Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Ne haragudjatok a zavarasertKép

Timka ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem mennyiért csinálták ezeket a képeket a brendonban?
Köszi a választ

Reka


Kép
vaktyuk
 
 


Sziasztok!

Nyuszko!
Ákos nagyon cuki, ez a hóban hempergés tényleg állati jó képKép

Timka!
Fanniról is jók ezek a művészi képek.

Tamesz!
Tényleg szép helyen vagytok, irigyellek azért amiért ilyen frankón feltalálod magad és nem vagy jégre esve, én biztos totojáznék, hogy egyáltalán el merjek-e indulni.

Juc!
Marci is édi, főleg a zsinóros vigyori képen.
Irígykedem rád is a menetelértKép

Flames!
Lizinél a vérszegénységre fogták a rossz evészetet(ami megjegyzem tényleg baromira idegesítő dolog, most már teljesen megértelek), Maltofert, meg folsavat kell adnom neki 2 hónapig. De amúgy most, hogy talán múlik majd az a megfázás szerű, kicsit jobban eszik(kopp-kopp).

Én is taknyos vagyok "hál Isten".

Kistesó: Apánk kijelentette, hogy minek ide még egy gyerek, mikor ez is néha sok egy kicsit. Pontosabban nekem van most ilyen "be vagyok sokallva, kicsit hagyjanak már engem békén" korszakom. Sokkal kevesebb a türelmem is szegény Lizihez. Múltkor is berágtam, hogy nem akart semmit enni uzsira, úgyhogy elviharoztam és kiszálguldottam az utcára, mert úgy éreztem levegőre van szükségem. Persze Apja ott volt vele. Szóval, ha elképzelem, hogy Lizi mellé egy kistesó 2 éves kora körül, hát elég ijesztő, de csak kellene nem nagy korkülönbséggel egy bébi, de tényleg nagyon azt hiszem, hogy meghülyülnék. Jajj, de nagy dilemma......

Az éjszakák tűrhetőek, azt leszámítva, hogy Lizi éjfél körül közénk kerül, onnantól szarul alszok, mert kényelmetlen.

A tejcsim úgy érzem fogyKép, van vmennyi fagyasztott tej, de lehet, hogy kellene gondolkodni a tápszer vásárláson, pedig úgy szeretném még szoptatni. Habár sztem, ha csak este meg reggel szopna, akkor lenne elég, de éjszaka is szopcsizik, meg nappal is fejek neki 2*50 ml körülit, na ez utóbbira sztem már nincs kapacitás, pedig iszok tejszaporító teát. Vagy az éjszakai szopi helyett kellene vizet adnom, óóó nem tudom.

Az anyásságra visszatérve, nálunk az idegenek megjelenése sem jelent változást, mármint nem idegenek, hanem rokonok. Pl a mamájával is
csak úgy játszik nyugodtan, ha közben engem lát.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok, jóreggelt!

Hát ide is megérkezett a hidegfront, tegnap már nem sokat sütött a nap és séta közben is fújt a hideg szél!

Eveka,
hogy vagytok? pöttyök száradnak már? Viszketnek? nem vakargatja? remélem már javultok!

Babus,
nálatok minden ok? elmúlt a gyomorbaj?

Evés,
Marci sem eszik mostanában olyan jól, vagyis vannak napok amikor nagyon sokat, vannak amikor meg csak alig. Tegnap nem volt hajlandó főzeléket enni, csak banánt, tejpépet, tápot, danoninot, hát nem tudom elég-e neki. Engem is aggaszt a dolog, mert 10-ről 11 hónapos korára semmit sem hízott. Majd meglátjuk két hét múlva az éves nagyszervízen!

Alvás:
változó, most már szerintem megszokta a helyet, mert már csak inni kér egyszer, illetve hajnalban 5-6 között enni, amjd visszaalszik, még most is durmol, hihetetlen, otthon ilyet sosem csinált. Napközben ő is már csak egyszer alszik kb 1-1,5 órát, és este kukorákol 10-ig.

Anyásság:
nálunk ha jön valaki akkor az a kedvenc, bárhova megyünk barátságos, mindenkihez odamegy ha hivja, felmentünk a tulajékhoz, a fickó intett neki, ő már ment is hozzá, a kislánnyal pedig teljesen jól elkommunikáltak, ő kb 5 éves lehet. Viszont ha álmos vagy fáj valami akkor én kellek, na meg ha éhes, akkor is! Szóval néha én is jó vagyok valamire!Kép

Mukika,
a Maltoferttől lehet, hogy székrekedése lesz Lizinek, csak azért szólok, mert nekem abba kellett hagynom anno, mert az nem állapot, hogy hetente kétszer! na meg az úgysem pehelysúlyom gyarapodni kezdett, az étvágycsinálástól! igaz ez már vagy 10éve volt, lehet, hogy azóta változtattak az összetételén!Kép
Jobbulást Neked és nagyon jók a képek!

Timka,
elvesztél? Remélem jöttök Ti is?

Juc,
jók a képek, a zsinóroson tényleg nagyon édes ahogy nevet!

Andi,
látom a csemete is időben be lesz oltva benzinszaggal!Kép Várom a képeket, érdekel!

Kistesó:
hát mi már belevágunk, majd meglátjuk mikor sikerül, szeretném, ha most nem lennének mellékvágányaink, mint Marci előtt! De persze én már vén vagyok, szóval bele kell húznunk, ha mér szeretnénk harmadikat is valamikor!Kép

Na leszállok a netről, majd este még ránézek, mert utalgatnunk is kell "némi" számlakupacunk összegyűlt!

Szép napot, itt már süt a nap, talán csendesebb a szél, de hideg van!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 

 
 

Szíasztok!!!
Itt vannak a képek amit tegnap igértem,és van itt mégegy amikor szülinapoztunk a kis barátjánál akivel egy nap születtek!!
Iszonyatosan hideg van!!Szart se ér a gázfütés,most ment Apa begyujtani fával!!Az legalább adja a meleget!!
Puszi!!
ANDIKép
Ez az elmaradt szülinapi!!Bálint pontosan 7 orával idősebb!!

Kép
Nagyon tanulékony a gyerek!!

Kép
Közös játék fürdés elött Apával!!

Kép
Itt probál TALMA megbirkozni vele!!

Kép
Hát ez lett a legjobb!!

Ennyí,bocsí ha sok voltam!!Igérem mostanába nem rakok több képet be!!
Vendég
 


Bocsí Kíra ís velünk volt persze!!Szegénykém most jött,hogy anya engem nem raksz be!!Ilyenkor utálom magam!!
Szegény!!KépKépKépKépPedig ő ís ugy ímádja!!
Vendég
 


Andi!
Nagyon jók a képek, Úristen ez a Miron így felmászik a kanapén????!!! Hát gutaütést kapnék tutiraKép

Tamesz!
Ne keseríts el, hogy a Maltofer székrekedést okoz, pedig tényleg a vas ilyet csinál. Úr atya, hát szegénykém vas nélkül is kaki bajos...akkor mi lesz ha elkezdjük szedni?? Ugyanis majd csak akkor kezdjük, amkor elfogy az antibigyó, különben szegénykém gyógyszerrel lakna jól, na meg papírral, mert az naggggyon finom, feszt nyammog vmi papírt, nem győzöm a szájából kikapkodni.

jajj, szóljon vki a hangulatomhoz, plíííz! Ti nem szoktatok olyat érezni, hogy a gyermek rabszolgái vagytok, semmi más?! Vagy nekem van agybajom? Pedig nagyon imádom a kis Nunit, de most pár napja nincs idegzetem hozzá, meg igazából inkább az "ugráljunk állandóan vmiért a gyerkőchöz"-hez.
Remélem gyorsan elmúlik ez.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok újra, hétvégén szülőknél voltunk, ezért nem jelentkeztem.
Köszönöm mindenkinek a dícsérő szavakat Fanni képei miatt. A Brendonos képeket többen is kérdeztétek, hát írok róla. Be kell jelentkezni előre és nektek kell mindenféle ruhát vinni őt pedig a díszletet, hátteret, kellékeket adják.
Mi azzal a céllal mentünk, hogy sok-sok képet készítünk, minél többet, mert naptárt akartam Karácsonyra a nagyszülőknek. Ezért azt a lehetőséget választottam, ahol 3 különböző háttérrel készítsenek képet. Ez 15000 Ftba került és kb. 80 képet készítettek. Az árban viszont csak 15 13x18-as méretű, vagy 20 darab 10x15-ös kép van benne. De mivel a többi kép is nagyon jól sikerült 5000 Ftért kiírták CD-re, így aztán máshol ahol olcsóbb tudtam másolatokat készíttetni és a naptárat sem ott csináltattuk meg. Nem volt egy olcsó mulatság, de mindenkinek nagyon-nagyon teteszett a 2006-os naptár.
De lehet olyat is választani, ahol csak 2 különböző háttér van, ekkor kb. 9000 (talán?) és kevesebb képet készítenek.
A fotózás maga dúrván 1 óra, a gyerek hangulatától is függ.
Nálunk még meglepi volt, hogy megkérdezék, nem gond-e, ha lefotózzák, ahogy a babát fotózzák, mert beraknák a novemberi Baba magazinba. Persze ezért semmit nem kaptunk, még egy ingyen számot sem.

Tamesz
Meséltem én is apának, hogy mi van veletek, aztán felvilágosított hogy val'szeg Mol-ozik a férjecskéd és hogy ez egy nagyon hosszú projekt.
A taliba benne vagyunk, nekünk jó a 4.-ke, 5.-ke, apát is viszem magammal.
Amúgy jó itt kint, még sok helyre nem mentünk, majd ha jön a jó idő megismerkedünk jobban a környékkel. A szomszédban van 2 kislány, akik később biztos jó barátnők lesznek, nem messze van egy Fannival egykorú kiscsaj. Csak hát mindenki bent kuksol ebben a hülye hidegben.

Babus
Remélem jól vagytok. Kristóf tutira benyalt valami vírust valahol. Ugyanez történt a barátnőm 16 hónapos kislányával. Hányás, hasmenés, étvágytalanság, bágyadság, csillapíthatatlan láza volt és 2 napig dekkoltak a Szt.László kórházban. Azt mondta dugig volt ilyen esetekkel, szerencsére az ő lánya itta azt a lötyit, amit mások inzulinba kaptak, kikötözve az ágyhoz, nehogy kiszáradjanak. Azóta átment a családban mindenkin a fertőzés.
Gyógyuljatok meg mielőbb!

Juc, a férjem gyulai, csak a hülye cégi küldi egy partnerhez Győrbe. Igazából nekem mindegy hogy hol dolgozik, reggel elmegy, este hazajön, csak nem szeretem, hogy korán reggel még álmosan vezet, aztán 8-10 óra meló után megint autóba kell üljön és haza kell onnan jönnie. Annyi hülye balesetről hallani, és én meg jó kis aggódós természetet örököltem. Úgyhogy jobban szeretném ha csak Pestre járna be, de hát ha az ügyfélnek szülsége van rá, mennie kell.
Ugye, legközelebb minket is beraksz a táblába? már megírtam az adataimat..

Lenne egy-két dilemmám nekem is, segítsetek.
Az egyik a lányom súlya. Karácsony után megmértem akkor 11 kg körül volt. Múlt pénteken pedig már 12 kg-ot mutatott a mérleg. Ez akárhogy is nézem kb. 1 kg hízás kevesebb mint 1 hónap alatt. Nem dúrva ez egy kicsit? Szopcsizik, eszi a bébi kaját, naponta nem fogy el egy üveg a 8 hónapos kortól javasolt Hippből, és kóstolgat a mi kajáinkból, eszik babánt, almát. Szerintetek egészséges ez ebben a korban.
Anyukám szerint ha rendesen elindul akkor majd lemegy róla, meg úgyis megnyúlik majd, de akkor is 1 kg hízni 3 hét alatt? vagy dobjam ki a digitális mérleget?

A másik gondom, hogy továbbra is harap a gyerek. Nem szándékosan, de nem nyitja ki rendesen a száját szopizás közben és a fogai horzsolják a cicimet. Már rettenetresen fájnak a mellbimbóim. Persze esze ágában sincs abbahagyni a szopizást. Volt valakinek hasonló gondja? Mit lehet csinálni?

Andi
Tök ügyes a gyerkőc, biztos büszke lesz majd rá, hogy Talma fogta őt a karjában.

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Timka koszonom szepenKép


Kép
vaktyuk
 
 


Vaktyúk, lehet hogy csak 12ezer volt a nagysorozat, nem emlékszem már. De Az Anyák lapjában gyakran van kupon, amivel 10% kedvezmény is jár.
HA csnáltattok képeket mejd rakj fel.
Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


SziasztokKép

Most sokat nem tudok írni.
Úgy nézett ki, hogy helyrejön Kristóf, reggelre mindig jobban van, aztán nappal mindig hasmenése lesz, nem eszik, délutánra megint helyrejön, este rendesen kajál is, és ez így már péntek óta.
Ma reggelre már azt hittem teljesen helyrejött. Megevett 240gr tápit, uzsonnára banánt, utána viszont 10 percente volt hasmenése, olyannyira, hogy pelusából is folyik ki, folyton öltöztetem át. Szerencsére most nincs gond az itatással, az előbb 200ml teát bevágott egyszerre, a kedve is jó, csak a hasa megy, de nagyon. Valószínűleg délután visszaviszem a dokihoz.

Muki, most csak hozzád írnék:
Én totál megértelek, én szerintem még rosszabb vagyok, mint te.
Néha én is úgy kikészülök, hogy otthagyom Kristófot, átmegyek a másik szobába és dühömben már a falat rugdosom, mert szétrobban már az agyam.
Mostanra már odáig "fejlődött" Kristóf, hogy rendszeresen 2-3-szor ébred éjszaka, és 1-másfél óráig tart bealtatni. Minden neszre felébred, már semmit nem lehet csinálni, ha alszik. Meg kell gondolni, hányszor megyünk el WC-re, de felébred a mosogatástól, fürdéstől, ajtónyitástól, mikró bekapcsolásától, pedig nem volt ez mindig így.
Régen egy angyal volt, úgy aludt, mint a bunda, semmi se zavarta. Most meg állandó stresszben élek mellette, hogy mikor ébred fel, suttogva beszélgetünk itthon, lábujjhegyen közlekedünk, pedig nem ehhez szoktattuk.
Néha már rohadtul tudom utálni ezt az egész helyzetet. Szabadságra vágyom, pihenésre, nem nagy dolgokra gondolok (nyugodt fürdés, WC, kajálás, nem suttogva, nem síri csendben), és piszkosul elegem van az éjszakázásból, abból, hogy 10 és fél kilót ringatok fél éjszaka (holott ehhez se szoktattuk hozzá, kb. 8-9 hónapos koráig csak letettem az ágyba és magától elaludt, számomra odáig ismeretlen volt az álomba ringatás, az éjszakai kelések)
Nem értem mi van vele, de marhára idegesítő.
Egész nap nem alszik, ma is 25 percet aludt. Este nem akar elaludni. Ha sírni hagyjuk, akár csak 20-30 másodpercig, már meghánytatja magát, már a fél lakásunk hányásos.
Egész nap hisztizik, mert álmos, meg unatkozik. Folyton rajtam csüng, együtt WC-zünk, fürdünk, eszünk, mosogatunk, mindent együtt, közben vagy rajtam lóg vagy a lábamba kapaszkodva áll. Levegőt venni nem lehet tőle.
Meg mondom őszintén, nem így képzeltem el az anyaságot.
Imádom a kis tököst, a legjobb dolog az életemben, örülök, hogy van meg minden, de ettől még nem élvezem a dolgot.
Minden nap csak a nap végét várom, ami ugye lassan már nincs is, mert éjszaka is balhé van. Kínlódunk nappal, kínlódunk éjszaka, kínlódunk mindig, sehogy se jó.
Néha nem is értem, hogy miért akartam én mindig 3 gyereket, mikor eggyel se bírok. Miért akarok én majd kistesót, mikor inkább örülnöm kéne, ha majd egyszer nagyobb lesz, jól alszik, stb.Kell az nekem, hogy egy újabb gyerekkel mindent előlről kezdjek?
Nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna, vagycsak kimerült vagyok, mert napi 2-3 óra alvással és egész napi pörgéssel, segítség nélkül, csoda, hogy még élek.
Nem tudom minden gyerekkel ilyen nehéz vagycsak az én Kristófom ilyen nehéz eset.
Nem tudom mások hogy bírják, hogy képesek pl. sütni, főzni, 2-3 gyereket nevelni.
Bizonyára én vagyok ennyire gyenge. Nem tudom. De azt tudom, hogy mikor még dolgoztam, és hajnali 3:30-kor keltem, felutaztam Pestre, kaja nélkül (mert nem volt rá idő) 12 órát végigpörögtem, 10 gyerekkel, egyedül, megállás nélkül, teljes stresszben, utána megint hazautazni Gyöngyösre, este 8 volt, mire hazaértem. Vagy amikor állandó éjszakás voltam. Kutyafüle nem volt a gyerekneveléshez képest. Nekem már felüdülés lenne dolgoznom.
Na mindegy, csak azért írtam le, hogy lásd, én is hsonlóan érzek, nem vagy egyedül.


Most már megyek, mert Rámolda szétpakolt itt mindent.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Hahó!

Bocsi, Timka Kép, itt küldöm az új táblázatot!

Juc

<pre>
Anyuka neve Anyuka kora Baba neve Szülés ideje Születéskori méretek 6 hónapos méretek Kórház neve Baba kora
Andi 32 Miron 2005. 01. 14. 3200g ? ? Szt.Rókus 1 éves és 1 hetes
Bogacsi 30 Szonja 2005. 01. 16. 3860g 56cm 7590g 68cm Szt.István 1 éves és 1 hetes
Bettimama 23 Dorka 2005. 01. 17. 3300g 53cm ? Nyírő 1 éves és 0 hetes
Rahel 26 Peti 2005. 01. 17. 3200g 54cm 8040g Kaposvár 1 éves és 0 hetes
Babus2005 26 Kristóf 2005. 01. 27. 2700g 52cm 7960g 66cm MÁV 11 hónapos és 3 hetes
Nyuszko 29 Ákos 2005. 01. 28. 3550g 55cm 8250g 70cm Marosvásárhely Megyei Kórház 11 hónapos és 3 hetes
Tamesz 33 Marcell 2005. 02. 08. 3450g 53cm 7600g 68cm Kistarcsai Kh. 11 hónapos és 2 hetes
Flames 28 Adri 2005. 02. 10. 2700g 51cm 7080g 65cm MÁV 11 hónapos és 1 hetes
Juc14 31 Marci 2005. 02. 18. 3400g 60cm 7980g 71cm MÁV 11 hónapos és 0 hetes
Timka 30 Fanni 2005. 03. 04. 3420g 53cm ? SOTE II. 10 hónapos és 2 hetes
Fanka 27 Panni 2005. 03. 06. 3400g 56cm ? Szt.Imre 10 hónapos és 2 hetes
Eveka 28 Marcell 2005. 03. 10. 3480g 55cm 8550g 67cm MÁV 10 hónapos és 1 hetes
Mukika 28 Aliz 2005. 04. 06. 2260g 44cm 6700g 64cm Szeged Női Klinika 9 hónapos és 2 hetes </pre>

Juc

Kép
juc14
 
 


Babus!
Fel a fejjel, próbáld lazábban venni a dolgokat, Marcinak is vannak idegesítő napjai, de akkor inkább hagyok minden mást és ha annyira vlem akar lenni akkor legyen! Ma pl a porszívó fejjel elvolt egy órát, de ahogy tolta mindig megakadt valamiben és ordított, egy darabig kiszedegettem neki, majd kivittem a fejet, na ettől volt nagy bánat 15 másodpercig, majd leültünk olvasni és elfelejtette! Az hogy szétrámol az természetes, ezen nem is idegesítem magam, összerakok egy játékosdobozt, tuti, hogy fél perc múlva kiborítja, szóval áll a kupi a szoba közepén, már csak este van értelme összerakni és akkor reggelig kitart. Marci is jön velem zuhanyizni, addig áll a kád szélénél, pisilésnél a bugyimat fogja, főzésnél az etetőszékbe rakom vagy a pultra ültetem, csináltam két fiókot, amit pakolászhat, csak múanyag vackokat raktam bele, nagyon jól elpakolgatja, fejére teszi, bár néha becsukja az ujjait, de ez velejár, mert egyébként ő is a gatyámat tépi, szóval ilyenkor ilyen kis "ragacs" korszakuk van, ez természetes!Kép
Szóval ne hergeld bele magad ennyire az elkeseredésbe és ne add fel, mi akartuk ezeket a rosszcsontokat, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű és ami a legfontosabb, hogy 24 óra, nem 8-10, mint a munkaidő!!!! JA és nem lehet betenni a szekrénybe vagy kikapcsolni, mint a szgépet. Szerintem csavarogjatok sokat, Marci pl a séták után sokkal nyugisabb, a levegő kiveszi az erejét, mi rengeteget olvasunk mesekönyvet, attól szintén megnyugszik, meg én is, mert legalább 5 percig nyugton ül. Nálunk most a zene és a tánci-tánci a sláger, na ez az új tudomány ez nagyon tetszik neki! Minden nap igyekszek megtanítani valami új szót neki, amit ha akar ki is mond, ha nem akkor kudarc, de nem adom fel!
Szóval a lényeg, fel a fejjel, próbálj feltöltődni, menj el szoliba hetente kétszer, a napfény így tél végén már nagyon hiányzik, addig sózd rá apjára, vagy tornázni, vagy csak sétálni apával este, és próbálj kikapcsolni naponta legalább egy fél órát, hidd el könnyebb lesz, Neked van helyben segítség, biztosan besegítenek a nagyszülők!!!!
Nem észt akartam osztani, ne érts félre, csak annyira rossz látni, ahogy egyre elkeseredettebb vagy!

Mukika,
nem akartalak megrémiszteni a vassal, csak esetleg kérdezz rá a gyerekorvosnál, hogy ez okozhat-e még ilyesmit, vagy már változtattak rajta, mert Lizi hajlamos székrekedésre, vagy mit lehet helyette adni vagy esetleg mellé, hogy ne legyen! És Te se add fel, gyertek fel a találkozóra, kicsit kimozdultok, na? Szállást kerítek nektek, vagy nálunk is alhattok, ha sok egy napra az utazás!!
Szép estét, megyek, ki kell szednem a kenyeret, mert elég!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz
Nem értettelek félre, tudom, hogy csak a jó szándék vezérel. De akkoris. Én nem bírom. Úgy irigyellek, amiért te ilyen fitt-anyuci vagyKép Én sose leszek ilyen.

Ha rámol, az én nem bánom, sőt, örülök neki, bár csak órákon át rámolná, én szívesen elpakolok utána. Neki is 3 játékosládája, hol ezt, hol azt kapja meg a változatosság kedvéért, de le se kakilja, unja a játékait.
A konyhában neki is van egy konyhaszekrény, ahol csupa műanyag edény van, bármit rámolhat onnan, de már az is kezd uncsi lenni neki.
Odaadok én már neki mindent, habverőt, szedőkanalat, kancsót, egyszer-kétszer még izgi, 10-15 percig, aztán már az sem jó.
Etetőszékből lassan már kimászik, megfordul és próbál benne felállni. Vagy ha nem, akkor nyöszörög, na az nagyon megy neki, ha valami nem úgy van, ahogy ő szeretné, akkor a hiszti az nagyon megy. Csak akkor boldog, ha egész nap körülötte forog a világ. De ő minden nap így van. Õ minden nap extra-anyás.
Fürdéskor ő még nem tud megállni a kád szélénél, mert ő még elesik, folyton vagánykodik, nem kapaszkodik, utána pedig jó esetben fenékre esik, de sajna nem egyszer hanyatt vágódik, ami ugye a kövön nem túl szerencsés.
A WC-n ugyanez van, ott a falba kapaszkodik, egy kézzel, így folyton figyelnem kell, nehogy elvágódjon.
És hogy legyek türelmes, boldog, kiegyensúlyozott anyuka, mikor 2-3 órákat alszom már hetente, és reggel 6-tól est 8-ig 20-30 percet alszik Kristóf.
És hiába van itt anyukám, ő mindennap délután fél 5-ig dolgozik, így nappal rá se számíthatok.


Na mindegy, csak Muki miatt írtam le, hogy lássa, abszolút nincs egyedül.


Ja, most voltunk dokinál, Törpi kapott másik gyógyszert, és azt mondta a dokinéni, hogy az alsó rágófogai duzzadnak, akkor talán van remény, hogy ettől olyan nyűgi és ezért alszik ilyen pocsékul, márha ezt alvásnak lehet nevezni. Legalább van oka. Így bizakodhatok, hogy egyszer elmúlikKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Jajj, Babus, nagyon nehéz ez. Nekem legalább nem nonstop van ez így(mármint ez a lelkiállapot), és Lizi hála az égnek nappal alszik 2,5-3 órát, ha ez nem lenne, úgy mint nálatok, akkor valszeg már rég sárga lapos lennék. Na meg éjjel ugye közöttünk köt ki, így hála nem kell ringatni(inkább alszok 30cm helyen, mint ringatgatni), úgyhogy most én is épp rossz passzban vagyok, de azt hiszem még mindig nekem a könnyebb, mint neked. Na meg anyós felajánlotta, hogy bármikor hívjam, ha kell, lehet, hogy élek vele.

Anyukádék közel vannak hozzátok nem, sztem többet kellene, hogy segítsen neked a Mama. A szoli nem rossz ötlet Tamesztól, én is járok, csak nem rendszeresen, egy kis fényterápia csak jó lehet.

Amúgy nem hiszem, hogy bénák vagyunk, egyszerűen nem minden gyerek egyforma, vannak nyugisabbak, meg pörgősebbek, meg hát az anyukák sem egyformák, van aki hamarabb elkeseredik, van aki nem. A párom is hányszor de hányszor kérdezi, hogy MÁS HOGY CSINÁLJA?! Én erre mindig ingerülten közlöm, hogy nem érdekel, hogy más hogy csinálja.
Látod pl Tamesznál beválik a meseolvasás, na nálunk roppantul nem érdekli, ma is inkább bőgőzött, minthogy figyelte volna a könyvet.

De a legnagyobb baj nálad ez a nem alvásod, hogy amikor lehetne sem tudsz aludni. Nincs erre vmi homeopátiás szer? Vmit csak ki kéne találni, hogy tudj aludni, én tutira nem bírnám, nem is csoda, hogy ingerültebb vagy(ahogy én is, most ez a takonykór is rádolgozik).
Én is pont ezen agózok, hogy lehet, hogy kistesó majd csak akkor kéne, amikor Lizi már 5 éves körül van, csak ugye akkor sok a korkülönbség, meg akkor 2 éves korában ő bölcsi, én meló, de ha oda visszamegyek, biztosan kirúgnak, tehát emiatt is korábbra kéne időzíteni, de kizártnak tartom, hogy ép ésszel végig tudnám csinálni(de ilyenkor mindig az a gondolat ugrik be, hogy hányan, de hányan így csinálták:többek között Anyukám is, meg az egyik rokon is, ahol 3 év a difi, ráadásul a nagyobb kislány nemlátó és mégis megoldották, habár a nagyi segített sokat).
Na, majd lesz valahogy.....

Tamesz!
Drága vagy, de én ekkora úthoz enyhén szólva nyúl vagyok, maradunk mi a fenekünkön.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Babus, Muki

Fel a fejjel, nem vagytok egyedül. Én is segítség- nélkül vagyok egész nap a gyerkőccel. Párom este 8-9 körül jön haza, ezért van nálunk fél 10 körül a fürdetés, hogy legyen apja is a gyereknek, ne csak hétvégén. Estére én is ingerült vagyok mert néha rohadtul lefáraszt a gyerkőc. Nekünk is vannak iszonyatosan hisztis napjaink, amikor semm se jó. Ilyenkor negyedóránként hívom a férjem, hogy mikor jön már haza, mert nem bírom. Aztán hazaér lepasszolom a gyerkőcöt neki, de akkor sem tudok megnyugodni mert tovább bömbizik, és hiába vagyok rohadt fáradt, veszek egy nagy levegőt és tovább foglalkozom vele.
Millió egy játéka van, amit persze előbb utóbb megun, és ordítás van, ha nem az történik amit ő akar. Nálunmk még az etetőszék is dísznek van mert nem ül meg benne kaja idejére sem.
Nem könnyű időszak ez egyikőnk életében semi, mert szegényke még nem tudja elmondani, hogy mi a baja. De az elkövetkező évek sem lesznek könnyűek, hiszen jön majd a dackorszak, amitől a lányomat ismerve előre rettegek.
Úgyhogy kisteső projekt nálunk halasztva kb. 2-3 évvel, korkülömbség ide vagy oda.
Mindig azt mondom, hogy majd ha lesz apja annak a gyereknek, akkor jöhet a tesó. Én tutira nem bírnám segítség nélkül 2 gyerekkel.
A férjem nekem is mondta, hogy hány meg hány olyan nő van, aki a háztartás mellett több gyereket nevel. Ilyenkor szívesen felajánlom neki, hogy cseréljünk egy napra, aztán megkérdezem a vélemányét.
Két ünnep közt volt része kipróbálni milyen is egy nap Fannival. A nap végére már belátta bizony nem könnyű, pedig nem kellett takarítania, főznie, mosást berakni, teregetni, egyszerűen csak a gyerekre kellett vigyáznia. Na azóta nem jön nekem azzal, hogy bezzeg mások...

Ezeket nem azért írtam le, hogy panaszkodjak csak úgy kijött.
Nálatok a férjek, hogy állnak a gyerekneveléses dologhoz?

Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Hahó, jó estét!

Babus, Muki, ne legyetek így elkenődve!!! Kép A rádióban is mondták, hogy ma van az év leglehangolóbb napja (??? Kép ), biztos azért is vagytok ilyen depisek. Én is szoktam keseregni, dühöngeni, sírni, vagy csak olyan zombi vagyok, mire a férjem hazajön, hogy csak nézek ki a fejemből és nincs egy értelmes szavam se. Nekem a kikapcsolódás nagyon sokat szokott segíteni. Egy-egy mozi, vacsi a férjemmel, vagy dumaparti régi barátokkal, kollégákkal, olyankor mindig újult erővel jövök haza izgága Marcihoz. A többieknél hogy működik ez? Ti hogy szoktatok lazítani?

Timka, én irigyellek, hogy a túlzott hízás miatt kell aggódnod! Kép Én már egy ideje azon parázok, hogy nem hízik eleget Marci, mondjuk, mostanában nem, mert most megint szépen gyarapodott 40 dekát, de előző hónapban max. 15-20-at. És van, aki még ennyit sem. Persze megértelek téged is. De nyilván hamar le fogja adni Fanni, ha elindul és szaladgál egész nap.

Andi, tök jó, hogy nem adtátok föl a hobbitokat a gyerekek miatt, hanem őket is bevonjátok. Bár nekem ez a gokart kicsit extrém meg veszélyes, de hát ha ti nem féltek... Kép Kíra is gokartozik? És milyen dolog az, hogy Mironnak is van vele egy napon született barátja??? A mázlista!!! Kép Marciról csak azt tudom, hogy milyen híres emberekkel született egy napon, pl. Torres Danival... Kép

Olvastátok a szomszéd topikot? Kép A végén mindenki elköltözik a babanetről, csak mi maradunk... Kép

Na, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!
Na nem azért írtam délután, mert nálunk minden tökéletes, csak egy kicsit ki fel akartam rázni az orrlógatókat!
Mindenkinek vannak fáradt és nyűgös napjai, én pl a múlt héten teljesen depis voltam a bezártságtól sé elszigeteltségtől, de szerencsére ez már megoldódott, visszakaptalak Titeket!Kép Szóval a lényeg, valahogy néha kell egy kis feltöltődési lehetőség minden anyának, ezt kell kiharcolni és akkor megy!

Nem tudom mi hogy fogunk megbírkózni két gyerekkel, mert segítségünk nekünk sincs, csak 130 km-re, de majd valahogy megoldjuk.

Apa hozzáállása: róla tudni kell, hogy egy végtelenül türelmes nagyon nyugis ember, talán ezért tud engem is elviselni!Kép Na és Marcival is türelmes, most is ő fürdette egyedül és fel is öltöztette, tehát nekem esténként amikor végre hazaért akkor sokat segít, nagyokat játszanak, én ilyenkor tudok fellélegezni! Nagyon élvezi minden új tudományát, gyakorolják a megtanult állathangokat, megeteti, ha kell tisztába teszi szóval mindent megcsinál, bár éjszaka nem nagyon szeret felkelni, de ha szólok, akkor csinál neki kaját. Tudom, így könnyű!!!!!Kép

Mi az év végén megbeszéltük, hogy igen, jó lenne mégegy tökmag, és közös elhatározás, tudja, hogy több feladata lesz neki is, de akarja, most még!Kép Szóval megpróbáljuk, majd sikerül amikor sikerül és valahogy megoldjuk a dolgokat, én világ életemben szervezkedtem, majd kitalálok valamit! Ha végéképp nem megy, akkor majd kerítünk segítséget heti x órába!

Na megyek, mert várnak a fiúk, kellemes estét!!
Aki nem tudja a címünket szóljon, és adjon e-mail címet, én pedig küldöm a mailt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,
latom sokunknal hasonlo a hangulat...az en manom is nagyon de nagyon nyugos volt ma. A baratnom is ugyanezt meselte a kisfiarol. Talan a hideg.....rafogtam en is, kicsit megnyugodjak.
Tenyleg nagyon fontos a kikapcsolodas, na nekem sincs, babamentes idonek nevezem neha. Sokat jelentene. Ez van.
Biztos, hogy konnyebb valamennyivel, ha van nagyi a kozelben, vagy valaki aki neha vigyaz a kicsire. Nalunk sajnos nincs ilyen. En tartom a frontot ejjel-nappal. Apanak eleg hamar elfogy a turelme.
Talan ennyi.
Ja, mi jarunk baba-mama csoportba havonta, az is sokat jelent. JO, babaval, de jokat lehet beszelgetni, ismerkedni, latni, hogy, igen, masnak is az a gondja, baja.
JO ejszakat, nyugodt ejszakat.
Rahel
rahel
 
 


Hahó!

Én azt hiszem majd holnap reagálok a témára. Tényleg ma lehetett az év legsz..abb napja. Ma volt a nagyim temetése, és már eleget bőgtem, holnap talán én is kiírom magam. Addig is fel a fejjel! Előre a taliért!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!!
Na szoval már nem tudom ki mit kérdezett,ugyhogy egy az egybe válaszolok!!Kíra még nem gokartozhat mert ha jol tudom 10 éves kor alatt nem engedik,megaztán még nem éri el a pedálokat!!De van gyerek gokart amibe lassan már beülhet,csak hát akkor nagy gokart nem mehet ki a pályára és egyedül nem engedem!!Mindig csak ücsörög benne na meg szurkol az Apjának!!Én se igen megyek mert nekem ott a Miron megaztán az az igazság hogy nekem ez a benzin hobbi a páromtol ered,amiota ísmerjük egymást azota vagyok képbe!Mindent nézünk ami benzinnel megy!!
Forma-1,rally,motor stb.Most a Dakart követtük nyomon néhány hétig!de inkább a párom a nagy rajongo,nekem muszáj mennem mert a gyerekeket mindig vínni akarja (hogy szokják)és egyedül nem engedném el vele a két gyereket!!Megaztán a társaság is nagyon jó,vannak ám csajok is akikel elég jo a kapcsolatom!!Kíra egyébként már nagyon menne,de majd nyáron probálkozunk elöbb a vídámparkba!!
Az én hobbim a táncolás amit sajna abba hagytam és most készülők Apát befüzni,mert azok ís nagyon jó programok lennének!!Na ne dísco táncra gondoljatok,hanem népi táncra nálunk az itt nagyon megy és cíki ha valaki nem tud táncolni!!Majdnem minden hétvégén vannak bálok,de sajna már régen voltunk!!Apa ís elég bot lábu volt,de az esküvőnk elött kapott pár leckét azota pedig egész jol megy neki!!De azért mégis kedvem lenne hetente egyszer Táncházba ís menni!!

Én lekopogom Míron ma egész türhető volt,lehet hogy mert otthon van Apa ís meg Kíra ís!!Holnap megyünk rokonlátogatoba,biztos majd ott bemutatkozik!!De azért remélem nem megy el a kedvük a gyerektöl ugyanis éppen babát várnak!!
Kitartás lányok lesz még jobb is csak még egy év mert két évesen azért már csak leülnekés elfoglalják magukat,legalábis Kíra ígen!!Egyébként én is becsavarodnék ha nem lenne segitségem,dehát ugye nekem itt az anyu egy szinttel lejjebb,na meg Apa is 3-ig dolgozik hétvégéje szabad!!Megaztán szerintem az is sokat segit,hogy szinte mindig vagy vannak nálunk vagy mi megyünk!!Apa már néha mondja is,hogy ma se ki se be!!
Megyek mert vár a fürdővizem!!
Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!!
ANDI
Vendég
 


Sziasztok anyukák!

Régebben mikor a kisebbik fiammal voltam kismama, sokat írtam a babanetre, de mostanában már inkább olvasgattam és még ha újra kellett magamat regisztráltatni, akkoris gondoltam írok néhány sort. Vágyakozom még egy harmadik gyermek után, de a mai világban már meggondolandó, hogy vállaljunk-e még egy kisbabát.
De igazából másért szántam rá magam, hogy írjak nektek.....
Ami igazán most meglep, hogy tudtommal ebben a topikban nagyon sok újdonsűlt anyuka van, akiknek nehezen sikerült áldott állapotba kerülni, de ennek ellenére más kisbabás topikban nem volt még ennyire elkeseredett hangulat az anyukáknál, mint itt.
Nekem is van két gyermekem, az egyik 8 éves a másik pedig 6 éves. Mindkettő gyermekemmel hamar e csodálatos áldott állapotba kerültem, amit mások terhességnek hívnak. Tudom, hogy mennyit szenvedett és keserget itt néhány anyuka, hogy végre teherbe essen és éppen ezért csodálkozom, hogy ennyire ingerülten állnak hozzá a szülőségükhöz!
Nekem is volt alvatlan éjszakám, nem egy és nem is kettő, mégis élveztem a gyes minden percét. Nem értem, hogy nem jut idő magatokra és a háztartásra? Én sem hagytam a gyerekeimet egész nap ordítani és foglalkoztam is velük sokat napközben, voltak nekik is rossz napjaik, de felfoghatatlan számomra, hogy ennyire elhagyják itt magukat egyesek. Én senkit nem akarok megbántani, de egyszerűen rossz olvasni, hogy csak keseregnek itt az anyukák, miközben még egy-két éve azért imádkoztak és síránkoztak, hogy végre megfogganjon az a drága kisbaba, aki most olvashatóan pokollá teszi az életüket!
Panaszkodni a gyerekre, aki talán azért is ennyire nyűgi, mert érzi anyukája önsajnálatos feszültségét egész nap. Az hogy a kisgyermek állandóan rajtatok lóg, talán annak is köszönhető (bár lehet, hogy tévedek), hogy elkapattátok. Ha elkezdi a (még nem is sírást) nyűgizést, már felveszitek, stb. Nem rossz anya valaki, ha következetesen neveli gyermekeit. Sokszor miért van az, hogy a nagyszülőkkel vagy nagynéni, nagybácsival teljesen nyugodt és kiegyensúlyozott egy baba? Hát valószinűleg azért, mert nyugodtak ők is. Tudom, a babysitterezést vállaló nagyszülő mégsem éjjel-nappal van a kicsivel, de ne egy rabszolgaságnak tartsátok ezt a szülőséget, hanem próbáljátok nyugodtan megélni a mindennapjaitokat.
Az én gyermekeim is voltak betegek, nekik is volt fogzási időszak, stb., mégsem voltam sosem így kiborulva.
De mielőtt azt gondoljátok, hogy nekem otthon semmi dolgom nem volt, akkor nagy tévedésben vagytok. Nekem is volt már akkoriban önálló háztartásom és a szüleink nem laktak a közelben, szinte semmi segítségem nem volt, se a háztartásban, se a gyerekfelügyeletben. Ennek ellenére én kiélveztem a kiscsaládi életünk minden percét és emellett feleség is voltam.(Hogy milyen, arról a férjem tudna őszintén beszámolni ) A férjem sem vitte túlzásba a segítséget, neki is megvoltak (vannak) a hobbijai, de nem is fordult el tőlem, mert egy panaszkodós, magamat elhagyós, gyerekre idegeskedős házisárkányá váltam.
Panaszkodni a férjekre, társakra, akik, ha tényleg nem segítenek a nevelésben és háztartásban, még jobban nem fogják, ha egy idegbeteg anyuka fogadja (vagy elzavarja) otthon(ról) őket! Szerintem mindenki ismerte már a párját mielőtt a gyermekét vállalta, főleg a legtöbb esetben, sajnos nagyon sokára nőtt meg a család létszáma, így lett volna bőven idő meggondolni, hogy érett-e a párom az apaságra?
Azt hiszem erről még nagyon sokat tudnék írni, de attól tartok akaratlanul is megbántottam sok anyukát itt, de a kritikát el kell sajnos viselnünk és nem sok értelmét látom annak, hogy önsajnálatotokban még mélyebb, már szinte depresszióba zuhanjatok.
Elnézést kérek azoktól, akik úgy érzik, hogy megbántottam volna őket, de kérlek gondolkodjatok el azon, hogy min kellene változtatni, tegyetek meg többet magatokért, de önsajnálattal nem éritek el célotokat. Sőt ....

Üdv: Bori
bori73
 
 


Szia Bori!

Nem gond, hogy leírtad a véleményedet, engem speciel nem bántottál meg, de tényleg.

Amúgy kérlek ne hidd, hogy ebben a topicban ilyen elkeseredett hangulat uralkodik, ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem jellemző. Most is csak Babus és én voltunk a kibukók,a többiek, csak azért írták le, hogy nekik is vannak rosszabb napjaik, hogy minket vígasztaljanak.
Egyébként én említettem is, hogy nálam ez csak egy rövid periódus lehet, már sokkal jobban érzem magam, hogy süt a Nap. Én sajna ilyen ember vagyok, a sok szürke, borús nap egymás után, a takonykór meg az egyéb problémák(építkezés előtt állunk és van probléma bőven)igen, sajna le tudnak hangolni és akkor kevesebb türelmem van a kicsihez. Biztosra veszem, hogy 6-8 év múlva én sem fogok ezekre a rosszhangulatú, nehezebb időszakokra emlékezni. Aki azt mondja, hogy neki állandóan minden happy, az valszeg egy nagyon nyugis, roppant jókedélyű, és mérhetetlenül optimista ember lehet. Az ilyet nagyon tudom irigyelni, na erre írtam Babusnak, hogy nem minden ember egyforma, nem mindenki éli meg ugyanúgy a dolgokat. Ja, és azt még tudnod kell, hogy Babus egyedi eset olyan szempontból, hogy iszonyat rossz alvó, ebből és kisfia szintén rosszalvóságából kifolyólag persze, hogy ki van borulva, nem is lehet csodálkozni rajta, szerintem. És az ő porontya napközben sem szunyál azért be kell vallani, hogy ez így nagyon nehéz. Édesanyám elmondása szerint a tesómmal mi még 2-3 évesen is aludtunk napi 1*akár 3 órát is és az azért csak egy kis szusszanást jelent az anyának, na neki ez nincs. Azt viszont vallom, hogy a házimunka nehéz a Picur mellett. Ha csak arra gondolok, hogy mennyi idő mondjuk feltörölni a fürdőt, ha alszik, és mennyi, ha "segít", hát ég és föld. Ha ott van, kb 5-ször hosszabb idő, mert menetközben legalább 30x ki kell rakni a fürdő elé. És ez csak egy példa. Na meg a mosogatás, nálunk kritikus pont. Hát ordít. Mint rájöttem ő is szeretné csinálni, de ez még ugye nem megy így 9,5 hónaposan. Ha alszik, nem lehet, mert olyan pici a lakás, hogy egy köpésre van a konyha a szobától és alszik annyira felületesen, hogy a csörtögésre felébred. Na tehát, mosogatok, ő torkaszakadtából ordít, időben nem jelent többet így a munka, csak ugye a lelkemet "simogatja" a sírása.
Na ezeket nem újabb panaszként írtam le, csak hogy egy kis betekintést adjak a dolgokról.

Teljesen igazad van, ha az ember hergeli magát sokkal rosszabb lesz, de mit csináljon az, aki vérmérsékletéből adódóan nem tud seperc alatt lehiggadni?(mint pl énKép)

Azért írj még ha gondolodKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Nektek többiek köszi a vígasztalás, már jobb is minden, csak ez a betegség ne lenne, azon parázok, nehogy Lizit visszafertőzzem. Ma voltam dokinál, homeos gyógyszert javasolt, meg torok spray-t, remélem ezek is használnak. Ja, meg itthon szájmaszkban nyomulok, roppant kényelmes.

Úristen, most olvastam bele a tavasziakba, hát mi lelte őket, hihetetlen?!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Szia Muki!

Õszintén szólva nagy lelkiismeretfurdalásom volt, hogy így ismeretlenül is rátok rontottam ezekkel a dolgokkal és tényleg sajnálom, ha esetleg valakit megbántottam volna.
Ha van egy kis időm, próbálok még jönni, de inkább biztatással, mint ilyen kicsit keményebb szavakkal.

Bori
bori73
 
 


Hali!

Hát úgy tűnik a tavasziaknál is nőnek a gyerekek, nem bírják már az anyukák idegei Kép Lehet, hogy néha kiakad a babanet, de szerintem jobb is, mert tényleg nagyon rákattannánk, ha nem lenne néha egy kis szünet. Nekem már jobb kedvem van, tényleg piszkosul sz.r nap volt tegnap. Úgyhogy most írok nektek egy regényt, ne unatkozzatok Kép

Tamesz
Szupik a képek, küldj még, még!!!! Jó ez a kis netes városnézés KépAkkor 5.e apás szülinapi tali? Jó olvasni az optimizmusod, engem legalábbis feldob.

Andi
Gratula a barátnődnek, ügyes volt! Tök jó, hogy közös hobbitok van. Engem sajnos nem köt le az autóversenyzés körbe-körbe brrr brrr Kép Apa sem egy Forma1 rajongó (azért a szgépen mennek az autós játékok: Need for Speed és barátai Kép), sőt a focit sem szereti. Néha a box meccseket megnézzük. Biztos nagyon büszke lesz magára pár év múlva Miron.
Mesélj milyen változások várhatók az elkövetkező 1/2-1 évben, mikor kezdenek már el igazán beszélni (enni kérek stb), no meg lefoglalni magukat, egyedül játszani stb. Mik a tapasztalataid visszagondolva Kirára? Hátha feldobódunk egy kicsit.

Juc
Tényleg jók a képek. Marci nem csúszik el a kádban? Adrit még muszáj "fürdőfotelben" fürdetni, mert 1 mpercre sem marad nyugton, ha csúszásgátló szőnyeget rakok alá, akkor sem Kép Mehetnék én is esténként kikapcsolódni, barátnőzni stb, de még valahogy nem akarok, állandóan a gyerek körül forog az agyam, bár a helyzet javuló tendenciát mutat Kép és egyre többet járunk el mi is, de azért nem sűrűn. Lassan visszarázódom én is.

Timka
Köszi az infot, egyenlőre nekem ez egy kicsit soknak tűnik, de tényleg nagyon jók a képek. Bár kedvezménnyel kb 10 rugóért, lehet meggondolom. Lehet nálatok meg egy kicsit több a súly, mint kéne, de attól is függ, milyen magas. Ismered ezt az oldalt: http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm


Muki
Mi az, hogy vérszegénység. Ez olyan hülyeség. Adrira is ezt mondták. A vastól szebb színe lett az arcának, nem volt már olyan sápadt, de már nem adom neki, mert tényleg székrekedése volt. Egyébként a Maltofer vagy székrekedést, vagy hasmenést okoz, változó. A vitacolan sokkal jobban bejött. És rájöttem, hogy nem foglalkozom az evésével. Régebben én is könyörögtem, tuszkoltam a szájába a kaját 1/2 óránkét újra próbálkoztam, kiborultam, felálltam, ott hagytam, etesse az apja stb, de már nem. Minél jobban erőltetjük, annál jobban nem eszik és megutálja az egész ceremóniát, már volt, hogy attól hisztizett, hogy beraktam az etetőszékbe, hogy eszünk. (Én is ilyen voltam, 20éves koromban ettem először jóízűen.) Ennél a pontnál eldöntöttem, eszik amennyit, amit és amikor akar. Most már tök jó az étvágya. Reggel 6 körül megeszik átlag 180 tápit (van hogy csak 140 néha 200g), ha felkel 9 körül megitatom vele maradékot(kb 100g), amit van hogy nem kér. Tízórai nincs. 12kor ebéd 200g főzelék. Uzsi 16körül, van, hogy csak 18kor maradék főzelék danonino, tejpép, gyümölcs (pl banán) átlag 150g. Utána is szoktam babapiskótát, kiflit, egyéb sütit adni neki, (ez pár falatot jelent csak) vagy a szomszédban kap gofrit, anyuéknál tejszínahbot, igaz ha rendesen (150g-t) uzsizott ezekből már minimálisat eszik. Ha a nasizás elhúzódik 19ig, akkor nem is vacsizik rendesen. De hangsúlyozom, NEM ÉRDEKEL!! Kép A vacsi 20as fürdés után átlag 180g tápi (időnként egy kis fagyitejci is), mint reggel. Havonta max 200gt hízik. Neki így jó, és nekem is. Ne törd magad! Tudja, hogy mennyit akar enni, nem fog éhen halni. Adri keveset is iszik napközben, időnként játék közben elkapom, és megitatom pár csepp teával, mert ugye lusta fogni egyedül a cumisüveget, ha egy kis üveggel 100g-t megiszik naponta már boldog vagyok. Azt vettem észre, hogy amikor rosszabb evő volt, ha egyik nap nem evett, a másik nap rendesen kajált. Volt, hogy nem ebédelt, de akkor több uzsit evett. Mert neki pl az alvás fontosabb, mint a kaja. Én is irigykedem a kaját kunyeráló gyerekekre, de ha megnézed, szerintem alkatilag is kevesebbet igényelnek a mieink, Adri pl 1 fejjel kisebb a társainál. Add a vasat egy rövid ideig, de ha látod, hogy székrekedéses csak a felét, mint felírtak, én is ezt csináltam Kép Lehet, ha adnál neki egy kis sűrűbb tápit 2est, az is segítene. Azt hiszem abban van vas, az anyatejben nincs. Én úgy döntöttem, ha egész nap csak danoninot akar enni, hát egyen azt. Különben is 1 éves korukra kell meg3szorozni a súlyukat, azt mi spec épp elértük. A papír nálunk is sláger, A4eseket kaparok ki a szájából Kép, ha kiveszem a kezéből az újságot, akkor meg hisztizik.

Babus
Én is megértelek. Írd ki magadból máskor is, ha így kikészülsz, szerintem szívesen olvassuk, feldobunk kicsit. Valahogy tényleg segíteni kéne az alvás gondodon, ha jobb idő lesz, igenis vigye el apa 1 órára Kristófot, ha nem is tudsz aludni, de legalább dőlj le egy kicsit. Én is irigylem Tamesz optimizmusát, meg a főző, sütő anyukákat, én sem vagyok egy nagy szervező. Bár nekem elég sok a segítségem, és Adri is nyugisabb, mint Kristóf. Örülök, hogy már vége a nyüszögős korszaknak (nem tudom nálatok volt e ilyen), én az egész napos nyüszögéstől voltam kiakadva. Van, hogy fogom, bekopogok a szomszédba, hogy foglalják le Adrit 1/2 órára, mert dolgom van, és ők kopognak 19 körül, hogy láthatásuk van, viszik a gyereket, szerencsém van, imádják. És még így is azért járok el egy héten egy délelőttöt dolgozni, mert nekem már ez is kikapcsolódás. Hát igen valamivel könnyebb azoknak, akik mellett egy nyugodt, mindenben támogató társ áll. Nem szidom a férjeinket, tudtuk, hogy ilyenek, így szeretjük őket, ez a sorsunk. Valószínű a mi párjaink azért ilyenek, mert mi is kicsit idegbetegek vagyunk. Két hülye egy pár Kép Minden család más, mindenki máshogy szervezi az életét, ez van. Mi néha kicsit kiakadunk. Harcold ki a talit és kész Kép

Bori
Nem bántódtunk meg. Anyukám is ezeket meséli. Az idő mindent megszépít. Csak egy kicsit panaszkodunk, és buksisimire vágyunk. Nemrég még azon sápítoztunk, milyen nehéz a szoptatás, hasfájás, bukás, hol van az már, régi szép idők Kép. Visszatekintve nem is voltak azok olyan óriási problémák, mindig az adott helyzet a legnehezebb, majd meglátjuk 1/2 év múlva, hogy gondolunk erre vissza, amikor a szupermarketben hajkurásszuk a rohangáló gyerekünket Kép. Egy kicsit néha az önsajnálat miatt is járunk ide, hogy lássuk másnak is vannak nehéz napjai, a tegnapi is ilyen volt. Szegény Babusnak külön kell egy kis támogatás, lehet eljön a talira leütjük, hogy jól kialudja magát Kép Nem hiszem, hogy ez azon múlik, kinek milyen gyorsan jött össze a gyerek, spec nálunk gyorsan. Nem hiszem, hogy akinek lassabban, annak ezért külön türelmesebbnek kéne lennie. Ez habitus kérdése. Gyere máskor is, szívesen látunk, legközelebb dobj fel egy viccet.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Muki
Most néztem a táblában, hogy 2260nal született Lizi. Mit aggódsz? Kép Ne tömd azt a gyereket! Kép Kép Kép 1 hónap és olyan lesz mint Adri.

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!

Remélem, az én véleményemen sem bántódik meg senki. Kép

Bori, azért én is reagálok, bár én mostanában elég jól vagyok Marcival Kép, de nekem is voltak elkeseredettebb, türelmetlenebb időszakaim. És akkor sajnos nem az ilyen szavak segítettek rajtam, mint amiket te írtál, hanem az, hogy valakinek elmondhattam, elsírhattam a bánatomat, és megértésre találtam (pl. itt ezen a fórumon Kép), és szerencsére nem mondta azt senki (jó, talán anyukám egyszer), hogy mit sajnálom magam, miért szenvedek, mikor ez az élet legboldogabb időszaka, mások két gyerekkel csinálják ugyanezt stb. Mert hidd el, hogy vannak olyan emberek, akik nehezebben birkóznak meg a gyereknevelés feladataival, és nem látnak mindent olyan optimistán. (Persze más dolgokban sem. Én pl. egy szorongó, görcsölő, aggodalmaskodó ember voltam világéletemben, miért pont a gyermeknevelésben lennék más... Kép Persze igyekszem, de nem mindig sikerül.) És a szemrehányás ilyenkor szerintem inkább olaj a tűzre. Mert van az embernek magától is lelkiismeret-furdalása, és tudja, hogy az önsajnálat csúnya dolog, de nem olyan egyszerű ám kilépni belőle, ha valakinek ilyen a természete. Kép Szóval inkább azt oszd meg velünk, hogy te hogy kerekedtél fölül a nehézségeken (mert biztos voltak)!

Mindjárt reagálok a többire is, csak ezt most gyorsan elküldöm.

sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Flames!
Igazad van a nem kajáláson való nemaggódásbanKép Vasárnap anyós etette Lizit, ő ugye nem úgy állt a dologhoz,hogy úratya vajon hány kanállal sikerül maj d bele belediktálni, és láss csodát nála sokkal-sokkal többet elfogadott, mint nálam szokott. Tehát, az tényleg csak ront a helyzeten, ha görcsölünk rajta, tehát én is megpróbálok úgy hozzá állni, mint TeKép Csak ugye az a fura, hogy nála egyik napról a másikra látványosan romlott az étvágy. Mondjuk az fura lenne, ha ez a vérszegénységgel van kapcsolatban, mert gondolom az nem úgy alakul ki, hogy este még nem vagyok vérszegény, reggel meg már igen. Na mindegy megpróbálkozok a vassal,hátha lazítja majd a kakit(reménykedni lehet). Egyébként Lizi még újszülött korát kivéve még nem kapott tápszert, igazából még azt sem tudom, hogy azt felírják, vagy simán lehet venni, majd holnap tanácsadáson megtudakolom.
Adri nem is eszik rosszul aszerint,amit írsz, habár azt is írod, hogy már jobb a helyzet(szerencsére).

Jót röhögtem a Babusnak szánt terápiádonKép

Bori!
Tényleg nincs semmi, ne legyen lelkifurdalásod, gyere nyugodtan.

Eveka!
Mi a helyzet Marcikával? Nem jó jel, hogy nem jössz.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Szóval folyt. Kép

Tamesz, köszi a lelkes szavakat, jó olvasni! Kép

Flames, meg a többiek is, egyszer rendezhetünk egy esti babátlan talit is! Mama-kikapcsolódás, mit szóltok? Na, nem chippendale-fiúkra gondolok Kép , hanem beülhetnénk vmi kávézóba pletyizni. Kép Persze nyilván főleg a gyerekekről beszélnénk, de hát ez nem baj. Kép

Muki, gyógyulj meg minél előbb!!! Szájmaszk Kép . Nekem szülés után adtak a kórházban, mert ott szedtem össze valamit, és csúnyán köhögtem volna, ha nem lett volna a császársebem, így csak hörögtem Kép De aztán jött egy másik orvos, és mondta, hogy csak 4 órán keresztül ér bármit is, és inkább hagyjam a csudába...

Flames, nekünk is van csúszásgátlónk, azon is csúszkál Marci, állandóan feláll, és nyitja-zárja a csapot, mindig ott kell lenni mögötte, hogy el ne essen, de nagyon élvezi. Bár ez a képen nem annyira látszik, kicsit elbambult rajta... Kép

Babus, hogy vagytok? Használt az új gyógyszer?

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok,

A reggel beléptem, de enyhén szólva megrökönyödtem...úgyhogy nem is reagáltam helyben. Nem mondom, hogy haragszom Borira, csak azért valahogy nem tetszett a hozzáállás. Mert végülis Jucnak igaza van, tulajdonképpen az a lényege a topiknak, hogy mindenki kiírja magából panaszait, hogy megértő fülekre találjon és hogy tanácsokat kapjon és nem azért mert elegünk van a gyerekekből. Nálunk is most jobb a helyzet, tulajdonképpen nálunk csak az éjszakákkal van gond. És itt ismét Jucra hivatkozom, valóban az lenne a jó, ha a nálunk tapasztaltabb anyukák, mint pl. te, Bori, tanácsokkal segítenéd, támogatnád az elkeseredett anyukákat.

Az elkeseredett topiktársaknak azt üzenem, hogy fel a fejjelKép!

Tamesz,
Nagyon tetszik a te hozzállásod, csak úgy süt belőled a pozitiv energia.

Na még jövök, most apa igényli a gépet.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Bori
Én nem sértődtem meg, igazad van, DE,
Tudod te, milyen az, amikor valaki úgy isten igazából pocsékul alszik. Nem napok, nem hetek és nem hónapok óta. Mióta az eszemet tudom. Én olyat, hogy egy éjszakát egyhuzamban átaludni életemben ha 10-szer csináltam.
Tudod te milyen az, amikor annyira éberen alszol, hogy a szomszéd lakásból áthallod a horkolást, amikor a karóra kattogása is hangos számodra, amikor a bútorok roppanása éjszaka felébreszt, amikor a párod sima, halk szuszogása is megőrjít, amikor arra felébredek, ha a férjem egyet fordul az ágyban, és minden egyes felébredés után min. 2 órát virrasztok?
És milyen az, amikor a gyereked 1 hónapos kora óta nem alszik nappal? 1 és 6 hónapos kora között egy szemhunyásnyit nem aludt nappal, fél éves kora óta 20-30 perc az alvása.
Próbáld ki ezt napi 2-3 óra alvással. Nem 1-2 napig, nem is 1 hétig, hanem hónapokon át.
Tudod nekem ennyi alvással élni is nehéz, nemhogy gyereket nevelni, aki ugye sosem alszik és háztartást vezetni.
Én imádom a fiamat, de nem volt még olyan érzésed, hogy a kimerültségtől, már annak se tudtál örülni, amit/akit egyébként nagyon szeretsz?
És hiába mentünk el egy 3 napos welness-hétvégére, kettesben Apucimmal, ha ott is hajnali 4-ig azt hallgattam alvás helyett, hogy hogy csepeg a falban a víz.
Mondhatod miért nem szedek be valami gyógyszert, hogy tudjak aludni. Azért, mert már csak egy icipici tejcsim van, és szeretném ha addig szopizna, ameddig csak tud. És altató gyógyszerek mellett ez aligha lenne lehetséges.
Szedek én homeós bogyót, de már az se ér semmit, immunis lettem rá. Érdeklődtem a gyógyszertárban más homeós gyógyi felől, pl. Valeriana, Hova, stb.,de szopizás alatt egyiket sem ajánlják.

A férjemről pedig. Tudtam igen előre, hogy egy lusta, számítógépbolond hapsi, viszont pont Kristóf születése után jelent meg egy World of Warcraft nevű internetes játék, ami olyan függőséghez vezetett nála, amilyen odáig elképzelhetetlen volt számomra.
Õ hazajön a munkából, megfürdik, bekapcsolja a számítógépet és hajnali 2-ig játszik. (egyedül az esti fürdetés lett ráosztva)
Az egész élete a játéktól függ, hogy mikor ér rá vacsizni, mikor mehetnek fürdetni, mikor jön az ágyba, mikor mondhatok vaamit, amire ráér odafigyelni. Minden. Ez már beteges függőség. Õ is tudja, de nem akar és nem is tud rajta változtatni.
Lassan 1 éve játszik nap mint nap ezzel a játékkal.
Ezekután képzelheted mennyit segít itthon. A te férjed is ilyen???

Nem hiszem, hogy nem hallottál még a kimerültségről. A kimerült ember gyenge, fáradt, semmihez sincs kedve, energiája. Ingerlékeny, stresszes. A stressztől már nem tud aludni. Ez egy ördögi kör.
Hidd el, nem jó szántamból vagyok nap mint nap mosott rongy.

Tudod talán egy szavan se lenne, ha éjszakánként legalább 5 órákat aludnék rendszeresen és a gyerekem is nappal legalább 1 órát aludna és lenne időm egy picit magamra vagy lepihenni.
És ha a férjem esténként legalább egy 30-40 percet eljátszana a fiával, ha az elmúlt 1 év alatt legalább egyetlenegy reggel felkelt volna a fiához és megetette volna vagy tisztába tette volna.Ezek nem tűnnek nagy dolognak, de számomra elérhetetlen dolgok.

Mindegy, ezzel be is fejeztem.
Ja, és én nem sajnáltatom magam. Muki kérdezte, én pedig leírtam, hogy én is így érzek, sőt.
És még egyszer mondom, nem sértődtem meg, csak nem értek veled egyet.


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!
Micsoda pörgés van ma!

Eveka,
hogy álltok a pöttyökkel? Javultok már?

Muki,
Neked is jobbulást, milyen homesós golyót kaptál? A súlyon ne izgasd magad, én sem foglalkozok vele, eszik amennyit eszik, nem akarom tömni. Én anno koraszülött voltam pici súllyal (2,10Kg majd a kórházban még fogytam és egy hónap után sem értem el a 2,5 kg csak 3 textilpelussal és kis jóindulatú mérlegnyomással, hogy végre hazaengedjenek,) és kamasz koromig nem ettem, nagyon girnyó voltam, -na ez most már egyáltalán nem látszikKép- és mindig mindenki tömni akart, így én megfogadtam, hogy én ezt nem fogom csinálni!!!

Juc,
szólj ha lesz mamabuli, akkor hazamegyek!Kép Majd rakok én is fürcsis képet, csak este, mert lassan megy fel ezen a "fantasztikus" betárcsázós kapcsolaton! De legalább már van!!!Kép

Babus,
Ti hogy vagytok, hahó jelentkezz! A "Flames Terápiát" tényleg bevethetjük, addig lekötjük Kristófot amíg fent alszol!Kép

Flames,
örülök, hogy már jobban vagy lelkileg, hát adri nagyon jó kis husis csaj, ahogy leírtad azért elég rendes mennyiségeket magába nyom, Marcink nem eszik ennyit, mert annyi rohannivalója van, nem ér rá!!!!Kép

Bori,
engem az érdekelne, hogy ha jól olvastam akkor kb két év van a gyerkőcök között, hogy hogyan bírtad a terhességet, a nagy cipelését, a bírkózásokat, hogyan oldottad meg a "nyugodt" szopizást? Igaz, hogy a második gyerek már strapabíróbb és elfogadja, hogy osztozni kell az anyán? És hogyan fogadta a nagyobbik a kistesót? volt féltékenység? Az öcsém és köztem 22 hónap van, én nagyon féltékeny voltam rá, mert elvette az "egyeduralkodásomat" és sajnos én nem tudom megkérdezni anyut,hogy hogyan csinálta, bár nekik ott voltak a nagyiék, és ők sokat segítettek, azt tudom, apu meg már inkább a szép dolgokra emlékszik!

Csúszásgátló,
nekünk egyszerű ikeás gumi van, és MArci nagyon jól tud rajta állni, guggolni, térdelni, locsolni ezerrel kifelé, ő nem csúszik el rajta. Ma amikor zuhanyoztam reggel azzal szórakozott, hogy amit talált, minden bedobált nekem a kádba, gondolom játszani, csak valahogy én nem értékeltem eléggé!Kép

Timka,
ne izgulj, ha elindul Fanni, akkor nem fog ennyit hízni, lerohanja majd a fölösleget!Kép Apa örül, hogy jön "apátok", őt leglább már ismeri!Kép

Juc,
hát érdekes hangulat lett a tavasziaknál!!!!

Flames,
igen, akkor 5-e apás tali, ha nem férünk majd kirakjuk őket a kertbe egy üveg töménnyel, hogy meg ne fagyjanak!!!!Kép De akkor eddig kik jönnek?
Flamesél, Jucék, Timkáék, többiek?
További szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Ja, és ahhoz, hogy én rontottam el a gyereket:
1. születésétől fogva a saját ágyában aludt el, ébren letettük és magától elaludt, tehát nem szoktattuk ringatáshoz, kb. 8-9 hónapos koráig ezzel nem is volt gond.
Ahogy nőtt, úgy nőttek az igényei.
2. 7 hónapos koráig vele egy szobában aludtunk, mellette csörögtünk, zörögtünk, szólt reggel Apuci ébresztőórája, tehát abszolút nem a csendhez szoktattuk
3. soha nem vettem fel azonnal, ha sírt, de mióta fel tud állni, azóta már szinte állva ébred és úgy ordít, hogy perceken belül hány tőle
4. nappal se volt elkapatva soha, de mivel sose aludt nappal, így nyűglődött fél nap, vittem hát magammal itthon mindig oda ahol én voltam, talán ettől lett ilyen "ragacs"


Most már tényleg befejezem.

Azért a többieknek köszi, hogy kiálltok mellettemKép Arik vagytokKépJól esik, hogy legalább valaki megértKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Úgy látom volt ma pörgés rendesen.

Babus, mivel rég nem neteztem csak most látom, hogy nálatok mennyire nem egyszerű az élet. Ehhez képest az én munkamániás férjem aranyember. Megértelek, hogy néha besokallsz. Ilyenkor az olyan hozászólások mint a Borié, csak olaj a tűzre. (ne egyen már itt is tavaszi babás hangulat)
Ne vedd a lelkedre, mi melletted vagyunk.
(Bori, nem ellened!)
Nekem is jól esik olvasni Titeket, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal.
Van amikor olyan napom van, hogy szeretem magam sajnáltatni, megértésre vágyom. Az aki nincs benne nap mint nap hétről-hétre, hónapról-hónapra az nem érheti meg a gondjainkat. Mások vagyunk, másként kezeljük a problémákat.
Én viszonylag lázan veszek sok mindent, próbálok nem begubózni itthon, mégis vannak olyan napjaim, amikor estére minden ok nélkül házisárkány leszek, és nem tudom megmondani mi a bajom. Olyankor alszom egyet és másnapra minden elmúlik.
Na, de kezd ez az egész mondanivaló nagyo komor lenni, evezzünk vidámabb témára...

Tamesz, mikor kezdődik a tali? menniy ideig szokott tartani? Mivel én még egy ilyene sem voltam, megkérdezném, hogy mit vigyünk magunkal? (kaja, pia, baba?...) jA,és kellene egy cím is.

Izgatja a fantáziám ez a wiw. Ahogy láttam valami ismerős ajánlása kell, ahhoz hogy regisztrálhassam magam. Segítene valaki ebben.

Flames
Köszi az oldalt, ismertem. Ma már meg is néztem és mi jócskán plusszba vagyunk. Megkérdeztem a doki nénit is, szerinte nem kell aggódni, mérjem meg 1 hónap múlva. Amúgy úgy vagyok vele, hogy majd lemozogja. Szegénykém nem eszik olyan sokat, csak hát ő még keményen szopcsizik.
Na majd meglátjátok a talin a csajszim, aztán kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Csúszásgátló téma: nekünk vmi Brendonos van amiről persze mindig lemászik. De sokat áll, guggol és nem nagyon csúszik el. Igaz én is ott vagyok a kádban, így ha esne elkapom, amúgy még nem merem egyedül a kádban hagyni még kis vízben sem.

Az én kis Mazsim most próbálkozik az egyedül járással. Ti mikor adtatok rá cipót? Én úgy hallottam, hogy mezítláb hamarabb megtanul járni és jobban kialakul a lábboltozat, de ha már jár rendesen adjunk rá picőt. Viszont mezítláb felfázna, harisnyában csúszik, csúszásgátló zoknit rendszeresen leszedi a lábáról...

Ti ilyen hidegbe kiviszitek a gyerkőcöket?

Szép napot, most megyek, szólít a kötelesség!
Timka

Timka

Kép
Kép
timka76
 
 


Sziasztok!

Nem sok időm van, de gondoltam fürdés és vacsi előtt, gyorsan reagálok a soraitokra.
Ha írtátok is, hogy nem sértődtetek és haragudtatok meg rám, mégis úgy érzem, hogy talán túlságosan keményen fogalmaztam meg mondanivalómat. Foghatnám arra is, hogy tegnap este jó későn írtam, de általában este, ha a srácok lefeküdtek, akkor van időm megnézni a számomra érdekes oldalakat (már amikor a férjem engedi, hogy elfoglaljam a gépet Kép.

Sok minden jár a fejemben, amit írni szeretnék, de ahhoz sajnos nincs most elegendő időm Kép, ha lesz lehetőségem, még jövök, de ígérem nem rossz szándékkal!!!

Előtte még annyit szeretnék tisztázni, hogy nem vagyok itt senki ellen, hisz nem ismerem egyikőtöket sem személy szerint, még így sok év olvasása után sem, így nincs is jogom ítélkezni mások felett, a másik pedig, hogy nem élem át a ti hétköznapjaitokat, így csak az olvasottak alapján szűrtem ki ezt-azt, ezek alapján írtam tegnap.

Bori
bori73
 
 


Tamesz!
Oscillococcinum-ot javasolt a dokinő. Hát nem tudom, hogy hiszek-e benne, nekem most hiper gyors gyógyulásra van szükségem Lizuka miatt.

Szerintetek tényleg nincs a földön atibigyó,amit szoptatás alatt lehet szedni? Az biztosan gyorsabban hatna....

Babus!
Totál nem akarok neked rosszat, de gondold át amit mondok, légyszi. Én nagyon is értem, hogy Kristófot addig szeretnéd szoptatni, amíg csak lehet, de szerintem lehet, hogy jobban járnátok mindannyian, ha azt a pici tejcit feláldoznád... A kisfiadnak is lehet, hogy nagyobb szüksége lenne egy kipihentebb Anyucira, mint arra a pici tejcire, nem?.... Ezt tényleg félve kérdezem, de ez így nem állapot, muszály lenne vmi szer által aludnod. Biztosan sokkal jobbkedvűbb lennél, és talán ez fontosabb, na meg az azért nem rossz, hogy elmondhatod 11 hónapig szopizott Kristóf. Az egyik ismerős csajszinak nagyon rossz a szeme, ezért is császárral szülte a kislányát. Na, ő vmi olyan szemcseppet használt, amit szoptatás alatt nem lehet. 3 hónapig bírta, aztán úgy döntött, hogy befejezi a szopit, mert inkább legyen tápis a kicsi, mint, hogy előbb-utóbb legyen egy vak anyja(baromi nehéz döntés lehetett), de kénytelen volt. Sztem a Te helyzetet sem sokkal jobb, de azért 11 hó, az mégsem 3. Gondold át.

Apucidat meg sűrgősen jobb útra kéne téríteni, mert nehogy ideje korán rámenjen a házasságotok erre a nagy számítógép őrületre. Nem okoskodni akarok, kérlek nehogy annak vedd.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jóestét!
Muki,
próbáld meg a homosat, de novemberben nekem nem segített, tömtem a vitamint és teáztam, és 4-5 nap alatt kigyógyultam, és Marci nem is kapta el, pedig nem maszkoztam!
Egyetértek a javaslataiddal!

Timka,
eddig két találkozó volt, az első nálunk, akkor összesen 3 gyerek volt, kb 11-re értek oda és 2-3 között mentek el, a második Jucéknál volt, na oda Marci takonykórja miatt nem mentünk, így arról nem tudok, de szerintem 10-11 körül gyertek és mindenki marad amíg bírja a gyerek!Kép
Én keverek egy nagy vödör gofritésztát, ahhoz van kakaó, lekvárok, tejszínhab, ásványvíz meg üdcsi, hát ennyit fogok készülni, többet nem, mert előző nap a család jön szülinapozni, megint leszünk vagy 15-17-en!
Cipő,ha megyünk valahová akkor igen, adok rá, otthon padlófűtés van ott csak zokni kell, itt kinn zokni + tappancsos frotír zokni, mert a sznadit nem bírja egész nap!

Na most pedig elárasztalak Titeket képekkel a gyerkőcről, mert már régen kaptatók belőleKép
1. na de előtte egy vasárnapi kép, megtetszett:
Kép
2. fürcsizés közben
Kép
3. hajmosás után punkocska
Kép
4. ma délutáni olvasás
Kép
5. olvasás után meg is kell kóstolni a könyvet
Kép
6. apa hazaért, lehet bírkózni, rendetlenkedni!
Kép
Szép estét, bocsi hogy sok lettem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

CSak röviden:

Tamesz, de jók a képek! És hogy megnőtt Marci haja!!!! Kép Nagyon szép! Olyan jólfésült nagyfiús... Kép A miénk még mindig elég kevéske, de az legalább kunkori... Kép

Lehet, hogy el kell halasztanunk a telelést Kép , Marci ma betaknyosodott Kép , remélem gyorsan rendbejön. Én meg jól felfáztam, rohangálok a wc-re, úgyhogy kicsit lerobbantunk... Kép

Jó éjt mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok !
Ne haragudjatok, hogy írok, de megakadt a szemem azon, hogy mennyi elfoglaltságot jelent egy baba. Azt hiszem a férjemnek ezt el kellene olvasnia, mert mi folyton azon veszekszünk, hogy nem tudja elképzelni, hogy mit tudok én csinálni egész nap egy 4 éves kis ördög és egy 9 hónapos nagyon anyás kiscsaj mellett. S ráadásul még vizsgaidőszakom is van, ahol még életemben először most meg is vágtak a szigorlaton és most arra is kellene tanulnom, csak a gond, hogy sokszor már gondolkodni is fáradt vagyok.

Mukika szoktam ám gondolni rád, vedd egy kicsit lazzábban a dolgokat, én a párnát szoktam megboxolni, amikor már nagyon szakad a cérna.
Mindenkinek szép álmokat
Monika
monazsu
 
 


Hali!

Juc
Én is olyan vagyok, mint te, engem sem lehet ilyen stílussal helyrerázni. Pl amikor terhes voltam és elragadtak a hormonok, vagy amikor hazajöttünk a kórházból kb 1 hónapig depis voltam, mindenen ok nélkül bőgtem. Apa és a családom állandóan azt hajtogatták, hogy hülye vagyok, hagyjam abba a bőgést, megbolondultam, közben én csak arra vágytam, hogy valaki átöleljen, és a fülembe súgja, hogy jó anya vagy, gyere bőgd ki magad. Ezért elég pipa is vagyok rájuk, hogy az anyasággal járó lelki problémákat egyedül kellett átélnem, amiben sokat segített pl ez a fórum is. Én simán vállalnám már a köv. gyereket, engem csak az utóbbi aggaszt, nem akarom mégegyszer átélni, hogy a saját családom nem ért meg, és néznek bambán, hogy megőrültem. Többek között valószínű Adri is ezért jött 2 héttel előbb, még a szülésem napján is veszekedtünk apával, de ebbe inkább nem megyek bele. Én spec az anyaság, gyereknevelés fizikai terheit jobban bírom, mint az érzelmit. Benne vagyok a külön taliban, kár hogy ennyire szanaszét lakunk.
Adri nagyon labilis a kádban, valószínű, mert ő még kapaszkodás nélkül nem tud egyedül állni, és még nem jár. Felülni is csak nemrég tanult meg. Gyors jobbulást!

Muki
A mostani kajálás 2 hónap munkája. Előtte rendszeresen hagyott ki étkezéseket. A tápszert receptre írják, bár ha jól tudom a simát csak 1/2 éves korig, csak a HA-sat írják 1 éves korig, de lehet tovább is. Ezért eszünk mi HA-t, így csak a felébe kerül. Úgy veszem észre, nekem még mindig lenne pár csepp tejem, de Adri sosem volt egy nagy cicifüggő, már nem dolgozik azért a pár gr-ért, inkább a jó sűrű tápi folyjon a szájába. De mint írtam még mindig van fagyasztott tejci, minden másnap azt is kap. Nem fogja elkapni Lizi a náthát, főleg, hogy tejcizik. Szerintem Adri is ezért nem volt még beteg (kivéve az orrfolyást, amit náthával kevertem, amikor nőtt a foga), pedig volt körülötte több náthás, köhögős beteg is. A NeoCitranon nem olvastam, hogy szoptatás alatt nem lehet szedni, és az Acc?

Tamesz
Apa nem bírja a piát Kép De lehet jót tenne, neki és nekem is ha egy kicsit kiütnénk. Te tanultad a fényképezést?

Timka
Majd szemügyre veszem a talin Fannit, körülöttünk csak 10 kg fölötti gyerekek vannak, akik egyáltalán nem dagik, csak magasak és jó evők. Adri a legkisebb, de a legharciasabb is Kép Biztos genetikailag sem olyanok vagytok, mint mi: apa és én sem vagyok vmi magas. Apa nemrég érte el az 55kgt (titok: anno törpevizsgálatra is elküldték a szülei, eredmény: kisnövésű), oké rólam ne beszéljünk, de nem volt mindig ekkora kofferom Kép
Sajnos a wiw egyenlőre nem működik, legalábbis új tagokat nem lehet meghívni, mert túl sok volt a jelentkező (nemrég láttam, hogy sokan a háziállataikat is beregisztrálták) Kép Szerintem nem gondolták, hogy ekkora lesz az érdeklődés, de fejlesztik.
Ha jól tudom a kövön, kemény padlón való járás nem tesz túl jót a talpuknak, lábuknak, otthon is érdemes cipőt, szandált húzni, bár azt meg nem bírja szegénykék lába sokáig. Adri inkább mászik, így sajna nincs több tapasztalatom. De nem vagyok elkeseredve állítólag a gerincnek, hátnak az tesz jót, minél tovább mászik. Egy ismerősöm fia csak 15 hósan indult el.
Nem viszem ki sűrűn sétálni Adrit, mióta röpködnek kint a mínuszok, max 1/2 órát, vagy a délutáni apás programokra (pl bevásárlás) jön velünk. Már alig várom a tavaszt, mehetünk a játszótérre Kép

Bori
Engem is érdekelne amit Tamesz kérdezett a korkülönbségről. Napközben írd meg Wordben, amit gondolsz és másold be apránként.

Babus
Ebben az apuci dologban tényleg van vmi, amit Muki írt. Megsúgom, mi is küzdünk most rendesen, még nem találtuk meg a megoldást, nem tudom mi lesz a vége. Biztos mind a ketten "hibásak" vagytok, mint nálunk is. Valószínű, hogy a szgépbe menekül az otthoni gondok miatt. Meg kéne nektek is beszélni, hogy ez így nem jó neked és szerintem neki sem. Hidd el megértelek, nálunk is néha hasonló a helyzet. Én sem okoskodni, akarok, csak nem szeretném, ha vmi komolyabb bajod lenne, pl kialvatlanul, lestrapálva, boldogtalanul egy náthát is könnyebben elkapsz. KITARTÁS!!! Nehogy rossz néven vedd, nem akarunk beleszólni, csak keressük veled együtt a megoldást.

Eveka
Mi van veletek?

Már megint jó sokat írtam Kép Tegnap ittam egy kis Martinit (elvileg terhesen, szoptatás közben is lehet mértékkel), de tényleg csak 1 ujjnyit és egy kicsit a fejembe szállt, lehet ez még annak a hatása. Bocsi.

Jó éjt!
Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Monazsu
Kép Kép Köszi az együttérzést!

Csilla & Adri
flames
 
 


Tamesz
Igaz nem engem kérdeztél, de sokkal kevesebb idő jut már a második gyerekre. Az igény szerinti szoptatást el lehet felejteni, hacsak nem ragaszkodsz annyira hozzá, hogy fontosabb legyen, mint a nagyobb gyermeked lelki világa. Az én kisfiam nagyon megszenvedte, ha előről kezdeném, hü lehet, hogy ezért jeges vizet kapok de nem biztos, hogy a szoptatás mellett döntenék. Az első félév maga volt a pokol, bár most már nagyon aranyosak, elfogadta most már a húgát és nagyon nagy boldogság látni, amikor odabújik hozzá. Szóval ha én mégegyszer csinálnám, akkor vagy nagyon kicsi korkülönbséggel vagy legalább annyi korkülönbséggel, hogy a nagy már legalább egy évet járjon közösségbe és ne akkor hozza haza a betegségeket, amikor a pici megszületik. Nálunk ebbe is beletrafáltam, Hajnalka 5 hónapos volt, amikor Ádám óvodába került és azóta folyamatosan beteg mind a kettő, pedig még a mai napig is igényszerint szoptatok. Ja és nem igaz, hogy a másodikkal kevesebbet kell foglalkozni, mind a két gyerek egyformán igényli az anyukáját. S el lehet dönteni, hogy mikor kinek az igényét elégíted ki, illetve kinek a sírását bírod jobban elviselni. Legalábbis az elején ezeket nem lehet elkerülni, hacsak nincs egy olyan segítséged, akire bármikor számíthatsz. Hozzáteszem ez az én tapasztalatom, biztos van olyan anyuka és baba is, akik könnyen átvészelik a kezdeti nehézségeket, vagy nincs is benne részük.
Monika
monazsu
 
 


Tamesz!
Irtó jók a képek. A fiúcska is szenzációs, de az az első kép sem kutya, elmenne képeslapnak.

Flames!
Remélem előbb-utóbb nálunk is rendeződik majd az étvágy ügy. Az Acc-t nem lehet szedni, bízom benne csak rendbe jövök vhogy, de leginkább, hogy Lizike megússza, a próféta beszéljen belőled.
Én már 2x is ittam egy kicsi pohárka bortKép

Monazsu!
Igen emlékszem a Hajnika levesre, brrrrrrr.... Én is attól félek, hogy így megszenvedem a kettős anyaság első nehézségeit, még mindig gőzőm nincs az ideális korkülönbségről. A pici korkülönbség is kellemetlen lehet, csak gondolj arra, hogy az egyik mondjuk igényelné, hogy egész nap vezetgesd, mert épp a járást tanulja, a másik, meg enne meg egyebek. Na meg kettőt is cipelni....Mondjuk 1 év már biztosan nem lesz a difi.

Juc!
Gyógyuljatok. Felfázásra jó lehet a Tőzegáfonya kapszula, vagy cickafarkfű tea.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Jóreggelt!

Köszönjük a MArci dícséreteket, fotózni nem tanultam, csak szeretek és van egy jó kis gépem, amivel anno a 30. szülinapomra megleptem magam egy konferenciaszervezési pénzemből!

Muki, Flames,
neocitránt sem szabad enni, megkérdeztem anno a gyógyszerészt!Kép

Monazsu,
köszi a válaszokat, hát nem lehet Nektek könnyű, de mégis bírod és le a kalappal, hogy még tanulsz is mellette, na erre én már alkalmatlan lennék, se türelmem, se kedvem hozzá!!! Inkább nyelvet kéne tanulnom, ahhoz lenne kedvem, de mikor? és addig hová tegyem MArcit?

Juc,
gyógyulást, remélem hamar rendbejöttök! Marci haja tényleg megindult, az apját nyírtam a hétvégén és kérdezte, hogy Marcit nem kell-e még, háűt mondtam, hogy nő de ritka és vékonyka még, had melengesse csak a fejét még a télen!Kép Tényleg mikor kell először hajat vágni?

Eveka? mizu veletek?

Többiek?

Sajnos ide is megérkezett a hideg, így nem nagoyn voltunk kint az utóbbi két napban, de ma elmegyünk valami bevásárló helyre egy kicsit kimozdulni, így reggel elvittük apát, hogy legyen autónk, hát jó hideg vna, de hétágra süt a nap, megjött a kedvem a mosáshoz, vasaláshoz!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Halihó!

Elképesztő vagy, Tamesz, hogy a napsütéstől megjön a kedved a mosáshoz, vasaláshoz... Kép Kép Kép

Köszönjük a jókívánságokat, megvagyunk, Marcinak folyik az orra, éjszaka sokszor felébredt, szippantottunk is, ölemben aludt, szóval úgy tűnik, tényleg megfázott... Kép De jó a kedve különben. Én vmivel jobban vagyok, kaptam gyogyót a házidokitól. Muki, köszi az infókat, a cickafarkot iszom ezerrel, de rémlett, hogy van vmi más is, ez a tőzegizé, kipróbálom! Lehet a dm-ben kapni? Vagy gyógynövényboltban?

Ja, az utazást megpróbálom áttenni későbbre.

Majd még jövök, úgyis itthon leszünk egész nap, nem merek ebben a hidegben ilyen takonypóccal kimozdulni.

sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


SziasztokKép

Ma éjszaka este 11-től reggel 6-ig aludtam és közben csak egyszer ébredtem fel, hajnalban, akkor ugyan virrasztottam fél órát, biztos, ami biztos alaponKép, enélkül nem múlhat el éjszaka, de utána horkoltam továbbKépKépKép
Törpi is este 10-kor ébredt csak fel, utána már reggelig aludtKép
Meg is van az eredménye, nekem már tiszta hawai volt ennyit aludni, rendesen kipihent vagyokKép Most én is pörgök KristóffalKép És a kedvem is jobbKép Bárcsak mindig ennyit tudnék aludni!

Apucimról pedig:
Higgyétek el, nem múlik el nap, hogy ne lenne téma nálunk a játék.
Õ mindigis számítógépbolond volt, azt is tudtam, hogy ezt a játékot már nagyon várta. De nem gondoltam, hogy ennyire.
Sajna hamarosan jön a játék kiegészítőjeKép
Ez nála szerintem olyasmi függőség, mint másnál az alkohol vagy a drog.
Tudja, hogy nem normális, amit csinál, néha próbálkozik is kevesebbet játszani, bár teljesen abbahagyni nem tervezi.
Két napig megy a dolog, persze ezen a 2 napon is játszik, mert nem telhet el úgy nap, hogy ne játsszon, de akkor legalább mértékkel. De harmadnap már nem bírja és újra beleveti magát a játékba.
Az a baj, hogy minden barátja ilyen számítógépes, és mivel egyiknek sincs családja, sőt, a legtöbbnek még barátnője sem, így ők ráérnek egész nap játszani, éshát csábítják Apucimat is. Mégis, milyen dolog az, hogy minden haverja játszik, csak ő nem???
Persze, persze, ezerszer megdumáltuk már, hogy ő már férj és apa, neki első a család. Õ ezt tudja, de nem megy neki.
Néha már olyan, mintha nem is itt élne, hanem egy másik világban, egy fantáziavilágban. Megkérdeztem pl., hogy mit szeretne karácsonyra. A válasza az volt 700 aranyat, hogy meg tudja venni azt a mittudoménmilyen lovat. A játékban. Tehát már nem is kézzel fogható valós dolgokra vágyik, hanem csak a játékban tud gondolkodni.
Mikor telefonál is mindig csak ilyeneket hallok, hogy lemegyek a minotaurral a labirintusba, kinyírjuk a szörnyet, elmennek Urumharba, meg mindenféle fantázianevű helyre, megveszem a páncélt,stb.
A játékkal kapcsolatban nem számít semmi. 7000Ft-okért veszünk 60 napos feltöltőkártyát hozzá.(na nem mintha ilyen jól menne!) Az se számít, hogy hajnali 2-kor fekszik le és reggel fél 6-kor már kelnie kell.
És az a rossz, hogy mivel internetes játék, nem úgy van, hogy csak fogja és kikapcsolja, (mármint lehetne úgy, tőlem, de szerinte ez lehetetlen),merthát a neten többen játszanak együtt, egy időben, így nem léphet ki a játékból csak azért, mert pl. vacsizni szeretnénk, ha ők akkor épp egy labirintusban csatáznak.
Mondtam neki, hogy menjen el pszichológushoz. Dehogy megy el, ő nem bolond, csak szeret játszani.
Utoljára abban egyeztünk meg, hogy egy héten 2 nagy játékos nap van, ilyenkor játszhat hajnalig, én pedig átmegyek Manó szobájába, hogy ne zavarjon a billentyűzet és az egér kattogása, ami megjegyzem egyébiránt nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nem tudok aludni. Fél éjszaka ezt hallgatni, hát nem éppen altató jellegű.
Szóval 2-szer játszik, a többi napokon is, de akkor max. 11-ig és utána jön velem az ágyba, és persze folyamatosan kap kisebb feladatokat, Manóval játszani, hétvégén pórszívózni, stb. Nem nagy dolgok, olyanok, amik egyébiránt természetesek lennének, de neki nem azok.
Úgyhogy most ez van, de, hogy meddig, azt senki se tudja.

Muki
A szopizásban igazad van. Ez az én hülyeségem.
Nekem már Kristóf 2 hetes korától kezdve nem volt elég tejcsim, előtte rengeteg volt, de tuti, hogy pszicés hatásra (Apucim kirakta a 14 éves kutyusom szűrét, mondván kutya és gyerek nem fér meg együtt, így mehetett a kutyám anyukámékhoz. Nem beszélte meg velem, nem volt beleszólásom, nem hatotta meg, hogy teljesen kikészültem. Sose szerette a kutyámat, ez jó alkalom volt megszabadulni tőle. Mindegy, ez már régi történet, a régiek talán még emlékeznek a sztorira) Na ettől kikészültem, a tejcsim drasztikusan lecsökkent, azóta küzdök, hogy legyen kicsit több.
Kristóf iszonyatosan cicimániás, és ami nem utolsó szempont, a szopizás nálam 1. helyen áll a bealtatásban. Nélküle még ennyit se aludna Kristóf. Nappal pl. se a ringatás nem segít (mert közben ficánkol és nézelődik), sem a teáztatás, egyedül a cici az, amitől beájul. Nélküle nem tudom, hogy altatnám be.
És sokszor éjszaka is ez segít.
Nincs már sok tejcsim, 30-40gr lehet, de félek, ha abbahagyjuk a szopit, még nehezebbek lesznek a napjaink.
Csak ezért nem merem abbahagyni a szoptatást. Tudom hülye vagyok, örökre nem szopizhat, de lagalább addig, amíg van mit és amíg ő is elfogadja.


Tamesz
Nagyon jók a képek, Marci nagyon helyes kispasiKép

Juc
Jobbulást nektekKép

Kristóf talán már mára kezd jobban lenni. Mondjuk a kedve eddig se volt rossz, csak péntek óta nem evett, csak reggel és este egy kis tápit, (de szerencsére vannak tartalékaiKép)és minden nap ment a hasa, nem is kicsit, mint a víz, folyt ki a pelusból, egy tonna ruhája ázott tegnap a kádban.
Ma , nem szeretném elkiabálni, egyelőre szilárdat kakiltKép Remélem így is maradKép

Cipő:
Én meg épp úgy tudom, hogy egészségesebb, ha mezítláb megy a gyerkőc, mert a lábboltozat így tud jól kialakulni.

A tavaszt már én is úgy váromKép Akkor már nem kell majd ennyi ruha, meg már majd menni is tud Kristóf egyedül. De jó lesz, lemegyünk majd sétálni, játszóterezünk, átmegyünk a Dolfi kutyáért és együtt visszük sétálniKép

Flames
Én pedig pont a terhesség alatt voltam olyan kiegyensúlyozott és boldog, mint még soha életembenKép Nagyon fitt kismami voltamKép, egész nap pörögtem, tele voltam energiával, mitha nem is lettem volna pocakosKép
Nekem akkor kezdődtek a gondok, amikor 2 héttel szülés után megcsappant a tejcsim, ezt nagyon nehezen tudtam elfogadni.


Na most már fefogom, mert egy kész regényt írtamKép
Megyünk ruhákat teregetni a segédemmelKép

Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Jó jel, hogy nem jöttünk eddig Kép. Marcikának szépen múlnak a pöttyei, az antibiotikum-kúra elmaradt Kép))! Visszaolvasgattam, bár nem mindent sikerült.

Engem kiakasztott Bori hozzászólása, udvariasság ide vagy oda. Tuti, hogy soha nem volt rosszul alvó gyereke. Attól, hogy valaki "elrontja" az elején (bár kíváncsi lennék, mit neveznek egyesek elrontásnak), még nem kellene hosszú ideig szenvednie az éjszakázások miatt. Kristóf ugyanolyan akaratos, mint Marci (ez hosszú távon jó, mert remélhetőleg kitartóak lesznek mindenben, így elérnek majd mindent, amit akarnak). Képtelenség ágyban egyedül elalvásra nevelni őket, mert túlságosan felzaklatják magukat (egyszer megpróbáltam, 3 perc után Marci egész testében remegett és ömlött róla a víz, soha többé nem teszek vele ilyet). Én teljesen megértelek Babus. Most már én sem tudok aludni, csak zakatol az agyam, mint egy hülyének. Ráadásul én másfél óránként szoptatom éjszaka Marcit. Sokáig bosszankodtam, idegeskedtem ezen, de mostanára elfogadtam. Nincs szívem sírni hagyni Marcit, így marad az, hogy én nem alszom. Kelek, amikor kell és kész. Segítségem nincs. "Csak" Apa, de ő sokat segít. Este sokat játszik Marcival, akkor én tudok néha főzni, ez kikapcsol, vagy egyszerűen csak jó hármasban játszani és nézni marci boldogságát. Reggel, ha nagyon kivagyok, néha kapok 1/2-1 óra alvást ajándékba. Szerintem Babus az a baj, hogy számítasz a férjedre. Ne tedd. Sajnos, Õ nem segít. Ez nagyon szomorú, de azzal, hogy kikészíted magad, ez nem fog változni.Bár én azt kívánom, hogy változzon!!! Tudom, nekem is az volt a legrosszabb, amikor számítottam Apára, de túl fáradt volt a segítéshez. Ilyenkor baromira bebipultam és ettől sokkal rosszabbul éreztem magam. Szólj anyukádnak, hogy segítsen, amikor csak tud. Akár minden este 1-2 órát. Akkor viszont menj el otthonról sétálni, vagy ülj le olvasni. Talán ha sikerülne egy kicsit belenyugodnod ebbe, egy fokkal könnyebb lenne. Sokkal sajnos nem. Én most már kávézom, máshogy nem megy, de el tudtam ezt fogadni.
Nálunk napközben 2 dolog jön be: a hinta (ajtófélfára szerelve) és a zene. Így egész jól elvagyunk. Mondjuk én néhány percre benne tudom hagyni a járókában, mert nálunk sem a konyhában, sem az előszobában nincs fűtés (brrrr), így Marci ott nem járkálhat a hideg kövön. Ha nem bírja, etetőzékben van a konyhában, ahol hősugárzóval a levegőt fel tudom melegíteni, csak a járólapot nem. Etetőszék: IKEA-s, 4e Ft-os. Ebben elvan. A drága székekben az áruházakban sem maradt már el, ezért vettük végül ezt. Ez bejön. Egyik barátnőm tanácsolta, náluk is ez vált be. Egy próbát megér. WC-re együtt megyünk, ott beleültetem a hordozójába, kap játékot, beszélgetünk és énekelek neki. A hintába viszont akár 20 percet is elvan. Csak lökni kell, de ilyenkor nem kell izgulni semmi miatt. Közben zenét hallgatunk, bohóckodunk, beszélgetünk, mondókát mondunk. Így összességében vidáman telik a nap. Most, hogy gyógyulófélben van, tisztára megzakkant. Napközben nem akar aludni, csak velem a nagyágyban. Ja, a másik dolog, az együttalvás. éjszaka én odaveszem magunkhoz. Sokáig paráztam, aztán abbahagytam. Túl fáradt voltam hozzá Kép. Apának megmondtam, hogy figyeljen, rá ne feküdjön Marcira, mert nagyon morcos leszek Kép. Így legalább nem kell felkelnem hozzá, ahogy ébredezik, jön cicire és rögtön vissza is alszik.
Ez van, ezek a kompromisszumok. A szuszogását pedig jó hallgatni Kép.
Tudjátok, amikor a kórházban voltunk, nagyon féltem, hogy elveszítem. Annyira elesett volt, annyira lázas. Utólag talán baromságnak tűnik, de akkor valósnak tűnt számomra a veszély. Tudom, hogy nehéz most, de Nélküle kibírhatatlan lenne. Így Apával már a következőt tervezgetjük gondolatban, röhögvén azon, hogy úgysem alszom éjszaka, legalább együtt letudnám a nemalvásokat. Én így bírom ki. Azért havonta legalább egyszer rámtör a fáradtság. De ha az elmúlt 10 hónapot kibírtam így, talán a következő néhány még menni fog, utána meg hátha meg tudom beszélni Marcival ezt az alvás-nemalvás dolgot. Már most is próbálkozom vele Kép. Most viszont tényleg nagyon fáradt vagyok, mert éjszaka 10-től 1/4 1-ig úgy görcsölt Marci hasa, hogy visítva üvöltött. 1/2 7-kor már fent volt és persze 3-szor így is kelt. De most alszik Kép. Talán egy fél órát isKép. Az egyedüli előnye ennek, hogy olyan karcsú vagyok, mint boldogult lánykoromban Kép. A terhesség előtti súlyomhoz képest 6 kg-mal kevesebb vagyok Kép.

A másik dolog: bűzös, mindenhová folyó hasmenés. Marcinál a rota bűzös kakival kezdődött, majd nagyon bűzös hasmenés és hányás lett belőle. Ja, és zöld színű volt a hasmenése. Kristófnál lehet, hogy valami enyhébb vírusfertőzésről van szó és könnyebben megússzátok. Azért ha több napja megy a hasa, vegyél neki ORF port a gyógyszertárban és oldd fel forralt vízben, hogy azt igya. A hasmenéssel túl sok ásványi anyagot veszít, felborul a szervezetében a sav-bázis egyensúly. Talán így elkerülhetitek, hogy infúzióra kerüljön. Marci is ezt itta a végén (no meg én is), ezért tudtunk hazajönni. Elég rossz ízű. Bocs, hogyha ezeket tudtad, hiszen most jöttem rá, hogy eü-s vagy Kép. Jobbulást Nektek!!!

Minden Gyerkőc nagyon édes a képeken, Zágráb pedig nagyon szép város!

Mi talira nem megyünk, mert karanténban leszünk még akkor is Kép. Talán majd legközelebb.

Most jó hosszú lettem, de söprök egy kicsit pihenni!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok!!
Hát itt voltam és olvastam ám csak miota Bori drága belépett a képbe egyszerüen nem jutok szohoz és csak töröm a fejem valami frappánson!!Mivel Apának is megmutattam Bori beszolását,azt javasolta ,hogy inkább ne reagáljam le a dolgot mert az csúnya lenne!!
Szoval csak annyí kedves Bori,hogy nekem is van két gyerekem és kiegyensulyozott családi életem,szerető férjem aki sokat segit,ráadásul itt van anyu is egy szinttel lejjebb,meg van 3 dédimama,és még sorolhatnám azt a sok jót és segitséget ami körbe vesz,és jépzeld ennek ellenére nekem is vannak rossz napjaim!!Hála ístennek elég ritkán,de azért mégse "fikázom" le a csajokat hanem inkább meghallgatom öket és esetleg tanácsokkal látom el öket!!Szerintem nyíssál magadnak egy topikot aminek azt a frappáns címet add,hogy
"gyertekfikáznimásokéletétBorikaTopikja"
biztos találsz magadnak sok barátot,mert sajna ez az ország televan ilyenekkel!!!Ígérem majd benézek!

Na Hello csajok!!!
Remélem nem voltam durva!!Szóval egyenlöre mi is elég taknyosak vagyunk ugyhogy ma nem mentünk mázsálásra majd talán jövö héten!!Tegnap voltunk család látogatáson most hogy Apa ítthon van letudtuk a kötelező látogatásokat!Kíra sajna már ment oviba Míronnak nagyon hiányzik,jókat játszottak ez a négy nap alatt!!
Apa éppen ebédet csínál mert ugyebár az Õ szabijábol nekem is jár!!KépSajna holnap már mennie kell!!
Tamesz!!
Elküldenéd a Címedet az emaíl címemre,csak hogy tisztán lássak és akkor tudok majd biztosat mondani!!
íme:kutala.g@t-online.hu

Na megyek mert már jönnek a jó illatok és nagyon éhes vagyok!!
ANDI
Vendég
 


Sziasztok,

bocs, hogy "zavarok", a nyari topikbol vagyok,

Evekatol kerdeznem, hogy milyen hintatok van, ami meg 10 honaposan is jo?
Mi most szeretnenk venni, de eddig csak olyat lattam, amit 8 kiloig garantalnak, mi most vagyunk 7700, felevesen...

Es meg valami, ha nem veszitek tolakodasnak, olvastam az elmult 1-2 nap hozzaszolasait-gondolom, nem en vagyok az egyeduli, aki a "szomszedos" topikokban is kepben van-es nagyon meg tudom erteni a Babus problemait, nalunk is hasonlo a helyzet, pedig en meg a ferjemre is szamithatok napi 1-2 oraban, azt sem hiszem, hogy elrontottunk volna valamit, megis napi 4-5 orakat alszom, a fiamat egy percre nem lehet egyedul hagyni, es sokszor erzem ugy, hogy elfogyott az erom...

Es anelkul, hogy szemelyeskednek, vagy minositenek-hiszen senkit nem ismerek, es nem is kozvetlenul nekem szolt a kritika-szamomra erthetetlen, hogy egy anyukat az ilyen tortenetek felhaboritsanak, onsajnalatot es a szuloseghez valo ingerult hozzaallast lasson bennuk, egy ilyen forumon, ami lehet, hogy az egyetlen segitseg nehanyunknak...
Ha egy ilyen anyuka nem tudja aterezni ezt a helyzetet, mert nem volt meg resze benne, vagy mert nincs benne ennyi empatia, akkor oruljon neki csendben, hogy milyen jo dolga van...

Megegyszer bocsanat, hogy beleszoltam, es koszonom elore is a valaszt hintaugyben.

benci
 
 


Sziasztok,

Nem tudom emlékeztek-e, hogy írtam régebben, nekünk is van egy kutyusunk. Szegényke már öregecske, de azért még nem nevezném túl öregnek sem (9 éves). A nyár óta nagyon furán kezdett viselkedni, nem volt kedve többet játszani, alig jött elő a házából, és még a hegyekben sem élvezte, pedig azelőtt imádta, ha ott voltunk. Eleinte arra gyanakodtunk, hogy talán Ákosra féltékeny, mert ugye mióta megvan Ákos, hát ő lett a középpont. De lassan kezdtünk aggódni, elvittük orvoshoz. Az orvos azt mondta, hogy ez az öregség miatt van, adott vitaminokat, és hát azt mondta nincs mit egyebet tenni. Na de azóta megcsappant szegénykének az étvágya, szinte semmit nem eszik, és ma mikor előhívtuk a házából, összeesett. Hát el is bőgtem magam. Apumnak eltökélt szándéka, hogy elviszi az orvoshoz és megkéri altassák el örökre. Szóval rendesen kivagyok. Belátom igaza van, mert így csak kínlódik szegény, de...Kép. Ti mit tennétek?

Na próbálok valami vídámabbat is produkálni...
Eveka,
Örülök, hogy Marcika jobban van! Egyébként nálunk is ez a probléma, amiről te is írtál. Éjszaka még most is 2 oránként cicizik Ákos. Csak néha betetőzi azzal, hogy nem is akar visszaaludni. Ismét szép számban bujik foga, remélem hamarosan kinnt lesz mind a 20 és akkor változik a helyzet. Úgyhogy reménykedek Kép.

Tamesz nagyon tetszenek a képek. Tényleg jó fotos vagy.

Mukika,
Oscilococcinumot én is szedtem, de úgy hallottam, hogy ha nem szeded a betegség kezdeti állapotától, akkor semmi hatása nincs. Egyébként nekem bevállt. A vasat nekünk is kiírták, de abbahagytuk, mert Ákosnál székrekedést váltott ki. Nem tudom mi lenne erre az ideális megoldás.

Juc,
Jobbulást nektek!

Babus,
Szuper, hogy végre kialudtad magad, bárcsak többször bejönne, mert valóban kellemetlen lehet. És örülök, hogy Kristófnál már alakul a helyzet.

Timka,
Pontosan Erdély melyik zúgából származol? Én Marosvásárhelyen élek. A hízás miatt ne aggódj, Ákosnál is voltak dundibb periódusok.

Na most húzok ebédet főzni.

Kép
Kép
nyuszko
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?