Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi!
köszönjük a meghívást, Kinga nagyon élvezte, azt mondta, hogy menjünk máskor is Kép

Csilla!
üdv a csapatban. Képeket raksz majd fel?

Myra!
gondoltam, hogy nem egyszerű lerakni őt, azért is raktam csak le az ülést aztán vittem a sajátjaimat is aludni.
szilvamag
 
 


Sziasztok,

Cas,
mi van Vilmossal? Ne is kérdezd! Tudom, hogy su˝ru˝ volt neki a tavalyi év ( kistesó, költözés), de egyszeru˝en ki vagyunk készülve. Fontolgatjuk, hogy külsô segítséget veszünk igénybe. (Pszichológus)
Van egy könyv: Hogyan neveljük a fiúkat. Azt írja, hogy 4 éves kor körül megugrik a tesztoszteron termelés és ettôl megôrülnek a fiúk. 5 és 10 év között visszaesik és stagnál. Ilyenkor békések állítólag. Nyár végén lesz 5 éves. Ha nem javul a helyzet addig, akkor lehet hogy tényleg lépünk ez ügyben.
(Ja és még valami, bár ezzel még ráérünk: egy 15 éves fiúban annyi tesztoszteron termelôdik mint egy felnôtt férfiban. Vagyis fizikailag teljesen érettek a szexre, lelkileg persze nem.)

Nikcsi,
milyen a CD?

Szilvamag,
azt hogy kell érteni hogy "kellemes férfi"?

Laga
laga
 
 


sziasztok

Laga
Megkérdezhetem, hogy Vilmosnál mik a problémák?
Tudod fiús anya lévén hátha engem is érinteni fog a dolog. Igaz, hogy mi nyárom a 3.-at töltjük, de szeretek előre tájékozódni.
Mi az amiben a pszichológustól reméltek segítséget?

Myra
egy időszak nálunk is volt amikor nehezen ment a pelusozás, de aztán rájött, hogy hiába ellenkezik, úgy is én nyerek és abba hagyta. Na jó, ennyire nem volt komoly mint nálatok, hogy két ember kelljen hozzá... De szerintem majd Lilla is abba hagyjaKép
Addig is kitartást!

Karácsonyi babák
nálunk most karácsonykor született a családban egy Margitos kari babaKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 

 
 

Hát olyan jó volt, ma Szilviék is voltak úszni! 1-2 kép, ja és a taliról is van!
KépKép
Kép

A dm-be jól felbosszantottak, állítólag januártól, beváltáskor nem jár pont, pedig 12 ezret hagytunk ott. Aztán kuponfüzetet sem kaptunk, elfogyott (a héten még volt, nyugtatott meg a pénztáros). Nekem nem is a füzetke kellett, hanem a 4 matrica, de hiába kértem. Be kellett volna írni a vásárlók könyvébe! Ami jár, az jár! De nem hagyom annyiba, e-mailbe megírtam, na kíváncsi leszek! Ja és hívtam Timit, hogy kell-e neki valami, de nem vette fel, itthon voltunk már, amikor hívott és mondta ma voltak vásárolni és a StopShopba a kecskeméti kaják még le is voltak árazva. A szegény embert még az ág is húzza!

Szilvi
Milyenek lettek a képek, amit Laci csinált? Megvettem a betétek 379-15%. Szóval majd adok vissza!

Cas
Persze aznap is hívhatsz, annyi, hogy kedden újra megyünk Korival a Bethesda kórházba kontrollra. Kép
nikcsi
 
 


Ja Laga, köszi már OK a CD, elfelejtettem ma Szilvinek visszaadni. Nem tudom melyik a tiéd, de jók! Kép
nikcsi
 
 


Laga!
Kép annyit jelent, hogy udvarias, előzékeny
kinézetre nem egy Cassanova, de az is elmegy

Nikcsi!
köszi
ha nem tud kuponfüzetet adni, a szelvényt vissza kellett volna adnia és ráírni, hogy nem tudta akkor kiadni. Nekem ezt csinálták itt a Sübában
a képek jók, csak kevés Kép
csak 1 32-es kártya maradt itthon, az meg pillanat alatt betelik Kép
most nézem csak, ugyanolyan fürdőruhánk van?
szilvamag
 
 


<font color="0000ff">Sziasztok!
Akkor hol is kezdjem? 3600 gr-al és 54 cm-vel született, császárral. Tejcim van, szóval a Kisasszonynak van mit ennie. : )

Nikcsi!
Õsmagyar lánynév. Én is remélem hogy nem sok Enéh lesz az oviba-suliba, részben azért is választottuk ezt a nevet.

Myra!
Lehet hogy találkoztunk is a kórházban. Szerencsére nekem megy a pelenkázás, Enéh egész nyugodtan viseli. Ha nagyon kakis a feneke, akkor kicsit sirdogál, míg le nem törlöm, de utána elcsendesedik. Már a fürdéssel is kezd megbarátkozni. Nálunk azt üvöltötte végig.

Cas!
Köszi, egész jól megvagyunk. Segítségnek itt van anyukám, meg ha kell, anyósom is jön bármikor, de a bevásárlást leszámítva szerintem ellennénk nélkülük is.
Az éjszakai hisztiket leszámítva jól vagyunk. Kb. este 8-tól hajnal 2-ig megy a hiszti, utána meg alvás van, de akkor kitartóan akár 6 órát is.

Itt van 2 kép. Az első otthon készült, a második még a kórházban.

-cs-</font>

Kép
Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sziasztok,

Cas,
te hogy adod a gesztenyét? És lécci avassatok bele ebbe az olajos ügybe!

Mucus,
Vilmos mindig is egy kemény gyerek volt. Már bébinek is akaratos volt, hisztizett ha nem vele foglalkoztunk (mármint az egész család). A dackorszak állati korán kezdôdött : mindenre nemet mond, még arra is amit akar!
Így néz ki nálunk egy nap:

Reggel: "Vilmos pisilés, öltözés, reggeli, mert indulni kell az oviba." "Neeeem, anya, játszani akarok." "Öltözz fel, mert megfázol." "Mindjárt." 10 perc múlva: "Vilmos öltözz már!" "Hagyjál már!" 5 perc múlva: "Kisfiam ha nem öltözöl, össze fogunk veszni." (bünti elôtérbe helyezése) "Segítesz? Úgy elfáradt a kezem." "Vilmos, 4,5 éves vagy, tessék egyedül öltözni! Legalább vedd le a pizsidet és tedd az ágynemu˝tartóba!" "Jól van na." Tovább játszik és nem kezdi a vetkôzést. Elveszem a játékot. "Buta anya!!! Add vissza! Nem öltözök!" Felrobbanok.

Aztán nem akar pisilni, reggelizni, elindulni. Délután nem akar hazajönni, kezet mosni, vacsizni, elpakolni a játékait, fürdeni menni, fogat mosni, felvenni a pizsijét, aludni menni.
De: követeli az édességet, mindent hagyjunk abba és csak vele játszunk, sok mesét mondjunk, engedjük folyamatosan mesét nézni és ráadásul minden megnyilvánulása olyan hangerôvel történik, hogy majd megôrülünk tôle.
Az egyik kedvenc szitum: elhív minket játszani, majd játék után, amikor már mindent elborít a sok játék, nem akarja elpakolni azokat és azt mondja, hogy pakoljuk el mi, mert mi is játszottunk vele!!! Hiába mondom, hogy mi vele játszottunk és nem a játékokkal és legközelebb nem fogunk vele játszani ha ezt csinálja. Na akkor elpakolom én, de nem kaphatja meg sokáig. Ettôl is ôrjöng, hogy buta vagyok és azonnal adjam neki oda.
Minden étkezés egy komplett botrány. "Fúúúúj, mi ez a kaki?!" (Minden pisi, kaki, büdös.) Nem eszik. Mi megkajálunk és ott hagyom a tányérját az asztalon. 1 óra múlva jön, hogy kér édességet. Nem adunk. "Miért?" "Mert nem vacsiztál." Nem érdelki, ordít hogy azonnal adjak nem csokit. Nem adok. Verekszik, csúnyán beszél. Beküldöm a szobájába gondolkodni. Félóra ordítás után kijön, hogy adjak neki vacsit. Megmelegítem neki ( volt hogy nem melegítettem meg, hátha rájön, hogy mennyivel jobb azon nyomban melegen enni velünk). Eszik 2 falatot és követeli a csokit. És ez így megy...
Nem akarom eltiltani az édességtôl, ha eszik, kap. De ez ôrület. lemegy a nagyszüleihez, azt mondja hogy vacsizott és megkapja a csokiját. (Nem is egyet. Akár 5-öt!!!) Lemegyek érte, látom hogy tiszta csoki és azt mondja: bibibi, kaptam csokit! Kérdezem a szüleimet miért adtatok neki. Válasz nagy ártatlan szemekkel: azt mondta, hogy vacsizott.
Számtalanszor elmondtam, hogy nem adhatnak neki édességet, csak az engedélyünkkel. Magasról tesznek rá. Azt mondják, hogy más vagyok én és mások ôk. Én lehetek szigorú (!?) szülô, de ôk a nagyszülôk és a nagyszülôk mindig engedékenyek. Hiába mondom, hogy ellenünk nevelik a gyereket és be kellene tartaniuk a szabályokat. Amikor azt kérdezem, hogy velünk mi volt a helyzet (van egy bátyjám ), akkor azt mondják, hogy akkoriban minden más volt és úgy kívánja Vilmos szervezete az édességet, vagyis akkor adni kell. A legdöbbenetesebb, hogy apu még hazudni is tanítja: azt mondja neki, hogy ne mondja meg nekünk, hogy kapott édességet. Teljesen tehetetlenek vagyunk.
Az ami pár hete történt, azt szinte le sem merem írni: Vilmos lopott. Az apja elvitte a CBA-ba. Egyszer látja, hogy Vilmos olyan furcsán bazsajog. Kérdezi mi van és tele volt a gyerek zsebe édességgel! Olyan szinten kiborult a férjem, hogy napokig csak azt emlegette, hogy ha a gyerek 4,5 évesen lop, akkor mi lesz késôbb. Szegény teljesen összezuhant.
Egyébként meg pimasz, verekszik. A baj az, hogy lehet, hogy van egy-két rossz napja valakinek, de neki 4,5 éve tart és nagy ritkán fordul elô, hogy egy kicsit jobb vagy kezelhetô.
Hidd el, mindent kipróbáltunk: szépen kérve türelemmel, fenyegetve - büntetve, fenekére verve. A türelem elfogy, azt meg nem tehetjük, hogy egész életében terrorizáljuk.
Abban bíztunk / bízunk, hogy talán egyre okosabb lesz és belátóbb. De mi lesz vele kamaszként? 14 évesen fogja magát és elmegy otthonról péntek este és vasárnap jön haza? Most kell valamit csinálni, mert 10 év múlva a fejemet fogom a falba verni, hogy mennyire lerontottam.

Azért hogy valami jót is írjak: briliáns agya van. Bármit megtanul szinte azonnal (ami érdekli). Ha elmegyünk vele Bp addig ismeretlen részére és félév múlva megint arra megyünk, akkor megmondja, hogy igen itt kell elfordulni ahhoz, hogy oda menjünk ahol féléve voltunk! Hipp-hopp tanulja a verseket, az angolt kirázza a kisujjából. Szóval állati büszke is vagyok rá. Csak a mindennapi életünk egy küzdelem...

Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de amennyire csak tudtam, érzékeltetni akartam a helyzetet.


DM: idén is van pontgyu˝jtô akció, csak más matricát adnak. Ne hagyjátok magatokat!

Laga
laga
 
 


Sancsi
Üdv a csapatban Kép

Laga
Nem irigyellek.

Csütörtökön még nem tudom, hogy mi lesz. Ugyanis pénteken Dorina hány és ment a hasa, tegnap és ma én voltam a soros, most pedig elkezdte Sára is. Elkaptunk valami hányós-hasmenős vírust. Állítólag járvány.

Bemutatom családunk legifjabb tagját. Beninek hívják, berni pásztorkutya, 3 hónapos. Imádnivaló Kép Kép

Kép
hmmc
 
 


Móni!
jobbulást nektek!
üdv Beninek is a csapatban Kép

Laga!
együttérzésem Kép
nem tudom vígasztal-e, de a zsenikkel nehéz Kép
bár nem vagyok gyakorlott fiús, kétgyerekes anyuka, de leírok egy-két gondolatot, hátha fel tudod használni
A csokira: egy gyerekes műsorban hallottam, hogy OK, engedni kell, hogy egye a csoki, de akkor csak azt! 1-2 napig csak csokit, akkor is, ha már nagyon nem akarja, reggelire, ebédre és vacsira is. Nem lesz baja a gyereknek, legfejjebb egy kis hascsikarás, de a többség rájön tőle, hogy nem is olyan jó dolog az a csoki, pláne nem nagy mennyiségben.
Rendrakás: igaza van Vilmosnak, Te is játszottál vele, neked IS el kell pakolni. Itt az is-en van a hangsúly! Szerintem ne várd el tőle, hogy egyedül rámoljon el, együtt rámoljatok, lehet, hogy még ezt is sikerül játéknak beállítani (bár ő ehhez már "kicsit" okos).
Öltözésnél is, segíts neki. És ne adj 5-10 percet, hogy egyedül csinálja. Vagy most vagy anya öltöztet. Nálunk bevált.
Úgy érzem, túl sokat vársz el tőle egyedül, de lehet, hogy csak nem jól értelmeztem a soraid. Õ szeretné, ha vele foglalkoznának, nem ÖNNÁLLÓ akar lenni.
Lopás: nehéz dolog. Biztos, hogy tudja, hogy ez mit jelent? Ahogy leírod, tudja, hogy ez nem jó, valami rosszat csinált, de az igazi súlyát még nem érzi. Ha van valaki egyenruhás ismerős, akitől esetleg tart is, be lehetne vonni egy "rajtaütésbe".
Egyébként nem hiszem, hogy ettől még komoly következtetéseket kellene levonni majdani életére Kép
Nagyszülők: talán a legkeményebb dió. Nem tudod megtenni, hogy egyszerűen nem engeded hozzájuk?
Gondolj rá, hogy már nem sok idő és költöztök Kép
Addig és próbáld terhelni az agyát, hogy ne máson járjon, és valami sportot elkezdeni.

ha már nagyon kivagy, engem is hívhatsz Kép
boccs a "hosszú léért"
Szilvi
szilvamag
 
 


önnálló = önálló, bocsi
és ha úgy érzed kell szakember, miért várnál? lehet, hogy már most tudna segíteni
szilvamag
 
 


Laga
Nagyon élveztem a kisregényed, és szerintem Vilmos okos lehet a válaszaiból ítélve. Te ismered a Sempé-Goscinny: Kis Nicolas könyveit? Az is ilyen szuper, a férjemmel együtt a kedvenc könyveink.
Egy kis segítség: Spektrumon a Miből lesz a cserebogár c. sorozatban pszichológusok az olyan gyerekeknél, mint Vilmos a halolajat kipróbálták és már heteken belül kezelhetővé váltak. Nem csukamájolaj, hanem tengeri halak voltak.
Egyéb olajos téma: a védőnő mondta, hogy olajat is kell adni (nem halolaj Kép) és csak kérdeztem a többieket, hogy ők milyet adnak.

Hmmc
De aranyos kiskutyus. Jó alaposan megdagonyáznám. Kép

Sancsi
Szép arcocskája van Enéhnek.Kép
Myra pedig már 1 éve szült, Lilla nem most karácsonyi.
boglarka
 
 


Laga
Hűűűűűűűűűűű, nem semmi ez a kölök!!! Õszülhettek rendesen!!!
Vígaszként két történet:

Apám mesélte, hogy az öccse is ilyen kezelhetetlen, égetnivaló kölök volt, ráadásul ők egy iskolában laktak, mert az apjuk volt a pedellus, szóval apu öccse már ovis korában is iskolásokkal játszott az udvaron, el is tanult tőlük minden kutyaságot, nagyanyám meg akart tőle őrülni. Persze az akkori szokásoknak megfelelően nyaklevesekkel és papuccsal-püföléssel igyekezett megregulázni a gyereket, de semmit sem ért vele.
Aztán mikor iskolás lett, akkor sem lett jobb a helyzet, mindennap hozta a beírásokat, nagyanyám szegény rettentően szégyellte magát (hisz minden tanár ismerte őket), kínjában-mérgében egyszer visszaírt, hogy "Tanárnő, üsse, én már nem bírom!". Kép
Ez így a múlt távolából már kedves családi anekdota, főleg hogy apu öccséből is egyetemet végzett, családos ember lett teljesen hétköznapi élettel.

A másik a kedves férjem-uramról szól, akiről épp a múltkorjában panaszkodtak nekem az unokatesói, hogy mennyire utálták kiskorukban, mert folyton terrorizálta őket, lyukat beszélt a hasukba, és a legrosszabb az volt az egészben, hogy mindig ki tudta dumálni úgy a dolgokat, hogy neki legyen igaza. (Ezzel nálam is rendszeresen próbálkozik, de bennem aztán emberére talált, hatalmas szócsatáink vannak, aminek a végén már mindig dőlünk a röhögéstől, és majd megpukkad mérgében, mert mindig le tudom rombolni a szépen felépített érveit... Kép)
Szóval anyós mesélte, hogy (hasonlóan kikészítő események után, mint ami nálatok is zajlik) mérgében beígérte Zsombornak, hogyha mégegyszer csinál vmi rosszaságot, akkor ki fogja zárni az erkélyre.
Persze Zs. nem bírt magával, úgyhogy mikor az anyja legközelebb rászólt vmi rosszaságért, akkor közölte, hogy "Anyu hozd a ruháimat, megyek az erkélyre!". Úgyhogy kénytelen volt télvíz idején vastagon felöltöztetni a gyereket, és egy fél órára kizárni az erkélyre - Zsombor meg remekül elszórakozott odakint. Kép
Aztán amint lehetett beiratták sportolni (tényleg, Vilmosnál ilyesmin nem gondolkodtok?), hogy legyen hol levezetni a felesleges energiáit, és akkor azért kezelhetőbb lett.
Viszont 10 évesen már őt küldték el a tanácsra vmi papírokat elintézni, mert anyósék nem tudtak elszabadulni a munkahelyükről ügyfélfogadási időben - és el is intézte!
Belőle is "rendes" ember lett végül (legalábbis asszem Kép), szóval van remény...

Fel a fejjel, remélhetőleg Vilmost is sikerül a jó irányba terelgetnetek, és 20 év múlva már csak jókat nevettek a gyerekkori balhéjain! Kép

Myra
Esetleg próbáld meg Lillát majd mindig a pelenkázón pelusozni az új lakásban, és ott nagyon szigorúan meggátolni mindenféle tekergésben-vágtázásban, hogy tudja, ha oda lefekteted és matatsz rajta, akkor igenis maradjon nyugton a fenekén.
Sebinél ez bejött, mert persze ő sem képes nyugton maradni, máshol nehéz pelusozni őt is, mert egyből fordul és meglóg, de a pelenkázón tudja, hogy nincs forgolódás mászkálás, vagy különben anya balhézni kezd. Kép
Ja, és van egy Sunval babamüzlim, Sebit kicsapja (tönkölybúza, zab, szezám, mazsola, körtenektár van benne asszem), finom, tejmentes, elvihetem nektek a tücsökzenére? 2-szer evett belőle, szóval majdnem egy teljes doboz, kár lenne kidobni, hátha Lillának bejön.

Nikcsi
Pedig pont kedden gondoltam (holnap a dokinénihez megyünk egészséges tanácsadásra), hogy még a tücsökzene előtt szoktassam egy kicsit Sebit másik babához... Mikor mentek a kórházba (és milyen kontrollra)? Én ebéd után gondoltam olyan 3 felé, ha nektek is jó esetleg...

Sancsi
Este 8-tól 2-ig?! Jajjjjjj... Szegény ti! Akkor hulla lehetsz! Kép
Az nagyon jó, ha a nagyik ilyen segítőkészek! És te hogy bírod a segítségüket? Kép
Fürdetni ki szokta? A párod mennyire tud mit kezdeni a csöppséggel?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!
Sancsi, szia! Nagyon aranyos kislányod van! Kép

Tali! Még nem tudom mi lesz, de ha tudunk menni, meg össze is jön, akkor lesz nálunk is egy baba és egy mama hely! Nikcsi te győztél, tiétek lesz! Kép Bár ha Móniék betegek, szerintem jobb lenne halasztani!

Laga! Nem irigyellek! Viszont lehet abban valami, amit Szilvi ír!
aranyhold
 
 


Laga!
még valami
mondtad régen, hogy korábban magánoviba járt Vilmos. Akkor nem volt ilyen gond? Lehet, hogy ott jobban lefoglalták őket? Ha igen nem tudnátok mégiscsak kiszorítani a "tandíjat" és visszairatni oda?
szilvamag
 
 


Szilvi
Szerintem is ez lett volna az eljárás, épp ezért írtam meg! Ráadásul mint mondtam nekem mindig azonnal kitépték és adtak újat, szóval füzet nélkül is ideadhatta volna.

Csilla
Kicsit időigényes lesz mire megtanulom a nevét, meg gondolom másnak is, de nagyon szép hajas baba!

Laga
Nem semmi Vilmos! De a lopás még szerintem sem jelenti azt, hogy ez később is jellemző lesz.

Hmmc
Iszonyú aranyos a kutyus! Jobbulást nektek! Amúgy nagyon rossz időt mondanak szerdától, szóval lehet, hogy tényleg halasztani kellene.

Cas
Kedd délelőtt kell mennünk 8-12 között, vagyis du. jöhettek nyugodtan! Szerdán tali előtt voltunk a dokinknál, mert Kori jobb cicije beduzzadt, két kis csomó is van benne. Ezért a dokink a Bethesda kórházba küldött, dokinéni megnézte és holnap kontrollra kell visszamenni. Még nem múlt el teljesen kíváncsi leszek mit mond.

Aranyhold
Köszi a helyet, de talán Casék is mennek (szerdai üvöltés miatt nem biztos).
nikcsi
 
 


Hmmc
Nagyon aranyos kutyakölyök!!!! Kép
Nektek meg jobbulást, kitartás, pár nap alatt lemegy, és akkor helyrerázódtok!
A talit akkor szerintem is halasszuk...

Nikcsi
Ja tényleg, mondtad is mi van Korival.
Oké, akkor kedd du. megyünk, majd csörgök mikor indulunk.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Laga
A gesztenyének bevágtam a héját, megfőztem, megpucoltam, összetörtem. De állítólag főzés után kettévágni és kikanalazni a belsejét könnyebb, mint megpucolni...

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Laga
köszi a részletes "beszámolót".
Nem is tudom mit írjak...tény,hogy nagyon nehéz lehet Vilmossal.
Azt írod, hogy ez már 4,5 éve tart, korábban pedig, hogy most még kezelhetetlenebb. Talán akkor tényleg nem kéne várni, és még időben kikérni egy szakember véleményét.
Ilyenkor hová lehet fordulni? Nevelési tanácsadó..vagy vmi más?

Az óvodában hogy viselkedik?
Van különbség a korábbi magán is a mostani között?

A 2-3 napig csak csokit. Lehet,hogy érdemes lenne kipróbálniKép Sokaktól hallottam már én is erről, és állítólag tényleg rájönnek, hogy nem jó, sőt sok gyerek meg is utálja.

Nagyszülők:
kitartás!! A legrosszabbKép
Azért ezt a hazudni tanítást meg kéne beszélni velük!! Nem értem, hogy miért gondolják egyes nagyszülők, hogy ezt a gyerek érdekében teszik.
Ilyenkor az az érzésem, mintha elment volna az eszük. Bocs, ezt csak képletesen...!
Mikor költöztök?

Viszont gratulálok az okos kis fejéhezKép
Valahogy ezt az oldalát kéne előtérbe helyezni, és minél jobban kihasználni, hátha nem jutna energiája a többi hülyeségre.
Vagy fizikailag jól leterhelni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Na pont most megy egy műsor A Spektrumon, van szó a 9 hónapos korról, szóval nemcsak Sebi ilyen anyás! És a síró babák tetszenek neki a tévében. Kép
A hétvégén nagyon aranyos volt, nem nyafizott folyton utánam, remélem í]y is marad! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Köszönöm a pelusus válaszokat. Egyben válaszolnék. Hát nálunk az a baj, hogy ez akkor kezdődött amikor Lilla elkezdett forogni (szóval jó régen), és az idő múlásával csak romlott. Valahogy összeköthető vele, hogy sehol nem szeret egy helyben maradni. (Pl.: autósülésben ha nem alszik végignyöszörgi az utat, babakocsiban is vinnyog, képtelenség sétálni vele, etetőszékben úgyszintén...) Lillának folyamatosan mozgásban kell lennie. Egyszerűen mindig folyamatos menő és valami mást csináló ingere van. Az, hogy ő egy helyben feküdjön fél percig, na azt soha....
A pelenkázóról is azért szoktunk le, mert túl sok pakolnivalót ér el onnan, így azonnal felállt és rámolt. Békáson pedig nem lesz. Nem fér be.

Cas,
Műzlit köszönjük. Én is láttam a Spektrumos műsort, és rögtön rád gondoltam. Ki is próbáltam Lillán a "tigrises effektust", hát ő a felfedező ember. Ezek szerint Sebi pedig a "félénk felnőtt" lesz kategóriába tartozik.

Móni,
Nagyon édes a kutyus. Lilla amint meglátta, rögtön közölte, hogy Vau-vau. KépKép

Laga,
Szerintem is van abban valami amit Szilvi mond. Próbáljatok először mindent együtt csinálni, és csak késöbb elvárni tőle az önállóságot. Hátha így jobban belejön. Mi lenne ha speciálisabb oviba vinnétek? Ahol sokat foglakoznak vele.
A lopás pedig szerintem még nem mérvadó. Nem hiszem, hogy tisztában volt vele mit csinált. Õ csak egyszerűen levette a polcról a kedvenc édességét.
Vilmos milyen volt 1-1,5 éves gyereknek? Emlékszel még rá? Kicsit tartok tőle, hogy Lilla is kezelhetetlen lesz. Õ nem feltétlenül azt igényli, hogy éjjel-nappal vele foglalkozzon valaki, mert ha van mit szétdobálnia, ki- és szétpakolnia, hurcolnia egész jól elgarázdálkodik egy darabig magában is. Csak folyamtos új ingerekre van szüksége, és semmiből nem szabad kihagyni. Mindig mindent látnia kell, mindenhol ott kell lennie. Neki inkább a korlátokkal van problémája. Ha nem tud követni valahová (pl ágyra), vagy nem engedek meg neki valamit, elveszek tőle valamit, nem adok neki oda valamit stb., akkor azonnal óriási hisztit vág le. Pár napja toporzékolni is megtanult, és sokszor "gumilábat" játszik ilyenkor. Szerintem már nem sok hiányzik a "földhöz is vágom magam"-hoz. Az, hogy mennyire lesz okos még nem tudom, de az biztos, hogy most olyan mint egy szivacs. Szinte mindent elsőre megtanul amit tanítok neki. Mindent azonnal megjegyez és utánoz. Szavakat, cselekedeteket (pl.: söprűvel söpör, felmosóval felmos, ronggyal port töröl, ceruzával firkál a papírra, bepakolja a ruhát a mosógépbe) egyaránt. Pedig ezt csak látja, nem tanítjuk neki.

Sancsi,
Enéh micsoda hajasbaba! KépKép
Fürdésnél megpróbálhatnátok más pozíciókat is. Lilla is más-más életszakaszában máshogy szeretett feküdni. Először hason, aztán pár hónap múlva háton. Ha véletlenül a másik pózba fogtuk ordított. Van olyan gyerek akit a fürdetődézsa nyugtat meg, mert az valahogy zártabb, olyan mint az anyaméh.
Az én lányom egy évvel ezelötti karácsonykor született. KépKép

Boglárka,
Ha nem lett semmilyen tünete 1 napon belül az olivaolajtól akkor már nem lesz gond. Kép

Húú, ez jó hosszú lett. Ha kihagytam valamit/valakit bocsi. KépKép
myra
 
 


Na azt még kihagytam, hogy nálunk minden fegyelmezés hasztalan. Csak még jobban ordít tőle, és mindent csinál ugyanúgy tovább... KépKép
myra
 
 


Myra
Hú, azt a karok nélküli anyukát elnézve elszégyelltem magam, mit nyavalygok, hozzá képest könnyű dolgom van, hiszen egészséges vagyok, mindenem adott, hogy gondozzam-neveljem a gyerekemet!
A tigrises pontosan mi volt? Éppen akkor tízóraizott a kölök, í]y csak hallgatni tudtam... Egyébként 2 napja javulni látszik a helyzet, a hétvégén csavarogtunk, is mindkét nagyszülőnél prímán elvolt, néha azért lecsekkolt, megvagyok-e még, de aztán elment a nagyszülőkkel-nagynénikkel-bácsikkal játszani, alig láttam. Kép
Pelusozás: akkor vmi más helyet kinevezni pelusozó-terepnek és csak ott? Nálunk a "helyek-módszere" elég jól bevált, Sebi pl. pontosan tudja, hogy melyik szekrényből szabad kipakolnia, melyikből nem, hol forgolódhat büntetlenül, ha letesszük (anyunál a nagyágyon ha pelusozni akarja, mert megengedte neki - na ne meséljem el, hányszor pisilte le az ágytakarót, hehe... Kép). Persze időnként ő is bepróbálkozik, hátha mostmár lehet, de mivel mindig ugyanabba a szigorba ütközik, megy a kisebb ellenállás felé.
Az lehet, hogy Sebi egy kompromisszumkereső alkat, Lilla pedig egy egyéniség, és mit sem ér majd, de próbáld meg esetleg, hátha... Kép
Azért egy bilit lassan lehet, hogy beszereznék, ha mégse jön be... Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!
Matyi sem könnyű eset, de engem nem érdekel, ha földhöz vágja magát, vagy ha hisztizik, ha valamit nem szabad neki. Otthagyom és ha kitombolta magát akkor játszhatunk tovább. Hiába mondom neki, hogy mit nem szabad, tojik a fejemre. De nem adom fel! Ha a feje tetejére áll akkor sem szabad bizonyos dolgokat neki. Kép
aranyhold
 
 


Huh, nagy nehezen lecsempésztem aludni a haramiát, mert már nagyon hulla volt (délelőtt fel kellett keltenem, hogy odaérjünk a dokinénihez, és nem aludta ki magát, kellett mégegy szunya).
Az a baj, hogy nappalra nem tudok olyan jó elaltató-ceremóniát kitalálni, mint este, és így nem mindig akar elszunyálni, bár már nagyon fáradt, és semmi se jó, csak nagy üvöltés, aztán egyszercsak bekómázik az ölemben, és akkor le tudom tenni.
Ha altatás nélkül leteszem a kiságyba, akkor meg feláll, és játszani akar, bármilyen fáradt (hát igen, sajnos az apja rászoktatta, hogy ott játszanak, pedig az lett volna a cél, hogy a kiságyban csak alvás van...)

Aranyhold
Matyi hogyan alszik el?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas! Ebéd után úgy alszik Matyi, hogy behúzom a sötétítőt, becsukom az ajtót, és lefekszünk a matracra egymás mellé. Elhelyezkedik és pár perc múlva alszik is. Este meg bemegyünk a szobába, lefektetem a matracra, kijövök és becsukom az ajtót. Ha nagyon sír, akkor kb 5 perc múlva visszamegyek megvígasztalni, majd kijövök újra. Általában ennyi elég, utána már elalszik. Sajnos nappal egyedül nem alszik el, vagy pedig 1 órát is képes ordítani, este viszont ha mellé fekszek képes 1 órát fészkelődni mielőtt elalszik, ezért hagyom inkább sírni. Nem volt egyszerű kikísérletezni! Kép
aranyhold
 
 


Aranyhold
ez az alvás nálunk is pont így működik(ött) egészen 2-3 hónappal ezelőttig.
Õ is csak nappali alváshoz igényelte, hogy feküdjek mellette, este egyedül be az ágyba és alvás.
Aztán egyszer csak elkezdte kitalálni, hogy nem akar ott feküdni egyedül. Bármit csináltam/unk vele nem volt hajlandó egyedül elaludni.
Valószínű, hogy a korral jönnek olyan dolgok ami miatt egyszer csak így megváltozik.
Én meg úgy gondoltam, hogy biztos oka van amiért sír (mert nem hisztizve sírt)és oda vettem a mi ágyunkba. Érezhető volt az a megnyugvás amit ez jelentett neki. Jelenleg is ott alszik el, de emiatt egyenlőre nem vagyok megijedve, még kicsi ez símán belefér, és nem hiszem, hogy onnan megy majd iskolábaKép RemélemKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Sziasztok,

Mucus, Szilvamag,
mail ment.

Vilmos:
1. kipróbáltuk a csak-csoki-programot. Eredménye: hajnalban öklendezés- hányás természetesen ordítva. Gyerek padlón, mi is, plusz a sok édességtôl úgy felpörög rövis távon, hogy az eddig is energiadús gyerekem úgy viselkedik mint aki meghibbant. Ezt mosz szó szerint értsétek.
2. per pillanat Vilmos a szobájában ôrjöng (ordít és ököllel veri az ajtót). Oka: félórával vacsi elôtt a két drága nagyszülô adott neki csokit. Persze vacsi nuku, sôt kapott még egy csokit és eldugta. Persze megette azt is most. Erre a férjem bepöccent és bezárta a gyereket hogy gondolkodjon. NEM TUDOM elzárni a fiam a nagyszülôktôl és szerintem nem is ez a megoldás! 72 nap múlva vesszük át az új kéglit....
3. játékelpakolás és öltöztetés: Az ovónôk azt mondját, hogy kiscsoport végére min den gyereknek önállóan kell öltöznie. A lányok elôbb, a fiúk kicsit késôbb ügyesednek meg. Megkértek minket, hogy ne segítsünk öltözni állandóan, mert akkor nem fog önállósodni. Mindenki szépen öltözik az oviban, kivéve K. Vilmost...
Játékok: nagyon sokszor segítünk neki pakolni. De ha megkérjük, hogy kezdjen el pakolni, akkor nem az a jó válasz, hogy " nem és pakolj el te", hanem az, hogy elkezd pakolni és közben segítséget kér. Soha a büdös életben nem fog rendet tartani, ha mindig mi pakolunk el helyette! Próbáltam mindenféle taktikát: "gyere, pakoljunk el gyorsan mert a játékok is álmosak és szeretnének menni tentizni", "tegyünk mindent a helyére, mert akkor legközelebb megtalálunk mindent", vagy egyszeru˝en elpakoltam a játékait, hogy ne tudjon velük játszani. Semmi nem vált be.
4.sport: kedves fiús anyukák! Nemtom mi a tapasztalatok, vagy mi lesz, de ennek a korosztálynak nagyon nehéz sport-elfoglaltságot találni. A lányoknak van ilyen torna meg olyan torna, de a fiúknak szinte semmi. Tavaly még csak-csak elvittem a lányos tornára, de idén már nem akar. Karate 6 éves kortól, tenisz szintén, az úszást utálta. Most hallottam, hogy a Törpiben (ez az a magánovi ahová járt), van judo. Ez nagyon jó lenne, mert ott kiverekedhetné magát legalább. Az ugrálóvárban a Sübában mivel van számítógép. csak számítógépezni akar! Na persze! Ezt otthon is megteheti ingyen. és ez nem sport.
5. magánovi: ez 60 ezer Ft havonta. De mivel 2 gyerekem van, mindkettônek jár - igaz ez már engedményes, vagyis csak 110 ezerbôl meg is úszuk... Jelenleg örülünk hogy luk van a seggünkön...
6. azért várunk, mert lehet hogy túl sok stressz érte mostanában és idôre van szüksége hogy feldolgozza.

Mindent egybevéve imádom a fiam a nehézségek ellenére. A szüleim szerint én pont ilyen gyerek voltam. Lehet hogy azért kell ezt végig csinálnom, mert "ezt érdemlem".

Voltam kineziológusnál és megkérdeztem, hogy mit tegyek Vilmos édesség ügyében. Azt mondta, hogy egyrészrôl szüksége van az agyának rá, mert piszkosul jár az agya, másrészrôl meg viselkedészavarokhoz vezet a túladagolás. Ezt tanusíthatom. Jobban tudnám uralni a helyzetet, ha a saját szüleim nem kavarnának be állandóan. Ki fogjuk bírni itt ezt a kis idôt és az új helyen új alapokra helyezünk mindent.

Myra,
1-1,5 évesen hasonló volt mint Lilla. Úgy éreztem, hogy nem elég neki az új info. Mintha éhes lenne a gyerek agya. Ha agyilag lefárasztottam, meg persze fizikailag, akkor sokkal kezelhetôbb volt. Vilmos 18 hósan az autók rendszámát olvasgatta. Imádta a könyveket és a meséket és mindent tudni akart: mindent el kellett magyarázni, akár többször is. Nap mint nap az volt az érzésem, hogy nem tudom felfogni, vagy legalább is lebecsülöm az agyi kapacitását. És ez még mindig így van...

Laga
laga
 
 


Úúúúúú, mennyi hibát vétettem! Bocs, de kiborít Vilmos ordítása...

Hogy is van ez az olaj bevezetése?

Laga
laga
 
 


Mucus, Matyi is nagyon anyás-apás, legszívesebben úgy alszik, hogy odabújik valamelyikünkhöz. Nem tudom mit hoz a jövő, de én úgy vagyok vele, hogy mindegy hogy, csak aludjon, meg aldujunk mi is. Előbb-utóbb úgyis hanyagol majd minket! Kép

Laga, én az úszást tudtam volna javasolni, de azt írtad, hogy azt Vilmos utálja. Focizni mikortól lehet vinni? Korcsolya, ill. jégkorong?
És a zenetanulás szerinted nagyon hülye ötlet számára?
aranyhold
 
 


Laga
1. Még a nagycsoportos óvodások sem tudnak rendesen felöltözni. Ez csak az óvónők és a dadusok álma, hogy minden gyerek egyedül öltözködjön már mini-csoportos korától.
Én Dorinát kb. 6 éves koráig reggelte a takaró alatt játszva öltöztettem fel. Mostmár sikerül egyedül felöltöznie.
2. Ha most kicsit "elengeded" Vilmost mindkettőtöknek könnyebb lesz. Gondolj bele mennyi minden megváltozott körülötte és milyen rövid idő alatt. Eddig ő volt az egyetlen, akit szerettél és gondoztál, stb. Fel kell neki is dolgozni, hogy most van Teus is. Valahogy neki is fel kell hívnia magára a figyelmeteket és ő most ezt találta ki.
3. Pakolás
A zsenik egyik fő jellemzője a káosz, amelyben ők jól érzik magukat. Külsőleg neked egy nagy zűrzavar, de nekik ez a jó, átlátják. Ezt én úgy oldottam meg, hogy vettem nagy pakolós dobozokat, ha Dorina nem segített vagy nem pakolt akkor fogtam és csak össze-vissza bedobáltam mindent a dobozokba. Nekem külsőleg rend volt, de őt iszonyatosan zavarta egy idő után, hogy nem látja át a dolgokat. Ezzel sajnos a mai napig nem tudok mit csinálni, maradt a tároló-dobozos módszer, vagy bezárom a szobája ajtaját. Viszont, ha valamit kérek tőle 1 mp-en belül ott van a kezében, tehát tudja kezelni az "őskáoszt". Először nehéz volt hozzászokni, de nem fogom magam felidegesíteni.
Az évfolyam legjobb tanulója, gyönyörű, egészséges gyerek, tökéletes nem lehet.
4. Mi most tartunk a serdülős-korszak elejénél. No, ez lesz nálatok is a nemsemmi!!!!!
5. Nagyszülők
Sajnos velük nem lehet mit kezdeni. Ilyenkor élik ki az unokájukban azt, amit "jó szülőként" velünk nem tettek meg. Nálunk hál' Dorina nem szereti a csokit, Sáráról nem tudok nyilatkozni.

Dorina ovis korában azzal jött haza, hogy "primitívek" a csoporttársai, még az időjárásról sem lehet velük beszélgetni, az ősi csontokról meg pláne nem. 4 évesen bűnügyi antropológus akart lenni. Én itt dobtam egy hátast (radiátor-effektus)
Már most látom, hogy két teljesen más habitusú gyerekem van, másképpen kell hozzájuk is állnom. Néha nagyon nehéz, hogy hogyan vágjam ketté magamat, mikor két helyen kell lennem.
Nem akartam az észt osztani, csak a saját tapasztalataimból okulva szeretnék segíteni.


Tali
Sajnos mostmár biztos, hogy le kell mondatunk a csütörtököt, mert csütörtököt mondtunk. Mostmár Peti is beteg. A lányokat szerdán viszem vissza az orvoshoz, után többet tudok mondani. Állítólag 4-5 nap a lappangási ideje ennek a betegségnek.
hmmc
 
 


Sziasztok!

Uram isten ennyit írtatok.
Mi hétvégén elmentünk Hajdúszoboszlóra, Gergő is elég jól viselte. Hol én mentem utána a szállodában, hol apa. Egy perc megállása sincs. Én már teljesen kész vagyok úgy dél felé. Én is baromira féle, hogy nagyon rossz gyerek lesz. A férjem mesélte, hogy állandóan mindent rúgdostak kiskorában (fákat. bokrokat stb) és állandóan intőket vitt haza az iskolából.....

Pakolás: én nem tudom, hogy mi lehet a recept, de először majd szétvettet az ideg, hogy minden szanaszét van játékügyileg. Próbálok most is együtt összepakolni vele, de még nem igazán megy.

csoki: ma a kisfiam fél órán kereszül ordított, mert előtte kivettem a konyhaszekrényből egy darab csokit én hülye. Azt hittem megőrülök, adtam neki egy picit,de rámordultam, hogy több nincs. Úgy vettem észre elfelejtette, de majd holnap meglátjuk.

na sziasztok!
Kriszti
kriszti1
 
 


Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy Sebinél talán múlóban ez a mármár ijesztő anyásság. Az a gyanúm, hogy egyszerűen folyton éhes volt a cseppem (hát persze hogy a pocak a legfontosabb! Kép), tényleg nagyon ki volt éhezve a hosszas pocakgondok miatt, de most kezdi utolérni magát (rengeteget eszik napközben!!!), már nem is kel olyan korán enni reggel, nyugodtabban alszik, és engem is kienged a szobából. Kép (Sőt, ma este az apja fektette, és előtte nagyon aranyosan integetett nekem az előszobában, meg vigyorogva a konyhaablakon át, mikor elmentem, nem is balhézott semmit. Kép)

Aranyhold
Érdekes, ez az odabújós nappali alvás anyunál is simán megy, odaveszi Sebit maga mellé a nagyágyon náluk, simogatja a talpacskáját (hanyatt) vagy a hátát (hason) meg beszélget neki, Sebi szopizza az ujját, és szépen elalszik (közben szereti magát beletekerészni és a csücskét szorongatni egy vékony babatakarónak, ami még az enyém volt).
Én ha itthon odabújok mellé az ágyon nagyokat vigyorog, meg mászik a nyakamba, és ha fáradt sem akar aludni.
Az a legnagyobb baj, hogy mostmár átállt 1 alvásra, de teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor van rá szüksége. Egyik nap 6-kor kel, mégsem akar még 11-kor se aludni, csak ebéd után (de akkor már nagyon nyűgi, alig tudom megetetni), máskor meg 7-kor kel, és 10-kor már szinte ülve elalszik az ölemben. Szóval nem tudom, egyáltalán mikor kezdjek altató-ceremóniába, mert néha nem azért nyafizik, mert már álmos, csak unja amit játszunk, és nem sikerül kitalálnom, mire vágyik.
A besötítésre én is gondoltam már, csak attól tartok, hogy akkor világosban egyáltalán nem fog tudni aludni (én is ilyen vagyok sajna, és nekem nagyon rossz)...
Most alvórongyi beszerzésen gondolkodom, mert szeret vmi puhát odaszorítani a a kezébe ujjszopizás közben miközben altatja magát (ez ált. a pólóm az ölemben, de múltkor kivadászta egy puha kisingét a szennyestartójából, és azt szorongatta, meg belecsavarta magát), hátha úgy lehetne (ahogy talán Lilla?), hogy akkor az jelzés, hogy lehet menni aludni. De megmutattam őket neki a Kenguruban, és nem érdekelte.
Bár anyu azt mondja, hogy ne vegyek ilyet, hanem majd ő szab ki mindenféle puha anyagból többfélét, és majd Sebi abból választ. (?)

Mucus
Én kisiskolás koromig minden este kiharcoltam, hogy odabújjanak hozzám az ágyamba egy kicsit! Főleg apu, mert jópofa meséket talált ki nekem, mindenféle vicces hangokon. Kép (Anyunak mindig olyankor jutottak eszébe piti veszekednivalók, úgyhogy abból hamarosan nem kértem. Kép)

Laga
Brrrr... Ez borzasztó lehet! Kép
MOst kaptam karácsonyta egy könyvet, Gyógyító ételek - ártalmas ételek a címe (anyóstól kaptam Sebinek, mert a világból kiszaladok, olyan kajáktól kiütéses), szóval ezt írja a hiperaktív gyerekeknek:
Ártalmas:
- adalék anyagokat, így tartrazint és benzoesavat tartalmazó ételek
- koffein (kávéban, teában, kólában)
- nagy szalicilsav-tartalmú élelmiszerek: alma, szőlő, sárga- és őszibarack, szilva
"... a magatartási és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek körében jelentős javulás volt tapasztalható, mikor étrendjükből kiküszöbölték a narancsszörpben, csokoládéban, szalonnában, sonkában, szalámiban, és más termékekben található adalékanyagokat."
"... hiperaktivitást válthat ki ... az étcsokoládéban lévő teobromin, valamint az allergia és ételérzékenység"
"Hiperaktivitás esetén sütemény, édes tészta, keksz csak mértékkel ehető. A szervezetnek ugyanis a finomított szénhidrátok lebontásához tiaminra (B1 vitamin) van szükség, és ha emiatt e vitaminból nem jut elegendő a központi idegrendszerbe, megváltozhat a magatartás. A tiamin forrásai a teljes kiőrlésű gabonafélék, barnarizs, tojássárgája, és zöldségfélék."
A cukor hatását vitatják, de "a finomított cukorban nincs króm ... márpedig a sejtek cukorfelvételéhez krómra is szükség van. Nélküle az inzulin homron kevésbé hatékonyan szabályozza a vércukor szintet, s lehet, hogy ez váltja ki vagy súlyosbítja a hiperaktivitást, és egyéb magatartászavarokat."
Még a magas szalicilsav-tartalmat taglalja, hogy nincs az ilyen gyerekekre túl jó hatással.
Szalicilsav-származékok a legtöbb gyümölcsben: alma, sárga-, őszibarack, szilva, bogyós gyümölcsök, mazsola, valamint burgonya héja, spenót, sárgarépa, brokkoli.
Borsmentával és édesgyökérrel készült édességekben.
Curryben, kaporban, kakukkfűben, szurokfűben, kurkumában, paprikában.
Viszont a kemény héjú gyümölcsökben és olajos magvakban csak alacsony mennyiségben.
Kis szalicilsav-tartalmú: banán, hámozott körte, papaja, főzeléknövények közül a legtöbb babféle (fejtett és zöldbab kivételével), káposzta, borsó, saláta, krumpli héja nélkül.
Kevés szalicilsav van a húsban, szárnyasokban, halban, tojásban, gabonafélékben, tejtermékekben.

Huh, kicsit hosszú lett, bocsi, de gyorssegélynek jó, a köv. talira elviszem és elolvashatod részletesen, vagy akár kölcsön is adom (be is ugorhatsz érte, ha sürgős), de gyorssegélynek talán ez is elég.
Az mindenesetre kiderül belőle, hogy talán tényleg nem a legszerencsésebb az a csokikúra az ő esetében (a fentiek alapján nem csoda, hogy megőrült tőle)...
Nagyszülőktől elzárni szerintem sem megoldás, viszont tudok egy Montessori-ovit Csepelen, ott "csak" 40 eFt úgy tudom havonta, ha érdekel utánakérdezek (egy jóbarátom lánya jár oda).
A hoki szerintem is jó ötlet, ismerős hasonlóan kezelhetetlen gyerekét eléggé kifárasztja ahhoz, hogy otthon eltűrjék. Én még az evezésre vagy vízilabdára gondoltam, de ha nem szeret úszni az kilőve.

Hmmc
Jobbulást mindannyiótoknak! A talit meg majd bepótoljuk még! (Addigra megedzem a gyerekem, és megyünk mi is! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Egy gyors bejelentkezés, majd holnap próbálok visszaolvasni. Lilla estére teljesen beteg lett. Lázas, és alig kap levegőt. Szedhetem elő a porszívót. Kép Pedig már elfelejtette a rossz "élményeket" és nem félt tőle.
myra
 
 


Myra
Szegény ti, jobbulást!!!
(Akkor holnap nem jöttök... Kép)

Nikcsi
Akkor du megyunk! Majd hívlak mikor indulunk.

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas,
Hát sajnos nem megyünk. KépKép Lilla még soha nem volt ennyire beteg. Köhög, taknyos és kúppal se megy le a láza. KépKép Megkérdezed, hogy ilyenkor mi van? Lehet a jövő héten is kezdeni?
myra
 
 


Képzeljétek, Sebi "egyedül" ette meg a tízóraiját! Nekem csak a partedlijéről és a tálcájára lecsorgó részeket kellett visszasegítenem a tányérba, a szájába egyedül kanalazott! (Talán ha 3-4 kanállal adtam neki én!)
Szóval most nagyon büszke vagyok! Kép
Olyan helyes volt, mert nagyon korán kelt, tök álmos, így az utolsó kanalazásoknál már majdnem elaludt két falat között, de a tányért meg a száját "vakon" is megtalálta a tányérban... KépKépKép

Myra
Szegény Lillus! Kép Hűtőfürdő? Priznic? Mennyi a láza egyáltalán és mióta?
(Én az első 12 órában nem szoktam adni neki semmit, ha 38 alatt marad hónaljban mérve, mert alapvetően a lázat jó dolognak tartom, hiszen a szervezet védekezőrendszeréhez tartozik... mondjuk Sebi jól tűri a lázat, szóval nem szokta nagyon megviselni, vele könnyű.)
A Tücsökzenét persze, hogy megkérdem!
Ja, különben a fenti attrakciót olyan Mam-os kanállal hozta össze, amit te is vettél Lillának, tényleg nagyon jó!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas,
Sebinek gratulálok!! KépKép Én is várom már Békást ahol Lilla kedvére maszatolhat. Már nagyon utálja ha én etetem.
Igaz csak 1/2-1/2 kupokat kap 5-6 óránként, de így nem megy neki 38 fok alá (Popsiban mérve 38,6-38,9 között mozog). Hőemelkedése szokott lenni, eddig csak oltáskor volt fél napig láza.
A legrosszabb, hogy iszonyat nyűgi, de még így se hajlandó fél percig nyugton maradni. Kép

Nem tudjátok egy egy éves gyereknek milyen gyógyteákat lehet adni? És mézet mikortól kaphat a gyerek?
myra
 
 


Myra
Szegény Lilla! Nálatok gondolom a lázmérés sem egy egyszerű eset, ha popsiban méritek.

Cas
Hát Sebi nagyon ügyes. Úgy látszik megérte neki is kanalat adni evés közben.
boglarka
 
 


Myra
Hogyhogy csak fél kúpot? Én Sebinek már egy egészet szoktam (ő most 9,5 kg).
Szerintem ami termés vagy levél (nem virágzat), azt már lehet. Sebi pl. citromfüvet, mentát, édesköményt, csipkebogyót már régóta kap pici cukorral. A baj csak az, hogy citrom nélkül hamar besötétedik ez a tea, megkeseredik, szóval egyszerre csak picit érdemes csinálni, mert csak frissen finom.
Anyu cukor helyett aszalt vörösáfonyát áztat bele, az megédesíti.

Boglárka
Megérte, és nagyon örülök, hogy fél év rengeteg takarítása meghozta a gyümölcsét! (Mivel most el van foglalva az evéssel, nincs másra ideje kenegetni jobbra-balra, í]y tényleg csak a partedlije meg a tálcája lett szutyis, azt meg egy perc rendbetenni.) Kép
Ugye ti jöttök holnap!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas
Gyertek! Bár Laci beteg, de a hálóba zárjuk. Meg ha minden igaz ezen már ti is túlvagytok - mármint a betegségen. (Laci itthon van, de ma behívták, és csak most e percben ért haza. Kép)

Többit még nem volt időm olvasni, majd jövök még!
nikcsi
 
 


Sziasztok!
Myra! Jobbulást Lillának! Szegény kismanó! Kép

Cas! Nagyon ügyes Sebi! A következő buliban már ő fogja sütni a palacsintát! Kép

A Tücsökzenével biztos nem lesz gond, mi is csak a 3. alkalomtól jártunk!

Matyinak is fél kúpot szokott javasolni a dokinéni láz esetén.

Úgy tudom mézet 1 éves kortól lehet adni, én már adok Matyinak.
aranyhold
 
 


Sziasztok,

Cas,
köszi, de Csepel nagyon messze van. A tartarzin egy narancssárga ételszinezék. Ez még hiperebbé teszi a kölköt.

Hmmc,
Vilmos fel tud öltözni ha akar. (Volt már rá példa.) Persze nem tökéletesen, de elég jól.
Csakhogy nem akar.

Egyébként statárium van nagyszülô ügyben. Csak a jelenlétemben unokázhatnak.

Igazából attól félek az édesség miatt, mert szerintem Vilmos hasnyálmirigye csúcsra van járatva. Az unokahugom így lett 7 évesen súlyos cukorbeteg...

Laga
laga
 
 


Aranyhold
KépKépKép

Laga
És mit szóltak a nagyszülők?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Cas,
néztek kifelé a fejükbôl...
Egyébként ma letették a nagyesküt, hogy soha többé édesség az engedélyem nélkül. Ja. Ez kb úgy 2 napig áll....

Áruljátok már el, hogy mi ez az olajos ügy. Egyszeru˝en hülyülök. Van egy nagy fehér folt arról az idôszakról, ami a zöldségpürék és az általunk evett kaja átmenetérôl szólt Vilmossal. Fogalmam sincs hogy csináltam.

Laga
laga
 
 


Laga
Hát igen, anyuval is az a baj, hogyha az ő elveivel ellenkező dolgot kérek tőle, akkor vérre menő vitába keveredünk a kérdésről, jól megsértődik, egy darabig próbálkozik, aztán vagy én unom el, és ráhagyom, vagy ő, és akkor én nyerek.
Idegbajt kapok, amikor az értelmesen elmagyarázott érveimre közli, hogy hülyeség, és hallani se akar róla. Kép (Ezt nemcsak a gyerekkel kapcsolatban persze...)
Vagy, hogy a "mai fiatalokat mi mindennel be lehet hülyíteni, te legalább nem dőlj be".
Grrrrrrrrrrrrr....

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Laga!
majd a leveledre külön is,
van Waldorf ovi a kerületben: 1033 Harrer Pál u.9-11. tel: 387--2530
az nem jó?
szilvamag
 
 


Laga!
a két kajatípus közti átmenet nálunk a +husi, sajt, tejtermékek, tojás voltak
először nagyon apróra vágva, majd nagyobb darabokban, majd ugyanúgy fűszerezve mint a mienk
szilvamag
 
 


Tök jó volt a Tücsökzene, bár Sebinek inkább csak az anyukák meg az énekelgetés tetszett, a gyerekeket elég bizalmatlanul szemlélte! Kép És persze egy tapodtat sem tévolodott tőlem, de legalább nem esett pánikba és nem sírdogált, hanem érdeklődve szemlélődött. (Köszönhető talán Korinak, akivel tegnap azért vagy 3 óra alatt csak megbékélt - persze vele is csak tisztes távolságból... Kép)
Úgyhogy befizettünk 10 alkalomra.

Myra
Lilla helyére is megerősítettük a foglalást (jó nagy túljelentkezés van), úgyhogy jövő féttől várnak titeket is!
Hogy van Lilla? Lement már a láza?

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok
Mi még mindig betegen. Sárának mostmár folyik az orra is és köhög. Néha a semmiből úgy elkezd üvölteni, mint aki nyúznak. Az lesz a legszebb az egészben, ha még a foga is most fog kijönni. Én már kezdek állva elaludni, mert az éjszakáink is hasonlóan telnek. Kép
hmmc
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?