Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elõször is üdv minden újonnan érkezettnek, féléveseknek külön gratula!

Köszönöm a válaszokat homeopata ügyben. Jön velünk keresztanyám, mert anyu nem ér rá, de jön a 10 éves fia is, mert máshová nem tudja tenni. Pont azon filóztam, hogy a "ránézés" után kiküldöm õket sétáliKép

Zsóka, a kezecskére pusziKép

Kati, nálunk ilyen önkínzás még nem volt, de õrülten tud harapni, és én vagyok a célpont! Vajon ezt miért csinálja!

Ancsa, tudod, már megállapítottam egy párszor, hogy nagyon egy húron pendülnek a fiaink. Tipikusan olyan ez a Tomi gyerek, mint Csongi. A visítás, a bugyi-pakolás mind-mind nagggyon ismerõsKép

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok,
Helga,
az emilcímedrõl az egyik amerikai barátunk jutott az eszembe... A pici kis cégét úgy hívhják, hohgy Kingfisher Productions, meg mindenhová ezt írja (a kingfisher jégmadár angolul, ha vki nem találta volna ki Kép) Szép madár az a jégmadár... Kép

Norcsi,
én is arra gonmdoltam, hogy szerencsésen megúsztuk... BÁr a szövegbõl nem ez derült ki... De szegény kislány tényleg nem túl szerencsés. Tavasszal (vagy a táélen?) elesett egyx úgy, hogy felhasadt a szemöldöke, a helyén egy kb. 1 cm-es vonalban nem nõ szõr, hát végül is nem feltûnõ, dejobb lenne egy szép kis szemöldök azon a szép kis pofin... A felsõ két egyese meg a jobb kettese meg a gyerekorvos által lett tönkrenyomorítva, mert leszedte róla (váéletlenül) fém spatulával a zománcot. Most érzékeny neki, haraponi a jobb oldalon harap, attólfélek, ez rögzül majd neki, és sose fogjuk tudni rászoktatni a rendes harapásra. Arról nem is beszélve, hogy szegénykémnek érzékeny. Most a fogorvosom tanácsára kétnaponta Elmex élrzékeny fogra való szájvízzel ecsetelem neki. Szóval kijut neki Kép.

Hajni,
szerintem én is ragasztanám Kép. De amit olvastam errõl, a ragasztás ilyen esetben nemigen használ...

Napocska,
NAV immunizûálás-infót köszi, akkor megnyugodtam. Hogy miért nem tudja kiírni érthetõen... Még lenne egy kérdésem: szerintetek egy lejárt (30 napos próbaidõn túli) tûzfal mûködik, vagy csak díszeleg? Úgy tûnik, mûködik, mert jelzi a ki-be küldött bájtokat, csak jó lenne biztosat tudni.

Ildi, nekem 7 ujjnyi ráémlik, de majd õ megmondja Kép. Sajna sajáét tapasztalatból ezt nem tudom Kép.

Kanga, ilyen mûsorban tavaly nekünk is volt részünk. Csak azt nem értettem, hogy az ablakban csinélják vagy mi, annyira lehetett hallani (képzeljetek el egy tûzudvart, rá nylíik az összes hálószoba ablaka, gondolom mindenki at hallgatta).

Évi,
kézre puszi holnap át lesz adva Kép.

Újaknak üdv itt KépKép

Pele, tuti hogy olvasod KépKépKép, sajna ma kilenckor jutottam volna telefonhoz, de akkor már nem akartam zavarni (gondolok itt fürdetésre ilyesmire), reggel azonban hívlak!!!!

puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Lányok!

ma csak röviden, ha bírokKépKép, mert ma voltam lecseréltetni a vállalkozóimat és reggel 8-du 5-ig tartott. Hócipõm is tele lett.

Evey! Mi is megyünk bográcsozni, 2 felnõtt adag, Panka meg ugyis mindenki tányérjából fog kuncsorogni.....Kép

Bigacsiga! Ha nagyon el vagy keseredve, lécci gondolj arra, hogy mi itt mindannyian veletek vagyunk, gondolunk Rátok és talán így könnyebb lesz. Erõt és kitartást!!!Vizsgához kalappal.

Márti, Rebi! Üdv itt és minden jót a féléveseknek.

Hajni! Panka is tekergeti a fülét elalvás közben a másik ujját szopizza. Az õ füle alapban eláll. Eszembe nem jutna leragasztani, mert az nem segít, ellenben elveszitek az " anyapótló-magnyugtatóját" Miért zavar benneteket? Szerintem haggyjátok nyugodtan.

Adri! Kérek gatyóóóóóót én is, pirosat, jó a bolhásKép is. Köszi! Szeruntem ilyen hamar ennyi tünet nem lehet az oltástól. Valami exra is lesz ott, mindenképpen jobbulást.

Anikó! Köszi a cipõt. Ez a LIli baba.... Mostmá' elkezdem Pankát latin közmondásokra tanítaniKép...Ha babát terveztek tényleg kellene a sok szopit csökkenteni, mert lehet, hogy megvadult a ciklusod. Kubu, tea, gyümilé hátha bejönne gyakrabban. Joghurtnak örülök.

Kati! Jó a tiiii sztori, ügyi Kitti baba. Tereld el a figyelmét az önmarcangoláskor valami érdekessel. Szerintem majd kinövi csak bírd idegekkel. Oltáshoz szorítok.

Ági! Baba mozgást simán érezheted így a 17. hét táján, mert a soványabb anyák hamarabb is érzik. Én is úgy várom már...

Mi tegnap megkaptuk az oltást. Hát 2 óra múlva, mikor Panka felébredt, összecsuklott az oltott lába. Szegénynek annyira fájt, hogy nem tudott ráállni. Estére elmúlt, nagyon sajnáltam. Ma hõemelkedése volt de amúgy rendben van. Dokinéni szerint 6 nap múlva jönnek a pöttyök.

Na mára ennyit. Jó éjt!

Üdv:PM
PM
 

 
 

Sziasztok!!

Andi3 !

Köszi a névnapi gratulát Zsófikám nevében a Te kis Zsófidnak is boldog névnapot kívánunk!!!! KépKépKép
Nem tudom, hogy fogom visszaküldeni a kérdõívet,mert még elég kezdõ vagyok a neten, de próbálkozom.

Adri ! mi az a gumigatya???

Zsófika már nem lázas, kis természetgyógyászi segítséggel elmúlt a 3 napos láz 1 nap alatt!!! Ma ünnepeltük a névnapját és mivel mi ilyenkor is tortázunk, persze most Õ is kapott egy szép tortát. Rögtön bírtokba vette és elkezdte marcangolni és rágni róla a csokit. Nagyon meg volt sértõdve amikor elvettem tõle, mondván ez nem túl jó az õ szinte csak anyatejhez szokott úri gyomrának.

Mindenkinek jó éjszakát,

Zsorka
zsorka
 


Lányok!
A 7 ujjnyi kizárt, 7 cm lehet csakKép
4 ujjnyi után már eltûnõ méhszáj következik...
Ha belegondoltok, 7 ujjnyit nem tudna megmérni a doki csak két kézzel....Brrrr... És az újszülött koponyaátmérõje 10 cm körül van, nem 10 ujjnyi körülKép

Magunkról: hétvégén elutazunk, egész családdal Berekfürdõre. Olyan lelki nap félék lesznek házaspároknak, a gyerkõcökre vigyáznak közben, csak reggel-este és étkezéseknél vagyunk együtt velük, különben édeskettesben.
A házasság a téma mindig, nem tudom, mi újat tudok meg....dehát jó pap holtig tanul...Kép
Tavaly is voltunk, nagyon jó volt, remek játszótér a kölyköknek, nagy kert, szuper.

És mindezek után a jövõ héten szorítsatok nekem, fõleg csütörtök délelõtt!
Majd a levlistába írok bõvebben, hogy miért, de lehet, hogy csak utólag (babona).

Pussz mindenkinek:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok,

végre ideértem.
Hulla fáradt vagyok, mert ugyan még holnapig Böszörményben vagyunk Tomival, de innen lakberendezek, függöny, lámpa stb., anyu vigyáz Tomira én meg egész nap rohanok. Jó, mert kisebbek a távolságok és a kínálatra sem lehet panasz. Gábor meg a lakásban tüsténkedik, bár eddig meg volt "tiltva" neki a pakolás, mert ma vizsgázott (kati, Perfektnél Kép ), hiába mi mostanában csak vizsgázunk, vizsgázunk.
Köszönöm a gartulákat Tomi nevében is, és a vizsgámhoz is (igen Norcsi nagyon-nagyon megkönnyebbültem, el sem hiszem, hogy a végére értem)
Evey,
gratula a beszédes Adrihoz! Bográcsozáshoz még nem tudok hozzászólni, fentebb leírtak miatt még nem beszéltünk róla. Hamarosan, jó? Névnap: március 7.
Adri,
szegénykéim... jobban van már Leevi?
Gatyót már nem is merem említeni, csak csendben beállnék a sorba. Puszi nektek! És köszi a képeket!
Évi,
milyen ari ez a lurkó, és ráadásul harapós is! Akárcsak Tomi.
Bigacsiga,
sok-sok erõt nektek, nagyon ügyik vagytok, puszi a kis hõsnek. Vizsga miatt drukkolok.
Pankamama,
azt hiszem, hogy én még nem gratuláltam a telekvásárláshoz, most pótolom. Vállalkozói Kép
Kati,
az én tippem is az elterelés lett volna, de nem veszem el Pele kenyerét Kép Szolmizásához gratula, mi a furulya megfújásánál tartunk, aztán ha ezt megunja Tomi, akkor a számba (vagy az apáéba) dugdossa a furulyát, hogy játszunk neki valamit.

Lányok, most egy darabig megint nem leszek, mert még mindig nincs vonalunk, az építtetõ cég és a Matáv vitatkozik, hogy kinek, meddig, mit, hogyan, a lakók meg szívnak, persze ez õket a legkevésbé sem érdekli. Azért remélem, hogy hamarosan jövök.
Kanga,
kitartás, remélem te is beállsz a sorba, már ami a gyorsaságot illeti.
Üdv az újaknak.

Puszi nektek és jó éjt:
Erika
kerika
 
 


Mi az a gatyó???????????

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok,
Tegnap írtam egy jó hosszú hozzászólást, de Petra lányom természetesen kikapcsolta alattam a gépet, így méegyszer neki kell rugaszkodnom.

Edóka,
édeskettesben egy egész hétvége, jól hangzik. Én már csak telelfonon, meg Windows Messengerrel beszélgetek a párommal.. Neki most jó sokat kell dolgoznia, és én sem unatkozom a két gyerek mellett. Na de mindjárt itt a hétvége, és most Én megyek el (kozmetikus), és apci õrzi a két gyereket... Csütörtökön szorítok.

Pm,
hát most nem nyugtattál meg, mert mi még az oltás elõtt állunk. Ez a vállalkozói balhé legalább annyira önkínzás, mint a hajtépésKép. El tudtad terelni a figyelmedetKép?

Zsóka ,
Te meséltél annak idején arról, hogy csemetéd hogyan tapétázott intim betéttel? Petrus is kipróbálta. Tegnapelõtt a nappali falát varázsolta tele betétekkel. Én meg jót nevettemKép. A komolytalan anyaKép.

Kanga,
én mindent elkövettem, hogy szüljek, és ettõl mindenki rosszul lett, de mindig visszakérdeztem:na bumm, mi leheht a legrosszabb ami történ het? beindul a szülés. Arra várok.
Én tologattam hûtõt, rámoltam könyveket, cipeltem gyereket stb. De csak kifáradtamKép


Anikó
szóval, amikor Petera zsepit, meg budipapírt tépked ici-pici apró fecnikre, akkor nem kupit csinál, hanem a kézügyességét fejleszti (most valami kisvirágos budipapírt vettünk, ami nagyon rossz ötlet volt. Lopkodja a zacskóból, és egyetlen tekekrcs sem éli túl)? Nem rossz megközelítésKép...
Annak a Camponás üzletnek a nevét, lelõhelyét átdobhatnád nekem egy mailbenKép Tudod, most nekem sincs pénzem, de szegény Petra nõtt, és nyár is lett, így sajnos kénytelen vagyok vásárolni nekiKép

Bigacsiga,
okosat nem tudok mondani, mindenesetre nem nagyon irigyellek. Illetve kicsit sem.

Adri,
én itt csak olvasok meg olvasok, és lassan be sem merem adatni az oltást. Nekem most nem hiányzik, hogy Petra hisztis legyen. Így is az épp eléggé.


Rebekán is kitört a hasfájás, át kellet állnom a lactoherb levessel meg corn flakes-el étrendre. Így elég nyugis. Este 10-kor eszik, meg valahol 3-4 körül, meg reggel 8-9 körül. Ja és hajnalban elég fél órát ébren lennem, mert csak 20 percet eszik (maximum), utána úgy elalszik, hogy még ágyúval sem lehehtne felébreszteni. Petra 5 hetesen átaludta az éjszkát. Addig még 3 és 1/2 hétKép.Napközben teljesen randomizált módom tud éhes lenni, de az éjszakákért cserébe meg van bocsátva nekiKép.

Névnap: Petra okt 2, Rebeka dunsztom sincsKép

tudom, hogy csomó mindenkit kihagytam, bocs, de mennem kell

sziasztok:
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Rebeka szept. 2. Kép

Virág
Fiore
 


Sziasztok!

Márti, Rebi, üdv itt! Kép

Evey! névnapok: Zsófi május 15
Luca dec 13.

Ancsa! Utoljára 98' februárjában menstruáltam... Jól hangzik, nem? Kép Zsófi születése után egyáltalán nem jött meg, õ végig szopizott. A dokim mindig kérdezte, én mondtam, hogy még semmi. Egyszer gyanúsan elkezdett fájdogált a hasam, már azt hittem, hogy megjön, de utána kiderült, hogy terhes vagyok. Luca most 9 hónapos, még mindig semmi... (Az igazat megvallva nem nagyon hiányzik. Kép)

Még akartan írni, de a lányok elkezdték átrendezni a szobát....
Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Csak röviden, mert holnap utazunk és még vasalnom kell. Meg egy-két magammal foglalkozni való is van. Megyünk a Balcsira 4 napra, egy nagy társasággal akikkel régen együtt nyaraltunk Bulgáriában és akikkel azóta is nagyon jóban vagyunk. Plussz a tartozékok, akik azóta csapódtak leszünk vagy 50-en. És a szerelmeimmel együtt leszek egész hétvégén. Alig várom. És az új autót is holnap vesszük át, Renault Scenic. Jó napom lesz. KépKép

Edóka! Jó kikapcsolódást nektek.

PM! Azért latin közmondásokat nem kell. És Lili sem számol csak ismételgeti a számokat. Túlzásokba azért nem esünk. utálom mikor vki azt mondja, hogy tud a gyerekem számolni. Pedig csak azt mondja amit hall és az messze van a számolástól.

Kati! Anyukám is jól szórakozott amikor elmeséltem neki a szolmizáló Kittit. Meg én is amikor olvastam. Az nagyon nehéz, jó fej lányod van. És szép is, a fotón amit csináltam nagyon. KépKép

Madárka! Igen kézügyességfejlesztés. Így könyebb felfogni. Rakd máshova a wc papírt, mondjuk magasabb helyre és akkor megmentheted, míg sorra nem kerül. Hálistennek nálunk elég magasra van fúrva a wc papír tartó. A bolt nevét nem tudom, de az elsõ emeleten van a Camponában középen nem messze a lifttõl, nagy területû és aranyos kis figurák vannak a kirakatüvegen. Nem mindig van áru, mert nagyon hamar elviszik õket, de bébi holmi mindig akad. Érdemes hetente egyszer-kétszer benézni.

most puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Nos, voltunk a homeopatánál. Igen érdekes volt, másfél óráig tartott. Kért Csongitól egy hajtincset, mivel semmi szerkenytyût nem engedett magára csatolni. És az alapján elemzett, és küldött neki energiát. Ha jól értettem ez nem a homeopátia része, csak kiegészítõ. Ez egy kicsit szkeptikussá tett, de majd meglátjuk.
Kaptunk 3 szert, várom a hatást. Tényleg azt kérdezném, hogy kapott egy alkati szert, és 2 másikat. Ezeket egyszerre be lehet adni, vagy várni kell, és mindig más napszakban adjam? Elfelejtettem megkérdezni.

Ma Csongi akkora hisztit vágott le a játszótérenKép Hú, azt hiszem kezdõdik a dackorszak!

Geri, 50 ember? Nem semmi. Érezzétek jól magatokat, gratula az új autóhoz!

Jaj, a Zsófiknak nagyon sok boldog névnapot!!!!Kép

Jó éjt!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a hiányolást, nagyon jólesett! Kép
Itt vagyok ám, csak kicsit sûrû napjaim vannak mostanában, estére kidõlök.

Képzeljétek, verus felhívott tegnap telefonon. Mindenkit puszil, üzeni, hogy nagyon hiányzunk neki. Még mindig nics netközelben, a helyi szolgáltatót fel fogják mondani. Próbálkoznak majd Westeles nette, onnan lekéri a leveleit, aztán elmegy egy netkávézóba, ha tud, és onnan ír. Kéri, hogy a régi, freestartos címére küldjetek Neki leveleket, mert azt bárhonnan meg tudja nézni. Gyerekei jól vannak, a többit majd meséli, ha tud jönni.

És Evey! Feltételesen verusékat is írd fel a gulyáslistára. Vmi családi programjuk lesz ugyan, de szeretnének jönni. Reméljük!

Bigacsiga! Nagyon szorítok Nektek Doni miatt! Biztos vagyok benne, hogy õ már megérti, hogy hordania kell ahhoz, hogy minél hamarabb levehesse. Neked meg nagyon sok türelmet hozzá! És tudod: mosolyogj! Kép

Kati! Mától erõsen figyelem, miket tanácsolnak Neked a többiek fejfalbaverés ügyben. Lili mostanában kezd dühöngeni, csapkodja a lábát, aztán attól ordít, hogy fáj. Ha megsértõdik, akkor hasra vágja magát, de gondosan ügyel rá, hogy elõbb valami puha helyet keressen. Kép

Anikó! Pisiléshez én is gartulálok, nagyon ügyi lánykád van! És jó bulizást!

Zsóka! Kezecske hogy van?

Jaj, el ne felejtsem: névnapok.
Dani (aki Dániel) július 21.
Gergõ (aki Gergely) május 9.
Lili (aki Lilla) február 16.

Sziasztok, igyekszem gyakrabban jönni, de mostanában elég nehéz.
Azért millió puszi:
Emese
Emese
 


Most látom, mennyiszer félreütöttem, bocsi érte.
Fõleg Verustól, akit kétszer is lenemecsekeztem. Kép
Emese
Emese
 


Sziasztok!

Zsõka!
Elég durva, amit irtál a fogorvosról...kiváncsi lennék rá, mit mondott,hogy hogyan sértette meg a fogzománcot véletlenül...milyen fogorvos az ilyen?
Remélem nem fáj a kislányodnak! Helyre lehet hozni az ilyen foghibát valahogy?

Tûzfal: a férjem szerint már nem mûködik, ehhez fel kéne törni a kódját és újra feltelepiteni.

Képzeljétek, Gedusnak áttört az elsõ fogacskája! Olyan aranyos! Egész nap félóránként nyúlkáltam a szájába, hogy "na, hadd nézzem meg azt a pici fogacskát!" Persze Gedus "ráharapott" az ujjamra, és jókat kacagott rajta. Kép

Más is történt ám...mostanában ecseteljük Gedus száját glicerin-boraxszal (remélem jól irtam), mert a kislánynak, akivel sétálni szoktunk szájpenésze van. Na, szóval a glicerin-borax ugyanolyan üvegben van, mint a D-vitamin és a férjem véletlenül azt öntötte a szájába a vitamin helyett. Szegénykém nyelt belõle egy nagyot, aztán meg buborékokat fújt. Kép Felhivtuk a gyerekkórházat,de azt mondták, nem gond. Pedig már megijedtem. Kép
Ugyhogy nem unatkoztunk ma! Kép

Vigyázzatok magatokra!
helga
 
 


Szia Lányzók!
Bocs, de ma rövid leszek... ez az oltás aztán nagyon nem hiányzott! Most meg átestünk a ló túloldalára: Leevi állandóan alszik, mint egy mormota, amikor meg épp nem alszik, fáradt és nyûgös. Csak hogy érezzétek a dolog súlyát: 2 napja alszik éjjel, tegnap fél9ig, ma 7ig, aztán ma 10-töl fél3ig, aztán fél5-6ig, aztán 9óta megint. Na, most meg ezen aggódok... ez nála aztán nem természetes. Közben meg nyûgös, semmi sem jó, csak ölben lenni, de néha még az sem. Ha nem kel éjjel, asszem felhívom reggel a védönöt... nekem se jó semmi, mi?
Virág, a gumigatyó az, ami a képeken van, amit Leeviröl küldtem nektek. Ja, ma voltam bolházni, egyet szerváltam is, narancssárga, 90-es, 1 euró volt.Kép Meg egy 86-os kék esökabátot is. Kérlek benneteket, hogy a lev.listára is küldjétek el a gatyakérelmet, mérettel ellátva. Megteszem, amit lehet bolha ügyben, a vadiúj csodaszépek 17 euróba kerülnek. Nyáron jövünk még, akkor el tudom hozni.
Evey! Köszi a képet, AdriánKépKépKép a fürtökröl is kérünk!
Sok puszi:
Adri
kadri
 
 


Bocs, Zsókát akartam irni...mostanában nem vagyok megbékülve az ékezetekkel... Kép
Helga
 


Virág!
Van egy levelezõlista, a fényképeket, egyebeket azon küldjük, most látom, még nem vagy rajta. Jelentkezz Napocskánál, és küld meghívót, akkor Te is kapsz képeket (pl. a gumigatyáról is) Kép
Sõt! Oda írtam a jövõ heti fontos dolgomról is levelet!Kép

Pussz:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Képzeljétek Pele telepatikus képességekkel rendelkezõ pszihomókusKép Ma elmentünk az István kh elõtt, miközben battyogtunk Kittivel a Lászlóba az oltásra, és gondoltam ha már ott vagyunk bekukkantunk, hátha hazakészülés közben még elcsípjük õket (nem emlékeztem mikor írta Zsóka, hogy holnap mennek haza). Mikor a szülészet nõvérpultjánál épp elindult felém a nõvér, hogy megkérdezze mit szeretnék, abban a pill.-ban elkezdett csörögni a telcsim... PELE HÍVOTTKépKépKépKép EZ a telepátiaKép
Pele, remélem ma fitten és kipihenten tudsz netezni egy kicsitKép

Oltás megvolt, köszi a szorítást. Nem volt semmi az égvilágon. Az elsõ döfinél még csak nem is sírt Kitti, és a második után is olyan hamar megnyugodott, hogy a doki el se akarta hinni. Viszont nem értem ezt az egészet. Az ottani doki azt mondta, hogy ez az oltás nem is tartalmaz tojásfehérjét (Norcsi, tojfeh allergia miatt kellett a Lászlóba menni), csak mindenki azt hiszi, merthogy csirke-embrióban tenyésztik az oltóanyagot. Õ állítja, hogy ez az oltás még egy tojfeh allerg. gyereken se váltott ki allergiás reakciót. Akkor nem értem mért kell a Lászlóba menni. A kismama újság is ezt írta, és a gyerekorvosunk közölte (nem mintha kardoskodtam volna vele), hogy õ márpedig nem vállja Kittinél ezt az oltást. Na mindegy...

Újaknak üdv!Kép

Hajni! Kitti is macerálgatja a fülét, igaz csak szopi közben (nagyrészt). A fülbevalóját állandóan megfordítja, folyton igazgathatom, de ezenkívül semmi bajom a dologgalKép Ne aggódj, majd abbahagyja, szerintem ettõl biztosan nem fog "elállni" a füleKépKépKép

Virág! Örülök, hogy rendben volt mindenKép Szurkoltam Nektek mikor olvastam (igaz, csak most májusbanKép).

Zsóka! Szegény Emese... tényleg kijut nekiKép Sok puszit küldök neki a megpróbáltatás hõsies viseléséértKépKépKép

PM! Panka lába "megjavult"? Remélem nem fáj már neki, õt is puszilom szegénytKép

Edóka! Jó hétvégét! Csütörtökre szorítok, mégha csak utólag árulod is el miértKép

Erika! Remélem Gábornak sikerül a vizsgája (a perfektnél)!Kép
Jut eszembe, természetesen(Kép) Kitti furulyázni is tud! Ezt is a nõvérétõl tanulta... és, hogy még erre is rálicitáljakKépKépKép ma ugrókötelezést imitált... asszem megzabálomKépKépKépKép
Remélem hamar megoldódik a telefon probléma, és tudsz jönni (hjaj, ez lesz a mi jövõnk is..)!

Anikó! Jó balcsizást!

Emese! Lili legalább puha helyet keresKép

Helga! Gratula a fogacskához!

Adri! Nyûgös, mormota Leevinek is sok-sok pusziKépKépKép
Nagyon ari vagy gumigatya ügyben. Örök hálánk üldözni fog!Kép

Sziasztok
Jó éjszakát!
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Andi
Õszintén irigyellek!!! Én mindkét babámnál szülés után 6 héttel elkezdtem menstruálni, hiába szopizott Vikiis , és most mimi is.. nekem csak azok a kilenc hónapokon jutott ki a jóbólKépKép
Helga, Ildi
Én is úgy veszem észre hogy lassabban jön a bal mellembõl a tejcsi, de azért szerencsére ez most kezdõdött nálunk, és hát Mimi 16 hetes -de azért kicsit idegesített, de szépen gyarapodik, nem pótlom semmivel (7200grKép ) Éjjel be tudom csapni én is, napközben pedig ha nem igazán akarja, akkor négykézlábra állok felette, és nincs semmi gondKép úgy szopizik belõle rendesen. már arra gondolok, lehet hogy nem szivesen fordítja balra a fejét, de máskor rendesen forgatja, így nem lehet ezzel sem gond.
Zsóka
KösziKép már nem is érzem annyira hülyének magam a fülragi miattKép
PM
Nálunk szopi közben van csak tekergetés, de eltudom már terelni a kis kezecskéjétKép viszont mikor alszik akkor már visszafordult neki, ezért találta ki a férjem ezt. Õ nem szertné, ha elaludná a fülét, nem mondhatok nemet, hisz az õ lánya isKép
(tettem új képeket az ismerjük meg-be, lefényképeztem ma a fülét is, van egy róla KépKép )
Kanga
Még mindig jobb, hogy azt hitte a néni hogy a szülés miatt kiabáltál volna mint... Kép
Edóka
Naggggyon jó hétvégét Nektek!!!!!
Erika
Én is gratula a vizsgához!!!
Anikó
Nektek is nagyon jó hétvégét!! És nektek is gratula az autóhoz!! Mindenki most cseréli le...(Evelyn is, mi is Kép )

Szép álmokat mindenkinek!!
Pussz
Hajni
0611viki
 
 


Sziasztok,
míg el nem felejtem: Andi, írtam ugyan köremilben is, de mindek, ha úgysem kapod meg.. Szóval pl. nálam a gép egyszer vírust talált egy emilben aminek te voltl a feladója, így automatikusan a törölt mappába pakol téged. Azt sem tudom, hogy lehetne átállítani. Szóval szvsz ezért nem kapszt te emilt a levlistááról. De Napocska talán jobban ért ehhez...


Edóka és a többiek,
7 ujjnyi vagy 7 cm, jóóóóvanna. Tusdjátrok, hogy nekem sajna nem volt alkalmam megtapasztalni egyiket sem. Különben is, lehet, hogy Pele vezetett félre. Edóka, nagy kalappal jovó hétre! Cs. Gy.-re kíváncsi vagyok, perpill. rovsot keresek.

Madárka, én írtam, igern. Ezek szerint nincs új a nap alatt KépKép.

Emese, köszönöm kérdésed, jól. Szerencsére semmi következmény. Megúsztuk Kép. Mikor találkozunk?

Helga, nem a fogrvos csinálta. A gyerkorvos, amikr meg akarta nézni Emese torkát, és Emese nem akarta kinyitni a száéját. Szétfeszítette a fogsorát a fém spatulával. De az az igazság, hogy nem vagyok 100 %-ig biztos aban, hogy tényleg ettõl van. Merthogy Emese ráégcsált matchoboxot is. De nem hinném, hogy egy gyerek akkora erõvel tud ráharapni vmire, hogy 3 fogáról lemenjen róla a zománc...
Tûzfal: tegnap még mûködött, ma már nem. Újra le kell töltenem, most védelem nélkül vagyok Kép. Buborékfújó gedus aranyos lehetett Kép.

Kati,
puszikat köszönjük, holnap reggel szemályesen adom át õket KépKép

Félreütésekért bocs, késõ van, és nincs türelmem átjavítani õket...
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Évi!

A hókusz-pókusz tényleg nem része a homeopátiának, remélem, orvosdoktor az illetõ, mert ha nem, akkor nem hivatalos homeopata! Csak orvosok lehetnek homeopaták!
Írj még, hogy zajlott, mi az eredmény!

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Zsóka!
A levlistás emilek közül (tudtommal) csak ezt a kettõ nem jött meg nekem (Evey és Adri képei). Adri azóta pótolta, azt megkaptam. Nem tudom, mi lehet az oka, mert pl Evey más levelei megjöttek, és Évi meg Norcsi fényképei is. Elõször én is azt hittem, hogy vagy egy feladót nem szeret a gép, vagy a mellékletet tartalmazó leveleket, de egyik sem igaz.
Lehet, hogy mégis valami vírus van a dologban? Többször átnéztük a gépet, eddig semmit sem találtunk (remélem, nincs is).

Anikó, nagyon jó hétvégét nektek! Képzeld, Zsófi mostanában gyakran Lilinek szólítja Lucát. Elõször azt hittem, véletlen, mert Lulunak szokta hívni, de kijavított, hogy õ Lili baba...
Máskor meg azt mondja, hogy õ a kicsi Luca, és Luca meg Zsófi. Norcsi, ha jól emlékszem, ez nálatok is elõfordult Julcsinál.

Adri! Köszi még egyszer, nyûgös Leevinek gyógypuszikat küldök. Kép

Edóka! Nektek is jó hétvégét, jövõ héten gondolok rád! Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok! talan meg tudjatok ki vagyok... Kép Sajnos eddig a szakdoli kotott le, most meg az allamvizsgara keszulodes...Kép De jn 14-en tul leszek rajta, es akkor tudok surubben jonni! Szoritsatok!
Minden uj tagot udvozlok!
Es Madarkanak Rebekahoz, Pelenek Balinthoz gratulalok! Nem tudom emlekszel-e Pele, en az elso UH kepnel megmondtam, hogy fiu lesz! Azt hiszem elmegyek UH-s dokinak! Kép
Nevnapjaink (ugye csak a gyerkocoke kell?!)
Martin nov. 11.
Viki, aki Kitti is apr. 30.
Most ennyire futotta!
Majd kuldok kepeket!
Moni

moni
 
 


Sziasztok Csajok!

Megint elmaradtam egy kicsit, tavaszi befõzést tartottunk. Készítettünk bodzaszörpöt nagyon finom lett. Idén talán Timi is megbarátkozik az ízével, mert tavaly nem szerette. Kreatívak is voltunk, gyöngyfüzõ készletet készítettünk lányommal közösen sógyurmából. Nagyon klassz lett, a kiscsaj nagyon élvezi. Kép A festésnek is nagy örömmel látott neki, de a második után megunta, így én festegettem vagy 3 órán keresztül a kis gömböket. A végére már eléggé unalmas volt, de a végeredmény megérte.

Bigacsiga Kata!
Én nem tudok már neked okosakat írni, de nagyon sok erõt és kitartást kívánok nektek a hátralevõ hónapokhoz. Doninak meg sok-sok puszit küldök. KépKépKép Ha van kedvetek a következõ talira gyertek! Kép
Ja és a vizsgádhoz sok szerencsét! Kép

Kanga!
Te jó ég! 19 hónap? Az nagyon sok. Remélem azért nekem ennyit nem kell várnom. Kép
Szorítok nektek nagyon! Tudod, könnyüt és gyorsat mint Pelének és Madárkának! KépKépKép

Adri!
Szegény Leevi! Kép Biztos, hogy az oltástól van? Tudom az idõintervallumba belefér, de lehet hogy valami más bújkál benne. Láza is van? Mert attól lehet mormota.
Gatyót szeretnék én is, majd bõvebben a levlistára.

Anikó!
Tényleg nagyon ügyi ez a Lili lány! Kép Nem lehet, hogy korán csináltad azt a tesztet Kép Nálam Tominál volt olyan, hogy mikor az elsõt megcsináltam, negatív lett, de rá két hétre már babát jelzett. Kép
Jó pihenést nektek a hétvégére.

Kati!
Ha hallgatnád a vísítást, már nem hangzana olyan barátian. KépKép Szolmizálás, furulyázás, ugrókötelezés KépKépKép
Azért olyan allergiás reakció után, biztosabb így az oltás, bármit is mondott az a doki.

Évi!
Sokszor mikor olvaslak, nekem is ez a benyomásom, hogy ez a két fiú nagyon hasonló módon viselkedik. Össze kéne õket hozni egyszer, lehet hogy jól megértenék egymást. KépKépKép

Zsóka!
Bár már biztosan meggyógyult Emese keze, de azért én is küldök még rá puszikat.
Képzeld el, a bodzaszörpöt a te recepted szerint készítettük. Nem tudom emlékszel-e még, de tavaly leírtad nekem (Ildivel együtt), hogy csináljátok, úgyhogy most visszakerestem és megint aszerint csináltam. Még jobb lett mint a tavalyi. KépKép

PM!
Szegény Panka lába! KépKép Nekünk nem jön be az "átverés", mikor Tomit megkínálom az innivalóval cici helyett elfogadja, és utána kicsomagol a ruhából és jön szopizni. Pedig a Kubut is bevetettük. Kép

Edóka!
Szorítunk nagyon ! Hétvégére jó kikapcsolódást!Kép

Erika!
Jó hogy újra jelentkeztél! Majd csak megegyeznek már ezek cégek egymással. De addig sem felejtünk el! Kép

Andi!
A te verziód se semmi! Akkor még így is járhatok? Ez lenne a legjobb, mert amúgy nekem sem hiányzik, csak szükséges rossz.KépKép Zsófinak boldog névnapot, így utólag is.

Névnapok:
Timi: május 3.
Tomi: március 7.

Minden új tagnak nagy üdvözlet! KépKép Születés- és névnaposoknak sok boldogságot! Megint jó hosszú lett, úgyhogy mára búcsuzom.

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Edóka, Kép

Napocska,
szeretnék feliratkozni arra a listáraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Napocska!
Kérlek vegyél fel engem is a levelezõlistára! jegmadar@mailbox.hu
Elõre is köszi! Kép

Hajni!
Ez a négykézlábra állós szopiztatás nagyon tetszett, én is ki fogom próbálni!Kép

Gedusnak szerencsére valóban nem lett baja a glicerin boraxtól Kép Ma rengeteget sétáltunk, nagyon élvezte.
Most egy pár napig nem leszek,mert megyünk a férjem szüleihez látogatóba. Kép
Addig is vigyázzatok magatokra!

Ja, Gedus névnapja október 10.

Puszi!
helga
 
 


Sziasztok!

Csak beugrottam, mert holnap utazunk anyósomékhoz és jelentem 3 napig nem leszek.

A homeopátiáról annyit, hogy az én kedves kisfiam tegnap éjjel aludt 3-ig, de utána volt olyan cirkusz, hogy reggel az apja rámnézett, és azt mondta: pakolj, viszem a mamához. Így is lett. Azért a bogyókban bízom,ha alvásra nem is, de legalább az ekcémára jó lenne, ha hatnánakKép

Edóka, egy kalappalKép

Ancsa, 3 óráig festegettél? És Tomi nem akart segíteni?
A legközelebbi talira igyekeszem magammal vinni CsongitKép

Moni, ügyes légy, szorítokKép

Hajni, én egyszer szoptattam négykézláb, végigvigyorogtam az egészetKép A fülecskét hagyjátok, nem lesz annak semmi baja!

No pá, hétfõn jövök!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok

Virag es Helga meghivo elment nektek.

Levelezo listara aki szeretne felkerulni az kerem irjon nekem levelet az alabbi levelcimre. Szerencsere jonn a nyariszunet es nagylanyaim is vegre jo sokat lesznek itthon, ezert en kevesebbet fogok tudni tarsalgot olvasni, de levelekimhez gyakrabban ferek hozza.
Levelcim ahova varom leveleiteket : tul_elso_napokon@yahoo.com

Zsoka te ajanlottad fel ha jol emlekszek, hogy ossze raksz egy osszesitest kerdoiveinkbol. Van mar egy listad hogy kiknek a kerdoive hianyzik? Ha van kerlek kuld el es atnezem nekem hatha vannak belole meg darabok.

Minden pihenni utazonak jo idot es jo pihenest kivanok.
Beteg babuciknak gyogyulast es mindenkinek jo egeszseget.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok,

Ma nagyon beszélhetnékem van - tõlem szokatlan módon nagyon hosszan fogok írni!

Köszi a biztató szavakat Máté kruppját illetõen! Kedden du-án kijöhetett a kórházból, de nagyon megviselte a három éjszaka annak ellenére, hogy mindig ott volt vele valaki. Karikásak a szemei, türelmetlen és agresszív. Annyira sajnálom szegényt, szerintem még neki is furcsa, hogy ilyen reakciói és érzései vannak! Ildi, igazából nem ilyedtem meg..., furcsa volt és nem tudtam vele mit kezdeni. Máté sosem hány, szombat éjjel ezt tette és igazából ezért hívtam ki az orvost is. Tudom ha ez elõjön komoly gondok lehetnek nála. Ügyeletes doki meg is jegyezte, mikor közölte, hogy ez krupp és készüljek, hogy megyünk a kórházba, hogy biztosan azért vagyok ennyire nyugodt, mert nem tudom, hogy mi ez a betegség. Azért voltam nyugodt, mert tisztában vagyok vele, ha én pánikolok abból semmi jó sem sül ki, sõt még Máté is átvette volna a nyugatalnságot. Így viszont élvezte a mentõzést, a szirénázást és másnap azzal kelt, hogy "Nagyon jó volt mentõvel utazni!" Mindenesetre most egészségileg jól van, a pszichikus tüneteivel pedig majd remélem, hogy a homeopata doki nénink kezd majd valamit!

Levizsgáztam és nagyon büszke vagyok, mert a hét jegybõl három négyesem van, a többi ötös! Pedig a múlt hetünk nem volt egyszerû, semmit sem tudtam tanulni!

Bigacsiga, szerintem is nagyon jól csinálsz mindent! Kitartás! Sok puszi Donátnak!

CsKati, nem tudom megnyugszol-e tõle, de leírom, hogy mit gondolok. (Aztán Pele, majd lektorálja! Kép ) Teljesen normális a fejlõdésnek ebben a szakaszában, hogy Kitti ezt produkálja. Nem minden gyerek csinál ilyen dolgokat, de nem kell aggódni, abba fogja hagyni, csak gyõzd kivárni Kép! A felnõtt emberek sem reagálnak ugyanolyan módon a frusztráló eseményekre: van aki letargiába esik, van aki mégtöbb energiával lát neki a további feladataihoz és van aki agresszív lesz.
Kitti egyenlõre így reagál, de ez nem jelent semmit azon kívûl, hogy most ilyen! A kicsik ebben a fejlõdési szakaszban a problémamegoldás eszközeit váltogatják általában, kísérleteznek a következmények kipróbálása érdekében. Mindig figyeljetek rá ekkor, de ne aggodalommal, hanem sok szeretettel és megértéssel próbáljatok felé fordulni, hogy érezze a feléje áradó bizalmat és közben magyarázzatok neki, hogy miért nem jó ha ezt csinálja. Ezzel a figyelmét is elterelitek. Amint rájön arra, hogy saját akarata felett hatalma van, abba fogja ezt hagyni. Ehhez viszont idõ kell... meg türelem.
Áron is sokkal hisztisebb, mint anno Máté volt, olyan dolgokat produkál, hogy a hajam az égnek áll tõle néha. Sikolt, földhöz vágja magát, rugdos stb... Mátéval az ilyen jellegû reakciókból kimaradtunk. Pelével beszélgettünk errõl és megegyeztünk, hogy a tesók sokkal inkább rá vannak arra kényszerülve, hogy az akaratukat érvényesítsék. Az is lehet hogy Kittiben ez így jelentkezik. Szóval kitartás.

Kanga, elfelejtettem az e-mail címed! Írnál egy levelet? Tök jó, hogy így bírod az utolsó napokat! Áronnal én az utolsó héten függönyt mostam és tettem fel a karnisra, mégsem indult meg a szülés. Neked sem fog bennmaradni! Meglásd egykettõre kint lesz!

Teszttel kapcsolatban: még nem adtam föl! Jövõ héten újra veszek egyet, mert még mindig olyan fura érzésem van! Áron meg elkezdett válogatni a cicik között! Renszeresen elutasítja azt a cicit, amelyikkel a szoptatás kezdõdik. Szóval még mindig lehetséges, hogy pocakban van valaki, csak a teszt nem mutatta a kis Rejtõzködõt!
Ha pedig tényleg nem költözött még be, van még ideje bõven... egyszer csak kopogtat majd! Kép

Nyaralóknak jó hétvégét, újaknak üdvözlet és mindenkinek akinek nem írtam személyre szólóan sok-sok mosoly!

Bóbita
bóbita
 
 


Sziasztok,
Ancsa, örülök, hogysikerült a bodzaszörp! KépKépKép

Napocska,
senkinek sincs meg a kérdõíve, mert a gépünk nemrég elszállt, alig tudtam pár emilt visszavarázsolni, ezek is eltûntek... Kép

Bóbita,
jegyekhez gratula!

Tegnap ki bojkottálta a matávot? Kép Én amennyire csak tudtam, elnapoltam a telefonokat Kép.

Szedény Adri hoz majd vagy 40 gumigatyót. Én már nem is merek kérni Kép. A gumigatyóról jutott eszembe, vannak nagyon jó minõségû esõkabûátok, amikhez esõnadrûág is van. Olyat kellene venni, szvsz pótolná a gumigatyót.

puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


S.O.S!

Sziasztok Lányok!
Segítséget szeretnék kérni tõletek!. Kérném, hogy ha valakinél volt már a családban heresérv és ismeri ezt a problémát, írjon nekem róla!
Kisfiamnál a jobboldali herét szombat óta nagyobbnak látom, és nagyon aggaszt a dolog. Nem tudom, igényelne-e sürgõs ellátást, remélem, hogy nem, mert nem fáj neki.
Lehet, hogy nem is sérv ez - reménykedek -, de tegnap óta nagyobbnak látszik, és fekvõ helyzetben sem lesz kisebb.

Ha valaki kicsit fel tudna homályosítani, nagyon megköszönném!

Bocs mindenkitõl, hogy mostanában nem tudok jönni, és most egy problémámmal elõállok!

Üdv. mindenkinek!
Sziasztok!

Feksi
Feksi
 


Sziasztok!

Alig gyõztem elolvasni a soraitokat, mert egy hétig anyunál voltunk Nyíregyházán. Nekem majdnemhogy üdülésféle volt, mert otthon volt velünk szabadságon, de szegénynek elég lesz kipihennie ezt az unokás hetetKép

Pele, így utólag is nagyon sok boldogságot a babócához!!!

Erika, meglepõdtem, mikor megláttam a "Böszörmény" szót is az írások közöttKép, én Hajdúdorogon nõttem fel.

Bigacsiga! Minden csodálatom a tiéd! Engem már az is nagyon megviselt, amikor Borcsát szokattuk az egyedül alvásra. Hiába tudtam, hogy neki is jobb lesz, ha nem csak a cicin tud elaludni (merthogy pl. olyankor, amikor jól volt lakva, egyszerûen képtelen voltam elaltatni, hiába volt nagyon álmos), szóval mégis rettenetes volt sírni hagyni. És bár szerencsére a szülés utáni depressziót teljesen megúsztam, de ezt az alvásra szokatást nagyon nagyon nehezen viseltem. Úgyhogy csak ámulok és bámulok, hogy te még arra is figyeltél, hogy hogy vedd rá Donátot a járókeret használatára!

Névnap ügyben nálunk a következõ a helyzet:
Borbála - december 4.

Minden jót mindenkinek, és kellemes pünkösdölést!

Szile
Szile
 


Sziasztok Lányok!

Egy rövid idõre beugrottam köszönni Nektek! Mindenkinek szép napot! Kép Kép Kép

Vizsga sikerült. Még két hét a másikig utána jövök bõvebben.

Vendégek vannak egész hétvégén ez csak félig jó. Jó, mert lefoglalják a gyerekeket, nem jó, mert trtaktálhatom õket és most van nekem elég gondom ezen kívül is.

BarikaAndi után szabadon "bicebóca" a kisfiam, de szokjuk.

sziasztok

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


sziasztok!
Régen voltam és sok mindenrõl lemaradtam.Maradt júni. 16. a bogrács buli,mert akkor mi is mennénk a férjemmel meg manóval.Hánykor lesz és mit kell vinni és mennyi pénzt vigyünk?
Remélem mindenki jól van,egészséges!Sok puszi a babócáknak!
Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok!!

Tud valaki valamit az agyhártya gyulladás elleni védõoltásról?? Nálunk viszonylag sok a kullancs, de a doktor néni szerint többet árt egy ilyen védõoltás, mint amennyi a haszna. Help!!

Még mindig nem tudom mi az a gumigatyó. MI AZ A GUMIGATYÓ?

MINDENKINEK SZÉP IDÕT ÉS JÓKEDVÛ BABÁT KÍVÁNOK:

Zsorka
zsorka
 


Zsorka,
Létezik agyhártyagyulladfás elleni védõoltás, és létezik kullancs-enkefalitisz elleni védõoltás. Vagyisa ha jól tudom, két különbözõ oltás. Javítsatok ki, ha tévedek.
A "sima" agyhártyagyull. ellenivel nem tudopm mi a helyzet, a kullancsos ellenit szvsz jó beadatni. Nálunk idén lesz aktuális az egy éves ismétlõ oltás. Tavaly a lányomnak nem adattunk még, a dokinéni szerint egy év alatt lehet ugyan adni, csak nem hat. Máshol két éves kort hallottam. Szerintem ahol sok a kullancs, rldemes beadatni.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


SZiasztok!

Napocska! A gép sorra visszaküldi a tul elso napokon@yahoo.com -ra írott leveleimet azzal, hogy rossz a cím Kép Pedig nagyon szeretnék feliratkozni! Másoktól megkapod a leveleket? Hol bénázom el?

Nem tudom, így, hogy még nem iratkoztunk fel, érdekes-e a névnapunk, remélem, igen! Kép

Ármin: május 10.

Mi jún 16-án nem tdunk menni talizni Kép, mert nyaralunk KépKépKép

Márti+Ármin
márti
 
 


Zsorka,
agyhártyagyulladás egyik változata ellen csecsemõkortól 2 évesig csak konjugált vakcina (Meningitec, Menjugate) életkortól függõen 1-3 oltás. Akkor jött itthon "divatba", amikor 1999-2000 telén viszonylag sok haláleset történt. Ezek egyes orvosok szerint örökös védettséget adnak, de van, aki csak 10 évet ígér. Aztán van egy "hagyományos" oltás is, ami 2 év után adható, ilyesmit kapnak például a kiskatonák is bevonuláskor, erre max. 5 év védettséget ígérnek. Én 1 éves kora után adattam Lányomnak Menjugate-et (1 alk.), Csak enyhe bõrpír volt a reakció, láz, duzzanat nem jelentkezett.
A másik a kullancsok által terjesztett agyhártyagyuszi megelõzésére szolgál, ezt 3 részletben adják be, tél végétõl kezdve, mert összesen fél év alatt kapod meg a 3-at.
Ha késõn kapcsolsz (közel a szezonhoz), akkor gyakoríthatják is ezeket, de nem ez általános. Ismétlõoltások kellenek (3 évente 1 db). Van egy olyan fajtája is, amit a feltételezetten vírushordozó kullancs csípése után max. 48 órán belül beadhatnak, az eltelt idõ+testsúly függvényében számított adagban. Ez utóbbi fajtát is adják megelõzõként, azonnali, de csak 2-4 hétig tartó védettséget nyújt, akkor érdemes, ha tuti "fertõzött" területre kell utaznod. És írtózatos drága, én két éve kb. 11 rugót hagytam ott rá a patikában (féláron volt így is). A gyerekorvosunk szerint 2 éves kor elõtt inkább ne, utána viszont igen, ha olyan területen élünk/járunk sokat. Amikor az utólagost kaptam, még javában szoptattam, de nem volt ellenjavallt és szerencsére egyikünknek sem lett semmi baja tõle.
Azt hiszem, az oltások azért vannak, hogy megvédjenek a nagyobb bajtól, nekem is egyszerûbb lett volna a megelõzõ, mint a csípés után körberohanni a várost, hogy hol kapható utólagoshoz vakcina és van-e elég nagy adag belõle. De a döntést még az orvos is Rád fogja bízni, sõt, lehet, hogy nyilatkozatot is alá kell írnod, hogy saját felelõsségedre kérted!!!! Nekem kellett...
(Még valami: Lyme-kór ellen nincs védõoltás, de ez általában jól észrevehetõ tünetekkel jár és a Maripen nagyadaban gyógyítja)
Remélem, tudsz ebbõl valamit hasznosítani!

Szia: ildikó
ld
 


Lányok!!

Köszönöm a segítségeteket kullancs ügyben!! Rájöttem,hogy kicsit összekevertem a dolgokat itt késõ este, hiszen mi kaptunk 2 hónaposan agyhártyagyulladás elleni oltást. A kullancs ellenin meg majd gondolkozom. Azt hiszem beadatom neki.

Napocska!
Nekem is hasonló a problémám, mint mártinak, csak azt hittem bennem van a hiba. Már többször szerettem volna kérni tõled lev.listát, de mindig visszadob.

Gyönyörû idõ van, mindenki levegõzzön jót!!

Üdv, zsorka
zsorka
 


Szia Zsorka!
Amit 2 hónaposan kötelezõ oltásként adnak, az az Act-HIB elsõ része, nem ua., mint a fentiek, nem kevered? Kép
(Kérdezz rá a dokinál, az a legbiztosabb, nehogy vmi olyan védettségben bízz, ami meg sincs.)

Többet nem okoskodok, szép napot mindenkinek Kép

ildikó
ld
 


Sziasztok Lányok!

Eddig csak érdeklõdõ olvasó voltam, de ha nem bánjátok, én is szívesen bekapcsolódnék a társalgásba. A profilomban a legfontosabbakat megtaláljátok, a többit majd menet közben úgy is kikotyogom.
Lánykám (egyenlõre egy szem) most már 7 és fél hónapos, és nem sok pihenést hagy nekünk. Arra lennék kiváncsi, nektek hogyan megy le egy átlagos napotok, mert én bizony állandó idõzavarral kûzdök. Tímea éjszaka alszik, mint a kisangyal, de nappal alig 1,5-2 óra pihire bírom csak rádumálni. Értelemszerûen a fennmaradó idõben folyamatosan vele kell foglalkozni. Mióta mászni kezdett, ráadásul töri-zúzza magát, tudom, lesz ez még rosszabb is. A járókában nem marad meg, a csörgõi sem kötik le pár percnél tovább. Kertes házban lakunk, sokszor megyünk ki a kertbe, de a babakocsit is szimplán utálja, csak kézben cipelve lehet terepszemlét tartani. Mondanom sem kell, lassan díjbirkózó leszek, pedig Timi baba a maga 8 kilójával még nem is sok.
Szóval, hogy is kéne ezt csinálni?
Zsorka, az agyhártyagyulladás elleni oltásokhoz csak annyit tennék hozzá, hogy 2 hónapos kortól 3 részletben automatikusan megkapják a babák az Act HIB oltást, viszont a Meningococcus C ellen a gyerek egy éves kora elõtt nálunk külön kérni kellett az oltást (Meningitec), amit szintén 3 részletben kapott meg. Ha nem sürgõs nektek, 1 éves kor után egy oltás is elég a védettség megszerzéséhez.

Üdv mindenkinek Momo


Momo
momo
 
 


Naná, hogy elfelejtettem valamit, de a gyermek uzsonnáztatása jó volt a gondolatok rendezésére (most épp rendesen nyelte az uzsit :-).
Evey: Tímea névnapja május 3
És valakitõl szeretnék én is egy kérdõívet kérni, esetleg némi plusz infóval a beilleszkedéshez szükséges egyéb szabályokról (nem az elemiekre gondolok).
e-mail címek: veszter@mailbox.hu
cica-bogar@freemail.hu

Köszi a segítséget Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Mi még 2in1. Mindennap elolvasom a hozzászólásokat , de erõm és kedvem nincs írni.
Csütörtökön voltunk ctg-én. A gép rendszeres összehúzódásokat mért , a méhszáj meg nyitva 3-4 cm-re. A dokibácsi azt mondta , hogy a hétvégén vagy a hét közepére kicsomagoljuk Blankát. Hát a hétvége nem jött be.Kép már csak a hét közepében bízom , mert már elég nehezen bírom. A hasam darabokra szakadt és néhol még vérezget is , hogy a viszketésrõl ne is beszéljek.Kép
Azért tegnap voltunk még a Cirkuszban4 Gergõnek nagyon tetszett , csak a perecét féltette a bohóctól. Kép

A kicsiférjem már annyira unja a telefonokat , hogy nem azt szólja bele , hogy halló , hanem , hogy " nem , még nem született meg!"

A kicsi fiam éppen most hív nekem mentõt , mert jön a tesó!Kép Már száguld is felém a kisautójával! Nem tudom , hogy hogy képzeli , hogy az állapotos anyatehén nagyságú anyukája bele fog férni!!!KépKépKép

Mindenkinek kellemes délutánt kívánunk!

Kanga és Zsebijei
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!

Megjöttünk épen, náthásan, barnán és vidáman. De maradtunk volna még... Lili barna és 6x fürdött a Balcsiban nyakig, a náthája is azért múlt el. Nem úgy az enyém KépKép Meleg volt és jó csapat már a folytatás is megszervezve. A kocsi szuper, jó illata van Kép Lili nagyon jól érezte magát, éjjel is egész jól aludt. Az evésben viszont ismét visszafejlõdtünk anyatej szintre. Elõször anyatej aztán víz vagy Hohes-c. PM??????

Kanga! Azt hittem már külön leszel... Kitartás.

Már rég meg akartam kérdezni, hogy BarikaAndival mi van????

Momo! Üdv errefelé. Ismerem a nem alszik a gyerek napközben sokat témát. A te lányod ilyen. Lili (már 14 hó) max. 4x fél órát aludt ennyi idõsen. vegytek ülõs babakocsit, az jó. Ilyen esernyõset. Szellõsen van benne a kicsi, hátha jobban szereti. Miért nem hagyod mászni a füvön is? Foglalkoz vele sokat, amíg még igényli. A többi nem érdekes. Lili a mai napig nem tud 10-15 percnél tovább ellenni egyedül.

Andi! Örömmel olvasom, hogy Zsófi emlékszik ránk, illetve Lilire.

Adri! Nekem jó a bolti gatyó is. Méretet küldök.

Pelcsike! Úgy szeretném ha már írnál...

Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok,
röptében, mert most jöttünk vissza Kutasóról, gyerekek fürdetve, átbogarászva, aslzanak, nekem még fürdenem kell és kullancsilag átnéznem magam.

Levlista emilcíme helyesen: (szvsz ezért nem tudjátok elküldeni):
tul_elso_napokon2002kukacyahoogroups.com
A @-ot direkt írtam kukacnak, mert az emilcím automatikus aláhúzása takarja a kis _ vonalkát, így viszont nincs aláhúzva és látjátok, hogy kell. na, ezt jól megaszontam. Kép

Kanga, drukkolok nektek nagyon KépKépKépKépKép Gyorsan, mint a többiek, és legyetek szépek, egészségesek!
pussz mindenkinek

Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok Lányok!

Láccik a forgalmon a 3 napos ünnep.......

Momo! Üdv itt, nagyon édi a fotó Timirõl. Olyan jó a haja.Szerintem is tedd ki a fûre, hadd másszon.

Hajni! Persze, hogy apája véleménye is számít. De mondd meg neki, hogy ma már olyan jó fülplasztikákat csinálnak....Kép

Pelcsikém! Hogy bírod az iramot? Hogy vagytok?

Madárka! Azért nem vészes az oltás annyira, ne félj. Te eszel müzlit Lactoherb teával? Végülis a diéta rendben tartotta a cukrodat? Nálunk is van fecnizés és virágos wc papírozás meg virágföld szõnyegre hintés, kazetta-szalag szaggatás, mosott ruha lerángatás....este meg romeltakarítás nekemKép

Zsóka! Utólag is boldog névnapot! Meg kézrepuszit. Már talán nem is láccik.

Edóka! Szorítok!!!Képzeld, újra kezd fájni a mûtött körmöm. Megõrülök.

Évi! Milyen cirkusz van 3-tól? Mit csinál Csongi? És ti vele? Hívd fel a a dokit az adagolás miatt szerintem.

Evey! Eéfelejtettem írni, hogy mi csak 3 év múlva tudunk építkezni. Mi is gondolkodunk gyorsházon, vagy faházon de még nem döntöttünk. Ellenben ma is voltunk megnézni, megvan-e még a telek Kép Ügyi Adri nagyon.

Anikó! Autóhoz gratula, nyaralásnak is örülök. A cicizéshez csak annyit, hogy neked kell eldöntened, akarod-e ezt így folytatni, vagy sem. Tudod, mint az éjszakai alvásnál. Ha eldöntötted, hogy nem ,akkor légy következetes. Párszor lesz sírás de aztán megszokja Lili baba. De ha neked gondot ez nem okoz, akkor ne törõdj vele.

Móni! Emléxünk még, persze. Ügyi vagy.

Bóbita! Te is ügyi vagy, írd meg az eredményt, mert ha te úgy érzed....

Bigacsiga! Neked is gratula a vizsgához. VendégekKép Nekem se hiányozna most senki, aki után szaladgálni kell.

Kati! Nahát! Panka azt csinálja, ha mi belefújunk valamibe, hogy odateszi az orrához és beleszuszog. Olyan aranyos. Oltás miatt örülök. Láb rendben van, csak kijöttek a pöttyök és Panka is anyásabb lett és alvósabb.

Adri! gumigatyóüzérkém Kép Majd írom emílbe is, hogy nekünk 86-os kellene, de ha nincs bolhás, akkor vaszünk itthon valamit. Köszi. Leevi miatt elhiszem, hogy aggódsz, de nálunk is ez van, hogy Panka egyfolytában sikít, nyávog, bújik, alszik. Szóval megváltozott és még a kanyaró pöttyök is kijöttek rajta. De még 1hét és állítólag elmúlik.

Zsorka! Mi is beadattuk 1 éves kor után a Menjugate-t és semmi baja nem lett tõle Pankának. Szóval ezen ne is gondolkodj. A kullancs ellenit meg ráérsz majd 2 éves kor után, ha sokat kirándultok.
Mi most a bárányhimlõ elleni oltást is beadatjuk augusztusban. 5000 Ft, de minek essen át rajta Panka ha nem muszáj? És a dokinéni is javasolja.

Kanga! Aranyos a kisfiad, látod már a fuvarozó is megvan. Eklhiszem, hogy eleged van,- lesz nekem is-, de már a finisben vagy.

Mi tegnap voltunk Debrecenben villámlátogatáson, a nagyim 80. szülinapján, jól sikerült és Pankára nem ismertem rá. Minden rokonnal barátkozott, sokat evett, kergette a kiskacsákat és oda-vissza aludt. El voltak tõle ájulva. De olyan koszosan hoztuk haza....

Mi is megyünk csüt. este egy pár napra a Balcsira, remélem jó idõ lesz ránk is.

És ha hiszitek, ha nem, ma éreztem elõször, hogy Zsoma baba rugdos. Olyan szabályos volt 5x és este is. Pedig még csak 14 hetes. Olyan jó érzés volt.

Akit kihagytam, attól elnézést de már így is regényt írtam.

Jó éjt!

Üdv:PM
PM
 


Sziasztok!
Megjöttünk, nagyon jó volt, rengeteget beszélgettünk a párommal, tényleg remek volt.
Erre megérkezésünk után jött a hír: apósom combnyaktöréssel kórházban van, valószínûleg mûtik, még az is lehet, hogy protézist kap, úgy tört el a csontja Kép Kép
Úgyhogy még az sem kizárt, hogy ugrik a csütörtöki, ha a mûtét során valami gond lesz az apóssal.....Kicsi az esély, de nagyon szarul (bocs) jött ez mostKép
A hülyeség az egészben az, hogy nem baleset, hanem eléggé illuminált állapotban botorkált valamerre és elesett, ha jól tudom....
Na holnap este már többet tudunk, holnap konzultálnak a dokik róla.
Ja és persze 200 km-re van...
Szegény párom eléggé ki van borulva miatta.... Az egész hülye helyzet miatt...

PM! Szegény!!!Kép Áztasd minden este Neomagnolos vízben kb. 20 percig, utána kend be Betadine kenõccsel. Nekem ez bevált. Fél lavór vízbe 3-4 tabl.
Ha kell, ajánlok dokit...

Sziasztok:

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!!

Kullancs infókat köszi mindenkinek!!


Momo!

Én is azt mondom, hogy tedd ki timit a fûre. lehet, hogy vadnak találod a szinte steril szobából kitenni a "porba", de kell az immunrendszerének és így tudja felfedezni a világot.
Mi Zsófit 9 hónaposan tettük a fûre elõször, de csak azért nem elõbb, mert tél volt. Én személy szerint nagyon féltem, hogy miket töm majd a szájába, de végül is pár fûszál és rohadt cseresznye volt csak a napi adag. Elõször próbáld meg pokrócra tenni játékokkal, könyvekkel, lehet, hogy pár napig, amíg nem szokja meg a füvet el lesz ott is.

MI AZ A GUMIGATYA? ne hagyjatok hülyén meghalni.

Vége a hosszú hétvégénekKép

Mindenkinek üdv,

ZSorka
zsorka
 


Sziasztok!
Bocs, hogy belekotyogok.

Feksi!
A sógornõm kisfiának volt vízsérve, vagyis heresérve. Nagyon nagyra megnõtt, de egyáltalán nem fájt neki.

Ildianyu
ildianyu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?