Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Péntektõl nem volt netünk, úgyhogy most olvastam az írás-dömpinget.

Elõszöris, Madárka nagyon nagyon gratulálok és sok tejcsit és nagyon jó egészséget kívánok a kislányodhoz! Kép

Lányok, köszi a biztatást gilisztásság-ügyben. Eszik a gyógyszert, egyenlõre még nem láttam a produktumban semmi különöset, de ezt még két hétvégén át kell ismételni. Nem is tudtam hogy ez ennyire gyakori mint amit írtatok. Tudtom szerint nekem ilyenem sosem volt, bár mostmár nem vagyok benne egészen biztos. Pele nem semmi lehetett hogy Áron születése elõtt ilyen rövid idõvel fertõzõdtél meg! És sikerült a szülésig kikúrálni magad?
Egyébként hogy vagytok, és ez vonatkozik Kangára is!!!

Én is Eveyvel meg Edókával értek egyet, én úgy látszik túlságosan is féltem a gyerekeimet, de ebben nem ismerek viccet. Még akkor is rosszul vagyok ha úgy elrohannak hogy a saroktól nem látom õket, nemhogy mindezt egy nagy tömegben tegyék. De a telefonszám azért nem rossz ötlet!

Bóbita, én is csak azt tudom kívánni hogy legyetek kétcsíkosak!

Bocsánat hogy nem tudok most többet írni, de egyenlõre csak olvastam meg olvastam. Jövõk majd késõbb, és akkor talán majd többet tudok írni.

Andi3 meg Emese. Képzeljétek tágítjuk Julcsi pupilláját, és ma napszemüvegben sétálgatott, hát mindenki hülyének nézett, mert tök borult idõ volt, de ha egyszer annyira bántotta a fény hogy becsukta a szemét nélküle, akkor mégiscsak ráadtam. Holnapután szemvizsgálat, drukkoljatok hogy minden rendben legyen!

Mi is voltunk börzézni, és vettem is rengeteg dolgot, pedig nem is lett volna annyi mindenre szükségük a gyerkõcöknek, de nem tudtam megállni. És még így is csak a terem feléig jutottunk, mikor Anyukám telefonált, hogy a kisfiam itthon már igencsak éhen akar halni jöjjünk már, így jönni kellett. Az viszont elég hülyeség volt hogy csak 7-tõl engedték be a tömeget, mikor máskor már fél 7-kor is bejutottunk. És így most 6-tól hétig ott ácsorogtunk potyán a nyitásra várva.

Sok puszi, sziasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Az még kimaradt, hogy nagyon köszönöm a féléves szülinapi gratulákat, és hogy most már kettõ fogunk van alul! Bár még nem nagyok, de mégiscsak fogak. És a dokinéni szerint felül is hamarosan kibújnak, hát nyálzik is, patakokban szokott csordogálni a nyála, meg rág rendületlenül.

Na mentem, pusssssz:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Írtam egy jó hosszút, aztán leejtettem a billentyûzetet, és eltûnt az egész. Kép Most emlékezetbõl újra.

Norcsi! Persze hogy szurkolok, majd mesélj, mi volt. Mi jövõ héten megyünk. Giliszta-ügyben tényleg fffúúúújjjj, remélem, gyorsan átvészelitek.

Adri! Gratula Leevinek a bilibe kakiláshoz, csak így tovább! Olyan jó neki, hogy egybõl két nyelvet tanulhat meg!

Vica! Üdv itt, és a többi újnak is, akiket még nem köszöntöttem! Ne aggódj a sok szopi miatt, elõbb-utóbb megjön a kedve a többi kajához is. Igaz, ezt annak idején én nehezen hittem el. Zsófi sem nagyon fogadott el mást cicin kívül, és õ is inkább a darabos, kézbe vehetõ dolgokat szerette. Még két éves kora körül is akadt olyan nap, hogy szopin kívül semmit sem evett. Anyukám néha próbálta tömni (inkább édességgel), mert szegény gyerek éhezik.. (én vagyok rossz anya), de elég kevés sikerrel. Én hagytam, ha éhes, úgyis eszik. Ma jó evõ, a bölcsiben is mindent megeszik, de van olyan nap, hogy csak iszik, vagy csak pár falatot akar enni. De hát nekünk sem mindig egyforma az étvágyunk.

Ancsa! Még ma sem jött meg a levél, lehet, hogy ez is a postás bosszúja. Beírtunk az utca nevében a panaszkönyvbe, azóta nem tartozunk a kedvencei közé. Van, hogy csak hetente egyszer hoz levelet, vagy odaadja egy cigánynak, hogy ossza már szét...
Az oviba biztos, hogy felveszik Zsófit, csak azt kell eldönteni, melyik csoportba írassuk. Itt Kerepesen más a helyzet, de különben sem adnám ide, nem túl jó hely.

Pele! Remélem, Áron már jól van. És te??? Nem csodálom, hogy a tegnapi nap után elfáradtál! Ekkora pocakkal! Én is elég hulla voltam, mire hazaértünk a börzézésbõl.

Virág! Remélem, szájpenész és szopi ügyben minden rendben nálatok!

Anikó! A gyakori pisilést én sem szerettem, igaz szerencsére ez volt a legnagyobb gondom a terhesség alatt. Viszont már az elején tudtam, miért járkálok mindig WC-re, pedig már jele nem volt a babának. Kép

Iboly! Én is remélem, hogy Zsófi nem az óvoda réme lesz (esélye van rá), hanem az óvónénik szívébe fogja magát belopni. A bölcsiben már nagyon szeretnék, ha õk (a nagyok) átkerülnének az oviba. Múlt héten mondta az egyik gondozónõ, hogy talán ott majd letörik a szarvait. Hát, én nem vagyok biztos benne... Az tény, hogy nem egy teddkihagyhûljön típusú gyerek!

PM! Telekvásárláshoz gratula, jó spórolást! Örülök, hogy elmúltak a rosszullétek!

Kanga! Hogy vagytok?

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 

 
 

Sziasztok!
Képzeljétek, ma volt Anyák napja az oviban! Nagyon édesek voltak a gyerekek. Ott álltak szépen kiöltözve, mondták a versikéjüket virággal a kezükben... Anyukák zokogtak, én meg azt néztem, hogy Gergõ derékig turkál az orrában, közben néha rámkacsint.Kép Daninál már profibb volt a dolog (nagycsoport), ott csak az volt a gond, hogy az egyik kisfiúnak a testvére jött anyuka helyett, és õk ketten nagyon röhögtek, amikor a kissrác mondta a verset. nem is csodálom... De mindennek ellenére tényleg megható volt, nagyon helyesek voltak a gyerekek! Kép
Közben Lili itthon apjával. Úgy bekakilt, hogy Krisztivel ketten mosdatták, a teljes ruháját lecserélték. na, nem azért, mert kakis lett, hanem vizes. Kép Nagyon vártak haza!

Norcsi! Szorítok a szemészet miatt, feltétlenül írd meg, mi lett! Napszemüveg KELL, még ha furcsán néznek is! Most borús volt, de képzeld, ha süt a nap! És szerda után még 6-10 napig úgy is marad a szeme. Kép

Pele! Nagyon izgulok!!!!! Kép Bátor vagy ám, hogy börzézel ekkora pocival!

PM! Tök jó, hogy esõben pezsgõztetek az új telken! Majd szólj, amikor a ház oldalához vágjátok a következõ üveg pezsgõt az avatáson! Kép

Ildi! Ez a póló dolog tetszik. Tényleg nem jön ki mosásnál? Sima zsírkréta rávasalva?

Dia! A motor-gyerek variáció még jobb, amikor két bevásárlószatyor is Veled van! Ja, és akkor folyik a gyereknek az orra... Kép

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
Emese
Emese
 


Sziasztok Mindenkinek,

köszönöm a szájpenésszel kapcsolatos érdeklõdéseteket, nagyon kedvesek vagytok. Sajnos nem jobb, hanem rosszabb a helyzet, képtelen vagyok mellre rakni a kicsit, mert iszonyúan fáj, lefejt tejecskét kap, és ha nem elég, tápszert. (Tegnap este sírtam, annyira rossz érzés volt, hogy nem a cicibõl kapja, és nem a tejecskét. Kép) Ibollyal is beszéltem, sokat segített, de bõrgyógyászhoz is elmentem. Azt mondta, hogy a vashiányom miatt ilyen rossz a helyzet. Úgyhogy most vasszögeket vacsorázok. Kép Remélem, 1-2 napon belül újra fogok tudni szoptatni, és CSAK szoptatni. (Mindkettõnknek nagyon hiányzik.)

Edóka, és aki még errõl írt (bocsi),
igazatok lehet. Ezentúl csak a mobilszám kerül a kezükre, köszi!

Mindenkitõl elnézés, akinek nem válaszoltam, hulla fáradt vagyok, talán holnap lesz idõm visszamenni pár napot, és mindenkire reagálni.

Egy nagy álmos puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Mi is jó régen voltunk, még élünk, csak másfél hónapig vendégeink vannak így kevesebb az idõnk a net-re is.

Madárkának mi is gratulálunk, sok boldogságot!

Pankamama! gratula a telekhez, de nagyon messze költöztök. A görög étterem pontosan hol van Zuglóban megirnád, mi is kipróbálnánk....

Evey! Köszi a hiányolást itt vagyunk!

Adri! Ügyes manó a kisfiad, én is próbálkozom a Kingával, de rajta nem látni mikor "alkot", úgyhogy én most az "ej ráérünk arra még" mondást követjük.

Az újaknak üdv. közöttünk.

Mennem kell, várnak a gépre.

Sziasztok!

KingAndi
KingAndi
 


Sziasztok jányok!

Emlékeztek még rám? Úgy néz ki vissszatérekKép
Már egy ideje érlelõdött bennem, de ma végleg eldöntöttem nem megyek vizsgázni. Nem sikerült felkészülniKép Felhívtam a Perfektet, kiderült, hogy megszûnt a két éves korlátozás, rám is vonatkozik, hogy 2004. decemberig még próbálkozhatok. Így ezt most kihagyom, majd megyek októberben. Remélem addigra sikerül rendesen felkészülni.
Az okot egyébként már páran tudjátok, a legutóbbi züllésen (bár akkor még nem volt 100%), és azon a bizonyos margitszigeti talin már meséltem: hamarosan költözünk!!! Vidékiek leszünkKép Most épülget a házikó! Már lefutott egy csomó ezzel kapcsolatos intézni való, de azért még van elég hátra. pl. hitel ügyintézés, burkolóanyagok kiválasztása, meg ilyenekKép
Próbáltam azért közben tanulni, de be kellett látnom, ez most nem fog menni.
Hiányoztatok nagyonKép
Látom, jó sok új taggal bõvült a topik közben, csak kapkodom a fejem.. Szeretettel üdvözlök mindenkit!
Még bele kell tanulnom ki-kivel vanKép
Mi egyébként megvagyunk, Alexkámnak továbbra is jól megy a suli, nagyon várja a költözést, fõleg mióta megnyugodott, hogy nem kell sulit váltania. Kittirõl kicsit többet tudok mesélni, õ most eléggé "látványos" korszakát éli. A szavakat amiket mond, már nem tudom felsorolni, mivel gyakorlatilag mindent ismétel amit mondunk, persze több-kevesebb sikerrelKép A bácsi pl. következetesen bábó, fogalmunk sincs ezt honnan vette. Sok-sok szót pedig jól is használ, nem csak ismételget. A szopizás-evés nálunk is elég érdekesen alakul, néha úgy érzem többet szopizik mint újszülött korábanKép A kórházasdi óta, nagyon csínján bánok a különbözõ kajákkal, nem is bánom, hogy a cici van elõtérben, azóta gyönyörû a bõre. Viszont a kedves apuka már teszi a megjegyzéseket, szerinte ehhez Kitti már nagy, és ha így haladunk még öt évesen is zzopizni fogKép Háát azért akkor már remélem nemKép

No most még egy kis személyeskedés, nem sok, mert nem sokat olvastam vissza.

Anikó! Már Ti is a babaprojektnél tartotok?KépKépKépKép Hát ez tök jó!

PM! Gratula a telekhez!!!!

Emese! Csúcs lehetett az Anyák NapjátokKép

Adri! Bilis kakához nagy-nagy gratula! Mondjuk ehhez képest Kitti tudománya már nem is olyan nagy dolog. Õ ha már bekakált mutatja a pelusát, mondja, hogy kaka, és megy a pelenkázóhoz, mutogat, és nagyon türelmetlenül követeli a tisztát. Leevihez képest kismiskaKép Azért én nagyon büszke vagyok rá!

Most csak ennyi tellik tõlem, próbálok hamar visszarázódni.

Sok puszi
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Még megvagyunkKép Ilyenkor esténként teljesen rendszeresen jönnek az összehúzódások, persze nem túl erõsek, de azért kialakulhatna. Aztán egyszercsak elmúlnak, és másnap estig semmi. Pedig a derekem már leszakad! De lehet, hogy Babszem megvárja, míg apája csütörtöktõl szabin leszKép
Tejcsi meg megint van tök bõven, Hanna teljesen be van rajongva érteKép Meg legalább Babszem sem fog hiába fáradozni a szülõszobán, hanem egybõl jönni is fog valamiKép

Én még ma délelõtt is alig lézengtem a tegnapi nap után. Nem így a gyerekeim! Ma valahogy extra sok energiájuk volt!Kép

Pankamama!
De jó, hogy elmúlt a hányinger! UH-ról kérünk beszámolót! Telekvásárláshoz meg gratula!

Norcsi!
A gyógyi asszem 2 v. 3 nap alatt elmulasztotta a gilisztákat. Necces volt nagyon, mert féltem, nehogy a babám is megfertõzõdjön szülés közben. De addigra már nem volt semmi gond. Szóval biztos nálatok is egyszerûen megoldódik.

Emese!
Nagyon helyesek lehettek a fiúk!

Virág!
Mihamarabbi jobbulást nektek!

KingAndi!
Örülök, hogy jelentkeztél! A dormouse emilcím a miénk, de nekünk nem talált vírust egyik irtó sem.

Kati!
Itt is gratula a házhoz, meg az ügyi Kittihez!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Jó reggelt mindenkinek!

Így babanetezés közben megszoptattam Ráhelbabát, és nem is fájt! Olyan jó érzés! Remélem, hamarosan teljesen rendbejön a cicim, és a baba szája is. Szerintem még ma visszatérek részletesebben, ha Ráhel és a két másik itthon lebzselõ beteg gyermekem is hagy. Kép

Emese,
köszi a szülinapi jókívánságot! Ha valaki más is írt ez ügyben, csak kihagytam, bocsánat, neki(k) is köszönöm!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Anyák napjára azzal leptek meg a nagyok, hogy Tomit odafektették az asztalra, kezébe tettek egy filctollat és azzal vonalakat húzogatott egy lapra, amire õk már rajzoltak elõzõleg Kép Aztán szedtek gyönyörû csokrot is az erdõben, és beágyaztak helyettem, amíg apjukkal bementünk kora reggel Pestre, hogy felköszöntsük saját anyáinkat. Kép
Szóval gyönyörû és megható anyák napjám voltKép

Drukkolok a babásoknak!
Mindenkinek boldog szülinapot kívánok és gyógyulásokat és minden jót mindenkinek ebben a szép idõben Kép
(Én sajnos nem tudok ilyen jópofi dolgokat idetenni, mint pl. bólogató virág, stb. - de gondoljátok, hogy itt van valami jópofaság!!!)
üdv
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!
De jó, hogy ilyen jól telt az anyák napja nálatok... Kép Nálunk majd csak a jövô hétvégén lesz, már én is nagyon várom. Én megint totál fáradt vagyok, a mai éjszakás kelések az enyémek, brrr... holnap megyünk a tündéri védönönkhöz ez ügyben, meg ha már ott vagyunk, megkapja Berber a 15 hónapos oltást, ami jövô héten lenne esedékes. Amúgy nálunk nagy újság van: véget is ért tegnappal a bimbis korszak. Tegnap Leevi közölte, hogy kaki, behúzott a vécé mellé és csapkodta. Megkérdeztem, hogy oda szeretne ülni, erre ö lelkesen hümmögött, én meg ugye nem vagyok semmi jónak elrontója... így felültettem, tartottam, ö meg bölcs képpel belekakilt... aztán elégedetten tépett egy kis wc-papírt, bedobta a kaki mellé, majd integetett a termésnek hogy pápá és lehúzta. Ezt ma 2-szer megismételte, ebböl egy vendégségben volt, vadidegen klotyóban. Hazafele jövet megálltam vele egy áruházban és vettem neki kisülökét. Na, ehhez mit szóltok? Persze tudom, nem eszik olyan forrón a kását, böven lehet, hogy a jövö héten leszokik az egészröl, csak addig megyek bele úgyis a dologba, amíg ö ilyen lelkes. Felölem nyugodtan kakilhatna pelusba is... Kép bár így határozottan spórolunk momentán az ügyön Kép.
Kati! De jó, hogy megint jössz! Már hiányoztál... Kitti meg jó lehet a nagy szövegeléssel! Meg a kakis dolog is ügyes!Kép
KingAndi! Másfél hónapig vendégek... hááát... hogy bírjátok?
Pelcsikém! Helyzetjelentés? Még egyben? Mert nagyon izgulunk ám! Ugye üzensz majd egyböl valakinek? Kép
Kanga és Zsebi? Kép Tessék már lejelentkezni!
Ildi! Ez a póló-ötlet tényleg jó! Akkor most felváltva hordhatod ôket... Kép Te vagy a csoportban az egyetlen anya, akinek mindig lesz tiszta. Kép Vasútmodellezés Kép
PM! Telekavatás Kép de jó, hiába jön a neheze, ez lesz a jobbik része, ha a telekrevaló már leperkálva. Jön a nyár, mástnem sátorban ellesztek! Örülök, hogy jól vagytok! UH?
Emese! Jó lehetett a mûsor, eredeti orrturkálással tarkítva! A kacsintás meg tök jó húzás! Nem hiába, jó fej a gyerek... KépKépKép
Virág! Örülök, hogy a szoptatás kezd régi mederbe rázódni!
Andi! Úristen, milyen gondozónöi vannak Zsófinak, ha úgy gondolják, hogy jól le kell törni a szarvait... inkább szárnyakat adnának neki! Ne félj, nem lesz az óvoda réme! A bölcsibe csupa gúzsba kötött kiskölök jár, hogy ennyire nincsenek tisztában a gondozók a 3 évesek életkori sajátosságaival? Vájjá, vájjá, mondom mindjárt én is magamnak...
Ja, az újak kedvéért, nincs bajom a hosszú ö-vel meg ü-vel, de a skandináv klaviatúrán ilyen nincs... bocs...
Jó éjt mindenkinek, megyek az örhelyemre, indulhat az éjszaka.
Puszi:
Adri északról
kadri
 
 


Sziasztok Lányok!


Köszi lányok a jókívánságokat telek ügyben.

Kati! Jó újra hallani Rólatok és nagyon ügyi Kitti, büszke is lehetsz rá. Panka a kakis pelusba órákig is ellenne ha anyja érzékeny orra nem észlelné a problémát. Jó ügyintézést.

KingAndi! Már titeket is nagyon hiányoltalak. kÜldtem ma sms-t. Megkaptad?

Pele! Te még képes vagy a szigetre kibumlizni? Hát nem semmi. Bár mi elviszünk a kórházbaKép

Virág! Örülök, hogy kezdtek javulni.

Akkor mikor és hol talizunk?

Ági! Mi van veletek? Lassan AFP-re mentek.

Ildi! Köszi. Olyan fura belegondolni, hogy majd nálunk is lesznek ilyen anyáknapi és egyéb dolgok és én megyek az isibe és kapok virágot, szép verset. Biztosan bõgni fogok.

Emese! Feltétlen szólunk ha van még úgy 2-3 év türelmed. Az viszont fantasztikus volna ha a topicunk megmaradna addig, tuti szervezünk egy házavató bulitKép

Liesel! Ti milyen házat akartok építeni és mikor kezditek?


Ma voltunk UH-n és olyan genetikai gép volt, mértek tarkóredõ méretet és minden rendben van. Jó helyen van a lepény is. Olyan hatalmas a Zsoma baba már 7 cm és egyfolytában ugrált ide-oda vizsgálat közben. Most tudatosult igazán, hogy hamarosan lesz még egy kismaszatunk. Olyan jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó.

Na elég az áradozásból. Jó éjt mindenkinek.


Üdv:Pankamama
PM
 


SZaisztok!

REmélem méfg rám is emlékeztek. AZ az igazság, hogy az elmúlt napokban vírusokka lharcoltam. Letöltöttem a Mcaffe 30napos demóját, hát úgy betett a gépemnek ,hogy 2 órámba telt mire rendbetettem. Akkor meg már fáradt lettem az íráshoz.
mi jól vagyunk, eltekntve abébisitter-problémától, Pötyi már állati jól járkál egyedül, és a múlt héten a szülinapján azt mondta, hogy autó. Így. azóta is mondogatja, de sokszor csak tótó. Ma meg felmászott egyedüla fotelbe, szóval mindnenap van valami újdonság, de nektek ez nem újság.

EGyébként kapott a szülinapjára eg ylufi-kutyát, eg dalmatát, ami hélummal van töltve, tehát itt szálldos a szobában Pötyi nagy örömére. Ma anyósom volt itt, és mondja, hogy levitte sétálni Pötyit, és egyszercsak látja a kutyát egy bokorhoz kikötve az utcán. Kiderült, hogy kiszállt a nyitott ablakon, aztán valaki odakötötte egy bokorhoz, így "jött szembe" az utcán......

Pele, izgulok érted, sajnos én ezt az érzést nem ismerem, nekem 3 héttel elõbb jött Pötyi.

PM, gratula a telekhez, a Mária-völgyben vettetek?

Kati, "rosszalóan" hallom, hogy ne mmentél el vizsgázni, meg sem próbáltad.....

Az újaknak üdv,és minden kismamának is gratula.

Mindnekinek mindne jót, még idemásolm, amit kb. eg yhete írtam ,bár már lehet, hogy rég elavult.....

KRiszta


Emese! Esetleg próbáld meg Domestossal töményen, hátha fehérebb lesz.

PM! Mi is nyáron kezdünk építkezni, majd konzultálhatunk Kép Csak nehogy
házassági válságmenedzselés legyen belõle.... ( EGyébként a Jegenyével tlaálkoztam kb. 2 hete,
beszéltünk is rólad.)
JA, amikor én abbahagytam az éjjeli szopit, egy hétig elég durva volt, de aztán beállt a
gyerek. Most már ha felsír éjjel ,eég csak megsimogatnom a hátát - persze ehhez fel kell állni Kép -
és már alszik is tovább. Pötyi már csak reggel és este kap szopit, de tejet egyelrõe még ne mhajlandó meginni.
Mondjuk ma kb. fél deci Milky Way tejitalt hajlandó volt lenyelni.
Most már ilyenekkel próbálkozok, mert a normál tej ( melegen ,hidegen, kakóval, cukrozva, simán, vizezeve) sehogy sem kell.
holnap meg turmixxal fogok ( turmixszal).

B.Vera ! Üdv az Anna-mamák között. Te vagy a harmadik (?), mivel Pötyi is Anna egyébként...

Norcsi, én is szeretenék Pötyinelk napszemüveget venni, de nem tudom, hogy egy 1 évesnek érdemes-e....
Nagyon élvezi a mieket, csak nagy neki.

Móni, csatlakozom Madárkához. Várd ki, amíg elmúlik. EL fog múlni.
Egyébként szerintem 3,5 hónaposan ne adj semmiképpen se tejpépet, mert abban tejpor van ,ami tehéntejbõl van...
azért kell csak vízzel csinálni.


U.I.: Pötyi banánturmixként megissza a tejet, kb. 2,5 -3 dl-t egy nap. REggel-este szopizik még.
pötyimami
 
 


Sziasztok!

Pötyimami nagyon ügyes a lányod! Kép Gratulamindenhez,amit csinál!

Azt hiszem nem tudunk menni a csütörtöki randira,mert Bala nincs valami jól,nem tud gyõzni a fogai felett.Hasmenése van,kicsit folyik az orra,ömlik a nyála és nem sokat alszunk az éjjel.Már a Panadol sem sokat segít szegénynekKép.

Azért jó randizást,lélekben veletek leszünk.Ti is gondoljatok majd ránk!

Pocakosok vigyázzatok magatokra!

Mindenkinek sok puszi!

Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok!
Baj van. Asszem, mi sem megyünk csütörtökön. Most tudatosult bennem, hogy aznap van egy ismerõsünk temetése, ahová muszáj mennem. Sajnálom. Majd gondolok Rátok és
küldöm a jó idõt!

Kriszta! Megoldódott a bébisintér? Ez a lufi dolog tetszett. Gondolom, Pötyi marhára nem értette, hogy kerülhetett az utcára.
Húúú, tudnád, mit gondolkodtam, mire kell kipróbálnom a Domestost! Kép De rájöttem. Már kipróbáltam, nem segített!

Adri! Nagy-nagy gratula a kakiló fiadhoz!!!! Kép Ne légy ilyen kishitû, igenis, azt kell hinned, hogy ez már örökre így marad! Kép

PM! Pocaklakóhoz Neked is gratula! Ugye, milyen fura, hogy még szinte most született az elsõ, és már ott mocorog a második? Kép
Házavatót kivárjuk!!!!

Bogancsi! Jó fej gyerekeid vannak!

Balumami! Balunak jobbulást!!!!!!

Kati! na végre, hogy itt vagy! Vizsga miatt meg irgumburgum!

Pele! Pihenj mááááá!

Jaj, még gyorsan le kell írnom Nektek a kedvenc versemet Gergõ-stílusban. Anyák napján volt ez is, de ezt az egyet elárulta elõbb, nem ott lepõdtem meg. Egyébként mindig úgy elcsodálkozom, hogy tudnak ezek titkot tartani, egy fia hangot nem árultak el abból a sok versbõl, amit tanultak...
Na, így hangzik (de látni kéne hozzá, ahogy csücsörít):

Júúú, hugy látlak, húúúvirág,
Megkíííírdezem tûûûûled,
Mi hírt hoztál, mit üzensz
Erdûûûûnek, mezûûûûnek... KépKépKép

Puszi Nektek:
Emese
Emese
 


Sziasztok!

Szóval itt vagyunk mégKép
Újság nem sok, hol vannak összehúzódások, hol megszûnnek. Szerencsére a dokim türelmes, kivárja a + 2 hetet, ha a baba jól van, csak 2naponta kell majd CTG-re járnom.

Virág!
De jó, hogy a gyógyulás útjára léptetek!

Bogancsi!
Ez tényleg megható lehetett! Tavaly én is sírtam az oviban az ünnepségen, mint a záporesõKép

Adri!
Hogy neked milyen ügyi fiúcskád van! Hihetetlen!

PM!
Gratula a Kismaszathoz! Tényleg nagyon jóóóó! Köszi a felajánlást a kórházbavitelre, még szükség is lehet ráKépKép Bár mi is autóval megyünk, így azért nem olyan nagy "bumlizás".

Kriszta!
Azért a 3 héttel korábbi szülésnek is megvan a jó oldala: megúsztad a végével járó türelmetlenséget!Kép
Tök jó, hogy még 2x szopiztok! Nálunk ugyanez ment Hannával a tápszerrel, sehogy sem issza meg. Úgyhogy most másképp próbálom pótolni a kalciumot. De tejterméket eszik Pötyi, nem? Akkor szerintem nagy gond nem lehet azzal, hogy nem jut hozzá valami fontoshoz. Meg a turmix sem kevés, amit megiszik.

Balumami!
De kár! Azért még hátha rendbejöttök! Jobbulást!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Pele,
az elõbb írtam neked egy kisregényt, amit Abigél egy laza mozdulattal escape-elt. Majd egyszer újra leírom. Kép A legfontosabb az volt, hogy szorítok nektek, hogy hamar túl legyetek az egészen. Kép

Dühömben rávágtam egy hatalmasat az asztalra, amitõl kilépett a gép minden programból, újraindult, ami nem nagy baj, de azóta nem mûködik a delete gomb, és az, amelyikkel az ellenkezõ irányba lehet törölni (nem tudom, mi a neve). Ha valaki tud segíteni, hogyan tudnám õket újraéleszteni, légyszi szóljon, OK? Kép

A cicim mégsem gógyul olyan gyorsan, a fene egye meg. Tegnapelõtt még a bõrgyógyászt is megjártuk. Megint nagyon fáj, már az is kikészíti, ha éjjel egyszer szoptatok mindkettõbõl. Egész nap csupaszon kell lennem, hogy meggyógyuljon. De így hogy megyek ki a kertbe???????? Szép kis látvány volnék... Kép

Most elküldöm, mert Abigél itt garázdálkodik.

folyt.köv.
Virág (fiore)
 


Szia Virág!

Azt nem tudom, hogyan tudnád ujraéleszteni a gombokat, de a visszafelé törlést úgy hívják: BACKSPACE Kép
(csak ennyit tudok segíteniKép Kép )

Puszi: Vica
vica
 
 


Na, itt vagyok.

Adri, Pankamama, Pele,
köszi, hogy gondoltok ránk! Nagyon kedvesek vagytok! Kép

Sajna a csütörtöki tali nekünk is sztornó. Ruben is beteg és Abus is. Abuska tegnap összehányta a Cora kajáldáját. Ez nem lehetett kellemes az ottevõknek. Szegények, egy kicsit égtem.

Van egy nagy kérdésem MINDENKIHEZ, akinek ovis a gyereke:
Minden oviban az a rend, hogy azok a gyerekek, akiknek gyesen van az anyukájuk, június 1-tõl szeptember 1-ig otthon kell, hogy maradjanak? Van erre valami jogszabály?

Gratula minden bilibe és WC-be kakilós babának!

Pusszancs:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Adri! Hogy ez a Leevi milyen ügyi!!! (meg takarékos is Kép)
A bölcsisnénik meg csak viccbõl mondták ezt a szarvletörést, egyébként nagyon aranyosak és jó fejek. Zsófit is nagyon szeretik, és (ami szerintem jó jel), Zsófi is nagyon szeret oda járni. (Volt régebben egy bölcsisnéni aki nem volt túl szimpatikus, de el is tanácsolták....)

Virág! Örülök, hogy javulgattok! Ezek szerint a babanet jó fájdalomcsillapító. Kép

Emese! Elképzeltem a csücsörítést! Kép Kár, hogy nem tudtok jönni.

Pele! Jó, hogy a dokit ilyen türelmes, és nem sürgeti a szülést. Lucát én is 10 nappal túlhordtam (kiírás szerint, különben idõre jött), a kánikulában nem volt a legkellemesebb dolog. Kíváncsi leszek a szopis élményeidre, majd mesélj! Nekem alig akarták odaadni a babát, azt mondták, egy császárosnak nem lehet még teje. Nekem még nem apadt el, igaz akkor Zsófi már nem szopizott. Amikor megkaptam, rögtön szopizott (elég fura, kitekert pózban, mert nem mozoghattam), és amikor elvitték, tiszta tej volt az arca. Azt hitte a nõvér, hogy ráöntöttem valamit, mert fizikailag képtelenség, hogy az anyatej legyen.Kép

Balumami! Küldök nektek gyógypuszit, remélem hat és tudtok jönni a talira!!!

PM! Áradozz csak nyugodtan, tényleg jóóóóó!

Evey! Mikor bográcsozunk?

Kriszta! Utólag is boldog szülinapot Pötyinek! Hûséges lufikutyátok van Kép!
Tejivásról: Zsófi nagyon sokáig semmilyen formában nem fogadta el a tejet. Most van olyan nap, hogy tejen kívül más nem is nagyon akar enni.
(Ezt is cumisüvegbõl, gondolom a kicsi miatt. Olyan szopi-pótlónak tûnik a dolog, de a cicit nem fogadta el, nem tudta, hogyan kell. Pedig nem erõszakkal lett elválasztva, magától történt a dolog. Nem erõltetem, elõbb-utóbb abbahagyja. (Pele! vélemény? )

Puszi mindenkinek
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Virág. OVival az a helyzet, hogy csak nyáron tudják az óvónõknek kiadni a szabikat, és ilyenkor összevont csoportok vannak. Nálunk pl évközben 120 gyerek van, de nyáron csak egy csoport... Értelemszerûen ilyenkor foglalkozás-félék sincsenek. Nálunk a gyesen levõ szülõknél évközben is csak ebédig lehetnek elméletileg a gyerekek. Szóval ne érezd úgy, hogy veszít bármit a gyerek, ha nem tölti a nyarat az oviban. Bár otthon lehetnék a gyerekeimmel!!! Jogszabályt nem tudom van-e rá, de tapasztalatom szerint tipikus. Ja, és van 4 hét, amíg zárva az ovi, abból a dolgozó szülõk gyerekénél is max 2 hétre vállalja be a kerület ügyeletes ovija. MÉg ha nincs akkora szabim, akkor se. És igazuk van, kell annak a gyereknek egy kis ovimentesség is! Tudom, hogy sok otthon velük, én 3 kicsivel voltam anno, de szerintem kell az nekik is, neked is!

Rólunk: tegnap Bálinttal megjártam a pulmonológiát (újra csináltak allergia tesztet, most már gyakorlatilag minden pollenre, egész tavasztõl õszig pozitív...),meg az orthopédiát (lúdtalp gyanús lett), persze igazolást meg elfelejtettem kérni (ortop. egy héten egyszer,akkor is délben). Szegény gyerek, semmi baja, mégis kitalálják a dokik, hogy neki bizony baja van és kezelni kell...
Ilcsinek hétfõn kiesett a másik felsõ 1-ese is, most totál fogatlan, viccesen néz ki.
Gergõ? Vele semmi extra. Ja, vannak néha humoros beszólásai, ma pl. hogy a DarthVader hogyan tudja kifújni az orrát? (tudjátok, vas. este lesz a Csill. háboruja 1. az rtl klubon, gyerek két hete be van zsongva ezügyben)
Polót nem tudom milyen zsírkrétával csinálták, de majd megkérdezem. Az biztos, hogy rajzolás után rávasalták. 40 fokon mostam már az egyiket, megmaradt szépen.

Sziasztok
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Nagy élvezettel olvasom mindig a soraitokat, de írni ritkán akad idöm. Mindenesetre Madárkának én is gratulálok, sok boldogságot! Próbálok virágot is küldeni, hátha sikerül.
[url=http://natloz.znet.hu/gifmenu/gif/egyeb/virag/virag251.gif" TARGET="_top]http://natloz.znet.hu/gifmenu/gif/egyeb/virag/virag251.gif[/url]
Pele, felétek mi újság?
Dia, Bori lányod imádnivaló lehet. A mi Borbálánk is ennivaló a maga kis 9 hónapos bübájaival. Most nehéz elképzelnem mitöl fog ö félni, mert egyelöre még az olyan mennydörgéstöl sem rettent meg, amitöl még mi is igazán megrémültünk. Pedig a babák állitólag különösen érzékenyek a hirtelen hangos zajra. Amugy nagyon kifinomult hallása van. (Talán ezért is volt, hogy a terhesség alatt nem tudtam elmenni Multiplex mozibaKép)
Remélem tudok majd rendszeresen jelentkezni, mert itt nagyon jó csapat van.
Üdv mindenkinek!

Szile
Szile
 


Sziasztok Lányok!

Kristófka most szenved a felsõ fogacskájával,de már teljesen egyedül feláll a járókában vagy valamiben amiben lehet kapaszkodni. Jövõ héten lesz kész a vérvétel eredménye, m ár nagyon kiváncsi vagyok rá.

Emese!
Nagyon aranyosan játszot a lányod a homokozóban a Hargita téren.

A Barikaandi üzeni, hogy most sajnos nem tud net közelbe lenni, de majd én elmesélem neki a dolgokat.

Madárka!
Gratulálok!

A Talira most nem tudunk menni (BarikaAndi sem).

Vigyázzatok magatokra.

Tvica
tvica
 


Sziasztok!

Jaj lányok, még jó is, hogy újra netezek, mert tudatosult bennem, hogy ha költözünk akkor egy ideig ha akarnék sem tudnék jönni, mivel a telefon bekötése meg ilyenek idõt vesznek ugye igénybe. Szóval most ki kell élveznem amíg még van!

Virág! Jobbulást a gyerkõcöknek, meg a cicidnek is! Ovi ügyben Ildi leírta amit akartam. Az összevont csoportot egyáltalán nem biztos, hogy élvezné a kicsid, tudod, esetleg más óvónéni, nincs a legjobb barátja, stb... én is örültem volna, ha anno meg tudom máshogy oldani, dehát muszáj volt...

Adri! Miket tud ez a Leevi baba?! Nagy-nagy gratula!! Tényleg ne legyél már olyan kishitû, maholnap már csak emlék lesz a pelusozásKép
Ennyire vacakok az éjszakáitok? Az õrhelyen remélem nem baj, de jót mulattamKép. Védõnéni mit mondott?

PM! Nagggyon örülök, hogy minden rendben Zsomával, és hogy már ilyen szép nagy! Tudod, én most nagyon le vagyok maradva... honnan jött a Zsoma elnevezés? Remélem holnap letisztázzuk ezt a kérdéstKép

Kriszta! Pötyi nagyon ügyi! Meg a dalmatátok isKép
Vizsga miatt meg, hát igen... szégyellem magam rendesenKép

Emese! A ciffet kipróbáltad? Nagyon sajnálom, hogy nem jöttök holnap, nameg fõleg ami miatt nem tudtok jönniKép Vizsga miatt mostmár még jobban szégyellem magam...Kép
Ez a vers nagyon jó, látom Gergõt amgam elõttKép Bár nekem sziplán a "kérek kúlát!" is nagyon tetszettKép

Balumami! Jobbulást Balának!

Pele! De jó, hogy ilyen türelmes a dokid! Nekem anno Alexal a kiírás napján be kellett feküdnöm. Nagyon vacak 1 hét volt amíg végre (magától) megszületett, jobb lett volna "szabadlábon" tölteni. Nem vagy semmi ami a mászkálást illeti!

Ildi! Micsoda?! Bálintnak nincs semmi tünete, panasza, de megállapították, hogy minden pollenre allergiás tavasztól õszig?! Vagy itt is lemaradtam valamirõl? Akkor bocsi...
Ilcsit nem zavarja a fogatlanság? Alex akkoriban elég érdekes szájtartással beszélt, és csak csukott szájjal nevetett, vagy odatette a kezét.. szegénykémet nagyon zavarta.

Bóbita! Izgulok ám én is értetek... meg a két csíkért! Aztán ne csigázzááá minket túl soká, hamar oszd meg velünk a jó hírt!

No puszi mindenkinek
Kati
cskati
 
 


Sziasztok!

Virág!
Én óvónõ vagyok és azt hiszem van rá jogszabály,ez minden oviban így van!
Egyébként Pildivel egyetértek,kell a gyereknek is ovi szünet.
Jobbulást a srácoknak!

Andi!
Gyógypuszikat megkaptuk,köszönjük,némi változás van.

Emese!
Elképzelem a fiadat versmondás közben Kép,hát csúcsfej Kép!

Pele!
Én is sajnálom,hogy nem találkozunk,de TE meg óvatosan közlekedj most már tényleg!

Jó talit holnapra!Majd meséljétek el milyen volt!És gondoljatok közben ránk is!

Millió puszi mindenkinek!

Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok,
Kriszta,
McAfee-val én is így jártam, kipruccantotta a gépemet teljesen. Aztéán mkndta az egyik ismerõsünk, hogy a Win95-tel 8aakor még az volt rajta) szokta így csinálni, nincs mit tenni, le kell szedni. Azóta van NAV a gépen...
BVocs, energiám nincs több írni, ha minden jól megy, holnapi talira megyünk mi is.
pele, Ancsa, reggel hívlak benneteket.
Emese, már megint nem találkozunk KépKépKépKépKépKépKép
pussz mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Én még itt nagyon új vagyok, de szeretnék mindenkit üdvözölni, fõleg a babucikat!!! Nagyon édes történeteket olvasok a babáitokról,de nem tudok név szerint gratulálni, mert nagyon "Gyes-es" a memóriám és mire írnék valamit, a következõt elfelejtem. Ti hogy tudtok ennyi mindent megjegyezni?

10 Hónapos Zsófikám tegnep a baba-mama tornán felfedezett egy gumi lovat, amire rápattant és le sem akart szállni róla. Hangosan kiáltozott, hogy "hejjj" és rugózva ugrált rajta. Olyan édes volt, majdnem megettem.

Madárka!
Nagyon irigyellek ám. Nagyon sok boldogságot nektek!!!
Mi is tervezzük a következõ babuci érkezését, de Zsófi olyan cicista, hogy még nem merünk belevágni.


Üdv,

zsorka( aki nagyon örül,hogy itt lehet)
zsorka
 


Sziasztok!
Élek én is...
Eszter most esik át élete elsõ hányós betegségén, lázas és gyenge volt ma is. Aludt napközben 5,5 órát egyhuzamban, akkor is a doktornõ érkezése miatt keltettem fel.
Különben nagyon édes, rengeteget beszél, moast jött rá a kérdezõs korszak. Mindent megkérdez, visszakérdez.
Pl. Aludtam? Itt volt doktor néni? Megvizsgált?

Talira így tuti nem megyünk, amúgy is zûrös lett volna odabumlizni.

Virág!
Cicibajhoz: nekem amikor kirepedt a mellbimbóm, pár napig a nagyon fájóssal bimbóvédõvel szoptattam, így hamarabb begyógyult, nem volt olyan rettenetes érzés, mikor ráharapott. Nem próbáltad ki?
Nagyon jó puhát lehet kapni, szilikonból asszem. Pár nap után ugyanúgy szopott bimbóvédõ nélkül.

Pele: drukkolok nagyon!Kép
Többi kismama: boldog babavárást!Kép

Olvasok ám folyamatosan, csak az írás megy nehezenKép

Pusssssz
Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Jól kiborultam így estére, olyan sírás jött rámKép Úgy éreztem, hogy én leszek a kivétel, akinek bentmarad a babájaKép Utána meg mindenkivel csak veszekedtemKép Most már azért jobban érzem magam. Holnaptól meg itthon van a párom is, hurrrááá!
Délután kimentünk sétálni a helyi horgásztóhoz, nagyon klassz volt. Áron megint természetbúvárkodott, tücsköt-bogarat összegyûjtött, és Hannát is gyõzködte a természetbúvárság elõnyeirõlKép Még gólyát is láttunk békászni!

Jaj, azt még elmesélem, hogy reggel milyen aranyos volt a kisfiam. Valamiért felébredtem 5-kor, és nem tudtam visszaaludni, csak sajnos pont 7 körül, amikor már a lurkók keltek. Így aztán találtak egy teljesen kómás mamit, aki képtelen volt kimászni az ágyból. Áron kérdezte, hogy akkor mi lesz a reggelivel, mondtam neki, hogy szolgálja ki magát (õ joghurtot szokott reggelizni, és azt egyedül is meg tudja oldani). Erre félálomban hallom, hogy Hannusnak magyaráz: "Sajnos nem tudok neked szendvicset készíteni. Esetleg vágjak le egy üres kenyeret?" Odamotyogtam, hogy inkább ne nyúljon a kenyérvágóhoz. Így aztán megreggeliztette Hannát teljesen egyedül Petit Danone-nal, mert azzal tudtaKép A tejallergiának mondjuk nem tökéletes, de annyira aranyosak voltak! Mire kikászálódtam, egy fülig joghurtos, boldog kiscsaj fogadott, merthogy hónapok óta nem ehetett joghurtot, így most dõzsöltKép Olyan büszke voltam Áronra! Igazi nagytesó!

Holnap valszeg csak doki után megyünk ki a talira, olyan 1 óra felé. De majd telefonálok valamelyikõtöknek, hogy hol vagytok.

Virág!
Sajnálom, hogy nem jöttök! Jobbulást mindannyiótoknak!Oviügyben én is csak az elõttem szólókhoz tudok csatlakozni. Áron, amíg járt, mehetett volna nyáron is, de én nem akartam az összevont csopi miatt.

Andi!
Ezek szerint ti is véghezvittétek a fizikailag lehetetlent (rögtön volt tejecske)KépKép
Cumisüveg: igen valószínû, hogy szopipótló, önnyugtató viselkedés. Abszolút egyetértek azzal, hogy nem szabad erõszakkal megfosztani tõle.

Szile!
Üdv itt, régen hallottam felõletek! Nálunk csak Áron és Babszem voltak érzékenyek a mozira, Hannának meg sem kottyant. Szóval ennyire nem egyformákKép

Kati!
De fogsz hiányozni! Remélem, azért nektek hamarabb elintézik majd a telefont, mint nekünk!
Türelmes dokinak én is örülök. Nem szeretném, ha még azért is hadakoznom kéne, hogy ne indítsanak. Ha nem születik még meg, az nyilván azért van, mert nem állunk még készen. Csak hát néha azért elkap a harctéri idegesség, mint fentebb látható KépKép

Emese!
Kép
Gergõ verse szuper!!KépKép

Zsóka!
Kerestelek egy csomószor, de ti is biztos kint csavarogtatokKép Na majd holnap dumálunk!

Zsorka!
Cicizés nem akadály, mikor Babszem fogant, Hanna még 8-10x szopizott egy napKép Most meg 2-3xKép

Edóka!
Jobbulást nektek! Pedig nagyon megnézném már a gyermekeidet!Kép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok,

azt hiszem, magyarázkodnom kell. Kép Nem szeretem én az oviban aszalni a gyerekeket. Ha már 4 után 5 perccel érünk oda értük, lelkiismeret-furdalásom van amiatt az 5 perc miatt. Egyszerûen attól félek, hogy ezalatt a 3 hónap alatt halálra fogják unni magukat. Amúgy sem vagyok a gyerekekkel való kreativitás aranyérmese, de egy 2 hónapos gyerekkel aztán abszolút nem leszek mobilis, ráadásul még 5 hét a bölcsiszünet, és akkor az égedelem is itthon lesz. Az a nagyon nehéz, hogy állandóan figyelni kell rájuk, ha csönd van azért, ha nincs, azért. És hát az enyéim is Duracell elemmel mûködnek. Felébrednek mondjuk 6-kor, akkor vesznek egy nagy levegõt, és este 8-ig azzal az egy lélegzettel beszélnek, veszekednek, énekelnek, hisztiznek, sírnak, mesélnek... És hát ez elég fárasztó, nincsenek el nélkülem fél órát. Egyébként rendkívül önállóak, de nincs csönd és nyugalom.

Pele,
együttérzek veled. Még egy baba sem maradt bent, tudom, milyen érzés, mintha soha nem jönne ki. Én annó még azon is elgondolkodtam a 10. hó elején, hogy nem álterhesség-e (persze volt UH meg minden), de néha megfordult a fejemben, hogy én már sose fogok szülni. Aztán az a csirkefogó a pocakomban most hámozza a Kubut a konyhában. Kijön. Nemsokára. KépKépKép
A gyerekeid nagyon édesek! Kép Remélem, a következõ talin már ott leszünk.

Edóka,
köszi az ötletet. Nem merem kipróbálni, mert mire végre begyógyul a seb, megszoptatom, és újra bereped. Ezt játsszuk egy hete. Kép

Jó talizást, és szép napot mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!!!

Mindenkitõl elnézést, hogy csak úgy szó nélkül eltûntem, sajnos hetekig nyomtuk az ágyat kisfiammal együtt (kórházban is; itthon is). Pontosabban inkább csak én, Dávidka még 39 fokos lázzal is szaladgált, õ egész jól viselte az infulenzát (jól írtam?).
Március második hetében betegedtünk meg, és még május elsején sem voltunk teljesen gyógyultak. Ilyen hosszú ideig még sosem voltam beteg. Ráadásul a fülemre húzódott, és sokáig alig hallottam, attól féltünk, hogy a hallóideg is károsodott. Szerencsére már újra hallok.

Verus! Köszönöm érdeklõdésedet! Remélem jól megy a bolt!
Az eredményeim egyébként jók lettek már (millió vizsgálatom volt), elképzelhetõ, hogy februárban is már ez a betegség lappangott bennem.

A munkáimmal annyira el vagyok most maradva, hogy rendszeresen majd csak május 31. után tudok jönni.

Nõvéremnek a félévvel ezelõtt felderített májdaganatát most vették ki Pécsen. Mûtét sikerült. Vasárnap látogattuk.
Nõvérem barátja is látogatta vasárnap, hazafelé úton megcsúszott egy víztócsán és az árokban egy fának csapódott.
Kocsi totálkáros, fejét összevarrták, plusz zúzódások.

Hát így állunk.
Remélem Ti itt a topicban jól vagytok! Sajnos olvasni még nincs idõm, de igyekszem majd pótolni. (Bár az összeset biztos nem tudom majd elolvasni.)

Mégegy hír: párommal elhatározásra jutottunk; kitûztük a második gyerek érkezésének idejét. Idén nyár végén akció, és ha minden oké, akkor jövõ tavasszal jön a gólya. Már nagyon-nagyon várom...

Sziasztok!
Jó talizást Nektek! És jó babázást!
Június elején fogok újra rendszeresen jönni.

Feksi
Feksi
 


Sziasztok!

Feksi: örülök, hogy végre jöttél, kevésbé a híreknek, de ugye most már teljesen jól vagytok? Nõvéred barátjának Kép, én nem tudom, ilyen téren erre a topikra most rájár a rúd?

Virág:bocsi, hogy ilyen lavinát nyitottam a válaszommal. Teljesen megértem, hogy tartasz tõle, hogy fog mûködni a dolog, hogy fogod gyõzni. Töröm a fejem, mi jó tanácsot eszeljek ki! Az a baj, hogy négy gyerekhez az embernek minimum négy kéz kéne, különben moccani se bír. Nem tudtok a közelben valaki ismerõshöz, rokonhoz csatlakozni, hogy javuljon a gyerek-felnõtt arány? Foglalkozás félét tudsz nekik magad csinálni, az nem olyan vészes dolog. Leülteteted õket egy asztal köré, kipakolsz egy kupac segédeszközt, és ha van egy kis szerencséd, egy jó órára is lekötötted vele õket. Arról le vagyok maradva, kert/játszótér kérdésben hogy álltok? Nálunk ha az udvarra ki lehet õket hajtani, legalább a felét, akkor a maradék már egész elviselhetõ tud lenni. Mondjuk enyémek már nagyobbak, de kifigyeltem, akkor válnak elviselhetetlenné, amikor úgy állok hozzá, hogy szeretném, hogy el legyen magukban. Amikor lusta/fáradt vagyok foglalkozni velük, vagy épp nyakig vagyok a munkában. Gondolj bele, ha te a 4-el úgy vagy, hogy nem lehet gyõzni õket, mert így vagy úgy viselkednek, mondjuk csak a 3 nagyobbacska, hogy viselkednek ugyanõk akkor, amikor egy óvónénire 20-30-an vannak? Mennyire tud az az óvónéni figyelni, vigyázni rájuk? Ott feltehetõen ugyanolyan duracell elemesek, mint otthon, csak még többen vannak. Lazíts a hozzáálláson, tûzz ki egy szintet, amíg hagyod õket, és nem is frusztrálod közben magad azon, hogy mit csinálnak. És addig tényleg ne törõdj velük, fölötte viszont légy határozott. Ülj le velük, és alkossatok egy listát, olyan játékokról, amihez rád van szükségük, hosszasabb igényû stb. Meglátod, rengeteg ötletük lesz. És aztán mikor érzed, hogy nagyon beindulnak, vegyél elõ egyet errõl a listáról. Na, még ötlet, bár én ilyet sose csináltam, de kipróbálnám: venni egy mesekazettát (vagy akár valamelyik meseolvasásodat magnóra venni) és leültetni õket, hogy hallgassanak mesét. Jobb ötletnek tûnik, mint a villanypásztor, mert mégse bámulják egyfolytában, mozog a fantáziájuk, ugyanakkor ha érdekli õket, kénytelenek csöndben lenni, te meg kicsit szusszanhatsz közben. (akár rajzolhatnak is a mesérõl közben). Alvásidõre nálunk az jött be, hogy nincs kötelezõ alvás, hanem kötelezõ csendespihenõ van. Nagyobbacskákkal azt is meg lehet értetni, hogy ennek ideje függ attól, mennyire vannak csödben, avagy meg lehet mutatni nekik az órán, hogy addig kell pihenni. És közben vihetnek könyvet, macit stb. csak fekve és csöndben. Erre nálunk a fáradtabbak el szoktak aludni, én is...

Kati: Tessék csak netezni, amíg lehet!!! Bálinttal az van, hogy most még nem nagyon folyik az orra, én magam is vaciláltam, hogy most egy kis megfázása van, vagy már allergia. Parlagfû szezon az ki szokott neki jönni, már tavaly is, akkor tényleg durva, mert vörösödik a szeme, egyfolytában folyik és dugul az orra. De most egyelõre még tök békések az állapotok, én meg bizonytalankodom, mi a jobb, adni a gyógyszert vagy sem.
Ilcsi el van fogatlanul, olyan felemásul. Enni jobban tud, mint elõtte, mikor nagyon mozgott... Mosolygás terén attól tartok, mi fogjuk elrontani otthon, ha sokat piszkáljuk ezzel, mert alapban õ jól áll hozzá, de hát persze drága családja is állandóan ezzel foglalkozunk... Bár csináltam néhány fogatlan fotót róla nagy gyorsan, ezt vállalta.

Lúdtalp: aki ért hozzá, írjon!!! (fõszakértõ Madárkát most nem tudom faggatni...) Szóval ez olyan, hogy sose fájt a lába, meg semmi. A doki ott helyben is vacilált egy darabig, hogy kell vagy sem, szóval nem lehet olyan vészes. Na, ami nekem nem jutott eszembe,d e páromnak igen: a lúdtalp betét ill. betétes cipõ gyógyít, vagy csak pótlék? Azaz ha hordja (és erre mondták, hogy ha elkezdi hordani, akkor eleinte fájni fog tõle a lába!!!), akkor attól javul, vagy csak átmenetileg úgy áll benne a lába, ahogy kéne, de amint nincs rajta ilyen lábbeli, marad a régi? Azaz ebben az esetben csak hozzászokik, hogy máshol tart a cipõ, és tán nem hogy nem lesz lúdtalpas, hanem még rákényelmesedik? Elmúlik a lúdtalp a cipõtõl???
Háziorvos szerint megoszlanak a vélemények ezügyben a dokik között, sokak szerint felesleges. Az általános, hogy tornáztatni kell, attól javul (ez oké, ezt tesszük is). De hogy a cipõ használ vagy árt, vagy mindegy, csak egy rakás pénz??? És ráadásul eleinte fájna benne a lába, érdemes kínozni??? Help, aki ért a témához, írjon róla!!!

Pele: aranyos Áron. Látom már, el lesznek a csemetéid felnõtt nélkül is míg te szülsz Kép. VÁrjuk ám a híreket!

Látom már, jövõ ilyentájt is babaesõ lesz itt a topikban! Hajrá!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Kati!
Telefon és net ügyben: Nálunk sikerült úgy intézni, hogy a beköltözésünk elött már itt volt a telefon, és a költözés után rögtön a net is. A titka csak annyi, hogy idöben el kellett inditani. Pedig még házszámunk sincs, mert lakhatásit még nem kértünk. Csak kiszámoltuk és bemondtukKép.

Pele!
Nem hiszem, hogy kellene siettetni a dolgokat, de azért érdekességképpen leírom, hogy pont nemrég olvastam, hogy a spermában lévõ hormon, valamint a nöknél a nemi izgalom hatására termelödö hormonok ugyanazok, amit az orvosok is használnak a szülés inditására. Úgyhogy ha az embernek van még kedve ilyenkor hozzá, akkor szerintem egy jó kis szeretkezés akár természetes beinditója is lehet az eseményeknekKép. Bár valószinüleg pontosan tudja Babszem, hogy ö mikor is akar kibújni.Kép

Szile
Szile
 


Szile!
Kellemes tanács amit Pelének írtál, de Petrát a napi kétszeri házasélet ellenére sem lehetett kicsalogatniKép, mert a kiírás utáni napon született. Rebekánál is bevetettük, õ kiírás elõtt két nappal született, és egyértelmûen látni rajta, hogy túlhordott baba... de az elv jó, és még kellemes isKép!

Ildi,
mindkét tábornak igaza van! A lúdtalp nem esztétikai probléma, hanem a teljes vázrendszer terhelése megváltozik, ha az élettani boltozatok nincsenek a helyükön, ezáltal térd-, és gerincproblémák is lehetnek emiatt. A cipõ odarakja a boltozatot, ha akarja a láb, ha nem . Ez jó. Viszont mivel a boltozatot a cipõ tartja, az izmok nem dolgoznak, tehát maradék erejüket is elvesztik. ez nem jó. Az ideális megoldás a cipõ+nagyon sok torna. Ez kivitelezhetetlen. Minden nap kellene lábtornát csinálni, ami nem fog menni, legalábbis nem ismerek olyat, akinek menne. Szerény véleményem szerint, ha valakinél kialakul a lúdtalp, az úgy is marad, és folyamatosan betétes cipõt, illetve kivehetõ betétet hord. Nekem is van betétem (nem hordom), mert a derékfájásom tulajdonképpen a gágogó tappancsaimra vezethetõ vissza. mellesleg eleinte tényleg fáj a betét, én elõször tíz percet bírtam, és folyamatosan növeltem ezt az idõt. Olyan 6-8 éves kortól szoktak betétes cipõt felírni, addig tornával próbálkoznak.

Jövök ám és írok, csak olyan sokat akarok nektek írni, hogy nehéz elkezdeni...
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok
Elõször is szeretném megköszönni mindenkinek az sms-eket, telefonhívásokat, és a topikbeli gratulációkat, nagyon jól esett.


Na szóval lemaradtam a bababörzérõlKép. Pénteken este már voltak rendszeres fájásaim, kb 30 percesek, de nem nagyon izgattak. Éjfél körül 15 percesek lettek, mejd volt egy-két 8-10 perces, majd újra 15 percesek. A férjemet ekkor már a visító lábrázás kerülgette, hogyha Petránál nem jöttem rá, hogy szülök, akkor mibõl gondolom, hogy most fel fogom ismerni a szülést. Elindultunk Petrust lepasszolni, majd a klinikára. Férjemnek változatos kivégzési módokat ígérte, ha eze csak jóslófájás, bár ekkor már 5-6 percenként jöttek a görcsök. Megvizsgált egy doki, majd elrobogott. Amikor visszajött megkérdeztem, hogy most mit csináljak, mehetek, vagy maradjak-e, mire lesápadva közölte, hogy 3 és ujjnyi méhszájjal már max a szülõszoba irányába csattoghatok, méghozzá gyorsan. Az ügyeletes szülésznõ megkérdezte, hogy elõkészíthet-e, mert az én szülésznõm már nem fog beérni idõben. Nem hittem nekik, de leborotvált. Érdeklõdtem beöntés után, közölte, hgoy ilyenkor már nem, mert követné a gyerek. nem értettem, mitõl olyan idegesek. 6 körül mentem be a szülõszobába, ahol CTG-re raktak. Fél hétkor jött a szülésznõm, kaptam branült, infúziót, majd egyik pillanantról a másikra irgalmatlan erõs fájásaim lettek, méghozzászünet nélkül. Beesett a dokim, burkot repesztett, azután rögtön, még a páromat is befogva alakították az ágyat szülõággyá. Én még mindig nem hittem nekik. Szólt a szülésznõm, hgoy ha ügyi vagyok akkor két perc, ha nem , akkor, fél óra. Ügyi voltam, nyomtam kettõt, és a doki mondta, hogyha kíváncsi vagyok a lányomra, akár ki is nyithatom a szemem, és nyomnom sem kell. Rámrakták a babát pár percre, azután elvágták a köldökzsinórt, két, perces mosdás Rebekának, majd csórikámat betekerték pólyába (útálta), és visszaadtátk. Az volt a fõ poén, hogy egy régi barátnõmmel, egyszerre voltunk kiírva szülni, ugyanannál a dokinál szülésznõnél, és õ négy órával utánam szült, így együtt nyaraltunk a klinikán.Tényleg mindenki nagyon kedves votl, folyamamtosan mindenkihzez mentek, és segítettek szoptatni, folyamamtosan kérdezgették, hogy miben segíthetnek. Pedig én nem vagyok egy könnyû eset...
Na jó, volt egy nõ, aki szülés után nem sokkal közölte, hogy csak teáztassuk a gyereket, mert az csúúúúúúnya kolosztrum megterheli a gyerek emésztését, és egészségtelen. Én befogtam a számat, meg a barátnõm is, csak szállóigévé vált az a csúúúúnya kolosztrum. Rebeka különben még a szülõszobán úgy döntött, hgoy õ éhes, ennek megfelelõen azóta nem nagyon lehet lekapcsolni a mellemrõl. Képzelhetitek, hogy folyik belõlem a tej. Amikor minden más újszülött 20-30 grammokat evett, az én éhenkórászom 90-et nyomott beKép. Bûbáj kiscsaj különben, pont olyan mint Petra volt. Olyan jó babázni! Kedden jöttünk haza, azóta teljesen jól elvagyok a két gyerekkel. Amióta kivették a varratokat, azóta semmi nem emlékeztet arra, hogy szültem, Sookal jobban vagyok, mint egy hete. Petrus nem féltékeny, simogatja Rebekát, és nagyokat kacag. Most éppen mindkét gyerekem békésen szundikál. Mégcsak fáradt sem vagyok, mert Rebeka csak egyszer kel éjjelKépKép

Ja, mindkét szülésemnél ugyanaz a szülésznõ volt. A kártyára (amit a pénz mellé kapott), azt írtuk: jövõre, veled, ugyanittKép


még majd jövök
sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Madárka,
annyira jó volt olvasni! Veled örülök!

Hadd meséljem el: Abika ma azt mondta: etietes etietes - leveske Kép (Ha nem sikerülne rájönni, ez a Heti Hetes volt.Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Madárka!
De jó, hogy ilyen simán ment minden!!! Kép Mégse kellettek a tálak... Kép Még1szer gratula, és írj mééég... olyan jó téged olvasni, csak úgy dôl az energia a soraidból! Örülök, hogy az a csúúúnya kolosztrum így ízlik Rebekának!
Puszi:
Adri
kadri
 
 


Sziasztok,

várom a híreket és képeket a taliról, gondoltam rátok, de ma nagyon sok munkám volt + egy társasházi veszekedõs közgyûlés.

Szerintetek ehet egy 1 éves gyerek 1 gombóc fagylaltot? A múltkor Pötyi kapott a tudtom nélkül.

Virág! Én is ezzel a problémával küzdöttem, és mivel nekem is nagyon fájt kb. egy hétig nem szoptatam abból a mellbõl, csak fejtem, már amennyit tudtam, mert az is fáj. eGy hét után -még mindig berepedve -már tudtam szoptatni, már ne mfájt annyira. De teljesen csak 3 hét alatt gyógyult meg. És a másik mellem még ma is nagyobb azóta egy kicsit.

Pele, ne aggódj, Babszem nemsokára itt lesz, majd visszasírod még ezt is!

Madárka, nagyon ügyi voltál!

Puszi mindnekinek: Kriszta
pötyimami
 
 


Sziasztok!
Naaaaa, senki nem mesél a mai taliról??? Milyen volt? Kik voltak? Meséljetek már!!!! Kép

Madárka! Megint csak nagy gratula! Tényleg nagyon jó volt olvasni a történetedet, köszi, hogy megosztottad velünk!

Pele! Csak nyugalom, tuti biztos, hogy hamarosan elege lesz belõled Babszemnek! Kép

Ildi! Én kicsinek olyan lúdtalpas volta, hogy domborodott (!) a talpam. anyu azt mondja, olyan voltam, mint egy hintaló. Egy halom orvosnál jártunk, volt (és van is) lúdtalpbetétem. De a legtöbbet tényleg a torna használt. Az egyik doki azt mondta, hogy a betét nem jó, mert ahogy kilépsz a cipõbõl, visszaesik a láb. Ennek örömére nekem napont 30 kört kellett járnom a lakásban lábujjhegyen, 30-at meg külsõ lábélen. És rengeteget homokban, sóderon, természetes talajon mezítláb! Most már nem olyan vészes, de még tud fájni, ha elfáradok...

Kriszta! Azt nem tudom, hogy kaphat-e (iboly biztos megmondja), de az enyémek 1 éves koruk után nyáron biztos ettek. Az igaz, hogy senki nem tejallergiás a családban, ettõl nem féltem, meg nem is ettek meg egy gombóccal, csak épphogy kóstolót.

Vica! Akkor most jól lebuktam, hogy másra bízom a gyerekemet délelõtt... Kép A barátnõmnél volt, muszáj volt elintéznem egy-két dolgot. De õk is lebuktak, látod, az internetrõl kell megtudnom, melyik játszótéren volt a lányom...Kép

Edóka! Ugye, eszter jobban van már?

Virág! Nagyon megértelek... Kép Nálunk (nem szívesen ugyan) beveszik a gyeses gyerekeket nyárra. Én sose adtam be õket, de tényleg fárasztóak tudnak lenni. tantónénis tapasztalatomból mondom, hogy Ildinek nincs teljesen igaza. Igaz ugyan, hogy az óvónénik 20-30 gyerekre vigyáznak, de azok délután hazamennek, a sajátom meg éjjel-nappal itt van! KépKépKép Úgyhogy csak nyugi, csak lazán, játsszatok sokat, az sem baj, ha szalad a lakás, tök jól lehet éjszaka rendet rakni, mosogatni, fõzni. Nem kell ám sok extra a gyerekeknek, nem is gondolnánk, mennyi minden leköti õket, újdonság nekik. Vidám nyarat Nektek (is)! Kép
Ja, én Daninál használtam a bimbóvédõt, muszáj volt sajnos, mert folyamatosan szétcincált, nem tudtam volna anélkül szoptatni. Próbáld ki!

Na, még visszanézek, hátha közben írtok a taliról.
Sziasztok, puszi:
Emese
Emese
 


Sziasztok!

Pele!
Ez a "kómás mami" történet nagyon tetszett, jót mosolyogtam rajta! Kép Áron is biztos büszke volt magára, hogy már ilyen nagy fiú, egyedül etette a testvérét! Kép

Feksi!
Remélem mostmár jól vagytok! Vigyázzatok magatokra! Kép
Babát szeretnétek? De jó! Kép Én is szeretném, ha Gedusnak hamar kistestvére lenne, de sajnos ezzel még várnunk kell. Kép

Nálunk nincs semmi változás, holnap megyünk a hat hónapos kontrollra Gedussal.

Puszi!
helga
 
 


Sziasztok!
Virág!
Amikor majd újra megpróbálod a szoptatást a fájós cicibõl, jó szolgálatot tehet a bimbóvédõ, mert tényleg véd, nem ázik át annyira a mellbimbód, és nem nyúzza olyan közvetlenül nagyí erõvel Ráchel baba. Nem olyan drága, egy próbát megér, majd továbbadod (de nem nekem!Kép), ha nem kell már.

Eszter már jobban van, többiek nem kapták el (eddig). Ma már szólt, hogy kér enni, teát iszogatott, és "csak" 3 órát aludt nappalKép.

Pele: kitartásKép

Pussz mindenkinek:

Edóka
Edóka
 


Edóka,
örülök, hogy Eszter már jobban van! Azt hiszem, nem lesz szükség bimbóvédõre, úgy tûnik, mostmár menni fog anélkül is. (kopkopkop) Már csak azért kell tenni, hogy újra annyi tejem legyen, mint régen. Azt mondta a bõrgyógyász bácsi, hogy a vastól rengeteg tejem lesz. (Már ha nem felejtem el bevenni... Kép) Kriszta, köszi neked is a tapasztalatodat!

Emese,
olyan jó, hogy megértesz!

Ildi,
elmentettem a mappámba a válaszodat, sokat segítettél, köszönöm! Kép Ha majd unatkozol a nyáron, eljöhetsz a gyakorlatban is megmutatni, hogyan kell ezt csinálni. Kép

Puszi:

Virág

Ui.: TALIRÓL SEMMI HÍR????????????????
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Madárka! Örülök, hogy ilyen hamar sikerült újra netközelbe kerülnöd. ÉN is így szeretnék szülni ha még szülök!!! Kiábrándító, hogy még mindig vannak h*lye csecsemõsnõvérek... Lúdtalp ügyi elmondottakat köszönöm. Most épp a nagy vacillálás van otthon, és gyûjtök minden infót, töltögetem le a javasolt tornákat és nyúzom a gyerkõcöt, betétje még nincs.

Virág: oké, majd ha sok idõm lesz nyáron, megyek Kép!

Talisok mi van, volt tali, vagy elvesztetek a talin végképp????

sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ja, fagyi: csak kifejezetten megbízható helyrõl!! A legtutibb szalmonella és egyéb gyomorbajos forrás. Kétévesen már tuti ettek az enyémek is, az egyéves nyáron még legfeljebb belenyalva.
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Eloszor is: gratula Madarkaeknak es udvozlet az ujaknak! Varom az SMS-t az ujabb erkezokrol! Kép Kép

Majus 3-tol csutortok reggel 10-ig kaptam meg kinyomtatva az uzeneteket. Ezt most delutan irom, s majd a ferjem gepeli be Nektek penteken. Ennek tudataban olvassatok! Kép

Evey! Megkaptam az SMS-edet, koszi, kuldd tovabbra is, ha van valami hir! Sajnos "koca-mobilozok" leven tobb napba tellett, mire rajottunk, hogy kulfoldrol hogyan is lehet SMS-t kuldeni, ill. telefonalni. Addig csak elerhetoek voltunk, meg haza sem tudtunk uzenni, hogy szerencsesen megerkeztunk.
A tablazathoz: Vili indulas elott 14 kg es 88 cm volt.

KAdri! Gratula ehhez a bilizo-WC-s legenyhez! Vili mostanaban, ha megerezzuk es megkerdezzuk, hogy van-e kaki, rogton vigyorogva razza a fejet, hogy nincs. A csillagokat is letagadna... mikozben ugy jarkal, hogy a keze hatul a fenekenel van.

Bobita! Mar jovo het van? Kép

Emese! Nagyon nevettunk az anyak napjas sztorin! Kép Szinte lattuk magunk elott...
A vers hasonlo tetszest aratott.

CsKati! Szia ujra! A vizsgarol es ugyintezesrol csak annyit, hogy "Egy fenekkel ket lovat nem lehet megulni." Legalabbis baromi nehez.

Napocska! At lehet-e allitani a Yahoo-s csoportbeli levelezesi cimemet az sjuca@freemail.hu-ra? A broadband-et nem lehet elerni mar, mert pont most szerelik at chellora. Ha igen, lennel kedves atallitani?

Pankamama! Jo hallani (olvasni), hogy minden rendben.

Pele! A rossz emleku "Kitartas"-t nem akarom irni, de mar a celegyenesben vagytok. Vagy mar tul is lottetek a celon? Kép Kép Kép

Feksi! Betegseg miatt Kép Kép Babaterv miatt Kép Kép

Magunkrol nehany sort:
Szerencsesen megerkeztunk elsejen este 8-ra. Vili szerencsere jol birta az utat, bar csak negyszer alltunk meg. Alvassal sem volt gondja, az ebredessel annal inkabb. Masnap mar fel 6-kor kukorekolt es mivel itt egy szobank van, magunk koze is kellett venni. Egy ora hancurozas utan visszatettem az agyba es aludt 9-ig. Mint utobb kiderult: a pocakja fajt es miutan "nyakig-kakit" produkalt, bekesen aludt tovabb. Etvagya is van es eltekintett attol is, hogy a krumplifozelek tejszinszeru tejfollel (?) keszult.
Egy 8 emeletes 1. emeleten lakunk, egy nagy fuves ter van elottunk es minden 3. haztomb mogott egy homokozo. (Vagyis inkabb soderozo.) Csuszdat es hintat meg nem lattunk, inkabb nagyobbaknak valo maszokotelek vannak.
Tegnap a felszabadulas unnepe volt (szerda) igy megnezhettuk a tv-ben a Matrix cseh nyelvu valtozatat. Erdekes volt. Kép Egyebkent csak a hiradokra szoritkozunk.
Leginkabb a magyar nyelvu olvasnivalo hianyzik. Bugyuta modon nem hoztunk konyveket (mondvan, hogy az otthoniakat mar ismerjuk, barhol nyilnak is ki), igy marad az internet, ahonnan a ferjem kinyomtatja a napi hireket.
Kotni 6 eve nem kotottem, de mar keszul Vilinek az oszi pulover. Kép
Osszessegeben jol erezzuk magunkat, foleg, hogy belathato idon belul van a hazateres. Kép Kép Kép
Nem allitom, hogy naprakesz leszek, de meg jelentkezek. (Ezt nyugodtan vehetitek fenyegetesnek! - a la Macskafogo)

Udv Mindenkinek:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Tegnap vettem szoptatós párnát. Én nem tudtam, hogy ez ilyen jó!!!!
Rebekám tuti halláskárosodott lesz, mert Petra odamegy hozzá, megpiszkálja, erre Rebeka megmozdul, ez Petrának annyira tetszik, hogy hangos visításba kezd. Mindezt Rebeka füle mellett...
A picibõl is utazó baba lesz, tegnapelõtt Auchanban voltunk, tegnap Brendonban, ma csak szimplán sétálunkKép
Na de folytatom a kórházi élményeimet. Amikor még Petrát kényeztetgettem, mindig azt kérdeztem, hogy vajon minden gyereket szeretnek-e annyira, mint a Petrust. Azt hittem, hogy ez csak amolyan szónoki kérdés. Képzeljétek el, ez nem így van! Ugyan a mi szobánkban egy ritka jó társaság gyûlt össze, de óhatatlanul hallottam, hogy mások hogyan szólnak az újszülött babájukhoz, illetve, mit csinálnak (vagy nem csinálnak) vele. Teljesen ledöbbentem, hogy sokan zemélyes inzultusként kezelik, hogy a nõvérek erõltetik a szoptatást, mert hát az meg minek, csak problémás. Különben a gyerek sokat sír, vigyék be a csecsemõosztályra, majd otthon foglalkozik õ vele eleget, ez alaltt a három nap alaltt pihenni akakr. Szegény baba csak azért sírt, mert éhes volt. Volt olyan baba, akin 24 órán keresztül nem cseréltek pelust. Az anyja azzal mentegetõzött, hogy neki nem szólt senki. Az tûnt fel a nõvérnek, hogy õ osztogatja a pelust, ami mindenhol el is fogy, de itt tornyozódik. Arról ne is beszéljünk, milyen hangnemben beszélnek a babához. Szóval szörnyû...

Adri,
ugyan éhgyomorra mentem be a klinikára (este ellenálltam az erdei gyümölcsös fagyinakKép), de azért egy fél vesetál így is kijöttKép.

Kriszta,
a múltkor vettem fagyit, és Petra olyan hisztériás rohamot kapott, hogy inkább adtam neki. Ha nem elég gyorsan lapátoltam a szájába, akkor visított. Azóta sajnos megismeri a fagylaltozókat, és a dobozos fagyit is, így vagy kerülöm az ilyen helyeket, vagy adok neki. Bár ez a gyerek mindent megesik, kivéve amit korosztálya szerint kellene ennieKép


Feksi,
a következõ babát mi is nyárvégi gyártási idõponttal tervezzükKép Illetve ahogy összejön... Csak nem leszek szülés után két hónappal terhesKép Mindenki hlyének néz, hogy éppen csak kibújt Rebeka, és már a következõn töröm a fejem.

Pele,
remélem már szülõszobán vagyKép. Én megértelek. Párom közölte, hogy azért is nagyon boldog, hogy a terhesség végén lévõ hisztis tyúk visszaváltozott emberréKép. szerinte már szülés után pár perccel észlelhetõ volt a változás, szemmel láthatóan tisztult fel az agyamKép. Már én is azt hittem, hogy bennem érettségizik a gyerek, azután csak kijött...

mentem pici lányaimhoz, sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Még új vagyok itt. Kérlek segítsetek nekem.
27 éves vagyok. Tavaly szeptemberben sikerült teherbe esnem, de sajnos novemberben elhalt a kicsi. missed ab. 7.héten Nagyon megviselt az eset, de még mostanában is sírok, ha eszembe jut, vagy eszembe juttatják. Persze túl kell tenni magam, talán ha sikerülne, jobb lenne.

Tudjátok, jobb ha több orvos készenlétben van, hát nekem volt már négy(nem párhuzamosan).
Mindannyian azt mondták, hogy a hormonháztartásom rendben! De képzeljétek el, hogy az 5. doki ezt írta:
"A 7 hetes magzati elhalast minden esetben (csaknem minden esetben) a sargateshormon-termelés elégtelensége okozza, tehát cikluszavar kovetkezménye. Az összes lelete semmit sem ér, mert pont a lényeg maradt rejtve. A stressz ugyanis letiltja a szaporodast, részint az ovuláció, részint a beágyazódás szintjén. Ez az Ön problémája, mely gyógyszerekkel és némi lelki gondozással biztosan gyógyítható."
A lényeg: \red {A ciklusom változó: 35-42 között}, tehát evvel van a gond!
A kérdésem hozzátok, akik szültek vagy már több hónaposak: Kérlek benneteket, hogy írjátok meg, hogy a CIKLUSOTOK milyen? Hány napos, pontos-e, stb.?
PL. 1. mindig 28 napra
2. 30-32 között

Elõre is köszi! Hozzátok akarok tartozni!

Nikie
nikie
 
 


Szia Nikie!

Nekem iszonyat rendszertelen volt a ciklusom (s talán 25 és 45 nap között), és emlékszem, a gimi kezdésekor valamint az egyetem kezdésekor ki is maradt. Most hálistennek egy 9 hónapos kislányka roppant boldog anyukája vagyok (31 évesen). Tartott jó néhány hónapig, amíg teherbe estem, s Clostylbegit-et (nem tudom, így írják-e) szedtem közben. Nekem úgy tûnik, hogy amit a doki javasol, semmiképpen nem árthat. A stresszel tényleg ez a helyzet, hogy nem engedi utódok világra hozását, merthát ugye õsanyáink idejében ha gond volt, akkor vagy támadni, vagy menekülni kellett, és egyik esetben sem jön jól egy csöppség. Szóval szerintem is érdemes rendbetenni a lelki hátteret.
Remélem nemsokára már közénk tartozol te isKép
Kitartás!

Szile
Szile
 


Juca

Kuldtem meghivot neked. Remelem oda er.

Napocska
napocska
 
 


Szia Nikie!

Errõl a témáról sajnos én is sokat tudnék mesélniKép.A ciklusaim olyan rendszertelenek voltak,hogy volt olyan,hogy 78 napra jött meg,amire az elõzõ orvosom azt mondta,ilyen a legjobb családokban is elõfordul.Azóta másik orvosom van.Én sajnos 5 évig nem estem teherbe,de most van egy közel 11 hónapos egészséges,szép kisfiam Kép.
Én azok után estem teherbe(és igazából fogalmam sincs melyik segített igazán,vagy lehet,hogy mind együtt) miután munkahelyet váltottam,azaz kiléptem egy stresszes környezetbõl,fogytam pár kilót,szedtem 3 hónapig a clostylbegitet és teljesen lemondtam arról,hogy valaha is anya leszek.DE a legfontosabb a férjem,a családom támogatása és az orvosom odafigyelése,segítsége volt.Ha gondolod,nagyon szívesen odaadom a doki nevét,címét.Én a csillagokat lehoznám az égrõl ezért az emberért,,ezt elmondani nem is lehet,csak áradozni tudok rólaKép.
A teherbeesés valóban függ a ciklustól,hiszen ha nagyon rendszertelen,nincs peteérés,aminek a következtében nem lehetséges a terhesség.
Viszont a clostylbegitrõl olyan ellenvéleményeket is hallottam,hogy cisztát okozhat.
Én csak azt tudom,hogy ha megint nehezen fogok teherbe esni,(és erre meg ven az esély,mert bár szotatok,de még mindig rendszertelenül jön meg)akkor kérni fogom a dokit,hogy megint szedhessem azt,mert beállította a mens-mat 36 napra és ezt követõen lettem terhes.
Remélem tudtam neked valamennyit segíteni és nem rémisztettelek el.Kép
És ha gondolod,tényleg megadom a dokim címét,én a világ minden kincsét odaadnám neki Kép.

Elnézést ha hosszúra sikeredett!

Mindenkinek sok puszi

Balu mami Kép

Pelérõl tudtok valamit?
Balu mami
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?