Új privát üzeneted érkezett!

Szia Banya! Köszönöm, neked gratula a babához Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Üdv köztünk Kikike! Kép

Banya,
a szülészeti = a Édesanyák útjával?
Magán rendelésre jársz?
A 6 hét az utolsó mensitől számolva vagy a fogantatástól?
adi77
 
 


Szia Ancsa!
Nem is igazán tudom, mit kéne mesélnem. Rólam talán annyit, h még csak 21 vagyok, ennek ellenére nagyon szeretnék már babát, Kecskeméten lakom, a párommal márciusban lesz 5 éve, h együtt vagyunk. Egyelőre ennyi, ha vmit még írnom kellett volna, szóljatok, nem tudom igazán, mit szokás ilyenkor Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 

 
 

Adi!
Igen, a szülészeti klinika van az Édesanyák útján.Ha megérem, én ott fogok szülni. Eredetileg nem akartam magánrendelésre járni, mert fölöslegesnek érzem. Fizetni kell érte, ráadásul ennek a dokinak nincs is uh-ja. Külön be kell menni ezért úgyis a klinikára... De oda hívott... Én meg odamentem. Mindegy. Végülis össz-vissz 2000 forintot fizettem az első vizsgálaton.
A hatodik hetet az utsó mensitől számolom, így ma elvileg 8+3 vagyok.
És Veled mi újság? Neked vannak tüneteid?

Kép
Kép
banya1
 
 


Szia Adi! Neked is nagy gratula a nagyon gyors bebabásodáshoz! Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Mar probalkoztok a babaval,vagy meg csak tervezitek?

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Potter!
Szabadságon voltam dec.20-tól és ma jöttem először.Hát volt egy veszekedésünk a babával kapcsolatban,de úgy tűnik rendeződött.Ennyi!Nem védekezünk de nem vagyunk úgy együtt hogy csak a baba miatt,sőt egyáltalán.Csak megjegyzem az időpontokat.És várom a menszeszt,vagyis nem.
Veled mi újság?

Kikike!Üdv.

Kép
breni
 
 


Erősen gondolkodom azon, h megpróbálkoznék én is azokkal a homeopátiás bogyókkal, amivel már látom sokan elkezdtetek próbálkozni, most nagyon várom a mensimet, h elkezdhessem, bár titkon azért reménykedem, h nem lesz rá szükség, de "reggel" /10 óra Kép / mértem az ébredési hőmet, és nagyon úgy fest, h még csak a PÉ-en sem vagyok túl, pedig ma vagyok a 34. napomon. Ez már ha jól emlékszem, a 4. ilyen ciklusom, remélem, ezek a bogyók egy kicsit le is rövidítik, csak jönne már meg. Azt hagy kérdezzem meg, mennyibe kerülnek ezek nagyjából?

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Igazából már tavaly december óta nem nagyon védekeztünk, de konkrétan "csak" május óta próbálkozunk, eddig sikertelenül, és egyre reménytelenebbül.

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Adi,
nekem hüvelyi UHt csináltak először és kész. A 7. héten érdemes menni. Nem magánrendelésen voltam, mert a dokim nem akarta, hogy egészségügyis létemre fizessek. Nem volt betapintós vizsgálat. De úgy tudom, a többi kismamát oda hívja. Legális módja a parszolvenciának.
Hát nem jött jókor ez a betegség, de a babád biztos olyan stramm, hogy nem lett baja. Én még attól is beparáztam annó, hogy ajakherpeszem lett, pedig az csak smafu.

Adi, Banya,
azt hiszem, felefedeztem a spanyolviaszt! Ti pécsiek vagytok! Kép Először a Halvaxról ugrott be. Kép Oda jártam egyetemre, és szeretnénk majd odaköltözni pár év múlva. Nekem a legszebb magyar város, férjem odavalósi, sokat járunk oda. Kép Hmmm, de jó nektek! Kép

Szia Kitti!

Móni,
csak így tovább!
potter_76
 
 


Kikike,
köszi Kép
Írj egy kicsit magadról, hogy mi is képbe kerüljünk. Már kiváncsiak vagyunk! Kép

Banya,
az én dokim is ott dolgozik, én is a magánrendelésére megyek, a párom kicsit mérges is miatta, azt mondta ezt a fölös pénzt költhetnénk a babára is.
Ha úgy számolom mint Te, akkor 7+4 vagyok.
Tünetek: a szagokra különösen érzékeny vagyok. Róka nincs. Émelygek olykor. Ma volt egy kis öklendezés amikor feljöttem az irodámban (2. emelet), de lehet, hogy csak munka-undor Kép.
A felvágottakat nem szeretem ezért minden évben töltünk kolbászt, ez a kedvencem. Most pedig az összeset elkellett távolítani a hűtőből, mert a szagát sem tudom elviselni. Borzasztó! Általában egészségesen táplálkozom, de most egy hamburgert is megtudnék enni. Ez viccesen hangzik, de nem az!
Direkt azért töltöttünk december elején is, hogy a sítáborra megérjen a kolbász és tudjuk magunkkal vinni a szendvicsbe, azt hiszem ezt el lehet felejteni Kép!
Jövő héten megyek síelni, izgulok, mert tudom ez nem a kismamák sportja, vigyáznom kell.
Ti bejelentettétek a nagy hírt a családnak? Tudom az anyósod tud róla Kép. Mi még senkinek sem szóltunk, nem akarom, hogy aggódjanak...betegségem, síelés...
A 2000Ft elviselhető, én félek, hogy nekem 5000 lesz.
Nálad sincs róka?Kép
adi77
 
 


Egyébként Adi, szerintem ne aggódj nagyon a baba miatt, nekem egy ismerősöm abban a hónapban, mikor bebabásodott, nagyon lebetegedett, antibiotikumokat szedett, nem is tudta még, h terhes, most 30 hetes, és semmi baja a babának, teljesen jól fejlődik, úgyhogy nyugi, nálatok sem lesz semmi gond Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Breni,
jól vagyok, félidőben. Pár napja már nőtt a pocim, így kismamanacit hordok, de még sokkal kisebb, mint a velem egyidőseknek. Lehet, hogy a fenekem felé nő, mert ott van hely bőven. Kép A baba nagyon virgoncul mozog, már a férjem is érzi a kezével, teljes a boldogság. Kép Szóval minden okés.
Mi is így kezdtük annó, mint ti. Ez a türelem ki is tartott egy évig...remélem nektek nem kell ennyit várni. Kép
potter_76
 
 


Nem igazán tudom, mit kéne írnom magamról, nem vagyok túl érdekes Kép Mit szokás ilyenkor írni? Kép Ha kérdezel, szívesen válaszolok, csak nem tudom, itt mi az érdekes velem kapcsolatban Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Adi!
Én nem bírtam magamban tartani ezeket a fontos infókat, és elmondtam szinte mindenkinek. Nálam kicsit más a helyzet, mint az egészséges embereknél, nálam a 9 hónap sajnos végig rizikós lesz, a méhsövényem miatt. Sőt, a középidő után lesz még gázosabb a helyzet... Ezért én nem törődtem a babonákkal, így is fel vagyok készülve a legrosszabbra, így már csak kellemes meglepik érhetnek. Amúgy mindenki nagyon örült a hírnek, család, barátok, rokonok. A másik meg hogy tudtak a projektről, és mindenki nagyon szurkolt nekünk. Nem tehettem meg hogy nem avatom be őket... Kép
Nekem nem nagyon vannak tüneteim... Talán kétszer jött rám eddig valami émelygés-féle, de 5 perc alatt mindig el is múlt. Egyszer sem rókáztam. Nem tudom ez jó vagy rossz, de tényleg próbálok koncentrálni a tünetekre, és minél jobban figyelek, annál inkább nem veszek észre semmit.
Hányra mész holnap dokihoz?
És tényleg nőtt már a hasad?

Kép
Kép
banya1
 
 


Potter,
ha a babával minden oké lesz, akkor csak lány lehet Kép. Tényleg nagyon aggodok, úgy sajnálom, hogy be kellett vennem antibiotikumot Kép.
Nagyon hízelgő amit a városunkról írtál, tényleg szép Kép! Mondjuk én nem vagyok tőzsgyökeres (ahogy itt mondják: tüke) én is ide jártam egyetemre és a párom miatt ragadtam itt. De nem bántam meg. A Halvax ilyen jó doki? Mondjuk az hogy én nem ismerem az nem jelent semmit.
adi77
 
 


Kitti!
Orvosnal nem voltal meg??Ha jol latom kicsit hosszu a ciklusod!

Talan most sikerul leirnom ugy hogy ne bogjem el magam!Tegnap el kellett altatni a 8eves Rotinkat!Szegenykem mar olyan beteg volt hogy szombaton lefekudt kint az udvaron es nem birt utana mar labra allni!Tegnapig kint fekudt a szakado esoben,anyosom takargatta,hogy ne azzon!Elmeszesedtek a csontjai!Olyan nehez volt igy hogy nekunk kellett donteni a sorsa felett!De mar nem szenved tovabb!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Ági!De jó neked.Hát remélem nem kell olyan sokat várni,ez 4.ciklus amióta nem védekezünk,hát majd látjuk,de a menszeszem is most jött helyre.

Kép
breni
 
 


Ancsa!A 34 napos hosszú?Én azt olvastam hogy 35 napos még jó,de max a 40 is.Nekem 34-33-ra jön meg mostanában.Csak kérdezem.

Kép
breni
 
 


Banya!
Te a 28. napon amikor teszteltel vettél be folliculumot? Mert oké, hogy az agnust csak az első nap kezdi az ember, de azt írtad, hogy a foll.-t folyamatosan kell szedni. Ha netán valaki lenne odabenn, amit kétlek, akkor nem árthat neki? tesztelni a 32. nap előtt nem szeretnék.

Kitti!
Üdv körünkben!

moni
 
 


Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 21-35 között még jó, nem kell aggódni. Mondjuk amikor 32 lett nekem, akkor kiakadtam , de ez az akkori idegállapotomnak volt köszönhető. Azóta visszatért az óraműpontos 28 napos cikl.-om.

moni
 
 


Banya,
Olyan sovány vagyok, hogy minden változás meglátszik rajtam, ráadásul most a betegség miatt le is fogytam Kép.
17:30-ra megyek a dokihoz, majd csütörtökön beszámolok.
Hú emiatt a méhsövény miatt nagyon nem irigyellek, majd szorítok, hogy ne legyen semmi probléma!
adi77
 
 


Móni!
Már pontosan nem emlékszem, de azt hiszem úgy volt, hogy vasárnaponként kellett bevennem a foliculinumot, és előtte teszteltem valamikor hétköznap. Így a kövezkező vasárnapit már nem vettem be. De előtte igen, minden héten. Ha terhes vagy, akkor többször már ne vedd be! De szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog ártani...

Kép
Kép
banya1
 
 


Nekem a 48 után szerintem jó a 33-34.Én már annak is örülök hogy nem összevissza jön meg hanem 1 nap különbséggel majdnem egy napon.Ja és 31.én volt olyan nyúlós bigyóm(bocsika),és 1-jén voltunk együtt.Az jó?

Kép
breni
 
 


Akkor is tök jó lehet Adi, hogy már látod egy picit. Én sajnos egyáltalán nem vagyok sovány, és már híztam is egy kilót. A hasam sokszor fel van puffadva, csak ennyit látok.
Várom a csütörtöki beszámolót, drukkolok Neked.Szerintem már tök nagy lesz a babád.... Kihez mész? Vagy ha nem akarod leírni, írd csak a monogramját ha godolod. Mondjuk sok dokit nem ismerek a klinikán, de hátha...
Ja ezzel a méhsövénnyel jól megszívtam, de azért reméljük a legjobbakat. Köszi a drukkot... Kép

Kép
Kép
banya1
 
 


Ancsa, 2 hónapja voltam dokinál, akkor mondtam neki ezeket a hosszú ciklusokat, de akkor azzal túl lett tárgyalva a dolog, h sokat idegeskedem, és biztos helyre áll, mert mikor nála voltam, akkor épp megvolt 57 nap után, aztán a legutóbbi már egész jó, 39 napos volt, de akkor nem aggódtam, h túl hosszú lesz, mert a hőm elég jól mutatta a peteérést, és arra nagyon pontosan 14 napra meg is jött. Meg akkor megnézett uh-val, azt mondta teljesen normális a méhem meg a petefészkeim is, ezzel egy kicsit megnyugodtam, most egyelőre szüneteltetni akarom az orvososdit, nagyon nem szeretek nőgyógyihoz menni.
A kutyusodat nagyon sajnálom, remélem, jobban vagy. Nekem is volt egy kutyusom, akit szintén el kellett altatni, neki a nyaka teljesen fel volt duzzadva, alig kapott levegőt. Anyu először úgy akarta, h én ne legyek ott, mikor elaltatják, meg én is, de aztán inkább hazamentem, és simogattuk anyuval kettesben, míg el nem aludt. Úgyhogy tudom, mennyire rossz lehet. De az a tudat nyugtasson, h neki így jobb, legalább nem szenvedett olyan sokat.
Bocsánat, h ilyen hosszúra sikeredett.

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Moni,
tartoztam egy e-maillel, most küldtem! Kép
adi77
 
 


Banya!
Köszi! lehet, hogy nem veszem be pénteken, ha nem jön meg, ami igazából a 29. nap, hanem csúsztatom amíg megjön.

Breni!
Nem akarlak elkeseríteni, de amit reggel beszúrtam, és lefordítottunk Angellel, abban pont az volt, hogy a "tojásfehérjében" 2-3 napig élnek túl, anélkül kevesebbig, de max. 5 napig. Én most pont úgy időzítettem, hogy amikor volt váladék, akkor együtt legyünk. Bár csak másnap lett volna meg a 3 nap szünet az előző együttlét óta, de a tojásfehérja fontosabb volt. Mert általában utána van 12-36 órán belül pé, ha jól tudom. nekem a német hőgörbés oldal pont másnapra teszi a pé.-t. Remélem értehőenm írtam le, ha nem, akkor kérdezz.

moni
 
 


Szia Móni! Ne haragudj, megkérdezhetem, h most te hanyadik napon vagy? Ha jól tudom, mostanában esélyes lehetsz Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Banya,
Werling József a nődoki.

Ancsa,
sajnálom a kutyád Kép. A szüleim kutyusa is nagyon beteg, valami daganata van. Az előző kutyánknak is ez volt a baja. Együtt tudok veled érezni, úgy az emberhez tudnak nőni. A szemükből mindent ki lehet olvasni, nem kell beszéd...
adi77
 
 


Ne haragudj, mostmár látom, olyan rossz, h az új hsz-okat nem írja ki rögtön.

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Koszonom!
Biztos sokaig fog tartani,mire kiheverem!O volt az elso 'gyerekunk"!Nemsokkal az utan vettuk hogy osszekerultunk!
Kép
O volt a mi Arnoldunk!

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Jó látni, h megint beindult itt az élet Kép , tegnapig alig-alig írtatok.

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Moni, a folliculinomot nem 3 hétig azaz a 21 cn -ig kell szedni??Én minden vasárnap veszem be azt az agnust meg hét-péntekig.

Ancsa, nagyon sajnálom a kutyádat, ha emlékszel nekem is van egy beteg kutyusom 12 éves, már mondták hogy altassuk el , de mi nem akarjuk. Most meggyoygult, jobban van de már 100 % -os nem lesz soha....

zsuzska80
Szombathely
 
 


Sajnalom!De mar ez is szep kor ahol most tart!!
Nekunk nem volt mas valasztasunk!Kép

Na valami jobb tema!Mennem kene hajatmosni,de nincs kedvem!Varom a lurkot hogy elaludjon vegre,de remenytelennek latszik!
Tenyleg jo hogy kicsit visszalendult a topik!!!Kép

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Nem Zsuzska! A foll.-t kell folyamatosan szedni, az agnust meg csak a 2.-3. hétig!!!!

moni
 
 


Ancsa!
Õszinte részvétem a kutyus miatt!

Örülök én is, hogy fellendült atopic. Már azon gondolkodtam, hogy elkezdek v.melyik másikba írogatni, olyan csend volt itt!

Ada!
Válaszoltam.

moni
 
 


Moni!Lehet én vagyok béna,de nem értem nekem 31.volt fehérje és másnap voltunk együtt.Ha 31.én volt fehérje,te meg azt írod másnap van pé,akkor az nekem pont jó.Nem?Bocs ha egy kicsit értetlenkedem

Kép
breni
 
 


Jónak jó, csak a nemfehérjében nem oylan életképessek a spermiumok, mint a fehérjében. És a fehérje nélkül nem biztos, hogy fel tudnak jutni. Nekem pl. középidőben nem folyik ki, de előtte utána igen.

moni
 
 


Ha van jó sok spermiumja a férjednek, akkor akár sikerülhetett is.

moni
 
 


A fogamzás az ovulációkor és környékén lehetséges. A fogamzás elmaradását a nyák (méhnyakváladék) hiánya is okozhatja. Ha nem termelődik nyák, a spermiumok nem tudnak könnyedén mozogni a hüvelyben, illetve a hüvely savas környezetében gyorsan elpusztulnak.
Ezt itt olvastam:
http://www.napfenyes.hu/index.php?i=1027

moni
 
 


1. Menstruáció: a vérzés elfedi a nyákot. 2-7 nap - a napok száma változó
2.a. Száraz időszak: ilyenkor nincs nyák vagy minimális, nem figyelhető meg a hüvely nyílásánál. Ez a terméketlenség jele. Változó számú napok
2.b. Nedves időszak: ilyenkor a nyák sűrű, kevés, ragadós. Ez is a terméketlenség jele. Ez a váladék megfigyelhető a hüvelynyílásnál. Változó számú napok - akár két hét is!
3. Termékeny fázis: 1 vagy 2 nap alatt a nyák átalakul. Nyúlós lesz, átlátszóbb, tisztább, hígabb, több, és nedvesség érzést idéz elő a hüvelynyílásnál. Állaga leginkább a nyers tojásfehérjéhez hasonló. A tüszőrepedés előtt pár nappal indul be ez a változás. Az ovuláció napján a legsíkosabb a nyák, ez a csúcsnap. A termékeny fázis csúcsnapja csak az utána következő napon állapítható meg biztonsággal, amikor a nyák újra ragadóssá, sűrűvé kezd válni. Ilyenkor ragacsosodik a nyálka, és 1-2 napig még nem képez falat a méhszájon a hímivarsejtek kizárására. Általában 3-4 nap az ovulációig és 1-2 nap az ovuláció után.
4. Terméketlenségi fázis: ragadós, szárazabb, homályos vagy eltűnik a nyák. A ragadós nyák falat képez, nem engedi be a baktériumokat és a spermiumokat. Az ovuláció utáni időszak általában 14 nap a menstruációig.

Meg ezt is.

moni
 
 


Na így már értem,és köszönöm hogy leírtad még egyszer.Nem tudom hogy jók a spermiumok vagy nem,nem volt dokinál de nem is szeretném még egy kicsit ezt a doktorosdit.

Kép
breni
 
 


Úristen mennyit írtatok röpke idő alatt!!! Kép

Ancsa,
nagyon sajnálom a kutyust Kép Kép
tudom, hogy nem pótolja, de most szeresd duplán a kis feketét! Kép

Potter,
szóval ez a leeresztés-dolog: ciklus második felében folyamatosan növekszik a cici, mensi előtti nap v. aznap meg szépen elkezd leereszteni, és kb két nap alatt visszaáll eredeti állapotára.
Nem annyira látványos ez, csak sztem én is azért veszem ennyire észre, mert nem vagyok túl nagy méretekkel ellátva... Kép

Én is úgy tudom, hogy a 21-35 napos ciklus szokták normálisnak mondani!

Kikike, üdv a topicon! Kép
Atyaég, 11 év van köztünk...Kép

angel37
 
 



Na most elköszönök, este még jövök. megyek Vikiért, meg Martinért, meg fogadóóra lesz Martinnak.
Írjatok sokat addig!

moni
 
 


Na nekem pont ilyen volt 31-én és 1-jén amit írtál a termékeny napról.De nem is írok többet erről,nehogy elkiabáljam.Oké?Befejeztem a magam részéről.

Kép
breni
 
 


Moni én azt hittem fordítva...basszus...
Akkor én is így szedem.

Köszike

zsuzska80
Szombathely
 
 


Szia Angel! Nálad most mi a helyzet? Láttam másik topicon, h csütörtökön tesztelsz, most hanyadik napon is vagy? Drukkolok neked /is/, h eljuss odáig, meg tovább Kép
Erről a cicidologról: akkor kezd nőni, ha már volt peteérés, vagy hogy van, mert ez a jelenség nálam is elég szépen jelentkezik, jó lenne, ha tényleg jelentene vmit Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 


Mára én elköszönök, további szép napot mindenkinek!
Ancsa, minden jót a dokinál, remélem, csak a teszt volt a rossz Kép

Kitti
Kép
kikike21
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?