Sziasztok Lányok!
Milyen sokat írtatok egy este alatt!
Hú Petra ez a gézgombóc?! Érdekes. És persze megdöbbentő. De hogy nem jött ki eddig a szülés utáni vérrel? Én már nem is emlékszem, hogy szülés után meddig tart a vérzés. Vagy két hétig?
Vettem Alway-s betétet három féle típusban (éjszakai, meg szuper, meg a fene se tudja). Anno Dodinál megvettem a Tena-t, de én nem szerettem. Akkora nagy volt, vérzés meg nem volt annyira vészes, már akkor eldöntöttem legközelebb simán elég lesz a betét, csak erősebb nedvszívó képességgel. Úgyis gyakran kell cserélni, mert ha jól emlékszem nem is olyan híg vér, hanem olyan nagyobb csomók jönnek, vagy mi. Vagy már nem jól emlékszem?
Na a sex. Azt hiszem mi olyan 5. hét környékén próbálkoztunk először. Na nem volt egy leányálom. Emlékszem, akkor úgy oldottuk meg, hogy már előre vettem síkosító gélt, mert tudtam tuti ki leszek szikkadva
/de tényleg, ha így volt, hát így volt/. És én voltam az irányító, mert hát é éreztem, hogy mit meddig lehet. És még a következő pár sem volt hajde jó. Nincs ezen mit szépíteni. Elvégre is egy hatalmas gyereket szültem, utána fél óráig stoppoltak. Ami persze nem fájt, de kb háromszor hagyta el a dokinő száját, hogy hozzanak már még fonalat. Gondoltam is, hogy mit csinál ez, matyó hímzést? Szóval jól sikerült összestoppolnia. Mondtam is az apának, hogy lehet be se fér.
Most meg így nagy pocakkal, megint bajos a dolog. Nem tudom Ti hogy vagytok, voltatok vele. Az bizti, hogy az újrakezdéshez kis türelem kell. De ez benne van a pakliban. Ennyit megérnek azok a drága picurik!!!!
Dóra! Tényleg, bármelyik percben rád jöhet a szülés minden előzmény nélkül. Nekem Dodival sose voltak jósló fájások, azt sem tudtam mi az. Egyszer csak egy vasárnap reggel arra ébredtem fél 6 körül, hogy csikarodik a hasam, és futás a wc-re. Ezt eljátszottam, még párszor, szóval a későbbi beöntésnek már nem sok haszna volt, mert a természet rendesen kipucolt még indulás előtt.
Olvastam, hogy a hasmenés is lehet egyik jele a szülésnek. És utána már gondoltam, hogy nem is hascsikarás amit érzek. Néztem az órát, talán 1-2 20 perces volt, meg vagy 2-3 10 perces és már jöttek is az 5 percesek. Egész úton befelé Nyíregyházára már 5 perces fájásaim voltak, amik ha jól emlékszem 20-30 másodperc hosszúak voltak. Néztem az órát. Nagyon hosszúnak tűnt akkor ez a 26km távolság. Pedig sietett az apa. De rég volt már. És lassan megint átélem. De ki tudja, most hogy ér majd a dolog...mert kétszer ugyanúgy biztosan nem lesz.
Csilla!
Te, kávé, cola, semmi nem használ. De mit csináljak.
Dodit viszem majd egy hét múlva a 3 éves oltásra, és akkor majd megkérdezem a vérvétel eredményét a védőnőtől. Mert hogy automatikusan nekik adják át a leletet. Nem értem miért? Na mindegy. Aztán ha azon nem lesz semmi, lehet elbaktatok a házi orvosomhoz, hogy egy másabb jellegű vérvételt nézhetnénk. Mert szerintem most nem nézték a vasat, csak a sima (hemoglobin és társai) vérképet. Aztán majd meglátjuk. Inkább csak az izgat, mi van ha szülés után se múlik el, vagy ha szülésre nagyon rosszul leszek és esetleg már el is ájulok. Bár életemben nem ájultam még el. Azt hiszem ez olyan nálam mint a hányás. Mert nem sokat hánytam még életemben, terhesen meg egyszer sem, inkább csak kínzott. Szóval ez a szédülés is olyan, hogy aki hajlamos az ájulásra, lehet már kidőlt volna, mikor én még "szenvedek". Ez van.
Na megyek elkezdem a karácsonyi díszítgetést. De csak apránként. Minden nap egy picit. A karácsonyi ajtódísz (csak egy egyszerű kis fenyőcske) már kitéve, és a konyhába van egy vagány csokrom (Mikulás van benne, meg pici ajándékdobozok, és sok-sok száraztészta-kimondottan Karácsonyi és ráadásul konyhai dísz...majd lefotózom, talán meríthettek belőle ötletet, mondjuk én így turkáltam, németes turcsiba
). Szóval lassacskán feldíszítem a házat, kicsit szeretném élvezni ezt az ünnepet és hangulatot, mert lehet később nem lesz módom rá. Ha megérkezne Kornél, elszaladna az a pár nap és már nem foglalkoznék ilyenekkel.
Puszzantás Csajok
Anita2
Ui: azért szépen beindítottuk ez a topicot. Régen csak néha-néha volt egy-két hozzászólás, azért most meg már szinte naponta írosgatunk. Olyan jó!