Új privát üzeneted érkezett!

Látom, Tamesz, megelőztél! Köszi a biztatást! Kép Meg a taliötletet! Kép

Azt még elfelejtettem írni, hogy a testmozgás tényleg nagyon jó!!! Nincs a környéketeken baba-mama-torna? Ott mozgás is van, babázás is van, társaság is, csak ajánlani tudom! Engem mindig nagyon feldob, aznap sokkal több energiám van mindenre. Lehet, hogy az a baj, hogy mostanában nem voltunk Marci betegsége miatt? Kép

sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Hát Babus nem irigyellek, kegyetlen fárasztó lehet, hogy Kristóf egész nap fent van, én lehet, be is csavarodnék. Mert azért az gáz, mikor esetenként, ha olyan a gyermek, akkor szinte bocsánatot kell tőle kérni, hogy elmegyek Wc-re, és hogy egész nap non-stop, hát nem semmi. Lizi még 3x alszik 1 nap, összességében kb 3,5 órát, ennek 1 része séta közben. Na meg Apája is le veszi a vállamról, ha kérem, illetve feléri magától is ésszel. Én a helyedben Babus lehet, hogy megmondanám neki, hogy nem csak magadnak csináltátok ezt a gyermeket, és igenis Kristófnak is szüksége van arra, hogy az apja foglalkozzon vele. Nem is csodálom, hogy nem főzöl, azt én is csak akkor tudom kivitelezni, amikor párom már itthon van. Ja, és az én emberem ritka kincs, mert gyakorlatilag mindent meg tud csinálni, de tényleg, még vasal is ha kell.
Na jó, nálunk is van, hogy leereszt és nem csinál semmit, akkor pár napig bírom, majd bedurran az agyam és kiöntöm neki a lelkem, azaz kibukok, és aztán megint alkalmazza segíteni tudását.
És igenis, ez egy nagyon nehéz "meló", ami ráadásul 24 órás.

Na jóvan, befejezem a szófosástKép

Sajnos én a találkát kihagyom, mivel Szeged az kicsit idébb vanKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Hali!

Adri ma szépen evett, egész rendesen elaludt.

Hát sajnos én inkább Babushoz csatlakozom Kép Apa sajnos sem a terhesség alatti, sem a mostani lelkiállapotomat nem nagyon érti meg. Ennek ellenére segít, mert cseszegetem, de jó lenne, ha önállóan is menne. Kiporszívózik, felmos, kádat takarít,a portörlést utálja. Vacsorát csinál, ami nagyon rendes tőle. Újabban fel kel időben, mert vigyáz Adrira, amíg én még alszom egy kicsit az éjszakázás miatt, egyébként nagy alvó. Mostanában kezdett el többet játszani Adrival, hogy már dögönyözni lehet, de hamar megunja és a gyerekkel együtt jön utánam, pl amikor fürdöm, kijönnek együtt a fürdőbe, hogy siessek, mert a törpe már nagyon nyűgös. Amióta terhes lettem nem is ültem max 2szer kádban. 5 percem van mindig a zuhanyzásra. Én is gondoltam itt hagyom neki egy kicsit, szokja, de sajnálom Adrit. Kép Amíg csak szopiztunk meg volt győződve róla, hogy egész nap itthon döglök és "csak" etetek. Na emiatt csomót veszekedtünk. Mostmár kezdi látni nincs egyszerű dolgom. Többször hagyom, ő öltöztesse Adrit, ami kész harc, megpróbálja etetni, ami ugyancsak kemény menet nálunk. Egyébként állítom ennyi szabadideje rég volt. Heti 2 próba 15-20ig, havi egy koncert, horgászás, számítógépezés, könyv olvasás, szombat, vasárnap du szieszta stb. Én tuti nem hegynám, nem is hagyom szó nélkül, ha mindent nekem kéne csinálni. Az állandó szgépezéstől meg a falra tudok mászni, sokszor kikapcsoltatom, hogy zavar a zúgása.
Én is max 2havonta jutok el fodrászhoz, és egy pár hónapja kozmetikushoz is eljutottam végre rohanva. A sport csak a séta, meg is látszik rajtam Kép Alig várom, hogy megint terhes legyek, de akkor lehet olyan leszek, mint 1 zombi Kép Szerintem, ha elindulnak és már dumálnak is egy kicsit a törpök többet fognak velük foglalkozni a fiúk. Nem panaszkodom, beszedem a nyugibogyóm, pozitivan nézek előre, nálunk egyre javul a helyzet. Régen azt hangoztatta apa ő marad itthon Adri 1 éves kora után, majd meglátjuk Kép Fel a fejjel csajok! Nekem az a meglátásom, igaz az a mondás: Magadnak szülöd.
A találkozóban én is benne vagyok, férjeket is viszünk?

Adtok a gyerkőcöknek 8hós kicsit darabos bébiételeket?

Eveka
Kinél szültél?

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 

 
 

Az jutott még eszembe, hogy együtt öltöztettük a sétához a szomszéddal a csajokat, és óriási üvöltést renedeztek mind a ketten. Röhögtünk, mi lehet egy babatalálkozón Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jó reggelt!

Flames, én már adtam olyan darabos kaját, de kikakilta a répadarabokat egy az egyben... Úgyhogy most úgy csinálom, hogy azt még egy picit összemixelem, nem teljesen, csak hogy kisebb darabok legyenek benne.

Tamesz, hát akkor nem túl rózsás a helyzet egészségügyben... Kép A férjed cége nem fizeti esetleg a biztosítást? A terhesgondozáson meg 3-szor vagy 4-szer kell megjelenni, hogy támogatásra jogosult legyél, nem? Nem lehet könnyű egy kisgyerekkel külföldön, egyedül. Bár te biztos hamar szervezel magadnak vmi programokat meg társaságot... Kép Az öcsémék Amerikában élnek (ott tanult, aztán 2 évig itthon voltak, most meg ott dolgozik), van egy 21 hónapos kislányuk, decemberben meg jön a 2. baba. Hát nem irigylem a sógornőmet, hogy fog bírni a 2 picivel, mindenféle nagymamai segítség nélkül... Na, de azért Horvátország kicsit közelebb van... Kép

Szép napot mindenkinek!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


SziasztokKép

Flames
Talán szemétségnek tűnik, de örülök, hogy nem vagyok egyedülKép
Már teljesen kétségbeestem, amikor olvastam, hogy mindenkinek tökéletes férje van.
Bár szerintem nálunk a probléma onnan gyökeredzik, hogy Apucim otthon, mármint a szüleinél nagyon el volt kényeztetve.
Az anyukája a születésétől fogva otthon van, mint háztartásbeli, nagy ráéréseben már szinte (bocsi) a seggüket is kinyalta. Neki, a bátyjának és az apukájuknak. Eléjük tette a kaját, fürdővizet engedett nekik, mire hazaértek a munkából. Ha betegek voltak ágyba vitte nekik a kaját, teát, masszírozta a talpukat. A fiúk tehát csak annyit láttak, hogy a nő dolga a férfi teljes kiszolgálása, (de tényleg teljes, csak kérniük kellett és az anyjuk már hozta is nekik az üditőt vagy bármi mást), hisz ő egész nap otthon van, a férfi pedig keményen dolgozik,pénzt keres, utána pedig pihen vagy heverészik a TV előtt, ahogy azt az apukájuktól látták.
Ráadásul az ő apukájuk se sokat foglalkozott kiskorukban a gyerekekkel, mert akkoriban indították be a családi vállalkozást és az minden idejét lekötötte. Így az is természetessé vált számukra, hogy a gyereknevelés az anya feladata.
Szóval csupa rossz példa állt előtte, vagy mondjuk inkább elavult. Úgyhogy valamilyen szinten meg is értem Apucimat, hisz mindenki otthonról, a szüleitől hozza a példát. Õ ezt látta, neki ez a természetes. És hiába beszélgetünk nap mint nap erről (mert állandóan téma ez nálunk, folyton cseszegetem, de hiába), hiába olvasom el neki, amit ti írtok, nem számít. Szerinte az a természetes, amit ő csinál, újságokban is csak büszkélkednek a sztárapukák, hogy ilyen meg olyan jó dolog az apaság, mneghogy mennyit segítenek, holott szerinte a fele sem igaz.
Ha pedig egy apuka mégis segít, azt valószínüleg azért teszi, mert marhára ráér. Bezzeg ő, reggel 6-tól du. 4-ig kemény fizikai munkát végez.neki kell a pihenés.
Egyébként pedig szerinte minden ilyennemű hülyeséget csak innen a Babanetről szedek.
Ne is mondjátok, ordenáré marhaság mindez, de képtelenség meggyőzni.
Az persze teljesen természetes, hogy egy férj és apuka egész hétvégén és egész este, hajnalig, megállás nélkül a számítógép előtt ül és játszik.
Na mindegy, ezen nálunk lehetetlen változtatni. 8 éve ismerem már és világéletében ilyen volt.

Más:
Kristófkám pár napja a heverő szélébe kapaszkodva fel tud állni. Sőt, most már minden alacsonyabb dologba kapaszkodva fel tud állni, pl. kád széle, játékosládaKép Nagyon tündériKép, csak néha nagy bukfences esések vannakKép, persze próbálok mindig elkapni, dehát ez lehetetlenKép
És megtanult pápázni és tapsikolni, teljesen önállóan, csak mondani kell neki, hogy tapsi-tapsi, és már csinálja isKép

Talival nem tudom mi lesz, én nem szívesen buszozok kettesben Kristóffal Pestre. Nekünk inkább hétvenként lenne jobb, és Apucimmal, autóval mennénk.
Most a börzére majd megyünk, de oda csak kettesben, Kismacit itthon hagyjuk a nagyival.
Éshát nem tudom, legközelebb mikor tudnám rávenni Apucimat egy Pestre-menetelre.
Majd még meglátjukKép

Most már sietek, mert ebédidő van, de egy-két képet még dobok fel:

Kép
Kép

Tapsikol:
Kép

Így próbál felállni:
Kép
Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok lányok!!
Hát most megint szégyellem magam ugyanugy mint az alvás témába,ugylátszik nekem tényleg arany életem van,dehát mondjuk más ítt vidéken mert azért itt nagyjábol eggyütt maradnak a családok nálunk mindenki itt van 20 km.-es kőrzetbe.Sokat megyünk eggyütt is mindenfelé,és egyedül is babakocsíval,de ha én is belennék zárva 4 fal közé tutti depis lennék a barátnőim is itt az utcába laknak velük is sokat talizok!A férjem sokat segit a Kírát ő viszi-hozza oviba néha mosogat de én inkább azt szeretem ha elmennek és én akkor mindent megcsínálok kivéve a varrás amit eddig anyosom megcsínált de ő már sajnos nincs ugyhogy ma is kidobtam 4 pár zoknit.A gombokat meg a férjem felvarrja!Imád főzni is ugyhogy a vacsorát sokszor ő csínálja!
Ne hagyjátok egyébként rá a férjetekre azt hogy "csak ő dolgozik" hagyjátok ott egy napot neki a gyereket meg a háztartást!Egyébként a férjem is akkor tudta meg igazán amikor Miron született és itt maradt egy hétig egyedül a Kírával pedig Kíra már elég régota őnnállo mindenbe!Szoval ne hagyjátok el magatokat mert ennek sulyos kővetkezményei lehetnek!Csak egy pl. a barátnőmet azért hagyta el a férje mert csak a gyereknek élt és magát elhanyagolta és egy ídö után nem volt miről beszélniük a gyereken kivül!!Szoval álljatok a talpatokra!Mi lesz ha két gyerek lesz?Na jo nem tartok itt oktatást és kivánom nektek hogy jobb legyen!De azért nekem is vannak gondjaim!!

Más:Nem tudtok ajánlani valami uszást a Kírának mert ahová mentünk volna nem jőtt be mert akkor is ki kell fizetni a haví 10000_ret ha beteg vagy ha éppen szünet van mint pl.karácsonykor!
Mondjuk Budán lenne aktuális vagy az Árpád-hid vonzáskőrzetébe!!

Kitartás lányok legyetek nagyon erősek!!KépKépKépKépKép

Andi
Vendég
 


Sziasztok!

Juc!
Nem élem meg tragikusan a tejallergiát. Örülök, hogy Marci nem lisztérzékeny Kép. A tejallergiát akár már 2 éves korára is kinőheti, én pedig egész belejöttem az étrendváltásba. Időnként kimegyünk a biopiacra, ahol vannak mindenféle fincsi rétesek, amelyekbe se tojás, se tejtermék nincs, "begyűrök" néhányat, aztán elvagyok vele egy ideig. Éjszaka nehéz felébredni, de nappalra elmúlik a fáradtság és néha -ha nem a legmélyebb álmomból ébreszt Marci- jól esik gyönyörködni a Manóban, ahogy visszaalszik. Egyszóval az örömök messze felülmúlják a nehézségeket. Sőt, lassacskán a következő Gyerkőcöt tervezgetjük Kép... Főleg Apa Kép. MÁV Kép, bár én császárral szültem, mert Marci farfekvéses volt.

Flames!
K.I.-nél, mint Babus.

Babus!
Nagyon ügyes Kristóf! Marci még csak épphogy kúszik. Ülni sem ül még. Pedig forogni már nagyon hamar kezdett (3 hónapos sem volt, mikor a hasáról a hátára fordult). Az ülést már nagyon várom, egészen más lenne a fürdés.
Egyébként az én férjem sem tökéletes. Időnként határozottan kell rábeszélnem a segítésre Kép. Azért pont jó nekem úgy, ahogy van Kép.

A tali jó ötlet, én benne vagyok. Remélem el is jutunk. Gőzerővel próbáljuk eladni a lakásunkat, egyelőre nem sok sikerrelKép. Egyedül ez szólhat közbe. Már nagyon szeretnék költözni egy nagyobb lakásba! Apropó, nem tudtok valakit, aki hőn áhítozik egy szép zuglói másfél szobás lakásra Kép Kép Kép?

Mára búcsúzom. Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Halihó!

Flames, képzeld, leutánoztunk benneteket Kép és vettünk egy akciós kuponos kompot a Brendonban!!! Egyelőre még csak egyszer raktuk bele Marcit próbaképpen, a zenélő kütyüket püfölte, nem haladt vele semerre... Kép Egyébként mi a baj a komppal? Annyit szokták szidni. Káros vmire?

Meg vettünk egy olyan szuperül záródó pelusos szemetest, mert már nem nagyon bírtuk a büdit a fürdőszobában... Kép Kíváncsi vagyok, működik-e.

Apa-témára visszatérve: Flames, azok alapján, amit leírtál, nem is olyan vészes a helyzet! Segít ő, csak mondani kell neki. Szerintem azt elvárni, hogy magától eszébe jusson a pasiknak a háztartás, hááát, hiú ábránd... Kép
Babus, tényleg igaz lehet, amit írtál, hogy a férjed otthonról ezt a mintát hozta. Sajnos. És abszolút semmit nem változott 8 év alatt?

Régebben én is cseszegettem a páromat (persze néha most is Kép), hogy segítsen többet a háztartásban, de amióta látom, hogy apának tényleg tutira bevált Kép, azóta többször békén hagyom. Foglalkozzon ő a gyerkőccel, amíg én összepakolok vagy kiteregetek.

Andi, köszi a biztatást! Te tapasztalt anyuka vagy, könnyen beszélsz... Kép Majd biztos belejövünk mi is...
Úszásügyben sajnos nem vagyok járatos.

Tamesz, akkor áll még a tali-ajánlat? Kép Kép Kép

Eveka, hajrá a lakáseladásban!!! Kép Sajnos, az öszes ismerősöm megtalálta már álmai lakását, pedig mostanában sokan kerestek lakást közülük.

Sziasztok, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hahó!

Babus
Kitartás! Tényleg hagyd rá Kristófot, először csak pár órát, vigye el sétálni vagy öltöztesse egyedül, ha mentek valahova, aztán egyre többet. Azt veszem észre ez a taktika nálam bejött. Apudnak nincs valami dolga Pesten? Szerintem a miénk később értünk jönne, ha taliznánk, addig elintézi a dolgait. Kristóf nagyon ügyi már! Megtartja magát ülve? Nem vágódik hátra? Adrinak már jól látszik a foga, nálatok? Nekem a 2. férjem van, mégis vannak vele időnként "nevelési" gondjaim Kép. Pedig szempont volt már a választásnál a család, neveltetés is. Az anyja mai napig kényezteti. Ilyenek a fiús mamák, neki is bátyja van. Bár anyós téren nem lehet panaszom, leginkább mellém áll. Az elsőnél nagyon megszívtam ezeket. Bár nem hiszitek el, de azért váltam el, mert iszonyatosan papucs volt (mosott, főzött, takarított)Kép Az sem jó.

Andi
Adrival Kőbányára (X.) járunk babaúszásra, de az is csak 3 éves korig van. Itt van néhány gyermekúszással kapcs oldal: http://www.babaszoba.hu/services/kb?id=11;BXID=9DA8BB3C-B45C64F2-98DD8444-AA17AF4F
http://uszas.linkcenter.hu/index.php?nocookie=1
http://babauszas.lap.hu/ http://uszas.lap.hu/

Eveka
Én is K.I-nál szültem Kép Mi is pont költözni szeretnénk, a mi lakásunk is gazdára vár. Zugló itt van tőlünk nem messze, és ott is dolgozom/tam.

Juc
Jól tetted az utánzást Kép Hát azt mondják nem tesz jót a mozgásfejéődésnek, rosszul tanul meg járni, pl lábujjhegyen, és ellustul. Egy imerős mesélte, hogy állandóan a kompba rakták a gyerkőcöt, ki maradt a mászás, nem tanulta meg hogy rakja egymás után kezét lábát, és állítólag ez is közre játszott a diszlexiájában (remélem jól írtam). Van bennük valami, ezért csak keveset hegyom benne, főleg csak, hogy állva játszhasson, nem azért, hogy közlekedjen vele. Állandóan fel akar állni, de még nem tudja megtartani magát, ez egy kicsit lefoglalja pl amíg kint vagyok a konyhában. Adri is még csak hátrafelé löködi magát. A szomszéd viszont azt mesélte, ő azt vette észre, a lánya azóta fejlődik mozgásban, mióta kompozik, mindenben feláll, állásból leül.
Szerintem sem annyira vészes már a helyzet a férjem terén, alakul a dolog, bizakodó vagyok Kép

Ma voltam dolgozni 10től kb 15ig. Jó volt kimozdulni. Valószínű ez mostmár így lesz egyszer egy héten. A többi melót majd itthon csinálom.

Tamesz
Összefutottam anyósoddal is. Már vásároltam ettől a csajtól, árul lego duplot is meg fisher price cuccokat, ha érdekel: http://gportal.hu/portal/gyerekholmi/


Én is rakok fel pár képet
Adrinyuszi fürdés után
Kép
a szennyestartóban (segít, csak így tudtam lefoglalni Kép)
Kép
ennyire nem szeret enni (a törpieitek nem szoktak így "sünizni"?)
Kép
Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok.
Bebikompunk nekunk sincs. Hallottam pro es kontra rola. Valaki mondta, semmmi baj nem volt, de azt is mondtak, nem jo, ha labujjhegyen jar a baba, mint pl. abban.
Az biztos, a minel hosszabb kuszas-maszas jo.
Nekunk nincs komp. Nem latom szukseget.
Ti buszoztok babakkal? HOgy megy? VAgy a budapesti kozlekedes?
Szep napot nektek.
Rahel
rahel
 
 


Babus, Flames!
Nagyon drága Kristóf és Adri is!Kép Nálunk még nincs sünizésKép

Babus!
Hát nemtom.... Anyósom 10 éve rokkantnyugdíjas és szintén nem volt ez idő alatt más dolga, mint a párom és apósom fenekének a fényesre nyalása, már bocsánat, de tényleg totál. Én ezt ugye látván, az összeköltözésünk előtt közöltem vele, hogy ne tévesszen össze az anyjával, én nem fogom ilyenformán kiszolgálni, nekem is megvan a magam dolga. Neki is van kezecskéje, az alapvető dolgokat, mint pl kajamelegítés stb. tán megtudja oldani. Ez nem azt jelenti, hogy soha nincs kiszolgálva, de ő ugyanúgy viszonozza. Úgyhogy én tiszta lappal indítottam, és ő ezt elfogadta. Egyébként rossz kifogás, hogy Apucid 6-4-ig dolgozik, mert az enyém 7-4-ig, ami már nem hiszem, hogy annyit változtat a helyzeten, és ráadásul full stressz a hülye főnöknő miatt, meg nem elhanyagolható, hogy egész nap nem ülhetnek le(amúgy bolti eladó). Na, nem akarom én a párodat bántani, meg ígyesen az is hozzátartozik a dologhoz, hogy ezt sejthetted, hogy így lesz, 8 év alatt kiismerted, de azért gondolom bíztál benne, hogy hátha mégis... Meg hát ez a számítógépezés, ahelyett, hogy családi életet élne. Na tényleg befogom....csak téged sajnállak!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Bébikomp:
Marci kicsit kötött csípővel született, mint az apja, ezért három hónapig szigorúan tornáztatni kellett, de rendbejött. A háziorvosunk és az ortopédus nő is szigorúan megtiltotta, hogy használjunk kompot, mert eldeformálhatja a csípőizületet. Én nem értek hozzá, de hiszek nekik, és nem szeretném ha gond lenne belőle később, bár nekem könnyű, mert Marci az etetőszéket használja kompnak, belekapaszkodik és rohan vele, amíg a falnak nem ütközik!Kép

Flames,
köszi a linket, jól esett a munka, nekem kimondottan jót tesz! Anyósom mit mesélt rólunk?Kép

Babus, Flames,
nagyon jók a képek, én a héten nem is fotóztam még! Ejnye!

Rahel,
én főleg kocsival járok ha valamit intézni kell, mert a világ végén lakunk, de a környéken csak gyalogolunk. Viszont Párizsban egy hétig folyamatosan tömegközlekedtünk, mert öcsém dolgozott, így nem ért rá hurcolászni, viszont Maricpán nagyon élvezte, bár ott sincs lift a metróknál, tehát cipeltük elég sokszor a lépcsőkön. Nem úgy mint Stockholmban, ahol tavaly voltunk, ott abszolút baba és babakocsi barát minden, marha könnyű vele közlekedni, segítenek, a busz megbillen hogy fel tudj szálni, ki lehet kötni a babakocsit a buszon, a metronál, hévnél lift van, kicsit más világ.

Apa téma:
hát most, hogy a jövő héttől kimegy dolgozni, így nem nagyon fog tudni segíteni, csak hétvégneként, de ő nagyon sokat Marcizik, és már az is nagy segítség, hogy leköti.

Tegnap rávettem magam és elmentem a kórházba, egy terheléses cukortesztre, mert elvileg azért nem sikerült az első két gyerkőc, bár Marci alatt végig jó volt a cukrom, mert figyeltem rá. Mi januártól szeretnénk belevágni a kistesó projektbe, ha minden jól megy, majd kérdés, hogy mikorra sikerül. Szóval csináltattam tejes vérképet is, kíváncsi vagyok milyen lesz.

Találkozó rendben, ha találunk egy napot szívesen látlak Benneteket, a hétvége most nem annyira jó, mert apa olyankor lesz otthon és az nagyon rövidke lesz. Ja és a hétfő csütörtök is foglalt!

Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok,

Mindkét kistörpe (Adri és Kristóf) nagyon aranyos Kép.

Flames,
Nagyon tetszenek a képek, főként a nyuszis Kép. Nálunk is van sünizés, de nem kajálás miatt, hanem mikor huncutkodik.

Babus,
Kristóf nagyon szépen fejlődik és ez ugye a te érdemed. Büszke lehetsz rá!


Babakompot mi sem használunk. Ákos mászva közlekedik, meg a Tamesz Marcijához hasonlóan ő is az etetőszéket használja közlekedési eszközül. Nem is merek rágondolni mi lesz, ha egyszer megakad a szék valamiben. Próbálok minden akadályt félretenni az útból, de hát sosem lehetünk elég óvatosak.

Fölteszek egy sünis meg egy etetőszéktologatós képet KépKép

Kép

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Jajj, Tamesz, ne ijesztgess Kép! A mi Marcinknak is kötött volt a csípője, tornáztattuk mi is (bár a védőnő azt mondta, hogy semmit nem jelent a kötöttség, max. hogy nem fog tudni spárgába lemenni), aztán a kontrollon azt mondták, hogy oké. De a komptól senki nem riogatott. Most akkor vigyük vissza??? És ücsörögni sem lehet benne?

Nyuszko, nagyon kis zsivány ez az Ákos! Kép Sünizést Marci is csinálja, ő is kaja közben, mintha meg akarná nézni meg szagolni, mi van a szájában. Kép

Szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Adrinak nagyon ízlik a danonino. Köszi a kép dicséreteket. Adri még nem áll meg így, mint Ákos.

Tamesz
Jó volt kimozdulni, de jobb lett volna, ha inkább nem munkával telik Kép Csak annyit mesélt anyósod, hogy ritkán lát titeket és nem mindig ismeri meg elsőre Marci. Ez nálunk is így van, ha 1 hétig nem lát valakit.

Közben Adri felsírt, és óriásit hányt. Kép Úgyhogy most csak ilyen röviden.

Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Flames,
remélem semmi gond Adrival!!!!
jó éjt!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Sziasztok!

Elnézést, amiért idetolakszom,a tavaszi babás topikból jöttem. Látom, hogy itt van nálatok Eveka. Tehát kedves Eveka, csak szerettelek volna üdvözölni téged, megörültem, hogy itt látlakKép. Előtted császároztak engem a MÁV-ban, talán emlékszel még rám, az őrzőben is beszélgettünk. A második kislányom - Virág - a te Marciddal egyidős, azaz épp ma 8 hónaposKép.
Örülök, hogy rád találtam itt a Babaneten, Marci is biztos már nagyfiú.

Minden jót nektek, üdvözöllek: Zita
zitmi
 
 


SziasztokKép

Flames, Nyuszkó
Nagyon cukik a fiúk, lányokKép


Arik vagytok, hogy megértetekKép, de tényleg nem sajnáltatni akarom magam.
Én már megszoktam ezt a helyzetet, bár beletörődni nem tudok, folyton ezzel a témával nyúzom Apucim. De felesleges.
Kristófot fél óránál többre nem merem vele hagyni. Nektek nem kell mondanom, hogy egy örökké kúszó-mászó-felálló rosszcsont mennyi odafigyelést igényel. Na pont ez az, amit Apucim nem tud biztosítani neki. Nem látja még át ennek az egésznek a felelősségét, hogy elég egy apró tárgy, egy éles asztalsarok, egy forró radiátor, mindent megtalál.
Õk eddig max. fél órát voltak kettesben, akkor is telefonált utánam, hogy jöjjek, mert nem bír vele, itt ül az ülében, a számítógép előtt(!)
Na mindegy, nem filózom ezen többetKép

Bébikomp:
Én is sok rosszat hallottam róla, de szerintem ha mértékkel használják, akkor semmi káros nincs benne.
Sőt, nekünk kifejezetten hasznosKép
Kristóf mindent relative későn csinált, még megfordulni is csak 5 és fél hónaposan fordult meg először, hasról hátra.
Már komolyan aggódtam, hogy valami baja van, mert ezután se csinált semmit.
Max. hátrafelé csúszott hason, még 7 és fél hónaposan is.
Aztán kb. 8 hónapos korában kölcsönkaptunk egy kompot, eleinte csak tolatni tudott azzal is, utána már páros lábbal lökte magát, és nem sokkal később már lépegetett benne előre. Kb. ekkortól jött rá a kúszásra is, vagyishogy itt is pakolnia kell előre a végtagjait.
Utána hirtelen megtanult ülni, majd felülni, most pedig már folyton feláll kapaszkodva, sőt, ma reggel az ágy szélébe kapaszkodva 3 lépést önállóan megtettKép

Úgyhogy szerintem nála kifejezetten hasznos volt a komp, mert mozgásra ösztönözte. Mert egyébiránt egy nagyon lusta kissrác volt, a földön fekve beidegesedett, mert nem tudott sehová eljutni, meg úgy nem volt neki jó játszani, ülni meg még nem tudott, így jobb híján csak a bébihordozóban, etetőszékben ücsörgött.
Persze nincs benne sokat, max. napi fél-1 órát, azt is csak akkor, ha a valami dolgom van a lakásban és ide-oda rohangálok, ő meg kompozik utánam ezerrel. Még mindig jobb, mintha a jéghideg kövön kúszna utánam.
Itt bent a szobában viszont sosincs kompozás, a földön kell ellenie.

Egyébként pedig amikor mi kicsik voltunk, szinte mindannyiunknak volt kompja, (és azóta is gyerekek ezreinek van), mégis gond nélkül megtanult mindenki járni, és semmi baja sincs tőle.
Sőt, egy barátnőm kislánya mondhatni bébikompban nőtt fel, mégis 11 hónaposan már teljesen önállóan járt. Míg mesélte, hogy az ő egyik ismerősének a kisfia soha életében nem ült kompban, mégis, 15 hónaposan még csak lábujjhegyen és kézenfogva jár.
Szerintem a bébikompra is az vonatkozik, mint minden másra, mértékkel nem káros.

Na, most jó hosszút regéltem, lépek is.
Vagyis még egy kérdés, ti gondolkodtatok már azon, hogy milyen, mekkora karácsonyfátok lesz? Mármint a gyerkőc miatt. Mert a sima lucfenyőnek pl. megeheti a lehulló tüskéit.
A földön álló karácsonyfát szétszedheti, felboríthatja. A kis asztalon álló fenyőt is állva magára ránthatja. Nem tudom, mi lenne a jó.Vagy csak én bonyolítom túl?

Még teszek fel egy pár képet folyton a felállós kissrácomról:

Kép

Kép

Kép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,

Babus: karacsonyfa....nekunk eddig kicsi mu volt, de most szerintem igazit szeretnenk, biztos tetszene a kicsinek. Igaz, felborithatja, stb....en ugy vagyok ezzel, vagy a jarokaban van, vagy ott vagyok vele, fel szemem mindig rajta.

Komp...igazad van, regen is hasznaltak. En nem tartom szuksegesnek nalunk. Hadd kusszon, masszon. A sajat tempojaban majd elindul, stb. Nalunk parketta van, azon maszik, persze jol feloltozve, ha lent huvosebb lenne.

Ti hogy alltok a haziallatokkal? Baba - cica?

Rahel
rahel
 
 


Halihó!

Flames, remélem, minden rendben Adrival!

Babus, akkor nagyon beindult ez a Kristóf!!! Kép Nagyon ügyes!

Meg persze a többiek is mind!!! Kép Kép Kép

A kompot én sem járnitanításra használnám, hanem hogy legyen még egy dolog, amivel jól eljátszik és biztonságban van, amíg én pl. főzök. Ja, és én nem is tudtam, hogy ilyen már régebben is volt, nekem biztos nem, mert anyukám azt sem tudta, hogy mi ez, mikor meglátta. De én is azt hittem, hogy ez vmi új találmány... Kép

Karácsonyfa: nekünk eddig pici fáink voltak, idén még nem tudjuk. Lehet, hogy Marci miatt, no meg a rokonság miatt, akiket meghívunk, jobb lenne egy nagyobb. Tavaly Douglas fenyőnk volt, az nem hullott, csak elég drága volt. Ti gyertyát vagy izzót tesztek rá? És milyen díszeket?

Sziasztok, megyünk egy kis Márton-napi libaevésre... Kép

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Hali!

Adri már jól van. Nem tudom mitől lehetett rosszul tegnap este, kidobta a taccsot, morgott a gyomra rendesen, majd bágyadtan ráhajtotta a fejét a vállamra, nézett egy darabig szótlanul, már nem is sírt, ringattam és visszaaludt. 2 körül felébredt, akkor csak egy kis teát adtam neki, majd 6kor reggelizett. Ma már teljesen jól van. Lehet, a nurofentől volt, már előtte is egyszer hányt, azt hittem, akkor félrenyelte a szirupot, de most olvastam rajta, hogy gyomorpanaszokat okozhat. Nem adok neki mostmár se kúpot, se más szirupot, csak max a tápijába rakok chamomillát.

Ma voltunk a Guliverben. Nyitvatartás H-P 9-20, Szo 10-18, V 10-14
Aranykártyával mentünk így elég olcsó volt, bár nem vettünk sokmindent, inkább nagyobb gyerekeknek van választék. Képzeljétek egy óriási 125 cm malacka csak 15.000.-, de nem mertem megvenni, hátha megijed tőle Adri. Kép A Corában meg akciósak a Fisher Price játékok, körbenéztem a neten, tényleg ott a legolcsóbb, de már eléggé fogyóban vannak.

Babus
Viktor is ezt csinálta, hogy jött utánam, hogy nem bírja, meg vegyem át, meg siessek. De mostanában, minél többet hagyom rá (persze időnként fél szemem rajtuk Kép) elég jól belejött. Öltöztetésbe, pelenkázásba, most az etetést gyakoroljuk. Mondjuk ő túlzottan is félti a tündérkéjét, pl kutacsvédő sisakot akart venni. Mi lesz veled/velünk 2 gyerekkel? Kép Mindig azt mondom, úgysem találnánk jobbat. Következő életemben biztos leszbikus lennék, néha inkább 3 nő, mint egy férfi. Persze ez csak vicc Kép Nagyon ügyi Kristóf, látom sorsomat.

Karácsonyfa: Hát nem is tudom. Szerintem normandiait veszük, az nem hullik, nem szúr. És most ebben a pillanatban, lett egy ötletem. Cserepeset (gyökereset) fogunk venni (heuréka!!). Az jó nehéz, nem tudja felborítani. Szerintetek, hülyeség? Max 1.5mest, és azt is felteszem egy asztalra. Nem gyertyázunk. A mi fánk mindig kék színű. Anyósom minden évben új díszeket vesz, mindig más szinű. Anyuéknál vagy ezüst, vag piros. Épp az Ikeában néztem milyen jó díszítés ötletek vannak, de egy vagyon új díszeket venni. A kikában vannak mindig nagyon szépek.

Nálatok?

Jó éjt!

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Sziasztok!!
Volt mit visszaolvasnom megint jo rég néztem be!
Nekünk is van kompunk de csak anyunál használjuk mert nála köburkolat van és az hideg hogy azon másszon,amugy én semmi károsat nem látok benne Kírámnak is volt és semmi gond vele!!
Karácsonyfa: Hát mindenféleképpen nagyot mert azt élvezik a gyerekek mi már évek ota nem rakunk rá tőrhetőt és álltalába valami olyan szaloncukrot választunk ami jobb minőség,ugyanis az elkerülhetetlen hogy lopkodjanak rola!Ami még fontos hogy a férjem mindig kiköti legalább 3 helyen és akkor felborulni nem tud csak max.a ráncigálástol leesik rola ez az!
Mennem kell mert a lányom hercegnőzni akar ,persze mindig amikor én ide ülők egy kicsít,dehát ez van mindent a gyerekért!!!
Köszi az uszás címeket már nézegetjük!!!
JO hétvégét mindenkinek!!!
Andi KépKépKép
Vendég
 


Sziasztok!Hát ilyen se volt még hogy idejővők és nincs ítt senki!Csak nem mentetek eggyütt telelni és engem itthon hagytatok?Vagy valami jó tv.müsor van?Na megyek megnézem!
Azért üdv.mindenkinek!!!!KépKépKép
Andi
Vendég
 


Hahó!

Andi, mi igazoltan hiányoztunk Kép, egész napos nagy családi kiránduláson voltunk Visegrádon.

Flames, köszi a Gulliver-nyitvatartást, de asszem tényleg hétvégén kell mennünk, hétközben egyszerűen akkora a dugó, hogy nem tudunk átvergődni... Kép

Karácsonyfa: Flames, aztán elültetitek az élő fenyőt? Nálunk minden évben más dísz volt eddig, általában saját gyártmány pl. mézeskalács, papír. Üvegdíszünk sosem volt. Ja, és mi gyertyát sem tettünk rá eddig, csak máshova a lakásban, asztalra, adventi koszorúra. Jaj, máris olyan karácsonyi kézműveskedhetnékem van... Kép Nem tudom, lesz-e rá időm. Ti szoktatok ajándékot vagy díszeket csinálni?

Sziasztok, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok!

Hát ma meg, úgy látom, csak én vagyok itt... Na, mindegy, nagy magányomban felteszek néhány képet:

Újabb kirándulás:
Kép

Játszótér:
Kép

És ilyen képeslapokat csináltam az ünnepelt családtagoknak:
Kép

Szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Most csak ennyire futotta:

Mukika
Lizinek boldog névnapot!!!Kép
Kép


Majd még jövökKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok,
Hát itt valóban szélcsend volt a hétvégén Kép. Nálunk sajnos apa végül csak lerobbant. Úgyhogy most karanténban van, remélem Ákos nem kapja el.

Amúgy a hétvégén ismét nagyon rosszul aludtunk Kép. De legalább most volt látszata: megjelent egy újabb fogacska. A kisherceg napról-napra ügyesebb, most minden hangot próbál már utánozni és rámutat a tárgyakra. Mondja, hogy tütü és még burrog is hozzá Kép.

Karácsonyfa:
Nálunk sajnos nincs túl nagy választék: csak lucfenyőt meg ezüstfenyőt lehet kapni. Mi eddig mindig ezüstfenyőt vettünk és piros meg ezüstszínű díszeink vannak. Mi is nagy dilémában vagyunk, hogy hova is tegyük idén a fát, mert biztos Ákos majd megpróbál hozzá férkőzni Kép. Lehet, hogy fölpakoljuk az íróasztalra, az elég magas, nem éri fel.

Még később jelentkezem.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Látom volt termés a hétvégén.

karácsonyfa:
nálunk évek óta normand fenyő van, most is az lesz, én a nagyot, a plafonig érőt szeretem, vsz, most is azt fogunk venni és mindig kikötjük. Nekem piros és szalma, meg tarmés díszek vannak hozzá, már gondoltam kicsit kéne újítani, de nem idén, mert a törékenyeket félteném, szóval maradnak a régi díszek.

Babus,
gratula, nagyon ügyes Kristóf!!!!

Muki,
Boldog névnapot kívánunk mi is a kisasszonynak!

Juc,
Merre voltatok kirándulni ebben a "csodáltaos" időben? Nagyon jók a képek, mi egy fotónyomtatót kapunk az apukámtól karácsonyra, és már most megvehetjük, így én is DVD borítót akarok nekik csinálni meg néhány képet nyomtatni kis keretekbe. Apa már bedigitalizálta az eddigi Marci videókat és azokat meg egy rakás képet kapnak majd.

Flames,
örülök, hogy nincs nagy baja Adrinak!

Mi voltunk szombaton a SCS-ben, és vettünk egy rakat játékot Marcinak karácsonyra, mindenki megbízott a rokonyságból, hogy a nevükben is vásároljunk. Jó áron voltak a duplok, és a Fisher Price játékok is, na meg vettünk 3 kerekű kisbicajt, tolókarral, nagyon tetszett Marcinak, véigpróbáltuk őket. És sikerült két részes vízhatlan overált is vennünk jó áron.

Most alkotnom kell, szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Halihó!

Muki, mi is csatlakozunk a köszöntőkhöz: boldog névnapot Lizinek!!! Kép Kép Kép

Csak halkan szomorkodva jegyzem meg, hogy Marcinak is most volt a névnapja, és rajtunk, anyukámékon meg a barátnőmön kívül senkitől nem kapott még egy fülhúzást sem... Kép Na, ez nem rátok vonatkozik, ti nem is tudjátok, hogy Mártonnak hívják, nem Marcellnak, mint Tameszéknál meg Evekánál, hanem a családra... Kép Ilyenkor egy csomó mindenkinek van szüli- meg névnapja (van egy másik Márton is a családban...), azért szoktunk összegyűlni ilyenkor, hogy felköszöntsük az ünnepelteket. És egyszerűen senkinek nem jutott eszébe, hogy van egy másik Márton is... Hát kiakadtam, bőgtem is rendesen, hogy ilyen figyelmetlen családom van... Kép A férjem családjáról nem is beszélve... Kép

Tamesz, tök jók lehetnek az új játékok, majd teszel föl képeket? Mennyivel olcsóbbak, mint itthon?

Overáll: mi vettünk a hétvégén egy vízhatlan kantáros gatyát (Brendon, 7000 Ft), meleg vízhatlan kabátja van a gyermeknek, egyelőre ez az overáll... majd vagy a börzén veszek (bár nincs túl sok kedvem a tömeghez...) vagy vmi turkálóban, ha találok.


Nyuszko, Ákosnak gratula az újabb fogacskához! És nagyon ügyes, hogy mindenfélét utánoz! Kép

Tényleg, többiek hogy állnak "beszéd- meg kommunikációfejlődésben"? Pápá van már? És miket mondanak? Marci még csak nenene, dedede, mamama -szerűségeket mond, de leginkább csak olyasmit kiabál, hogy ha! vagy va! de van, hogy csukott szájjal... Kép

Sziasztok!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
bocsánat, nekem most kiesett néhány nap, mert annyi rohanás és pakolás volt, szóval nagon sok boldog névnapot kívánunk a Ti MARCItoknak!!!!

Overáll,
gatya+dzseki volt 30 euro, az kb 7500Ft.

A legok akiósak voltak,
a Nagyi vet 4665-ös farmot, http://shop.lego.com/product.asp?p=4665 , az 49 euro volt, meg vettünk még egy nagy doboz duplo elemes legot is alaplappal, olyat nem találok a neten, az 35 euro volt.
A Fisher Price játékokból pedig a noé bárkája címűt, http://www.fisher-price.com/us/littlepeople/products/default.asp?section=any&id= 17907 , meg egy kézügyesség fejlesztő kockasorozatot.
Egyébként ebben a játékboltban voltunk, marha nagy és rengeteg minden van, persze már tömeg is volt, sok osztrák, szlovák és magyar, csurig rakott kocsikkal, hát szép látvány volt!Kép www.toysrus.at/

A börzén én is gondolkodtam, de én fél óra után rosszul vagyok a tömegben, így nem hiszem, hogy kimegyek, de majd még meglátom!

Beszéd,
nálunk megy a "hej-te-te-te", "ajajajaj", "de-de-de", "nem-nem-nem", persze ez még nem tudatosan, és a mostani kedvenc a brrrrrrrrr, autózás, persze közben minden tiszta nyál, a legszebb, amikor kaja közben csinálja. A másik kedvenc a gargalizálás kajával vagy teával. És persze szokott sárkányosat is játszani, amikor kiabál hogy "áááááááááááá-aaaaaaaaaaa-ooooooooo".....

Na most ennyit, majd este még elolvasom mit alkottatok!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Zitmi!

Nagyon örülök Neked! Küldtem mailt a profilodban levő címre.

Lányok!
Visszaolvasni volt időm, de írni sajna nincs Kép. Holnaptól indul nálunk a karácsonyi bevásárlás. Jó készülődést Nektek is!

Eveka

Kép
eveka
 
 


Sziasztok,

Hát sajnos rossz hírem van: apa nemrég volt orvosnál és vírusos tüdőgyulladása van. Annyira meg vagyok ijedve! Tettünk neki maszkot, hogy ha tüsszent, lehetőleg ne kerüljön bacilus a levegőbe, de vajon ez megvédi-e Ákost a betegségtől? Tiszta ideg vagyok. Meg persze apáért is aggódok!

Juc, Flames: Boldog névnapot a piciknek.

Estefele még benézek.

Kép
Kép
nyuszko
 
 


Sziasztok!

Hát Lizi köszöni szépen a köszöntéseketKép

Ezt Õ küldi nektek: uz 7r5zs545zy5 mgz zt5xgrf z c7gjn gkiu 523HJFFX!

Juc!
Nagyon jók a képeslapok.
Marcinak boldog névnapot utólag is!

Nyuszkó!
Jajj, ez elég ijesztően hangzik, de reméljük nem lesz semmi.

Lizi is nagyon rosszul aludt éjszaka, nem tudom mi volt, de állandóan ugráltam fel hozzá, hogy na akkor kivegyem-e vagy se.

Tényleg, nálatok volt olyan jelenség, hogy a gyermek sír evés közben? Egyszerűen nem tudom ilyenkor mi van. Lizi éhes, mert az tuti, és ahogy pakolom a szájába a kaját sír, pontosabban nyavajog könnyek nélkül, de a száját nyitja, tehát csak kéri a hamit, de közben hangoskodik. Hihetném,hogy mondjuk nem ízlik neki, de olyan is volt, hogy ebédről maradt főzelék, tehát ugyanazt kapta, és ebédkor nyavajgott, este meg nem. Passz, de időnként kiakaszt.

Ti hogy készítitek a spenótot a piciknek?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok,
Muki roviden...spenot. Megfozom vizben, vizet leontom, hideggel oblitem. Kicsit parolom, krumplival suritem. En igy . Mar pici fokhagymat is adtam hozza mostanaban, vagy anyatejet. Azt olvastam, eleg heti egyszer. Talan mar csirkehussal adtam. A vedono mondta, lassan jo, ha a felnottes izekhez kozelitunk, szokja a baba. en meg tejtermeket nem adok.
Rahel
rahel
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket Kép Kép, de tényleg nem rátok vonatkozóan írtam! Csak valakinek el kellett sírni a bánatomat...

Nyuszko, mielőbbi gyógyulást a párodnak!!! Remélem, ti nem kapjátok el!

Muki, Marci is csinál olyat, hogy evés közben sír, de ő inkább mérgesen, kiabálva. Olyankor vagy adok neki egy kicsit inni, vagy kicsit pihentetem a kaját, vagy adok a kezébe egy másik kanalat, azzal játszhat, miközben eszik. Vagy ha nagyon hisztizik, akkor azt gondolom, nem kéri, ilyenkor hagyom.

Spenót: én mirelitből csinálom, abból, ami nem ízesített. Eleinte csak spenót+krumpli+tápszert adtam, legutóbb már rendesen fokhagymás rántással, mint magunknak, persze tej nélkül. De ez utóbbit csak 8 hós kora óta.

Más: nektek van a kád alján vmi csúszásgátló szőnyeg? Olyat hol lehet venni?

Sziasztok, jó éjt!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Ja, és ma a férjem nyakára kötöttem az előkét, amikor este etetni kezdte Marcit...

Kép Kép Kép

Juc

Kép
juc14
 
 


Sziasztok

Juc, Muki
Boldog névnapot a törpöknek!

Juc
Igen kiültetjük a fenyőt, anyuék mindig kiültetik, egész fenyőerdőnk lesz Kép Jók a képek, kényelmes a hátihordozó, sokáig birod így vinni Marcit? Nagyon ügyi vagy, nekem nincs kézügyességem Kép Nálunk inkább apa a kreatív.
Csúszásgátlót nem csak bababoltban, fürdőszoba cuccoknál is lehet venni pl Praktikerben.
Előke Kép Kép

Nyuszko
Gratula a fogacskához! Ákos is nagyon ügyi. Adrival együtt szoktunk "énekelni", elkezd "ááá" áriázni, én utánzom, ő is engem és egy szép kis blabla dalocska lesz belőle Kép Még nem mutat semmire, csak hogy vegyem fel, a tapsi már egész jól megy, a pápá csak ritkán.
Mielőbbi gyógyulást! Adri megúszta apa nátháját. Apa szt mondta, az volt a legrosszabb, hogy nem puszilhatta meg.

Adri még a tetete-nél tart, de időnként jól eldumál magában, még a babakocsiban is. De arra nem mondanám, hogy bababa, meg tetete stb inkább blabla Kép A legújabb, hogy elkezd hisztizni, kiabálni, ha kivesszük a játékot a kezéből, pl öltözésnél. A brümmögés nagyon megy, kaja közben szerencsére már kezd leszokni róla, akkor csak hümmög minden falatnál, mintha mondaná, hogy hamm-hamm. Egyébként kommunikáció terén elég sok mutatványra képes KépKrákog, kerreg, és csettinget a nyelvével.

Muki
Adri nagyon rossz evő, de ha ő sír evés közben, nem is nyitja a száját. Õ is szokott nyüglődni, hümmögni, nyüszögni időnként, de amíg nyitja a száját nincs gond. Minden szájnyitást el kell kapnom, kaját kell bele raknom, mert tényleg nagyon rossz evő, most volt 9 hós és még mindig ninsc 8kg. Ez van, már kezdek beletörődni, nem tömni. Nála is van olyan, hogy amit ebédre sírva, szájzárral elutasít, azt uzsira jóízűen megeszi. ezt nála sosem lehet tudni Kép

Jó éjt! Volt pár nyugodtabb éjszakám, de mostanában megint 2-3szor kelek Kép

Cs

Csilla & Adri
flames
 
 


Jóreggelt!

Nyuszko,
jobbulást a férjednek, reméljük nem fertőz meg senkit, szerintem a maszkon kívül egyetek sok vitamint, szellőztess sokat, próbáld elkülöníteni őket, de mást szerintem nem sokat tudsz tenni. Nálunk a pápá pl még nem megy, ha én csinálom az ő kezével akkor rötyög, de ő nem csinálná!

Flames,
én nem merem elszólni, de nálunk kb egy hete kezdenek megint alakulni az éjszakák, ma is csak 5óra 55-kor keltet, szopizott és most is alszik, apa pedig már száguld győr felé dolgozni.
Szerintem ne aggódj Ardi súlya miatt, pl most Marci is csak 230 grammot hízott egy hónap alatt, de rengeteget rohan, mozog, így nem is csoda, megnyugtatott a védőnő, hogy ne izguljak emiatt.
Nem szárad el a fenyő amíg bent van? én már évek óta gondolkozom cserepesen, de valahogy attól félek, hogy amíg bent van a lakásban kiszárad és utána nem marad meg, na meg neki savanyítani kellene a földet, ahová ültetjük, alatta nem lesz fű, szóval nem tudom.

Juc,
mi az IKEA-ban vettünk sima egyszerű csúszásgátlót, bár Marci annyira okos, hogy kikerüli és mellette ül vagy játszik a kádban, mert ott csúszik, és persze el is lehet esni és vizet inni!Kép
Hát nálunk sem ártana néha apára egy előke, mert nem győzőm a foltokat "kiszedegetni" néhány pólóból vagy ingből, bár most inkább Marci köpködése miatt szükséges.

Szép napot, bár itt nálunk a dombon hatalmas köd van, de remélem majd kisüt a nap is, vagy jön a hóóóóó!

Apropó, találkozunk valamikor? Eljöttök hozzánk vagy túl messze vagyunk és máshol valami nyilvános helyen? Bár ott meg nem lehet annyira szabadon ereszteni a kölköket? Szóval mikor jöttök?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Köszi a spenótos válaszokat, azt hittem én csinálok vmit rosszul, azért nem akarja megenni. Pontosabban 1x fogadta el, amikor megcukroztam neki, aztán úgy voltam vele, hogy nehogymár cukor függő legyen, ezért csak krumpli anyatej figura, hát nem akarta nyitni a pampuláját, aztán próbáltam krumli főzőlével hígítani, úgy sem kellett. Lehet, hogy egyszerűen nem komálja a spenótot.

Amúgy Flames ahogy leírtad Adri viselkedését kaja közben, sztem Lizi dettó ugyanezt csinálja, és amíg nyitja a száját addig én pakolom befelé a kaját neki. Csak kezdtem azon gondolkodni, hogy lehet, hogy amikor nyavajog és én még mindig adom neki a kaját, akkor tkp tömömKép De ha nyitja, akkor csak kéri. Lizi 7 kg, tuti, hogy ő sem lesz 8 kg 9 hósan.

Na nem ragozom már tovább.....

Juc!
Akartam kérdezni, hogy nem rossz, hogy amikor Marcit a háti hordozóban viszed, akkor nem látod?

Tamesz!
Ne jöjjön már még a hó... Elég az is, hogy hidegben kell sétáltatni a Manót, ráadásul ma is hajat mostam és amikor rátekerem a törülközőt a hajamra, Lizi rémülten néz. Nem tudom mi lesz, ha sapkában flangálok kint, lehet, hogy majd nem ismer meg, ááááááááááá! Anélkül meg lefagy a fejem, főleg hóban.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


Sziasztok!

Muki, lehet , hogy megszereti ám a spenótot a kiscsaj! Kép A barátnőm kisfiával is az volt, hogy 7 hónaposan kiköpte, most 8 hónaposan meg szereti... Szóval szerintem egy ideig hanyagold, aztán majd próbáld meg újra!

Hordozó: de, eleinte marhára idegesített, hogy nem látom, mi történik a hátam mögött, de mivel eddig sosem egyedül használtuk a hátihordozót, mindig megkérdeztem a mellettem jövőt, mit csinál hátul a kisember... Kép Nem is tudom, vezetni hogy lehet úgy, hogy nem látjátok a gyerkőcöt. Tamesz, te hogy csinálod?

Tali: én szívesen mennék Tameszékhoz! Nálunk valószínűleg taxizás lesz, a metró vonalán legalábbis, mert, lehet, hogy ciki, de én nem tudok mozgólépcsőzni babakocsival...Kép. A HÉV-re meg nem tudom, föl lehet-e emelni a kocsit... Vagy nem is HÉV-vel kell menni? Nekem ált. bármelyik nap jó, jövő hét szerda nem, de mondjuk, jövő péntek??? Vagy kedd? És délelőtt, délután? Hogy gondoltátok? És ki tudna jönni?

Sapka: rajtam röhög Marci, ha sapka van a fejemen... Úgy is választottam a boltban a sapit, hogy amelyiknél a legjobban röhögött, azt vettem... Kép Ja, különben holnapra mondják, hogy jön a tél...

Na, sziasztok, szép (???) napot!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 


Juc,
a jövő hét kedd és a péntek is jónak tűnik, hozzánk nem kell hév, sajnos erre nem jár, Örs, onnan pedig busz, de szivesen beszaladok értetek vagy nem tudom ki hogyan tud jönni.

Vezetés, amíg hordozóban volt MArci a jobb hátsó ülésen, addig nem láttam, csak egy pót tükörből, de augusztus óta normál gyerekülésben ül ugyanott és így lát, meg én is hátra tudok forulni hozzá szórakoztatni, itatni, ....!

Én még nem mutatkoztam sapkában MArci előtt, majd kipróbálom!Kép

Muki,
ahogy akarod, akkor legyen 30 fok, napsütés, tengerpart, apáknak szabadság???Kép

Ma csomagolnom kell apának, holnap utazik a horvátokhoz, meg valamit sütni is szeretnék neki, meg főznöm is kéne, de még nem találtam ki, hogy mit, Marcit most tudtam ágyba dugni, eddig pörgött reggel óta! Ja és még boltba is menni kell, mert üres a hűtőnk.
Utálom az ilyen "takony" időt, kedvetlen vagyok tőle, bocsi, de akkor már inkább hóóóóóóóóóóóóóóó ezerrel!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Tamesz!
Hát inkább nyárpárti vagyok.

Juc!
Pont arra gondoltam,hogy holnap újra megpróbálom a spenótot, hátha...

No, kipróbáltam a sapkát és Lizi 1000-rel ordítottKép Vhogy csak hozzá kell szoktatnom, mert én ugyan télen sapkát hordok.

De jó nektek, hogy találkoztok.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika
 
 


SziasztokKép

Csak befutottam én isKép

Hogy ne maradjon ki senki,
BOLDOG NÉVNAPOT MINDEN AKTUÁLIS NÉVNAPOSNAK!!!Kép
Kép

Hú, jó sokat írtatokKép

Tamesz
Lehet én vagyok ennyire tudatlan, de hol van ez a SCS és mi ez, életemben nem hallottam még róla.

Én se mutatkoztam még sapiban Kristóf előtt, pedig én is tutira sapkázom majd télen.
Attól egyébként ő is megijed, ha hajmosás után a hajamra csavarom a törölközőt.

Én is irigyellek titeket a tali miatt, de én hétköznap Kristóffal kettesben kizárt dolog, hogy felbuszozzak Pestre, pláne vissza. Rengeteg a diák, tiszta őrültek az emberek, eltapossák egymást. Tudom, mert 5 és fél évig naponta jártam fel Pestre.

És egy kérdés, szerintetek hogyan lehet megakadályozni, hogy egy gyerek össze-vissza törje magát, mármint, azért, mert folyton feláll és elesik.
Engem ez már teljesen kikészít.
Kristóf semmi mást nem csinál egész nap, csak folyton feláll, ágy szélébe kapaszkodva (ahonnan elcsúszik a lába, mert ilyenkor parkettán áll), játékosládába (ami felborul), virágállványba (ami meginog), polcba kapaszkodva (ahol szétütheti a fejét a polc szélében), bébitaxira támaszkodva (ami elgurul), vagy éppenséggel belém kapaszkodva (na én stabil vagyokKép), mindegy neki, csak állhasson. Pár percig meg is áll, de utána vagánykodik, hogy ő már egy kézzel kapaszkodva is megáll, ilyenkor pedig egy hatalmasat esik, illetve többségében csak esne, ha nem lennék ott folyton a nyomában.
Mindenhol meg csak nem párnázhatom ki a lakást. De azt se hagyhatom, hogy álló helyyzetből percenként a parkettán koppanjon a feje.Annyira azért csak nem strapabíró szegény feje.
Mit csináljak vele?

Egy pár kép ízelítőül a srácbólKép:

Kép

Kép

Kép

A legveszélyesebbet még nem tudtam lefényképezni. Az az, amikor a számítógépasztal alá bemegy, az egyik polcába kapaszkodva feláll és a fejét lekoccolja a billentyűzet asztalkájával. Ha pedig még el is esne, akkor tuti fejszétütés lenne a körülötte lévő 5 polc valamelyikében.

Na megyek is, mert megint az asztal alatt vagánykodik.

Babus

Kép
babus2005
 
 


Jajj, még egy pár dolog lemaradt:

Kristóf már gagyog ilyeneket, hogy ba-ba, da-da, dei-dei, de-de, aj-aj, ma-ma.
És már pápázik és tapsol.


És én imádom a havat!!!
Úgyhogy havat minden mennyiségben, legalábbis itt felénk, Gyöngyösön mindenképpKép
De úgyse lesz. Én a német SAT1-en szoktam megnézni az időjárásjelentést. Amit ott mondanak, az lesz nálunk is kb. 2-3 napos késéssel. A hóra pl. ez minden évben beválik. És most a németek semmi havat, de még havasesőt se mondanak. Úgyhogy tuti nem lesz nálunk seKép
De azért itt csinálok egy kis havat:
Kép


Na most már pucolok, mert itt tajtékzik a kezemben.

Kép
babus2005
 
 


Visszatértem még egy kicsitKép, elbeszélgetek itt magambanKép

Nem értem, miért nem vitte át a képeket, megpróbálom még egyszer.

Ezt a névnaposaknak:
Kép

És a kissrácom:
Kép

Kép

Kép


És még egy pár jó hírt is elfelejtettem megosztani veletek:

1. megjelntek Kristófka fenti 2 középső fogacskái helyén a fehér vonalacskák, ami ugye azt jelenti, hogy pár nap múlva kint is lesznek
így már 3 foga leszKép

2. már kb. 1 hete ismét jól alszik éjszakánkéntKép

3. már 3.napja reggel fél 8-kor kel, talán végre valahára áttért ő is a téli időszámításra?!Kép

4. Rászokott a nappali 2(!) alvásra. Kb. 1 hete. Délelőtt és délután is szunyál közel 1 órátKép
Úgyhogy a napirendünk:
Este fél 8-tól reggel fél 8-ig egyhuzamban alvás, de. kb. 10-től 11-ig, és du. 3-tól 4-ig szintén alvásKép
TetszikKép

Utóbbiakat csak félve írom le, remélem nem kiabáltam el semmitKép


Most már tényleg eltűnökKép


Babus

Kép
babus2005
 
 


Sziasztok!

Én is itt vagyok, ha még visszafogadtok. Én nem tudom miért nem tudok sűrűbben jönni, pedig minden nap készülök, de valahogy úgy elmegy az idő.

Juc! Muki!
Így utólag is nagyon sok boldog névnapot kívánunk a Marcinak és Alíznak.

Láttom a karácsonyról beszélgetettek. Én nagyon szeretem. Mindig már nagyon várom, már most tervezgetek, hogy milyen lesz, hogy lesz. A havat is nagyon szeretem, és alig várom már hogy esen. Mondjuk nem Pesten, mert benn a városban nagyon csúnya a fekete hó. De itt nálunk a Duna parton nagyon szép. Imádok hóesésben sétálni. Szóval én jobban szeretem, mint a nyári kánikulát. Úgyhogy Babus én úgy gondolom, mint Te, hogy havat minden mennyiségben, legalábbis felénk.

Szonja is már mindenhol feláll, sőt kb. 20 másodpercig egyedül is megáll,a bútorok mellett megy és megtanult már állásból leülni, vagy legalábbis sokszor fenékre huppani, így szerencsére a fejét nem veri már be. A játékok nem nagyon érdeklik, inkább a fiókok, szekrények. Állandóan "kertészkedni" akar, a virágok földjét túrkálni. Volt, hogy már bele is kóstolt.

Juc!
A hordózotokat nagyon irigylem. Nekünk is kellene valami, mert elég nehéz babakocsival kutyát sétáltatni, főleg, hogy most már itt a hideg, úgyhogy kellene valami megoldás. Szerintettek kengurut érdemes még ilyenkor venni? Egyáltalán meddig bírják súlyilag a kenguruk?

Tamesz!
Nem irigyelek Horvátország miatt, biztos nem lesz könnyű, ha mentek. Én biztos, hogy nehezen viselném, hogy a családomtól messze éljek. Mondjuk nekem azt is egy hétig szokni kell, ha egy virágot átteszek másik helyre.

Flames!
Az evésetek hasonlít a miénkhez. Szonja az utóbbi időben nagyon rossz evő lett, és ráadásul alig akar elfogadni valamit. Kívétel a kecskeméti brokkoli púlykahússal, dehát mégsem ehet minden nap ezt.

Szonja megint beteg lett, folyik az orra és csúnyán köhög. Mikor alszik - pl. most is - olyan rossz hallgatni, mintha meg akarna fulladni.

A talira elmehetünk mi is?

Csilla
bogacsi
 
 


Sziasztok!
Na picit alszik, gyorsan benézek!

Bogácsi,
Persze, aki ráér, szívesen látjuk, de még nincs konkrét időpont, várom a javaslatokat! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Babus,
nagyon jók a képek, és gratula a rengeteg foghoz, nálunk még mindig semmi, most kifaggattam anyósomat és az apjának csak 1 évesen jöttek ki, de akkor hirtelen, szóval már nem is reménykedek benne, hogy idén lesz fogunk!Kép
Köszi a havat, én is imádom, és sielni is imádok, tavaly nem voltunk, nagyon hiányzik, a télen egy hosszú hétvégére nagyon elmennék, és szeretném Marcit is megismertetni a száguldással, pl egy hátiputiban!
A felállás miatti koppanások csak napokig tartanak, ne aggódj, MArci pár nap alatt profin megtanult esni, így azóta csak nagyon ritkán van kopp. Õ is próbálkozik a szék alatt is a felállással, meg az étkező asztal alatt is, de most már nem fér el, na ettől sík ideg lesz és veszekszik, hogy nem fér ki! Engem mostanában azzal akaszt ki, hogy egyedül próbál állni, ami pár másodpercig megy is, de utána néha eldől, mert mint a viccben a a bicikliző kígyó rájön, hogy nincs is lába, pufffff! A másik húzása pedig "a rohanás az etetőszékkel", félelmetes, és most már guggol és úgy áll fel, nagyon kis ügyi. Viszont egyre cibészebb, ma is nekiállt a konyha kipakolásának.

Csilla,
szerintem ne vegyél kengurut, már túl nagyok, főleg ha a téli ruhát is ráadod, bele sem fér, szerintem. A hátiputi tök jó!!!
A távollétet holnaptól kezdjük próbálgatni, hát majd meglátjuk hogy bírjuk, de idén elvileg csak 3,5 hét lesz és nem egyben!

Kellemes délutánt, megyek vacsit főzni, meg linzert sütni!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Csak gyorsan néhány kép, mert már régen raktam fel:
"így állok fel egyedül, de anya olyan béna, hogy sosem sikerül neki elcsípni, amikor egyedül állok!Kép"
Kép
"végre (4 hónap után) megküldte a Pampers a zenélő elefántomat, hát marha jó játék, nagoyn tetszik!"
Kép
"és mint igazi férfinak meg kell szerelnem egy kicsit"
Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz
 
 


Jó estét!

Babus, biztos hamar megtanul Kristóf ügyesen esni, és akkor már nem kell annyira aggódnod! Marci is tök jól huppan a fenekére!!! Persze én is aggódom, de ez az anyák dolga... Kép Ja, és van csúszásgátlós zoknija Kristófnak? Azzal a parketta sem olyan csúszós. És úúúgy irigykedem a hosszú éjszakák miatt!!! Kép Nálunk még mindig van 1-2 kelés éjjelente... Kép

Tök jók a képek, Marci is megnézegette velem, és nagyon magyarázott valamit a srácoknak!!! És pont amióta panaszkodtam, hogy csak kiabál "beszélgetés" helyett, azóta tök jókat lehet vele dumcsizni: felváltva dedede-zünk vagy nene-zünk, vagy ájde-zünk. Szóval ő is elkezdett utánozni minket (vagy a többi gyerkőcöt itt a topikon... Kép).

Bogacsi, jó, hogy jelentkeztél, gratula Szonjának a mutatványokhoz!!! Kép Kenguru-ügyben csatlakozom Tameszhez, szerintem se vegyél már! A legtöbb olyan 9-10 kilóig bírhatja a gyerekeket.

Találkozó??? Mondjon más is vmi időpontot! Kép Jó a jövő kedd vagy péntek?

Szép estét!

Juc

Juc

Kép
juc14
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?