Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Drága Pele, vajon mitõl vagy olyan hulla??? KépKépKépKépKép

Bóbita
bóbita
 
 


Sziasztok,
hangulati bemelegítésként: Annipanni ma is köpött egy aranyat. Reggel játszottunk "én is pisze, te is pisze" játékot, este meg a következõ párbeszéd zajlott:
Õ: -Játsszunk!
Én: -Mit?
Õ: -Én is piszok, te is piszok...
Móni, sajnos én is hiába lejtettem hétfátyoltáncot, egyre kisebb hajcsatokba fértem bele. Viszont mikor már úgy gondoltam, hogy ideje felajánlani valami jótékony célra a fürdõsapkámat, lassan megfordult a dolog. Szóval szerintem is csak az idõ segít.
Madárka, köszönöm az elismerést, de nem direkt volt... Egyébként nem tudom, másoknál hogy van ez, de én nem érzem, hogy a baba súlya (persze normál határok közt) sokat számítana abban, hogy az adott szülés könnyû, vagy nehéz.
Illetve egy csomó minden sokkal jobban számít.
Barika Andi, kösz az üdvözlést.
Én nem szültem császárral, viszont úgy tudom, hogy -ha más gond nincs- császár után is lehet normál úton szülni. De olyanról is tudok, hogy valakinek mindhárom gyereke császárral született. Mintha láttam volna egy ilyen topicot valahol...
Virág, Verus, Zsóka: Mi meg annyira deviánsok vagyunk, hogy ahhoz már nincs is szükség zsidó nevekre...
Emese, te azonos vagy a bõrgyogyó-topicos Emesével?
Ha igen, ezúton köszönjük a tanácsaidat. Az a topic többet ér tíz bõrgyógyásznál.
MMJ Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Legyen szíves szóljon az,aki azt hiszi én vagyok ez a bagoly,mert nagyon rosszul esett,hogy engem gyanúsítgat missm.!A találkozó elötti hét óta kapcsolódtam csak erre az oldalra,de ha valaki úgy érzi nem vagyok idevaló,szóljon!Bár én a talin nagyon jól éreztem magam,de ha nem kívánatos személy vagyok,azt szeretném tudni!

Emese!Mégiscsak átvertél?!

Pocakosok vigyázzatok magatokra,mert jönnek a frontok!

Sziasztok!

Balu mami(Szikszai Éva,aki nem bagoly)
Balu mami
 

 
 

Ide is beírom a bocsánatkérésemet. Balu mami, ez tényleg nagy melléfogás volt. Bocsáss meg, csak szerettem volna azt hinni, hogy valaki nagyon új tette ezt a társaságból. Úgyhogy most megkövetlek, és inkább én hagyok fel a további találgatással.
Másrészrõl ez sajnos azt jelenti, hogy egy állandó tag tette.
missmarple
 


Köszi a segítõ szavakat a hajhullást illetõen, azt hiszem erõt veszek magamon és elmegyek a fogdokihoz. Mégegyszer köszi a gyors válaszokat.

Még új vagyok köztetek remélem befogadtok magatok közé. Móninak hívnak és van egy 4 éves és egy 3,5 hónapos kisfiam. S a XIII.kerületben lakunk.

Barika!
Nálunk a nagyobbiknál az vált be, ha négyrészt töröm a gyógyszert és becsempészem az ebédjébe.Minden második kanálba szoktam egyet tenni. Így fel sem tûnt neki, lenyelte a hamival együtt.

Cory!
gratula az ügyi Baluhoz! Mennyi idõs? Én is várom már, hogy Ádámmal a játszótéren hintázhassunk stb... de még nem tud ülni.

PM!
Ezta Chamomilla D30 fogzás esetén jó, vagy általános fájdalomcsillapító? S recept nélkül kapható?
Nekem eddig sebek szerencsére nem jöttek a fejbõrömre, de a csalánról én is jókat hallottam. Remélem beválik neked.

Móni
Móni
 


Sziasztok!

Balumami, én nem gondoltam rád, tulajdonképpen nem gondoltam senkire, mert nem tudom elképzelni, hogy közülünk valaki ez az éjjeli madár. Ha belegondolok, én is lehetek gyanusított, (van gyerekem, ott voltam a szigeten) de szerencsére tiszta a lelkiismeretem. Csak azt kívánom, derüljön ki minél hamarabb az igazság, és legyen ez a topic olyan, mint régen.

Virág! Nem irigyellek, undorító dolog ez a tetû. A hugom többször is hozott haza régen az oviból, nem ecsetelem, de fenékig érõ haja volt..... A serkézést tényleg vedd komolyan, különben nem szabadulsz meg tõlük!

Norcsi! Zsófinak is VOLT tavaly nyáron két napig szép új napszemüvege....Kép

Ancsa! Jobbulást Tominak!

Pele! autó Kép Ezt a pénzt most másra is tudtátok volna költeni.

Edóka! Nektek is jobbulást! A lány, akinek megadtad a számomat hívott múlt héten, de azóta nem jelentkezett. Nem tudsz róla valamit? Közben más is kérte a kiságyat, de ha még aktuális, természetesen nekik adom.

Judó! Mi is elég közel lakunk egymáshoz (Kerepes). A táblázatot majd Evey küldi, kérdõívet (ha megtalálom) küldök neked!

Evey! Adriánnak küldök gyógypuszit!
Barika! Nektek is!

Nálunk a lányok jól vannak, igaz, Lucának még folyik egy kicsit az orra. Én azt hittem, meggyógyultam, pár napig semmi bajom sem volt, de éjjel nem sokat aludtam. Úgy látszik, kénytelen leszek kifeküdni, nehogy valami komoly legyen belõle.
Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek, de most mennem kell, mielõtt a lányok szétszedik a házat!

Jó hétvégét mindenkinek, puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Vera! Üdv közöttünk! Gratula a négy lurkóhoz!Kép SzövegKép Én is császárral fogom a harmadikat is szülniKép

PM! Remélem a görcsök elmúltak!Kép Ha Piliscsabára jöttök, akkor közel lesztek hozzánkKép

Kanga! Te is vigyázz magatokra!Kép Május 26 nem csak gyermek nap!Kép

Évi, Zsóka! Éjszakázok még én isKép

Kata! Donát hogy van a lábával?

Virág! Ha nem is észak Pest, de SzentendreKép Züllésre egyedül szoktunk menni éjszakázás révén. Én is Romanticot szoktam énekelni a kiscsávóknakKép

Anikó! Bátyádnak mielöbbi jobbulást kívánok! Add át neki:KépKépKépKépKépKépKép

Pele, Madárka! Szorítok nektek!KépKép

Ági! Örülök, hogy ti is jól vagytok!Kép

Madárka! Nálunk kitörne az elsö világháború, ha nem kereszteltetném meg a gyereket. Pl. Én Viktóriának készültem anno, de nagyszülök azt mondták, hogy akkor kitagadás lesz a vége, mert ez a név nem megfelelö. Nálunk abszolúte terror van ilyen szempontból. Muszály voltunk ökomenikus esküvöt tartani, lévén a család egyik fele református, másik fele katolikus és mindegyik dédi megrögzötten ragaszkodik a saját vallásához. (Erröl tudnék mit mesélni) Nálunk a családban, aki templomba jár, az nem él a hitének megfelelö szolid életet, aki nem jár, sokkalta példamutatóbb életet él. Istenben hinni lehet otthon is, ezt gondolom én. Persze néha jól esik elmenni a templomba, de sajnos a papokkal nem vagyok mindig kibékülve (ö közülök aztán tényleg nem sokan élnek olyan életet, mint, amit prédikálnak)Kép

Király Kati! Sajnálom ami veletek történt, még jó, hogy tényleg egyikötöknek sem esett baja!Kép

Móni! Sajnos a hajhullás még szülés után egy évig is elhúzódhat! Kitartás! Aloe Vera gél segíthet!Kép Üdv közöttünk!KépKép

Bóbita! Te elveszett lány! Írhatnál többet is! Miért nem jössz azóta sem zülleni?Kép

Balu mami! Hogyne lennél idevaló! Szerintem hagyjuk már a francba ezt a baglyozást! Mi egy olyan jó kis társaság vagyunk! Ne osztódjunk meg!KépKépKép Mit szólnátok egy jó kis bográcsozós-hétvégi családos talihoz? Keresek valami jó kis helyet, ahol van játszótér, pisilde, stb. Én vállalom a fözést és a bevásárlást is. ???

Minden betegnek jobbulást kívánok!

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok!
Szia Zsóka!

Köszi, hogy válaszoltál, és megírtad, hol van a kisjátszótér KépÍgy már nem lesz nehéz odatalálni.

Remélem, találkozunk!
üdv mindenkinek Kép
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok lányok!

Látom hogy még mindig betegeskedtek jópáran!
Gyógyuljatok meg minél hamarabb! Kép gyógypuszik mennek Evey, Andi3, Barika andi, Edókáék, Ancsa és akit kifelejtettem.

Király Kati, GeriAnikó bátyja, nagyon örülök hogy a balesetet épen és nagyobb baj nélkül megúsztátok!

Ugye most már túlvagyunk ezen a Kép üldözésen?!

Evey, bográcsozás nagyon klassz ötlet. Én még ugyan nem voltam ott, de állítólag pont ilyenre lett kitalálva Visegrádon a bobpálya alatti-melletti rész, van játszótér, elszeparált tûzrakóhelyek (odakészített tüzifával), és angolwc!!! Bár nem tudom, most nincs már tûzrakási tilalom?

Pocakosok,nagy-nagy türelmet kívánok nektek a még hátralevõ néhány nap elviseléséhez.

Nálunk semmi különös, délelõtt tapétáztunk, egyenlõre csak a szigetelõ tapétát, holnap jön majd rá az újabb réteg. Szerencsére csak a gyerekszobát, és annak is csak azt a felét amelyik az utca felé néz.Nem volt könnyû dolgunk, állandóan lekéretzkedett a tapéta!Kép
Az idõ pocsék, de ennek ellenére mindenkinek jó hétvégét kívánok:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


A boszorkány nem sikerült!Kép Talán majd ez! Kép

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Móni,
igen, összefüggésben van. Rossz fogtól hullhat a haj. Nem minden rossz fog okoz hajhullást, de ez is lehet a háttérben.
Ami a kicsi fiad éjjeli evését illeti, én inkább szoptatnám éjjel is. Kicsi õ még, és a tápszer sokmindenbe belezavarhat, ami a különbözõ tápanyagok felszívódását illeti. De errõl az lll-esek többet tudnának mondani. Kép
www.lll.hu

Pankamama,
kipróbálom az ecetes vizet, remélem használ. És 14 hónaposod nagyjából szerintem érteni fogja a babát a pocidban. A legnagyobb 13 hónapos volt, amikor megszületett a 2. baba, és nem volt meglepve. Kép Úgy tûnt, hogy érti, mi a helyzet.

Edóka,
12 év múlva. Kép Kizárt dolog, hogy több gyereket akarnék. De azért köttetem el, mert nem szedhetek fogamzásgátlót, mert a legenyhébbtõl is májgyulladásom lesz, és a második adag gyereket nem is terveztük, védekeztünk, mégis összejöttek. Ha nem folyamodok ehhez a drasztikus lépéshez, 35 éves koromra lenne vagy 10 gyerekem. De ha meggondolnám magam - ez csak átmeneti elmezavar lehet - még mindig van lombikbébi program.
Serkék: miért van az, hogy amikor nekem volt tetûm, anyukám csak egyszer kente be a hajam azzal a vacakkal, és aztán eltûntek teljesen? Ti lemostátok azt a löttyöt vagy rajtahagytátok? Anyu annakidején rajtahagyta, mi lemostuk, és meg is jelent az újabb generáció 3 példánya tegnap. De hát legalább húszmillió serke van a gyerek fején! Ez nem embernek való!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Vera,
miben vagytok deviánsok?

Evey,
a bográcsozós buli nagyon buli volna! Kép Csak ha lehet, szombaton legyen, OK?

Norcsi,
akkor töltsd le az animált GIF-eket, amikor egyesével megjeleníted õket a bal felsõ sarokban, és mozognak. Akkor itt is normál méretben lesznek, és mozogni fognak. Kép

Jó hétvégét mindenkinek, holnapra szebb idõt mondanak.
Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Köszi Virág, azóta már próbálkoztam és sikerült!Kép

Amíg ilyen az idõ Kép, addig szobafogságon fagyunk!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Oltári jók ezek a ide-oda mozgó képecskék!!!

Pankamama!
Szerintem is meg fogja érteni a pocaklakót!
A régi dokim tényleg egy barbár volt! Kép A mostani egy tündér , de errõl Pele tudna többet mondani! Kép

Pele!
Nem is tudtam ,hogy a doktorbácsink is a gólyamadarat várja! Majd reggel gratulálok neki! Megyek az elsõ CTG-re!!! Képzeld olyan boldog vagyok!!! Ebben a hónapban összesen fél kilót híztam csak!Kép Alig akartam elhinni. Csak azt nem tudom akkor hogy van ekkora pocakom!

Evey!
Bizony gyereknap!KépKépKép

Bóbita!
Nekünk is nagyon hiányoztok!!! Jövõ héten nem jöttök Ligázni?

Lányok!
Szerintetek , hogy magyarázzam el az én kis tündérkémnek a pocakban , hogy nem a hasfalamon keresztül kell kijönni? Mindíg egy ponton ostromolja a hasfalamat ahol már elég érzékem a bõrõm!

Remélem lassan mindenki jobban lesz végre és a nem kívánt bogarak is távoznak!!!

Pusszantunk mindenkit!!!
Kanga és Zsebijei
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok,

Evey, egyszerûen nincs idõm babanetezni. Néha olvasgatlak benneteket, de sajnos válaszolni nemigen tudok. Kihagyni pedig senkit sem szeretnék ha egyszer írok. Azért köszi a hiányolástKépKépKép
Amint levizsgáztam megpróbálok többet jönni... Züllések hírérõl pedig mindig lemaradok!Kép
ipróbáltam ám a szalonnás máj receptet, amit mondtál! Nagyon jó volt!

Lányok, nem emlékszem arra, hogy kinek mennyi idõs a babája, de másfél éves babákkal kellene egy kutatást végeznem az ELTE Etológiai tanszékének. Aki benne lenne e-mailben leírom, hogy mirõl lenne szó, itt hosszúnak és talán érdektelennek tünne. Kép Annyit, hogy otthon, mindenkinél a saját lakásában végeznék egy-két próbát, hogy a kicsi hogyan keres térben és ezt videóra venném. Összesen fél óra a próba. Jó lenne ha tudnátok segíteni. Egyenlõre öt babára van szükség, ebbõl egy az én másfél évesem, szóval még négy baba kellene.

Bóbita
bóbita
 
 


Kanga és ZSebikéi, akkor írtál, amikor én is! Majdnem biztos, hogy nem megyünk Ligázni. Azért én is nagyon kíváncsi vagyok már Rátok és Ti is hiányoztok ám! Jó volt veletek a múltkor is összefutni! Telefonálj, ha megszületik a Pici és megpróbállak meglátogatni Benneteket!

Puszi: Bóbita
bóbita
 
 


Szia Bóbita!
Írtam e-mailt!!!
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Virág!!!!!
MUSZÁJ leszedni a húszmillió serkét!!!!!
Ha régebbi hozzászólásaimra rákeresel u.ebben a topikban, sokat írtam már róla.
Nálunk már meg se érezték a bogárkák a szert, pedig rajtahagytuk, csak a leszedés segített!
És persze ágyínemû, sapka, kabát kimosás, ha van ideged, vasalás. És keresni a tetveket állandóan, míg csak egy serke is a fejükben van, újraindulhat a móka. A bogárkákat fölösleges összenyomni, mosd le a lefolyón, nem jönnek vissza!
Kitartás!
Majd írok emilt mormonokól, lekötésrõl. Nekem már finisben van a dologKép

Pussz a többieknek is:
Edóka

Megyek és átnézem a kölkök hajátKép
Edóka
 


Norcsi,
melyik címrõl vetted ezt az édi felhõt?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! Debrecenben élek és van egy 6 hónapos kisfiam, Gedeon (Gedus).
Ma végre hasrafordult és lassan elkezdjük bevezetni a szilárd kajákat.Nem nagy sikere volt a krumplinak, Gedus öklendezett tõle, de majd csak kialakul!

Nem hiszem, hogy minden nap be tudok nézni, de igyekszem!
Van még valaki köztetek Debrecenbõl?
helga
 
 


Sziasztok!
Nagyon jók ezek a képek Kép!Honnan szeditek ezeket?
A bográcsos ötlet nagyon jó,szóljatok mennyivel járuljunk hozzá!
A május 9-i Margitsz-es tali áll még?
A baleseteseknek és a betegeknek jobbulást!
Üdvözlet mindenkinek:
Balu mami
Balu mami
 


Evey!
Köszönöm a hozzászólásodat,nagyon jól esett Kép!
Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok!

Oltárira le vagyok maradva annyit írtatok!

Virág, Norcsi micsoda képeket produkáltok?Kép

Bóbita, én felajánlom a 14 hónapos kisfiam, bár fiatalabb, és szolnoki, de nagyon okosKép

Helga, üdv! Jucánk debreceni, de éppen külföldre készülnek pár hónapra. Biztos örülne, ha tudná idetalált egy helybéliKép

Balumami, ne csináld! Igenis közénk való vagy, hagyd a fenébe az egészet! Én errõl ebben a topicban többet nem akarok olvasni! Jut eszembe, elküldtem Csongi képeit, megkaptad?

Virág, Bagoly ügyet lásd a Pocokfarm topicban!

Ildi, Emese! Gratula az iskolásokhoz!

Cory, nektek meg mászáshoz! Ne ijjedj meg, egy-két hónap és fogják még szórni a gyerkõcök egymás hajába a homokot!Kép

Evey, éjszakázás mellé bográcsban fõzés? Valld be, mi a doppingszered?

Madárka, mi is kaptunk anyóséktól bilit. Én nem akartam megbántani õket, csak míg ott voltunk elfelejtettem ráültetni. De hallottam már, hogy sógornõm 6 hónaposan bilin ültKép Brrrr...

Sziasztok

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem most egy kicsit bõ lére eresztem, úgyse jövök egy darabig...

Emese!
Gratula az iskoláshoz! Kép
Én tavaly úgy gondoltam, hogy minek veszõdni muskátlikkal? Beültettem az erkélyládát portolácskával. (napimádóval) Alacsony, virágos, évelõ és elég igénytelen. Amikor nyár közepén megjelentek a vörös hangyák, azt mondtam, inkább a muskátli...

Kati!
Szerencse, hogy nem történt nagyobb baj! Én úgyanígy nem mertem egy ideig vezetni, miután egy télen majdnem az árokban kötöttünk ki egy hülye miatt. Nem állítom, hogy szívesen vezetek télen, felfagyott úttesten, de be kell ülni újra...

Evey!
Nagyon hasonló a felfogásunk hitrõl és a papokról! Legközelebb azt is kibeszéljük. És nehogy betegek legyetek a nyáron! A nyár nem arra való! Kép

Pele, Pankamama és a Többi Pocakos Topiklakó!
Jó egészséget továbbra is és minden jót a "kicsomagolódáshoz!"

Helga!
Sokan vannak debreceni kötõdésûek... Én itt voltam/vagyok/leszek... Kép Jó kis társaság, még ha személyesen nem is ismerem Õket!

Képzeljétek! Szerdán még katonai sorozáson volt a férjem, majd közvetlenül utána utazott Pécsre dolgozni, ahonnan másnap jött haza.
Az autónk -szerencsére- átment tegnap a vizsgán, igaz magyar tarka marha színe van. Az autó eredetileg ugyanis fehér, de annyira rozsdás volt a két elsõ ajtó, hogy apukámék keki (khaki) színû ajtót szereztek rá. Most még azt festik, hogy legalább a határon kiengedjenek... Ha hazajövünk, egy normális festés kell rá.
Most a tök nyugis fázisban vagyok. Semmi nincs még összepakolva, de legalább a szolgáltatókat (Matáv, UPC) már lerendeztük. A férjem még kedden délelõtt dolgozik, azután délután megyünk a szüleimhez. Ott alszunk és másnap megyünk célirányosan...

Írni már biztosan nem lesz idõm addig. Igyekezni fogok, hogy kintrõl is jelentkezzek, addig is sziasztok:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Mint szalma ismét itt vagyok....

Móni! A Chamomilla általános nyugtató és fájdalomcsillapító, de legjobban fogzási dolgokra hat. Recept nélkül kapható bármelyik homeopata patikában. Ki a rossz foggalKép

Helga! Üdv a fedélzeten. Jó leszek neked mint ex-debreceni?

Evey! Szuper a bográcsozós ötlet, csak venni kell hozzá jó idõt is. SegítünkKép

Csajszik, nagyon jók ezek a képek, de ügyik vagytok.

Ja, és én nagyon kedvelem Pockot de mostmár tényleg fejezzük be ezt a sztorit, el tudják õk ezt rendezni.

Balu mami! Ne vedd magadra a hülyeségeket, te tudod mi az igazság, ez a topic mindenkit szeretettel fogad, de az intrikusok maradjanak távol!!!!

Na most ennyit, pocakososk kitartás vagy csomagolódást?

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!

Balumami! Nem vertelek át! (Ugyanis azt állítottam, hogy ez egy nagyon jó társaság...) Látod, megnyugtatanak itt is a lányok, ne csináld mááááá! Ha el mersz tûnni, lesz irgumburgum!!!!!!! Kép

Evey! Naggggyon jó ötlet a bográcsos családi tali. Ránk férne, azt hizsem! Kép
Nagyon szívesen segítek is, csak szólj, mi kell.

Vera! Nem én voltam a bõrgyogyós Emese, szerencsére nekünk nincs olyanféle bajunk. Nagyon tetszett az "én is piszok-te is piszok"! Remélem, jegyzeteled ezeket, mert olyan nagyon hamar elfelejtjük...

Virág! Annyit én is tanácsolnék, hogy MINDEN serkét huzigálj ki, mert különben sose lesz vége! (Bagoly-ügyet szívesen leírom Neked, de CSAK emilben, mert már nekem is tele vele a púpom. Írjam?)

PM! Türelmes vagyok én elemzés ügyben, ugye, tudod? Kép De azért köszi, hogy nem felejtetted el!

Képzeljétek, ma voltam a Trófeában. Nosztalgiáztam egy kicsit, olyan jó volt az a bizonyos elsõ züllés...
Apám 60. szülinapja volt, meglepetés bulit kapott, volt ott vagy 30 ember, aki titokban várta. Jól sikerült. Kaja még mindig fini! Kép

Vigyázzatok magatokra, intézem a szép idõt, pár nap múlva napozhatunk!
Puszi:
Emese
emese
 
 


Jaj, Helga, kifelejtettelek!
Nagy üdvözlet köztünk!
Emese
Emese
 


Sziasztok!

Móni: Balu 7,5 hónapos Kép
És kijött a második fogunk! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Helga üdvözöllek közöttünk! Nagyon jó hely ám ez. Kép
Balu mami, nehogy elmenj egy ilyen butaság miatt. Nem találkoztunk még, mert nem tudtam menni a múltkor, de legközelebb pótoljuk. Kép
Kertibútorosok: mi vettünk újat a múlt héten be bee. Kép Szép fehér. Egy darabig... Most lehetett kapni zöldet, meg barnát is, de a fiamnak fehér kellett. Nem tudom a színesek hogy néznek ki az idõ múlásával.
B.Vera, ez az úszósapkás szöveg jó. Kép Jót mulattam.
Alakítsuk meg a deviánsok klubbját. Kép Szerintem nekünk tuti ott a helyünk. Kép És még csak zsidó nevek sem kellettek, a család máris padlón volt. Kép
PM, mi Piliscséven vagyunk. Piliscsabát néztük ki mi is eredetileg, csak ott sokkal drágább volt már akkor is a telek, meg a házak is.
Evey, a bográcsozás nagyon jó ötlet. Nekünk viszont csak a vasárnapok jók hétvégén.
Benkének is volt egy kis balesete. Itthon hagytam a páromra, és a lelkére kötöttem, hogy vigyázzon rá. Erre kitette õket az udvarra, õ meg bennt gépezett. Persze Benke elesett a kisautójával, arccal a betonra. Most csopa seb az orra, szája homloka. Mintha valaki elkezdte volna Miki egérre kifesteni. Szerencsére nem lett ezen kívül semmi baja.
Mára ennyit. Ezer bocsánat, ha kihagytam valakit. Azért olvsaok, olvasok, csak ilyenkor nem jut eszembe.
Üdv,
Liesel
liesel
 
 


Sziasztok!
Evey, kösz az üdvözlést, egyúttal én is üdvözlöm Mónit és helgát.
Virág, hát nem is tudom... Valahogy már a tanárok is mindig engem vettek észre, pedig az ingemet nem is azzal az izével mosta az anyukám... Azt hiszem, általában ott szúrom el, hogy ha úgy érzem, hogy igazam van, nem tudom befogni a számat. Bár mióta iskolás gyerekeim vannak, és edzésben vagyok a tanítónénik folytán, van már némi haladás...
Meg mindig azon veszem észre magam, hogy más dolgok zavarnak, vagy nem zavarnak, mint a többséget.
De köztörvényes azért nem vagyok...
Emese, ha nem, hát nem.:o)) Jegyzem õket, illetve most fogom elkezdeni... A nagyok kiskorából van egy egész ékszerboltnyi aranyköpésem, tudom, milyen jó késõbb olvasgatni.
Cory, kétnaponta egy új fog? Mi lesz ebbõl, bele se merek gondolni! :o))
Liesel, talán mire e sorokat olvasod, már nem is olyan fehér az a bútor...Vagy ha igen, bizos sikálod, BRRRR.
Annipanni is jól orraesett a salakon, de neki csak az orra hegye plezúros. Mintha valaki ki akarta volna festeni Mikiegérnek, de egész az elején meggondolta volna magát. :o)
Remélem, Benke (na, jó kis dev. név ez is, ha nem is zsidó)
hamar visszanyeri eredeti színét. Mindenesetre az apukája egy darabig biztos mintaapuka lesz...:o))
Jól hangzik a Deviánsok Klubja, de nem fogunk mi onnan kilógni? :o)))
MMJ Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Üdv az új topiclakóknak.

Nem vesztem el, Edóka, köszi a hiányolást!
Gólyahírezés jó volt, annyi élményt szereztem, egész nap arról meséltem a férjemnek. Már legalább annyit tud a nyílt örökbefogadásról, mint én. Kép Fantasztikus volt látni azokat a boldog embereket, akik azáltal lettek család, hogy örökbefogadhattak egy kisbabát. Megható történetek hangzottak el. Nagyszerû, amit csináltok, Edóka!

Az egész úgy kezdõdött, hogy Liesel fölhívott, el tudnék-e menni helyette, neki családi ünnep jött közbe. A következõ napjaim azzal teltek, hogy alaposan utánanéztem mindannak, amit az örökbefogadott babák szoptatásáról tudni lehet. 5 oldalas vázlatot írtam, aminek ott aztán a tizedét adtam elõ. Inkább a szoptatás lelki fontosságára helyeztem a hangsúlyt, nem akartam technikai részletekkel terhelni a hallgatóságot.
Jelen volt két olyan anyuka, akik szoptatták az örökbefogadott babájukat. Hatalmas élmény volt hallgatni õket, ahogy arról beszéltek, mit jelentett számukra a kisbaba szoptatása. Az egyik az ikreinek adta a tejét; mivel már leszoktak a cicirõl, fejte és üvegbõl kapták. A másik a Szoptanít készülék segítségével indította be a tejét, de sajnos néhány hét után abbahagyta a szoptatást. Egyrészt azért, mert a ragasztótól begyulladt a melle, másrészt viszont azért, mert a védõnõ azt mondta neki, hogy "minek szoptat, úgysincs a tejében semmi". Pedig dehogyis nincs!

Edóka, szóltam a Ligában, hogy van érdeklõdés, mindenki felkészülten várja a telefonokat, nyugodtan küldhetitek hozzánk a családokat. Ha igény van rá, akkor külön csoporttalálkozót is szervezünk az örökbefogadó családoknak. Ott persze a technikai részleteket is megbeszéljük.

Pele, jó volt veled beszélgetni! Látod, Babszem tudta, hogy mikor nem szabad kibújni.

Madárka, a férjem azt mondja, úgy látszik, minden anyósnál eljön a bili és a tehéntej-mánia, csak túl kell élnie a gyereknek. Hozzáteszem, nekünk is...

Anikó, szegény bátyád! Remélem, jobban van.

Király Kati, remélem, lassan helyrerázódsz a baleset után. Milyen jó, hogy ennyivel megúsztátok!

Virág, Norcsi, hol lehet ilyen jó képecskéket találni?

Evey, tényleg mindig náthásak a lurkóid, szegény macik. Lehet, hogy majd kérek tõled tanácsot, virágültetést illetõen.
Bográcsolás kitûnõ ötlet, fõzni mi is segítünk ám. Ha már Visegrád, akkor ott van Mogyoró-hegy, klassz játszótérrel. De pisildére nem emlékszem.

Móni, az egy régi tévhit, hogy a szilárd kajától majd végigalusszák a babák az éjszakát. A babáknak szükségük van az éjszakai szopizásra. A tejpép, és minden más is felesleges és káros 6 hónapos kor elõtt. Azt javaslom, inkább szoptasd a kicsi babádat olyan gyakran, amilyen gyakran csak szeretné. Az természetes, hogy úgy érzed, estére kevesebb a tejed, ez mindenkivel így van. Ezen segíthet egy délutáni szunyókálás és a gyakori mellretétel. Éjjelre pedig az a legjobb, ha minél közelebb van hozzád a kisfiad. Sok családban az együttalvás válik be, olyankor a mamának sem kell felkelni, ha meg akarja szoptatni a kisbabát, gyakorlatilag félálomban tud szoptatni.

Pankamama, de jó, légvonalban nagyon közel leszünk, csak mi a másik oldalán!
Szerintem, ne aggódj a tejcsi miatt, nem baj, ha Panka nem kap tehéntejet. De ügyelni kell a kalciumban gazdag étrendre. Pl. kelkáposzta, brokkoli, bab, spenót, tenger gyümölcsei, halak, szardínia különösen. Tejtermékeket kipróbáltátok már? Azokat néha tejérzékeny emberek is tolerálják.
De ha szívesen megissza, akkor adhatsz Pankának kalcium pezsgõtablettát is, az 500mg-osat.
Úgy a negyedik hónap táján valószínûleg érzékelhetõen kevesebb lesz a tejed, de ez nem biztos, hogy elriasztja Pankát a szopizástól. Aztán a harmadik trimeszterben átváltozik colostrummá.
Remélem, már nem görcsölsz! Vigyázz magatokra!

Magunkról:
Gergõ (2,5 éves) folyton énekel (akárcsak Andris). Kívülrõl fújja a karácsonyi és mikulás énekeket, nem is beszélve Gryllus Vilmos dalairól. Fõleg a felelgetõseket szereti: volt egy kicsi kakasom, te kis juhász, hallod-e te kis kovács, stb. Ja, és imádja a népdalokat, meg a verbunkosokat: elmélyülten játszik, aztán egyszer csak hallom, édesanyám, ki a huszár, ha én nem, meg azt hogy ejhaaj, ruca, ruca, kukorica derce.

Andrist (majdnem 7 éves) beírattam az iskolába, és képzeljétek, azóta már akar is menni. Már nem mondja, hogy inkább itthon tanítsuk. Persze volt néhány ismerkedõs foglalkozás: egyszer zene, egyszer kézmûves, egyszer pedig tornaóra. Nagyon jól érezte magát, már ki is találta, hogy zeneszakkörre fog járni, ahol alsóban furulyát, felsõben pedig gitározást tanulnak majd. Õ egyébként amolyan kis mûvészlélek. Ja, és csillagász szeretne lenni.

Isti (11 éves) tegnap iskolai bulin volt este 10-ig. Komolyan elgondolkoztam azon, nem késõ-e ez egy 11 éves gyereknek?! Õ nyolckor ágyban szokott lenni. De talán egyszer-egyszer megengedhetõ. És olyan jól érezte magát. Bár nem tudom, mi volt a nagy élmény, egész este csak rohangáltak a suliban. Na, jó, üvegeztek is és olyan feladatok voltak, hogy puszit kellett adni a lányoknak. Kép

Dicsekedhetek? Tegnap volt a La Leche Liga éves közgyûlése, tisztújítással. Én lettem a Liga egyik alelnöke (vagy elnökhelyettese, vagy igazgatóhelyettese, ahogy tetszik). 34-bõl 25-en szavaztak rám, 73,5 százalékos támogatottságot élvezek. Persze, választási beszédet is mondtam, igértem mindenfélét, ingyentejet a babáknak, ingyenbabát a mamáknak. Hihihi.

Mindjárt meg is ragadom az alkalmat egy kérésre: nagy szükségünk lenne szopis élménybeszámolókra, amelyeket az újságunkban megjelentetnénk. Különösen nagy örömmel fogadjuk azokat a történeteket, amelyekbõl kiderül, hogy a Ligától, vagy valamelyik képviselõjétõl kaptatok segítséget. Ezen kívül szeretnénk összegyûjteni azokat a tévhiteket, rossz tanácsokat is, amelyeket családtagtól, orvostól, védõnõtõl hallottatok, kaptatok. Írjatok röviden, vagy hosszan, ahogy nektek megfelel. A leveleket küldjétek az email címemre: eboy@freemail.hu
Köszönjük.

Puszi nektek
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok lányok!

Hú de szaporák voltatok, alig gyõztem olvasni a hozzászólásokat.

Akkor elõszöris üdv az újaknak a fedélzeten!Kép Helga szia, mi már az elsõ napok topicból ismerjük egymást! Nincs újabb képed még mindig a kis lekopaszított Gedusról?

PM. Mi is építkezni fogunk, csak mi Érden. Hát nem irigylem egyikünket sem, minket mondjuk hajt a tatár, mivel már két éve vettük a telket, és két éven belül kellene felépítenünk rá a házat ha az illetéket nem akarjuk utólag kamatostól leróni.Mert már kicsi nekünk ez a Kép...

http://natloz.znet.hu/gifmenu/kellek.htm, innen tölthetõk le a képecskék, Virág az egyéb/idõjárásnál van a felhõcske.

Sziasztok, mindenkinek jó hétvégét, amennyi még hátravan belõle!

Pusssz:Norcsi Kép
norcsi
Lenti
 
 


Na ki van itt? Kép
Drágaságaim'

Úgy hiányoztok, de már csak 8 nap. és ki kell költöznie a nõcinek a MI lakásunkból és akkor semmi sem ment meg Titeket attól, hogy azonnal bevezettesem A VONALAT. Kép. Persze most sincs igazán idõm irni Kép, de minden lényegesrõl tájékoztatom Ibolyt.

Ezer csók:
Jamina
jamina
 
 


Szia Jamina!

De jó hogy hamarosan már rendszeresen jössz!Kép

Kép Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Norcsi,
ha gondolod, Iboly megadja Neked a mobilom számát...
CSók Nektek is:
J.
jamina
 
 


Sziasztok!

Bocs, off:
Iboly küldtem neked e-mail-t.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Off. Jamina, már megadta, fel is foglak majd hívni.

On.
Jöttem kicsit dicsekedni! Képzeljétek, ma már Bánkóca bal alsó fogacskája fölött megrepedt az íny.KépKépKép Na ezt nem volt könnyû megnéznem,mivel állandóan valaminek a szájában kell lennie, de mivel már az íny-masszírozás sem segített, nagy nehézségek árán megláttam, hogy bizony akárcsak a nagyobbik nõvérénél, szerdára (akkor lesz 6 hónapos)kint lesz az elsõ fogacska.Kép És 8230 grammos nagyfiú, és még mindig csak szopik, viszont azért néha-néha kóstolgat már gyümiket is, csak éppen nem nagyon ízlik neki.

Na ennyit rólunk, jó éjt mindenkinek.

Puszi:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jó szavakat,örülök,hogy vannak akik még bíznak bennem :o)!DE ne is beszéljünk most már errõl!

Évi!Megkaptam és nagyon édi,fõleg ahol tiszta kaja KépD.

Emesee!Még nem is gratuláltam az iskolás fiadhoz,bocsánat.Kép
NAGY NAGY GRATULA!!!!!!!!!!!!

Liesel!Én is remélem,hogy hamarosan megismerlek és a többieket is,akikkel még nem találkoztam Kép.

Arra nem kaptam választ,hogy a május 9-i tali lesz é!Lesz?

Pocakosokról még nincsenek infók?

Remélem mindenki jól van!:o)

Sok puszi
Balu mami

Képzeljétek,már nem nyanya,hanem ANYA vagyok Bálintnak :oD!
Balu mami
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :-)

Iboly!
Gratulálok az elõléptetésedhez! Sok hozzászólásodat olvastam már, biztos vagyok benne,hogy megérdemelted! :-)

Norcsi!
Igen, valóban találkoztunk már! :-)
Sajnos még nincs újabb kép a kis szerzetesünkrõl, pedig már ideje lenne :-) Amint lesz, szólok! :-)

Lányok/Asszonyok/Anyukák! (Nem is tudom, melyik megszólitás a jobb), segitsetek hozzátáplálás kérdésben ha tudtok! :-)

Gedus 6 hónapos és elkezdtem neki krumplit adni. Viszont azt is hallottam már,hogy elõször gyümölcsöt kell.
MOst akkor hogy van ez?
Adjak neki egy nap ezt is,azt is, vagy egyik nap krumpli, a másikon gyümölcs?
Teljesen tanácstalan vagyok... :-)

Puszi!
helga
 
 


Emese,
írd, igen! Címem a profilomban. Köszi! Kép

Norcsi,
köszi! És a Hello, és a ház? Ugyanott? Tegnap találtam egy másik ilyen oldalt, de azt sokkal bonyolultabb letölteni, nehézkes, viszont rengeteg ilyen kép van:
www.animationlibrary.com

Edóka,
serkézek, serkézek, serkézek... És még élvezném is, ha Rebeka nem nyaggatna állandóan, hogy "mikor lesz már vége?". Azt tanácsolta ma nekem egy romániai lány, hogy kenjem be a hajukat petróleummal, õk ezt csinálják odaát. És mûködik. Mit gondoltok? Ja, és ez a vacak (azt hiszem, pontosabb kifejezés, hogy sz*r) tényleg nem ér semmit. Ma rámpottyant Mancsika (Rebeka) fejérõl egy élõ példány, pedig tegnap kente be õket a férjem újra, és rajta is hagyta. Hiába, meg kell tanulnom, hogy a tetvek nem engedelmeskednek nekem. Rohadt dögök! KépKépKépKépKépKép

Iboly,
igyekszem írni neked a szopis dologról, csak hát van egy internetes oldal, ami túl sok idõmet köti le (ti. babanet.) Kép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Geri, nagyon szégyellem magam! Annyira írni akartam, hogy jobbulást a bátyádnak! Örülök, hogy csak "ennyivel" megúszta! Szörnyû lehetett!

Lányok, fõként Pele! Szeretnék ismét tanácsot kérni. Õszintén megmondva, õrületbe kerget a gyerekem. Egyszerûen egy szabad percem sincs, nem hagy mosogatni, fõzni, de ha leülök egy percre akkor is ott van, fogja az ujjamat és húz magával. Néha nem is tudja mit akar, csak menjek vele! Komolyan mondom, pedig annyit foglalkozom vele, hogy néha már túlzásnak érzem. Lassan úgy vagyok, hogy a fejemre nõtt a gyerek, nem tudok mit tenni. Egyszerûen körülötte forog minden, de még ez sem elég neki! Vagy túl sok?! Miért van az, hogy más gyereke órákat eljátszik egyedül, õ meg 10 percet sem tud?! Mit rontottam el?

Iboly, nagyon gratulálok! Nálad jobbat én sem tudtam volnaKép Te is Ligatagnak számítasz? Mert én tõled kaptam a legjobb tanácsokat!KépKépKép

Jamina, végre! De jó, hogy újra itt vagy!KépKépKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok! Off. B.Vera, próbáltam neked mailt küldeni, de nem tudom az email címedet sehonnan sem elõkotorni. Elküldöd? liesel@posta.net
Évi, ne keseredj el, az én nagyfiam is ilyen volt. Szerintem idegrendszeri és alkati adottság alapvetõen. Én is úgy éreztem, hogy a többi gyerek bezzeg milyen nyugis. Sok-sok türelem használ csak. Vedd lazán, és ne gondolj arra, hogy elkényezteted. Ne félj ettõl. Úgyis kinövi. Mostanra meg mások csodálkoznak, hogy milyen jólnevelt a kölyök. Pedig kicsinek annyira elkényeztettem, amennyire csak lehetett. A többit is. Kép És az elkényeztetés alatt nem azt értem, amikor mindent megkap, csak nyugton hagyjon. Belõlem kaptak sokat. Kép Az elsõnél nehéz volt feladnom a belémnevelt elveket, de a harmadiknál már nagyon lazán megy. Kép A többiek különben jóval nyugisabbak voltak kicsinek, szóval a következõ gyereknél még remélhetsz. Kép
Bocsánat a fecsegésért. Kép Mára megyek is, csak nem bírtam megállni, hogy bele ne szóljak. Kép
Liesel
Liesel
 


Sziasztok,
Off. Liesel, elküldtem.
Pele, nem reagáltam a minap, pedig örültem ám, hogy másnak is tetszik a lányom szövege! Csak hát nekem is kápos a fejem.(Ja, ma meg kért még spenót...)
Virág, ez egy rémálom. Ha csak olvasom, viszketek.
Pankamama, tejérzékenyek vagytok? Újabb közös vonás...:o)
Annipanni egy ideje már tolerálja a tejtermékeket, sõt, úgy tûnik, az ételbe fõzött normál tejet is (ld. spenó...)
Ti próbálkoztatok már ilyesmivel?
Balumami, csak tanul jó modort az a kölök! :o)
MMJ Vera
vera
 
 


Vera,
ezek szerint nekem is lesznek gondjaim a tanárokkal...Kép

Továbbra is köszönöm a tetves együttérzéseteket! Kép

Iboly,
elfelejtettem gratuláni. Gratula! Mél elõbb-utóbb megy. Kép

Mindenkinek nagyszerû idõt, hétágra sütõ napocskát kívánunk:

Virág Kép
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Úgy hallottam a chaten, hogy most kedden (ápr.30.) du. 4-kor lesz mini-babanet tali a Szent István parkban. Jöttök?
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Helga és Móni (BPrõl) üdv a fedélzeten! Helga, téged épp most hiányolt valaki az elsõ napokban... Móni, ha megkérhetünk, tegyél valami plusz azonosítót a Móni mellé, mert van már egy Mónink a topikban (õ Szombathelyi), ne legyen keveredés! Köszi!

Hú, annyi mindenre akartam reagálni, persze nem tettem ide egy notepadet...

Iboly, gratulálok!!! Csak gyõzzed itt is a topikokat közben!!! Én lll-es történetet saját részrõl nem tudok, de jó kis szopis sikerélményt néhányat igen (a saját ikreimet, avagy a nõvérem harmadik babáját két tápos baba után), ja és egy rakás orvosi hülyeséget. (a legújabb, amikor 6 hónapos tápos babának azt mondá a doki, hogy ne tápot, hanem tehéntejet adjanak neki! 2002 Budapest!)

Virág, egyetértek Edókával, fiatal vagy te még ilyesmihez! nem olvasad a mill. országjáróban (béke poraira) a cikket a 20 gyerekes családról? Kép Õk 10-et terveztek eleinte, és amúgy tök pozitív a hangulata az egésznek. Én pont fordítva vagyok, ha belegondolok, hogy belevágnék a negyedikbe, és csaszi lenne, és azáltal utána beállna a limitált, ne legyen több állapot, hát még 30 fölött is rettegek tõle, nem akarok olyat átélni, hogy nem tanácsos a saját egészségem miatt, hogy ne vállaljak több babát. Mint egy elõrehozott klimax, vagy kapuzárás, szóval én rettegek tõle.

Apropó csaszi, nem tudom már ki hozta szóba feljebb, de van topik róla, és Zsókával már igen profik kezdünk lenni a lehet-e normál a csaszi után témában... Igen is lehet, és legtöbb a dokin és az intézményen múlik!

Cory, gratula a fogakhoz!

Judó, képzeld a mi ovink is 25 éves ! (ráadásul ahova én jártam anno, az is kb 25 vagy 26 most) Ahogy sokakkal beszélek róla, úgy tûnik, akkoriban valami nagy oviépítési láz lehetett. Arról most inkább nem írok, hogy nálunk miképp ünnepli az ovi az évfordulót, sajna a szülõk újabb pumpolását is hozzá csapták, ráadásul a 25 szülinapi ünnepség zártkörû, szóval mérges vagyok az ovira...


Evey, bográcsozás jó ötlet! Csak jó elõre találjátok ki az idõpontot, mert kezd betáblásodni a május-júniusom. Pedig olyan jó lenne már megint egy családos tali, és az is, hogy akikkel még mindig nem találkoztam, azokkal is találkozzak!

Jamina, de jó rólad is hallani!!!

Pele, köszi a tippeket. Az biztos, hogy téma mostanában a suli. Az is tény, hogy egyik ki mond nagyobb hülyeséget vitájuk során elsütöttem, hogy inkább majd a sünik (pirospontok etc) gyûjtésében akarják überelni egymást. Mondjuk a sulit és a tan. néniket ismerik, mert BÁlint mostani tan.nénijeirõl van szó, szóval nagyjából tudhatják mi vár rájuk. Az viszont igaz, hogy kiélezettebb lesz az összehasonlítás, a te mi alkottál és mit a másik, lehet, hogy itt (is) van a kutya elásva. Próbáljak meg kisebb módra állni hozzá? Dajkálás terén amúgy is õt dajkálom legtöbbet, valahogy mindig õ hagyta leginkább... Eléggé tartok a sulitól, olyan értelemben is, hogy a barátai nem lesznek vele egy osztályban (az õ ovis csoportjukból rajtuk kívül csak 2 kisfiú megy), meg aztán Bálint is eléggé feladta nekik a leckét... Ugyanakkor meg bízom benne (bennük) mert szerintem nagyon (megfelelõen) okosak, képesek lesznek arra, amit elvár tõlük az iskola. Mindenesetre megpróbálok odafigyelni erre a témakörre!

Rólunk még annyit, hogy Ilcsinek most már mindkét fölsõ egyese nagyon mozog, összevissza állnak-dõlnek, ezzel együtt még reggel mind megvoltak, bár én már lassan 2 hete azt várom, mikor esik ki...
Szombaton iskolanap volt, alsósoknak akadályversennyel. BÁlintéknál õ volt a csapatkapitány, ami egy kicsit olyasmibõl is adódótt, hogy kb. osztályelsõt tesznek meg annak. Meg a tan.néni bízott benne, hogy õ hatni tud a társaságra, fegyelmezni tudja õket. Mindenesetre a másodikosos között (3 osztályból és nem tudom hogyan de 4 csapatból) másodikak lettek, és a gyermek eléggé elégedett volt a teljesítményükkel.

Na, én is jövök egy kicsit a kerttel. Imádom a kertemet, szerintem évrõlé évre szebb. A gyerekek rendes reggeli rituáléjának immár szerves része a kert végignézése. Fagy ellenére maradt pár szem a kismeggyfán, tele van a kis cseresznye, és a tavaly nagy melóval átültetgetett eprem is csurig van virággal. Imádom. Na, monjuk a hétvégén sóska és spenót pucolás is volt (merthogy a fõerét ki kell egyesével szedegetni, különben "szálkás" lesza fõzelék és reklamálnak), lefagyasztottam 5-5 félliteres dobozkával abszolút tömény pépet belõlük.

Bocsánat attól, akit kihagytam!!!
Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
köszi a hozzászólást. Mi 12-t terveztünk, de aztán reálisabban kezdtem látni. Az anyagiakat hagyjuk, nem kell magyarázni. De van még két oldala a dolognak. Az egyik: azt akarom, hogy mindegyik gyerekemmel tudjunk személyes idõt tölteni, és ez már 4 gyerekkel is elég nehezen megvalósítható. A másik: terveim, álmaim vannak a hátralévõ éveimre. Nem akarok egész életemben itthon lenni, dolgozni akarok. Használni akarom a tehetségeimet, és én hiszek abban, hogy azért is kaptuk õket. Egyébként már döntöttem. Holnap megyek a nõgyogyimhoz, és elindítjuk a folyamatot.

Hol van a Szt. István park?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Hát, hiába minden, itthonlét meg számítógép, csak nem tudtam jönni egy ideje... Az a helyzet, hogy két lábon járó zombi vagyok a hazatérésünk óta. Semmi különös dráma nem történt, csak a szokásos: Leevi nem tud aludni éjjelente. Szerintem egyszerüen fél, hogy én is eltünhetek mellöle. Elöször eltûnt apa 5 hétre amíg hazautaztunk, aztán mikor visszajöttünk az imádott nagyszülei tûntek el... egész mostanáig azt hiszem egyszerûen nem mert elaludni. Mikor hulla fáradtan álomba zuhant volna, megnézte, ott vagyok-e mellette, és ha nem voltam ott, égtelen sírásba kezdett. Éjjel pedig óránként kelt, szóval a mosogatórongy hozzám képest üde virágszál. Aztán jött a múlt héten egy ronda nátha, így a nemalvás mellett még levegöt sem kapott.Hétfön a pisijében vért találtak, (a régi pisi-ügy), 2szer voltunk dokinál, hétfön vérvételen is, ahol nem találták a vénáját és 4szer bökték, közben meg a tûvel kurkásztak a bôre alatt. Szegény üvöltött a fájdalomtól meg az ijedtségtöl, ezek után én meg majdnem elájultam, így fél órát ültem a rendelöben, mire ki mertem cipelni riadt kis bubókámat a csúnya nénik karmai közül. (Hát normális az ilyen anya, aki amúgy remekül bírja a böködést de ha a gyerekét bántják elájul?) Aztán csütörtökön veseultrahangon voltunk a kórházban, szerencsére minden rendben volt, a keddi pisiben nem volt vér se, szóval nem kell gyógyszer. Viszont az állandó pisimintavétel miatt (zacskó) Leevi már védi a kukiját, amint kicsomagolom a pelusból. Ezeken kívül elromlott a klotyónk is, amit szerda éjjel a szomszéd srác szétvert, Leevi aki amúgy is remekül alszik persze felébredt, párom Helsinkiben, anyósom nálunk, WC-böl döl a lé... aztán csütörtökön éjjel megcsinálta a szomszéd srác kedvesen, Leevi megint felébredt... nekem meg szerdán tömést cseréltek a fogamban addig nem volt vele gond, de azóta majd megôrülök, úgy fáj. Szóval tömören ez a helyzet északon, ahol most esik épp az esö.
Kedves újak, legyetek üdvözölve nálunk! Kép Azért jó hely ám a mi kis topicunk!
Pocakoskák, hogy vagytok?
Madárka KépKépKép
Évi! Nem csak Csongi ilyen! Leevi is idönkét pont ezt produkálja, mostanában mintha jobban el lenne egyedül is... szóval van remény!
Iboly! KépKépKép Ugye én megmondtam, kis cicikódex! Nagyon gratulálunk, csupa ilyen lelkes anyukát a LLL-ba! Szívesen írok, pontosabban miröl, mennyit? Nekem is te voltál mindig is a támpont No.1! Köszi! Kép
Most megyek fôzni, mindenkinek puszi, és ígérem, az éjszakák javulásával arányosan az én írási kedvem is javul!
Puszi: Adri, aki a skandináv néne, kicsit nyúzott de azért szeret titeket
kadri
 
 


Sziasztok!

Végre nyugi van itthon, Zsófi ma megint ment bölcsibe, Luca alszik. Én meg megpróbálom bepótolni a lemaradásomat, mosok, vasalok, takarítok... és igyekszem gyógyulgatni.
Lucánál (8.5 hó) elkezdõdött a "csakazértsemengedemhogybepelenkázz" korszak, már kezdek kifogyni az ötletekbõl, mivel foglaljam le közben. Egyre jobban kell vigyázni, mit hagyunk elõl, mert minden érdekli (apró szemét, csavar, pénz a földön, virágföld, stb). Nagyon élvezni, hogy már "mobil", bárhová elmászik, bármibe kapaszkodva feláll és oldalazik.
Zsófi meg váltogatja az angyali és az ördögi arcát. Olyan hisztiket tud produkálni, hogy szinte belekékül, a következõ pillanatban meg dorombol, mint a cica. Nagyobb gyerekesek, meddig tart a 3 évesek dackorszaka? Néha már azt hiszem, nem is egyszerûen errõl van szó, de remélem, kinövi. (A féltékenység is napirenden van...)

Évi! Zsófinak is volt ilyen korszaka, itthon szinte semmit sem tudtam csinálni ha õ ébren volt. A játszótéren meg rám sem hederített, jásztott a többiekkel, vagy egyedül, csak a szeme sarkából figyelte, ott vagyok-e. Késõbb javult a helyzet, de mostanában (fõleg, ha Lucával foglalkozom), megint CSAK én törölhetem ki a fenekét, adhatok neki inni, rajzolhatok vele, fektethetem le, mesélhetek neki.... Az apjával sokszor ellenséges, "te nem, csak anya!". Persze ez nem az apja ellen irányul, egyébként imádja, és ha csak kettesben vannak, jól megértik egymást.

Evey! Jó ötlet a bográcsolós tali, nagyon szívesen segítek fõzni, meg bármiben, csak szólj! Kép Idõpont?

Helga! Üdv itt! Hozzátáplálás ügyben rengeteg nézet van, csak gyõzz belõle válogatni! Én almával kezdtem, aztán krumpli, rizs zöldségekkel (répa, sütõtök, spenót...) keverve. Luca még mindig inkább szopizni akar, nagy mennyiségeket nem eszik, de azt szívesen kanalazza.

Madárka, Évi, és a többi érintett! A bilis történetet mi is eljátszottuk, mert a nagymama szerint ha ülni tud, bilizni KELL. Zsófi persze nem ült meg sokáig egy helyben. Amikor a mama vigyázott rá, sikerült a bilibe termelnie, de gyorsan felállt, megnézte, és egy óvatlan pillanatban az egészet a mama szõnyegére öntötte és szétkente. Többet nem próbálkoztak ..... (Mégis szobatiszta lett a gyerek..Kép)

Balumami! Szerintem lesz tali 9-én, ketten biztos ott leszünk...

Jamina! Jó hallani rólad, örülök, hogy hamarosan rendszeresen jössz! Kép

Iboly! Kinevezéshez gratula! KépNagyon ügyi vagy! (Vagy csak a választási ígéreteidnek köszönhetõ? Kép) Szopis történetet írok, ha lesz egy kis idõm. Szerencsére nem nekem volt problémám a szoptatással, hanem másoknak azzal, hogy még mindig szoptatok. Kép

Pocakosok, hogy vagytok???
Puszi mindenkinek, vár a házimunka.
Andi

Andi
andi3
 
 


Adri! Pont hiányolni akartalak, és most látom, hogy írtál! Szegény Leevi, ennyi megpróbáltatást! Küldök neki nagy gyógypuszit! Téged sem irigyellek, jól összejöttek a dolgok!

Lányok! Nincs véletlenül valakinek felesleges jegye a Kismama babaruhabörzére? Zsófinak kellene vennem egy csomó mindent (ha lesz pénzünk hétvégére), és vinni kell apucit is bébicsõsznek. Bár utálok kérni, de ennyit is tudnék spórolni, mert anyagilag nem állunk túl jól mostanában...
Köszi!
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!

Csak Ibolynak szeretnék gratulálni, de tényleg! Majd szopis történeteket írok valamikor, de most a kis fogzós sajtkukac itt van az ölemben és õ is csapkodja a klaviatúrát.
Iboly gratulálok! Kép

Versenyt akarja elkapni az ujjaimat ahogy írok, jól szórakozik!Kép

Puszi:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?