Új privát üzeneted érkezett!

Heni
Ha nagyon hulla vagy, aludj nap közben is, amikor a baba. Ne foglalkozz holmi fõzéssel, házimunkával, csak azt vasald ki, amit muszáj.Ha fõtt kaja igényetek van, jó konzerveket(tartósító nélkülit is) lehet kapni, ill. ajánlatos a nagymamánál feltankolni hetente. - mármint ha esetleg ez akadályozna a pihenésben.

üdv: Gorsi
gorsi

Sugarka, koszonom! Kép

Szila, elkuldened nekem is az etrendet? noralib2000@yahoo.com koszi! Kép

Lella
lella

Menta

Megvan a közös kép. Olyan jellegzetes az orra és a szája a kislányodnak, hogy nem lehet elfelejteniKép Nem tartom kizártnak, hogy esestleg egyszer együtt reggeliztünk vagy vacsiztunk veled, de nem igazán emlékszemKép

szia:gorsi
gorsi

Sziasztok!

Heni: nekünk a "családi ágy" jött be. Balu még mindig ébred éjjel, én viszont már nem. Pontosabban reggel nem emlékszem rá. Már félálomban a szájába adom a mellem, és utána alszom tovább. Ez így jó mindannyiunknak.

Tegnap voltunk védõnéninél. Balu már 8,8kg és 69cm. Nem csoda, hogy le akar szakadni a karom.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Én is jelentkeznék egy kicsit. Jól vagyunk. Máté baba szépen fejlõdik, tegnap voltunk 3 hetesek. 4130gr-ot nyomott pucér méricskélésre. Az elmúlt hét alatt ez 280gr. hízás, ez szerintem teljesen oké.
Nálunk az éjszakával minden rendben, egyszer eszünk általában 3 óra körül, elõtte 8-9 között vacsizik. Az éjszakai evés után is egybõl visszaalszik az elsõ nap óta, remélem ez ezután sem lesz másképp. A büfit mindig megvárom, mert félek a hasfájástól, de ha nem büfizne eleget, miután õ általában hason alszik néha még úgyi is büfizik. Hasfájós idõszakok persze vannak, de akkor jön a lábtorna aztán ha sikeres a dolog akkor egy hosszú rogyi, és minden oké.
Teát szinte egyáltalán nem akr inni.
Andi:
Nekem a spirált az elõzõ alkalomkor már szoptatás alatt feltették és semmi gond nem volt vele.

Fülbevaló:
A lányomnak kb 1 hónaposan fúrta ki a dokinéni a fülét, hagyományos kislányfülbevalót kapott, nem kapott bele soha, csak elég rossz a minõségük, nagyon vékonyak és ezárt elég csakran kikapcsolódtak. Sikeresen el is vesztettünk egy fél párat, aztán a másodiknál azzal kezdem, hogy ötvössel megerõsittettem a kapcsát, azóta az van a fülébe. Most már lassan 8 éves lesz.

Zkati+Máté
zkati

Sziasztok!

Heni
Nekünk az nagylányunk volt eléggé hasfájós, mi is édesköményteát itattunk vele, amit-orvos szerint- tényleg lehet egész pici korától adni nekik, csak ráírták hogy 4 hónapos kortól, és cseppeket. Vikinél sajnos csak a 4. vagy 5. fajta csepp vát be, de attól kezdve már sokkal jobb volt. Igaz Õ ettöl függetlenül jó alvó volt picinek is.
Noémi viszont nem hasfájós.Vagyis csak nagyon-nagyon ritkán, viszont akkor sem sír. De nála ez inkább este fürdés után jõn elõ, így mielõtt leteszem aludni mikor látom rajta hogy görcsöl adok Espumisan cseppet. Ilyenkor olyan nyugodtan tud aludni. Viszont én nem pelenkázok éjjel, és a leghalványabb lámpa van szopizáshoz. Így szerintem nem is igazán ébred fel, csak félálomban szopizik, és utána vissza is teszem a kiságyba. De már a cicin elalszik, így a büfizés mindig elmaradKép Nekem azért szerencsém van-volt az éjszakákkal, fürdés után szopizás, kb fél kilenckor, és le is tesszük aludni, egyre többször fordul elõ hogy 5kor ébred fel elõszörKépKép Ez Vikinél is bevált, én ezért szeretem ha a saját ágyikójában van, jobban tud pihenni- legalább is az én lányom így van- és Viki most is jókat alszik estétõl-reggelig. Õ most 22hónapos, Mimike pedig 12 hetes...
Hát, nálunk így mûködik..

Sziasztok..
Jó babázástKépKép

Hajni, Noémi(12hetes) Viki (22hónapos)
0611viki

Menta!
Nem az OFF-ért kellett volna bocsánatot kérned, hanem a felvetésért!!!! Ekkora bar**ságot!
Dobos Éva
Névtelen

Pocok!
A Parenting magazint meg nem olvastam. Van itt egy csomo babas, sokbol kaptam mintapeldanyt a korhazban amikor Madison szuletett. Most ott tartok, hogy vegig probalom olvasni oket, es amelyik megnyeri a tetszesem azt fogom venni. A terhesseg alatt a Pregnancy magazint vettem, nagyon jo volt, sok jo dolog volt benne.

Zkati!
De jo, hogy te is itt vagy mar!!! Milyen erdekes a mi babonk nemreg mult harom hetes, es a nagyobbik egy het mulva lesz nyolc eves, nalatok is hasonlo amint latom a kor kulonbseg. Kép
Milyen ugyes a fiacskad, jo sokat alszik egyhuzamban. Madison baba 3-4 orankent eszik.

Andi + Madison 27 napos
andysj

Sziasztok!

Nagyon diliház ez a hét, nem nagyon volt idõm még olvasni sem, de látom, ha csak két napot is kihagyok, már alig tudom bepótolni!

OFF

Szila! Még egy korábbi kérdésre a címem: neth@posta.net , és nagyon köszi! Gyûjtögetem én is a recepteket, egyet-egyet ki is próbálok, csak arra nincs már energiám, hogy begépeljem :-(

Virág! Szintén néhány nappal (héttel) korábbi kérdésre: tréning ügyben szívesen írok mailt, de csak a jövõ héten, ha nagyobb lesz a nyugi nálunk! Meg ha lesz tali, beszélhetünk is! :-)))

Eszter! Most, hogy írtad, tényleg, Vikócára is emlékszem! Írok neked is mailt, amint tudok!

ON

Üdv minden újonnan érkezett anyukának és babának! Jó sokan lettünk :-)))

Családi ágy: nagyjából ugyanúgy vagyok vele, mint Cory, én is nagyon ritkán voltam kialvatlan - viszont most, hogy Ármin pörög-forog, kúszik, félek, hogy leesik (nem alaptalanul, mert tegnap igaz, nappal - leesett, annak ellenére, hogy körbebástyáztam párnákkal). Szerencsére nem lett semmi gond, de azért most már tartok attól, hogy felébred, játszadozik, aztán lehuppan megint.

Hasonfekvés: Árminnál is megállapították egy hónapja az izomtónus feszességét, javasolták a hasonfekvést, amit persze Ármin is utált. Azt csináltam, hogy lehasaltam vele szemben, úgy énekeltem neki, simogattam az elõre nyújtott kezeit, az arcát - szóval, szórakoztattam, így aztán egyre több ideig tudott hason maradni és kb. 2 hét után már egyedül is tudott játszani hason is. Persze, szinte egyidõben ezekkel megtanult forogni is, így most már hiába teszem hasra, ha nem akar, nem marad úgy, de szerintem már "meg is gyógyult", mert nagyon ügyesen fekszik, játszik, kúszik is már! Szóval, ne keseredjetek el, nagyon gyors a javulás! :-)))

Fogamzásgátló: A Continuin egyáltalán nem rossz gyógyszer, teljesen más elven mûködik, mint a többi tabletta, nem szól bele a saját ciklusba. A hatása tényleg "csak" 96%-os, de 100%-os egy sincs. Én ezt szedtem a terhesség elõtt, most Pharmatexet használunk, mert abból valóban a legcsekélyebb adag sem megy át a tejbe. Nekem már - úgy tûnik - véglegesen visszatért a vérzésem, 20!!! naponta jön, nyolc!!! napig tart :-(((((((

Nyûglõdés szopi közben: na, ez megy nálunk is! Ármint a legapróbb zajok is arra ingerlik, hogy azokkal foglalkozzon, aztán persze szopi helyett játszik, egy óra múlva pedig ismét nagggyon-nagggyon éhes, enni kér, de azonnal ám! És továbbra sem hízik :-( Már attól is megijedtem, hogy kevés a tejem, de mindig úgy látom, nagyokat kortyol, ... igazán nem tudopm, hogy lehet megállapítani, hogy elég-e a tej??? Mérni néha szoktam, kb. 100-at eszik egy "rendes" szopáskor, de sokszor két evés közt is eszik :-). Tegnap és ma is megkínáltam 5-5 mokkáskanálnyi almalével, szerintem ízlett neki, mert vigyorgott, de többet nem mertem adni neki. Apukája máris rászokott, hogy este egy reszelt alma várja itthon, mint maradék.

Fogzás: szerintem nálunk már javában folyik (literszám!), ha kézzel simogatom, masszírozom az ínyét, hangosan nevet. Mi az a szer, amivel ti kenegetitek?

Na, abbahagyom, mert már nagyon hosszú lett.

Márti+Ármin (5 hónapos és 3 napos)
márti

Sziasztok!!!

Szila
Csenge vasárnap lesz 5 és fél hónapos ... És változatlan, hogy nyugtalanul alszik éjjel Kép lehet, hogy a tápszer túl eltömíti éjjelre? vagy az idõjárás? Vagy a foga? Ha ma is nyügi lesz, holnap kihagyom a Sinlac-ot, és meglesem. Amúgy a tegnap éjjeli pánikom meg az volt, hogy nagyon melegnek éreztem a buksiját, és megmértem a lázát. "Csak" 37.3 volt, de látszott rajta, hogy nincs jól Kép Utána le sem mertem hunyni a szemem, hogy észrevegyem, ha valami gond van. Szerencsére nem lett, meg le is ment a hõemelkedése. Valószínû melege lehetett, mert akkor már csak egy vékony takaróval takartam be, és kicsit nyugodtabban is aludt ...

... most megyek is aludni, mert álmon halok ...

pussz
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Rebi!
Nem lehet, hogy túl meleg van a lakásotokban????? Mi hozzászoktunk, hogy 21 fok van állandóan, aztán most, hogy tavaszodik és még mindig fûtenek, nehéz a 23-24 fokban élni. Doncinak is folyton melege van, így megpróbáljuk levinni a hõmérsékletet a megszokottra. Ez mûködni szokott.
A másik: milyen-mennyi ruhában altatod Csengét???? És a takarója??? Nincsen benne mûszál?
Hirtelen ezek jutottak eszembe.

Puszi és pihend ki magad! Nyuszimanóék
nyuszimano

gorsi,
az én babáimnak általában akkor folyt a tej az orrából, ha picit náthásak voltak, és ez átmosta az orrocskájukat. Ne izgasd magad miatta, és szerintem próbáld meg újra a fekve szoptatást, ha szeretnéd. És szerintem azért nem folyik az orrából, mikor ülsz, mert a fejecskéje feljebb néz, így fizikai képtelenség, hogy kifolyjon a tejecske.Kép

Menta,
sajnos kénytelen vagyok egyetérteni Dobos Évával, de ez a másik topic témája. Kép

Márti,
alig várom. Mikor lesz tali?

Pusssz:

Virág és a többiek
Virág (fiore)

Sziasztok!

Szila
Elore is koszi szepen, ha meg tudnad adni a neurologus nevet es tel.szamat a Madarasz utcai korhazban. E-mailben is kuldheted, ha gondolod (aitch@axelero.hu).
A Deveny Anna alapitvanyt ott ajanlottak a korhazban? En nem ismerem oket. Tudsz roluk valamit mondani par szoban?
George most volt 3 honapos de o meg nem fordul hatrol hasra vagy hasrol hatra. Fogni mar tud, de nem tudja meg egyik kezebol atvenni a targyakat a masikba. Ezeket mar 3 honaposan mind kellene tudnia?

Marti,
Koszi a biztatast a hason fektetessel kapcsolatban. Jo otletet adtal, hogy fekudjek oda ele. Majd kiprobalom. Remelem nalunk is bevalik es hamar megerosodik a kis prucsok.

Most jutott eszembe, hogy valamelyikotok vett esetleg jatszo matracot. Tudjatok amin elvileg hasra kell fektetni a bebit es mindenfele szinu es formaju es anyagu dolgok vannak. Van amelyik tepozarral kapcsolodik ra, vagy van amin van tukor.
Valakinel ez mukodott? Hany honapos kortol erdemes probalkozni vele?

Kepzeljetek George mostanaban allandoan az oklet ragja. Ezzel nem is lenne gond. De szopizas utan van amikor nagyon sokat bukik, van amikor meg eves utan 1 ora mulva is szokott. Lehet, hogy ahogy az oklet bedugja a szajaba es hozzaerinti a nyelvehez, ezert bukik? Mit gondoltok? Mit csinaljak vele? Nem kothetem le a kezet.

Andi es George (3 honapos)
curly

Sziasztok!

Nyuszimanó
Nem központi fûtésünk van, hanem egyedi, termosztátos. Én pl. mostanában fázni is szoktam éjjel, amikor felkelek szoptatni. Csengének most egy babapléd van ágynemûbe húzva, télen vastag takarója volt, és arra is rádobtunk egy plédet, amikor nagyon hideg volt, egy szál badiban meg rugiban alszik, kókuszmatraca van, az is szellõzik ... Mûszálas cucca egyáltalán nincs, mert azokat én magam is rühellem ...
Nem tudom, mi lehetett vele, most éjjel teljesen rendben volt minden (attól eltekintve, hogy éjjel megint elaludtam ülve szoptatás közben Kép ). Viszont este a tápszernek a felét ette csak meg (még 30 ml sem volt Kép ), és most nem is nyögdécselt Kép

L dologra

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Kedves Lányok!

Elõször is nagyon köszönöm a hasfájásra adott ötleteiteket, tapasztalaitokat. Espumisan cseppünk nekünk is van, de azért azt megkérdezném attól, aki használta, hogy belekeverte tejbe, ahogy írják, vagy csak úgy natúron adtátok. Szandrának baromira nem tetszik, hiába fejtem le egy kis tejet és cseppentettünk bele, nem fogadta el üvegbõl. Arra gondoltam, hogy kiskanállal adom be neki anyatejbe, csak így hány cseppet tegyek bele szerintetek?

Én is nagyon örülnék, ha egyhuzamban aludhatnék 4-5 órát, lehet , hogy én voltam félreérthetõ, de ezt ÖSSZESEN értettem!!!!! Azaz 1 éjszakára. Szóval , sajnos nem tudtok irigykedni!

Nálunk sincs villany felkapcsolva , van egy lávalámpánk, aminek tompa fénye van, ez ég egész éjjel.
A hurcolászás sajnos nálunk be lett vezetve, - ez az én hibám - most még talán nem késõ leszoktatni. csak valahogy, ha éjjel eszeveszetten ordít már egy ideje, inkább sétálok vele egy kicsit , s akkor megnyugszik.

Sajnos minden éjjel!!! van egy 2-3 órás mûsor evés után, amikor egyszerûen nem alszik vissza és ordít.
Nappal is ha felébred, max.10 percet van el a kiságyában és utána rázendít. Ha felveszem minden ok.
Próbáltam már sírni hagyni, de nem bírom sokáig, fõleg ha annyira behergeli magát, hogy attól félek megfullad.

A családi ágyról annyit, mi is soxor közénk vesszük, amikor már hulla vagyok, vagy megnyugszik vagy nem.De azért igyexem a kiságyában altatni.

Heni és a 25 napos Szandi
heni

Sziasztok!

na túl vagyok a mûtéten, szerencsére minden jól ment, az altatást jól bírtam. A férjem mesélte, hogy mikor kihoztak a mûtõbõl nevetve mondtam, hogy milyen okos volt az, aki kitalálta az altatást, mert olyan jót aludtam. persze erre én nem emlékszem :-)))
Dorka már nagyon várta, hogy végre cicibõl szopizhasson, most szopiztunk végre és úgy megnyugodott :-))
Szerencsére a fájdalmam csökkent, de megint 4 hét kell míg felépülök :-((

Dorka összes lelete tökéletes, még vérszegény sem. Így hétfõn megyünk oltásra.

Családi együttalvásról:
kb. 4hetes koráig aludtunk együtt Dorkával, mert csak így nyugodott meg, de ha elaludt, mindig visszatettem az ágyába, ha ezt észrevette és újból sírt ismét magunkhoz vettem. Aztán volt, mikor az ágyába betettem a hálóingemet, hogy érezze a szagomat, ettõl is megnyugodott. 5-6 hetesen már inkább azért sírt, ha az ágyunkban maradt és vissza akart menni a saját ágyikójába. Szóval szép lassan magától visszaszokott a saját ágyához. Hasfájásra pedig espumisan cseppet használtam és masszíroztam a kis pocakját, plusz hasra fektettem.

Menta: köszi az OFF-ot :-) de itt a babaneten kevesen vannak, akik kokárdát hordanak...holnap akarunk menni a Terror Házába, amíg még van... na de hagyjuk, éljenek a babák!!! :-)

Üdv: Zsuzsi és Dorottya
zsu26

Sziasztok!

OFF:
Menta, hajrá!!! Kép Kép Kép

Pusssssz: Laura
p_laura

Zsuzsi!
Nagyon örülök, hogy rendben vagy! Kép
Gabi
bgabi

Zsuzsi én is csatlakozom Gabihoz, de jó hogy nagyobb gond nélkül túl vagy a "mûtéten"! Gyors gyógyulást!Kép

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Gondolom mindenki most vagy a Koko meccset nézi vagy dajkálja a babáját :-)))
Köszi Gabi és Norcsi a mûtétes jókívánságaitokat, hát jól be voltam elõtte szarva, de szerencsére most már jobban érzem magam. Még sosem voltam altatva.

Gabi: megkaptam a fotókat a gyerekekrõl, nagyon aranyosak, hihetetlen mennyi haja van Noéminek és hogy milyen nagy már Flórián! Szép gyerekek :-)) Sajnos a hotmailem megõrült, így nem tudok emailt küldeni :-(

Na lányok megvolt az elsõ esés nálunk :-((( Én mosogattam, a családi ágyban heverészett Dorottya az apjával, aki idõközben elaludt és nem vette észre, hogy kislányunk igencsak tud mozgolódni. Én csak arra lettem figyelmes, hogy egy tompa huppanást hallok és Dorkát a szönyegen hason találtam, egy picit felsírt. Na jól megijedtem, mert nem tudtam, hogyan érkezett a földre, de aztán rekonstruáltam a történteket, valószinûleg megfordult hátról hasra és a forduláskor lecsúszott a matracról a földre, így kb. 20 cm-t huppant. Szóval van egy izgága lányom, akire mostantól nagyon kell figyelnem, mert mindenhonnan elmászik :-))
Vigyázzatok jobban a babáitokra !!!!
kellemes hétvégét még, és mindenkinek azt ajánlom, hogy próbáljunk a választások eredményétõl függetlenül valahogy boldognak maradni, hiszen a legfontosabb, hogy babáink egészségesek legyenek és anyukáik pedig nyugodtak!
Üdv:
zsuzsi és majdnem 5 hónapos Dorottya
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi!
De jó, hogy túl vagy rajtaKépKép Mikor szoptathattad meg elõször Dorottyát?

Én is mindig azért félek a "családi ágyba" venni Doncit, mert az a rémálmom, hogy leesikKép Sose tudhatjuk elõre, mire képesek már ezek a kis manókák. Jó, hogy nem esett nagyot a leányzó, nálunk több lett volna, mint 20cm. Szóval résen kell lenni!!!!!

Curly!
Ne aggódj, hogy George még nem fordul hasra. Barátosnémet éppen errõl kérdeztem tegnap. Az õ Leevi babája 4 hónaposan fordult elõször meg. Nincsenek punktum hónaphatárok, szóval még nem maradtatok le semmirõl!!! A védõnõi kiskönyvemben az van, hogy 4-6 hónapos korig várható ez a mûvelet.
A játszószõnyeg tényleg nagyon jó, én kb 2hete rakom rá Doncit, igaz háton. Nagyon élvezi, rájött, hogyha ütögeti a játékokat, akkor azok mozognak. Persze gügyög is nekik ilyenkor. Szóval szerintem tedd rá Georgot!
Apropó! Most lesz a névnapja?? (ugye tartotok névnapotKép
Ha igen, akkor boldog György-George névnapot nekiKépKép

Csatlakozom azokhoz, akik mostanában mennek neurológushoz. Minket péntekre utalt be a doki nénink. Nem mintha gondunk lenne, csak itt az a szokás, hogy a koraszülött babákat ellenõrzi gyermekneurológus. Azért izgulok, hogy minden rendben legyen. Szóval úgy tûnik, neurológus-láz van mostanság.
Amúgy kedden megyünk vérvételre(hú de izgulok ám!!!), pénteken doki néni meg neurológus meg kajatanácsadás meg fizioterápia. Na mit szóltok??? Jó kis sûrû program, mi??? De legalább 1 nap elintézhetjük az egészet!

Pusszantás: Nyuszimanóék
nyuszimano

Lányok, nem lehetne ezeket az off-okat nélkülözni? Csak azt éritek el vele, hogy ellenszenv alakul ki a csapatban néhányunk között, azt meg ugye senki nem akarja???

Köszi mindenkinekKép
Ilda
ilda

En -egyelore csak tapasztalatot gyujtogetni jarok hozzatok, es sok nagyon hasznos dolgot tanultam mar eddig is toletek, koszonom szepen mindannyiotoknak! Mentat es Viragot eppoly lelkesedessel hallgatom, mint minden kedves gyakorlo anyukat! Koszonom, hogy ilyen jova tettetek ezt a forumot! KépKépKép
lella

Sziasztok!

Zsuzsi! Örülök, hogy sikerült a mûtét. Remélem, most már tényleg minden rendben lesz veled! Kép Kép Kép

És azt szeretném már egy ideje írni nektek, csak mindig elfelejtem, hogy ha mégsem Pocokéknál lesz a tali, hanem szabadtéren, nekem van pelenkázótáskám, tehát emiatt ne aggódjatok.

További szép vasárnapot mindenkinek:

Laura
p_laura

Ilda!
Most mondjam azt, hogy engem nem zavarnak az OFFok, egyik részrõl-pártállástól sem!? Szerintem a lényeg a tolerancia.
És nem haragszom senkire, még a munkáspártiakra, miépesekre se. Tulajdonképpen senkire. Tök jó, hogy vannak a babáink, családunk, egészségünk, meg tudunk élni, csak ez számít, a pártállás nem. Nincs igazam?
(Ugye most ezzel nem utáltattam meg magam???? Nem állt szándékomban.Kép)
Pussz, Nyuszimanó
nyuszimano

Lányok,
nagyon fontos kérdésem lenne: A Taj kártya után, hol kell érdeklõdni? Azt mondták a páromnak, amikor Szandra anyakönyvi papírját csinálták, hogy 2 héten belül kiküldik, de sehol semmi. És még ez hiányzik a többi papírokhoz, ideje lenne a munkahelyemre beküldeni, mert nem fogom megkapni az anyaságit stb. mert lassan kicsúszunk a határidõbõl.
Ha Valaki tudna telcsiszámot, vagy bármi infót please dobja ide!!!!!!!!!!!
Köszönöm
Heni és a 27 napos Szandi baba
heni

Rebi!

MÁV tornára nem jártam, de tényleg Banczik doktornál szültem. Ugye te is?

Andi!

Tamara is nagyon sokat bukik, de szerencsére szépen gyarapodik. Az öklét is rágja (meg mindent,ami csak látótávolságon belülre kerül), de csak kb. 4 hónaposan kezdte el a hüvelykujját szopizni. Néha tényleg volt olyan, hogy ledugta az ujját a torkán és öklendezett, de általában azért nem jellemzö, hogy ettöl hányna. Eleinte engem is nagyon idegesített, de anyukám elmondása szerint belölem is jött vissza minden az elsö 7 hónapban. A dokinéni szerint túleszi magát, attól van. Úgyhogy szerintem ne aggódj! Kép

Eszter
eszter

Zsuzsi, Laura! Köszi! Kép

Nyuszimanó! Remélem tényleg jók lesznek Donát eredményei! Bár az eddigiekbõl ítélve nem kell izgulnunk már anyira, olyan ügyesek vagytok! Kép

Zsuzsi! Úgy örülök, hogy ilyen jól túl vagy a mûtéten! Remélem akkor már nem is vagy rossz kedvû? Kép Én úgy félek, hogy Helen egyszer leesik, bár mindig igyekszem jól bebiztosítani.

Laura! Köszi a pelenkázótáskás felajánlást! Kép

Virág! Nem baj! Kép A részemrõl azért minden OK! Kép

Heni! A Damjanich utca 40 valahányban. Sajnos nem tudom a pontos címet. A Dózsa György úthoz közeli részén van és, ha a Dózsa Gy. útról mész, akkor a jobb oldalon.

Képzeljétek a hétvégén otthon voltunk és több, mint egy éve most újra együtt volt a család. Majd rakok fel családi képet az Ismerjük meg egymást-ba.
Üdv mindenkinek!
Menta és Helen (pont 11 hetes)
menta

Heni, ha személyesen mész be, ott rögtön megcsinálják. Nálunk a kórházban felvették ugyan az adatokat, de azt mondták, hogy jobb ha személyesn megyünk be, mert akkor rögtön megvan. A férjem intézte a dolgot.

Szila
Szila

Menta!

csak most olvastam érdeklõdésed, köszönöm a körülményekhez képest jól vagyunk, bár még mondíg sokat bukik változatlanul egy üveg gyogyszer benyakalása után is.

Napközben tündéri sokat nevet, magyaráz, oldalra fordul,nézegeti néha a kezét,keveset alszik azt is többnyire a kezemben vagy a babakocsiban ha jó idõ van.

Éjjel viszont este 9-10 órától reggel 7-8 óráig alszik.

Napsugár fülecskéjét 7 hetesen lövettem be, mondván az nem fáj hiszen nekem se fájt inkább csak egy erõs nyomást éreztem annak idején. Nos õ ordított alig tudtam megvígasztalni, aztán meg még apukáját is hallgathattam, hogy miért kellett ezt tenni vele, úgy hogy aznap délután együtt sírtunk. De nem lett semmi gond belõle, nem gyulladt be, pedig napokig azt lestem. A papájától a héten kapott egy pár kis karika fülbevalótt, most azt hordja, szerintem, ha ilyen kicsinek megszokja nem lesz gond késõbb, álmában tutira nem tépi a fülét nappal pedig vele vagyok és látom. Szerintem sokkal jobbak a karikák persze picik, és az övé saját magába fordul vissza így nincs kapocs ami kikapcsolódhatna!

Mégegyszer, megnéztem a lánykád képeid tündéri!

Pussz: Dzsili és Napsugár / 12 hetes /
dzsili

Sziasztok Lányok!

Hazaérkeztünk. Nagyon jót pihentünk, Hannának fel se tûnt, hol vagyunk, na majd most fel fog, ha jön a jó panelidõ. Azóta tökéletesen hasrafordul, tudom ez így 5 hónaposan már a minimum, de õ egy kis lustaság.KépKépKép Fog jön, de ki tudja hol jár.KépKép 7200g és 70centi, kb ennyi a rövid hírek, most elszaladok olvasgatni, aztán még jövök.
sziasztok
Tikk
tikk

Sziasztok!
Ma sem kaptunk oltást :-( még egyszer el kellett mennünk fülészetre, hogy biztosan nincs gyulladás a füliben, Így holnap most már tutira be kell oltania a dokinéninknek, már kb. 2-3 hete halogatja. Valószinûleg Dorkának melege van vagy nagy a folyadékigénye és ezért magasabb a hõje. Mostantól csak egy vékony törülközõvel takarhatom Dorkát itthon, ha alszik és ha mozog, akkor meg vékonyabb rugiba kell öltöztetnem. Ezeket a dokinéni tanácsolta. Ja és megengedte, hogy többször szopzitassam Dorkát, mivel tejen kivûl nem fogad el semmit. Különben hihetetlen mennyit mozog a lányom, állandóan jár a keze-lába, megfordul, behomorítja magát, szinte fejen áll és hátra fel mászik :-))

Heni:
nekünk kb. 2 hónap volt míg kiküldték a TAJ-számot, személyesen is elmehettünk volna, de ezt mire megtudtuk,már megkaptuk postán. Az biztos, ha személyesen akarod elintézni, akkor kérd meg a párodat vagy anyukádat, mert babával végig állni a sort, embertelen! Különben a baba 1 hónapos koráig minden receptet az anyuka Taj-számára írnak.

Tikk:
gratulálok a hasra forduláshoz! Szép nagy a Hanna, mi csak most voltunk 6200 g, pedig mi is jövõ héten leszünk 5 hónaposak ( a barátnõm babája is olyan nagy mint Hanna). Akkor Dorka alacsony lesz? Menjetek sokat sétálni, hogy bírjátok a panelidõt!

Nyuszimano:
Jól tudom, hogy Finnországban még a külföldinek is ingyen van az egészségügyiellátás (ha babája van) és a külföldi is kap családi támogatást? Csak azért kérdezem, mert Németországban borzasztóan semmilyen jogunk és segítségünk nem volt etéren. :-( Milyen idõ van ott mostanában? Mikor jöttök haza?

menta:
kiváncsian várom a képeket! biztosan nagyot változott Helen!

befejezem, mert unhatjátok!
üdv: zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Mi ez a pangás? Mindenki sétál?
Mi ma kaptuk a 4 hónapos oltást, egész jól viselte Réka, kicsit jobban alszik, de nem látom, hogy bármi baja lenne.
Az elmúlt hónapban több mint 80 dekát hízott, most 6,8kg! Meg is dícsérte a dokinõ, hogy szép gömbölyû!
Réka is sokat bukik, de ilyen hízás mellett valószínûleg csak a felesleget, de azért elküldtek hasi UH-ra.
Remélem nem kell semmit adni neki!

Van valaki, aki elõször egy szobában aludt a babával, de már különköltözött? Érdekelne, hogy hogy sikerült, mi most próbálkozunk a szétköltözéssel.

Na, megyek aludni!
Jó éjszakát!
Zafi
zafi

SZiasztok!

TAJ: Mi betelefonáltunk a Damjanich utcába, hogy elküldték-e már postán, mikor mondták, hogy nem, akkor bementünk érte. Nem kellett sokat várakozni (kb. 10 perc)

ZSuzsi!
Ezek szerint jól sikerült a mûtét, ugye? Örülök neki! :-))).

Mi nagyokat sétálunk, felfedeztünk egy új helyet a közelben, ahol sok virág, madár, macska és viszonylag kevés ember van, így egyre bõvül a sétahelyek repertoárja! Az új kocsi továbbra is nagyon klassz, Ármin is szereti és én is. Akartam ma venni nyári sapit, de még nem volt. Ti hogyan öltözködtök mostanában? Én Árminra már csak akkor adok sapkát, ha nagyon fúj a szél, illetve a nap ellen fogok majd. Tegnap rövid ujjú body volt rajta, kantáros nadrág és vékony zokni, aztán mikor elaludt, egy vékonyka takaróval betakartam. Én azt látom, hogy még így is inkább melege van. A legújabb, hogy folyton eszi a lábacskáit, amitõl mindig csurom vizesek a zoknijai! Ugye, ettõl nem fog megfázni?
A múlt héten háromszor is kapott Ármin egy kis almalét (reszelt almából saját kezûleg csorgatva, 4-5 mokkáskanállal), szerintem ízlett is neki, de úgy láttam, fájlalja utána a pocakját, úgyhogy most ismét csak szopizik. Ja! És megint hízik!!! :-))) Tápszer és minden egyéb nélkül! Már 7.59 kg volt ma este! SZóval, mûködik rendesen a természet - persze, most már könnyû örvendezni, de két hétig nagyon aggódtam, hogy kevés neki a szopizás. SZóval, ez a gondunk szerencsésen megoldódott és lassan én is kezdem utolérni magam a múlt heti hajtás után. Úgyhogy akiknek leveleket ígértem, ne aggódjanak, nem felejtettem el, nekikezdek!!! :-)))

Jóéjt mindenkinek!

Márti+Ármin (5 hónapos és 1 hetes)
márti

Sziasztok!

Zsuzsi!
Orulok, hogy sikerult a muteted!

Nyuszimano!
Remeljuk minden rendben lesz, de tudod en nagyon bizom Donat bababan, eddig is nagyon-nagyon ugyes volt. Kép
Finnorszag melyik varosaban laktok? Itt az USA-ban, ahol most elunk, van egy csomo finn ismerosunk, es van egy par magyar baratunk akik szinten Finnorszagban laknak, az egyik volt kolleganonk most megy ferjhez Finnorszagba, es termeszetesen van egy csomo finn baratunk is. Te mi ota elsz ott? Ne vedd szemelyeskedesnek, csak kivancsi vagyok, es nem tudom, hogy ahol te elsz, milyenek a finnek, vannak akik nagyon magukba zarkoznak es nem igazan torodnek senkivel, legfokepp a kulfoldivel es vannak nagyon baratsagos, aranyos finnek. Mint minden orszagban.

Egy keressel fordulok, hozzatok!
Meg pedig valaki le tudna irni nekem azt, hogy mit tartalmaz a lazcsillapito kup, azt is ha nem nagy keres, hogy mibol hany grammot? Nalunk lehet kapni, de nem ajanljak 3 honapos kor alatt, helyette mar az ujszulotteknek is lottyot adnak. De probaljon valaki ugy beadni ilyen egy ordito picinek, hogy az le is nyelje a megadott mennyiseget. Es mellette sokkal lassabban hat. Szerencsere ezek masok tapasztalatai, de nemsokara jon a kethonapos oltas, es en inkabb kupot adnek neki, persze, ha megegyezik a magyarorszagival az itteni. Ezert is kerem a segitsegeteket. Elore is koszi.

Mostansag tobbnyire csak olvasni tudlak benneteket, Madison egyre tobbet van fent, es igenyli hogy vele leszek. Kép Ilyenkor egyutt jatszunk, beszelek hozza, o meg nez a nagy szemeivel. Hogy mikor fogja ataludni hosszabban az ejszakat nem tudom, van hogy 3 van hogy 4 orankent kel fel. Szepen novoget.

Mivel latom hogy van meg egy Andi, ezert en nem hasznalom ezentul ezt az alairast, a keveredesek elkerulese vegett.
tehat ezentul:

Andysj + Madison, aki pont ma egy honapos
andysj

Latom mar holnapra sikeredett az irasom, tehat Madison egy honapos es egy napos mar. Kép

Andysj + Madison
andysj

Sziasztok!

Andysj,
én Germicid-C kúpot szoktam adni Hangának, ha oltást kap, amúgy eddig még nem volt lázas soha. (kop-kop-kop)
A kúp dobozán a következõk vannak: (gondolom ezeket tartalmazza)

Aminophenazonum: 100 mg
Phenobarbitalium: 20 mg
kúponként

Adagolás az orvos utasítása szerint.
ha az orvos másképpen nem rendeli, szokásos adagja 3 hónapos korig naponta 3szor 1/2 kúpot, 3-12 hónapos korig naponta 3szor 1 kúpot, 1-14 éves korig naponta 3-5ször 1 kúõot végbélbe helyezni.
Orvosi rendelvényre.
Hasmenés esetén ellenjavallt.
Enyhe bágyadtságot, aluszékonyságot okozhat.
Száraz, hûvös helyen, fénytõl védve tartandó.

Ezek a doboz hátuljára vannak írva, mert benne papír nincs.

Szila
Szila

Zafi,
mi mindegyik gyerekünket 6 hónapos koráig tartottuk gy szobában velünk, és semmi gond nem volt a költözéssel. Kép Egyáltalán nem zavarta õket.

Menta,
az én részemrõl is. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Andysj!

Nekünk Suppositoruóium Aminophenazoni kúpot írt fel a dokinéni, hogy szükség esetén legyen itthon.
Naponta max 3db-ot lehet használni.
Tartalma 0,10g Aminophenazonum.

Más:
Mi jól vagyunk, sokat sétálunk, és folyamatosan bajba vagyok, hogy ebbe a gyönyörû idõbe mibe öltöztessem a picurt. Azt sem szeretném, ha megfázna, de ha melege van az sem jó. Sapka meddig kell vajon? Olyan nagyon melegnek érzem az idõt, de félek, hogy õ meg megfázik, olyan pici még. Kíváncsi leszek holnapi mérlegelésnél mennyit nyomunk.
Szépen szopizik, 100g-okat eszik. Mostanába délelõtt és délután is nagyokat alszik. Most is már 3. órája aluszkál.
Éjszakáink változatlanok kb 6óra egyhuzamban alvás, aztán egy kis szopi és folyt. köv. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Vasárnap délután mi is átestünk az igazi hasfájáson. Kb 3 órán keresztül sírt, néha gyengébben, de volt mikor tokaszakadtából. Hiába volt ölbe, hiába adtam neki enni, még szopizás közbwen is sírt, aztán hosszú tornáztatás után jöttek a hosszú rogyizások és hála istennek 9óra körül elaludt.

TAJ kártya:
Nekem azt mondták a kórházba hogy 30nap (ami lassan letelik és sehol semmi), de elköltöztek a XIII.ker. Teve utcába, oda lehet érte menni.
Telefonszámot kerestem ,de nem találtam, A Váci út 73/a alatt van csak a TB-nek telefonszáma, nem tudom, hogy az ugyanaz-e, de a nagy TB-be Fiumei úton biztos meg tudják mondani. Március 1-én adták át ezt az épületet, és itt intézik többek között ezt is.
Szerintem mielõtt elindultok a Damjanich-ba érdemes érdeklõdni. Tudom., hogy régen ott volt, de nekem ezt mondták.

Zsuzsi:
Örülök, hogy sikerült túljutnod ezen a mûtétem, most már csak fel kell épülni és minden oké lesz.

Mikor lesz a találkozó? Ki szervezi? És fõleg hol?

Szasztok! Mindenki sétáljon nagyokat, nagyon szép az idõ!!!!!!

Zkati és Máté (holnap 4 hetesen)
Szisztok mindenkinek
zkati

Andysj, hihetetlen, hogy mar egy honapos Madison, hiszen most izgultunk erte, olyan mintha tegnap szuletett volna...KépKép
Nalatok lehet kapni Amidazophenum tartalmu lazcsillapitot, mert nalunk bizony nem, csakis Paracetalmol tartalmuak vannak, amiket nalunk is 3 honapos kor alatt ellenjavaltnak mond az orvos,ezek 150mg paracetamolt tartalmaznak. Ezek szerint otthonrol kell beszerezni ezt is?!?!

Lanyok, szeretnek kerdezni megint valamit - ti a szules utan kaptatok mehosszehuzo cseppeket, vagy valamit, ami ezt segiti elo? Ha igen, meg tudnatok mondani a nevet? Ugyanis nalunk nem adnak semmit, a termeszetre bizzak ezt is, ami nekem nem igen tetszik, mert emlekszem, milyen jo hatassal volt 5,5 eve az a nehany cseppecske. S a masik, a tobbedik szules utan mar egyre nehezebben huzodik ossze a meh, amit -ha mar egyszer van ra lehetoseg- miert ne gyorsitsunk meg?

Koszonom, Lella
lella

Sziasztok!

Lella: én kaptam ilyen cseppeket, de nem tudom a nevét. Alapból nem adtak ott sem, ahol én szültem, csak nekem 2 nap után adta a doki a vizsgálat alapján. Hol fogsz szülni?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Libiaban, a fovarosban Kép
lella

Sziasztok!

ZKati!
Tudtommal sapkát egészen addig adni kell a babára, amíg kutacsa van. Én a fiamat a mai napig nem nagyon merem kiengedni levegõre sapka nélkül, bár ez már egy kicsit túlzás, de a lányomat semmiképp nem viszem jövõ tavasz-nyárig sapka nélkül ki.

BGabi
bgabi

Ilda,
egyetértek veled. Az off-oknak van egy külön topic, de szerintem már csillapodtak a kedélyek, itt (ebben a topicban) már nem fogjuk szóbahozni a politikát.

ZKati,
hogy te mekkora mázlista vagy! 6 óra egyhuzamban! Kép

Képzeljétek, leöntöttem a klaviatúrát egy kis teával, nem tetszett neki, újat kellett venni. Nagggggyon-nagggggyon hiányoztatok, tisztára függõ lettem. Van egy kis problémám. Állandóan eszem. Egész nap éhes vagyok. És már híztam is. És nem tudom megállni. Tudjátok, most mire vágyom? Pl. ezekre:
Kép Kép

Nem akarok újból tehén lenni!!!!! Segítség!!!!!
Virág (fiore)

Nem Ergam csepp a neve? (összetevõt ne kérdezzetek, nekem már igen régen volt)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Virág, ezek a dolgok tényleg jól néznek ki! Kitartás, esetleg sétálj sokat! Persze, könnyû okos tanácsokat adniKép
Én sem tudom soha, hogy mennyi ruhát kell adnin a babára, sapkát viszont mindig teszek, mostanában egy vékony pamutkendõt, amiben az a legjobb, hogy mivel nem kell elõl megkötni, nem ordít, amikor feltesszük.
Képzeljétek, elkezdtem vezetni tanulni egy oktatóval. Nagyon élvezem, és alig várom, hogy jól menjen!

Mikor találkozunk? És hol? Pocok, merre vagy?

Ja, nekünk a TAJ-kártyát csodával határos módon kb. 3 héttel szülés után küldték. Pénzt (tgyás) viszont azóta sem kaptam, és nem tudom felhívni a disznókat!

Zsuzsi! A legjobbakat a mûtét után!KépKépKép

Ilda és Dorka (4 hónapos + egy hetes)
ilda

Sziasztok!

Na már megint elmaradt az oltás, így csak nem 1 hónapo késünk a 4-hónapos oltással :-( Végre kiderítette a dokinénink, hogy miért van hõemelkedése a Dorkának: torokgyulladása van, mára hólyagosódott ki, tegnap még nem látszott semmi belõle. Most várhatunk még egy 1 hetet, vendéget nem fogadhatunk és sok-sok tejci kell Dorottyának, ha nem szopizik, csak akkor kell a kanalas gyógyszer, és C-vitamint kell szednünk. Ez van :-(

Köszönöm mindenkinek a mûtétemmel kapcsolatos hozzászólásokat, nagyon aranyosak vagytok!

Méhösszehúzódásra ajánlják a málnalevélteát.

Dorottya majdnem 5 hónapos és még mindig nem iszik tejcin kivûl semmit, szerintetek mikor kell teáztatni? Jön a meleg, jó lenne, ha rászokna, ugye? Milyen teát ajánlotok?

Üdv:
zsuzsi és Dorottya
zsu26

Zsuzsi!
Nekunk az orvos azt mondta, hogy melegbe ne teaztassuk, inkabb adjunk neki poharbol felforralt es lehutott vizet. Vagy ha nem mentek sehova, akkor anyatejet is kaphat szomjusagra. Itt nalunk sajna nagyon melegek vannak. Mar most is 31-34 C fok kozotti a homerseklet, igy inkabb csak este megyunk ki, mikor 25 C fokra lehul. Vagy csak vasarolni napkozben, de akkor jo amerikai szokas szerint legkondis lakasbol, legkondis autoba, onnan meg legkondis boltba. Ez van, de maskepp nem igazan lehetne kibirni, tavaly nyaron is 44-46 C fokok voltak. Igy biztos szomjas lesz Madison is, ezert javasoltak a forralt, hutott vizet nekunk.

Szila! Zkati! Lella!
koszi a valaszokat sokat segitettetek. Nalunk a kovetkezot lehet kapni: a tartalma: 80 mg acetaminophen, es ra van irva, hogy harom honapos kor alatt csak orvosi javallatra. Igy ha megyunk legkozelebb kenytelen vagyok kikerni a velemenyet.

Zkati!
6 ora egyhuzamban!!!!!!wow! Irigykedem. Pedig a fiacskad meg fiatalabb is mint Madison, o csak 3-4 orat alszik egyhuzamban. Neha kesz alomkoros vagyok. Mikorra is fog ez elmulni? A nagy lanyom az elso hettol este 10-tol reggel hatig aludt, azt hittem most sem lesz maskepp. De Madison teljesen mas Kép

Lella!
En sem kaptam semmit mehosszehuzodasra. Igaz en vettem egy haskoto szeruseget, amely hasonlo celt szolgal. Remelem hasznalt is.

Latom mindenhol meg vannak a gondok, nalunk az olyasmi mint az adokartya es a Taj kartya ket hetes koraban megerkezett, de az anyakonyvi kivonatara varni kell kb. hat hetes koraig. Lassan dolgoznak itt is.
Ami a gyes-t illeti, anno 8 eve mikor a nagyobb lanyom szuletett mi is 4 honapot vartunk az elsore, de akkor is azert kaptam meg mert mar allandoan nyaggatam oket.

De jo nektek, hogy talizhattok! Kicsit irigykedem! De komolyan, erezzetek majd jol magatokat!

Andysj + Madison 1 ho 1 nap
andysj

Na itt vagyunk, igyekszem mindenre válaszolni. Ha nem sikerülne, holnap folytatom.

Nos megvolt a vérvételünk, eredmény holnap reggel lesz. Nagggggyon izgulok!!!!!

Szóval szép sorjában:

Zsuzsi!
Nos Finno.-ban a következõ az eü-i ellátás. Ha itt élsz (ez azt jelenti, hogy van munkavállalási vizumod, munkád, fizetsz adót..), akkor persze, hogy uolyan ellátásban részesülsz, mint a finnek. Akkor is, ha külföldi vagy, de tulképpen nagyon sok mindenben úgy kezelnek, mintha te is finn lennél. Ugyanúgy kapsz bankhitelt, hitelkártyákat, simán vehetsz ingatlant.... De hát miért is lenne másképp, ha már egyszer fizeted az eü.-i járulékot???? Nekem és Doncinak apuci után jár az ellátás. (Nevezzük ingyenesnek, bár pl.ha a klinikára megyünk, van egy egyszeri dij, de ezt mindenkinek fizetnie kell. Ha turista vagy, akkor persze inged-gatyád rámegy az orvosi ellátásra.)

Konkrétumok:
Családi pótlék itt 90 euró elsõ gyerek után(24000Ft), én minimum gyest kapok, mivel nem volt itt munkaviszonyom. De kapok, és itt ez a lényeg!!!!!!! Napi 2400 Ft itt a minimum gyes, havi 60000ft. Szóval le a kalappal elõttük.

Amúgy azért nem írtam mostanság, mert órákat töltünk kint, mivel itt nem túlzok, nyár!!!!!! van. 18-20 fok van árnyékban, napon 35!!!!!!! Napozunk nagyokat. A tóról már majdnem teljesen eltûnt a jég!!!! Nagyon szép.

Hazaútról:
Ha Donci véreredménye rendben lesz (naggggggyon remélem), akkor jövõ héten megyünk. Repülõjegyet még nem vettük meg éppen emiatt.

Miért akarod teáztatni Dorottyát???? Itt is -mint Andysjéknál- a lehûtött forralt vizet javasolják. Csak itt Finno.-ban annyira tiszta, szinte steril a viz, hogy nem kell forralgatniKépKép

Na egyelõre ezt elküldöm, mert még regény lesz belõle. Többieknek folyt. köv.
Nyuszimanó
nyuszimano

Andysj!
Szió! Mi Dél-Karjalában élünk, Lappeenrantában. Van honlapja a városnak, nézd meg, ha van idõd. www.lappeenranta.fi
Érdekes, hogy most kérdezed, milyenek a finnek. Kb pár hónapja írtam, hogy nem igen találunk köztük barátra, milyen zárkózottak, szóval csupa negatívumot.
Azóta gyökeresen megváltozott a véleményem. 2 finn baráti párra leltünk. Olyannyira, hogy az egyik pár jön hozzánk Mo.-ra nyaralni május végén. Persze az is igaz, hogy azért találtunk egymásra, mert õk eredetileg Helsinkibõl költöztek ide, és õk is nagyon nehezen találnak finn barátokra. A finnek márcsak ilyenek. Nagyon jól elvannak magukban, otthon a 4 fal között, vagy éppen az erdõben, tóparton relaxálva.

Te hol élsz???? Csak nem Californiában??? Hogy lehet azt a meleget bírni???? Nem vágysz néha ki a szabadba a légkondicionált lakásból????

Lázcsillapítás: nálunk van kúp is, lötty is (mixture). Mi nem használhattunk kúpot, mert 5.5 kg alatt nem lehet (Panadol kúp), helyette a doki néni a löttyöt javasolta. Nagyon jó az íze, Donci simán megette. Most mondjam azt, hogy még ízlett is neki???? Mi 2.5ml-t adtunk Doncinak, akkor volt 4.5kg. (doki néni számolta ki az adagot.)
Amúgy az van az ismertetõjén, hogy 5-8kg-ig 3-5ml az adag.
Panadol oralsuspensio a neve. Nálunk beváltKép

Másról.
Én is hadd dicsekedjem. Donci kb 1 hete gyönyörûen alszik. Este kb7-8-tól reggel 3-4-ig, aztán 7-8-kor kel. Nagyon jó érzés végre ennyit aludni. Eltûnt a hasfájás. Kicsit késõn jöttem rá, hogy ha hason altatom, akkor nincsenek görcsökKépKép De legalább rájöttemKépKép

A többit majd holnap mesélem el. Bocs, hogy ennyit írtam. Tényleg rémesen sok lett!!!!

Megyek aludni, puszi nektek:
Nyuszimanó és Doncija (tegnap volt 2 hónapos a kiirás szerint.)
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?