Új privát üzeneted érkezett!

Szia Benci,

Tudom nem hozzám szól a kérdésed, de hátha én is tudok segítení. Felteszek egy képet a mi hintánkról, ha jól emlékszem Evekáéknak is hasonló van.
Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Hú, megint hogy fölpörögtünk!

Babus, gratula az alváshoz! Kép Tényleg jó lenne, ha többször tudnál ilyen nagyokat pihenni. Játék-ügy: szerintem ez elég ijesztő. Kép Ez tuti szenvedélybetegség. Kép És tényleg biztosan a valóság új nehézségei miatt menekül bele a párod. De hát ez nem mehet így sokáig, mert te is teljesen kikészülsz, Kristófnak is szüksége lenne az apjára, arról nem is beszélve, hogy a férjednek sem tesz jót ez az örökös nemalvás meg fantáziavilágba menekülés. (Persze azért jobb, mint a drog, alkohol vagy szerencsejáték...) Valaki beszélgetett már vele erről (rajtad meg a barátain kívül)?

Eveka, tök jó, hogy Marci már jobban van! Kép
Tényleg minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen kevés alvással, állandó talponlevéssel bírod! Kép Babus, ez rád is vonatkozik! Kép Kép Tényleg rengeteg energia kell ehhez! Az én férjem inkább a "Tamesz-féle" Kép csoportba tartozik, nagyon sokat segít, jól eljátszik Marcival, etetés, pelenka, fürcsi stb., ha kell, éjjel vagy kora reggel is, ha én kipurcanok. És mégis van, hogy belefáradok...

Andi, most épp Marci is takonypóc, gyógyuljatok ti is hamar! Azért remélem, nem fajul el a veszekedés itt a topikban!

Benci, köszönjük a megértő hozzászólást! Kép Hintaügyben én sajnos járatlan vagyok.

Ja, Monazsu, neked is köszi a korkülönbséges hozzászólást! Tényleg elgondolkodtattál. Szerintem azért testvérféltékenység mindenképpen van, kicsi korkülönbséggel is, legfeljebb mi nem látjuk, értjük annyira, mert még nem tudja megmondani, megfogalmazni a nagyobbik pici. (De attól még ő szenved. Kép) Viszont hogy az új óvodás hazahozza a betegségeket a kisbabának, erre nem is gondoltam, pedig igaz lehet. Kép

Na, sziasztok, további szép napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Nyuszko,

koszonom szepen, ez jol nez ki, hany kiloig birja a gyereket?
Es van valami markaja, mert gondolom, akkor Ti nem errefele vettetek...

benci
 
 

 
 

Sziasztok!
Ezer éve nem írtam, de olvasgatni azért szoktalak Benneteket. Az elmúlt napok hozzászólásait olvasva nem állom meg, hogy ne írjak pár sort Babusnak:

Először is, teljesen megértelek, mind alvás, mind pedig férj ügyben Kép Én nagyon jó alvó voltam, míg meg nem született a lányom, de azóta - illetve már a terhesség alatt - én is többször ébredek éjjel és nagyon nehezen alszom vissza. A szülés utáni pár hónapban volt a legrosszabb. Egyszerűen nem kapcsolt ki az agyam este, volt sok olyan éjjel, amit végigvirrasztottam (míg kicsi lányom édesen durmolt végig), aztán másnap egész nap egyedül a babával... - gondolom tudod miről beszélek. Na, a lényeg, hogy mindez elmúlt. Egyik kisgyerekes ismerősöm javaslatára vettem Valeriana cseppet a patikában. Neki annak idején egy pszichológus ajánlotta, mikor hasonló cipőben járt, mint én. Naponta 3*15 cseppet szedtem bő folyadékkal. Tudnod kell, hogy ezt teljesen biztonságosan lehet alkalmazni szoptatás mellett is, mert 100 % természetes eredetű, és nem megy át a tejbe. Hozzászokni sem lehet, mivel tul.képp nem gyógyszer.
Nálam szinte csodát művelt, pár hét múlva már csak este ittam pár cseppet, most már egyátalán nem kell, alszom, mint a bunda (persze időnként, ha nagyon fárasztó volt a napom és este tovább pörög az agyam, még most is segít).
A másik: Én kis férjem is számítógép-buzi (bocs), bár nálunk hosszú harc után elértem, hogy csak akkor játszik, mikor én már lefeküdtem este aludni. Õ is valami internetes játékon lóg, nem tudom pontosan a nevét, valami terroristás hülyeség... Mivel a billentyűzet klimpírozása nagyon zavart sokszor, felébredtem rá, vagy el sem tudtam tőle aludni, vettem füldugót, azóta avval alszom. Először kicsit féltem, hogy nem fogom hallani, ha Panni éjjel felsír, de kiderült, hogy simán meghallom. Mondjuk tőlünk 2 méterre alszik, szóval nem túl messze. Fél éve füldugóval alszom. Nem csak elaludni könnyebb így, de sokkal kevesebbszer ébredek fel azóta. Lehet, hogy idétlen dolog, de nekem nagyon bejött.
Az állandó kialvatlanság iszonyatosan idegőrlő dolog. Szóval megértelek Babus, remélem egy kicsit tudtam segíteni Neked Kép Kisfiad egyébként nagyon szép gyerek, büszke lehetsz rá! Én ha nagyon kivagyok (pl fogzás idején az állandó sírástól), mindig arra gondolok, hogy ez átmeneti állapot, nem tart örökké. A nadrágcibálós mosogatás és a közös wc-zés nálunk is mindennapi, de gondolj arra, ez csak a ragaszkodás jele - bármennyire is idegesítő tud lenni néha - . Te vagy neki a világ közepe, soha senki másnak nem leszel ennyire fontos az életében, mint Kristófnak (meg persze a leendő tesóknak Kép ).És nemsoká eljön az az idő, amikor már nem lesz Rád ennyire szüksége, vagy éppenséggel rádcsapja az ajtót kamaszként és ki akar zárni az életéből. Remélem nem vetted rossz néven, amiket írtam, csak segíteni szeretnék Kép

Ági

KépKép
fanka
 
 


Szia Benci,

Megnéztem a hintát, azt írja rajta 2 éven aluli gyerekeknek javallott, és a termék egyébként magyarországi, a Metalcar KFT gyártja és forgalmazza.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Nyuszko,

koszi megegyszer, akkor utananezek...

benci
 
 


Sziasztok!

Röviden a sok melóm mellett, szántam arra időt, hogy elolvassam a mai hozzászólásokat, sőt Flames javaslatára, már nekikezdtem wordben egy hosszabb hozzászólás megírásához, de még sajnos nem sikerült befejezni.
Nem is akartam addíg írni, míg be nem fejeztem a wordos irományomat, de úgy gondolom, hogy ha már néhány anyuka, kezdi a sértegetést, akkor arra reagálok. Én nem akartam itt senkit sem megbántani, és ezt már néhányszor leírtam, de úgy gondolom, hogy nem kell még elnézést kérnem olyan hozzászóló anyukától is, aki nem is érintett a dologban. Muki és Babus sem sértegettek, bár Babus elkeseredett soraiból kiolvasható, hogy talán neheztel kissé rám. Mindenkihez írnék a már megkezdett hozzászólásomba, aki reagált a tegnapelőtt írtakhoz, de lehet hiába is teszem, ha egy-két anyuka most az egészből szinte háborút indít. Kérlek higgyétek el nem ez volt a szándékom! Kép Kép
Annyit szólnék még, hogy én is azért szeretem a Babanetet, mert nagyon sok érdekességet és újdonságot olvashatok az anyukáktól. Jó látni, hogy egymást biztatják ismeretlenül is a kismamák, anyukák, rossz napjaikon vígasztalásra találnak itt, ha nincs más, aki meghallgatja őket! Kép Nagyon sok ötletet, szokást átvettem a saját nevelésembe, azok közül amiket itt olvashattam. De ha igazán belegondoltok, akkor ha jól is esik mindenkinek a dicséret, a szép szó, az élet komolyabb problémáiban valójában az őszinte véleményeinkkel és tanácsainkkal, ami nem mindig egyenlő a megbántással (én legalábbis nem bántó jelleggel írtam az első hozzászólásomat), tudunk segíteni másokon! Én is nehezen viselem a kritikát, de ha magamtól nem jövök rá, min kellene változtatni, vagy mit nem csinálok jól, akkor hálás vagyok, ha valaki kinyitja a szemem és nem csak jópofizik velem, mert esetleg kímélni akar. Néha fájdalmas szembesülni az igazsággal és sokszor nehezebb is változtatni a dolgokon (sokan azért nem mernek lépni vagy változtatni, mert félnek az újtól, inkább elégedetlenül élik le életüket Kép ), de ha nem próbáljuk meg és csak nyugtatjuk és hitegetjük magunkat, hogy ezen nem lehet változtani, akkor igazán sosem leszünk elégedettek, kiegyensúlyozottak, boldogok, pedig csak egy életünk van!
Na jó, inkább le is zárom most hozzászólásom, mert túlságosan belemerülök, pedig annyi mindent szerettem volna még írni, de sajnos még van dolgom bőven és nemsokára lejár a munkaidőm.
Ha azon a véleményen vagytok, hogy csak összezavartam mindenkit, akkor utoljára mindenkitől elnézést kérek és a továbbiakra minden jót, jóegészséget és főleg kitartást kívánok minden anyukának és gyermekeiknek!

Üdv: Bori
bori73
 
 


Ugyan Lányok én amondó vagyok, hogy hagyni kéne ezt a vitaszerű észosztást a francba...

Juc!
Sztem inkább gyógynövényben kaphatsz Tőzegáfonya kapszulát.

Eveka!
Örülök, hogy javultokKép

Babus!
Atyagatya, hát a párod tényleg orvosi eset, elég durvának hangzik, amit leírtál a szenvedélyéről. Végre tudtál aludni, ez nagyon jó, csak így tovább. És értem, amit a szopival kapcsolatban írsz, lehet, hogy tényleg jó az a szer, amit Fanka javasolt próbáld ki, és akkor maradhat a szopi is.

Monazsu!
Tényleg eddig nekem sem jutott eszembe, hogy a friss ovisok feszt betegek és viszi hazaKép

Képzeljétek, ma voltunk tanácsadáson és nem mondom, hogy nem vagyok egy kissé elkeseredve: az 1 havi "gyarapodásunk" 0,5 cm és 120g fogyásKépKép
Nemtom mi lesz ígyKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Kedves Bori!

Most veszek egy nagy levegot, es nem irom le, amit leirnek, ha ennek a topiknak a tagja lennek...Korabban is csak azert szoltam hozza, mert kozvetve engem is erintett a tegnapelotti litaniad-gondolom en vagyok az egyik anyuka, aki Szerinted nem erintett a dologban-, most pedig mar egyertelmuen hozzam is szoltal...

Lehet, hogy itt annal toleransabbak az anyukak-es ezen azert gondolkozz el, mielott meg Neked all feljebb, hogy a banto hozzaszolasod utan megis befogadtak tobben-, hogy kikerjek maguknak, en viszont nem tudom megallni: olvass mar vissza legy szives, hogy ki serteget itt kit, es hogy jossz Te ahhoz, hogy ismeretlenul nyitogasd a szemeket, es eldontsd, hogy mi az igazsag, es min kell valtoztatni?!

Lattam, hogy tobbszor elnezest kertel, gondolom, ezert nem ugrottak Neked meg tobben, es ezert fogalmaztam en is finoman korabban, irod, hogy nem akartal banto lenni, azert fogadd el azt is, hogy az voltal...

Lanyok, megegyszer elnezest mindenkitol, hogy kivulallokent esetleg feszultseget szitottam, jo lenne, ha ez a topik nem jarna ugy, mint az osszes tobbi korulotte, de nem volt mas mod reagalnom...

udv.,
Eniko.

benci
 
 


Sziasztok!!!
NO COMMENT!!!!
Eveka!!!
Én is őrülők,hogy javultok!!Nektek is azt a fehér löttyöt irták fel??Én annak idején rosszul voltam a szagátol!!
Babus!!
Hát nem is tudom,hogy birnám ki!!Mi szilveszterkor elvoltunk éjszaka,reggel jöttűnk haza és utána kb egy hétig nyögtem azt az éjszakát!!Ezerszer is meggondolom,hogy érdemes e reggelig kimaradni,majd meghalltam másnap Míronnal pedig ő ugy fel volt dobva!!Szerintem is hagynod kéne a cícízést,és szedned kéne valamit mielött még valami bajod lesz!!Ez nem vicc komoly baj is lehet ebből!!
Mukika!!
Irigyellek hogy voltatok mázsálni,én már annyíra tudni akartam a sulyunkat erre betegek lettünk igy nem vihetem az egészséges rendelésre!!
Nyuszko!!
Hát annak a kutyusnak tényleg jobb lenne ha elaltatnátok!!Nekem is volt egy ilyen kutyusom majd megvesztem mikor elaltatták de hamar beláttam hogy jobb neki!!Akár hányszor hátra megyek a kertbe mindig eszembe jut,ugyanis ott lett eltemetve!!
Tényleg ti még nem vágtátok le a bébik haját???Tamesz Marcijárol jutott eszembe!!Mi már kétszer levágtuk Míronnak!!Jó sűrű most neki!!Kíra amikor kicsí volt neki is mindig levágtuk géppel és most legalább van haja!!Nem ugy mint a keresztlányomnak akinek soha nem volt még levágva!!
Mégvalami!!
Nem tudom érdekel e valakit,de ma hivtam a ter.munka nélk.központot és érdeklödtem tanulás ügybe!!
Gyeden levő kismamáknak a munk.nélk.központ állja a tanfolyamok,vagy iskolák árának a 90%-át!!Ugyhogy még én is várhatok fél évet!!KépPedig jó lett volna már most kezdeni magammal valamit!!Kíránál is tanultam!!
Na de sebaj,csak ez a semmit tevés olyan hasztalan!!
Megyek fürdeni!!
SZép estét nektek!!
BABUS!!!Aludj jól!!!!
ANDI
Vendég
 


Sziasztok!

Muki, nem fogyózott a lányod? Kép Biztos már most figyel az alakjára... Az orvos mit mondott? Nem gond a fogyás? Nem kell vmi tápszert innotok?

Na, vettem ma tőzegáfonya kapszulát, igaz ugyan, hogy a srác a bioboltban azt mondta, hogy nem hólyaghurutra való, hanem prosztatabántalmakra (Kép Kép), de azóta utánanéztem a neten, és neked volt igazad, nem a biofickónak! Kép (Ill. mindkettőre jó, asszem)

Fanka, szia Kép ! Benn vagy ám még a táblázatunkban, úgyhogy írjál nyugodtan ide is! Kép Olvastam a tavaszi topikban, hogy voltál a MOM parkban (bocsi a kémkedésért Kép), én elég gyakran járok arra, egyszer összefuthatunk! Kép

Nyuszko, sajnálom a kutyátokat Kép . Hogy döntöttetek?

A vitába most nem szállnék bele, és különben se legyen már veszekedés!

Inkább teszek föl 2 mai képet a kis takonypócról:

Kép

Kép

Jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Én sem merülök túlzottan bele a vitába (nem veszem fel a kesztyűt), ami szerintem nem is vita. Lezárás képen még pár mondat, mert ennek a topiknak nem ilyen a hangulata, nem erről szól.

Andi
Drága vagy! Ne húzd fel magad Kép Eléggé visszafogtad magad Kép Szívemből szóltál. Én nem akartam rögtön Borinak ugrani, úgy láttam először, megbánta.

Bori
Én úgy gondoltam a te gyerekeidről, életedről (amikor még picik voltak) írhatnál ódákat, nem a mieinkről, mi életünkről. Ezen az egész fórumon mindenki érintett, nem csak akik ebbe a topikba írnak, sokan csak olvasnak. Sajnálom, hogy úgy gondolod csak jópofizunk egymással. Nem hiszem hogy bármit is rosszul csinálunk, nem kényeztetjük, rontjuk el a gyerekeinket, mindenkinek más a nevelési stílusa, normái. Nincs szükségünk a közhelyekre, ne merülj bele jobban. Még egyszer köszi, hogy a sok munkád mellett szántál ránk egy kis időt. Pont. Kép( a felét utólag kitöröltem, éljel a tolerancia! Kép)

Mona
Kösz, hogy leírtad a tapasztalataid. Meggondolandó, hogy vagy gyorsan összehozunk egy gyereket, vagy inkább várunk több mint 5 évet, csak akkor már elég közel leszek a 35höz. A 4-5 év korkülönbség nekem nem szimpi, az öcsémmel is ennyi a korkülönbség, és másoktól is hallottam, hogy nem túl jó a viszonyuk. Lehet most nehéznek tűnik a törpökkel, de mire letelik a 9 hónap, már 2 éves "nagy" gyerekek lesznek. Erről írj, milyenek a 2 évesek, jobban elfoglalják magukat?

Muki
Adri 9 hónaposan 7,7 kg és kb 71 cm volt, 11 hósan 8 kg és 72cm a viszonyítás miatt. Én még mindig "állandóan" mérem, és mindent könyvelek (szakmai ártalom Kép). Volt, hogy 3 hétig nem hízott semmit, a köv héten meg 150 g-t. Ez attól is függ, mikor mérték, volt e kaki stb. Adri 2.7-tel, Lizi 2.2 kg-mal született, nekem azt mondta a dokinéni, ha nem sápadt, mozgékony, jókedvű, nincs semmi gáz. Lizinek az is elég, ha csak 1 évesen lesz 7 kg. Majd döglenek érte a fiúk a manöken alkatáért.

Juc
Szerencsétek van Tamesszal együtt a férjekhez. Oké aláírom a másiktól is függ, milyen a viszony, mi választottuk őket, annak is meg volt az oka, nem lehet okunk panaszra. Jobbulást a prosztatádnak Kép Anno én állandóan fel voltam fázva, hidegben, melegben, nem volt rá gyógyszer. De a terhességem óta lekopogom nem voltam egyszer sem.

Babus
Hurrá, hurrá! Csak így tovább! Vesd be a Fanka cseppeket.
Mi lesz a pároddal, ha 1 hétre elmentek nyaralni? Igaza van Evekának, az utóbbi hetekben én is úgy döntöttem, hogy nem áltatom magam, nem bosszankodom, nem számítok a páromra, se háztartásban, se gyereknevelésben. Nem mintha ő pl hulla fáradt lenne a munkától. 10re megy és ma is már 15kor itthon volt, 18ig aludt, mert elfáradt a lélegzésben Kép, majd Adrival az volt a foglalkozás, hogy nézték a tv-t, és végül, mikor Adri elaludt én teregettem, kirámoltam a mosogatógépet stb, befeküdt a kádba. Én már csak röhögök, és örülök annak a 10 perc egyedüllétnek a fürdőben, amíg lezuhanyozom. De ebbe a témába inkább ne menjünk bele. Egyenlőre mi is a megoldást keressük, remélem hamar meg lesz.
Úgy tudtam, de lehet nincs igazam, hogy jó a mezítláb járás, csak kemény padlón nem. Kertben pl jó. Én is fitt voltam fizikailag, amíg terhes voltam, végig dolgoztam, éjszakáztam, csak érzelmileg nem sajna. Hát lehet jobb lett volna, nálad marad a kutyus. Kistestű ugye? Nem vmi nagy kutya? Szokhatták volna egymást Kristóffal. Hogy viselik egymást? Nem hozhatod vissza?

Eveka
Nagyon örülök, hogy jobban van Marci! Adrinál is minden altatás praktikát bevetettünk, mégis magától döntött úgy, hogy 3-6 hós koráig egyedül elalszik és átaludja az éjszakát. Előtte, utána csinálhattam bármit, akkor is el kellett ringatni és többször kelt éjszaka, karácsony óta újra egyedül alszik, és megint átalussza az éjszakát, ha akarnám se tudnám elringatni, vagy az ágyunkba szoktatni. Ez teljesen gyerekfüggő. Akárhány könyvet írhatnak róla, mindenkinél más a megoldás.

Benci
Nyuszko hintáját szinte minden nagyobb játékboltban lehet venni kb 1500.-, Nekünk állványos szobai hintánk van (apa nem akarta megfúrni az ajtót), nem tudom, hány kg-ig jó, de szerintem 2 éves koráig biztos.

Nyuszko
Nagyon sajnálom a kutyusod. Nehéz döntés, de lehet neki jobbat teszel, ha elaltatod, ha tényleg nem gyógyítható. Ilyenkor mindig magára gondol az ember, mennyire fog hiányozni, de neki jobb, ha nem szenved. Kitartás! Fel a fejjel!

Aludj el szépen kis Babus! Kép
Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Én nem akartam sem vitázni, sem sértegetni. Remélem egyiket sem tettem. Ezzel pontot tettem a dolog végére.

Sajnálom, ha félreérthető volt, amit írtam, de engem ne sajnáljatok a férjem miatt, mert ő a legjobb férj a világon Kép. Rengeteget segít, csak egyszer-egyszer volt egy-egy nehéz nap után olyan fáradt, hogy szüksége volt fél óra pihenésre, mielőtt játszott volna Marcival. én mindig számíthatok rá. Éjjel is azonnal felkel segíteni, ha baj van. /Pedig ez részéről nagyon nagy dolog Kép/. A kórházban is bent volt velünk, fittyet hányva arra, hogy ezt nem lehet. Három napig egy széken aludt, vagy félig ülő helyzetben összecsavarodva valahogyan azon az egyszemélyes ágyon, aminek a nagy részét mi Marcival már elfoglaltuk. Esténként csak velünk foglalkozik. Netezés, olvasás csak azután van, hogy Marci lefeküdt aludni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 10 hónapban hányszor ért haza fürdetés után, mert egy kicsit kikapcsolódott. Szóval nem folytatom tovább a fényezést, mert nincs rá szükség. Előre tudtam, hogy hihetetlen jó apa és férj lesz, ez be is jött Kép. Remélem nem most kiabáltam el Kép.
Ezért is bírom így a nemalvásokat. Egyelőre Kép.

A hinta sokáig jó. Mi a Kikában vettük, de játékboltokban is van. A Kikában drágább Kép. Hintahorgot a Baumaxban vettünk és az ajtófélfába fúrtuk bele. Először állványosat akartam, de nagyon nagy helyet foglal és azt hiszem 12 vagy 15 kg-ig jók. Ráadásul azt nem is lehet olyan magasra lökni és 20e Ft körül van az ára.

Megyek, mert Marci reklamál Kép.

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

Flames, most járt itt nálunk az új védőnő, azt mondta, nyugodtan mehet a zselatin a joghurttortába, de ha nem merem, akkor mascarponéval csináljam. Ja, és cipőpárti. Ezt csak azért írom, hogy még nehezebben döntsetek... Kép Én sem tudom, mi lenne a jó, de úgy szoktam, hogy naponta 2-3 órára ráadom Marcira a szandált (neki az van itthonra). Egyébként tapizokni, de az meg folyton lecsúszik.

További szép napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

A tegnap elkezdett wordos hozzászólásom a saját gyerekeimmel töltött évekről és tapasztalataimról szólt volna, de nem látom értelmét folytatni és itt megjeleníteni! Kép Ahhoz sajnos egyre több negatív hozzászólás jelent meg! Kép

Minden jót! Bori
bori73
 
 


Sziasztok!

Mi is meg vagyunk még, csak egy kissé betegen. Remélem, mostmár hamarosan kilábalunk belőle. Szonja teljesen anyás volt az elmúlt napokban, de már kezd visszatérni régi önmagához.

Nálunk is éppen ma volt a védőnő, és ő is azt javasolta, hogy a lakában is adjak cipőt Szonja lábára, mert indokolása szerint, a betétes cipőben alakul ki rendesen a láb boltozata.

Most elkezdek visszaolvasni, míg Szonja alszik.

Csilla
bogacsi
 
 


Nektek is el van tűnve pár hozzászólás? Január 5-ig van meg, onnantól pedig csak az, ami ezen az oldalon megjeleníthető. A többi hová tűnt? Így nem tudok rendesen visszaolvasni.
bogacsi
 
 


Koszonom szepen mindenkinek a segitseget hintaugyben!

Tovabbi jo forumozast-azert is, hogy legyen mit olvassunk!Kép

Eniko.

benci
 
 


Sziasztok!

Asszem mégis ide irogatok, a tavaszi topik tényleg kimúlóban és ti úgyis sokkal szimpibbek vagytok Kép

Juc
Mi két villamos-megállónyira lakunk a MOMtól a Villányi út felé, így mi is gyakran "plázázunk" ott. Jövő hét elején tényleg megejthetnénk egy közös babás vásárlást, vagy kávézást! Nem te írtad, hogy jársz oda baba-mama tornára? Engem is érdekelne a dolog, ha van délelőtti időpont, mondjuk 10 után. Nem tudod véletlenül? Ti mikor jártok?
A táblázatból hiányzó 6 hós adataink: 70cm, 7710g. Köszi, ha beírod.
Marci nagyon helyes kis vigyori a képeken és nagyon hasonlít Rád.

Panni már 10 és fél hónapos, kúszik-mászik egész nap, pakol, tévét távirányít, cica bundát tép, tapsol, integet, folyton blablablázik, rengeteg mindent megért, nagyokat kacag, egyedül mossa mind a négy fogát... Nagyon sokat szövegel, a szavak utolsó szótagját használja. Ha hintázni szeretne, mutogat rá és mondja: "taa-taa". Szóval imádni való!

Nem tudom, mi van velem, már egy hete kivan a gyomrom, folyton émelygek, puffadok, nem kívánom a kaját. Olyan fura, pont mint terhesen Kép Kicsit be is paráztam, ezért csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Azért eljátszottam a kistesó gondolattal, bár mi 3-4 év múlva terveztük.
Lesz az hamarabb is, úgy érzem! Mostanában sokszor érzem úgy, jó lenne még egy baba, de azért győz mindig az ésszerűség. Idén költözést tervezünk, amit így sem tudom, hogy fogunk lebonyolítani egy prücsökkel?!

Bogacsi
Jobbulást Nektek!

Kép

KépKép
fanka
 
 


Sziasztok!

Küldtem mailt a címünkkel Andinak, Bogácsinak, Babusnak, Timkának, Juc és Flames már tudják, na kinek van kedve még jönni? Szóljatok, hogy megérkezett-e vagy sem, mert nem tudom mennyire megbízható ez a kapcsolat!

Nálunk is folyik MArci orra, és most eléggé rosszul viseli ha ideülök, délelőtt egyszerűen kikapcsolta a gépet!Kép

Tegnap voltunk csavarogni egy nagy plázában, mert marha hideg volt, nagoyn élezte, hogy gyalogolhat, voltunk játékboltban, rámolt, autózott és sikongatott, így mindenki rá figyelt. Amíg fizettem, pedig meglógott, úgy kellett megkeresnem a kisravaszt!

Juc, Bogácsi jobbulást Nektek!

Eveka, örülök, hogy már jobban vagytok!

Cipő,
a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy mezitláb járjon inkább, ha megyünk valahová akkor kell csak a cipő, mert így erősödik a talpa. Na most legyen valaki okos!Kép

Ma a tánci-tánci van ismét műsoron egyedül és velem, szóval a vasalás még mindig csúszik!Kép

Babus,
örülöük, hogy javul a helyzet, csak így tovább!

Muki,
fel a fejjel a "gyarapodás" miatt, annyit biztosan eszik, ami feltétlenül kell neki! Ma Marci is képes volt egy fél üveg főzeléket enni, hát komoyl 6 hónaposnak megfelelő mennyiség!Kép
Mennem kell!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Ja lényeg mára kibújt az 5. fog csücske is végre!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!!
Tamesz!!!
Megkaptam az emaíledet,és azt hiszem sajna én nem megyek!!KépKépKépEz nekünk iszonyuan messze van Apát biztos nem tudnám rávenni 2 orás kocsikázásra!!Megaztán ki tudja milyen idő lesz lehet,hogy hó lesz akkor meg amugy se indulunk fel Pestre,mert elég rosszak akkor itt az utak!!Tényleg nagyon sajnálom és remélem a legközelebbire már tudunk menni!!Jó lenne már titeket megísmerni!!Nálunk biztosan majd akkor lesz tali ha már nagyon jó idő lesz,nehogy a 10-es utra fogjátok majd!!KépKépKép
Most megyek mert itt a család dolgozo része!!
Puszi ANDIKép
Vendég
 


Rakok fel néhány képet, hogy én is dicsekedjek Tündérhercegnőmmel Kép

Kép Kép
Kép Kép
Kép

KépKép
fanka
 
 


Juc,
elfelejtettem írni, nagyon jók a képek, szépek vagytok együtt!!!

Fanka,
a Tündérhercegnő is nagyon édes,"kicsit" huncutnak látszik! Az ázottveréb kép nagyon tetszik!

Andi,
sajnálom, hogy ilyen messze lakunk, de itt tudtuk megfizetni a kertes házat, sajna a budai oldalon nem ment, pedig arra is bogarásztunk, sőt a környező falvakban is, de most, hogy a nullás már majdnem hozzánk is elért nagyon gyorsan lehet haladni mondjuk az M1-es felé!

Végre bealudt kistakony, gyorsan nekiállok vacsit főzni, mert ma nem hagyott semmit csinálni és apa lassan hazaér!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Fanka, nagyon helyes a kiscsaj, a copfos kép nagyon aranyos! Kép Remélem, jövő hétre kigyógyulunk a takonykórból, meg az idő is jobb lesz egy kicsit, akkor tarthatunk minitalit... Kép Babatornára most egy ideje máshova jártam, mert a MOM-ból elment szülni az "edző", de már újra van, csak nem tudom, mikor. De a másik csaj is aranyos, akihez mostanában járunk. Írd meg az email-címedet, és akkor megbeszélhetjük priviben!

Bogacsi, jobbulást nektek!

Ma megnyugtatott a védőnő, hogy nem gond, ha nem beszél Marci, van még ideje. Mert itt úgy látom, már majdnem mindenki mondogat 1-2 szót, hát nálunk semmi értelmes nincs, csak tátátá, dedede, kojokojo meg ilyenek, de leggyakrabban csukott szájjal mormog vagy pedig berreg Marci... Nem is utánoz, ha mi mondunk vmit, bezzeg a nyelvnyújtogatást meg a berregést, azt igen... Kép Nálatok hogy kezdődtek a "szavak"?

Tamesz, nekünk is pont 5 fogunk van most, egálban vagyunk. Kép És képzeld, ez az új védőnő elkerekedett szemmel kérdezte, hogy mééég csaaak öööt???!!! Kép És azt mondta, hogy amíg nincs legalább 8 foga a gyermeknek, addig ne adjak neki darabosat főétkezésre, csak abszolút pépeset. Ti milyen állagút esztek?

Na, megyek én is, nálunk már egy ideje fő a vadas, az lesz a vacsi... Kép

Szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
Marci a 8-11 hós kajákat eszi jórészt, de ma este pl velünk vacsizott milánói spagettit, nagyon izlett neki! De már a babakekszeket is csócsálja, szóval mindent, amit lehet, ma pl a telefonomat megint úgy elnyálazta, hogy délután egyáltalán bekapcsolni sem lehetett, csak miután kihajszárítóztam a nyáltengert!Kép

Beszéd: hát nem mond még Marci sem komoly szavakat, csak pl gomb, vau-vau, tita, teee (tea), kuku (kukucs), hát most ennyi hirtelen jutott eszmbe!
Szép estét!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz, de hát ezek már rendes szavak szerintem! Kép Szóval hogy mindig ugyanarra a dologra használja ugyanazt. Na, nálunk ilyen még nincs, csak blablázás a nagyvilágba.

Rágcsálni Marci is megrágcsál mindent, babapiskótát, kekszet, kiflit, kenyeret (meg is eszi szépen), papírt (azt is megszei, ha nem kapom ki időben a szájából Kép ) de a darabos babakonzerveket egy az egyben nyeli le... Ki érti ezt? Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, és köszönjük a dicséretet! Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy kéretlenül belekotyogok a cipő/nem cipő témába, de nekünk itthora ami nagyon bevált az a puha bőrből készült kis rugalmas cipőcske, amit a januári kismamában is bemutattak. Csak azért írom, mert Juc írta, hogy a tapadós zokni mindig lecsúszik. Ez nem csúszik le, de közben mégis olyan, mitha csak zokniban lenne a gyerkőc, mert annyira puha. Ha érdekel, lefotózom a mienket, bár már elég megviselt állapotban van.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Gondoltam, így a szülinapok környékén gyakrabban frissítem a táblázatot, hogy mindenki képben legyen!

Jó éjt!

Juc

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Andi 32 Miron 2005. 01. 14. 3200g ? ? Szt.Rókus 1 éves és 1 hetes
Bogacsi 30 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm 7590g 68cm Szt.István 1 éves és 1 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 1 éves és 1 hetes
Rahel 26 Peti 2005. 01. 17. 3200g 54cm 8040g Kaposvár 1 éves és 1 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 11 hónapos és 4 hetes
Nyuszko 29 Ákos 2005. 01. 28. 3550g 55cm 8250g 70cm Marosvásárhely Megyei Kórház 11 hónapos és 4 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 11 hónapos és 2 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 11 hónapos és 2 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 11 hónapos és 1 hetes
Timka 30 Fanni 2005. 03. 04. 3420g 53cm ? SOTE II. 10 hónapos és 3 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm 7710g 70cm Szt.Imre 10 hónapos és 2 hetes
Eveka 28 Marcell 2005. 03. 10. 3480g 55cm 8550g 67cm MÁV 10 hónapos és 2 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm 6700g 64cm Szeged Női Klinika 9 hónapos és 2 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Eveka
Nem sajnálunk! Kép Neked is szupi férjed van. Azt hiszem eddig csak Babus meg én panaszkodtunk rájuk egy picit Kép

Juc
Én is adok Adrira mindenféle cipőket itthon. Sajnos kezdi is kinőni őket, a 6 rugósat sajnálom a legjobban Kép Köszi a zselatin infot. Már elkezdtem próbatortákat gyártani. És képzeljétek azt vettem észre Adri a savanyú dolgokat jobban szereti (ja és a kedvence a halKép). Kiwi, mandarin levét simán megissza. A sütiből a piskótát és a tejszínhabot megette, de a vaniliakrémtől rázta a hideg. Az édesebb gyümi desszerteket sem szereti túlzottan. Tehát köv próba túrós vagy joghurtos lesz.
Én még mindig azt mondom, tiszta apja ez a Marci gyerek Kép
Ne aggódj, Adrinak sincs még mondanivalója Kép Eddig az apát is csak én hallottam ki a gagyogásából, egyáltalán nem biztos, hogy tudatos. A legújabb, hogy dudorássza a hinta-palintát (pálinkát Kép), vagy énekli, hogy ejte-ejte, de nem sokáig mert elszégyenli magát és nem folytatja Kép Nekem is azt mondták a Mávban, hogy nem kell sürgetni a darabos kaját, a 8-11 hós kajákban úgyis annyira puhára van főzve a rizs, krumpli, zöldség, hogy a szájpadlásukon is szét tudják nyomni, nem kell igazán megrágni. Adri a kalácsot is így eszi.

Bogacsi
Mielőbbi jobbulást!! Úgy hívd be az oldalt, ahogy nemrég írta Juc (nálam bejön minden archiv csak fordítva van felrakva Kép) http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/253036.html?1132867692
Mentsd el a kedvencekhez/könyvjelzőkhöz

Fanka
Tényleg tündéri Panni. Jól megnőtt ő is. Adri is tele van gumikacsákkal, de a legkisebbet szereti a legjobban, az usziban a mini kacsákért megy mindig a legnagyobb harc, itthon félig lerágta a festéket a csőréről. Gyertek el ti is a talira.

Andi
Tényleg messze laktok a XVII-től KépKép Ha jó idő lesz, csak az Árpád hídig kell eljutnotok, onnan már csak egy köpés Kép

Nebula
Igen, kérünk szépen képet! Köszi a hasznos infot.

A hajvágás témához elfelejtettem írni, hogy Adri már 2x volt fodrásznál. Azóta iszonyúan megerősödött a haja, lassan megint mennünk kell, mert belelóg a szemébe.

Húha, holnap lesz Kristóf szülinapja, szombaton meg Ákosé! Kérünk beszámolókat!!!

Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit megbolondult nálam is a net, pár nap mintha kimaradt volna.
Tegnap írtam egy jó hosszú apára panaszkodós, lelket kiöntős hozzászólást erre jött a lányom és úgy döntött nem publikáljuk, egy gombtaposásra eltüntette. Szerencsére mára megoldodott a probléma, legalábbis egy időre tűzszünetet kötöttünk.

Flames
Irigyellek a férjed munkaideje miatt, micsoda munkahely az ahol 10-től 15-ig kell melózni?
Azénuram reggel 8 körül már nincs itthon és ritka alkalom az amikor már este 8-kor itthon van. Napközben nem lehet vele telefonon beszélni, mert épp nagyon fontos megbeszélnivalója van, estére hulla fáradt stb, nem megyek bele.
Nem semmi, hogy a gyerkőcötök egyedül alszik el, ráadásul külön ágyban, mindenféle ringatás nélkül.
Na majd a második gyerkőcünk így lesz nevelve.

Fanka
Az én csajom is 10 és fél hónapos, nálnk is van cica bunda hizogatás, cica gyomorba térdelés, farokhúzás stb...nagyon imádja a macskát, megy utána állandóan.
A költözés gyerekkel nem lesz egy könnyú menete, sok sok segítséget hívjatok majd, mert a gyerkőc tuti, hogy mindent kipakol amit ti bepakoltok. Mi kb. 3 hónapja költöztünk, Fanni akkor még nem volt nagy pakológép, de gyorsan fejlődnek és okosodnak.

Juc
Én Hipp kaját adok neki, abból is a 8 hónapos kortól valót. Meg persze a mi kajáinkból is kuncsorog. Almát egyszer adtam a kezébe, hogy rágicsálja, leharapot egy nagyobb darabot belőle, amitől majdnem megfulladt.Így az almát még reszelem neki, a banánt villával durvára töröm. Máshol meg azt olvasni, hogy ha már vannak fogcskái adjunk olyyasmit amit tud rágcsálni.

Tamesz
Megkaptam a levelet a címmel. A gofri jó ötlet, nadon szeretjük. Vigyek egy gofrisütőt, hoigy szaporább legyen a sütés?
Amúgy ma este nálunk is milánói spagetti volt a vacsi, és Fanninak is nagyon ízlett.
Nem semmi, hogy Marci már olyan komoly szavakat tud mondani, hogy GOMB!
A mi szókincsünk: apa, baba (amúgy minden baba), ciccc (röhögve, köpködve), pá-pá, és tud puszit cuppantani, és az anyát is mondja amikor felébred és sír (vagy csak én akarom azt hallani, nem tudom). Most tanítom neki a nyelvnyújtogatást, olyan aranyos ahogy formázza a nyelvét.

Jujj, vki kérdezte, hoyg Erdély melyik részéről származom. Lehet, hogy Nyuszkó volt. Bocsi, de nem emlékszem, és a tegmnapi hozzászólások elszálltak. Én Bihar megyéből, Székelyhídról származom, 12 éve élek itt. Szüleim pedig a határ másik oldalán, sajna. Remélem egyszer sikerül őket rábeszélnem, hogy költözzenek át, jó lenne, ha közelebb lennének.

Jó éjszakát mindenkinek!

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hali!

Találtam képet a cipőről, és még egy másikat, amin szintén jól látszik. És itt még nem is olyan viseletes Kép
Kép
Kép

Nekünk nagyon bevált (könnyű feladni, mert gumi van benne, nem csúszik stb.)

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Jóreggelt!

Babus,
Boldog Szülinapot Kristófnak!!!! Remélem tudtál aludni, és eszembe jutott, hogy hogy izgult értetek mindenki egy éve, Ti voltatok az elsők a topicban és nagy titok volt ám, hogy megszületett Kristóf!!! Rémlik?Kép
Szép napot!
Marci sajna sokkal taknyosabb lett, mennem kell!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,

Babus:

Nagyon Sok Boldog Szülinapot kívánunk Kristófnak!!!
Ma ünneplitek vagy a hétvégén? Aztán tegyél fel minél több képet Kép!

A kutyusunk,
Hát az orvos azt mondta megpróbálja még egyszer hátha lábra tudja állítaní, most minden második nap be kell vigyük a rendelőbe, és kap egy csomó vitamint injekciós formában. Szegényke mintha megérezte volna, hogy baj van vagy tényleg jobban van... most mind többször jön elő a házából. Hát remélem helyrejön!

Cipő,
Ákosnak vettünk egy bőr, ortopédtalpú szandit, abban van itthon. Sajnos muszáj egész nap a lábán tartaní mivel elég hideg nálunk a föld, magánházban lakunk és nincs padlófűtés.

Juc,
Nagyon édi Marcika és ne aggódj a beszéd miatt, ami késik nem múlik. Ákos pl. már hamarosan egy éves és még nem akar elindulni, de sebaj, eljön annak is az ideje. Nálunk is hasonló a szótár mint Tameszéknél: tita, mama, tata, tájtáj (ez a pápá itteni verziója), baba, papa, kaka, vauvau, stb.

Na megyek mert az úrfi közben perecet rágcsál, nehogy félrenyeljen.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


/d/Babb-*/95*56-+*us

Fannival közösen nagyon boldog szülinapot kívánunk Kristófnak!
Aztán majd meséld el, hogy érezte magát a nagyfiú és képeket is rakjál föl.
Szép napot mindenkinek.

Timka és a monitort ki -be kapcsoló Fanni

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Babus!
Kristófnak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk mi is!

Juc!
Jók a képek rólatokKép A biopasi meg nem árt, ha fejleszti magát egy kicsit.

Fanka!
Panni is nagyon aranyos!

Nebula!
Tetszik ez a kiscipő, de nem kérdem, hogy hol vettétek, mert mi Szegeden vagyunk és biztosan nem itt vholKép

Lizike nem hinném, hogy szántszándékkal fogyózik, de abban sem vagyok bizti, hogy a vashiány a gond. Biztos a fogacskák, meg a betegség is közrejátszott, tegnap egész jól evett az eddigiekhez képest, remélem ma is így lesz. A dokinéni egyébként azt javasolta, hogy kezdjem el adogatni neki a mi kajánkat, lehet, hogy inkább már arra vágyna, meg keverjek tápszert a főzelékébe, hogy ütősebb legyen. Na, hát így teszek, aztán majd kiderül. egyébként tegnap volt a kisasszony 70cm és 7370g. Õ még csak azt tudja mondani, hogy baba, de pár napja nemigen hallom tőle, nemtom miért.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Tamesz!
Jobbulást Marcinak! Hallod, hihetetlen, hogy már ilyeneket tud mondani...nagyon ügyiKép

Bogacsi!
Szonjának is jobbulást!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Kristófnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Juc és Marci

Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Timka,
gofrisütőt szívesen veszem, mert nekem csak egy van, úgy tényleg gyorsabb lesz, köszi! Na puszi nálunk nincs csak harapás, de az nagyon, mindent, arcot, kart, lábujjat, kezet, szóval ahol ér, puszit nem hajlandó adni, max odatartja az arcát! A köpködést lassan elfelejti, mert azt gyakran kajával a szájában gyakorolta!

Muki,
megnéztem a kismamában a cipőt 6990,-Ft és Budán lehet kapni a II. kerületben a Rózsekert plázában, a bolt neve Shoe Kids Gyerekcipőbolt, www.robeez.co.uk a honlapjuk és 391-5925 a telefonszámuk, hátha leküldik Neked, már ha érdekel!
A gyerekorvos nekünk is azt mondta, hogy átállhatunk fokozatosna a mi kajánkra, hát jobban is izlik neki! A bébkajákat is kicsit már fűszerezem, emrt nagoyn semlegesek! Tudom a szakirodalom szerint nem szabad, de úgy meg nem eszi meg!

Nyuszko,
remélem a kutyusotok renbe jön!!! Sajnos öcséméknél volt úgy, hogy a gyerek érkezését megviselte a kutya, aki 5 évig egyeduralkodó volt, először őrizte, majd amikor elkezdett mászni nekitámadt, na akkor elköltöztették a nagyszülőkhöz, ahol meg epilepsziás lett, és előjöttke a tacsi betegségei, gerincfájdalom, őt is kezelték, de a végén sajna elaltatták, mert már nagoyn sokat szenvedett. Õket is bántotta, hogy lehet, hogy lelkileg viselte meg a kutyát a gyerek érkezése és a kilakoltatás, ki tudja!

Kistaknyosom alig kapott levegőt, most végre kap és be is altattam gyorsna, hogy pihenjen egy kicsit, hátha hamarabb gyógyulgat! A hétvégén megint jó lenne várostnézni, de beteg gyerekkel nem lehet, szóval igyekszem gyógyítani, beszéltem a dokinéninkkel, mondott golyócskát, remélem hatni fognak!

Babus, hogy telik a szülinap?

Fanka, van kedvetek találkozóra jönni adjál e-mail címet és küldök levelet!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Na, kicsit azért írok is, ha hagy ez a Marci gyermek. Kép

Köszi a cipős, kajás, beszédes válaszokat! Kép

Tamesz, gyógyuljatok ti is!

Puszi nálunk sincs, harapás, az igen, meg néha odanyomja az orrát az arcomhoz, lehet, hogy ez a puszi? Pápá, pacsi, tapsi az van, meg megmutatja, hogy hol a Papi, Mami orra. Kép

Fanka, Timka: mi októberben költöztünk, asszem, akkor raktam is föl képeket, hogy segített Marci a pakolásnál. Kép Bár akkor még csak doboztól dobozig mászott, szerencsére még nem nagyon pakolt. Ilyen nagyobb gyerekkel már biztos nehezebb a költözés.

Flames, savanyú dolgok Marcinál is bejönnek: narancs, mandarin, savanyú ubi (!!!), ezeket imádja. Halat én még nem adtam neki, de inkább csak azért, mert mi sem nagyon eszünk, tök furcsa, a terhességem óta egyszerűen nem szeretem a halat, pedig előtte szerettem. Kép

Szép napot nektek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok

Tamesz, gyors gyógyulást kívánunk a nagyfiúnak.
A puszit nem az arcunkra adja, csak cuppantja a levegőben. Először ez volt a válasz, a "hogy tesz a halacskára", aztán pedig puszi-cuppantás lett.
És a legfontosabb szót kifelejtettem teghnap a felsorolásból, ez pedig a mamma, ami a kaját jelenti. Olyan édes ahogy követeli:mammma, mamma...

Fannit is kerülgeti valami vagy csak a foga miatt van, nem tudom, de két napja állandóan hőemelkedése van. Tegnap még csak 37 fok körüli ,volt, ma regel pedig már 37,8. Tergnap előbb volt 3 híg széklete, tegnap más szilárd volt, ma reggel megint hígabbat kakilt (bilibe!)
Mivel jó gyerekdoki nincs itt Veresen, így be kell kocsikáznunk 2-ig a gyerekdokihoz. Nem szeretnék így belemenni a hétvégébe. Szorítsatok, hogy ne legyen semmi baja.

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!!
Babus mi is kivánunk boldog szülinapot Kristofnak söt elöre kivánunk Nyuszko Ákosának is ,mert nem biztos,hogy tudok jönni mert kaptunk egy franko virust és Apa sehogyan sem tudja kiirtani!!Ezt most gyorsan elküldöm mert az elöbb is írtam egy csomót mire aztán megint beköszönt a vírus és kitörölt mindent!!
Remélem folytatom!!
ANdi
Vendég
 


Sziasztok

Mi bementünk ma a munkahelyemre, most értünk haza. Kulturálódtunk is egyúttal, megnéztük a legújabb kiállítást (a Szépművészetiben dolgozom) amit mindenkinek ajánlok, akit érdekel, nagyon jó (spanyol festők). Az egész múzeumban nincs egy pelenkázó-szoptató helyiség, de most tervezik, így egyből meg is bíztak vele, mondván ehhez én értek a legjobban Kép. Mindenki el volt ájulva a gyerektől, és irigykedtek is rendesen, hogy én itthon lehetek, ők pedig halálra melózzák magukat. Hmm...mintha itthon a lábamat lóbálnám.. Mondtam: csináljanak gyereket Kép

Kristófkát Isten Éltesse! Mozart is ma született 250 éve, szóval van esélye a kiskölyöknek Kép


Kép

Tamesz
Köszönöm a meghívást, tényleg! Merre laktok? Mikor lesz a tali? Megbeszélem apjukkal, lehet, hogy megyünk. fanka1@yahoo.com a címem.

Mi nem hordunk itthon cipőt, egy vastag tapadós zokni van Pannin. Igaz, ő még nem jár, szerintem elég ez. Igazából vastagabb, mint egy zokni és tényleg tapad a talpa, ami jó, mert nálunk parketta van, amin eddig nagyokat taknyolt. Asszem a Kenguru Kid-es.

Nálunk a puszinak két fajtája van: egyik a cuppanós a levegőbe, a másik az arcnyammogós nyálas fajta. Én mindkettőtől elolvadok Kép

Nyuszko
Nagyon nehéz ez a kutyakérdés Kép AZért remélem használ neki az injekció! Milyen kuty, raksz fel róla képet?


Az összes betegnek javulást kívánok!

Megyek lerakom a kópét szundítani

KépKép
fanka
 
 


Na itt vagyok megint síkerült kicseleznem!!
Juc!!
Marcí tényleg nagyon hasonlit rád!!Bár a Papát még nem láttam!!
Tamesz!!
Nekem nem kell leirnod hogy milyen nehéz a telek vásárlás!!Nekünk szerencsénk van hogy jo helyre születtünk mert én se tudnám itt megfizetni az árakat!!Egy üres telek "csak" 10 millio!!És akkor azon még nincs semmi és jó esetben van közmű!!Ugyhogy szerencse,hogy itt anyuéknál tudtunk épitkezni!!De nekem is van ám egy öcsém akit majd ki kell fizetnem,hogy ne maradjunk egymás nyakán!!De ez majd csak akkor fog bekövetkezni ha az uramat a növére kifizeti,ugyanis ott is van egy fél házunk!!Nem tudom hogy fogja megoldani mert 40 milliora becsülték a házat!!abbol 20 a mienk!!Na ebböl szeretném kifizetni az öcsémet,ami már elég sürgető mert ugye már 28 éves!!Szal nem egyszerü!!

Mi is minden evök vagyunk,legtöbbször azt eszi Míron amit mi!!Szerencsére a tejjel sincs gondunk forralni se forralom!!Este viszont még tápit eszik mert most hogy jön a foga nem tudnám hogy most az miatt kell éjszaka vagy estére nem tudja emészteni a tejet!!Ugyhogy azzal még várunk!!
Mi nem hordunk a lakásba cípöt mert örűlök ha akkor rátuszkolom ha elmegyünk valahova!!Annyíra nem birja!!A lakásba mamuszba vagyunk vagy nemKépugyanis sokszor még a zokniját is leszedi!!De hála ístennek kö csak a fürdőbe és a wc-be van!!
Na ugy látszik sikerült megilyesztenem a virusunkat!!
De azért jobb ha ínkább elküldőm mielött megint kitöröl mindent!!
Ha nem jönnék akkor ennek lesz köszönhetö mert apa szerintem most rátelepszik és letöröl mindent és majd ujra telepit!!
Puszi mindenkinek!!!
Kellemes hétvégét!!
ANDI
Vendég
 


Timka,
remélem nincs semmi komoly gond Fannival, majd írd meg lécci mit mondott a doki!

Fanka,
találkozó nálunk les,z címet telefonszámot elküldöm, és 5-én vasárnap 10-11-től ki meddig bírja!Kép
Mi terveztük az ősszel Marcival a louvre rövid látogatását, de még nem nagyon élvezte volna és a babakocsiban üldögélés is uncsi neki! Most meg szerintem rohangálna, amit a teremőrök nem nagoyn szoktak díjazni, Versaillesben is furcsán néztek, amikot négykézlábazott a termekben, de a franciáknál mindent lehet a gyerekeknek, még a boltokban is pakolászhatnak, nem szólnak rájuk!Kép

Andi,
jó vírusírtást a párodnak! Miron hogy issza tejet? Magába? kakaónak? uzsira? mikor? én még nem mertem Marcinak adni, gondoltam kivárom az 1 évet, ami már csak 12 nap!

Na kész a süti, kiszedem és apa is jön lassan, remélem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Mukika: valóban nem arrafele vettük, mert mi az usában élünk jelenleg. de ahogy írtam, a januári kismamában voltak ilyen cipőcskék, úgyhogy valahol mo-n is lehet kapni. most nem találom a lapot, hogy megnézzem, pontosan hol.
kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Kristófka nevében köszönjük szépen mindenkinek a szülinapi jókívánságokat!!!KépKépKép

A "buli" majd csak vasárnap lesz, akkor összegyűlik a család, lesz torta (Micimackó alakúKép), és megkapja majd a kisbiciklijétKép Majd teszek fel képeketKép

Most mennem kell, majd holnap igyekszem többet írniKép



Babus+ 1 éves KristófKépKép

Kép
babus2005
 
 


Tamesz!
Köszi szépen az infót!

Timka!
Remélem Fanninál nem találtak semmi különöset!

Nyuszko!
Kutyinkának jobbulást!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Timka, mi volt az orvosnál? Remélem, nincs semmi komoly baj!

Fanka, az én munkatársaim (tanárok) is állandóan irigykednek, ha látnak, hogy de jó nekem otthon, de ők már javarészt túlvannak a "gyerekcsináláson", és inkább nosztalgiáznak. Szólj, ha meglesz a pelenkázó a múzeumban, és akkor megyünk! Kép Ez vicc volt csak, pelenkázó nélkül is szívesen mennénk a kiállításra, mikori spanyol festők? Nyáron már voltunk múzeumban Marcival, na, de akkor még picurka volt...

Képzeljétek, ma Marci nekem is megtette első lépését (apjának már a múlt héten is bemutatta)! Kép Kép Kép Meg úgy szoktunk sétálgatni, hogy hátulról a két lábamba kapaszkodik, a lábam között kidugja a fejét, és egyszerre lépünk, nagyon aranyos! Kép De pl. ha a kezét fogom, úgy nem hajlandó menni.

Andi, ti már isztok tejet? És hogy vezetted be?

Sziasztok, jó hétvégét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?