Szia Tünde! (Akit nem érdekel a véleményem, kérem ugorja át, mert kicsit hosszúra sikerültem
)
Háááááááááááááááááááááát. Valóban mi csillagászok nagyon ellene vagyunk minden áltudománynak. És ebbe nem csak az asztrológia tartozik bele, hanem sok minden más is. És az a helyzet, hogyha a sok ember tudná, hogy a médiák miért kapták fel ennyire az asztrológiát, lehet, hogy elfordulnának tőle. De ez a médiának rossz lenne, ezért nyíltan soha nem mondják ki, csak különböző tudományos fórumokon, amit ezek az emberek ugyebár nem néznek
Amúgy a misztikumot magát nem utasítom el, hiszen az élet is egy misztikum még csillagászati szemmel nézve is, hiszen ha belegondolok, hogy miért pont itt és miért pont ilyen élet alakult ki a Világegyetemben, akkor máris egy misztikus kérdést tettem fel.
Ezen kívül a természetfeletti dolgok ellen, mint pl. a látás, vagy megérzés, amik kimondottan pszichikai jelenségek, szintén nincs semmi ellenvetésem, hiszen az ember is egy bonyolult szerkezet.
Ami ellen vagyok még nagyon az a népbutítás. Sajnos ez ma nagyon eladható olyan formában, mint jóslás, asztrológia stb. És aztán jönnek azokkal a csillagászokkal, akik megélhetésből csinálták ezt. De ilyen pl. az UFO dolog, vagy a fizikusnak mondott és a fizikához semmi köze nincs Egely György féle energiamérő eszköz, stb.
Az én véleményem az, hogy ezek a dolgok determináló természetűek. Vagyis Te hallod, hogy mi várható a közeljövőben, és tudattalanul is olyan eseményeket generálsz, amiktől aztán valóra válik, és máris hanyatt esik az ember a csodálattól, hogy megtörtént, bejött, valóra vált. Holott az emberekre volantkozó jellemzés minden egyes emberre igaz lehet, hiszen emberek vagyunk, hasonlóak a tulajdonságaink.
Azért olyan szempontból becsülöm az
asztrológusokat, hogy ők legalább meg merték méretni a tudomány által magukat, az már más kérdés, hogy alul maradtak, vagyis nagyon nagy %-ban belül maradtak a véletlen egybeeséseken. Vagyis nem bizonyították be, hogy működik.
Ugyanezt pl. a homeopatákkal kapcsolatban nem mondhatom el sajnos.
Õk nem hajlandók orvosilag bevizsgáltatni egyetlen szert sem. Igaz nem ártalmas az egészségre a homeopata szer, hiszen akkora hatalmas a higítása, hogy miért ártana, de azt sem mutatta ki senki, hogy sokkal előbb gyógyulnának tőle az emberek, mint szerek nélkül. Hangsúlyozom, hogy mindenféle szer nélkül!!!
Na jó, azt hiszem kicsit túlzásba estem!
Ettől függetlenül Tünde minden más témáról nagyon nagyon nagyon szívesen dumcsizok veled, és nagyon nagyon nagyon remélem, hogy nem bántottalak meg, mert nem az volt a szándékom. Szerintem egyikünk sem tudja meggyőzni a másikat a véleményéről, és nem is ez a szándékunk, csak hagyjuk egymást azt csinálni amit szeret. Nem?
Szopi!
Na ilyet is ritkán hall az ember, hogy nem támogatják az igény szerinti szoptatást. Röhögni fogtok, de nekem Katicának pl. a tejserkentő teától fájt a hasa. Amint elhagytam és sima vizet ittam, a hasfájás megszűnt. És mégis igény szerint szoptattam. De van olyan baba, akinek mindegy mikor és mennyit eszik, akkor is fáj a hasa. Úgyhogy szerintem szoptasd úgy, ahogy ő akarja!
Anyóssal meg ne törődj, csak ne engedd többet magatokhoz hosszabb időre
Te mikor keresztelkedtél? Én 2002-ben. Oda jártál hittanra is?
KRISZI!
SZIAAAAAAAAAAAAAA!
Nem emlékszem, hogy ilyen nevű dolog, mint Kagylókürt lett volna az Új Akropoliszban. De érdekes, mert ott pl. soha senki semmi negatív dolgot nem mondott. Ott mindenki pozitívan áll hozzá mindenhez, és kedvesek, aranyosak. Persze némelyeknek ez is kényelmetlen lehet, főként az örök elégedetlenkedőknek. És engem is a fősulin a pszichológia, meg a filozófia érdekelt a legjobban. Sőt én pszichológia szakra akartam menni tovább, csak sajnos nem tudtam.
Marci baba édes lehet!
Betti!
Ügyes vagy szopit illetően. És, hogy a fájdalom nem vette el a kedved és az eszed
Köszi a névnapi köszöntést!
CSAJOK!
ÚJAK, RÉGIEK!
Csináljunk táblát, hogy tudjuk ki kicsoda merre mennyi, oké?
PELUS!
Megjött már valakinek? Használjátok? Milyen?
Puszi mindenkinek: Bogi