Új privát üzeneted érkezett!

SZiasztok!

Ma voltunk Árminnal az OEP-ben GYED-et igényelni, hát, nem voltam elájulva az új helytõl! Kép(( Sõt... Az ügyfélszolgálati iroda dugig emberekkel, szék kb. a harmaduknak jutott, légkondi van, egész idõ alatt ömlött a nyakamba a hideg szél, Árminra a plusz zokniját is rá kellett adni, még jó, hogy vittem neki mindenbõl pótot! Van sorszámkiadó automata, nekem azt írta ki, hogy elõttem 52-en vannak. Végül is annyian azért nem voltak, mert ez több ablakra (teljesen különbözõ témák) vonatkozott, de erre csak késõbb jöttem rá, elõször nagyon megrémültem. Így röpke két óra alatt végeztünk. A nyomtatványaiktól már itthon kiakadtam. Kép(( És tényleg, egy másik bejáratnál ki volt írva, hogy TAJ ügyek, úgyhogy lehet, hogy valóban átköltöztek, érdemes figyelni!

Virág!
Írtad, hogy 6 hónaposan költöztek át a gyerekek másik szobába. Addigra maguktól abbahagyták az éjszakai szopit? Mert eredetileg mi is így terveztük, de ha még szopizik éjjel, akkor nem sok értelme van csak azért kitenni, mert fél éves lett, nem? Vagy te leszoktattad õket az éjjeli szopiról?

ZSuzsi!
SZegény Dorottya! Kép Nagyon rátok járt a rúd mostanában! De remélhetõleg ezzel vége a bajoknak! Drukkolok!

Márti+Ármin
márti

Most látom, hogy csupa kék fejet írtam. Így hát akkor utólag: KépKépKépKépKép!!!

Márti
márti

Virág!
Mi is úgy gondoltuk, hogy 6 hónapos korára egyedül hagyjuk Rékát, de most már 2 hónapja átalussza az éjszakát, ezért megpróbálunk már most átjönni. Bár azért rá kell nézni, mert lerugdossa a takaróját, de most volt a keresztelõje és kapott babyphone-t, így minden nyöszörgését meghallom a másik szobából is. Azért kicsit bizonytalan vagyok, hogy nem korai-e.

TALI: mi lenne, ha kitalálnánk egy május végi- június eleji idõpontot, amikor már igazán meleg van és mehetünk a szabadba?

Öltöztetés: én annyira öltöztetem fel Rékát mint magamat, plussz egy kis tatakaró és persze sapi. Valahol azt olvastam, hogy nekik sem kell több, mint nekünk. Mindig attól tartok, hogy túlöltöztetem.

Zafi
zafi

Sziasztok lányok!

A minap elmentünk Petivel vásárolni, persze babakocsival. A közelben minden ABC-ben forgókorlát van + egy korlát, ami alatt áttolhatod a bevásárókocsit. Eddig gondolom ismerõs. Az egy dolog, hogy egyik kezemben a kosár, másikkal tolom a babakocsit, de mindenki úgy nézett ránk, mint borjú az új kapura. Nem tudom , hogy mások hogy csinálják, mert babakocsival még én sem láttam ebben a boltban senkitKép holott elég nagy hely van hozzá.

Más. Kb. 1 hete Peti egyfolytában nyáladzik és újabban harapdálja az alsó ajkát. Úgy 2-3 napja pedig látszólag ok nélkül ordít rövid idõszakokra, aztán elcsendesedik, és jól is alszik. Szerintetek lehet, hogy ennyi idõsen már jön a foga??? Én úgy tudom, hogy kb. félévesen jönnek az elsõk.

Más. Olvastam régebbrõl a Gerber melltartóbetétrõl. A Brendonon kívül hol lehet még kapni és mennyiért?

Gorsi és Peti baba (1 hét múlva 3 hónapos)
gorsi

Sziasztok!

Gorsi! természetesen jöhet a foga csak a nagy kérdés az mikor jön majd KI.KépKép Hanna is nagyon korán kezdte a nyálazást harapdálást és még most is csak azt mondta a dokinéni, hogy nagyon megvan duzzadva, de nem lehet tudni mikor bújik ki. Egyébként a felsõk fognak neki elõször. Kis egérke leszKépKép
Az altatásról csak annyit hogy mindenki ahogy érzi, szerintem egy babát nem lehet szabályozni, próbálkozni kell és figyelni a reakcióját. MOndjuk mi elsõ perctõl kezdve külön szobában altattuk, de ezt is embere válogatja. Most hogy anyuéknál voltunk egy szobában aludtunk. Én nagyon fáradt voltam, mert amikor megmozdult a kicsi én füleltem, meg se mertem mozdulni a kicsit nyikorgó ágyon fel ne ébredjen, aztán ha nyekergett már ott voltam mellette, pedig csak átfordult a másik oldalára.KépKép Õ ugyanígy megmotdult ha én fordultam, szóval nekünk jobb így. De ez is csak szoktatás kérdése.
Megkaptuk az 5 hónapos oltást tegnap és most semmi baja nem volt. Nem úgy mint a múltkor. Hajnalban viszont hányt egy kicsit, meg öklendezett késõbb, de semmi egyéb.
Nyuszimanó! Írj, hogy miujság veletek!

Lányok! Szervezi valaki a találkozót vagy mindenki azt hiszi hogy a másik szervezi?KépKépKép

Kellemes napot mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Zafi,
mi szinte kezdetektõl másik szobában alszunk, és nagyon jól el van a kicsi. Este magától alszik el, fél 8 körül, éjszaka ugyan még felkel egyet enni, akkor átmegyek a szobájába, szopi, aztán alszunk tovább mindketten. Fokozatosan próbáld meg átszoktatni, mi is így csináltunk. Napközben is használd a "bébifont" akkor te is hozzászoksz, és szerintem nem lesz semmi probléma.

üdv: Ágci

Kép
Ágci

Ildi, Zsuzsa, Pocok koszonom, de jo, megvan a neve a cseppeknek.KépKép

Andysj, a haskotoket mar en is nezegetem, csak az a gondom vele, hogy fogalmam sincsen, mekkorat kell vennem, te mikortol hasznaltad, es mihez viszonyitva talaltad el a neked megfelelo meretet?

Zsuzsa, a malnalevel tea nekem ismeros abbol a szempontbol, hogy szules elott ellazitja a meh izmait, konnyebb lesz a tagulas, ha rendszeresen fogyastod. Szerinted az ellentetes iranyban is mukodik?

Lella
lella

Sziasztok!

Tikk! A találkozót szerintem mindenki azt hiszi, hogy a másik szervezi. Kép Kép Kép
Én valamelyest Nyuszimanóra hárítanám a szervezés felelõsségét, hiszen az egész attól függ, hogy õk mikor jönnek haza szabadságra. Bár ha jól emlékszem, 2 hónapig lesznek itthon, május-júniusban. Nekem az volna a kérésem, hogy jó elõre találjuk ki az idõpontot, hogy mindenki tudjon alkalmazkodni.

Na, akkor inkább a tettek mezejére lépek:
1. Május közepén-végén többnyire már jó idõ van.
2. Ha jól emlékszem, Menta (?) írta, hogy neki a kedd-csütörtök nem jó.
3. A magam részérõl egy hétköznap délelõttöt tartanék szerencsésnek, mondjuk akkor legyen szerda.
Ebbõl következik, hogy mit szólnátok mondjuk május 15-éhez? (Pont Nyuszimanó névnapja. Kép )
A helyszín pedig - mint ahogy már egyszer felmerült - lehetne a Margitsziget. Nem tudom, hogy rossz idõ esetére tûzzünk-e ki új idõpontot, vagy élhetünk-e Pocok nagylelkû ajánlatával?

Vélemények???

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Részemrõl a találkozó oké, a helyszín szintén, de esõnap esetére ki kellene találni másik dátumot, mert egy lakás lehet, hogy pici lesz, persze attól függ mennyien lennénk, és a házigazdát sem irigyelném ennyi ember után. Persze õ tudja.

Képzeljétek: Máté fiam tegnap este 9-kor kapott vacsit 10 körül elaludt és reggel fél 6-kor kezdett el ébredezni.
Na milyenek vagyunk?
Remélem ezután is így lesz, de hozzá kell tennem, hogy este 160gr-ot bírt eszegetni, azt hittem kipukkad utánna.

Na szisztok, egyenlõre ennyi, mert vendégeim lesznek perceken belül. (babanézõbe) Brrrr........

Zkati+Máté aki ma 4 hetes
zkati

Sziasztok!!!

Zafi
Megint nem tudtunk menni tornára, most én voltam dögrováson ... Kép Jövõ hétre remélem már nem jön közbe semmi, mert már igen mehetnékem van ... Kép

Én semmi méhösszehúzót nem kaptam (tudomásom szerint), de így is rendben ment minden ...

Nem tudom, most éjjel mi volt, de Csenge szinte semmit nem aludt, ebbõl kifolyólag én meg abszolút semmit.

Eszter
Igen, én is nála szültem Kép

Melltartóbetéttel kapcsolatban:
Nem tudom már, milyen cserélhetõt használtam az eljén, de az elég jó volt. Már eléggé az elején áttértem a moshatóra, aminek közel sem olyan jó a tejfelszívó képessége, de azért megteszi. Szoptatás alatt viszont tejgyûjtõ tartályt használok (hivatalosan bimbókiemelõ) azon az oldalon, amibõl épp nem szoptatok. Így van, amikor 20-30 ml tej csak úgy kifolyik, amit régebben lefagyasztottam, mostanában viszont Csenge szopi után megissza a tartályból - nagyon élvezi Kép

Az öltöztetéssel kapcsolatban:
Nekünk már az elején azt ajánlották, hogy annyi réteg, mint nekünk +1. De ez is babótól függ, mert Manovics elég izzadós. Ezt ellenõrizni kell - nem izzad e, nem fázik e. A fejre valamit én is teszek mindig, most a sapkáról sokszor áttérünk a kendõre Kép nagyon vagány Kép

Nyuszimanó
Ugye jók lettek Donát eredményei? Kép

Zsuzsi
Teáztatni én sem szívesen teáztatnám, nameg CSenge nem is eszik-iszik meg mást, csak tejet (meg kényszerûségbõl a tápszert, de abból is jó, ha 20 ml-t sikerül beletukmálni - a 40-60 helyett). Azt észrevettem viszont, hogy valamikor hamarabb akar szopzni, de csak kb. 5 percet, akkor valószínû csak szomjas volt. Szerintem az elég neki, legfeljebb ha nagyon meleg lesz, majd kap sûrûn. Bár ez ha jön-megy az ember, nem mindig kivitelezhetõ.

Virág
Az az önmagát illegetõ torta övön aluli volt!!! KépKépKép

na én talán most kezdtem el végre fogyni...

Csenge kemény 20 percet volt képes aludni... csak tudnám, hogy bírja ilyen kevés alvással ...

pussz
R.

ja .. lesznek új képek az Ismerjük ...-ben Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti,
éjszaka maguktól leszoktak a szopiról 6 hónapos korukra. Azért költöztettük át õket 6 hónaposan, mert azt írta Spoke dr, hogy utána már esetleg lázadnának ez ellen. Kép

Zafi,
szerintem ok a dolog, gondolj arra, hogy vannak, akik születésétõl másik szobába rakják a babát. (Bár én ezt nem tenném.)

TaliKépK

Pussz:

Virág
Virág (fiore)

Virág
mázlista Kép Csengének esze ágában sincs leszokni az éjszakai szopiról, pedig mindjárt 6 hónapos. Még akkor is felkel éjjel, amikor szerintem a tápszer tuti eltömi ...

Mondjuk mi nem tudnánk átrakni egy másik szobába, mert csak 1 van ... Kép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Petra vagyok.
Én nem nagyon szoktam Írni, de majd minden nap elolvasom a ti írásaitokat és most a véleményetekre vagyok kiváncsi.
Van egy kislányom Kinga aki 5 hónapos. A kis ügyi gyönyörûen meghtanult hasra fordulni, és itt jönnek a gondok.
Ugyanis hason nem szeret lenni, de se kúszni se visszafordúlni nem tud, így marad az üvõltés. Ám amikor vissza fordítom a hátára rámvigyorog és újra hasra fordúl és kezdõdik minden elölrõl.
A kérdés az lenne, hogy szerintetek hagyjam sírni, hogy végre kitalálja mit is akar vagy fordítsam vissza.
A védõnõ szerint ha vissza fordítom akkor sokára tanúl meg magától forogni, de a védõnõ azt is mondja, hogy a gyerek csak akkor tanúl meg rendesen enni, ha lekötözöm a székébe. (egyébként rendesen eszik).
Jól jönne néhány ötlet, köszi.
Petra
peta

Sziasztok!

Petra: az én fiam is utált hason lenni. Mi történik akkor, ha késõn tanul meg forogni? Szerintem semmi. Balu 7 hónaposan kezdett el forogni, és semmirõl sincs lemaradva. Az is lehet, hogy azért fordul vissza, mert játszani akar veled. Szerintem hallgass a szívedre, és ne hagyd sírni. Olyan ember még nem volt, aki ne tudna forogni (mármint aki egészséges)!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SZiasztok!

Talira nekünk is jó a 15-e, és szerintem a sziget is! Kép Nálatok mit jelent a délelõtt? (mert mi nem vagyunk túl koránkelõk - bár a társaság kedvéért egyszer-egyszer hajlunk rá, ha kell Kép )

Virág!
Ármin egyelõre vagy azt nem tudja, hogy hat hónapos korára le kéne szoknia az éjjeli szopiról, vagy azzal nincs tisztában, hogy nemsokára (ÉPP MÁJUS 15-ÉN!!!) Kép Kép Kép fél éves lesz!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Rebi! Mi sem voltunk, mert Réka hétfõn kapta az oltást, meg most nem is volt kedvem menni, fõleg mert 11-ig döglöttünk az ágyban - de ezzel nem akarom fájdítani a szívedet. Jövõ héten biztosan megyünk!Kép

Ma családi délutánt tartottunk, elmentünk megnézni az ÁRKÁD-ot. Semmivel sem jobb, mint a többi, de megrohantuk az egyik bababoltot (Babybell) és vettünk két tök aranyos rucit Rékának! Nem is tudtam a férjemrõl, hogy nem tud ellenállni a babaruháknak! Kép sõt Kép

Virág! Mi is Spock után szabadon kezdtük meg a különköltözést! Kép

TALI: május 15. nekünk is OK. Gondolom a szoptatás így magunk közt nem lehet probléma még a szabadban sem.

Pussz,
Zafi
zafi

Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat! Tényleg sokat segített.

Köszi Petra+Kinga
peta

Pocok, hany kilo voltal szules elott, magassag, no meg mennyit hiztal a babaval a pocodban? Ugye, nem vagyok indiszkret - azert a kerdes, mert probalom -eltalalni- a meretemet.

Lella
lella

marmint a haskotos meretemet /kimaradt/
lella

Sziasztok!

Nekünk is jó a május 15!
Forgásról: Dorka 3 hónaposan ugyan átfordult már a hasáról a hátára, és ezt azóta is ismételgeti, de hátáról hasára eszébe sincs. Csak fekszik hanyatt egész nap, kicsit aggódom, hogy a terpeszpelus (amit már nem hordunk múlt hét óta) miatt elkényelmesedett.
Képzeljétek, vettünk Dorkának egy világos kertésznacit a Corában, kimostam kézzel, és az oldalán lévõ lila csík összefogta az egészet. Pedig olyan jól állt neki. Kiváncsi vagyok, mit szólnak majd, ha reklamálok...
Ilda
ilda

Ilda! Szerintem azt fogják mondnai, hogy nem rendeltetésszerûen mostad.KépKépKépKép
Tikk

ui:Lehet nekünk nem jó a 15. mert pont akkor leszünk a nyugati nagyinál turnézni, de ez még nem biztos.
tikk

Márti,
akkor 15-én ünnepelünk! KépHozzunk egy fél tortát? Kép

Zafi,
én már annyi helyen szoptattam és annyi ember elõtt, hogy a talin már teljesen otthonos lesz. Kép

Nekünk is jó a 15. Alig várom. Remélem, nem lesz beteg egyik gyerek sem!

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Én fél gyertyára gondoltam! Kép Képzeld, tegnap este fél 11-tõl ma reggel fél 8-ig átaludta az éjszakát! Szopi nélkül! Lehet, hogy olvasta a tegnapi hozzászólásomat?

Márti
márti

Sziasztok!
Gondolom, már mindenki az én hozzászólásomra vár a talival kapcsolatban!!!!Kép
Írtam is tegnap elõtt egy hosszú levelet, hát nem lefagyott a gépem és elszállt az egész!!!Kép Majd megütött a guta, bosszúból nem is ültem tegnap gép elé.

Nos, Donci laboreredményei JÓK!!!!! Ami magas volt (AFOS-enzim), még mindig magas, de 150-nel lejjebb ment. Tehát ha lassan is, de rendezõdik a dologKépKépKép
Dokinénink emilt írt az összes eredménnyel, és minden tökéletes. Már a kálcium- és a foszforbeépülés is NORMÁLIS!!!!! NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK!!!!!
Gyógyszereket is csökkentettük, 2 gyogyit már nem kell szednie, a többibõl is kevesebbet. Tök jó érzés.
most indulunk a mai orvosos körutazásunkra. Este megírom, mi volt.

Taliról:
Egy kérésem van: ne legyen a május 27-i héten. A 15. nekem is jó, bár nem akkor tartom a névnapom, lévén májusban van a szülinapomKép
De attól még lehet 15-én. (Délelõtt is bármikor, bár szerintem olyan 11 körül van már elég meleg a kinti talihoz, nem??? Mondjuk most nem vagyok képben az otthoni idõjárásról, szóval ezt ti jobban tudjátok.)
Pocok!
Te most tartod? Mármint a névnapodat?

Magunkról annyit, hogy kialakult a napirendünk. A vége a legtutibb. Este 7-kor fürdetés, aztán szopi és Donci varázsütésszerûen 8-kor elalszik. Szinte mozdulatlanul alszik hajnali 3-4-ig, azán egy gyors szopi és szundizik tovább reggel 7-ig. HIHETETLEN!! EGY HETE MÁR EZ VAN, tehát tuti nem véletlen. Most már végre én is alhatok egyhuzamban 6-7 órát! Eszméletlenül jól esik. A fogzásig legalább kialszom magamKépKép

Na puszi, indul a nap nálunk is!
Nyuszimanó és Donátja (2hónapos és 5napos)
nyuszimano

Márti, Nyuszimanó,
nagy gratula és óriási irigykedés az alvó babákhoz! Kép

Azért van ilyen kevés hozzászólás, mert mindenki élvezi a napocskát?
Kép

Hát akkor jó levegõzést!

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Nyuszimanó!Úgy örülök, hogy Donci jól van! És hogy jöttök, ha nem tudnánk elmenni a talira akkor is megoldjuk valahogy a találkozást.Kép Most már tényleg kiváncsi vagyok erre a kis csodára.Kép
Hannácska ma éjjel végigsírdogálta az éjaszakát. nem igazán ébredt fel, csak sírt, de vissza lehetetett könnyen altatni. Most engem is könnyen el lehetne.Kép

Szép napot mindenkinek!

Tikk
tikk

Nyuszimanó nagyon örülök nektek! Kép
Sziasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti

Tikk
Köszi a gyors választ, azóta én is utánanéztem ennek a nyáladzós problémának. Valószínûleg még nem jön a foga, a nyügi is abbamaradtKép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!!!

Én aztán leírhatom ide, hogy Manovics nem fordul hátról hasra, meg nem alussza át az éjszakát (már ha egyáltalán kegyeskedik aludni) ... de õ nem olvassa ... Kép úgyhogy nálunk asszem még marad így egy (jó)ideig .. Kép Kép

Nyuszimanó
Nagyon örülök az eredményeknek Kép (gondolom, Ti még jobban Kép )

L, mert álmonhalás van ...
pussssz
R.

rebi

Szép jó hétvégét mindenkinekKép

Tegnapi orvosos körutunk eredménye: Donci teljesen egészséges, 2 hónapos babának telejesen megfelelõ bébi. Tehát nyoma sincs annak, hogy koraszülött volt, olyan, mintha idõre érkezett volnaKépKép
Persze kiló- és centiügyileg van még lemaradása. Tegnap mérték: 4940gr és 55.5 cm. Jó kis ütemben nõKépKép

Délután megvettük a repülõjegyünket isKép, csütörtökön érkezünk esteKép Szóval kevesebb, mint 1 hét múlva otthon vagyunkKépKép

ROSSZ HÍR!! Ugye panaszkodhatok nektek?????? Tegnap sikerült naggggyon összevesznem telefonon anyóssal. Eddig mindig engedtem, ráhagytam mindent, most viszont nem ismertem magamra. Azt hiszem igencsak megmondtam neki....KépKép Lehet, hogy anyatigrissé kezdek válni, és semmi nem számít mostmár csak a kicsi fiam és a párom????
Szóval el tudjátok képzelni, milyen klassz(Kép) lesz ezek után a fogadtatás otthon. Ja, és majd 2 hónapig náluk fogunk lakni.BRRRRRRRRRKép
Várom az együttérzõ sorokatKép

Pocok!
Úgy tûnik, nemcsak téged áldott meg az Isten AnyóssalKép

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Hová tûnt Heni, akinek Gedus kisfia van???? Nagyon rég olvastam rólukKép
nyuszimano

Bocs: Heni Helga akart lenni!!!!!!!!
nyuszimano

Nyuszimanó!

Klassz, hogy minden rendben a babával.
Anyós témában annyit, hogy én kicsit irigylem azokat, akiknek van kivel veszekedni, én ugyanis nem ismerhettem meg azt, aki a férjemet szülte. Kép
Együttérzésemre természetesen számíthatsz ami a közös 2 hónapot illetiKép

Gorsi
gorsi

PocokKép, koszonomKép, akkor valszinuleg nekem az L-es lesz majd a jo? hmm. En a baba elott -hozzzad hasonloan- 63-rol 69-re gyozkodtem fel magam, s mindezt 165 cm magassaghoz, hja, a lanykammal anno 11 kg-ot nottunk, most is valami hasonlot szandekozom, eddig jol megy, mert jott fel eppen +3, de az a kismamisag elejen eppen lement helyebe jott, ugyhogy meg mindig csak 69 kg vagyok a 18+6.napon. Te is igy gondolod, L-est vegyek? vagy inkabb M-est? mert ha sikerul tartanom magam, akkor 80-nal nem megyek tovabb, tehat 71-72-vel jovok ki a szuloszobabol, mint anno regen.

Bocsi lanyok, hogy ilyenekkel foglalom a helyet, de a szules utan nem lesz netem 3 honapig, es akkor mar nem lesz kitol megkerdeznem!

Lella
lella

Sziasztok!

Vegre ujra itt vagyunk. Az elmult hetben nem voltam gepkozelben, mert Svedorszagbol (Orebrobol) jottunk hazafele kocsival. Ott dolgozott a ferjem 8 honapig. Az ut 4 napig tartott (hogy csak!! napi kb. 500 km-t kelljen vezetni) igy csutortok estere ertunk Bp-re.

Annyi de annyi levelezes volt az elmult 1 hetben, hogy nem gyoztem olvasni.

Hat hol is kezdjem ...

Eloszor is minden Andinak boldog nevnapot igy utolag is.

Heni,
Hasfajassal kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy az elso idokben George hasa is fajt sokatt, es a vedono tanacsara teljesen leszoktam a tejrol. Tejtermekeket persze fogyasztok, foleg natur joghurtot, de tejet nem. Ettol szerencsere megszunt a kisfiam puffadasa. A masik dolog pedig a fokhagyma, ami szinten felfujja szegenyt, ugyhogy azt sem tudok enni. Szerintem probald ki ezt a tejes dolgot, vesziteni valod nincs.

Koszi mindenkinek a biztatast hasonfekves ugyben. Most minden nap probalkozunk, de szegeny meg mindig utalja. Kozben rajottem, hogy ha a pelenkazo asztalra teszem, akkor ott tovabb birja a bebi a gyurodest, mert az agyba besupped szegeny.

Heni,
Eleinte en is 4-5 orakat aludtam max. egy ejszaka osszesen. George sokat sirt ejszakankent, es napkozben pedig aludt, mint egy kisangyal. En sajnos nappal soha nem tudtam aludni, igy teljesen kikeszultem az elso hat het alatt. Aztan teljesen hirtelen kb. 6 hetes koraban egyre kevesebb musor volt estenkent, es egyre inkabb atallt az ejszakai alvasra. Emlekszem annak idejen mindenki biztatott, hogy ne izguljak, majd megtanulja, hogy mikor van ejjel es mikor van nappal. Es tenyleg igy lett. Ugyhogy fej a fejjel!!!!

Ezt most gyorsan elkuldom, nehogy elszalljon ...
curly

Itt jon a folytatas ...

Nyuszimano,
Koszi szepen a jokivansagokat George nevnapjara. Igen, megtartottuk. Csak az a fura, hogy Angliaban a St. George napot aprilis 23-an tartjak, ami veletlenul a ferjem szulinapja, mig itthon a Gyorgy nap aprilis 24-en van.

Ilda,
Irtad, hogy meg nem kaptal semmi penzt a TB-tol. Hat, en sem. Te miota varsz? En januar 16-an szultem.

Gorsi,
A nyaladzas kepzeld nalunk is beindult kb. 2,5 honaposan, es nalunk is ugy volt, hogy voltak sirva fakadasok, siros napok, aztan par napig semmi. Szerintem a foga johet, aztan megall egy kicsit, aztan megint no... George most 3 honapos es 1,5 hetes, es most mar lehet latni neki az egyik also foganak a tetejet. Meg teljesen iny alatt van, de mar latszanak a redok. Es meg nincs 4 honapos sem!!! Most epp nem nyugos es nem fajdogal neki, ugyhogy lehet hogy ebben az allapotban marad meg 2 honapig.

A talalkara en is szivesen eljonnek, igaz en meg nem vagyok a csapat tagja olyan regota. Nekem barmikor jo.

Andi (es George)
curly

Nyuszimanó,
anyósoddal kapcsolatban együttérzésem. Az én tapasztalatom: Amikor férjhez mentem, midössze 18 voltam, semmi önállóság anyagilag, anyós tartott el minket (a férjem egyetemista volt), mindenbe beleszólhatott, soxor meg is tette. Akkor kezdett el felnõttként kezelni, amikor visszabeszéltem neki. Még az sem tartotta vissza, hogy 3 gyerekes anyuka voltam, hiába voltam már 23. Csak az, hogy kiálltam a saját véleményem mellett, vele szemben. Akkor egy kicsit rosszul esett neki, azóta tisztel engem és a véleményemet, és nagyon jól kijövünk.
Ezt kívánom neked is! KépKépKép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Nyuszimanó!

Nem tûntem el végleg, csak nem mindig tudok géphez jutni, de ha igen, akkor benézek hozzátok :-)
Úgyhogy én is végigizgultam veletek azt az idõt, amig a kis Donci eredménye meglett!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek!Remélem a sok izgalom után mostmár átadhatjátok magatokat a felhõtlen babázásnak!

Velünk is minden rendben van, Gedus csütörtökön lesz 6 hónapos, ma átfordult hasra és már elkezdtük a hozzátáplálást.Sajnos nem sok sikerrel,mert öklendezett az anyatejes krumplitól, de majd még próbálkozunk holnap tovább.

Igérem megpróbálok többször irni!

Jó babázást!
helga

Sziasztok!

Nyuszimano! Amit a finnekkel kapcsolatban irtal teljesen egyetertek. A "legbaratsagosabbak" a delen elok, fokent a Helsinki kornyeken elok. Bar az itteni barataink mind Tampere-bol es Oulu-bol szarmaznak.
Mi sajna nem California-ban lakunk, hanem Texas-ban, es kezd nagyon meleg lenni az ido, manapsag 30-35 C fok kozott van, de ez meg nem is a nyar, tavaly augusztusban voltak napok amikor 44-46 C fok volt. Nem kivanom senkinek. Igy csak este tudunk majd kimenni, bar ugy nez ki, sikerul visszakoltoznunk California-ba. A ferjemnek felajanlottak egy lehetoseget. KépKép

Nagyon ugyes Donci, biztam benne, mar szuletesekor lathato volt, akkor is nagyon ugyesen vette az akadalyokat. Kép Gratula neki\nektek!
De irigyellek az alvas miatt! Madi ejfelkor eszik utoljara, majd felkel haromkor majd hatkor.

Lella!
A haskotokkel kapcsolatban, itt olyat lehet kapni, amin van egy tablazat, hogy szules elotti merethez mekkorat ajanlanak. En igy L-eset vettem, mivel szeles a csipom, de jobb lett volna az M-es, de nem csereltem vissza mivel ez allithato.

En a haskotot mar a szules utan par oraval felraktam, az orvosom teljesen egyetertett vele.

Anyos tema!
En is ugy jartam mint Virag! Kedves anyosom annak idejen nem vett komolyan gyerekkent kezelt, mondvan hogy elso gyerek, de a sarkamra alltam es visszaszoltam, voltak vitak, fokent, hogy egy lakasban laktunk, de kenytelen volt belatni, hogy nem hagyom magam. Azota megvaltozott a velemenye szerencsere. Most mar, tanacsokat sem ad a masodik babahoz. Igaz eleg nehez is lenne, hisz csak telefonon beszelunk.

Most megint mennem kell, hamarosan kezdodik a lanyom szulinapi partija. Itt azt tok jol meg lehet oldani. Neki az egyik jegpalyan es a hozzatartozo helyen lesz. Ott van party szoba, ahol buliznak, majd ramehetnek a jegre, vagy a jatekterembe (ne rosszra gondoljatok 6-12 eveseknek van). Az ar tartalmazza az uditot, pizzat, takaritast, evoeszkozoket, diszitest, host/hostess-t a jegen, koriberlest..... Nekunk csak a tortat kell vinni. Sokkal jobb mint otthon tartani, csomo gyerek, es ugye nem egyszeru utanuk a takaritas, foleg hogy itt van Madi.

Legyetek jok! Babazzatok!
Andysj + Madison 36 napos
andysj

Sziasztok!

Helga
Nem beleszólni akarok, de nekünk a dokink egyáltalán nem ajánlotta 1 éves korig a krumplit (ellentétben a régi gyakorlattal, amikor minden fõzeléket krumplival sûrítettek). A legújabb(? - na ezt sosem lehet tudni) vizsgálatok szerint nem elég érett még egy kismanó, hogy megeméssze a benne lévõ keményítõt. Azt ajánlotta, hogy fõtt almával és fõtt sárgarépával kezdjük - mondjuk nálunk az sem jött még be, mert úgy kitolta a szájából, mint a parancsolat Kép.
Bár mondjuk mi is egész szépen felnõttünk fõtt krumplin Kép

Csenge tegnap éjjel kihányta az összes tápszert, amit adtam Kép... (amit a bukásra kapott ...) Szopizott, hányt, aztán szép nyugodtan aludt 5 órát majdnem ... Ez nálunk rekord ám! Kép Mármint ennyi alvás egy huzamban Kép

Asszem nekem irtó nagy szerencsém van az anyósommal Kép pedig minden esély meg lenne rá, hogy hárpia legyen, hisz egyszem édes kicsi fiacskája felesége vagyok... De nem hárpia ... azt mondta, hogy õ annyit szenvedett az anyósától anno, hogy megfogadta, hogy õ sosem fog beleszólni semmibe. Az egyetlen zavaró, hogy nap közben képes fél óránként ide telefonálni, hogy hogy van az õ édes kicsi kincse (na itt nem rám gondol Kép ), és hogy csak hallani akarja a hangját .. Kép na azt rend szerint meg is kapja, mert Csenge mostanában rákattant a telefonzsinórra, és ha nem engedem meg neki, hogy rágja, akkor kiveri a hisztit Kép
Hasra fordulni még mindig nem akar Kép Édesen eljátszogat egy ideig, ha hasra fordítom, de önmagától nem fordul át. Hasról hátra bezzeg mint a villám Kép nade azt sem mindig ... néha csak nyekereg, hogy fordítsam már át (lusta kis dög Kép )

Van valami ötletetek, hogy tudnám az édes kicsi angyalkámat rávenni, hogy éjjel fél12 elõtt elaludjon? Csodálattal hallgatom, hogy mások lefektetik este 7-8 körül a babájukat, aztán az alszik reggelig, de hajnalig legalább. Hiába csinálunk csendet, sötétet ... akkor alszik, amikor kedve van hozzá ... meg amennyihez kedve van ... és az nem túl sok ... Kép

pussz
R.

rebi

Rebi
Mikor fürdetitek? Azt olvastam valahol, hogy fürdés után egy-másfél órával a babák könnyebben elalszanak és hosszabb ideig tudnak aludni. Nálunk mondjuk annyiban szerencsés a dolog, hogy Peti baba délután elég aktív, így estére elfárad. Mi fél nyolc-nyolc között fürdetjük, utána szopizik, aztán nyugisabb lesz és még ébren beteszem az ágyába úgy 9 körül. Ált. 10 percen belül alszik. Egyébként érdekes módon az esti szopi 2 felvonásos.Miután rendesen bekajál, félóra-óra múlva még kér ráadást, mintha direkt a hosszú éjszakára készülne. Próbáld meg, hogy az egész lakásban félhomály legyen és a karodba véve mászkáljatok, közben énekelj neki, ez talán elringatja. Ha ez bejön, mindig egyre rövidebb ideig mászkáljatok, és akkor egy idõ után magától is elalszik.

Gorsi
gorsi

Andysj koszonomKép, az emlitett -szeles csipo- amihez te L-et vettel, mit jelent cm-ben /en fentebb irtam az enyemet/. Szeretnem eltalalni elsore, itt sem cserelik vissza, es ez fix, nem allithatoKép.

Lella
lella

Rebi!

Érdekes, mert én még soha senkitõl nem hallottam, hogy krumplit nem szabad. Sem az orvosainktól, sem a védõnõnktõl, sem a kisbabás ismerõseinktõl. Sõt, pont az ellenkezõjét, hogy mindent krumplival, 1 éves korig.

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Mar regen jartam erre, de mostmar megprobalok surubben jonni.
Jo olvasni, hogy a kisebb problemak ellenere mindenki jol van!
Mi is nagyon jol vagyunk, szepen kialakult a napirendunk, es igazan semmi okom panaszra.Tildus 2 hetes koratol atalussza az ejszakat, a hasija sem faj, igaz ,hogy mikor olyan kajat eszem amitol fajhat a pocija mindig kap gyogyszert.
En is mar azon gondolkodom, hogy adok neki valami szilard kajat, mar rengeteget olvastam errol, de meg mindig fogalmam sincs hogy kezdjek hozza. Egyenlore varok meg 4 honapos koraig.
Van valaki aki tornaztatja a babajat?Nekem kell bar nem tudom,hogy miert, mert nincs vele semmi gond.
Lakik valaki a 12-keruletben, nem tudtok arra babauszast?
Nyuszimano,olyan jo olvasni, hogy jol vagytok!Jottok haza vagy csak nyaralni jottok?
Mavos lanyok, Rebi, Zafi jartok baba-mama tornara?
puszi mindenkinek

Tiduj es Tilda 3 es fel honap
Tiduj

Halihó!

Tiduj!
Már hiányoltunk. Örülök, hoyg jól vagytok. Szerencséd volt Matildával, hogy ilyen ügyesen átalussza az éjszakát. Szerintem ráérsz a szilárd kajcsival, nehogy ne akarjon aztán szopizni. Én 4 és fél hónaposan kezdtem a gyümölcsöt, amibõl 4 nap után teljes adagot bevágott, viszont megcsappant a szopi után az érdeklõdése. Lehet ez a fogával is összefüggésben van, ami még nem bújt ki, de 2 napig gyötörte.
Írjál a kicsirõl, hogy miket csináltok. Torna van, csak mi még nem jutottunk el odáig.
Rebi! ez a krumplis balhé nekem is furcsa, de utánanézek.Kép

sziasztok

Tikk
tikk

Sziasztok!

Nyuszimanó,
remélem most már ilyen boldogok vagytok:
Kép

Nagyon örülök a jó hírnek, és gratulálok!
Ami az anyós témát illeti, nálunk szerencsére ilyen gond nincs, sok-sok türelmet kívánok inkább hozzá!

Tiduj,
miért akarod ilyen korán megkezdeni a hozzátáplálást?
Mindenkinek minden jót:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Rebi! Nem ti vagytok az egyetlen család, ahol a babóka késõn szokott lefeküdni. Nálunk Romola rendszeresen éjjel 1-fél 2 (!) körül alszik el.
Úgyhogy irigyellek a korai fekvésért. Kép
Mielõtt bárki felzúdulna, hogy hogy is lehetünk ilyen szülõk, miért csináljuk ezt, és különben is, hogy fog ez a gyerek majd óvodába menni (apukám szajkózza ezt), leszögezem, hogy mi örülünk ennek a legkevésbé.
Amikor hazajöttünk a kórházból, és még nem tudta megkülönböztetni a nappalokat és az éjszakákat, rendszeresen hajnali 3 körül aludt el. Aztán ez megváltozott, egyre korábban ment aludni, majd jött a két hónapos oltás, és borult minden. És ez azóta is így megy minden hónapban: kialakul az irigylésre méltó napirend, és utána következik a mindent felborító szuri a hónap végén. Úgyhogy én már belefáradtam, nyilván ha Romola idõsebb lesz, egy normalizálódik.
Egyszer beszéltem egy gyermekorvossal, akinek a gyermeke 2 (azaz két) éves koráig nem tudta, mikor van nappal és mikor éjszaka. Ehhez képest még szerencsések vagyunk.
És egy picit ellentmondanék GOrsinak: mi is bevetettük a babával a karunkban sétálást-ringatást. Ennek nálunk az lett az eredménye, hogy Romola fügyül elaludni, viszont annyira jól érzi magát a karomban, hogy esténként több órán át cipelteti magát. Tudom, hogy ahány ház - annyi szokás, de Rebi, érdemest ezt a cipelést-ügyet még egyszer átgondolni, mielõtt bevezetitek.
Ja, és este 9-kor fürdetünk. (Természetesen azt is kipróbáltuk, hogy késõn fürdetünk, és egyre hozzuk elõrébb, hátha a fürcsi után elálmosodik, bármikor legyen is megfürdetve, de nálunk ez sem jött be. Ha ennél késõbb kezdünk fürdeni, akkor végig hisztis.)

Jó hosszúra sikeredett, bocsi.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!
Tuduj:
Mi minden este tornéztatjuk fürdés elõtt a picit, nekünk az orvos mondta-mutatta még Vikinél, nagyon tetszett Neki is, de Noémi kifejezetten imádja az esti tornát, és hát nálunk ez apa feladtata, így az a pár perc csak az Õvéké, és imádjákKépKép

Pussz
Hajni
0611viki

Sziasztok!

Rebi!
Egyáltalán nem veszem beszólásnak, sõt, örülök, hogy irtál a krumpliról.
A fene se érti ezeket az orvosokat! :-) Nekünk a védõnõ mondta, hogy kezdjek krumplival... De én is annyi ellentétes dolgot olvastam már,hogy legtöbször nem tudom, minek-kinek higgyek :-)
A védõnõ szerint gyümölcsöt két étkezés között kell adni, de én is furcsállom, hogy szegény kicsinek nem elég, hogy délben kanalazni kell a kaját, még délelõtt is maceráljam ezzel?

Közületek mindenki gyümölccsel kezdett?
Léci segitsetek!

Ja, Gedus ma hasrafordult a fürdõvizben! :-)
Kicsit meglepõdött, de nem volt nagy baj :-)
helga

Szia Helga!
Bár még nem vagyok kompetens benne, nem sokára mi is odaérünk. Én biztos, hogy gyümölccsel alma, õszibarack fogok kezdeni. Nekünk a védõnénink is azt ajánlotta. DE van egy hozzátplálás topic, nem rég nyitotta Pocok, és ott nagyon sokmindent összeszedtek, leírtak a lányok. Sõt nem olyan régen még a szoptatás csevegõben is Iboly a hozzátáplálás menetét. Szerintem érdemes ott is elolvasgatni.
Bocsi, hogy belekotyogtam.

Ja, ajánlom még ezt a linket:

[url=http://marci.co-net.hu/babaszak.htm" TARGET="_top]Babaszakácskönyv[/url]

Szia:
Ágci

Kép
Ágci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?