Új privát üzeneted érkezett!

Eri!

Ezt a bekerülős ügyet és sem mindig értem, legutóbb úgy érkeztem, hogy fullosan tele volt a váró, volt aki panaszkodott, hogy 1 órája ül ott, én meg nem hittem a fülemnek amikor kb 3 perc várakozás után beszólítottakKépKép
Tök kellemetlenül éreztem magam, de azért örültem, hogy ilyen hamar végeztem.
Bocsi lányok ha éppen ott voltatokKép

Szóval Eri szerintem amikor beadod a kiskönyvedet, akkor említsd meg a hölgynek, hogy mi a szitu.

Üdv
Orsi
31+4

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Ja és én a Dávidné Gabikát ajánlom nagyon. Õ mind emberileg mind szakmailag is nagyon korrekt.

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Eri Kép
Én is úgy vagyok, mint Orsi. Engem is hamar behívnak mindig. Ez azért van, mert mindenkit szinte Koósa, vagy Ferenczi dokihoz küldenek és rájuk tényleg sokan várnak. Engem a dokim szintén Dávidné Horváth Gabihoz küldött és rá alig várnak így mindig hamar bekerülök. A legtöbb, amit vártam az 20 perc volt. Kép

Lányok az orvosnak a hálapénzt, ti mikor adtátok oda? Varrat kiszedéskor?

Én ismételten rákérdeztem a dokimnál a szülésznőre és azt mondta nekem, hogy ha császár lesz úgysem kell, ha meg mégis kell úgyis szerzünk egy jót.
Pozitív volt még tegnap a dokiban, hogy egy kicsit beteg volt és maszkban rendelt. Ezt még sehol nem tapasztaltam.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Köszi a tippeket. A dokimnak hiába szólok, kizárt, hogy bármikor bárkinek odaszólna, hogy ne kelljen kivárnom a sort, miután ez elvileg nem szabályos (ha jól értettem), és bár sokan nem tartják be, hogy mutasson példát, ha nem úgy, hogy a saját betegeivel sem kivételez. Ebben teljesen igazat adok neki.
Nem szoktam magam senkihez sem kérni, legutóbb Gabikához kerültem, és tényleg nagyon kedves volt, minden buta kérdésemre készséggel válaszolt (pedig szerintem már lejárt a munkaideje). A magzatvítúltengés miatt felmerült, hogy esetleg fejlődési rendellenesség állhat fenn, és ha bármit észlelnek, egyből Dr. Ferenczihez küldenek, mert ő a legjobb az országban. Felvetettem, hogy akkor mi lenne, ha esetleg egyből hozzá mennék, de ilyet elvileg ugye nem lehet. Annyit azért elárult a dokim, hogy mikor szokott lenni Ferenczi, hátha szerencsém van, és épp hozzá kerülök. Amúgy meg nagyon nem szeretem ezt a soron kívüli dolgot, még akkor sem, ha varrva vagyok. Miután mindenki kismama, és senkire sincs ráírva, hogy nincs semmi panasza, vagy épp van, mindenkit egyformán kell kezelni. Ültem már eleget a betegfelvevő előtt, és hallgattam végig nem egy indokot, hogy kinek miért szóljanak már oda, hogy hívják be őket az elején... Brrrrrr

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Eri!
Ez nagyon klassz szemlélet tőled! Kép
De én mégis azt gondolom, az egyenlők közt is ilyen esetben lehetnél előbbrevaló. Végül is nem minden kismamát öltenek össze, általában rendben kibírjuk a 9 hónapot.
Legalább is az előző terhességem ad okot némi optimizmusra...
És én rosszul érezném magam, ha látnám, hogy ott kínlódsz mellettem az üléssel, még ha 100X is előtted vagyok a sorban.
Szóval, van emberség is a világon.
Meg sose tudni, hogy máshol, máskor nem kerülök-e én is olyan helyzetbe, hogy rám is belátással kelljen lenni.

Üdv:
Ági
eveloagi

Sziasztok csajok!

Annyi név felmerült már itt a társalgóban, esetleg a Déri doktor úrat nem ismeri valaki közületek? Én hozzá járok és nagyon rendes,csak kíváncsi lennék más véleményére is.

Üdv
Rena
rena08

Eri!

Ferenczi doktorhoz tényleg mindig nagyon sokan várnak, és még akkor sem tudsz időben bekerülni ha elötte már kértél hozzá időpontotKép
Bele kell kalkulálni jócskán a várakozási időt is.
A genetikai tanácsadóból is hozzá vannak irányítva a kismamik meg minden egyéb problémával amihez "sas szem" kell, hozzá fordulnak.

Üdv:
Orsi 31+5

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Akkor inkább sose találkozzak Ferenczivel...!!! Kép Különben meg átgondoltam a polyhidramnion dolgot, és arra a következtetésre jutottam, hogy nem lehet fejlődési rendellenesség miatt, ugyanis két petéjű ikrek, családban nincs genetikai betegség, tarkóredő. AFP rendben volt, és nincs az a véletlen egybeesés, hogy pont egyszerre, pont mindkettőnél több legyen a magzatvíz. Ez tuti miattam van, talán a cukor, talán az Rh összeférhetetlenség (de ez is csak akkor, ha mindkettő +-os), vagy szimplán azért, mert ikrek, és ilyenkor gyakoribb. Szóval nekem nem kell Ferenczi! Kép

Kép
Kép

Kép
márkus_eri

Sziasztok!
Húúú, nagyon felpörgött a topic Kép
Ami miatt irok:
én már rendeltem a pelenkafutártól! (mi Pest megyében lakunk, Bp-töl 34 km-re, és igy tök jó, hogy házhoz hozzák) Elöször kértem próbacsomagot és utána már abból kértem csak (kék bálnás és zöld békás Kép ) ami bejött nekünk. Egyébként sztem egész jó, persze 35 ft-ért nem is várok Libero minöséget, de még egyszer sem folyt ki se pisi, se kaki. Nem nejlonos, hanem textiles, tépözáras, legalábbis amiket én kaptam. Hát kb olyan CBA-s pelus minöség Kép Viszont éjszakára mindig Liberot adok rá, mert ugye végigalussza az éjszakát és talán a Liberonak nagyobb a nedvszivoképessége. Bár ez lehet, hogy csak babona. Kép

Másik:
A pénzt én a varratszedésen (csaszi után másfél héttel), a magánrendelöben adtam oda, egy doboz Merci foliája alá csusztatva boritékban és a babaértesitönk (http://minyu.uw.hu) kiséretében.

pusz mindenkinek
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Kedves Mindenki!
Én csak amolyan "readonly" csendestárs vagyok, de ezúton is köszönöm a sok infót, amit tőletek gyűjtöttem be. Most is csak Rena miatt kotyogok közbe: talán megnyugtató, hogy az én orvosom is ugyanaz, akiről érdeklődtél (most márc. 2-re vagyok kiírva), és nála szültem 2001-ben a kisfiamat is. Ez mutatja, hogy meg vagyok vele elégedve: korrekt, mindig elérhető stb. A "szülésvezetése" igen határozott és lényegretörő volt, nem az utolsó pilanatban futott be, sőt - egyszóval csak jókat tudok mondani. Nekem a barátnőm ajánlotta, aki szintén nála szülte mindkét kislányát, a másodikat nagyon rizikós veszélyeztetett terhességgel. Te egyébként mikorra vagy kiírva? Első baba? Van már szülésznőd, vagy nem is akarsz választani?
Eri, Orsi, Ágik, Minyu és a többiek: mindenkinek jó pocakosodást!

Masa 25+4
masa

Masa!

Üdv közöttünkKép
Nyugodtan írhatsz sűrűbben is, minden infót szívesen fogadunk. Több kismami, többet tapasztal!
(Saját szerzeményKép

Jó hétvégét mindenkinek!

Ja még valami, én is varratkiszedéskor adtam oda a dokimnak a hálapénzes csokitKépKép

Na most már tényleg megyek aludni:
Orsi
31+5

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Minyu,

nagyon helyes a honlapKép nagyon szép Nándi "megérkeztem" üzenete és én nagyon örülök a verseknek és meséknek. Velem már jót tetteélKépKépKép

Andi
PS: hogy lehet honlapot csinálni?.... egyszerű felhasználói ismeretekkel is bele lehet vágni?
kisbora

Minyu!

Tényleg nagyon szép a babértesítőKépKép
És a kicsi fiú szerintem mosolyog a képen. Eltaláltam?

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Minyu!

Nagyon jó a honlapod, utólagos engedelmeddel konyomtattam a meséket, verseket. Nagyon jól összeválogattad őket. Köszönjük, hogy megosztottad velünk.

manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Kedves Masa!

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat a doktor úrral kapcsolatban.Az én benyomásom is az volt róla, hogy megbízható, kedves csak kíváncsi voltam rá, hogy másnak milyen tapasztalatai vannak .Nagyon megnyugtató amiket írtál róla.Egyébként január 17-re vagyok kiírva és igen első baba lesz, úgyhogy egyenlőre mindentől parázok.Ráadásul lehet ,hogy császár lesz, de ez még nem 100%. Szóval mégegyszer köszönöm a segítséget és kellemes és egészségben gazdag babavárást kívánok .

Üdv
Rena
rena08

Era!
Örülök,hogy túl vagy már a t.cukor vizsgálaton. Bocsánat, hogy nem írtam választ, de a gyerkőtől nem olyan könnyű géphez ülni. Gyümölcsön kívül figyelj a tésztára, rizsre és a burgonyára is. Nekem azt mondta a doki, hogy minden köretnek csak a felét egyem, mint egyébként. Inkább salátát kell csinálni, öntet nélkül.
szaffi76

Sziasztok!

Hencsi, Küldtem mailt.

Kb. 3 hete írtam egy rövid beszámolót a csecsemősökről a Schöpfiben, ami nem volt túl pozitív. Be kellett látnom egy hete, hogy igenis rengeteg minden változott, és csak pozitívumokat mondhatok. Másfél hete megszületett a második babánk, így a kórház vendégszeretetét élvezhettem, és azt kell mondjam, tényleg nem volt kórházszagú a dolog, sőt! Lehet, hogy csak a 3. emelet tette? Szerintem nem, úgyhogy most visszaszívom, amit írtam. Ill. nem is, csak azt mondom, hogy nagyon jó irányban változtak a dolgok, és ez azért is tölt el nagy örömmel, mert a 3harmadik babát is itt szeretném majd világra hozni Kép.

Mindenkinek jó pocakosodást és babanevelgetést kívánok!

Kriszta
móki

Kriszta!
Nagyon édesek a kisfiaid! (Megnéztem a profilodban a képeket...)
Ági
eveloagi

Lányok

Mellszívót vinni kell a kórházba?

Ági
33+4

Kép

Kép
pkagi

Móki!

Gratulálok a babádhoz, nagyon szépek mindketten!

Hogyhogy nem a MÁV-ban szültél, ha nem titok??

Jó babázást, babavárást mindenkinek és gratulálok a nemrég születettekhez!

Üdv Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Pkagi!

Ha van szertintem vigyél, nekem nagyon jó szolgálatot tett az első napokban! Ha nem viszel akkor sincs gáz mert ott van a tejgyűjtő ahol lehet fejni és szakszerű segítséget is kapsz.
Mindenjót!

Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Lányok!
Hüvelyi uh-ra üres vagy teli hólyaggal kell menni???
Köszi!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Judit!Hüvelyi ultrahangnál általában az üres hólyag,hasi ultrahangnál a teli az optimális!

Manka!Ha voltatok csütörtökön,és lesz időd,írd meg kérlek hogy milyen volt!Kép

üdv:kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok!

Judit!Hüvelyi ultrahangnál általában az üres hólyag,hasi ultrahangnál a teli az optimális!

Manka!Ha voltatok csütörtökön,és lesz időd,írd meg kérlek hogy milyen volt!Kép

üdv:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Kép

Jobb kétszer,mint egyszer se....Kép

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok!
Örülök, hogy ennyire tetszettek a versek, mesék Kép Még kismami koromban volt ennyi idöm. Kép Még van egy pár oldalnyi, majd igyekszem feltenni, és szólok, ha van fenn új.

Andi Kép
Vannak egyszerü honlapkészitös programok, de igy kapásbol nem tudok mondnani egyet sem (talán Adobe PageMill), én BlueFisht használok, ami nem egyszerü drag&drop-os, hanem szükséges a html nyelv ismerete. Talán a startlapon találsz valami használhato ingyen letölthetö progit.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Bocsi Móki fentebbi kérdés törölve...!!
Összekevertelek ey másik "Manófélével"!
Mégegyszer Bocsii..

Mzille

Kép
KépKépKép
mzille

Sziasztok,

Kriszta, a masszázs eltolódott erre a hétre, majd mindenképpen beszámolok. Hogy megy a babázás? Eszik rendesen a Bence?

Pkagi, én vittem mellszívót (avent kézi), de nagyon nem jött be, és ott a nővérszobán kipróbáltam a medela gépit, ami nagyon jó volt, és ott megvettem. Nekem nagyon sok tejem volt, és elengedhetetlen volt a mellszívó.

Tud valaki valamit az új oltási rendről? Elvileg mi még a régi szerint kapnánk, de meg lehet venni az új ampullát drága pénzen. Ez igaz?Persze ezen nem fogok spórolni, ha lehet megveszem az újat.

Manka

Manka

manka7

Sziasztok!

köszönöm a dicséreteket a fiúk nevében! (Aki gondolkodik, hogy legyen-e 2. babus, vagy hogy mikor jöjjön, csak azt tudom mondani, így másfél hét tapasztalata alapján, hogy igen, legyen tesó, és jöhet hamar Kép Nálunk 19 hónap vana 2 lurkó között és káosztólféltem, de nyugalom szigete lett belőle Kép

Mzille, oké, elnézve a keverés másik manófélével, de azért a srácok helyesek, ugye ? Kép

Pkagi, szerintem is vigyél mellszívót, minél több inger éri a mellet, annál jobb, hátha sokat alszik, vagy nyammogi lesz a lurkó, és akkor jól jön egy kis külső segítség Kép
móki

<font color="0000ff">Manka!

Itt
található egy elég jó összefoglalás, hogy mi is a változás az új oltási rendben.

Remélem, hasznosítani tudod az információt.

Üdv:

Zita</font>
pzita

Zita,

irtam választ.

Kép
hencsi

Zita,

Nem jössz a holnapi talira?

k.

cuiccolo

Köszi szépen Zita.

Manka

manka7

Sziasztok!

Manka!
Most van egy pici időm,Bencém alszik...
Bár egy-két napja nyűgi a fickó,azért jól megvagyunk!Leszámítva azt,hogy a múlt éjjel 2től 5ig vírrasztottunkKép
Hála az égnek eszik rendesen,és már büfizni is "megtanult"Kép
Néha fáj a pocakja,olyankor semmi nem jó..na meg az átkozott csuklás.
De azt majd kinövi elvileg...

Heni!Írtam mailt!
pusz:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Kriszti!

Nem jött levél!Kép Hová küldted???

Kép
hencsi

Hencsi!

Mi van akkor ha nincsen fogadott szülésznőm?
A Ctg miatt kérdezem, hogy ebben az esetben is időpontra járnak a kismamák vagy nem?

Köszi ha tudsz segíteni!

Orsi
32+3

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Orsi!

Ha nincs szülésznőd akkor hiába van időpontod meg ilyesmi eléd veszik a szülésznők, azokat a kismamákat, akik konkrétan valakihez jöttek ctg-re, számtalan ilyennek voltam szemtanuja, a szülőszoba előtt a folyosón le kell ülni és várni mig szólnak( jo esetben, mert volt h megfeledkeztek a kismamirol...), összesen van2 ülős és 2 fekvős ctg, a fekvst ált a szülö nők használják, az a 2 ülős meg eléggé le van terhelve,igy sokszor a joszándék ellenére sem tudnak feltenni gépre azonnal....

Kép
hencsi

Orsi!
A CTG-re be kell jelentkezni, hívd a központi számot és kérd a CTG-t. Én a földszinten voltam. Adnak idopontot, reggel 8-tól. Szerintem próbálj minél korábbit kérni, és akkor még nincs csúszás.
deszi

Heni!
Megnéztem a freemailt..látom azért csak megkaptad a levelem,nem küldem világgáKép ha álmomból felébresztenének is fejből vágom a mailcímed!Kép
igyexem válaszolni,ahogy a lurkóm engedi.
Én úgy tudom hogy az Espumisan és az Infacol nagyjából ugyanaz...ki kell próbálni mind a kettőt,hogy melyik jobb a babának.
Nekünk a Bébitea /Mecsek/egész jól bevált eddig emésztéssegités ügyilegKép
A többit priviben!

Pusza:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Hencsi, Deszi!

kÖSZI A HASZNOS INFÓKAT, azt sejtettem én is, hogy hátrányban leszek egy kicsit, hogy nincs fogadott szülésznőm, dehát ez legyen a legnagyobb gondomKép
Majd viszek izgalmas olvasmányokatKép

Puszi: Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Lányok!

Tudja esetleg valaki, hogy szülés után mennyi idővel lehet feltetetni spirált?

Orsi

Orsi & Botond 2006.01.10
forsolya

Sziasztok!

Orsi!
Én úgy tudom,hogy szülés után 6 héttel már feltehető,amikor az első vérzés jelentkezik..de nem akarok hülyeséget mondani,szerintem ezt beszéld meg a dokiddal!

Üdv:Kriszta

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok,

Tegnap voltam babamasszázson, négyen voltunk (négy anyuka+babák), és mindegyik pici nagyon élvezte, bár a végére elfáradtak. Jack volt a legfiatalabb (8 hetes) a legidősebb baba pedig 17 hetes volt. Tegnap a lábak és a has masszírozását tanultuk, és lesz még 4 alkalom. Szóval nekünk tetszett, főleg, hogy ilyen kevesen vagyunk és jó találkozni és dumcsizni a többi anyukával.

Olyan szép idő van, megyünk sétálni egy nagyot.

üdv.:

Manka

Manka

manka7

Manka!

Ha lehet akkor ird meg légyszi, hogy hogyan masziroztatok és mennyi ideig.

Köszi

Kép
hencsi

Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a leveleiteket, és sok érdekes dolgot is megtudtam.
Lenne azonban egy kérdésem.
A dokim Fehérfi Krisztina szülésznőt ajánlotta nekem. Van valaki közületek, aki nála/vele szült?
Szeretnék megtudni róla pár dolgot mielőtt felkeresem.
Előre is köszi a segítségeteket.
Kata
kata7778

Sziasztok!

Közelmúltban szült "friss" Anyukáktól szeretnék segítséget kérni: Mit kell a babának a kórházba vinni? (Mit? Mennyit? Milyen márkájút? stb...)
Tudom, hogy korábbi hozzászólások voltak már ez ügyben , de több variációt is olvastam. Gondoltam, hátha Valaki megosztja velem a legfrissebb infókat... :-))

Előre is köszönöm a sehgítséget!

Timi (35. hét)
untisztimi

Kata!

Én hármat szültem vele. A profilomban van e-mail cím, arra nyugodtan írhatod a kérdéseket.

Üdv:

Zita
pzita

Kata!

Én még nem szültem, de tartott egy előadást Fehérfi Kriszta, és nekem szimpinek tűnt. Bár Zita biztosan bővebb infot tud adni.

Kátai Timi szülésznőről van valakinek infoja?

Szilvi
deszi

Kata!

Én is Kriszitvel szültem most okt 30-án...

Deszi!

A szobatársamnak Timi volt a szülésznője...Kép

Zita,Móki!

Megjöttek a levelek, most nem tudok válaszolni, de irok a héten mindenképp.

Timi!

A korházba elméletileg fürdetőt, pelust, popotörlőt és popokrémet kell vinni. Csecsemőse válogatja h kér-e v sem, ha a 3-on leszel és magadtól nem kérdezel rá, nem szólnak, nekem az a tapasztalatom h kell leadni....
Én DM-es babylove márkát vittem be, most is azt használunk, sztem elég jó ára van és jo minőség is.

Heni

Kép
hencsi

Deszi!

Én Kátay Timivel, augusztusban szültem. Csak jót tudok róla mondani, nagyon emberséges és lelkiismeretesen végzi a munkáját!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?