Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erika,ezzel az alvás dologgal nem értek egyet az Edittel (bocs, Edit). Nekem csecsemőkorában úgymond megtanult elaludni, tudta, ha a kiságyába tettem, aludni kell. Kábé olyan 9 hónapos koráig. Utána a napközbeni 2-szeri alvásánál mellé kellett feküdnöm, mert a kiságyában órákig nem aludt el, mert már felállt, játszott! De este egyedül elaludt a kiságyában. Majd 14-15 hós korában jött a pálfordulás, ha kijöttem ordított, nem aludt el, azóta (!) altatni kellett este. (Õ a kiságyába, én a kiságy mellett lehajolva!), viszont délben egyedül elaludt a kiságyában. Aztán a köv. időszak, a kiságyról gyerekágyra váltáskor, mellé kellett feküdnöm, tavaly ilyenkor óta, mostanáig. Most viszont a leszoktatáskor nagyjából úgy csináltuk, ahogy Edit is írta, meg Cirmike is, volt is ordítás, de tényleg napról- napra kevesebb! Mostmár kiküld! engem az ágyából!

Szóval érdekes nálunk megtanult aludni, aztán elfelejtett?
Szerintem temperamntumtól is függ, nekem ahogy aktívabb, érdeklődőbb lett, jöttek a gondok.
Néha nagyon fárasztó, idegörlő volt, de azért olyan jó volt odabújni is.

Erika, persze próbáldd ki mindenképp, aztán kiderül, meddig bírod Te a sírást, meddig a Viki. Kép Mindenesetre a rendszer, a rituálé tényleg nagyon fontos. Van olyan ismerősöm, akinek 15 hónapos koráig cicin aludt el!
Sok sikert!

lola77
 
 


Hali!

Azt hittem van valami hír Ágiról...Kép

Alvás: lekopogom nálunk nincsenek ilyen gondok, kezdettől fogva magától alszik el. Hozzá kell tennem, soha nem szeretett kézben lenni és a babusgatást sem (ami nagy szívfájdalmam). Mostmár azért ragaszkodóbb. Nem tudom, hogy ez az ő személyiségének tudható be, vagy annak, hogy altatásban császároztak másfél napig kóma voltam és a szopizás sem úgy alakult ahogy szerettem volna. Így lehet, hogy az a "kötelék" ami kezdettől fogva kialakult anya és gyermeke között az nálunk fokozatosan történik. Mert azért mostmár bújós, de ez sajna nem volt mindig így!

Viszont van olyan is, amikor nem akar aludni (pl ma ebéd után), beraktam a kiságyba, ordított ahogy a torkán kifért. Kb. 3 percig nyomta, aztán mintha elvágták volna se kép se hang, aludt mint a bunda. Bár én észrevettem rajta, hogy már most szereti az akartatát próbálgatni és hisztizik is, de nem hagyom.

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


A Réka babáknak és Remkának is nagyon boldog NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Sziasztok!

lola77
 
 

 
 

Én is boldog RÉKA napot kívánok!

Ági miatt néztem be... Kép Mi lehet vele?

Betegek a gyerekek, lázasak, Benedek köhög, Bálintnak a torka. Megyek is.
Erika: Akkor a héten sem tudunk találkozni. Sajna. Viki jól van? Nem kapta el?
Benedek alig aludt éjjel.

Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Nem tudom mi lehet Ágival, még nem kaptam értesítést! Kép

lola77
 
 


Sziasztok!

Boldog névnapot kívánok én is a Rékáknak!

Köszönöm szépen az altatással kapcsolatos tanácsokat.
Ma délután nem akart elaludni,ezért kipróbáltam
azt,hogy beraktam a kiságyába és picit beszéltem hozzá majd kijöttem a szobából.
Már az ajtónál voltam mire Viki elkezdett sírni,átmentem a másik szobába és 20 perc múlva elaludt.
Nagyon rossz volt hallgatni rossz,szívtelen anyának érzem magamat,de sajnos meg kell tanulniaKép((
30 perc alatt 3-szor riadt fel,sírt egy kicsit majd megint elaludt.
Vikit ma megmérték 7600 gr,2 hét alatt hízott 250 gr-ot/múltkor 1 hónap alatt 150 gr-ot/.
Szerencsére az étvágyával meg vagyok elégedve lekopogom.

Reni
Viki szerencsére nem lett beteg,sajnálom a fiúkat,jobbulást nekik.
Kitartás,nem lehet könnyű két beteg gyerekkel.
Remélem hétfőig meggyógyulnak a fiúk és tudtok jönni a máltais baba-mama klubba.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Lányok!
Ma este fél 7-kor írt az Ági: hétfőn lesz a nagy nap-írja és hogy párszor már ráijesztettek! Majd írja a híreket, mindenkit üdvözöl.

Rena!
Jobbulást a fiúknak, Benedek többet alszik a betegségénél fogva?
Szegény Te, gondolom ilyenkor mindkettő bújósabb!

Erika!
Elég ügyi vagy, jól bírtad a sírást, holnap remélhetőleg már kevesebbet sír!

Jó lenne képeket is látni, ha többen elmentek a baba-mama klubba!

Jó éjszakát mindenkinek!

lola77
 
 


Köszönöm szépen a névnapi köszöntéseket!
Holnap irok, Martin "mamázni" fog. Kép

Réka
remka
 
 


Én is nagyon boldog névnapot kivánok a Rékáknak,piciknek és a nagynak egyaránt.

sajna ma megint nem volt netünk,aztán délután meg elmentünk anyummal bevásárolni.szombat reggel jön a vizvezetékszerelő bekötni a wc-t és a csapokat.

na ma megvettem a Hannácskámnak a Tescoba a hőn áhitott chou-chou babát.mit ne mondjak nem egy nagy eresztés.az előbb mikor elaludt kiprobáltam.
elég béna játék ahhoz képest amibe eredetileg kerül.

Találkoztam Erikáékkal is a tescoba Viki olyan szép kis csajszi.

na jol van megyek aludni,mert holnap reggel ezerrel megyek le festeni,hogy hétfő-kedd környékére kész legyek mindennel és már csak takaritani kelljen.

jó éjt mindenkinek,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Hú,szegény Ági!Nem lehet könnyű ez az időpont tologatás!Minden nap más időpontról beszélnek!Minden esetre innen is sok-sok kitartást küldök neki!Már csak pár nap és a kezébe foghatja a picit!

Reni!
Jobbulást a gyerkőcöknek!Neked meg kitartást,nem lehet most könnyű!Vigyázz nehogy lebetegedj te is!

Erika!
Ügyesek voltatok!Szerintem,ha következetes vagy,annak meglesz az eredménye!És egyáltalán nem vagy szívtelen!Most sokkal kevesebb sírással tanulja meg,mint 1 vagy 2év múlva! És valamikor meg kell tanulni!Mikor felébred,már nem is emlékszik rá,hogy sírva aludt el!

Lolla!

9 illetve 14 hónaposan már rafinált egy kisbaba és tudja,hogy a sírással mit érhet el.Valószínűleg téged is átvert (bocs a szóért)!Ilyenkor már nem azzal van a gond,hogy nem tud elaludni.Nem akar,mert úgy érzi lemarad valamiről.Ebben az életkorban még nem tudják,hogy a játék megvárja őket.Ezért fejezik ki a nemtetszésüket,ha aludni kell.Viszont ha anya ottmarad és simogat vagy mesél vagy énekel stb., az olyan mint a játék.Aztán egyszercsak elnyomja az álom!
Szóval azt gondolom a te eseted azért más (volt),mint az Erikáéké.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Jaj!!!

A Rékáknak nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Köszi a névnapi kívánságokat, én is Boldog Névnapot kívánok Remkának és Csibemanó Rékájának!

Azt is köszönöm, hogy sokan válaszoltatok a bukással kapcsolatban. Megnyugodtam, hogy nem kirívó eset a mienk és legyek türelmes akár még 10 hónapig is lehet. Ez tényleg csak nekünk szülőknek kényelmetlen.

Szegény Ági, mennyi hülyeséget mondanak neki. Réka papíron kissúlyú koraszülött lett (2400 g a 37. héten) mindezt csak a zárójelentésből láttam, miután el tudtam látni velem lehetett és semmilyen különleges gondozást nem kellett, hogy kapjunk utána sem. Godnolok rá én is sokat és várom majd a híreket.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Edit!
Hát igen, abban tök igazad van, hogy ÁTVERT minket, meg abban is, hogy azt hitte lemarad valamiről!
De hál Isten legalább az esti altatás-alvás már teljesen zördülékenyen megy!

Remka!
Mi volt a gyógytornásznál, nem írtad!? Hogy van a kis Márk?

lola77
 
 


Sziasztok!

Sikerült végre visszaolvasnom egy kicsit.
Az altatással kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni, mert nálunk is vannak problémák.
Délutánonként szinte mindig a hintán alszik el, onnan viszem az ágyába, esténként meg mellé feksezm és úgy altatom őt. Ha kimegyek, visit és jön utánam. Van, amikor 5 perc alatt elalszik, de tegnap csak fél 12-kor alult el. Annyira fel volt pörögve, mintha megivott volna 1 l kávét. Kép

Ági, nagyon szoritok én is Nektek. Remélem hétfőn jó hireket kapunk rólatok.

Voltunk szerdán gyógytornásznál. Szerencsére nincs nagy baj, mutatott néhány gyakorlatot, amit két héten keresztül kell csinálnom Márkkal. Utána vissza kell menni, és akkor eldönti, hogy kell-e kezelés vagy sem. Ja, és sokat kell hasaltatnom őt.

Na megyek, mert sir a Márk. Martin anyukámnál van, megpróbálok legalább most csak vele foglalkozni. Kép
remka
 
 


Lola, Edit
még azt is mondta, hogy talán a nagy súlya miatt is gyengébb egy kicsit. Még nincs 3 hónapos és már 7150 gr, pedig csak anyatejet eszik. Olyan gyorsan nőtt, hogy szinte kimaradtak a 68-as ruhák, mert mire elővettem, már egy csomó kicsi volt. Már 74-es bodykat hord.
Megpnálok feltenni néhány képet.
remka
 
 


Sziasztok!

Ezerrel szorítunk Ágiéknak, hogy minden rendben legyen.

Erika!
Nálunk Dávid szinte soha nem aludt el cicin. Tudom, hogy nem a legjobb, de jelenleg mi úgy alszunk el, hogy a szobájában van egy ágy (azon aludtam szülés után, most már visszaköltöztem apához), ott altatom el. Oda lefektetem, melléülök, ha nagyon fáradt vagyok odafekszem, és picit beszélgetek vele, néha énekelek is (jó, hogy más nem hallja Kép). Így alszik el, van amikor 10 perc, van amikor fél óra alatt. Utána berakom a kiságyába. Abból indultam ki, hogy előbb-utóbb úgyis azon az ágyon fog aludni. De ha egy picit összeszedem magam, akkor megpróbálom én is megtanítani aludni. Talán majd a téli szünet környékén, ha apa is itthon lesz - és kipihenten több türelme lesz a síráshoz.

Remka!
Nekünk is kiadták, hogy sokat legyen hason, nekünk szerencsére szeret is így lenni. Azóta is hason alszik (hiába szetettem volna másképpen). Tornáztatnunk is kellett, azzal is jól boldogultunk. Sőt, még jó is volt, mert kipréselte a levegőt a hasából, és így a hasfájásán is segített.

Közben kiderült, hogy miért nem aludtunk éjjel. Találtunk egy fogat Dávid szájában. Ezt szó szerint így kell érteni, mert már pár napja kibújhatott a fog, a méretéből ítélve. Egyszerűen nem vettem észre. És kb. 3 éjszaka óta csak egyszer ébredt fel éjjel. Alul nőtt ki az egyik foga, de mi felül vártuk a következőt. Kicsit duzzadt is ott, nem is néztem az ínyét alul. Úgyhogy most már 5 fognál tartunk.

Kép
lillaka
 
 


Lányok:

Ebben a pillanatban érkezett hír Ágiról:

"Tegnap este Dorka baba úgy döntött, hogy megszületik. 3250 g és 51 cm. Holnap derül ki, hogy mi lesz a veséjével. Amúgy jól vagyunk és persze a legszebb kislány"

Húúú, de jó gratula neki, már csak a további jó hírek vannak hátra REMÉLJÜK.
Mindjárt írok egy gratuláló sms-t nekik! Azért az nem világos, hogy természetes úton született-e? Megkérdezem ezt is.

Szióka...

lola77
 
 


Meg is jött a válasz: a dokik a császár mellett döntöttek és szép nagy fekete haja van a Dorka babának.

Jó éjt Mindenkinek!

lola77
 
 


Meg is jött a válasz: a dokik a császár mellett döntöttek és szép nagy fekete haja van a Dorka babának.
Köszöni a jókívánságainkat az Ági!


Jó éjt Mindenkinek!

lola77
 
 


Lola!
De jó, hogy jöttél a jó hírrel!

Ági
Gratulálok a kislányotokhoz! Nagyon sok boldogságot kívánok!

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Ágiéknak nagy-nagy gratula a picihez,sok boldogságot mindanyiuknak és nagyon szorítunk továbbra is,hogy minden rendben legyen Dorka baba veséjével!

Remka!
Ha téged nem zavar,hogy így alszik el,akkor nincs vele semmi gond.
És ez mindenki más estében is igaz!Gond akkor van,ha magát az anyukát zavarja a baba elalvási szokása!
És bírjátok a hason fekvést?

Az enyémek nagyon üvöltöttek miatta!Viszont az életében először 2 napja saját akaratából a Marci hason aludta végig az éjszakát.Ilyen még nem volt!Olyan aranyos volt,olyan jó volt ezt látni!Talán most ért oda a mozgásfejlődése,hogy teljes biztonsággal forog és ezáltal már jól érzi magát hason is.Napközben is sokat játszik hason fekve (Benike is) és elkezdett négykézlábra állni (próbálgatja) illetve kúszni.
Benike meg utána.Azért a Marci a legügyesebb!
Olika is ügyesen forog oda-vissza,de ő még nagyon szeret háton fekve is,bár most már sokszor alszik az oldalán is.
Szegénykémnek nem akar elmúlni a szájpenésze,már nagyon fájt neki.A borax meg teljesen kicsípte neki a száját,így most evés előtt egy keserű löttxel érzésteleníteni kell a száját,mert különben nem eszik.Nem tudom meddig mehet ez így!

Többiek hol vannak?Hogy bírjátok ezt az időt?

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Gratulálunk mi is Áginak a Dorka babához,szorítunk,hogy minden rendben legyen!

Csajok!

Aki holnap/hétfőn/ ráér eljöhetne a bánhidai máltai játszótérre,10-12-ig baba-mama klub lesz,ha minden igaz akkor mi is lemegyünk a Vikivel.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Gratulálok én is Áginak és várjuk a további híreket. Szorítok nekik.

Már én is elkezdtem izgulni a jövő heti műtét miatt. Jövő szerdán lesz majd. Csak nehogy megbetegedjünk addig, mert akkor halsztódik.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a máltai játszótéren a baba-mama klubban,nagyon jó volt.
10-en voltunk anyukák a gyerekeikkel,a gyerekek kb.1-1,5 évesek lehettek.
Én és egy másik anyuka voltunk a legfiatalabb babákkal/Viki 7,5 hónapos a másik baba pedig 5 hónapos volt/.
Vikinek egy kicsit fura volt a hangzavar,de azért megszokta.Nézegette a gyerekeket hogy mit csinálnak meg az autók tetszettek neki.
Csomó játék állt rendelkezésre,lehetett rágcsálni babapiskótát a picuroknak,sőt még banánt is adtak.
Egy kisfiú meg egy kislány olyan édesen repetáztak a banánbólKép)
Viki csak a fogzás miatt volt nyűgös,amúgy sokat mosolygott.
Ez a klub minden hétfőn van 10-12-ig,amúgy a játszótér 10-16-ig van nyitva mert hamar sötétedik,de ebben a házban este 6-ig lehet játszani.
Jó lenne itt találkozni veletek,gyerekeitek is biztos szeretnék.

Melinda,Reni mi van veletek?

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Erika!

Nem tudod, hogy a játszón lévő csap műkszik-e ilyenkor is. Mert ha igen, mi nem megyünk. Kép Ez komoly, mert Somát el se lehet rángatni onnan, ilyenkor meg már nemigazán tesz jót a csuromvizes ruha.
Amúgy, ha időben felkelne mi még esetleg du. el tudnánk menni néha-néha, ha tényleg este 6-ig bennt lehet játszani.
Új játék, új felfedezni való.

Biztos édes lehetett Viki, ilyenkor már kezd tetszeni nekik a gyerektársaság!

lola77
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem, mert a gyerekek még mindig betegek. Nagyon köhögnek, Benedek alig tudja abbahagyni, Bálintnak meg alig van hangja, nem akar enni, mondja, hogy fáj. Bálintot is cipelni kell, még jó, hogy itthon van a férjem, úgy voltunk orvosnál múlt héten is, ma is. Most kaptunk még gyógyszert.

Áginak mi is gratulálunk, és minden jót kívánunk!

A máltairól: Én megkérdeztem, nem lehet bent játszani, csak hétfőn, a baba-mama klubban, a többi délután más-más foglalkozás van (kézműves, kamasz). De azért kérdezzetek rá.
Nekünk is tetszett a klub, volt tea, süti, gyümölcs, a játékokat már írtam. Azért kérdeztem rá, hogy mennénk többször is télen, de a fenti választ kaptam.
Lola: a csap már nem működik, le van takarva, úgyhogy mehettek! Kép

Most én is megyek, a lakás romokban, a kicsik alszanak.
Doki néni mondta, hogy Bálinttól is jó lenne vért venni, ha lemegy a betegség. Én nem is bánom, többször felvetettem már a férjemnek, hogy azért 3 év alatt egyszer nem ártana. Csütörtökön leveszi, és egyedül leszek a kettővel. Bálintről tudni kell, hogy még a pelenkázás, öltözés, fürdés is "fáj", nagyon kényes, mi lesz a vérvételkor????

Erika: Köszi a fényképeket, Viki nagyon szép kislány. Nemsokára írok.

Edit: Ügyesek a fiúk! Benedek is forog, meg felülne, de az még nem megy.

Sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Remka!
Nem semmi súlya van a "kis" Márknak, ez igen, jó az evőkéje, biztos sok tejcid van. Milyen időközönként eszik?
Martin túrbóztat még éjszakánként?


Edit!
A szájpenész igen kellemetlen dolog, egészen születésétől nem múlik, vagy vissza-visszatér? Még jó, hogy a többi baba nem kapja el...
Persze, ez nem vígasz. Szegényke biztos szenved, bocs de nem tudok rá megoldást én sem, valami homeos bogyó esetleg?

Erika!
Most újra chellotok van, vagy más szolgáltatóhoz mentetek át?

Többiek hogy vagytok?

Cirmike?
Szoktad levegőztetni Réka babát az udvaron? Roli hogy viseli, ha sétálni mentek, nem rohangászik el?


Ja, én úgy döntöttem mégsem adatom be az influenza-ellenit Somának, olyan sokféle véleményt hallottam. Szerintem attól is függhet, hogy megbetegíti-e az oltás, hogy éppen lappang-e benne valami, biztos az is hozzájárul! Márpedig mostanában bármelyik pillanatban lehet a kis szervezetében valami.
Kábé másfél hete is valamikor egyik du. kissé hőemelkedése volt, de másnap reggelre semmi baja nem volt, azóta se jött ki semmi. (Kopp-kopp.)
Most amúgy c-vitamin cseppeket adok neki 1 hónapja, lehet hogy ez segít! Még mintha az étvágya is nőtt volna kicsit!
Jövő héten kezdjük a bölcsibe ottalvást, kíváncsi leszek...

Jó éjszakát lányok!

lola77
 
 


Sziasztok!

Ági nem jelentkezett?Mi lehet Dorka babával?Nem tudja senki?

Reni!
Benedek is nagyon ügyes!Titeket nem zavart meg az alvásban ez a forgás? Nálunk minden alvás előtt megy a "móka".Most már sokszor alszanak hason.De azért még gyakran van "fennakadás": pl. beszorul a kezük vagy lábuk,túl közel fordul a sarokhoz és vissza már nem tud stb.

Lolla!
Az az érdekes,hogy a múltkori betegség mindhármuknak szájpenésszel kezdődött.De a Marcinak meg a Beninek 3-4 nap alatt elmúlt és közben belázasodtak.Az Olinak is így kezdödött,aztán jött a láz.Szépen beszedte a gyógyszert,ecseteltük a száját.Közben kicsípte neki az ecsetelő,ezért kapott egy másik lütyit,azzal érzéstelenítjük neki.A betegség elmúlt,a szájpenész azóta megvan.Néha mintha szebb lenne,de teljesen sose múlik el.

Voltunk tegnap utógondozáson.A doki meg az aszisztens el voltak ájulva,milyen nagyon és mennyire barátságosak a fiúk.Produkálták is magukat a fiúk rendesek.Ment a duma meg a vigyorgás.
Le is mérték őket:
Olivér 8kg és 71cm
Marci 7,82kg és 68cm
Benike 6,84kg és 68cm

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Lola
újra chellosok vagyunk,csak ez most a light változat.
Aláírtuk 2 évre és így 5990/hó(mégsem 11000Kép

Edit
anyukámat megkérdezem hogy hátha tud valamit szájpenészre,szegény Oli hogy fájhat nekiKép(
Nagyon szép súlyban vannak a fiúk és jó hosszúak.
Dávidnak hogy megy a suli?Sokat foglalkozik gondolom a picikkel de azért tanulni is van ideje?

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Egy kis hír rólam Kép.

Beköltöztünk szerencsésen (asszem azóta még nem írtam), most készül a konyha bútorom, tegnap hoztuk el hozzá az anyagot. Minden nagyon jó, élvezzük a külön létet. Lehet hogy lesz internetünk, bár erősen gondolkodunk rajta, mert 22 ezer a belépési díj, és nem tudjuk milyen ez a mikrohullámos. Majd még alszunk rá párat.

Remélem mindenki jól van, sokat gondolok ám rátok Kép.
Puszi

Hajni

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Sziaaaa Hajni!

De jó hallani felőled! És addig hol főztél? Hideg kaján éltetek?
A mikrohullámos net, az a vnet-es? Mert arról azt hallottam, hogy jó!
Az ADSL-en nem gondolkodtatok, csak mert most ezerrel hírdetik, hogy 4 hónap ingyenes. És utána is van már 4000/ hó körüliért.
Nem tudom a részleteket, persze, de itt a neten biztos le vannak írva.

Elhiszem, hogy jó a különlét, nyugodtabb mi?
Jó légy, néha jelentkezz azért!

lola77
 
 


Sziasztok!

Erika!
A chello light sokkal lassabb, mint a classic? Mi is váltani szeretnénk, mert annyit nem használom a netet, hogy megérje a classic.

Lola!
Tudsz valamit Ágiékról?

Képzeljétek a Dávid már tud mászni. Egy egész szobányit. Persze még sokszor hasra vágja magát és úgy kúszik, mikor milyen kedve van.
Ma megnézte a doki a babát, mindent rendben talált nála. Ennél jobbat nem is mondthatott volna egy anyának. Megkérdezte, miket tud a Dávid, és elégedett volt vele, szerencsére. Annyit mondott csak, hogy kicsit sápadt, adjak neki Béres-cseppet. Használta már valamelyikőtök a gyereknek?

Lilla

Kép
lillaka
 
 


Szia Lillaka!

A chello light nem sokkal lassabb mint a sima,én legalábbis nem vettem észre olyan nagy különbséget.
Megéri váltani már az ára miatt főleg.
Örülök,hogy minden rendben Dávidnál.

Szia:ERika

cseriviola
 
 


Szióka!

Na igen, én is ezt akartam kérdezni, a gyorsaságot. Nekünk aug-ban jár le a 2 év (így 9990/hó), de szerintem majd mi is váltunk!

Ágiról nem kaptam semmi hírt, lehet hogy írok neki egy sms-t, megkérdezem mizújs!

Lilla!
De jó, hogy minden oks Dávidnál. Édesek, ahogy másznak ilyenkor! Pont egy hónapja nekünk is a Béres cseppet ajánlotta a dokinőnk, mert mondtam neki, hogy elkezdek neki adni C-vitamint. De még nem vettem neki. Szerintem biztos jó, ártani nem hiszem ártanál vele. Olvass rá itt a neten, pl. www. hazipatika.hu, vagy valahol egy gyógyszerkereső, ott van leírás is! Azt tudom, hogy a B. csepp mellé kell venni c-vitamint is. A B. csepp 1 ü. 900.- körül van, a Cebion-csepp 475!

Puszi minden Manónak!

lola77
 
 


Sziasztok Lányok !
Ma hazaengedtek a kórházból . Átnéztem a levelezést, és jól esett, hogy mindenki drukkolt, és gratulált nekünk. Kösazönjük szépen a jó kívánságokat. Szombaton este született a pici, Még éjjel levitték a koraosztályra, mert felpuffadt a pocicja.Kedden este sajnos elvitték Pestre, kivizsgálják a veséjét, a jobb vese teljesen egészséges, a bal is működik, csak sajnos két műtét is lesz. az egyik valószínű a jövő héten.Tehermentesítő katétert vezetnek be neki egy idő után azt eltávolítják, és utána műtik a szűkületet. Azt mondják ez a lehető legjobb amit csinálhatnak, mert így megmarad mind a két veséje. Holnap már megyek én is utána. Remélem lesz helyem . Anyaotthonban fognak elszállásolni.De állítólag a mai napig telt ház van. Ha tudok valamit a piciről, akkor a Lolának Írok sms-t.Most megyek csomagolni, és pihenek, mert délutánra 37.6 volt a hőm. Nem akarom, hogy baj legyen belőle.
Puszi mindenkinek Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Sziasztok

Ági gratulálok a kislányodhoz,biztos nagyon szép baba.és biztos hogy minden rendben lesz vele a műtét során is.én nagyon szoritok.


bocsi,hogy ennyire ritkán jövök,de ezerrel hajtunk,többnyire elolvaslak titeket,csak már irni nincs kedvem olyankor.

ugy irigylem Hajniékat ,hogy ők már beköltöztek.én ma is elég kegyetlenül összevesztem anyámmal.ugyhogy az a helyzet,hogy ez nem sokáig mehet már igy.a jövő hetet kiadtam magamnak,hogy akárhogy állunk,költözés van.

na jol van megyek mert a Hanna még nem alszik.holnap fellépése lesz,ovodai gálaműsor,szegénykém nagyon izgul.szombaton meg német fellépése lesz.

na jol van mindenkinek puszi,sziasztok


Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Sziasztok!

Ági!
Nagyon-nagyon szurkolok nektek! Tudod majd Pesten szoptatni a picit? Remélem...
Át tudom érezni, hogy mennyit idegeskedhettetek a baba miatt, szorítok neked, de te is pihenj sokat.
Nem lesz semmi baj.
Örülök, hogy tudtál írni.

Rita!
Nem egészen tiszta a kép, most anyukádékkal laktok? És most készültök költözni? Nekem sem mindig könnyű kijönni anyámmal, de kénytelen vagyok a dolgaihoz jó képet vágni, mert sokszor ő az egyetlen segítségem (amikor a férjem sokáig dolgozik).

Kép
lillaka
 
 


El is felejtettem mesélni, képzeljétek kaptunk egy levelet a BM Adatfeldolgozó Hivatal (vagy mi a szösz), hogy mivel a Dávid jan 1-jén született, ezért Kiskőrös önkormányzatától kap egy névre szóló Petőfi összes kötetet, mondván, hogy Petőfi is akkor született. Meg voltunk lepve rendesen. Tök jó.
Ha már nem lehetett első baba az évben... (este 6-kor született)

Kép
lillaka
 
 


Hellóka!

Ági!
Azért akkor van miért bizakodni, ha a dokik is azt mondják!
Reméljük a legjobb kezekben lesz a kicsi Dorka, továbbra is szurkolunk!
Fejjél addig is, ha tudsz! Kitartás! Várjuk a híreket! A második műtét mikor lesz? Vajon meddig lesztek most Pesten, mit mondanak? A sebed érzékeny, hogy mozogsz?

Lilla! Ez tök jó gesztus tőlük, tényleg! Majd büszkén mutathatjátok neki, ha nagyobb lesz, hogy milyen komoly könyve van!
Én is "szerettem" volna 01.01-jén szülni (lehetőleg elsőként Kép), mert 01. 03-ra voltam kiírva, de 12.19-én "kitornázta" magát a Soma, így lemaradtunk a "pénznyereményről". Kép

Rita!
Végül is igazad van, ha van víz, wc meg mindenhol burkolat amire lehet tenni ágyat +áram, akkor költözzetek be! Ha főzni még nem tudsz, elég egy mikró pár napig, a ruhák kupacban a földön, mosni is még talán vissza tudsz menni anyukádékhoz!
Ilyenkor a végén már nagyon ki vannak az ember idegei, gondolom hogy elég egy szikra és kész a robbanás.
Milyen "elfoglalt" hölgy ez a Hanna csaj! Kép Milyen német fellépése lesz, tánc?

Lilla, akkor megvan a válasz a kérdésemre (de hüle vagyok, már írtad itt a fórumon), hogy 01.01-jén lesz a szülinap. Akkor Dávid is ilyenkor ajándék-hegyeket kap majd egyszerre, Mikulás-kari-szülinap, mint nálunk!

Csajok!
Ma nagyon hatékony voltam: mostam 1 adagot, teregettem, felmostam az egész lakást, boltban, hentesnél voltam, most főzöm a bablevest+krumplistésztát holnapra mert de. dolgozom, még vasalnom kell egy picit és fél 5-től gyerekmegőrző is leszek: Soma unokatesója alszik nálunk! És mindezt meló után.
Most nagyon büszke vagyok magamra! Kép

lola77
 
 


Sziasztok.

Az hagyján, hogy a karácsony, és a szülinap közel van egymáshoz, de Dávid nap is dec 30. Nem akartunk kiszúrni vele, de a férjemnek egyszerűen egyik név sem jött be. Ez tetszett neki, de itt meg a névnappal volt baj, sejteni lehetett, hogy minden egyszerre lesz. Már fájásaim voltak, még mindig nem volt véglegesen eldöntve a Dávid keresztneve. Nagy nehezen kiegyeztünk ebben.
Végül is úgy fogjuk csinálni, hogy márc 1-én van egy nem hivatalos Dávid nap, majd akkor fogjuk tartani a névnapját. Hogy mégse szúrjunk ki vele annyira.

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok!


Mostanában nem volt időm jönni, betegek voltak a gyerekek. Õk már gyógyulgatnak, de most meg én kaptam el.

Nem tudja valamelyikőtök, hogy szoptatás alatt milyen gyógyszert lehet bevenni, torokfájásra, köhögésre? Nagyon kellemetlen, például mikor Benedeket altatom, és rámjön a köhögés.

Bálinttól vettek vért csütörtökön, először a háziorvosnál az ujjából, aztán eltörte a gép a kicsi csöveket, így át kellett mennünk a kórházba, ott pedig már vénából vették. Szegény, nagyon sírt, de sajnos muszáj volt. Azóta már azt játssza, hogy tőlünk vesz vért, de sokat kérdezgeti, hogy nem kell-e még menni. Az eredményt csak hétfőn tudjuk meg.

Edit:
Minket nem zavar a forgás altatáskor, mert Benedek nem alszik el egyedül. Elaltatjuk, letesszük, és akkor már nem forog. Napközben neki is mindig beakad a lába.

Lilla:
Szerintem nyugodtan adhatsz Dávidnak Béres cseppet, nővérem is ad a 3 gyereknek, és Neked az orvos javasolta. Én kérdeztem a dokimat, de nem válaszolt rá, azt mondta, szeretné látni a vérképet, mi kevés, és akkor majd ír fel vasat, vagy étvágygerjesztőt Bálintnak.
Nálunk is közel van a Benedek név- és szülinapja. Mi sem találtunk más nevet. Férjem Bencét akart, én meg nem. Így március 16 a szülinap, a névnap meg 21. Bálint március 8-án született, az ő névnapját a nem hivatalos november 3-án tartjuk.

Lola:
Nagyon ügyes voltál ma! Most már én is főzök több mint 1 hónapja, mert mindig kidobáltuk a leveseket, a második meg kevés volt.



Melinda:
Hogy vagytok? Mi van Gergővel?

Mindenkinek további jó hétvégét!

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Eddig két asztalon készítettem össze az ebédet, tűzhelyem az van, meg két nagy edényben mosogattam. Szóval időnként volt meleg ebéd Kép.
Most már van normális mosogatóm, meg egy hosszú pultom, igaz még ajtók nélkül. Majd ha készebb lesz, akkor hozok képeket Kép.

Rita, velünk egy kicsit más a helyzet, mert gyerek nélkül könnyen költöztünk egy félkészbe. Nektek azért kicsit többet meg kell csinálni. Még egy kis kitartás és hamarosan ti is költöztök. Gondolom lassan már csak a takarítás van. Ha jól emlékszem multkor már festettél.

Na puszi nektek,

Hajni

Kép

Kép
vkhajni
 
 


Hajni, még nem is írtam Neked: gratula a beköltözéshez! (ha írtam már bocsi...)

Semmi különös nincs velünk, tegnap vendégségben voltunk egy ismerős párnál 3 és fél éves a kiscsaj náluk, jól eljátszottak a nagyok, Réka végig süvöltött (kivéve mikor 2X cicin volt). Rolcsi a végén szívesen ottaludt volna és ebben az a poén, hogy tényleg és nem is kellett volna őt hazahozni az éjszaka közepén, de nem engedtük.
Azóta is mondja mikor megyünk megint, klassz játékok voltak.

Már vásárolgattunk karira. Roli kap egy nagy farmot (Duplos már van neki, ez most Simbas lesz), traktort (imádja).

Üdvözlök mindenkit, kedden megyünk a kórházba és ha minden ok, szerdán műtik majd Rékát. Gondolom Ági mennyire izgulhat a műtét miatt, nekik azért sokkal komolyabb dologról van szó.

Megyek, mert felkelt a picúr...
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az normális, hogy 9 hetes a kisbabám és már megjött a menzeszem? Nem olyan normális vérzés csak egy kis maszatolás. Ez mit jelent, hogy nem lesz tejcsim? Nagyon parázok így se mindig elég neki és pótolnom kell, de ha most már ennyi se lesz akkor kész leszek Kép

Angi

Kép
Kép
gangi
 
 


Szisztok!

Most érek rá benézni.

Angi!
Én a helyedben felhívnám a nőgyógyászomat, hogy ilyen hamar megjött. De ez alkati kérdés is. Nekem mindkét babánál 5 hónpaos korukban jött meg, nővéremnek meg 8-9 hónapos kor körül.
A tejed csak átmenetileg lesz egy kicsit kevesebb, nyugodtan szoptass tovább. Ne "parázz", mert az idegeskedés árt a tejnek. Tedd többször cicire, sok olyat olvastam, hogy először kellett pótlás, utána meg nem.

A többiektől bocs, sietek aludni.
Rena

KépKép
renáta29
 
 


Szia Angi!

Szerintem se idegeskedj, nem hiszem hogy ilyen értelemben összefüggésben lenne a menzesszel a tej, inkább fordítva szokott lenni, ha nem szoptatsz, utána 1-2 hónap múlva megjön. Nekem így volt legalábbis!
Ha többször teszed cicire, tényleg sokat számít. Hívdd fel a védőnődet is tanácsért, legalább hogy megnyugtasson!
Először nekem is pótolnom kellett, 1 hetes korától, majdnem 3 hónapig, utána meg folyamatosan kevesebbet, majd nem győztem a mélyhűtőbe tenni a megmaradt tejcsit.

Írdd meg ám, hogy mit mondott a doki+védőnő.
Ui: ismerős a neved, de nem tudlak hová tenni.

lola77
 
 


Sziasztok!

Edit
Boldog névnapot kívánunk az Olivérnek!
Hogy vagytok?Gyógyulgat kisfiad szájpenésze?/bocs,de már nem tudom,hogy melyik fiúnak vanKép/

Csajok!
Kinek van babaúszásról tapasztalata?
Sajnos olvastam róla jót is és rosszat is.
Most hogy már van kocsink,lehet,hogy kipróbálnánk,de kicsit összezavart amiket olvastam róla.

Hogy tetszett agyerekeknek az idei első hó?
Viki ahogy nézte a babakocsiból a hóesést,elnyomta az álomKép

Viki vasárnap óta egy kicsit be van rekedve,de amúgy a közérzete jó.
Egyre több mindent eszik:spenót,sütőtök-pu hússal,brokkoli-pu hússal,persze ezeket anyatejjel ízesítem.
Ma adtam neki először csipkebogyó teát,nagyon ízlett neki,de akárcsak a vízből ebből is szerencsére sokat iszik mint egy kiskacsaKép

Melinda mi van veletek?Csak nincs valami baj?
Aggódunk érted,már régen voltál!

Vikit csütörtökön fogják mérni,mert vasárnap lesz 8 hónapos és minden hónapban leviszem egyrészt kíváncsi is vagyok,hogy mennyit hízik és nől havonta.

Sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Edit,
Hogy van Oli szájpenésze? Még mindig nem javult a helyzet?
A hasaltatás sajnos nem úgy megy, ahogy kéne. Persze próbálom minél többet hasra tenni, de nem tudom olyan gyakran, mint ahogy kéne. Vagy azért, mert éppen evett, vagy azért, mert alszik, vagy Martin alszik, és nem akarjuk felébreszteni, vagy egyszerűen csak azért, mert nem birom elviselni a sirását. Ülésbe húzásnál viszont már egész szépen emeli a fejét, de azt sem mindig. Holnap megyünk megint a gyógytornászhoz, és akkor eldönti, hogy kell-e kezelés. Hát igazából nem sok minden változott 2 hét óta. Kép

Cirmike,
ha még esetleg olvasol ma minket, nagyon szoritunk holnap Réka babának. Remélem, hogy minden rendben lesz!

Rena,
Milyen lett Bálint vérvételének eredménye?

Erika,
Mi most szombaton kezdtük a babaúszást, még nem sok mindent tudok mondani róla. Martinnak fél órát kellett könyörögnöm, amig bejött a vizbe, utána meg nem akart kijönni, annyira élvezte. Márk is jól tűrte a szerintem hideg vizet, egyáltalán nem sirt. Hogy ő is élvezte-e, azt nem tudom.
Az a baj, hogy ilyenkor télen annyira macerás ez az egész (utazás, öltöztetés). Ja, és egy ember kevés egy gyerekhez, ha mentek, mindenképp vidd a férjedet vagy valakit magaddal. Mi hárman kevesek voltunk két gyerekhez. Kép Hová mennétek babaúszásra?

Annyi mindent szerettem volna még mesélni, és kérdezni, de mennem kell, mert Márk nagyon nyűgös, félek, hogy felébreszti Martint.

Réka
remka
 
 


Sziasztok!

Olivér nevében is köszönöm a gratulációt!Neki volt szájpenésze,de elmúlt.

Réka!
Lehet,hogy te nem is veszed észre a változást a Mrákon,mert minden nap látod.A fejlődés pedig 2hét alatt nem lehet olyan látványos.De mivel a gyógytornász nem látta,ő biztos másképp is nézi.Ne izgulj amiatt,hogy nem hasaltatod.Nálunk volt úgy,hogy napokig nem tudtunk foglalkozni velük.Mert nyár volt,sokat voltunk kint a babakocsiban,ott mindig aludtak.Aztán meg fürcsi előtt már zűrös lett volna.
Lám,így is nagyon szépen fejlődnek!Írd meg,mit mondott a gyógytornász!

Most mennem kell,mert felébredt az Oli.Ha tudok,később jövök.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok lányok!

Én is utólag boldog névnapot kívánok Olinak, hál Isten, hogy megszabadultatok a szájpenésztől!

Remka!
És Martin mit csinált a vízben, fogtad és húzkodtad ide-oda különböző mozdulatokkal, valaki (oktató) mondta, hogy mit csinálj vele?

Rena, tényleg mivan a vérvétellel?
Nem lehet semmi, ha főznöd kell, Benedek veled van a konyhában olyankor? Én még most is csak kábé hétköznap 1-szer, vagy 2-szer főzök, meg hétvégén. Ennyi bőven elég!

Cirmike!
Szorítunk, hogy minden oksi legyen a műtéttel és a kórházzal is!

Lányok!
Tegnap aludt először a Soma a bölcsiben, és majdnem 1 órát aludt is. Semmi sírás! Nehezen aludt el, állítólag jó "bulinak" tartotta a lefekvést a többiekkel, de aztán csak elaludt! Ma is kábé annyit. Szóval úgy tűnik minden okés, nagyon örülök, úgy izgultam!

Szióka mindenkinek!

lola77
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?