Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildi: ne izgulj az oltás miatt, ugyanazt kapjátok mint a 4 hóson, úgyhogy nem lesz baj. Mi majd 2 hét múlva megyünk, mert mindig csúszott egy kicsit, és meg kell lenni a két szuri közötti időmennyiségnek.
Hol lehet az interneten ilyen új dolgokat féláron vásárolni?
Ákos nem nagyon ül, viszont egyedül hasrafordul. Bármikor, bárhol. Vissza még nem. De ha pl. a karomban dajkálom, állandóan "hasizmozik".
Hol és mit dolgozik Tamás? Mert mi nem tudunk róla. Arról viszont igen, hogy az ecetben vesztek lakást, Tibi találkozott ott Tamással és ő mondta, hogy az anyuja is ott vesz. Oda költöznek Laci bával? És mi lesz a mostani lakásukkal? Eladják?
Van egy mezőtúri ismerősöm, Sipos Éva. Most Klajóné, unokatesóm felesége, a fősulin ismerkedtek meg. Ismered?

Virág tegnap este papánál aludt, volt egy kis nyugink. Régen tök sokat járt papához, mióta Áki megvan, nem nagyon akar menni. Hát végülis megértem... Eddig nem is tudtam, milyen könnyű egy gyerekkel Kép

Mi újság csajok? Nem ír senki? Így nem fog pörögni a topic Kép
ÍRJATOK!
Évianyu
 
 


Sziasztok!
Én ma már egyszer próbáltam írni, de megint elszállt.
Mi is szerdán kapjuk az oltást, az új oltóanyaggal, de két szuriba, mert így három ezer ft-tal olcsóbb, viszont ua.az anyag, tehát elvileg mellékhatások nélkül kellene lezajlania.
Szerencsére nekünk etetőszékünk van, dönthető támlás, ülésszűkítővel, később pedig szét lehet szedni asztalka+szék-re (hát ez nem lett valami magyaros).
Viszont járókánk az nincs, de kellene, de használtan is 12e-nél kezdődik.
Évi!
Én a babaszobán az apróhirdetéseket megnézem minden nap, néha többször is. Jó dolgokat lehet kifogni.
Ildi!
Perfektes mérlegképesre járok. Hát ennyi idő alatt (1,5 év) nem igazán lehet elsajátítani még az alapokat sem. Val.színű a pénzre megy ki az egész.
Jó fej az oktató, csak néha az az érzésem, hogy ő maga sem érti azt amit tanít.

Nekem is el kellene kezdeni fogyizni mert mindjárt itt a tavasz, kb.7-8 kg. fölösleg van rajtam alsóhangon, ennél csak többet kellene leadni. Nem akarok egész nyáron topis ruhákba járni, viszont a sztreccs polókba elég érdekesen nézek ki.
Reménykedem, ha jön a jó idő, állandóan sétizni fogunk, meg jön az a sok fini gyümölcs, talán akkor megindul lefele.
Na megyünk vacsizni! Este még jövök!
Kép
cipó
 
 


Sziasztok!

Megint lement 1 kg. 87 kg vagyok! Hipp-hipp-hurrá! Bárcsak így menne nyárig!
Ákosmákos ma 5 hónapos!
Ha délután alszik, visszajövök!

Évi
Évianyu
 
 

 
 

Évi!
Hogyan fogyizol? Csak az édességet vontad meg, vagy van valami más turpisság?
Nekem is el kell kezdenem!
angi
cipó
 
 


Angi! Mivel te nem szopiztatsz, nyugodtan elkezdheted rendesen a fogyit. Én Virág után úgy csináltam, hogy kalóriacsökkentés-mozgásnövelés. Mivel azt nem bírom ki, hogy ne egyek, és a különböző előírt diétákat sem tudom betartani, ezért általában reggeliztem, ebédeltem rendesen ami az ebéd, de este már csak könnyűt és minden nap (vasárnap kivételével) torna. Szóval nekem ez lesz. (és ha megkívántam a csoki, 1 héten 1x ettem, de keveset). Szóval ez inkább életmódváltás, mint fogyókúra. A fogyókúrát azért sem szeretem, mert ha abbahagyom, visszajön amit leadtam. Így meg kialakítok egy olyan életmódot, amit ezután mindig követni fogok, és ha elhagyom a napi tornát, nem hízok vissza. Persze akkor is heti 2x kell mozogni valamit.
Most, mivel nagyon sok rajtam a plusz kiló, elég, hogy visszavettem a kalóriából. Reggeli, ebéd, 6 előtt vacsi. Semmi mellézabálás. Ha nem bírom, gyümölcsöt eszek. Inni meg light-os italokat vagy 100%-osat, amihez nincs hozzáadott cukor. Plusz hetente kb 4x min. 1 óra, de inkább 1,5 óra intenzív (nem kirakatnézelődős) babakocsizás.
De lassan el kell kezdenem az ittoni, kazettás tornát, mert kevés lesz egy idő után a kalóriacsökkentés. Csak nekem nem egyszerű a szopi miatt. Aztán ha Ákosmákos végre kanalazni fog, újra elkezdek edzőterembe járni. Vagy lehet, hogy még hamarabb. Majd meglátom.
Remélem nem írtam összevisszaságokat, érthető ugye?
Évi
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk az oltásról. Semmi sírás nem volt. Ismételten megállapítottam, hogy tényleg nagyon jó ez az új oltás. A többi baba, akik a régit kapták, úgy üvöltöttek, mint a sakál. Olivér meg csak rötyögött rajtuk Kép Egyébként mi nem ugyanazt kaptuk, mint 4 hósnak. A dokibácsink spórol nekünk, így most sima Infanrixet kapott+mellé Sabin cseppet (egy szuri+egy kanál lötyi) , nem kellett megvenni az Infanrix-IPV-HIB-et, ami 4000-el drágább. Az előző oltás előtt gyanús volt nekem, hogy mi nem teljesen az új oltási rend szerint kapjuk a szurikat, ezért felhívtam a fővárosi ÁNTSZ-t és ott azt mondta a járványügyi osztály vezetője, hogy ez így is teljesen rendben van.

Évi! Gratula a mínusz kilókhoz Kép Rám csak fölfele jönnek Kép Mondjuk aki szemrebbenés nélkül felfal egy egész tepsi sütit, az ne csodálkozzon...
A Vaterán és a babaszobán szoktam vásárolni dolgokat. Újat is és használtat is. Nagyon jó cuccokat vettem eddig, nemcsak Olinak, hanem magamnak is. És sok mindent eladtunk, amire már nem volt szükségünk. Legutóbb Tamásnak 4 pár sportcipőjét adtam el, amit már úgyis csak ide oda pakolgattam, mert nem használta őket, költözéskor csak ki lettek volna dobva. De a babaruhákat is így adom el, amiket kinő Oli, meg egy csomó más dolgot, videót, minidiscet stb.
Szóval nekem bejött ilyen célból a vatera, ami egyébként jobb, mint a teszvesz.

Ildi

Kép
vrucsincá
 
 


Sziasztok!

Szivi: az óvodai beíratkozás március 20-21-én lesz. Azt tudtam meg, hogy tavaly úgy volt, hogy a szept30-ig született gyerekeket vették fel, a többiek bölcsi. Állítólag idén lehetőség van rá, hogy akkortól vegyék fel a gyereket, mikor született (pl: okt 15-ei gyereket okt 15-től), de ez állítólag nem kötelező, úgyhogy meg kell érdeklődni azt az ovit, ahová vinni szeretnéd Szonját, hogy ott van-e rá lehetőség. Esetleg másik ovit választhatsz, ha a másikban van erre mód. Ennyit tudtam meg, de ezek az infok nem 100%-osak.
Ildi, megnéztem ezt a vaterát, nem is tudtam róla, hogy ilyen létezik. Hát ezzel is el lehet pöcsölni az időt...
Megyek, ágybadugom Virágomat, öcsike már szunyál. Aztán megnézem videóról a Barátok Köztet, apa focizni van (meg sörözni). Bírom ezeket a focikat! 1 óra foci 2 óra sörözés! Valami hasonlót mi is bevezethetnénk Kép
ÍRJATOK!
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Én is megvagyok.Raul megint köhög,tegnap lázas volt,mára "csak"a köhécselés maradt.Ma szóltak,hogy az oviban skarlát járvány van.Hurrá.KépA bárányhimlőn tavaly estek túl a gyerekek,Patrik 6 hónapos volt-örülök,hogy túlvagyunk rajta,nagyon megszenvedtünk.
Új altatási módszer bevezetése óta Patrik éjfélkor kér cicit,majd legközelebb 6-f7-kor,utána szunya fél 9-ig.Ezzel így kiegyeznék hosszútávon.


Sipi!
Alig változtál!!!KépIlyen hosszú most a hajad?


Fiús Anyukák!
Babák kukiját tisztogatjátok valahogy,vagy nem piszkáljátok?Kíváncsi vagyok mostanában mi a trend.


Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, megőrülök! Ákosmákos, aki eddig 1 órán át is eljátszott a bébitornáján egész nap nyűgös. Nem tudom mit csináljak vele? Ha felveszem, abbahagyja, de hát nem is tudom (9kg) és nem is akarom egész nap dajkálni. 5 hónapig nem kellett, csak nem most fogom rászoktatni. Vagy szopizik, vagy alszik, vagy nyűglődik. Mit csináljak? Gondoltam, hogy lehet, hogy a foga jön, de én nem látok és nem érzek semmit. Kezd elegem lenni. Ja és újabban 1/26-6 körül kel. Szopizik, igaz visszaalszik min 10-ig, de hát én akkor már nem nagyon tudok visszafeküdni, mert ugye 1/28 körül kel Virág és Tibi. Szóval lehet, hogy felmondok Kép
Nálatok mi újság?
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Évi! Oli detto ugyanezt csinálja. Mintha kicserélték volna pár napja. Tegnap voltunk tanácsadáson, a dokibácsi mondta, hogy a fogzástól van. Előfordul, hogy még nem látszik a fogacska, de a mélyben már dolgozik, és ez bizony fáj a kicsiknek, ettől nyűgösek.
Ami bevált: chamomilla vulgaris 15CH-s homeopátiás szer. Az ecsetelők csak rövid ideig hatnak, a rágókákat pedig Olivér nagyívben repíti. Amíg nem használtuk a bogyót már már azon gondolkoztam, hogy én ugorjak ki az erkélyen, vagy a gyereket lódítsam Kép Kép Egész nap csak nyűglődés volt, vagy sírás.

Kép
vrucsincá
 
 


Sziasztok!
Szia Ildi! Üdvözöllek közöttünk. Régebben láttam, hogy írtál a Bajai szülészet topikba, jó, hogy egyre többen "idetalálunk".
Amúgy megjöttem, egyben vagyok, bár nem is síeltem.Kép
Nem is bánom, láttam mekkorákat lehet esni.

Jól van mindenki?

Azt olvastam, hogy Raul beteg, jobbulást neki.
És ha "megoldható" a skarlátot ne kapja le, szegénykém.

Évi!Gratula a mínusz kilókhoz. Hova jártál edzeni?
Írtad egyik leveledben, hogy Tibi otthon dolgozik. Mindig?
Puszi.
Küldök egy pár képet.






Kép
Kép
Kép
Kép
szelva
 
 


Sziasztok!

Szilvi, jó hogy épségben hazaértél. Ha nem síeltél, mit csináltál egész nap? Tök jó lehetett, a képek is nagyon szépek, te készítetted? Tegyél be olyat is, amelyiken rajta vagy! Annát is vittétek magatokkal? Ha igen, milyen volt így, mik a lehetőségek egy gyereknek? Ha nem, mit hoztál neki onnan (gondolom ajándékkal jöttetek haza). Nálunk mindig az az első, hogy mit hoztunk? Akármit kis vackot is, de mit?!
Edzeni a Valihoz jártam évekig a Vasvári utcába, tőlünk itt van egy "köpésre". Nekem nagyon bevált. Tudom sokan nem szeretik, azt mondják általában, hogy vastagodnak tőle. Nem tudom, lehet, de nekem bejött, én nagyon szeretem csinálni is, meg klasszul lefogytam tőle. És nem vastagodtam sehol. Mondjuk én már nagyon régóta csinálom, úgyhogy tudom mikor melyik testrészemet hány kilóval kell edzenem. És azért is nagyon szeretem mert 8-20-ig van nyitva, így éppen akkor megyek, mikor ráérek.
Tibi épületgépész tervező, mindig itthon dolgozik, szgépen rajzol, bár vannak napok mikor a városban van elintéznivalója pl. dégáz tervjóváhagyás, közműegyeztetés, helyszíni szemle stb meg hát amiket lerajzol fel is kell mérni, többször kimenni a helyszínre. Szóval nem éjjel-nappal van itthon, de sokat. Kezd is már az agyamra menni Kép De azért az jó, hogy vigyáz az Ákosra Kép Nem megy ám az agyamra, imádom, nagyon rendes srác, én még nem csalódtam benne. Nagyon sokat segít és segített eddig is nekem. És szeret. Ami a lényeg. Na nem csöpögök tovább Kép
Ildi! Ma itt volt nálam a gyógytornász csajszi, neki 1,5 éves a kisfia, és ő mondta, hogy nála is ugyanez a nyűglődés volt 5 hó körül, ő meg azt hitte, hogy nincs elég teje, és elkezdte tápszerezni a kisfiát. Aztán kiderült, hogy a foga jött, csak még nem látszott. Úgyhogy nyilván ez lesz, gondolom. Meg különben is állandóan rág Ákos, imádja a rágókákat meg az ujjamat.
Ezt a homeopátiás szert receptre lehet kiváltani? Mi ez, fájdalomcsillapító? Nektek bevált? Hányszor kell adni egy nap? Meddig adható egyhuzamban? És ha adod neki, nem nyűgös? Jó sok kérdés, ha tudsz, válaszolj légyszi, biztos mást is érdekel. Neked férfi a gyerekorvosod? Ki? Én még nem is hallottam a tanácsadáson ffi orvosról.
Most megyek ebédelni, már éhes vagyok!
ÍRJATOK
Évianyu
 
 


Vrucsincá: Próbáld meg a másoddiplomát! Én Máté mellett diplomáztam le+dolgoztam is részmunkaidőben.
Cipő: A kép anyáknapja után készült még Pesten, kb 2 éve.
Évianyu: Ákosmákos gyönyörű és nagyon huncutnak tűnik.
Ruszlána: Már több mint egy éve rövid a hajam, nagyon nem tudtam vele mit kezdeni.
vaskúton most van tüdőszűrő. így ott kartonozok, nem jutok géphez.
puszi.
sipihajni
 
 


Sziasztok!
Tegnap nem tudtam feljutni, állandóan serverhibát írt ki.
Tök jól sikerült a babatali. A lurkók aludtak is egyet, mi meg alaposan kibeszéltük a felmerülő témákat. Minden hónapban egyszer összejövünk valakinél, volt süti (én is süttem mandulás meggyes pitét nyammm, torta, minden ami szem-szájnak ingere. De legalább délelőtt lehet "bűnözni". Ki is fáradt rendesen az Emma, délután aludt 2,5 órát. Egy baj volt, hogy a nagy készülődésben itthon maradt a fényképezőgép.

Évi!
Megkérdeznéd a kolleganődet, hogy megvan-e neki a könyv, amiről beszéltünk.

Szilvi!
Gyönyörű helyen voltatok! A párod síelt?

Kata!
Jobbulást a picurnak!
Nálunk is göthösödik a brigád, úgyhogy tolom beléjük a neocitrant.

Megtettem az első lépést a rendszeres mozgás felé vezető úton: beszereztem a norbi dvd-t!
De bele még nem néztem! Pedig muszáj lesz, mert a vizsgákat fizikailag is bírni kell!

Megyek lightosan megvacsizok!

Angi
Így futott ki a csajszim a talira! Kép
cipó
 
 


Sziasztok!

Évi!A chamomilla vulgaris egy homeopátiás szer. Recept nélkül kapható a patikákban. Baján sajnos nem nagyon lehet azonnal kapni a gyógyszertárakban, de bárhol szívesen megrendelik és másnapra itt van. Kifejezetten a fogzásra való szer. Enyhíti a fájdalmat, csökkenti a nyűgösséget. Mint a homeopátiás szereknek ennek sincs semmilyen mellékhatása. Egyébként a közönséges kamillából készül. Óránként lehet adni neki, addig amíg jön a foga. Tényleg használ,mert azóta nem nyűglődik úgy. Sajna pont most fogyott el, és csak holnapra hoznak a gyogyótárba, úgyhogy ma nyűgösebb is volt Olivér.
Nekünk a Hómannék a gyerekorvosaink. Az öreg jó, mert nagy tapasztalattal bír a betegségek terén, a fia pedig azért jó, mert minden újdonságról tud, tájékoztat stb. Ketten jól kiegészítik egymást, és nincs olyan, hogy valamelyik ne lenne elérhető.
Holnap jöttök akkor? Katáék nincsennek itthon, de az Adriék jönnek (ők voltak még a képen a múltkor) délután 2 óra felé. Tudod, hogy hol lakunk? Jártatok itt régebben? Megadom a tel.számomat: 30/6885215

Szilvi! Szép helyen voltatok Kép Én nem hagytam volna ki a síelést, bár eddig életemben egyszer volt a lábamon síléc és akkor is hatalmasakat estem Kép

Kata! Létezik még skarlát járvány? Azt hittem ez a betegség mostanában már nem fordul elő...

Ildi

Kép
vrucsincá
 
 


jelmezbálba készülünk:Kép
cipó
 
 


Sziasztok!

A szokásos esti hozzászólásom következik Kép
Angi: nagyon cuki Emma a szép ruhában is, a jelmezesben meg pláne! Volt valaki a talin akit ismerhetek? A Norbi féle update-et szeretnéd követni? Majd mondd el, milyen, kíváncsi vagyok rá! Holnap felhívom az Ildit, így hívják a munkatársam, és beszélek vele. Ha ma még olvasol, írd meg légyszi, hogy pontosan milyen című könyv kellene. Milyen Norbi dvd-t szereztél meg? Mert már annyi van neki, hogy számolni sem tudom. Ez tornázós? Milyen gyakorlatok vannak rajta? Nekem Béres Alexandra van, de jó lenne már újítani, mert mindig erre tornázni uncsi.
Ildi: utána én is rájöttem a nevéből, hogy közönséges kamilla, holnap megpróbálom beszerezni, mert még egy pár ilyen nap mint a mai volt, és visszük vissza Ákit a kórházba Kép (Múltkor nagyon nyűglődött és sírt, erre Virágom megszólalt: Látod anyu, kellett ez nekünk? Hát, mondtam neki, vissza is vihetjük a kórházba, ahonnan jött, tízezren állnak sorba, hogy hazavihessék. Virág komolyan rámnézett: Dehogy vigyük vissza, csak ne sírjon már!) Ma este itt volt Dózsa papa, unokázni, megdajkálta a legényke seggét, énekelt neki katonanótákat, nem is volt semmi baja őkelmének.
Holnap akkor megyek, 2-kor, remélem nem jön közbe semmi. Az utcát tudom, a házat megkérdezem Tibitől, ha nem tudja, rádcsörgök mielőtt odaérek.
Az öreg Hómann doki régen Császártöltésen volt gyerekorvos, neki köszönhetem, hogy nem bicegek, ugyanis ő vette észre, hogy csípőficamos vagyok (akkoriban nem nagy hangsúlyt fektettek erre). Havonta járt velem anyu Pestre, vonattal. Majd 1 éves korig volt rajtam a Pavlik hám. Mennyivel könnyebb nekünk...
Na megyek fejni, aztán szunya, lehet, hogy megint korán reggel lesz az ébresztő!
Sziasztok!
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Délutánra azt hittem megbuggyanok már a kölkecektől.Ruszlán tegnap 24 órázott,ma pedig aludt.Szóval kissé tömény volt így.De már hozzászokhattam volna.
Patrik éjjel 1-kor szopizott,aztán csak reggel 7-kor!KépSzegény jobb cicim(fél éves kora óta csak azt "használja)olyan kemény volt,mint a kő.
De jó lenne,ha az éjszakáin ilyenek maradnának!!


Ildi!
Szakközépben én is voltam skarlátos,dugtak is rögtön Kalocsán a fertőző osztályra.
Mostanában egyre többször hallom,hogy előfordul ez a betegség.
Bízom benne,hogy minket elkerül,vagy ha nem,akkor enyhébb lesz,mint a bárányhimlő.


Angi!
Nagyon jó a jelmezes kép!!KépA másikon is nagyon csinos a leányzó!
Irigy vagyok a babataliért.Leírnád a pite receptjét?Kép


Szilvi!
De szép helyen voltatok!Engem is érdekelnek a részletek!!


Évi!
Virág nagyon aranyos!Fel szoktad írni az ilyen aranyköpéseket?
Kívánom,hogy holnap Ákos nyugodtabb leygen.A chamomilla tényleg jó!


Sipi!
Remélem nem kartonozol sokáig,várlak vissza!Kép


Ma felfedeztem Pilisen egy tök jó gyerekturkit!Úgyhogy már nem csak Ti túrkáltok ám!Kép


Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Jó reggelt!
Bekukkantok.
Évi nekem a számvitel-elemzés tantárgy szóbeli tételsora kellene. Ez egy könyv, 2004-től vizsgázóknak ez van. Köszi, hogy megkérdezed!
A múltkor kérdezted, hogy ki lett az igh., lehet, hogy ismered, alattunk járt egy évfolyammal, Ádám Barbara. Elég eminens diák volt, jánoshalmi születésű. Jó fej, szeretem. A taliról szerintem nem ismersz senkit, mert egyik sem türrös volt.
Mi is csatlakozunk a nyüszitáborhoz. Újabban fél hatkor kel, nem éhes, mert szinte a felét sem eszi meg az adagjának, viszont nyűglődik, hadonászik, kb. 1óra mire visszapilled, és állandóan rágnia kell valamit. Lehet, hogy nekünk is dolgoznak már a fogacskák? Mindenesetre azt a kamillás bigyót én is beszerzem.
Kata!
A pite rém egyszerű, én mindig ezt dobom össze, ha sürgősen kell valamit sütni. Szóval:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 sütőpor
2 tojisárga
tej, amennyit felvesz (ne legyen se kemény, se ragacsos)
Összedolgozod, pihi a hűtőben, min.félóra, aztán két lapot nyújtasz belőle, és megtöltöd.
Nálunk a meggyes és az almás a menő, de szoktam túrósat, túrós-meggyest. Tetejére, két tojifehérje, és meg szoktam hinteni szeletelt mandulával. Kb. 40 perc, de ez sütője válogatja. Erős lángon nem szabad, mert odaég az alja. Ja és a tetejét meg kell villával szurkálni, hogy a gőzi el tudjon illani.
Naggyon fini!

Updatezni nem fogok, mármint a kajálást nem az szerint csinálom, de a tornát mindenféleképpen elkezdem, írnám a kazi címét, de úgy eltettem, hogy még egyelőre nincs meg. Hi-hi!

Pusszancs, majd talán délután még benézek, de most főzés, aztán irány a város, egy csomó elintéznivalóm van. Persze viszem én mini utánfutómat is!
A tesóra mindig lehet számítani, ha egy kis dajkálás kell:Kép
cipó
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Na mi van csajok, sehol senki? Pedig mi ketten is dolgozunk!Kép

Gyerünk, netre fel!Kép
cipó
 
 


Üdv!
Ma volt egy pici időm hazafelé, bementem a sokat dicsért angol turiba. Siker!!! Zsákmányoltam 3 kislányoknak való fölsőt, ami pont jó a Keresztlányunknak (5 hónapos), tök újak és nem fájt az egész egy ezresembe. Asszem, máskor is bemegyek.

Jó éjt Mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Sajna ma nem tudtam géphez jutni, de most sem maradok sokáig.
Mellgyulladásom van. Borzalmasan fáj és nem tudja Ákos kiszívni az eltömődést. Sírhatnékom van. Arról nem is beszélve, hogy ez a jobbik cicim, és nagyon lecsökkent a tejmennyiség. Úgyhogy pótolhatom fagyasztottból. Remélem nem lesz nagyobb bajom. Lehet, hogy most lesz vége a szopinak, olyan kevés a tejem. Szorítsatok, hogy meggyógyuljak. Azt sem tudom, hogy fogok az éjjel aludni, annyira fáj. De holnap bejön anyu, és segít. Arról nem is beszélve, hogy Ákos ma is egész nap nyűglődött. Voltam vele dokinál, de semmi baja. Nyilván a foga. Vettem én is Chamomillát meg kaptam homeopátiás kúpot is, egyet bedugtam estére Áki popójába. Majd holnap írok! Sziasztok
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Évi!
Sajnálom!KépÍrj,ha tudsz holnap,remélem jobban leszel!Gondolok Rád!!Kép


Angi!
Köszi a receptet,ki fogom próbálni!
Látom,Ti már ketten nyomjátok a billentyűket!Kép
Aranyosak a tesók!

Nem tudom felétek milyen idő van,mi nagyot szánkóztunk ma a fiúkkal,csak a nagy piros orruk világított.Kép


Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Hali!
Évi!
Sajnálom a cicigyuszit, ez mitől jön? Láz is van mellé? Anyukád, ha jön akkor pihizz sokat! Pozitiv gondolkodás, hipp-hopp ép cicik!
Kép
Beszéltem az Ildivel, de sajna nem tud segíteni, mert ő pü.-számv.üi.t végez, azon pedig én már túl vagyok! Azért köszi az infot!
Kata!
Irigyellek a hó miatt, nálunk max.egy kis eső esik! Azt pedig útáljuk!!!!!!!

Aagassi!
A turiba csütörtönkön van reggel bálabontás, ilyenkor vannak a legtutibb cuccok, hétfőn pedig pótolnak hozzá! Ma sajna nem tudok reggel menni, mert ilyen szélbe nem vinném az Emmát magammal! Majd legközelebb.

Hát nincs valami nagy mozgás, úgyhogy majd estefelé visszakukk!
Angi
cipó
 
 


Évi! Jó melegvizes zuhannyal lazítsd fel azt a részt, ahol érzed a csomót. Ez kb. 10 percig tartson, utána kézzel masszírozd azt a részt és kézzel, mellszívóval együtt masszírozva ürítsd ki. Nagyon fog fájni, de hidd el, meg tudod csinálni. Lehet, hogy véres is lesz, ne ijedj meg tőle. Amikor szoptatsz, próbálj másik pozíciót keresni, mert lehet, hogy szopi közben feszül az a rész és azért nem jön ki a tejci.
Vehetsz be fájdalomcsillapítót ( amelyiket szabad szedni szopi alatt ).
Nekem többször is volt, pedig szoptattam, fejtem utána, mégis. Nagyon fájdalmas, lázzal is jár.
De ahogy sikerül a dugót kimasszírozni, megkönnyebbülsz.

Nagyon aranyosak a gyerekek!!! Olyan jó nézni őket!
Szelva! Gyönyörű helyen jártatok!

Cipó! ki fogom próbálni a receptet, mert nekem nem ilyen van. Ez sokkal jobban hangzik.

Remélem senki nem beteg ebben a hülye időben.
Mindenkinek szép napot!
Mari
vikimano
 
 


Sziasztok!

Siker! Ákos ma kiszívta a csomót. Hogy ez az eltömődés mitől van, nem tudom, azt mondják az okosok, hogy azért mert nem ürül ki a mell rendesen, pang benne a tej és az eltömíti a csatornát. Lázam most nem volt, az akkor van, ha bakteriális fertőzés tömíti el a csatornát. Bejuthat pl a bimbón lévő seben. Hát az éjszakám nagyon vacak volt, bár Ákos 9-7-ig aludt (jó ez a kúp Kép). Reggel 7-9-ig szopiztattam a fájós cicit, forró vízzel zuhanyoztattam és maszíroztam, 9-kor végre megindult. Szegény Ákosmákos alig győzte nyelni, most el is aludt a nagy fáradtságba. De az a lényeg, hogy nem beteg. Azért a biztonság kedvéért a doktornénink kérte, hogy vigyünk be pisit Ákitól a laborba, és ha az is negatív, akkor biztos a foga miatt ilyen nyűgi. Tibi most elment Vaskútra felmérni, anyu meg még nem érkezett meg, de most már bármelyik pillanatban itt lehet. Én ma megnézem a turit, mit kaptak.
Mit szóltok ehhez a szélhez? A Tibi ilyenkor nagyon ideges, reggel is pattogott a Virággal, de rövidrezártam a vitájukat.
Tegnap nem voltam Ildinél és Olinál, mert Ildi megbetegedett, 40 fokos láza lett. Ildi hogy vagy? Ha tudsz írj!
Tejmennyiséggel még nem vagyok a toppon, de megpróbálom sűrű szopiztatással visszahozni.
Ja Kata, akartam kérdezni, hogy ha már nagyobb a gyermek és már csak reggel vagy este szopizik, mindig ugyanabból a ciciből - és a másik üres - vagy felváltva szokták szopiztatni?
Most mennem kell, de reményeim szerint du-án jövök.
Szivi, Borka, Szelva, írjatok!
Évianyu
 
 


Szia Mari! Még nem volt itt a leveled, amikor írtam, de látod milyen ügyes voltam Kép Azokat csináltam, amiket te is írtál. Véres szerencsére nem volt, de piszkosul fájt, még most is fáj a helye, de szerencsére már nem olyan nagyon.
Köszi: Évi
Évianyu
 
 


Sziasztok!
Nézzetek be, megéri!
http://www.gportal.hu/portal/pelus/
Pampers és libero betétes légáteresztős pelusok már 33 Ft-tól, ingyenes házhozszállitással. Popsitörlők- vékony 100 db-os 399 Ft, vastag 72 db-os 459Ft
remka
 
 


Sziasztok!
Ma megkaptuk a négy hós oltást, nem sírt egyáltalán, eddig még semmi mellékhatás nincsen tőle. Tök jó!!!

Évi!
Odaért végre az Ember?! Láttam rajtad, hogy azért már ideges voltál, de tényleg szívesen hazavittünk volna.

Ildi!
Jobbulást kívánunk, reméljük Olivér nem kapja el!

Valaki próbálta már ezeket a pelusokat, amiket itt hirdetnek? Mi többnyire liberot használunk, eddig bejött. Az elején még a babylovet vettem, de a midije szerintem már nem olyan jó. Viszont a törlőkendője is most olyan száraz, meg nincs illata, úgyhogy visszatérek a niveához.

Nagyon lelassult megint ez a topic, pedig olyan klassz volt, amikor pörgött.

Holnap jövök!
Angi
cipó
 
 


Sziasztok!

Cipó és Évianyu! Nem Ti voltatok ma a turiban? Cipó, még Emmát is vitted, ugye? Én is épp ott voltam, csak nem voltam biztos, hogy Ti vagytok, meg rohannom kellett haza, hogy tudjunk indulni a dokihoz Szegedre.

Most értünk haza a nőgyagyásztól, jól átnézett hasi és hüvelyi UH-gal is, de semmiféle szervi eltérést nem talált...viszont van 3 szépséges tüszőm. Én még ennek is baromira tudok örülni.

Holnap még jövök!
Pussz: Andi
Vendég
 


Sziasztok!
Megint itt vagyok (hosszú szünet után) Kép
A babamaszázs tök szuper,mondjuk hétfőn nem volt kedve hozzá a Majának ugyhogy inkább csak néztük a töbieket.Valószínü jön a foga mert három napja csak nyűglödik semmi nem jó neki.Asszem kipróbálom én is azt a chamomillát amiről írtatok.
Évi:
Kösz az infót az oviról,már nagyon várom,hogy menjen az ördögbőröm.Kiborít mostanában nem akar ebéd után aludni délután pedig már elviselhetetlen.
Cipó:
Mi ezt a pelust használjuk most, nem rossz de nem is libero.Itt Baján csak 27ft ha 100db-ot veszel.
Popsitörlőből próbáltad már a lila tescost?Az ua mint a Helen Harper.

Borkaborka mi van veletek? Jobban vagy mostanában?
Kép
szivi76
 
 


Sziasztok!

Angi: igen, már ideges voltam, mert azt mondta 1/2 óra és már 1 óra eltelt. Azért nem akartam, hogy elvigyetek, mert kiválasztottam pár dolgot, és meg akartam nézetni a Tibivel is. Végülis vettünk Ákinak egy kocsikabátot, egy bársonykabátot tavaszra, Virágnak egy melegítőalsót meg egy vékony hosszúujjast. Meg vettem neki egy plüss játékot, az Oroszlánkirályból a Kovu. Egyébként elég gyér volt gyerekruhából a kínálat. Úgy látszik, ezt is ki kell fogni... Miután elmentél megjött Tibi is, és Ákos is jól bírta itthon anyuval. Igaz, mikor hazaértem és megszopiztattam, rögtön elaludt. Én még nem próbáltam ezeket a pelusokat, én a Liberót használom, de volt már Huggies-unk is, de nekem az nem annyira tetszett. A Libero bevált, még nem folyt ki soha, éjszaka sem. Régen Virágnál használtam a dm-est, akkor olcsóbb volt, most láttam, hogy ugyan annyiba került, mint a Libero. Popsitörlőt csak akkor használok, ha Áki bekakil, akkor Johnsont. Ha csak pisis, akkor vizes vattával törlöm le.
Andi, mi voltunk! Miért nem szóltál? Én 1 órát voltam ott, addig min 30 nő jött-ment, már nem is néztem kik vannak bent. A barátnőmnél kiderült, hogy nem fejlődött a baba, úgyhogy hétfőn be kell feküdnie elvételre. Szegény, nagyon letört (tudod akiről írtam). De nem adják fel Kép
Szivi: de jó, hogy írtál! Végre Kép Mi ez az állatka a képen? Hörcsög? Degu? Ismerős az érzés, én is vártam az ovit. Pedig Virág aludt délutánonként, de már úgy éreztem rajta, meg láttam a játszótéren is, hogy nagyon jól eljátszanak egymással a kicsik. Egyébként, ha jó idő lesz, könnyebb lesz, majd jól ki tudod délelőtt fárasztani, beebédelteted és utána aludni fog Kép
Apósom szerint jön az orosz tél. Állítólag hétfőn -12 fok lesz. Már alig várom... Hétfőn megyünk a Rákóczi suliba nyíltnapra.
Angi, rajtam nem múlik a pörgés, amikor tudok, írok! Meg holnap készítek fotókat is, már rég raktam be Ákosmákosról.
Na, megyek fejni, jó éjszakát mindenkinek!

Ildi gyógyulj meg. Mi újság veletek?

Évi
Évianyu
 
 


Jaj, nem bírok aludni!

Évi! Akkor mégiscsak jól sejtettem, hogy Ti vagytok! Na majd legközelebb Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:29-kor.
Vendég
 


Hello!
Õ is egy kisnyuszi ami a Szonjánál van.Nekünk nyulunk nincs (ez az Apuéké),de vannak halaink,pintyeink és kutyáink (most éppen 9 db ebből 7db holnap lesz 6 hetes ők már nem sokáig lesznek itt)
Apóséknak is vannak törpenyulai csak azok tiszta fehérek.Imádom őket olyan tündériek.

Évi:Nagyon sajnálom a barátnődet.
nálunk is vannak ilyen problémák a családban a Nővéremnél és a Sógornőmnél is sajnos.
Érdekes nekem mondták,hogy nagyon nehezen lehet majd gyerekem és tessék már van kettő.
A nővéremnek azt mondták már attól terhes lesz ha valaki ránéz és nekik pedig sehogy sem jöm össze.
Megpróbálok még jönni.
Sziasztok
szivi76
 
 


Sziasztok!

Kösz az érdeklődést, lehet, hogy életben maradok Kép Két napig 40 fokos lázam volt, ami az istennek sem akart 38-nál lejjebb menni. Tegnap este még bevettem két Panadolt, és ma reggelre mintha elvágták volna. (lekopogom kopp kopp) Ki sem bírtam kecmeregni az ágyból, annyira ledöntött a lábamról ez a rohadt láz. Anyósom itt volt foglalkozott a gyerekkel. Most nagyon fáj a gyomrom, de ez már lehet, hogy a sok lázcsillapítótól van, mindkét nap bevettem a maximális adagot, ami napi 8 szem.
Olinak eddig semmi baja, remélem ezután sem lesz. (ismét kopp kopp)

Évi! Te hogy vagy? Teljesen rendbe jött a mellgyuszi?

Remka! Az én tapasztalataim alapján a Helen Harper olyan messze áll a Pampers-től, mint Makó Jeruzsálemtől. Attól az egy fajtától volt pöttyös a gyerekem feneke, pedig 2-3 óránként tisztába van rakva. De biztos sokan vannak, akiknek bevált, hisz minden baba más.

Pelusból többfélét is kipróbáltunk az elején. A Huggiest ahogy szétnyitottam úgy szakadt szét, pont a pisifogó része, a Pennys Babytime-ban nyakig kakis lett Oli, amikor jól berottyantott, a DM-esnek pedig szerintem nem túl jó a nedvszívó képessége, mert mindig nedves volt a popó. A Liberó pedig egyszerűen trottyosan áll Olin. Kép Kép Tamás hozta állandóan a más fajta pelusokat tesztelni, és az volt a véleménye, hogy nem a pelenkákkal van a gond, hanem én vagyok egyszerűen túl gyagyás Kép Amikor már 4 csomag különböző pelenka állt a sarokban, akkor mondtam neki, hogy ha még egyszer haza mer hozni Pampersen kívül valami mást, kidobom az ablakon (mármint a pelust Kép Kép )
Egy szó, mint száz, nekünk a Pampers vált be. Már a 4-es méretet használjuk a hossza miatt.
Popsitörlőből viszont a Pennyset használjuk, az a legolcsóbb és nekünk bevált.

Ildi

Kép
vrucsincá
 
 


Évi! A barátnődnek javaslom, mielőtt elvetetné a gyerekét, menjen el máshová is orvoshoz (Pécsre, vagy Szegedre) Nekem itt 5 hetes terhesen azt mondták, hogy elhalt terhesség, Pécsen pedig azt, hogy legalább 9 hétig várni kell, azzal, hogy ki merjenek ilyet jelenteni.
Nem akarok senkit megsérteni, de itt a bajai kórházban a szakmai hozzánemértés már már felháborító.
Ha a bajai nőgyógyászokon múlott volna, akkor nekem soha nem lett volna gyerekem.

Kép
vrucsincá
 
 


Halihó!
Gyorsan bekukk, így suli előtt.
KépTi "használtatok" már babysittert? Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy mégis jó lenne péntek délutánonként egy babysitter, mert a sógornőm sem tud állandóan haptákban állni, a másik dolgozik, meg az ő gyerekei elég sokszor betegek, így is tök örülök, hogy Emma még nem is volt beteg, szóval gondolkodom a dolgon, de ismeretlenre nem bíznám. Szóval ha valakinek volt már tapasztalata, az ossza meg velem!

Andi!
Tényleg nyugodtan megszólíthattál volna minket, mert én meg úgyis csak berohantam, rávetettem magam a cuccokra (bár már nagyon kimazsolázták), aztán meg már menni kellett, mert Emma cumikája otthon maradt és már nagyon álmos volt.
Az, hogy van három csodaszép tüsződ, az tök jó, mert gondolom az azt jelenti, hogy ismét megvan az esély a foganásra. Vagy nem? Én nem kimondottan rágtam át magam a biosz könyvön!

Tegnap kaptuk meg az oltást az új oltószérummal, semmi nyüszi nem volt, és mellékhatás sem. Úgyhogy nagyon örülök, hogy nem sajnáltam rá a pénzt!!

Marcsi!
Nekem is azt mondta, még lánykoromban a doki, hogy lehet, hogy gondok lesznek a megtermékenyüléssel, mert nagyon hátrahajló a méhszájam, és a szülés sem lesz túl könnyű! Hát szerintem egyik szülés sem könnyű, de szerintem járhattam volna sokkal rosszabbul is, hányszor hall,olvas az ember 8-10 órás vajúdásokról, ezzel szemben az első és második 4 óra volt, Emma már csak 2-2,5, a teherbeesés szintén elsőre sikerült.
Milyen kutyuitok vannak?
Nekünk volt egy golden retrieverünk, de sajna pár hónapja eltűnt és nem került elő. Az építkezés alatt sokszor volt nyitva a kapu, aztán meglépett, nem is jött már haza. Szerintem valaki befogadta, a rosszabb esetet inkább nem is említem, hívta a gyepmesterit heteken át, de oda sem került.
cipó
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantottam, mi újság veletek.
Én most jöttem haza egy nagy sétáról, délben indultam, körbejártam a várost (Sétálótól Kossuthig) voltam a dm-ben, zöldségesnél, Retroban (nagy leértékelés van, vettem egy tök jó kötött sapkát magamnak, más most úgy sem jön ott rám). Amikor megvettem a sapit, eszembe jutott, hogy 1 éve nem vettem magamnak semmit. Na de majd ha lefogyok Kép Olyan jó idő van, tök jól esett a mozgás.
Ildi! Örülök, hogy jobban vagy. Nekem Áki 3 hetes korában volt ilyenem, 3 napig voltam lázas, lázcsillapítón éltem hogy tudjak szopiztatni, voltam háziorvosnál is meg nőgyógyásznál is, de egyik sem tudta megmondani, mi a bajom (nem volt csomó a cicimben és nem volt piros a torkom sem). Majdnem rá is ment a szopizásom, de szerencsére vissza tudtam hozni.
Én ma már jól vagyok, már csak picit fáj a cicim, a csomó helye fáj, ahol be volt gyulladva, de ma már rá tudtam tenni Ákost büfizni. De a tejem szerintem nem a régi (a mennyisége), úgyhogy pár napig megint szopiztathatok ész nélkül.
Angi: nálunk még nem volt bébiszitter, és nem is ismerek senkit. Bár Nóra barátnőmhöz jár közös barátnőnk, Zita anyukája (ő nyugdíjas és ráér), lehet hogy vállalna más gyermeket is, nem tudom. Nekem még nem volt rá szükséges, de még lehet. Mindenesetre engem is érdekel a téma.
Kata kérdezted a fügyizést. Most nekem azt mondta a dokinénink, hogy nem kell már úgy húzogatni, mint régen, csak amennyit enged, és úgy kell kitisztítani, nem kell erőltetni a húzogatást. Azt mondta 1-2 éves korukra magától hátramegy majd teljesen, ráérünk akkor foglalkozni ezzel a témával.
Szivi! Milyen az a törpenyúl? Olyan mint az igazi, csak pici marad? Lakásban kell tartani, vagy lehet kint is? Büdi? Virágom nagyon állatmániás, és most hogy nincs cica, kutyát Tibi nem enged, meg semmi más benti állatot sem, mert büdös, és nem tudja elviselni. Szóval ha lehetne kamrában tartani, az jó lenne. Mi szükséges a tartásához?
Most megyek, csinálok gyümisalátát, mielőtt Ákos felébred (elaludt a babakocsiban és kint hagytam a teraszon).
Este még jövök! Írjatok! Sziasztok

(Ezt egyébként 1 órája írtam, csak nem engedte elküldeni)
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Csináltam pár képet fürdés előtt, beteszek belőle 3-at. Ha jól fog látszani, Áki arcán újabban ilyen kis piros foltocskák jelentek meg, a szája körül, nyilván a nyálazástól, meg egy nagy a bal pofiján, kiszáradás szerű. Tudtok rá valamit jó kenceficét?
Ildi: neked már megjött? Mert nekem még nem, és már szeretném ha női hormonok is termelődnének bennem, nemcsak anyaiak Kép
Most megyek fejni, puszi mindenkinek, íme a fotók:
Kép
Kép
Kép
Évianyu
 
 


Sziasztok!


Ma elmentem tornázni,hát úgy sajog minden porcikám,hogy alig élek.Pedig a szomszédasszony azt mondta,ez amolyan nyugdíjasoknak való lityegés-lötyögés.Ebből is látszik,milyen edzett vagyok.Kép
Pelus:Patriknál a Penny-s vált be,és a különböző belebújós(gatya,ill.bugyi.Kép)pelusok.A Penny-s popsitörlő is nagyon jó.


Évi!
Váltott mellről nagyobb babánál nincs nagy tapasztalatom,Patrik fél éves korától csak a jobb ciciből szopizik.
Örülök,hogy elmúlt a mellgyuszid!KépPocsék dolog.
Az ilyen pöttyökre mindkét gyereknél a gyógyszertári popsikenőcs vált be.
Nagyon jók a képek!Kép
Én is hallottam,hogy milyen hideg lesz,hát,elő a tundrabugyikkal!Kép


Andi!
Veled örülök a jó híreknek!KépSzorítok Nektek!


Ildi!
Torkod is fájt?Biztos valami vírus kapott el.Ritkán vagyok lázas,a skarlátot is 37,4 -gyel vészeltem át.Ez sem jó,nehezebben gyógyulok meg.


Angi!
Raulnál volt bébiszitterem,mondjuk akkor már 3 éves volt.Nagyon meg voltam elégedve a hölggyel.Sajnos tavaly váratlanul meghalt.Kép
Azóta nem találok mást.De mindenképpen valami megoldás kell,a férjemen kívül senkire nem számíthatok.Még egy szülőire sem tudtam elmenni szeptember óta.
Én is nagyon bízom az új oltóanyagban!


Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Nyilván csak délután tudok majd jönni, de ti írjatok ám!
Borka: ide már nem is fogsz írni? Kár lenne Kép
Kép
Évianyu
 
 


Sziasztok!

A láz vége a hasmenéses kórság lett nálam. Most már jól vagyok és Olikám is jól van, úgy tűnik Õ megúszta.
Évi! Áki pofikáján lehet allergiától is a folt. Most olvastam egy olyan könyvet, amiben a babák allergiás megbetegedéseiről volt szó. Képek is voltak benne, és szerintem detto ugyanilyen foltocskák voltak a babák arcán. Õszibarack banán papit kóstoltatok ugye? A banánra pl. sok baba allergiás. Szerintem nézesd meg dokival!
Nekem sajna pont két hete jött meg először. Nagyon nem örültem neki, reménykedtem benne, hogy a szopi végéig nem jön meg. Én megelégedettem volna a csak anyai hormonokkal Kép Kép

Kata! Hol voltál tornázni? Én is tervezgetem a mozgást, de még nem szántam rá komolyan magam Kép Lusta kutya vagyok...

Teszek fel képet, most csak az van lekicsinyítve, amit az őszi topicba már feltettem, de hátha még nem láttátok Kép

Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá
 
 


Sziasztok!

Ma délelőtt bennt volt Baján bátyám vásárolni, és elvitte magával Virágot haza, Cstöltésre (bátyám agglegény, anyuval laknak együtt). Holnap ebédre mi is megyünk, úgyhogy velünk jön este haza. Úgyhogy a délután 3-asban telt. Igaz Áki 1-4-ig aludt, a többi időt meg szopizással töltötte, de így egy kicsit nyugisabb itthon. Besebesedett a gyulladt cicim bimbója, úgyhogy most megint fáj a szopiztatás. A tejmennyiségem sem a régi, de igyekszem Kép (kicsit sok az úgyhogy, bocsi)
Este átjött apósom vigyázni Ákosra 1 órát, ugyanis Tibi elvitt a görög étterembe vacsizni. Tök jó volt, végre kettesben elmentünk valahova. Finom volt a vacsi, sült sajtot ettem salátával, amiben volt paradicsom, uborka, sajt, sonka, tojás, olívabogyó majonézes öntettel (nem vagyok egy húsos alkat). Nagyon finom volt, még sosem voltam ebben az étteremben, de kellemesen csalódtam. És kibírtam, hogy nem ettem utána semmi desszertet. Ha még a holnapi napot is átvészelem, még lehet, hogy fogyok is picit.
Apósom elvolt Ákival, azt mondta nem volt vele semmi baj, igaz jól karbantartotta, de cuki volt a kis fickó, máskor is elvállalja (apósom nagyon oda van érte, ugyanis a kedvenc fiacskájának a fia Ákos, és még tiszta Tibi is, úgyhogy nyert ügyem van Kép).
Holnap csak este leszek, de ti írjatok (ne úgy mint ma)!
Ja, egy SOS kérdés. Mit tudtok a petefészek cisztáról? Volt valakinek (családban), műtik, utána meddig kell feküdni, mikor lehet újra szexelni, kiújulhat-e, szóval úgy általában mit tudtok róla (nem engem érint).
Jó éjszakát mindenkinek: Évi
(Olinak tök jó a szerkója, új? Hol vettétek? Tibi szerint tiszta Tamás, szerintem meg szebb Kép)
Évianyu
 
 


Sziasztok!

Pocsék ez a hétvége,férjem 24 órázik,holnap de.alszik,du.lovardába megy,ki tudja mikor vánszorog haza onnan.KépHétfő este pedig polgárőrködik,szóval el vagyunk apátlanodva egy ideig.


Évi!
Petefészel-ciszta tapasztalatom nincs.
Lehet,hogy elkerülte a figyelmemet,hol leszel holnap?
Sárga irigy vagyok a vacsiért,és Apósodért is!Kép
Cici sebesedésre mit használsz?
Kis családod nagyon aranyos a képen.Szép konyhád van!


Ildi!
Jó,hogy túl vagy a betegségen!Kép
Nálunk,Pilisen voltam tornázni.Csináltam pár gyakorlatot,amire emlékeztem,így csökkent kissé az izomlázam.Várom,hogy újra mehessek.
Nekem Patrik fél éves kora előtt megjött,pedig sokáig 7-8 x szopott egy nap.
Nagyon aranyos Oli ebben a szerkóban,irtó vagyány!Kép


Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Sziasztok!

Évi! A tejcsi nálunk is erősen megcsappant a láz miatt Kép Most két óránként, vagy még gyakrabban szopizik Oli napközben.
Gyerkőcke egyébként tényleg az apjára hasonlít. Csak a szemei, meg az idiótán álló lábujjai az enyémek Kép Kép
Nike szerkót használtan vettem egy anyukától, de olyan, mintha új lenne.
Te hol szoktad venni a PO bodykat? Itt Baján még nem találtam... A Bambinoban lehet kapni, de pont abban a méretben, amit kerestem nem volt.

Kata! Nálunk minden hétvége apátlan. Péntek este diszkózik, szombaton napközben alszik, majd este megint megy diszkózni, vasárnap pedig egész nap alszik. Útálom is a hétvégéket...

Valakinek nincs véletlenül tapasztalata a Mirena hormon spirállal kapcsolatban? Nekem jónak tűnik. A fogamzásgátlót van hogy elfelejtem bevenni és már nem szeretnénk több gyereket.

Olyan szép idő van Kép Ilyenkor a kedvem is sokkal jobb Kép Ebéd után megyünk is egy nagyot sétálni.

Ildi

Kép
vrucsincá
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk Cstöltésről, csak most nem érek rá, Tibinek kell a gép, de este (szokásomhoz híven) jövök! Cipó, mi újság, írj!
Évianyu
 
 


Halihó!
A hétvége nálunk mindig olyan zsufi, azért nem jövök. Tanulás, takarítás, csajnak buli, mosás, stb..
A gyerekeink ma voltak usziba először egyedül. Apa automatára állította őket az uszi előtt. De! Azt nem tudtuk, ezért most leírom, hogy aki először megy szülői felügyelet nélkül, akkor a szülőnek írnia kell egy nyilatkozatot, hogy úszni tud a gyerek, egyedül lehet az uszodában. Ezután ha megy, akkor már csak megnézik a füzetet, ha benne van akkor mehet be.
Nagyon jól érezték magukat, nem volt semmi gond! Jövőre már reméljük együtt mehetünk mind az öten.

Nem tudom, hogy ebben a topicban kérdezte-e valaki, hogy fitymailag most mi a legújabb álláspont, nekünk anno még azt mondták, hogy az első naptól kezdve finoman huzogatni kell, akkor nem lesz gond. Nálunk apa csinálta a fürdetésnél, szerencsére tényleg nem volt gond. Mindenesetre a babaszoba kezdőoldalán van most ezzel kapcsolatban egy cikk, érdemes elolvasni.

Évi!
Van cs.töltési osztálytársam a mérlegképesen, olyan érdekes neve van: Skolasztika. Ilyet most hallottam először. Először kicsit furi volt, de már megbarátkoztunk, jó fej, segítőkész. Meg van egy Judit nevű is, tavaly nyáron ment férjhez egy nádudvari pasihoz, valamilyen Judit.

Ildi!
Jó, hogy meggyógyultál, és ezek szerint Oli el sem kapta. Most én is parázok, mert bedurrantak a manduláim, szerintem tüszős lesz, mert kegyetlenül fáj, lehet, hogy doki lesz a vége, még két napot adok magamnak, aztán ha nem gyógyul irány a dottore.

Mennem kell, Emma nagyon nyüszi, szerintem érzi a hideget.
Pá!
cipó
 
 


Sziasztok!

Évianyu!
Akkora tapló vagyok, a nagy örömben nem vettem észre barátnődék történetét. Nemtom, azóta mi lett Velük, de ha tényleg ilyen korán vannak, érdemes lenne tényleg fogni a motyójukat és átmenni Pécsre vagy Szegedre. Kitarást és sok szeretetet kívánok nekik és hogy ne adják fel!

Cipó! Legközelebb majd jól Rátok ugrok! Kép Igen, tényleg eléggé le volt már rabolva a turka, de így is találtam még pár jó darabot a 2 kiscsajnak. De úgy láttam, pl. fiú rucikból lényegesen kevesebb volt (már biztos elvittek mindent).

Borkaborka hol van???

Szivi! Ennyi állat, jó lehet! Nekünk most egy sincs. Csak az Anyunál a makka.

Most húzok teregetni. Pussz mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.28 22:31-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Gyerkőcök alszanak, úgyhogy most írok fejés előtt.
Ruszlána: cicisebre nem használok semmit. Ákosommal az első három hónapban végig sebes volt, 4 kenőcsöt próbáltam, egyik sem jött be. Aztán rájöttem, hogy csak bekenem anyatejjel és éjszakára szabadon hagyom szellőzni, így hamarabb begyógyul. Ma pl borzalmasan fájt a szoptatás. Na de kibírom.
Ildi: én a bodykat a Bambinoban szoktam venni, meg Virágról is megmaradtak, mert már akkor is ezt a márkát használtam. Hát hallod, nem irigyellek a hétvégék miatt. Hogy bírod ki? Amikor Tibi elmegy buliba és sokáig alszik másnap, már alig bírom kivárni, hogy mikor kel fel. Tamás tud aludni Olitól? Ti csak most nem akartok gyereket, vagy úgy gondoltad hogy már egyáltalán nem? Hormon spirállal kapcsolatban nem tudok segíteni, mivel nekem még nem jött meg, nem beszéltem ilyesmiről a Mátraival. Azt mondta, hogy majd megbeszéljük, ha eljön az ideje.
Angi: nem ismerek ilyen nevű töltésit, a Judit meg nem tudom ki.
Milyen volt itt Baján ma az idő? Mi elvittük Töltésre a babakocsit, de ott nem sütött a nap, és olyan hideg volt délután, hogy végülis nem mentünk ki sétálni. Szegény Ákosom ma alig aludt délután fél-fél órákat, este már tejcizés közben elaludt, alig bírtam ébren tartani, hogy eleget igyon meg szopizzon.
Nagy nap volt ma! Ákos este egyedül a hasáról a hátára fordult! Igaz többet nem csinálta, de hát valahogy el kell kezdeni. És pont láttam. Hasrafordulás már csípőből megy, de a vissza eddig még nem ment. Úgyhogy fokozott óvatosság veszi kezdetét Ákos lehelyezésénél Kép
Holnap 8-11-ig nyílt nap lesz a Rákóczi suliban, megyünk apával és Virággal, megnézzük az elsős tanítónéniket. Nyilván ebbe a suliba fog menni Virág. Ákosmákosra anyu fog vigyázni, bejön busszal.
Andi: barátnőm holnap fekszik be, kedden műtik. Sajna nem jött össze a bébi, már 9 hetes és nincs szívhang, se növekedés, és a HCG vagy milyen hormonja is csökken. Úgy sajnálom szegényt, de nekem is az első, Virág előtti terhességem ilyen volt, ezzel vígasztalom, hogy aztán ennek ellenére mégis lett két gyerekem.
Kedden megyünk 5 hós szurira, majd megkérdezem a doktornéninket a pöttyökről. Meg pár napja piros Áki kukijának a vége, nem tudom mitől, azt is megnézetem.
Most megyek, teszek egy képet:
Kép
Sziasztok, írjatok!
Évianyu
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?