Új privát üzeneted érkezett!

villes!

Köszi a meghívót, már kutakodom ezerrel! Kép

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Hú, sehol senki...Karácsonyi láz van, látom...
Mi is arra készülünk ám Kép Azért is nem írok semmit, sajna. Ma pl a mézeseket díszítjük a lányokkal. Irtóra élvezem, le is fogom fényképezni Nektek.

Pviki
Már egész héten írni szerettem volna Neked Kép
Örök hálám a mézesreceptért!!!!!!!!! Annyira fini és annyira puha!!! Életemben nem találkoztam hasonló recepttel és annyira köszönöm!! Eddig a betonkemény és a közepesen kemény mézes, az, amit össze tudtam hozni, ezért inkább dekorációnak használtuk őket. De most ezek annyira finomak, már a sütés után is puhák voltak Kép Szóval aki keres egy szuper-fini és szuper-puha mézest, az vésse fel ezt a receptet!!!
Vezso
vezso
 
 


Virág, Timurr, Patri, Weszter: Köszi a drukkokat Kép Nem tudom hogy sikerült, azt se hogy pont mikor lesz eredmény, de reménykedem.

Ildi: Nagyon ügyes Marcika! Kép Gratulálok!

Connie: Én főzőlével higítok, lusta vagyok fejni. A spenótot nem szabad egyedül főzőlével higítani. Amúgy szerintem nem ízetlen a kajájuk így....
jók a képek! Kép

Weszter: Köszi az sms-t Kép Gréti keveset alszik. Éjszaka 8-9 órát, napközben változó. Tegnap pl. 2x fél órát aludt. Van hogy alszik 2x 1-2 órát is. az a csúcs. Átlag 12 órát alszik egy nap.
Nem megyünk mi sem minden nap sétálni, de igyekszek azért. Mi ötödiken lakunk és nincs lift Kép
A kocsiban hátul ülök a Grétivel ha hárman utazunk. Fel se merült, hogy előre üljek Kép Szeretem nézni ahogy alszik, vagy nézelődik vagy bármi, meg úgy jobban biztonságban tudom őt. Bár ez hülyeség, de nekem így jobb. Ha 2-en megyünk, akkor Gréti mellettem ül az anyósülésen.

Lorca: Miért nem egészséges az olíva?
Gréti ugyanannyit szopizik mint eddig, és igény szerint. Függetlenül attól, hogy mikor szopizott, délben adok neki szilárdat. Tegnap pl. 11-kor szopizott, délben evett 180 gramm alma-répát, és 1-kor megint szopizott. Aztán meg 5-kor volt a következő szopi.
Éjszaka ébred mostanában, de nem az éhség miatt, mert magam mellé veszem, szív a ciciből 2-t és alszik is tovább. 1-2x ébred, de rögtön el is alszik utána.

Cerzsebet: Mi egy szobában alszunk Grétivel születése óta, és kb. fél éves koráig átaludta az éjszakát ébredés nélkül. Mostanában ébred, amióta látom rajta, hogy különben is nagyon anyás lett.
Viszont most jó volt az éjszakánk. Gréti fél éjfélkor aludt el, és reggel 7-kor ébredt, akkor szopizott és aludt még fél 10-ig. tök jó volt Kép

Vizimano: Jót nevettem rajtad Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 

 
 

Bea,
Nem tudom miért nem ajánlatos az oliva, könyv ítra. Mivel mind mást ír, megnézem azt, amiben többnyire egyetértenek. Ha találok olyan könyvet, ahol a nagyátlagnak megfelelően nem ír hülyeséget, akkor ami új, annak jobban hiszek. Ezt két könyvben olvastam, nem adtak magyarázatot. Egyik sem orvosi.

Alvás: Nati kb 1m-re alszik az ágytól. Van két ágy a szobában, ha nagyon gáz az éjszaka, apuci áthúz a másikba, Nati velem alszik. Ha rosszabb, fogja a párnáját és a takarót és megy a másik szobába. Mondjuk ez ritka, az első hetekben volt csak jellemző. Amíg éjszaka kel, addig marad, a gyerekszoba meg jól elvan. 7kor kezdődik az esti program. Fürdés, evés, alvás. 8kor, ha nem alszik, szépen otthagyom és álomba dünnyögi magát. Mindezt a franciaágyban, mivel 10/11ig többször felkelhet és akkor én csak odafekszem mellé, cici szájba és hamar visszaalszik. Mivel az ágy a miénk, akkor átrakom, ha nem kelt fel, akkor is megetetem egy kicsit, reménykedve a hosszabb éjszakában.Ha szerencsém van egy félálomban brummogott natinatinati visszaaltatja. Már csak ezért is van a mi szobánkban. 7-9 között kel, addig 1-3x ébred pár percet eszik és durmol tovább.

Skinga,
Köszi, aranyosak a gyerkőcök a képen.

Connie,
A lakótelepen laktok a villamosnál? Akkor tényleg elég közel vagytok.Kép Az jó!

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy jelentkeztek a régen eltűntek is.Kép

Skinga,
Ez nem ér, beteszel ide egy karácsonyi üdvözlőt, és több egy szó se!!

Jégvirág,
Hát én se a kajába lapátolom a sót.Kép A spenót főzőlével má' meg mi a baj? Meg az olívával? Máshol meg pont azt olvastam, hogy olívát adjak neki, ne napraforgóolajat. Grrrr....ezek közt nem lehet eligazodni!


Lorca,
Igen, a lakótelepen a villamosnál.Kép
Gyerekszobát mi át fogjuk rendezni kicsit, játszószobának, meg a nagyszülők ott fognak aludni, mikor jönnek hozzánk. Egy darabig még nem fogjuk áttenni Ákost. Később meg vsz. csak egy matracot veszünk neki, nem a kisággyal megy át - barátainknál láttuk, sztem nagyon praktikus, majd kap ágyat, ha nagyobb lesz, és nem gurul le róla.

KépKép
connie
 
 


Connie: Olívát én se tudom miért nem jó, Lorca mondta. Én ma vettem olívát, mától azt adom neki. De majd még rákérdezek a védőnőnél. Viszont nekem ő mondta, hogy nyugodtan adjak neki napraforgóolajat, nem kell flancolni.
A spenótot se tudom, de ezt is a védőnőm mondta, már nem emlékszem mivel indokolta.
1-2x én is tettem a vízbe pici sót, aztán beszélgettem egy olyan anyukával aki nekem mérvadó, és ő mondta, hogy nem kell só. Aztán ahogy olvastam és figyeltem, rájöttem, hogy a legtöbb helyen azt mondják, hogy más a kicsik ízvilága, mint a miénk, blabla...nem kell só. Azóta nem sózok.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám, ennek köszönhetem, hogy SIkerült a vizsgám!!!!!! Nem sokat aludtam, hajnali 5-ig olvasgattam, de megérte.......

Már nagyon hiányoztatok, egyenlőre ezt az oldalt tudtam átolvasni, sztem ez így is fog maradni, de én is megpróbálok pár dologra válaszolni!

Körkérdésekre:
Nálunk az alvás úgy néz ki, hogy reggel 8 körül nyílnak ki Fürtös szemei, elcsacsog a kiságyban és a rácson keresztül figyeli, hogy anya és apa mikor hajlandó már őt észrevenni..Kép Amúgy mi születése óta egyszobában alszunk Manóval, ő a kiságyában mi pedig egy folyton nyikorgó, nem túl nagy franciaágyban. Bármikor ha megszoptattam én igyekeztem visszatenni a kiságyába, féltem nehogy apája véletlenül ráfeküdjön, vagy ha kívül aludt, nehogy leguruljon. Ha nagyobb lenne az ágyunk, valószínű én is otthagytam volna többször magam mellett szopi után.
Na visszatérve, reggeli 9-kor, utána ha nagyon hisztipók a gyerek akkor visszaaltatom egy jó félórára. Dél körül levisszük sétálni, a szabad levegőn durmol 1-2 órát, 2-3 körül du. ebéd, általában 5-6 körül estefele még szokott egy fél órácskát szusszanni, de ha 6-ig nem jön ez össze, már nem is erőltetem, mert fél 7 fürdés! Aztán 9-10 körül kezdődik az esti cirkusz, ugyanis anya mindenáron azt akarja, hogy ez az energiabomba, izgő mozgó, aktív, egyáltalán nem álmos kisfiú elaludjon. Egyre nehezebben alszik el, szopi után ott forog, pörög a nagyágyon mellettem, szoktam neki énekelni, akkor ő is dúdolászik, játszik a kezemmel. El sem tudom képzelni, hogy valaha majd úgy fog elaludni, hogy mese után, be a kiságyba, villany leólt és szépen, mint a mesében elalszik .....?....nagyobb gyerekes anyukák, ez hogy is van?? Van ilyen??Kép

Só: én egy icipicit szoktam tenni, pl. ha burgonyát főzök, a vízbe szórok egy nagyon keveset. Cukrot csak a sóskába szoktam egy pici kanálkával. Én felváltva használok napraforgó és olíva olajat, nem hallottam, hogy olivát ne lehetne..?...
A spenót főzőlevét én is úgy tudom, hogy le kell önteni és csak a levelet felhasználni..!!!

Séta: nálunk mindennap van, ha esik, ha fúj, ha havazik, ha süt a nap, ha vénasszonyok potyognak akkor is, mert már kiskora óta a hosszabb napközbeni alvását csak kinnt hajlandó művelni, ezért ez már megszokott rituálé, hogy dél körül irány a sétálóutca. Amúgy a dokim azt mondta, hogy ha nem lázas nyugodtan mehet télen is kinnt a szabadban az alvás, semmi gond nem lesz. Én néha úgy félek kivinni ilyen hideg időben, pedig tudom, hogy nem fázhat, jól fel van öltöztetve+bundazsák+kocsivédő...

Nálunk 99.9%-ban én vezetek, mindig is így volt, de pláne most, hogy megszületett Fürtös. Én csak akkor érzem magam biztonságban, ha én kezelem a gáz és a fékpedált..Kép Nem tudom miért van ez így, de szerencsére a férjem elfogadja, ő nem rajong a vezetésért, én viszont annál inkább!!!!!! Ha 3-an utazunk, Boti hátul ül apájával, ha viszont gyerkőccel megyek valahová, akkor elöl ül melletttem. Imádok vezetni!!!

Lányok!
Kérdésem lenne: akik már adtok a babáknak túrót, hogy adjátok? Áttöritek szitán és úgy bele a kajába? vagy csak simán belekeverítek? Fürtös valahogy nem kedveli a szemcsés, dolgokat a szájában, múltkor reggelire kapott eper+alma+banán csodát és tettem bele neki szitán átnyomott tehéntúrót, na elég nehezen ette és a végén megajándékozott egy helyes kis rókabébivel..Kép elég gáz helyzet volt, ez volt az első, de sztem nem az utolsó...Kép szegény ő is úgy megijedt, alig kapott levegőt és csak sírt, sírt...Kép
Szóval, hogy tudnám én azt a túrót úgy belecsempészni a kajájába, hogy nem legyen szemcsés? Amúgy a védőnő szerint nem igazán jó, ha nem eszi a picit +darabosabb" kaját....én még mindig turmixolom neki a főziket, lehet ez a baj? Ti hogy csináljátok? Villával ?
Próbálok neki kiflicsücsköt és bulátát adni amit rágcsálhat, a kis kezébe foghat, hátha megszokja és akkor nem fog öklendezni minden egyes pici darabkától.....

Connie!
Nagyon jók lettek a képek, édes Ákos a nagy szemeivel!!..Kép

Vezso!
Utólag is Boldog 9 hós szülinapot Rozi babának!
Régen írtad, hogy miket eszik, ha van időd leírhatnád, hogy most miket szokott!!! Néha olyan ötletszegény vagyok, állandóan azon agyalok mit kéne csinálni a gyereknek ebédre...
Gratula a 2. helyhez, nagyon ügyi vagy!!! Minden elismerésem, hogy ennyi mindent tudsz csinálni egyszerre!!!!!

Kriszta!
Ti is édesek vagytok Flórával a képen!!!!KépOlyan cuki, ahogy ott áll!!!!!

Jelentem, meggyógyultunk, szóval most már nagyon úgy néz ki, hogy kedden mi is megyünk a talira!!!!! Annyira várom már, rég voltam társaságban!!!

Ne haragudjatok, ha mindenre nem tudtam reagálni, de most mennem kell aludni, mert jojóznak a szemeim...Kép

mindenkinek jó éjszakát

üdv.

kingu
cica29
 
 


Hát, itt: http://www.iboly.hu/faq_first_solids.htm is az van, hogy minimális cukor, só mehet, ill. ki lehet nekik venni a családi ételből (pl. húslevesből én adtam neki répát meg húst), és a Sződy Judit is ugyanezt mondta. Meg hogy az tévhit, hogy nem szabad ízesíteni, ami főleg azért terjedt el, mert a boltik bébiételek ízetlenek (ezt nem tudom, mert csak gyümiset vettünk eddig), meg hogy nem is kell olyan folyósra csinálni a kaját, mint a boltiak.
Na mindegy, ez is olyan, mint az altatás, hogy úgy csinálhatod, ahogy akarod, mert úgyis mindenre találsz irodalmat, amivel alátámaszthatod.Kép (Ezt az elméncséget vhol itt olvastam egy hsz-ben a babaneten, nem saját.Kép).

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Skinga: írjál többet magatokról, lécci!

Kingu: Nagyon nagy gratula a vizsgádhoz! Le a kalappal előtted.
Sajna a túróhoz nem tudok hozzászólni, mert mi egyetlen egyszer adtuk csak, és akkor rögtön kicsapta a lány száját, így én tejtermékkel nem kísérletezem még egy jó darabig.

Képzeljétek, Flóra ma este rájött, hogyan kell ülésből kapaszkodás nélkül felállni. És mivel tudja, hogy gyakorlat teszi a mestert, vagy 220szor el is gyakorolta utána Kép

Én nagyon pici sót mostanában már teszek a főzőlébe pl. krumplihoz. Cukrot nem adok neki, mert a gyümiket én így is elég édesnek találom.

Connie: odaért már a csomag? már régen meg kellett volna kapnod, de én sem az amerikai, sem a magyar királyi postában nem bízom már. De rossz lenne, ha keddig nem érne oda Kép

Teljesen off, de ki kell dühöngenem magam: képzeljétek, november 14-én utaltunk pénzt haza. Volt még tartozásunk a kőműves fele, és a szüleimnek, anyósoméknak is jöttünk még pénzzel. Aztán csak telt az idő, telt az idő, és a pénz csak nem akart odaérni. (Korábbi tapasztalatunk az volt, hogy 2 hét alatt hazaért a pénz.) A papám naponta ment rákérdezni a bankba, de azt állították, hogy semmi. Aztán mi is elkezdtük erről a végéről birizgálni a dolgot, és kiderült, hogy a pénz már vagy 2 hete átment a k&h-hoz. És lássatok csodát, miután mi sem hagytuk annyiban, és a mi bankunk bankközi lekérdezést kért, hirtelen megjelent a pénz a szüleim számláján. A legbosszantóbb az, hogy közben annyit romlott a dollár, hogy vagy 30000 forintot buktunk a dolgon. Azt tervezzük, hogy írunk panaszt valahova, csak nem tudom, merre lenne érdemes elindulni. Ha mindenkin csak ennyit nyer a bank, akkor is szép kis summa. Brrrr.

Vizimanó: köszi a képkeretes oldalt! Letöltöttem, és csináltam egy halom képet azóta.

Vezso: örök hála a narancsos almalekvár receptjéért! Isteni finom lett! El is készítettem a karácsonyi ajándékokat: babakajás üvegcsékbe öntöttem, tettem rájuk névreszóló karácsonyi matricát, majd a kupakra szabtam piros kockás anyagot. A kollégák, szomszédok kapják ezt.

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Kép
Jó reggelt! KépKép
Pvikinek köszönhetően ezeket a mézeseket sütöttük, és dekoráltuk KépKép
Szeretettel küldöm Nektek így virtuálisan. Kép
Vezso
vezso
 
 


Kép
Rozibaba a fürdőszobában vidámkodik Kép

Nebula
Szívesen!!!!!!! Látod, jól tudunk recepteket csereberélni. Kép
V.
vezso
 
 


Kingu KépKép
Ok,persze, hogy leírom, miket eszik, de most megyünk a szállodába termálvíz-fürdőre, meg kajálni, majd kb 6-kor leszek du.

V.
vezso
 
 


Sziasztok

Bocs az eltunesert de semmi idom sincs +esti netelvonon voltamKép
Nebula a PSZÁF-nél lehet panaszt tenni /www.pszaf.hu/ de csak levelben, utana akar ki isvizsgaljak.

Ildi nagy nagy gratula MArcipan nagyfiunakKép Kép
Remelem nalatok minden ok otthon.

Connie allati jok a kepek en akarok ilyetKép Kép

Babakaracsony nagy baj ha a torpicseknek en nem jatekot hanem hasznalati targyat vettem? , egyszeruen semmi jatekra nem fogott el az ihlet, hogy ilyen koru babanak kell e esetleg meg csorgo stb stb.

Hisztikerdes huu nalunk allati nagy hiwsztik vannak pl amikor be akarom rakni a jarokaba total hatrafesziti magat es nem tudom leultetni, ha pedig megis akkor a labaval "rugdalozik" annyira eszre lehet venni, hogy anyajat akarja manipulalni, hogy az nem igazKép
Mostanaban kezdek az erom vegere erni egyszeruen nem birom az ejszakai 3-6 keleseket,+ visszaaltatas, elviselhetetlen vagyok, foleg amikor kapom az okos tanacsokat ne szoktassam magam melle a gyereket stb apamektol /veluk 6 eves koraig aludt a hugom/, mintha barkonek is lenne koze hozza...
VAlaki meg tudja mondnai, hogy az ekcema milyen kulsore?? VAn Csipet hatan ket szaraz enyhen pirosas folt a "szarnya" /lapocka/ alatt es nem tudom eldonteni mi lehet gyerekorvoshoz nem jutok el keddnel elobb hetfon, megyunk vizelet es vervizsgalatra valoszino le van a kukaca tapadva+ vasszint ellenorzes.
MEgijedtem nem e glutenallergias a gyerek tegnap elott bevert egy kiflit tegnap ketszer nyaktol tarkoig osszekakkantotta magat.
Sztem hulyeseg, hogy minimalisan nem lehet izesiteni a torpek kajajat ok is szeretik a nem vizizu kajat es lassuk be par kaja so esetleg cukor nelkul eleg szar izu foleg ha az ember vizzel higitja, nalunk a fokhagyma nagyon meno imadja a fiamKép Kép
Mozgasrol annyit allunk ulunk lepegetunk kuszunk hason mindenfele ami nem biztonsagos egyre kevesebbet esunk, rajott a dohanyzoasztalnak nem csak egy oldala van es a masik oldalon csomo dolgot lehet huncotkodni ill mekorra poen dohanyzo asztal alatt felallni....
Seta en szegyellem magam de ha szar az ido kis em mozdulok a lakasbol...
Gratula a nevnaposoknak /Valér/
Ill a hofordulosaknak is.


Kép
vaktyuk
 
 


A Lenyeg van egy 74-es rozsaszin kezeslabasom van rendesen laba plussz kesztyuje nagyon jo minosegu csak ugye nekunk nem jo erdekel valakit akik a talira jonnek?


Kép
vaktyuk
 
 


Vezso,
Ezek a mézesek gyönyörűek!
Idén nem sütök - most ilyen világlustái karácsonyunk lesz - de szoktam készíteni karácsonyfa díszeket, és magokkal meg szegfűszeggel, szegfűborssal diszítem, de azok nem szoktak ilyen szépek lenni.
Rozi nagyon ügyesn áll, és milyen kis csini.

Kriszta,
jaj, akartam is már írni pénteken, hogy a csomagnak még se híre, se hamva.KépKépKép
Ez felháborító, amit írtál, az utalásról. Sztem se hagyjátok annyiban.

Réka,
ja, vízízű krumplifőzit simán nem ette meg Ákos, mondjuk nem is csodálom, bleee...Én olyat főzök neki, ami sztem is finom.

A fotósunk: www.gacsadi.hu, itt van név, elérhetőség, meg azt hiszem a portréknál más babák fotói is.

KépKép
connie
 
 


Vizimanó
Légyszi dobj nekem egy emailt,az utolsó elveszett amit ítál és a címed sincs megKépMegint újra kellett telepíteni mindent,elveszett az összes email és kép,programok,mindenKépÁkos képeket is kérem újra jó?KösziKép
Vendég
 


Sziasztok!
Itt vagyok picit a párom gépén, a munkahelyéről írok.
Mindjárt visszaolvasok jobban, de azt látom, hogy az babakaja-ízesítés is szóba jött. Jómagam sokat dilemmáztam a són, amikor elkezdtük a hozzátáplálást. Most azt csinálom, hogy picit sózok főzeléket, húsos ennivalót,valamint használok zöldfűszereket, hagymát (fokhagymát is). Viszont cukrot nem teszek a gyümölcsös ennivalókba. Van olyan étele, ami tartalmaz cukrot, amit készen veszek (akár pl bébiétel utazáshoz), de a babapiskótában is van pl. Leteszteltem, hogy egyértelműen jobban eszi az ízesített ételt. Sőt, ugyanazt az ételt só nélkül adva egyáltalán nem eszi meg. Kipróbáltam többször is.
A főzelékekhez joghurtot, túrót és olívaolajat is szoktam tenni (nem mindet egyszerre, attól függ), sőt sajtot is, és már adtam tejfölt is többször. Úgy kb egy evőkanállal olyan 4 dl elkészült ételbe. Hihetetlen jó étvággyal eszik mindent.
Pépesítek, de hagyok darabosabb részt is az ételben, mert szeret rágcsálni. Iszik sokat, szimpla vizet, vagy préselt gyümölcslevet.
Egyre választékosabb ételeket eszik, sokszor a mi ételünkből veszek ki neki, még azelőtt, hogy jobban sóznám azt az ételt.
Szóval mi így csináljuk, kb ahogy Connie írta.

Vaktyúk
Sajnálom, hogy nem tudsz többet pihenni, az éjszakai alvásra gondolok...Jól összefoglaltad, miket tud a fiad már, a kis csibész Kép
Sztem jó használati tárgy is ajándékba. Kép
Hú, jó lenne az a kezeslábas, csak Ro már egy ideje 86-os ruhákat hord, a hossza miatt kell ez a méret már.
V.
vezso
 
 


Maja imádja a házi kosztot,főztem neki pipiből,kevés sóval húslevet,nem kellett neki,bezzeg a normális húsleves az nagyon fini neki.

Vezso
Roizka gyönyörű,a mézesek is,én meg sem merném mutatni az enyémeket.Nagyon kedves vagy Kitty cica ügybenKépMeghálálom megígéremKép

Nebula
sajnos ismerős a helyzet,de hiába reklamált a család érdekelt része,kiröhögték,sajnos megtehetik

Vaktyúk
Csipet megevett egy kiflit?de édi lehetett Kép

Kingu
nagyon örülök,hogy sikerült a vizsgád,remélem már jobb a kedved,hisz jön a karácsony

Na most nekiállok a képeket,progikat visszarakni


Juszti ma jön hazaKépKépKépKép
Vendég
 


Connie
Köszi a dicséretet, aranyos vagy. A mézesek finomak is, kár, hogy az illatuk nem megy át... Kép Tettem rá olyan csillogós cukorgyöngyöket, olyan kis ékszerek lettek így.
Már össze is csomagoltam jópárat ajándékba. Vigyek Nektek is kedden?
Ákos is nagyon helyes a Gacsádi képeken, jól el van találva a pillanat Kép Egyébként is olyan jó arca van Ákosnak Kép
V.
vezso
 
 


Timurr
Örömet szeretnék okozni kittycicával, remélem sikerül Kép Köszönöm a mézesdicséretet Kép Igazából azért tettem fel, hogy aki szeretne mintákat lekoppintani, így meg tudja tenni. Én is innen-onnan szedtem össze, párat meg kitaláltam. Na, megyek átöltöztetem Rozit, mert ő is megy le a medencébe pancsizni. Remélem még jó rá az úszós Huggies.
Megpróbálok majd képeket csinálni és este felteszem, ha sikerül.
V.
vezso
 
 


Anyukámtól ismét megkaptam az önbizalomerősítő löketet. 1: Minek szoptatsz, az már szinte víz! 2: Meddig akarod ezt még folytatni?! Szerintem nincs semmi gond a tejemmel, és addig, amíg akarja. Akár az óvodáig is. Erre már fennakadtak a szemei, mondván, hogy csak én vagyok ilyen dilis. Tényleg? Vagy vannak még rajtam kívül is? Én nem fogom erővel elválasztani.

Connie,
Én írtam, hogy találsz magadnak megfelelő irodalmat. Kép Hiszek is benne, hogy csak keresni kell, valaki nyomtatásban is egyetért. Amiért én nagyon cukor és sóellenes vagyok az az, hogy Nati megeszi így is. Anyatejben minden megvan, biológiailag úgy tudom, nincs rá szüksége. Cukorra tuti. De ez csak rám vonatkozik, nem mondom, hogy nekem van igazam, nincs Igaz Út. Néhány dolog a mai élelmiszeriparban felháborító. Ezeket próbálom kikerülni. Tudom, miért eper ízű a fagylalt, de attól még én ezt szeretem. (Egy ausztrál fa fűrészporából nyerik ki az aromát) Nincs meg a választási lehetőség valójában.
A matrac jó ötlet. Arra rá tudok feküdni egy szopi erejéig, ha kell, nem kell kivenni. persze, ha még akkor is van szopi. Rácsot én valószínűleg az ajtóra fogok szerelni. Jó nagy járókája lesz. Csak még nem bababiztos a szoba. De Nati se jár még.

Cica,
A túrót úgy tudom, át szokták törni szitán. Még nem próbáltam. Hogy mikor fogadja el a darabos kaját, szoktatás kérdése. Nati 5 hónaposan kapott egy nagy banánt. Gondoltam elszopogatja. Fenét. Egy jó nagy darabot leharapott (fogatlanul), kicsit tartotta a szájában, nyelvével nyomkodta, majd zsupsz. Kolléganőm egy éves koráig csak szoptatott. Babó 14 hónapos korában még öklendezett az ekkora OOO krumplidarabtól, ami a bébikajában volt. Mennyire hagyod egyedül enni? Ha pl szereti a párolt almát, az nem száraz és pici kockacukor méreteket remekül be tud manőverezni, ha szereti. Nálunk az egész hámozott alma a nyerő, kisebbeket még nem tud megfogni. Jó érett és kicsit belerágok a közepébe, hogy be tudja akasztani a szájába.

Nebula,
Van egy közös ismerősünk Kép Angol szakos voltál?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca,
Jelentem, én is ilyen dilis vagyok.Kép Bár én mindenkinek azt modnom, hogy másfél-két éves koráig szeretném szoptatni, így békén hagynak.Kép
Cukrot én sem teszek az ételébe, sztem a gyümik finomak és elég édesek így, hozzáadott cukros bébikaját is csak sárgabarackot kap, az kicsit hajtja. Nekem elképzelésem sincs, mi lesz, ha majd ehet mindent, mert egy csomó kaja egészségtelen, amit mi felnőttek eszünk, tele egy csomó vegyszerrel (gondolok itt pl. a felvágottakra, csokira, eperfagyira), sokszor nem is tudom, mit ehetnénk helyettük. Pedig ezek jó drágák is még ráadásul. És ahogy írtad, nem nagyon van választási lehetőség. De azért a sót nem veszem ezekkel egy kalap alá, legalábbis módjával alkalmazva, én a saját kajánkba is keveset teszek, csak amennyi ahhoz kell, hogy az étel saját ízét kihozza.

Képzeljétek, én a wiwen egy darab ismerőst sem találtam, a fórumos ismerősöket kivéve. Kép

Lassan fel fogok mászni a falra a hétvégéktől. Tegnap a férjem 2,5 órát aludt délután, ma 2,5 órát volt a Metróban bevásárolni, főleg mert a sógoroméknak onnan vesszük a kávéfőzőt, most megint alszik. Éjjel, meg mikor mi alszunk, akkor dolgozik, meg olvas stb. Mekkora változatosság ahhoz képest, mikor itthon sincs...Akkor semmi horkolást nem hallani.Kép

Na megyek, úgy hallom Ákos felébredt.

KépKép
connie
 
 


Hello
Virág
Hát úgy látszik, akkor szerencsés vagyok, hogy a lányom jól alszik. Kép
Connie
Szonja amúgy nem alszik( allhat) v.mi mélyen, mert van hogy végig énekli az éjszakát (álmában), van hogy néha felsír.És csak úgy alszik jól ha tök hideg van (19-20°C) a szobában, ha megy a radiátor nem érzi jól ,agát. Ebben nem az én génjeimet örökölte. És általában akkor kel, amikor az apja megy lefele a lépcsőn, pedig annyira oson hogy csak na. Tehát ezért gondolom hogy ha velümk aludna lehet hogx éjszaka is kelne. Az apja horkol mint állat.Kép
Vezso
Nagyon guszták a mézeskalácsok. Én ilyennel meg sem ptóbálkozok: Kiderülne mekkora csőd vagyokKép
És nagyon szép Rozi is a kád mellett.
Szonja is mindenhol feláll. Legujabban akompjába szeretne megkapaszkodin, ami ugye jellegéből adódóan gurul. Így viszi a lányt is a lendület. MA akkorát koppant akis feje hogy nekem fájt. Kép De anyukám megnyugtatott hogy lesz ez még így se Kép
Körkérdés
Karácsony nálatok hogy fog zajlani? Vendégek jönnek, vagy ti mentek?
Mert áll. nagy havazás lesz,és őszintén nem nagyon akarnám kitenni Szonját annak hogy beragadunk a hóba az uton. De ha nem megyünk az anyósom annyira ki fog akadni, hogy csak. Szerintem amilyen buta(bocs, de tényleg az) nem értené meg hogy nem ellene van, hanem a Szonja érdekében. Amúgy kb 50km-re laknak.
Connie
wiwen egy db ismerőst sem találtam én sem. vagy nem kerestem eléggéKép
hello
cerzsebet
 
 


Connie,
A wiw-en én találtam néhány ismerőst. Meg van közös ismerősünk Nebulával. Jót vigyorogtam rajta. És amitől féltem, megtalált az első tanítvány. Azért egy kicsit boldog is voltam tőle, mert olyan talált meg, akit nagyon is kedveltem. Ma ismét a sulinosztalgiámat élem.
Ha megnyugtat, apuci most itt is alszik. Nati a galéria alatt nyomja, apuci a másik szobában, én meg itt irogatok. Jó kis családi kör.

Cerzsébet,
Nálunk is van horkolás ezerrel, az nem zavarja kisbékát. Bezzeg ha megpróbálok lelécelni és megnyikordul a parketta! Igaz, nálunk soha nincs csend. A madarak csiripelnek, a halak lélegeztetője durmol. Ezt szokta meg.

Kép KépKép
lorca
 
 


Dóri,
Igen küldjél képet Kép

Angéla
angéla
 
 


Sziasztok,
most csak gyors leszek, aztán jövök még, amint időm engedi.
Szóval: ha van köztetek valaki, aki gyűjti a DM-es pontokat a kisfüzetben, és még be szeretné idén váltani - december 31-ig tart az akció - , az írjon nekem egy mailt a postacímével, mert nekem van 3 fölösleges darabom. Már nem fogok új kuponfüzetet kezdeni, de a pontot nem dobom ki, hátha valamelyikőtöknek ennyi hiányzik a 15-hözKép. Szívesen elküldömKép.

Puszi: Zitmi
zitmi
 
 


Zitmi
Igen, nekem egy hiányzik. Nem tudom, hogy dec. végéig fogok-e még dm-ben vásárolni. Ha el tudnád hozni kedden, azt nagyon megköszönném.

Vezso
Gyönyörűek a mézeskalácsok. Csendben irigykedem. Én ma du sütöttem egy újabb adagot és teljesen el vagyok kenődve, mert a szuper finci, szuper finom mézeskalácsok se nem finomak, se nem puhák. Nem tudom, mit rontottam el, a múltkori olyan jól sikerült. Azt hiszem, kicsit kevés mézet tettem bele. Pedig már ooyan büszke voltam magamra, hogy én is tudok jó mézeskallácsot sütni.

Én is szoktam pici sót tenni a főzőlébe, de nem mindig, inkább, csak amikor eszembe jut, cukrot vizsont nem. Egyébként nem tudom elképzelni, mi baj lehet az olivával. Nekem is a védőnő mondta, hogy használjak olivát vagy maragarint. Én például olivát sokkal szívesebben adok a gyereknek, mint margarint, ráadásul mi azt nem si szeretjük. De nincs is hozzá sok bizodalmam, szerintem sokkal jobb és egészségesebb a vaj.

Eszter
A Hagyományok Háza már harmadikéve szervez egy nép- és honismereti versenyt általános iskolásoknak. Két típusú feladatlap van. A Forgószél és a Garabonciás. Az egyik adott témakörben tartalmaz kérdéseket, feladatokat (pl. keresd ki a Néprajzi Lexikonból az egyik szócikket és annak alapján válaszol a kérdésekre). A másik nagyobb gyerekeknek szól, ők egy kérdéssor alapján adott témában (idén leányélet, legényélet a téma)végeznek gyűjtést, és ennek alapján írnak egy fogalmazást. Én nagyon jó dolognak tartom ezt, és egyre több iskola és gyerek csatlakozik hozzá. Idén jó sokal jelentkeztek határon túlról is. Sok jó munka született. SZóval ez javítom már a kezdetek óta. Legalább végzek egy kis szakmai munkát is.
Remélem, neked jobban sikerült a második adag mézeskalács, mint nekem.

Kingu
Gratula a vizsgádhoz.

Bea
Biztos a tied is sikerült.

Connie Nebula, Vezso
Jók a képek.

Képzeljétek, tegnap voltunk Betlehemes Találkozón a Fonóban. Dóra nagyon élvezte. Én azt hittem, meg fog ijedni a sok subás pásztoról, a hangos énektől, de nem. Nagyon érdeklődve figyelte, egyáltalán nem sírt. Volt egy csomó ismerősünk, akik megcsodálták Dórát. Úgyhogy nagyon jól éreztük magunkat.

Jó éjt mindnekinek, már elég késő van.
pviki
 
 


Sziasztok!

Vezso!
Gyönyörűek a mézeskalács csodáid!!!!!!Kép olyan ügyi vagy..Kép
Képzeld tidzta lázban vagyok, holnap hagymás-sajtos muffint fogok sütni és annyira szeretném ha jó lenne!!!.... a múltkori kakaós muffinom elég pocsék lett, talán jó lett volna ágyugolyónak, valamit piszkosul elronthattam..Kép ja és a tésztája olyan száraz, fullasztó volt, hogy 1 muffinnal kb. 1 liter vizet kellett volna inni a túlélés érdekében...Kép na szóval mitől lesznek a muffinok olyan lágyak, puhák, omlósak????
Rozi baba nagggyon cuki, milyen szépen áll!!!!! ügyes kislány!!!

Lorca!
Hát én azt is próbáltam, hogy szitán átnyomtam a tehéntúrót, de valamennyire így is szemcsés maradt....attól kezdett öklendezni..Kép amúgy eddig extrudált kukorica darabkákat evett magától, azt imádja csak úgy tömi be a szájába. Érdekes attól nem öklendezik. Amúgy ma este a tejpép mellé kiváncsíságból villával törtem össze banánt és picit darabosabb volt, megette a lelkem....na majd én is kipróbálom az almát, hátha tetszeni fog neki a rágcsálás...Kép

Szoptatás: hú, rendesen kiakadtam ma.....uncsitesóm Erdélyben él, kb. 3 hete született meg a kisfia. Az elején szoptatott, most mondja anyum, hogy beszélt velük és pótlást kap a pici. Kérdem, miért, hiszen úgy tudtam van elég teje. Na és ekkor durrant el az agyam, szóval Erdélyben, orvos vagy védőnő szerint azért kell a pótlás a babának, mert unokatesóm tejének nincs elég tápértéke..?... MICSODAAAA? Ezt meg honnan a fenéből tudja? Laborvizsgálatot végeztek rajta? Vagy röntgen szeme van a dokinak? Annó édesanyámnak is ezt mondták, amikor engem táplált, de könyörgöm az már 30 éve volt, ennyire nem fejlődik ott a világ? Hihetetlen milyen dolgokat tudnak mondani...Kép
Persze, hogy egy 19 éves, tapasztalatlan, fiatal anyuka megbízik az orvosában, kinek hinne?

15 éve először idén együtt lesz a család karácsonykor!!!!!!!!!!!!!!!! Istenem de régen vártam erre!!!!! Apukám is itt lesz Erdélyből és a legnagyobb öröm ez a fürtös kislurkó, akiben napról napra nagyobb örömömet lelem...olyan jó látni ahogy fejlődik, a legcsodálatosabb, ahogy meglát és rám nevet...Kép
Éppen a múltkor nézegettem az Angéla által készített táblázatot....nagyon gyorsan nőnek ezek a gyerkőcök és olyan szépek, mind...Kép
Belegondoltatok abba, hogy majd jóóó pár év múlva, amikor már nagyocskák lesznek pl. iskolások akkor is össze fogunk majd járni?? vagy akkor már csak mamatalik lesznek??Kép

Kriszta!
Flóra nagyon ügyi, hogy felállt!!! Gratula neki!!!!!!!

Bea!
Drukkolok, hogy sikerüljön a vizsgád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Timurr!
Köszi, jobb a kedvem, bizony kilendültem a gödörből...Kép Na meg itt a karácsony..Kép
A jan. 3-ai rettegett pénzügy vizsga is le van most sz...a...Kép

A wiw-en még semmi régi ismerős..Kép

Vaktyuk!
Sajnálom az éjszakai keléseket....meg tudom érteni, hogy fáradt vagy!! Bízzunk benne, hogy Csipetnek ez csak átmeneti és hamarosan ő is átalussza az éjszakát!!!!Kitartás!!!
Amúgy nagyon mozgékony a fiatalemberkédKép tök ügyi, hogy már ilyeneket csinál!!!!!!

hűha már ennyi az idő?? na megyek lassan aludni, mert holnap rámtör a tisztaságmánia és kicsinosítom a lakást ...Kép

Mindenkinek jó éjszakát!!!

kingu
cica29
 
 


Kingu

Kimásoltam ide Rozi menüjét:

Főzelékek-alapok, amikhez teszek pipihusit, vagy túrót, vagy natúr joghurtot illetve sovány sajtot reszelve a tetejére, olívaolajat, hagymát.
Paradicsomos krumpli (esetleg bazsalikommal), kapros tökfőzelék (krumpli is van benne), sütőtökös krumplipüré petrezselyemmel, zöldséges rizs (zeller, sárgarépa, fehérrépa), tárkonyos zöldbabfőzelék, zöldborsópüré petrezselyemmel, karfiolkrém szintén petrezselyemmel, brokkolis krumplipüré, joghurtos avocadokrém.

Gyümölcsök: szósz formájában néha krumplival, vagy céklával, sütőtökkel is keverem, kekszet már nem nagyon adok hozzá.
alma, banán - friss,
őszibarack, meggy, szilva -fagyasztottból.

Eszik még tejpépet is, de ezeket már nem magában, hanem dúsításra használom. Egy doboz tápszert szintén erre használok, akár a gyümölcsbe is keverve.

Inni vizet iszik vagy babateát, és egyre többet iszik naponta, egy-egy étkezéskor kb egy decit biztos. Pohárból itatom, már semmi nem megy mellé, csak fel kell ültetni, hogy a háta egyenes legyen.


Ezeket 8 és fél hónaposan ette. Azóta annyi változott, hogy pl tejpépet nem használok. Viszont bejöttek újabb kaják a képbe: pl lecsós rizs (van benne pici cukkini is), mozzarellás-paradicsomos-bazsalikomos tészta (tojás nélküli), gyümölcsös túró (főleg meggyel).
És azóta sok préselt gyümölcslevet iszik, pl mandarinlevet almalével stb. A túrót és minden egyebet, amit adok, a pépesítőbe teszem a többi alapanyaggal együtt. Nem szoktam a túrót külön összetörni.
Örülök, hogy jobb kedved van!!! Szép Karácsonyotok lesz, így, hogy együtt lesz az egész család. A szoptatós történet pedig kiborító...Kép
Muffin: kakaósat nem csináltam, csak csokisat, rendes csokiból. Milyen receptből dolgoztál? Sajnálom, hogy fullasztó lett, vmi hiányozhatott belőle, vagy nem volt benne sütőpor? Nem tudom. Írd le, milyen alapanyagok voltak, akkor jobban tudnék segíteni. Mindenestre drukkolok, hogy a hagymás-sajtos sikerüljön. KépKép
Majd teszel fel fürtösről képet?
V.
vezso
 
 


Jó reggelt!

Fiam szórakozik velem, hétvégén hétkor kelt, ma megint fél kilenckor, de én ilyenkor nem tudok vele aludni, mert kelnem kell reggelizni meg tusolni, öltözni, amíg apja itthon van.

Cerzsebet,
Mi Szenteste itthon leszünk, 25-én reggel megyünk anyuékhoz Debrecenbe, majd 27-én jövünk haza, sógoromékat is útba ejtve. Megint tiszta rohanás lesz a karácsony, szegény páromnak meg dolgoznia kell a két ünnep között is, de majd szilveszterkor alszunk egy jót.Kép
Az Aranytízben, ezeken a hétfői beszélgetéseken is volt egy anyuka, aki mondta, hogy az ő babájuk is azért alszik külön, mert felébresztik a mocorgásukkal. Ákost ez nem zavarja, férjem mindig jön lefektetni, mikor megyek aludni, még szoktunk dumálni az ágyban, nem szokott rá felébredni.

Lorca,
Nem lenne az alvással semmi baj, ha lenne némi közös programunk, mikor ébren van, nem csak pelenkacseréből meg vásárlásból állna az élet. De úgy látszik neki nincs annyire igénye rá, mint nekem. Pedig sztem kellene némi közös kikapcsolódás, mert hosszútávon nem lesz ennek jó vége. Na de azért tegnap este rávettem, hogy legalább a karácsonyi díszítést csináljuk meg a lakásban.

Kingu,
Biztos nagyon jó lesz a karácsonyotok.

Ez a szoptatás történet tényleg kiborító, de Romániában sajnos még tényleg itt tartanak. Az én barátnőmnek is most két hónapos a fia, és már pótol. De ha azt nézed, pl. nálunk a szopis tanfolyamokra is csak elvétve esik be egy-egy gyerekorvos, ott meg nincs ilyen tanfolyam.

Engem tegnap egy ismerősőm akasztott ki. A lánya eddig mintababa volt, pontban 3 óránként evett, éjjel végig aludt egy hónapos kora óta (most 9 hónapos), de most jön egyszerre 4 foga plusz nemrég költöztek új lakásba, és ott külön szobába került, így most éjjel óránként ébred. Úgyhogy anyja kitalálta, hogy most van a legjobb pillanat megtanítani egyedül elaludni, és panaszkodik nekem, hogy tegnapelőtt egy órát sírtak, gyerek a kiságyban, ő kint. De abba nem gondolt bele, ha fáj a foga, akkor nem azért nem alszik, mert hirtelen elfelejtette, hogy kell, hanem mert felébreszti a fájdalom.

Viki,
mi nem mertük elvinni Ákost erre a Betlehemes találkozóra, meg el is felejtettem.
Jövőre tényleg meg fogok venni minden karácsonyi ajándékot már novemberben, utálom, hogy erre megy rá az egész hónap. De most legalább nem 23-án vásároltunk be, mint eddig.Kép

KépKép
connie
 
 


Zitmi!

Violának nagyon nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Ildi&Marcipán

delfinke
 
 


Zitmi!

Mi is Nagyon Boldog Névnapot kívánunk a kis Violának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Connie!
Hát igen, el vannak maradva Romániában, de az a baj, hogy fejlődésnek 30 év alatt semmi nyoma..Kép Szegény kismamák......babák....

Vezso!
Aha, valószínű a sütőpor a ludas, mert abban a receptben nem írt sütőport csak szódabikarbónát..Kép na most vettem ne félj sütőport, úgyhogy nagyon várom már, hogy elkezdjem...Kép Majd megírom, hogy ehető-e..Kép Párom csak nevet rajtam, de majd ha megkóstolja akkor nem fog...Kép
Köszi a baba kajákat amit leírtál..Kép

Kérdésem lenne: vacsira mit szoktatok adni? Mi már másfél hónapja tejpépezünk, de most már valami mást is adnék neki...?..

Szép napot mindenkinek!!!

üdv.

kingu
cica29
 
 


A kis birkózó..Kép
Kép
cica29
 
 


Sziasztok!

Tegnap éjjel írtam egy jó hosszút, erre elszállt, és ráadásul most a nettel lehetett vmi probléma, mert semmi más honlap nem jött be KépKépKép. Dühös voltam!!!

Újból leírom a tegnapit.

Viki,
mi sajnos nem tudunk menni a babakarácsonyraKépKép. Szegény férjem egész hétvégén itthon dolgozott a hazahozott munkával, mégsem lett kész. Óriási a hajtás bent náluk, kizárt, hogy így szabit kapjon. Talán majd 23-án ki tud venni egy napot, és akkor én megfőzök másnapra, de legalábbis előkészítek mindent, amit 24-én frissen szeretnék majd elkészíteni. Tanultam Vezsótól, most csak élvezni szeretném a Szentestét, nem leszek fáradt anyuka. Bejglit is veszek készen, inkább vmi más sütit sütök Krácsonyra.
Ha adsz postacímet, elküldöm szívesen a matricát. Figyelem, még mindig marad 2 darabKép!

Vezso,
gyönyörűek lettek a mézeseid, hihetetlen, hogy milyen sokoldalú ember vagy! A családod biztos nagyon büszke rád! Mert te az lehetsz magadraKép! Milyen süti lett az 1. helyezett? Gratulálok a 2. helyhezKép!
Rozika mennyire édes a fürdőszobai képen, olyan nagylány márKép! Megható volt olvasni, amit róla írtál, hogy mennyire örültök az érkezésénekKép.

Lorca,
hát igen, ezek az őskövület-nézetek a mi generációnk számára már bosszantóak, és elkeserítő, hogy anyáink idejében ez volt az általános gondolkodás. Sajnos őket már nem lehet meggyőzni, vagy csak ritkán. De talán a mi lányainknak már a szoptatás természetes lesz, és mindent tudni fognak majd rólaKép. Mondd meg a mamádnak, hogy rengeteg ilyen dilis van manapság: pl. én is köztük. Nekem sem lenne semmi kifogásom azellen, hogy Virág ovis koráig szopizzon. Viola is csak 21 és fél hónaposan hagyta abba, Virág születés előtt 3 héttel.
Az a lényeg, hogy te tudod, mi a jó Natinak, és nem engeded befolyásolni magad. Sajnos ilyen téren anyáink ritkán tudnak jó tanácsot adni, mert nekik ostobaságokat sulykoltak a védőnők, orvosok annak idejénKép.

Ezt most gyorsan elküldöm, mert félek, hogy elszáll megint...Kép
zitmi
 
 


Szerintetek, ha egy babó fél 10re elfárad, akkor miért kell 7 előtt kelnie?!

Szoptatás:
Szerintem azért óvatosnak kell lenni egy példából való általánosítással. Nekem a védőnő 3 hetes Natira, amikor nem akart hason feküdni, azt mindta, kínozzam egy kicsit, kell az a hasalás. Akkor mi itt Mo kíznozzuk a gyerekeket?
Barátnőmnek azt mondták, hogy fejjen addig, amíg nem üres a melle. Egy órát szenvedett, mivel még mindig volt benne! Akkor mi nem tudjuk, hogy a tej folyamatosan termelődik? (kórház, Székesfehérvár, még szerencse, hogy így segítettek a nővérek) Hülye tanácsban ki ne bővelkedne?

Vezso,
Azt hiszem, számomra utólérhetetlen konyhatündér vagy.

Cica,
Lehet, hogy csak utálja a túrót?

Kép KépKép
lorca
 
 


Kingu, Ildi,
annyira aranyosak vagytok, Viola nevében nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, már továbbítottam is a kis ünnepeltnekKép.

Íme róla pár kép:

Kép
itt felvette a téli esőkabátomat, profin felhúzta a cipzárat isKép

Kép
itt pedig sütőtököt evett, látszik is a maszat a szája szélénKépKép


Kép
ezen a képen pedig a játéktelefont nézegeti, amelyet az öcséméktől kapott
zitmi
 
 


Kingu,
nem tudnál talán észérvekkel hatni az unokatesódra? Pl. hogy a 200 évvel ezelőtti asszonyok sem adtak pótlást emiatt a csecsemőiknek, az anyatej pont tökéletes volt. És a mókusok, zebrák, egyéb emlősállatok is szoptatnak gond nélkül, mert a természet remekül kitalálta a tej összetételét, pont úgy jó a tápértéke, ahogy van. Bízzon az unokatestvéred magában!
Annak viszont nagyon örülök, hogy jó a kedvedKép!

Lorca,
megnéztem Natit a profilodban, nagyon szép, csini kislányKép!

Tegnap nekem is olyan igazi karácsonyi hangulatom lett. Délután a gyerekek alvásidejében elszaladtam ide a Délihez, a férjemnek úgyis dolgoznia kellett. Nyitva volt a könyvesbolt és a játékbolt is, és minden hiányzó dolgot megvettem a férjemnek és a gyerekeknek, ami eddig még nem volt meg. Elképzeltem az arcukat, mennyire fognak majd örülni az ajándékoknak, ha kibontják a fa alatt. Mentem hazafelé a sötét, hideg utcán, de nem fáztam, mert melegített az karácsonyi öröm belülrőlKép. Várom már az ünnepet, nagyon.

ZitmiKép
zitmi
 
 


Lorca,
Ezt az általánosítást kinek válaszoltad?

Zitmi,
Én is sok boldog névnapot kívánok Violának. Aranyos ezeken a képeken.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie,
köszönjük, nagyon aranyos vagyKép!

A kabátos képet Viioláról elfelejtettem megfordítani Kép... bocsánatKép.

Szerintetek lesz hó karácsonykor is? Most olyan szép innen az ablakból nézve a nagy fehérség. Kép
zitmi
 
 



Sziasztok!

Zitmi: Isten éltesse Violát! Kép Sok puszit küldünk neki Kép
Pesten mindig akkor van hó amikor Szegeden nincs? Kép Nálunk már elolvadt. Pedig jó sok leesett. Mint Zsubáéknál.

Lorca: Én sem fogom erővel elválasztani Grétit. Hacsak nem lesz valami nyomós ok rá. Szerintem jól be vannak programozva ezek a pici emberkék, és pontosan tudják meddig van rá szükségük.

Kingu: Gratulálok! Kép Ügyes voltál! Nekem még nincs eredmény.

Képzeljétek, kibújt az első fogacskája Grétinek Kép Minimális nyafogással megúsztuk. Olyan volt mint egy nyűgösebb napján pár napig. És nem kapott semmi szert a fogzásra, mert nem is sejtettem, hogy azért nyűgösebb cseppet a szokásosnál. Viszont most is nyafka. Lehet jön neki még?

Céklát ti hogy szoktatok adni a csemetéknek, Van sok nyers céklám. Mit csináljak vele?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Zitmi
Ne fáradj a postával. ,MAjd odaadod januárban. AZért nem jössz a találkozóra, mert két gyerekkel nem akarsz elindulni? Sajnálom, hogy nem lesztek. Violának boldog névnapot.

Connie
Én is féltem, hogy megijed a nagy szőrmók pásztoroktól, de jól viselte. Persze, majd néhány év múlva lesz igazi élmény nekik. De az idei találkozó szerintem nagyon jó volt, jól éreztük magunkat. sajna, mi nem tudtuk végig maradni, és az igazán jók mindig este szoktak lenni, de a barátnőm nagyon dicsérte az esti fellépőket is.

A gyermekek táplálásáról nekem is van rémtörténetem, csak hogy borzoljam az idegeket. A kárpátaljai barátnőnk sajnos nem tudott egyáltalán szoptatni. Gondolom, ez a remek ukrán kórházi ellátásnak és gyakorlatnak is köszönhető volt. Persze ott nem tápszert adnak a gyerekeknek, hanem tehén- vagy kecsketejet, ha jól láttam, darát főznek bele. De nem is ez volt az elborzasztó, hiszen ez régen is így volt. De a 10 hónapos baba már evett töltött káposztát, csokit, jó zsíros, fűszeres húslevest, kapott csikrecombot a kezébe, ivott szénsavas üdítőt és sört (!). Nem viccelek, a sörös kupakot rágta, és az anyja odaadta neki az üveget is, amibe persze belenyalt. Mi csak néztünk, és nem hittünk a szemünknek. Amikor kint voltunk, Dóra akkor múlt fél éves, és akkor kezdett kóstolgatni. Szerencsére a háziak tiszteletben tartották, hogy Dóra még nem eszik , de a gazdaasszonyunk szinte sírva mondta nekem, hogy ez a gyerek éhes, mert nyutogatja a kezeét az étel iránt, és adjak neki rendesen anni. És szerintem ott ez az általános.
pviki
 
 


Bea
Én meg szoktam sütni a céklát és almával adom neki. Ma is az lesz az ebéd.
pviki
 
 


Connie
Szerinted a művházban van valamilyen zeneszerszám. Mert akkor vinnék karácsonyi cd-ket.
pviki
 
 


Viki,
Azt hiszem a szekrényben van egy cd-lejátszó.

Ez tényleg rémtörténet, a csirkecomb, meg a töltött káposzta, velem ilyet 30 évvel ezelőtt se etettek 10 hónaposan. Sört meg pláne nem.

Erdélyi barátnőmre visszatérve: anyukámnak is sok esze van, tudja, hogy szopis tanácsadónak készülök, így feltételezhetően tudtam volna segíteni a barátnőmnek, hogy ne kelljen a tápszerrel vacakolnia, de eszébe se jutott mondani neki. Elintézte azzal, hogy hát annyiféle baba van, meg annyiféle eset, ez úgyis csak alkat kérdése, ki tud szoptatni, ki nem, úgyse lehete ebben tanácsot adni stb.,stb., pedig a barátnőmnek volt teje az elején. De anyum pl. nem is tartja fontosnak a szoptatást, nekem meg minidg kiselőadásokat tart, milyen jó lesz, ha már Ákos nem fog szopizni, mert akkor lepasszolhatom hozzájuk akár egy hétre is. Azt már nem is mondtam neki, hogy 2 éves kora előtt nemigen passzolnám le nekik, mert annyit nem találkoznak.Kép

Jégvirág,
Gratulálok Gréti első fogacskájához!

KépKép
connie
 
 


Itt szakad a hó!
Gyermekem éjszakai bulizás után 8-ig aludt.Kép Utána nagyot sétáltunk - 2 órát - a hóesésben, majd most aluszkál.Kép

Zitmi,
Violának boldog névnapot.KépKép

Örülök, hogy mindenkinek jobb a kedve. Már alig várom a csütörtököt, mert a férjem szerdán dolgozik utoljára. A héten persze lehet, hogy nem is fogom látni, csak reggel, de nem baj, ezt a 3 napot kibírom. Ilyenkor mindig ez megy.Kép

Lorca,
nekem Fehérváron - ott szültem - mondták, hogy nem "ürül ki" soha a cici, mert az nem egy pohár amiben ennyi volt és kész. Sajnos az enyém "kiürült". Lehet, hogy Connie tudna valamilyen tippet arra, hogyan lehet megakadályozni a ciklus helyreállását - pedig akkor még nem volt pótlás! Hanem a folyamatos minden hónapban beálló csökkenés után nem tudtam visszahozni a mennyiséget - pedig azt mondják, hogy visszajön... Volt gyakori mellretétel, és mindenféle praktika, a férjem már javasolta, hogy teliholdán menjek a keresztútra, ott foduljak körbe kétszer, és ha akkor sem lesz tejem, akkor szüntessem be az idegzsábát.KépKépKépKép

Connie,
sózásról az a véleményem, hogy a vesekárosítás az nagy mennyiségre igaz.Kép Ákos nem szereti, mert fintorog és összerázkódik tőle, ezért úgy gondolom, hogy ha neki jó, nekem mindegy.Kép

Timurr,
csak átküldtem újra a mélt, bocs, de nem volt időm többre.KépÖ

Kép

Kép
vizimano
 
 


Zitmi,
Violának boldog névnapot Kép nagyon aranyos a képeken Kép

Bea,
Gratulálok Gréti 1. fogacskájához Kép Szerintem könnyen lehet, hogy jön még, mert enyém Gréti 1. foga után 3 nappal jött ki a 2. Kép és tegnap neki a 4. is kibújt Kép Kép Kép Kép Szintén kicist több nyügivel mint általános napokon, és még én sem használtam semmi szert az eddigi négy fogacskához.

akiren
akiren
 
 


Vezso
Jól sikerült az úszás?Kis wellnesRozinak tetszett?

Cerzsebet
olyan béna vagyok az emailbe sem mondtam,hogy persze kiírom a cdét,még karácsony elött kell?Mert akkor ma kiírom és a párom beviszi magával.
Karácsonykor mi megyünk Dombóvárra.Pár családja nem tartja ajándékozás szinten a kapcsolatot a nagyobb családdal.Nekem viszint ott egy csomó rokon,akikkel tartjuk úgyhogy mi 24.-én itthon leszünk,25.-én útra kelünk ,de sajnos 26.-án már jövünk is haza,mert másnap meló.Kép


Kingu
Én is csináltam a hétvégén (apropó RUZ a répatorta alapreceptedből csináltam almásmuffint,örök hálám érteKép)muffint és én sütőport raktam bele és szuper lett a tésztája meg minden.Írd meg milyen lett a sajtosKépFürtinek jól áll a henger,nekem is tetszikérdemes venni?

Zitmi
lányok továbbra is gyönyörűek

Szoptatás:sajnos nem kell Romániág menni,hogy butaságot lássunk.
pl.:nem eszi meg a tápszertcímszóval tejbedarát és pudingot kap,krémtúrót a baba 4 hónapos korától,anyateje nem volt a az anyukának,mert volt pár csepp,nem ment a szopi,nem szaporította elment kész,végülis ez nem is szopisbutaság teljesen.na de ez már igen:anyuka hiába van tej tápszert ad minden 2. etetésre,mert hogy akkor nem kel óránként a gyermek.Sajnos Maja is kap tápszert esénként 150 mil-it,hiába szopik egy órára ráa tejpépre mégis benyomja,a tej kevés neki.És bizony tényleg jobban alszik,múlt héten fél hatig aludt, rekord.Már az is megfordult a fejemben,hogy eddig is kevés volt neki.Hogy miért?elég hamar elkezdtem neki adni vizet ill.teát és mindig vedelte,most meg sokkal kevesebbet iszik.lehet hogy éhes volt?és elnyomta a pocakot?nem tudom.Sajnos a tejcit már nem tudom szaporítani,fejéssel semmi sem jön,gyógynövénycsodák,sör semmi sem növeli a mennyiséget.DE végülis már 7 hónapos múlott kicsi kincsem.

Bea
gratula a fogacskához,drukkolok vizsgaügyben.
Rakj föl lécci egy képet Grétiről.Kép

Blankáról is szeretnék képet meg minden babáróla,kiket régen láttam,Csipetről nem is beszélveKép
Kép
ennyire szeretek öltözködni

Kép

Kép

Timurr
Vendég
 


Bea!
Gratulálunk az első fogacskához! Kép Lehet hogy több jön; Marcipánnak most két hét alatt bújt ki 4 foga!

Virág!
Holnap jöttök a talira?Ha férjed nem visz, összefutunk a Kökin?

Timurr!
A hengert enyém gyerek is imádja!Kép

Vezso!
Annyira édes Rozi a kád mellett; gyönyörű kicsi hölgy!

Ildi

delfinke
 
 


Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációt Viola nevéban, annyira kedvesek vagytokKépKép! Most mindketten alszanak, már kisült az ünnepelt tortája.

Connie,
ez ígéretes, mármint ami a hóesést illeti, köszönöm a linket. Most már csak az a kérdés, nem okoz-e majd fennakadásokat a hó a közlekedésben. 25-én anyukámékhoz megyünk, 26-án a férjem apai ágának rokonságához, remélem, legalább hólánccal feljutunk a hegyre...

Fülbevaló: nálunk egyik kislánynak sincs, majd akkor lesz, ha ők akarnak, ebben én nem döntök helyettük. Meg az is igaz, amit Kriszta írt, ilyen pici korban kisztakíthatják egymásnak játék közben. Az meg nem hiányozna.

Viki,
de ezek a matricák dec.31-ig használhatók csak, legalábbis én úgy tudom. Ezért nem várnék januárig. Nem fáradok, ha feladom postán, itt van közel, szívesen leviszem, csak szólj, ha kéred! Violával azért nem megyek, mert a 2 gyereket szemmel tartani + veletek beszélgetni képtelenség lenne. Viola kiszaladgálna, garázdálkodna az új helyen, ő már más korosztályKép! De mindannyiótoknak szép ünneplést, és kérünk szépen sok képet!

Timurr,
erre gondoltam én a múltkor, mint cumizavarra, mármint a vizes/teás cumisüvegre, hátha az zavarta meg Maját, csak nem mertem többet írni róla, nem akartam, hogy megharagudj rámKép. "A tea mindig elveszi a helyet a tápanyagban gazdag anyatej elől, ezért egyáltalán nem szükséges adni a csecsemőnek, nagy melegben sem. Nem is beszélve a cumisüveg miatt könnyen kialakuló cumizavarról. Egészséges csecsemő folyadékszükségletét a kizárólagos szoptatás 6 hónapos korig teljes mértékben kieéégíti, de sokszor ennél jóval tovább is." Ezt a védőnőmtől kaptam, amikor még Violát vártam, egy kis szopis tudnivalós füzet, abból másoltam. Miért kezdtél vizet adni neki? Szerintem menne nektek is tovább a szopi, ne add fel, ha még mindketten igénylitek!
zitmi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?