Hello, köszi az infot a Halicarról, asszem meg is nézem, hátha már ide is eljutott. Az egyik ismerős lány egész Bpt körbejárta az ősszel,,én meg karácsony előtt néztem, szal hánycikk volt tavaly. remélem, tényleg használ majd.
Potter,
szülőszoba: nem adnak rucit se meg semmit, szal saját. Ha már tartósan ott vagy, át kell öltözni hálóingbe + köntös.
Vigyél inni + enni magadnak + kispapinak is. Én mondjuk nem ettem, de ittam. Mondjuk ezt a részét Te jobban tudod
Gyerekágyas rész:
nyugodtan lehetsz gatyóban. Ha átázik a bugyid, annyira nem praktikus, vagy ha császároznak és nyomja a sebedet... egyébként meg nem rossz, sztem én is viszek majd.
Ja, baromi meleg van a szobában, úgyhogy max rövidgatyó.
Hány nap? Hamma kedd éjjel született és vasárnap akartak hazaengedni, de kikönyörögtem a szombatot, de a PKU-t itthon vették le. Szóval az 5. napra engednek haza simán, úgy, h adják a BCG-t és leveszik a PKU-t is. Amúgy ha minden sima, hazamehetsz 6 órával a szülés után, ha akarsz + engednek - nőgyógyászod enged, gyerekdoki meg húzza a száját...
Én éjjel szültem, hulla voltam, m az előző éjjel nem tudtam aludni csak 2 órát... szal akkor reggelig elvitték Hammát. Amúgy az van, h melletted van bevásárlókocsiban. Minden nap - ha jól emléxem - este fél 8 kor van fürcsi, akkorra be kell tolni a csecsemősökhöz a kicsit. Megfürdetik őket falkában, utána lehet értük menni. Asszem pont ez a vacsoraidő. Napközben betolhatod, amikor csak akarod, meg éjjel is, ha pl. pihenni akarsz, de ugyanúgy Veled is lehet.
Fürdetni nem lehet, de 1x mgnézheted a fürdetést - úgy általában, hogy hogy KELL
Napközben bemászkálnak a szobába a csecsemősök meg a védőnő, 66x elmondják, h hogy kell ápolni a köldökcsönkot, legalábbis nekem elmondták, lehet, h én voltam a béna
Jajj, nagyon vigyázz, m fürcsi után roszul pelenkáznak, a pelusra kenik a popsikenőcsöt, nem a bőrére és baromira kicsípi a fenekét a kaka!!!! Szopiban segítenek, készségesek.
Amúgy gyereknek ruci nem kell, kórháziban van, csak akkor öltözteted át, amikor haza indultok. 1 kis takarót is adnak. Pelust vinned kell, viszont a köldökápolás kellékeit + popsikenőcsöt adnak.
Amúgy nem jön soxor személyzet, van 1 vizit reggel + egy este, napközben meg áltlában békén hagynak - nekem nehéz is volt, m ízt márírtam, h Hammát nem lehetett letenni... no és menj el Wcre így
Jó persze végigvaplathattam a folyosón és betolhattam, de nem mindig volt kedvem. A szomszéd meg ugyan tudott rá vigyázni, de akkor is üvöltött.
Kaja: 3x van kaja megadott időben - 1 órád van, h kimenj a társalgóba enni. Nem vmi fényes. Van hűtő, ahova kaját pakolhatsz, 2 éve még nem láttam mikrot.
A szobákban van a fürdőszoba, ez jó
Pelenkázó is van.
Kuka viszont nincs, csak az egészséggyi cuccoknak, pelusnak, ahova mást nem dobhatsz...
Most ennyi jutott eszembe, ha vmi még hiányzik, szólj nyugodtan, jobb előre felkészülni
Ann