Tiszteletem!
Sajnos én is azt látom, hogy a magyarok jelentõs részének elsõ gondolata a választások idején, a "mindegy ki, csak a hatalmon lévõ ne".
Egy másik jelentõs - saját helyzetével elégedetlen - részének elsõ gondolata pedig a "váltsuk le a kormányt, a másik jobb lesz".
A harmadik csoport irányelve a "vesszenek az értékrendemmel ellentétes elveket valló pártok". Ide sorolom magamat.
A következõ csoportban vannak azok, akik valamelyest tájékozódnak, mérlegelnek és szavaznak.
Az utolsó csoportban az érdektelenség található.
Az elsõ csoport tagjainak csak azt javasolhatom, hogy próbáljanak legalább a második csoportba átjutni és ne csak a választásokon éljék meg a "majd én megmutatom, hogy vagyok valaki" érzést.
A második csoportba tartozóknak javaslom gondolkozzanak el azon, hogy kizárólag a kormányváltásnak és a velejáró teljes átállásnak az árán javulhat-e a helyzetük, valamint azon, hogy biztosítottnak látják-e ezt a javulást egy másik kormánnyal. (Nem kell feltétlenül a gyereket is kiönteni a fürdõvízzel.)
A harmadik csoport tagjai, ha javasolhatom, vizsgálják felül értékrendjüket és az eredmény mellett álljanak ki teljes mellszélességgel.
Remélem a választások után béke és nyugalom lesz az országban.
Nem lesz annyi robbantásos merénylet, véres leszámolás a nyílt utcán. Végre nem hallunk minden héten olajszõkítésrõl és borhamisításról. A bûnözõket újra csak bûnözõnek nevezik majd. A maffiózók visszamennek oda ahonnan jöttek.
Talán mi is vehetünk majd fel kedvezõ kamatozású V.I.P. hiteleket? Mondjuk új lakás építésére. Esetleg felújításra, vagy akár használt lakás vásárlására. Jó lenne, ha nem csak házastársak vehetnék fel.
Remélem, hogy a nagy utódpárt nem csak az ideológiától és a munkásoktól határolódik el, hanem a vagyontól is.
Ha a nagy rendszerváltó pártok közül egy sem állna össze a nagy utódpárttal, az lenne az igazi rendszerváltozás.
Remélem, hogy nem azok akarják majd elmagyarázni a piacgazdaságot akik a központi tervgazdálkodást is csak nyugati hitelekbõl tudták életben tartani.
Remélem nem omlik össze a gazdaság, ha a megszorító intézkedéscsomagot ilyen hamar felcserélik gazdaság élénkítõ intézkedésekkel. Veszélyes elgondolás! Még szerencse, hogy már alakul az árnyékkormány és vigyáz ránk.
Javasolni fogom a kormánynak, hogy a cigányokat ne csak segélyezzük, mert attól nem emelkednek ki a nyomorból, hanem küldjünk ösztöndíjjal iskolába legalább 8000 puját és csak akkor fizessünk a szülõknek, ha valóban tanulnak is.
Nem, ez nem jó mert még azt mondják majd, hogy kényszerítjük õket és elmenekülnek.
Remélem nem lesz tavasszal árvíz. Ha megrongálódna 800 épület az katasztrófa lenne. Szerintem majd adjunk mindenkinek valami segélyt aztán megoldják abból maguknak.
Csitt! A kormány renbe tenné az összeset? Na ne, azt biztosan nem tudná felépíteni és rendbe tenni határidõre ez a kis gazdaságunk.
Gátépítés? Nem volt elég a multkor az az 5 km?
Nem ártana majd autópályát is építeni. De lehet, hgy jobb lenne inkább vásárolni. Visszavásárolni. Kicst drágának találom, a napi használatért egy év alatt kifizetett közel 670.000 forintot. De 5 évre elosztva is sokallom. Kártyás rendszer?
Mi lenne, ha megpróbálnánk a magyar éoítõiparral építtetni? Mi? Eddig is õk építették? Aha. És ha mondjuk, a fõvállalkozó is magyar lenne? Nem! Nem szabad. Mit szólnának a külföldi cégek? És különben is az olyan nacionalista dolog.
Na, jóreggelt!
Djuroska Tibor
tyberius@freemail.hu Így szokás a net-en?
u.i.
liesel
Menj a Posta Bank-hoz. Már nincs ott a Princz. Nem fognak kiröhögni.