Reni
Idezlek:
"Ja, es a zsarolasrol, megvesztegetesrol, korrupciorol akkor meselj, ha azok akikhez te huzol meg ilyet sosem tettek."
Gabi elmondhatja a felelmeit az MSZP-vel kapcsolatban mert FIDESZ-es. En nem mondhatok FIDESZ-tol valo felelmeket mert MSZP-iranyaba huzom? En nem tettem igazssagot ket part kozott csupan elmondtam hogy olyan alapon ahogy Gabi, en is felhetek es megfelemlithetek masokat mikozben nincs hatarozott indokom.
"Szoval ilyen alapon en is felhetek az Orban kormany politikajatol." Ismet ideztem magambol
ez egy kulcs mondat ami az utana jovo mondatoknak egesz mas ertelmet add.
Nekem Nemetorszagbol van tapasztalatom es oriasi a kulonbseg. Az emberek nem ugy panaszkodnak, es csak az szegeny itt aki szegeny akkar lenni. Mert akinek semmije nincsen az minden tamogatast megkap. Ha idealis allapot nincs is de egy optimalisabb igen mint ami nalunk van.
Gondolom a Kanadaiak mas anyagi szinten panaszkodnak mint mi, es egy ottani nyugdijasnak nem azon kell gondolkodnia hogy "kenyeret" vegyen vagy gyogyszert.
Gabi
Az en gondolat menetem: Meg emelik bereket, a munkaltatok vesztesegbe kerulnek mivel ebbol kifolyolag nagyobb lesz a kiadasuk. Ezt a veszteseget valahogy be kell potolni....igy felemelik a szolgaltatas vagy a bolti termek arat.
Valamikor tanultam Kozgazdasagtant es tudom hogy megvan az osszefugges, de mivel mostanaba inkabb programozok igy kiestek a kepletek meg a grafikonok a fejembol. Abban biztos vagyok hogy a jovedelem valtozasa hatassal van az arakra, es ezt egy egyszerubb gondolatmenettel talan sikerult bebizonyitanom.
Bobita
Honnet tudod olyan jol hogy a Kendesi konyvben hazugsag all?
Miert nem tett ellenvelemenyt az Orban?
Udv
Melinda