Új privát üzeneted érkezett!

Virág!

Hol laktok? A tetvek miatt. Én is msélnék...!

Trixi24
Trixi24
 


Sziasztok!

Olyan ritkán jut idõm arra hogy írjak is,- igaz Norcsi??- olvasgatni pedig egyre sûrübben ideülök.
Tegnap déletlõtt Noémi belázasodott -38.6 - felhívtunk kb 5 gyerekorvost, mind azt mondta hogy hívjuk az ügyeletet. Aki ki is jött, de hát nem gyerekorvos. a mi dokibácsink el van utazva, majd csak hétvégén jön vissza,aki viszont bármikor kijön ha baj van, nem kell rendelõbe vinni a piciket.
Lázcsillapító kúpot tudott csak adni, és tanácsot, hogy mutassam meg gy.orvosnak Kép de hát én ezt is szerettem volna. Hûtõfürdõt csináltam Neki, kupoztam, és összepakoltam, hogy ha valami gond van, beviszem Betesdaba. De nem lett semmi, így reggel levittem a rendelõbe, Kicsit piros a torka, és azt mondta a dokinéni ha nem múlik holnapra a láz, meg a nyûgössége, vigyem el a fülészetre, mert akkor valszinû középfül gyuszija van.
Bocsi hog yhosszú lettem, de kicsit megijedtem, mert olyan nagyon sírt szegénykém, hogy azt hittem megszakad a szivem. Most 3 hónapos, Viki 22 hónapos, de eddig ez az elsõ ilyen lázasabb betegségünk a lányoknál.
De remélem hamarosan ujra vidám lesz a mi kis kékszemû babókánk. Kép

Sziasztok
Hajni
0611viki
 
 


Oh.. még annyit szerettem volna mondani, hogy állítólag -egy orvos ismerõsünk mondta ma- ha egy kisgyerekhez, fõleg csecsemõhöz, akinél nagyobb a kiszáradás lehetõsége, ha felhívunk egy gy.orvost, és nem hajlandó kijönni, fel lehetne jelenteni, hisz erre esküdött fel...
Persze ahol nincs külön gyerekorvosi ügyelet...

Pusssz

Hajni
0611viki
 
 

 
 

Sziasztok!

Én is itt. Imádlak titeket, mondtam már???? KépKép És ez most nagyon komoly. Mondtam a bátyámnak, hogy mennyien gondoltatok rá. Jobban van, már ki tud menni Wc-re is, csütörtökön kiveszik a mûtött térdébõl a varratokat és jöhet haza. Meg az arcából, mert 3 cm-t repedt tovább. A kedve nagyon rossz, már jönne haza. Holnap viszem neki Lilit egy kis vidámságra. Felér 2 napi gyógyszeradaggal.

Iboly! Hát gratulálok a címhez és szívesen írok Neked, ha gondolod, de nekem te segítettél. Azt is írhatom?

Évi! Én énekelek. Nagyon sokat és a kedvenceket. Közben mutogatok és ugrálok. Mindezt persze krumplipucolás stb... közben. Muszáj találékonynak lenni. Megkérem Lilit, hogy hozzon labdát nekem az legalább 2 perc. Stb... Nálunk sincs békénhagyás, de én annyira megszoktam. Egyébként pedig igyekszem akkor fõzni, ha elaltatom Lilit délután. Ha pedig hulla vagyok elmegyünk csumizni 380 Ft-ért fincsit eszünk. levest, másodikat és desszertet. Utána pedig együtt alszunk.
Ja és délelõtt játszunk, mert nem fõzök.

Én arra gondoltam, hogy kihagyom a bilis korszakot és wcülõkét veszek majd Lilinek. Van értelme a bilinek? Úgyis szól, ha pisilni vagy Kakilni kell, ráültetem és kész. Eleinte vele leszek, késõbb pedig csak nem esik le. Szerintetek?

Új topiclakóknak üdv közöttünk. Már olyan sokan vagyunk... KépKépKép

Virág, Norcsi! Hogy van idõtök még ilyen édes kis figurákat is csinálni. Mûvészek vagytok.

Andi! Miért nem szóltál elõbb. Körülnézek hátha még megvan a jegy.

Jön vki a Bababolygó kiállításra? Tavaly nagyon jó áron vettem pelust és egy csomó mindent. Idén már a programokat is tudjuk élvezni. Na vki???

Ma úgy jöttünk haza a sétából, hogy szürkék voltunk. A rózsaszín gatya. KépKép Lili ugyanis azt csinálja, hogyha elesik nem hajlandó felállni, mert nem ér hozzá a földhöz. Utálja, ha piszkos a keze. Így képes ülni a betonon, a sárban mindenhol addig, míg fel nem állítjuk. Itthon egyedül feláll nincs gond. Persze a kavicsok között szivesen turkál ott nem baj a piszkos kéz, de a fûhöz egyáltalán nem ér. De kit érdekel, Madárka is megmondta van mosósgépünk és fürdõkádunk. Ja és megette élete elsõ bogarát, amit a földön talált és egy óvatlan pillanatban bekapta. Hi-hi. Nagyon jót derültünk rajta. Felismeri az utcán a Buszt és mondja is, hogy busz, az autóra, hogy autó és "tes" a tessék, "ada" kérem és szívószállal iszik. És szerelmes vagyok belé, de mint a nagyágyú.

Pocakosok mizújs?

Anikó
Gerianikó
 


Szia Anikó!
Mi megyünk szombaton. Bár szívom a fogam a belépõ miatt! Kép Ezer forint szerintem nagyon sok!!! Ott szokott a cipõ vásár is lenni arra miért ingyenes a belépés? Ma felhívtam a Liberót , de sajna nem tudták megmondani mennyi lesz a pelus. Csak annyit , hogy olcsóbb lesz , mint az üzletekben. Tavaly egy ezressel volt kedvezõbb az ára. Mi csak pelusért megyünk ki. Jó sokat akarok venni , mert azért biztos megéri , meg két gyerekkel igen nehezen fogok cipekedni.

Pele!
Sms megérkezett!
Tegnap megvolt az elsõ Ctg. Mindent rendben találtak , így azt mondta a friss trónörökös dokibácsi , hogy nem kínoz.
Különben imádom , mindíg fülig ér a szája és mindíg kedves. A pocakom is megsimizte és mondta , hogy milyen szép nagy. Kép
Megbeszéltük , hohy Te is érettségi talira készülsz és jó lenne addíg kihúzni. Nekem jövõ pénteken lesz és csak reménykedek! Neked már megvolt?
Különben nagyon elegem van a "szakképzett nõgyógyászokból" , -Mekkora hasad van biztos elõbb fogsz szülni .., - Ennyire lent van már , akkor nemsokára kibújik (megjegyzem nincs is lent a pocakom) .., - Ilyen csúcsos pocakkal csakis fiú lehet....stb.
A hálapénzrõl , mi is ennyit szánunk rá. Gondolom nektek pont jókor jött az autószervíz! Kép

Na most megyek is szunyizni!
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánunk!!!

Kanga és Zsebijei
Kanga-Zsebibaba
 


Szioasztok,
A 9-i talira én is megyek! Ma voltunk a MArgitszigeten, asszem bogancsi kérdezte, hol van a játszótér, szóval ha a Margithíd felõl jössz, a baoldalon gyere, ésa a KALANDPARK -nál kell 45 fokos szögben balra menni Kép.

A bográcsos tali jó, de szvsz Visegrád NAGYON messze van, (fõleg nekem, mert nincs kocsim). Nem lehetne vhol közelebb? Budaoi heygek is közel van (22-es busz a Moszkváról), arra is van sok bigrácsos hely. A nemtudommelyik megállójánál (ahol fel lehet menni a Libegõhöz) van egy fa-játszótér, ott van két sütõs hely is. Több asztal, padok. Hm???

Pele, találkoztunk ma Ákossal, mondta? Köszi a magyarázatokat nekije, szegényt épp evés közben zavartam emg asszem. Azt mondta, csüt-ön lesz du-os, szal arra trenírozok.
Emese, Pele, ma kint voltunk az aprónéppel a MAgitszigeten, ebben a szupi idõben, és arra godoltam, ha csüt-ön ilyen lesz az idõ, ne savanyodjunk idebent, inkább menjünk ki a szabadba. Mit gondoltok? Viszek/-nék takarót, kaját-piát, aztán legeltethetnénk a kölkõcéket odaki'. Vélemény?

No megyek és lefuttatom Kriszta vírusirtóját a gpemen. Errõl jut eszembe, köszi a válaszokat a köremilemre!
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Csak dióhéjban:
Andi3!
Szerintem add az ágyat annak, aki elõbb megy érte (á la Madárka)! Én már nem akarom a csajt hívogatni, ha nem megy, nem kap ágyat!
Virág! Ennyire közös cipõt!Kép Majd megírom emilben, miért!

Szt. István Park: XIII. kerület, Jászaitól trolival kb. 2 megálló.
Én megyek,ha nem is 4-re.

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Szóval még megvagyok!!!Kép És egyben!
Az érettségi tali nagyon szuper volt, kb. 2-ig maradtam. No de hát egy darabig nem fogok bulizni a közeljövõben. És nagyon finom "szülinapi" torták voltak: Feketeerdõ és Esterházy. NyamiKép

Viszont sajnos nagyon kiakadtam attól, hogy nem itthon aludtunk. Valahogy nem volt kényelmes semmi, valaki tuti akkor zörgött, amikor aludni szerettünk volna, nehezen viseltem a zsúfoltságot, hogy mindig ment a TV, stb. Úgyhogy nem mentem ma dokibácsihoz, mert a gyerekeket nem volt kire hagynom, ahhoz meg egyszerûen nem éreztem magamban lelkierõt, hogy eltömegközlekedjek az Istvánig a babakocsival meg a 2 fáradt gyerekkel délben, aztán szórakoztassam õket a CTG alatt, meg amíg a dokimra várunk, meg amíg megvizsgál, miközben én is hulla vagyokKép Úgyhogy csak felhívtam, hogy sorry, de nem megy. Így most majd vasárnap megyek a börze után.
Aztán ahogy hazaértünk, már semmi bajom sem volt.Kép Úgy látszik, elkényelmesedtem a jó különlakásban, mert amikor még ott laktunk, akkor valahogy könnyedebben vettem ezeketKép
Most meg folyton sírógörcsöt kaptamKép

Tök gyakran vannak már összehúzódásaim! Olyan kíváncsi vagyok, hogy mikor válnak igaziakká! Madárka, te érzel már valamit?

Anikó, Kanga, mi is úgy tervezzük, hogy kimegyünk a Bababolygóra. Szerintem délelõtt, hogy tudjanak majd még aludni a gyerekek, mert másnap a börze miatt úgyis korán kell kelni. Én is fõként pelust szeretnék, mert amíg szülés után anyunál leszünk, addig asszem nem fogok pelust mosni egyik gyereknek sem (bár ma erõsen megkérdõjelezõdött bennem, hogy jó ötlet lesz-e egyáltalán anyunál lenni, de hát majd meglátjuk).

Nem mondom, jó termékenyek voltatok a hétvégén! Csak gyõzzem olvasni meg válaszolni!Kép

Bóbita!
Mitõl is fáradtam el???Kép Egyébként én is szívesen "felajánlom" Hannát a vizsgálathoz, ha még nem találjátok túlkorosnak!Kép

Evey!
Bográcsozós ötlet SZUPER!!!!! Mindenképp ott a helyünk!

Iboly!
Gratulálok! Azt gondolom, teljesen megérdemled, mert szívvel-lélekkel csinálod, és mert rengeteg anyukának segítettél! Köztük nekem is! Igyekszem összszedni majd magam, és leírni a történetünket, van tanulság a 2 gyerekem eltérõ tapasztalatában. Vagy lehet, hogy addigra már 3 lesz?Kép

Liesel!
Szegény Benke! KépAz én párom is vagy újságolvasás vagy számítógépezés közben tudja igazán elképzelni a gyerekvigyázástKép

Évi!
NYUGI!!! Nem rontottál el semmit!!!! Sõt! Ez egy teljesen normális fejlõdési fázis, amit újraközeledésnek hívnak. A járás elsajátítását követi, amikor a csemete rádöbben, hogy hiszen õ el tud távolodni anyától akármilyen messzire, és ez hirtelen szorongással tölti el. Ekkor erre válaszul egyszerre egy lépést sem tesz anya nélkül ( velem is jön Hanna a klotyóra isKép). Aztán szép lassan újra le fog válni, csak gyõzzed kivárni. Megtanulja kezelni a teret és a távolságot, de csak akkor, ha a biztonságigényét kielégíted!! Szóval ez a korral jár, és azért igazából a más gyereke sem játszik olyan jól el egyedülKép

Ildi!
Igazából itt nem is a dajkálás segít, épp ellenkezõleg: "fel kell növeszteni" a feladathoz. Biztos van olyan dolog is, amiben õ a jobb, tehetségesebb, ezt kell erõsíteni. És sokat-sokat beszélgetni a suliról!!!!! bálint biztos tud segíteni ebben, ha elmeséli az elsõ élményeit.

Adri!
Kitartás az éjszakákhoz!!!!

Andi!
Áron kb. 4 éves volt, mikor a párommal egymásra néztünk, hogy mintha kicsit múlóban lenne a dacoskodásKép De azért valamennyire a mai napig elõfordul. Persze teljesen igazad van abban, hogy a testvérféltékenység abszolút belejátszik.

Anikó!
Lili nagyon édes lehet!!!Kép Nálunk azért bevált elsõ fázisnak a bili, mert azt maga tudta kezelni, meg éjszaka is könnyebben kéznél volt. Kakilásnál egyes gyerekeknek rémisztõ lehet, ha közvetlenül le a WC-be pottyan a produktum. Persze van az ismerõseink között olyan, akinek a gyereke meg pont a WC miatt lett szobatiszta, mert az sokkal jobban tetszett neki, hogy úgy csinálhatja, mint a nagyok. Úgyhogy ki kell próbálni.

Kanga!
Gratula az elsõ CTG-hez, most már ti is a célegyenesben vagytok! Én is imádom, hogy mindig olyan kedvesen, emberien fogad a dokibácsink!

Zsóka!
Írtam mailt! Nekem jó a Margitsziget, Ákos bevisz akkor a Jászaiig. Csüt-re még jobb idõt mondanak! Hanna teljesen el van bûvölve a nyáriruha-kollekciójától, amit az elõrejelzésekre tekintettel elõvettem. Most is éppen az egyik ruhával alszikKép Nem volt hajlandó elengedni!Kép

Bocsi, ha valakit kihagytam, de asszem, így is maratoni hozzászólás lett!Kép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Jó reggelt Nektek!!

Tegnap estére kikötöttünk a korház fülészetén, nem hagyott nyugodni, és délután megint nagyon nyugtalan volt a picikém, és a délután nem akart enniKép
Azt szeretném kérdezni Tõletek, hogy volt-e valamelyikõtöknél iylen kis korban fülvizsgálat, tisztítás, és hogy lehetséges-e hogy annyir amegviselte hogy szegénykém másfél órán át egyfolytában olyan nagyon sírt, hogy sehogy nme tudtuk megnyugtatni.A végén elfáradt és elaludt este 11kor. 5kor ébredt csak fel, szopizott is szépen.
Azt elõbb felébredt, már mosolygott rám, de nyugtalanít nagyon. Én még soha nem voltam fülészeten-a férjem sme, így nem tudjuk, milyen lehetett Neki.
Köszike...

Hajni
0611viki
 
 


Azt azért eéfeljtettem leírni, hogy szerencsére nincs fülgyuszija...
Kép

Már ébren van, pancsiztunk egy jót, volt egy jó kis szopika is.... remélem CSAK én fújtam fel ennyireKép

Mindenkinek csodás napot, Kép
gyönyörû az idõ!!

pusssz-pussz mindenkinek

Hajni
0611viki
 
 


Szia Hajni, üdv itt a körünkben!

Most csak gyorsan írok, hogy nálunk meg éjjel olyan taknyos lett Bánk, hogy fél háromkor hajnalban nekiálltunk orrszi-porszizni, és utána úgy aludt mint a bunda. Megfázhatott, vagy a fene tudja. Meg ez a fogzás, még mindig egy picit van csak megrepedve az ínye a foga fölött, hát szenvedünk rendesen.

Betegeknek gyors gyógyulást, névnaposoknak, szülinaposoknak nagy gratula!

Puszi:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Norcsi
Jönnék én sûrübben is- okot tudod...KépKép

De megpróbálok többet itt lenni köztetek, olvasgatni szoktalak Titeket..jó kis oldalKépKépKép

Sziasztok...
Mimike szopit kérKép

Bánkicának, és minden más betegnek jobbulást

Hajni
0611viki
 
 


Sziasztok!

Megint csak olvasok, mert egyszerûen úgy pörögnek itt az események, hogy nem bírom követni. Gyerköcök nálunk meggyógyultak. Tomi éli kismajom korszakát, mindenre felmászik amire nem kéne. Nem gyõzõm leszedni a magasabb helyekrõl, de még így is, ha pár percig nem figyelek, elõfordul, hogy potyog a gyerek lefelé. Most a lépcsõ és a babakocsi a sláger. Ráadásul a lépcsõn azt csinálja, hogy amikor meglát valakit közeledni, akkor már dõl lefelé, eddig még mindig el tudtuk kapni, de mi van, ha egyszer nem sikerül. Valahogy le kéne szoktatni róla, de hiába magyarázom neki, hogy veszélyes, még nem igazán érti. Kép Igy aztán állandó készenlétben vagyok és próbálom kitalálni, hogy a következõ pillanatban hova kell utána másznom. És a kis piszok olyan jókat nevet rajtam. Kép Úgyhogy várom a 9.-ét és megyünk mi is a Margitszigetre egy kicsit kikapcsolódni. Kép

Iboly!
Én is szeretnék gratulálni a kitüntetõ címhez. Kép Tényleg megérdemelted! Nagyon jó tanácsokat kaptunk tõled, azt hiszem ezt az összes "õslakos" nevében mondhatom.

Évi!
Tegnap én is az idegkimerültség határán voltam Tomitól, ugyanis ha öt percig a nõvérével mertem foglalkozni már üvöltött, ha valami nem sikerült neki akkor meg azért, ha felvettem azért, ha letettem azért.. De olyan éles, síkítós hangon, hogy a hátamon felállt tõle a szõr. Egész nap ez ment, ha közben méltóztatott egy kicsit elfoglalni magát, akkor biztos hogy az elsõ akadály felmerülésekor kezdte újra a kiabálást. Szerintem a szomszédok már azt hitték hogy ölöm a gyereket. Mára szerencsére megjavult. Nem is tudom miért írtam ezt most le. De hátha vigasztal, hogy nem csak Csonginak vannak kibírhatatlan napjai. KépKép

Adri, kedves skandi néne!
Örülök, hogy újra jelentkeztél! Kijutott nektek a "jóból" az utóbbi idõben. Kép Remélem éjszakáitok hamarosan rendezõdnek, és akkor tényleg sûrûbben hallunk rólatok. (Bagoly mondja verébnek... Kép)

Andi!
Amit leírtál Zsófiról, sok helyen én is lányomra ismerek. Fõleg amit arról írtál, hogy amikor Lucával foglalkozol, mindig akkor jut eszébe valami halaszthatatlan dolog. Timinek is általában akkor kell pisilni, kakilni amikor Tomi éppen szopizik, vagy éppen akkor lesz nagyon szomjas, éhes. KépKépKép
Nekem van egy belépõm, szívesen oda is adom, de hogy fog eljutni hozzád a hétvégéig?

Anikó!
Örülök, hogy jobban van a bátyád, nagyon szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta! KépKép
Bili vagy WC-ülöke? Nálunk mindkettõ van, ha éppen önálló idõszakát éli Timi, akkor bilibe teljesen egyedül képes elvégezni minden kis és nagydolgát. Ügyesen meg is törli magát (igaz néha fél tekercs papír elfogy Kép). A WC használathoz viszont segítség kell neki, mert nem tud egyedül felülni rá. Próbáltuk már, hogy kap hozzá sámlit, de valahogy mindig a szélére lépett és akkor borult sámlistól. Kép Úgyhogy én most a bilire szavazok. Persze vannak gyerekek akik a világ minden kincséért sem hajlandóak a bilit használni, úgyhogy ezt a kérdést majd Lili dönti el. Kép

Pele, Madárka!
Kitartás az utolsó napokhoz! Kép

Pele!
Most olvasom amit Évinek írtál. Azt szeretném, még megkérdezni a témánál maradva, hogy ez az akaratosság, ami most Tomit (15 hó) jellemzi, szintén a korral jár? Ez az a bizonyos "póbálgatom a határokat" ?

Most aztán én is jó hosszú lettem, kívánok minden szüli- és névnaposnak sok boldogságot, a betegeknek meg jobbulást! KépKép

Sziasztok
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!

Megint csak olvasok, mert egyszerûen úgy pörögnek itt az események, hogy nem bírom követni. Gyerköcök nálunk meggyógyultak. Tomi éli kismajom korszakát, mindenre felmászik amire nem kéne. Nem gyõzõm leszedni a magasabb helyekrõl, de még így is, ha pár percig nem figyelek, elõfordul, hogy potyog a gyerek lefelé. Most a lépcsõ és a babakocsi a sláger. Ráadásul a lépcsõn azt csinálja, hogy amikor meglát valakit közeledni, akkor már dõl lefelé, eddig még mindig el tudtuk kapni, de mi van, ha egyszer nem sikerül. Valahogy le kéne szoktatni róla, de hiába magyarázom neki, hogy veszélyes, még nem igazán érti. Kép Igy aztán állandó készenlétben vagyok és próbálom kitalálni, hogy a következõ pillanatban hova kell utána másznom. És a kis piszok olyan jókat nevet rajtam. Kép Úgyhogy várom a 9.-ét és megyünk mi is a Margitszigetre egy kicsit kikapcsolódni. Kép

Iboly!
Én is szeretnék gratulálni a kitüntetõ címhez. Kép Tényleg megérdemelted! Nagyon jó tanácsokat kaptunk tõled, azt hiszem ezt az összes "õslakos" nevében mondhatom.

Évi!
Tegnap én is az idegkimerültség határán voltam Tomitól, ugyanis ha öt percig a nõvérével mertem foglalkozni már üvöltött, ha valami nem sikerült neki akkor meg azért, ha felvettem azért, ha letettem azért.. De olyan éles, síkítós hangon, hogy a hátamon felállt tõle a szõr. Egész nap ez ment, ha közben méltóztatott egy kicsit elfoglalni magát, akkor biztos hogy az elsõ akadály felmerülésekor kezdte újra a kiabálást. Szerintem a szomszédok már azt hitték hogy ölöm a gyereket. Mára szerencsére megjavult. Nem is tudom miért írtam ezt most le. De hátha vigasztal, hogy nem csak Csonginak vannak kibírhatatlan napjai. KépKép

Adri, kedves skandi néne!
Örülök, hogy újra jelentkeztél! Kijutott nektek a "jóból" az utóbbi idõben. Kép Remélem éjszakáitok hamarosan rendezõdnek, és akkor tényleg sûrûbben hallunk rólatok. (Bagoly mondja verébnek... Kép)

Andi!
Amit leírtál Zsófiról, sok helyen én is lányomra ismerek. Fõleg amit arról írtál, hogy amikor Lucával foglalkozol, mindig akkor jut eszébe valami halaszthatatlan dolog. Timinek is általában akkor kell pisilni, kakilni amikor Tomi éppen szopizik, vagy éppen akkor lesz nagyon szomjas, éhes. KépKépKép
Nekem van egy belépõm, szívesen oda is adom, de hogy fog eljutni hozzád a hétvégéig?

Anikó!
Örülök, hogy jobban van a bátyád, nagyon szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta! KépKép
Bili vagy WC-ülöke? Nálunk mindkettõ van, ha éppen önálló idõszakát éli Timi, akkor bilibe teljesen egyedül képes elvégezni minden kis és nagydolgát. Ügyesen meg is törli magát (igaz néha fél tekercs papír elfogy Kép). A WC használathoz viszont segítség kell neki, mert nem tud egyedül felülni rá. Próbáltuk már, hogy kap hozzá sámlit, de valahogy mindig a szélére lépett és akkor borult sámlistól. Kép Úgyhogy én most a bilire szavazok. Persze vannak gyerekek akik a világ minden kincséért sem hajlandóak a bilit használni, úgyhogy ezt a kérdést majd Lili dönti el. Kép

Pele, Madárka!
Kitartás az utolsó napokhoz! Kép

Pele!
Most olvasom amit Évinek írtál. Azt szeretném, még megkérdezni a témánál maradva, hogy ez az akaratosság, ami most Tomit (15 hó) jellemzi, szintén a korral jár? Ez az a bizonyos "póbálgatom a határokat" ?

Most aztán én is jó hosszú lettem, kívánok minden szüli- és névnaposnak sok boldogságot, a betegeknek meg jobbulást! KépKép

Sziasztok
Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Bocs lányok, csak egyszer akartam, de feltöltés közben szétkapcsolt a rendszer.

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!

Hát én még mindig ketten vagyok.... szombaton elmentünk étterembe ebédelni, három fogást tömtem magamba. Kedvesem közölte, hogy ha szülni megyünk, legalább négy vesetálat készíttet az ágy melléKép(tavaly ugyanis, amikor Petra született, a reggeli kávém sugárban jött vissza, és mindez úgy, hogy én szóltam hogy hányni kell, a szülésznõ dobta kedvesemnek a vesetálat, és az utolsó pillanatban tette elém). Mostanában mindent úgy eszem, hogy elképzelem, milyen visszafelé. Tegnap egy tál szedret ettemKép

Pele,
én ma voltam CTG-n, se híre se hamva bármiféle szülési elõjelnek. Még csak méhkeményedésem sincs, mondjuk soha nem is volt.
Én várhatom még, hogy valaha pici lányom emberszámba vesz majd újra? Utcán jön mellettem, de áruházban mindig lelép, igazából nem is hiányol, és ha nagy nehezen becserkészem (ez nem is olyan könnyû, mert pl vasárnap az én picilányom egy pillanat alatt lelépett a Media Marktban, én meg kerestem a hûtõk, meg a tûzhelyek között), akkor nagyokat kacarászva néz rám (mert az a világ legtermészetesebb dolga, hogy én mindenhol ott vagyok). Sõt, sokszor direkt lelép tõlem, szintén kacagva. én meg caplatok utána a nagy hasammalKép
Teljesen megértelek, hogy nehezen tûrted a máshol-alvást. Én bárhonnan képes vagyok hazajönni aludni, ha ez nem megy, akkor meg képes vagyok szállodáért fizetni.
Ismerõsnek szóltam, hogy ha kell segítség, jelezze...
Ha lesz lelkierõm szembenézni egy bizonyos problémámmal, írok Neked e-mailt, mert szeretnék Tõled tanácsot kérni.

Hajni,
férjem szerint nem fáj, ha a fülébe turkálnak, márpedig õ a fülészetere szinte hazajár, háromhetes kora óta. Viszont lehet, hgoy egy pici baba rossz néven veszi, ha lefogják, piszkálják, mindezt idegenek, nyûgös alaphangulatban; végül is én sem élvezném...

Kanga,
nekem két hete leszállt a hasam, és azóta mindenki azzal kábít, hogy tutira még ezen az éjszakán szülni fogok, és ha másnap találkozunk, akkor újra elmondja... amikor terhes lettem másodszorra is, akkor volt aki azt mondta, hogy nem szabad ilyen gyorsan vállalni a terhességet, mert kómába fogok esni. Volt aki megsértõdött, mert szembeállítottam a saját mondataival... szelektív süketség a megoldás!

Anikó,
Petrát sajnos nem zavarja, ha koszos a keze, még szelektíven semKép. Olyan édesek, ahogy pici sobacirkálóként felfedezik a világot, nem?
Bátyádnak örülökKép!

Adri,
szegény Leevi! Szegény Te! Nem irigyellek...

Virág,
mi újság a tetvekkel?Kép Egyetértek Ildivel, én is gondolkodtam azon, hogy mi legyen, ha már a tervezett három baba megszületett, de valahogy minden véglegestõl nagyon ódzkodom, nem is tudom miért, de ezt Neked kell eldönteni...

jamina
üdv újra itthonKép!!!!

Iboly,
tehéntej- mánia megúszva, Petra nem bírja a laktózt, és ezt elég heves tünetekkel fejezi ki (naná, hogy anyós kipróbálta), ordít, és vizes hasmenéssel négy-öt pelenkát telerak... nekem ez a bili is elég volt. Az unokatesóm gyerekét a nagymama neveli, mert Ági visszament dolgozni szülés után. Mostanában kifejtette, hogy az unokája már hat hónapos korában minden reggel ugyanabban az idõben produkált székletet, tehát ilyenkor bilire rakta. és a kislány már egy évesen szobatiszta volt, ehhez képest szegény Petrus... Találd ki mi az öreglány foglalkozása: pedagógus!!!!
Gratulálok az elõléptetéshezKép!

B. Vera,
szóval szerinted én is megtanulom befogni a nagy számat, ha a gyerekeim iskolások lesznekKép? Elég hihetetlennek tûnik....Mondjuka kedvesem szerint, csak az az apró gond van velem, hogy elvárom, hogy mások is logikusan, és nem érzelmektõl vezérelve gondolkodjanak. Szerintem én már sokszor a gondolkodással is beérnémKép

Balumami,
itt csupa rendes embert gyanúsítgattak, szerintem érezd magad megtisztelveKép

Evey,
én is elég elég régóta edzem a családot, csak most is szembejöttek azzal, hogy az történik amit én akarok. Párommal úgy házasodtunk össze, hogy senki nem tudott róla, még a szülõk sem, két jóbarát volt a tanú, a díszöltözet pedig farmer és póló (nyaralás közben beugrottunk). Szóhoz sem jutottak a rokonok (nem a szülõk), hogy hogyan tehettünk ilyet velük, de pár hét múlva ott volt a megoldás: megmondták, hogy hol és kinek fizessek kb félmilliót, akkor az egyház érvényteleníti a párom elõzõ házasságát (amibõl gyerek is született!), és akkor mi mehetünk a templomba is házasodósdit játszani fehér ruhával, koszorús lánnyal, meg ami kell... na most hagyjuk az érvénytelenítési cirkuszt, de könyörgöm mondja már meg valaki, minek csináljak én végig egy olyan ceremóniát, amiben nem hiszek?
Nagyon szépnek tartom,de megtartom azoknak, akiknek ez tényleg jelent valamit.

Betegeknek jobbulást, fáradtaknak alvást, mindenkinek jó babázást!

madárka
madárka (mad&aacut
 


Ancsa,
Petra is tud így visítani! Szörnyû!!!!
madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Lányok, köszi szépen, olyan aranyosak vagytok!Remélem, tudjátok, mekkora segítséget jelentetek nekem, nagyon sokat tanulok ám a ti tapasztalatotokból!

Az eddigi leveleket nagyon köszönöm, a többit várom, rövid szösszeneteket is írhattok arról, mit jelent számotokra a szoptatás. Vagy bármit leírhattok, ami eszetekbe jut a szoptatással, anyasággal kapcsolatban. Pl. az egyéves koron túli szoptatásról. Vagy arról, hogy milyen volt az elválasztás. Vagy hogy milyen szerepe van az apának a szoptatós családban. Meg az internet szerepérõl, hogy hogyan segített olyanoknak, akik távolabb laknak, és nincs LLL csoport vagy szoptatós ambulancia a lakóhelyükön. Írjatok kritikát az internet oldalunkról, mennyire bõséges az ott fellelhetõ információ, mit olvasnátok még szívesen, stb.
És persze a rémséges félretanácsolásokról is írjatok.

Helga, szia és köszi! Szerintem add a krumplit nyugodtan Gedusnak, az is nagyszerû elsõ étel. Csak arra figyelj, hogy apránként kóstoltasd meg vele az ételeket, fokozatosan emelve az adagot, több napon keresztül ugyanazt az ételt adva. Akkor meglátod, hogy fogadja, nem allergiás-e rá. Négy-öt nap múlva kipróbálhatod a következõ hamit, ugyanígy. Az nagyon fontos, hogy két teljesen új ételt ne keverj, mert ha allergiás reakció lép fel a babádnál, nem fogod tudni, melyik okozta. Kezdetnek még nagyon jó az alma és az õszibarack meg a sütõtök. Répa csak akkor, ha tuti bio, egyébként veszélyes lehet a magas nitráttartalom miatt.
Még annyit, hogy az lenne az ideális, ha szopi után kínálnád a babádat
a gyümivel, fõzelékkel. Így lehet, hogy nem lesz számottevõ a szilárd étel mennyisége, de az elsõ életévben az anyatej a babák fõ tápláléka.

Anikó, köszönöm a gratulációt! És hát igen, ha én segítettem (örömmel tettem), akkor azt is nyugodtan megírhatod, a szerkesztõ majd elhelyezi az újságban.
Lili etetése úgy látom, nem fog sokba kerülni. A bogár ráadásul fehérjében gazdag táplálék. Kép

Virág, köszi és várom a levelet, ha el tudsz szakadni attól a bizonyos internet oldaltól Kép Tetvek remélem, tûnõben.

Évi neked is köszönöm.
Anikó jó ötleteket adott, hogyan lehet lekötni átmenetileg a törpöket, szerintem is légy leleményes. Pl. tegyél száraztésztát egy lábosba, hadd kavargassa Csongi fakanállal. Nagyon élvezik az ilyen zörgõs játékokat. Vagy ha tésztát gyúrsz, akkor adhatsz neki is egy maroknyit, hadd gyurmázzon vele. És kitartás! Vedd lazán a dolgot, nem tragédia, ha nem csillog a lakás. (Most nagyon bölcsnek tûnök, de ezen az idegbajozáson én is átestem ám! Kép )

Bogancsi, volt ma tali?

Ildi, köszi szépen, várom a siker- és rémtörténeteket. Én még csak-csak gyõzném a topikokat, de a telefonszámlánk...
Gratulálok az iskolás gyerkõcödhöz! Majd összejövünk egy kis tapasztalatcserére, Emesével is, szeptemberben, jó?
Most nincs idõm rákeresni, nem tudod, van-e kertészkedõs topik? Én még csak kezdõ vagyok, jó lenne pár tuti tipp. Pl. ki hallott spenótfáról?

Skandi néne, most már unalmasabban is telhetnének a napjaid, hallod? Tobzódsz az eseményekben, még aludni sincs idõd! Kép
Ha még van energiád szopis történetet írni, annak nagyon örülünk. Esetleg megírhatnád, milyen szokások vannak arra felétek, mennyire elfogadott a nyilvános helyen való szoptatás, mennyire követted az ottani tanácsokat illetve ragaszkodtál az itthoni szokásokhoz, internet, ismerõsök, stb. (Egy igazi cicikódexnek tisztában kell lennie a nemzetközi normákkal is.)

Andi, ezt jó hallani, hogy nem volt problémád a szoptatással. Érdekesnek ígérkezik viszont, hogy mások hogy reagáltak rá. És köszi a gratulációt neked is.
Tetszett a bilis történet.

Norcsi, köszönöm szépen, az a rózsa gyönyörû! Megnéztem a gif-fes oldalt, megyek is mindjárt letölteni Gergõnek cicákat meg kutyusokat. Én találtam egy ilyet: http://dir.yahoo.com/Entertainment/Comi ... llections/
de még nem volt idõm végigböngészni, ha találtok valami használhatót, szóljatok!

Hajni, jobbulást a leánykádnak, remélem, nem lett fülgyuszi a dologból!

Puszi nektek
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok!

Pele, köszi az infót, nagyon megnyugtatott, hogy tudományos alapja van a problémánknakKép

Ancsa, Madárka, akkor ez a visítás, akaratosság is biztos élettani sajátosság, mert az enyém is produkálja!Kép

Hajni, üdv itt, örülök, hogy nincs fülgyuszi!

Norcsi, szegény Bánk, jól ismeri már õ is a porszívótKép Jobbulást!

Adri, ha éjszaka közepén kiabál a kismanód, gondolj rám, hogy én is éppen az enyém ágya felé mászokKép

Lányok, képzeljétek, tegnap Csongi majdnem 5-ig aludt. De nem nagyon bízom el magam, szerintem csak kósza dolog voltKép
És ma nem is lógott rajtam annyit, és kevesebbet visított. Biztos frontmentes nap volt!

Holnap utazok vele Erdélybe nagymamiékhoz. Apa nélkül, anyukám jön pesztrának az útra, én vezetekKép Szombaton jövök!

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Na, de jó, megint lemaradtam egy csomó hozzászólásról, mire megírtam tegnap óta a sajátomat.

Szóval: Hajni, örülök, hogy nincs fülgyuszi, Pele, Madárka, Ancsa, nektek is köszönöm a gratulációt.

Pele, nálam ilyen sírógörcsös napon, azt mondta anyukám, hogy majd másnap megmondja, miért sírdogáltam. Másnap született Isti...
Ha kedvet érzel a szüléshez, akkor rajta Kép, holnap pont bent leszek az Istvánban.

Madárka, te hol is fogsz szülni? A pedagógus és orvos nagyik a legjobbak...

Pussz
Iboly
iboly
 
 


Sziazstok,
Hehe, megoldódott a topik nagy rejétlye: ki Bagolyka.
Ancsa, elszóltad magad KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Idézet Ancsától: "BAgoly mondja verébnek".
Kép
Remélem, Ancsa, nem sértõdsz meg, nagyon remélem, csak eccerûen nem bírom kihagyni KépKép

Emese, miután beszéltünk, jöttem rá, hogy hisz pénteken talizhattunk volna... De így végül is jobb, mert du. kiderült, hogy a párom péntekre beszervezett vmit. Jó névnapozást, 9-én találkozunk!
Pele, csütön ott leszünk!
Mi a váleménby a bográcsparti helyszínérõl?
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy csak így, ismeretlenûl beleszólok, nekem is kicsi gyerekeim vannak, azért olvasgattam a topikot. T.k. csak a tetvek miatt ragadtam billenytyüzetet, élénken él még emlékezetemben az évente ismétlõdõ procedúra, gondoltam, hátha segíthetek Virágnak.

Virág!
Nálad van tetûinvázió? A petróleumos lemosás tuti nyerõ, nálunk is gyakori vendég volt a serke, édesanyám jobb hijján mindig azzal kente be, aztán már csak szedegetni kellett, legalább nem szaporodott tovább.Este kend be a fejüket jó bõven , tincsenként, aztán tegyél rá egy nejlonzacsit, kösd meg, mint egy fejkendõt, reggelre már mind ki lesznek nyiffanva. Azért jobb éjszaka, mert eléggé csíp és állandóan nyafognának , hogy fáj. Vigyázz a fül környékére, nagyon érzékeny, lehetõleg ne kerüljön oda sok petróleum, mert kimarja a bõrüket. ( Úgy látszik nálunk mindenki petróleumot használ). Sok sikert az írtáshoz!

Üdv, Zsuzsa
Névtelen
 


Sziasztok!

Egybõl nem volt semmi bajom, hogy itthon voltunkKép Délelõtt "nagyot" sétáltunk a szuper idõben, persze csak ahhoz képest nagyot, hogy mekkora a pocakom, és mennyit bír menni HannaKép A lurkók száraz ágakkal lekardozták az összes kóró-ellenséget. Áron meg még Harry Potter-seprût is fabrikált magának, és azon száguldozottKép Én meg süttettem a hasamatKép

Hajni!
Jobbulást! Sajnos az én emlékeim szerint a fülészet elég kellemetlen, de tény, hogy már maga a lefogás is rosszul esik a babáknak.

Norcsi!
Nektek is gyógyulást!

Ancsa!
Potyogás nálunk is napirenden van, fõleg mert Hanna mindenben Áront próbálja utánozni.
És az akaratosság: hát persze, hogy kortünet (ettõl még nem köünnyebb elviselniKép)! Látnátok Hannát,amint a legkülönbözõbb okok miatt eldobja magát a földön, és visít, mint a fábaszorult féreg! Az a helyzet, hogy a babák életük kezdetén olyan szoros testi-lelki kapcsolatban vannak az anyukájukkal, hogy muszáj ilyen drasztikusnak lennie a leválásnak, különben sose lennének önálló személyiségek. Szóval amiben lehet, ott hagyni kell az õ szándékát érvényesülni, hogy megélje: õ egy külön személy. A többiben meg fõ a következetesség, nem szabad engedni a visításnak. És kitartás!!!Kép

Madárka!
De jó, én is pont így vagyok minden kajával, hogy elképzelem, ha indulni kell, akkor tuti viszontlátom. Merthogy én pont ilyen vagyok, hogy amikor beindul a szülés, akkor alul-felül (bocs) kiürül belõlem minden. Úgyhogy rám a beöntés is pazarlás lenne, magamtól is megoldomKép Hannussal már résen voltam, gondoltam, hogy éjjel megyünk, úgyhogy nem vacsiztam. Viszont így kb. 24 órán keresztül nem ettem, mire megszültem, és a végére már nagyon szédelegtem. Szóval még nem jöttem rá, hogy mi a megoldás. Most tettem a kórházi cuccba szõlõcukrot meg kekszet, hátha beválik.
Ha ez megnyugtat, az én lányom is röhögve eltûnik a boltban, abszolút nem érdekli, hogy lát-e minket. Hiszen az a dolgunk, hogy megkeressük, nem?Kép No és persze visszapakoljuk mindazt, amit lepakolt. Merthogy mikor felhívom a figyelmét, hogy tegye is vissza, amit begyûjtött, akkor ledobja a földre, és közli: "Te!"Kép
E-mailedet várom!

Iboly!
Úgy tûnik, nálam szimpla sírógörcs voltKép Legalábbis még nem érzem, hogy menni kéne...

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok,
Virág, Madárka, nincs is jobb alkalom az önuralom gyakorlására, mint egy szép, hosszú szülõi értekezlet!
Fél óra a tornazsák kívánatos méreteirõl, húsz perc vita arról, hogy a keskenyebb vagy a szélesebb betûtartó az igazán üdvözítõ, stb. De azért a vége felé szó esik legdrágább kincsünkrõl, a gyermekrõl is. Általában ugyanis akad olyan szülõ, aki emígy tesz tanúbizonyságot naprakész pedagógiai ismreteirõl: "Aztán tessék csak odasózni neki nyugodtan, otthon is csak abból ért!"
Ezúton üdvözlöm a friss iskolásokat és családjukat, remélem, sikerült kedvet csinálnom! :o)
Andi, Anyanyanya, valamikor a pleisztocénban, amikor a második kisfiamat szoptattam (volna), elsõszülöttem remek haditervet eszelt ki. Ha csak gyanút fogott, indult a konnektor felé...
MMJ Vera
vera
 
 


Vera,
nem vagy semmi. Azt hiszem, olvasva a szülõi értekezletes szösszenetedet, én leszek a tanítónõk réme. ("Nem térnénk végre a lényegre?" "Errõl TÉNYLEG ennyit kell beszélni????" "Menjünk már tovább, az Isten szerelmére!" stb.) Ezt már a oviban elkezdtem, de nem az óvónõkön akadok ki, hanem a szülõkön. Izgi lesz ez a suli-dolog, még másfél év, és megtudom. Még csak most született pedig... A fenébe, ki engedte meg neki, hogy megnõjön? KépKépKépKép

Zsuzsa,
köszi szépen, lehet, hogy kipróbáljuk. Nagyon büdös?

Pele,
amikor elkezdtem vajúdni, nekem is kijött minden hasmenés formájában, ami vagy egy napig tartott, nem is volt szükség semmiféle beöntésre. Ami a kaját illeti, a MÁVban lehet enni, nem tudom, hol szülsz. Nekem nagyon fontos volt, hogy ehettem, ihattam, hiszen egy 19 órás vajúdás alatt pl. az ember elvesztené az erejét, ha nem táplálkozna.

Szörnyû éjszakám volt: arra ébredtem, hogy nagyon fáj a gyomrom, de nincs hányingerem, ígyhát kénytelen voltam a régi rómaiak bevált módszerét alkalmazni...

De van valami jó is ezen a napon: MA LETTEM 24 ÉVES!!!!!!! Annyira boldog vagyok, imádom, mikor szülinapom van! És mindenki ünnepel velem, és ezt is imádom (miután május elseje van), lufik, napsütés, torta, anyukám megsüti nekem a kedvenc pizzámat -ilyen finomat még soha nem ettetek, amilyet õ süt - , szóval imádom. Ünnepeljetek velem! Kép

Mi kimegyünk a Városligetbe, jön valaki? Ha láttok egy félhosszú feketehajú fiatal nõt 4 gyerekkel, férjjel és egy anyóssal(jó nagy, de imádni való), akkor az én vagyok, gyertek oda!

Bocsássátok meg nekem, ha itt össze-vissza írogattam, csak teljesen fel vagyok dobva. Kép

Pusssszancs:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Akkor elõször Virág, hadd gratuláljak a szülinapodhoz, sok boldogságot!KépEgy kis virtuális torta! Az én kisfiam meg ma fél éves!Kép

Pele, Hajni, Évi (meg akti még kifelejtettem, bocs) köszönjük, úgy néz ki szimpla nátha, és már odáig jutottunk, hogy nem ordít végig az orrszívás alatt! Sõt, tegnap éjjel mikor szívtuk neki, olyan fáradt volt szegényke, hogy ELALUDT az orrszívás alatt. Sose gondoltam volna hogy egyszer ezt is megérjük!

Évi. Még a múltkor akartam írni, csakhát nem mindig hagynak. Szóval Anna lányom, lévén elsõ ugyanilyen volt mint Csongi. Egy pillanatra sem tudta magát elfoglalni. Mondjuk meg is volt az elõzménye, amíg pici volt, a nap 24 órájából 24-et vele töltöttem, néztem ha aludt, játszottam vele állandóan, azt szokta meg hogy valaki szórakoztatja. Mostanra (5,5 éves) már szerencsére megtanult egyedül is játszani, de bizony ehhez elég hosszúidõ kellett. Aztán Julcsi meg most Bánk már egészen más, fõleg a Bánk, hiszen vele nem vagyok ott állandóan, mégis remekül elszórakoztatja magát, na meg persze a nõvérei is.
Egyszóval fel a fejjel, a másodiknál már nem lesz ilyen. Bár ki tudja...

Hajniék, meg mindeg beteg, gyógyuljatok meg gyorsan, hiszen olyan szép idõ van!

Többi szülinaposnak és névnaposnak is nagy gratula!

Pocakosok, de jó nektek, úgy irigyellek mindnyájatokat, fõleg Pelét, Madárkát meg Kangát.
Egyébként a dackorszak nálunk a Julcsinál már néhány hónaposan elkezdõdött és bizony egyáltalán nem úgy tûnik hogy valaha is végetérne. Õ sajnos ilyen akarnok fajta...

Sok puszi:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Virág!
Boldog Szülinapot!
Mi is megyünk (férj + 2 gyerek) kereslek!!

Ancsa, szerettem volna mailt küldeni, de visszajött. Küldenél egyet, hátha válaszolni tudok.
Köszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden de muszáj reagálnom.
Zsóka!
Na lebuktamKépKép, én vagyok Bagoly, de nem bagolyka!!!! KépKépKép Nincsen több személyiségem, és nem szoktam másokat sértegetni, fõleg nem nyilvánosan. Távol áll tõlem az a stílus amit Õ képvisel. Egyébként nincs harag, tudom (remélem), hogy csak viccnek szántad. Kép

Virág!
Boldog szülinapot!

Andi!
Mailt küldöm.

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!!

Köszi mindenkinek, Mimike nagyon jó van márKépKépKép Úgy néz ki, tényleg csak valami kis virus piszkált bele az Õ kis nyugalmába, és nem tetszett Neki a fülvizsgálat..

Anyanyanya:
mi csináltattunk egy kiskapuszerût a lépcsõre... addig engem is a frász kerülgetett állandóan

Madárka:
Noéminek is valszínû hogy csak nem tetszett a vizsgálat.

Norcsi:
örülök, hogy Ti is jobban vagytok már..

Virág:
NAGGGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!!
Kép

Ki Bagolyka?? és mitõl lett mérges? valamelyik nap olvasgattam róla, de nem értettem mi a baja..hmm..

Mi most jöttünk haza a Városligetbõl, Vikit vittük el az állatkertbe, nagyon sokan voltak, rég voltam ünnepnapkor Pesten..
de megcsodálta az állatokatKépKépKép

Pusszancs Mindenkinek

Hajni
0611viki
 
 


Kép
VIRÁG: ez a Tied!! az elõbb lemaradtKépKép
0611viki
 
 


Sziasztok!
Iboly, volt tali a Szent István parkban és nagyon jó volt, legalábbis mi Tomival nagyon jól éreztük magunkat! Kép
Remélem, megkaptad az emilemet!
Egyébként, amikor utána felmentem Anyukámhoz és elmeséltem, hogy nem sokkal azután, hogy megérkeztünk és megismerkedtünk, otthagytam Tomit és elmentem a gyógyszertárba, kissé elcsodálkozott. Azt mondta: Úristen, hiszen nem is ismerted õket! De aztán megértette, hogy a neten már "jól" ismertelek Titeket Kép
Hazafelé Tomi úgy aludt, mint a bunda Kép
Jó kis délután volt!!!
A sütikrõl nem is beszélve!!!
a legközelebbi taliig mindenkinek sok puszi
bogancsi Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Norcsi, Andi, Ancsa, Hajni,

KÖSZÖNÖM! Kép

Andi,
örülök, hogy megismerhettelek Titeket! Luca annyira husi! Kép
Zsófi is nagyon aranyos. És a férjed is szimpi ám! KépKépKép

Norcsi,
az a tetû.....! Kép

Lányok, HELP!
Másfél napja annyira fáj a cicim (a mellbimbón a bõr), mikor szoptatok, de van, hogy elõtte és utána is, és Ráhelbaba nyelve tele van kisebb-nagyobb fehér foltokkal. Szájpenészes????????? Annyira nyûgös vagyok emiatt. Annyira fáj. KépKépKépKépKép

Köszi elõre is a válaszokat

Virág
Virág (fiore)
 


Virág! Boldog szülinapot! KépKépKép Te ilyen fiatal vagy? Én már januárban 24 lettem Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Virág! Boldog szülinapot!Valszeg az, akkor borax oldattal ecseteld a melled, az õ száját meg töröld ki minden dzopi elõtt erõsen. Ti szegények!!!!

Iboly! Gratula az elõléptetéshez, nagyon megérdemelted. Fogok küldeni én is emilt neked. Meddig lehet? Köszi a tanácsot, tejtermékeket kap, jól tûri azokat, tejet meg 4 éves koráig nem is akarok, inkább õrölt magokat.

Vera! Panka nem hiszem én vagyok laktóz érzékeny, csak félek, nehogy õ is az legyen. Ezért óvom a tejes dolgoktól.Nálatok?

Iskolás csemetékhez gratula.

Betegeknek jobbulást.

Újakat köszöntöm.

Anikó! Bogár Kép

Panka megtanult 3 na alatt járni. Egész nap menetel a a lakásban és nagyon tetszik neki, ezzel párhuzamosan viszont esténként ismét nem akar elaludni és azután 2-3x felsír óránként. Lehet, hogy az új élmények miatt?

Évi! Kitartás! Nálunk is ez van, jön velem mindenhová. Próbálom munka közben a táûrgyakkal lekötni, bár néha én is vágyon fél óra magányra. Újabban nappal is csak fél órát alszik. 2 egyforma napunk még nem volt. De ezek olyan gyorsan elmúlnak. Jó utat, ügyi légyKép

Tali minket is érdekel.

Ma voltunk ebben a szép idõben Dobogókõn nagyszülõsöktõl, tök jó volt a jó levegõn. Jó piros lett mindenki, asszem itt a nyár. Holnap szorítsatok, hogy a szerzõdés simán menjen.

Jamina! Várunk nagyon.

Juca! Sok szerencsét, ügyik legyetek.

Pele, Madárka, Kanga! Kitartást!!!!KépKép

Na megyek, olyan álmos vagyok. jó éjt:

Pankamama
PM
 


Virág, boldog születésnapot!
Liesel
Liesel
 


Sziasztok,
Virág, boldog szülinapot! Én nem tudok olyan szépeket berakni ide, de azért sok KépKépKép Neked!

Ancsa, Persze hogy vicc volt KépKép. A srác állítólag holnap du. jön a könyvekért hozzám, szóval utána vmikor csak elkezdheted a munkát...

Pele, holnap megyünk! Nem fogsz megismerni, ma Kutasón voltunk, mindenki barna meg piros m,eg csupa karcolás, Emese keze szabályosan fekete, olyan mintha piszkos lenne Kép. Szóval holnap 10-kor.
sziasztok,
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok,
elõször is: Boldog szülinapot, Virág!
Remélem, szebb ajándékokat is kaptál, mint a szájpenész.:o)
A bórax hamar végez vele, meg az is jó, ha levegõzteted.
Szülõi: meglátod, milyen filozofikus nyugalommal üldögélsz majd pár év múlva egy hátsó padban, ahol nem tûnik fel, ha jegyzetelés helyett pl. anagrammákat készítesz a felszólalók neveibõl, vagy megpróbálod emlékezetbõl lemásolni az elsõ padban ülõ nagymama norvégmintás pulóverét... Szóval van ám kiút! :o))
Dackorszak: Megkérdeztem anyukámat, hogy szerinte mikor van vége. Azt mondta, nálam még tart...
Hajni, örülök, hogy már jól vagytok!
Pankamama, nálunk fordítva van. Nekem nincs bajom a tejjel, viszont Annipanni érzékeny a tejfehérjére. Méghozzá annyira, hogy mindenféle ronda tüneteket produkált már attól is, ha én ittam tejet. Így is derült ki a dolog kéthónapos kora körül. Attól kezdve nem ettem semmiféle tejterméket úgy fél évig, (visszatérõ álmaimban szép, kerek sajtok mosolyogtak...),aztán fokozatosan visszacsempésztem õket az étrendembe. Most meg már ott tartunk, hogy õ is ehet sajtot, joghurtot, ilyesmit, csak nem túl sokat egyszerre. (Pedig hejlamos!:o)) Tejet persze én se akarok adni neki még jó sokáig. Úgyis szopizik még.
Off: Liesel, megkaptad a mélt?
MMJ Vera
vera
 
 


Cory, Pankamama, Zsóka, Liesel, Vera,
nektek is nagyon <BLINK>KÖSZÖNÖM!</BLINK> Kép

meg minden penészes tanácsot is! Kép Csak nagyon fáj... Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág! Nem gondoltam volna, hogy sikerül találkoznunk! Amikor kiértünk és megláttam a tömeget elég reménytelennek tûnt a dolog. A személyleírás pontosan rád illett Kép. Én is nagyon örülök, hogy megismertelek, szép "kis" család vagytok Kép! A talin majd beszélgetünk.
Tényleg lehet, hogy szájpenésze van Ráhelbabának, ecsetelés, lemosás segít.
Zsófi nagyon jól érezte magát, halálosan elfáradt és olyan koszos lett estére, mint egy kismalac. Még a legmagasabb felfújható csúszdára is fel akart mászni. Kicsit féltem, de sikerült neki. Egyébként pártfüggetlenül kerültünk oda, egész egyszerûen ott voltak jó játékok.

Pele! Akkor lehet, hogy karácsonyig javul a helyzet? KépZsófi akkor lesz 4 éves. 2 napja tüneményesen viselkedik, csak néha-néha jött elõ a hiszti. Igaz, most sokat is foglalkoztunk vele, lehet, hogy ez az oka.

Norcsi! Hogy milyen gyorsan nõ ez a Bánk baba! Még csak most született, és már fél éves! Sok puszi neki!! Kép Kép
Dackorszak ügyben hasonló cipõben járunk.

Kedden voltunk ovis nyílt napon, Zsófinak nagyon tetszett. Egybõl megkereste a jelét, és oda pakolta a ruháit, az óvónénik csak nézték, milyen önálló. Kiszolgálta magát papírzsepivel, elment pisilni, a végén alig akart hazajönni. Lucának is nagy sikere volt, a nagycsoportos lányok elõadták neki az anyák napi meg a télapós mûsort, meg kaptunk tõlük egy csomó rajzot. Még el kell dönteni, melyik csoportba írassuk Zsófit, de úgy néz ki, neki is az tetszett jobban, amelyik nekem.
Olyan szépen kért, hogy nem maradt ott a bölcsiben, rögtön hazamentünk. Útközben kiderült, nincs nálam kulcs. Át kellett másznom a kerítésen, addig az egyik szomszéd vigyázott a lányokra. Úgy néztem ki, mint egy rossz betörõ. Kép

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Virág, boldog szülinapot!!!!Kép
Szájpenészrõl jut eszembe, akinek még nem meséltem volna: anyósom felõl családi hagyomány, állítólag aki használta a módszert, mind elkerülte: minden este fürdéskor egy textilpelus csücskével langyos vízzel jó alaposan kitörölni a baba száját. (történetesen ezt késõbb is megõriztem, amikor már fogak jöttek, ez lett az elsõ fogmosás, és sose volt gond, hogy nem tudom, mizujs a szájukban, mert megszokták, hogy minden este turkálok egy kicsit...)

Szülõik: hát nálunk szerencsére sem a betûtartó, sem a tornazsák mérete nem ölt ekkora idõben formát. Ellenben a gyerekek magatartása a szülõik 75%-át teszi ki. Miszerint tan.nénik elhiszik, hogy a gyerek otthon kisangyal, de bizony az iskolában nem az, és higgyék el kedves szülõk, hogy ezt a problémát nem a pedagógusoknak, hanem a szülõknek kell megoldani! Én ettõl mászok a falra. És mikor elhangzanak a fõ érvek, miszerint sok a fiú az osztályban (a suliban van egy ének tagozat, oda elfogynak a lányok, ebbe az osztályba alig marad, de amúgy az ikrek ovis csoportjában ugyanez a helyzet és egyszer se tiltakoztak az óvónõk, sõt, mikor rákérdeztem, megállapították, hogy abszolút nem okoz nekik gondot!), a másik meg, hogy nagy a gyerekek mozgásigénye. Naná, hisz a heti 3 tesióra a valóságban heti 1 (mert két buszmegállónyira van a tornaterem, ahova szimpla órán nem érnének oda, ezért csak a duplán sétálnak fel, és abból marad így egy, a szimpla órán jobb esetben udvaron vannak vagy néptáncoznak, rosszabb esetben írásóra van helyette), ráadásul az egész osztály kötelezõen du- 4-ig napközis, de nem ám hogy ezt kihasználva amikor már nem lehet bírni velük, akkor beiktatnának egy soron kívüli rohangálást. Á nem, azt nem lehet, a problémát a szülõnek kell megoldani. Én még lelkes szülõire járó vagyok, naívan azt hiszem, hogy érdekli a pedagógust a véleményem...

Bili WC ülõke: mi is bilivel nyitottunk, és csak utána jött be a WC ülõke, sámlival stb. Sõt, mikor már bõven a wc-re jártak nappal, éjjel még akkor is ott volt biztonságnak a bili.

Ilcsinek hétfõ du kiesett a foga, amelyik hetek óta mozgott (felül). Rémesen néz ki szegénykém.

Mintha épp valahol indult volna valami kert, vagy csak álmodtam? Spenótfát valahol már hallottam (rokonságban), de nekem még nincs, de vonz a gondolat, egy évelõ spenóttal!

Jázminmamáról tud valaki valamit? Olyan rég nem hallottam róla!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
neked is köszönöm!

Iboly,
te kérdezted a spenótfát? Azt nem tudom, hol tudsz magot szerezni, de a termesztésérõl tudok egy pár dolgot. Melyik érdekel?

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok,

Ildi,
már értem anyámék miért nem jártak szülõire. Aktu tannéni mindig kapott egy névjegykártyát, hogy ha gond van a gyerekkel itt és itt lehet elérni õket. Gimibe már csak levelet írtak. A gimis ofõmmel a szalagavató bálon találkoztak elõször. Lehet, hogy igazuk volt?

Bili: nekünk ugye van (hála anyóspajtinak), klasszul lehwet bele Legot rámolni, meg istenien lehet püfölni vele a konvektort...

PM,
üdv újra körünkben! Petra is így tanult meg járni, egyszer csak rájött, hogy õ már ezt tudja.
Petrusnál most álltunk át másik hipoallergén tápszerre, két éves koráig azt kapja tej helyett, azután meg majd keresünk valamit 3-4 éves koráig, akkor meg megpróbáljuk a tejet.
Nem lehet, hogy azért sírdogál Panka, mert jön a fogacskája? Ahogy észrevettem, ezek a hátrafelé lévõ fogak sokkal aljasabbak, mint az elsõk voltak.
Gyerekfárasztás: Ma reggel kilenckor elindultunk az orvosi rendelõbe, 40 perc séta. Elhoztam a tápreceptet, szomszédos játszótéren 40 perc rohangálás. utána 40 perc séta haza. Utána ujját szopva bemasírozott a lakásba, be az ágyába (két rács kivehetõ), és mire megjelentem nála a gyümölcslével, már békésen aludt. Nem is értem...Mindez természetesen gyerekkocsi nélkül, mert hát már nagyok vagyunk, nekem meg nincs erõm azt is cipelni. Ebben egy gáz van, én is kitikkadtam, és bekúsztam az ágyamba.

Pele,
Párom tegnap mondta, hgoy rakjunk egy táblát Petra nyakába, adatokkal, plusz mobilszámmal. GPRS is felmerült, de aztán azt elvetettük. Vagy egy póráz, legalábbis egy Ariadné fonala...
Petra nem fekszik a földre, hanem állva nyújtott lábbal elõrehajol, és a fejét a földbe veri, és visít. Tegnap ugyanezt a kádban akarta elõadniKép, mert elvettem tõle a becserkészett vízkõoldót.

Iboly,
SOTE I. nõin szülök. Már nagyon szülnék...


Tegnap sétáltunk a gyeremekvasút környékén, és Petra nagyon elégedetten ücsörgött a földön, nézegette az ágakat, a kavicsokat, a fûszálakat (bogárról nem tudok), mire többen úgy reagáltak: szegény gyerek, ebben a szép ruhában itt ül a piszokban, és ilyen koszos dolgokkal játszik!
Áruljátok már el nekem, mit kellene csinálnia egy 13-14 hónapos gyerkõcnek a gyönyörû napsütésben? Ékszerbolt kirakata elõtt álldogálni? Vagy vallásfilozófiai kérdésekrõl értekezni?
Én éppen ráértem a gyerekemmel foglalkozni, és volt idõm rá, hogy megvárjam, amíg minden egyes kavicsot megvizsgál. Miért kellett volna tiltanom?

Lehet, hogy az ilyen okosok tartják szülõi értekezleteket...

megyek, viszem ki a gyerekem a koszbaKép

Sziasztok
madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok!

Már lassan 10 hónapja olvasom a topicot, de még csak ma lett saját netem,hogy írni is tudjak. Eddig a férjem kõkorszaki módon nyomtatva hordta haza a babanetet.Bocs a betolakodásért , de nagyon sokat segítettetek nekem (különösen Iboly). Magamról majd késõbb, igy is túl hosszú lettem.


Üdv,


Zsorka(aki azért névtelen,mert nem sikerült a regisztrációja)
Névtelen
 


Sziasztok!

Zsorka! Üdv itt és gyere sokat.
Írj részletesen magatokról.

Írtam délután a férjem gépérõl a munkahelyérõl és nem jött át. Ronda gép... Kép

Madárka! Még mindig 2in1. Milyen jó lesz majd a babakocsit is cipelni gyerekestõl és Petra után rohangálni KépKép Kitaláltad már hogyan csinálod? Ezek szerint te is csiniben viszed a lányod az utcára. Én is gyakran adok rá harisnyát kisruhával és utána mosom a feketeséget róluk. De kijön. Múltkor egy néni kioktatott az utcán. Éppen mondtam Lilinek viccbõl, hogy "hogy nézel ki kislányom, csupa kosz a fehér harisnyád" mindezt nevetve és a mellettem elsuhanó néni közölte, hogy a gyereknek az a dolga, hogy koszos legyen. De olyan szemrehányóan. Én meg mondtam, hogy én is így gondolom, de azért megjegyezhetem. Megengedi?

Mindenkinek köszi, aki leírta bilis és wcülõkés tapasztalatait.

Virág! Én is boldog szülinapot kívánok. Remélem a jókedv maradt és a pizza finom volt.

Andi! Büszke lehetsz Zsófira! Okos kislány. Én is szeretném, ha Lili ilyen önálló lenne majd.

PM! Nagyon szorítottam. Simán ment??? KépKépKép

Norcsi! Garutla a féléves kisfiadhoz! Boldog félszülinapot.

Évi, Adri! Én a helyetekben nem hagynám ezt az éjszakai keléssorozatot. Gondoljatok bele, hogy mennyire szüksége van egy 13 hónapos babának huzamosabb alvásra, hát még nektek. Szerintem legyetek kemények és meghozza a gyümölcsét, segítsetek nekik megtanulni aludni. Az, ha felkel 2-3x az oké, de hogy óránként szerintem megszokás. KépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok,
Ildi, nekünk is volt ilyen magatartásos tannénink, de a miénk csak úgy harmadik táján vadult be. Aki már elsõben így indít, sokra viheti ilyen téren...
Madárka, az én anyukám is csak akkor találkozott az ofõmmel, mikor direkt behívatta szegényt...De nem várta meg vele a szalagavatót...
Pele,ha Annipanni önérzetét sérelem éri, óvatosan lehasal, még óvatosabban a földhöz érinti a nóziját, aztán bömbölve feláll, és azt mondja: Bumm, bevertem orromat!!! :o)))
Madárka, szerintem nem a megfelelõ végén állsz a problémához. Az utcán és a néniken nem változtathatsz, a megoldás kulcsa tehát csak a következõ lehet: öltöztesd úgy a gyereket, hogy kivívd a nénik elismerését! Ekkor büszke szülõként ilyen megjegyzéseket zsebelhetsz majd be:
"Ez igen, ezt a kis utcagyereket a foszlott rongyaiban mintha a Jóisten is ide, az utca mocskába teremtette volna!"
Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Virág!BOLDOG SZÜLINAPOT!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
(számold meg Kép )

Mindenkinek minden jót és elõre is Boldog anyák napját vasárnapra Kép!

Sziasztok!

Balu mami
Balu mami
 


sziasztok!
Gerianiko! köszi az üdvözlést nagyon jól esett.
10 hónapos kislányom van, amikor született akkor keztem olvasni a babanetet.Veletek izgultam végig, ha gond volt a babáitokkal és veletek örültem pl. minden kibújó fogacskának és egyedül megtett lépésnek.


Üdv mindenkinek,


zsorka
Névtelen
 


Jaj, Zsorka! Én meg elfelejtettelek üdvözölni!
Na de majd most!
SZIA, ZSORKA! Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Zsorka légy itt üdvözölve!

Andi3, Gerianikó köszi. Ma elvittem a 6 hónapos státuszvizsgálatra, és 8400 grammot nyomott és 72 centi. És mikor kiderült hogy még csak szopik, akkor azért már pedzegette a dokinéni meg a védõnõ is hogy azért már igencsak de nagyon, de mégis, szóval erõltessem azt a gyümölcsöt. Én meg úgy vagyok vele, ha eszi, eszi, ha nem majd ráér még vele, hiszen nõ szépen.Kép

Viszont amitõl majdnem padlót fogtam az az volt, hogy az új homeopata doktornéni megnézte a nagylányomat, a szemölcseit amik a fenekén vannak már vagy fél éve az uszoda jóvoltából, és remekül elszaporodtak, szóval megnézte, és mondta hogy mitõl olyan piros a végbélnyílása, nem viszket-e. Mondtam hogy van hogy panaszkodik, meg a szeméremtest-viszketés is elõjön néha (nem akartam más szavakat használni), erre finoman közölte, hogy bizony ez cérnaférgesség!!!Fúúúúúúúúj! KépKépKépÉs hogy ez a közösségbe járó gyerekek 80!!! %-ánál van. Brrrr. Szóval mikor mondtam neki, hogy én akkorsem láttam ilyen állatokat a produktumában, arra mondta hogy ha már ott is jelen vannak akkor az azt jelenti hogy elszaporodtak szép számmal. Szóval egy a lényeg, hogy felírt valami tuti irtót, meg egy homeopátiás szert is kaptunk ami segít az irtásban. És a kisebbik lányomnak is kell szednie, mert õ is elkaphatta. (A pici állítólag e szempontból nem veszélyeztetett.) Egy szerencse van, hogy azt mondta hogy a gyógyszer belül elpusztítja és mire kijön a gyerekbõl már szétbomlik, úgyhogy nem látványos. Na ekkor egy picit fellélegeztem, de nyugodt egyáltalán nem vagyok. Volt valamelyikõtöknél ilyen? Fõleg ha ilyen gyakori! Azt hittem Virágék tetveinél nincs gusztustalanabb, de ez az!!!Kép Megnyugtatott még dokinéni, hogy egy orvos kollégája az ovis gyerekeinek félévente rendszeresen beadta ezt az irtó gyógyszert, mondván hogy úgyis megfertõzõdnének. Hát ez van, jaj, jaj de szenvedek a gondolattól is.

Na most már megyek nyugovóra térni, ennyi megrázkódtatás mára éppen elég volt nekem!

Puszi mindenkinek: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Norcsi
Hát nem irigyellek!! Hallani hallottam már ilyesmit, de viszont most jól 'megnyugtattál' mert mi Vikit egész pici kora óta hordjuk úszni, és Mimikét is szombaton akarjuk elõször vinni csecsemõúszásra.
Bánk viszont szép nagy babóca lettKép

Nálunk is hasonló a helyzet, attól függetlenül milyen ruhában van Viki, képes egy perc alatt úgy kinézni, mint egy kis röfikeKép Ha meg nekiáll homokozni, csak hajmosás segít göndõr fürjeinKép
De így néznek ki jól. Gondoljatok bele, az nagyapám mindíg azt mondta minnél koszosabb egy gyerek játék közben minnél több homokot képes megenni, annál egészségesebb lesz. Talán van benne valami. A férjem megkérdezte a gy orvosunkat mikor Viki nekiindult a világnak saját lábain, hogy nem-e lesz baj ha megeszi a homokot, azt felelte a kisöreg, hogy 1 éves korig egy kg a gyerek homokadagjaKépKépKép A férjem mindig azt mondogatta, hogy Õ bizony soha sem homokozott... vajon anyósom miért emlékszik másképpen??KépKép
Viszont ha apával megy ki játszani Viki, valahogy az áttlagosnál is koszosabb lesz. KépKépKép

Virág
A spenótfa engem is érdekellne, ha lesz egy kis idõd, írd le nekem is..köszi.

Zsorka
Üdv itt, én is csak a napokban kezdtem ide írni-olvasni olvasom egy ideje- de tetszik nekem nagyonKép

Noémit hétfõn mértem 14 hetes volt aznap és 6950gr 67cm...
hát ezért zsibbad el a karom büfizéstetés közbenKépKép

Bilizést Vikinél most 'tanuljuk' mi is. Ha nincs itt egy kisbarátnõje sem, akkor nincs már gond, de ha itt van valaki, eljátsza a pisit. Viszont nagydolog már nem szokott pelusba kerülni. A wc ülõkét most próbálgatja, hiszen azt látja hogy mi ida járunk.

Mindenkinek csodaszép napot!!

Pusssszancs
Hajni
0611viki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?