Új privát üzeneted érkezett!

Rita!

Még leírva is sok volt, amit csináltál, nem hogy megcsinálni! Ügyi vagy, nem semmi beteg gyerekek mellett még glettelni, hogy minél előbb költözhessetek!
Várjuk a képeket!

Lilla, nagyon édes a Dávidod, jó kis vasgyúrónak tűnik! Az 5 hónapos képen kicsit bekancsalít, szerintem is? Azóta kinőtte? Bocs, hogy ezt veszem észre, de az én kisfiam is kancsal, 9 hónapos kora óta szemüvege van, úgyhogy ez nálam ösztönös, hogy minden apróságnak a szeme állásást figyelem!
A férjeddel való helyzetről:
Szerintem minden házasságban óriási változás egy baba érkezése, és - bár szerintem nem túl sokan vallják be - az első igazán nagy törés is ekkor szokott bekövetkezni. A nő ilyenkor elsősorban anya lesz és csak sokadik sorban nő, az aggódás, a felelősség... stb. eléggé ki tudja meríteni a lelkünket-testünket. Ráadásul azt a gyengédséget amit eddig a párodnak adtál át, azt mostantól valaki más "bitorolja"!
De nem szabad hagyni,hogy a baba legyen az első és párunkat elhanyagoljuk, szép lassan újra NÕNEK és ANYÁNAK kell lennünk egyszerre és minden idegszálunkkal! NAGYON NEHÉZ, szerintem is, de legalábbis meg kell próbálni!
Nálatok bőven kijutott a sok aggódásból, érthető ha sokkal többet foglalkoztál a kis Dáviddal, mint a szokásos dolgok! Talán igazán légy őszínte magadhoz, hogy eleget foglalkozol-e a pároddal, mert hát valljuk be, nekik is kell a kényeztetés, törődés, nem csak az aprótalpúnak. Sokat lehet regélni, ha gondolod priviben is írjál, mert oldalakat tölthetnék be, na meg nem minden részletet akar a világ elé tárni az emberlánya (most nem a többi topikos lányra gondolok!)
Címem: evi.szotak@citromail.hu

Soma jól van, tegnap elég húzós napja volt, mert apukámat voltunk köszönteni és nem akart elaludni ebéd után, úgyhogy este már fél 7 -kor (új idő szerint!) már aludt.
Ma du. megyünk a temetőbe, Soma már tavaly is élvezte a gyertyagyújtás, biztos most is fog neki tetszeni, bár mostmár biztos érdekeseket fog kérdezni a sose látott dédikről, meg a halottakról! Kíváncsi leszek!

Jó pihizést! (Már aki azt csinálja így Mindenszentekkor!)

lola77
 
 


Edit,
Küldtem mailt.

Lillaka,
Én is üdvözöllek közöttünk! Nagyon édes a kis Dávid. Azt a fütyülős képet beküldhetnéd a Kismama magazinhoz, tuti, hogy bekerülne az újságba. Tudod, van az az oldal vicces babafotókkal.Kép

Lola,
Nem tudod, hogy mennyi idős kortól lehet beadatbi az influenza elleni oltást? Én idáig soha nem adattam be se magamnak, se Martinnak semmit (agyhártyagyull, influenza), de most én is fontolóra veszem, és ha lehet, beadatom.
remka
 
 


Szia Remka!

Megpróbálom megkeresni most a neten!

lola77
 
 

 
 

Remka:

Minden 6. hónapnál idősebb egyén oltható, ha nincs ellenjavallat!
Amúgy a gyerekek és szoptatós anyák(!) a veszélyeztetettek körében vannak!

lola77
 
 


Köszi Lola, aranyos vagy!
remka
 
 


Lilla!

Remélem,nem ijesztettem rád.Én már erre vagyok beállva.Annyi rosszat olvastam és láttam a hármasikreknél,hogy még ma sem hiszem el,hogy nekünk ennyire nagy szerencsénk van és a fiúknak semmi baja.Mindig azt lesem,hogy vajon mit nem vettem észre és mikor derül ki valami.
Bízom benne,hogy teljesen feleslegesen telefonálsz!Ha van kedved,majd meséld el mire jutottál!

Remka!
Megkaptam az e-mailedet,válaszolok is rá!Csak egy kis türelmet kérek!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Edit: Nagyon aranyosak a fiúk azon az alvós képen! (a nagy ágyon)

Lillaka: Én is üdvözöllek, nekem is nagyon tetszett a kisfiadról a fütyülős kép. Szoktatok még sétálni Dáviddal? Van Kertvárosban egy ismerősöm, ő is egyedül sétál a 9 hónapos kislányával, lehet, hogy örülne társaságnak...

Lola: Mit szólt Soma a temetőben? Bálintot még csak a lépcsők, mécsesek érdekelték, még nem kérdezte, hogy kik vannak ott.

Erika: Van már netetek?

Melinda: Hogy megy a vezetés?


Rólunk: Mostanában nagyon rosszul alszik Benedek, próbáljuk megoldani. Alvásrendelésre csak decemberre lenne időpont. Van olyan, hogy elalszik, 5 perc múlva ébred, ezt eljátszuk 7-szer, mire végre el is alszik 2 órára, utána újra. Napközben jókedvű, nagyon aranyos baba, mindenkivel barátkozik. Beszélget, berreg, csattog. Ûlni akar, de azért még nem nagyon tud, eldől.
Bálint kapott névnapjára távirányítós targoncát, meg fa vonatot sínnel, most ezekkel játszik. Még kap biciklit is, csak nem találtunk megfelelőt. Meg kapott olyan gyúrmát, amiből állatokat lehet kinyomni. (ezt jól megaszondtam...)


Készítettem fotóalbumot, akit érdekel:
babaneten: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6055

Keresztelőről (és még néhány egyéb kép) a babaszobán:

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=14034

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Nekünk is húzós éjszakánk volt, Dávid 3 óra után szinte nem is aludt. Nem szoktam meg tőle...
Dávid azóta nem alszik rendesen, mióta a felső két metszőfoga el nem kezdett nőni. Hiába bújt ki azóta a foga, mégsem alszunk.

Lola,
Én úgy látom, hogy nem kancsal a Dávid, lehet, hogy akkor ez a kép így sikerült. (Végül is a fütyülésre koncentrálni kell, nem?)Csak szólt volna a védőnő vagy a doki, ha ők látták volna rajta, én meg nem.

Edit,
Nem ijesztettél meg, a nagy ijedtségen már túl vagyunk... És igazad van, inkább hívjam fel őket feleslegesen. Sokkal jobban érezném magam, ha ők is megnyugtatnának. Azon a tel.számon amit adtál mivel foglalkoznak konkrétan? Az oxigénhiányos babákkal és a következményekkel, vagy simán a mozgásfejlődésre is tudnak tanácsot adni?
Majdnem elfelejtettem mondani, azért jobban megnéztük a Dávidot, lépeget balról jobbra is. Csak a másik irányba gyakrabban.

Rena,
Szoktunk most is sétálgatni, csak sajnos mostanában mire kijutunk, hamarosan sötétedik. Tudod: délelőtt főzök,vagy bevásárolni megyünk, aztán egy kis alvás ebéd után, és mire ki tudunk menni, már rendesen benne vagyunk a délutánban.
Nem semmi, milyen gyorsan eltelik a nap.
De ettől függetlenül szoktunk kimenni. Merre lakik a barátnőd?

Kép
lillaka
 
 


Most szállt el mindenem... újra írom!

lola77
 
 


Rena!
Pont azt írtam, hogy biztos a foga nem hagyja aludni Benedeket, vagy szerinted más is lehet? Elmentek azért arra az alvásvizsálatra? Ott mit nézhetnek meg amúgy?

Jók a keresztelős képek, meg az tetszik amelyiken a Bálint próbálja kicsalogatni, vagy bekukucskál a játékasztal alá, a Benedekhez.
Édes a Benedek, ahogy elaludt a fürdés után!

Én értettem a gyurmát, nekünk is olyasmi van, a kupakok bemélyedései az állatfigurák!

Nálatok is van játék bőven a polcon. Neked Bálint játszik is mindegyikkel? Leveszi magától és játszik vele? Vagy ami magason van, azt elkéri, mert azzal akar játszani? Vagy ha te leveszed, hogy most játsszunk ezzel, akkor játszik csak?
Nálunk nagyon ritkán kéri, pedig a fiókból is ki tudná venni. Ezért nálunk mindig elővan az a néhány kedvenc a szőnyegen (dinók, Lego Duplo, rajzolós tábla-ezek mennek most) és ha gondol egyet, játszik velük.

Melinda, mizújs a rutinnal, vizsgáztál már, vagy még gyakorolsz?
Megtartottátok már a Gergő szülinapját? Mit kapott, megvettétek valamelyik házikót? Utólag is bolgog szülinapot neki!

lola77
 
 


Ez lemaradt a Gergőnek:

Kép

lola77
 
 


Szia Lola!

Bálint mindent elkér a legfelső polcról is, a hálós tárolóból is. Elég sok játékot megmozgat. De az a szerencse, hogy segít visszapakolni, és szereti is, ha valaminek helye van. Pl. az új targoncának. Minden este ugyanott "alszik".
Benedek még a vízben aludt el, fürdés közben.
Most nem jön foga, de tényleg akkor kezdődött. Fél éves korig majdnem minden éjszakát átaludt. Bálint ugyanígy volt.
Az alvásrendelésen kicsit lerázott az asszisztensnő, hogy előszőr próbáljuk magától elaltatni. Egyébként légzészavarokat figyelnek meg, horkolás(ez van), légzéskimaradás, fül-orr-gégészeti problémák, nagyobb nyelv miatti zavarok, allergia. Ilyesmi. Azt mondta, figyeljem a horkolást, meg hogy nincs-e légzéskimaradása.



Mi is boldog szülinapot kívánunk GERGÕNEK!

Lillaka: Szegfű utca. Egyébként mi is sötétben érünk le délután, mire Bálint felébred, esznek, öltözünk.

sziasztok

KépKép
renáta29
 
 


Rena!

Azért a fogzás, tudod hogy szinte folyamatos. Lehet, hogy csak 2-3 hét múlva vagy 1 hónap múlva bújik elő a következő, de már az ínye alatt a kis fogcsírák növekedése is "izgathatja" őt, az is lehet, hogy ténylegesen fáj. EGyik percben jobban, másikban kevésbé, aztán újra.
Ez lehet magyarázat, hogy 5 perc után felébred. Abban a kis időszakban mikor nyugodtan volt a "fogkezdemény" bealudt, aztán - mivel még nem túl mélyen alszik - felkelti a tompa fájdalom.

Bocs, de én ezt így tapasztaltam Sománál, ezért így képzelem.
És érdekes nálunk a szemfogak (amitől többen rémisztgettek) meg sem éreztük a kibújás előtti időszakban.
Aztán ki tudja, lehet hogy még az első fogakkor jött annak is a "csírája", és hatványozódtak a fájdalmak.

Nem próbálod meg, ha már nagyon nem alszik a Panadol szirupot, nálunk azt 10-5 percen belül hatott és tök jól bealudt tőle!

lola77
 
 


Lola!

Adtunk már neki. Kétszer, azért minden nap nem lehet. Érdekes, hogy a Germicid C-től nem alszik be, a Panadoltól igen. Bálint a Germicidtől is tök sokat aludt.
Lehet, hogy a fogai. De már nagyon fáradt vagyok. Egyik éjjel majdnem elestem, szédültem. Tegnap kilenckor tettem le, 10-ig 4x kelt fel. És alszik. Tehát nem az van, hogy nem akar még aludni.

De nem akarok mindig panaszkodni. Beültettem az új etetőszékébe, párnákkal kitámasztottam, Bálintéval szemben van a konyhában. Bálint nevet neki, meg kukucskál, olyan aranyosak. Benedeknek bármit adhatok, mindent megeszik. Eddig még nem volt olyan, amit nem evett volna szívesen.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Mikortól lehet a babát szoktatni arra, hogy kanállal egyen? Gondolom először hagyni kell, hogy saját maga próbálkozzon, de egyelőre nem mutat érdeklődés a kanál iránt. Vagy 10 hónaposan még korai? Persze tudom, hogy az önálló evés még odébb van, de mikor kell elkezdeni tanítani?
Múltkor egy tányéron tettem elé gyümölcsöt, gondoltam majd nyúl érte a kezével, és megpróbálja a szájába tenni. Erre a szájával (pontosabban az arcával) közelített a tányér felé, majdnem belefeküdt. Aranyos volt - a kezét viszont nem akarta használni.
Néha mikor etetem, elkapja a kanalat, de csak ennyi. Szerintetek hogy csináljam?

Kép
lillaka
 
 


Rena!

Majdnem elfeljtettem írni, hogy múltkor a doki felírt nekünk egy ecsetelőt a fogára, amit a gyógyszertárban kevertek ki. Az a zselé nekünk nem igazán használt (Dentinox?). Most éppen nem nő a Dávidnak egyik foga sem, úgyhogy végül is még nem próbáltuk ki, de állítólag zsibbaszt. Ha gondolod, kérdezd meg az orvosotokat vagy esetleg a gyógyszertárat - én sajnos nem tudom mi van benne. Persze csak ha foga miatt nem tud aludni.

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok,
Már megint egy hét telt, hogy le tudok ülni újra a géphez... igaz a pici most is sírdogál, Roli anyósnál mert apa külföldön van és nem mertem bevállalni így az estéket.

Lilla, üdvözöllek.

Mindenkinek: ami most jött cirkusz Tbányára az volt a múlt héten Móváron, erre vitték anyuék a Rolcsit és azt mondták szuper jó még felnőtteknek is!!

Remka: Gondolom egy ideg vagy. Ezek a gondok a picivel és közben gondolom Martin mellett is majd megőrülsz.

Nálunk is hasonló a helyzet. Nov.23-án lesz a műtét a kezével Győrben. Aztán van a hasán egy érburjánzás (picit növekszik csak de már több mint fél centi az átmérje és kezd kidudorodni) ezzel a Heim Pálba megyünk Dec.7-én, hogy lefagyasszák és akkor megáll a növekedése és hamarabb felszívódik majd, nem csak 3-4 éves esetleg iskolás korára.

Közben még mindig hasfájós és nagyon-nagyon sokat bukik, evés után is még 2 órával emésztett tejet, miközben nagyon erőlködik. Jár(t) vki hasonló cipőben? Mikor szűnik majd ez meg?
Szerencsére a súlya megfelelően növekszik hetente 120-180 g-ot. Már 3400g és 53 cm lett.
Ma 8 hetes. Õ is nagyon utál hason... oldalára fektetem általában. Õ sem tarja a fejét még. Nem mosolyog vissza rám. Mikor fog??? De a tárgyakat már követi a szemével.
Olyan furi: Roli ekkora forma volt amikor született és 8 hetes korára már rengeteget változott külsőleg. Hamar csinált mindent, bár a mászás neki is kimaradt, kúszott helyette, majd nagyon hamar ment és akkor megtanult mászni is.
Lilla, Roli még mindig gyakran kéri (2 és fél évesen), hogy én etessem őt, ritka hogy magától eszik végig egy menüt.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Réka
Kép

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Helló!

Lilla, most visszanéztem a képeket, mert az emlékezőképességem cserbenhagyott és Soma 13 hónapos korában kezdtük az egyedül evést. De hát azt nem kell kommentálnom, hogy több volt az etetőszéken, földön, pofiján. Mondjuk itt még hagytam malackodni, mondjuk úgy a napi 5 evésből, 1-szer. Ekkor még tök jó evő volt!
Aztán mikor már nagyon maszatolt, meguntam és 15 hónapos kora körül újra kezdtük, na akkor már azért nemigen hagytam, mert kezdett nem mindent megenni, sajnáltam, hogy a kaja nem a pociban köt ki.
Mikor 21 hónaposan bölcsis lett, már a kedvenceket - ha volt hozzá hangulata - már ügyesen ette, de persze a bölcsiben még legtöbbször etették!
És a mai napig, pl. levest nemigazán tud enni! (Jövő hónapban 3 éves!)
Mi általában 2 kanalazunk, szerintem ez a legpraktikusabb, mert ő is kiélheti magát, de közben én becsempészhetem a másikkal, hogy a szájába is jusson.
Amúgy nekem a kanál iránt nagyon érdeklődött már 8 hónapos kora után, ahogy egyre többet használtuk. De emlékszem eleinte a homlokához, meg füléhez sikerült tennie! Kép
Szóval ne aggódj, majd ha magától érdeklődik a kanál iránt, akkor nincs megállás. Szerintem ez hosszú folyamat, talán nyugodtabb babáknál rövidebb idő alatt megy,(S. unokanővére már 2 évesen megült nyugodtan a felnőtt széken és ha felvágtam neki mindent apróra, egyedül megette!) de hát nekem Soma mindig izgága volt, ebben is persze!

Cirmike!
De jó hogy mondod a cirkuszt, mert pont tegnap vettünk jegyet holnapra. Kíváncsi leszek!
Nagyon édes a kis Réka, úgy hasonlít Rád, de Rolira is!
Lehet, hogy Réka nyugodtabb típusú baba lesz, mint Roli, talán azért nem csinál még dolgokat, biztos nemsokára fog mosolyogni is, ne aggódj!
Érdekes ez az ér-dolog, meg hogy lefagyasszák, nem is hallottam még ilyet, csak szemölcsnél! A Ti gyerekorvosotok utalt be a Heim Pálba, vagy Ti jártatok utána? Biztos minden rendben lesz.

Ági, többiek mizújs veletek? Rég írtatok!

lola77
 
 


Ja, Rena: nekünk is van olyan hálós tárolónk, csak a legalsó lyukból vesz ki játékokat a Soma, a többiből nagyon ritkán kér valamit!

lola77
 
 


Hali

Vagyok én is.
Délután betoppant a gyerekorvos, így Réka ma megkapta a 15 hós oltást. Előtte megvizsgálta a doki, ordított ahogy a torkán kifért. Aztán passzoltam apának és kijöttem a szobából. (anno egyszer én fogtam le oltásnál és megharagudott rám, az apjára nem haragszik meg, ez tök érdekes!)
Amint beadta a doki a 2. injekciót már el is hallgatott.Kép

Cirmike
Nagyon édes a kislányod! A sógornőm kislányának volt anno ilyen érmicsodája (bocs, nem tudom mi a pontos neve), neki a kis kezén, mondta a doki, hogy ki fogja nőni, vagyis elmúlik neki és tényleg elmúlt. Az érdekes az egészben az volt, hogy szivecske alakja volt a foltnakKép
A Réka is sokáig bukott, főleg kaja után böfinél, ritkán volt olyan, hogy jóval utána is. Nála akkor múlott el, amikor elkezdett mászni.

Lola
Réka csak kézzel eszik önállóan, kanállal nem mert mindig kiesik neki belőle ami benne van. Baj, hogy nem erőltetem a kanalat?

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Csibemanó, ahogy gyakorolja a finommozgásos dolgokat a kis kezével, úgy lesz egyre ügyesebb, dehogy baj! Sokáig én is olyan kis falatkákat adtam neki, meg mindent felaprítva, felkockázva, hogy had egye egyedül, nőjjön az önbizalma.
Akkor inkább a gyerekorvos látványától volt a sírás-rívás...

Hát lányok, nagggggyon jó volt a cirkusz, komolyan én is tök élveztem, még a hideg is kirázott, hogy milyen ügyesek ezek az állatok! Somának a lovak tetszettek legjobban, persze mert a Szilaj az egyik kedvenc meséje! Az artistás, kötéltáncos, pantomimes, bohócost unta! Azért több mint 1 órát végigült az ölembe, ez nagy szó. Aztán elkezdte mondogatni, hogy menjünk haza... még jó hogy volt szünet! 2 órás volt, voltak gyerekek akik elaludtak a végére!

Jó éjszakát mindenkinek!

lola77
 
 


Roli most ment el apával a cirkuszba, Réka az ölemben bömböl...
Én is úgy mentem volna, de majd két év múlva mikor az egész család mehet már!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77
 
 


Sziasztok!

Cirmike!
Nálunk a bukás 3hós koruk körül maradt el fokozatosan.De van olyan ismerősöm,akinek a fia darabos étel beveztéséig bukott.Merthogy az nehezebben jön vissza.Úgyhogy kitartás és ne izgulj emiatt!
Ja és a hasfájós babáknak ajánlott a hason altatás!Ez sokat tud segíteni.Ha félted ettől,akkor ha elaludt fordítsd vissza a hátára.Vagy ha nagyon bömbizik,akkot se kínozd!
Nekünk egyébként ezt a problémát a büfipad oldotta meg.Sehol nem tudtak olyan gyorsan és jól büfizni,mint azon!És mégsem kellett teljesen hasra feküdniük!
Jaj csodaszép a lányod!!!Drukolok hogy minden rendben legyen a műtétnél!

Rena!
Teljesen meg tudlak érteni!Ez a legrosszabb,amikor nem tudod miért ébred fel!Még az éjszakai etetetés se ilyen rossz,mert annak tudja az ember,az okát és hogy egyszer vége lesz!
Én elvinném az alvárendelésre.Legalább megnyugszotok,hogy amúgy minden rendben csak átmeneti nehézség és nincs szervi oka!Legalább ezen nem kellene stresszelnetek!

Nálunk is húzosak a napok: Benike hétfőtől csütörtökig volt lázas, szerda óta a Marci lázas és nagyon úgy néz ki,hogy az Oliban is bújkálnak a bacik.Közben mindhárom nyáladzik, biztos hogy jön a foguk. Így megy a nyafi napközben ezerrel.Bár a Benike nagyon "jó" beteg volt, csak bújt szegényem,nézett bágyadtan.Bezzeg a Marci állandóan nyüszít,mindig sír (még álmában is) és kézben akar lenni,ha ébren van. Ma hajnalban már rajtam aludt (ilyen még nem volt),mert annyira fáradt voltam.Persze 2napja tök egyedül vagyok,mert anyós kórházban, a férjem éjszakás.A bébiszitternek meg ma vizsgája volt,így csak holnap tud jönni!
Az éjszaka 11-től 1/4 3-ig aludtam,aztán semmi.Tegnap is egész nap talpon voltam,meg ma is.Már annyira lefáradtam,hogy összecseréltem a fiúk kajáját: a Marci ette a Beniét és fordítva.Más-más tápszert kapnak.Még jó hogy nem reklamáltak miatta!
Egész nap bevetetlen az ágy,romokban a lakás.Ma délre sikerült mindhárom fiút felöltöztetni.
Még jó hogy a Dávid az anyuéknál,így rá nincsen gondom.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Edit,
Hát nem semmi lehet egyedül a fiúkkal. Én sokszor kettővel nem birok. Gondolom még nyűgösebbek is egy kicsit a betegség miatt.
A baby sitter minden nap jár hozzátok?
Szerdán megyünk a gyógytornászhoz, majd megirom, hogy milyen volt.

Lilla,
Nálunk is elég korán elkezdett érdeklődni Martin a kanál iránt, de inkább játszani és pancsolni szeretett volna vele, mint enni. Én nem siettettem a dolgokat, tudtam, hogy úgyis megtanul majd, ha itt lesz az ideje, addig meg csak moshatom feleslegesen a ruháit. Ugyanigy voltam a pohárból itatással is. Lehet, hogy később tanult meg, mint az átlag, de nagyon rövid idő alatt megtanulta és ügyesen ivott.
Most a levest általában én adom neki, a másodikat pedig hagyom, hogy egyedül egye, de sokszor én is etetem őt közben egy másik kanállal, ahogy Lola is csinálja.
Szerintem nem kell siettetni a dolgot, kicsi még ahhoz Dávid, hogy önállóan egyen. Hamarosan úgyis magától kérni majd a kanalat.

Cirmike,
Hát a bukással mi is megszenvedtünk Martinnál. Rengeteget bukott, azt hittem, hogy refluxos, de az orvos azt mondta, ha szépen fejlődik, akkor nem kell foglalkozni vele. Õ is sokszor a következő etetés előtt is bukott emésztett, túrószerű tejet. Nem tudtunk sehová sem elmenni min. 2 textilpelus és egy csereruha nélkül. Ja, és csak kb. 8 hónapos korára szűnt meg. De igaza volt az orvosnak, kár lett volna gyógyszerezni, mert őt nem is igazán zavarta ez a bukás, csak nekünk okozott kellemetlenséget. Remélem azért nálatok hamarabb elmúlik.

Szép napot mindenkinek!
Réka
remka
 
 


Ágiékról tudtok valamit?
remka
 
 


Cirmike!

Nálunk is nagyon sokáig bukott (bukik?) a Dávid. Elmúlt 10 hónapos, és mintha mostanában látnám, hogy kevesebb jön vissza. Állandóan, mindig a legrosszabb helyzetekben is jött vissza a kajából. Az hagyján, hogy neki is kellett csereruha, de olyan is volt, hogy mire elindultunk volna otthonról, már az enyém is olyan volt. Szintén azt mondta a doki, hogyha hízik megfelelően, nem kell vele foglalkozni. Kapott olyan tápszert (persze ti csak szopizzatok), ami sűrű volt, de az sem segített. Én is azt gondoltam, majd ha szilárd kaját kap, vagy ha már mászik, ül stb. akkor majd elmúlik. Mivel még csak kúszik, lehet, hogy az a baj, hogy sokat nyomja a hasát. Nem tudom. Várunk türelmesen. Mintha a napokban nem kellett volna annyit takarítanom utána...
És nagyon szép a baba! Szép nagy szemei vannak!

Ma megint szörnyű volt az éjszaka. Félálomban megszámlálhatatlannak véltem, ahányszor felkelt. Szerintem a leghosszabb periódus éjjel az másfél óra lehetett, amit végig aludt. Reggel 7-kor meg vidáman kiabált át, hogy ő bizony már ébren van. Eljátszottam egy kicsit a gondolattal, mi lenne, ha én nem kelnék fel... Aztán elkezdett nyafizni (mert nem ugrottam rögtön), úgyhogy mégis felkeltem. Igazán én sem tudom mi van vele. Könnyen fogjuk mindig a fogára.

Kép
lillaka
 
 


Lillaka!

Kitartás!Én sem aludtam ma éjszaka egyhuzamban 1óránál többet.Aztán reggel 1/4 7-kor ébresztőt fújtak a fiúk!És mindezek után amikor a Marci elkezdett hisztizni azért,hogy vegyem föl és persze sétálgassak vele,na akkor kiakadtam!
Tudom,hogy azért nyüszög,mert fáradt,nem aludta ki magát az éjszaka,de ....
Szerintem a foga,meg még mindig lázas,talán fáj a torka is!Mindegy miért,de felkelt és mi nem tudtuk kipihenni magunkat!

Réka!
A babyszitter csak szombat-vasárnap jön.Apa péntek-vasárnap éjszakázik és ilyenkor elkél a segítség!Főleg mert a Dávid is itthon szokott lenni és vele is foglalkozni kell.Ma elvitte a bébiszitter a Benit meg az Olit sétálni,a Marci meg 9óta alszik!Na ja valamikor neki is aludni kell!
De jó hogy ilyen hamar mentek a gyógytornászhoz!Tudod,mi fog nála történni?
Nálunk először levetkőztette a fiúkat,aztán megnézte a hurkácskáikat (kézen-lábon).Itt fontos,hogy szimmetrikusak legyenek.a fejformát nézte illetve,hogy hátul középen van-e kikopva haj.Kérdezett 1-2 dolgot: egyformán lehet-e kimosni mindkét hónálját,nem feszíti-e meg jobban valamelyik kezét öltöztetésnél?A nyakát engedi-e fürdésnél kimosni?Ha hasra teszem és huzogatom a játékot a szeme előtt,forgatja-e oda-vissza a fejét?Ezt ő is kipróbálta.Ülő helyzetbe húzta őket és figyelte a fejtartás illetve,hogy behozza-e középre a fejét. Észrevettük-e,hogy esetleg valamelyik oldalon nem (vagy nem úgy) asználja a kezét-lábát?
hirtelen ennyi jutott eszembe az első vizsgálatról.

Na eddig tartott a Marcinál az alvás.Most mennem kell!

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Megint innen írok anyósoméktól,de ha minden igaz akkor kedden kötik be az internetet nekünk.
Tök beteg lettem szerdán,valószínű megfázhattam,de szerencsére a Viki nem kapta el.
Anyukám adott a múltkor szájmaszkot most az van rajtam egész nap a Viki miatt.
Azt hittem,hogy meg fog tőle ijedni,de mikor meglátott kinevetett azóta meg néha le akarja venni rólam mint a szemüvegemetKép)

Rita hol kaptál micimackós bordűrt?Én a nyáron kerestem,de nem talátam sehol sem.
Olyan jó nektek,hogy lassan be is költözhettek a házatokba.
Mielöbbi gyógyulást a gyerekeknek!

Melinda mi van veletek?Vezetés hogy megy?Ház ügyben hogy álltok?
Boldog szülinapot a Gergőnek utólag is!

Lilla üdvözöllek közöttünk.Én is kertvárosi voltam,de két éve költöztünk a Bánhidai ltp-re a férjemmel.Szegfű utcában pontosabban hol laktok?
Anyukámék a Hadsereg u-ban laknak,lehet hogy egyszer összefutunk.
Hát nem semmi amit a kisfiadról írtál,nem lehetett könnyű nektekKép
Nagyon édes a kisfiad aranyos a fütyülős kép is.
Van egy 7 hónapos kislányom,Viktória Lili,ő a kezdetektől pohárból eszik kiskanállal,sokszor ő is segít az etetésben,ügyesen emeli a kanalat a szájához.Szerintem előbb-utóbb a kisfiad is ügyesen fog kanállal enni,türelem,a babák nem egyformák.
Réka
nagyon szép a kislányod!Szurkolok,hogy minden rendben legyen a műtétnél.
Viki is bukott eleinte kb.3 hónapos koráig.Védőnőtök mit mond erre?
Az influenza oltással kapcsolatban,én 3 éve beoltattam magamat de soha többet nem fogom,ugyanis 1 hónapig voltam miatta állományban,engem úgy megbetegített,dehát nem vagyunk egyformák.
A Márk még szopik?Abban annyi ellenanyag van,hogy megvédi őt ettől is.
Reni
Nem irigyellek a Benedek alvása miatt,de mi is elég rendesen szenvedünk miatta.
Vikinek biztos,hogy a foga miatt van ez,még nincs egy foga semKép(
Elég éberen alszik,egész nap sokat kell vele lenni.
Megcsinálom hamarosan a máltais képekről az albumot,de most mennem kell Vikit altatni.
Mi is mostanában hogy ilyen hamar sötétedik inkább délelött megyünk sétálni.
Ha meggyógyulok akkor átjöhetnétek valamikor,kedden már lesz netünk,majd akkor egyeztetünk.
Nagyon aranyosak az albumok.
Most mennem kell,de még délután visszanézek,sziasztok:Erika
Réka

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Reni
végre megcsináltam a máltai játszón készült képekről az albumot itt van a babaneten a címe:Bálint,Benedek a játszón
Elküldöm az e-mail címedre is,szia:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

De jó sokat írtatok!

Edit, Lilla, Erika Rena: Nagyon sok álomhozó energiát küldök a babáitoknak, hogy többet aludjanak éjjel!
Nálunk úgy tűnik (lekopogom...) rendeződik az esti altatás, fokozatosan csökkentettem az alvás előtti melléfekvést, mostmár "csak" olyan 30 percig fekszem ott, kijövök és ő 10-15 perc múlva kislámpa fénynél elalszik!


Remka, kíváncsi vagyok hogy mi lesz a gyógytornásznál, remélem jó híreket kapsz majd!

Erika, várunk szeretettel jövő héten!

Edit!
Jobbulást a piciknek, kaptak valamit, vagy csak lázcsillapító kellett? Ez volt az első belekóstolásod a tandem-megbetegedésbe, ugye?

Bukásról: nem akarok senkit elkeseríteni, de nálunk a Soma hát ugye nem bukik a kora miatt, de van olyan hogy azért hány, mert vagy nem jól nyeli és már rögtön mozog, ugrál, vagy nem ízlett neki, nem esett jól, vagy nem rágta meg eléggé a falatot. Még mi is küzdünk ilyenekkel, de ez nincs összefüggésbe a csecsemőkorral, mert nekem nem volt túl bukós!

Elköszönök, sziasztok!

lola77
 
 


Aranyosak a fiúk és Viki is. De jó, hogy már ők is élvezik a hinta-palintát!

lola77
 
 


Sziasztok!

Lillaka: A Dentinox csak néhány másodpercre zsibbasztja el a kicsik ínyét, 1 hónap alatt megromlik, és kb. 1000 Ft. Bálintnak nagyjából havonta jött egy foga, Benedeknek most már több mint egy hónapja semmi. Szerintem ezért nem a legjobb, de nem is próbáltam. Vettem homeopátiás bogyókat, de erre még nem volt szükség. Nem tudjuk, hogy a foga fáj-e.
Bálint eszik önállóan, de márciusban lesz 3. Szerintem ráértek,de azért lehet próbálkozni. Azért én is segítek Bálintnak, ha többet szeretném, hogy egyen, meg azért a leves lecsöpög, mosok is állandóan.

Cirmike: Szép formás a kis Réka! Nekem egyik sem volt "bukós", sajnos nem tudok segíteni.


Edit: Írtam mailt az alvásambulanciára, remélem hamar válaszolnak. De ha téged olvaslak, nem szólhatok. Hogy te mennyit vagy talpon. Még jó, hogy megy a bébiszitter hétvégén. A lakással ne törödj. Én ha fáradt vagyok, kiesik a kezemből minden, nekimegyek mindennek. Meg lehet kérdezni, hogy mennyit fizetsz a babysitternek? Néha jó lenne 1-1 órára.


Voltunk ma a máltain baba-mama klubban, jó volt. Bálint talált egy parkolóházat, kis autókkal, el sem akart jönni. Egy Zalán nevű fiúval játszottak. Benedek meg nézelődött, érdekelte minden, meg is kóstólt mindent Kép RITA : Szerintem Atinak is jó lenne. Hétfőnként van 10-12-ig, akkor Hanna úgyis oviban. Nem jöttök jövő héten?
ERIKA: Láttalak, sétáltatok Vikivel, csak lemerült a telefonom. Ti is jöhetnétek, volt egy 4 hónapos baba is, meg Viki is nézelődne, mint Benedek.
TÖBBIEK? Nem tudom, kit érdekel még. Lillaka?

Sziasztok
Rena

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!
Most ott tartunk, hogy 1 éjjel alszunk, 1 éjjel nem. Most az alvós éjszakánk volt, most kialudtam magam. Elvileg most a rosszabb jön Kép

Erika!
Mi nem a Szegfű utcában lakunk, hanem a Cseresznyefa utcában. Az a Szőlődomb u.-val párhuzamos. 3 éve lakunk itt, anyuék viszont a kertvárosi végáll-nál laknak. Lehet, hogy látásból ismerjük is egymást.

Rena!
Mi kipróbáltuk a Dentinoxot, de nem jött be, nem éreztem semmi különbséget. Most van ez a gyógyszertárban kikevert valamink, és legközelebb mi is a homeopátiával próbálkozunk majd. Legutóbb mikor az első bogyót beadtam neki, aznap este már felfedeztük a fogát, hogy kibújt, úgyhogy még nem tudjuk, jó lesz-e neki a homeopátia. Majd a következő fognál.

Képzeljétek, a Dávid mászott 4-5 lépésnyit! Utána persze hasra vágta magát, mert úgy gondolta, úgy gyorsabban halad. Pedig ha tudná... Ha tudná, hogy mászva sokkal gyorsabb, szaladhatnék utána egész nap.

A baba-mama klub ellen semmi kifogásom, miért is ne? Csak nem egészen tudom, hogy hol van ez a játszótér.

Kép
lillaka
 
 


Sziasztok lányok!

Most egy darbig nem fogok jelentkezni.Holnap kell befeküdnöm a kórházba.Szerdán megfog születni.Már nagyon izgulok.Szeretném megköszönni a nyugtató leveleket.Nagyon jól esett.

Puszillak titeket!
Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Ági!

Nagyon szorítunk nektek,hogy minden rendben legyen!Ha tudsz,adj hírt valahogy magatokról!

Rena!
Irigyellek ezekért a programokért!Néha én is úgy mennék!Főleg ilyenkor,amikor már 1 hete (illetve ez már a 8.nap volt) be vagyok zárva a lakásba.Mindig az éppen beteg gyereket őrzöm.Aki meg jól van,az vagy a teraszon levegőzik vagy valaki (bébiszitter vagy rokon,néha anyós) elviszi sétálni.
Nekünk ismerős(szomszéd néni)a bébiszitter,így 400ft-t fizetünk neki,de szerintem 4-500Ft a reális.Mert Pesten 700-1000Ft között megy 1óra.Hivatalos árat nem tudok.
Majd írd meg,hogy mit írtak az alvásambulanciáról!

Lillaka!
Gratulálok Dávidnak!Lesz ez még 4-5km is!Aztán főhet a fejed,na meg lóghat a nyelved!
Mi is kipróbáltuk a Dentinoxot,de a folyadék nem jött be.Most gélt szeretnék venni,állítólag az jobb.Ha nem jönne be,akkor jöhet a homeós bogyó.
Nálunk valószínűleg nem lesz gond,hogy csak 1hónapig lehet felbontva tárolni.Most egyszerre jön mindhármuknak a foga,így tandem íny-masszírozás van.A Marcinak kint az első fogacska,vigyázni is kell,amikor a szájába nyúlok,mert harap.

Lola!
A Benike Cefzilt kapott az ügyeleten,arra allergiás lett.Úgy nézett ki,mint egy pulykatojás!Aztán a mi dokinénink Ceclort írt fel,így mindhárman ezt kapták.Plusz orrcsepp meg fülcsepp.
Ez volt az első betegségünk.Most már a Benike meg a Marci jól van,csak az Oli lázas vasárnap óta.

Kép

Kép
edit73
 
 


Húúú, Ági, ha még benéznél, mielőtt elmentek holnap, akkor írdd fel légyszi a számom, hogy egy sms-t tudjatok küldeni, ha megszületett a picur: 70/363-77-85
Néztem a profilodban, de nincs email-cím, úgyhogy lehet, hogy már nem olvasod!
De ha mégis, kérlek írj Te, vagy a párod, így tudnánk értesülni a kis jövevényről!
Biztos minden rendben lesz, nyugi! Szorítunk 1000-el!

Hát látom a Dentinox nemigen jött be senkinek, pedig jó húzós az ára.

Most megyek, igen álmos kezdek lenni.

Jó éjt mindenkinek!

lola77
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem írtam, de eléggé magam alatt vagyok a vezetés miatt, és időm is elég kevés. Kép
Sajnos visszaolvasni is kevés időm van, így most sajna nem vagyok képben, hogy kivel mi újság. De megpróbálom bepótolni a lemaradást.

A vezetéssel a lényeg, hogy oktatót kellett váltanom, mert sosem ért rám. Szóval most ott tartok, hogy teljesen új oktató új kocsival, ami tök más, mint a Suzuki.
És most teljesen úgy érzem, mintha mindent előről kezdtem volna.

Lola!
Az pont láttam, hogy te küldtél a Gergőnek szülinapos levelet, köszi szépen, és a többieknek is, ha küldtetek!
A vezetésre visszatérve láttam, hogy kérdezted, még sajna rutin vizsgám sem volt most tartok 8 óránál.

Lilla!
Üdv köztünk!

Puszi mindenkinek!
Remélem jól vagytok, amint tudok, jövök.


Sziasztok!
Melinda
oslany
 
 


Sziasztok!

Edit: Sajnos a segítő családtagoknak kellene lemondani a sétáról, önként, hogy Te is kimehess kicsit. Sajnos keveseknek jut ez eszébe. Én például mindig csak azt szerettem volna segítségnek, hogy jöjjenek fel fél órára, és játszanak a gyerekkel. Addig én meg tudom csinálni a dolgom.
Remélem, hamar meggyógyulnak a fiúk, és neked is könnyebb lesz.

Melinda: Biztos megszokod hamar az új autót is!

Lilla: A bánhidai Plusnál, vagy ott a Hungária biztosító is, kell leszállni a buszról, és elindulni a bánhidai lakótelep felé. A Plus mögött van egy nagy tízemeletes, ha megkerülitek, már látjátok a játszóteret. Tényleg nem voltatok még? Kár. Nagyon jó. Mindenképpen nézzétek meg, akár hétvégén is. Érdemes délelőtt, mert most korán zár.

Megpróbálok feltenni róla képeket.

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok!

Végre már van netünk,úgyhogy gyakrabban tudok nektek írni.
Remélem jövő hétfőig meggyógyulok,mert akkor mi is lemegyünk a máltais baba-mama klubba.

Ági
nagyon szorítunk neked!!!

Most csak ennyi mert megyek altatni,sziasztok:Erika

cseriviola
 
 


Melinda!

Ne keseredj el, az én férjem is hasonlóan járt tavaly, de ő képzeld a forgalmi vizsga előtt kapott új oktatót (mondjuk az autó az maradt), mert kirúgták az ő oktatóját. 2 bukott forg. vizsga után, miután már 2-szer annyi rutinórával és több mint 10 többletóra forgalmi vezetésen túl volt! Egy nagy f@sz volt az oktatója, nem mondott el egy csomó dolgot, nem vitte el minden forgalmi útvonalra, a férjemet terhelte vezetés közben(!) a magánéleti problémáival és hangulatember, idegbeteg volt.
Mondtam neki, váltson, de már túl akart lenni rajta, hát a tulajok megoldották. Kapott egy normális oktatót, vett még 10 órát és term. levizsgázott!
Úgyhogy Te még jól jártál, hogy így a rutin előtt történt ez!

Nem írtad, hogy sikerült a szülinap? Örült Gergő a tortának, ajándékoknak, végül is miket kapott?

Erika, szerencse hogy Viki nem kapta el tőled a bacikat. Én is voltam anno tök beteg és Soma sem kapta el (szopott még), ez olyan jó!

lola77
 
 


Sziasztok lányok!

Még itt vagyok! Ma reggel ugye 'becsoszogtam',erre közölték hogy majd csak holnap kell befeküdnöm,mert szeretnék még a főorvosnak is megmutatni a pici veséjét. Ma elkültek vérvételre,meg az altatóorvoshoz. Úgyhogy holnap reggel 7-re kell megint mennem,és lehet hogy már holnap meg is császároznak :-) JÓ lenne legalább túl lennék rajta hamar.Meg már minden papírom meg van,csak unatkoznék bent:-)Képzeljétek Pestről olyan rossz véleménnyel jöttem hétfőn el..Reggel 10-től du-n 16-ig voltunk ott.De nem is ez a baj.Az egyetemi adjunktus nem tudta eldönteni,hogy mi legyen a picivel.Megszülessen vagy sem.Illetve hogy császáros leszek vagy sem.Elküldött másik dokihoz is.Neki határozott igen volt a válasza.Vissza mentünk az első dokihoz,és közölte velem,hogy a bal vesét nemhiszi hogy meg lehet menteni.Döntsem el hogy lesz egy koraszülött tüdőérettlen gyerekem 2 vesével,vagy egy tüdőérett,de csak 1 vesével.1 hét múlva akart ő befektetni.most vagyok a 37. hétben és 3940 g a pici!!MOndom neki hpgy ha előbb megszületne esetleg nem lenne a picinek nagyobb esékye hogy megmarad mind a 2 veséje?Válasz ,ha a maga lelkét ez megnyugtatja,akkor feküdjön be szerdán és csüt-n megszül.Szerintem már nem igazán mondható koraszülöttnek ,nem? Hazafele utat végigbőgtem.
Ma már kicsit jobb.Le a kalappal a nődokim előtt.Intézkedett össze-vissza.Beszélt egy pár okos emberrel is:-)
Na megyek,Lola feljegyeztem a számod.Írok feltétlen,ha meglesz a pici.
Puszi nektek Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Ági!

Nagyon drukkolok értetek! 37 hetesen nem koraszülött, nekem mindkét kisfiam ekkor született, és mindkettő csak 2960 gramm volt. Úgyhogy nagyon jó a súlya a Ti babátoknak. Sajnálom, hogy az orvosok is bizonytalanok, azért én bízom benne, hogy minden rendben lesz. Mi itt lakunk a kórházzal szemben, gondolni fogok Rátok holnap.

Azt nem értem, hogy 37 hetesen miért tüdőéretlen, ezt is megnézték? Mert nekem egyik sem volt az.

Rena

KépKép
renáta29
 
 


Szia Rena!
Nem nézték meg hogy tüdőéretlen.Nem tudom miért mondta ezt a doki.Azt mondják lehet hogy azért mert nem ott szülök.Megnyugtattál,hogy nem koraszülött a pici.Nem is kelett inkubátorba tenni a kisfiadat?
Ha még benézel ide válaszolsz?
Ági

Kép

Kép
ági01
 
 


Egyik sem volt inkubátorban. Azt hiszem 2500 gramm felett nem kerülnek le a koraszülött osztályra, de pontosan nem tudom. (sárgaság miatt a nagyobbik lent volt a 4. naptól, kékfényezték. Most már ezt is lehet fönt)
Hogy lehet ilyen bunkó egy orvos?

Próbálj ne idegeskedni, ne érezze a baba.
Megadom a telefonszámomat, hátha szükséged lesz valamire: 06/20-373-5641 (esetleg a szoptatásban is tudok segíteni)

Sok olyat olvastam a Kismamában, hogy a dokik nem jósóltak semmi jót, aztán mégis egészséges lett a pici. Reménykedni kell.

Szia

KépKép
renáta29
 
 


Sziasztok

Ági,nagyon drukkolok neked holnap és feltétlenül értesits minket ha megvan a baba.szoritok!!!


Reni,lehet hogy elmegyünk hétfőn ráférne Atira egy kis társaság.

De majd még egyeztetünk addig.

Bálint bilizik már?
Ati nem akar.ma is kb.15 percet ült a bilin,nem pisilt de amikor kimentem neki ropiért felállt és odapisilt a szőnyegre.
nekem mondjuk Hanna is elég későn 2,5 évesen lett,szobatiszta de Ati hajlandőságot sem mutat rá hogy le akarna szokni.
OLyan édes a Benedek a képeken ,annyira egyformák Bálinttal.

Erika

De jo hogy ujra van netetek,nekünk azthiszem nem lesz egy darabig amig elköltözünk.már ki van festve a szobánk és a konyhánk de még nincs teljesen kész,viszont a fürdőszobánk nagyon szép lett(szerintem).

Ja micimackós bordűrt én sem találtam eddig,a multkor véletlenül betévedtem a régi obi-nál lévő tapétaboltba és ott kaptam.2 féle volt hát én az olcsobbikat vettem ez is szép,ez 10m-es 1260 volt a másik gyönyörű volt igazi disney-s lógóval (amerikából hozzák)5m-es volt 4600 ft.abbol kellett volna 3.az meg már egy kicsit húzós.de jo lesz ez is.

ha teljesen kész leszek rakok fel képet.
Megvan a szőnyegünk,és a gyerekeknek a szekrénysor.tegnap megvettem a mosogépet és a gáztűzhelyet.anyósom megvette a hűtőt multhéten.(asszem hallgathatom 20 évig).

Cirmike gyönyörű a pici Réka,büszke lehetsz a gyerekeidre.Roli még mindig nem piszkálja?


na jol van most bekell fejeznem,sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita
 
 


Ági ne légy elkeseredve, és főképp ne higgy ennek az adjunktusnak. Már a 36 hetes babák is szoktak tüdőérett babák lenni-többségben. Soma is 37 született, ő is csak 2960-al, és teljesen fejlett tüdővel.
Amúgy meg miért nem adtak tüdőérlelőt, azt ilyen, előrelátható eseteknél szoktak,úgy tudom!

Renának igaza van, hogy nagyon sok olyan történetet olvasni, hallani, hogy bajt jósoltak és kiderült, semmi komoly. Nálatok is így lesz!

Rita, hogy bírod még? Majd a Micimacis bordűrt mindenképpen fényképezdd le kozelről, kíváncsi vagyok!

Jó éjt mindenkinek!

lola77
 
 


Hali!

Csak egy gyors bekukk!

Ági
Ne félj nem lesz semmi gond, szorítok nagyon!
A Réka nem volt 37 hetes, mikor megszületett 2800g volt és 49cm, nem volt semmi gond!
A sógornőm 35 hétre szülte a kislányát itt Tbányán és szintén nincs semmi gond a kislánnyal 2350g volt neki és nem került inkubátorba, mert rendesen lélegzett. Elkezdték adni neki a tüdőérlelőt, de ahhoz hogy hasson és értelme legyen 24 órának el kell telnie a beadás és a császár között, nála nem volt.

Üdv:
Csibemanó
csibemanó
 
 


Sziasztok!

Van egy problémám tud valaki nekem tanácsot adni?
Viki az esti fürdés után általában a cicin alszik el,de mostanában eszik aztán felébred és nem akar elaludni csak 30-60 perc múlva,addig vagy dajkálom vagy pedig játszik.
Miért nem tud önállóan elaludni?
Más is járt így?Vagy elrontottam valamit?

Várom segítségeteket ,tanácsotokat,köszönöm:Erika

cseriviola
 
 


Sziasztok!

Ági!
Nagyon szorítunk!Elképesztőek némely orvosok! Nem lesz gond,hidd el!
Sok mindent nem értek a történetetekben,de ez most már nem is lényeges!
Az viszont ebből is látszik,hogy a legjobbat csak akkor kapod meg,ha fizetsz rendesen!
Kaphattál volna tüdőérlelőt!Ezzel a tüdő okozta problémát kivédhették volna!Aztán meg nem kell mindent az anya orrára kötni,mert az uh gyakran téved és felesleges előre stresszelni!Aztán miért is altatnak?Vagy talán az a gyakorlat,ha nem teljesen egészséges a baba,akkor altatás van császárnál?!Barátnőm is így járt!Na meg milyen dolog ez a bemegyek,hazaküldenek,bemegyek a kórházba...Mi ez ?Átjáró ház?Volt fogadott orvosod?
Á,iszonyat!Csak a legjobbakat kívánom nektek és bárhogy is alakul,kitartás!Te csakis azzal tudsz a babádnak segíteni,ha pozitívan gondolkodsz!

Erika!
Azt hiszem,elrontottál valamit.Most már Viki "nagylány",aki nem fárad el az evésben.Mivel nem tanítottad meg elaludni,ezért nem is tudja,hogy ha beteszed a kiságyba,akkor mit kell csinálni.Az elalvás tudománya nem velünk született képesség,ezt tanulni kell!Valakinek könnyebben megy (észre se veszi,hogy megtanulta), valakinek nehezebben.
Alakíts ki egy rituálét!Evés után tedd be az ágyába,köszönj el tőle,adj neki puszit,takard be,oltsd le a villanyt!Az a lényeg,hogy minden este pontosan ugyanaz történjen!Miután kijöttél,sírni fog!Nem szabad azonnal berohanni!Várj egy kicsit!Aztán menj be!Ilyenkor már ne gyújts villanyt,csak valami éjszakai fényt!Rituálé ugyanaz:kívánj jó éjszakát,takard be és gyere ki!Megint sírni fog,de most egy kicsit többet várj!Ha az előbb 1percet vártál,akkor most 3-t.Menj be és csináld végig ugyanazt!Nem kell fölöslegesen beszélni,csak valami olyasmit,hogy aludj jól,szép álmokat!2-3mondat elég!Csak az kell,hogy megértse,ott vagy a közelben.
Ezt a dolgot annyiszor kell eljátszani,amíg el nem alszik.Ha ügyes és kitartó vagy,minden este kevesebbszer kell bemenned hozzá.Lehet,hogy 3nap alatt megtanul elaludni,lehet hogy 3hét!
Az a lényeg,hogy arra gondolj,hogy ha most jól megtanítod,akkor egész életében tudni fogja és neki is,nektek is ez a jó!
A mi fiaink első este 1,5órát üvöltöttek!Az üvöltést szó szerint értsd,mert 3gyerek együtt már nem sír,hanem üvölt.

Rita!
Állva nem próbáltatok pisilni?Lehet,hogy az ülő pózzal nem tud mit kezdeni!Gondolj bele,eddig nagyon sokszor állva-félig állva/guggolva pisilt!

Rena!
Egy beteg gyereket senki se szívesen vállal be!Azt hiszem,én sem hagynám itt!Jó nekem az is,hogy ha az egészségeseket valaki elviszi,de azért néha jó lenne egy kis friss levegő is!
Na mindegy!Remélem,Oli 1-2napon belül meggyógyul és mehetünk ki.Tegnap már csak hőemelkedése volt.

Edit

Kép

Kép
edit73
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?