Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most elszontyolodtam Kép Én nem ismertelek fel benneteket tegnap a vetítésen pedig szerintem az elsőként érkeztem. Igaz lestoppoltam egy csajt, de kiderült, hogy ő nem fórumozik. Ennyita a felismerőképességemről Kép
A filmet én úgy jellemezném, hogy botrányos volt! Vagy csak nekem nagyok az elvárásaim?!

Szupik a mini-tali képek!

Nálam sima ügy a "miben szüljek". Csak egy hálóingem van ami most rámjön. Egyébként nadrágban alszom.
Ma pótoltam a tegnapi jógát Kép

N
34+6

Kép Kép
natasa1975

Gabi:
Livi nagyon tanulékony!!Szilvi még sok mindenre megtanitja majd:szekrény rendezés.könyv rámolás,meg ilyesmikKép

Ilba:

25-en voltak,de azért ilyen kevés.mert több gyereknek volt magatartás problémája,nehezen kezelhetőek voltak!Nagyon fárasztó volt!

Jucus:
a csókos baba haláli!Kép

Kép

Kép
novum

Igaz én ritkán jelentkezem, inkább olvasok, azért az én Gergő babám is fejlődik ámKép ez meg egy szexi kép:Kép
Vendég

Vuka,
akartam írni, hogy én az alternatív melletti szülőszobán kezdtem, de valamiért át kellett menni egy időre az alternatívba, a tatami valóban kemény, de a férjem tudott mégis aludni rajta másfél órát. Kép (Még nem voltak fájások, csak nagyon ki voltam már tágulva). Aztán mikor elfolyt a magzatvíz, visszamentem a mellette lévőbe.

Natasa,
szerintem szerezz be egy-két hálóinget, amiben majd tudsz szoptatni, vagy miben leszel? Vagy most jön rád csak 1 és van azért több, ugye? Most hogy mégegyszer olvasom amit írtál ... Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Tücsökmami:
Gergő igencsak kigömbölyödött!Micsoda pocija van!!

Kép

Kép
novum

Ilba, szopis hálóingem van, de abban nem akarok szülni, mert akkor apa moshatja is rögtön. Abból van csak egy, amit most a nagy pocakkal fel tudok venni.
Én szeretném kipróbálni az alternatív szobát, mert a jógán tanultakat ne tudom mennyire lehet hasznosítani a sima szobákban. Szerintetek be lehet vinni a saját labdát is? Amit a szülőszobán mutattak kb fele akkora mint az enyémKép
Imádom a pucér-baba képeket Kép
N

Kép Kép
natasa1975

Ilba
A Huszti úton a 6-os 86-os végállomásán.

Natasa
Én még nem is láttam rólad képet így esély sem volt, hogy felismerjelek... Titatit már régebb óta is ismerem rengetegszer láttam fotón ráadásul megbeszéltük, hogy az előadás elött találkozunk... szinte utolsóként érkeztünk és az első sorba ültünk... így lesznek utolsókból elsők! Kép
Hállóing nemártana 4-5 db.
Én lehet majd körülnézek valami olcsó helyen Tesco vagy hasonlók és veszek valami xxxl-es piros hálóinget szülni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, ugye nem a szüléshez kell 4-5 hállóing??? A szopihoz van pár Kép
Képet lehet rólam látni a bem-en. Bár, én már nem megyek többször.
Mi a törölközőkből készítettük be a pirosakat meg a barnákat Kép És persze a köntös,...az enyém sárga. Így lenyúltam a párom sötétkékjét. A biztonság kedvéért Kép
N

Kép Kép
natasa1975

Nem dehogy, összesen... bevinni a kórházba... ezt az egyik szülésznő javasolta. Végülis logikus, minden napra egy ruci.

Mi az a bem?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ok, megnyugodtamKép Annyi szopis hálóingem akad.
Ha rákattintasz a nevemre akkor a bemutatkozó oldalam láthatod és ott van egy dagi kép rólamKép
Bocsi, elfelejtettem,...te mikorra várod a babád?
N

Kép Kép
natasa1975

Április 14-re vagyok kiírva.. első körben április 19.-e volt a nagy nap! Anyum is arra a napra volt velem kiírva! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Milyen szép vagy! Kép
Neked valódi vörös a hajad ugye?
Én egész kicsi koromtól arról ábrándoztam, hogy bárcsak vörös hajú lennék! Kép KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hahaha, azt hittem jó izlésed van Kép A hajam vörös, de rásegítek Hennával, mert fakul. Bezzeg, kiskoromban lángvörös hajam volt! Annyira nem jó kiskorban a vörös,...sokan csúfoltak miatta. Bár, szeretném ha vöröshajú lányunk lenne. Majd megtanítom verekedniKép))))
Április?! Akkor nem szülünk együtt.
Áruld el nekem az az egeres gyerekszobás rajz, az egy falfestmény részleteit ábrázolja???? Teljesen beleszerettem a látható darabjaibaKép
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa
Te kinél fogsz szülni és mikor?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Akkor is csúfolták a vörösöket amikor én kicsi voltam, de én akkor is cseréltem volna velük! Kép
Nem bánnám ha egyik gyerkőc vörös lenne minálunk is... végülis apjuknak vörös a szakálla! Kép
Unokabátyámnak olyan a haja mint a róka szőre!

Igen egérkéket kiskamaszok szobájába festettem, de azóta nagykamaszok lettek és már ciki volt egerekkel aludni ezért lefestették... Kép
örülök, hogy tetszikKép

Olyan volt a szoba mintha egy nagy sajtszeletbe néznél bele... két oldala teljesen sárgára volt festve, lukakkal láblógázó egérkével... a túloldalon meg az egyik elkóborolt egérke figyelt! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bábinszki drnőnél és február 17-20 között. Elvileg.
Nálunk van egy ismerős gyerek, akinél nincs is a családban vörös, mégis vörös lettKép De, lehet majd bebarnul idővel. Nekem anyukám vörös, apukám meg fekete.
Én simán elfogadnék most is egy egeres szobát. gyermeteg énem simán elviselnéKép Mekkorák voltak az egerek? Picik vagy jól láthatóak?!
N

Kép Kép
natasa1975

Közel egy méteresek... az egyik képen látszik az ajtó is viszonyításnak.
Unokabátyám családjában sincs rajta kívül vörös! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép
Kép
Kép
mamacka

De állat! Vagy inkább, de egér! Ha nem szólsz, nem veszem észre az ajtót Kép Így, hogy ilyen nagyok még jobban tetszenek! És te válalsz ilyeneket vagy csak ismerős volt?! Reményeim szerint még az idén lesz egy gyerekszobánk,.....Kép Ha, sikerül elköltözni.
No, megyek főzni vacsit, mert a párom szólt, hogy ma nem volt ideje enni Kép
N.

Kép Kép
natasa1975

Vállalok, de nemtudom így pocakkal mikor lesz rá alkalmam... most is jött egy ajánlatkérés, csak azzal is az a legnagyobb probléma, hogy Ceglédiek... pedig még most meg is tudnám csinálni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Mindenki!

Marcibaba köszöni szépen a bókokat. Meg a büszke anyukája is.KépKép
Amúgy hétfőn leszünk 4 hetesek, és a mérleg 4,12 kg-ot mutat ruhában. A pucér szerintem 3,8-3,9 kb. majdnem 1 kg-t hízott 4 hét alatt. Olyan sonkái vannak. Persze most itt alszik a hordozóban, ilyen időben nem mentünk le sétálni, inkább szellőztetek. Ma is szinte egész nap fáj a poci, de azért időnként elfárad a kis szentem, és akkor bealszik. Amikor öltöztettem, még bömbölt. Szegénykém, csak úgy tudom megvígasztalni, ha az ölemben rázogatom kicsit, meg emelgetem. A szélcsövet meg már két patikában is néztük, és egyikben sem volt. Pedig nagyon jó lenne már szerezni egyet, mert majd megszakad a szívem, annyit kínlódik a pukimanókkal. KépKép

Vuka,
igaza van Gabinak, tényleg tök ugyanezt csináltam kb egy hónapja. Nézz vissza egy kicsit dec elejére, és meglátod.KépKép De ne csüggedj, hamarosan már te is babázni fogsz, és jöhetnek a képek Petráról!!KépKép

Tücsökmami, Gergő is olyan jó husi!!!! Az ember agyon puszilgatná azokat a kis hurkás combikat!! (én legalábbis szoktam Marciét...)KépKép

Timi, Gabi a talis képek tök tutik!!! Hogy nézik egymást a két kis barátnő...Kár hogy nincs rólatok is egy ilyen kép. Egymás mellet tök jól mutatna....KépKép

Na jó, megyek, mert ki kell használni az alvásidőszakot, evéásre, mosásra, rendrakásra...Kép
Tényleg ezt már akartam írni: Ti is megtanultatok félkézzel enni, félkézzel pakolni, ruhát leszedni a szárítólól, meg ilyenek???!!!KépKépKép

Na csövi mindenkinek, majd ha tudok, még jövök.

Hát Apa, még te is csak engem fotózgatsz???
Kép
És tudok ám én aludni is, ha elfáradok...
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Timi,
gyertek minden nap, ha akartok!
Lehet, hogy Lívinek is hasmenése van, ma már harmadszorra kakil.Kép Megpróbáltam du. is a zőőődborsót, de nem kellett neki, úgyhogy az egy nemszeretem kaja lett.Kép Pedig épp lelkendeztem, hogy eddig mindent megevett, amit adtam neki.
Találkoztam Fannival, mikor jött ki a suliból. Kép

Ilba, Jucus, aranyosak vagytok, de ez az apátia csak időleges, néha előjön. Meg olvasni egyszerűbb, mint írni.Kép

Natasa,
Engem a szeplőim miatt csúfoltak. Pontosabban sajnáltak érte. Anyukám mindig azzal vígasztalt, hogy majd nagykoromra elhalványodik, ami be is következett, persze akkorra már nem érdekelt.

Na megyek, kiszedem a kakácskát a gyerek alól.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Istenem, de édes Marci baba és Gergő baba!!! Bubek, én is mindent fél kézzel csinálok néha, a legjobban ágyazni szeretek így...
Jobbulást kívánok a kis pocifájós Marcinak, próbáltad simogatni a hasiját? Nagyon enyhén masszírozni kell közben. Fürdetést átvette már Apa, elsajátította a biztonságos Marcitartás fortélyait?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na mi van jányok, elkaptátok az apátia bacit tőlem? Hun vagytok mán?!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Legfeljebb ellevelezgetek magammal. Így:
- Helló Gabi! Mizu, gyerek alszik, hogy már megint itt lógsz?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

- Igen.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

- És mi volt ma az ebéded?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

- Túrógombóc, fincsi volt. Mindjárt visszajövök, csak teszek egy takarót Lívire. Jó veled beszélgetni!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Na visszajöttem én is, Gabi ez jó. Vicces...KépKép
Jó is az a túrógombóc!!! Én is imádom. Kéne is csinálni, csak azt nem tudom még, hogy mikor is???!!! Talán éjjel sikerülne....

Apa még nem fürdet, pedig az ő vastag karján sokkal jobban meg tudna támaszkodni Marci. Dehát én nem erőszakoskodom. Majd fürdet, ha akar. Most csak segédkezik, vizet hoz a kádba (szobában fürdetünk), fürcsilepedőt terít, meg dumál Marcival amíg törölközünk, meg öltözünk, hogy ne sírjon. Meg persze fotóz.

Marcika annyira elfáradt egész nap, hogy most fél4h óta alszik. Igaz sokáig nyugtalanul, tornázva feküdt az ágyában, és csak pillanatokra aludt el, de nem fájt neki annyira, hogy teljesen felébredjen, így már kb egy órája bealudt rendesen. Remélem alszik még egy kicsit. Aztán úgyis jön majd haza Apa, és akkor jön majd a fürcsi is.

De azért majd jól lefényképezem, amikor Apa először fürdeti meg a kisfiát!!! KépKép

Kép
----------------
B&M
bubek

Ja kérdezted a hassimizést. Igen csináltam, de csak jobban ordított. Pedig órajárással egyezően csináltam, Ini is így javasolta (7h-től 5h -ig KépKép)
Meg iszom ánizsteát, meg édesköményteát, de Marcinak még nem adtam. Mármint teát. Azt csak max akkor, ha tényleg más nem segít. De a szélcső ma meglesz, mert apát beuszítottam egy olyan gyógyszertárba itt a környéken, ahol van. (felhívtam őket, ugyen milyen kis ügyi vagyok???!!!Kép) Ja meg kapja az Infacolt. attól legalább tudunk büfizni. Addig, amíg nem kapta, addig még büfizni se nagyon akart. Szóval próbálok én mindenfélét, de eddig a leghatásosabb az ölbenrázás volt. Csak nem elég erős a karom ahhoz, hogy egy 4 kg-ós gyereket egy-két óránb át rázogassak. Olyan bicepszeim lesznek mint Schwarzeneggernek... És jó kis fogyókúra is mert alig tudok kajához jutni. Ha-ha. legalább hamar eltűnik majd a hasam....KépKép
Ajjjajjj!!!! Nyögdécselést hallok, mennem kell....

Kép
----------------
B&M
bubek

Szia Bubek!
Elkezdtek már özönleni a látogatók?
Lehet, hogy a férjed jól kicselez és megvárja, míg Marci megtanul csücsülni.Kép
És hogy telnek a napok? A hasfájástKép írtad, hányszor eszik Marci, kell fejned? Mennyit tudsz pihizni napközben? Apát nem zavarja az éjszakai "élet"?
Mi Lívivel hétköznap külön szobában alszunk (bár már átalussza az éjszakát), hogy Zoli tudjon aludni rendesen. Végülis neki helyt kell állni a munkahelyén. És ha álmos, akkor teljesen alkalmatlan mindenre. A munkahelyet meg meg kell becsülni manapság.
Főzőcskézni én is csak hétvégén tudok nyugodtan, ha nagyon muszály lenne, tudnék hétközben is, de nagyon körülményes lenne. Majd ha Lívi nagyobb lesz, mondjuk 10 évesKép.
Nahát, mennyivel jobb veled/veletek dumcsizni, mint holmi Gabikkal!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok Lányok (Gabik)!

A délutánt pihengetéssel töltöttem, éjszaka ugyanis alig aludtam valamit, fél óránként fent voltam, stresszeltem magam a vérvétel miatt, ezt most bepótoltam. Bár legszebb álmomból felkeltett egy telefon Kép. Petra múltkor kapott a barátaimtól egy tök édi pokrócot, vékony, de jó nagy. Ezt avattam most fel, bebugyoláltam magam Kép.

Üdv Mindenkinek
Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Az egyik erre, a másik arra:
Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hogy fér meg a macska Livivel?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Eleinte maga alatt volt, mert nem foglalkoztunk vele, de már megszokta, hogy háttérbe került. Még csak egyszer merészkedett annyira közel hozzá, hogy megszagolta a talpát. Lívi viszont kiugrik a bőréből (meg az ölemből), ha meglátja, de persze még nem foghatja meg. "Szerencsénk" van, mert a cica már 7 éve velünk élt, mikor Lívi beköltözött a pocakomba, ezért már nem kellett attól tartani, hogy beteg lesz tőle (toxoplazmózis vagy mi, méhlepény elhalást okozhat), különben meg kellett volna válni tőle. Ha már a lányzó mászik és megrántja a farkát, akkor valszeg elszállásoljuk nagyszülőkhöz, mert karmolásveszély lesz.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Nálunk a szüleimnél van egy spániel (11 éves), kíváncsi leszek mennyire lesz féltékeny (szerintem nagyon). Olyan lelki beteg tud lenni minden apró változásra.
A kutyák ugye egészségügyileg semmi hátrányt nem okoznak egy kisbabánál (csak a macskák)?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Toxoplazmózist nem de az amúgy is a kismamára veszélyes nem a babára... Toxoplazmózist a macskák, nyulak terjesztik, de a mosatlan zöldségekkel, földdel is be lehet vinni...
A hét év még önmagában nem garancia csak akkor ha átestél a fertőzésen, azt meg vérvétellel ki lehet mutatni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát a méhlepény elhalás azért a babára is veszélyes.
Az orvosom szerint 2-3 év alatt biztosan átesik rajta az ember, ezért legyintett rá a 7 évre. De azért így sem fogdosom a cicát, csak ha elkerülhetetlen, mióta terhes lettem. Anyukám cicáját (fél éves) meg ismerősökét meg pláne nem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Most kimondottan örülök, a multkor az ismerősöknél "gyilkosnak" tituláltak, mert macskát szeretnékKép Mamacka írására csak bólogatni tudok. Tényleg nem csak a macseszok veszélyesek. Ezt sokan elfelejtik. Egyébként meg ha macsesz még nem 100%, hogy fertős az az hordozó.
Ehez még azt is hozzátenném, hogy én születésemtől kezdve macskákkal voltam körülvéve. Volt macskám, amelyikkel együtt aludtam (bocsi, ha vki ettől borzonkodik). Ráadásul munkám kapcsán kisállatokkal dolgoztam (ők is fertőzhetnek), de a vérvételnél kiderült, hogy SOHA nem kerültem kapcsolatba a toxoplazmával. Amúgy meg azért nem halálos a magzatra nézve sem. Antibiotikum kúrát alkalmaznak. Persze, ezt jobb elkerülni.
Gabus, lehet bölcs a cicátok és vmi védett helyre mászik majd és akkor nem kell megválni később sem tőle!
Mamacka, nálunk a falfestés max a nyáron, de inkább később lesz aktuális. Akkor már profi babázó leszel Kép
N

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok
Gabuska
Tök édi a cica meg Lívi.KépKépKép
Nekünk is van cicánk 6 hónapos.Féltünk,hogy Dodót bántani fogja.De ő az egyetlen akitől eltűri,hogy nyuzza.Még egyszer sem karmolta meg.Úgylátszik a cica tudja,hogy ő még piciKép
Bezzeg minket...Kép

Kovács Roland
roli

Csajok most mennem kell, mert a nagy gyerekem (férjecském) palacsintatésztát kevert be, és most át kell öltöztetni, meg a konyhát rendbeszedni.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Gabuska
Úgy értettem én is, hogy addig amíg a baba a pociban van!
...de nem csak a lepényre veszélyes, fejlődési rendellenességeket is okozhat a babánál... (sógorom állatorvos)
Én azért távol tartom magam a macskáktól, de én amúgy sem vagyok velük olyan különös nagy barátságban...
Natasa
Pedig jobb lenne ha hordoznád! Mert akkor lenne védve a baba. Csak akkor van gond ha még nem kaptad el...

Még a nyers hús is hordozhatja...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vuka, bocsi de Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép
natasa1975

Natasa
De! a babára halálos lehet amíg a pociban van!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, tudomKép
De, nem vagyok annyira parázós. És azért felelőtlen sem. Macseszok után kezet mosok, almot nem cserélek. Jelenleg nincs is macskám csak amikor hazamegyek a szüleimhez. SajnosKép A halak meg biztonságosak.
De jó, most telefonált a párom, hogy jön haza. Végre!

Kép Kép
natasa1975

Mamacka, bocsi, de vitatkoznom kell. Én ezt azért keményen tanultam. Lehet halálos. Persze ez is meg sok minden más is. Viszont nem feltétlenül az! Általában nem az. Főleg az első trimeszterben van vetélés miatta. Amúgy meg antibiotikum. Egy másik fórumon van is egy ismerősöm, aki sajnos elkapta a fertőzést, és antibiotikumot is kapott. Nem lett semmi baja a babának. Szerencsére normális dokija volt és tudta kezelnia dolgokat meg nem is paráztatta be a kismamát. Azóta is egy rahedli macskájuk meg más állatuk van.
Bocsi, de én nagyon ideges leszek, amikor vki a tudatlansága miatt szabadul meg az addig imádott házikedvenctől. Bár megjegyzem, noha én biológus vagyok csak a szőrös vagy tollas állatokat szeretem Bubekkal ellentétbenKép Remélem ezt a halaim nem hallottákKép
N

Kép Kép
natasa1975

Csak azért írtam mert az előbb azt írtad, hogy nem...
Ha az almozást másra bízod és rendesen kezetmosol akkor nagy baj nem lehet.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Bocsi, nem kitörni akartam, csak kissé érzékenyen szokott érinteni a téma.
Én érdekes módon nem lettem parázós a terhesség alatt inkább felháborít egy csomó dolog. Annyira nevetséges, hogy itthon ennyire paráztatják a kismamákat. Kávézzunk vagy ne kávézzunk, mehet a pohár bor vagy tilos. Együnk erőset vagy kerüljük, fektessük hasra a babát vagy inkább ne,.... Más országokban szült ismerőseimnél alig merülnek fel ezek a kérdések. Pedig nem elmaradott országokról van szó. Próbálom magam távoltartani az ilyesmitől, de sajnos nem nagyon sikerül.
No, most megyek, mert készítem a vacsit.
Szép estét!
N

Kép Kép
natasa1975

Látom beindítottam egy jó kis beszédtémát az ártatlan kérdésemmel. Alig tudom követni a hozzászólásokat két palacsinta kisütése között.
Egyébként azzal én is egyetértek, hogy mennyire paráztatják a kismamákat. Én is tökre féltem bizonyos dolgoktól, a doki nénim pedig mindig mondja, hogy nyugodtan csinálhatom.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, ugye nekünk egy a dokink (Gajdos)? Nekem is ő mondta és az állatorvosunk, hogy lehetőleg új macsekot ne vigyek haza, de az öreglánytól nem kell tartani. Meg úgy általában azt mondta, hogy nincs semmi tilalom, csak ne igyak szénsavasat és ne csináljak esténként 100 felülést.

Natasa, egyetértek! A hasra fektetésről meg annyit, hogy ha a tévében újszülött osztályt mutatnak, csomószor hason fektetve vannak a babák. Szerintem hülyeség arra hivatkozni, hogy a bölcsőhalálban meghalt babák többsége hason feküdt. Persze, mert a legtöbb baba hason szeret feküdni. És ha azt nézték volna, hogy milyen színű a hajuk, és mondjuk a többségük barna, akkor meg attól kéne rettegni, hogy nehogy barna hajjal szülessen?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?