Új privát üzeneted érkezett!

Most mar sosem lesz itt beke? Kép
Bar teny, hogy ez a Duhongo. De tenyleg abba kellene hagyni egymas fikazasat. (Bocs ez utobbi szoert.)

Szimat
szimat
 
 


O Bakfitty! Teged meg a sok hulyeseg vakit amit az Mszp taplalt beled, de az aztan nagyon! Ne egy nappal a valasztasok utan mondjal ilyeneket, hanem mikor mar tenyleg latjuk, hogy nem tortent semmi az igereteikkel ellentetes. (Csak zarojelben megjegyzem, hogy en tovabbra sem hiszem el egyetlen szavukat sem, a bizalmamat bennuk a 40+ ev kiirtotta. Nem azert mert a Fidesz mondta, hanem mert en igy gondolom! Lenyeges kulonbseg.)
Ann
 


Aniko

Lovas-ra gondoltal? Kép (Nemetul kell kiolvasni s="sz" v="f")

Az optimizmusom nem a multbol fakad hanem a jelenlegi szoros politikai helyzetbol. Ennek kovetkezteben az MSZP nem teheti meg hogy csakugy elsiklik igeretei folott kulonben orokre leirodnak a terkeprol mint a kisgazdak.
Gondolom ezt a FIDESZEN kivul senki nem szeretne Kép.......nomeg talan tanultak valamicsket a negy evvel ezelotti bukasukbol, minthogy remelem most a FIDESZ is beismeri hogy nem voltak igazabol eredmenyesek, es az embereket nem ijeszgetessel hanem igenis esz ervekkel es minden retegre
kiterjedo intezkedesekkel lehet megtartani.

Kicsit erthetobben: Ha en valamivel nem vagyok megelegedve akkor ne azzal gyozkodjenek engem, hogy van rosszabb is hanem hogy van jobb is......
Bakfitty
 

 
 

Ann

Most egy nappal a szavazas utan van....mi mast mondjak? Kép
"40 ev? kiirtotta......."
Szerinted abbol a 40 evbol csak az MSZP-ben ulnek emberek?
Olvasd el kerlek az "Aprilis 19. Pentek 17.25" hozzaszolasomat. Ezt en mondtam es nem a FIDESZ es az MSZP!

Egyebkent en nem mentem el egy MSZP-es gyulesre sem, nem nagyon olvastam szelso ujsagokat ergo az en velemenyem minthogy azt eleg sokszor bizonyitottam tenyeken alapulo es nem fellegvaron. Raadasul nagyresz sajat! Azaz sehol nem olvashatod.....

Egyebkent ez itt a Kulfold velemenye Orbanrol meg a valasztasokrol:

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020422azagresszivkampanyt.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020422azagresszivkampanyt.html[/url]
[url=http://index.hu/valasztas/klapok0421/" TARGET="_top]http://index.hu/valasztas/klapok0421/[/url]

Vajon kulfold szerint ki manipulalt kit? Vagy Ok is megtevesztettek?
....es valojaban csak ti FIDESZESEK latjatok jol a helyzetet mindenki akinek mas a velemenye az "hulyesegekkel beetetett egyen"?
Bakfitty
 


Bakfitty,

Hat bocsanat....... (miert is?), ha ez vigasztal. Mikor volt igazad?

Ha valaki ugy erzi, hogy szemely szerint pocskondiaztam volna, hat megkovetem, de szeretnem latni, hogy melyik beirasomra hivatkozik. Viszont miattam nagyon kerem senkit sem szidni am(lsd. Eri@).

Mellesleg kedves balosok toletek sokkal kemenyebb beirasok szulettek szazalekosan. En vajon mert nem sertodtem meg?

Kulonben nagyon szomoru vagyok. S velem egyutt meg nagyon sokan. De ez, kedves baloldaliak, senkit se zavarjon. Nyugodtan folytassatok ott, ahol abbahagytatok. Szidjatok a Fideszt, szidjatok azokat akik rajuk szavaztak...... De kerlek titeket, soha, egyetlen szoval se elegedetlenkedjetek, akarmilyen klassz intezkedes szuletik az elkovetkezo 4 even belul. It was you choice!!!!!!!!

Gabi
Gabi
 


Nahát, Anikó! Úgy örülök, hogy ilyen normális hangnemben válaszoltál!!! Egész optimista lettem tõle. Talán még megérem, hogy tényleg eltûnnek a lövészárkok???
Vera
vera
 
 


Vera,

miert mit vartal?? Csak mert en nem komalom az Mszp-t?
Hat valo igaz, felall a szor a hatamon toluk, de azert meg nem fogom egy baloldalinak sem atharapni a torkat,pusztan a politikai nezetei miatt.
Ami idegesit es kihoz a sodrombol az a narancsosbuktafele hozzaszolok hangneme, ezen tenyleg ki tudok akadni:aki nem osztja az en nezeteimet,az tanulatlan, bunko, kulturalatlan, hulye kocsog paraszt.
Nem igy kene, az ilyenek magukrol allitanak ki szegenysegi bizonyitvanyt, legyen szo jobbosrol vagy balosrol.Olyan nagy szo normalis hangnemben valaszolni? Bar ebben a topicban lehet, hogy igen...

tovabbra is udv,

A.
Aniko
 


Mindenkinek ajánlom, fõleg Narancsos Buktának:

[url=http://www.hetivalasz.hu/cikk.php?id=3621" TARGET="_top]http://www.hetivalasz.hu/cikk.php?id=3621[/url]

Nem kampányolás, hanem fontos: Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat! (egyik oldal se!)
Kép

iii
iii
 


Kedves Bakfitty!

"az MSZP nem teheti meg hogy csakugy elsiklik igeretei folott kulonben orokre leirodnak a terkeprol mint a kisgazdak."

Számomra a legnagyobb tanulság a választásokból, hogy hogyan lehet úgy hazudni, hogy a másik köpni-nyelni sem tud rá...

Az MSzP MEGTEHETI, hogy elsiklik az ígéretei felett, mert elõbb megdolgozzák a közvéleményt, aztán tudod mi lesz?
Mi magunk fogunk az utcára menni, hogy legyen gázáremelés!!! (mert az olyan liberális és esélyegyenlõséget teremtõ!!!)
Kép Kép Kép

Kérlek, figyelj jól a következõ hónapokban és mondd, hogy nincs igazam! Komolyan.

Folyt. köv. a konkrét, legkedvencebb példámmal.

iii
iii
 


"De kerlek titeket, soha, egyetlen szoval se elegedetlenkedjetek, akarmilyen klassz intezkedes szuletik az elkovetkezo 4 even belul..."

Miert ne elegedetlenkedjünk?
Ha ellenszenves döntest hoznak, igenis szot fogunk emelni. Es ha nem valtjak be igereteiket, bizony nem is fogunk rajuk szavazni a következö valasztaskor. Igy van ez mindig, mint most is volt....
Bizom benne, hogy ez az arrogans stilusu politizalas ki fog menni a divatbol. Ha nem igy lesz, akkor rolunk is azt irjak majd egy tavoli forumban: Magyarorszag? Ök nem is EU-tagok!
Névtelen
 


A legnagyobb hazugságuk, amit mindenhonnan súlykolnak az emberekbe: "be kell temetni a lövészárkokat", "Nem kétszer ötmillió ember miniszterelnöke akarok lenni, hanem 10 millióé"
stb, ez a téma.

Felhívom a figyelmeteket (-münket Kép ), hogy az MSzP úgy látszik fenn akarja tartani a megosztottságot és a nemlétezõ ellenségtõl való félelmet gerjeszti (bár tévednék). (Ne hagyjuk magunkat cukkolni, FONTOS: egyik oldalon sem!)

Csak így tudja összetartani a pártját, a közös ellenség rémképével? (Sokszor bevált már a politika történetében, jó módszer. (???))

Csak megemlíteném (amitõl én kezdek most félni), hogy az izraeli kampánycég hasonló módszerekkel már elért igen jó eredményeket az izraeli elnökválasztáson - de ma nem szívesen laknék arrafelé.
(Aki félre akarja érteni a szavaimat, kérem ne tegye: tényleg kezdek félni (szélsõjobbra hivatkozva ki mindenkit lehet majd lekapcsolni, úgy mint az elõzõ kormányzásuk idején, sõt még úgyabbul, mert most divat a "terroristát keresünk, nekünk mindent szabad" játék))

Már megjelent a Keletinél a falfirka: Fasiszta Fidesz!

Errõl mi a vélemény a baloldalon?

(Nagyon furcsállom, hogy nem szólalt fel senki a topikban az MSzP soraiból, amikor pl. a koronás Orbán képet betette valaki. Miért nem mondta azt senki, hogy gyerekek, ezt azért nem kéne, miért volt annyi az összes reagálás, hogy legalább végre humor is van? Tudom, ez már túlhaladott téma, de még "dühöngök" rajta Kép )

NEm tudok mást mondani: Hiszek a szeretet és az összefogás erejében!!!!!!!!!!!!!


(Ezt miért hagyja ki a Népszabadság? Ugyanis ezt hangsúlyozta 2 hétig OV, csak a sajtó 90%-a cikkezett folyamatosan arról, hogy "a társadalom meg van osztva".)Azért mert valamit sok helyrõl hallasz, még nem biztos, hogy igaz!!!!


U. i.: (Soroljam-e azokat a különféle attrocitásokat, amiket az elsõ forduló óta baloldali érzelmûektõl elszenvedtek egyes ismerõseim? Kíváncsi lennék, vannak-e ellenpéldák, de nam akarok garasoskodni, fátylat rá.)

iii
iii
 


Még egy csúsztatás (hátha valaki még érzékeny rá Kép )

Metró újság, elsõ cím:
"Gyõzött a kormányváltó MSzP!"
Tényleg? az MSzP gyõzött? Én nem így láttam tegnap este az eredmények alapján! Ti igen?

Kép
iii
iii
 


Talan meg kellene ismerned sajat partodat III es akkor nem vadaskodnal itt egyoldaluan. Az MSZP is sokat hibazott, söt biztos hazudott is. Megis az orszag egyik fele s az orszaghataron kivül elö többi nemzet ugy erzi, hogy partod valasztotta ezt a durva kampanystilust.

Ha lesz frakcio az MDF reszeröl, akkor az MSZP gyözött. Olvass mas ujsagot is, ahol bövebben irnak rola Kép
Névtelen
 


Drága, drága III,

Én is félek olyan okokból kifolyólag, amit Te is említettél!
Nem az MSZP-tõl, nem az SZDSZ-tõl, hanem attól, amit még a politikusaik, vagyis esetleg a pártjuk sem lát, amire esetleg felhasználhatják õket, ami a háttérben lehet. Sok "szép" dologra lehet "felhasználni" olyan politikusokat, akik nem képesek globálisan tekinteni a politikára!

Nekem is megfordult a fejemben, hogy ha azt a "fasisztás" szöveget esetleg fordított módon alkalmazza valaki a jobb oldalról, akkor milyen közhangulatot váltott volna ki a topiklátogatókból!?

Szerintem sem az MSZP - SZDSZ nyert!
Nagyon helyesen fogalmaztak e pártok vezetõi, mikor azt nyilatkozták, hogy a "kormányváltó" erõk nyerték a választásokat! Ugyanis csakis ezzel a szöveggel lehetett ezt a választást nekik megnyerni! Semmi másra nem építettek, csakis az elégedetlenségre! Bejött nekik! Kérdés, hogyan fog mûködni ez a "kormányváltó" erõ 4 év múlva?!

DE: GRATULÁLOK A BALOLDAL GYÕZELMÉNEK ÉS REMÉLEM VÉGHEZ TUDJÁK VINNI ELKÉPZELÉSEIKET! TUDATOSAN ÉS KÖVETKEZETESEN!
Meggyes bukta vagyis ink&
 


Kedves Nevtelen,

Nem hiszem, hogy ildomos lenne elegedetlenkedned az elkovetkezo negy evben. Mert a te akaratod, a te szavazatod dontott es fog kormanyozni 4 evig ebben az orszagban. Itt nem arrol van szo, hogy "jogilag" elegedetlenkedhetesz-e. Termeszetesen igen, mert demokracia van, s marad is, remelem. (Bar lehet, hogy te vagy az okos- nevtelenul, tamado felulet nelkul velemenyezel.) Inkabb arrol, hogy moralisan elfogadhato-e azutan, hogy leadtad a voksodat XY partra. Vagy pedig illendobb lenne-e csendben figyelned a torteneseket, amikert te is felelos vagy.

A valasztast a Fidesz/MDF nyerte. Nem frakciok, hisz ok egyutt, egykent indultak a valasztason.

"Megis ........,s az orszaghataron kivül elö többi nemzet ugy erzi, hogy partod valasztotta ezt a durva kampanystilust."
Biztos, hogy az angol, olasz, cseh..... media tokeletes magyar nyelvtudasu tudositokra alapozza "partatlan" velemenyet? Vagy netan regi jo kapcsolataik sugallatara irkalnak?
Meg aztan itt van az a rendkivul nyilvanvalo teny, hogy az MSZ(M)P mindig is remekul tudta nyalni a mindenkori "nagyhatalom" f..t. Most keletrol nyugatra fordult a szeljaras.

Gabi
Gabi
 


Gabi

Ugye emlekszel.......
"Oriasi targyi tevedes. (S ezt vegre konnyen meg tudom cafolni. Hacsak az MSZP valahogy mashogy nem sulykolja beled........) Nagy Britania nem EU tag. Remelem a tobbi "meggyozodesed" azert nagyobb tudasra, jartassagra van alapozva. (Nem sertesnek szantam. De szerintem nagyon sok balos velemenye ilyen jolinformalt "tenyozokre" epul) "

De nem kell bocsanatot kerned csak ha ugyerzed.....


"Mellesleg kedves balosok toletek sokkal kemenyebb beirasok szulettek szazalekosan. En vajon mert nem sertodtem meg? "

Ezt komolyan mondod? Szerintem egyezzunk ki a fifti-fiftibe mert ha visszatekintunk az a realis.
Egyebkent az is szamit hogy ki kezdte az alul uberlest, hogy melyik part vonta a ketsegbe a szavazok szellemi szinvonalat, es hogy melyik uszitotta a nepet gyozkodesre.......
Bakfitty
 


Bakfitty,
Ketto hozzaszolassal alatta irtam Cory-nak, hogy megkovetem, mert o az EU-rol, en pedig az EMU-rol irtam. A tevedesem az, hogy a te nevedet is oda kellett volna biggyesztenem.

Akkor most: Bakfitty. Elnezest.

Gabi
Gabi
 


Üdv,

Aniko, Erica, hát gondoltam nálatok kapásból igy csapódik le a véleményem. Hazugság miszerint lebunkóztam volna a fideszeseket, nem bunkóztam senkit, csupán hangot adtam a véleményemnek, miszerint a mozgósitás, kampányolás szerintem a tanulatlan (ezt irtam ne hazudtolj meg!) rétegnél jött be. Sosem állitottam azt hogy a mszp csupa intelligens, többdiplomás emberbõl állna, és a fideszesekrõl sem mondtam hogy segghülyék. Ugye????
Szerintem nem attól kellene elkeseredned, hogy valaki ellentmond neked, ne adj itûsten más véleményen van és ennek hangot ad, hanem azon, hogy ennyire felületesen olvasol (ezt direkte fogalmaztam igy), és ezek után élbõl megsértõdsz. Az a baj veletek hogy totálisan zártak vagytok minden olyan véleményre ami nem egyezik a tiétekkel. Talán ezen kellene kicsit dolgoznotok a közeljövõben. Sok sikert hozzá. Maradva még mindig lelkes ellenvéleménnyel, és bizakodva hogy ezúttal senki nem ugrik a nyakamnak, mert valamit le mertem irni. Vagy nem demokráciában élünk?
Soxeretettel az "ilyen narancsosbuktaféle hozzászóló", aki mindig ügyelt a hangnemre...
Narancsosbuktaféle
 


Narancsosbukta,

Hol kezdodik nalad a "tanult" kategoria? Az egyetem jobb mint a foiskola? A Kozgasz diploma tobbet er mint a BME? Melyiket lehet jobban "agymosni"? Koszi elore is.
Gabi
Gabi
 


Oké Bakfitty, akkor menjünk is vissza egy kicsit az idõben! És kérem mindkét oldal "képviselõit": kampánnyal kapcsolatban ki emlékszik negatív, "agymosó" demagógiákra? Én emlékszem 1-re, talán ez volt a legelsõ és legfelháborítóbb (ekkor ábrándultam ki teljesen az SZDSZ-bõl): "BEVETTED?" Mosolygó emberek naranccsal a kitátott szájukban! Ez poénos?
Kormányvált
 


Narancsosbuktaféle hozzászóló!

Csak annyira olvastam "felületesen" (hogy a te szavaiddal éljek), hogy szó szerint idéztem tõled. Ennyit az én felületes olvasásomról.
Eryc@
 


iii

Az gyoz aki kormanyt tud alakitani. Jelenleg most csak az MSZP-SZDSZ kepes ra mivel az MDF frakciot szeretne.

Ha az MDF esetleg meggondolja magat akkor meg van eselye a FIDESZNEK.

Idezojelbe tett gyozelem hogy a FIDESZ a masodik forduloban eleg jol szerepelt es az elso helyen vegzett......de ez keves mivel MSZP-SZDSZ koaliconak osszesen tobb van mint a FIDESZ-MDF-nek.
Ugyanez a helyzet volt negy evvel ezelott a Szociknal.....elvileg Ok gyoztek gyakorlatilag megsem....

"Az MSzP MEGTEHETI, hogy elsiklik az ígéretei felett, mert elõbb megdolgozzák a közvéleményt, aztán tudod mi lesz? "

Nem teheti meg hogy elsiklik az igeretei felett kulonben senki nem fog negy ev mulva rajuk szavazni, es a FIDESZ-nek meg csak ujjal kell mutogatni "Hogy ugye megmondtuk!"...
Ez igy tul egyszeru lenne......(a kozvelemenyt meg nem olyan egyszeru atformalni)


Gabi

Az Origo egy tenyeken alapulo ujsag elhiheted hogy hiteles.....en is ezt olvasom a kulfoldi kepujsagokon es hallom a kulfoldi adokon....raadasul meg annyira sem elfogult mint az MTV........(azaz nem ir olyat ami nem igaz)

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020422azagresszivkampanyt.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020422azagresszivkampanyt.html[/url]

Persze ha bant teged az igazssag akkor megteheted hogy csak azt hiszed el amit OV mond. En egyaltalan nem vagyok ilyen elfogult az MSZP-vel.
Nem hiszem hogy az MSZP mindent tokeletesen fog csinalni es hogy mindenben eredmenyes lesz. Viszont azt sem hogy artani fog es egy karos veszely lesz a hazank szamara.
Remenykedem jobb lesz mint a FIDESZ, szorosabb lesz a kuzdelem is ugyhogy mindent bele kell adniuk ha megakarjak tartani a szavazotabort.

Mindenkinek joga van csalodni, es elegedetlennek lenni partallastol fuggetlenul. Hisz demokraciaban elunk nem?
Ezt te is kimondtad......akkor miert ne lenne ildomos elegedetlenkedni.
Ez nem egy foci meccs hogy idokozben nem allhatsz at a masik oldalra jatszani.
Pont ez a baj hogy a FIDESZ egy elvileg demokratikus es szemelyes elvileg titkos szavazasbol tomeg hiszteriat es haborus hangulatot csinalt..................ezt nem kellett volna (nagyon sokan nem szimpatizaltak ezzel)

Ha en valamivel nem vagyok megelegedve akkor ne azzal gyozkodjenek engem, hogy van rosszabb is hanem hogy van jobb is......
Bakfitty
 


Nos, az MSZP mézesmadzagos reklámja is elég gusztustalan volt, ráadásul szerintem vissza is ütött rájuk. Ja, meg a "VELÜNK az ország". Hát, ez a szlogen aztán tényleg nem osztja meg az országot Kép
De egyébként tudom, hogy minden csoda három napig tart; még egy ideig megy a "bruszt", aztán mindenki éli a kis életét tovább; nem mi fogjuk megváltani a világot, függetlenül attól, hogy miket sorolunk fel itt pro és kontra.
Eryc@
 


iii

"A kiralyos keprol"

Voltak itt MP kepek is...........nem ertem miert kell eldramatizalni egy egyszeru humort amikor a masik oldal se tette azt.....

Kormanyvalto

Nekem se tetszett az a kampany, eleg benanak talaltam. Valami Zebras plakatot neztem mindig helyette.....Kép
De amit a FIDESZ csinalt most az minden eddigit felulmult.
En egyaltalan nem dicsoitem agyba-fobe az MSZP-et....de ha valamivel nem vagyok megelegedve ne azzal gyozkodjenek hogy van rosszabb is, es ne vonjanak felelosegre a szavazatomert.
Bakfitty
 


Bakfitty,

Ragalmazol, ragalmazol, ragalmazol.......

"Persze ha bant teged az igazssag akkor megteheted hogy csak azt hiszed el amit OV mond."
Ragalmazol, mert:
1. Ram fogsz valamit, amirol nem tudhatsz semmit. Nem tudhatod, hogy mit hiszek el es mit nem. Eddig meg nem bizonyitottad be, hogy hol is van az igazsag.
2. Nem olvastad el jol amit irtam. Nem az Origorol beszeltem, hanem a kulfolni cikkek iroirol.

"Pont ez a baj hogy a FIDESZ egy elvileg demokratikus es szemelyes elvileg titkos szavazasbol tomeg hiszteriat es haborus hangulatot csinalt"
Ragalmazol, mert ismet nincs bizonyitekod? Vagy, Narancsosbuktahoz hasonloan, az osszes Fideszes hisztis, haborus agitator, esetleg agymosott tanulatlan csocselek?


Gabi
Gabi
 


Pont ma láttam olyan MP-t ábrázoló óriáspalkit, amin fasiszta feliratok és jelképek voltak ráfújva. valaki sérelmezte,hogy csak a Fideszt éri ilyen sajnálatos attrcitás. Persze embert barátjáról...(Csurka Pista-NagyFero stb).
Az origon, van egy külföldi sajtószemle, rengeteg európai állam újságaiból, annak címe ORbán király akart lenni...
Sajnos egyet azért be kell látni, ez nem az a vicc, amiben mindenki szembejön a kezdõ autósnak.
Felesleges utólag egymás stílusát kísérteni, ennél sokkal durvábbak voltak pl. a pálya.hu-n, ahol ugye pont a felsõoktatás résztvevõi randevúznak.
Amit a Pokorni mondott tegnap este, az szörnyû volt.
Õ kizárólag a saját szavazóit tekintette embernek, pedig köszönni a tv nyilvánossága elõtt még az ellenfélnek is szokás.
Ha OV ember módjára tudott viselkedni, megnyilvánulni, taníttathatná a pedagógus(tehát retorikát tanult)pártvezérét.
ZSomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Ha erkölcsi meggyõzõdésbõl szavaznék, csak arra a pártra, amivel 100%-ig egyetértenék, akkor nem mennék el szavazni. Oszt jönne ami a franciáknál. Jobb lenne?

Az én dolgom nem a feltétlen rajongás szónoki vagy nem szónoki képességekért, hanem hogy teljesítmény és saját helyzetem alapján négyévente döntsek. Mert valamit mégis ér az én egy szavazatom is. Nálunk a család ide meg oda is szavazott, de nem lett belõle háborúskodás. Ezt hívják toleranciának, hogy elfogadom, hogy a másik más módon képzeli el a "jövõt".

Mo. szavazott. Nagyon sokan mentek el, nagyon szoros eredmény született. Fontos értékeket képvisel mindkét oldal (ezt nem mindkét fél ismeri el), és ez a szoros eredmény akár garancia is lehet arra, hogy mindkét oldal értékeibõl valósuljanak majd meg dolgok az elkövetkezõ négy évben. De ehhez vissza kéne fogni az acsarkodásból.

Iii, mi bajod van már megint az izraeliekkel?
aaa
 


A fidesz mdf két párt, nem öt hanem tíz százalék volt a küszöb, stb. Ezt persze majd jogászok eldöntik, mi a helyzet, és az mdf is, hogy külön frakciót csinál vagy sem.
De ha Mádl nekik adja a kormányalakítás jogát, abból csak idõhúzás lesz, amíg az ország nem tud rendesen mûködni. Ez senkinek nem lehet érdeke, csak annak aki anarchiát akar.
aaa
 


Kedves Narancsos bukta!

Az én "tanulatlan" családomban 3 generáción keresztül rengeteg diploma született, van akinek több is, nekem pl.3 sikerült. Minket meggyõzõtt a fidesz...

Egyébként meg úgy gondolom, hogy nem olyan rossz nekünk ez a felállás, jó lesz az ellenzék!
És mivel a férjem tanár, dõlni fog a lóvé, mert a fidesz ezek után behajtatja az mszp ígéreteit!

Gémeskút (a vidéki)
Gémeskút
 


Az Indexrol:

Tisztelt Medgyessy Péter!
Én csak egy egyszerû székely paraszt vagyok. Nem tudom, mondták-e Önnek(vagy még soha senki nem mondta), hogy avval , hogy Ön 10 millió magyarnak akar a miniszterelnöke
lenni , 5 millió más magyarnak taposott a lelkébe. Az enyémbe is.De ami még fontosabb az édesapáméba is. Az én családom 1600 -tol (eddig tudom visszavezetni) védte, építette, harcolt, vagy csak egyszerûen élt a magyarságért,függetlenül az aktuális határ- és politikai helyzettõl. Az az 5 millió magyar a mai napig épít, alkot, küzd a magyarságért-vagy csak egyszerûen a magyarság tudatában él.Ön liberális és szociális ember, akkor azt hiszem itt az ideje, hogy bizonyítsa mindezt és kérjen elnézést 5 millió magyartól. Nem azért mert 5 millió magyart fosztott meg valamitõl,hanem azért mert 5 millió EMBERT sértett meg.
Az édesapám meg nem élõsködne Magyarországon a magyar igazolvánnyal, õ csak egyszerûen a bizonyítékkal a zsebében boldogan fog meghalni magyarként Székelyföldön, a securitate rugdosásainak emlékével.
Én is szeretnék elnézést kérni Öntõl,hogy ennyi kellemetlenséget okozunk. Elnézését kérem,hogy
megszülettünk, hogy az édesanyám magyarul ringatott el keblén ,hogy magyarul beszélek a barátaimmal , elnézését kérem a barátaim nevében, a többi 5 millió magyar nevében és elnézését kérem hogy "hontalanok" vagyunk vagy hogy "disszidensek" vagyunk. Elnézését kérem , hogy érzünk,hogy tudunk gyûlölni és tudunk szeretni, hogy gyereket nemzünk és hogy visszatekintünk minduntalan.
Elõre is köszönöm hogy meghallgatott (vagyis elolvasott)! Várom válaszát!
Tisztelettel egy székely - magyar???
Névtelen
 


Sziasztok, úgy látom, negyvenedszerre is lefutjuk a harminckilencszer lefutott köröket. Kezdek szédülni.
Frissítõ újdonságként hatott viszont, hogy Gabi szerint a Fidesz-MDF nyert.
Kedves Anikó, ha a fentieket végigolvasod, látni fogod, hogy sajnos már az is nagy szó, ha az ember arra a kérdésre, hogy "hány óra?", nem azt a választ kapja, hogy izé az izéjébe...
Mindenesetre szeretnék továbbra is bízni a szeretet és az összefogás erejében. (Mint III...)
Vera
vera
 
 


Már bocsánat, de engem iszonyúan nem érdekel a határokon túl élõ 5 millió magyar. És hogy miért nem?
Mert ne az én adómból legyen nekik egészségügyi ellátásuk,tanulási lehetõségük. Senki nem tiltja meg nekik, hogy a saját hazájukba meg legyen mindenük. De ott szavaznak, ott élnek. Ott harcolják ki maguknak ezeket a jogokat, ha pedig nem megy, borzasztóan sajnálom õket. Ahogy sajnálom õket a Securitate-ért és mindenért, de az az õ hazájuk, ez pedig az enyém, én itt születtem, és nem ott. És igenis szeretném ha nekem mint itt született, itt élõ, itt dolgozó magyar állampolgárságú embernek nem lenne kevesebb jogom és lehetõségem mint másoknak. Ameddig itt az egészségügyben, oktatásban dolgozó emberek bére olyan alacsony, amilyen, addig NINCS és NEM lehet pénz arra, hogy plusz 5 millió embert tartsunk el.

a hazai
hazai
 


hazai szégyelld magad!!!
Névtelen
 


Attól hogy valaki egy másik országban él, magyarként, még az ottani miniszternök lesz a miniszterelnöke. MAx. mint nemzetiség tartozhat részben valahová. Nem tudom, hogy ebben mi a kivetnivaló. ez állampolgárságtól, lakhelytõl függõ dolog, nem anyanyelvtõl. Én bírok visszavezetni addig, ki is derül hogy a nagyanyám felvidéki, a nagyapám orosz, a másikaknál, nagyapám olasz bevándorló az1600 évekbõl, a nagymami meg német számazású. Én meg itt születtem,és véletlenül magyar vagyok.
Semmi olyan nem hangzott el, hogy nem fognak foglakozni a más országokban élõ magyar kisebbségekkel. Az MP azt mondta, 10 m magyar miniszterelnöke akar lenni, nem 2x5-é. Ebbe kár belekeverni más témát, itt kizárólag az ittélõk megosztosságának feloldásáról volt szó.
Szeretném, ha az összes autópályát, beruházást behajtanák még a fideszen is, ebben az 50 napban.Kép+ image központ, ezüsthajók, defend, stb
Aztán számonkérjük az új ígéreteket.
zsomimama (zsomimama)
 


Anyám szomszédja egy 4 gyerekes család. Rendesen dolgoznak a szülõk. Valahonnan Budapestrõl nézve nagyon messzirõl költöztek Dunaharasztiba.(Bp határ) ha haza akarnak utazni vonattal, az kb 40000Ft. Ezt igen ritkán engedhetik meg maguknak, ha egyáltalán volt ilyen valaha. Õk mondták, hogy azt tartják csak felháboritónak, hogy a határon túli magyarokat megillet évi tiz alkalommal magyarország területén való utazásra 90%-os kedvezmény. Értsd 10%-át kell kifizetnie a vonatjegynek. Vajon miért kell kedvezõbb feltételeket biztositani neki mint a saját nagycsaládos állampolgárának?

Azt hiszem a kérdés jogos. De boldog lennék, ha reagálnátok.
Köszi
Zsunya
zsunya (zsunya)
 


Zsunya!

Nem tudom pontosan, de a NOE igazolvány tudomásom szerint jogosít kedvezményes utazásra. Utána kellene járniuk!

Üdv: Nagycsaládos.
Nagycsaládos
 


Kedves mindenki, de legfõképpen a le a narancsobuktafélékkel szimpatizánsok!


"Azt hiszem látva hol nyert a fidesz, a megfélemlitõs, hazugságosdi kampány fõleg a tanulatlan, érzelmi szólamokkal könnyen befolyásolható, a helyzetet reálisan értékelni nem tudó rétegnél vált be. Sajna ott igen jól."

Idézet tõlem. SK olvasatban: a második fordulóra megnyert fideszes választókról van szó.
Nem fogok veletek tovább vitatkozni. Akinek nem inge az nem veszi magára. Csûrhetjük csavarhatjuk (kisértetiesen emlékeztetve minden más hozzászólásotokra), de nincs lényege. Én nem vagyok kommunista, bár ezt a sztereotip jelzõt szivesen ráhúztátok az összes MSZP-re szavazóra. Na ez a különbség köztünk, persze amit a kisökörnek ugyebár..Vagy fogalmazzak úgy hogy amit a "MI"-nek szabad....
Lépjetek már túl ezen, és ne próbáljátok már a számba adni, hogy lebunkóztam minden fideszest. Tanulatlan, hallottátok már ezt a fogalmat? A másik két kategoria miért nem volt ennyire hatással rátok? Ld: "érzelmi szólamokkal könnyen befolyásolható, a helyzetet reálisan értékelni nem tudó réteg". Számomra nem választóréteg a diploma megléte. Elég csak a ti kis doktori cimmel biró Kövér polgárotok kijelentéseire gondolni. Tanulatlan számomra az iskolázatlan szinonimája. Az meg hogy valaki iskolázatlan nem egyenlõ azzal hogy nincs diplomája ugyebár.

No, hagyjuk. Az meg talán csak megengedett, hogy a véleményet elmondhassam? Vagy dühöngeni kizárólag a jobboldalnak szabad? Gondolkodjatok már el egy kicsit ezen! Azt hittem nyugi lesz már végre, de még ma délelõtt is egy anyukát kellett a játszótéren hallgatnom, hogy õ még most is megkönnyezi OV-t olyan szépen beszél. Hát tegye, de engem ez kurvára nem érdekel. Meg persze hallgathattam a szidalmait az én kommunista pártomról, a kicsit unalmassá vált beszajkózott propagandaszövegrõl, hogy mi mindent vesznek el majd most tõlünk. Korrupció kapcsán pedig csak annyit hogy õ olyanról nem hallott a fidesznél, ellenben nekiik köszönhetjük a gyönyörû Nemzetit. A Vegyépszerrõl meg még nem is hallott soha. De OV beszédét még ma is megkönnyezi. Õ 3 embert vitt el szvazni, akik az elsõ fordulóban nem szavaztak, de MSZP-sek. Én csak halkan jegyeztem meg, hogy annyira hithû MSZP-sek nem lehetnek, ha ennyivel meg lehetett õket gyõzni. Ja, és mindhárom a vidéki házuk keritését csinálta. No, számomra ez a tanulatlan réteg, akikre érzelmi szónoklattal hatni lehet, mert képtelenek arra (intelligenciájuk miatt) hogy reálisan átlássák a helyzetet. Persze most gyertek ugorjatok nekem, én a szemétláda, mocskolódó, felsõbbrendû kis parazita komcsi hazaáruló. Gyertek nyugodtan, nem érdekel. A véleményem legalább az enyém, nem mások adták a számba!

Békés boldog napot a le a narancsbuktafélékkel fun-club tagoknak!!
Narancsosbukta
 


Kovács László úgy reagált erre az egészre, hogy a "miniszterelnök" nem lélektani, hanem közjogi fogalom.
M.P. különben maga is erdélyi származású.
Vera
vera
 
 


Zsunya!

Nagycsaládosoknak a MÁV-ra és azt hiszem a VOlánra is van kedvezmény sok éve! És éppen 90%! És korlátlan számú utazásra! Nem tudom, ismerõseid hogy s mint járnak vonattal.
Ja, és ehhez NOE igazolvány sem kell (legalábbis egy-két éve, mikor mi 3 gyerekkel igénybe vettük, még nem kellett.)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Köszi az infókat, továbbitom feléjük. Kép

Zsunya
zsunya (zsunya)
 


Gabi

"Ragalmazol, ragalmazol, ragalmazol....... "
"Persze ha bant teged az igazssag akkor megteheted hogy csak azt hiszed el amit OV mond."

Ez nem ragalom hanem feltetelezes amely abbol adodik hogyha mondok valamit akkor 100%-ek hogy belekotsz. (Sokszor meg akkor is ha igazam van)
En pontosan tisztaba vagyok vele hogy te a kulfoldi cikkek iroit kerdojelezted meg, de ilyen erovel mindent meglehet kerdojelezni meg azt is amit OV mond......

"1. Ram fogsz valamit, amirol nem tudhatsz semmit. Nem tudhatod, hogy mit hiszek el es mit nem. Eddig meg nem bizonyitottad be, hogy hol is van az igazsag. "

Az eddigi irasaidbol arra kovetkeztettem hogy ami Jobb oldalrol hangzott el azt egybol kesz tenynek veszed, mig a balos vagy kozep velemenyt ketellyel fogadod. Ez igy igazsagos? Te bebizonyitottal valamit is? Mert a mult egy megfoghatatlan bizonyitek a jelenre es a jovore nezve.
Az igazsag pedig mindig nezopont kerdese nem hiszem hogy nekem kene megkeresnem a te igazsagod.....

"Pont ez a baj hogy a FIDESZ egy elvileg demokratikus es szemelyes elvileg titkos szavazasbol tomeg hiszteriat es haborus hangulatot csinalt"
Ragalmazol, mert ismet nincs bizonyitekod? Vagy, Narancsosbuktahoz hasonloan, az osszes Fideszes hisztis, haborus agitator, esetleg agymosott tanulatlan csocselek? "

Egyaltalan nem ragalmazok es bizonyitekot mar eleget hoztam fel ezidaig. Rengetegszer ideztem OV hivatalos beszedebol, ramutattam azokra a pontokra ahol nyiltan tamad, ragalmaz, es mesterseges panikot es harci hangulatot kelt. Ha gondolod visszaidezhetek...

"Vagy, Narancsosbuktahoz hasonloan, az osszes Fideszes hisztis, haborus agitator, esetleg agymosott tanulatlan csocselek? "

Ilyet en soha nem mondanek, es semmikeppen nem altalanositanak. Tisztelem azokat a tarsaimat is akik a FIDESZ-re szavaztak es eszembe sincs lenezni barkit is.
Ellenben biztos vannak jonehanyan akik belementek a panik keltesbe akikre hatott OV hiszteriat kelto sokkolo beszede.
Ez egyebkent nem tanultsag kerdese.....
Bennem szemelyszerint a FIDESZ stilusa negativ erzeseket valtott ki az MSZP stilusa meg kozombosseget.
Ugyhogy lett volna OV-nak eselye ha nem azzal jonn hogy van naluk rosszabb is hanem ha bebizonyitja hogy tudnak Ok jobbak is lenni.

Viszont az megkerdojelezendo hogy te tiszteled-e az ellenzekre szavazokat? Vagy ragalmakkal sertegeted Oket?

Lassunk egy Gabi idezetet:
"Remelem a tobbi "meggyozodesed" azert nagyobb tudasra, jartassagra van alapozva. (Nem sertesnek szantam. De szerintem nagyon sok balos velemenye ilyen jolinformalt "tenyozokre" epul)"

Meg van egy par hasonlo vagy durvabb idezet toled a tarsolyomban ha gondolod elovehetem.....

Akkor most ki ragalmaz kit?


Gabi
Bakfitty
 


Kedves névtelen!

Nem szégyellem magamat. Továbbra sem. Önzõ módon a saját családom, környezetem élete foglalkoztat inkább, hogy õk hogyan élnek. Megélnek-e egyátalában. Majd ha itthon nem látok már javítanivalót, akkor majd ígérem nagyon érzékennyé válok a határokon túl élõ magyar nemzetiségûekkel szemben is, de addig nem.

A hazai
hazai
 


Jujjujj de merges ez a narancsosbukta.Ijeszto, ha valakit igy el tudnak ragadni az indulatai.Nem vall nyugodt emberre.

Figyelj, Narancsosbukta, nincs ezen mit szepiteni,feketen feheren leirtad, tanulatlan , analfabeta, mittomenmi.Kesz, pont. Ez a te velemenyed. Nekem ez a stilus nem tetszik, ez meg az en velemenyem. Kesz, pont.Most ezert ne kapjal mar agyverzest, jo?

Udv,

A.
Aniko
 


Kedves Hazai!
Csak egy apróság amire felkaptam a fejem...
MP elmondása szerint õk az idegenben élõ magyarokat úgy kívánják támogatni, hogy kiviszik a pénzt oda hozzájuk és ott használják. Valóban úgy tûnik, mintha ez célirányosabb lenne. De a számomra a lényeg a "kiviszik a pénzt"
Azt már ne is mondjam, milyen remekül el tudom képzelni ahogy a támogatott iskolákra, miegyebekre az ottani kormány ráteszi a kezét...

Üdv.
Malacka
malacka
 
 


Ja, meg valami.
Biztos, hogy mindenki azert szavazott a Fideszre, mert a"helyzetet realisan ertekelni nem tudja" es "erzelmi szolamokkal konnyen befolyasolhato"?
Az en apam, anyam es en azert szavaztunk a Fideszre, mert Gyuszika alatt nem volt munkajuk, leepitettek a munkahelyuket,mokanelkuli segely se volt tul sokaig, sz*rt se tudtak venni, nyomorogtak.Evekig.
Most kb. haromszorannyi a fizetesuk, fel tudtuk ujitani a hazunkat,sot meg egy kis utazasra is futotta, micsoda burzsuj nepseg!!Q..vara nem erdekli oket, hogy Orbant jobboldalinak nevezik, vagy baloldalinak. Ok azt latjak, hogy eddig guzsba kototte oket a penztelenseg, most meg mintha latszana az alagut vege.
Persze mindez nem szamit, mert ok csak tanulatlan, a helyzetet realisan ertekelni nem tudo, erzelmi szolamokkal konnyen befolyasolhato, egyszeru videki emberek, akik most eletukben eloszor eljutottak egy kulfoldi utazasra.

Ne legyel mar ilyen vak, Narancsosbukta, nekunk igenis jobb a Fidesz, mint az Mszp.Ez van.

Udv,

A.
Aniko
 


A magyarsagot nezve szerintem is azon van a lenyeg amit B.Vera mondott.
Politikai ertelemben nem sajatithatunk ki csak ugy 5 milko magyart akik most mas orszag teruleten elnek, viszont ez nem jelenti azt hogy nem tamogathatjuk Oket.
Kulonben is miert provokaljunk foloslegesen mas orszagokat, ha anelkul is tudunk segiteni. Szerintem az ott elo magyaroknak is tobbet ernek a tettek, mint a szavak, es az hogy kozben lelki bekeben elhetnek.

Gabi es akit meg erdekel!

Tovabbi Kulfoldi velemenyek:
Pozitiv negativ nyilatkozatok egyarant OV-rol es MP-rol

[url=http://www.origo.hu/valasztas/20020423azeuropai.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/valasztas/20020423azeuropai.html[/url]

Nem hiszem hogy ezt csak ugy kitalaljak............egyebkent utana lehet nezni hogy valoban ezt irtak-e az ujsagok vagy csak rossz forditasrol van szo.

Gemeskut

Azert adjunk egy eselyt az MSZP-nek is hogy nem lesz szuksege a FIDESZ-re ahoz hogy bevaltsa az igereteit.
Habar az is igaz hogy a kuzdelem eleg szoros es ha az MSZP megakarja tartani a szavazotaborat akkor a tovabbiakban nem csak szavakra hanem komoly tettekre is szuksege van.
Bakfitty
 


Kedves Malacka!

Kérdés, hogy milyen formában használják azt a pénzt. Ha úgy, ahogyan OVI csinálta az egyetemesdijével, akkor ne is csodálkozzunk, hogy az ottani kormány ráteszi a kezét. Ha pl. könyvekkel, oktatókkal, akkor az valóban hasznos célt szolgálhat. De továbbra is fenntartom, hogy pl. a határon túl élõ magyarok egészségi állapotának a javítását ne az én adómból oldják meg. Egy példával élve, él itthon elég beteg kisgyerek pl, akiknek a külföldi gyógykezelésére pénz kellene. Én inkább nekik adnám.

a hazai
hazai
 


Aniko

Igazad van, es midaz amit irtal forditva is igaz.
Ebben az orszagban nem csak elegedett emberek vannak hanem elegedetlenek is.
Azoknak meg szive joguk az MSZP-re szavazni mint a jelenlegi helyzetbol egy kilabalo remeny.
Egy ilyen esetbe teged sem vigasztalna ha valaki odajonne hozzad es probalna gyozkodni a FIDESZ-re azzal hogy az MSZP meg rosszabb lesz es ezert szavaz csak OV-ra mert en pld-ul most sokkal jobban elek mint akkoriban.
Ez szerinted igazsagos lenne a jelenlegi rendszerben rosszuljartal szembe akinek a sorsan talan pont az MSZP javitana?
Igazsagos szerinted raijeszteni hogy visszajonn a 40-ev ha nem a FIDESZ-re szavaz, hogy gazemeles lesz, hogy visszajonn a Bokros csomag, hogy liberalis kozbiztonsag fenyegeti, hogy az MSZP az ordoggel cimboral mivel nem mond nemet a kabitoszerre, hogy ok csak a sajat hasznukat nezik....meg stb....
Mert OV erre buzditotta a nepet hogy ehez hasonlo ijeszgetesekkel gyozkodjenek mivel az orszag masik fele a "helyzetet realisan ertekelni nem tudja" es "erzelmi szolamokkal konnyen befolyasolhato"

Teged bantot a fenti idezet Narancsosbuktatol...... Szerinted akkor mi mit ereztunk amikor OV ugyenzt fejezte ki egy fokkal finomabban talalva?

Mielott Gabi ismetelten ragalommal illetne idezek a hivatalos OV beszedbol:

"Kedves barataim, ezeket most mar el kell mondanunk, hogy mindenki fejeben vilagos legyen, hogy egy jokora ijedtség gyakran többet er, mint egy jo tanacs. Es azt se felejtsük el, hogy sokan vannak, akik csak a csata vegere veszik eszre, milyen nagy tetrol van szo. No, az o szamukra talaltak ki a masodik fordulot, tisztelt hölgyeim és uraim. "

-----------------------
"Biztos, hogy mindenki azert szavazott a Fideszre, mert a"helyzetet realisan ertekelni nem tudja" es "erzelmi
szolamokkal konnyen befolyasolhato"? "

Igazad van, mivel semmi sem altalanosithato, ellenben biztos vannak jonehanyan akik belementek a panik keltesbe akikre hatott OV sokkolo beszede.
Bakfitty
 


Kedves Bakfitty,

Ez az utolso uzenetem neked. Nem vagyok hajlando ebbe a szemelyeskedo vitaba belemenni. Ha te ugy erzed csupa sertegetest irtam a te teljesen artatlan megjegyzeseidre, am legyen. Ha ugy erzed, neked olyan "sokszor volt igazad" s ezt en figyelemre sem meltattam, am legyen. (Talan vissza kene olvasni egy kicsit). Ha csak azt tudtad leszurni a szavaimbol, hogy szorol szora ismetelgetem a Fidesz propagandat, am legyen. Eddig meg csak 2-3, masnak cimzett uzenetedben hasznaltad a nevem "mumuskent". En meg senkinek sem irtam rolad negativ velemenyt, kiveve a neked cimzett mondanivaloimban. Am legyen.

Tudod, hogy csak a strucc vitatkozik homokba dugott fejjel? En mar egyszer megkovettelek. Te ezt egyszeruen kisoported az emlekezetedbol, s ujra es ujra eloveszel valamit amit tisztesseges vitapartnerek kozott nem fordulhatna elo. Te viszont amire nem tudsz valaszt adni, egyszeruen nem emlited tobbe. Azt is megprobaltam neked megmagyarazni, hogy az adataimat nem Fideszes kiadvanyokbol, hanem nemzetkozi publikaciokbol vettem. Ezekre egy, szinten adatokkal alatamasztott cafolat nem jott. Ehelyett azt kapom vissza, hogy "Az eddigi irasaidbol arra kovetkeztettem hogy ami Jobb oldalrol hangzott el azt egybol kesz tenynek veszed, mig a balos vagy kozep velemenyt ketellyel fogadod." De megegyszer: a velemenyemet NEM jobbos propagandabol veszem.

Te irtad: "Lassunk egy Gabi idezetet:
Remelem a tobbi "meggyozodesed" azert nagyobb tudasra, jartassagra van alapozva. (Nem sertesnek szantam. De szerintem nagyon sok balos velemenye ilyen jolinformalt "tenyozokre" epul)"
Szerintem a "szerintem" benne van a szovegben. Azaz szubjektiv velemenyt irtam. S mint ilyen, ez nem ragalom. Meg aztan ott van az elorevetitett bocsanatkeres is, ha netan sertesnek venned. Tudod Bakfitty, van egy un. vitakultura. Amikor is nem egy-egy mondatot ragadsz ki a szovegbol (mint ez a kapmany soran is erzekelheto volt) hanem az egesz mondanivalot es ertelmet nezed. Ezt sajnos hianyolom a kettonk vitajaban is.

Te irtad: "Te bebizonyitottal valamit is? Mert a mult egy megfoghatatlan bizonyitek a jelenre es a jovore nezve."
A multbol szokott az ember tanulni. A mult miatt bolcsebbek az idosek (altalaban). A mult nagyon jo indikacio a jovo torteneseire. Kozgazdasagtanban is multbeli adatokra epulnek az elorejelzesek, az orvostudomany is mar megtortent diagnozisokkal kezdi a gyogyitast. Egy egyszeru kezmozdulattal nem tudomast venni a multrol nagyon sulyos hianyossag.

Te irtad: "Pont ez a baj hogy a FIDESZ egy elvileg demokratikus es szemelyes elvileg titkos szavazasbol tomeg hiszteriat es haborus hangulatot csinalt"
Amit irtal szamomra nem bizonyitek. Ismet kiragadott mondatokat probaltal bizonyitekkent felsorolni. Nem az egesz kontexust nezted. Ezek, szamomra, inkabb a ragalom, ferdites kategoriaba tartoznak mint bizonyiteknak.

Remelem nincs harag. Tiszteletben tartom a velemenyed, remelem te is tiszteletben tudod tartani az enyemet. Az elkovetkezo 4 ev ugyis valamifele valaszt ad arra, vajon melyikunknek volt legalabb megkozelitoen igaza.
Gabi
Gabi
 


Vera,

"Frissítõ újdonságként hatott viszont, hogy Gabi szerint a Fidesz-MDF nyert."
Fidesz/MDF 188
MSZP 178
SZDSZ 20

Vera, szerinted melyik a legnagyobb szam? Az, hogy ki nyerte relativ ertelemben a valasztast, es az, hogy ki alakithat kormanyt koalicioban, ket kulonbozo dolog. En ugy emlekszem az MSZP is "nyertes" volt 1998-ban, megis a Fidesz alakitott kormanyt. Legalabbis kovetem az MSZPs gondolkodasmodot.........

Gabi
Gabi
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?