Új privát üzeneted érkezett!

Zita

köszönöm.

Kép
hencsi

Iza!

Gratulálok a házassági évfodulóhoz!

Anikó
janiko

Iza,

Gratula a házassági évfordulóhoz!!

K.

cuiccolo

Sziasztok!
Köszönjuk a gratulaciokat!Kép
Ez a 4. évordulónk. Kép

megneztem a kepeket.Kép
Ferjem munkahelyen ma jart a Mikulas (keson ert ide). A lanyom ketto dalt is elenekelt neki-- a Telapo itt van-t, es a Mikulas, Mikulas-t-- A fiam pedig erdeklodve figyelte az esemenyeket.
masodik

Sziasztok!!!

Képzeljétek nálunk már járt a Jézuska!!!

Daninak nem kell több kezelés, jók a tumor markerei (nse értékek vérből), panaszmentes, láztalan, jó a vérképe és egy CSIMPI, aki anyján lóg(na) -és gyakorlatilag teszi is - éjjel-nappal.
Követkző kontroll Január közepén, UH (CT helyett próbálják, vérkép, NSE.
Februárban pedig remélhetőleg folytathatjuk az oltást és aztán mi is csatlakozhatunk hozzátokKépKépKép

Teszek majd fel képet, küldök majd a közösbe is (kinek is? Ildinek? no majd visszakeresem...)

Kriszti/Cuicculo
Marci szemével mi újság?

Zita
ne haragudj hogy azóta sem írtam személyesen, hamarosan pótolom

Timili
múltkori megjegyzéseden "B..... el kéne küldeni őket Afrikába" annyira kellett nevetnem, hogy Dani, aki a lábamnál ült a kagylójában (MC), azon kacagott hogy én hogy vihogok.

Második
Isten éltessen Benneteket!

Visszatérve korábbi témához:
Csecsemős Ica
emlékszem én/mi is találkozunk vele, kissé katonás. Amikor említettem Szőnyinek, azt mondta, hogy ők is vigyázba vágják magukat a szülőszobán ha Ica van szolgálatbanKép

... többit elfeledtem mihez akartam még hozzászólni.

Mackooo
Veletek mi újság? Te hogy vagy?

Ha netán nem bírnék írni már az idén akkor kívánunk mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és Egészséges Új Esztendőt!!!

Andi, Dani:o)
kisbora

Dani, Andi!! HURRA, HURRA HURRA!!!!
masodik

Andi, Dani KépKépKépKépKépKépKép!!!

Iza, boldog évfordulót!

Mi kedden repülünk Dublinba, nem tudom, hogy lesz-e alkalmam írni addig, elég sűrűek a napok, ráadásul hétfőn 3.hós oltást kapunk. Az tényleg durvább mint a 2.hós? Emlékszik még rá valaki? Jack nem lázasodott be a 2.hós után, sőt, nyűgösebb sem volt, most viszont egy kicsit félek, főleg, hogy utazunk.

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok, csináljatok sok fotót a gyerkőcökről a karácsonyfával és az ajándékokkal!

Sok puszi,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok,

előszor is gratula, Andinak és Daninak, meg persze Izáéknak is.

Manka,
nekünk a doki néni azt mondta, hogy a 2 hós oltás után ált. nem szoktak belázasodni és nem is nagyon van tünet, de a 3 hós oltásnál várható a láz, úgyhogy mondták is, hogy ha hazamentünk nyomjak be a gyereknek egy fél lázkúpot. Arra emlékszem, hogy Dorka egész jól viselte az összes
oltást.

Mi még mindíg betegek, nem nagyon akar múlni, Dorcinál csak aznap este volt láz, nem lehet tudni mitől (biztos kóbor láz).Végül tegnap én is meglátogattam a doki bácsit, kaptam antibiotikumot, remélem jövő hét végére mindenki egészséges lesz.

J

KépKép
KépKép
ytong

Köszi szépen Judit, remélem Jack is olyan ügyi lesz mint a Dorka.

Még egy kérdés, a homeopátiás szereket hol lehet beszerezni? Gyógyszertárban?

Manka

manka7

Sziasztok!

Zita, én is örültem, hogy eljutottunk és találkoztunk!Kép

KrisztiKép, jó a fotó, sajnálom, hogy mi elfelejtettünk vinni.Kép

Iza, tényleg nem kapkodta el a Mikulás,de legalább odaért!Kép

Andi, örülök, hogy rendben vagytok!!!!!!

Manka, nekünk egyedül a 3hós volt durva, utána 38 fokos láza lett. Másoktól is hallottam hasonlókat. De ez nem jelenti azt, hogy Neketek is lesz baj. Homeopatiás szereket lehet a gyógyszertárban kapni.

Annyira elkeseredtem. Csütörtökön egész nap itt voltak a barátnőmék, akinek a kisfia másnap skarlátos lett. Szerintem tuti elkaptuk.
Ami miatt a legrosszabbul érzem magam, hogy pénteken itt voltak Edék,akiket így lehet, hogy megfertőztünk.KépKépKépKép
ED, annyira sajnálom.KépKépKép

Barbi

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi, úgy néz ki a fiúk rosszabbul viselik ezt az oltást, mert egy másik fiús anyukától is ezt hallottam. Én azért még reménykedem.

Most már tényleg megyek aludni.

Manka

Manka

manka7

<font color="aa00aa">Manka ja!Oltásokról annyit, nem tudom hányféle van (még) forgalomban, de a mi dokinénink szerint ezektöl már nem nagyon lázasodnak...(Márk pl csak asszem a 3. tól lett az) Viszooooont, a dokik nem tudnak róla -csak az anyukák-: a három napos láz egyszer csak jön, aztán el is megy. Egy biztos, én mindenhova viszem a Germicid -C-t.(Nekem a csomagolása miatt jobban bejön mint a suppositorium.aminoblablabla..stb )
És még valami; mintha az lenne az igen hosszú távra visszatekintö tapasztalatom (Kép) hogy amíg a 38-at fainul bírják, addig 39,5-40 nél már láthatóan elég trén vannak...ezt csak azért írom mert én pl. már 37,8 nál is haldoklom...többi anya? Mit tapasztalt?

Kisbora! Ez a Ti Jézuskátok jó hogy ilyen korán jött, és sztem idén nem is hoz már senkinek ennél nagyobb, szebb ajándékot!Örülök neki nagyon!

Nagyon helyesek a képek,bár a másodikon nem sok látszik és kár hogy csak 2 -t nyomtatok...nem is hiszem el...
Márk ujra sinen van, kicsit köhög még, én meg mint Ytong detto. Annyi különbséggel, hogy nem vacakolok hagymákkal, tegnap du. kapart a torom, éjszaka már nem tudtam beszélni (Kép) reggel bevettem egy kis antibiot...sajnos nem érek rá homeozni, hétvégére illene toppon lenni.

Cuicco, tudsz valamit a cuccotokról? Sztem meg kellett jönnie...</font>
timili

Sziasztok!
Barbi, Ed, remelem, nem kaptatok el a skarlatot. En nem sokat tudok róla, de a konyvem azt mondja, mara megszelidult ez a betegseg.
Timi, orülok, hogy Mark jol van, remelem, Te is meggyogyulsz hetvegere!!
Manka, az en fiamnak hoemelkedese lett a 3. hos oltas utan az oltas napjan estere, fel germicid, es jol kialudta magat. masnapra semmi baja. (pedig ferfibol van o is Kép) Milyen oltast kap (1x, vagy 2x szurosat? - uj vagy regi)? Mi az ujat kaptuk, fel kellette az orvosnak irni, es mi kivaltottuk.) Ha a 2. hos szuri hagyomanyos volt, akkor is lehet folytatni az ujabb valtozattal.

"Harom napos laz -"three-day fever-"t egyszer kapnak el babok, barmilyen virus kivalthatja, dokik tenyleg nem tudnak rola(!!!) vagy legalabbis ugy tesznek. Ha a harmadik napon pöttyös lesza a baba törzse, (nem kiutes, csk kis foltok, egy-egy folt par ora alatt elmulik, de sok uj jon helyette, az egesz foltság kb 5 napig tart), akkor ez az. Igazabol diagnosztizalni a foltok napjan lehet, addig megfazasnak hihetik, mert meg a torok is kipirosodhat neha. (Timi, bocs a kieg-ért)Kép

Puszi Mindenkinek,
Iza
masodik

Timi,
Creme brulee 6 szemelyre> 2 csésze (US cups) (4,7 dl)tejszin (zsiros, 30%), goz felett megmelegiteni
ezalatt 4 egesz tojast jol felverunk, erre raountjuk a meleg tejszint (mikozben folymatosan verjuk).
Visszatesszuk a goz fole, és es belekeverunk 2 ek cukrot, addig melegitjuk, es kavarjuk habverovel, amig jol besurusodik. Utana kivajazott formakba ontjuk, es hutobe teszuk egy napra (legalabb 12 ora). Mielott talalod, fel cm vastagon becukrozod a tetejet, es grill ala teszed, de nem kozel (en alatta a masodik szintre teszem), es adig melegited 120C-on, nyitott sutoajtonal, amig karamelles lesza teteje. Folyamatosan figyelni kell, par perc es megeghet (!).

(elore is meg lehet csinalni a tetejet: Alufoliabol ki kell vagni olyan format, amilyena creme brule edeny, bevajazni, meghinteni fel centi cukorral, sutolapra tenni, es ba a broiler ala.
amikor kesz, kihutod, es a foliat le lehet huzni. En elore meg nem csinaltam, csak az elso valtozat szerint.
Ott fontos, hgy a cukor mindenhol befedje a kremet, es az edeny szelehez is szorosan odaerjen. (a la Joy of cooking, onnan forditottam, amit eddig abbol foztem, meg minden sikeultKép
Kép
masodik

<font color="aa00aa">Második, ugyeeeeeeeee?! Hogy van ilyen! Nem értem miért nem tudnak róla hivatalosan...és ha innen nem értesül az ember róla akkor ott áll tárt karokkal az uj anyuka és szétizgulja a lelkét hogy mi van az ö iciri-piciri kis törpéjével...Kép
na, pusz, köszi a kieg-etKép</font>
timili

Timi,

Tényleg csak azért kattintottuk, hogy a szarvak meg legyenek örökítve Kép
Cucc pénteken megjött!! Köszi!!!!!! Az izzók hogy jutnak el Hozzád?

Barbi,

Ajajajaj, skarlát is lappangási idő alatt fertőz.... Kép
A babáknak nem baj ha túlesnek rajta, ED remélem nem kapta el Kép

ANDIIIII!!!!

Annyira megérdemeltek egy szép Karácsonyt, csúnya betegség nélkül! ÉLJEN DANI!!!! és a mindig pozitív anyukája.....
Pont a talin beszéltünk Rólatok és olyan jó ilyen vidám hírt hallaniKép

Minden betegnek JOBBULÁST!!!
Marci is tiszta takony, de a tornán fázott meg ahol 19 fok volt Kép

pusz,
K.

cuiccolo

<font color="aa00aa">Cuicco, holnap hivlak és egyeztetünk...Szarvacskák Kisrékán naon cuki...

Ki járt mostanság Parndorfban?

Betegség!Mindenféle. Ha olvasod ezt lécci hagyjál minket békén...mert O.K. hogy Márk még csak most volt elöször lázasbeteg és kell az immunrendszerének a tréning, de NEM 2X egymás után!Megint folyik az orra, és csúnyábban köhög mint egy hete...szóval Karira húzzál lécci mondjuk Alaskába....ök ott úgyis immunisak rád...BYE!</font>
timili

sziasztok!

köszönöm MINDENKINEK a megynyugtató válaszokat. azóta nem tapasztaltam semmi "rendelleneset". úgy néz ki, ezt a lépcsős sztorit egy kis ijedelemmel megúsztuk.

betegeknek jobbulást!

lirian!
azt hiszem te kérdezted mit írt fel a gyerekdoki kis súlyunk miatt. a babanet első oldalán is látható restore nevű készítményt, ami helyreállítja a bélflórát.

második!
kismamás veres doki nagyon kedves és alapos volt. nagyon részletes anamnézist csinált. mi a gyerekklinikán voltunk nála, épp két szabadság között fogadott minket. annyit adtunk, amennyit gondoltunk. egyébként békáson van a magánrendelője.

ed, barbi!
mikor derül ki, hogy elkaptátok-e vagy sem? remélem a pocaklakónak ettől nem lesz semmi baja!!

kriszti!
neked is akartam valamit írni, de elfelejtettem. ja, nem! a muffinreceptes gyűjteményt átküldjem, akkor is, ha - sajna - nincs benne tiramisus muffin?? marcinak jobbulást!!

andi!!
ezek nagyon jó hírek a kicsi fiadról! légy olyan pozitív, amilyennek kriszti lefestett! nagyon irigyellek érte!

i
matt07

Andi!

Én is örülök,hogy rendben vagytok!

Timi!

Igy utólag tudom,hogy Nati valószinűleg a 3 napos lázon esett át,amikor Horváto.-ban voltunk.De min 4-5 napig volt lázas. És amikr a láz elmúlt,akkor jöttek a kiütések,ami szintén 1-2 nap alatt elmúlt.Talán kedden jöttek ki és pénteken már nem volt.Ja és nagyon nehezen lehetett csak lenyomni a lázát.Én rákérdeztem a dokinál ,hogy lehet-e a 3 napos láz és azt mpondta,hogy lehet.Tehát tudott róla,hogy van ilyen.Nekem szerncsém volt,mert a férjem szüleivel voltunk és ők tudták,hogy van ilyen.Ja és piros is volt a Nati torka.Legalábbis a horvát doki szerint.

Ildi!

Nekem is elküldöd a muffin recepteket?

A betegeknek jobbulást!

Anikó
janiko

Sziasztok!

Manka, a fiúk tényleg rosszabbul viselik, remélem nektek nem lesz semmi baj! Bár nálunk is csak ettől volt.Kép

Timi, fogalmam Bencének még nem volt 38-nál több a láza. Bár most ha elkaptuk a skarlátot akkor számíthatunk rá.Kép
Szuper, hogy Márkod jobban van, te is gyógyulgass!Kép

Iza, Timi furi, hogy nem hallottak erről a lázról az orvosok. Én könyvben is találkoztam már vele.

Kriszti, Remélem Marci náthájának nyoma se lesz karácsonyig!
Csináltam végre yahoos mailt.Kép barbara.finta@yahoo.com
Egyik nap megcsinálom a gombás kreációdat:Kép Csirkemellel csinálod,ugye?

Ildi,csüt vagy pénteken derül ki , hogy elkaptuk-e.Kép Ez
a kari meglepetés valahogy nem kéne.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Haliho,

Timi, mi tgnap voltunk Parndorfban. Elmentuk becsbe csaladilag a karacsonyi vasarra -illetve apa dolgozott, es kivetelesen csak ilyen kozelre kellett mennie-, es utkozben megalltunk. Semmi. Karacsony miatt? Mi most SEMMIT nem vettunk!!!! Persze lattunk fantasztikus Ralph Lauren kisinget fiuknak, potom 40 eur-ért.
Becsben havas eso esett ket napon keresztul. Viszont elmentunk a vasar helyett a Zene házába, ha van alkalmatok ra, menjetek el a gyerkocokkel. nekunk tetszett (nekem az a szoba, ami teljesen rezeg egy icipicit, meg a talpad alatt is erzed, es mindenfele fura hangok vannak. A leiras szerint ilyeneket hallhat es rezgeseket erezhet a baba a mami pocakjaban.
Udv
masodik

Sziasztok,

Ez az én legjobb (gyönyörű magas lesz és finom) muffin receptem, hátha érdekel vkt.
Ildi,

köszi csak a tiramisus izgatott de azóta megszereztem Kép

BANÁNOS MUFFIN

15dkg liszt
15dkg cukor
2db tojás
5dkg margarin
4-5db banán
fél-fél kiskanál sütőpor, szódabikarbóna, só
1 kiskanál őrölt fahéj
vaníliás cukor

A szárazanyagokat egy edényben összekevered (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fűszerek). Egy másik edényben a tojásokat (sárgáját és fehérjét együtt) a margarinnal és a cukorral habosra kevered. A villával vagy turmixszal összetört banánt a tojásokhoz adod, majd a masszába belekevered a lisztet is. Csomómentesre kevered (kb. 10 másodperc J), és mehet is a sütőbe.

puszi,

K.

cuiccolo

LÁnyok,

Timi legújabb felfedezése és mivel Õ nem biztos, hogy gép elé kerül az ünnepek miatt megígértem, hogy beírom:
Doktornéni szerint a gyerekeknél 12 (!) éves korig bármikor kijöhet a krupp. (asztma szerű, köhögős, rohamos betegség) Előfordulhat, hogy egész egyszerűen egy teljesen egészséges gyermek fulldokolva ébred a délután alvásból. Tehát mindenkinek javasolt az "elsősegély kúp" tartása otthon, utazáshoz, táskában....

Ti hallottatok erről?

Kriszti

cuiccolo

Kriszti!

a kruppos rohamról már igen, páromnak és az öccsének is volt annak idején.
És mivel most négy napig a László kórház vendégszeretetét élveztük, ott is láttam ilyen babákat.
A kúpról tudtok vmi közelebbit?

Barb/Lirian
lirian

Sziasztok csajokKép
Bocs, hogy így ismeretlenben (a másik schöfis topicban szoktam garázdálkodni), de krupp ügyben a 3 éves fiam révén teljesen naprakész vagyokKép Sajnos.
A kúp neve Rectodelt. Akinél volt már ilyen roham tényleg mindig ott kell legyen a gyerek menetfelszerelésében mert az életét mentheti meg.

Ez így lehet, hogy meredeken hangzott, egyébként ne aggódjatok, remek módszerek vannak rá, hogyan lehet kordában tartani a dolgot és mi a teendő ha előjön.

Nekünk 7 éves kort mondtak, míg magától ki nem növi a gyerek, de csak 4 éves kor alatt életveszélyes a rohamKép

Hát ennyi, ha vkit bővebben érdekel a dolog szívesen leírom amit tudok.

Üdv mindenkinek
Orsi
37+3 hetes kismama

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Orsi!

szerintem mindenkit érdekelnének a módszerek a kordában tartásra!! Kép

Barb
lirian

BarbKép
Ok, szóval nálunk tavaly jött elő először az akkor 2 éves fiamnál (semmi előzménye nincs) az éjszaka kellős közepén fókaugatás szerű köhögése volt. Ez semmilyen más köhögéssel össze nem hasonlítható. Nagyon ijesztőKép
Az első és legfontosabb, hogy vmi meleget ráadni és kiállni vele a hidegbe vagy rá kell nyitni az ablakot. Ne nevessetek az is jó ha bedugjátok a gyerek fejét a fagyasztószekrénybeKép
Ha nincs otthon ez a kúp akkor irány be a kórház.
Ott megkapja a megfelelő ellátást. 2-3 nap ottlét.

Idén még nem jelentkezett nálunk(kopp-kopp), de amit tenni lehet ellene: nem túlfűteni a lakást (bocs a központi fűtésesektől) max 22C, hidegpárásító 50-60% közötti páratartalom belövése,megfázásos időben sterimar-ral nedvesen tartani a nyálkahártyát, kúpot készenlétbe helyezni.
Sajnos nincs rá semmi garancia, hogy a szabályok betartása mellett nem jön elő következő télen.

Hát ennyi dióhéjban, remélem nem ijesztettem meg senkit, de gondolom a legrosszabb a tanácstalanság, ha váratlanul jön a teljesen egészséges gyereknél.

Szép napot mindenkinek
Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Én is a Schöfiben szültem aug.-ban, Második/Izával egyidőben.

Orsi!
Háát, elég ilyesztő amit leírtál!Kép
Nálunk úgy van 26fok a lakásban, hogy nyitva vannak az ablakok és a nappaliban el van zárva a radiátor.
Ez a kúp, gondolom receptköteles, ugye?
A sterimart ti milyen gyakran használjátok?

Üdv: Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

AndiKép
A sterimart ha éppen taknyos a gyerek akkor rendszeresen de lefekvés elött mindenféleképpen, ha kutya baja akkor kb 2-3 naponta szintén este alvás elött befújunk neki.

Üdv
orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

köszi Orsi a részletes ismertetést Kép
Timivel pont ezen akadtunk ki, hogy miért nem tudunk ilyen dolgokról, ez bárkivel bármikor megtörténhet és ha pont nincs nálunk ez a kúp???!!!

Mi ugyan családi házban lakunk, de én fázós vagyok és kb. 25 fokot teremtek egész nap Kép

Sterimart vagy bármilyen egyéb orrcseppet sztem. nem jó túl sűrűn adagolni mivel kiszárítja a nyálkahártyát vagy rosszul tudom??,

K.

cuiccolo

Sziasztok,

én is úgy tudom, hogy a sterimar és az orrcseppek kiszárítják a nyálkahártyát.

Én is fázós vagyok, és nálunk is kb. 25 fok szokott lenni, éjszaka 23- ra van állítva a fűtés.

Mi már gyógyuló félben vagyunk, bár sztem. nekem még nem múlt el az arcüreg gyuszim, úgyhogy két ünnep között megint meglátogatom a fül-orr-gégészt.

J

KépKép
KépKép
ytong

SziasztokKép
Az orrcseppel tényleg vigyázni kell, a sterimar tengervizes oldat, a doki mondta, hogy arra feltétlenül jó, hogy nedvesen tartja a nyálkahártyát.
Hát nektek is igazatok van, mivel ugyan nem jó rászoktatni a szervezetet semmire, nálunk nagyobb problémát okoz az elhagyása.
Na most legyek okosKép

YtongKép
Jobbulást neked, pont ünnepekre egy arcüreg gyuszi nem túl kellemesKép

Szép estét mindenkinek
Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Rectoblablabla...kúp-ot nekünk a dr-néni irt fel. Jelenleg 30 mg. osat, késöbb a gyermek nagyságának megfelelöen kell "lecserélni" 100mg.-os ra ....ennyit tudok még...a témához tenni. Nekem most frissen figyel a táskában.

Hadd kezdjem ezzel a karácsonyi üdvözlést:
Kép
timili

sziasztok!

kriszti!
tök jó, hogy feltetted a receptet, épp banános muffint akartam sütni. ha megírtam a hozzászólást és a manó is hagy, mindjárt neki is állok. a végeredményről beszámolokKép!

ez a kruppos dolof nagyon új nekem. eddig sehol sem olvastam, senki nem mondta!Kép

szerintetek ezt a kúpot csak úgy felírja a doki néni??

i
matt07

Sziasztok!

Iza, de jó Nektek még akkor is ha üzleti út miatt volt, lett egy kis mini nyaralásotok!Kép

Kriszti köszi én anyámnak elküldtem hátha megsüti.
A krupp tudtam, hogy hirtelen jön elő, de nem gondoltam, hogy teljesen egészséges gyereknél is.Kép Nálunk is kb. 24 fok van és tudom, hogy lejjeb kéne venni a fűtést, de ez alatt nekem is hideg érzetem van. Kép

Lirian, remélem már jó van Lili, mi baja volt szegénynek?

Orsi köszi az infókat és könnyű szülést a 2. bébihez!

Kedd éjjel szerintem lázas volt Bence, de nem tudtuk rendesen megmérni mert nem volt jó a digi hőmérőnk. Másnap a dokinéni azt mondta torokgyuszija van.Kép Azóta viszont semmi baja egy picit folyik az orra. Gyorsan vettünk fülhőmérőt, de ez sem túl szimpatikus, 3 mérésből tuti mindegyik más. Másnak is van ilyen tapasztalata?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbi,

nekünk is van ilyen tapasztalat a fülhőmérővel, de mintha olvastam volna, a leírásban,ezt a dolgot. Mi úgy mérünk, hogy mindkét fülébe megmérem és a magasabbat tartom szem előtt, bár csak 2 fok szokott lenni az eltérés, de azt hiszem ezt is írta a leírás. Mondjuk mi már kitapasztaltuk, hogy Dorkának a bal fülében magasabb, úgyhogy elég ott mérnem.

Orsi,

köszi, de ez már tart egy ideje, szerencsére komolyabb panasszal nem jár( kopp-kopp-kopp) csak állandóan eldugul az orrom, ezért is mentem el dokihoz, mert elegem lett, hogy állandóan csepegtetek és így derült ki egy hónapja, akkor megröntgeneztek, kaptam antibiotikumot. De most, hogy meg voltam fázva múlt héten, hát nem is tudom hogy az orrdugulás tulajdonképpen melyiknek a következménye. Majd kiderül.
Csatlakozom Barbihoz, mi is könnyű szülést kívánunk.

Úgy néz ki Dorka már egész jól van, bár még nem 100%. de sokkal jobb mint volt.

J

KépKép
KépKép
ytong

Barbi, YtongKép
Hát lányok egy könnyű light-os szülés most tényleg jól jönneKép
Állítólag nagy üzem van most a kórházban.

Mindenkinek boldog karácsonyt és egészséget kívánok!

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!

Orsi Neked én is könnyű szülést kívánok!

Anikó
janiko

Ildi

Köszi a recepteket.

Anikó
janiko

Sziasztok!

Sajnos a héten Kincső egy kicsit beteg, folyik az orra, köhög, de már gyógyulgat. Én aránylag jól vagyok, de a hasam brutál nagy és egyre gyakrabban fájdogál alul. A csontjaimról meg nem is beszélek, de néha megmozdulni is nehéz.

Megvolt az első, Kincső nélküli éjszakánk, ami egy kicsit extrémre sikeredett. Apa munkahelyén a földön, hálózsákban aludtunk. Céges buli volt náluk, éjszakai járattal nem akartunk kiutazni téténybe, vezetni egyikünk sem akart, így maradt a végső megoldás, hogy aludjunk bent. Nem volt kényelmetlen, csak meleg volt az irodában és égett a gyomrom. A buli is aránylag jó volt. Kincsővel sem volt semmi baj, úgy néz ki, hogy a 2 ünnep között megint lepasszoljuk.

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

sziasztok!

kriszti a muffin tökéletes lett! kösz a receptet, teszek majd fel képet.

addig is:

mindenkinek SZERETETTELJES KARÁCSONYT!

(újévig még jövök!Kép)

i
matt07

Sziasztok!

Judit, köszi majdcsak kitapasztaljuk mi is! KépÖrülök, hogy Dorka meggyógyult!

Ed, nem is nagy a hasad szép formás! Kép Jól bevállaltátok az ottalvós bulit, én nem terhesen is megkattantam volna tőle.
Kincsőnek sok gyógypuszit küldünk! Bacimenteset!Kép

Orsi, biztos megindított sok szülést ez a meleg! Drukk állítólag a 2. babánál gyorsabb megy minden.Kép

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK JÓMAGAM ÉS KIS CSALÁDOM NEVÉBEN!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Orsi! Nagyon könnyű szülést kívánok én is!! (a msodiknal tenyleg felgyorsulak a dolgok, mintha a szervezeted tudná, hgy kevesebb átállási idő kell a szakaszok között..mint ahogy tudja isKép!)
Ed! Nagyon batrak vagytok, Kincső pedig szuper ügyes és önálló!
Barbi, fülhőmérő tapasztalat uaz, mint amit Judit irt, nalunk is. Én is bal fülben mérek magasabbat..mondjuk egy ideig frászt kaptam, hogy fülgyulladasa van, de nem, szoval nem kell megijedni, ha nem egyforma. ..en egyebkent a regi "higanyossal" merem mostanaban honaljban. (pedig hiper szuper braun-unk van) Magamhoz ölelem, elolvasunk egy meset közben. (Ejjel persze mas, nagyon jo, hogy nem kell ébreszteni, meg ha olyan helyen vagyunk, hogy nem tunam megmerni..pl kirandulásokra, utazasokhoz is magunkkal visszük, ott nélkülözhetetlen.)
Kriszti, én is megcinalom majd a muffinokat, ket unnep között nagy csalad lesz nalunk (9 fő), szoval jol jon egy olyan suti, ami nem tunik tul bonyolultnak. (remelem, en sem benazom el, majd bezamolok!)

Mindenkinek nagyon boldog Karacsonyt kívánok, sok ajandekot, meg egy kis hoesest!
Puszi,
Iza
(p.s. en is jovok meg ujevig)Kép
masodik

Sziasztok!!!

Békés, Boldog, Szeretetteljest Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

Nálunk lesz a család, barátok tehát nagyon be vagyok fogva így nem is jövök már Kép

puszi,
Kriszti

cuiccolo

Capuccinos muffin (ez is jó)

Hozzávalók (kb. 14darabhoz)

20dkg liszt
15dkg kristálycukor
1dl feketekávé
1-1 mokkáskanál süt&#245;por, és szódabikarbóna
1 tojás
1dl tej
0,75dl olaj
Csipet só
A mázhoz:
15dkg mascarpone
5dkg porcukor
1ev&#245;kanál kakaópor

Keverjük el a lisztet a süt&#245;porral és szódabikarbónával és a sóval.
Adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a tejet, a kávét és az olajat. Dolgozzuk ki a tésztát, majd papírcsészével kibélelt süt&#245;formában kétharmadig töltsük meg a masszával.
És el&#245;melegített süt&#245;ben 180 fokon süssük meg.
Közben a porcukrot keverjük ki a mascarponéval, és tálalás el&#245;tt csorgassuk a kih&#251;lt muffinok tetejére.

K@ eldugult.hu

Végül szórjuk meg kakaóval.

cuiccolo

Sziasztok!

Nagyon boldog karácsonyt kivánunk mindenkinek!

Heni Ajsa (8-1)

Kép
hencsi

Mindnyájatoknak BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

KisborA;) és családja
kisbora

<font color="0000ff">Sziasztok!

Elnézést az eltűnésért, de sikerült családilag lebetegednünk, és nem is light verzióban, így a karácsonyi készülődés és a karácsony nem kifejezetten az előzetes terveknek megfelelően zajlott.

Remélem, rajtunk kívül mindenkinek jól és betegségmentesen teltek karácsony napjai.

Szép napot mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Zita,

Remelem, mar jobban vagytok!!!
A karacsony nekunk betegsegmentes volt, viszont utana egy nappal nekem 39,5 volt a lazam fel napon at, masnap 37,5 ma meg normalis. ???
Remelem, nem adam tovabb senkinek, en mar annyira aggodom mindentol.
Üdv Mindenkinek,
Iza
masodik

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?