Kedves Liliom!
Úgy gondolom, hogy nem a programokkal van probléma, hiszen egyetlen párt sem (legyen az bármelyik) azt fogja leírni, hogy kit? hogyan? fog átvágni, milyen hibákat fog elkövetni és nem elrettentésre készülnek, hanem meggyõzésre.
Akkor ebben megegyezhetünk, igaz?
Talán tegnap írtam, hogy nekem nem azzal van problémám, hogy mit tett a Fidesz, ami az alapvetõ tevékenységeit illeti, hanem a módszerekkel. Magyarországon az elmúlt 4 évben átestünk a ló túloldalára... Kettészakítottát (mondjuk úgy még jobban) a társadalmunkat több kritérium alapján is: keresztény és nem keresztény, polgár és nem polgár, szegény és gazdag, vallásos és nem vallásos...
Sikk lett a képmutatás... Katolikus gimnáziumba jártam, rendszeresen részt vettem lelkesen a vasárnapi miséken, kórusban énekeltem, de már akkor is visszatetszõ volt, hogy kik és hogyan járnak a templomba, milyen "átszellemülten" ülik végig a misét, csak éppen alig várták, hogy vége legyen és letudják a heti penzumot. Jól elõre vetítették, hogy Magyarországnak lesz még ehhez hasonló Fideszes kormánya. Mesélik, hogy Orbán Viktor is tette a gúnyos megjegyzéseit, és suttogta a Parlamentben, hogy "térdre!". Ehhez képest az elsõ útjai között elzarándokolt a Pápához a kedves Eperjessel! Mi ez, ha nem képmutatás?
A Fidesz-MDF tele van régi, agilis ex-pártitkárral. Nagyon el tudja felejteni az ember, hogy honnan indult.
Soha nem kért bocsánatot, nem ismerte el hibáját és nekem sajnos nem hiteles, hogy Õ nekünk jót akar. Nõ vagyok, lehet, hogy túlságosan érzelmi alapon döntök, de kicsit úgy tûnik nekem most Magyarország miniszterelnöke, "mint akinek elvették a játékát".
Én közel sem egy felnõtt gondolkodású, érett férfit látok benne, akire rá bíznám az életemet és családomét.
Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a Fideszrõl nem lesznek hosszú-hosszú listák arról, hogy hol? milyen? botrányokat, cégeket, csalásokat követtek el? Ugye senki sem makulátlan.
Én sajnos rosszul érezném magam további Fidesz kormányzás alatt! Csak azt sajnálom, hogy ennyire nem látják sokan, hogy a háttérben milyen mocskos dolgok húzódnak meg. A mostani kormányzat báránybõrbe bújt farkasok! Azért remélem odáig nem fajul, hogy bele is halok...
Iszonyatosan nehéz lenne nekik még 4 évet adnom, nem is adtam és nem is fogok (bár nálunk eldõlt, MSZP nyert).
Csak azért adjak nekik még 4 évet, mert már megszedték magukat? (Ezért az MSZP sem kapott még 4-et...)
"Miért annyira fontos, hogy átvegyék a balosok az ország irányítását?" - Ugye ezt Te sem kérdezed komolyan? Visszakérdezek: MIÉRT ANNYIRA FONTOS, HOGY A FIDESZ MARADJON? Meddõ vita! Különbözõképpen látjuk a világot.
Csak annyit szeretnék még mondani, hogy Bródy és Bacsó is ott van a Medgyessy mellett, pedig, ha emlékszel a régi idõkre....
Miért baj az, ha Medgyessynek van már anyagi háttere, egisztenciája? Nemzetközi háttere? Ez olyan rossz lesz pl. az EU csatlakozás szempontjából?
Aztán nézzük meg a nemzetközi megítélést. A nemzetközi politikában az arrogancia mértékegysége "orbán" lett az emúlt 4 évben. Nagyon rossz a nemzetközi megítélésünk
(illetve a kormány megítélése).
Abban bizakodom, hogy megpróbál felnõni az "ovis" dacból a O.V. és összeszedi magát, ha folytathatja kisded játékait. Csak az a baj, hogy "kutyából nem lesz szalonna".
Orbán Viktor és Ti is megpróbáljátok kisajátítani Magyarországot, a jelképeinket, pedig én is magyar vagyok és ugyanazt a Himnuszt hallgatom és ugyanakkor borzongok meg, amikor Ti. És én sem szeretnék rosszat nekünk, magyaroknak, hiszen én is itt szeretnék megöregedni.
El kell fogadnunk a másságot, tisztelni egymás gondolatait és kompromisszumokkal továbbélni. Máshogy nem megy.
Virág