Új privát üzeneted érkezett!

Vezso!

Ne talalom azt a hozzaszolasodat, hogy milyen lekvart foztel be... alma-narancs? Olyan egzotikusan hangzott... Elmondanad, hogyan kell?

Kerek mindenkitol fogyokuratipeket, amiket szoptatas alatt ki lehet probalni.
Elegem lett a 69-70kg-ombol. Minden alapotlet erdekel. Heti ketszer sportolok. Miket egyek? Segitsetek....Kezdek kiakadni magamon. Itt meg mindenki fogy.......Kép)))

Udv, BJ
babjag
 
 


Sziasztok! Kép

Lányok, olyan kevés a termés, sokan eltűntetek...KépKép

Delfinke
Most aztán már ne szedjetek össze vmi új betegséget, ok? KépKépMarcika meghívója nagyon szép színes lesz. Kép

Connie
A táblázatomban 8-9 hónaptól ajánlják a hagymát, fokhagymát. A só adásával még mindig jómagam is gondban vagyok, nem tudom merjek-e adni vagy sem. De azt is észrevettem, hogy amikor ízesített pipihusi volt a sütőtökpürében, sokkal jobban ette, mint amikor nem volt benne sem pici só, sem fűszer. Pl az almát is pici fahéjjal jobban szereti.
Szóval nem tudom, talán egy kanálkával meg lehet kóstoltatni, nem?
Vezso
vezso
 
 


Babjag
Alma-narancs lekvár:
Nagyon egyszerű, mert Dr Oetker Zseléfix-et használok. Van pl olyan, amihez 1250 g gyümölcs és 350 g cukor kell, alőbb összerottyantom az almával a cukrot (kb 20 perc)és a végén keverem bele a zseléfixet, megint összerottyantom pár perc alatt. Az meghámozott almát negyedbe vágom és azokat is félbe. Attól lesz igazán finom, hogy teszek bele fél narancs levét, egy narancs reszelt héját és még egy másik narancsból felkockázva a héját kevés narancshússal. Ez a narancshéj-kocka olyan fini lesz benne, a reszelt héja megsárgítja az egészet, a levétől pedig még finimabb narancsíze lesz. Nagyon finom ám! Egy ilyen adagból két literes üveg lesz tele. Ha forrón belemertem a lekvárt, akkor felfordítom az üveget, aztán pár perc múlva vissza. Addigra az üveg tetejét becuppantja a lekvár. Ennyi Kép Ja , és a hámozott almákat citromlébe dobálom, hogy nehogy megbarnuljanak, mielőtt kész lennék az egész hámozással.
A mi almánk olyan starkong-jonathán keverék, igen édes. És rengeteg van, ezért gondoltam , hogy lekvárt csinálok belőle, és szuper ajándék. Volt itt a hétvégén nálunk egy baráti házaspár és egy kisüvegnyit magában megettek kiskanállal beszélgetés közben Kép
Diéta: a Norbi jó szoptatáskor is, vedd meg sztem az első könyvet, mindenképp el kell olvasni az egészet és utána belekezdeni. A corában olcsóbb, mint máshol (a könyv), úgy kb 2900 ft (így is elég drága).
Remélem tudtam segíteni. Így hálálom meg a játszószőnyeg-ötletet. Kép
Vezso
vezso
 
 

 
 

Babjag
Most így újraolvasva, olyan zavarosan írtam. Először hámozás, aztán bele a narancs, aztán a cukor,20 percig főzöm kavargatva, aztán a zseléfix, pár percig főzöm vele is és kész.
Vezso
vezso
 
 


Nem haltam éhen.Kép

Ildi,
Nem is írtam az előbb, hogy tetszik a meghívó. Olyan nagyfiús Marci azon a képen. Bár ő amúgy is az.

Vezso,
Szopis tanácsadó azt mondta múlt héten, hogy lehet nekik enyhén fűszerezni, sót, fokhagymát és zöldfűszereket lehet használni.
Ezt a hagymás cuccot mégse merem odaadni neki, mert nem tudom, mennyi hagyma van benne, és szeretnék éjszaka aludni.Kép

Babjag,
Fogyiról meg azt modnta, hogy kifejezetten fogyózni nem szabad, de ésszerű diétát lehet tartani (sok fehérje, zöldség, gyümölcs és kevesebb szénhidrát, semmi nasi).

Vaktyúk,
Milyen címre írtál? Nem kaptam tőled semmit. A citromailes címeim a jók, a freestartosakat már töröltem majdnem mindet, ott nincs spamszűrés. Elküldöd még egyszer?
Mamatalit még nem tudom, mert szívesen kimozdulnék már Ákos nélkül (pláne mikor lesikítja a fejem, mint most), de Gabi csak hatra ér haza, mire elkavarok az Europarkig, az fél hét minimum.Kép Attól függ, mikor lesz, megpróbálom kiudvarolni, hogy hamarabb jöjjön haza, és akkor tudnék menni.

KépKép
connie
 
 


Ja, Babjag, ismerősöm a 90 napos fogyit próbálta szoptatás alatt, neki bejött, és a szopit sem befolyásolta. A mindmegette.hu-n fent van.

KépKép
connie
 
 


Connie
Nekünk van itthon egy csomó kajánk. Küldjek? Kép
Van: töltött káposzta, bableves, tökfőzelék, sült csirkecomb, pizza, ja meg rakott zöldbab is van. És csokis brownie is. Melyiket kéred? Kép
Amúgy én meg tejet nem vettem, pedig bevásárolni voltunk, és nálunk napi egy liter min elfogy.

Babjag
A norbinak az a lényege, hogy az ún hízlaló kajákat déli 12-ig lehet enni és kis mennyiséget, a nem hízlalóakat pedig egész nap (este 10-ig). És azért van pár dolog, amiket jobb mellőzni, pl cukor, fehér kenyér, chips, porított élelmiszerek pl por-levesek, cukros üdítők stb. Napi 5x kell enni. nagyjából ennyi, de sztem jó megvenni a könyvet is (nem kapok százalékot Kép).

Timurr
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Ezt mind küldöm Neked, és válaszolok is este Kép


Berkiadri
Nagyszemű Martin KépKép
Tök szuper, hogy minitaliztatok Jimbone-val, meg az is , hogy jössz kedden Martinnal Kép És, pletyiztetek? Kép
Adri, a papucsot foltvarrással csináltad? Foltvarrásból nagyon szép dolgokat lehet csinálni. A 2006-os tavaszi topikban varrt egy lány (Mamacka) egy nagyon szép foltvarrásos takarót, olyan szép anyagokból. Megkérdeztem hol vette az anyagot, mert csudaszép virágos anyagai vannak. A körúton van az üzlet. Már tegnap el akartam menni, azt hiszem csak holnap sikerül. Ma is vettem anyagokat, de karácsonyi mintásat főleg, meg macis polár anyagot Rozi-takarónak.
Mert jártunk a budakalászi turiban. Vettünk Levis farmert Veronak, meg benetton szoknyát Zsófinak, meg farmerdzsekit, blúzt. És az anyagokat persze. Most épp varráselőkészítő házimunka folyik. Kép
Na, megittam a kávémat, megyek is. De, tényleg, hol van Mindenki?

Jégvirág
Megnéztem a talis képeket Kép Köszi, hogy ilyen sokat csináltatok, ha szeretnéd elküldöm mélben a mi képeinket,Hadrinak is fogom küldeni. Egyedül nem tudom, sehogy nem megy, pedig már ezt is megtanította nekem a párom. De elküldöm szívesen.
Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!

Bocsi az offért, de megtaláltam reggeli kép párját!

Kép

Egy kis vidámságot nektek!
Szilvi
hüpi
 
 


Virág
Igen, nekünk is a trendi babakocsink van. Eddig 59-es villamoson (cseh fajta) és 53-as buszon ("új" busz) használtam, és nagyon könnyen lehetett le- és felemelni. De nagyon gondolkodom, hogy a talira babkocsival menjek-e, mert ugye van egyszer egy Ferenciek tere és az Ecseri út... Még nem érzem magam elég bicepszesnek az aluljárózáshoz. Én is ajánlani tudom ezt a kocsit, nekünk egyelőre bevált.

Connie
Ákos evett már sütőtököt? Egyszerre csak egy új ételt érdemes bevezetni, és ha nem evett még tököt, jobb, hogy nem adtál neki. Hagymát amúgy hét hónapos kortól ajánlják. Mi már egyszer próbáltuk krumplival, és minden ok volt. Fűszerezni még én sem merek, de olajat már adtam a főzelékéhez.

Jók a talis képek!
pviki
 
 


Viki,
Igen, evett már tököt, alma, barack, sütőtök a jelenlegi menüválasztéka.Kép Na mindegy, ma almáztunk, holnap lesz időm jobban pampucolni, megpróbálom a répát almával keverve. Sütőtöklevest meg megeszem én.Kép

Veszo,
Ne szadizz ezekkel a kajákkal!
Kép
Inkább küldjed a sült csirkét, a rakott zöldbabot meg a brownie-t.Kép

KépKép
connie
 
 


Ti mennyire aggodtok, hogy a zoldseg bio legyen? A kornyekunkon sehol nincs bio zoldseges, es mikor valaki emlitette, hogy a ceklaba nem tudni mi van, mert hogy a foldbol mennyi karos anyagot sziv magaba kicsit elkezdtem aggodni......


koszi a fogyos tippeket.

udv, BJ
babjag
 
 


Connie itt irtam, nem mailtKép tegnap este sztem nem vetted eszre, nem tudom a tobbiek hogy vannak vele de sztem az meg belefer, hogy fel7re erj oda Ildi is csak 5 utan er ra.
Babjag en azt csinalom ha sargarepat csinalok manonak elotte levo napon szodabikarbonas vizbe aztatom az valamennyire segit kiaztatni ill nagyon vastagon amozok mindent.


Kép
vaktyuk
 
 


Babjag,
Én sem mindig bio zöldségből főzöm a bébikaját...

Timurr,
neked akartam még írni, hogy annyira szép a közös képetek Majával, nagyon meghitt, hangulatos. Többször is megnéztem. Épp szopi közben aludt el Maja rajta?

Connie,
sajnálom a napodat, pláne a kerékbilincsetKépKép...

Ildi,
Marcikának kijut minden rosszból, szegénykeKép! Hogy viselte a tornát?

Tényleg kevesen jelentkeztetek ma be, kedves többiek, hogy vagytok?

Mi már majdnem teljesen meggyógyultunk, Violát ma viszi vissza a dokihoz a férjem, mert ő még köhög egy kicsit. Egyébként lassan kiirtjuk az összes bacitKép. Legalábbis remélem.

Üdv mindenkinek: Zitmi
zitmi
 
 


Vaktyúk,
Ja, az nem kerülte el a figyelmemet, és nem is felejtettem el, de ilyeneket nem tudok kapásból.Kép Most keresgélek.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok Kép

bejelentkezem egy pillanatra, meg egy kérdésre Kép

Lili ma jól volt, nem láttam rajta semmi ijesztőt, jól aludt, nem ébredt sírva Kép Úgyhogy most boldog vagyok nagyon Kép

Kérdés: a céklát ti hogy csináljátok? vagy vak vagyok, vagy nemtudom, de én nagyon rég láttam zöldségesnél ilyesmit...

további szép napot/estét:
Lir
lirian
 
 


Connie kocceKép

Timurr miert bujkalsz?Kép Tok jol nezel ki Kép


Kép
vaktyuk
 
 


Vaktyúk,
Találtam a neten tanulmányokat. Jó lassan ürül, a felezési ideje 40-50 nap - ez azt jelenti, hogy ennyi idő alatt csökken a felére, lesz 100-ból 50%, majd az 50%-ból 25% ugyanennyi idő alatt lesz, utána a 25%-ból 12,5% stb.. Ezt érthetően írtam? Szóval 300 nap múlva csökken kb. 1,5%-ra a mennyisége a vérben, az tíz hónap kábé.

KépKép
connie
 
 


A Tamiflut elfelejtettem aputól megkérdezni, de most jöttem rá, hogy hülye vagyok, mert a neten is meg tudom nézni, csak az túl egyszerű lett volnaKép. Szóval van kapszula meg por szuszpenzióhoz, és simán orvos felírhatja. Gyermekeknek csak 12 év felett adható.

KépKép
connie
 
 


Itt: http://www.altcorp.com/DentalInformation/hgconcmetab.htm#Safe%20Minds%20Assessme nt%20of%20the%20Pichichero%20Thimerosal%20Study
van egy csomó info az etilén-higanyról (ill. thimerosal/thiomersal-ról), csak angolul, te meg németes vagy, nem? Vagy rosszul következtettem?Kép

KépKép
connie
 
 


Gréti tegnap este felállt!!!!! Teljesen magától. Kép Kép Kép Kép nem is tudom, hogy ennek örüljek-e vagy inkább aggódjak. Hétfőn lesz 6 hónapos, 9,5 kg, nem tudom hogy csinálta ezt. Tegnap este fürdésnél, a kiskádban felnyomta magát. Persze rögtön elcsúszott, de ettől függetlenül Õ nagyon örült magának. Kép
Most mit csináljak? Ne hagyjam neki, és tereljem el a figyelmét arról hogy bárhol eszébe jusson, vagy adjam meg a lehetőséget arra, hogy álljon?

Angéla,
Valér mennyi idős volt, mikor először állt fel a "vödörben"? És utána mennyi idő múlva csinálta rendszeresen?

Akiren
akiren
 
 


Connie koszi szepen amugy angolosKépSzted mennyire helytallo amit irtak a karossagaval kapcsolatban mint gyogyszeresz?
Kepzeljetek Csipet is felallt, nem tudtam mit akar csinalni a pihiszekebe kapaszkodott ami oldalra van dontve es eygszercsakk hopp omeltosaga all mint a covekKép Kép


Kép
vaktyuk
 
 


Na sziasztok!

Hát Manó elég hősiesen viselte a tornát; az utolsó 1/4 órában tört el a mécses.
Utána próbáltam kiszívni az orrát, de nem nagyon sikerült csak itthon a porszívóval.Úgyhogy hazáig hüppögött és szipogott álmában!
Kép

De már kutya baja; tök jókedvű! Kép

Lányok!
Rakjatok már fel egyszerű muffinrecepteket!Ma kaptam Apától egy muffinsütőt; de nincs receptem!
A sütőbe feltétlenül kell a muffinpapír?
Ugyanis én egy helyen láttam; ahol 150db 990,.Ft.
Mindenhol ilyen drága?

Bea!
Marcipán teljesen elkeseredett, mikor látta hogy Grétike más fiúkkal kokettált!
Most a virágjával vígasztalódik:
Kép

Ildi

delfinke
 
 


Delfinke!

Én soha nem rakok a muffin formába papírt, és ki sem vajazom, csak úgy beleteszem a masszát és kész.

Egy gyors recept:
20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 tojás, 12 dkg cukor, 0,6 dl étolaj, 1 vanilis cukor, apróra vágott dió, csokitörmelék, kakaó, 1,5 dl tej de ezt nem mindig tartom be, az állagától függ. Ilyen massza szerű cuccot kell kapni.

A cukrot a tojással és a vanilis cukorral összekevered, beleteszed a lisztet a sütőporral, majd és végül tedd bele az étolajat és a tejjel higítod. Beleteszed a csoki darabokat és a diót.
Mindegyik formába raksz egy evőkanállal a masszából és a maradékba keversz kakaót aztán a többit szétosztod. ELőmelegített sütőbe teszed és szigorúan 20 percig kell sütni.

Majd még teszek föl ha lesz időm. Jó éjt és jó sütést.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Delfinke
Szegény Marcipán Kép A képen viszont olyan édesen bújik el a virágpárna mögé Kép
Te ildi, én használok papírt, de nem ilyen drágát. Pl az auchanban van pár száz ft-ért is ugyanennyi, most pontosan nem emlékszem mennyibe kerül. Azért jó a papír, mert nem kell mosogatni Kép És könnyebb kivenni a muffint a tepsiből is. Van olyan szilikonos muffin tepsi, amibe semmi nem ragad bele, de nekem olyan nincs.
Az én receptem:
12 dkg margarint felolvasztok egy kis lábosban közepes lángon.
Közben egy tálba kimérek 160-170 gramm lisztet és belekeverek egy sütőport.
Egy másik tálba beleütök két tojást, 12 dkg cukrot, párr csepp vaníliaaromát (vagy vaníliás cukrot) és robotgéppel összekeverem. Beleöntöm az olvasztott margarint is, avval tovább keverem.

Ez az alap, tehát van egy tálnyi szárazanyag (sütőporos liszt) és egy tálnyi tojásos-cukros-vajas keverékem. Az utóbbiba keverem még azt a pluszt, amilyen ízűt szeretnék, aztán az egészet lazán összekeverem és megsütöm.
A plusz: sokféle lehet.
Almás -fahéjas: max 2 db alma felkockázva és kevés fahéjpor.
Gyakorlatilag bármilyen gyümölcs jó bele, évszaktól függően, ami van: meggy magozva (egy maréknyi kb), sárgabarack kockákra vágva, ananász-befőtt kkisebb darabokban stb.
Mákos: pár evőkanál őrölt mák (kicsit kevesebb liszt kell akkor), ebbe kevés reszel narancshéjat is teszek.
Diós: diódarabokat szórok bele.
Mézeskalácsos: kotányi mézeskalács port teszek bele két kiskanállal.
Sokfélét lehet csinálni, mi a kedvencetek? A kedven íz a családban? Nálunk pl a kávés is bejön.

Adagolás és sütés: a tepsibe rakom a papírkosárkákat és abba adagolom a tésztát, hogy mindenhova egyforma mennyiség kerüljön. 200 fokon sütöm előmelegített sütőben úgy kb 25 percig. Ha kész, akkor a tepsiből könnyen kiesnek a forrón illatozó kis muffinok!!
Az egész kb 35 perc alatt megvan, reggel félálomban megcsinálom. Még lehet a tojásfehérjét külön is felverni és úgy beletenni, akkor lazább lesz a tészta. Meg ha pl egy-két evőkanál sárgabarack-lekvárt teszel bele, akkor is lazább lesz. Ebből az adagból 12 db lesz.

A csokis és a sós változat hozzávalói kicsit más arányban vannak, leírhatom azt is, ha kéred.
Van étcsokis, illetve fehércsokis variáció, és sós változat nálunk főleg a hagymás-füstölt sajtos, gombás jön be. De lehet pl füstölt húsos is.
Ildi, kívánok jó sütögetést! Kép
Vezso
vezso
 
 


Sziasztok!

Most végre van egy kis időm, hogy átolvassam a beszélgetéseket, amire már 2 napja nem jutott időm. Ahogy nézem a fotókat, egyre szomorúbb vagyok, hogy nem lehettem ott. :-(

Karácsony! Te jó ég! 1 hónap múlva jöna Mikulás!! Teljesen kész vagyok, még csak most volt Szilveszter. Szomorú vagyok, mert Anyu kijelentette, hogy nem kapok többet Miki-ajándékot!!! :-( Mostantól Blnakát illeti meg. De hát miért? Attól én még gyerek vagyok! :-(
EGyébként a szalvétázás tényleg jó, lehet belőle képeket is csinálni. Én vázát meg cserepeket szoktam csinálni. Veszek üveg vázákat, és üvegfestékkel vagy matricával mindeféle mintákat gyártok rá. Tavaly pl. a kínai írás utánzat (sajna eredetit nem tudok), szóval inkábbb mintákat raktam és nagyon mutatós lett. Kreatív-hobbi boltokban lehet mindenfélét kapni, könyveket is, én is onnan lopok ötleteket és már 2-3 éve mindenkinek szenvedek az ajándékgyártással. De tökre örülnek neki. Szóval ajánlom mindenkinek.

Ma riszfelfújtat csináltam, és nagyon jó lett! Gondoltam rátok, hogy baracklekivel vagy szörpivel ti is ennétek.... :-) Sok mazsola is volt benne. Már ezer éve nem csináltam, most megkívántam.


Zitmi, Kungu, Timurr, Juszti, Nebula,Ildi! Nagyon szépek a gyerekek! (Fel kellett írnom a neveket, mert nem bírtam követni :-)))

Vezso! Hallottam erről a kiállításról, ahol voltatok. Meddig lesz, nem tudod? Én is elmennék.

Hüpi! Hogy van a térded?

Lir! Örömmel látom, hogy Lili jobban van. Remélem, hogy nem lesz már több ilyen rohama. Gondolom, jól megijedtetek.

Próbálok feltenni képeket, de nem nagyon engedi.
Jó éjt mindenkinek!
Dóri

Kép
KépKép

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Jééé, sikerült a 10. próbálkozásra!

Ennyire nem ízlett a krumplifőzelék :-(

Egyébként megkaptam neten a Stahl-összest, kb 300 oldal word-ben, de tök jó receptek vannak, muffinok is. Ha érdekel valakit, elküldöm.
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78
 
 


Dóri
Édi a csajosKép

Vaktyúk
Hozzátok megyek önbizalom tréningre,rám férneKép

Zitmi
Igen szopi közbe leájult a szerrőlKép

Babjag
nálunk nincs bio cucc,amíg van háztáji azt adom,utána marad a bolti cucc,ez van nálunk legalábbis.

Vezso,Tücsök
köszi a muffin recepteket

Jó éjt

Timurr
Vendég
 


Dóri
Édi a csajodKép

Vaktyúk
Hozzátok megyek önbizalom tréningre,rám férneKép

Zitmi
Igen szopi közbe leájult a szerrőlKép

Babjag
nálunk nincs bio cucc,amíg van háztáji azt adom,utána marad a bolti cucc,ez van nálunk legalábbis.

Vezso,Tücsök
köszi a muffin recepteket

Jó éjt

Timurr
Vendég
 


Sziasztok!

Tücsök, tök jó, hogy írtál, lécci gyere gyakrabban!
Még a szombatról: én tényleg nagyon örültem a lehetőségnek és nagyszerűen éreztük magunkat a talin is és utána is! Beáékkal voltunk fürcsizni, együtt reggeliztünk (szerintem úgy kb másfél órát, és rögtön rácuppantam egy kis tejberizsre). Gréti nagyon édes mosolygós baba, igazán mázlista Marcika! Mi maradtunk másnap is a wellness brunchra: hát sikerült degeszre kajáni magunkat mindeféle egészséges finomságból (gondolom a sütik kifejezetten fogyasztanakKép Szóval a fogyókúra nálam is aktuális Kép. A nagymamámnak sikerült is kiakasztania: "kisangyalom, kicsit le kellene fogynod, ne hagyd el magad" Jó, tudom, hogy kicsikét hurkás vagyok, de hét hónapja szültem, szoptatok, gondoltam, most nem ez a legfontosabb. Az a legfurcsább, hogy én tényleg elég önbizalomhiányos vagyok (már ami a külsőmet illeti), de most nem gondoltam drasztikus fogyókúrára, gondolomtam majd szépen lassan leadom a felesleget. Na mindegy, kövér diszmó vagyok, ez van Kép.
Connie, sajnálom, nekem is vannak ilyen napjaim. Kép
Húúú, Vezso, istenien hangzik ez a lekvár, lehet, hogy kipróbálom!
Szalvétatechnikázni én is szoktam, kifejezetten kétbalkezeseknek való (mint én), mert sikerélményt ad. Egyébként képkeretet is lehet így csinálni!
Gratula Csipetnek!
Jimbone, megkaptad a képeket a minitalinkról? Áron nagyon aranyos!
Bea: nagyon jók a talis képek!
BerkiAdri: Martin ritka szép kisfiú, komolyan!
Hüpi: jók a képek!
Viki: A Ti talis képeitek is jók, Dórit szoktuk emlegetni, olyan is kis élerevaló "nőszemély" szerintem tuti cserfes kiscsaj lesz!
Timurr: Maját szeretnénk már élőben látni, remélem a következő talira jöttök!
Adrik, Monazsu, Zsuba, Dorka: nem ér eltünni!!! Tessék írni!!!
sziasztok,
Eszter
wester2004
 
 


Hát nem semmi, hogy az ember utolérje magát, több nap kell.

Vezso!
Rozi képe nagyon aranyos. Azon a képen amikor a fején van a játszószőnyege, már akkor is nagyon tetszett, szenzációs. Nagyon hasonlít Verára, olyan szépek a lányaid.
Látom megint mindenki éhes, hogy ez a téma. Maradt még a kajákból ilyen sorrendben jöhetnek. A talira nem marad??
Oké majd eszmecserét folytatunk a szalvétatechnikáról. Ja még eszembe jutott valami tavaly karácsonykor olyat is csináltunk Patrival, hogy vettünk üvegpoharat és lehet kapni, olyan üvegfestéket amit nyugodtan lehet mosogatni, szóval kontur aztán festettünk rá, és tök egyedi poharak készültek. A férjem is kapott egy tehén van rajta, nagyon édi lett, azóta jókat iszom belőle. Majd elviszem a talira, ha nem felejtem. A lányokkal tudnál ilyet is csinálni. Nagyon ügyi vagy a selyemfestés ügyben, hogy ilyen nagyüzembe gyártottad. Szalvétákat viszem.

Kingu!
Jöttök talira, viszem a macis képet is, naaaaaaaaa?? Erzsébeten jó kis lelőhelyek vannak, Fürtös örülne a képeknek tuti, Beninek is nagyon bejönnek.

Timurr nagyon helyesek vagytok Majával, ne tessék elbújni, olyan aranyos az a szopis kép rólatok. A kesztyű a családért volt, tudod a kompromisszum. Na azért nem csinálunk belőle rendszert.

Connie!
Az jó, hogy figyeled az embereket, de rád is kíváncsiak vagyunk illetve Ákosra. Ja megnéztem a honlapodat, nagyon szupi kis dolgokat varrtál már. Te kis főember. Bocsi!

Hüpi!
Tetszenek a csirkés képek jól indulhatott a reggeled ha ilyeneket találtál.
A szalvétatechnika nem nehéz, sőt tök könnyű, nem sok idő, akkor mi macisok tartsunk össze, nincs képetek a szobáról? Megnézném.

Villes!
Vince a céklafaló! Nem semmi, hogy ennyire fog a cékla. Izlett neki? Ja szar volt a kesztyűbe gépelni, persze nem síkesztyű volt, de nem éreztem az ujjamat.

Bea!
Köszi a Benis képeket, olyan aranyosak Grétivel, hüm szép pár lennének.

Berkiadri!
Martin baba olyan kis cuki, azok a nagy szemek. Nagyon vizsgálgatja a kis kezét.

Delfinke!
Meghívó szuper lett, hogy mikre nem gondoltok. Hogy áll a mamatali?? Mikor lesz a keresztelő?

Akiren!
Hogy ilyen kis fürge mennyasszonyunk van nem semmi, Beni nem tudom, hogy fogja útolérni. Ne foglalkozzál a súlyával, nagyon gyorsan halad a fejlődésben. Ha neki jó akkor úgyis fel fog állni, az egyik ismerősünk is ilyen korú, súlyú és már ő is nagyon igyekszik menni. Gratulálunk.

Lír!
Megnyugodtunk, hogy Lili jobban van és reménykedünk benne, hogy a rohamok csak olyanok voltak, mint a vonat, jött és ment.

Gyöngy fogunk ott villog a kis szánkba köszönjük a gratulációkat, már számolok vissza a műtétre. Brrrrr.
Patri
Na most jó sokat irtam.
patri
 
 


Vaktyúk,
Még nem alakítottam ki a hivatalos álláspontomat.Kép És ma már nem is fogom.Kép Igazság szerint jobban utána kellene olvasnom, de mostanában nincs időm, elég sok a munka ahhoz, hogy kitöltse a "szabadidőmet". De majd utánanézek valamikor. Csak hó végéig össze akarjuk rakni a weblapot, most azzal melózunk.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Csak pár képet teszek még föl a hétvégénkről:

Kép

O-óóóóó, hová kerültem?

Kép

Jó lesz kapaszkodni

Kép

De hiszen ez tök jó!

Kép

Ügyes vagyok?

Kép

Ez jó esett

Kép

Ki is fáradtam

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Reggeli Eszterékkel

Kép

Randiztam Marcikával!

Kép

Kép

Kép

Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág
 
 


Connie oksi sima ugy nem ugy gondoltamKép, hanem csak amugy tehat amire esetleg tenyleg tenyleg raersz es ha esetleg teged is erdekel a tema. A tobbit majd szemelyesen jovohet keddenKép


Kép
vaktyuk
 
 


Vaktyúk,
érdekel engem is, persze. Tegnap felületesen belenézve, csak annyira jutottam, hogy semmire sincs igazán megbízható vizsgálat, se arra, hogy árt, se arra, hogy nem árt. Egyébként a thiomersal egy elég elterjedt tartósító emlékeim szerint, nem hiszem, hogy ártalmas lenne, mert széles körben és sokat használják. De az mmr oltásnak amúgy is van idegrendszeri mellékhatása, lehet, hogy a higannyal együtt sok. Vagy hogy a babáknak sok. Szóval ezeket nem tudom, annyira nem mélyedtem bele.

KépKép
connie
 
 


Bea,
Jók a képek, a pancsiért nagyon irigyellek. (Nem mintha jelenlegi állapotomban hajlandó lennék fürdőruhát venni, ha lenne is olyanom, ami rámjönneKép).
Elfelejtettem tegnap válaszolni: a büfik nem vesznek el, hanem átalakulnak, és a gyerek másik végén távoznak.Kép Érdekes, hogy napközben fel szokott időnként ébredni, hogy büfiznie kell, de éjjel soha.

Tegnap rendeltem donpepétől szarvasragu levest, isteni finom volt, de elszúrtam az éjszakánkat, mert mind a kettőnknek (Ákosnak meg nekem is) tekerte a pocakunkat.Kép 4-től már nem igazán volt alvás, csak szenvedés.Kép

Kingu,
Neked meg még pár napja akartam még írni, hogy a szakirodalomban leírt jelenség (Kép), hogy ha nincs otthon az anyuka napközben, csak keveset, akkor ébrednek éjjel a babák, bepótolni az elvesztegetett időt.

Na, lassan csak eszembe jut, kinek mit felejtettem el megírni.Kép

Patri,
Ez úgy hangzott, mintha én lennék a kgb, aki figyelek.Kép De én nem emlékszem, hogy olyan feltűnően kuka lettem volna a talikon, vagy igen?

Gabival megbeszéltem a mamatalit, összehozzuk,hogy 6-ra oda tudjak érni az Europarkba. Kérdezte, hogy miért nem hétvégére szervezzük inkább, mert akkor lehetne korábban, és manók sem annyira nyűgösek, és a papák sem.

KépKép
connie
 
 


Sziasztok!

Vezso,Tücsök!
Köszi a recepteket, holnap ki is próbálom őket!
Kép
Pechsorozat folytatódik gurzóéknál: tegnap eláztatott minket a felettünk lakó!A konyhában csöpög a víz a plafonról.Ehez hozzátartozik, hogy nyáron is eláztatott minket a 9.-en lakó(mi 7.-en lakunk), akkor újra festettük a konyhát!És most újra!
Kép
Komolyan mondom már csak röhögni tudok ezen a sok balszerencsén!
Kép
Ráadásul én délután megyek sebészetre; mert a csuklóm teljesen be van dagadva, van rajta egy hatalmas csomó és nagyon fáj! Tuti meg van eröltetve; nemhiába aki 10kg-os csemetét emelget!
Kép

Ildi

delfinke
 
 


Jaj Ildikém! ezután már csak jó jöhet! Velünk nem akartok egyszer talizni az Árkádban?

Kép
juszti75
 
 


Jo reggeltKép
Ildi ugye lottoztok mert ezek utan mar csak nyerhettek veleKép

Mamatali ugyben nekem a hetvege is jo ha masnak is, ma csoda tortent, azt hiszem a fiam aludt 1tol 9ig felkeles nelkulKép

BEa
Nagyon jok a minitalis+furdos kepekKép osztom Connie velemenyet furdoruha ugyben, sztem ha esetleg fel mernem venni azt hinne az uszomester, hogy mobydick jott el szemeyesen Kép


Kép
vaktyuk
 
 


Vaktyúk!
Azt hiszem ezek után tényleg veszek egy lottószelvényt! Kép

A hétvége nekem annyira nem okés; de ha mindenki másnak jó akkor természetesen én is ott leszek! Kép
Kedden megbeszéljük a talin, oké?

Juszti!
Szerintem egyszer mehetünk az Árkádba is,és akkor te sem maradsz ki!Én pl.ma is megyek oda, a kabátomat kell elhoznom; úgyhogy csavargunk egyetz Marcipánnal!
Kép

Ildi

delfinke
 
 


Ildi,
Lassan írhatnál egy rémregényt.Kép Az biztosabb bevétel, mint a lottószelvény. De azért most már békén hagyhatná a pech Gurzóékat!
Kép

Kicsit kiakadtam, ismerősömnek 4,5 hónapos a kislánya, és mivel már nem szopizik, szülei kitalálták, hogy elmennek egy hosszú hétvégére kettesben kikapcsolódni, és a babát a nagyinál hagyják. Vagy csak én vagyok ilyen lökött, hogy sztem ez kiakasztó (pláne a babának).

KépKép
connie
 
 


Connie
Amikor elmentunk Olaszoba nekem allati nagy kikapcsolodas, feltoltodes volt es ujult erovel vettem be magam a zombianyukak hetkoznapjaiba, bar Csipet akkor mar 6 honapos korul volt asszem. Nalunk azert nem volt torpimcsnek annyire kiakaszto mert sokat vagyunk a nagymamanal, es ha esetleg el kell mennem ugyintezni akkor is o vigyaz ra.


Kép
vaktyuk
 
 


Connie: én is kiakadtam rajta. Mi még moziba sem voltunk ezideáig, talán jövő hónapban de biztos minden bajom lenne Boldi nélkül.Ha pl. elmegyünk bevásárolni mikor itt van az Anyukám akkor is minden fél órában hazaszólok hogy minden oké e. Lehet hogy én már a másik véglet vagyok.Annyira hiányzik minden percben amit nem vele töltök. Már most megvisel az elválasztás is pedig még el sem kezdődött. Kép Kép Egyébként valahol ez sem jó hogy ennyire ragaszkodom ehhez a porontyhoz. Mármint olyan értelemben hogy mikor terhes voltam nem akartam őt elengedni, azt akartam hogy a köldökzsinór mindig kössön össze minket. Most meg még nehezebb lesz az elválasztás, persze sokáig akarom fenntartani a szopit, de akkor is.

A dilis Juszti aki anyatigris Kép

Kép
juszti75
 
 


Ildi mi is megyünk A dm-be. Most alszik Boldi ha felébred eszünk, aztán útra kelünk. elküldöm a számomat mélben, ha ti is ekkor jöttök csörögj rám. Kép

Kép
juszti75
 
 


Juszti,
Én is ilyen anyatigris vagyok.Kép Még kisebb korában néha rábíztuk Ákost anyuékra, ha valamit intézni kellett, mert még pici volt, hogy magunkkal vigyük, de az max. 2 óra volt, inkább másfél. Hat hónapig abszolút nem is volt rá igényem, hogy Ákos nélkül is legyek, azóta a heti 1x torna pont elég.KépMeg majd egy-egy mamatali.Kép De így több napra nem szívesen hagynám magára. Vagy írjam inkább, hogy válnék el tőle.Kép
Pont a napokban gondoltam rá, hogy olyan jó még mindig szopiztatni (ill. nekem egyre jobbKép), nem igazán örülnék neki, ha most kellene elválasztanom, pont mire belejöttünk.

Vaktyúk,
Az igaz, hogy náluk is nagyon jól ismeri a nagymamát a baba, úgy biztos más, én azért sem tudom ezt elképzelni, mert nincs is senki, akit Ákost annyira ismerne, hgy rá lehetne hagyni - apját kivéve.

KépKép
connie
 
 


Mi majdnem minden hetvegen naluk vagyunk 3-4 napra, szoval jol ismeriKép


Kép
vaktyuk
 
 


Akiren
Azt szokták mondani, amit a gyerek maga csinál, azt nyugodtan lehet hagyni. Semmit nem szabad erőltetni, de ha ő felállt, akkor nem kell direkt megakadályozni, hogy gyakorolja. Úgyis csak annyit csinálnak maguktól, amennyit az izomzatuk stb enged.

Connie
Azt hiszem, én sem tudmán egy hétvégére a nagyszülőknél hagyni Dórit. De például az anyósomnak nagyon hamar vissza kellett mennie dolgozni, így a férjemre 6 hónapos kórától egy néni vigyázott. Az se sokkal jobb az anya és a gyerek szempontjából. Igaz, azt muszáj volt.

Juszti
Szerintem teljesen természetesek ezek az érzések. Minél több időt töltesz a gyerekeddel, egyre jobban megismered, annál erősebben kötődsz hozzá. Én is félek, hogy fogom tudni később elengedni, de ez most a kötődés időszaka, majd az elengedést is meg kell tanulni.

Eszter
Örülök, hogyí jól sikerült a hétvége. Jó volt megismerni titeket. Nagyon aranyos volt a két lány együtt, ahogy rögtön elkezdtek szimpatizálni egymással.

mennem kell, mert eltört a mécses.
pviki
 
 


Ildi
Ez már tényleg horror!Gondolom fejed,mint a lopótökKép És még ez a sebészet is!! Most már aztán TÉNYLEG csak jó történhet veletek.
NAgyon szép a meghívótok és belelestem a honlapodon Marcipán fotóalbumába,nagyon cuki manó.
Na Vince megébredt,jövök amint tudok
Virág
villes
 
 



Kép
juszti75
 
 


Patri,
Köszi a gratulációt Gréti nevében. Beni is hamarosan fel fog állni biztosan, mert futnia kell a menyasszonya után Kép Hogy van Beni lába?
Mi is garulálunk Beninek a foghoz Kép Hát ebben meg Õ előzi meg Grétit, semmi jel, hogy jönne a foga.

Bea,
Nagyon jók a fürdős képek, hol voltatok? Mi is szeretnénk már Grétivel elmenni lubickoni, biztosan élvezné. Kép

Mindenki,
Vasárnap Grétivel elkezdjük a hozzátápit. Almával kezdünk, de nem tudom, hogy elsőre csak a levét adjam-e, vagy rögtön lehet a pépet is? Először csak 1-2 kanál legyen? Mennyi ideig adjam az almát, mikor jöhet a következő gyümölcs?
Tudom, hogy minderről már annyi szó volt, hisz szinte már mindannyiótok hetek-hónapok óta mást is ad a gyerkócnek, de nekünk most aktuális Kép

Akiren
akiren
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?