Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

újra itt és itthon kórházi élményekkel.

Ágiboszi,
annak idjén egy kismama kérdezett felőled. A ctg-s hölgy Gyöngyi azt hiszem szeintem és végtelenül kedves.

Az előrejelzés olyan szinten bevált, hogy a 15-i ctg után már nem engedet haza a doki, tehát fel kellett vetetnem magam a terhespathológiára, mivel azonban csak a szülőszobán volt hely, onnan én már nem szabadultam és 15-én 22,25-kor megszületett a lányunk Gréta.

Szülésznő ügyben érdekesen zajlott az eset, mivel akit választottunk korábban szülésznőt T.Anna ő ugye betegállományban volt, a helyettesvel viszont előző nap telefonon beszéltem, hogy majd 16-án találkozunk........ Ezzel szemben ugye 15-én a doki felhívta, hogy valószínüleg szününk és ő bejött. G.Kati nagyon kedves, fiatal, segítőkész, figyelmes és közvetlen. Így, hogy csak a szülőszobán találkoztunk először is, csak szuperlativuszokban tudok róla nyilatkozni.
Az is igaz ugyan, hogy a későbbiekben minden szobatársamtól hasonló jókat hallottam a szülésznőkről, tehát ezek alapján úgy gondolom, hogy ott a klinikán valóban csak jók vannak.

Gyermekágyas osztályról egy dolog van amit szeretnék megosztani veletek ez a szoptatáshoz kapcsolódik:

Vanília,
előtejem nekem sem volt, de a lányzó az első perctől kezdve szorgalmasan szopott és szinte rára pontosan a hamadik napon belövellt a tejem.
A baj csak az volt, hogy ez éppen éjszaka történt és a babót azon az éjszakán elvitték "fényezni", mert sárgának találták. Este valamikor derült ki, hogy nem lesz velem éjszaka, én fejésre nem készültem, naivan arra gondolva, hogy majd a szoptatás megoldja a dolgokat. Amikor elvitték a lányt, azt mondták, ha van tejem lefejhetem, és akkor éjszaka odaadják neki. Mikor közöltem, hogy tejem éppen lenne, de fejőm nincs azt mondták,hogy jó, majd adnak neki cukros vizet,semmi alternatív ajánlat nem volt........ Másnap ugyan a lány rendese szopott, de adigra a mellem betonkemény lett. Délelőtt voltak tejkonyhások, és a "nagyon indokolt eset" alapján adtak egy fejőt, azzal, hogy többet nem tudják odaadni, vennem kell egyet (ezt ott a kórházban is lehet kézi Avent ill. Medela van kb. bolti áron)
Fentieket igazából azért írom, hogy így utólag belegondolva mindenképpen érdemes fejőt vinni a kórházba, vagy a kézi fejéssel tisztában lenni, mert sajnos előreláthatatlan milyen okok miatt lesz rá szükség. Túl sok, ill. túl kevés tej......
Fertőtlenítő tablettát adnak a kórházban is, ott van a szobában, tehát a sterilizálás megoldható, és akkor nincs az ember lánya kitéve senki kényére kedvére, az is elképzelhető, hogy később valóban nem lesz rá szüksége, a barátnőm is meg tudja oldani csak szoptatással minden gond nélkül.
Ha harmadik napon sincs tej, akkor adnak tápszert a babának, de csak átmenetileg, és közben a szoptatást minden alkalommal próbálni kell, tehát ezzel különösebb gondot nem érzek, tényleg a baba közérzete az első.
A bimbókiemelőt tényleg mindenkinek ajánlgatják, nekem is felajánlották, amikor a majd szét robbanó mellemen nyűglődött Tücsike "így ez nem fog menni nem akar egy bimbókiemelőt venni?" mondtam, hogy köszönöm nem, inkább megpróbálnám anélkül, végül is előtte szépen szopizott a lányzó. Aztán jött a gyermekágyról egy nővérke és megmutatta, hogyan tudok valamennyit lefejni kézzel, hogy a lány be tudja kapni a cicit.

A kimaradt szoptatás és a bedurrant mellem kapcsán vettem ugyan fejőt, de az akkor már önmagában nem segített, vasárnap hazaengedtek bennünket, de hétfőn döbbenten tapasztaltam, hogy a hónom alatt a nyirokmirigyek karfiolszerűen fel vannak dagadva, a védőnénink elvitt orvoshoz, ott azt mondták, hogy a beállt tejcsatornák miatt, tehát valahogy meg kell oldani a helyzetet.

Erre kaptam a védőnénitől egy nagyon jó ötletet, azt mondta, hogy amit könnyen le tudok fejni azt fejjem le, és a babót utána szoptassam. Ez teljesen bevált. Tücsikében olyan vákum van, hogy egy fejőgép sem ér fel vele.....Kép

Na most befejezem, mert velem lesz tele a topic.

Remélem amit el akartam mondani azt siekrült értelmesen leírni, és nem ijesztettem meg senkit.

Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok.

Andi
tücsike
 
 


Szal te vagy a TücsikeKép
Én meg a Hatos...
Tünde
hatos
 
 


SziasztokKép

TücsikeKép
Gratula kis Tücsihez, azért meglephetnél minket egy képpel rólaKép
Amit a tejcsiről meg a belövelésről irtál nagyon igaz, érdemes előre felkészülni, mert senki sem tudhatja ő hogy fog járni, igy jobb már sok sok infoval felszerelkezve eljutni a gyerekágyra.
A cukros viz alternativa sajnos ott nagyon bevált fegyver, mindenre szinte csipőből az a válasz, ahelyett hogy a tejcsi lenne az igazán fontos.

Andi Kép
Hogy vagytok? vérnyomid, cukrod kordában?

Jányok hova tüntetek, mindenki a mikire készül?

puszi
Ági
25+5

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 

 
 

Sziasztok!
Gratulálok Tücsike!
A szopis tapasztalatokat én is osztom. Bimbóvédő nagy haver az ottaniaknak, boldog boldogtalannal megvetetik, azon túl meg cukros víz, ami szerintem azért nem olyan rossz,mert mi éhen is halhattunk volna, ha az nincs. Nekem csak a 2.héten lett tejcim, de tápit nem kapott a baba odabenn a harmadik napon sem, pedig én nem bántam volna ha nem ordít szegényke. Gyakorlatilag folyamaTOSAN sírt odabenn, így én nem aludtam. Tejcire persze így mégkevésbé volt remény. Mire hazaértünk annyira berekedt a sok sírástól, hogy alig volt hangja! Szoptattam én szinte folyamatosan, feszt a cicin lógott a bébi, de már annyira fájt, hogy néha levettem, akkor sírt, aztán vissza.Szval szép, szép a szoptatás, de ha nincs mivel, akkor kell vm más.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Tücsike-Andi, gratulálok Gréta-Tücsikéhez. Sok boldogságot!
Sajnos a tejbelövellés rendszerint (rosszkor) éjjel következik be, amikor Apát nem lehet riasztani, hogy ugorjon már be a mellszívóval.
Én hajnalban mentem be és kaptam mellszívót. Csak kérni kellett, igaz szerencsémre pont Ica nővér volt szolgálatban.

Szofec, a 6. héten már szabad fürdeni, már nem ázhat szét a sebed.
A havazást mi is megéreztük, minden baj volt, nyűg és sirám. Azt mondják az öregek, idén tél lesz a javából, én meg az egyenlítő mellé költözöm a lánnyal.

Picus, Andi nagyon helyes, főleg az Apával együtt. Tényleg, ezek a lányok olyan apásak, néha elgondolkodom vajon szeret engem is vagy csak a cicit látja bennem? Mert ahogy az apjára néz...
Mert vele az élet csupa játék, kacagás, velem meg orrszívás, öltözködés.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Tücsike! Gratulálok, és sok boldogságot a kislányodhoz. Én is úgy tudtam, hogy nyugodtan lehet kérni mellszívót és bármikor odaadják, csak nem lehet a kórterembe bevinni, hanem ott a szobában lehet használni. Én a szülésznőm tanácsára kértem nem cukros, hanem fiziológiás vizet. Szerintem mindneki kaphat. A végén már nem is kellett kérnem, hanem Zsuzsika (tejkonyhán) mondta, hogy ha ő nincs, nyugodtan menjek be és vegyem el.

Márti! Isteni volt a fürdő, így ezer hónap után. :-) Költözöm veletek! :-)

Szofec

szofec
 
 


Sziasztok,

Az egyenlítő mellé szívesen mennék én is :-)

Mivel májusban szülök én titokban gondolkozom rajta, hogy még januárban elmenjünk "utoljára" nyaralni valami meleg helyre, mert hát ha lesz babánk akkor egy darabig úgysem megyünk sehova.

Rita,
voltál tegnap szülésfelkészítőn? Nekem annyi volt a munkám, hogy nem tudtam sehogysem elszakadni :-( de januártól nem hagyok ki egyet sem, igyekszem majd jó tanuló lenni :-)

Jó babázást annak, akinek már van :-)

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Gratulalok én is Tücsike!

Rég nem irtam, kicsit sürü napjaink voltak...
Tegnap avattuk fel a babakocsit, mentünk egy jo kis kört és oriasi bealvas volt Kép Tényleg nagyon birjak a hideget ezek a manokKép

A bimbovédöröl még annyit irnék, hogy tényleg nem szabad bedölni és sokat kell probalkozni mielött ravesszük magunkat, hogy veszünk egyet. Nekem is egyböl mondtak, hogy huuu, hat ez nem fog menni, vegyen védöt, különben, stb, stb. Probalkoztam is, de a babus mar nagyon éhes volt és türelmetlen, éjszaka üvöltött a szobaban (többiek aludtak persze) a fejemben meg az volt, amit a növérkék mondtak és sajna vettem egyet. Persze egyböl ment is a szopi...
A kisfiam Vince most 5 hetes és nem rég mondta a védönönk, hogy siman tudnék védö nélkül szoptatni, de az a baj, hogy Vincike mar teljesen raszokott a Nagy Szilikon Cicire, igy most mar tényleg nem megy nélküle Kép

szoval ennyit a bimbovédöröl...

Gabi szerintem jo ötlet ez a nyaralas januarban! ki kell hasznalni a szabadidöt amig van Kép

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Gabi, szerintem is menjetek nyaralni még mielőtt megszületik a baba. Csak azért, hogy egy alaposan kipihent mami várja a babót. Májusban szültem én is, ettől el lehet menni augusztusban, szeptemberben feltéve, ha laza anyuka leszel. Én nem voltam az, féltettem az erős napfénytől, a változástól, mindentől.

Sara, akkor próbáld kiiktatni a bimbóvédőt, amikor félálomban van, pl. éjjel.

Indigo, még mindig vizsga?

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok lányok!

Sajna nincs nagyon időm visszaolvasni. Úgyhogy bocsi, hogy nem reagálok a hozzászólásokhoz. Nagyon sok a tanulnivalóm. Most kezdődött a ZH és elővizsga időszak. Vagyis már 3 ZH-n túl vagyok.
Amúgy megvagyok, végre elmúlt a rosszullétem. Érdekes módon a gyomorsavam is csökkent. Már kezdtem attól félni, hogy nem múlik el.
A babóca jól van. Pont a korának megfelelő méretű. Furcsa ez nekem, mert a Fanni mindig kisebb volt a koránál.
Ami viszont most rossz, hogy elkezdődtek a lábgörcseim. Fanninál ez csak a vége felé volt, most meg már szinte nincs olyan éjszakám, hogy ne görcsölne be vagy a vádlim, vagy a lábujja, vagy a lábfejem. Borzasztó. Próbálok magnéziumot és kalciumot inni egy kicsit jobb lesz tőle. Szóval ez van. Ja és a keresztcsontom ha sokat állok, megyek, ami Fanni mellett elég gyakori, nagyon fáj. Néha alig bírok lépni. Volt valakinél hasonló?
Bejelentkeztem a Praxisba is. Szeretném megkérdezni kb. mennyi ideig tartott a vizsgálat? Ezt az egyet elfelejtettem megkérdezni.
Na mára ennyi, még pár hét Kép (jan. 23.-án) és vége a sulinak utána ígérem gyakrabban jövök.

Puszi, Indigo
Táblát holnap rakok.
Mindenkinek jó éjszakát, én megyek tanulni. Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Indigo! Negyed óra, max 20 perc a vizsgálat.

Szofec

szofec
 
 


Szofec, köszi.

KISMAMÁK:

<pre>
NÉV SZÜLÉS IDEJE TERHESSÉGI HÉT BABA BABA NEME/NEVE ORVOS SZÜLÉSZNÕ ÉLETKOR
Vanília 2005.12.06 39+2 Első Kisfiú Dr. Várbíró Még nincs 25
Hatos 2005.12.11 38+4 Első Flóra Dr. Takács Dömötör Margit 26
Osyne 2005.12.15 37+1 ? Fanni Noémi Dr. Bánhidy ? 30
Piroska 2006.01.20 32+6 Második Szabolcs Zétény Szent Imre kórházban ? 30
Joe 2006.01.21 32+5 Első Kisfiú Dr. Ács ? 23
Shine 2006.02.11 30+1 Második Zétény Dr. Vermes(Máv kórház) ? 29
Ágiboszi 2006.03.09 26 Második ? Dr. Szabó István Zsoldosné Eta 38
Annácska 2006.04.04 22+3 Második ? Dr. Várbíró ? 24
Lilló 2006.04.29 19+1 Első Bálint Dr. Bánhidy ? 29
Pöttöm_Panna 2006.05.18 16 Második ? Dr. Bánhidy ? 29
Rita81 2006.05.12 15+1 Első ? Dr. Valent ? 24
Gabek 2006.05.24 15+1 Első Timi/? Dr. Bánhidy ? 30
Indigo 2006.05.27 14+5 Második Áron/? Dr. Vermes(Máv kórház) ? 28</pre>

ANYUKÁK:

<pre>
NÉV GYEREK(EK) NEVE;KORA ÉLETKOR ORVOS SZÜLÉSZNÕ SZÜLÉSI MÓD KISTESÓ PROJEKT
Maszat <table>
Péter (2001.10.17)
Anna (2004.02.29)</pre> 29 Dr. Bánhidy Tóth Anna Császár Nem
Muter(Annamari) Balázs (2002.03.20) 30 Dr. Vermes Nem volt Hüvelyi Nem
Terika <table>
Botond (2002.05.31)
Zalán (2005.08.09)</pre> 32 Dr. Valent Dömötör Margit Hüvelyi Nem
Tjutka <table>
Bence (2002.09.22)
Dorka (2005.07.13)</pre> 28 Dr. Ács Nem volt Hüvelyi Nem
Krizsi Panna Krisztina (2002.10.16) 33 Dr. Vermes Nem volt (Bagóné Annamária) Hüvelyi Jövőre
Picus Andrea (2002.11.14) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Nem
Orsoly <table>
Lackó (2002.12.30)
Botond (2004.09.23)</pre> 30 Dr. Radványi <table>
Tóth Anna
Dömötör Margit</pre> Hüvelyi Nem
Hivett <table>
Klaudia (2003.01.03)
Emma (2005.02.28)</pre> 29 Dr.Gidai ? Hüvelyi Nem
Indigo Fanni (2003.01.21) 28 Dr. Vermes Nem volt Császár Pocakban
Piroska Zsombor (2003.01.23) 30 Dr. Mericli Dömötör Margit Hüvelyi Pocakban
Fülescsacsi Szabolcs (2003.11.06) 26 Dr. Várbíró Nem volt Császár Nem
Ágiboszi Dani (2003.12.09) 38 Dr. Matányi Zsoldosné Eta Császár Pocakban
Nedinabp <table>
Bálint (2004.03.08)
Bence (2005.09.06)</pre> 28 Dr. Kazy Nem volt Császár Nem
K_gabi Beni (2004.05.29) 30 Dr. Bánhidy Nem volt Császár Igen
Shine Ádám (2004.06.04) 29 Dr. Vermes Dömötör Margit Császár Pocakban
Repa Anna(2004.07.29) 34 Dr. Vermes Ismeretlen Hüvelyi Idővel
Pöttöm_Panna Flóra (2004.08.02) 28 Dr. Bánhidy Berényi Gyöngyi Hüvelyi Pocakban
Icsilya Levente;Máté (2004.10.20) 25 Dr. Ujvári Nem volt Császár(35+0) Idővel
Emma8 Balázs (2005.04.28) 29 Dr. Ács Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Aysegül37 Aysegül (2005.05.11) 37 Prof. Asztalos Nem volt Császár Nem
Titti Klaudia Kitti (2005.05.12) 28 Dr. Radványi Tigyi Zsuzsi Hüvelyi Nem
Szilvi8 Virág (2005.05.23) 29 Dr. Sipos Zsoldosné Eta Hüvelyi Nem
Akinorev Gergely (2005.05.24) 22 Dr. Gimes Dömötör Margit Császár Nem
Recece(Eszter) Virág (2005.07.02) 34 Dr. Valent Császár Nem
Lini Lacika (2005.06.24) 29 Dr. Valent Hüvelyi Nem
Anitq Zsófi (2005.07.12) 32 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Dorka34 Benedek (2005.07.21) 34 Dr. Radványi Tóth Anna Hüvelyi Nem
Kgk Botond Olivér (2005.08.09) ? Dr. Patai Gönczi Katalin Császár Nem
Mea Lívia (2005.09.06) 26 Dr. Valent Nem volt Császár Nem</pre>

Ha a táblába szeretnél bekerülni, küldj egy e-mail-t az adataiddal a profilomban levő címemre

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Tücsike!
Gratulálok a kis Grétához!
Sok boldogságot Nektek!
Lilló

lilló
 
 


Sziasztok!

Mennyi babaás van itt már megint kérem szépen!
Csak így tovább!!KépKép
Gratulálok Tücsinek!!
Indigo: tudod azt mondják miden terehsség más...Kép
Pihenj ha tudsz sokat- bár gondolom Fanni mellett nem sok marad..

Pirus merre?

Aysegül37 köszönöm a lányomról írt sorokat. Azon meg ne aggodj, hogy szeret vagy nem...megkérdezni sem kell majd tőlük..én már beleestem ebbe a hibába... persze nálunk mindig apa apa apa van, s ha megkérdezem, kit szeret apa..de ha megkérdezem anyát szereted..nem a válasz...pedig ugyan úgy szeretget puszil és bújik, szerintem fel se fogja igazán az értelmét..apás ezt el kell fogadnom, de az nem jelenti, azt, hogy engem útálnaKépKép

Annamari?????

Megyek, mert fürdetés van és a Lányom alkot a fürdőkádba Kép


Puszi Picus
picus
 
 


Ágiboszi, mi van veled?

Vérnyomi: rendetlenkedik. Betöltöttem a 29. hetet, a baba méretei egy 28. hetes magzatnak felelnek meg. Kezdődik az izgalom, vajon miért van a lemaradás. Holnap megyek áramlásvizsgálatra.

Cukor egyelőre jó. 6,5-től viszont inzulint kapnék. Akkor viszont az I. belgyógyászatra kell mennem, ők meg csak akkor vállalnak, ha a Szabolcsban szülök. Ördögi kör. Újvári mondta, hogy szól majd a belgyógyásznak, hogy vállaljon majd, ha muszáj, kiváncsi leszek, mi lesz a vége.

Miért baj, ha van aceton a vizeletemben? Nem bírok sajnos már ennél többet enni, egyszerűen teljesen elszoktam tőle.
andi70
 
 


Szia Gyöngyusz!

A címem: t_kinga77@yahoo.com.

Kingacs
kingacs
 
 


Szió mindenkinek!

Én még itt új vagyok, de visszaolvasva sok mindent megtudtam a klinikáról. Akiről még szeretnék többet megtudni az Ács Nándor doktor lenne, ugyanis nekem ő nagyon szimpatikus volt, de különösebben nem ismerem, aki tudna nekem infót adni róla akár ide a társalgóba akár az emil címemre annak előre is megköszönném. Hát egyenlőre ennyi.

Mesa

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


a cím meg lemaradt! mesa81@freemail.hu

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Mesa, én Ács doktornál szültem, csak jót tudok mondani róla. Mire vagy kíváncsi?

Sara, nekem is bimbóvédővel hajlandó szopizni a kisfiam, de engem egyáltalán nem zavar, örülök neki, hogy így ilyen szépen megy neki. Mondjuk nekem tényleg lapos cicibimbóm van, szóval elkel a segítség. Szerintem igenis van, akinek ezzel a segítséggel megy, én örültem neki, mikor kipróbáltuk a kórházban és ezzel szopott mint a gép. Előtte 3 nspig próbálkoztunk az összes csecsemőssel, és sajna nem ment. A 4. nap mondták, hogy esetleg meg kéne próbálni a bimbóvédővel, egyáltalán nem tukmálták, és nekem szerencsére nagyon bejött.


Pusz,
emma

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!Végre vk nem csak rosszat ír a csecsmősökről. Azért titkon én abban reménykedek, hogy legközelebb jobb lesz, és csak a hormonok miatt láttam, olyan katasztrofálisnak akkor a helyzetet.
Mesa! Én is Ácsnál szültem, már leírtam korábban a véleményemet. szerinyem ha visszaolvasol, akkor megtalálod mások tapasztalataival együtt.Amúgy meg emilben is szívesen válszolok, ha van konrét kérdésed.

Gyakorló anyukák SOS! A leányutódom újabban a szopit előszeretettel szakítja félbe egy kis élménybeszámolót tartani, és az istennek sem tudom utána rávenni, hogy folytassa. Persze 1 óra múlva sír, hogy mégis éhes lenne.... Mit tegyek? Van vm trükk, hogy ne szabdaljuk így szét a kajákat? Mert ugye cumisüveggel könnyű lenne , beledugdosnám a kis szájába ha befejezte a dumcsit, de a cicivel nem tudok bármely irányból próbálkozni.Köszi, Zsu
zsuzs74
 
 


Zsuzs74: ha én lennék a helyedbe hagynám, ahogy Õ szeretné..úgy se tudod rávenni ha Õ akkor és ott nem akar enni, csak egy kicsit később eszik..

Picus
picus
 
 


sziasztok

Zsuzs
Én Picussal értek egyet. Ezek a babók elég makacsak az enyém is össze vissza eszik. De a lényeg hogy eszik.Én meg ráérek ezért vagyok itthon hogy neki jó legyen

Emma
Szerintem tök jó hogy tudsz a kisbabádnak tejcsit adni és ez a lényeg. Szerintem nem az fontos hogy hogyan eszik hanem hogy mit. És a tejcsi a legjobb nekik, ha bibóvédővel megy akkor úgy

Lini

Kép
lini
 
 


Sziasztok!

Ács dokinál fogok szülni, ikrekkel, jelenleg 29+2-nél tartok. Visszamenőleg elolvastam már jó pár hozzászólást vele kapcsolatban, ám így szüléshez közeledve, szívesen hallanék még pár konkrétumot. Kérem, akinek van tapasztalata, mondjuk a már leírtakon kívül, legyen kedves, és ossza meg velem. Ha valakinek ikres élményei lennének a Sote II-n, arra is kíváncsi lennék.

Köszi,

Kgiulia

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Először is köszönöm mindenkinek a megnyugtató tapasztalatait. Sajnos a terhességem vége felé kellett orvost váltamon és így sem a klinikát sem pedig az orvost nem volt időm megismerni, ezért bármit szívesen fogadok. Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy kb. mennyit adjak majd a szülésért, ugyanis összeget nem mondott, mikor gondozásra megyek akkor is rám bízza, mert a gondozást a klinikán oldjuk meg, mert nekem az közelebb és így jobb. Szóval lányok aki tudna nekem legalább valami megközelítő összeget mondani annak nagyon örülnék, hisz nem idevalósi vagyok és lila gőzöm sincs, hogy itt mennyit és mikor szoktak adni.

Köszi mindent! - ha nem ide akkor emilbe légyszi!-a címem feljebb

Mesa, Luca

Kép
mesa
 
 


Sziasztok!

Emma! Szia!Kép

Kgiulia! Látom már nem igen tudsz aludni.Kép Milyen konkrétumra gondolsz? Én is csak jókat tudok mondani Ács doktorról, mind emberileg, mind szakmailag. Icsilya szült ikreket a klinikán, szerintem keresd meg, hátha tud neked egy.két infot mondani.

Mesa! Küldök emilt.

Szofec

szofec
 
 


Mesa, tényleg nyugodt lehetsz, nagyon jó kezekben vagy!!! Az összeggel kapcsolatban: általában a vizit díjx10 szoktak adni, de persze ez eltérhet, attól függ, hogy mennyi fér nektek bele.
Kgiulia, látom Te is Ács doktoros vagy - neked is csak azt tudom mondani, amit Mesának is, szerintem nagyon jó orvos. Nagyon nyugodt típus, nem hozza feleslegesen a frászt senkire, lehet rá számítani, jön bármikor. Én pl. pont a magánrendelése alatt szültem és jött rögtön, otthagyta a betegeit. Azt nem tudom, hogy tudjátok-e, de neki sebész szakvizsgája is van, tehát ebben is profi (engem pl. olyan gyönyörűen varrt össze, hogy semmi nem látszik a helyén, és a vágás is nagyon pici volt).

Zsuzs, nekem nem voltak nagyon rossz tapasztalataim a csecsemősökkel. Senki nem akarta cukros vizezni, tápszerezni Balázs, amikor még a 3 nap se evett semmit. Velem kedvesek is voltak mindig. A baj inkább az volt, hogy mivel nagyon leterheltek, alig érnek rá foglalkozni veled. És ez nem valami jó, hiszen rengeteg kérdése lenne a kismamáknak.

Kép
emma8
 
 


Sziasztok,
Régebben már jártam már nálatok, most az aneszteziológusokkal kapcsolatban lenne kérdésem. ugye EDA ügyben is ők illetékesek? hányan vannak? tapasztalataitok vannak velük kapcsolatban? gondolom az ember azt kapja, aki épp ügyeletes. Sajnos nyitottak az alsó csigolyáim, a reumatológus szerint az EDA túl veszélyes lenne, de azért szeretném hallani az ottani szakember véleményét is.

Kgiulia Kép
Egyébként én is ikereket várok, és ma 29+3-nál tartok Kép

Előre is köszi, ha valaki hasznos infóval tud szolgálni!
Tralllala
tralllala
 
 


Köszönöm a gyors válaszokat! Ács dokiról eddig én is csak jókat tudok mondani, de ugye a szülés része még hátra van. :-)

Amúgy olyasmikre gondoltam kérdésként, hogy tényleg nagyon preferálja-e a hüvelyi szülést, a szülés alatt is olyan higgadt és türelmes-e, mint terhesgondozáskor, illetve van-e fix tarifája a szülésre, vagy rád bízza? Kérdezzek rá nála? A másik dilemmám az, hogy vajon az, hogy ikrek, az anyagilag befolyásol-e valamit? Szülésznőt úgy látom nem igazán kell választani, ha mindenkit dícsértek, akkor végeredményben jó lesz, aki épp bent van? Ja, és hogy papás szülés engedélyezett császárnál?

Remélem valaki tud válaszolni ezekre. Előre is köszi!

Tralllala, te hogyan viseled a végét? Ikerkocsi ügyben döntöttetek már? Nekünk az volt egy kemény dió, annyira nincs választék. Te hol fogsz szülni?

Kgiulia

KépKép
kgiulia
 
 


Kgiulia,
igen, szülés közben is olyan nyugodt, mint máskor. Én akkora patáliát csaptam, hogy na, és nem szakadt el nála a cérna.
Anno én rákérdeztem nála a honoráriumra és azt mondta, nincs fix díj, majd meglátom szülés után, hogy gondolok-e valamit.
Szerintem, ha első babák lesznek az ikrek, akkor a császárt fogja javasolni. Erről nem beszéltetek még?

Trallala, szerintem kérd meg az orvosod, hogy ajánljon anesztestm akivel még a szülés előtt meg tudsz beszélni mindent. Aztán ha eljön az idő, őt is tudjátok hívni, mint a dokit. Persze ezért is fizetni kell nyilván.
Vagy marad az ügyeletes anesztes - programozott császárod lesz? Mert az tuti napközben lesz, gondolom akkor több anesztes is bent lesz. De ha spontán, akkor ugye akár éjszaka is szülhetsz és úgy tudom, éjjel nincs mindig bent anesztes (vagy csak olyan, aki EDÁ-t is tud, erre nem emlékszem pontosan).

Kép
emma8
 
 


Emma8, a szülésről még nem beszélgettünk, majd most, amikor legközelebb megyek, kifaggatom. Köszi!

KépKép
kgiulia
 
 


Kgiulia,
Hát már nem alszom túl jól, estére eléggé fáradt vagyok, de gondolom ez teljesen normális. még bejárok dolgozni, de már csak 4-5-6 órát, nem egész napokat. Sipos dokinál fogok szülni, a II. klinikán.
A Symbaba ikerkocsiját vettük meg, ez elég nehéz egy jószág, de jó terepre, átfordítható karú, és teljesen vízszintbe állítható. Mi vettünk egy egyes babakocsit is + kengurut, így talán az ajtók sem jelentenek majd gondot Kép Mekkorák a babáid? Fiúk, lányok, vagy vegyesen? Ja, és a honorárium kérdése: én nem érzem úgy, hogy többet kellene adni csupán azért, mert ikreket segít világra a doki.

Emma,
köszi, ez jól hangzik, hogy anesztest is lehet választani, hívni. nem készülünk alapból császárra, de sajna ikreknél nagyobb az esély. bár most nagyon ügyesen mindkettel buksival lefelé fekszenek, az egyikőjik picit lejjebb. A probléma, hogy a dokim eléggé kockázatkerülő, mondtam neki, hogy a reumatológus mit mondott, szerinte így ne is kérdezzük az anesztest, mindenképp altassanak. viszont tegnap találkoztam egy máshol dolgozó aneszteziólógussal, aki szerint ilyen problémával simán lehet EDA-t adni. Jó lenne azzal beszélni, akinek a kezei közé fogok kerülni...
tralllala
 
 


Tralllala, mi is Symbabát vettünk, ár-érték viszonylatban messze a legjobb. Mi is majd beszerzünk még egy szimpla kocsit is, de az megfelelő lesz használtan is.

Úgy néz ki, hogy két kislány lesz, ha nem csap be minket a saját szemünk... :-) A 4D Ultrahangnál legutóbb tisztán annak láttuk őket már mi is, nem csak a doki.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok,
Tralllala gratula az ikrekhez :o)) Én július 25-én szültem és szerintem a világ legjobb altatóorvosát fogtam ki. Dr. Fontányi Zoltánnak hívják és ha jól tudom szülész-altatóorvos. Nekem gyakorlatilag ő volt a "szülésznőm" :o)) Mindent nagyon pontosan elmagyarázott, mindig elmondta, hogy mikor mi fog következni és mit kell majd éreznem. Végig mellettem volt. A többieket nem ismerem, biztosan jó szakemberek ők is, de Fontányi dokit nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek. Szinte egyáltalán nem fájt, amikor beadta az EDA-t és a szülésnél is segítségére volt Gimes doktor úrnak. :o) Nekik köszönhetem, hogy a szülés nagyon szép élmény volt.

Gyurmanó
gyurmanó
 
 


Sziasztok!
Én is a segítségeteket szeretném kérniKép!
15 hetes kismama vagyok és ikreket várunk.Radványi dr-nőhöz járok.Gyöngyusz tudnál nekem is írni információkat,köszönöm.Keményedés ellen tudtok a fekvés meg a marokszámra szedett magnézium mellett valamit javasolniKép?Köszi Ági
miagi@chello.hu
miagi75
 
 


Kgiulia, még egy: császárnál nem mehet be az apuka a klinikán. De egyből kiviszik neki a bébit.

Kép
emma8
 
 


Szofec, szia!!!

Lini, én is így gondolom! Nekem az a legfontosabb, hogy szopizzon a manó. Az, hogy hogyan, az már részletkérdés. Hallottam olyat is, hogy aki bimbóvédőt használ, annak később kevés lesz a teje. Na erről annyit, hogy mi már a 3. tejtesót "fogyasztjuk", annyi tejem lett.

Kép
emma8
 
 


Sziastok!
Köszi a szopis megnyugtatást. Lassan kezdek belenyugodni, hogy ha fejre állok sem akkor fog enni a babó, amikor én akarom, hanem ha ő úgy gondolja. Csak gondoltam van vm trükk, hogy ne terelődjön el a figyelme. Már arra is gondoltam, hogy tetkót ragasztok a karomra, hogy azt nézze, ne pedig a túloldalon levő macit, meg kutyust a szekrényen.De akkor meg a tetkónak magyarázna....

Kgiulia, Mesa! Mi a szülés utáni mésodik napon tudtuk Ács dokibának megköszönni a dolgokat. A férjem egyszerüen megkereste bent a klinikán, és odadadta. Én is megkérdeztem még a terhesgondozás alatt, hogy mennyi az annyi, de nekem sem mondott fix összeget. Arra is rákérdeztem, hogy mi lesz, ha épp az éjszaka közepén indul be a szülés. Bejön e vagy sem? Azt mondta, hogy ahogy akarom. Bár én azért a helyetekben rákérdeznék erre, mert én úgy tudom, hogy nemrég született neki is babája Kép, és nem vagyok benne biztos, hogy bármikor ugrik így is. Nem is várhatjuk el. A gátseb nekem is szupergyorsan gyógyult, és semmi baj vele. Már az első nap is tudtam vele ülni simán.
Jha igen. Nyugodt.Az nem kifejezés. Még én sem pánikoltam be, pedig szoktam. Szval olyan ügyesen csinálta, hogy én is végig teljesen nyugodt maradtam.

Tralllala! Én úgy emlékszem a felkészítő tanfolyamról, hogy nem mindig van bent olyan orvos, aki eda-t tud beadni. Szerintem anesztes mindig van. Vagy most nagy hülyeséget mondtam? nemtom. Legjobb ha megkérdezed.
Zsu
zsuzs74
 
 


Sziasztok!

Úgy éreztem, négy hónap elmúltával azért illik beköszönni.
Elöljáróban annyit, hogy Kisbotond jövő hét pénteken lesz négy hónapos, 6 kiló 70, eddig csak szopizott, de a doktor néni tanácsára hamarosan kaphat almalevet, természetesen nem tejecske helyett, csak hogy szokja az új izeket.
Azt mondja a doktor nénink, hogy ez a négy-öt hónapos kor, amikor a legkönnyebben elfogadnak újfajta dolgokat. Majd meglátjuk.
Éjszaka átalvása nálunk sem valósult még meg, hajnali három körül még mindig kér enni. Sebaj, tul.képpen már megszoktam. Amit most nagyon várok, hogy mikor áll már át 4 óránkénti evésre. Jelenleg úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen, sőt, van hogy két és fél óra múlva megint éhes. Tejem van, úgyhogy csak nézek. Van köztetek, akinél ugyanigy viselkedett a baba?

Sokakat már nem is ismerek, de örömmel látom, hogy percek múlva új babák születnek.
Jó egészséget minden kismaminak!

Nagyjából átolvastam az előző két-három hét leveleit és egy-két dologhoz hozzá tudnék szólni, hátha segit.
Nem emlékszem sajnos, melyikőtök kérdezte, hogy gyomorsav problémára mi a hatékony. Én nem a Rennie-t ettem, bár tudom, hogy beválik, hanem a Neurosan nevű gyógyport. Ez nem gyógyszer, hanem valójában kőpor, amely tele van nyomelemekkel és minden gyomrot érintő panaszra kiváló. Terhesség és szopi alatt is lehet szedni, orvosi felügyelet nélkül, bár azért célszerű szólni a dokinak, hogy ezt eszitek! Elvileg patikában kapható vény nélkül, de ebben a pillanatban a gyártótól lehet csak megrendelni, mert a termék újraengedélyeztetési eljárása zajlik éppen. Ideirom a cimüket, mert nem tudom, mikor járok erre legközelebb és ha valakit érdekel, itt tudtok utánanézni: www.geoproduct.hu
Én is most vettem, két nap alatt postán elküldték, négy doboz volt kemény 1000 forint.

Émelygésre,hányingerre én gyömbérgyökeret rágcsáltam. Elsőre sokkolóan erős, de természetesen meg lehet szokni és tényleg segitett. Kipróbáltam ennek szeliditett fajtáját a Canada Dry képében, de talán a szénsav és a cukor miatt nem használt.

Kádfürdő ügyében annyit tudok, hogy leginkább a hüvelyfertőzés veszélye miatt jobb a zuhanyozás, bár nyilván az ember lánya takaritja a kádat Kép)), de azért mégis...

Szülésznő: császárral szültem, tudtuk is, hogy igy lesz, úgyhogy nekem nem volt fogadott szülésznőm, de meg tudom erősiteni, hogy Gönczi Katalin nagyon jó választás. Õ volt az egyik ügyeletes és csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni. Nekem nem okozott gondot, hogy nem volt kiválasztva senki, de ha hüvelyi szülésről van szó,lehet,hogy másképp gondoltam volna.

Terika!
Nagyon sajnálom, hogy gondok vannak Zalánnal, azért remélem, mire ezt a levelet megkapod, még jobb lesz a helyzet torna ügyében. Szegény, elhiszem, hogy nagyon fáradt vagy, Bobó is beteg volt,gondolom, ilyenkor anyucit akarta leginkább. Remélem, már meggyógyult és újra játszhat az ovis pajtásokkal.

Sok puszi mindenkinek és azért igyekszem néha ere járni.

Kinga
kgk
 
 


Kgk szia, ami a szopit illeti, nálunk is hasonló a helyzet. Kori akkor eszik, amikor kedve tartja. 25-én lesz 5 hónapos és éjszaka is fel kell még kelni legalább egyszer, de van, hogy kétszer is. Előfordul, hogy 4-5 óra is eltelik a két evés között, de arra is volt példa, hogy csak bohóckodott evés közben és 1 óra múlva már enni kért. Volt, aki azt tanácsolta, hogy húzzam az időt és tereljem el a figyelmét. Eleinte próbálkoztam, de rájöttem, hogy felesleges, mert úgysem tudok kialakítani fix időpontokat az etetésre. Én is akkor eszem, amikor éhes vagyok és nem, amikor az óra jelzi, hogy enni kellene. :o)

Fürdéssel kapcsolatban az én orvosom azt javasolta, hogy folyó víz mellett ne fürödjek és a víz ne legyen nagyon meleg.

Hédi
gyurmanó
 
 


Gyurmanó Kép
KÖSZI az infót, megkeresem a Fontányi dokit, hátha jó hírekkel szolgál, vagy legalább megnyugtat arról, hogy altatás alatt sem lesz a babócáknak semmi bajuk. Bár remélem egyikre sem lesz szükségünk.

Kgiulia Kép
Nálunk is úgy tűnik, két csajszi leszKép
tralllala
 
 


Sziasztok!

Marti! Köszi a tanacsot a bimbovédövel kapcsolatban. Sajna nem jött be, mert olyan élénk,mikor éhes, hogy nem lehet atvagni Kép!

Emma! Tényleg nem tragédia bimbovédövel szoptatni. Amikor par masodpercre megy nélküle kellemesebb, de nem halunk bele! Annyi van, hogy nagyon erösen szivja valoszinüleg emiatt berepedt az egyit mellbimbom (védövel elég vicces..). DE van tejcsi és tényleg az a lényeg.
A csecsemösökröl is igaz, amit irtal, nagyon sok dolguk van és kevesen vannak és valoban van, aki nagyon kedves, de azért van 1-2, aki kevésbe, de ez mindenhol igy van... Utolag visszagondolva szerintem nem annyira szörnyüek tényleg inkabb az van, hogy az ember szülés utan (föleg elsö gyereknél) kicsit "labilis" érzelmileg a hormonok jojozasa miatt + nagyon faradt.

Zsuzs74, szerintem is az a legjobb, ha rabizod a babusra mikor akar enni!

Nalunk eddig nem volt siras éjszaka, csak szépen evett Vince 3 körül és aztan reggel, de mar par napja nem alszik vissza evés utan a kisagyaban. Csak akkor nyugszik meg, ha kézbeveszem vagy magam mellé fektetem. Ugy meg én nem birok aludni... Nem hiszem, hogy lenne erre barmilyen trükk, de ha mégis van valakinek valami ötlete...

Köszi és üdv mindenkinek:

Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Kinga, ezer hála az infoért, holnap én is rendelek abból a porból! Azért sem volt kedvem jönni az elmúlt napokban, mert már teljesen magam alatt vagyok emiatt a fránya gyomorégés miatt. A Rennie már nem hat, az éjjel is alig aludtam, annyira marta a nyelőcsövemet a sok sav. Enni már jóformán semmit nem merekKép Pedig annyira ügyelek arra, hogy sokszor, de keveset egyek és csak olyan ételeket, amik nem okoznak gyomorsavat, de hiába. Ettől meg persze folyamatosan hányingerem van. És még csak a 34. héten vagyok, már előre félek, mi lesz Karácsonykor, hogyan fogok tudni ellenállni a finomságoknak.

Zsombi is itthon volt csütörtöktől, mert taknyol. Azt hiszem még holnap sem megy oviba. Ráadásul történt vele egy kis baleset is. Az ebéd után voltunk, éppen eltakarítottam az asztalt, amikor Õ meg elkezdett ugrálni a dohányzóasztalról a kanapéra. Nem vettem észre, hogy leszedte a nagy ülőpárna részt és úgy ugrált rá. Erre egy nagy koppanást hallok és elkezdett nagyon sírni, látom, hogy ömlik a szájából a vér, mert beütötte a kanapé vázába, ami fából van. Annyira vérzett, hogy hiába rohantam vele a csaphoz és mostam folyamatosan, egyszerűen nem láttam honnan jön, csak azt, hogy a szájából, de még a fogait sem láttam a vértől, teljesen bepánikoltam. Hívtam férjemet haza, hogy vigye el valami kórházba. Szegénykém nagyon sírt, aztán bemászott az ágyába, magára húzta a takarót és közölte, hogy most alszik. Mire férjem hazaért (kb. 10 perc) már teljesen bealudt, úgyhogy végül csak este kelt fel, akkor levittük az ügyeletre. Szerencsére nem kellett összeölteni, csak ecsetelni. Szegénykémnek pár napig kacsacsőre volt, annyira megduzzadt a felső ajka. No de azt ne gondoljátok, hogy az én drága jó kisfiam tanult az esetből. Másnap megint kezdett volna ugrálni, ha nem mondom neki, hogy megint vérezni és fájni fog a szája. Azt hiszem szép éveknek nézünk elébe, pláne ha mégegy zsivány fog társulni hozzá.

Nahát, mennyi ikres kismama!Kép Tök jó!

Az éjjel Szabolcs annyira aktív mozgást végzett a pocakomban vagy 2!!! órán kersztül, hogy akár 5x is megfordulhatott. Majd a 19-i UH-n kiderül, hogy fejtetőre állt-e már.

Most megyek, mert lassan kész az ebédKép

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Emma8
Teljesen elkeserítettél, hogy a császárnál nem lehet bent apa. Egyes szülészeteken megengedik, és ezért én is reménykedtem. Pedig tuti nem félnék annyira ha legalább a szemébe nézhetnék, megnyugatatásért. De hát ez van. Most még inkább mondogatom a piciknek hogy nem szabad a hasamon át kijönniük, hátha hallgatnak rám és jó irányban forognak a végállomáson.

Tralllala
És még dolgozol? Nem semmi. Én már ágyfogságra lettem ítélve. Meg mondjuk a közlekedés is elég érdekesen megy. Olyan hamar elfáradok, nem is tudnék már dolgozni. Azért nagyon vigyázz magatokra és próbálj minél többet pihenni.

Piroska
Salvus vizet már próbáltad gyomorégésre? "Finom" sós íze van, de egy próbát megérhet. Mondjuk nem tudom mennyire jó keverni a különböző savlekötőket, de lehetőségként nem rossz.
Nem semmi a kisfiad. Én is bepánikoltam volna. De ő ügyesen megoldotta, nyugodtabb volt. Remélem hogy ha velem/velünk is ilyesmik fognak történni nem fogok túlzottan bepánikolni.

Zsuzs74
Jó, hogy mondod hogy kérdezzek rá az éjszakai szülésre. Nekem eszembe sem jutott volna.

KépKép
kgiulia
 
 


Amúgy az Írisz TV-n minden vasárnap este 21 órától ismétlik a Szülőszobát, ma lesz az 5. rész. A 9.-ben az Ács doki, a 17.-ben pedig az Újvári lesz benne - utóbbi ikres szüléssel. Aki türelmetlen, letöltheti az összes részt innen: http://www.kanditv.hu/faab.htm

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Kgiulia, láttam egy fém szekrényszerűséget a császárosműtőben, állítólag a papák helye, de nem engedik, hogy ne velük kelljen foglalkozni. Én is akkor rettentem meg egy kicsit amikor megláttam az egyik dokit zöld henteskötényben. De nem hagyják, hogy félj vagy izgulj, velem annyit viccelődtek, hogy nevetve aludtam el. Amúgy az Apa sokkal jobban járt, ő rögtön meglátta és meg is foghatta, ott fürdették, öltöztették előtte. Amíg én magamhoz tértem, addig dögönyözte.
Az evésről, nem nézem én se az órát, soha nem sikerült betartani az etetéseket, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mindjárt 7 hónapos és még nem álltunk át 4 órás etetésre. Az egyik nap ilyen a másik olyan. Van hogy kibír evés nélkül 6 órát, van hogy csak egyet. Ezen nem akadok fel. de hogy nem hajlandó pépes kaját enni az furcsa. Mindenféle ízű levek lecsúsznak, de a pépektől öklendezik.
M??m m.. , /ezt most ő írta..
Viszont újra átaludta tegnap az éjszakát, amire Törökország óta nem volt példa.

Pirus, te jó ég, mi történt! Erre a balesetre gyógyír lenne, ha Szabolcs a nagy ugri-bugriban megfordult volna. Kiváncsian várom a híreket.

Egyszer én már ódákat zengtem dr. Fontányiról. Pedig a szobatársamnak csinálta az EDÁt, de szülés után mindennap jött látogatni, mikor kiszedte a kanült, jól átmasszírozta a hátát.Nagyon tündéri és nagyon jó orvos.
Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Eltűnök két napra, és hogy felpörög a fórum!
Üdv az újaknak és az ikreseknek!

Gabek! Bocs, hogy csak most válaszolok, nem voltam a munkahelyen múlt hét végén, nem néztem a fórumot. Én sem mentem múlt héten babaápolásra, részben, mert reggel megkínoztak ezzel a cukroterheléssel, és nem volt kedvem visszamenni; részben meg azért, mert mégiscsak hülyén éreztem volna magam ilyen kis pocakkal a babgondozáson.

Januártól viszont úgy tűnik, hogy találkozunk! Én sem szeretnék kihagyni egyet sem. Te gyakrolod a relaxációt? Már többször eszembe volt, de aztán úgy döntöttem, hogy hülyén nézne ki 16 hetesen légzést gyakorolni. Szóval ej ráérünk arra még. Jut eszembe...

Gyakorló anyukák! Közületek volt valaki, aki alkalmazta a relaxációt meg légzéstechnikát szülés közben? Pár ismerősömet kérdeztem, és ők azt mondták, hogy nem igazán volt rá idejük/érkezésük. Jó lenne élőben hallani olyanról, akinek ez működött. :-)

Más. Nem tudjátok, mi az általános hozzállás az EDÁ-hoz a klinikán? Tudom, hogy marhára fog fájni, de mi van, ha én mégsem szeretnék EDÁ-t? Szült közületek valaki teljesen természetesen, úgy értem, érzéstelenítés nélkül?

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Én csak magamról egy pár sort így a 39+4-ben. Ma voltunk dokinál és azt mondta, hogy már 1 ujjnyira ki vagyok tágulva. Ez jó hír!...Csütörtökre lennénk kiírva...lehet, hogy addigra meg is leszKép...Eléd jól viselem...az utolsó kellemetlenebb tünetem, hogy erősebben dobog a szívem. S nem az izgalomtól, hanem állítólag ilyenkor már a méh a szívet is kicsit odébbtesziKép...Szal erre állítólag lehet számítani a végefelé. Magasabb a vérnyomás is picit, de nem vészes...Most annyi kb, mint normálisan lenne az embernek...A pulzus viszont emelkedettebb...olyan érzés, mintha nyugtalan lennék valamiért...de hát ez legyen a legkevesebbKép)

Puszi mindenkinek
Ha kibújik, jelentkezem
Hatos
hatos
 
 


Sziasztok!

Hatos, ez nagyon izgalamas! nagyon nagyon drukkolok! én 2 nap mulva szültem, mikor kiderült, hogy mar 1 ujnyira ki vagyok tagulva...

Rita, én nem gyakoroltam se a relaxaciot, se a légzéstechnikat pont azért, mert baratnöim, akik mar szültek azt mondtak, nem hasznaltak egyaltalan, mert nem tudtak arra figyelni szülés közben... De ez szüléstöl függ, ha sokaig tart a vajudas talan hasznos lehet. Szerintem azt a légzéstechnikat érdemes gyakorolni, amit a kitolasnal kell alkalmazni, nekem kellett par perc (=par fajas), mire rajöttem hogyan is kell ezt csinalni és ilyenkor nem art, ha gyorsan cseleksszik az ember, mert nem tul kellemes az egész! De az is olyan, hogy "élöben" érzel ra igazan....
Szoval szerintem, ha megnyugtat, hogy ugy mész szülni, hogy ezeket ismered mindenképp érdemes gyakorolni. Legfeljebb nem hasznalod majd! Kép

Az EDA-val kapcsolatban szerintem orvos függö, de inkabb NEM alkalmazzak, ha nem muszaj és csak akkor, ha te nagyon ragaszkodsz hozza. én EDA nélkül szültem és egyaltalan nem bantam meg, söt...

szép napot mindenkinek:
Sara

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok
Rita81
Aki kér, az kap EDA-t. Ha nem akarod, akkor nem eröltetik. :o) Az én orvosom rám bízta. Fontányi doki mondta, amikor kértem, hogy várjunk még egy órát, mert ha ilyen ütemben tágulok, akkor már felesleges. Mivel 1 óra elteltével is még csak 2ujjnyi voltam, ezért mondta, hogy mehet, mert ki tudja, hogy mennyi van még hátra és a fájások akkor úgy éreztem, hogy kibírhatatlanok. Ma már máshogy látom. :o)
Légzéstechnika? Az elején még ment, tudtam koncentrálni, de később már annyira fájt, hogy nem tudtam figyelni. :o( Biztosan én bénáztam valamit.

Hédi
gyurmanó
 
 


Hatos, megy a drukk Neked! Ez már nagyon izgi!Kép

KépKépKépKép
aysegül37
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?