Új privát üzeneted érkezett!

Eliza!Kép
Sziasztok,megyek.Itt a párom megyünk hazafele.

Kép
breni
 
 


Eliza,
ez érdekes, és így legyen! Kép
én nem igazán hiszek benne, de ez nem is jelent semmit!
lehet, hogy az az egésznek a titka, hogy vki annyira hisz benne, hogy tényleg segít is neki Kép

Az előzményeidet nem tudtam, sajnálom Kép

Szia Ancsa, Potter! Kép Kép
Veletek ma még nem találkoztam!

Olyan Ötye-találka nem lesz, ahol még nem babás babavárok is részt vehetnek? Kép

Betti,
kíváncsi lennék én is, hogy mi volt bent! Kép

angel37
 
 


Szia Reni, jó pihenést!
Julcsi2
 

 
 

Jaaa, mindig akarom kérdezni, hogy én a 'márciusban leszek 29'-emmel most teljesértékű, avagy korengedményes Ötyének számítok-é?! Kép

Kata
kata1977
Hatvan
 
 


Az bizony korengedményes! Kép
Potter is az! Kép

angel37
 
 


Sziasztok!
Anyós
Az enyém messze lakik!KépBár mostanság többet vagyunk nála,mint itthonKépKissé meg is visel a dolog!Két dudás egy csárdában.....
Kata őszintén sajnállak,teljesen átérzem a helyzeted!KépJa,és köszi a táblát!

Ruhavásárlás
Én is így halogattam,aztán mégiscsak vettem egy nadrágot(szerencsére),mert szülés előtti fitt alakomat még mindig nem sikerült visszanyernem.A 36-os kiskösztüm a combomig jön felKépÉpp ma próbáltam.

Ancsa
Nem szedem együtt a kettőt sztem.Mert mi van,ha ütik egymást!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Én januárban 29 leszek.Nekem is jár a korengedmény,ugye?????

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Ma voltam NST-n. Nagyon jó volt hallani Picúrka szívhangját. A dokim azt mondta, hogy jó lett az eredménye.
Kezdek parázni a szülés miatt egy kicsit. Már alig várom, de néha olyan hülye gondolataim vannak.

Anyós téma: Én nagyon szeretem az anyósom, de osztom a véleményt, hogy külön a legjobb. Mi együtt lakunk és így is marad egy darabig, ha bírni fogom idegekkel. Nagyon parázok, hogy mindenbe bele fog szólni a baba megszületése után, mert most is ezt teszi.

Incike!
Szorítok, hogy mielöbb megszülessen a babátok!

Üdv.:
Melincsi
35+6

Melincsi, Anna és Ábel

Kép Kép
melincsi
 
 


Angyal,
aki babát nem hoz, az hozza a kaját. De kaptok még egy hónap haladékot. Kép
Ja, és Betti él! Kép Csak sokat dógzik, azt írta.
potter_76
 
 


Eliza! Bocs, hogy így ismeretlenül belekotyogok, de én nagyon bíztatnálak kineziológus-ügyben. Én két hete voltam, mert még a 20. héten is majdnem minden nap hánytam és éreztem, hogy valami gáz van, nem a baba a hibás. Nagyon hatékony volt a dolog, -persze pszichés eredetű volt-azóta semmi bajom és még a Picivel is tudtunk beszélni!Kép
Sajnáltam, hogy a próbálozós időszak egy évében nem jutott eszembe kineziológushoz fordulni.Ja és előtte én nagyon nem hittem az ilyenekben.

Kata, majd beírnád a tábliba, hogy a baba neve Dorottya Anna? És 04. 19-re vagyok kiírva, de az már tökmindegy..

Melincsi, azért még van egy kis időd remélhetőleg. Kép De megértem, a parát..

Zafír

Kép
Kép
zafír
 
 


Jó reggelt!Én lennék az első?Hol vagytok?Még mindenki alszik?

Kép
breni
 
 


Szia Reni!

Itt vagyok, csak olvastam az esti írásokat!
Julcsi2
 


Lassan annyi jót hallok a kineziológusokról, hogy elkezdek hinni benne. Lelkiekben mostanában nagyon szélsőséges vagyok. Jó lenne ha egyensúlyba tudna rakni. Kép
Eli, miután voltál, szeretném elkérni a tel.számát.
Julcsi2
 


Szia Zafír! Nagyon szépen köszi az infót!
Annyira örülök neki, hogy ezt írtad!
Add már majd meg a mail címedet, hogy tudjunk mailben irogatni!Az enyém maci80104@freemail.hu

Puszi

És mégegyszer köszi a biztatást!

Eliza

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!

Csak annyit szertenék kérdezni, hogyha nekem 26, 27 naposak a ciklusaim, és a peteérést is megérzem, ami legtöbbször a 11., és a 12. napon van, akkor mikor "kell" együtt lennünk, hogyha babát szertenénk?
Elég sokmindent hallottam már, hogy peteérés elött 3-4 nappal, meg utána is így.
Légyszi írjatok ezzel kapcsolatban!
ildike25
 
 


Julcsi menj fel a www.kineziologia.hu-ra és ott vannak kineziológusok és sok minden infó.

Kép
elizabeth25
 
 


Ildike az az igazság, hogy sokmindenki sokmindent mondd. Szerintem a 10. napon, de ha a 11-12 napok valamelyikén is vagytok együtt, az is jó. A baba úgy is tudja, hogy mikor kell jönnie. :-)

Kép
elizabeth25
 
 


Köszi Eli, de mindenképpen olyanhoz mennék, ha megyek, akit valaki ajánlott. Úgyhogy megvárom, míg elmész. Az eredményt azt nem, ugyebár Neked már 2 barátnődön is segített?
Mikor mész egyébként?
Julcsi2
 


Julcsi adok egy nevet, ő nagyon aranyos! Fiatal, úgy hívják, hogy Bencsik Éva. A mail cime: Bencsik.Eva@kjk-kerszov.hu. A telszáma: 30/4651431
DE ÕT MEGTALÁLOD EZEN AZ OLDALON IS AMIT ADTAM!

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Ildike!

Szerintem PÉ előtti nap, vagy PÉ napján. Ha megérzed amikor van, akkor szerintem az a biztos ha akkor vagytok együtt. Nem tudom hogy álltok kiskatonákkal, de ha nem tudod Te sem biztosan, vagy tudod, hogy nem túl jól, akkor 3-5 napot szüneteltessetek előtte. Szerintem.
Julcsi2
 


Julcsi az a baj, akihez én megyek, engem is csak úgy vállalt már el, annyian járnak hozzá, hogy egy nagyon jó barátnőm "beprotezsált".
Pénteken megyek hozzá 17 órára. Nekem 4 barátnőmön segített már. :-)

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Ildike!Üdv köztünk.Majd az "okosabbak" válaszolnak,mert mi csak úgy szoktunk együtt lenni a párommal,főleg hogy én nem tudom mikor pém.11.-és 12.szerintem tutira legyetek együtt meg előtte az a biztos.De amúgy akkor legyetek együtt amikor kívánjátok egymást.Mióta próbálkoztok?

Kép
breni
 
 


Ildike, Julcsinak igaza van, nekem is azt mondta a doki, hogy peteérés előtt 5 napot szünteltessünk és utána legyünk együtt. Nagyobb úgy az esély!

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Breni!
Mensi ügyben mizújság?

Kép
elizabeth25
 
 


Köszi Eli, hozzá mész Te is? Õ segített már valakinek akiről tudsz?
Lehet, hogy megkérdezem Gilingalangot is. Egyébként úgy tudom ő is abban a hónapban már teherbeesett.
Julcsi2
 


Eli, gondolod, hogy már többet nem vállal. De szerintem morzsolódnak le közben páciensek. Hiszen ha megoldódik a problémájuk akkor kész. Na mindegy, akkor megkérdezem Gilingalangot. Nem akarok olyanhoz menni, akiről még nem hallottam semmit.
Köszi a nevet. Legalább egy már van.
Zafir, Te tudsz nyilatkozni ezügyben?
Julcsi2
 


Eli, hétfőn nagyon várom a fejleményeket!
Reni, tényleg mi újs mensi ügyben?
Julcsi2
 


Bemásolom ide neked, amiket róla lehet tudni:

Kedves Érdeklődő!

A kineziológiával, mint módszerrel és tudománnyal való találkozás számomra a gondolkodásom változását jelentette. Elkezdtem a problémáimat nem problémaként, hanem megoldandó feladatként kezelni. 1997-ben, az akkor általános iskolás fiam zárkózott viselkedése miatt vettem igénybe először kineziológus segítségét. Abban az időben én is padlón voltam. Egészségügyi problémák jelentkeztek, a munkahelyem is változóban volt, végül az utcára kerültem. A család anyagi helyzete romokban hevert. A férjem keresete nem volt elég a megélhetésünkhöz. Ezek miatt én is kértem a kezelést. Rádöbbentem, mennyire másképpen kellene gondolkodnom mindenről: az életemről, önmagamról, a munkáról, a pénzről, a gyermekeimről, a páromról. A tapasztalt változás hatására egyre több információt szerettem volna megtudni erről a módszerről. Magam is elkezdtem tanulni. Lett munkám, az egészségem helyreállt, gyermekem kinyílt, párkapcsolatom folyamatosan javult. Különböző helyzetek megtapasztalása, megértése, türelmes beszélgetések segítettek gondolkodásom változásában. 1999 óta folyamatosan képzem magamat. 2000 évben ETI vizsgát tettem. 2003-ban hivatalos engedélyt váltottam kineziolgusi munkámhoz.

Egyéni oldások formájában segítem a hozzám forduló embereket életszemléletük megújításában, képességeik felismerésében, személyiségük fejlődésében. Tapasztalatom, hogy néhány kezelés hatására a szervezetünkben megbomlott egyensúly képes visszaállni, öngyógyító folyamat indul be az adott problémához kapcsolódó érzelem feldolgozásával, szimbolikus megértésével és nagyon egyszerű korrekciós módszerek alkalmazásával.

Felnőttek és gyermekek egyaránt kérték már segítségemet, a teljesség igénye nélkül, néhány esetet említek ezek közül.

- Egy huszonéves fiatal lány gépjárművezetés forgalmi vizsgára készült és komoly gondot okozott neki a jobb és a bal irány meghatározása.
Véleménye a kezelés után: " Először nyomasztó volt, aztán felszabadultabb lettem. Lerövidült az az idő, amit az irányok felismerésére fordítok. Sikerült a forgalmi vizsgám."

- Egy fiatalasszonynak migrénes fejfájását sikerült megszüntetnie.

- Egy négyéves kislány édesanyja sok betegségtünetet sorolt fel (allergia, ekcéma, hurut, beszédzavar...)Első beszélgetésünk alkalmával megkérdeztem a kislánytól, hogy szeretne-e egészséges lenni, azt válaszolta, hogy nem. Innentől kezdve az édesanyával foglalkoztam 4 alkalommal. Kb. egy év elteltével felhívott az anyuka, hogy köszöni szépen jól vannak, a gyermeke már hónapok óta nem volt beteg.

- Egy fiatal lány nagyon szeretett volna kisbabát, de több év elteltével nem esett teherbe.
Véleménye a kezelés után: " Nyugodtabb lettem. Menstruációs problémám rendeződött. Terhes nem lettem, mert lelépett a fiúm."

- Egy cégvezető hölgy a munkahelyi kollégákkal, valamint a férfi ügyfelekkel szeretett volna jobb kapcsolatot kialakítani. Ezen kívül nagyon szeretett volna egy kampány megbízását elnyerni. Több foglalkozás után sikerült önbizalmát megerősítenie, megnyerte a pályázatot, kapcsolata kollégáival lényegesen javult és a férfi ügyfelek is elismerték.

- Egy 70 éves idős férfi kórházba került szívproblémával (pitvari remegés) A gyógyszerek beállítása után otthonába visszatérve egyre gyengébb lett az állapota. Kiderült, hogy víz van a tüdőben. Személyesen nem tudott hozzám eljönni, egy hozzátartozóján keresztül kérte a segítségemet állapotának javulásában. Természetesen az orvosi kezelést elfogadva, kiegészítve azt, a családon belüli apa-gyermek kapcsolat szeretetteljessé válásával foglalkoztunk. Több kezelés után, kb 2 hét elteltével a 10 féle gyógyszerből már csak 4-et kellett szednie, megerősödött annyira, hogy képes volt busszal utazni, és bevásárolni is tudott. Ebben az esetben a kineziológia speciális módszerével történt a kezelés.

- 39 éves asszony depresszió, koncentráció zavar miatt keresett fel.
Véleménye a kezelés után:" Mintha kicserélődtem volna, mintha más lennék. Még a gondolataimon is érzem ezt a változást."

- 15 éves tini lány hosszú listát írt a problémáiról: önmaga elfogadása, tanulási probléma, kapcsolata a környezetével Véleménye a kezelés után: "Jobban elfogadom önmagamat, a gondolkodásom változott meg. Kevésbé vagyok lusta. Tudom, hogy mit kellene tennem, de a megvalósítás még nem mindig sikerül. Könnyebben kifejezem magamat."

- 20 éves fiatal lánynak lumbágós fájdalom volt a derekában.
1. alkalom gyorssegély formában történt - csökkent a fájdalom.
2. alkalom komplett oldás történt - 50 %-ban elmúlt a fájdalom
3. alkalom - Teljesen elmúlt a fájdalom

Az alábbiakban felsorolok további olyan egyéb helyzeteket, amelyekhez hatékonyan alkalmazható még a KINEZIOLÓGIA One- Brain módszere.

- Tanulási nehézségek, tanár-diák konfliktus kezelése, dyslexia oldása, félelmek feldolgozása
- Párkapcsolati és családi konfliktusok megoldása. Pld. Elhidegülés, válás felmerülése, anyós probléma, szülő-gyermek konfliktus kezelése, a kamaszkor problémái.
- Munkahelyi változások elfogadása, új munkahely keresése, munkatársi kapcsolatok harmonikus kialakítása.
- Testi és lelki fájdalmak kezelése. Betegségek lelki hátterének feltárása és kezelése. Pld. A testsúly, az allergia, a bőr, a fül, a szem, a vérnyomás, a gyomor, a szexualitás problémája.
- Balesetek feldolgozása.

Ajánlom a módszert mindenkinek. Hiszem, hogy olyan emberek fognak a jövőben is megkeresni, akiknek tudok segíteni.
Kineziológusi munkámat a hippokrateszi eskümhöz híven, a természetgyógyászok és a kineziológusok etikai kódexét szem előtt tartva végzem.

Elérhetőség:
bencsike@kjk-kerszov.hu
tel: 06-30-465-14-31
Mediflor System Természetgyógyászati Rendelő
1131 Budapest,
Babér u. 32.
(A Babér és a Göncöl u. sarkán Szakorvosi Magánrendelőben)

Kép
elizabeth25
 
 


Jó reggelt Lányok!

Élek és virulok (rókákat leszámítva), csak sok a meló és alig győzöm. Kép Hétfőn megvolt a nagy bejelentés, főnököm vigyorgott és gratulált meg minden. Szinte csöpögött az asztal, annyira bűbáj volt. Kép Persze annak nem örül, hogy én is kiesek, de ez van. Mondta, hogy vigyázzak magamra nagyon, meghogy természetesen belemegy abba, hogy márciustól otthon maradjak és kivegyem a felgyülemlett szabadságom. Szóval megnyugodtam. A közvetlen kollégáknak is mondtam, új fiú nem futamodott meg, majd februárban lesz még egy újabb munkatárs, aztán tanítgathatják egymást kedvükre. Kép

Vettem két kismaminacit. Már hordom is őket, nagyon kényelmesek, de van még mit belenőnöm mindkettőbe. Most indultam növekedésnek, kicsit már dudorodik a pocim. Tegnap voltam dokinál, már csecsemőfejnyi a méhem. Rendben van minden, szombaton kapom meg a következő adag beutalót (AFP, EKG stb.) Az AFP-t jövő péntekig el kell intéznem, mert akkor töltöm a 16-ot. Nagyjából ennyi, aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok. Kép

Betti
14+5

Betti
betti73
 
 


Amúgy Julcsi megkérdeztem a volt kolléganőmet, aki innen ment el szülni, ő egy hónap alatt babás lett :-) Előtte másfél évig próbálkoztak, ráadásul neki volt egy műtétje, kivették az egyik petefészkét, az orvosok azt mondták, hogy már nem is lehet gyereke.
Megadta a hölgy elérhetőségeit, állítólag nagyon aranyos!
Ide irom neked is. :-) (de neki csak januártól van helye)

Ruga Istvánné, Zsóka
TEl: 06203617812
Cím: VI. ker. Bp. Király u 54, fszt. 1, jobbra az első lakás, az 1. kapucsengőt kell megnyomni
Rendelési idő: K-Sz-Cs: 9-18 óráig, 4000 Ft egy kezelés, ami kb. egy-másfél óra

Kép
elizabeth25
 
 


Ági ÖTYE-társ!

Kedven Zolikánk is kineziológus. Kép Majd megkérdezem tőle, hogy az meg mi. Kép Lehet, hogy majd kivarázsolja belőlem a gyerkőcöt?? Kép Kép

Kata!

Kamillát is bevettük extra korengedménnyel ÖTYE-nek, te is jöhetsz. Kép

Betti
betti73
 
 


Betti GRAT!

Kép
elizabeth25
 
 


Nagyon köszi Eli, aranyos vagy!

Betti, de jó hogy jelentkeztél. Milyen jól fogadták a munkahelyeden! Szerencsés vagy! Jó növekedést!
Julcsi2
 


Julcsi, szívesen hívdd fel és kérjél időpontot. :-)

Betti te mióta vagy a cégnél?

Kép
elizabeth25
 
 


Eliza,Julcsi!Menszi ügyben semmi.Nem fáj semmim.
Betti!Jó rólad hallani,örülök hogy jól vagy.

Kép
breni
 
 


Sziasztok!

Julcsi,
anyós (inkább após)téma kisértetiessen hasonlít a tiedre Kép, de inkább nem fejtem ki, mert nagyon felhúzom magam! A szeretet megvásárlása és a többi is ismerős Kép, de inkább hadjuk!

Kata,
én is márciusban leszek 29 Kép
Nem lehetne (csak egy ötlet), hogy akik nem járnak ide már ezer éve, azokat kivedd a táblából. Ha jön, és kéri, visszaraknád. Sokkal áttekinthetőbb lenne, na és kevesebb meló Kép.

Üdv Ildike Kép
adi77
 
 


Üdv! Kép

Sajnos én ma nem tudok lenni, máris rohannom kell Kép

Ildike,
pé előtti 2-3 nap és a pé napja az esélyes! Kép

Betti,
a főnököd magán felül teljesített, lehet hogy mikor már nem láttad ütötte a fejét a falba... Kép

Az ötye ilyen népszerű??? Kép
Mindenkit felveszünk engedménnyel, bár nem gondoltam, hogy vki odavágyik! Kép

Potter,
rendben, állom kaját! Kép

angel37
 
 


Breni, akkor neked lehet, hogy úton van a baba. Egyeseknek jó, mert könnyen összejön. :-))

Kép
elizabeth25
 
 


Szia Adi!

Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül! És párod egyébként látja ezt? Mert az enyém nem vesz róla tudomást. Igaz, mégiscsak az anyja.
De az én szüleimmel szemben így igazságtalannak tartom a dolgokat. Most is probléma, hogy hol leszünk Karácsonykor. Merthogy múlt évben is az enyémeknél voltunk szentestén. Dehát olyan messze vannak. Anyósomat meg minden héten (sajnos többször is) látom. Ráadásul a bátyám is itthon lesz, aki külföldön él és fél éve nem volt itthon. De párom azt mondja, hogy az ő xcsaládja mindig második lesz? K...va nehéz!Nem is akarom megbántani, de semmi kedvem az anyjával karácsonyozni. Az én családomhoz pedig nagyon vágyok. Végre együtt leszünk.(lennénk)
Julcsi2
 


Ezt egy kinezológustól kérdezik:

Kedves Zen!
Nem tudom, mint természet gyógyász tud-e ilyen kérdésre válaszolni, azért megpróbálom. Hogyan lehet megtalálni a nő legtermékenyebb napját???

Kedves sbse9!

Ha hagyományos módszert és választ vársz, akkor inkább keress fel egy nőgyógyásztKép

Saját véleményem:
Amennyiben minnél előbb gyermeket szeretnétek érdemes "gyakorolni". A tapasztalatok és történetek szerint nem létezik olyan, hogy legtermékenyebb nap.
Sajnos sokan azt csinálják, hogy csak azokon a bizonyos termékeny napokon szeretkeznek és próbálkoznak (pl félidőben két mensi között. . . ) Ezzel kimaradnak azokból a pontokból, amikor a nő és a férfi is kívánná úgy igazán a testiséget és tényleg szerelemből foganna a gyermek.
Ehelyett sok helyről azt hallom, hogy mint egy "gyárban" időre, napra pontosan "kell" csinálni és vagy jön, vagy nem jön a gyerek.

A leghatékonyabb és legtermékenyebb nap az, amikor figyeltek a megérzéseitekre és arra, hogy kívánjátok-e egymást, vágytok-e gyermekre, vágytok-e a másik testére, lelkére. S ha egy nagy IGEN a válasz, akkor ne várjatok Kép

Szeretettel: zen

Kép
breni
 
 


Eliza!Nem hinném.Ma vagyok a 32. napon.Nem tudom mikor kellenne megjönnie,múltkor 34.napon jött.

Kép
breni
 
 


Breni, én nagyon drukkolok!

És köszi, hogy bemásoltad ezt a kineziológusos dolgot! Szerintem nagyon jó amit ir!

Kép
elizabeth25
 
 


Ha akartok olvasgatni a kinezológiáról:
<!--attachment: N_k_Lapja_Cafe-313782.html*mime_html.gif*text/html*172.3**N%f5k+Lapja+Cafe%2ehtm --><center><pre>
Kép
Nők Lapja Cafe.htm (172.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Remélem sikerült.

Kép
breni
 
 


Sziasztok!

Látom jól elvagytok.
Én olvasó üzemmódban vagyok, nem történik velem semmi.

Kata, az tényleg jó ötlet lenne hogy aki nem ír, azt vegyük ki a táblából mert abszolút áttekinthetetlen.

Betti, örülök hogy jól vagy. A pocakodon már látszik??
Emlékztek van itt a cégnél egy leány aki tehes most 24 hetes, (de mindig többnek mondja magát, nem is értem miért kell az időt ennyire hajtani)
és már legalább 10 kilot hízott, nagyon meghízott. De mindig mondja hogy semmit nem hízott még vagy csak 1-2 kilot! Olyan sonkái vannak hogy csak na...Kép
Na jó van befejezem , mert lehet én is így nézek majd kiKépKépKép
Ja és még nem lehet tudni hogy fiú avagy leány.

zsuzska80
Szombathely
 
 


Julcsi,

A párom szinte mindig igazat ad nekem (sajnos csak tanuk nélkül). A probléma az, hogy nagyon feledékeny Kép, és mindig bedöl a rafinált apjának. Az öreg pechére én átlátok a szitán KépKépKép
A Karácsonyban én elég határozott vagyok, mivel egy csomó dologban lesz...ak bennünket amikor segítségre volt szükségünk, na nem anyagira, ezért én is kőszívű lettem. Sajnos néha megsajnálom Õket, de akkor mindig jön egy pofon ami kijózanít. Kép És én nem felejtek! Kép

Betti,
sajnálom, hogy élvezed még a rókák társaságát Kép Kép. Viszont örülök, hogy a mh-en jól fogadták a hírt, gondolom Te is megkönnyebbültél Kép.

Eliza,
most ne hagyd ki a kineziológust! Kép
adi77
 
 


Adi, hogy hogy most?

Kép
elizabeth25
 
 


Jaj, lányok, annyira utálok már bejárni dolgozni, van egy munkamániás kolléganőm, és most itt balhézott velem egy sort. Tele van vele a faszom!
Ha babás leszek, már másnaptól nem fogok bejönni, az tuti!!!!

Kép
elizabeth25
 
 


Eliza,
hétfőn nem mentél el, pénteken ne gondold meg magad! Kép
adi77
 
 


Adi, tuti hogy nem fogom! :-)

Kép
elizabeth25
 
 


Sziasztok!A chatről jövök!Már nem az igazi!Mizu veletek????Én napok óta émelygek!Nagyon reménykedem hogy pocaklakó van a dologban!!!
edit25
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?