Új privát üzeneted érkezett!

Nikinozso, gyakori ez az eset?
Sokszor bánnak így az örökbeadó anyákkal?

Kép
Kép
ggabszi

Atan
Köszönjük a képeket. Olyan "sátorvárost" biztos, hogy mi is veszünk majd a csemeté(i)nknekKép

NikinozsoKép
Örülök, hogy jól vannak.

Szép délutánt mindenkinek!

Üdv Süni
Kép
süni_renóca

Sziasztok!
Úgy örülök, hogy ennyien reagáltatok!!!! Igen, először valóban sokkot kaptam a levéltől, de aztán alaposan átgondoltam mindent és válaszoltam. Azért jó ez a fórum, mert akik babára várnak ilyen kérdésekkel is szembesülhetnek és felkészülhetnek. Engem abszolút váratlanul ért a szülőanya kérése (e-mail cím), amikor a Gyámhivatali eljárás után leültünk néhány dolgot megbeszélni. Biztos, hogy ha telefonszámot kért volna, abba nem megyek bele, de ott egy pillanat alatt végigsuhant sok minden az agyamon, az is, hogy hogy lehet egy ilyen kérést megtagadni és az is, hogy egy e-mail cím nem sokat jelent, legfeljebb nem nézem meg az oda érkező leveleket soha többé. Akkor azt mondta, hogy szülinapokra szeretni írni a kislánynak, de rám bízta, hogy ezeket átadom-e valaha. És külön kihangsúlyozta, hogy nem akar zaklatni bennünket. Ezért ért váratlanul a levél (amit megálmodtam), bár nem vettem zaklatásnak természetesen. A férjem azt mondta (nagyon bölcs ember), hogy ilyenkor mindenki számot vet az eltelt évvel és egy kicsit az életével is, valószínűleg ez motiválhatta és az, hogy az ember olyanokkal van Karácsonykor akik fontosak neki és neki ez a baba fontos volt, mert ha nem is bírja felnevelni, de gondoskodott róla.
Azt gondolom, hogy elengedni az idő elteltével majd megtanulja, de ez olyan mint egy "gyászmunka", szakaszai vannak és nem ért még a végére valószínűleg. Azt gondolom, hogy soha nem fog ennél messzebb menni és amennyiben Karácsonykor és szülinapra jön 1-1 levél, azt mi is fel tudjuk dolgozni valahogy és úgyis ránk van bízva, hogy erről a kislányunk mikor és hogyan értesüljön.
Nagyon köszönöm, hogy segítettetek nekem átgondolni ezt a dolgot!!!
Annyi minden történt megont a topic életében, ne haragudjatok, ha nem tudok mindenre reagálni.
Nikinozsó: Nagyon megdöbbentett a történeted. Mindig fel vagyok háborodva, hogy olyan pályákon, mint az orvosi vagy tanári nem építik be a mentálhigiénés képzést az egyetemi, főiskolai tanulmányokba. Mert lehet, hogy tanul lélektant, de az vajmi kevés ahhoz, hogy tudja mi a gyakorlatban az empátia vagy tudja, hogy ő nemcsak azért segítő foglalkozású, mert betegeken segít, hanem azt is jelenti, hogy tudja a lélek és test elválaszthatatlanok egymástól. Ha beteg a lélek, fizikai tünetek is lehetnek és ha beteg a test, annak lelki tünetei lehetnek. Arról nem beszélve, hogy soha nem tudtam megérteni azokat az embereket, akik tudva, hogy valaki szerncsétlen még jól meg is törlik a lábukat benne, ahelyett, hogy "felemelnék". És itt megint bejön az a probléma is, hogy nem segítek azon, akitől nem várhatok pénzt, ő vár kint a folyosón a végtelenségig, előbb jönnek a fizetős betegek. Szörnyű! Annak szívből örülök, hogy végül a baba és életetadó anyukája is jól vannak!
Rvan, Diti: én is anyajegy szűrésre járok rendszeresen és mindig félek. Január végén esedékes nálam a következő "fényképezés". Én is veszélyeztetett kategória vagyok és a kislányom is az.
Atan: Gyönyörű ez a gyermek, nekem az utolsó kép lett a kedvencem.
Bocs, hogy hosszú voltam megint!
Hildus
Ui: Túléltem mai napot, nagyon nehéz vizsga volt (írásban), eredmény később lesz. Köszönöm mindenkinek a drukkot! Annyira álmos, fáradt vagyok, hogy remegek. És még nincs vége.
Vendég

http://www.kisbaba.freeblog.hu/

Az oldal tulajdonosa megengedte, hogy megmutassam őt nektek. Azt hiszem, rövidesen sorainkban üdvözölhetjükKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Hildus
Köszönjük, hogy leírtad amit érzel.
Jó, hogy itt előre végig tudjuk gondolni ami történhet velünk. Szándékosan nem írtam, hogy felkészülni, mert szerintem azt nem lehet. Az élet a legváratlanabb helyzetekben tud meglepetést okozniKép Telefonszámot én sem adnék, de mail-t biztos. Ha pedig nincs lehetősége netezni, megkérném hogy közvetítőn keresztül érdeklődjön telefonon, ne közvetlenül minket hívjon.

Kelimoni
Kiscsillagot várjuk szeretettel.

Ezt most találtam. Küldöm mindenkinek szeretettel:
Kép

AKI CSAK OLVAS MINKET!
ÚGY ÖRÜLNÉK HA ÍRNÁTOK!!!

Üdv Süni
süni_renóca

Kedves Nikinozso! Csak most olvastam nagy izgalommal és felháborodással a történteket és nagyon örülök, hogy jó vége lett. Az orvos hozzáállásával kapcsolatban sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal, szégyen hogy még mai napig is itt tartunk.....
Ezúton kívánok jó egészséget és sok boldogságot a kislánykának és az új családjának is!

Rayo! Én még semmit, mert 2 hete derült csak ki véletlenül és csak a jövő szerdára kaptam időpontot a dokihoz! Kiváncsi leszek mit mond majd, mert a szabad T3 és szabad T4 értékem normális, csak a Rapid TSH-m ami a felső határérték majd nem kétszerese........ majd megírom mi volt.
Anyajegy szűrésre holnap reggel megyek (ennek is felemelték az árát...) mert már nekem is vettek le régebben 2-t, de csak megelőzés képpen, mert rossz helyen voltak (melltartópánt alatt),de nekem is negatív volt a leletem. Amikor 98-ban abba hagytam a fogigátló szedését, akkortól jött ki rajtam folyamatosan egy csomó apró anyajegy és bár én nem vagyok fehérbőrű és könnyen is barnulok, a fiatalkori szinte mértéktelen napozásom, no meg az elmúlt évek lombikozása után, jobb ha évenként ellenőrzik mi a helyzet. Azóta no szolárium, és napozás is csak 40/60-as faktorral 12 előtt vagy 2 után....

Hildus!Teljesen egyetértek veletek!Egy ilyen nehéz nap után jó pihizést kívánok! Majd írd meg hogy sikerült a vizsga!

Ma sikerült vennem Mici Mackós bordürt a Kikában (jó drága volt, de hát ha anyucinak ez a flúgja... Kép ) és megvettük a hálóba a szőnyegpadlót is, és ráadásnak kaptam a páromtól egy Mici Mackós kis szőnyeget a babaszobába! Ma végre haza került a raktárból a komód és a kiságy is, szóval amint lesz időnk elkezdjük a "kirakózást" (lapraszerelt bútorkkal mindíg érhetik meglepések az embert...) és hamarosan helyére kerülhet minden bútor és a kimosott, kivasalt kis ruhácskák is! Annyira jó nap volt ez a mai!!!!

Anyukák! Mi a véleményetek arról, ha úgy tervezzük, hogy az első 2-3 hónapban a hálóban leszünk babástól és csak utána veheti birtokba a saját szobáját a kicsi?! Simán át lehet szoktatni, vagy úgy sem fogjuk kibírni, hogy ne velünk legyen?! Kép

Mindenkinek millió puszi,
Di_ti
di_ti

hahó Mindenki!Kép

Teljesen értem, mit élt át az első Gólyababa életet adója és az örökbefogadó szülők. Nálunk is hasonló volt a helyzet. A születés ideje alatt annyi imát mondtam el értük, hogy az hihetetlen. Istennek hála mindketten túlélték a történéseket.

Örülök, hogy ebben az esetben is mindenki boldogsága teljesKép

Atan kisfiának boldog születésnapot!

Nászasszony: Ügyi vagy! Kép

Mondjátok el nekem, hová jártok anyajegyszűrésre. Az enyéimet sajna senki sem vette komolyan. Pedig hófehér, szeplős bőr, vöröses haj tulajdonosa vagyok. Több anyajegy is van a fejbőrömön és a mellkasomon is egy, amik gyakran viszketnek.

Diti: Nagyon jó ötlet, hogy a baba ágyacskája a hálótokban lesz - egyenlőre.Mi is úgy döntöttünk, hogy aludjon velünk a pici. berendeztünk neki egy kis sarkot, amit jóóóóóó kuckóssá tettünk.
( pici részlet belőle)
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7212&page=4&image=181977
( csináltam a családunknak egy kis albumotKép )

Nekem biztonság és jó érzés, hogy az éjszakai csendben hallom, hogy szuszog a kisfiam az ágyacskájában. Emellett neki is biztonság, hogy hallja a mi szuszogásunkat( vagy apa horkolásátKép )
Nem mellékes, hogy pár hét éjszakai ébredés után az a pár lépés, míg elérsz a gyerekszobába, milyen sokat számítKép

Nagyon fájna a szívem, ha egy csöndes szobában egyedül kellene magát éreznie az én egyetlen kincsemnekKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni, az egynapos kép tündéri! Albumba való, egyszerűen gyönyörű!! ( Na persze a többi se kutya, főleg apa daruja KépKép...ez később a fiatok nagy kedvence lesz!)

Diti, Balázs is egy szobában aludt velünk ( most viszont nem alszik a 6 éves kópé, hallom, hogy valamiféle vasmacskáról és vadmacskáról énekel!!!Na nem baj, holnap nincs ovi, mert beteg, köhög. Én is mellesleg. )... szóval, külön szobába tenni több dolog miatt nem túl jó szerintem:
1. Állandóan figyeli az ember lánya, hogy szuszog-e. Külön szobában ehhez shreki füleket kéne növeszteni. Kép
2. Ahogy Kelimoni irta, az első hónap után nem mindegy, hogy a kiságy a közeledben van-e az éjszakai etetésnél, vagy menned kell alvajáró üzemmódban két kilométernek tünő métert. Kép
3. A dolog hátránya a későbbiekben mutatkozik meg majd, amikor az ember lánya és fia szeretne nyugodtan aludni az ágyban,(vagy mást is...Kép) ám a gyerek, aki azt szokta meg, hogy ott alszik a nyakunkon, teljesen érthető okokból nem akar kiköltözni. Na itt kell majd a svédcsavar!!

Így nálunk Balázs kiságyát természetesen a hálószobába tettük, utána természetesen átköltözött a franciaágyba, és csak másfél évesen költözött ki.
De másféléves kora óta, a saját szobájában, a saját ágyában alszik. (Khm, sokszor anya is abban az ágyban szundított el! Na jó, néha még most is!!!)

A kislányunk is a hálószobában alszik majd, de a franciaágyba már nem biztos, hogy beköltözik. Tanul az ember a hibáiból, ugye. Kép De inkább erre a kérdésre térjünk vissza két év múlva. Lehet, hogy két gyerek lesz a franciaágyban.... mi pedig a földön, vagy a nappaliban a kanapén.

Láthatod, milyen határozott vagyok a kérdésben...Kép Így segíteni nem nagyon tudtam, de a fő elvem mindenben az, hogy ne hallgass semmilyen jó tanácsra, csak a szívedre. Mindig úgy csináld, ahogy neked és a babának a legjobb és a legkényelmesebb. Hiszen Te ismered legjobban magad és a babádat !

Gabszi

Viccet félretéve, én arra gondoltam régebben, hogy ha még lesz babám, akkor olyan kiságyat szeretnék, aminek az oldala lenyitható, így a franciaágy mellett levő kiságyban aludhat, de nem választ el tőle a rács, megtudom érinteni, és teljesen jól hallom. Mégis külön van, nem fekszünk rá... stb.

Na jóó, mostmár viszont a vadmacska-vasmacska dalt be kell rekesztenem. Mégis csak fél tíz van, irgumm-burgumm!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!
A másik szobában altatással kapcsolatosan: Szerintem (és nem csak szerintem) van valami láthatatlan kötelék anya és gyerek közöttKép Amint éjjel megmoccantak én azonnal fent voltam. Lehet, évekig éberen aludtam, de minden mocorgást hallottam a szomszéd szobából. Sőt sokszor 1 perccel az ébredésük előtt keltem. Már bent volt a tápi a mikróban, mikor ébredtek és kómásan vittem nekik. (És nem időpontra kaptak enni, hanem igény szerint.)
A férjem pl. soha nem ébredt fel, ha megbeszéltük, hogy ő etet éjszaka, akkor is én keltem és ébresztgettem őt.
Másik szempont a zaj. Boldizsárt nyáron 11 hónaposan költöztettük fel külön szobába bébiőrzővel. Nem volt semmi probléma. Simán elaludt egyedül is.
Most a karácsonyi vendégjárás miatt leköltözött a szobánkba. Jó volt hallgatni a szuszogását, de ha valaki a szobában volt, annak beszélt, kiabált, ha aludt, nem lehetett bemenni átöltözni, mert felébredt, aludni se lehetett napközben bemenni, mert felébredt, este amint befeküdtünk az ágyba, még beszélgetni se lehetett, mert felébredt, reggel már 1/2 5-kor mocorgott és a mi mocorgásunkra teljesen felkelt. (Arról nem beszélve, hogy én este szeretek olvasni az ágyban, férjem rádiót hallgatni, ami így ugye kiesett. Nem nagy tragédia, csak amolyan kis megrögzöttségek.)
Na most visszakerült a szobájába és megint nyugisan alszik, kezd visszaállni a rend. Tudja, ha leteszem az ágyba, megfogja a "barátot" (kis párnaféle), betakarom és alvás.
Úgyhogy nálunk bevált a külön szoba.
Jönnek reggelente most is az ágyba, Boldizsárt is mindig áthozom (még jó, hogy 180 széles az ágyKép
Érdekessé majd akkor válik a dolog, ha megtanul kimászni az ágyból, és kérdés, akkor kinek az ágyában alszik majd el, mert a gyerekek az emeleten már most is össze-vissza vándorolnakKép
De ezt nem meggyőzésnek szántamKép Másoknál meg biztos a másik megoldás jön be.
Boszi
szuperboszi

Sziasztok!

Elég régen írtam, bocsi, de összejöttek a dolgok. Férjem több napig nem volt itthon, értekezletre kellett mennie, így több elfoglaltságom volt a két gyerekkel, mint "normális" esetben Kép

Atan, tündéri a kisfiad! Boldog szülinapot neki, így utólag is! Kép

Matiba: Hű, de klasszak a motorok!

Kelimoni: De jó az albumotok! Kép Gergő tündéri!!!

Amneris, elmentettem a tájékoztatót és terjesztem mindenfelé!!! Hány jegy lesz összesen?

Mi mind a négyen egy szobában alszunk, de Vivien is külön ágyban, Bálint is külön ágyban. Reggelente persze jönnek hozzánk Kép Viszont ha kicsit nagyobbak lesznek, szeretnénk egy gyerekszobát, ahová átköltöztetnénk őket egy emeletes ággyal, vagy valami hasonlóval. Uhh, az altatással eddig sosem volt semmi gond, Bálintot letettem, kapott tápszert, azt megette és elaludt. Viviennek mesélni kellett és ott ülni az ágyán, amig elalszik. Viszont néhány napja képtelenek elaludni, ha mindketten bent vannak a szobában. Vihognak egyfolytában és szórakoznak Kép Úgyhogy most azt találtam ki, hogy fürdés után Vivien nézhet a másik szobában mesét, addig én elaltatom Bálintot. Mikor már ő alszik, jöhet Vivien is. Így elég simán megy minden - el ne szóljam magamat :D
ildi_ko

Anyukák!
Mindenkinek köszi a tapasztalatokat, a külön szobán én is igazából azért gondolkodom, mert a párom szegénykém iszonyúan horkol (viszont semmire sem ébred fel!), én is 2-3x felébredek rá éjszakánként, gondolom ettől érzem magam mindíg fáradtabbnak a kelleténél :-o és attól félek, hogy ez a "zaj" a kicsit is zavarná?! Lehet hogy Apukát kéne külön szobában altatnom?! Kép
Na majd kiderül, nálunk hogyan működnek a dolgok!

Az anyajegyszűrésen túl vagyok, nem találtak semmilyen elváltozást, viszont leszedettem a nyakamon levő futószemölcsöket, ami egy kicsit fájt (kauterizálták) de megéri, mert utána sokkal "szebb" leszek a kinövések nélkül. Most viszont 2 napig nem érheti a kis sebhelyeket víz és talán ez a legrosszabb az egészben!

Voltam a köreztinél is a pajzsmirigy eredményemmel, aki az értékeket látva megnyugtatott, hogy ez valószínüleg csak a lombikok miatti hormonok hatása lehet még, és nem valószínű hogy kezelni kell, csak időnként ellenőrizni, aztán meg manuálisan megvizsgált és rámhozta a frászt, hogy az egyik oldalt tömöttebbnek érzi és inkább menjek el UH-ra. Szóval most kedd reggelig ezen fogok filozni, aztán meg szerda délután megyek minden papírommal a Praxisba a Földesi dokihoz és majd ő fogja megmondani mi legyen. Addig meg izgulhatok, hogy mit fognak találtni!

Rayo! Megírnád, hogy neked mi hogy volt? Milyen értékek mellett kell gyógyszert szedned és voltál UH-n is?

Mindenkinek puszi,
Di_ti
di_ti

Szia Di_ti!

Nekem is volt a második lombik után probléma a pajzsmirigy hormonommal. Gyakorlatilag nem volt kimutatható érték, annyira lecsökkent. Kontrollálni kellett, és mire a kontroll eredmény megjött(2 hét), már helyreállt. Gyógyszert nem tudtak rá adni, mert alacsony volt a fehérvérsejtszámom, szintén mellékhatásként-gondolom én, mert az is magától helyre állt.
Pajzsmirigy UH is voltam, semmit nem találtak, ami túl, vagy alulmüködésre utalt volna.
Egyébként a két egymást 3 hónapon belül követő lombikba majd belerokkantam.
A fent említett két kis finomság mellett, komoly ízületi fájdalmaim voltak, és teljes testfelületen megjelenő kiütések. Autoimmun betegség kezdete... mondták az orvosok, és nem tudtak semmit kideríteni, pedig Medicoveres magánbeteg voltam...
És fogytam vagy 6-7 kg-ot. Ami nagyon sok, ha azt vesszük, hogy 178 cm vagyok és 63 kg. Tehát egyébként alapban sem az a dijbirkozó típus.
( A 36-os ruha nagy lett!!)
Na, visszatérve a pajzsmirigyre , ne izgulj szerintem! Én is végigjártam ezt, és hál'Isten semmi baj nem lett!

JA, és most a 38-as ruha szűk kezd lenni! KépKép

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

KelimoniKép
Meglestem Gergőt,gyönyörű!!!

Persze a többi babóca is nagyon aranyosKép Nem szoktam ide írkálni, de gyakran olvaslak titeket.
Képzeljétek, van már nekünk is sorszámunk a Gólyahírnél: 202. Kicsit "soknak" találtam, mire Nikinozso megnyugtatott, már 11-en vannak utánunk is.Kép

Petyaanya

Kép
petyaanya

Köszönöm mindenki elismerését és dicséretét, most még büszkébb vagyok GergőreKép

Ma voltunk a Gyámhivatalban. Nyilatkoztunk, hogy továbbra is szeretnénk gergőt örökbe fogadni. Meglesz még a hónapban az új anyakönyvi kivonta. És alig telt el két hónap.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Kelimoni!
Gergő egyre szebb! Örülök, hogy "ilyen gyorsan" meglesz az a kivonatKép

Petyaanya
Gratulálunk kismami! Úgy örülök, hogy itt vagy. Bekukkantottam ide-oda, ahova szoktál írni, de sehol nem találtalak.

Két ünnep között elromlott a mosógépünkKép Ma jött meg az alkatrész, párom ügyesen megjavította. Most készült el. Megyek elkezdem lebontani a ruhahegyetKépMég jövök. Írjatok!

Üdv Süni

Kép
süni_renóca

Diti!
Nekem soha nem volt lombikom, így nem tudom, hogy akkor más-e a helyzet?!
Én alapvetően egy ritka "madár" vagyok a hormonjaim miatt! Így találkoztam Amnerissel a neten, azt hiszem kettőnknek együtt volt kb300-as FSH-nk. Miután ez kiderült, még jó volt a TSH-m,aztán szépen elkezdett emelkedni: 6,24-17,43-11,1... és így tovább, ha voltál vérvételen, és csináltak antitesteket is, akkor mond neked valamit az, hogy :a-TPO:339,1 ; TYRAK:89,5.
Szóval nagy sz.. volt mindenem!!!Kép
Az emelkedett TSH-mra Euthyrox 75mg-osat szedek, de 25 mg-mal kezdtem, ami kevésnek bizonyult. A pajzsmirigy UH-m negatív lett!
Bocs, hogy ilyen bonyolult vagyok! Egyébként én is hol híztam, hol fogytam, attól függően, hogy jó volt-e az eredményem! És az anyagcsere mellett még nagyon sok mindent befolyásol a pmirigy!!! Sajna!

Külön szobáról: én a gyerekkel alszom az ő szobájában és ha majd nagyobb lesz, vissza szeretnék költözni a férjemhez! Egyébként én jó alvó vagyok, de minden rezdülésére felébredek! Hihetetlen!

Kép
rayo

Petyaanya!
Többek közt én is....
Sajnos, én is soknak tartom. Vagy volt már ennél több is???

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Petyaanya!
Ha már ide találtál, irhatnál ide is! Kép
Már csak azért is, mert kb. egyszerre (?) leszünk gólyahíres mamik.

Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok

Kelimoni, én is csatlakozom a lányokhoz, megnéztem a fényképeket és nekem is az a véleményem, hogy gyönyörűséges kisfiad van, és nagyon fotogén.KépKép

Mindenkinek köszönöm a szülinapi jókívánságokat Peti nevében is.KépKép

Kép
Kép
atan

PETI, ILDIKÓ, MOSOLYGÓS!

Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok Nektek!

Sok szeretettel: Süni
Kép
süni_renóca

Kedves várakozók!
Ne essetek kétségbe a nagy sorszámoktól, majd elfogy egyszer. A várandóság ideje egy gyermeknél 9 hónap! Nem? Csak ez a "várandóság" különleges és egy kicsit hosszabb. (van akinek rövidebb, ha olyan babát vállal, akit az elötte lévők nem vállalnak)
Különben átszámoztam miattatok a listát, így mindenki aki 120 felett volt 20-at!!! levonhat a számából. ( az elötte lévőknél változó)
Nem csak akkor kerül ki valaki a sorból, ha a mi segítségünkkel fogad örökbe!
Különben végre szigorúak lettek a Gyámhivatalok, ma telefonált valaki, hogy ENGEDÉLLYEL RENDELKEZÕ KÖZVETÍTÕ SZERVEZET nélkül nem fogadhatták örökbe a kh.-ból "szerzett" babát. Sajnos ilyen esetben mi nem segítünk!!! Azért nem mert egyikük sem volt az ügyfelünk.
Remélem ezentúl minden Gyámhivatal így fog eljárni.
nikinozso

Ildikó, Napsugaracska én is nagyon boldog szülinapot kívánok nektek.KépKépKép

Kép
Kép
atan

Nikinozso!
Jaj de jó!!!!! Úgy örülünk!!!!! Már csak pár hét és a mi számunk kétjegyű lesz!!!! Köszönjük, hogy megnézted! Nagy örömet okoztál nekünk!
Kép
Jó éjt!
Süni
süni_renóca

Nikinozsó!

Ez nagyon jó hír! Férjemmel pont ezt beszélgettük otthon, hogy hol tarthatunk.Kép
A várakozási időhöz és úgy próbálok hozzáálni, hogy a 9 hónapnál már "csak egy kicsit többet" kell várakozni. Nekünk is az első 5 hónap nagyon gyorsan eltelt. Legszívesebben most is tolnánk a napokat. Mindig várom a hétvégét, a hóvégét, mert egy eltelt hét azt jelenti, hogy közelebb kerültünk az álmunkhoz, a mi pici babánkhoz.

Szép napot mindenkinek!

Rvan

Kép
rvan

Kedves Nikinozso!
Ez nagyon jó hír. Húha, 1 hét alatt előrébb mentünk 20-al... KépKép
Én egyébként is 2007. nyarára számítok babára, ha előbb sikerül az szuper lesz!!!! ( Az ugye, dupla terhesség Kép)
A közvetítő civilszervezet szerintem is fontos, nekem is van kórházi ismerősöm, lehet,hogy így gyorsabb lenne az út, de mi nem sietünk.
Jogi szempontból és az életadó felkészítése miatt, illetve a későbbi kapcsolattartás miatt nagyon fontos a civilszervezet jelenléte és segítő gondoskodása! Legalábbis én így látom!! Ez nagyon nagy biztonságot ad.

Egyébként mi volt a Gólyahír történetében a legnagyobb kiadott sorszám? Csak kiváncsiságból....
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

KépKép
KépKép
kelimoni

Remélem,mindenki örül, hogy ilyen sokat haladt a sor!!!!
AZOK IS, AKIK NEM ÍRNAK, CSAK OLVASNAK!!!
Hajrá Csajok!!! Remény!!!
Kép
Kép

Kép
rayo

Mit tud az újszülött?
Nagy Ramóna
Nõk Lapja Cafe
2006.01.06
Amikor megszületik sír, talán nem is lát, a jó ég tudja, megismeri-e a mamájának arcát, hangját, illatát, a papáról nem is beszélve. Pedig nem szabad azt hinnünk, hogy az újszülött a bömbölésen és evésen, illetve alváson kívül nem tud semmit.
Sajnos sok hazai kórházban a mai napig nem bejáratott eljárás, hogy a születés után hagyják egymás mellett pihenni az édesanyát a gyermekével. Többnyire, ha nem is azonnal, de hamar elviszik a babát az újszülött osztályra, pedig sok szempontból igen fontos volna, hogy anyuka és gyermeke együtt pihenjék ki a szülés fáradalmait.
Reflexek

A baba számos magával hozott reflexszel jön a világra, szopni például ugye nem kell megtanítani. Aztán ott van az ú.n. Babkin-reflex: ha megnyomjuk a csecsemő tenyerét, kinyitja a száját. Vagy éppen a fogóreflex. Ki ne tapasztalta volna, hogy ha a baba tenyeréhez illeszti az ujját, az azonnal meg is szorítja, méghozzá jó erősen s alig engedi? A Moro-reflex akkor jön elő, ha a babát hirtelen teszik le, vagy megijed valamitől, ilyenkor ugyanis gyorsan kinyújtja a kezét és a lábát is, majd visszahúzza.

Nemrégiben került a könyvesboltok polcaira A csodálatos újszülött című könyv, amely tíz fejezeten keresztül foglalkozik mindazzal a tudással, amellyel világra jön egy-egy gyermek. Kezdve például azzal, hogy a baba pontosan különbséget tud tenni az anyja közelsége és egy bölcső között. Azok a gyerekek ugyanis, akik anyjuk testével érintkezhetnek, érzik annak melegét és illatát, sokkal kevesebbet sírnak, mint azok, akiket jól betakargatva egy bölcsőbe vagy kosárba tesznek.

Ha első fürösztése után a babát édesanyja hasára teszik, némi idő elteltével lassan elindul, komótosan mászik egyre feljebb és feljebb, egészen addig, amíg meg nem találja a mellbimbót, és szopni nem kezd. Ez azt jelenti, hogy képes önállóan, teljesen egyedül megtalálni édesanyja mellét, ráadásul evés közben könnyedén megfigyelheti édesanyja arcát.

Érzékek

Sokáig azt hittük, a csecsemő nem lát, vagy ha mégis, igen rosszul, mára viszont kísérletek is igazolják, hogy a babák igenis látnak, és képesek felismerni szüleik arcát. A látás persze ebben a korban még korántsem kifinomult, vagyis nem látnak távolra vagy túl közelre, csak körülbelül 20-25 cm-re. Ha megfigyeljük, nagyjából ekkora a távolság szoptatás közben a baba és a mama arca között, vagyis maga a természet rendelte úgy, hogy a csecsemők láthassák, fel- és megismerhessék édesanyjukat ily módon is.

Ezt a tényt olyan kísérletek igazolják, amelyek során a babákat egy képernyő elé fektették és két nő arcképét vetítették rájuk. Ezek közül egyikük a baba édesanyját ábrázolta. A csecsemők cumiját összekapcsolták a képernyőn látható képpel, s amikor a babák egy bizonyos módon cumiztak, a mamájuk képét látták, amikor másképp, akkor az idegen néniét. A babák hamar megtanulták az összefüggést, és tendenciózusan úgy cumiztak, hogy az édesanyjuk képét láthassák.

Sokan talán ostobaságnak tartják a babákkal való gagyarászást, magasabb hangon való beszélgetést. Pedig amikor a szülők automatikusan így kezdenek beszélni gyermekükkel, bennük is egy ösztön kezd el működni. Kísérletek bizonyították azt is, hogy a babák jobban kedvelik a kissé magasabb fekvésű hangokat. Ezen belül is inkább az emberieket, és kifejezetten szeretik, ha kedvesen, kicsit magasabb hangon duruzsolnak nekik, s a legjobban akkor tesznek a szülők, ha eközben a baba szemébe is néznek. Az ezzel kapcsolatban végzett vizsgálatok során a csecsemők egészen összezavarodtak, amikor édesanyjuk hangját egy másik nő képével párosították. Ez is azt bizonyítja, hogy a picik hamar képesek társítani a hanghoz a képet. Ezért van az is, hogy a mamájuk hangjára-képére sokkal készségesebben reagálnak, és hamarabb megnyugszanak.

Amennyire fontos a babáknak a látás és a hallás, legalább annyira fontos az érintés is. Nem véletlen, hogy azok a gyerekek, akik olyan körülmények között nőnek fel –pl. intézetben-, ahol sokkal kevesebb simogatásban, érintésben van részük, sokkal lassabban fejlődnek. Nem esznek annyit, s mivel sokkal kevesebb inger éri őket, és kevesebb szeretetet kapnak, mentálisan is lemaradnak a többiektől. Napi háromszori, negyedórás masszázs következtében például 50 százalékkal gyorsabban híznak a koraszülött babák. Számos tanfolyamon el lehet már sajátítani a babamasszázst, amelynek során a picik láthatóan lubickolnak a mama érintésében, ráadásul az anyukák is örömest simogatják, szeretgetik gyermeküket.

Kép
rayo

Sziasztok!

Sajnos lehet, hogy csak jövő héten tudok jönni, mert nagyon lelassult és gyakran lefagy a gépünk. Párom holnap újratelepít mindent.

Tegnap a nagy örömömben rosszul emlékeztem októberi sorszámunkra és kétszer 20-at vontam le. Nézzétek el nekem, még csak középsős vagyokKép
Örömünk akkor is nagyon-nagy, mert reménykedni sem mertünk, hogy a július 5-én kapott 182. sorszámból 6 hónap alatt 123. lesz. Reménykedünk, hogy a nyuszika meghozza nekünk a 99-et.

Ha van kedvetek írjátok meg ki hol tart. Olyan kíváncsi vagyok!

Nikinozso!
Megragadott az utolsó mondatod:
"Azért nem mert egyikük sem volt az ügyfelünk."
Ha bármelyikük ügyfeletek lett volna, tudtatok volna nekik segíteni?

Amneris
Én is megkérdezhetem, hogy mekkora a terem befogadóképessége?Úgy hiányzol! Ha van pár perced jelentkezz kérlek!

Megmutatom nektek leendő babócá(i)nk első zsiráfját:
Kép

Ha nem tudok jönni már, mindenkinek szép hétvégét!
Ölel mindenkit: Süni
süni_renóca

Sziasztok!

Süni: ez egy nagyonagyongyönyörű zsiráf! Kép

A terem egyébként jó nagy, így előzetesen 250 jegyet nyomtat nekünk a koncertre Matibáék ismerős nyomdája - egész pontosan Matiba férjecskéjének a munkahelye.Kép

Köszi érte Matiba!!! Kép Kép Tényleg: akkorj hívj, ha megvannak a jegyek, jó? Szívesen beutazom akár hétfön is, mert legkésőbb aznap várják őket a pénztárban!
Tényleg jó, hogy a tanácsodra jóelőre összekészítettünk mindent! Kép Most már csak le kell adnunk őket a pénztárba és gyűlhet a pénzecske Gabikáéknak!!

Persze nyugodtan utalhatjátok is a jegyek árát, Lányok!
A Gólyahír számláján megjelenő összegek - némi megjegyzéssel ellátva - szintén biztos jegyeket jelentenek a számotokra!

Megpróbálom feltenni ide a részletes műsort, jó? Szerintem remek szórakozás lesz ez az este!!

Szép hétvégét! Pusza! - Amneris -<!--attachment: M_sor-329069.doc*mime_msword.gif*application/msword*34.3*m%26amp%3b%23251%3bsor*M%fbsor%2edoc --><center><pre>
Képm&#251;sor
Műsor.doc (34.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
amneris

Amneris!

VARÁZSFUVOLA- Éjkirálynő ária - Papageno-Papagena
kettőse. Ezek a kedvenceim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amikor főiskolára jártam akkor ismerkedtem meg ezzel az operával. Gyönyörű!!!!!

Csodaszép est lesz. Gratulálunk a műsor szerkesztéséhez! Köszönjük a művészeknek is, hogy szabadidejüket ajánlották fel! A Ti neveteket nem láttamKép Azt hittem hallhatunk énekelni.
Már nagyon várom!

Sziasztok Süni
Kép
süni_renóca

Ggabszi!

Ha 200 fölé megy a sorszám, akkor soron kívül átnézzük, és átszámozzuk, mert sokkal több nem férne el a kartotékszekrényben. Különben a találkozók elött mindíg (azért, hogy a legfrissebb legyen a sorszám).

S_renóca!

Ha az örökbe fogadni szándékozók nincsenek nálunk regisztrálva, akkor biztos, hogy nem segítünk.( mire fel?)
Az öa. anya bármikor jelentkezhet, csak nem "hozhatja" az öf.családot.

Az első "Gólyahíres" örökbeadás ma megtörtént. Remélem lesz új topik társunk, és "mesél" majd.
nikinozso

Süni!

Én meg pont annak örültem, hogy végre Amnerist is fogom hallani énekelni! Kép (tercett)
Már nagyon kiváncsi vagyok!

kizsó

Kizsónak van igaza, Kicsi Sünikém!

A Denevér-tercettben énekelem majd Rosalindát. Kép
Jópofa szám - lehet benne sokat viccelni!! Kép
Szándékosan énekelek a műsor vége felé, hisz egész este "műsorvezető"-szerű feladataim lesznek. (Amiben azért szerencsére segítőm is akadt az egyik kedves kollégám személyében. Mi leszünk ketten az este "házigazdái"...)

Meglátjátok: olyan műsor kerekedett, ami azok számára is kifejezetten szórakoztató, akik egyébként ritkán hallgatnak operát! Kép

Má'nagyon várom!! Kép

KépKép
amneris

Ildikó!
Írtam privi emailt! Kérlek, ha tudsz, segíts!!!!
Köszi: Rayo
Kép

Kép
rayo

Szép hétvégét Nektek!

Amneris: De jó, hogy már megvan a műsor is! Köszi, hogy feltetted ide. Mi nem vagyunk igazán nagy "opera-barátok", de ezeknek a művei ismerősen csengenek a fülünkben Kép Kb. mennyi ideig fog tartani a műsor?

Rayo: Küldtem a választ Kép

Szegény Bálintom a frászt hozza mindig ránk... Több mint 24 órán keresztül olyan magas láza volt, nem ment le sehogyan se 39 fok alá Kép Ma reggelre végre lement, most jobb kedvű is, de számítok rá, hogy napközben megint felmegy neki. Emellett hasmenése is van - nem tudom, hogy mit kaphatott el Kép

Puszi Nektek!
ildi_ko

Sziasztok!

Amneris
Most már tényleg el kell mennem szemészetreKép Kétszer végigolvastam a műsort és nem találtam a neved. Ne haragudjKép Most már látomKép és nagyon örülök!

Ildikó
Bálintnak jobbulást kívánunk!

Süni
süni_renóca

Süni!
Köszi! A zsiráf nagyon édes!!! És hogyhogy nem süni??? Kép
ildi_ko

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!

Új vagyok, olvaslak benneteket már pár napja. Nem vagyok egy rutinos internetező, de igyekszem majd belejönni. Várandósak vagyunk, 7 sikertelen lombikunk volt, az utolsó júliusban. November óta vagyunk a listán. Szeretnénk ikreket örökbefogadni, lehetnek roma származásúak. A héten beszéltem a Gabival, nagyon megnyugtató volt amit mondott, hogy ez évben valóra válhat az álmunk, hozzánk is megérkezik a gólya! Szeretném megmutatni nektek a kedvenc karácsonyfa díszemet, remélem sikerűl feltenni a képet.

Szép napot mindenkinek!Kép

KépKép
gilice

Szia Gilice!

Szeretettel üdvözlünk! Jó, hogy jöttél - és milyen találó nevet választottál hozzá...! Kép

Nekem is van babaváró gólyám idehaza, csak az nem karácsonyfadísz: plüssből van, és a számítógépen csücsül. (Lássa csak az igazi babahozó gólya, hogy nagyon várják! Kép)

Szóval: Isten hozott! (Majd biztos jönnek a többiek is, csak hétvégén mindíg lassabb kicsit az élet a topicon.)

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Szia Gilice!
Nagyon jó a gólyád! Ha van kedved, írj magadról kicsit!

Ildikó! KÖSZI a segítséget!!!!!!!!

A lányom ma féléves!!!!!!!!!!!!!!! Még mindig furcsa leírni!
Mindenkinek puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok! Hát ilyen az, ha valakinek 3 gyereke van, akik mindenféle betegséget hazahoznak az oviból, ilyen gyakran lehet mellettük leülni levelezni. Ma nagyon rendes gyerekek voltak nem purcantam ki tőlük estére. Az ikrekben az a szép, hogy nincs olyan rosszaság, amit valamelyikőjük ne tudna tovább fejleszteni.
Gilice! Örülök, hogy jelentkeztetek, a várakozás nem túl vidító, de hasznos. Nekünk nagyon nagy szerencsénk volt az ikrekkel, mert pont 9 hónapot vártunk rájuk.Azért az iker örökbeadás nem túl gyakori, ha jól tudom 3 pár van az egyesületnél. Sok sikert nektek!
palma

Sziasztok!

Amneris!

Köszi a szivéjes fogadtatást!

Rayo!

Gratulálok a lányodhoz!

Palma!

Tudom, de azért bizakodunk! Természetesen már egy babának is nagyon örülnénk!

Magamról röviden, kutyás vagyok, van egy 7 hónapos golden retrieverünk, Füge a bohóc. Nálatok laknak e állatok? Pest környékén lakunk, most építkeztünk. Éppen túl vagyok a 4.x-en, főállásban a fognyűvő manókat üldözöm, de ez ne ijesszen meg senkit! Meddőségem oka kiterjedt endometrios. Említettétek a Tomboldát, mi voltunk decemberben, kedden megyünk, ott lessz közületek valaki??

KépKép
gilice

A kép lemaradt.
Kép

KépKép
gilice

Sziasztok!

Gilice
Kép
Örülünk, hogy itt vagy! Drukkolunk nektek! Kívánom, hogy karácsonykor már hárman vagy négyen nézzétek a gólyát a fán. Nem is láttam még ilyen díszt, nagyon szép. Mi is nagyon örülnék ikreknek is.
Gyönyörű a kutyutok. Ha visszaolvasgatsz láthatsz a mi cicóinkról és kutyunról képet.
Én nem félek tőled, dr.néniKép

Ildikó
Bálint jobban van?
Légyszíves küldj nekem egy táblázatot, mert véletlen azt is letörölte a párom, ahogy javította a gépet. Köszönöm.
Kép A zsiráfot párom választotta. Sünit majd csak később veszünk, mert azok nagyon szőrösek a hátukon.

Rayo! Boldog 6.hónapot a nagylánynak!Kép
Tényleg hogy szalad az idő! De jó!!!

Palma
Örülök, hogy most nem vagytok betegek. Mesélj továbbfejlesztett rosszaságokról, ha van kedved. Kíváncsivá tettélKép

Szép napot mindenkinek.
Üdv Süni
süni_renóca

A "Tombolda" a Fészek Alapítvány találkozója.
nikinozso

Szia Új és Régi Topiclakók!

Nagy hírem van:
Gergő ma reggel először teli szájjal ( még hang nélkül ) nevetett, amkikor bohóckodtam neki!
Na, az ilyen pillanatokért érdemes élmi!Kép

Betegeknek jobbulást, szülinaposoknak boldogságot!

És sok puszi mindenkinek ezen a gyönyörű napon!

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok

Szia Gilice, mi valószínűleg megyünk. Igaz, hogy mi sem a Fészek alapítványon keresztül fogadtunk örökbe (mi titkosan fogadtunk örökbe), de nem csak azok mehetnek oda.

Ildikó, remélem Bálint már jól van.Kép

Kelimoni, megnéztem az újabb fényképeket, szépségesek. Nekem van egy kedvencem is a csörgős.Kép

Rayo, fantasztikus, hogy szalad az idő. Sok boldogságot a nagy lánynak.Kép

Kép
Kép
atan

Kelimoni!

Tényleg gyönyörű napunk van.
Köszönjük a képeket. Olyan csinos mindig kicsi fiacskátok. Nagyon tetszett a rénszarvasos rugi a felirattalKép
Sok puszi a kis nevetősnek.
Kép

Üdv Süni
süni_renóca

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?