikus adatai benne vannak,mindjárt belinkelem...szeretnélek meginvitálni bele(O),ha megírod a kellő adatokatKép!

Timi

Nektek meg gratula a csúszás-mászáshoz és sok erőt majd a gyerek-után-rohangáláshozKép!
Ja,ja,gondolotam én már az elején,hogy Villő marhából nem úgy fog szopizni,mint BUlcsú,mert már akkor is kevés időt töltött cicin,míg BUlcsú képes volt másfél órákat rajta lógni...Ez a felemás dolog egy kicsit gáz(szopi+hol táp,hol nem táp),mert így kicsit még kiszámíthatatlan,de inkább megkínálom,mint szenvedjek,hogy éhes maradt-e...KépAztán úgyis hamarosan jön a többi hami,és az eddigiek alapján nem lesz vele gondunk...Kép
MinnieKép..Mire kell a pöttyös?Olyan a rucija???
Holnap nekem is nyakamba kell vennem a várost és túrni egy piros pulcsit Bulcsúnak...A többit varrnom kell,de remélem,elégedett leszKép...

Szilvi

Ne izgulj,hipp-hopp,aztán már Ti is farsangoltok!!!Képépp a minap nosztalgiáztam,amikor Bulcsú még kicsi volt..Hát elszorult a szívem...Vhol szomorú vagyok,hogy már ilyen nagy és azok az első hónapok nem jönnek már vele vissza,de természetesen imádom ezt a korszakot is és nagyon büszke vagyok rá..Kép
Hát sajnos gyorsan öregszünkKép!

Orsi

Szuper a kép JocirólKép!Talán cowboy lesz farsangkor?Kép
Ja,gondolom a körzetösszevonások miatt volt össze-vissza védőnénitek...meg talán költöztetek is?
Szóval imádja a családotKép!Az jó!!!!Kép
i bajod a káposztával? KépKépKép khmkhm....

LÁnyok!Bocsi,hogy a táblát régóta nem tettem fel,de a mi gépünkön már nincs meg,mert amikor elvitték szervizelni,minden ilyesmit kitöröltek rólaKép...fényképeinkkel együttKép.Minden esetre megpróbálom újra összehozni,OK?Kép

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Kép

anyapoc

Na,akkor pár új kép... Kép

Kép

anyapoc

Kép

Kép

Kép

anyapoc

Mint látjátok,van egy ifjú Jedi-nkKép.Villő ismerkedik a zoknijával,tud puszit küldeni és árgus szemekkel figyeli a kávéscsészét... Kép!

És persze hogy Bulcsú se maradjon ki...

Palacsintaevészet:

Kép

anyapoc

Sziasztok!

Történelmi nap a mai, mert több havi huzavona után végre sikerült internethez jutni. Kép Hihetetlen, hogy az ún. "nyugaton" mennyire problémás és persze költséges ilyesmihez hozzájutni. A kábeltv-s internetről még csak nem is hallottak, a telefonvonalon jövők meg általában nem korlátlan használatúak, hanem percdíjasok. A T-Com-nak meg monopóliuma van, és ha nem az ő internetüket rendeled (ahogy mi is tettük), akkor hónapokig húzzák az időt, hogy a másik szolgáltató ráköthessen a telefonvonalra. A havidíjakról meg ne is beszéljünk. Otthon szinte a felébe kerül a korlátlan használatú net...Kép
Na, de nem panaszkodni jöttem, különben ezenkívül más kellemetlenségünk nincs, hál' Isten.

Visszaolvasgattalak benneteket, és nagyon jó volt olvasni, hogy hiányoltok. Jól esett Kép. A gyerkőcök meg csak nőnek-nőnek... Hihetetlen, hogy néhány hónap alatt mennyit változnak, Bulcsú már egész nagyfiú, a kis csecsemőkből meg már kész hölgyek-urak cseperedtek.
Üdv az újaknak (legalábbis számomra), majd igyekszem visszaolvasni, és megismerkedni.

Orsi! Örülök, hogy Te is vagy újra, a nyáron csak ritkán jöttél. Jocid is viharos sebességgel nő Kép!!! Nagyon édes a hintalovas kép!
Csirkesznek én is gratulálok a kislányához, számomra nagy meglepetés volt, mert úgy emlékeztem, hogy tavasszal érkezik, és a nemét sem tudtam Kép.

Igyekszem bekapcsolódni a hosszú szünet után a társalgásba, még bővebben fogok írni magunkról és itteni életünkről is, de ma csak ennyire futotta Kép, a fáradság győzött.

Puszi mindenkinek:
Kriszta

Dobok egy képet, most ez az aktuális kedvencem:
Kép

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

KrisztaaaaaaaKépKép
jaj de jó,h.írtál!már tényleg hiányoltalak!Nagyon édik a gyerkőcök a képen, a korábbi ígéret még áll,h.Joci pályázik EnikőreKép
Hogy telnek a napjaitok ott kint?

AnyapocKép
Joci nem cowboy lesz,mivel nálunk minden nap farsang van és az én fiam az Ördögfióka szerepében szeret csak tetszelegniKépNem tudom kire ütött ezen a téren,mert állítólag én 18 éves koromig engedelmes voltam, viszont a rosszcsontunk már most is lázadozikKép
Káposzta: én imádom nyersen, a párom szörnyülködik rajtam, hogy vagyok képes nyersen enni?
És még mi nők vagyunk a finnyásak?

Na,lépek,mert gyanús a nagy csend a kölök körülKép
O.

KépKép
KépKép
kirri

Azta mindenit! Micsoda szép babák!Kép
OrsiKép
Joci a hintalovon igazi nagyfiú! Imádom ezt a pasit.
Józsival mi a helyzet? Túléli?

AnyapocKép
Villőnek szuper a fülbevalós fotója.Olyan nőcis!KépJól viselte a lyukasztást?
Bulcsú ilyen jó étvágyú?
A pöttyös anyag a Minnie egér ruhájához kell.Nem mindegy ám ,pont ugyanolyannak kell lennieKép

KrisztaKép
Mi korábban csak rövid idejig voltunk egyszerre a topikba,de kicsit visszaolvastam rólatok.
Nyáron mi is sokat voltunk a füredi kempingben,akár találkozhattunk is volna.Kép
Nagyon helyesek a gyerekek.Õk hogy viselik a helyzetet?

LoraKép
el sem hiszem hogy ilyen szuper a helyzet,hogy át tudsz lépni az oviba,úgy hogy a törpi alszik!
Szuper hogy ilyen közel van!
Nálunk gyalog fél óra,csak oda.Szóval mi csak együtt tudunk menni.Kép

Pusz Timi

Kép

Kép
aba

TimiKép
Józsi már jobban van, de a cég valahogy nem hiányzik nekiKép
Hétfőtől viszont fejest ugorhat a munkába..jó lenne, ha minden hónapban csak ennyit lennének itthon, igaz?Kép

Csenge biztos tök aranyos Minnie lesz a farsangon.Ádi-Joci unokatesója-keresztes lovag lesz,úgy hozta az apja No-ból a jelmezt.Én lehet maradi vagyok, de valahogy az volt az igazi, mikor még saját tákolású jelmezekbe bújtunk farsangkor.Már eleve egy külön történet volt a jelmez készítése.

AnyapocKép
Aranyos a képes beszámoló,Villő igazi kis nőci, hiába, a pusziküldést se lehet elég korán kezdeniKép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Újra a régi kerékvágásban... Jó érzés, de azért az sem volt rossz, hogy németet tanultam a ráérős időmben. Valahogy ki kell alakítanom egy egészséges egyensúlyt, hogy ne üljek állandóan a gép előtt Kép. Enikő most alszik, Ákos óviban, főznöm nem kell, így szörfözhetek a világhálón Kép...

Orsi!
Ha Joci még igényt tart Encire, akkor kikosarazzuk a többi hódolót Kép. Tietek az elsőbbség!!!!
Köszi kérdésed, jól telnek napjaink, csak úgy repkednek egymás után. Reggel 8 körül megyünk az óviba (hideg miatt kocsival, mert fél órás séta csak oda), a párom fél 8 körül megy el itthonról, így Enikőt is fel kell pakolnom. Délelőtt játék, főzés (általában kétnaponta). Délben újra óvi, délután csak a dolgozó anyukák gyerekei járhatnak (belőlük kb. tíz van az egész városban). Csak a mi óvink tart nyitva délután is, a többi délben bezár... A délután már nagyon gyorsan eltelik, még úgy is, hogy túl sok időt nem tudunk kint tölteni. Sokat csavargunk ide-oda, járunk a helyi termálfürdőbe, szomszédolunk, szóval nem unatkozunk...
Hétvégeken útra kelünk, hogy minél többet lássunk az országból, plusz Ausztriából, Svájcból (40 km-re van mindkét határ).
A tavaszt már nagyon várjuk, mert nem szeretjük a hideget, a havat, semmit, ami a téllel kapcsolatos.

Timi!
Igen, én is emlékszem arra a rövid időre a topikban, de most majd többet cseveghetünk! Kép Fotókat valahol tudok rólatok nézegetni? Csak hogy arc is társuljon a nevek mellé.
Köszi a dicséretet! A gyerkőcök gyorsan alkalmazkodtak, bár Ákos már nagyfiú (6 lesz áprilisban), vele kicsit nehezebben ment. Azért észrevettük, hogy neki nagyon nehéz, de mostanra már minden rendben, vannak barátai, tud kommunikálni, sok mindent megért és szereti az óvit. Az szerintem jobban megviselte, hogy az otthoni barátaitól el kellett vállni, és tudja, hogy mire hazamegyünk, ők iskolások lesznek Kép.

Orsi!
Egyetértek a farsangi véleményeddel, én is jobban szeretem a saját készítésű jelmezt, még akkor is ha nagyon macerás. Itt Németországban egyszerűen rosszul vagyok a rengeteg készen kapható jelmeztől, az áruházak területének fele azzal van tele, sőt a játékboltok ilyenkor játékkészleteiket lerakják a pincébe, és csak jelmezt árulnak. Ráadásul azokat a tipikus beszegetlen, csak anyagból kivágott ruhákat árulják... Kép
Mi még nem gondolkodtunk, hogy Ákos mi legyen, de tippjeim vannak, mert most nála sláger a katonásdi, kalózosdi, szóval minden, ami harcos és fegyveres. Még ráérünk gondolkodni, mert itt február vége a farsangi idény, az óviban is febr. 23-án lesz. Lesz egy ún. "Kalózparty" is febr. 10-én, ezen csak a gyerekek vesznek részt szülők nélkül, és saját maguk az óviban készítik a jelmezt, a díszletet.

Na lépek, mert van egykis dolgom, mielőtt Enci felébred.

Kriszta
Kép

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Szia Kriszti!

De jó újra hallani rólatok!!! Milyen szépent cseperedtek. Kép

Most csak ennyit hirtelen, majd jelentkezek!

pusza
mindenkinek!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Kriszta üdv újra itt!!
Mekkorát nőttek a gyerekekKépKép

Ennyi jutott mára apa nem bír a két bébivelKép

Puszi
Andi

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Kriszta

VégreKépKép
De jó,hogy végre vagy KépKépKép!

Majd jövök még én is...

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Sajna rég nem írtam... Mi is betegeskedünk... Zsombi is én is, orrfolyás meg köhögés, de már javul... Zsombinak végre kijött a 3. foga! Kép

Amúgymeg nagyi kijött a kórházból, közben Tibiék befejezték a Veszprémi melót, úgyhogy úgy tűnik megint nem megyünk Balatonra egy ideig Kép

Anyapoc! Bekerülhetünk mi is a táblázatba?

Kriszta! Én is örülök hogy jöttél mert én még nem ismerlek! De majd most! Kép

Sok puszi mindenkinek!

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Sziasztok!

Rég jártam erre, nagyon nyüzsi mostanában az életünk.

AbaKép
Most olvastam egy cikket Pokrivcsák Mónikáról. 67 kg-ról fogyott le 46-ra. Valami holland proteinport evett, attól fogyott, nameg vegetáriánus, szerelmes, úgyhogy ezek összessége hozta ezt az eredmény. Most pár kilót vissza akar hízni, mert már szinte kórosan sovány.

KrisztaKép
Örülök én is, hogy jelentkeztél. Nagyon nagyon nőttek a gyerekek, főleg Enci.
Érdekes lehet a kinti élet, biztosan egész más életvitelű emberekkel ismerkedtek meg ott, mint itthon. Már ha csak azt nézem, hogy az egész városból 10 anyuka dolgozik... Ez Mo-n szerintem soha nem fog megvalósulni. Itt apukák sajna ritkán keresnek annyit, hogy elég legyen a háztartáshoz.

SzilviKép
Hallom, Márk éjszakánként rendetlenkedik, tegnap mondta Lioness. Voltunk náluk kicsit babázni. Gergő rettentő féltékeny volt, nagyon nem akarta, hogy nálam legyen a bébi.
Nem tudom, hogy van ez a gyerekekkel, Gergő 4 hónapos koráig este 10-től reggel 6-ig aludt, aztán szopi, szunya 9-ig. Utána nem tudom, mi történt, de egyik napról a másikra felkelt éjszakánként, volt hogy 4-szer is. Ilyenkor szopizott, aztán aludt tovább. Eléggé megterhelő volt. Ekkor szokott be az ágyunkba, én nem bírtam ennyiszer felkelni hozzá.

AnyapocKép
Meddig tart még a jólét, apa mikor megy ismét dolgozni?

Na, most ennyi, gyerkőc alszik, megyek a dolgom után.

sziasztok: Móni

Kép
Kép
bogumil

Sziasztok!

Kriszta

Örülök,hogy ismét itt vagy és hogy jól érzitek magatokat!Kép
Nagyot nőttek a gyerkőcök,persze leginkább Enikőn látszikKép...Látom,már megy is,hát nagyon ügyi csajszi...Mikor indult el?Kicsit mesélj ám!!!Kép
Szuper,hogy Ákos csípi az ovitKép!!
Farsang!KépLátom,sehol nem egyszerű...Kép
Jól emlékszem,hogy egyszer tettél fel linket a helyről,ahova mentetek?KépMert kíváncsi lennék rá...
De jó,hogy ennyit kirándultok!Mi is szeretnénk még elmmeni Auzstriába,mielőtt Apa megy dolgozni,de majd meglátjuk,hogy a kisasszony mennyire lesz alkalmazkodóképes...Kép

Orsi

Az ördögfiókaKép..még jó,hogy jelmezt nem kell varrniKép!
Káposzta...én is imádom nyersen is... a krumplit is,sőt a nyers tészttát isKépKép!
Na igen,Villő már most igazi csaj,de nagyon is... KépKép

Timi

Hogy áll Minnie egér rucija?KépÉn még semmit nem léptem,de jövő héten muszáj lesz,mert még túrnom kell egy piros pulcsit is...a többit varromKép..
Igen,Bulcsú nagy evő,persze csak ha kedve van.Itthon nem eszik mindig jól,de az voiban igen...Volt,hogy többször kellett neki merni állítólagKép!Szerencsére nem volt gond soha a kajájál...
Füllyukasztás:én rosszabbra számítottam,de elég enyhének tűnt nekem a módzser.Még emlékeztem,amikor nekem lyukasztották a fülem,gimis voltam,többedik lukKép,és az bezzeg csattant nagyot,meg ütött is...Ez inkább olyan !jó-rányomom" pisztoly...Inkább az volt a gáz,hogy le kellett fogni.De utána azonnal semmi gond nem volt,be sem gyulladt..szerencsére még most megcsináltattuk,mert sokan mondták,hogy minél előbb,annál könnyebb Kép!

Gabi

Perzse,hogy bekerülhetzs,csak az adatokat írd meg,amik a táblában vannak.Most láttam,hogy jó régi táblát sikerült előhalásznom a topikból,mert Márk még csak gólya formájában van jelenKépKép!
Remélem,hamar meggyógyultok,bár amilyen pocsék az idő,lehet,hogy elhúzódikKép.Kár,hogy nem jöttök már erre,de majd előbb-utóbb...Nagyidnak örülök,remélhetőleg semmi komoly baja nincsKép.
3. fogacskához pedig gratulaKépKépKép!Most én nem vagyok kpben,vagy nem sieti el túlzottan?Kép

Móni

Apa még kb 6 hétig lesz itthon(jujjKép),most számolgatta ki...eztán következik csak a jóllétKépKép!Na de komolyan,hamar el fog jönni sajnos,azt már látom...Kép
Tyűűű,P. Móni tényleg jól lefogyott,most láttam én is vmi címlapon,hogy ez volt a téma...Na,akkor én is indulok a 45 kilómmalKép!
Éjszakai ébredés:gyakori szt 4 hónapos korban,hogy vosszatérnek az éjszakai szopihoz a babák.Mert nappal már sokszor sokminden érdekesebb,mint a szopi,nem bizti,hogy leszív annyit,ami elég egész napra,így éjjel pótol...Nálunk is hasonló volt most,gyarabbak lettek a kelések,de talán megoldódikKép..Bulcsú meg sokáig kelt msáfél órnként,hát ezt már nem tudtam volna mégegyszer végigcsinálni...Kép

<font color="ff0000">Lányok!

Küldjetek friss fotót a babákról,hogy megcsinálhassam az új táblát!!!!</font>

Pusszantás,Anyapoc

anyapoc

Timi

Te is küldj ám fotót,meg adatokat,mert szeretnélek becsempészni Téged isKép!

anyapoc

AnyapocKép

A Minnie egér ruci megoldódott. Édes benne.
Fotót nem tudok feltenni,mert nem tudom lekicsinyíteniKép
Fogalmam sincs,hogy kell!

Megyek,dolog van..... Timi

Kép

Kép
aba

TimiKép
Küld el nekem a gyerkőceid fotóját,én le tudom őket kicsinyíteni.
Barniról van is nekünk,azt ha megengeded,fel tudom rakni akár most is!
Ja, és a héten valamelyik este, vagy hétvégén nem jöttök át?

AnyapocKép
Én itt küldöm a friss képeket Jociról.

GabiKép
Remélem, azért nyárra ideértek BalcsiraKép

KrisztaKép
Látom Ti is el vagytok eresztve játékokkal.
Miért van az,h. az én fiam előtt akár 100féle színes játék ott lehet,őt akkor is az ásványvizes üveg köti le?Kép

pusza
O.

KépKép
KépKép
kirri

TimiKép
Egy kis meglepi,íme 2 jó pasi:
Kép

Kép

Küldj át Csengéről is képet, őt is "lekicsinyítem".

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok

Anyapoc
Kép
névnap február 16

Bocs mindenkitől, de most csak ennyi, Lilla fogzik és nagyon nyügi. Nagyon jók a képek!!
Az összes baba gyönyörű.

Kép

puszi

andi

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Jól felpezsdült ma a topik! Kép

Móni!
Itt is hasonló életvitelűek az emberek, hisz a kultúra, a szokások nagyon-nagyon hasonlítanak a miénkhez. Egyetlen, és hatalmas különbség az életszínvonal, az anyagiak. (Bár itt is vannak szerényebben élők.) Megdöbbentő látni öreg bácsikákat és nénikéket kikászálódni a hatalmas, vadiúj Mercedeszekből, Audikból. Otthon nem jellemző, hogy a nyugdíjból ilyesmire teljen... A nem dolgozó anyukákat meg valahogy nem irigylem, nem szertném ezt az életet élni.

Anyapoc!
A kép csalós! Enikő még akkor nem tudott járni, épp az állásból készül összecsuklani Kép, és úgy tűnik, mintha lépne. Pontosan egy egész napja tud megtenni egyedül 6-7 lépést egyik bútortól a másikig, ma már ezt gyakorolta is szorgalmasan. Egy-két hét, és stabilan fog járni Kép.

Orsi!
Tényleg el vagyunk "eresztve" játékokkal, de ezeknek 90%-a Ákosé. Persze Enikő ezekkel is "játszik". Pl. imádja a Dupló-figurákat (főként állatokat), meg az elemes kismozdonyt, amit vég nélkül kapcsolgat, és naponta kifogyasztja az elemeket Kép. De ő is szereti a dobozokat, üres üvegeket, egyszóval mindent ami szemét és semmire nem jó Kép. Mostani kedvenc foglalatossága a pakolgatás ki-be. Pl. a kis legókockákat az üres dobozaiba rakosgatja, innen-oda, onnan-ide. Ezzel órákig képes ellenni.

Nos, most egykis beszámoló itteni életünkről... ;)

Hogy az elején kezdjem: Október 9-én éjszaka nekivágtunk a nagy útnak. Bevált a tanácsotok, jó volt, hogy éjszaka tettük meg az út nagy részét, mert a gyerekek sokat aludtak. A fennmaradó pár órában meg sokszor megáltunk pihenni, nézelődni. Az Alpokból így sokat láttunk és megérte, mert gyönyörű...
Itt Aulendorfban (10 ezer lakosú kisváros Ravensburgtól 20 km-re) átmenetileg egy ún. Ferienwohnungba (nyaralóapartman) költöztünk be, mert ez teljesen berendezett volt és azonnal el lehett foglalni. Itt laktunk egészen január 6-ig. Szerettük nagyon, csak kicsit borsos volt az ára, meg iszonyú messze volt Apa munkahelyétől, meg az óvitól. Most egy belvárosi lakópark kis lakásában lakunk immáron egy hónapja, és ezt is nagyon szertjük. Ez nem volt teljesen berendezett, így volt egykis kihívás, hogy otthonossá tegyük. Néhány Ikea-látogatással, kreativítással ez sikerült is. Párom legalább megtanult falat fúrni, kicsit barkácsolni (eddig holt analfabéta volt hozzá) Kép.
Októberben még ismerkedtünk az új helyzettel, intéztük az engedélyeket és sokat kirándultunk, mert iszonyúan szép és meleg volt az ősz. Megnéztük a Bodeni-tó nagyobb városait (Friedrichshafen, Lindau, Meersburg, Bregenz), átmentünk Svájcba a Rajna-vízeséshez és Züricbe, megnéztük Ulmot és Ravensburgot. Nagyon élveztük, sok szép helyen jártunk, de sajna a tél véget vetett a kirándulgatásoknak. A tavaszt nagyon várjuk, hogy lehessen folytatni...
Ákos november 2-tól kezdett el óvodázni. Szerencsénk volt, mert az óvónők rutinosak a külföldi kisgyerekekkel való bánásmódban. Sok itt a városban a letelepült orosz, az ő gyerekeik járnak Ákossal együtt. Az egyetlen délutános nyitvatartású óvoda a miénk (ezt már említettem), de mivel én nem dolgozom, Ákost délben el kell hozni. A délelőttjei viszont nagyon aktívak, mert sok mindent csinálnak a kézműveskedéstől elkezdve a szituációs játékokig. Minden hónap mindennapjai egy-egy ünnep köré szerveződnek, arra készülnek, arról beszélgetnek, abban a témában játszanak stb. Most például a farsang kapcsán "Piraten-Fest" (kalózkodás) a téma. Kihangsúlyozzák, hogy nem a harcos-agresszív oldalával, hanem inkább a vidámabb oldalával, a kalózélettel, a hajózással kapcsolatos dolgokat csinálnak. Készítenek kalózsapkát, szemfedőt, kalózruhát is, és február x-én lesz egy "kalózparty" zenével, tánccal, kajával, piával. Meg lesz külön farsang is, ide a szülők is jönnek, és mindenki beöltözik valami jelmezbe. Nagyon jó volt a Mikulás és a karácsonyi ünnepség is (+ novemberben a Szt. Márton nap), másképp zajlott, mint az otthoni óviban. Az elején volt egykis nehézség amiatt, hogy egyik kisfiú Ákos ellen próbálta hangolni a többieket, de aztán megtört a jég, és mint a filmekben szokott lenni Kép, ez a kisfiú lett Ákos legjobb barátja.
A nyelvtanulásban is sokat segítenek az óvónők, és minden héten jön egy hölgy (logopédus, de ő foglalkozik a külföldi gyerekekkel is), ő tart egy egész délelőttös foglalkozást, persze játékos formában (társasjátékkal, számítógépes programokkal, bábozással stb.). Az óvoda érdekes, mert összesen 23 gyerekkel "üzemel", velük van három óvónő + 2 kisegítő, van külön játszószoba , alvószoba, étkező, kézműves helyiség, számítógépes-vetítős-közösségi szoba és egy elég nagy és felszerelt udvar. A játszószobában kevés, de színvonalas játék van, inkább arra ösztönöznek, hogy a fantáziájukat használják. A sarkok ki vannak alakítva babaszobára, konyhásra, házikósra (fel is lehet létrán mászni). Biztos otthon is vannak ilyen óvik, de a miénk nem ilyen volt, így nekünk ez újdonságnak számított.
Párom munkahelye egy építésziroda, a világ minden részére (most pl. Szaúd-Arábiába, Brazíliába) terveznek élelmiszeripari létesítményeket, főként húsüzemeket és tejfeldolgozókat, de szállodatervezési projektjük is van. Sokat dolgozik, de mégis kevesebbet, mint otthon, és sokkal kevesebb stressz éri, így nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb az élete. És élvezzük, hogy a hétvégéi teljesen szabadok!!! Kép
Én továbbra is ellátom háziasszonyi teendőimet, de rengeteg időt töltök a nyelvkönyv társaságában, és gondoskodtam róla, hogy legyen társalgótársam is. Összebarátkoztam egy kismamával, vele szoktunk összejönni csevegni. Nyelvtanfolyamot is tartanak itt külföldieknek, ez heti két óra, és nagyon-nagyon hasznos, mert a beszédrészt fejlesztik.
Ami újdonság a mindennapokban, az a főzés (otthon rendeltem). Nem viszem nagyon túlzásba, sok főzeléket eszünk, és próbálok két napra főzni. Szerencsére párom másnap is simán megeszi az előző napit... KépKép Az élelmiszerárak nagyon hasonlók az otthonihoz, sőt valami még olcsóbb is, mert az Áfa itt 7%. Az alapanyagokban sem sok eltérés van, ami nagyon más, az a túró, tejföl. És a kenyerek, péksütik iszonyú finomak! Sajna.... Kép Én nem 46 kiló vagyok...Kép
A szolgáltatásokkal állunk hadilábon, szörnyű áruk van, a színvonal viszont nulla Kép. Ráadásul e tekintetben nyoma sincs "német precizitásnak". A lakásban pl. elromlott a redőny (új lakás, mi vagyunk az első lakói), három hete nem képesek kijönni a szerelők, de majd ha kijönnek bekaszíroznak egy csomó pénzt. Az internetes történetet már meg sem említem... Három igazolványkép pedig 35 euróba (35x250 Ft), egy férfi hajvágás mosás nélkül 20 euróba kerül... Ja, és amire még panaszkodni tudok, az a bürokrácia nagysága. A magyar semmi ehhez képest. Egy családi pótlék igénylés (ráadásul automatikusan jár, ha van tartózkodási engedély) tíz kiló nyomtatvány, és az ügyintézési idő 18 (!!) hét. Még ki is írják a folyosóra! :o

"Röviden" KépKépKép ennyi, a többi majd jön kicsinyenként....

Jó éjt mindenkinek:
Kriszta

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
hardik

Csengének Boldog Névnapot kívánunk!

(ha most tartja,ha nem... Kép)

Kép

anyapoc

Sziasztok,

a héten nem nagyon volt időm jönni, most olvastam vissza mi történt.

Anyapoc, farsanggal kapcsolatban maradt a katona, kis módosulással. Most lovaskatona szeretne lenne. Ebben azért kicsit több fantáziát látok. Igaz, munkaigényesebb, de nem bánom. A jövő héten neki is állunk megvarrni. Elküldtem az adatainkat a mail-edre. köszi :-)

Timi, szerencsénk van az ovival, közel van, és szupi jó csoportba került a Benci. Szerdán este a két kis tenyerébe fogta az arcomat, és azt mondta: Nana, már nagy fiú vagyok, holnap nem fogok sírni az oviban. Azóta nem sír. Egész héten ott ebédelt, és ügyesen viselkedett, nem sírt napközben sem. Most szerencse a bajban, hogy apa beteg, és nem kellett rohannunk az oviból. Így a fiatal úr egyedül öltözhetett nap mint nap.

Szia Kriszta, jó volt olvasni amit irtál. Biztosan nagyon szép helyeken jártatok. Ha lesznek publikus képek, szivesen megnézném őket.

Nálunk megint gáz van, úgy tűnik, nem tudunk kikecmeregni a náthából. Apa beteg, lázas, és nagyon köhög. Arcüreg gyulladása van. Benci szinte ugat, folyik az orra, de szerencsére nem lázas, és jól van. Áron dettó, alig alszunk tőle éjjel. Apa jól besegít, felváltva ügyelünk éjjel.

Megyek a kicsi 3,5 óra alvás után most kelt, és azt hiszem éhes.

Puszi, Lora
lora76

Sziasztok!

Azt hiszem javulgatunk... már keveset folyik a nózi és Zsombi sem köhög már csak ritkán... Szóval jó úton haladunk.

Anyapoc! Íme az adatok! Zsombi 2005.01.03-án született és november 8-án van a névnapja Kép

És annyira édesek a képek, úgyhogy én is teszek fel!

Kirri, sikerült vennem a dm-ben békás köntöst Kép
Kép

Ja, és igen, nem sieti el Zsombi a fognövesztést Kép De nem baj legalább kés&#337;bb fognak elromlani a fogai Kép

Na még egy kép Kép
Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Írtam egy jó hosszút, aztán elszálltKép
Nem baj, holnap pótolom.
Addig is a képek Timi Csengéjéről és Barnijáról,+egy bónusz Jociról.
pusza
o.Kép
Kép

Kép

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Kriszta

Jó olvasni rólatokKépKépKépeket szívesen nézegetnék én is.Az ovis beszámoló különösen tetszett, kár hogy itthon nem nagyon van hasonló ovoda.
ÜgyintézésKép azt hittem ott minden sokkal gördülékenyebben működik.

Lora, Gabi

GYors gyógyulást kívánok nektek!

Nagyon tetszik ez az oldal tele szebbnél-szebb babávalKépKépKép

Anyapoc

Lilla 2005. 07. 13-án született /ez tegnap lemaradt/
Kérdezted mennyit eszik Lilla. eddid kb. fél deci sütőtök volt a legnagyobb mennyiség amit megevett. Nem viszi túlzásbaKép. Próbáltam gesztenyét őszibarackkal az sem jött be. Jövő héten próbálom a céklát /Bence nagyon szerette/.

45 kg vagy????????? Hogy csinálod?

Szilvi

Hová tűntél?? Jól láttam a kocsitokat? Itt vagytok H-en?

Puszi

Andi

KépKépKép
bambika

Kép

Itt egy teljesen friss , alig 2 órája készült kép.

KépKépKép
bambika

Sziasztok!

Micsoda bababumm!!!!!Kép

AndiKép
NAgyon édes Lilla. Látom Õ sem éhezik!Kép
Próbáld ki neki a banánt ,nagyon szokták szeretni.

AnyapocKép
Csenge született:2000.07.14
Barnabás született:2005.05.30
Köszönjük a köszöntést!! Most tartjuk.

Most mennem kell,holnap folytatom

Jó éjt Kép

Kép

Kép
aba

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X