Új privát üzeneted érkezett!

Madárka,
szerintem is legjobb ilyenkor az apucival. Fõleg ilyenkor, amikor kistestvére születik. És bízz bennünk! Kép Én elég intelligensnek tartom magam a kultúrált vitához, a nyitó hozzászólás alapján Norcsiban sem fogok csalódni. Ha pedig bunkó elemek odatévednek, lelépek.

Én nem mindegy, hogy 4 vagy 5, most, hogy közeledik a 24. szülinap. KépKépKépKép (Vagyis életkortól függetlenül nem mindegy.)

Gyógyuljatok! Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Szia Mindenki!

Akkorát buliztunk tegnap... Isteni volt. Kareoke buli volt a városban és szét énekeltük és táncoltuk magunkat. Isteni volt. Hangom nincs, párom is olyan, mint egy brummogó maci. Énekeltem egyedül is és nagy üdvrivalgás volt a végén. Tulképpen én indítottam a sort, tõlem nyertek bátorságot az emberekKépKép Legközelebb is megyünk.

Madárka! Mivel Lili tulképpen szerdán önállósította magát teljesen, így nem tudom mi lesz az utcán, mert azóta nem igazán volt alkalmunk sétálni a trutyi idõ miatt. A Corába ment amerre látott, de kitaláltam egy-két praktikát arra hogyan csaljam magam felé és abba az irányba, amerre én megyek. És itt Dunaújvárosban elvétve van a járdán kutya××××, mert itt van fû is. De kíváncsi leszek, hogy mi lesz hétfõn a sétánál.

Már nagyon várom a talit.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

Reggel írtam egyet, de elszállt Kép. Akkor most újra, emlékezetbõl.

Madárka! Nálunk is volt belõle vita, hogy hol legyen Zsófi amíg én a kórházban vagyok, meg amikor hazamegyek a babával. Szülés elõtt anyukáméknál nyaralt, én meg ingáztam Gyöngyös és Kerepes között, mert 10 nappal a kiírás után szültem. (Apás szülést akartunk, és másra nem tudtuk bízni. Persze a végén másképp alakult.) Amikor behozták Zsófit a kórházba látogatni, õ közölte, hogy nem megy vissza a mamához, haza akar menni. Anyukám pesze szerette volna, ha vele marad, nála jobb helyen van... Akkor is nagyon megsértõdött, amikor mondtam neki, hogy szeretném, ha Zsófi is otthon lenne, amikor hazamegyünk, és azt sem akartam, hogy õ hosszabb távra eljöjjön hozzánk (hogy összeszokjon az új család). Nem értette, miért rossz az a gyereknek, ha nincs ilyenkor otthon. (Õ megad neki mindent, jobban neveli, mint én.... De ez egy másik topic témája...Kép) A férjemmel sincs kibékülve, meg a gyereknevelési kérdésekben sem egyezik a véleményünk, és én szerettem volna nyugalmat az elsõ hetekben.

Anikó! Jó kis tarifája van a dokidnak, és ennyiért még meg sem ismer? A harmadik (esetleg negyedik?) gyerek kérdésében természetesen nem a rokonok fognak dönteni, én csak a véleményüket írtam le. Azért, mert õk ellenzik, attól én még akarom. Most van egy kis probléma, amit rendezni kell, azután jöhet. Kép
Ja, és én is vidéki vagyok! Kép

Virág! Nálunk Luca neve sem tetszett mindenkinek, leginkább "kedvenc" sógornõmnek nem. Persze nem õk döntenek...

Evey! Küldök még gyógypuszikat, meg az új adatokat, ha sikerül lemérnem a lányokat.

Verus, gyógyulgassatok tovább!
Norcsi, ti is! Kép

Csütörtökön a sziget melyik végén talizunk?
Minenkinek jó hétvégét!
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 

 
 

Bigacsiga,

köszi az enneagrammal kapcsolatos linkeket! Egyik-másik nagyon jó!

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Liesel, csak jelezni akarom, megkaptam amit küldtél, de mivel csúnya betegek voltunk/vagyunk, nem tudtam még áttanulmányozni. De köszi, majd jelentkezem.

Csongi jobban, én kicsit jobban, apa lerobbanva...

Mára ennyi.

Csók Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron
 
 


Virág!
Csak ne tessék kifigurázni a kisebbet! Kép Kép
Persze, hogy nem az életkor a döntõ abban, hogy hány gyerek elég, de számomra már ez is.
Láttam idõs anyukákat, és nem szimpi a dolog. Mondjuk extrém volt, 40-en felül szült, és amúgy is nagymamás külsejû. De szerintem a gyereknek se jó, hogy mindenki azt hiszi, õ a nagymama...
A másik, ami miatt már nem szeretnék több gyereket, az az, hogy innentõl eléggé nõ mindenféle rendellenesség kockázata. Boldog vagyok a négy egészséges gyerekemmel, ne kísértsük a sorsot tovább - most ez az álláspontom.
Legfõképp persze az számít, hogy a türelmem, energiám véges, és úgy érzem, számomra itt a határKép
Amennyire eddig mindig akartam még egy gyereket, most annyira nem akarok, ez számomra is meglepõ, de ez van.
Bocs, hogy kismamaságra vágyókat untatok ilyesmivelKép

Anikó! Belevaló csaj vagy!
Dokiról: én nemrég érdeklõdtem orvostarifa ügyben, és a 4500-5000 Ft általánosnak mondható, DE magánrendelõben!
A hálapénz topikban feszegettük ezt már, szerintem ha munkaidõben volt, semmiképp sem etikus ennyit kérni.

Ildi! Gondoltam, hogy munkahelyi felújítás miatt hiányzol, na de talizni se jöttél...

Zorkanya, RebekAnna: hova lettetek??? Elmúlt a kezdeti lelkesedés?

Szülni készülõknek nagy kalappal!

Madárka levelén felbuzdulva, aki esetleg még nem tud róla, annak ismét ajánlom figyelmébe a Gólyahír Egyesületet, itt a Babaneten is olvashattok róla a Nem vagy egyedül rovatban.
Tevékenységünk egyik része a kelengyeküldés - eljuttatás rászoruló kismamáknak, családoknak.
Akinek feleslegessé vált babaruhái, egyéb kellékei vannak, és nekünk szeretné juttatni, keressen engem bátran emilben, vagy itt. Mint raktáros és vezetõségi tag mûködöm benne ugyanis.
Akiktõl sok-sok mindent kaptunk, köszönjük még egyszerKép
Akik kérdezték: felnõtt ruha, babakocsi, kiságy stb. is jöhet, szállítást megoldjuk.
A felnõtt és nagyobb gyerek ruhákat azzal a tudattal adjátok, hogy ami a Gólyahírnek nem kell, azt a helyi nagycsaládosoknak, illetve a Teréz anya nõvéreihez szoktam elvinni.
Most pl. felnõtt ágyat és hûtõszekrényt keresek egy anyaotthonból ma albérletbe költözõ anyukának.
Kiságyat pár napja 5 perc alatt sikerült nekik szerezni a chaten. Remek csapat ez a Babanet, mindig tudtam!Kép
Ugye nem értitek félre, nehogy valaki úgy érezze, muszáj nekünk adnia valamit....
Csak megemlítettem, ha valaki még nem tudna rólunk.
Csütörtöki tali: nekem nagy nalószínûséggel nem alkalmas, be kell bumlizni, utána vissza a kölykökért iskolába, óvodába, és ráadásul hétfõ-csütörtök a dolgozós napom. Bár ha hétágra süt a nap és 25 fok lesz, lehet, hogy elcsúsztatomKép

Új e-mailcímem: hkelectr@enternet.hu
A régi is jó: hkelectric@freemail.hu

Edóka
Edóka
 


Halihali északról!
Végre itthon... bár nem volt egyszerü, tali(Kép)utáni vasárnap hajnalban Leevi iszonyatos hányásba kezdett, ami reggelre hasmenéssé is bövült, szerdárara pedig torokgyusziban csúcsosodott, úgyhogy elég húzós volt az utolsó hetünk otthon. Tegnap ette meg az utolsó adag antibiotikumot, most reménykedünk, hogy minden oké lesz vele. Az elalvás megint totál cirkuszos lett, csak én kellek, hisztérikusan bömböl, ha kimegyek, ez tök új dolog. Bár belegondoltam, nem is csoda, hiszen mindig jövünk-megyünk, szeretett emberek elöbukkannak és eltünnek, csak én vagyok az állandó pont. Azért remélem, hamar túl leszünk rajta....
Tali: nagyon örülök, hogy ott voltam, és megismerhettelek benneteket, persze már aki ott volt Kép! Sajnálom, hogy a babás taliról lemaradunk, de majd nyáron, ha rendeztek esetleg augusztusban... Kép
Bocs, az olvasással nagyon le vagyok maradva, de minden újnak üdv itt, és a betegeknek jobbulást! Pocakoskáim, örülök, hogy ti jól vagytok!
Sok puszi:
Adri a jegesmedvék földjéröl
kadri
 
 


Edóka,
tegnap chatelés közben megnéztem a gyerkõceidrõl készült fotókat. Nagyon szép családod van, gratulálok! Kép
Lehet, hogy tudunk adni egy kihúzható fotelágyat, ha ez felnõttágynak megfelel.

Virág
Virág (fiore)
 


Helló Lányok!

Ismét rosszabbulKépKép Ma megjártuk a Madarász fülészetét Karival..Kép Felszúrták neki a fülcsijétKépKép Olyan szörnyû volt..legutóbb (vagy 6 éve) még egy dárdával csinálták, most meg szívták, mosták? meg mindenféle fura dolgokat csináltak..persze érzéstelenítés mellett, ami annyit ért, hogy Kari végig üvöltött, hogy már zsibbadt a füleKépKép
A többiek azért szerencsére szépen javulnak, most már rossz mindegyik, mint egy kis ördögKép

Edóka, nem felejtkeztem meg Rólad, dehogy!! Csak azért Ti már nem csetletek-botlotok, nálatok már mindenki remekül jár és -gondolom- értik, hogy "kutya kaka, ne lépj bele!!"

Pele, nem irigyellek, szép kis súlya van HannusnakKépKép Biztos a sok fémKépKép

Adri, hát Ti sem úsztátok meg? Kis szuvenír MO-ról??

Anikó, tök jó, hogy ilyen jól éreztétek magatok, meg az is, hogy nem vagy egy betoji csajKépKép

Nagyon hiányolom ANCSÁT!! Ki tud róla??
Feksinek is írtam egy pár sort, hogy mi van velük..még nem válaszolt.

Juca, én is szurkolok, hogy eggyel többen gyertek haza Cseho.-ból és nagyon irigyellek. Még nem jártam Prágában, de évek óta szeretnék eljutni oda..A sörösök meg a jó kis pilseni miatt irigykedhetnekKépKép

Mára ennyi tellett tõlem, puszi mindenkinek:

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok Lányok!

Még nem volt idõm olvasni, csak jöttem megosztani a jó hírt veletek. Szóval tegnap voltunk UH-n és a pici 9 hetes, 2,3 centis kis gyönyörûség. Ver a kis szive és olyan boldogok vagyunk. Na ennyit az ömlengésrõl.

Lányok, nem emléxem pontosan, hogy régen ki írt arról, talán Dia, de bocs ha nem, hogy a gyerkõc bõrén gombás foltok jelentek meg. Szeretném ha megírná, hogy milyen volt, hol jöttek ki, a gyereket zavarta -e, mennyi idõ alatt múlt el és mit kapott rá. Elõre is köszi.

Iboly! Elkutyúltam a telcsiszámod, így itt szeretném megkérdezni,. hogy tudsz-e arról valamit, hogy a szoptatás alatt szedett penicillinnek milyen hatása van a gyermekre és javallott-e. Köszi.

Lányok! ha még nem volt elegetek a görög kajákból és a köv. züllést is el tudnátok így képzelni, akkor találtam egy igazán jó helyet. Az Õrs vezér terétõl van 10 percre, de legalább az itt lakókhoz egy kicsit közel, a többiek meg úgyis autóval jönnek. Egy családi házban van, van különterem nemdohányzó, péntekenként mûsor és nagyon rendes a kiszolgálás is és a kaja is jó. Mit szóltok?

Most puszi mindenkinek, ha olvastam még jövök.

Pankamama
PM
 


Huhh, itt is vagyok jelentem elolvastam mindent.

KingAndi! Elviszel minket a talira? Csak azért merem kérni, mert tényleg erre jöttök. Babakocsit hozol?

Évi! Jobbulást nektek, hát nem irigyellek, de meglátod kinövi majd.

Verus! Hogy neked milyen nagyszerû párod van.Jobbulást Karinak is, szegény kis füle... Akkor most a bababolt helyett bárokban lépsz fel? Kép

Pele, Madárka! Jó készülõdést, most nem irigyellek még benneteket.

Emese! Jó, hogy ilyen laza vagy, Én is tervezek gumicsizmát venni, hát mire való a pocsolya ha nem ugrálásra. Csak magamnak is akarok, de nem nézek ki majd nagy pocakkal hülyén a hogy a pocsolyát szelidítem? Házat bármerre keresnénk 25 km körzetben, de sem a helyek, sem a házak nem tetszettek eddig.Lehet, hogy mégis építkezni fogunk?

Juca! Nagyon sok szerencsét nektek mindenben, és kívánom, hogy sikerülön az álmaitokat megvalósítani. Dehogy felejtünk el.

Snoopy! Téged sem feledünk és gyertek a talira.

Anikó!Nem akarsz dokit váltani? Egyébként milyen jogon kért pénzt a rendelési idõben? Az elõzõ dokim tõlem is kért, hát ott is hagytam. A mostani olyan aranyos.
A köv. bulin nekünk is ott a helyünk, biztos jó volt, irígy, irígy, csakhát így "rosszullevõsen" nem lett volna az igazi.

Norcsi! Jobbulást nektek is, remélem elmúlt a hányás. A súlya miatt tényleg ne aggódj, csak a folyadékpótlásról kell gondoskodni.

Virág! Akkor mi kis rokonlelkek vagyunk, mert én meg grafológus vagyok. Kép

Andi3! Ház ügyet lsd. Emesénél. Nem is értem, hogy mindenhol vannak ilyen "kedves" rokonok, akik mindent el akarnak dönteni az ember helyett. Örülök, hogy ti is szeretnétek még babát. Nincs komoly baj azért , ugye?

Ancsát én is hiányolom.

Nálunk az éjszakák változóak, merthol csak hajnalban kel Panka, hol meg2x éjszaka. Mitõl lehet?

Na eldugulok, megyek szundizni.

Jó éjt mindenkinek!

Üdv:Pankamama
PM
 


Virág!
Fotelágy ügyben írj az emilemre egy telcsiszámot, és beszéljünk.
A kiságy mégis elszállt, úgyhogy még azt is hajtok nekik újfent. ha nem megy, a mi rozzant járókánk lesz az övék, de azon már több a lyuk, mint a háló, félek, beszorul a baba.

Edóka
Edóka
 


Sziasztok!

Tegnap összeszereltük a kiságyat, a nagyobbaknak persze oltárian tetszett, ki se lehetett szedni õket belõle. Emlékszem, amikor Hannát vártuk, és neki állítottuk föl az ágyat, Áron még a vacsiját is ott ette meg bennneKép
A kisruhák is kimosva, kivasalva várják Babszemet. Olyan jó volt foglalkozni ezekkel, és felidézni, amikor Áron meg Hanna hordták a pici cuccokat. És nagyon kíváncsi vagyok már a manónkra!Kép

Liesel!
De jó lehetett a cicaszületés! Titkos vágyam nekem is, hogy legyen egy cicánk, de a páromat még puhítani kellKép
Akkor neked is nagyon kell vigyáznod Benkére! Én is állandóan résen vagyok.

Edóka!
Párom családjának van Kemencén egy nyaralója, ott voltunk tavaly augusztusban, amikor Babszem hozzánk költözöttKép Szóval csak az menjen oda nyaralni, aki vállalja az ilyetén veszélyeketKépKép

Anikó!
Tök jó lehetett a buli! És én is várom a talit!

Andi!
Én úgy tudom, hogy a gyalogosok a Margit-híd felõli részen, az autósok a másikon, és majd középen találkozunk. De javítsatok ki, ha nem így van!

Adri!
Szegények, tényleg kaphattatok volna vmi jobb szuvenírt is. Cirkuszolás mögött tuti, hogy a környezetváltozás van, de ha kielégítitek Leevi biztonságigényét, akkor azért pár hét alatt rendezõdni fog.

Verus!
Jobbulást nektek! Most már igazán jobbnak kell jönnie!

PM!
A szemem is könnybe lábadt, ahogy olvastam a babátokról! De jóóó!
Nálunk volt gomba, sõt igazából folyamatosan van, de csak a gyerek fenekén. Nem tudom, erre gondoltál-e? A végbélnyílás környéke piros és fehéresen hámló, ráadásul rettenetesen viszket. Ilyen van nektek is?
Újszülöttel lehet menni a züllésre??KépKépKép
Hát te kérdezted tõlem, hogy mit fog fel az 1éves a készülõ kistesóból, miközben itt írod, meg mesélted, hogy mi minden más a viselkedésében???!!!KépKép

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok!

Uszi megvolt. Most már végre korcsoportok szerint osztották be õket, és ha kellett, 20-an voltak elõfutamban... A profik, akik edzésre járnak, külön úsztak, jellemzõen 3-asával, mindenki kapott érmet... történetesen volt köztük olyan ,aki gyengébb volt, mint a nem profik fele. Na, gyorsban 5 kislány volt, Ilcsi 4. lett. Háton a saját elõfutamában 2. lett, de az idõk szerint nem jutott ezzel a legjobb 5-be és döntõbe. (sajna nem tudom mennyivel maradt le, volt pár gyanús dolog ekörül is) A váltóban viszont õ volt a befutó (6. ember), és sikerült a második helyen beérniük (5-bõl). Kaptak kupát is érte, meg a három ovi közötti összpontszámos csapatverseny 3. helyéért is kaptak kupát meg tortát is. Ezeknek örültem, mert végre minden gyerek úgy ment haza, hogy nyert valamit. A leányzó egész du. úszóversenyest játszott otthon, meg dobogókat rajzolt, amin persze õ állt legfelül. Ja, és persze érmet is kaptak, na azt is cipelte egész nap.

Gyereklepasszolás szülés körül-rõl jut eszembe. Amikor mi az ikreket hoztuk, nagy családi szervezés volt. Ugyanis anyósom volt a sofõr, párommal ketten fogtuk az ikreket (nem volt nekünk akkoriban bébiülés a trabiba...) Anyuéknál volt Bálint (párom is, amikor épp nem velem a kórházban), és ragaszkodtam hozzá, hogy (kisággyal együtt, mert azt is át kellett hozni anyuéktól)legyen otthon mire hazaérünk. Na most a bonyolítás az volt, hogy mi útközben beugrottunk az egyetemre, mert pont aznap volt a diplomaosztás, és azt is át kellett venni (történetesen névre szólóan kaptam, sõt tkp. hozzánk igazították a programot, hogy pont akkor osszák az enyémet, amikor ott vagyunk, na nem mintha annyira nagy szám lettem volna, csak rendes volt az illetékes). Na, viszont így anyuék nem tudtak ott lenni a diplomaosztómon, aminek apu nagyon nem örült. Én akkor úgy éreztem, ennél sokkal fontosabb, hogy a nagy gyerekem elõbb legyen otthon, mint a kicsik, ne úgy jöjjön 3 hét után haza, hogy ottvannak a tesók, hanem úgy, hogy lássa, más se volt otthon ebben a 3 hétben, és lássa, hogy akkor érünk haza a tesóival.

Szóval aszongyátok addig kell újabb babákat szülni, amíg be nem következik, a most már nem szeretnék többet állapot????

Emese: végül is, mire nõvérem fia 8.-os lesz, addig még sok minden lehet, akár addigra a 9-12. osztály is megerõsödhet, nem? Én csak azt nem értem meg nõvéremnél, miért vállalta, vagy inkább vállaltatta anyámékkal azt, hogy a két gyereket két helyre hordja, plusz még különórák (úszás, balett, meg majd ami még a kisfiúnak most jön) és mindehhez a kicsi, és BKV. Már most az megy, hogy anyu állandóan be van fogva, hol a kicsire vigyáz, hol a nagyokat gyûjti be, de most még könnyû, mert az ovi, és a nagy sulija közel van hozzájuk. De a V. suli nem lesz közel neki... Na mindegy.

Zsóka Emesének gratulálok!

KAdri, Évi, Verus, meg akit még kifelejtettem gyógyuljatok már meg!!!!!
(mi most jól vagyunk kop-kop-kop)

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Edóka,
emil megy.

Panakamama,
irnék neked egy emilt, itt túl off volna. Hová tehetem?

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!
Szerintetek talizunk csütörtökön???? Ugye, lesz olyan idõ, hogy leterítsünk egy plédet és azon aludjanak a csemeték? Kép
Nagyon szeretném az összes gyereket vinni, már megígértem a fiúknak, hogy aznap nem mennek oviba, úgyhogy süssön ám az a nap!!!
Dani tegnap egész nap lázas volt (38,5 körül). Ma elvittem dokinénihez, szerencsére nincs baj, valószínû, hogy átrohant rajta valami vírus. Torka, füle, tüdeje tiszta. Szokott õ ilyet csinálni, asszem, nagyon ellenálló kiskrapek, nem könnyû leverni a lábáról. Kép Remélem, csütörtökig nem jön ki rajtunk semmi újabb, é steljes létszámmal ott lehetünk! Kép

Anikó! Gartulálok énekesi pályafutásod kezdetéhez! Kép

Évi! Végül hogy döntöttél? Jöttök?

Adri! Sajnálom, hogy Leevi lerobbant az utolsó itthon töltött napjaitokban! Most aztán jöhet a szauna- (és kalap-) kúra ezerrel! Írjál ám gyakran, tudjuk, hogy gépközelben vagy már! Kép

Edóka! Nagyon megértelek! Komolyan! Én is érzem úgy sokszor, hogy itt a türelmem határa, hiába nem feltûnõ, hogy 3 vagy 4 a gyerekek száma! Kép És én is iszonyúan féltem a terhességeim alatt, nehogy vmi baj legyen. Úgy gondolom, mi megtettük a magunkét (bár ha egy babóca úgy gondolná, hogy mindenképp be akar költözni hozzánk, biztosan szeretettel fogadnánk)! Kép

PM! A 2,3 cm-s Picurihoz nagy-nagy gratula! Nekem mindig olyan elképesztõ volt, hogy egy ekkora apróságnak dobog a szíve.... Hányásilag hogy állsz?

Verus! Mi újság Karival??? Jobban van fülileg? (emil elment)

Ildi! Ilcsinak gratula az úszáshoz!!! Kép
Vörösmartyval kapcs. ne legyen igazam. Tényleg nem lesz könnyû, ha távol van tõlük, de õk tudják. Az azért nagy csáb, hogy 12 osztályos, nem?

Pele! Szigetre, züllésre, mindenhová lehet menni újszülöttel, de azért ne kapkodj! Gyorsan kérdezem: ugye, szólsz majd, ha van valami, nem csak utólag tudjuk meg a nagy hírt????? Kép

Millió puszi nektek, intézzétek a napsütést!
Most akkor a sziget melyik végén is találkozunk?
Emese
Emese
 


Sziasztok!Képzeljétek,ma akisfiam megajándékozott egy fogacskával!KépEz már a 7. és jön a 8. is!Csak ezt a nagy újságot szerettem volna elmesélni.Remélem nem baj!

Emese!Jobbulást Daninak és sok sok gyógypuszi!Kép

Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok,
PM,
nyugodtan irigyelj csak, mert én már látom a végétKép! Petrának rendszeresen van gombácskája. Ennek az az oka, hogy fogzáskor (tehát igen gyakran), a mindenféle váladékok öszetétele megváltozik a babusnál, és némelyiküknél gombácskák szaporodhatnak el. Van akinaek állítólag a szája körül is megjelenik, Petrának igazából csak egy-két hígabb széklet, és a fenekén akkor is ronda piros folt van, ha rögtön kiszedem a pelusból. Ha picit benne felejtõdik, akkor hámló zélû piros foltok, ha többet van a kakiban a gyerek (a múlt héten reggel ébredés után vettem észre), akkor vérzõ sebek is lehetnek. Na ez már
r észrevehetõen nem tetszett a gyereknek... Alaphelyzetben Canesten, és bóraxos krém (nagyon látványos a javulás, egy nap alatt), én most Petrát óránként raktam felváltva Canestenes-Neogranormonos, és bóraxos-Neogranormonos dunsztba. Már minden OK...

Edóka,
tudok ám rólatok, csak tudod én mérhetetlenül lusta vagyok, de ha egyszer elkezdek valamit csinálni, azt ott helybõl be kell fejeznem. Általában ha valamit leselejtezek, akkor mindenkit körbetelefonálok, hogy aki elõször idejön érte, az nyert. Én este kidobom... Persze mindig mindennek van gazdája... mit mondjak, a védõnp padlót fogott, amikor közöltem vele, hogy van egy napja, hogy megjelenjen....De ígérem, hogyha a kókuszmatrac felszabadul, akkor Nektek adom

Verus,
hogyan bírod? Mert Te aztán folyamatosan ápolsz valakit. Annak meg örülök ám, hogy nem csalódtatok az új lakhelyetekben...

Virág,
én olyan szívesen babáznék sokat, na de a terhesség, meg a felnevelés annyira nem biztos, hogy klassz, szerinten mi megállunk majd 3 gyerek után, akkor is, ha ezután már mindegy lenneKép. Meg én szeretnék dolgozni, tanulni stb. Bár annyira jó nézni, ha valahol harmonikus nagy családot látok...

Andi3, Pele,
igazából nem értem ám, hgoy miért nem tudják azt mondani, ghoy természetesen számíthatunk rájuk, mondjuk meg, miben szorulunk segítségre. Amikor Petra született akkor sem, és utána sem igényeltem semmilyen segítséget, és ekkor is arról próbáltak meggyõzni, hgoy nem fogok egyedül bírni egy újszülöttel. Esküszöm, mintha ellenem drukkoltak volna...Most hetek óta azt hallgatom, hogy a császár az más, mint a normál szülés, és majd meglátom, milyen rosszul leszek, és milyen sok segítség kell majd. Még jó, hogy nem temettek el... Az sem tiszta számomra, hogyha valakinél otthagyom a gyereket, és viszek gyümölcslevet, és szólok, hgoy miután ez elfogyott, igyon csapvizet, akkor a gyerekem miért cukros teát szlopál egész nap úgy, hogy a 100 százalékos gyümölcslevet bontatlanul kapom vissza este.
Most még azon is összezörrentünk, hogy Petra miért nincs megkeresztelve. Mindenki tudja, hogy én egy megkeresztelt, elsõ áldozott, bérmálkozott hithû ateista vagyok, de ezt senki nem veszi komolyan, mert nem köpködöm naponta rájuk minõsíthetetlen stílusban a véleményem...Nekem apám azt tanította, hgoy vallásról meg politikáról csak nagyon óvatosan szabad nyilatkozni, mert könnyen meg lehet vele sérteni bárkit és ez csak rossz szájízt eredményez. Kár, hogy apámnak csak két gyereke van...
Hiába, ha valami valalhogy "szokás", akkor én csak én lehetek a hülye, ha másképp akarom csinálni....

Anikó,
séta hogyan ment? Nekünk a hétvégi bevásárlás katasztrófa volt, Petra nem maradt meg sem kocsiban, sem kézben, hanem menni akart. Legalább háromszor körbekoslattam az OBI-t a gyerek után, hgoy az apja tudjon válogatni. ma is egy órát fogócskáztunk, mert le kellett menni a postára, csak mostani állapotomban a Petra gyorsabb...

Hétvégén egy csomó dolgot vásároltunk, elvileg a babának, gyakorlatilag Petrának és nekem. Petra kapott egy nagyobb kiságyat, amihez le kellett nyitni a teljes hátsó ülést, mert csak úgy fért be az autóba, így pici lányom az elöl az ölemben ülve utazott haza. Ehhez tudni kell, hogy én 10 méternyi útra is bekötöm a gyereket a gyerkülésbe, mert mi van , ha éppen akkor jön arra egy holdkóros, és kenõdik fel a mi autónkon 200-zal. Szóval tiszta lelkibeteg voltam, és hazáig majdnem kilukadt a gyomrom az idegességtõl, pedig csak 5 perces volt az út... Petrus kapott még szandálkát, én meg vadi új fürdõköpenyt (gyönyörût, mert nem hagytam magam rábeszélni a bugyiszínû zsákokra), meg egy halom apróságot. Meg két számítógépes játékot, ami nélkül ugye nem lehet szülniKép.... meg egy csomó könyvet, hogy ne unatkozzak a kórházbanKép. Mi Petrussal már jól meg vagyunk ünnepelve a szülés indokánKép. Az a baj a férjemmel, hogyha valamirõl tudja, hogy örömet okoz nekem, akkor azt akkor is megveszi, ha éppen ott és akkor sokkal prózaibb dolgokra is lehetne költeni a pénzt.... de imádom.
Most meg rámolhatok, csomagolhatok, vasalhatokKép
, fürdõköpeny, apróságok a bõröndbe költöztek a könyvekkel együtt, a játékokra meg nincs idõm, és még estig nem is lesz...
Most, hogy majdnem túlszárnyaltam a Háború és békét elmegyek.....

Sziasztok
madárka
madárka (mad&aacut
 


Madárka!
Mondtam, hogy csak úgy írtam, nehogy magadra veddKép
Lényeg, hogy a használható, de nekünk felesleges dolgok jó helyen kössenek ki, nem?

PIldi!
Bizonyám! Addig szülj, míg rád nem tör a "nemakaroktöbbetszülni" dolog. Nekem nem is a szüléssel van gondom, azt megismételnémKép. De nemcsak ebbõl áll...És mostmár dolgozni, társadalmi életet élni szeretnék...

Jelentkezõknek köszi a felajánlásokat, megkereslek Titeket mindenképp! Kép

Puszi:
Edóka

Ja: egy kis orrfolyást összeszedett Eszter is, hogy "dicsekedjek", mert mi minden betegségbõl kimaradunk...
Edóka
 


Sziasztok!
Verus hívására jöttem hozzátok.Kép
Négy gyerekem van: Zsófi 16, Juli 15, Dani 12 éves és Tomi 4 hónapos. Tavaly márciusban költöztünk be a házunkba, Tomi akkor kopogtatott be hozzánk, bár már nem akartam negyediket, csak a férjem. Õ viszont nagyon. Kép
A nagyok bejárnak Pestre a suliba, én itthon vagyok Tomi uracskával. Szerencsére van tejem és õ vidáman szopizik! Kép
Még nem vagyok teljesen net-függõ, de "jó" úton haladok. Határ a csillagos ég... meg a hóvégi számlaKép
üdv mindenkinek
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Legutóbb elfelejtettem írni a múlt hét nagy eseményét. Péntek reggel pakolásztam a szobában, Luca a szõnyegen játszott. Egyszer csak odanéztem, és látom, hogy odamászott az ágyhoz, belekapaszkodott és felállt! Annyira megtetszett neki az új produkció, hogy azóta ülni is alig akar. A kiságyban is feláll és nagyokat kacag.

Tegnap végre eljutottam táncolni, ideje volt, már éppen jelentkeztek rajtam az elvonási tünetek. Autóval mentünk odáig, közben hallgattuk a rádiót. A hírekben mondták, hogy tüntetés van az RTL-klub székháza elõtt. Zsófi kérdezi, mi az a tüntetés? Éppen elkezdtük megmagyarázni az õ szintjén, amikor pont odaértünk az épület elé. Zsófi: "Tudom már, mi a tüntetés: Ahol sok rendõr van, és az emberek nézik. Ugye puskájuk is van?" Kép
Még akartam valamit írni, de politikai témában inkább átmegyek Norcsiék új topicjába. Kép

A csütörtököt mi is nagyon várjuk, állítólag szép napos idõ lesz! Gyalog megyek a két gyerekkel (+babakocsi, +kismotor), nem tudom, mennyi ideig tart odaérnünk. Azért igyekezni fogunk. Még kitalálom, a sziget melyik végét egyszerûbb megközelítenünk.

Madárka!
Kezdem azt hinni, hogy a szüleink ismerik egymást! Én is ezeket hallgatom tõlük (pontosabban anyukámtól), a cukros teával együtt. Még véletlenül sem csinálja azt, amit kérek, tudja õ, mi a jó a gyereknek... Errõl és is kisregényt tudnék írni. Kép Nekem is mondták, hogy nem fogom tudni ellátni a két gyereket, ezért mindenkinek jobb, ha Zsófi pár hétig(!) náluk lesz. Volt is sértõdés belõle. Azt nem kérdezi meg, nekem mire lenne szükségem, én mit szeretnék. Ha valamit másképp gondolok, én vagyok a rossz.
Egyébként császár után jobban tudtam mozogni, mint annak idején a gátsebemmel. Nagy élmény volt, hogy rögtön tudtam ülniKép.

PM!
Jól hangzik a köv. züllés helyszíne. Kép Mikor?
A baj talán nem komoly, de nem lesz könnyû megoldani.

Pele! Nagyon szurkolok neked a szüléshez! A kiságy összerakásánál mi is így jártunk, Zsófi (aki 8 hónapos kora óta nem aludt kiságyban) sem akart kiszállni belõle, és Luca születése után neki is össze kellett rakni a másikat. Abban is aludt több, mint fél évig, aztán közölte, hogy õ már nagylány, és ezentúl az új ágyában alszik.

Betegeknek jobbulást, a napsütés talán segít (Adri, nektek meg a szauna!Kép
Puszi
Andi

Andi
andi3
 
 


Sziasztok!
Lányok kezdem már magam"rosszul" érezni!Minenkinek már legalább 2 gyerköce van!Huzzunk bele??Ideje lenne beszélni apucival,hogy tervezze a máspdikat!KépKépKép!Képzeljétek el a lányomnak van tej testvére.Unokatesom 8 hetes kisfiát itt hagyta egy pár órára,és éhes lett szegényke.Mivel nem vagyok tápszer hívö,inkább megszoptattam.Elfogadta elsöre,és utánna szundizott vagy 2 órát.KépKépKép!Unokatesom pedig megdöbbent,hogy nálam alszik,nála nem!Neki a második gyerek.Olyan jó volt segíteni nekik!Dórika lépeget ha fogjuk a kezét!

Andi3,KingAndi:Nagyon Boldog Névnapot Kívánok nektek jó egészségben!KépKépKépKépKép

Edóka:Mi is hála istennek minden betegségböl kimaradunk.Jobbulást Eszternek!

Madárka:Jól értelmeztem,hogy megfordúlt a kis pocaklakó!nagyon örülnék neki.Drukkolok neked,hogy minden simán mennyen,és fejfekvésü legyen!Még mindig takargatja a nemét???

GeriAnikó:Én is arra törekszem,hogy minnél tovább szoptassam!Pláne,hogy még felül nincs foga,és nem harap addig biztos,hogy szoptatom.Egy kész zaba gép a kis csajszi!Legközelebb ha megyünk nyaralni Dunaújváros közelébbe megyünk.

Pele:Megkaptam a mailod,van itt a rendelöben nálunk egy doki.Elfogok menni hozzá és beszélek vele,mert amásikban nem bízok!KépKépBenne bízok a legjobban,de megértem amit írtál és igazad van,barátot nem szabad!KépKépKép!

Emese:Sajnos csütörtökön nem tudunk menni a Dórival,mert megyünk vendégségbe.tegnap hívott fel a barátnöm,hogy átjön értünk csak mennyünk már el hozzájuk!Legközelebbin már ott leszünk!!!!!!Ha mehetk szalvéta technikázni légyszíves telcsiz át,tudok vinni szalvétákat,ha érdekel!

PM:Annyira örülök,hogy ilyen szépen fejlödik a pocaklakó!Pankának hogy tetszik a dolog?Nagyon vigyázz magatokra!vannak még görcseid?

Evey:Remélem ti is gyógyulgattok már,mert itt a jó idö és betegen nem élvezetes!Adrián miket csinál még?

KAdri:Nagyon sok gyógypuszit a ki Leevinek!Hogy vannak a sarki medvék,és a mókusok?KépKépKép!Olyan jó volt veled is találkozni!Igérem ha Finnországba járunk akkor meglátogatunk titeket!Nekem nagyon tetszik az ország.Jobban szeretem a hegyes vidékeket mint a tengerpartos pálmafásakat!

Norcsi:Jobbulást nektek!

CsKati:Nagyon szurkolok neked,hogy sikerüljön a vizsgád!ha nem megy a perfektnél akkor szólj és megkérdezem a tesomat,hogy lehet átkérni a vizsgát a pentához.Ö ott vizsgázott mivle a perfektnél 4x megvágták!

Bigacsiga:Kisfiad a körülményekhez képest jól van?Olyan sokat gondolok rátok,és kívánom mielöbb szaladgálni tudjon!
Sziasztok:Szólít a levegö imádok kint lenni eben a szikrázó idöben!Olyan nyugtató!
barika_andi
 
 


Sziasztok!

PM! Igen, én írtam ide anno a gombásodásról.

Nálunk úgy szokott kinézni, hogy elöszõr csak tiszta piros a popója, aztán a pirosságon belül ilyen kis pörsenésszerû bigyók jönnek elõ, aztán az általános pirosság elmúlik, de a pörsenések megmaradnak. Ezek aztán néha kisebesednek, mint Madárkáéknál, néha nedvedzenek.

Nálunk a következõ dógok váltak be:
1. Minden pelusozásnál vízzel, szappanal alaposan megmosni. Törlõkendõt abszolút számûzni.
2. Alaposan leitatni, letörölni a nedvességet (én a szeméremajkait is szét szoktam húzni, onnan is felitatom, biztos, ami biztos.
3. Gyógyikenõcsöt rá!
4. Hagyd pelus nélkül, hadd szellõzzön!
5. Ha van bioptron lámpád, azt is bevetheted.
6. Kerüld az amúgy is maró, savas hatású kaják adását, pl. paradicsomos cuccok, mert még jobban kisebesedik tõle.

Borinál azt vettem észre, hogy mindig akkor jön elõ, ha jön a foga. És addig tart csak, amíg az adott fog teljesen ki nem bújik, utána megint minden rendben, és még smirglipapírral sem tudnál sebet ejteni a bõrén..Kép
Amúgy, hogy vígasztaljalak: a védõnénim szerint, ez egészen addig így is lesz, amíg az összes foga ki nem bújik.Kép

És hogy kérdésedre feleljek: Bori iszonyú rosszul tûri, fõleg, ha ki van sebesedve is. Volt, hogy reszketett a fájdalomtól, és üvöltött, amíg lemostam neki. Próbáltam mindig elmagyarázni, hogy miért csinálom, hogyan, mivel, ez mostanában hozza meg a gyümölcsét. Ugyanis most, ha sebes a feneke, és fáj is neki, már nem kell vele pankrációzni, üvöltve ugyan, de felhúzza a lábát és tartja, míg lemosom a zuhanyzóval, felhúzza, hogy rendesen ki tudjam törölni és be tudjam kenni, és közben gyõzködi magát, hogy MUSZÁJ, MUSZÁJ!Kép

Szóval fel a fejjel, le a gombával!

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia
 


Sziasztok!
Én is itt vagyok! Minden este olvasok , de írni nincs erõm! Bocsi!

Madárka!
Ilyenkor én olyan boldog vagyok , hogy nekem nem ilyen az anyukám!!! Amikor Gergõt vártam akkor mindíg mondta , hogy nem leányálom a szülés , de ki lehet bírni és ugyis elfelejtem ha meglátom és meghallom az eredmény!!! Aztán amikor meglett sosem adott kéretlen tanácsot és nem vonta kétségbe a hozzáértésemet , sõt sokszor azt mondta , hogy én jobban csinálom , mint anno õ. A mai napig megkérdezi , hogy adhat e a gyereknek pl.kakaót vagy bármi mást! Amikor kicsi volt a csemete azt is megkérdezte , hogy kiveheti e a kocsiból vagy a kiságybó! Szóval nekem szerencsém van!
Amíg szülünk addíg vele lesz Gergõ aztán Apacival.

Lassan én is elkezdem a mosást vasalást.

Gergõ az új babakocsiból nem akart kimászni. Alig várja , hogy tolja a tesóval! Kép

A talira sajna nem hiszem , hogy tudnánk menni , mert beteg vagyok , mint egy ló: Kép Tegnap volt a legrosszabb , rázott a hideg , lázas voltam és fájt mindenem. Ki is hívtam este a dokit aki mosdta , hogy már két lázas beteghez kell kimennie. Mondtam , jó akkor jöjjön holnap (ma) , mert ekkora pocakkal meg egy eleven három évessel nem igen tudok órákat várni a rendelõben. Gondolom elfelejtette , hogy várandós vagyok. Ma mivel jobban voltam lemondtam. De gondolom lelkiismeret furdalása lehetett , mert mégis kijött és csupa mézes-mázos volt!

Norcsi!

Azt hiszem mégis azt atipust fogom próbálni a homeopátiásból , amit szülés alattz kell. Leírnád a pontos nevet számot? Ja és az Arnicának a számát is , mert mondta a patikus , hogy abból is több féle van!

PM!
Tudom mit érzel az uh után! Kép
Csak azért nem irigyellek , mert nekem az eleje mindíg szörnyû! Hála Isten már kezdem feledni azt a sok hányást! Már csak ezt a hónapot kell átvészelni és láthatom a kiscsajt! Kép Most visszatekintve nagyon hamar elment ez a 35 hét , de amikor a közepén voltam nem így gondoltamKép

Most megyek , mert kiégnek a szemeim!
Minden betegnek jobbulást , minden ünneplõnek sok boldogságot kívánunk!

Kanga és Zsebibabái
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok,

Abigél nagyon lázas. 39.7 volt pár perce. Meg hasmenése van, köhög, folyik az orra. Ráhel baba meg nagyon sír, a hasa fáj. Félek, hogy a másik kettõ is elkapja. Lõttek a csütörtöki talinak a részünkrõl. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a gyors választ és a kedves szavakat.

A helyzet sajna az, hogy nemcsak a feneke piros PAnkának, hanem sajnos a teljes törzsén, elöl-hátul hámosodó, piros foltjai vannak. Láthatóan nem zavarja, engem viszont nagyon. Dokinéni szerint ez lehet fogzástól, 5-6 hét alatt múlik el, nem fertõz és vízben nem ázhat.

A másik, hogy sajnos nem tudunk meni a talira csütörtökön, mert Pankának tegnap óta 38,5 a láza és bár pirosnak látta a dokinéni a torkát, közben fogzik is és így nem nagyon tudjuk, hogy most mi van, mert az orra nem folyik, nem köhög. Viszont a hangulata rettenetes, nekem meg megint elõjöttek a görcsök, amik totál derákfájással párosul ha állok, így egész nap feküdnöm kellene. Na bevetettem a nagyikat, így ma anyósom fõzött, gyerekezett, bevásárolt, pelusozott, láztalanított, holnap anyukám jön, remélem azalatt jobban leszek. Így aztán szavam nem lehet a nagyikra, én bizony azt mondom, hogy nélkülük nehéz lenne. És bár sokmindenben eltér a véleményünk, maghallgatom õket, aztán úgy csinálom ahogy akarom. Sajnálom, hogy nem kapott mindenki ilyen nagyikat.

Andi3! Gratula a lányodnak!

Ildi! Ügyes a kis úszóbajnokotok. BabaügyKép

Barika! Hajrá!

Bogancsi! Jó helyre kerültél, üdv itt.

Na megyek, mert most zuhanyzás van és ahhoz én is kellek. Érezzétek nagatokat jól a talin!

Üdv:Pankamama
PM
 


Sziasztok!
Bogancsi, örömmel látunk itt a topikban! És a találkozókon is. Kép
Evi, jobbulást nektek! Majd írj, ha már gyógyultak vagyok.
Pocok, oktasd ki az anyóst, vagy legalábbis próbáld meg, mert elég komoly vállsérülést okozhat az ilyen piciknél, pl. ha felemelik a kezüknél fogva õket. Az etetés, valamiért kényszer lehet. Anyukám engem sose etetett annyit, mint a fiaimat etetné. Persze szegények, nekik szükségük van rá, hiszen én vagyok az anyjuk. (éheznek és elhanyagoltak) Brr.
Nálunk is sokszor forgott minden a popsik körül. Nekünk a textil pelus, sima textil törlõkendõ, vizes lemosás, jojoba olaj jött be. De fogzáskor sokszor kipirosodott még így is. Ma vettem pont Sudocremet, állítólag elég jó. Hát, holnapra kiderül. Ugyanis megint jön a foga Benkének, és ráadásul paradicsomlevest evett tegnapelõtt.
Találkozó ügyben segítsetek, autóval jövõk! Hol lehet leparkolni a szigeten? És fizetõs parkoló? Mennyi? Eddig az Árpád hídnál szoktam letenni a kocsit, és busszal bemenni, de nem tudom, hogy a három gyerekkel, plusz hátizsákkal ez hogy menne. Tavaly anyukámmal mentem ki a szigetre, de majdnem elrepültem babakocsistul, meg gyerekestül, mert nem adták át a helyet.
És most megyek tartani a házat. Kép
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Virág!

udvari(kukac)axelero.hu Várom a levelet.

PM
PM
 


Sziasztok,

még élek, bár már alig...... Kép NA jó, azért még egy kicsit pislákol vmi....azért kösz, hogy hiányoltatok!

Mindenképpen megyek csütörtök a talira, persze Pötyi is jön. Remélem addig még melegszik.

Most csak egy dolog : MAdárka, ne félj a császártól, é úg yszültem és mondhatom, sokkal fittebb voltam, mint a "rendesen" szült kismamák...Egy dolgot bántam csak meg nagyon utólag: mivel altattak - katéter, infúzió- az elsõ nap csak percekre adták oda Pötyit. ÉS csak másnap reggel, tehát kb. 19 óra múlva tehettem mellre... Szóval utólag nagyon fájt, mikor elképzeltem, hogy egyedül fekszik a csecsemõosztályon a kis fakkjában és gondolom, nem értette, hogy most mi történt.... DE: lehet, hogy csak nekem fáj ez, mert egyébként kötõdésben nincs hiány, ezért úgy gondolom, hogy annyira mégsem lehetett meghatározó neki, hogy nem tették a hasamra szülés után. Persze rossz volt felébredni a mûtét után,de arra képes lettem volna, hogy magam mellett tartsam az ágyban....

Akkor viszlát csütörtökön!

Kriszta
pötyimami
 
 


Szisztok!

Jelenlegi állás szerint esni fog csütörtökön. Azért mondom, hogy jelenlegi, mert tegnap azt mondták, hogy holnapra országos esõ lesz, de ma már azt mondták, hogy nem. Szóval, ha nem lesz a honapi idõjárás jelentésben esõ, akkor megyünk, ha lesz akkor nem. Felesleges felbumliznunk Bp-re akkor. Mit gondolotok arról, hogy rossz idõ esetén toljunk megint egy hetet?

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok!

A mai napunk az orvosi rendelõk jegyében telt. Szerencsére semmi komoly, csak reggel elõször Áront vittük a körzetihez a 3. kullancsoltásra, aztán Hannussal mentünk a tejallergia miatt a gasztroenterológiára. Ezzel szépen el is ment az egész délelõtt fél 8-tól ebédigKép Még szerencse, hogy olyan türelmesek voltak a gyermekeim, hogy csak néztem!
Ételallergiás babák anyukái! Tudjatok róla, hogy ez alapján jogosultak vagytok felemelt családi pótlékra! Én sem tudtam, de most mondták, és kaptunk is hozzá igazoló papírt!
Viszont a gasztroenterológus drnéni szinte leszidott, hogy miért szoptatom még az ilyen nagy gyerekemet! Bevetettem Iboly módszerétKép, és ártatlan nagy szemeket meresztve közöltem: "Hiszen még 2 éves sincs!" Azért táplálkozástanász létére legalább tisztában lehetne a WHO-ajánlásokkal... Mondjuk azt is közölte, hogy 2 gyereket NEM LEHET egyszerre szoptatni. Hááát, ezek szerint vannak emberek, akik véghezvitték a fizikailag lehetetlent!Kép Na, mindegy, nem füstölgök tovább, igazából azt sajnáltam, hogy a gyönyörû idõben levegõtlen rendelõkben ücsörögtünk órákat.
Holnap meg rajtam a sor, ismét CTG és UH. De jó lesz látni-hallani megint BabszemetKép Áron minden nap érdeklõdik, hogy mikor bújik már elõ a tesóKép

Anikó!
Én is hallgattam az idõjárást, és teljesen megzuhantam, hogy pont csüt-re mondott nagyobb esõt. Mondjuk mára is mondtak, aztán csodás idõ volt, úgyhogy bizakodjunk!

Madárka!
Rokonokhoz kitartást! Szerintem Áron sem ivott még életében annyi cukros üdítõt, mint amikor én kórházban voltam Hannával!
Ez a vásárlásos dolog nálunk is így megy.Kép Egy darabig megül Hanna a kocsiban, de aztán kikéredzkedik, és üldözhetjük a sorok között a Corában. Még jó, hogy Áron is besegít, aztán az õ szavára olykor hajlandó arra menni, amerre kéneKép
Azért nem olyan rossz szokás ez a férjedtõl...Kép

Bogancsi!
Itt pillanatok alatt függõ leszelKép

Andi!
Köszi a szurkolást! Ígérem, hogy tudósítok majd!Kép

Barika Andi!
Örülök, hogy elhatároztad magad, és elmész! Ha bármiben bármikor tudok segíteni, csak írj!!! Dórika nagyon kis ügyes!

Pocok!
Jaj, ez rémes! Nem lehet elmondani anyósnak, hogy ez veszélyes dolog?

Kanga, PM, Virág!
Jobbulást! Nagyon sajnálom, hogy nem tudtok jönni!!!!Kép

Liesel!
A Sudocrem nekünk jót tett hasonló gondokra. Etetés: hát persze, hogy kényszer: táplálás=szeretet, gondolj a szopira. Csak ez könnyen elcsúszhat helytelen irányba!

Kriszta!
De jó, hogy ti is jöttök!
Az a kép engem is kísért a mai napig, hogy a kisfiam ott fekszik a csecsemõosztályon magára hagyatvaKép Pedig én nem is csaszival szültem, csak épp a Söfiben a reggel született babámat csak délutánra kaptam meg. Kórházat is váltottam gyorsan!!!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Bogancsi,
üdv köztünk! (Hajrá négygyerekesek!Kép)

Pankamama,
elõször is bocsi, hogy rosszul írtam a nevedet, csak most vettem észre. Másrészt emil megy, amint lesz egy kis idõm!

Lányok, z
zülleni lehet menni babával?

Puszi:
Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Csak gyorsan.

Javulgatunk, persze a gyógyszert még enni kell jópár napig. De mivel oviba nem mehet,most egész nap a hárommal vagyok. Nincs is annyi idõm mint kettõvel, fõleg mivel most szép az idõ úgyhogy le is kell mennünk, mert itthon szétrúgják a házat.

Holnapi talira idõjárás ide vagy oda, biztos hogy nem megyünk, mert közben rájöttem, hogy bizony holnap már meg kell kapnia Bánk babának az öthónapos oltásait, így megyünk a gyerekorvoshoz oltásért!Kép
Betegeknem gyors gyógyulást, Andi3 és Barika Andi boldog névnapot!

Sziasztok, és jó talizást holnap ha megtartjátok!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Kanga megnézem majd és beírom a másik topicba,jó? Gyógyulj meg minél elõbb!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!A betegeknek jobbulást!Képzeljétek,ma hajnalban végre kibújt a 8. foga is Bálintnak,igaz 1 órán keresztül sírt keservesen,úgy hogy 1 kanál panadolt adtam neki.Holnap délelöttre nem mondanak esõt,csak délutánra,de azért remélem lesz tali!KépSziasztok:

Balu mami
Balu mami
 


Sziasztok!

Az egyik adó ezt mond, a másik azt, mi elindulunk, kivéve, ha zuhog. Azt hiszem a Margit híd irányából támadunk, bár még nem tudom. Vhol csak meglesztek, mert az tuti, hogy 1/2 11-re nem érünk fel.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Helló Lányok!

Talisok:

Nálunk gyerekek behülyítve, tehát megyünk. Kocsival, tehát az Árpád-híd felõl.., ja és dög fáradt vagyok.., így -ha nem gond mi- a nagyréten leszünk, ott várunk mindenkit!!KépKép

Ja, és jó idõ lesz!! Megrendeltem!!KépKép

Szóval igyekszem fél 11-re odaérni, ez a pesti rakparttól függ...

Várunk mindenkit, aki pedig beteg baba miatt otthon maradt, annak nagyon sok puszit küldök, meg jobbulást!!

Verus

Kép
verus
 
 


Sziasztok!

Üdv minden frissen belépett mamának! Kép

Adri!
Irigyellek, hogy Te már voltál talin. Én egyre messzebb kerülök attól, hogy eljussak. (<== Jó kis képzavar.) Leevinek jobbulást!

Andi3!
Gratulálok Lucának az álláshoz! Kép

Iboly, Emese, Verus, Pankamama!
Köszönöm a biztatást. Most jelenleg a kétségbeesés fázisában vagyok, hogy mi mindent kell összepakolni, mit fogok elfelejteni, mit kell lerendezni. Persze izgulhatok azon is, hogy az autó készen lesz-e, mert elvileg 26-án kellene mûszakiztatni...
El fogok látogatni a "Mit kezdjünk a gyerekünkkel hosszú úton" (vagy hasonló) topikba is, mert 10 óra az út. Szóval most görcs vagyok, remélem ez majd oldódik, amikor már kinn leszünk és minden kiderül. Így vagy úgy.

Addig mindenképpen jövök még, holnapra jó talizást annak, aki megy, a többieknek jobbulást!

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Mi nagyon készülünk a talira, úgyhogy csak egy dolog tarthat vissza...Kép
Bár ma voltam dokinál, és Babszem még nem úgy tûnt, hogy ki akarna bújni. Igaz, mindkét lurkómról a szülés elõtti napon jelentette ki a doki, hogy itt még híre-hamva sincs a szülésnekKép Viszont már 3 kg-ra saccolták.
Ha már itt tartunk, a nagyobbak friss adatai:
Áron 109 cm 19 kg
Hanna 85 cm 14 kg

Szóval ha olyan idõ lesz, mint ma volt, akkor igazán meg lehetünk elégedve!

Norcsi!
Sajnálom, hogy nem jöttök! Remélem, Bánk jól viseli a szurit.

Verus!
De jóóóó! Akkor a nagyréten találkozunk!

Juca!
Szurkolok, hogy minden rendben menjen, és sikerüljön mindennel elkészülni! És hogy azért tudjál jönni hozzánk idõnként, mert hiányoznál!!!

Puszi mindenkinek: Pele
Pele
 


Sziasztok,

Képzeljétek, a baba fejen áll, és be van illeszkedve a fejecskéje! Viszont hiába szültem egy éve, a méhszáj sajnos igen-igen zárt. Én már nagyon szülnék, mert a feje nagyon feszít, se ülni, se állni, se feküdni nem tudok.
Viszont Petrust megtanítottam kézenfogva járni (amerre én akarom), most már akár két órát is lehet vele folyamamtosan sétálni, csak hát nem túl gyors... Anyósomnak mondtuk, hogy nem lesz csaszi, teljesen el volt keseredve.

Pele,
tejfehérje, vagy laktóz? Kíváncsi leszek, melyikünk lesz a befutó? A barátaink közül elég sokan voltunk kiírva egy kupacba szülni (egy társaságból 7-en), és itt a kiírt idõpont alapján befutónak tûntem, de már csak ketten árválkodunk ilyen bálnaméretekkel. Tegnap láttam az NG-n, hogy a rozmárnak 300 kg-os babát kell világrahoznia. Na most én is így érzem megam...

Balu mami,
Te legalább tudod, mi a baja a gyere, és kb minden 3 fogat veszek észre, mert Petra nem nagyon hagyja, hogy a szájában nézelõdjek. Fent van vagy hét-nyolc, lent is biztos, hogy több van mint négy, de én csak annyiról tudok...

Kriszta,
én normál szülés után is igen fitt voltam. A 12 órás vajúdás után este 11-kor méltatlankodva kóvályopgtam a klinikán, és mindenkivek telelfonon beszélgettem, és azt újságoltam, hogy itt alszanak az emberek, márpedig ki hallott még olyat, hgoy ilyen korai órán valaki aludjon. Egy hét múlva bevásárlótúráztam babástul, két hét múlva pedig az Operában ücsörögtem.... ja és szülés után másfél nappal otthon voltam.
Most is ilyenre készülök...
Sziasztok

madárka
madárka (mad&aacut
 


Sziasztok lányok!

Köszönöm mindenkinek a jobbulás kívánságokatKép, sajnos én is elkaptamKép, úgyhogy ránk fér nagyon. Három napig csak feküdni tudtam, anyu jött le segíteni. Engem mindig annyira letaglóz az influ. Igaz, hogy gyógyszert ugye a szopi végett nem szedek, bár most úgy néz ki, hogy ráment a fülemre. Ha nem használna a kövirózsa, akkor kénytelen leszek AB-t bevenni. A doki szerint a Rulid 150 mg-t be lehet szedni szopi mellett is (még múltkor írta fel), kiváltottam, megnéztem a papírját és az van ráírva, hogy a szoptatás felfüggesztése javasolt a szedés idején. Most akkor mi legyen? Ha beszedném, fejném a tejet és Adrián addig fagyasztott anyatejet kapna pohárból, visszaszokik szerintetek a letelt 5-6 nap után a szopásra? Mit tegyek? Iboly? Persze, remélem, hogy nem lesz rá szükség.Kép Gyerekek már jobban vannak, Adrian orrát szívom még.
Egyébként Adrian a bútorokba kapaszkodva mászkál, néha feldöl még, mászik mindenfelé ezerrel, ráül a sarkára, van két foga, felül jövöget a másik.
Krisztián sokat fejlödött, amióta az oviba jár, föleg rajz terén. Állítólag a múltkor már beszélgetett a többi gyerekkel. Szerintetek ez haladás? Játszani még változatlanul nem játszik senkivel sem.


Norcsi, Andi3! Én szeretnék egy kislányt is, a férjem nem nagyon lelkesedik egy harmadik után, de úgyis az lesz, amit én akarokKép A család sem lelkesedik több gyerekért, mert a kettönek tudnánk biztosítani mindent, amikor felnö, háromnak már nem biztos, de ránk bízzák.

Virág, Judó, Balumami, ld! Nekem küldjétek el a táblázathoz szükséges adatokat: gyermek neve, szül. ideje, súlya, hossza, jelenlegi súlya, hossza, lakhely (csak város), email cím. Küldök nektek kérdöívet is (ahogy tudom a címeteket), azt is töltsétek ki légyszi!Kép

Lányok! Hogy is volt pontosan az étterem címe: zorbas1@axelero.hu ugye?

Andi3! Szerintem receptet kellene cserélnünk! Én megmondom a fiúgyerek receptjét, te pedig a lánygyerek receptjét!Kép

Norcsi! Most olvastam, hogy ti is betegek vagytok, remélem azóta már gyógyulgattok!KépKép SzemüvegértKép De, ha kell, jobb, hogy idöben felfedezték, nem? Hogy csináljátok a fülporszívozást?

PM! AllergiaKép Anyósomnak van egy telke Tahiban, amire építeni szerettünk volna 1996-ban, amikor összeházasodtunk. Nem engedte, mondván, hátha elválunk. (Mintha nem lehetne elválni késöbb is?!). Most úgy néz ki, hogy hajlana rá, így elképzelhetö, hogy pár éven belül mi is költözünk.Kép A pici szívnek viszont nagyon örülökKép Pankának jobbulást kívánok!KépKép

Virág! Ráhelnek és Abigélnek is jobbulást!KépKép Tetszik ez az enneagram! Néha nem tudok én sem hatni a családra, ilyenkor jól jönne egy ilyen tudomány!Kép Nekem tetszik a Ruben és a Ráhel is! Utóbbi szép zsidó név, nekem azok közül a Nathaniel és a Hanna tetszik nagyonKép

Verus! Gyógyuljatok meg mihamarabb ti is!KépKép

Anikó! Én nem adtam volna a dokinak pénzt. Amikor a kórházban vizsgáltak a régi, meg az új dokim is, soha meg sem kérdeztem, hogy tartozok-e valamivel. Egyszerûen megköszöntem és kész. Ha a magánba mentem, vagy a Rendelöintézetbe, ott adtam mindig. A kórházban sosem. Elég szomorú, hogy nem ismert meg.Kép Én szinte egész nap énekelek!Kép A suliban szóló voltam a kórusbanKép

Pele! Lesz nálad mobil a kórházban? Ha nem gond, küldhetnél egy sms-t, akkor rögtön feljövök ide és tudatom mindenkivel a nagy hírt! Számot tudod!

Liesel! Gratula a cicamamának!KépKép


Nálunk anyós volt itt és ö vigyázott Kikkóra, amíg én egy hétig üdültem a kh-ban. Dehát nálunk nem igazán lehet apára rábízni a gyereket, mert akkor hogy megy bringázni?


Adri a jegesmedvék földjéröl! Ne túlozz (jegesmedve)Kép Leevinek gyógypusziKépKép

Ildi! Ilcsinek gratula a kupához!Kép

Emese! Daninak is jobbulást!KépKép

Balu mami! Gratulálok a fogacskához!Kép

Bogancsi! Üdv közöttünk!Kép Táblicsku: lásd fentebbKép

Barika! Nagyon ügyes vagy! Kép(szoptatás) Az külön jó, hogy elfogadta a tejed! Anyukája egyébként szoptatja a babát?

Kanga! Gyógyulj meg mihamarabb és vigyázz a pici zsebire!Kép Egy kis segítség hozzá:KépKépKép

Madárka! Ha már elöre tudod, hogy császár lesz, kérdezz tölem bármit, én mindkettöt úgy szültem és tudom milyen az altatás és tudom milyen az EDA.Kép Viszont a haskötös bugyi nálam nagyon bejött az elsönél, kevesebb volt a fájdalom. A második már gyengéd császár volt, ott semmi ilyesmire nincs szükség, mert már két nap múlva hasizomból fel lehet ülni. Szenzációs technika, áldani lehet az izraeli profot, aki kitalálta és dr. Krasznait, aki hazahozta.Kép


Johannának, Máténak, Alexnek boldog szülinapot kívánunk! Csonginak, Kingandinak, Andi3-nak, Barikának boldog névnapot! Andi3-nak pedig boldog szülinapot is!KépKépKépKépKép

Remélem jót taliztok!

Mindenkinek puszi:

Evey a mûvészetek városából (Adri után szabadon)
evey
 
 


Hú, csak ámulok hogy mennyit írtatok, fõleg Evey!

De aranyos vagy, és milyen naprakész. Minden kedves Andreának nagyon boldog névnapot kívánok (Kingandinak is, a múltkor kifelejtettem), és boldog szülinapot a szülinaposoknak.Evey gyógyulj meg gyorsan, én nagyon drukkolok hogy AB. nélkül sikerüljön!És a többi betegnek is nagoyn gyors gyógyulást kívánok!
A fülporszívózást a fülész dokinéni csinálta KépKépKép.
A szemüveg majd elválik.

Biztos jó volt a tali, mert az idõ nagyon kedvezett nektek! Irigykedem!!!
Mi megkaptuk az oltást, két darabot, plusz a Sabin-cseppet. És persze mindkettõnél sírdogált Bánk baba, de aztán a doktornéni meg én versenyt dícsértük hogy milyen ügyes volt, és miután megkapta a homeopata bogyóját, már nevetett. És azóta is már vagy ötször cseréltem a borogatását és nagyon jól tûri, összevont szemöldökön kívül mást nem szól hozzá, és a szurik helye is gyönyörû még eddig.Kép
Pele, majd legközelebb már megyünk és akkor a pici babádat is megcsodálhatjuk majd.
Madárka, nagyon ügyes a picikéd, szorítok nektek meg Pelének is hogy minden gond nélkül menjen.
Juca, de szép helyre mentek!

Most megyek, mert azért most nagyon Anya-függõ lett, így kicsit vigasztalgatom.

Puszi mindenkinek: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Beletelt egy kis idõbe, amíg végigolvastam a topicot.Kép
Virág, Pankamama, Liesel, Evey: köszi az üdvözleteket.
Evey: még nem jöttem bele- milyen táblázatról írsz és hol van??? segítség!!!!!!!!! Lehetséges, hogy az "Adatok" alatti táblázat, mert abban benne vagyunk, csak fotó nincs még ott.(Bognár András+Ancsi néven)
Tominak egyébként van honlapja: [url=http://www.babapont.hu/members/bognartamas.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/members/bognartamas.html[/url]
A kolléganõm nemsokára beszkenneli a legújabb fotót a négy gyerekrõl, azt viszont szeretném ide felrakni. Azt hogy lehet???
Pele: a függõség már megvan. Majd kapok a fejemre Férjtõl Kép
Hol szoktatok talizni? Minden csütörtökön? Mi is mehetünk Tomival? Mit kell vinni? Úgy értem, szoktatok vinni közös kaját, üdítõt? Egyéb tudnivalÓ!
Jó lenne, ha "élõben" is látnálak Titeket, bár mi még kicsik vagyunk, és csak egyedül nézelõdünk.
Várom az infókat.
Addig is, míg sikerül találkoznunk személyesen
mindenkit szeretettel üdvözlök:
bogancsi Kép

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Ma voltam Kristóffal a dokinál 7,40 kg 2 hét alatt 40 dkg-ot hizott. Minket is elküldtek gasztroenteriológushoz majd kérek töle papírt az emelt családi potlékhoz.

Minden névnaposnak boldog névnapot, a szülinaposoknak boldog szülinapot!

Tvica
tvica
 


Sziasztok régiek és újak!

Nagyon hûtlen vagyok, a züllés óta nem írtam nektek, mea culpa!
Hiába jöttünk el hamarabb, már éjjel egy óra volt, mire hazaértem. Énekelgettem vezetés közben, hogy el ne aludjak, de már olyan fáradt voltam, hogy összekevertem a dallamokat Kép

Lemaradtam, miért kell Eveynek reklamálnia? Mi történt?

Pankamama, van olyan pecicillin, ami szedhetõ szopi alatt, Sarlai Katit kéne megkérdezni, én nem adhatok orvosi tanácsot.
Szóval végül nem hívott? Másnap elutazott, biztosan azért, de a referencia levelet megírta.
Bent voltam nála a kórházban, és megbeszéltük, hogy hetente egyszer bejárok hozzá gyakorlatra. Pele, Kanga, szóljatok, ha szültök, és megpróbálok olyan napon menni, amikor még bent vagytok, jó?

A mai taliról tegnap este szereztem tudomást, amikor Emese üzent. Sajnálom, hogy nem tudtunk menni, milyen volt? Küldtem nektek jó idõt, jött helyette esõ.

Betegeknek jobbulást, Andreáknak boldog névnapot, Évi Csongijának is utólag!

Puszi
Iboly
iboly
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszi a gyógypuszikat, ma már csak hõemelkedése volt a csajnak, de nem tudom mi lehet ez mert ezen kivül semmi más tünete nem volt. Mégis a fogai? Ma pl. 5 órát aludt nappal, csomó vizet ivott és olyan kis nyûgi volt. Volt már másnak is ilyen?

Örülök, hogy jó volt a tali sajnálom, hogy ki kellett hagynunk, majd legközelebb. Meddig voltatok? Jó idõ volt rátok.

Madárka! Nagyon örülök, hogy nem lesz csaszi és szorítok, hogy hamar érjen véget a bálnaállapotKép

Evey! Neked is jobbulást. Ha véletlenül kell szedned ab-t, akkor Semicillint 100 %, hogy szedhetsz, ezt idõközben én is megtudtam, mert nekem is felírták.

Iboly! Köszi, de megoldódott, mert képzeld el a dokim felhívott, hogy tudta aggódom és megkérdezte a gyerekdokikat és õk mondták, hogy lehet szedni. Jó véleménye van a Katinak Rólad.

Norcsi! Gyógyuljatok ti is, örülök, hogy az oltás jól sikerült.

Évi! De sajnálom, hogy nem taliztunk.......Hogy van Csongi?

JucaKépKépKépKépMeglátod minden jó lesz.

Virág! Nektek is jobbulást!

Anikó! Mi holnap megyünk bulizni, ha minden jól megy, bár én énekelni nemigen fogokKép

Az Andiknak boldog névnapot!!!!!

Jó éjt :Pankamama
PM
 


Sziasztok!

A tali remekül sikerült sokan voltunk. Verus, CsKati, Pele, Emese, Zsóka, Pocok, Andi3, Ancsa, Balumami, Kriszta, Kingandi, Évi (egyedül) Gerianikó és a tartozékok. Kép Remélem nem hagytam ki senkit. Ugye? Ültünk egy kupacban, a nagyok játszottak, a kicsik is, csak õk nem a fán másztak. És olyan sokan szoptattak. Kép Jó volt nézni. És Kriszta Pötyije ott tette meg elsõ önálló lépéseit. Jól megtapsoltuk. Képeket holnap felteszem, emilben megy.

Pusz:

Anikó
Gerianikó
 


Sziasztok,
Naggggyon jó volt a tali!!! Nagyon örülök mindenkinek, és végre nagyon sokakkal (ha nem is mindenkivel) sikerült sokat beszélgetnem is.
Pele, bocsi, hogy nem köszöntem el, de rohanunk kellett (volna) haza 3-ra, aztán a Jászain beültünk a McD-ba (gondoltam Ákosra Kép), lés csak négyre értünk haza. A hapsi ráadásul nem is jött, a mobilja meg ki volt kapcsolva Kép. Ilyen alapon ott is maradhattunk volna Kép.
Még egy: ha minden igaz, a levlistára is küldhetsz SMS-ben üzenetet, úgy garantûltan mindenki emgkapja. Nem tudom, hogy kell csináélni, de a múltkor olyan emilt kaptunk az egyik barátunktól, amit SMS-ben adott fel.

Emese,
jövõ héten jöttök! Majd lelevelezzük, mikor! Egyelõre az egész hetünk szabad. Tök jó volt újra látni KépKép.

Megyek, mert a nyomorult fordítás ugyna kész lett hétfõre, de át kell számozgatnom a film timecode-jait (errõl jut eszembe, mi van Diával?).

puszi mindenkinek
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok !

Van aki már ismer engem, de van aki nem így bemutatkozom: Király Katinak hívnak, 26 éves vagyok, Veresegyházán élünk, október 28-án 12 órás vajúdás után adtam életet egy gyönyörû fiú babának, akinek a neve Bence. Most már lassan a 6. hónaphoz közeledünk, nagyon sok mindent produkál. Hasról hátra, és vissza, illetve már próbál kúszni, több-kevesebb sikerrel.Kép)Lassan 72cm is meghaladja, és olyan 6600 gr. Nem egy duci babaKép)
Nerm rég kezdtük el a gyümiket enni, az alma, banán angy siker, és a körte még nagyobb. Csak a körte után zöld lett a kakija, remélem ez nem gond, a hasija nem nagyon fájt, ja és az állag gondolom a banán miatt szilárd lett.

Éjjel még kétszer kel szopizni, napközben pedig nagyokat alszik kint a bakocsiban, habár, hogy jön a meleg, meg kezdi kinõni a babakocsira szerelhetõ mózeskosarat, kezdem a benti alvásra szoktani, több - kevesebb sikerrel.

Egyenlõre ennyit magunkról.Akik betegek jobbulást!!!

Ngyon jó kis csapat gyûlt itt össze, remélem sikerül beilleszkednem.

Üdv.:Király Kati
Király Kati
 


Evey, nagyon sok gyógyszert lehet szedni szoptatás alatt, de a gyógyszergyártó cégek nem minden esetben végzik el a költséges teszteket, kísérleteket, és inkább ráírják a szerre, hogy nem szedhetõ. Az a legbiztosabb, ha holnap felhívod dr. Sarlai Katalint a Szent istván kórházban (455-5700/1644m) és megkérdezed. Ha nem szedhetõ, akkor biztosan van más gyógyszer is , ami legalább ilyen jó, de szedheted. Ha nincs más megoldás, akkor a szedés ideje alatt fejd le a tejcsit, öntsd ki és addig valóban kapja Adri a fagyasztottat pohárból. Utána simán elfogadja majd a cicit. Azért arra számíts, hogy a szopáshiány, cicimegvonás miatt nyûgös lesz.

Gyógyulj meg hamar!

Puszi
Iboly
iboly
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?