Új privát üzeneted érkezett!

Hmmc
Szegény Sára és szegény te. Õ hogy bírja az orrszívót?

Laga
Először gyümi, utánna főzelék, majd a főzibe naponta egy kávéskanál olaj, vagy margarin. Majd 1 hét múlva a főzibe hús szintén naponta, 1-2 jégkockányi, a főzi mennyiségtől függően. A húst levesbe só és fűszerek nélkül lehet megfőzni, majd leturmixolni pici lével és lefagyasztani jégkockatartóba. Nyolc hóstól már kifli, kenyér héj adható, de szülői felügyelettel, mert az arcukban elraktározhatják. Ezt mondta a védőnőnk.

Cas
Fanninak is tetszett a Tücsökzene, de ő is inkább a többieket nézte nagy szemekkel, a bambuszcsörgőt nem akarta megfogni.

Myra
Lilla hogy van?

Ti nyugdíjat fizettek, mert én kaptam egy papírt tőlük, hogy a nyugdíj ÉVEKbe !! csak azok az évek számolhatók be, amikor fizettük. Ismerősünknek a főnöke rendes volt, mert szólt neki, hogy ez így van. Ti erről mit tudtok és fizetitek?
boglarka
 
 


Boglárka
Én elemes orrszívót vettem, mivel már a porszívó látványától üvöltött Sára. Nekünk bevált, iszonyatos mennyiséget ki tudok vele szippantani és nincs olyan nagy hangja (kevésbé üvölt a gyerek). Már a kezébe adtam és olyan édesen próbálta az orra felé irányítani. Persze, amikor nem zörög akkor bátor, amit megnyomom a gombot eldobja Kép
hmmc
 
 


Sziasztok!

Jobbulást a kis betegeskedőknek! Sajna a baciszezon kellős közepében járunk még, nehéz ellenállni az ostromnak, főleg ahol van testvér is és szállítja haza a felhozatalt:-(

Tegnap csak bekukkantottam képeket nézetegni, mert arra mindig van idő, de feltűnt, hogy a sok fotó helyett hosszú litániák foglalják a képernyőt. Reméltem, nincs nagy vész.Többször tértem vissza a részletekbe bonyolódni és megnyugodtam, hogy baj nincs, csak bajlódás a kölkökkel:-)

Most értettem meg, miért mondják mások, hogy milyen nagyszerűek, jól neveltek a gyerekeim. Mert itthon esténként nekem nem mindig tűnt így:-)
De Laga helyzetjelentése Vilmosról sokat javított az enyémek kedvezőbb értékelésében:-))Megnyugodthatok, hogy Marci a bonyolult kis lelkivilágából származó problémái ellenére teljesen kezelhető srác:-) És hogy enyémekkel általában tényleg nincs probléma.

Laga,
Ha jól emlékszem az írtad, Teus megérkezése "borította ki" Vilmost, még beteg is lett miatta. lehet, hogy annyira nagyon fel akarta magára hívni figyelmeteket, hogy egyszerűen úgy maradt. Hiába bizonyosodott meg róla, hogy nincs rá szükség. Az alaptermészete talán nem hagyja nyugodni. Esetleg keress a neten gyerekpszichomókust, hátha van ötlete a helyzet javítására.

Hmmc,
Asszem már beszéltünk anno itt nálunk, hogy Marci is hasonlóan túlszárnyalja érdeklődésben és tudásban a kortársait, mint Dorina tette ilyen korban (gondolom a lányzónak most sem lanyhult az érdeklődése:-) Neki is uncsi az ovi, komoly lelki megterhelés oviba járnia "nomál napokon", mikor nincs semmi extra foglalkozás, program. Olyankor kedvetlen és újabban kicsit sírdogálás is itthon reggel, pedig eddig elfogadta az oviba járást, megértette, hogy ebbe a korba ezt kell tenni. De tegnap pl. esdeklő szemekkel kért, hogy inkább hadd menjen el dolgozni, mint ovizni:-( A szivem szakad meg, de ha nem vinném, szerintem még roszzabb lenne jövőre újra kezdeni. Dorina hogyan "élte túl", egész nagycsoportig hasonló maradt a hozzáállása, vagy van remény némi változásra?

Na, ennyi, megyek bepótolom a lógenyászást, amit itt követtem el szeretteim terhére :-))

Viki
ccviki
 
 

 
 

Cas,
Köszönjük a foglalást. Mindenképpen szeretnénk menni!
Lillának éjjel még láza volt, most csak hőemelkedése van. De úgy néz ki én is elkaptam. KépKép Tegnap az egész napot végigüvöltötte, és úgy néz ki ma se lesz jobb. Kép Az egyik pillanatban még mosolyog, utána teljesen váratlanul meg elkezd zokogni. KépKép
Nekünk a doki néni mondta a fél kúpot.

Laga,
Nekem még lennének kérdéseim Vilmossal kapcsolatban. 1-1,5 évesen milyenek voltak az alvási szokásai? Mivel játszott és mennyi ideig? Evés, séta közben hajlandó volt egy helyben ücsörögni?
A doki néninket kérdeztem Lillával kapcsolatban, és mondta, hogy igen nem lesz egy nyugodt gyerek, és az is lehet, hogy hiperaktív lesz. Meg kell próbálnunk fejleszteni, hogy egy-egy játékkal minél hosszabb ideig játszon.
Valószínűleg én se fogom tudni kezelni ha az lesz. KépKépKép Eléggé pánikba vagyok. Kép

Boglárka,
Én eddig úgy tudtam, hogy a GYED-GYES időszak beleszámít a nyugdíjba. Viszont a nappali tagozatos felsőoktatásban résztvevők ha nem fizetnek külön akkor nekik nem számít bele a tanulással töltött idő. Régen beleszámított, és én is itt szívtam meg, hogy senki nem mondta, hogy már nem úgy van.
myra
 
 


Míg megírtam a litániámat, más is írt. KépKép

Hmmc,
De jó nektek, hogy a LivingLab-os is bevált. Én azzal jóval kevesebbet tudok Lilla orrából kiszívni, és ugyanúgy sokkot kap tőle. Kép Gyógyulást a családnak!!! Kép

Viki,
Egy kép a kedvedért. Kép Igaz még decemberi, de most nincs fényképezőgépünk.

Kép
myra
 
 


Sziasztok!
jobbulást a betegeknek
hasonló tüneteket produkál Enikő is, hirtelen visítás, orrfolyás. Neki láza nincs, csak időnként csúnyán köhög, szerintem, amikor a taknyot hamarabb tüdőzi le, mint le tudnám szívni. De én nem nyílvánítottam őt betegnek.

Viki!
nem lehetne Marcit nála nagyobbak csoportjába rakni? Bár még az sem lenne teljes szellemi kihívás, de hátha enyhítené a tétlenségét.
rakok fel Neked egy képet, ha már olyan szépen kérted Kép
Kép
szilvamag
 
 


Viki
Dorina az ovit úgy oldotta meg, hogy nem járt csak nagycsoportba, oda is csak hosszas könyörgés után. Ugyanis nem bírtam nézni, hogy minden reggel hányással indul a napunk és az oviban ezt folytatja. Az orvos azt mondta rá, hogy ideg alapon megy a hasa és ha jót akarok a gyereknek és meg tudjuk oldani akkor ne erőltessük.
hmmc
 
 


Látom egy páran orrszívó gonddal küszködtök. Hát én is.
Nekünk most kellene, mert légcsőhurutja van a drágaságomnak, és most kezdenek felbomlani a dolgok az orrocskájában és nem nagyon tudjuk kiszedni. Van elektromos, de annak a hangjától üvölt. MOst vettünk pumpásat, de az elég béna, elég rövid az a része, amit az orrba kell beledugni. Úgyhogy meg vagyunk lőve...
noncsi77
 
 


Myra, Szilvi,
Köszi a képeket, édesek a kicsik! Jöhetnek minél gyakrabban, mostanában úgyis ezekért járok csak erre, bocsi :-)) Olivér csak fél-1 órát alszik ebéd után, éjjel is többször fel kell kelni hozzá visszaaltatni, úgyhogy tökéletes szellemi formában vagyok! Nem érdemes szövegeket olvasnom, mert már csak betűket olvasok össze , értelmezés lassan nem várható el tőlem:-)

Szilvi,
Marci olyan kis- ill. középső csoportba járt (jaj, de nagyképű vagyok azért a pár hétért:-), ahol a gyerekek mind idősebbek voltak nála. De ez nem igazán jelentette, hogy talált magának hasonló érdeklődésű társat barátnak. Csak a foglalkozásokon találta fel magát, ovónénik imádták meg a gyerekek is. (A mostaniak is:-) Illetve volt pár barátnője abban a csoportban, barátja egy se:-) De nyáron jött egy új vez. ovónő, aki szerint Marci lett a túllétszám, mert nála mindenki idősebb és magasabb volt (he-he-he). Mondtam neki, hogy a nagycsoportos foglalkozások által talán jobban beilleszkedne a többiek közé, de szerinte meg a tudása miatt lesz majd népszerű az új középső csoportjában. Ja, majd ott hirtelen extrovertálttá válik a hasonló magas gyerekek között az én eléggé tartózkodó, befelé forduló fiam:-) Végülis vitáztunk az év eleljén és Marcinak engedtük át a választást, ő vett egy mély levegőt és megpróbálta. Nem önszántából, hanem miattunk felnőttek miatt :-(
Na, majd meglátjuk, ha rendszeresen búskomor és gyomorfájós lesz (mert már ez is előfordult), nem viszem őszig.

Hmmc,
Ó, az már nagyon durva volt Dorinánál! Akkor én sem adnám oviba, ha ilyen tüneteket produkálna. Már szólt néha, hogy fáj a gyomra, szerintünk is a szorongás miatt, de még csak párszor. Még várunk, mert úgy érezzük az elmúlt 2 év ovis tapasztalatai alapján, hogy ősszel sem fog javulni
a hozzáállása. Ha meg ilyen távolságtartó marad a korosztályától, csak mert erőszakosabbak és kajlábbak, érdektelenebbek nála, akkor pont az iskolakezdést nehezethetik meg a beillszkedési problémák. Mert ott is lesznek olyanok, akik nem agyra gyúrnak, mint ő:-)

Noncsi,
Sajálom, hogy ennyire ijesztő a kicsinek a porszívó, de ez egy szükséges rossz! Azt a pár pillanatot túl kell élni, hogy hatékonyan megszabaduljon az orrváladéktól. Azon kívül, hogy nem kap tőle levegőt és zavarja az alvásban meg a közérzetét a teli nózi, a pangó a váladék töményedhet bacikban és mindenféle csúnya szövödményeket okozhat!
Viki
ccviki
 
 


Noncsi!
próbáltad helyettesíteni a porszívót - magaddal Kép
nem mindenkinek jön be, de én szinte a kezdetektől magam szívom, és bevált (hű de hülyén hangzik Kép)
könnyen tudod változtatni az erősséget és mindenhova magaddal viheted
jobbulást nektek (is)

Viki!
másik ovi szóba sem jöhet?
szilvamag
 
 


Viki!
hogy legyen miért bekukkantanod Kép
Kép
Kép
szilvamag
 
 


Anyám mindig ki tud akasztani! MOst éppen nekiállt okítani, hogy miért nem pontosan ugyanakkor alszik mindig a gyerek, pedig ha 1 hétig erőltetném, akkor megszokná, így meg szenved (?!?!?!), és milyen rosszul csinálom (már megint)! Kép
Miért kell engem mindig csesztetni ilyen hülyeségekkel?!
Nem kakukkosóra, hanem gyerek!
ÁIlyenkor mindig hozzáadok +10 km-t a lakáskeresési kör sugarához! Kép
Na most jól kimérgelődtem magam!
Majd jövök még...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok

Hmmc
nem tudom, hogy még mikor van az évben, de ha ma tartjátok, akkor Sárának Boldog Névnapot kívánokKép

Laga
Nektek pedig kitartást ehhez a cirka 70 naphoz! Talán, ahogy írtad az új lakásban, új körülmények közt új alapokra lehet helyezni a dolgot, és javulni fog a helyzet Vilmossal kapcsolatban.
Addig is próbálj meg vele kicsit "elnézőbb" lenni, bár tudom, hogy ez piszok nehéz, mert vannak gyerekek akik kihasználják, és rosszabbul sül el a dolog mint előtte volt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Cas!
nyugi, mi is mindig hülyék vagyunk, de szerencsére aztán legalább elismeri anyu, hogy mégis milyen jó lett/ jól csináltuk (nem véletlenül keresek én is a Flóriánig lakást anyuéknak Kép)
azért van abban valami kis igazság, hogy jót tesz a rendszeresség a gyereknek
szilvamag
 
 


Mucus
Köszi Sára nevében is.
hmmc
 
 


Alvás: ezek szerint nekem nagyon jó dolgom van Korival. Amikor elkezdi a fülét birizgálni, szemét dörzsölni, saját haját hátul cibálni, akkor tudom, hogy álmos. Beviszem a külön szobájába, felhúzom a zenélőt és cumit kap. 80%-ba egyből alvás van, ha nem akkor is hagyom az ágyba és nem is megyek be hozzá. Feláll, játszik a dolgokkal, aztán úgy eldől, mint a zsák, és így alszik el (többnyire cumi nélkül, aminek örülök). Viszont időpont rendszer sosincs, talán majd lesz.

Laga
Én is az úszást javasoltam volna, de ha utálja, akkor nem szabad. Aranyholdnak igaza van, a korizást 3 éves kortól ajánlott. Hétköznap és hétvégén is van oktatás a műjégen, ismerek néhány jó oktatót ott.
Aranyhold a jégkoronghoz előbb korcsolyázni is tudni kell, mert amíg ez nem megy, addig a hokibot csak balesetveszélyt okoz.

Myra
Lillának jobbulást!

Hmmc
Jobbulást nektek is! Korinak be vannak duzzadva a felső fogai, és persze 3-4-szer kel éjszaka.
SÁRÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT! Kép

Kajálás: érdekes, én nem adtam olajat és vajat sem. Bár üveges kajákat adok, abba meg van, ha jól olvasom.

Cas
Nyugi! Annó anyósék azzal csesztettek, hogy miért nem fürdetjük a gyereket egyidőben? Akkor még nem lehetett, ma már nem gond. Szerintem mindennek eljön a maga ideje, nem?
nikcsi
 
 


Mi van evvel a nyugdíjjal? Ezt honnan tudom, hogy én vagy cég fizeti-e?
Ja és még valami, annak hol lehet utána járni, bebizonyítani, hogy betöltött egy éves kor után vissza lehet menni dolgozni? Kolléganőm szeretne visszamenni, okt.-be lesz 2 Dóri, de nem vették most vissza, pedig nagyon akarták, de a törvény miatt mégsem. Én úgy tudtam, hogy betöltött egy év után vissza lehet menni, ráadásul gyed megtartása mellett.... Kika hol vagy?
nikcsi
 
 


Nikcsi!
nem tudom ,mi váltotzott azóta, de 2004-2005-ben bármikor visszamehettél dolgozni. Ha teljes munkaidőben, akkor nem járt semmi, ha csak félben akkor le kellett mondani a Gyed-ről és Gyes-t kaptam helyette. Úgy tudom, hogy azóta csak az óraszám megítélése változott.
Ha nem kellett mindenféle papírral rohangálnod a szülés után, hogy kapd a Gyást, Gyedet, stb, akkor a céged mindent intéz. Persze akkor sem árt rákérdezni néha náluk
szilvamag
 
 


jujj, már megint lemaradt, de pótolom:

BOLDOG NÉVNAPOT SÁRA!!!!
szilvamag
 
 


Hmmc
Sárának boldog névnapot kívánunk! Kép És jobbulást!

Na ma éjjel alvás ügyban szigor volt. Éjjel felkelt Fanni 2-kor, megszopiztattam. Aztán felkelt 3/4 3-kor, akkor még elringattam. Majd 40 perc múlva ismét. Azt mondtam, hogy ennyi elég, a derekam leszakad, mindkét kezem zsibbad, és nem vettük ki az ágyból. Felkeltünk, hogy lefektessük, -mert állt- és simogattuk, de nem vált be. 40 percen keresztül állva sírt.Végül egyszer elfáradt és lefeküdt elaludni. Elég kemény volt, és igazából örlődök, mert félek mindig, hogy a foga fáj és azért sír. De aztán meggyőzőm magam, hogy akkor csak nem múlna el a fájás rögtön, ha ölbe veszem. Így reggel 8-ig aludt, míg máskor 5-kor is felsír és bekéretőzik hozzánk, mert az ágya a mi ágyunk végébe van, és kaparja a mienket meg nyújtozkodik, hogy vegyük ki.

Noncsi
Mi is sokáig nem mertük porrszívózni Fanni orrát, mert óvatosan, gyengéden csináltuk és ő mindig sírt és forgolódott, és féltünmk, hogy kiszúrom a szemét vele. Aztán az ügyeletet ki kellett hívni és a dokinő nagyon rendes volt, mert megmutatta, hogy erősen le kell fogni a fejét egyik irányba, hogy ne tudja forgatni. És ki kell szívni, mert a bacik elszaporodnak, ekkor már sárgás folyadék jön belőle. És tényleg először üvöltöütt, de látta, hogy nincs mit tenni és a megfázás végre már elég jól tűrte az orrszívást. És úgy csinálta, hogy szívás előtt orrába csepegtetett sóoldatot, hogy feloldja, mi is így csináltuk és így sokkal könnyebb volt.
boglarka
 
 


Nikcsi
Én a cégtől továbbra is kapom a fizetési lapom és ott már nem vonják a nyugdíjat. Utánnajárok még gyorsan az adóbevallás előtt.
boglarka
 
 


Hmmc,
Sárának Boldog Névnapot! Kép

Nikcsi,
Köszönjük. Kép Lillának láza már nincs, de iszonyúan köhög és folyik az orra.

Én úgy tudom idéntől GYES mellett már nem csak 4 hanem 8 órában is lehet dolgozni.
myra
 
 


Noncsi
A szájjal szívás nekünk is bejött, a gyerek nem ordít annyira, és elég hatékony. (Legalábbis eddig még mindig ki tudtam pucolni vele az orrát.)

Hmmc
Sárának innen is boldog névnapot! Mit kap? Hogyan ünnepeltek?

Szilvi
Persze én is elújságoltam, hogy a gyerek 2 napja szinte önállóan eszik, persze erre csak nagy hümmögés volt a válasz. (Illetve félig viccesen, hogy milyen gonosz anya vagyok, hogy nem segítek a kölöknek... azt ugye már meséltem, öcsémet milyen nehéz volt az önálló evésre és a darabos kajára szoktatni, persze az bezzeg a gyerek hibája volt!)
Anyámnak különben világ életében ez volt az eljárása velem szemben, ami jól alakult, azért sosem kaptam elismerést, a legkisebb hibáért viszont óriási leszúrást... Kép
Lakás: most ott tartok, hogy Aquincumnál beljebb biztos nem veszünk! Kép

Niki
Sebinél is csak most szenvedünk, mert 1 alvás néha még kevés, 2 meg már sok, amíg stabilan kettőt aludt, addig pontosan megvolt, hogy mikortájt mennyit szeret aludni.
Lassan átáll majd a csak-ebéd-utáni alvásra, de még sokszor kidől előbb, szóval alakul. De én ezen egyáltalán nem vagyok meglepődve, mostanában kicsit nehezebb tervezni a napunkat, de majd kinövi, és akkor megint oké lesz.
Anyám meg minden bolhából elefántot csinál, nemcsak a gyerekkel, hanem mindennel kapcsolatban - hát igen, túl sok ideje van... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Nikcsi
GYED mellett most sem lehet semmiféle munkát vállalni.
A GYED a gyerek 2 éves koráig jár. Utána a GYES, ami fix összeg.
A változásról annyit tudok, hogy GYES mellett lehet visszamenni dolgozni az eddigi 4 óra helyett 8 órában is.
hmmc
 
 


Köszönjük Sára nevében a jókívánságokat Kép
hmmc
 
 


Viki, Laga!
lehet, hogy őrült ötlet, de nem próbáljátok meg összeereszteni őket? Ha bejön, pedig esetleg egy oviba iratni őket?

Cas!
ha jól emlékszem, Kingánál az átállásnál előbbre hoztam az egyszeri alvás idejét, aztán az tolódott ki ebéd utánra. Ha Sebi elalszik babakocsiban (nem emlékszem mit mondtálKép), akkor
próbáljatok mindig sétálni menni, hátha segít neki.
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Visszatértem! Mostantól (majdnem) minden nap írok egy mesét ide a kiskölköknek! Figyelem! Jön az első mese!...


Marék Veronika
Jó éjszakát, Annipanni!

Boribon és Annipanni szamóca-szedésből térnek haza.
Amint mennek, mendegélnek, egyszer csak megpillantanak egy nyivákoló kiscicát.
- Mi a baj? - kérdezik.
- Éhes vagyok - mondja a kiscica.
- Gyere velünk kiscica. Adunk neked vacsorát.
Most már hárman mennek hazafelé. Otthon megvacsoráznak. Szamócát esznek kiflivel. A kiscica tejet eszik, mert nem szereti a szamócát.
Vacsora után megfürdenek. A cica is jól megmosakszik - víz nélkül! Õ inkább tisztára nyalja magát. Fürdés után Annipanni mesét mond. A kiscica is nézegeti a mesekönyvet.
A mese után Annipanni azt mondja:
- Most aztán aludjunk!
Boribon körülnéz.
- Hová lett a kiscica?
- Biztosan hazament! - mondja Annipanni.
Annipanni lefekteti Boribont.
- Jó éjszakát, Boribon! Aludj jól!
Azután ő is lefekszik.
- Jó éjszakát, Annipanni!
De Annipanni valami zajt hall. Valaki nyávog.
- Ki nyávog? Boribon? Nem, Boribon már mélyen alszik.
A fürdőszobában nincs senki. A konyhában sincs senki.
- Akkor hát ki nyávog? Megvan!
A kiscica előbúlik egy könyv alól.
- Miau! Engem nem fektettél le!
- Azt hittem, hazamentél!
- Nem is tudom, hol lakom... Már három napja eltévedtem. Hadd maradjak nálatok!
- Itt maradhatsz kiscica. De hova fektesselek?
Töri a fejét Annipanni, de nem jut eszébe semmi.
De a kiscica hamar talál magának jó meleg helyet Annipanni papucsában!
Most már mindenki alszik.
- Jó éjszakát, Annipanni!
Alhatsz te is.


Remélem tetszett mindenkinek!

Dorina
dr_dorina
 
 


köszönjük a mesét Dorina

és hol alszik a kutyusotok? a papucsodon vagy a saját házában?
szilvamag
 
 


Sziasztok!
Nálunk is vacak éjszaka volt, valami lehet a levegőben. Ráadásul jön Matyi foga, de szerencsére csak annyi, hogy állandóan kakil, és tiszta piros a feneke. Kép

Sárának nagyon boldog névnapot kívánunk mi is! Kép

Dorina, köszi a mesét, nagyon aranyos volt! Kép

Cas! Nekem a nagyim szeretne mindig beleszólni mit hogy csinálok, de én nem hagyom magam. Legutóbb már mondtam neki, hogy had rontsam már el én a saját gyerekemet! Szerencsére nem sértődős és már ismer annyira, hogy tudja, ha valamit a fejembe veszek, akkor beszélhet, ahogy csak akar, semmi hatása. Kép
aranyhold
 
 


Szilvamag
Beni az ajtó előtt alszik egy pokrócon.

Aranyhold
Nagyon szívesen!
dr_dorina
 
 


Mi még továbbra is dögrováson. KépKép

Képzeljétek elfelejtettem, hogy kint elérhető közelségben hagytam a teás kancsómat, és mivel szívószál is volt benne, Lilla lecsapott rá amíg teregettem. Az én alig ivó lányom csak úgy döntötte magába. Iszonyúan ízlett neki. KépKép Mézes-vaníliás Twinings kamillatea volt benne. Remélem nem lesz semmi baja tőle. KépKép

Nálunk az a baj, az egy alvással, hogy Lillának elég lenne, ha tudna hosszút aludni. De nem tud. Így délután 4-5 körül még egyszer le kell tennem, de ilyenkor már csak 1/2 órát alszik.
Azt nem tudom, hogyan lehetne rávenni a hosszabb alvásra??

Dorina,
Köszönjük a mesét! Kép
myra
 
 


van ízlése Lillának
próbálj valamilyen gyümiteát adni neki, de szerintem ebben sincs semmi rossz, hacsak nem aroma van benne
vagy csak a tiltott gyümölcs ízlett?

Laga!
voltatok? milyen volt?
szilvamag
 
 


Viki
Legelőször is egy kép a kedvedért!
Sebi annyit balhézott a billentyűzetért, amikor az ölembe veszem netezés közben, hogy szóltam az apjának hozzon neki egy kiszuperáltat a munkahelyéről. Lesikáltam szappanosvízzel, és mostmár nincs vita! Kép
Kép

Szilvi
Igen, pont ez történik magától, a délelőtti alvását tolja egyre későbbre, általában alszik egy jó nagyot, utána ebédel, és aztán estig bírja a strapát. Ha reggel későn kel, akkor meg már kibírja ebéd utánig. Úgyhogy nem lesz itt gond (most sincs). (Ja, és köszi a babakocsis ötletet, már magamtól is rátaláltam, és ha kell egy kis délutáni pótszunya, mert a délelőtti rövidre sikerült, akkor séta közben megejtjük, így jókedvű estig. Kép Ja, és ha fáradt, akkor 5 perc alatt elalszik a kocsiban, mindegy melyik, ha viszont nem, akkor hamar elunja, és ordítani kezd...)
Asszem te írtad, hogy kell vmiféle rendszer a gyerek életébe, és ezzel egyet is értek, így az étkezések nagyjából mindig ugyanakkor és ugyanúgy zajlanak, a napirendben ugyanott megyünk sétálni/csavarogni, esti fürdés-vacsi-alvás is állandó rutin szerint zajlik nagyjából azonos időben.
De nem akarom beidomítani a gyereket, én be voltam, évekbe tellett, mire akkor tudtam aludni, amikor fáradt voltam, és nem akkor, mikor eljött az ideje.
(De komolyan, még egyetemista koromban is felpattantak a szemeim reggel 9-kor, pedig akkor már nem laktunk otthon, és ha hajnalban estünk be az ágyba, és nem pihentem ki magam, akkor is felkeltem, és kóvályogtam egész nap, mert persze nappal se tudtam aludni, hiszen akkor nem volt ott az ideje.)
Egyetértek, a gyereknek rendszerre szüksége van, mert biztonságot nyújt neki is, nekem is. De ez a rendszer szerintem ne legyen túl szigorú, mert akkor a gyerek rugalmatlanná válik, és megőrülünk, hogy mindent az ő percre pontos napirendjéhez kell igazítanunk, különben kiborul. Szerencsére Sebi általában jól tűri így az életet, bár ez biztos alkat kérdése is.
Meg egyébként egész egyszerűen nem lehet megetetni, amíg nem éhes, és nem lehet elaltatni, amíg nem álmos, szóval amúgy se lenne mit tennem!
(Most jól összeszedtem itt neked, hogy mit fogok elmagyarázni anyunak, köszi! Kép És bocsi!)

Dorina
Köszönjük szépen a mesét! Holnap várjuk a következőt! Kép

Aranyhold
Igen, csak egy nagyit könnyebb leszerelni, mint egy erőszakos anyát, aki túl közel lakik, túl gyakran telefonál, és sokszor addig őrli az idegeimet, amíg fel nem adom (utálok veszekedni, utálom a hisztijeit, így ha elég kitartó, tudja, hogy eléri, amit akar).

Laga
Hol voltatok?

Myra
Csipkebogyó vörösáfonyával tényleg finom, mindkettőt lehet kapni, leforrázod, ázni hagyod, és kész a finom babaital. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas!
itt vitának semmi helye
tökéletesen csinálod Kép
azt az elkövetkező kb 30 évet meg majd kibírod valahogy, aztán szekálhatod a menyed mint egy mindenttudó nagyiKép
szilvamag
 
 


Szilvi
Köszi a biztatást! Jól esik nagyon! Kép
(Mert persze ilyenkor mindig lehurrogom, de aztán elbizonytalanodom, vajon tényleg jól csinálom-e...)
Anyósnak meg szörnyű leszek, azt már most látom, de legfeljebb nemcsak a fejemben, hanem a lakásban is kitapétázom, hogy "Élni, és élni HAGYNI!". KépKépKép
Néha belegondolok, hogy szegény anyósom mit tűr már 30 éve nagyanyóstól... persze emiatt abszolút megért, és semmibe se akar beleszólni. Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas! Anyu pont azért nem szól bele semmibe, mert nagyi mindig beleszólt az ő dolgaiba és emlékszik rá, hogy milyen rossz volt. Szóval még nem biztos hogy szörnyű anyós leszel! Kép
aranyhold
 
 


Azt akartam már többször kérdezni, hogy egyikőtök sincs fent a wiw-en?!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas!
nagyon szívesenKép
tudom milyen ez, bár szerencsére nálunk nem ennyire durva és utólag azért elismeri, ha "ügyes" voltam
mi az a wiw?
szilvamag
 
 


megnéztem - iwiw
engem is próbáltak berángatni, meg is néztem, de nem igazán tetszett
jobban kedvelem a babanetet Kép
szilvamag
 
 


Sziasztok!

Az Istvános topikból olvaslak Benneteket rendszeresen, Óbudán lakom és a Margitba jártam terhes tornára, innen a "kötődés".

Szeretném megkérdezni, hogy ahova úszni mentek a gyerkőcökkel (Kaszás és Budakalász, ugye?), oda hétvégén el lehet menni úgy is babával, hogy rendes babaúszásra nem járunk? És ha lehet, akkor azért abba a medencébe csak babákat engednek?
Kisfiam Benedek ma 10 hetes, szeretném őt is elvinni a férjemmel, de csak "pancsizni", ha ez lehetséges lenne.

Előre is köszi a segítséget!

Erika

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Cas,
Nekem küldhetnél meghívót rá, mert anno én elutasítottam, de most Szilveszterkor derült ki, hogy egy nagyon régi ismerősöm akit 1 éve próbálok utolérni ott megtalálható.

Szilvi,
Úgy tűnik Lilla ízlés terén nem hazudtolja meg a felmenőit. KépKép Megnéztem a teás dobozt és az volt rajta, hogy: kamilla, vanília és méz darabok. Ebből csak a mézdarabokat nem tudom elképzelni a filterben???

Ilba,
Budakalászra a Cseppek házába, nyugodtan mehettek akkor is ha egyébként nem jártok úszni, és mindannyian belemehettek a vízbe. Itt találsz térképet: http://www.gezenguz.hu/
myra
 
 


Ilba!
előbb hívd fel őket, mert a Cseppek házában a babaúszás csak 6 hónapos kortól van!

Szilvi
szilvamag
 
 


Myra!
végülis kikristályosodik a méz egy idő után,
szilvamag
 
 


Aranyhold
Kép

Wiw
Szerintem jó buli, főleg most, hogy pár hete felpörgött mert feljavították, egyre jobban terjed, és rengeteg új ember jelenik meg. Én is most találtam meg egy évek óta "elveszett" barátnőmet, illetve egy csomó ált. isk. osztálytársamat, akikkel hamarosan szervezünk egy sörözést, mert vagy 15 éve nem találkoztunk, vicces lesz.
Myra: meghívó megy.
Szilvi: küldjek neked is?
Többiek?
Ja, most néztem meg, a meghívó küldése szolgáltatás átmenetileg szünetel, de amint lehet küldök!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas! Én fent vagyok a wiw-en, keress meg! Kép Mostanában én is odaragadtam, annyi régi ismerőst találtam, és olyan jó nosztalgiázni kicsit! Mi sajnos nagyon szétszóródtunk talira nincs túl sok esély. Kép

Ilba, azt nem tudom, hogy pancsizni mikortól lehet menni Budakalászra a Cseppek házába, de babaúszásra csak akkor ha megkapta az oltásait. Ez régen az 5 hós oltás után volt, de most ilyen már nincs, csak 2-3-4 hós. Szerintem kérdezz rá telefonon. Talán szülői felelősségre lehet menni előbb is. (Bocs, Szilvi, nem tudtam megállni, hogy ne pontosítsak! Kép)
aranyhold
 
 


Helló!
Itt a második mese!...

Marék Veronika
Annipanni, hull a hó!

Egy téli reggelen Boribon kinézett az ablakon és csodálkozva kiáltotta:
- Annipanni, hull a hó! Gyere menjünk ki!
- Remek ötlet! - ujjongott Annipanni.- Gyorsan öltözzünk fel!
Mire kiértek, elállt a hóesés. A puha, fehér havon gyorsan siklott a szánkó. Azután hógolyókat gyúrtak, és jól megdobálták egymást.
Annipanni készített egy óriási hógolyót.
Boribon megszeppent.
- Juj, Annipanni, ezzel akarsz megdobni?
- Nem, te kis buta! - mondta Annipanni.- Hóembert csinálunk. Segíts te is.
Elkészült a hóember. Szép hóember lett. Gomb a szeme, sárgarépa az orra, faág a haja. Boribon nagyon örül neki.
Ám Annipanni egyszercsak kézen fogta Boribont.
- Haza kell mennünk. Ebédidő van.
- Ne, ne! Maradjunk még!- könyörgött Boribon.
De Annipanni szigorú volt. Felültette Boribont a szánkóra és húzta, húzta hazafelé.
Hirtelen megállt, mert a szánkó könnnyeb lett. Hátrapillantott. Boribon nem volt sehol! Csak a nyomai látszottak...
A nyomok a hóemberig vezettek.
- Ne haragudj, Annipanni!- kérlelte Boribon.-Úgy megszerettem a hóembert! Ne hagyjuk itt egyedül!
- Jól van, nem bánom! Vigyük magunkkal- egyezett bele Annipanni.- Majd odatesszük az udvarra.
Ügyesen felrakták a hóembert a szánkóra és hazaindultak. Boribon vigyázott, hogy a hóember le ne essen a szánkóról. Hazaérve óvatosan az udvarra állították. Lesöpörték magukról a havat és bementek a jó meleg szobába. Meg is ebédeltek. Rántott húst ettek krumplipürével.
Ebéd után elégedetten néztek ki az ablakon a gomb-szemű, sárgarépa-orrú, faág-hajú hóemberre.
- Jaj, de jó, hogy esett a hó!- gondolta Boribon.

Remélem ez a mese is tetszett!

Dorina
dr_dorina
 
 


Aranyhold
Megvagy! Kép
Hát igen, mi meg szinte mindannyian egy kerületben lakunk, mégse találkoztunk ezer éve... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Helló!
Mostantól napi vers is lesz! Hurrááá!!!

Csoóri Sándor
Hókutya

Csináljatok
hóembert,
én csinálok
hókutyát,
hószőrű komondort,
amilyen még sosem volt.

Így gondolom
úgy gondolom,
kész is már a komondorom,
szájában jégcsap,
csont helyett azt kap!
dr_dorina
 
 


Cas

Sebinek Boldog Névnapot kívánokKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Cas
Ha ma ünneplitek akkor nagyon boldog névnapot kívánunk Sebinek!!
hmmc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?