Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma egész nap mamánál voltunk. Csongi reggel 8-tól délig a levegõn volt, kergette a csirkéket, homokozott, "segített" mamának, papának! Tök jó színe vanKép

Pele! Amikor a mamánál aludt, már 3 hete ezt csinálta! Úgyhogy azt hiszem ez nem a probléma forrása. Ha benn vagyunk a lakásban tényleg állandóan rajtam csüng. Ha leülök egy pillanatra már fogja az ujjam, húz, hogy menjek vele. A játszótéren viszont rám se hederítKép
Félelem? Szorongás? Nem hinném, de ki tudja, mitõl szorong egy ilyen kiskölök?
Este ott hagyom és kb. 5 perc alatt alszik. Lehet, hogy sírni kellene hagyni... Tegnap gyarló módon adtam neki egy kanál Panadolt, és hajnal 3-ig aludt!!!! Lehet, hogy tényleg a foga a ludas! Na, próbálkozom!

Köszi a rengeteg választ!

Bocs, ma nagyon önzõ módon, csak magunkról írtam. Holnap megpróbálok válaszolgatni!

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Sziasztok!

Most csak annyit, hogy van egy recénk (Balu szájában Kép). Délután vettem észre! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Ma nagyon mozgalmas napunk volt. Délelõtt muskátlit ültettünk, a szomszéd néni segített. Õ nagyon profi muskátliban, én meg nagyon béna. De azért igyekszem.
Ezután lazán leszakadt a garázskapunk, illetve elszakadt a drótkötél, ami felhuzigálta. Úgyhogy délután ezt szereltük.
Meg lemostuk a kerti székeket is, hátha marad már a jó idõ. Nem lett tökéletes, de szerintem már sose lesz fehér. Most olyan szép sötétfehér színe van. Kép Tényleg, nincs valami titkos ötletetek, hogyan lehet kifehéríteni a mûanyagokat? (A súrolással már próbálkoztam...)
Dögrovás lassan múlik, bár többen azt mondják, hogy még mindig rossz rám nézni. Én is pont így látom a tükörben...

Zsóka! Talit értettem. Kép Néha az én gépem is kikapcsol, de az a víruskeresõ vagy a tûzfal (nem értek ám hozzá). Legalább tudom, miért csinálja...

Pele! Na???? Mi van???? Kép

Kanga! Neked is szorítok, reméle, még egyben mész az érettségi találkozóra!

Virág! Keresd meg a tetves topicot, vannak ötletek. Még jó, hogy csak sikítasz, van, aki nagyon kétségbe tud zuhanni tõle! Kép Vagy ez nem is az???

Barika! Köszi a névnapi köszöntést, átadtam, kedves vagy!

Norcsi! Vigyázza félrelépéssel!!!! Tudod, megyek a gyámügyre, mint a múltkor a letaposásnál... Kép

Évi! Jók is néha ezek a mamás napok. Gyerekek, mint a disznók, de jól érzik magukat, Te meg pihenhetsz egy kicsit, nem?

Bigacsiga! Tanuláshoz, vizsgához nagy-nagy kalappal!

Puszi mindenkinek:
Emese
Emese
 

 
 

Cory! Balunak nagy gratula! Kép
Emese
Emese
 


Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok. A görcsök nem tudni mitõl vannak, mert Pankával is voltak pedig akkor nem szoptattam. De mostmár csak reggel és este kap, és ha nagyon észreveszi akkor nappal 1x. Sajnos az éjjelekkel van inkább gondom/ Évi/ mert ha fogzik és felkel csak szopira alszik el, egyébként 1 órát is képes sírni, de úgy, hogy majd megfullad. ha nem fogzik alszik reggelig. Szerintetek mit tegyek?

Vera! Üdv köztünk, és gratula a gyerkõcökhöz. Az én lányom is Anna. Jó a szöveged.

Andi3, Madárka, Pele! ha minden jól megy Piliscsabán lesz a telek, holnap tárgyalunk az eladóval. Szorítsatok lécci!
Biztosan fárasztó az építkezés, de nem találunk olyan kész házat ami jó lenne, így csinálunk egyet. Nem hajt a tatár, kész lesz amikor lesz.

Na most ennyi, mert itten toporog az én parancsolómKép a hátam mögött, hogy dolgozna. Majd még jövök.


Jó éjt mindenkinek!

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok Lányok!

Kristófnak kijött a második foga is, sajnos kicsit megfázott.
Holnap megyek vele a klinikára a tejallergiája miatt.

Tvica
tvica
 


Sziasztok!
Segítsetek nekem csajok!Nem tudtok véletlenül 1 olyan helyet,ahol angol alapfokra felkészítenek és le is vizsgáztatnak?Olvastam ez az emileset,de szerintem én így képtelen vagyok megtanulni bármit is.Ha tudtok jó helyet,lehetõleg a III.kerületben és olcsó,kérlek benneteket,írjátok meg nekem!Köszönöm!

A betegek pihenjenek,hogy meggyógyuljanak a következõ talira!

Az új fogasoknak(na ez elég hülyén hangzik) gratula,kitartás,most már biztos jön a többi is!Kép

Évi!Dentinox csepp és Panadol szirup,nekünk bevált.

Puszi mindenkinek!

Balu mami
Balu mami
 


Pocok,
18 hónapos kora után! Én kapcsolatban vagyok egy csajjal, náluk máj-ban indul angol tanf., arra sezretnék menni. Ha érdekel, megadom neked a telefnoszámát emilben.
üdv
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Ma biztos nem szülhetek, mert apája Pesten ragadt, mi meg itthon vagyunkKép Persze az autó tréfált meg bennünket, reggel elindultunk Pestre, de a kuplungnak egyre furább hangja lett. Végül Ákos munkahelyéig már nem is jutottunk, a Duna Plaza mögött bementünk a szervízbe, de sajnos csak holnapra tudták elvállalniKép A hazamenést nem mertük kockáztatni vele, mert hátha ott maradunk valahol az útszélen, viszont mivel reggel nem úgy indultunk el, hogy Pesten alszunk, nem is volt nálunk semmi cucc + a mosást benthagytam a gépben, a csirkehusit kiolvadni az asztalon. Szóval öcsém hazahozott minket hármunkat, Ákos meg maradt Pesten anyunál, hogy holnap reggel elvigye a szervízbe a kocsit. Mert amúgy meg kocsi nélkül kelhetne 5-kor, ha innen akarna beérni reggel, ezt meg nem akartam. Úgyis folyton fáradt.
Mostanra megvolt a vacsi, fürdés, mese, alszanak a gyerekek, úgyhogy lehet pihizni. Babszem meg csak tudja, hogy most igazán nem alkalmas a "kicsomagolódáshoz"Kép

Nem is meséltem, hogy Hanna kijelentette, õ bilibe akar pisilni! Most már csak a bilit kéne elhozni anyutól...

Jó sokat írtatok ma!Kép

Judó!
Ezek szerint te is itt laksz a szomszédban!!!!KépDe jó!

Bigacsiga!
Egy kalappal a vizsgához! Nem lehet könnyû idõt szakítanod a tanulásra! Méghogy láblógatás!Kép Két gyerek mellett???!!

Vera!
Igyekszünk...Kép Nálunk is bevált az együttalvás, amíg Hanna éjjel szopizott. Aztán magától abbahagyta. És láss csodát, õ alszik reggelig a saját ágyában, míg Áron nagy ló létére rendszeresen megjelenik éjjel nálunk. Szegénynek most kell pótolnia, mert pici korában ez az együttalvás kimaradt. Nem elvi okokból, egyszerûen csak olyan kicsinek és törékenynek láttam az újszülött babámat, hogy nem mertem magam mellé tenni. Azért kamaszkorára csak kinöviKép Mindenesetre biztos, hogy Babszem helye is mellettünk lesz!
Egyébként Hannus is nagyjából egyidõs Annipannival, õ 2000. aug-i.

Virág!
Ezek szerint Abusnak sem kell külön ötleteket adni szülõkiakasztásra! Pedig a mi gyerekeinknek is van egy pár!Kép
Jaj, ez a tetûdolog a rémálmom, pedig nekünk még nem volt, csak amiket olvastam róla...

Andi!
Köszi! És örülök, hogy javulgattok!

Barika Andi!
Örülök, hogy sikerült idõpontot kapnod, és kívánom, hogy minél hamarabb rendezõdjék a problémád! Írjál majd, hogy hogy érzed magad!

Zsóka!
Akartalak ma hívni, de itt a nagy fölfordulásban nem volt rá módomKép Nekem is jó akkor a jövõ hét!

Kanga!
Nem, hálistennek nem néz mindig méhszájat, mivel azt mondta, ha nincsenek összehúzódásaim, akkor tuti zárva vagyok. Én meg nem bánom, hogy nem piszkálKép Azt mondta, most már nézni fog, de hát most kezdtem el én is érezni valamit. Miért kellett kézzel tágítani?Kép
Hát ez tök jó, hogy te is pont érettségi talira mész a szülés elõtt!!!KépKépNekem már csak 4 nap szombatigKép
Pénz: múltkor 30E-t hallottam egy másik kismamától. Nem tudom, nekünk futni fogja-e ennyire, de min. 20-at mindenképp szeretnék adni.

Évi!
Ha a Panadoltól aludt, akkor nagyon valószínû, hogy fogzás van a háttérben. Olyankor Áron meg Hannus is rettentõ gyakran keltek. Nálunk bevált a fájdalomcsillapítás: panadol (esetleg kúp), Dentinox, Suspensio Anaesthetica. Remélem, beválik nektek is!

Cory!
Gratula a foghoz!!!

Emese!
Nagyon szorgosak voltatok! Mûag. székek nálunk is sötétfehérekKép

PM!
Az az igazi, ha olyan házatok lesz, amilyet elképzeltetek magatoknak, úgyhogy megértelek, hogy az építkezés mellett döntöttetek.
Pankát nem lehet magatok mellé venni? Hátha akkor elég lenne a víz és a ringatás, simi a szopi helyett éjjel? Vagy szintén valami fájdalomcsillapító?

Tvica!
Nektek is gratula a foghoz! Nálatok most mit fognak nézni az allergián?

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!
Az újabb üdvözleteknek is nagyon örültem, köszönöm.
PM, igazad van az építkezéssel. Mi lassan öt éve vettük meg ezt a házat,(bár akkoriban még nem sokan illették volna ezzel a névvel), és hiába alakítgatjuk folyton, sose lesz olyan, amilyet igazán szeretnénk. Pedig még így is a ház volt a legnehezebb szülésünk...
Évi, Cory, úgy néz ki, nekünk is lesz új fogunk. ( Ezen belül sajnos nem nekem.) Annipanni éppen evett valamit, mint rendesen, amikor egyszerre csak fájdalmasan felkiáltott, és megütközve nézte a ragacsos izét a kezében.
Nem értette, hogy hû barátja, az ennivaló, hogyan csalhatta meg ilyen alattomosan. Átnéztem a kenyérhéj szájon kívüli és belüli darabjait, de se anyacsavar, se legóember, se semmi. Õ meg csak állt és nézett rémült szemekkel, aztán azt mondta: -Valami baj van a számban...
Belenéztem, és hát tényleg, ott nõ a baj hátul. Az elsõ rágófog... És bizony elég nyafis egy nap lett ez a mai, nem is emlékeztem már rá, hogy egy fog mire képes. (Érdekes, Annipanninak a mezei fogakkal nem volt gondja, csak ez a rágófog piszkoskodik.)
Ami a mûanyag székeket illeti, nekünk évek óta bevált módszerünk, hogy elhatározzuk: holnap aztán tényleg veszünk újat! Ettõl mondjuk nem lesz fehérebb, viszont legalább nem kell súrolni,mert holnapig már jó lesz így is.
Pele, Kanga, hányadikára vagytok kiírva?
Örülök az új kortársnak,bár Hannához képest Annipanni még kis pisis (és nem is a bilibe...)
Mindenkinek minden jót!
Vera
P.S.: Nahát, Pankamama! A te kislányod is Anna? Ki gondolta volna??? :o))))
vera
 
 


Sziasztok

En is udvozlom az ujjakat. Csodalom milyen sok nagycsalados gyult mar itt ossze.
Minden uj fogacskanak gratulok es egyeb uj dolgoknak. Nevnaposoknak szulinaposoknak utolag minden jot.

En lanykam egy tunder imad oltozkodni es furodni, hamarabb levetkozik mint amennyi ido alatt en vetkoztetnem le. Kar hogy nem teljesen akkor van hozza kedve amikor en szeretnem.

Jo novogetest minden babanak es jo egeszseget mindenkinek.

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Én is üdvözlöm az újakat, bár lassan már én is újnak számítok itt, amilyen "gyakran" írok. Kép Olvasni azért olvasok szorgalmasan, aztán egybõl el is felejtem, hogy mire akartam reagálni.

Kaptam a munkahelyemen különbözõ határidõs munkákat (fordítás, ilyesmi), ami persze jó, mert látszik, hogy a fõnököm nem felejtett el, számít rám, és még ezután jelentem be neki, hogy még maradok itthon pár évig... Szóval jó lenne, ha meghosszabítaná szeptemberben a szerzõdémet (persze ha lesz még GYED ezután Kép), így el kell vállalnom ezeket, meg hát pénzzel is jár. Csak az a baj, hogy estére, mikor leteszem Bálintot, már hulla vagyok enélkül is.

Már 14 hetes múlt a babóca. A 12 hetes UH-n 5 cm-es volt, és minden rendben, már ami megállapítható. Nem sokára már megyek AFP-re, úgy telik az idõ! A hányás nem múlik, bár Bálintnál is legalább félidõig hánytam. A gyömbéres üdítõktõl most kezdek megcsömörleni. Kép

A tali nem jött össze nekem múlt csütörtökön, de nagyon készülök a következõre, hátha végre sikerül eljutnom! A játszótér jó ötletnek tûnik, mert a nagyréten nekem folyamatosan Bálint után kellene rohangálnom. A homokozóban viszont órákig eljátszik, ha van egy vödre és egy lapátjaKép.

Barika Andi!
Aranyos vagy, hogy nem felejtettél el Kép. Anyóssal a helyzet változatlan, és nem is hiszem, hogy valaha változni fog... A férjemmel pedig mindig a pillanatnyi hangulatán múlik a viszonyunk, még most is mond néha "szörnyûségeket", aztán meg lehet vele normálisabban beszélni, bár alapvetõen nem oldódtak meg a problémáink.

Madárka!
Hogy csinálod, hogy Petrus arra menjen, amerre te akarod? Bálinttal egy 10 perces út minimum fél óráig tart, és elhatároztam, hogy egyszer majd megszámolom, hányszor mondom neki közben, hogy "gyere" Kép. Minden kavicsot, botot, fel kell szednie, a sárral játszani kell, és ha csak egy út van, akkor is képes a másik irányba szaladni Kép.

Pele!
Gratulálok Hannának a bilibe kakilni akaráshoz Kép Bálint 2000. szeptemberi, de nemhogy nem akar bilibe kakilni, még csak nem is mondja, merthogy nem tud beszélni még mindig Kép. Persze folyamatosan dumál, be nem áll a szája, csak magyarul nem tud még Kép

Pankamama!
Vigyázz nagyon magadra, és légy jól! Kép Bár tudom, Panka mellett nehéz lehet pihenni, de legalább kapsz néha segítséget!

Evey (és ki a másik éneklõs, talán Virág? de bocs ha nem)!
Én is csatlakozom a kamarakórushoz!

Na most befejezem, bocs, hogy sok mindenkinek nem írtam. Így jár aki hetekig nem ír és memóriából akar mindenkinek írni.

Kíváncsian várom kinek a babája lesz a befutó! Kép

Puszi mindenkinek,
Ági
Ági
 
 


Cory,
nagy gratula a fogacskához!!! Kép

Emese,
tetû volt. Hemzsegtek Rebeka fején a tetvek (fuj), le kellett õket egyenként szedegetni (fuj), összenyomni (fuj), és utána bekenni azzal a nagyon büdös izével (fujfujfuj). Kép Még jó, hogy az én édes párom megszánt, és ma itthonmaradt, mert persze egy gyerek sem mehetett ma sehová, és jelenleg õ végzi a tetûirtás legfujosabb részét. Én már tutira összehánytam volna a fürdõt. (BocsiKép) De elmegyek a tetves topicba is mindenképpen, köszi!

Tvica,
Kristófnak is gratulálok a fogacskához! Kép Jobbulást!

Pele,
drukkolok, hogy Babszem maradjon, amíg megjön az apuci!

Ági,
köszöntünk még meg nem alakult kórusunk legújabb tagjaként! KépKépKép

Puszi mindenkinek:
Virág
Virág (fiore)
 


Virág!

Hát nem irigyellek! Lekopogom nekünk még nem volt, és az oviban sem tudok róla hogy lett volna valakinek is.De ellenben volt tavaj ótvaros, naná hogy a mi csoportunkban. Szóval a tetü meg a bélféreg, ezekkel nagyon nem szeretnék találkozni a kis családom tagjain/ban.

Ági nagyon szépen fejlõdtök, nagy gratula hozzá!Kép

Vettünk ma Julcsi lányomnak (3 év) napszemüveget, olyan édes VOLT benne. Hogy miért volt? Hát mert meg kellett mutatni a játszótéren mindenkinek, aztán meg levette úgy hintázott, mászókázott, szaladgált, aztán megint feltette és egyszercsak hozta hogy eltört. Eltört a szára!Kép És korántsem biztos hogy meg tudom úgy ragasztani hogy az még használható legyen. Ebben csak az a jó, hogy ha tényleg szükséges lesz majd neki a rendes szemüveg, azt is hazavágja majd egy pár óra alatt?!

Következõ talira szeretnénk majd mi is menni. Nagyon jó ötlet a játszótér meg a körbeülõsdi is.Kép

Puszi mindenkinek:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Én nem nagyon tudok hozzászólni, csak annyit, hogy remélem, a következõ találkozóra én is el tudok menni Tomival és akkor megismerhetlek Titeket. Kép
A játszótér ("a régi szabadtéri mozi helyén") a Margit-híd felõl megközelítve a bal oldalon van, ugye?
Na, mindegy, majd csak megtalállak Titeket. Majd igyekszem figyelni a topicot, csak egyszerûen nincs annyi idõm, hogy mindent végignézzek. Kép
Üdv mindenkinek! Javulást a betegeknek! Új fogaknak hajrá! Kép))(nálunk még nincs fog, de Tomi folyton tömi a kezét a szájába)
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Megint csak egy villámjelentkezés, hogy ne felejtsetek el. Két napja írtam, hogy Tomi nagyon nyügös volt, és nem lehetett letenni, kiderült hogy mitõl, ugyanis tegnap reggelre belázasodott. Voltunk a doktornéninél kiderült, hogy torokgyulladása van. Ma reggel is a szokásos 7 óra helyett fél 10-kor!!! ébredt föl, úgy hogy egész éjjel aludt. Most is alszik, remélem, hogy így minél elõbb helyrejön. Szegénynek az orrát is szívni kell állandóan, már ha meglátja a porszívót üvölt.

Évi!
Lehet, hogy a korral jár, ugyanis Tomi is mikor benn vagyunk a lakásban állandóan rajtam lóg, ilyenkor szoktam kiküldeni õket az udvarra, és amíg el nem álmosodik nagyon jól eljátszik. Persze tudom könnyen beszél, akinél van udvar, lakótelepen ezt nem tudod megoldani. Lehet, hogy sûrûbben kéne a mamához mennetek? KépKép

Pele!
Kocsi Kép Hanna Kép

PM!
Sok sikert a tárgyaláshoz! És vigyázz magadra, meg a pocakpicurra. KépKép

Zsóka!
Mit tudsz még a Munkaügyi Központ képzéseirõl? A területileg illetékes központnál kell jelentkezni? Mekkora %-ban térítik a költségeket? Ábel jobban van már?

Most be kell fejeznem, mert Tomi felébredt, ha még lesz erõm este folyt. köv.

Ancsa

Kép
Kép
Kép
anyanyanya
 
 


Sziasztok!

Hú, de régen voltam és mennyit írtatok azóta... Megpróbáltam memorizálni. Kép

Ági! Ne félj lesz GYED. Jó neked, hogy a fõnököd nem felejtett el, most nekem is jól jönne egy kis pénzmag...

Évi! Igen én kotyogtam... ezek szerint nem baj. Én szerintem azért vagyok ilyen vékony, mert Lili egyfolytában a mellemen lóg, többet szopik mint újszülött korában. Bár most náthás is lett, de hálistennek csak 2 napig volt komoly. Én még mindig a sírni hagyás híve vagyok, próbáld meg, ha már teljesen meggyógyult Csongi. És Pesten vezetni nem nagy cucc. Van térkép... Kép

Bátyámnak volt ma egy balasete, frontális ürközés egy pótkocsis teherautóval. Hálistennek megúszta térdkalácstöréssel és egy erõsebb agyrázkódással. A kocsi totálkár, nem lesz többet Wagon R kocsi, az tuti. Most mûtik. Sík ideg voltam megkértem a nagymamát, hogy vigye el Lilit sétálni én meg addig kikapcsolódok. Nem akartam, hogy a feszültségem átragadjon rá és türelmetlen legyek vele.

Bogancsi és Vera! Sziasztok. Rá kell hajtanom úgy látszik, hogy utolérjelek titeket gyerekszámban. De én "csak" 3 bébit szeretnék összesen. Kép

PM! Vigyázz magadra. Szóval északra mentek. Miért nem délre? Miért?????? KépKép

Kanga! Te mikorra vagy kiírva? Már olyan sokszor meg akartam kérdezni.

Pele, Madárka! Akkor mehetünk látogatni? Mert én nagyon szeretnék...


Puszi:

Anikó
Gerianikó
 


Norcsi,
nem volt annyira vészes. Túléltük, holnap mehetnek. KépKivéve Abust, még mindig hörög Kép

Virág
FioreViragocska
 


Sziasztok!

Megvolt a vizsgálat, bár iszonyatos volt.
Nem volt a klinikán kicsi szárnyas tû, azért rendes nagy tûvel vettek tõle vért, de az is csak második szúrásra sikerült.
2-3 hét múlva lesz eredmény. Kiderül, hogy "csak" tejallergiánk van-e.

Tvica
tvica
 


Sziasztok!
BVera, üdvözöllek a topikban. Kép Gyere a találkozókra is majd, kíváncsi vagyok rád. KépKép Lassan kezdem magam kiscsaládosnak érezni, annyian vagytok négy gyerekesek. Még a végén kedvet kapok. Kép
Pankamama! Hurrá, akkor itt lesztek majdnem mellettünk! Építkezés ügyben legalább elméletben, ha rudok, szívesen segítek. Sajnos mi is sokat tapasztaltunk e téren. Ma már másképp csinálnám. A házból, akárhogy alakítgattuk is, csak nem lett olyan, amilyet én szeretnék.
Cory, gratula az elsõ fogakhoz!
Anikó, jobbulást a bátyádnak! Nagyon nagy dolog, hogy ennyivel megúszta. A szopi fogyókúra nálam nem jött be. Benke(júniusba 2 éves lesz) is szopizik még, és egy éves kora után is annyit szopizott, mint egy újszülött mégsem vagyok sovány. Kép Bár strandszezonra az leszek. Megyek is tornázni mindjárt!
Virág! Nem irigyellek. Kitartás. Csak kipusztulnak.
Pele, akkor Babszem kicsomagolása ma még elmarad, remélem. Kép
Evey, megkaptad az emailemet?
Bocsánatot kérek, azoktól, akiknek most nem írtam. A betegeknek sok-sok gyógypuszi. Kép
Üdv,
Liesel
liesel
 
 


Sziasztok!

Sikerült megvárnunk apát!Kép És az autónkat is megjavították, sajna 50E voltKépKép Nem mondom, hogy pont erre vágytunk most, de lényeg, hogy mûködik.

Anikó!
Én bezzeg hiába szoptattam 100x egy nap. Sõt most még szoptatok is + kismama vagyok + egész nap a 2 gyerek körül ugrálok, de karcsúságnak nyoma sincsKép
Bátyád:Kép
És persze, hogy jöhettek látogatni!!!!! Szívesen látok mindenkit!!!

Vera!
De édes volt Annipanni szövege!Kép Persze Hanna sem tud bilibe pisilni, csak látja a nagyoktól, és õ is szeretne. De fogalma sincs, hogy mitõl jön a pisi, így csak ül a bilin, és nyomja a hasprést, aztán fölugrál megnézni, lett-e valami eredményKép Nincs is még elõvéve a bili, csak a barátainknál látta az õ kisfiukat.
Kanga, ha jól emlékszem, máj 29-re van kiírva, mi Madárkával meg máj. 7-re. Úgyhogy most már szoros a versenyKép

Ági!
Ti is milyen nagyok vagytok már!Kép Azért igyekezz pihenni is! Nekünk Áron is nagyon hamar kezdett el beszélni, de most sem lehet lelõni, ha elkezdi mondaniKép Ne aggódj, ilyenkor még nem kell nekik bilibe kakilni, látod, Hanna sem tud igazából. Még van rá min. 1-1,5 évük (vagy több)Kép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!
Élek ám, csak lustulok, meg némileg dolgozgatok.
A kölykök természetesen most lettek betegek, mire itt a jó idõ. Juló napokig lázas-hõemelkedéses volt, ma már nem, csak megmarad...
Virág: tetû-sorstárs vagy! Jó múltkor én is ezzel küzdöttem a gyerekekkel. Utána mi jó sokáig hajmosás után ecetes öblítést csináltunk, az riasztja a bogarakat állítólag.
2l vízbe kb. fél deci 10%-os ecet.

Ibollyal hétvégén találkoztunk, Gólyahírezett velem.
Iboly, mesélsz róla??? Olyan ügyes voltál!

A levlistára bejelentkeztem, de semmi se történt... A listán állítólag fent vagyok...Segítsen valaki emilben!!
hkelectric@freemail.hu

Edóka
Edóka
 


Szaisztok,
Vera, nagyon jó a módszeretek a mûanyags zékekkel kapcsolatban Kép!

Bogancsi,
ha a Margithífd felõl jössz, akkor a bal ldalon van. Elõbb van egy "nagy" játszótér, azt látni az útról is, ez pedig utána jön. Egyáltalán nem látni az útról. De van vmi sportközpont (???? rég jártam arra) az úton - a "fõútról" van balre egy keresztutca, amiben van ez a sportkp, tulképpen szemben van ezzel a játszótérrel. De nem bonyolítom tovább, egyszerûbb ám, mint így leírva látszik.

Pocok, Anyanyanya:
én annyit tusdok, hogy a gyerek 18 hónapos kora után lehet ilyen tanfolyásokra menni, és kérvényezni kell a Muü-i Közp-nál, hogy õk állják a kltsg-eket. Én angolra akarok menni, ott "csak" kilencven %-ot térítenek, de agíy sem mindegy, hogy 5000 forintot vagy ötvenezret fizetek... A csaj, akivel kontaktáltam: (leírom inkább ide, nem mélben, úgyis hirdetett itt is meg az indexen is) Takács MArianna, 20/371-6763.
Ha vmit megtudtok róla, írjátok meg ide. Bár asszem én is felhívom, mert az angol állítólag máj-ban kezdõdik és még nem hívott...

Ancsa,
Tegnap taslálkoztrunk a Misivel, nenm feledkezett meg rólad, sõt, csak éppen ahhoz hogy dolgozni tudj, kellenek a könyvek, amikbõl gépelsz. Azok meg nálam vannak, mert a haspi, aki elvinné, még mindig nem jött. pedig mára is ígérte. Morc-morc. Kérdést köszi, Ábel annyiból van jobban, hogy már nem szárazan köhög, hanem fel is szakad vmi, szóval tisztul a tüdeje. Viszont most már Emese is köhög Kép.

Anikó,
Bátyád Kép. Remélem hamar rendbejön!

Pele,
még jó hogy nem vagy nádszálkarcsú KépKép. Majd hûrom hónap múlva, amikor szoptatsz, háromszoros anyuka leszel, wegész nap három gyerek körül ugrálsz, és fele ennyit alszol majd mint most. Kép Én dicsekedtem már, hogy Emese néha szól, ha kakis? Olyan büszke vagyok rá! A végén még hamarabb lesz szobatiszta, mint Ábel. (Félreértések elkerülése végett: Ábel naparla szobatiszta, bár elég késõn lett az, három elmúlt, de éjszakára még mindig pelenkázomÍ).

Edóka, a csomag itt van, fel kellene adni, de... Elõbb-utóbb eljut ám, ígérem!

Most megyek, puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam CTG-n, állítólag már halvány jelei látszanak annak, hogy ki akar jönni a baba. Hát gyorsabb is lehetne.... mindenesetre a keddi hangverseny az Operában már nem lesz nekem aktuális, mert múlt héten péntekekn is alig tudtam végigülni az elõadást.

Pele,
hát hiába, jólesik az embernek ilyen pénzkiadás szülés elõtt...
Anyótól kaptunk egy bilit, mert hát egy 1 éves gyereket ideje bilire szoktatni... Mondtam, hogy majd jövõ nyáron, de lehet, hogy várok majd még két évet, és a két gyereket egyszerre....Kép nem ogta, hogy ez utóbbi csak poén volt, mindenesetre a párom közölte vele, hogy megtudjuk, hogy holmi biliztetéssel próbálkozik, akkor fényképezze le az unokáját, mert többé úgysem látja.
Hátrányos helyzetû gyerekem marad még Pampers-baba...

Anikó,
naná, hogy jöhettek látogatni, a levlistára földobok egy mobilszámot, jó? Örülök a bátyád szerencséjének, hogy ennyivel megúszta!

Ági,
félreértettél, a gyerekem nem arra megy, amerre én akakro, így nálunk is OK a háromszoros szorzó, bár így szülés elõtt én sem vágyom nagyobb sebességre. Sokat kiviszem sétálni minden cél nélkül, és ilyenkor arra megyünk, amerre õ akar. Vannak kemény szabályok, amiért akár ütök is, pl úttestre nem léphet, ott én viszem át. Amikor meg céllal megyünk valahová akkor már többé-kevésbé irányítható, illetve ismeri az utat. Imád villamosozni, így ha azt mondom, hgoy menjünk a megállóba, igazából csak követnem kell õnagyságát. Persze mi is cipelünk kavicsot, faágat, füvet, virágot, kutyaszart csikket virágot, jégkrémespapírt, döglött macskát nem, mert ezeket nem engedem. Megpróbálom csak a leglényegesebb korlátokat fenntartani, mert így is belelhülyülök. Bár tegnap rámszóltak, hgoy miért engedem a gyerket leülni a járdára (éppen egy repedést tanulmányozott), mert koszos lesz. Mondtam, hogy van otthon mosógép, meg fürdõkád. Igazából egy gondom van, amivel nem tudok mit kezdeni, Petra annál inkább imádja a kutyákat, minél nagyobb, és minél elmebetegebb módon ugat. Ilyenkor elég nehéz letépni a kerítésrõl a gyereket...
Áruházban katasztrófa a gyerekem, ott sajnos teljesen otthonérzi magát, gond nélkül lelép. Tegnap elengedtük az Auchanban, és titokban követtük, hgoy mikor kezd el hiányolni minket. Fél óra után mi adtuk fel, amikor is teljesen magától értetõdõnek vette, hgoy elõkerültünk...
Jó gyerek, fel se tûnne neki, ha elveszne...

Virág,
rád gondoltam tegnap! Eszembe jutott, amikor írtad, hogy minden gyerkõcödnek zsidó neve van. Kérdezték, hgoy mi lesz a baba neve, mondtam, hogy ha lány, akkor Rebeka, ha fiú, akkor rögtönzünk. Mire zavart csend, majd habogva visszakérdeztek, hogy tudom-e, hogy ez zsidó név. Mire én: ÉS? Nem tudom kellõképpen érzékeltetni a hatást...ezután még azt is elmondtam, hogy õ sem lesz megkeresztelve, mert én ateista vagyok, a szokások piszkosul hidegen hagynak , és mi van akkor, ha a gyerekem nem katolikus akar lenni, hanem muzulmán, vagy akár zsidó? Na erre már reagálni sem tudtak...


Sziasztok,
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Pocok,
köszi az együttérzést!

Madárka,
nagyon tetszett a sztorid!Kép A mi családunkban apai ágon elég nagy kiakadást eredményeztek a nevek. Fõleg azért, mert az volt a hagyomány az egész országban szétszóródott családtagok között, hogy mindenki magyar nevet kap. Így lettem én Csilla Virág, a húgom Lilla, de van Árpád, Elõd, Ond, Tas, Huba, (Töhötöm nem Kép), Lehel, Boglárka, Hajnalka, Emõke, Farkas, Borsika, Havaska és még sorolhatnám... És mi idegen neveket adtunk a gyerekeinknek. Szentségtörõk! Kép Ráadásul zsidó neveket. Mindezek fölött mormonok vagyunk. Ez már több a soknál. KépKépKépKépKépKépKép Látnátok a kb. 50 éves féltestvéremet, aki akkora, mint egy ház (ami önmagában nem baj), és ehhez Hajnalka!

Miután holnap úgyis oviszünet van, ma nem küldtem oviba az extetves bandát, de kezdem megbánni. Bár nem is õk fárasztóak annyira, inkább Abuska, amint azt tegnapelõtt illusztráltam. De nem panaszkodom. Nincs is rá erõm... Kép Kép Soha több gyereket! Kép
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Megöregedtünk.
Ma megyek suliba íratni az ikreket.
Még csak most voltak kisbabák, és tessék.

Pele, ill bárki aki némi pszicho.-val, avagy kiskamasz kölyökkel bír: mi az ami tipikus, normális egy 6-7 éves kölyöknél??? Tényleg van ebben a korban ugrás? Végül is gondolom a sulikezdés, az iskolaérés is az, hogy változnak ilyenkor a gyerekek.
Történt ugyanis, hogy külön-külön 2 hét alatt mindkét óvónéni beszélgetés kezdeményezett Gergõrõl. Egyikük elmesélte, hogy -két haverjával együtt- nagyon szemtelenek mostanság, rájuk szól és semmi, összekapnak, verekednek, játékokon összevesznek, aztán meg bedurcul a Gergõ és elvonul duzzogni, nem lehet vele beszélni stb. A másik pedig azt vette észre, hogy sírósabb lett a gyerek, hisztisebb. Szintén mondja ezt az összevesznek mindenen dolgot, és hogy utána meg elvonul sírni a gyerek, és hogy ez korábban nem volt jellemzõ. Õ kérdezte tõlem, hogy történt-e otthon bármi, vettünk-e észre ilyen változást stb.
Nos, szerintem konkrét történés nem volt. Az elsõ óvónénis beszélgetés után elbeszélgettem a csemetével, hogy jó lenne, ha változtatna, próbáljon meg jó gyerek lenni stb. De a másik óvónõ szerint ez nem pont azután kezdõdött, nem tartotta reálisnak mikor felvetettem. Szerintem az én hozzáállásom a gyerekhez nem nagyon változott. Mi hirtelen változást nem észleltünk, csak azt, hogy rá korábban lehetett hatni, alapjában inkább kedves és aranyos volt, míg mostanában egyre inkább átveszi a tesóktól a durcizást, nagyon szemtelen, szófogadatlan.
Érzem, hogy múlhatnak rajtunk is a dolgok. Eddig vele volt tán a legstabilabban jól mûdökõ szülõ-gyerek kapcsolatunk, nem szeretném elrontani.
Tippjeink vannak, pl. hogy kinõ az úgy táncolok ahogy fütyülsz korból, és egyre kevésbé tûri, hogy mindig meghatározzák neki, hogy mit csináljon. Ugyanakkor fizikai méretei csoporton belül is továbbra is õ a legkisebb, ez korlátokat jelenthet neki. Mintha érvényesülni próbálna, és emiatt átesik egyik vagy másik oldalra. De ez csak tipp.
Hallottam más szülõktõl is olyat, hogy ilyentájt "megbolondulnak" a gyerekek, kiskamaszkori sajátosság. Van ilyen? Kezelendõ hasonlóan, mint 3 év táján a dackorszak?
Minden vélemény érdekel!!!

Betegek gyógyuljatok már meg!!! Én most csak tippelgetek, hogy Bálint náthás, avagy kezdi az allergiaszezont, de tavaly még csak parlagfû idõben kezdte, nem örülnék neki, ha idén már a koraibb dolgokra is allergiás lenne.

Talikérdéshez nem tudok szólni, csak azt, hogy lassan ideje lenne egy gyerekes hétvégi talinak is!!! Ja, Emese: Ilcsi mondta magától ma reggel (abszolút nem a babanetrõl, sõt nem is gyerekrõl volt téma), hogy Lili már jó nagy lehet! Meséltem nekik egy sort rólatok.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,
most nemrég ment el egy barátnõm, aki egyedül neveli egyszem hatévesét. A gyerek elég sokat van otthon mindenféle nyavalya miatt (asztma, krupp, meg minden felsõlégúti finomság), tehát rengeteget vannak kettesben napi 24 órát. pszichológusnoz akarja vinni a gyereket, õ is pszichológushoz akar járni, mert pici fia az elmúlt félévben finoman szólva megváltozott. Idézem:
ha már meglátom a gyerket, még meg sem kell szólalnia, de már helybõl felpofoznám, mert két percen belül úgyis lenne rá indokom!
Nem kell megijedni, nem szadista, és még soha nem ütötte meg a gyereket, de már csak olyan áron tudja magát visszatartani, hogy õ nyiffan ki. Mellesleg hétvégén találkoztam Ádámmal, hááááááát, tényleg nem egyszerû eset.... Olyan helyes kis kölyök volt még nemrég, most meg mintha kicserélték volna....

Virág,
aha, szóval Ti is deviánsok vagytokKép


madárka
madárka (mad&aacut
 


Nézzétek milyen jó cikket tettek fel az elsõ oldalra!
[url=http://www.babanet.hu/publ/tompalatas.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/publ/tompalatas.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Két napig nem voltam netközelben (elmentünk az anyukámékhoz Gyöngyösre) és annyi az olvasnivaló, hogy alig gyõzöm. A lev.listás emileken már átrágtam magam, hát nem lett tõle jó kedvem....

Most a szokásos esti vacsi-fürdetés-mese-fektetés jön, aztán folytatom. (Csak arra voltam kíváncsi, gratulálhatok-e már valamelyik babához? Kép)

Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok !

Elõször is gyógyulást mindenkinek!!!

Nálunk is volt egy baleset, vagyis kikanyarodott elénk egy autó és karamboloztunk. Hát nagyon megijedtem, ráadásul egyedül voltam Bencévek. Szerencsére õ is és én is be voltun kötve, szóval most már tudom, hogy nem vicc a gyerekülés.Bencének semmi baja nem lett, nekem lettek zúzódásaim, meg a nyakam rándult meg. A kocim elég trapára ment, de a másik autós biztosítója fizet mindent, mivel õ volt a hibás.

Egyébként most már kezdek magamhoz térni, de lelkileg eléggé megviselt a dolog.Nem is tudom, hogy ezek után, hogy fogok vezetni.Pedig nem ártana, mert a bolt sem közelben van.De remélem mire megjavítják, addigra helyre jövök, meg majd a Sanyi mellett vezetek.
Olyan szörnyû, hogy nem is én voltam a hibás, és puff...

Bence hirtelen elkezdett hízni, eszik is lassan mindent, kedden volt a doktornéninél, és 7 kg mért.Kép))
Igen mozgékony, próbálkozik már a kúszás-mászással de még nam nagy sikerrel.Vasárnap lesz fél éves.

Mindenkit puszilok:Király Kati

A szülni készülõknek pedig szurkolok!!!
Király Kati
 


Sziasztok!

Napocska! Már jönnek a levlistás levelek!Kép
Tartalmuk inkábbKép

Balesetesek: testi-leki gyógyulást!

Virág:
tetûnél javaslom, hogy minden hajmosás után nézd át még jó ideig mindegyikük haját, nehogy egy ottmaradt serke miatt újrainduljon az egész. És ecetes öblítés.
Vannak mormon ismerõseim...Ti hová jártok istentiszteletre?
Õk Kispest asszem.
Soha többé még egy gyerek: hiszi a piszi!Kép

Iboly: hová lettél? Azt hittem, írsz a szombati élményeidrõl ide...

Nálunk most beteg minden gyerekKép Én meg szörnyû szülõ lévén többször is egyedül hagytam õket itthon (autóval 5 perc távra voltam, és már van mobilom...), hosszabban csak a két nagy maradt magára, napközben persze.
Túlélték, a lakás is egyben vanKép

Pussz:
Edóka
Edóka
 


Sziasztok!
Akár hiszitek, akár nem, megértettem, miért adja meg itt mindenki az adatait! Szóval készül egy táblázat! Mikor idejöttem, meglepõdtem ezen a kissé különc szokáson, de gondoltam, mint új vendég, alkalmazkodom a helyi tradíciókhoz, és megírtam a gyerekek születési idejét.
Most viszont látom, hogy a születési súly is "vezetve van", úgyhogy az aktánkhoz csatolom a hiányzó adatokat.
Marci: 3900g, 58cm
Bálint: 45oog, 62cm
Kata: 485og, 6ocm
Anna: 39oog, 59cm
Mások ugyanennyi összsúlyból hat gyereket is kihoznak...
Anikó, bátyád: :o(( , bár talán inkább :o))), mert tényleg csoda, hogy ennyivel megúszta.
Egyébként én is csak akkor kezdtem akarni a negyediket, mikor három már megvolt...
Liesel, én is örülök, hogy itt is összefutottunk.:o)))
A kíváncsiság kölcsönös. Jó lenne menni a talira, még nem tudom, sikerül-e.
Pele, alulmaradtunk, mi csak 2o ooo-et fizettünk most a kocsiért.Bár ha értékarányosan nézzük, lehet, hogy vezetünk, mert ez egy régi vacak Skoda. Viszont én nem vagyok terhes.
Tényleg fej fej mellett haladtok Madárkával, és még Kanga is beelõzhet... Izgi!
Hanna is elég fiatalon lesz nagytesó! :o)
Kedves Zsóka, örülök, hogy segíthettem! :o)))
MMJ (Mindenkinek Minden Jót)
Vera
vera
 
 


Madárka,
ti még miben vagytok a neveken kívül deviánsok?

Edóka,
Zugló, Tihany tér. Kik õk? Köszi a tetves tanácsaidat Kép, egyelõre nem serkézek, lehet, hogy megbánom. Kép És tényleg nem lesz több gyerek, elköttetem a petevezetékemet. És gyógyuljatok!

Pussssszancs:
Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!!
Király Kati!
Sajnálom, ami történt! Kép Kép Bence is megijedt? Hol történt a baleset? Remélem mihamarabb megint biztonságban érzed majd magad a kocsiban. Ennél nagyobb baleseted sose legyen!!!
Pele!
Mi Gödöllõn lakunk, nincs túl messze tõletek! Kép

Tegnap munkadélután volt az oviban. 25 éves lesz az intézmény, és erre készültünk, olyan táblákat készítettünk a falra, amire a gyerekek alkotásait ki lehet tenni. Közben az óvónénik agyon dícsértek minket szülõket, hogy a mi csoportunk volt az év során a legaktívabb, ha süteményvásárról, virágültetésrõl vagy bármi segítségrõl volt szó. Én galád módon magamra is vettem a dícséretet Kép mert a sütivásárban mindkétszer remelektem. (Hú, azért szerény vagyok ám!!! Kép )
Lerajzolt a kisfiam, kint vagyok a faliújságon. Egy nagy gömb vagyok, azt hittem, hogy ez csak a fejem, de kiderült, hogy a szám alatt az a nagy nap az a hasamon van. Nem rajzol jól a fiam, de egy ilyen arckép napos pocakkal annyira megható!
PIldi!
Szóval egy amolyan második dackorszakra gyanakszol? Állítólag az elsõ 2-3, a második 5 év körül van. Gergõnél inkább arra gondolok, amit Te is írtál, hogy kisebb termete miatt is lépést akar tartani a nagyobbakkal, a figyelmet felhívni magára. Ha jól tudom a kiskamasz kor és egy kicsit depressziósabb, befelé fordulóbb (hú, ezek azért túl komor szavak gyerekekhez) kor 9 év táján jön el. Ha kicsit most többet szeretgeted, mint a tesóit, nem lehet, hogy magabiztosabb lesz? (Ezek csak egy egy gyermekes anya csacska tanácsai!!!)

A táblázatba megadtam az adatainkat. Hol lehet megnézni? És a levelezõ listára felkerülni? És a kérdõívet megkapni? Még semmit sem kaptam... Kép

Puszi: Judó Kép
judó
 
 


Sziasztok!

Hátha tudtok valami ötletet adni: 3.5 hónapja szültem s kb. 2hete iszonyatosan elkezdett hullani a hajam. Tudom ez szülés után normális, de tényleg nagyon hullik (egyébként hosszú hajam van)s a lakás is folyton tele van vele. Nagyon zavaró. Van valakinek valami bevált módszere ami segítene, vagy egyszerûen vágassam le?
Köszi
Móni
Móni
 


Móni,
a fogaid rendben vannak?

Virág
Virág (fiore)
 


Móni,
van egy rossz hírem. Szerintem akár a hét fátyoltáncot is ellejtheted az sem segítKép. Petra születése után nekem is csomókban hullott a hajam. nagyon sok pénzt költöttem vitaminra élesztõtablettára, különbözõ hajhullás elleni csodaszerekre. használtam Hair Code-ot, Vichy Dercos hajhullás elleni ampullát és sampont, ricinusolajos hajpakolást, azután terhes lettem, amikor Petra kb négy hónapos volt, és egy hónapra rá megoldódott a hajhullásproblémám isKép. A vágás sem segít, mert akkor a rövid hajad hullik. Én is tudtam, hogy hullani fog a hajam de amikor szembesültem a mértékével, akkor nagyon megijedtem. Annyira, hogy most (napokon belül újra szülök), már több tonnányi hajnullás elleni szer van fölhalmozva azzal a céllal, hgoy ha szülés után rögtön elkezdem használni, akkor hátha..... Bár nem nagyon bízom benne, de ha bejön, szólokKép

Király Kati,
ugye tudod, hogy a gyermekülés olyan, mint a biztonsági öv? Tehát minden baleset után ki kell dobni, és cserélni kell... Autóbalesetekben nagyon jó vagyok. Baleset után rögtön autóba kell ülni, és vezetni kell, szerintem egyedül, mert ugye hiába ül ott melletted valaki, úgysem tud segíteni, és jó, ha tudod, hogy csak magadra számíthatsz.
Én most virulok, mert bár amortizálódik az autó, de nem miattamKép
Most az tetszett a legjobban, amikor észrevettem egy karcolást, és megkérdeztem kedvesemet, hogy ez mi. Mire õ: tudod, amikor Egomba mentünk, akkor csinálTUK(!), egy ág lógott ki... De ha én karcolom meg, akkor nem közösködik, hanem közli, hogy persze, mert nem figyelek oda stb.Kép

B.Vera,
ne ijesztgess ilyen babasúlyokkal! még a végén nem merem megszülni a babátKép! Mondjuk legalább jó hosszúak... tehát 17 kilónyi, és 240cm-nyi gyereket szültél. Nem kis teljesímény, gratulálok!

Virág,
igazából egy csomó apró dologban, amit sokszor nem is igazán értek, hogy miért fáj az másnak, ha én nem úgy gondolkodom....Pl ateizmus (ma nem divat), nem vettem fel a férjem nevét, nem tudok fõzni, viszont a férjem istenien fõz, és imád is fõzni, problémáimat meg szoktam oldani, és nem a sarokban sírdogálok. meg egyébként sem sírdogálok, hanem jól érzem magamKép
megbánod, ha nem serkézelKép

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut
 


Zsidó nevek, hehe... Amikor a nagyszülõkkel közöltük, hogy a leendõ fiúgyermekünket Ábelnek fogják hívni, apám azt mondta, hogy akkor õ meg sem nézi az unokát. Mire én megkérdeztem tõle, vajon a feleségének (anyukáémnak ugyebár) vajh milyen neve van (Mária), és nekem miért adtak akkor zsidó nevet (Erzsébet). Haha.
Egy szava sem volt ezután.
KépKép
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka,
ez jó volt! Kép

Madárka,
csakazértsem serkézek!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKép

Többiek,
hol vagytok? Kép

[size=-2]Tegyétek a fejecskére a kurzort![/size]

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Nem sok idöm jut mostanában rátok sajnos!Kép Elkezdödtek a kerti munkák, elkezdödik egy hosszabb fogorvosi kezelés is nálam + visszamegyek tornázni. De azért legalább egy héten egyszer megpróbálok írni.
Nálunk Adrián még mindig náthás (vagy megint?). Már nem tudom, csak füstölgök magamban, mert azt hittem, ha magánoviba íratom a Krisztiánt, akkor ott talán kevesebb vírussal találkozik, mert az odajárók szülei jobban otthon tudnak maradni a gyerekkel, ha beteg. Hát nem így van sajnos. Mert a karrierista anyuka begyógyszerezi az influenzás gyerekét és mehet az oviba. Csak azt nem tudom, hogy az ilyen miért szül gyereket! Én még egy pici náthánál is itthon tartom és amikor dolgozni megyek, akkor sem fogom beadni a szerencsétlen gyereket, amikor fertöz és ráadásul biztosan ramatyul érzi magát. Na jó, nem füstölgök itt tovább.
Remélem mindenki jól van, most letöltök itt és a postát is, aztán megpróbálok jönni nemsokára.
Táblicskut is frissítem.

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok Egészségesek!
Nálunk a Dórinak is meg nekem is vírusos torok gyuszink van.Kép.Sajnos elkaptam töle+még a fogai is törekednek elöre,az is tetözi a hasmenését!Két napig csak szopizott,olyan jó,hogy még van naki anyatejem!KépKépMa már reggel megevett 4 szem kekszet,déleben sárgarépafözit.gyógyulgat!A gyógyszert pedig kiköpi adjatok tanácsot,hogy adjam be neki,már almalével is higítottam az sem jött be.Egyfolytában kiköpi,szegénybe úgy tuszkolom be.
Nekem is ment a hasmars,tegnap este 38,5 volt a lázam.Az a szerncse,hogy a Dórinak nem volt láza,csak egésznap nyügölödik!

Ági:Valahogy nálunk is ilyen a férjemmel a kapcsolat,mikor milyen hangulata van.Anyosomat még kedvelem,de az annyát azt nem.Annak örülök,hogy csak fél évben egyszer kel 5 napig kibírni.Sajnos családot nem választhatunkKép!Pocaklakóval minden rendben?Mennyi idös állapotos vagy?

Geri:Nagyon sajnálom a tesódat,remélem mihamarabb rendbe jön!Még szerencse,hogy nagyobb baja nem lett.A frontális ütközés,nem kis ütközés!gyógyuljon meg mihamarabb!

Zsóka:A kereszténység a zsidóságtól kezdödik!!!!

Edóka:Ejnye-bejnye a "lustaságért"KépKép!

Móni:Próbálj meg revalidot szedni,drága de nekem bevállt!Olyan ersös lett a hajam,hogy a fodrász is csak nézett.Még mai napig szoptatok(10hó),semleges a szoptatásra a kapszula,nyugodtan szedheted!

Király Kati:Baleset mentes vezetést kívánok innentöl!Legyen veled az örangyal mindig!!KépBence nagyon ügyes gratulálokKép!

Feksi:Hiányzól!!!!!!Merre vagy?????

B.Vera:Gratulálok a 4 oriás gyermekeidhez!Egyetlen kérdésem hogy bírtad öket megszülni?Csodálatos,nekem még csak 1 van,de még 2 szeretnénk.Sajnos már csak csaszival szülhetek!Lehet csaszival 2 szülni,hát ha te tudsz ebben segíteni!Üdvözöllek itt én is!KépKép!

PIldi:Ez dackorszak Gergönél kinövi,ne aggodj,sulira már nem lesz vele semmi gond!!!
Sziasztok,mert gyengül a duracell ellemem,megyek feküdni amíg alszik a kis Manó,ámbár mire kikapcsolom a gépet addigra tui,hogy felkel!
Jó hétvégét,hétfön jövök!
barika_andi
 
 


Evey:Adriánnak sok gyógypszit küldökKépKépKép!
barika_andi
 
 


Sziasztok!

Betegeknek jobbulást! Most már tényleg gyógyuljatok meg!!

Nálunk felgyorsultak az események. Balu 2 hete kezdett forogni, most már felül, idõnként négykézlábra áll, profin tolat, 1 órával ezelõtt meg megtett elõrefelé 20cm-t, igaz nem mászva, hanem hernyózva, de nagyon édes volt! Kép
Ma voltunk játszótéren, és van ilyen kicsiknek való hinta is, amit nagyon élvezett. Hangosan nevetett a többi babának, akik egy pillantásra sem méltatták. De ez õt nem zavarta különösebben. Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
Pele!
Az elõzõ orvosomnál (akinél szültem)ez bevett szokás volt , mármint a tágítás az utolsó négy hétben. Ez oda vezetett , hogy végig görcsöltem az utolsó hónapot és egy ujjnyira nyiltam. Persze Gergõ így sem jött elõbb.
Szurkolok a oszt.találkozó miatt!!! Én már nagyon várom a mienket , de az még két hét.

Anikó!
május 26-ára (Gyermek-nap) vagyunk kiírva. Ibolynak majd telefonálok ha kicsomagoltuk a csajszit és akkor én is szívesen fogadok bárkit aki meg akar látogatni!

Gergõkémet tegnap majdnem megzabáltam! Észrevette , hogy kilóg a poló alól a pocakom , mire odaszaladt és átölelt és közölte , hogy "gyere kis nagypocakosom!" Biztos Apacitól hallotta! KépKépKépKépKép Különben rengeteget "játszanak együtt , csak a hasfalam bírja!Kép Remélem ez a nagy egyetértés késõbb is megmarad!!!

Mindenkinek puszi!
Kanga és Zsebijei
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!
Hát, mi is iskolások lettünk (legalábbis papíron), mint Ildiék. Tényleg fura érzés, úgy érzem, mintha most született volna, aztán tessék...
Muskátlik elindultak... Kép
És köszi a sötétfehér székeimhez az ötleteket, a legnyerõbb mégis az, hogy vegyek másikat!

Anikó! Tesód hogy van? Azóta nem írtál semmit, remélem, minden rendben vele.

Ildi! Ilcsinek millió puszi, hogy így "önszántából" eszébe jutottunk! Kép
Gergõrõl Pele biztos okosakat tudna mondani, remélem, fog is! Nekem egyszer azt mondta, hogy ez az a kor, ami kívülrõl nyugis állapotnak látszik, de belül nagy viharok zajlanak. Lehet, hogy Gergõ nem tudja magában tartani a viharokat...

Evey! Nem igazság, hogy Te mindig csak akkor írsz, amikor valamelyik fiad beteg!!! Tessék gyakrabban jönni, mert így azt hisszük, hogy beköltözött Hozzátok valami bacihad! Adriánnak jobbulást!
Az egyébként tényleg kiakasztó, amikot tök beteg gyerekeket beküldenek az oviba. Nálunk is van olyan, akire szinte rááll egy óvó néni és egész nap törölgeti az orrát. Az anyja meg otthon van gyesen a kisebbikkel... Kép

Nem megy, lányok, komolyan elolvastam mindenkit, de képtelen vagyok többet írni, ezer bocs érte. Tudjátok, kápos a fejem...
Azért a puszi mindnyájatoknak jár!
Emese
emese
 
 


Virág!
A fogak állapota összefüggésben van a hajhullással?
Van egy fogam amitõl a fogorvos szerint érdemes lenne megszabadulni, csakhát halogatom hiszen nem fáj.

Más: A kisfiam 3,5hónaposan 6,4 kg, nagyon jó husiban van aminek örülök, de éjszakánként 3-5ször kel fel egy kicsit cicizni. Anyukám azt ajánlotta adjak neki az utolsó evésre tejpépet anyatejbõl hátha az eltelíti a hasát annyira, hogy hosszan tudjon aludni. Egyébként estére már sokszor kevés neki a tejem, bár nem sír az éhségtõl, inkább hamarabb felkel újra enni. Szerintetek jó ötlet a tejpép? Vagy van esetleg más ötletetek?
Köszi
Móni
Móni
 


Sziasztok Lányok!


Hát tudtok ti írni, ha akartokKépKép

Velünk úgy néz ki minden rendben. Most, hogy kijöttek a fogak, elmúlt a vírus, dicsekcsem:Panka este8-tól reggel 8-ig alszik de még egy órát eljátszik magábanKépKép Olyan jó így.

Évi! Én is a bekeményítésben hiszek, már ha éppen nem beteg, nem fogzik, mert akkor hiba lenne sírni hagyni. Nálunk a Chamomilla D-30-as homeopátiás szer vált be, esténként 3 golyó és hajnalig aludt Panka. Azért mégsem orvosság....

Anikó! Délen nem találtunk hegyeketKép a bátyád miatt szomorú vagyok, ne idegeskedj, végülis tényleg nagy mázlija volt. Nekem is mondták amikor megkaptam a Suzukit, hogy cirkálni jó, de nehogy karambolozzak vele, mert "papírból" van és készülhetek is a sírba. Jó, nem?
Te ha állapotos leszel, mi lesz ezzel a rengeteg szopival?

Kati! Örülök, hogy ti is ennyivel megúsztátok.Sajnos soxor a vétlenek járnak rosszabul. Ha vezetni akarsz, azonnal szállj vissza a kocsiba, mert késõbb nem biztos, hogy merni fogsz.

Virág! Remélem hamar túl lesztek ezeken az élõsködõkön. Az ecetes víz tényleg jó.

Ági! Végre, hogy hallunk felõletek is. Örülök, hogy minden rendben volt az UH-n, azért pihizz te is néha. Sajnállak a hányás miatt. Nekem már elmúlt szerencsére.

Kanga! Ezt a hülye szokást. Engem szülés alatt tágítottak, orvost is váltottam. mondjuk nem csak emiatt. Rettenetes volt. Én azon filózok, hogy a kis 14 hónaposom, hogy fogja megérteni, hogy baba nõ a pocimba?

Pele! Madárka! Nagyon szorítok nektek, végülis ez nem lovi, az a lényeg, hogy minden rendben menjen. Majd kibújnak, ha már bennt elunják magukatKép

Liesel! Nem is tudom, hogy ti merre laktokKép Merre? Egy kicsit azért ránk még várni kell. Ti is kész házat vettetek?

Móni! Én sem akarlak elkeseríteni, de a lányom 14 hónapos múlt, 10hónapja úgy hullik a hajam, hogy a bõrdoki szerint már felül meg is kopaszodtamKép Sajnos én is látom. Felírt csodakencéket, 2 sampont, hajnövesztõt, egy vagyon volt, változás sajnos nincs. De most természetgyógyász módszerekhez folyamodtam: 1 adag csalánteát 1 adag tejjel elkeverek és a fejbõrbe masszírozom, 15 percig rajta hagyom, és csalán samponnal megmosom. Remélem bejön. De nekem viszket is és vannak rajta sebek is, szerintem valami gombás dolog lehet. Ha a tiéd nem viszket, akkor vitaminoktól elmúlik.

Emese! Csinálom az elemzést de most olyan sokminden összejött, leginkább fekszem, a telekvásárlás, stb. kis türelmet kérek. Persze ahelyett, hogy itt lógok.... Jó kertrendezést. Nekem anyósom ülteti az erkélyládába a gazokatKép

Madárka! Én is kaptam Panka 1 éves szülinapjára anyukámtól egy bilitKép Le is raktam a pincébe. Szegény anyósom is példálozott a múltkor, ideges lettem, ki is oktattam rögtön. Ez van.

Iboly! Hol vagy? Veled is szomszédok leszünkKép A kérdésem az, hogy most Panka csak reggel és este szopizik szerintem nem is sokat és õ még nem kap tehéntejet , mert az én allergiám miatt félek. Mit adjak most neki?

Cory! Gratula a foghoz és a mozgásokhoz!

Barika! Jobbulást minkettõtöknek.

Edóka! Nektek is jobbulást!

Panka egyre többet megy kétKép lábon. Fõleg ha nem figyel oda. Olyan édesen imbolyogKépÉs olyan kis megértõ, mintha tudná, hogy most kímélnie kell. A játszótéren a hintáról meg nem lehet leszedni.

Na lányok kisregény befejezve. Volt idõm írni, mert mától szalma vagyok...

Jó éjt, üdv:Pankamama
PM
 


Csajok,
fogak és hajhullás:
rossz fogtól brmi lehet, még szívizomgyuladás is! Ui. gócot jelent, ha vmi baj van, általában az elsõ kérdés: van rossz foga? Szal ha baj van egy foggal, nem szabad úgy hagyni!!!

Hajhullás: elsõ szülés után halálra ráémültem, másodiknáél már fel voltam készülve. Nálam is kb. három hónap után jött el, szabályosan ujjnyi vastag (!!!!) tincseket hullajtottam... A bõrdoki meg a szülész azzal nyugtatott, hogy ez természetes, orvosság rá nincs. Kb. két hónapig tartott. A hajam kb. két-ötöde kihullott (ez nagyon sok ám!). De téynleg visszanõ. A kérdés az, hogy ha az ember láénya egymás után szeretne babákat, mikor lesz ideje visszanõni Kép.
puszi
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Rettenet hulla vagyok, úgyhogy most nagyon rövid leszek. Igazából csak azért jöttem, nehogy azt higyjétek, már kicsomagolódóban vagyunkKép Hétvégén most nem leszek, mert anyunál alszunk, és az öcsémnek nem mûködik a modemje. Szóval vagy vasárnap vagy hétfõn jövök legközelebb, márha addig nem írok SMS-t holmi boldogító hírekkelKép

Jó sokat írtatok! Bocs, hogy csak pár dologra reflektálok, de azért mindenkit szeretek!Kép

Ildi!
Tényleg van ugrás ebben a korban a fejlõdésben, érzelmi életben, de Gergõ viselkedésében én is inkább mást látok. Nekem így látatlanban úgy tûnik, hogy a megfelelni vágyás dominál valóban, ami a fizikai méretei miatt nehezített lehet. Plusz szerintem elképzelhetõ némi szorongás az iskolától. Mennyire téma ez napi szinten otthon? Sírásban a kisgyerekkorba visszamenést látom + dackorszakra hajazásban is lehet ilyen elem: "Anya, én még kicsi vagyok!" Sokszor meglepõ hiedelmek élnek a gyerekekben, amiket elhallott félmondatokból szûrtek le, lehet, hogy valami ilyen táplálja a szorongást. Mi a véleményed?

Madárka!
Ha ismerõsödnek segítségre van szüksége, szívesen ajánlok neki szakembert! innen nagyon úgy hangzik, mert ez ördögi kör.

Kanga!
Hát ez elég szörnyû gyakorlatnak tûnik! BrrrrKép És ráadásul micsoda marhaság!
Írtam már, hogy közös dokibácsinknak megszületett a kisfia?KépKépKép
Szurkolok én is neked, hogy te is részt vehess az oszt. talin!

Betegeknek jobbulást és gyógypuszikat!

Sok puszi: Pele
Pele
 


Sziasztok!
Virág!
Tényleg megbánod, ha nem serkézel!!! Ez komoly, pár ilyen tetûhullámot végigcsináltam már...Kép
Petevezeték: elég fiatal vagy Te még ehhez, nem? Én lassan 35-ként is majrézok, hogy esetleg késõbb mégis kedvet kapnék egy bébihez (mert ezt tervezem én is), de a józan ész gyõzni fog remélem.
Tudom, hogy megcsinálják, mivel van 4 gyereked, de még csak 23 vagy....Mikor leszel még 35????

Edóka
Edóka
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?