Szia Ildi!
Ismerős a helyzet,Kristóf is kapott anno az Essektől hörgőtágító kúpot.Egyszer annyira szenvedett,hogy adtam neki egy Germicid-c-t is,hogy legalább tudjon aludni.Az a legjobb,hogy van egy szirup is,ami hörgőtágító és annak nincs ilyen mellékhatása.Kristóf kb 15 hós volt,amikor (már tapasztalattal a hátam mögött)megkérdeztem,hogy nem kaphatná-e a szirupot,mire azt mondta,hogy ő még túl kicsi ahhoz.3 nappal később felírta a barátnőm 3 hónappal fiatalabb fiának
Középfülgyuszi
Kristónak 1 1/2 éves korában volt először.Nyűgös volt nagyon meg lázas is(38C),szombat volt,felhívtam a Lakost,azt mondta vigyem el hozzá.Elvittem,hallójáratgyulladás,fülcsepp,antibiotikum.1 hét múlva újabb nyűg,láz,szombat,stb.
Lakos:a hallójáratgyull. beljebb húzódott,középfülgyuszija van.Újabb (másik) fülcsepp,újabb(másik) antib.
Eltelt még egy hét,megint hétvége,gyerek nyűgös.Elegem lett,felhívtam a Heim Pált,hogy melyik a fülészeti ügyelet.A Budai Gyerekkórház volt.Elvittük(dec.6-a volt).Megnézték,igen,középfülgyusz,újabb antib.,hétfőn azért vigyem vissza.
Hétfőn úgy gondoltam tök felesleg átutazni az egész várost elkezdtem telefonálni.Az I.Gyerekklinika volt az első.Elmondtam mi a gondom a Doktornő azt mondta menjünk be,beírt 0-ás sorszámmal.Persze fel kellett szúrni mindkét fülét,azt sem tudom hol fért el a gyerekben annyi genny.Leoltották és 5 nappal később már célzott antib.-t kapott.Kristóf elég vacak fület örökölt,mert állandóan beforrt neki a lyuk,így 3-4 naponta újra kellett szúrni.Január 20-án végül kivették az orrmanduláját,de májusig még több fülszúrása volt és beszedett vagy 30 üveg antib.-t.Tavaly ehhez képest már csak egyszer fájt a füle és melegítéssel meg 1 üveg antib-mal meggyógyult.
Viktor tavaly(előtt),szintén dec. 6-án kezdte.Középfülgyusz(már tudtam,nem is mentünk a Lakoshoz,egyből fülészet),szúrás,antib.Igen ám,de mint írtam az előbb,kihányta,így vénásan kapta 10 napig.Teljesen rendbejött.Még 1x volt neki márciusban,de akkor már bevette a szirupot,így nem volt komolyabb gond.
Mondtam,hogy hosszú lesz
Nálunk a Tamara és a Kristóf volt bárányhimlős,pont,amikor a Viktor született.
Az oviban járvány volt,tudtam,hogy el fogják kapni,csak arra nem számítottam,hogy utoljára.Már mindenki meggyógyult,mire a Tamara elkapta,majd rá 2 hétre a Kristóf is.Õ pont tele volt kiütésekkel,amikor mentem szülni.Meg sem látogathatták a Viktort,csak lejártam hozzájuk a portára talizni.Mire hazajöttünk már szerencsére nem fertőztek.
A rendelőbe a gyereket is bevitték vagy csak Apuka ment be?Mert úgy tudom csak az fertőz,akin a kiütések vannak és csak addig,amíg hólyagosak.Amikor száradnak le,akkor már nem.
Na megyek,mert reggel már suli és kelni kell,Apa is megy korán dolgozni.
Puszka,jobbulást,jó(jobb) éjszakát!!!
Nóra