Új privát üzeneted érkezett!

most én vagyok hülye vagy a babanet??????????Kép
Vendég
 



Kép
juszti75
 
 


Virag
En hagyom hogy felolvadjon magatol kb 20p.

NEm eros a porszivos en is kiprobaltam magamon csak a hangja brutal...Kép

Patri drukkolunk.

Ebben a hideg idoben nekem nagyon nincs kedvem torpevel maszkalniKép

Betegenek jobbulast.

Timurr tunderi Maja-baba ezeken a novekedesi macis kepeken.


Kép
vaktyuk
 
 

 
 

Hű, látom a babanet formában van ismét Kép

nálunk teljes a káosz, Luci orra folyamatosan el van dugulva, ha bekapcsolom a porszívót nő még néhány végtagja, hogy megakadályozza a kínzást Kép

Eljutottunk odáig, hogy nehéz megállapítanom, hogy a nyála folyik-e vagy az orra.. esetleg mindkettő.

Patri, drukkok mennek nagyon ám!!!

L
lirian
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a műtéten!!!Két és fél órás volt és szegény Benikét nagyon megviselte!Most már megnyugodott és alszik.
Bővebben majd este!

Béci(Patri férje)
patri
 
 


Béci (Patri férje),
Köszönjük a tudósítást. Szegény Beni, de legalább túl van rajta. Mennyi ideig fog még lábadozni, mit mondanak?

Orrszívás: hm, akkor lehet, hoyg az elektromos mégse olyan jó, nem secperc alatt szívja ki. A porszívósat csak odateszitek az orrához, és ki is szed egyből mindent? És nem törik szét? a csöpi üveg, ha jól emlékszem, mert Ákos is átmegy polipba orrszíváskor, alig tudom lefogni.

Timurr,
Sajnos esélyes, hogy elfogy a tejcsi. De az is lehet, hogy hosszabb ideig marad annyi, amennyi ehhez a 2-3 szopihoz elég. Ilyen ritkán szopik Maja?
Nálunk is megy a babababababa, és más szövegek is, néha mág szopi közben is szövegel teleszájjal.Kép

KépKép
connie
 
 


Connie: mi sem tudjuk felhúzni a cipzárt Kép

Kép

Kép
juszti75
 
 


Connie,

A tököt tejjel is épp csak megeszi Kép
Ha még sokáig nem érez rá az evés ízére, akkor lehet, hogy majd vasat kell neki adnom?
Ákos még mindieg csak 1-szer eszik?
Valójában elképzelhető, hogy Ákos ugyanannyi tejet eszik, hisz 6-hósan is van egy növekedési ugrás, és Ákos biztosan azt a szilárd kajából fedezi Kép
Ákos ha szilárdat eszik, akkor mennyi idő múlva kér szopit? És még mindig 2 óránként szopizik?

Akiren
akiren
 
 


mondjuk ez amúgy is elfuserált kínai darab ( anorák) de jó meleg és 3 ezer forintot megért

Kép
juszti75
 
 


de jó pofa itt mindenki Kép rajtam nevetnek a babanetesek milyen kis huncut vagyokKép hihi
Kép

Kép
juszti75
 
 


Szerintetek a gyerkőcöknek csak alkalomra lehet játékot venni?
Ti hogyan csináljátok? Végül is a manók nőnek, és nincs mindig alkalom, hogy az igényeiknek megfeleő játékot megkapják, így biztosan kéne közben is venni. Gondolom, míg ilyen kicsik, nem is értik, hogy alkalom = ajándék, tehát a korának megfeleő játékot meg lehet neki adni. De ezt meddig lehet csinálni? Mikortól lehet egy gyerekkel megértetni, hogy egy-egy játékot csak valamilyen alkalomra kaphat meg. És egyáltalán ezt meg kell-e értetni vele? Bár valamilyen szinten igen, különben azt hiszi, hogy mindent megkaphat, akkor amikor akarja. (no de mindez csak későbbi probléma Kép ) Többgyerekesek, hogy van ez???

Akiren
akiren
 
 


Hali!

VEzso! nem feljtünk el, ne aggódj, Rozi pedi csodaszép!

Patri! Örülök, hogy sikerült a műtét, jobbulást Beninek!

Timurr, Juszti, Pviki, Babjag ! Jók a képek, és még mindig szépek a babák!

Gyors helyzetjelentés! A hétvégén voltunk ugye a dédinél, erre ma reggel csörgött a telefon, hogy valószínűleg agyérgörcsöt kapott, és most kórházban van. Anyuék ezerrel lerohantak.... Szegény. Örülök, hogy még megmutathattam Blankát, ki tudja, hogy látja-e még egyátalán....
Hát ennyi gyorsan.
Hol lesz a tali és milyen tali lesz? Lehet, hogy én is mennék, ez most dédi-állapotától függ, lehet, hogy le kell menni hozzá. Lehet esetleg társulni????
Majd írok még este.
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Akiren,
miért ne kaphatna egy gyerek játékot "csak úgy"? Már úgy értem, amíg ilyen pici, mint most Gréti. Az, hogy ajándékot inkább alkalomra, szerintem csak később, évek múlva lesz aktuális, és akkor is csak nagy ajándékok esetében. A 2,5 éves lányomnak én gyakran veszek ajándékot, de ezek legtöbbször apróságok, pl. matrica, hajgumi, színes ceruza, pici gumilabda, ilyesmik. Õ már értékeli ezeket, nekem meg jó látni az örömét. Ezeknek a dolgoknak pedig ugyanúgy örül, mintha egy babát vagy képeskönyvet, tehát "komolyabb" ajándékot kapott volnaKép.
zitmi
 
 


Akiren
Mi nemcsak alkalomra szoktunk venni játékot, mert a játék a fejlődésükhöz kell. Szükségük van a játékra a lelküknek még tizenéves korukban is, persze minden kornak megvan a maga jellemző játékfajtája. És van, amit már egész pici korban elkezdenek és végigkíséri egész gyermekkorukat, pl építős játékok (lego, playmobil és ezek vállfajai, pl fajátékok). Vagy pl kislányoknak a baba és mindenféle textilállatka, figura. Vagy a ceruza, színezés, gyurma, festék, egyéb kreatív dolgok.
Vagy a társasjáték, kártyajátékok.
Alkalomra, ünnepre sokszor olyasmit veszünk, ami kifejezett vágyuk, és fenik rá a fogukat régóta. Figyelni szoktam mik ezek, amikor játékboltban vagyunk, vagy mesélik, hogy mit láttak valakinél.
Most is már kb tudom, mik ezek a dolgok, pl földgömb, mikroszkóp, Hello Kitty-s akármik, playmobil (van egy hatalmas gyűjtemény, amit lehet bővíteni) stb.
De nincsenek elkényeztetve, úgy értem, hogy nem zsákszámra vesszük a játékokat. Meg ha nincs pl legora éppen pénz, mert másra kell, megmondom nekik, mert már értik a pénz értékét. De pl ha épp vehetünk ilyesmit, akkor közösen végigböngésszük, melyik doboz kellene épp, hogy jobban lehessen építkezni. Legoból sosem elég. Hallottam, hogy a neten is lehet venni, de még nem vettem használt legot, bele kellene vágni talán.
Egyébként elborzaszt, hogy milyen drágák a játékok, főleg az értelmes játékok. Pl egy normális adag geomag 10ezer felett van. Vagy a playmobil is horror összeg. Vagy egy társasjáték, 5ezer alatt nincs is, de inkább 10 körül vannak.
Rozinak vettem olyan keljfeljancsis kacsát a múlt héten, el van tőle bűvölve teljesen.
Jó hosszú lett, bocsi, Kép
Vezso
vezso
 
 


Juszti,
vártam a mailt, de nem írtálKép. Aztán visszaolvastam, és láttam, hogy Ildinek írod, mérésre mentek szerdán Boldival. Gondolom, akkor nem tudtok jönni, holnap, nem baj, majd talán máskor.

Connie,
ne félj a porszívós orrszívótól, szerintem is az a leghatékonyabb. Egyáltalán nem brutális, a gyerekek nem azért visítanak, mert esetleg fájna nekik, sokkal inkább a lefogás, meg a gép hangja dühíti őket. Nálunk Viola kifejezetten imádta mindig az orrszívástKép. Nekünk Ariana típusú van, patikában lehet kapni 1400 forintért. Csatlakoztatás után odateszed az orrához, aztán már jön is ki a cuccKép.

Béci,
nagyon örülünk, hogy Beni túl van a műtéten, mi is sokat gondoltunk rájuk! Benit és a mamáját pusziljukKép!
zitmi
 
 


Vezso, Zitmi,

Én is így gondoltam.
Csak a férjemmel vitatkoztunk ezen. Szerinte csak alkalomra kell venni Grétinek valamit. Kép
Szerinte most majd Karácsonyra vszünk játékot, meg a nagyszülök is, és azzal "ellesz" májusig (1. szülinapjáig). Szerintem meg nem lehet, hogy addig ne kapjon meg olyan dolgot, ami a fejlődéséhez kell. Mondtam neki, hogy pl. kisautót vagy motort (ha addig tudna járni, vagy hajtani magát) miért várjam meg a májust? Azt mondta, hogy akkor kérjünk most a nagyiktól karácsonyra. De minek???? Nem használja??
Nehéz vele, nem érti meg. Azt gondolja, hogy ha megkap mindent, akkor el lesz kényeztetve. Szerintem meg az elkényeztetés nem kimondottan ezen múlik. Azért majd meggyőzöm Kép

A másik: 6 hós Gréti (ezen is vitáztunk, de kapott 6 hósoknak való játékot erre az alkalomra) de nem használja rendeltetésszerűen. Most a lányom van elmaradva, vagy ezek a játékok mégsem 6 hónaposnak valóak? Igazság szeint van Grétinek olyan 3 hónaposna való játéka amire én is azt mondom, hogy azzal úgy amire való egy 3 hós gyerek nem tud játszani, de még 6 hós se.

Ja, és még valami. A gyerekjátékokra (főleg a piciknek valókra) ráírják, hogy élénk szinei felkeltik a baba érdeklődését. Hát Grétiét a szürke távirányító az felkelti, de a színes játéka nem Kép Kép
Akiren
akiren
 
 


Elfelejtettem írni, hogy tegnap az orthopédián egy fiatal, jóképű doki vizsgáltKép, és azt mondta, hogy egy icipici gerincferdülésen kívül nincs semmi komoly bajom, ne idegeskedjek. Hát nem idegeskedemKépKép...

Megint olyan szép képeket tettetek föl a gyerekekről, nagyon jó nézni őket, kicsi csoda mindegyikükKépKépKép!

Timurr,
ez a macimérce-dolog annyira jó ötletKép!

Kriszta,
akartam írni, hogy Flóra sapkás képein vált számomra egyértelművé, hogy mennyire hasonlít rád a kislányodKép! Jó, hogy bejelentkeztél, és kedveseket írtál nekem, köszönömKép. Én is annyira örülök, hogy nem kellett az antibiotikum, nem is volt indokolt, utólag ez egyértelmű.
Tényleg, mekkora az időeltolódás? Azaz amikor itthon pl. dél van, akkor nálatok hány óra? Biztos kéne ezt tudnom, meg tippelek is, hoyg kb. 6 óra, de az a biztos, ha megírodKép...

Dóri,
szegény dédi, remélem, mihamarabb jobban lesz!

Vezso,
mi nemrég vettünk a neten keresztül 3 kg használt Legót, és nem bántuk meg, Viola imádja, meg mi, szülők isKép. Nem volt piszkos egyáltalán, persze lemostam Domestossal, de ettől függetlenül jó állapotú volt minden darabka Kép.
zitmi
 
 


Sziasztok!

Patri!
Jó, hogy túlvagytok a műtéten!!!!Sok sok puszit küldünk Benikének és gyógyuljon meg minél hamarabb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Virág!
Köszi a kérdésed, sajna nem vagyunk még jól..Kép ma volt kinnt a doki és mindkét mandulája piros Fürtinek..Kép 38 fokos láza csak este van, írt neki fel a doki valami Cecloretta nevű , eper ízű kanalas szart, de én nem igazán vagyok nyugodt, mert ez antibiotikum..Kép kérdeztem nem lehetne-e kikerülni az antibiotikumot, de mondta, hogy ha most nem kapja ezt meg akkor pár hét múlva jöhetnek szív, vese szövődmények...most vitatkozzak vele?? olyan tanácstalan vagyok, de most nem válthatok orvost....vagy vigyem el máshoz is? áh nem tudom..Kép
Ráadásul pénteken vizsgázom és még oda sem jutottam, hogy tanuljak, csak este 11 körül férek a könyvhöz aminek az lesz az eredménye, hogy legalább 5ször leejtem a jegyzetet mert elalszom, hát így nem sok értelme van szenvedni......nem megy ez nekem most már látom..KépKépKépKép

Mindenkinek jobb kedvet kívánok mint amilyen nekem van......

Jobbulást minden kis és nagy betegnek!!!!

Üdv.

kingu
cica29
 
 


SziasztokKép
Köszi a válaszokat pipihusi ügyben.
Connie
Azért nem gondoltam a mikróra,mert múltkor írtad,h a tejcit nem jó ott melegíteni,mert megváltozik a szerkezete(??),v valami ilyesmi és valamiért én ezt érvényesnek vettem a pipihusira is,bébiételeket én is mikrózom.

Orrszívó:nekünk Arianna porszívós van,én is kipróbáltam,de nem fáj,csak hangos.Illetve nálunk nem,mert a zseni férjem felvitt a padlásra egy használaton kívüli porszívót,kifúrta a plafont és a padlásról levezetett egy gumicsövet,amibe bele kell illeszteni az orrszívó szippantyúját+egy kapcsolót is szerelt rá,így az orrszívás úgy történik,h megnyomom a kapcsolót és a padláson bekapcsol a porszívó,a fürdőben minimális hanghatása van.Először ódzkodtam tőle,minek buherál már megint,gondoltam,de most már tudom,h a férjem egy zseni!KépTök kényelmes h nem kell állandóan berángatni a porszívót a fürdőbe és a csővel is nehezebb volt balettozni a szintén megpoliposodó fiam orrának kiszívásakorKép

Patri
Kicsi Beninek jobbulást!Remélem minél hamarabb elfelejti az egészet!

Akiren
Én akkor veszek játékot,ahányszor csak betévedek egy boltba-na jó ez így túlzás,de elég sűrűn.Bár nem vagyok sokgyerekes,de egyetértek Zitmivel:nem szükséges alkalom ahhoz,h a gyerek kapjon egy-egy apróságot,sztem nem ettől lesz követelőző-legalábbis egyenlőre így látom,aztán lehet h 2 év múlva Vince is földhöz veri majd magát a boltban,ha nem veszek meg neki vmitKép

Dóri
Szegény dédid!!Úgy sajnálom.Lehet,h nincsenek véletlenek,tényleg így volt megírva,h Blankát még láthassa.Azért remélem,h felépül és sokszor láthatja még a kicsi lányt!!

Juszti
A férjem intézte az msn-t,nem tudom miért nem vett fel a listára,pótóljuk eme hiányosságotKép

Timurr
Változó,h Vince hogy alszik:tegnap 5-6ig ébren ücsörögtünk,de pl ma éjjel csak fél3kor és fél 7kor kelt,mindkettő után visszaaludt.Nem vészes mostanában.

Másfél órát takarítottam,anyósomék elvitték Vincit sétálni,utána magukhoz(nem messze laknak tőlünk),nemsokára jönnek.Remélem Vince jól érzi magát velükKépFáj a szívem,mert nem szívesen engedem el a fiamat,de így azért sokkal jobb,mintha nekem is ott kellene ülnöm.Meglátom milyen állapotban lesz,ha hazajön.Úgyis látni fogom,ha sírt vagy rosszkedvű,de azért remélem nem...nyugtatgatom a lelkiismeretemKép
Na megyek írok 1-2 mailt is,nagy az elmaradásom
Sziasztok
Virág
villes
 
 


Akiren,
szerintem a játékipar a saját - egyébként óriási - haszna érdekében mindent ráír a játék csomagolására, csak hogy el tudja adniKép. Természetes, hogy a távirányító sokkal izgalmasabb, mint egy "rendeltetésszerűen" használható, mindennap látott, unalmas csörgő vagy gumibékaKép. Ez ebben a korban sok babánál így van (nem merem írni, hogy majdnem mindegyiknél, mert nem ismerem minden baba játékhasználati szokásátKép).
Én nem értek egyet a férjeddel (bocs), viszont szerintem te jól látod a helyzetet: az nem elkényeztetés, ha kap játékokat "alkalmon kívül" is. Akkor mi felnőttek is elkényeztetjük magunkat, ha megveszünk egy napilapot,vagy könyvet, mert el akarjuk olvasni? Mert nekünk meg az kell a fejlődésünkhözKép.
Ez az elkényeztetés-téma picit túl van már bonyolítva. Ha egy gyerek szeretet, odafigyelés, beszélgetés helyett is kizárólag játékokat kap nyakra-főre, az persze más helyzet, meg az is, ha MINDIG MINDENT megkap, amit csak kér, válogatás nélül. De egészséges korlátok közt szerintem nyugodtan kaphat ajándékot máskor is, nemcsak ünnepre.


Mennem kell lassan, Vigáj (Viola elnevezéseKép) fölébredt.
zitmi
 
 


Akiren,
Bocs, de én jó nagyot néztem a kérdésedre.Kép Sztem egyáltalán nem kell összekapcsolni a játékot az alkalommal most. Mikor Ákos 2,5 hónapos körül volt, akkor elmentem tescoba, és vettem neki csörgőt, labdát meg rágókákat, persze nem sokat. Most is már töröm a fejemet, miket kellene venni neki újdonságokat, bár ezekkel még elvan. Sztem ez most ugyanolyan szükséglet mint a pelus meg a ruha, kell a fejlődésükhöz. De átgondolom, hogy mit vegyek, egyszerűbb dolgokat szoktunk vásárolni, nem mindenféle drága masinákat.
Nem is kell, hogy rendeltetésszerűen játszon a játékaival, sőt, szinte tilos megmutatni neki, hogy "kell" valamivel játszani, hanem rá kell bízni, így fejlődik igazán a kreativitása.

A későbbieken nem gondolkodtam, de pl. amit Veszo írt, az szimpi. Igazából sztem egy gyereknek egy játék használati tárgy valamilyen szinten, és magunknak sem akkor veszünk csak használati tárgyakat, ha alkalom van. Sztem az az elkényeztetés, ha bementek a boltba, és megvesztek neki mindent, amit meglát.Kép

Színek: úgy olvastam, hoyg nem minden színt szeretnk, Ákos pl. a zöldre meg a pirosra van nagyon ráindulva. A távirányítóban az az izgalmas, hogy az felnőtt játék.Kép

Szopi: igen, kb. kétóránként szopik. Szilárdat szopi után kb. fél órával szokott kapni, és változó, mikor kér utána megint, attól is függ, mennyire lesz szomjas. Általában szilárd - nemsokára szopi (szomjúság miatt), és után van hosszabb szünet (akár 3 óra isKép). És csak egyszer eszik, nekem azt mondták, hogy 1-2 hónap után lehet bevezetni újabb kaját, ha nagyon kepeszt utána, kinézi a szánkból az ételt.

Dóri,
Dédit sajnálom.Kép Tényleg jó, hogy meglátogattátok nemrég.

Juszti,
Mi is így nézünk ki.
Valaki, aki sálat használ, tegyen már fel léci egy sálas képet.Kép

KépKép
connie
 
 


Ajándékhoz még annyi jutott eszembe, hogy hát szegény gyereknek nincs keresete, hogy megvegye magának a játékát, mint mi a könyvet vagy napilapot, így mindent csak ajándék formájában kaphat meg.Kép

Virág,
Ez szuper ötlet, úgyis porszívót kellene cserélni, majd felküldöm a férjemet szerelni a szomszédhoz a régivel.
Kép

Ha a férjem hazajött, kipróbáljuk a porszívós orrszívót is. Én csak attól az egytől félek, hogy kiveri Ákos a kezemből, és eltörik.

Kingu,
Sztem add be az antibigyót, ha mandulagyulladása van, akkor kell.Kép Szorítok, hogy hamar meggyógyuljon.

KépKép
connie
 
 


Connie
Majd írd meg mit szólt a porszívóval beállító férjedhez a felső szomszéd?Nálunk csak az egereket zavarhatja a zaj,de ők nem teljes jogú családtagok,így kénytelenek tűrni a ricsajtKép
V.
villes
 
 


Ez nem volt egyértelmű az előbb: Virágot Viola nevezte el VigájnakKép.

Most behoztam ide a kisszobába Virágot, pörgeti az ásványvizes flakont, és dumál hozzá. Ez a kedvenc játéka. Hahó, játékipar, mit szóltok ehhezKépKépKép?

Virág,
eszméletlen a humorod : "megpoliposodó fiam", "balettozni" az orrszívóval, "mit buherál már megint" KépKép és Kép, azaz nagyon röhögtem!
A férjed találmánya egyébként zseniális. Szerintem védesse le, mert óriási ötlet!

Kingu,
szegény Fürtös, annyira sajnálomKép! Megértem az aggodalmaidat antibió ügyben, én is ezen mentem keresztül nemrég Violával. Én csak ajánlani tudom a homeopátiát és a homeopátiás dokikat. De tudom, mennyire őrlődsz most, borzalmas ez a "beadjam-ne adjam be" dilemma. De biztos jól fogsz dönteni, hisz te vagy a mamája! Gyógyuljatok meg!
A tanulást pedig ne add föl, igenis menni fog! A vizsgára elmész, aztán lesz, ami lesz, most Boti egészsége a legfontosabb! Ha meggyógyul, akkor pedig szebb színben látod majd a világot.


Na, most már megyek.

Ja, és Vízimanó,
olyan szép a szőnyegetek és a járólapotok mozaikos része, Ákos pedig tündéri! Kár, hogy a te arcod nem látszott egészen, de a látottak alapján olyan szép anyuka vagyKép!

Most már aztán TÉNYLEG megyekKép!

Zitmi
zitmi
 
 


Most egy pillanatra megborzongtam,nemsokára fel kell mennem a padlásra az etetőszékért,remélem nem üli majd körbe egy egércsalád,mert csak kihagyhatatlan ziccernek tűnt az egérvicc,de mi van ha.....na,majd a férjem felmegy a padlásra és én nem fogom kérni h engem vigyen a padlásraKép
Hú de pihent vagyok máma.
Hol van már a gyerekem????Késnek!!
V.
villes
 
 


Zitmi
Örülök h értékeled a humorom,néha tényleg van,de ahhoz ilyen pihentnek kell lennem mint mostKép
Vincének is az ásványvizes palack az egyik favoritja--gyanúsan sok a közös dolog Virág és Vinci közöttKépNemhiába találtak egymásra a múltkori talin.A kis rokonlelkekKép
Most már felhívom őket,hol késnek a fiammal.Naaaaaa!
V.
villes
 
 


Connie, Zitmi, Virág Kép

Köszi a válaszokat Kép Teljsen igazatok van, most már van egy csomó érvem, amivel meggyőzhetem a férjem Kép
Ez a vita ott kezdődött, hogy Gréti 1 hós korában volt a névnapja, és akkor jelképesen megköszöntöttük, kapott egy rágókát Kép Aztán 2 hét múlva (Babanet hatására) jöttem rá, hogy egy játszószőnyeg kellene, amit meg is vettünk, de a férjem akadékoskodott, hogy névnapjára kapta a rágókát, aztán meg kap egy drága ajándékot csak úgy. Nem nagyon értettem, hogy ezzel mi baja volt, nekem természetesnek tünt. Mostanában jöttem rá, hogy mi is a véleménye a gyereknek vásárolt játékokról. Kép Nem egy nehéz eset a férjem, végülis kb. 3 hetes Tescos nagybevásárlások alkalmával mindig vettünk Grtéinek is valamit Kép

Connie,
Én is rájöttem, hogy Grétinek vannak preferált szinei, a sárgát és a kéket szereti, a lilát meg nem.

Akiren
akiren
 
 


Zitmi,
Az ásványvizes flakon Grétinek is az egyik nagy kedvence Kép

Akiren
akiren
 
 


Connie!
Köszi, igen azt hiszem igazad van..Kép ez még talán nem olyan erős és csak 5 napig kell adni, hát remélem utána jó nagy szünet fog következni és nem lesz beteg...

Zitmi!
Akkor megérted a dilemmámat....én először azt hittem valami bébigyógyszert ír fel, de amikor kiváltottam látom, hogy bizony nem az....Kép na akkor kezdtem paramamizni, ott álltam az üveggel a kezemben és csak néztem, gondolkodtam és töprengtem ezerrel, hogy most mi legyen....köszi a bíztatást suli ügyben..Kép jól esett....úgy döntöttem elmegyek vizsgázni..Kép na persze megpróbálok valamit tanulni éjszaka majd lesz ami lesz....

megyek megpróbálom elringatni a 10 kg-os súlylökőt, mert ma még csak egy FÉL ÓRÁT aludt..!!!!!!!!!!!!!!! Jó mi??..

minden jót nektek

kingu
cica29
 
 


Sziasztok

Bocsesz a 3x elkuldesert de nekem azt irta ki hogy nem ment el, ill az itthoni net is szaraxik tele van vele a hocippancsom.
Virag
A ferjed egy igazi ezermesterKép, en sem melegitem a husit mikroban olvastam rola hogy valami polimerek? megvaltoznak a mikrohullam hatasara.
Beci
NAgyon orulunk hogy minden renden a BenivelKép
Jatek en ha megyek jatekboltba ami eleg gyakoriKép veszek valamit de csak az igazan otletes dolgokat, ami a jatekokra van irva az hulyeseg van egy duplo-s hajonk ami elvileg 6hos kortol, na most az hogy a vizalanyomja jatek vajon??
Mindent hamarabbra irnak hogx vedd meg.
Kingu mandulagyuszi antibes betegseg es azert fontos nehogy rahuzodjon a szivere es szivbelhartyagyulladast kapjon.Es azert kell addig adni ameddig a doki mondja, hogy ne alakuljon ki rezisztens torzs hanem kinyirjon mindent-


Kép
vaktyuk
 
 


Kingu
Szegény Boti!Remélem minél hamarabb meggyógyul!!!
Honnan szedhette össze?Kicsi Fürtös,hogy viseli?Nem aludt valami sokat!Gondolom nyűgösködik szegény!Kép Sok gyógypuszi neki!Neked pedig sok energia a tanuláshoz és egy kalappal(bár Vizimanó éves kínai sz.rtermése jobban tetszik de nem akarom elorozni az ő jókívánságátKépa vizsgához.

KicsiVince hazaért,úgy lefáradt,h szopizott és már egy órája durmol.Alig láttam belőle valamitKépNa majd jól megdögönyözöm ha felébred!Kép

Juszti
Király a kocsi!
Virág
villes
 
 


Vinci tegnap felfedezte,h milyen klassz méhecskék vannak a takaróján:
Kép
Sajnos a beható(orral és homlokkal végzett) vizsgálatnak meg lett az eredménye :Kép
Kép
Azóta Vince tudja,h a kétdimenziós zümi is lehet veszélyes és gyanakodva nézegeti a takarótKép
Virág
villes
 
 


Egy asszony rántottát készít reggelire a férjének. A férj hirtelen beront a konyhába.
- Óvatosan! VIGYÁZZ! Egy kicsivel több vajat tegyél bele. JAJJ!
Túl sokat sütsz egyszerre. TÚL SOKAT! Fordítsd meg! FORDÍTSD MEG AZONNAL! Több vaj kell! Jajj! JAJJ, mi lesz most?! TÖBB VAJAT! ODAÉG! Óvatosan...VIGYÁZZ!
> >>> Azt mondtam, ÓVATOSAN! SOHA nem hallgatsz rám, ha fozöl. Soha!
>Fordítsd meg! Gyerünk! Normális vagy? ELMENT AZ ESZED? Ne felejtst el megsózni.
> Mindig elfelejted megsózni! Sózd! SÓZD MEG! SÓZD MÁR!
Az asszony értetlenül bámul rá:
- Mi a franc van veled? Azt hiszed nem vagyok képes megsütni egy rántottát?
A férj nyugodtan válaszol:
- Csak meg akartam mutatni, milyen érzés, amikor vezetek...

Egy vicc, szerintem aranyos

Kingu! Jobbulást nektek is!

Játék: én bármikor veszek Blankának egy mütyürt. Mindig örül neki. Szerintem most még nem lehet ezzel elkényeztetni. Késeőbb meg majd meglátjuk, hogy mit és mior veszünk neki, de ahogy ismerem magam, álladó meglipk lesznek :-))

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Connie: multkor egy gyerekruhakészítőnél vásároltam és ajándékba adott 2 ilyen ruhadarabot. : olyan mint a sál, de rá kell húzni a nyakára. most jutott eszembe Kép van egy fehér meg egy sötétkék, az egyiket nektek adom, melyik legyen? tök praktikus. még jó hogy eszembe jutott

Kép
Kép
most mennem kell műsor van majd jövök
csók

Kép
juszti75
 
 


csütörtökön viszem magammal sz árkádba

Kép
juszti75
 
 


Sziasztok!

Virág: Jót szórakoztam a férjeden.....nem rokona az enyémnek? Kép Esküszöm mintha az enyém találta volna ki ezt a porszívós-padlásos dolgot. Kép
Hehe....ez nagyon jó Kép

Akiren: Én sem értem a játékos felvetésed....én is veszek szinte mindig valami apróságot Grétinek amikor nagybevásárolunk. Mindig csak 1 valamit. Ez nekem is kell, mert imádok neki vásárolni, meg neki is jó, remélem Kép
Bár ő is jobban élvezi a mobilt, a távirányítót, a tányérunkat, vagy bármit ami nem "játék" mint a rágókáját. Ásványvizes flakon is tutijó játékszer Kép Meg a billentyűzet meg hasonlók.

Patri: Jó, hogy túl vagytok rajta!

Kingu: Mélységes együttérzésem. Én holnap reggel fogok szembesülni azzal, hogy nem lehet gyerek mellett, idegeskedve, keveset tanulva sikeres zh-t írni Kép Azért próbáld meg mindenképp. Hátha.... Nekem nem volt szerencsém, de másnak még lehet Kép
Botinak jobbulást!

Connie: Nekünk is Arianna porszívós orrszívónk van, nem törékeny, és nagyon jó.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Sziasztok!

Bea!
Drukkolok neked, bízni kell benne, hogy sikerülni fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is látom, hogy arany életem volt, nagypocakkal, otthon egész nap..KépSajna nekem pénteken szóbelim lesz, még puskázni sem lehet és ha nem megy én attól sokkal jobban égek, hogy személyesen a tanár a szemembe mondja, hogy hát akkor jöjjek még egyszer..Kép ekkora égés....Kép
Még akkor jobb volt a helyzet amikor jó idő volt és anyum levitte Botit 1-2 órára sétálni, tudom nem sok idő, de az is valami.....nem tudom a szakdolgozatot egyáltalán elkezdjem írni?..Kép én éjszaka nem tudok tanulni, napközben nincs mikor..néha nagyon bánom, hogy elkezdtem a sulit...vagyis azt bánom, hogy ilyen későn vettem rá magam....késő bánat!!!!!
Mindegy a lényeg, hogy optimisták legyünk!!!!! Ha nem megy elsőre, majd megy másodikra, nem dől össze a világ..Kép Én szorítok neked nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Réka!
Köszi, kicsit megnyugodtam....tudod engem annó kiskoromban folyton antib. -al tömtek és marhára tönkretették az immunrendszerem amit tinédzser koromban szívtam meg..Kép persze én is a legjobbat akarom a tücskömnek, betartom a doki utasítását.....ma estére már nem ment neki fel 38-ra...hat az antib.....

Ajándék!
Én is mindig veszek valami kis mütyürkét Botinak, ma pl. kapott egy fürdős könyvet ami sípol, mert a béna édesanyja a konvektoron hagyta
a micimackós köt. olvasmányt és megolvadt...Kép

Olyan sok mindenre szerettem volna reagálni, de most mennem kell, ne haragudjatok.....

sztem ma este már nem jövök...Kép

mindenkinek jó éjszakát...

kingu

ui.: Fürti köszöni a jókívánságokat és igyekszik meggyógyulni...Kép
cica29
 
 


Sziasztok!

Még nem tudni semmit,hogy mikor cserélik le a gipszet,illetve mikor jöhetnek haza.A kezelőorvossal még nem sikerült beszélni.Beni már teljesen elfelejtette az egészet(remélhetőleg),jól van,rendesen eszik és sokat vigyorog.
Köszönjük az érdeklődéseteket:Béci
patri
 
 


Kingu
Fürtinek jobbulást! Nem lehet jó dolog neki és neked sem a mandulagyulladás. A vizsgához is egy kalappal. Hajts a kettesre, ha végre meglesz a diplomád, soha senki nem fogja megkérdezni, hányas lett ez a vizsgád.

Akiren
Ajándék ügyben már mindent elmondtak, talán még annyit, azért is fontos, hogy új játékokat kapjon, ezzel is új ingereket kapjon, ami a fejlődéséhez kell. Én azt figyeltem meg, hogy az új játék mindig nagyon nyerő, szeret azzal játszani.

Virág
A porszívó nagyon jó ötlet. Egyébként én láttam már olyat, hogy maga a porszívó a ház egy eldugott helyiségében volt, és minden szobában volt csatlakozás hozzá. Tehát neked csak a csövet kellett beledugnod, mint egy konektorba, és úgy porszívózni. Amikor először láttam, nem nagyon értettem, de ez tudtommal most trendi. Hogy álltok babakocsi ügyileg?
Ja, annyira helyesek vagytok Vincivel a sírós képen.

Patri
De jó, hogy túl vagytok a műtéten. Reméljük, kicsi fiad hamar felépül.

Kérdésem lenne azokhoz, akik még igény szerint szoptatnak és kb 8 hós a csemetéjük. Ti hányszor adtok ennei a gyermeknek és mit? Ha többször, akkor uazt, mint ebédre, vagy más. És mikro adtok (úgy értem: ebéd -uzsonna, vagy ebéd-vacsora). Mi ma ettünk először pipihusit, és én is felfagyasztottam egy jó nagy adaggal. Ti hányszor adtok hús a gyereknek egy héten?
pviki
 
 


Béci
Örülök,hogy jól van pici Beni.Kép

Kingu
Fürtikének jobbulástKép

Connie
bizony alig akar szopizni,nálunk az úgy nem megy,hogy szopi után adom neki a kaját mert akkor nem kell,de kaja után sem a szopi.Éjjel meg mire megindulna a tej már alszik is.Hát nem tudom meddig húzzuk ki.

A kis hütő fagyasztójába megromlik hamar a tej?nekem ott az összeshonnan tudjam hány fok van benne?

Jusztikám
gyönyörűséghes pasiBoldi anyukája 5-9.ig,jól látod 5-9-ig bébikaját gyártottam megis bántam,de most van sok.

Akiren
én is mindig veszek valamit Majának,ritka,ha neki nincs semmi a kosárba.

Hát Virág a férjed nem semmi,jót röhögtemKépSzegény Vincus,beverrte a nózikáját,puszi rá.Küldök tündért aki Vincre fújja az álomport ami 8 órán át tart minimum.
Kép
Viki
dédivel mizu?úgy sajnálom

Timurr
Vendég
 


bocsi a dédis kérdés Dórinak szólt,olyan lúzer vagyokKép
Vendég
 


Sziasztok Banyák! Kép

Timurr
Olyan szép ez a tündér, én is kérek!!! KépKép

Patri
Minden hírt várunk!! Örülök, hogy a műtét sikerült és most ár gyógyulni kell "csak".

Kingu
Betegség Kép Vizsga Kép
Drukkolok, hogy minden rendben menjen!!!!
Nehéz lehet így tanulni, nem is tudom én hogy bírnám. De igaza van Pvikinek, senki nem fogja kérdezni hányas lett az x vagy y vizsgád később...

Dóri
Jó ez a vicc Kép

Juszti
A nyaksál ötlet szuper, mert még a nagyobb gyermekeimnek is néha kinn van a nyakuk, pedig van rajtuk sál, csak olyan ügyi módon tekerik fel, hogy pont a lényeges helyen nem véd...

Jégvirág
A lányaim hisznek a Mikulásban, bár már gyanítanak vmit. Főleg azért, mert a suliban a többiek telebeszélik a fejüket Kép De még hinni akarnak és ez a lényeg.
Egyszer találkoztam a Mikulással sztem KépKépKép
A Jézuskában nem hisznek, vagy nem is tudom. A fát 2 év óta közösen díszítjük. Amikor kicsik voltak, akkor lett nálunk az a szokás, hogy 23-án este, amikor már elaludtak, felállítottuk a fát és fel is díszítettem szépen, plusz ajándékokat beraktuk alá. Reggel ébredéskor mi is rácsodálkoztunk a fára a gyerekekkel együtt, és mondtuk nekik, hogy az angyalkák hozták a fát nekünk, a jézuska pedig az ajándékokat. Sosem felejtem el Veronika arckifejezését, olyan megbabonázva nézte a díszes fát a fotelben korán reggel, cumizva, még félálomban. El sem hitte, hogy mit lát...Volt kb másfél éves...
Aztán ez így maradt, azért is mert 24-én már általában nem csinálunk semmi mást, csak játszunk, eszünk, meg pihenünk, készülünk lélekben az estére. Én sem vagyok így hulla, és agyilag teljesen ráállok az ünnepre, nem pedig idegesen kapkodva, kimerülten esek be a fa alá 24 én este. (Anyu csinálta néha így, és nem volt jó. Hiába segítettünk, mégis néha így sikerült...)
Így van ez nálunk.
Azért elmondom, hogy vitaforrás volt egy időben, hogy csak mi magunk legyünk-e 24-én vagy sem. Először jött az egész család, merthogy nálunk volt először unoka...És élveztem a sütés-főzést akkor, de mégis, volt pár Karácsony, ami nem olyan lett, mint szerettem volna...Pl anyósom tipikusan nem tudott kedves lenni és kifejezetten undok volt velünk, a gyerekekkel még hagyján...de a férjemmel és velem...nem is írhatom ide le miket mondott vagy csinált...És akkor a férjem mondta, hogy talán pont ne Szenteste kelljen ezt hallgatni. És akkor alakult úgy, hogy Szenteste nálunk vannak a szüleim és a nagyim, aztán 25-én mi megyünk anyuékhoz és jönnek az öcsémék is, és 26-án mihozzánk jön anyós. 27-től vagy mi megyünk barátokhoz, vagy hozzánk jönnek. Bár én ezt az időszakot hívom a pizsamás napoknak: csak pizsamában szeretünk lenni reggeltől estig és társasozunk meg játszunk egész nap. Hatalmas römipartikat csapunk a lányokkal, puzzle-t játszunk, meg ilyenek. Bezárkózunk és élvezzük a napokat, meg hógolyózunk, szánkózunk, ha van hó...
Bocsi, mi volt a kérdés? Kép Beszélek itt össze-vissza...
Vezso
vezso
 
 


Virág
Most olvasom a férjed találmányát...hát, szabadalmaztatni kellene, tök jóóóó!! Kép Nagyon ügyes!! És a fényképek is aranyosak, szegény Vince, hogy sír...

Zitmi
Vigáj Kép
Zsófi úgy hívta Veronikát anno, hogy Bájó a Veró helyett. Tényleg, Viola hogyan szólít Téged? És a férjed?
Nálunk: Papi és Mami, illetve néha Mamicska is, meg Anyuci. meg egy rajzfilm után a férjemet hívják Apcinak is.

Vezso
vezso
 
 


Timurr
Én úgy tudom, hogy fél évig tartható el az anyatej lefagyasztva. Úgy tudod megnézni, hogy hány fok van benne, hogy beteszel egy hőmérőt!Kép
hüpi
 
 


Sziasztok!

PViki: nálunk az ebéd volt az első bevezetett kaja, azt valamikor fél 12 és 1 között szokta kapni, attól függően, hogy mikor alszik. Mostanában igencsak kinézte a szánkból a kaját uzsonnaidőben (az én drága emberem gyúr, és azóta ő a család egészséges étkezésének őre: sokszor enni keveset, sok gyümi stb., így nálunk szinte mindig van uzsi is), és azóta kap délután (valamikor 4-5 között) is kaját. Én általában mást adok neki délben, és mást délután, de volt már rá példa, hogy amit délben meghagyott, azt kapta meg. Tegnap pl. borsó és répa volt ebédre, délután meg mangót kapott. Ma ebédre édeskrumpli és alma, délután meg megkapja a mangó maradékát. A szopi nálunk úgy alakult az utóbbi időben, hogy átlag 5-6szor szopizik napközben (fél7 körül, 9 körül (ez egyben alvás is), fél 12 körül (ebéd előtt és sokszor után is), délután 2-3 körül, 5-6kor, lefekvéskor). Éjszaka pedig még 2 alkalommal átlag. Hú, bocsi, hogy ilyen bőlére eresztettem.

Ajándék: szerintem sem kell alkalomhoz kötni, főleg nem ilyen piciknél. Ha alapvetően nem az az értékrend a családban, hogy mindent megveszünk, akkor ő sem azt fogja eltanulni.

Zitmi: pontosan hat óra az időeltolódás: nálunk pl. most van fél öt, otthon pedig fél 11. Mostanában sokan mondták, hogy Flóra mennyire hasonlít rám, de a barátnőm, aki a férjemet is látta, azt mondta, hogy őrá is nagyon hasonlít.
Az a vicces, hogy a nagyszülők folyton azon versengenek, hogy kinek a "vérvonala" látszik jobban. Mi meg jókat röhögünk ezen Kép)

Virág: állati jó ez a porszívós megoldás!

Connie: betegre röhögtem magam, ahogy elképzeltem a férjed, ahogy beállít a fenti szomszédhoz, hogy "Jó napot, itthagyhatnám ezt a porszívót? Igazán nem akarok zavarni sokat, csak fúrok egy lyukat, és már itt sem vagyok." Kép

Patri, Béci: De jó, hogy túl vagytok a műtéten! Remélem, hamar haza is engednek Titeket.

Bea, Kingu: Hajrá a vizsgákhoz! Nagyon szorítok mindkettőtöknek!

Juszti: de jó az a nyakvédő! NAgyon jól áll a tündéri Boldinak!

Most be kell fejeznem, mert megyünk sétálni.

Kriszta

Kép
KépKép
nebula
 
 


Kaptok egy pár képet rólunk!
Vége az analóg fotózásnak! Hurrá!!!! Vettünk egy digitálisat, hogy tudjak én is itt menősködni a képekkel!Kép

Itt kereszteltek meg!
Kép

Itt épp felkeltettek, mert már alaludtam apa karjai közt.
Kép

Így szoktam garázdálkodni a nappaliban. Leveszem a mesekönyveimet a polcról!
Kép

Anyával is egy fénykép!
Kép

Az én két kis vizibajnokom!!!
Kép

Üdv nektek
Szilvi
hüpi
 
 


Sziasztok!
Beállok éjszakai műszakosnak én is...Kép Nem mintha önszántamból oroznám el ezt a tisztséget pl Kingu elől...Édes Rozibaba hajnali 1.30-kor felkelt , 2.30-ig próbáltam visszaltatni, aztán feladtam...Nemrég aludt el újra, én meg kitakarítottam a konyhát...

Hüpi
Gratulálunk a digitális géphez!! De nem szabad itt a népet meztelen hapsik képeivel izgatni ám az éjszaka közepén...Kép

Nebula
Kire hasonlít a gyermek? ez a standard kérdés, ha vki meglát egy gyermeket. Ezért mondja apukám, hogy a kisbaba 3 dolgot csinál a legjobban: eszik, alszik és hasonlít.
Egy kis mangót én is kérek szépen... Ügyesek vagytok, hogy Flóra ennyit tud még szopizni Kép
Néha, mikor olvasom, mit írsz,elfelejtem, hol vagytok és most is elcsodálkoztam, hogy este 11-kor mentek sétálni ...Kép Ott is lesz hó a héten? Itt evvel rémisztgetnek bennünket az időjósok.

Na, megyek tovább takarítani. Aztén uzsonnacsomagolás, teakészítés, ruhákat kikészíteni a lányoknak, reggeli kakaót kirakni, leellenőrizni a táskájukat, elővenni Zsófi korcsolyás cuccát (ma reggel koriznak a sulival), átismételni Veróval a kiiselőadását, Rozit etetni, pelluscsere, öltözés, magamat öltöztetni , pelluscsere nélkül, összeírni mit kell venni, kivinni a kukát, majd be is hozni (ma jön a kukásautó mindig)elmenni a suliba a gyerekekkel, majd Leányfalura a koripályához, vásárolni, befizetni a gázszámlát, hazajönni, becsomagolni vero holmijait, mert holnap hajnalban Isztambulba megy Anyukámékkal,mosni, vasalni 1-1 adagot, és kész. Kép És próbálni aludni nappal egy kicsit. És a banyanetre benézni. Kép Ez a program kb délig.
Mindenkinek olyan napot kívánok, amilyet szeretne!! KépKép
Vezso
vezso
 
 


Virág 3-kor szopizott, 4-kor visszaaludt, nekem nem mentKép...

Gyors reakció, utána alvásakció (hű, próbálom itt felvenni Villes Virággal a humorversenyt, de nem én lennék a nyertesKép)

Viki,
Virág is 8 hónapos, ebédet és vacsorát kap, ált. másfaját. Husit hetente kb.4-5 alkalommal. Vizet, teát még soha nem ivott, minden egyéb evés-ivás szopi. Ez kb. napi 9-10 alkalom, mert ő még éjjel is szopik. De Viola ilyen idős korában még napi pár kanál pürénél tartott, a többi csak szopi volt,kb. 10 hónaposan evett meg 20-30 dekát egy étkezésre. Virág a jobb étvágyú gyerekemKép.

Hüpi,
szuper, hogy vettetek digitális gépetKép! Majd meglátjátok, milyen jó befektetés volt, mi az 1 év alatt 4000 képet készítettünk vele, plusz a videofelvételek. De annyira jó megörökíteni a gyerekeket, mert hihetetlen gyorsan nőnek!

Timurr,
szopi miatt ne aggódj, szívja Maja, és kerül is pocakba, csak szerintem már nem érzed a tejleadó reflexet. Violával nekem is megszűnt egy idő után a reflexérzés, de a tej attól még ugyanúgy jött. Tej mélyhűtőben: én 3-4 hónap között tudom az eltarthatóságot.

Kriszta,
mangó, hmmmmmKép! Akkor az időeltolódásra jól emlékeztem, mégsem voltak hiába a földrajzórákKép...Nálatok elmúlt éjfél. Nálunk is ment ez a "kire hasonlít, hát egyértelműen X nagybácsira és Y nagymamára" - móka, de ez tényleg röhejes egy idő után, mert azt látunk a kisgyerekbe, akit csak akarunk a felmenők közül. De nekem most annyira egyértelmű volt a hasonlóság köztetek, hogy szóvá tettemKép.

Vezso,
Viola Mamának szólít, de mostanában hallja, hogy a férjem Zitának hív, és ő is rákapott, Zitát is mond már. A férjem Papa, meg ugye újabban AndásKép(András). De pár napja ezzel lepett meg: "KeleZita, síj dejeked, dejedósan!" Azaz menjek gyorsan, mert sír a gyerekem, mármint VirágKép. Reggel telefonon beszéltem valakivel, bemutatkoztam, és akkor jegyezhette meg a teljes nevemet. Hihetetlen, miket megjegyeznek. Már figyelnünk kell, hogy ne használjunk csúnya szavakat, mint pl. hülye, franc, mert igaz, hogy nem szoktunk csúnyán beszélni, de azért a fent említettek olykor-olykor kicsúsznak a szánkon. Múltkor véletlenül kimondtam, hogy basszus, és azt ismételgette jó pár percigKép. De aztán abbahagyta.
A férjemmel mindenféle néven nevezzük egymást, nagy elbecézők vagyunkKép. Egy csomó név nem publikus, meg ha leírnám, esetleg nem adná át azt a hangulatot, amit nekünk tényleg jelent. Az én neveim közül azért néhány, ahogy a férjem szólít: Cicóka, Zitus, Zituska, Zit, Csillagom, Kislány. Violát és Virágot én Macska Fáninak szoktam hívni, meg persze Életemnek, Szépségemnek, Kismadárnak, Egyetlen Violámnak és Egyetlen Virágomnak. A férjemnek is mindig van vmi beceneve, de ezek közt sok a belső használatú, családi, csak itthon használt név. Mindig figyelnem kell, ki ne mondjam pl. utcán véletlenül, ott mégsem szólíthatom Mogyorófavesszőnek vagy BundásnakKép...
Nálatok vannak ilyen nevek otthon?
Ja, és Viola magát Lolónak neveziKép.

Nagyon jó, amit a Karácsonyról írtál, mármint az időtöltésről, időbeosztásról. Anyukám is mindig abba a hibába esett, hogy agyondolgozta magát 24-én, és csak beesett este a fa alá, fáradtan persze. Az első együtt töltött Karácsonyunk 2000-ben nekünk is viccesen alakult, mert nem tudtuk beosztani az időt, 10 rúd bejglit sütöttünk, későn kezdtük díszíteni a fát, főzni a vacsorát, stb. Az éjféli mise ugye több mint egy órás volt, mire onnan visszaértünk, már fél kettő volt, utána kezdtünk vacsorázni, és ajándékot átadni, hajnali negyed 5-kor már le is feküdtünk 25-énKép...Persze akkor még csak ketten voltunk, de sokat tanultunk az esetből, és évről évre jobban beosztjuk az időt, ezt a Karácsonyt meg nevetve emlegetjük, mint tanulópénzt. De a te ötleted nagyon szimpi, megpróbálom megvalósítani, hogy 24-én már csak az ünnepre, a Szentestére koncentrálunk, gyerekekkel játszunk.

Futok visszafeküdni, sziasztok!
zitmi
 
 


Most látom Vezso, neked is jó kis éjszakád voltKép vagy inkább Kép...

Karinthy is ezt mondta: a gyerek alszik, eszik, hasonlítKép

Hihetetlenül energikus ember vagy, mindig csodálkozom, mennyit bírsz! Te hány ember vagy egyszerreKép? Veró, Zsófi, Rozika, üzenem nektek, hogy fantasztikus Mamátok van, de ezt ti biztos jobban tudjátok mindenkinél! És kedves Vezsóférj, Önnek/neked - nem kívánt megszólítás törlendő - pedig üzenem, hogy szuper felesége(d) van, kéretik hozzá hamar hazajönni, sok ajándékot hozni neki, és egy darabig nem hagyni magára, mert úgy hiányzik neki a KedveseKép!
zitmi
 
 


Sziasztok!
Visszaolvasni nem volt időm, betegek a csemeték, de Patri, értetek szorítottam és még mindig szorítok, remélem, jó hírekkel jösz majd! Jobbulást nektek!

A fotókat viszont megnézegettem, és annyira jó képek születtek! A macis sorozat már az ötlet miatt is szuper!

Hogy ne felejtsetek el minket se, küldök én is Kép

Szép napot!

Ja, és megütötte a szememet a Mikulás szó. Mi minden évben két gyönyörű és megható rendezvényen szoktunk részt venni. Nyilvánosak, ha van kedvetek, gyertek.
Az egyik a Mikulással való találkozás a Budai hegyekben, a Csacsi réten. Ez mindig a Mikuláshoz legközelebbi szombat délutánján szokott lenni. Egy csomagot kell vinni minden gyerek nevében, ott összegyűjtik, és a Mikulás kiosztja a réten, ahová odajön. Persze a gyerekeknek nem kell tudni, hogy a szülők mesterkednek, mert a 21-es busz végállomásán gyűjtik a nagyobb szervező gyerekek. A Mikulás nem piros, hanem a süveges ruhájában van, beszélget, énekelünk neki, utána teázás, kalács, majd hangulatos erdei séta hazafelé. Ha hó is van, csodálatos az egész!
A másik a karácsony előtti utolsó hétvégén egy erdei gyertyagyújtás. Ez a 22-es busz Szép Juhászné megállójánál az erdőben lesz. Ott rendeznek be egy sziklajászolt. Sötétedés után van a gyertyagyújtás. Szintén a nagyobb szervezők az egész sziklás hegyoldalt telerakják gyertyával. Ennél gyönyörűbb látványt!!!!! Közös éneklés, és egy közös Miatyánk, meg persze elhangzik Jézus születésének története is. Mindkét esemény mérsékelten vallásos, vagyis nyugodtan vállalható más vallásúak ill. nem vallásos emberek számára is. Az élmény feledhetetlen. A gyertyagyújtás eseménye engem mindig helyrebillent. Addigra megvan minden ajándék, finom illat van otthon, végre az igazi ünnepre és ünneplésre lehet ráhangolódni. Kb. fél-háromnegyed óra az egész, de nem hagyom ki, ha tehetem.

Jaj, olyan jó hangulatom lett Kép Már érzem a fahéj, forraltbor illatát Kép

Puszi, Dorka
dorka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?