Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Október 26-án 0:15-kor megszületett Viktória.
Az ultrahangos mérésekkel ellentétben kisebb méretekkel.
3300 gramm 50 cm. A baba, és a mama is jól van.
Mivel a munkahelyről mentem a kórházba, így szülésnél csak egy mobilról készítettem képeket, de majd ma bepótolom.
Üdv!
Attila
Kép

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Katicának sajnos nincs meg a telefonszáma, csak Nekije az enyim. Remélem nem felejt el minket legalább a férje. Ez már a 3 napja lesz bent. Remélem jól viseli...

Kika, Cscsemősnővér
Eddig bírtam!!!!Pontosan azt nem szerettük volna mi sem, hogy egymást ócsároljuk! Ha bárki visszaolvas láthatja, hogy azért többségben vagyunk, akik ugyanúgy csak a jót akarjuk és nem a konfliktust.
Nem tudom kinek mi a véleménye, de pontosan azért írtuk Cas-sel az esetleges előzetes felvilágosítást, tájékoztatást, hogy ne ott legyen abból konfliktus, hogy mikor fürdetik, vizsgálják stb a babákat. Mivel "sajnos" az előzetes előadásokon csak szorosan a szülésre készítenek fel hasznos lenne egy legalább felsorolás jellegű papír darab, amire ezek le vannak írva. És még valami, a teljes gárda miatt választottam másodjára is a Margitot!!! Tanulva saját hibáimból isKép

Dr. Dee Lee,
Javaslom, írjál elő kötelező csoport terápiát számunkra Kép Akár csapat-építő tréninget is lehetne szervezni, természetesen valami kellemes környezetben!KépKépKép

Mucus,
Nekem Gizi volt az emlékeim szerint, aki amár éppen begyulladni készült melleimen könnyített. Örökké hálás leszek neki. És Õ volt, aki bejött hozzánk, hogy Anyukák úgy látjuk teljesen ki vannak merülve, tessék betolni a babákat éjszakára. Lehet bennünk volt a hiba, hogy ezek után csak hozzáfordultunk segítségért?

Szilpa,
Kitartás!!!!! Túl leszel azon az egy napon és a többi már teljesen elviselhető lesz. Én jártam Gizikéhez sokszor vérvételre, és elmondhatom hogy hihetetlenül ügyes. Semmit nem éreztem és még véraláfutások sem jelentek meg a kezem (pedig szoltak és nem is kicsik egy-egy vérvétel után).

Naná, hogy gyere Te is. Ja, a megfázásom miatt eddig hanyagoltam a torna szervezést, de most újra felveszem a kesztyűt... Megírom mire jutottam!

Otyka,
Vasárnap velem is ugyanez volt!!! Sehogy sem volt jó. Ha álltam azért, ha ültem azért, lefekvésre meg a felállás-felülés miatt nem is mertem gondolni. Úgyhogy jól elvoltam. Lehet front volt???
Mi 5 évvel ezelőtt intéztük az apaságit a 3.kerületben. Én akkor még ott is laktam. Nekem nem kellett vinnem semmit, mert le is kérdezték, hogy hajadon vagyok még. Ja, és fizetni sem kellett semmit. Viszont akkor még a 30 napot komolyan vették (de még az anyakönyvikivonatnál is). Szóval mi csak március elején intéztük a papírt. Sőt akkor még az is fontos volt, hogy magzatonként legyen apasági nyilatkozat. Mert ha csak egy volt, ikrek esetén az első után megszülető összes gyerek az anyja nevét kapta. Nekem az egész sziutációban az tetszett a legjobban, amikor kérdezik a születendő gyermek vezetéknevét, akkor külön-külön ki kellett mondanunkKép

Zseppy (26+3)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Myra,
Legalább privi???? Már nagyon öregnek nézek kiKép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 

 
 

Kika,
bocs, én nem személyeskedni akartam, hanem elmondani, h mi az, ami nekem rosszul esett... Viszont a kérdésedre a válasz: én az orvosom miatt szültem itt és ha marad és lesz kistesó, akkor őt is itt szülöm. Mert tudom, h semmi nem lehet tökéletes és zökkenőmentes...
Viszont az a kifogásolt kicsinyeskedést elkerülendő az alábbi javaslataim lennének:

- minden roomingba kerülő anyuka úgy kapja meg a babáját, h be kelljen mennie a csecsemősökhöz, ahol elmondják neki, hogy mit hol talál (tea, mérleg, fejő) és azokat hogyan és miként kell használni, van e lehetőség a saját cumisüveg használatára stb.
- ha nincs kapacitás a fejés tanítására, akkor helyezzenek el a szobában információs anyagot ezzel kapcsolatban (bár szerintem hiába olvasod el, milyen a tejbelövellés... ) Mondják el, hogy nem feltétlen géppel kell fejni, hanem lehet, hogy elég meleg víz alatt átmasszírozni a mellet!
- ha egy anyuka megjelenik segítséget kérve(udvariasan, köszönve stb), akkor mindenképpen kérdezzék meg, hozzányúlhatnak e a melléhez, a testéhez.

Röviden ennyi. Engem a jószándék vezetett és nem fröcsögni akartam. Csak úgy gondolom, ez a párbeszéd a személyes élményekből táplálkozik...
baba
baba76
 
 


Kika
Mert az ember lánya általában ragaszkodik az orvosához, esetleg a szülésznőjéhez, a kórház felszereltségéhez-elhelyezkedéséhez. Mert ezzel mind nagyon elégedettek voltunk.
És újra el kell hangozzon: NINCS MINDEN CSECSEMÕSSEL BAJUNK, a társaság nagy része valóban lelkiismeretes, kedves, segítőkész, csak dicsérni tudjuk őket!!!
Mindenkinek EGY BIZONYOS személlyel van baja (sajnos a nevét nem tudjuk, csak személyleírás-stílus alapján azonosítottuk be), a cél az volna, hogy őt jobb belátásra bírjuk. De a hozzászólások alapján ez nem nagyon fog menni. Kép Ahogy Myra írta (és ő tudja), nincs túl sok értelme a további vitának sajnos...

Katica
Nagyon nagy gratula Nektek! Sok boldogságot kívánunk! Kép

Zseppy
A Cas csak Cas, így ahogy írjuk (a Sac-ból lett, az meg a Saciból). Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Kika
1. Ha figyelmesen elolvasod, amiket írtunk megérted, hogy nem az összes csecsemősnővér munkáját kritizáljuk oda-vissza, hanem van 1-2 hölgy.
2. A csecsemősökön kívül itt van mindenkinek az orvosa, akihez már x éve jár, illetve ne feledkezzünk meg a szülésznőkről sem, akik egyik műszakban szülésznők másik műszakban pedig az osztályon ápolónók. Akik szintén kevesen vannak!
3. A PIC-es csecsemősökről eddig még senki sem írt rosszat. A tapasztalataink az újszülött részleg csecsemőseiről vannak. A te babád a PIC-en volt, ezért sajnos nem tudsz róluk véleményt formálni, mivel nincsenek tapasztalataid.

De teljesen felesleges ezeken a dolgokon vitatkozni. Ez egy internetes fórum, ahol BÁRKI leírhajta a véleményét, kommunikálhat másokkal. Ennek ez a lényege, hogy mind a rossz, mind a jó dolgokat le lehet írni. Vannak akik ezt személyes sértésnek veszik, és vannak akik nem. Azt is feltételezem, hogy nem minden kismamának és Margit Kórházban dolgozónak van internetes hozzáférhetősége, illetve nagyon sokan vannak olyanakok is akik csak olvassák az itt leírtatak és nem szólnak hozzá nyilvánosan.
hmmc
 
 


Kata és Attila!

Gratulálok a gyönyörü kislányotokhoz. Jó egészséget.

Móni
semoni
 
 


Katica
Gratula a kisbabához, sok egészséget és örömöt nektek!
hmmc
 
 


Sziasztok!

Kika,
Szeretnék válaszolni a kérdésedre. Saját vélemény!
Az elsőt "véletlenül" szültem a Margitban, mert körzetileg oda tartoztam. Előzetes éreklődés után úgy döntöttem jó lesz ott, mert a legjobban felkészült kórházak közé sorolták. Az akkori választott orvosomban csalódtam, főleg emberileg és ez a legrosszabb:-( Viszont még a terhespatológián, mikor a legjobban magam alatt voltam, na akkor jött hozzám oda ismeretlenül egy másik doki, aki segíteni próbált elkeseredett helyzetemben. Õ lett a a következőkben a választott dokim, akivel viszont maximálisan meg vagyok elégedve. Neki köszönheti a kórház, hogy ott szültem a továbbiakban:-))
Visszatérve a szülészetre... NEM rosszabb az átlagnál valszeg, CSAK szeretnénk azt a néhány, feladatát és embertársait IDÕNKÉNT magasról lekezelő nővért rádöbbenteni a munkakörével járó megfelelő empátia és türelem gyakorlására.
Máshol is biztos vannak negatívumok, akárhova menjen is az ember, mert az egészségügy tényleg szar helyzetben van és pénzhiányra hivatkozva sajnos ilyeneket is meg lehet csinálni... legalábbis úgy érzik az érintettek.Amúgy meg a kórházban szülés híve vagyok, nem az othhonié. Naná, hog rábíízzuk a gyerekeinket, ennyit minimum elvárhatunk tőlük, Nem akarok senkit megsérteni a csecsemősök közül, csak gondolkodjon el az, aki magára ismer, ennyi!!!!!!!

Az első szülésemnél voltak a legnegatívabb élményeim, 5 évvel ezelőtt és éppenséggel a PIC-en,ahol 1 egész hetet töltöttem szinte egész nap a babámmal! Szerintem történtek változások és éppen a negatív vélemények miatt!!!
Remélhetőleg már máshova jár relaxálni és meditálni az a nővérke, aki a babáktól elvonulva, a leghátsó helységben, fülhallgatóval a fején alfában felháborodva küldött el, mikor figyelmeztettem, hogy már 5 perce visít az infúziós készülék (a zenétől valszeg nem hallotta), mert kéne cserélni a palackot a kisfiamnak. De ezt a sérelmemet nyomban hangoztattam is, eredményesen:-) Ja, a kisfiamat megfigyelésen tartották bent. Napközben leginkább én figyeltem meg! Nem hiszem, hogy kicsnyies sirám és nem általánosítás az osztályon dolgozókra, inkább csak kiemelem a legnegatívabb dolgot, amit tapasztaltam.
Talán nem nagyképű "önvélemény", de intelligens, normális, alkalmazkodó és nem igazán extrovertált embernek érzem magam. Ebből kifolyólag utóbbi 2 szülésemnél - főleg mert a babáim egészségi állapota szerencsére már nem járt különösebb aggodalommal és szorongással számomra - teljesen átlagos véleménnyel jöttem haza. Nem találkoztam extrán durva bánásmóddal, inkább csak 1-2 sértődős megjegyzésre, amik már leperegnek rólam.
Viszont biztos és furcsa pozitívumként értékelem hogy nagy valószínűséggel az itt olvasottak miatt "erőszakos" segítségnyújtásának is áldozata lettem:-)) 2 gyerekes anyaként csakazértis szigorúan végig kellet néznem a köldökcsonk kezelését és a pelenkázást:-) Ez már túlbuzgóság, de jó...naggyon jóóóó:-))) És még pozitívumként kiemelem, hogy minden nap többször berontott hozzánk egy nővérke, aki követelte segítségkérő kérdéseinket babaápolással kapcsolatban. Ez is szuper jó!

Köszi, ha végigolvastad!


Zkatica és Attila,Sok boldogságot a babátokhoz!
(Megjegyzem druszám:-)

Üdv,
Viki
ccviki
 
 


Sziasztok,

Nagy gratula Katinak Kép Milyen cuki kiscsaj Kép

Zseppy
Nem tudom mi volt vasárnap, de azért kicsit megkönnyebültem, h nemcsak én szenvedtem Kép

A Margitosok mind cukrosak lesznek a 2. terhelésesnél?? Kép Már félek holnap elmenni. Kép

Kika
Én nem nagyon akartam beleszólni, mert még nincs gyermekem, de szerintem nem a csecsemősök miatt mennek a Margitba szűlni, hanem az orvos miatt. Legalábbis én biztos miatta.

Szilpa
Sajnálom a cukrot, biztos rossz lehet. Kép Én asszem belehalnék Kép Én csak olyat eszek ami tíltva vagyon. Kép

Myra engem is érdekelne, ha esetleg emilben leírnád Kép

pussz
25+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Lányok,
Még csak befektették Katicát. KépKép

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Látom, hamarabb küldte, amíg írtam a litániátKép
Szóval nagy gratula

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Köszönjük mindenkinek a garatulációt! Nem sokára megyek be a Katihoz, és átadom neki. Kép
Szombaton már remélhetőleg itthon lesz, Ha aznap nem is, másnap biztosan fog jelentkezni a fórumon.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Még egy utsó építő ötlet:
Tény és való, hogy elég idétlen, hogy pont a csecsemőrészleg dolgozóinak nehéz búcsúzáskor hogyan megköszönni a munkájukat, mert sokan vannak, sajnos a nevüket sincs mindig alkalmunk megtudni. Búcsúzóul én is csak egy kis ajándékot adtam oda az éppen ügyeletes hölgynek, írtam rá pár sort, de olyan idétlen volt, hogy "Tessék, osszák el ahogy tudják" - ezt nyilván nem írtam rá, de hát ez lett a sorsa. Kép
Szóval kellenének vhova a folyosóra fachok (így írják?), névvel és egy pici fényképpel ellátva, és akkor oda tehetnénk az adott személyhez a köszönő sorainkat-ajándékainkat.
(Tudom, tudom, olyan kis naiv vagyok... Hogy is írta Viki? Bilibe lóg a kezem? Kép)

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Katiéknak! Kép Legyenek nagyon boldogok, egészségesek, és várom a beszámolót! Kép

Szilpa!
Azért ne törj le ennyire! Én az első hetekben még élveztem is, csak akkor volt rossz, amikor mások ették előttem az olyan finomságokat, amiket nekem nem szabadott. Én azt figyeltem meg, hogy egy kicsit egyoldalúbb lett a táplálkozásom azóta, hogy ezt a diétát kell tartani. Próbálj meg erre is figyelni. És sokszor éhes is maradtam (maradok)! De kitartás, és minden rendben lesz!

Odex
37+6

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok

Kati és Attila!!Sok Boldogságot és nagyon Gratulálunk! Azért látom neki is kikandikál a hajacskája a sapi alól, csatlakozik az én kis Annámhoz..Kép

Baba, köszönjük szépen, mi jól vagyunk elmúlt már 9 hetes Anna, 61 cm, és 5,5 kg.Szépen fejlődik, nagyon édi. Az esti utolsó etetés után / kb 11 / elalszik, és reggel 7-8 ig durmol, majd ezerrel követeli a kajcsit.
Teszek fel egy képet ide is, majd Te is mutathatnál. Nálatok hogy megy az alvás?

Szilpa, sajnálom ezt a cukros dolgot, de ne legyél elkenődve, biztos kaphatsz jó tanácsokat bent is, meg itt is, olyanoktól akiknek hasonló gondjuk volt.Kitartás!!

Kép




EsztiKép
eszti2
 
 


A kíváncsi-fáncsiknak KépKépKép majd estefelé írok, de ma a 4. fog gyötrelmeit éljük. Na megyek hív a leányzó. KépKép
myra
 
 


Kedves Zseppy!

Köszönöm a megelőlegezett bizalmat és érdeklődést, ahogy munkásságom engedi, közzéteszem előadásaim anyagát.
Mivel elég sűrgető lenne a közösebb nevező megtalálása, úgy gondolom, hogy leghatékonyabb megoldás, ha az ellentétben álló felek számára különféle szituációs gyakorlatokat írok le tesztkérdések formájában. Kitöltésük nem kötelező, de nagyon ajánlott a helyzet komolytalanságának megőrzése szempontjából.

Gyakorlatok agyonhajszolt csecsemősök részére empatikus képességek erősítésére:
1. Éppen mindenkire rájött a szülhetnék (akár kiszúrásból, akár Holdtöltéből kifolyólag) és mind a 2 nővér összes végtagjának ujjára jut baba. Szóval van munka és gond elég. Na ekkor keresi meg az egyik tejatomrobbanás előtt álló anyuka a nővért, hogy segítsen neki gyorsan a kövületet puhítani. Lehetséges válaszok:

A) Ne haragudjon, de éppen el kell kapnom egy kirobbanó kisbabát a szülőszobán, pillanatnyilag lehetetlen a kérés. Viszont ha bírja tartani még negyed óráig a melleit ordítás nélkül, akkor visszajövök és szivesen segítek. Addig kérjen segítséget az anyukáktól. Kérhet telefonos segítséget is a saját anyukájától. De akkor inkább már a pulton levő számítógép segítségét ajánlanám.

B) Nem érek rá most, de más is kibírta már, míg visszaértem, senkinek nem operálták ki a köveket nélkülem a melleiből, nyugi.

2. A császáros szobában rá kéne venni a mozdulatlanságban szenvedő és techalott anyukákat, hogy kezdjenek mozogni a gyógyulás elősegítésére.
Lehetséges mondatok:

A) Kérem, tessék aktivizálódni.Esetleg kérhetném, hogy legalább a fél lábukat lógssák le az ágy alá, a másikat majd megkeresem. Mi lett volna Dózsa Györggyel, ha őt is megcsászározzák és nem kel fel ?!

B)Kedves anyukák, az az ügyes, aki a leghalkabban és legmagasabbra felül tud kerekedni önmagán. Jaj, elnézést, a kerekedés már tegnap megszűnt a szülőszobán, akkor a felállás is tökéletes mutatvány lesz! Én nagyon büszke lennék ám a versenyező anyukákra és a győztes eltekinthet a mai hasizomerősítő gyakorlatoktól!

3.Először viszik ki anyukának a babát és kéri a nővér segítségét a szoptatáshoz.Válaszok:

A)Sajnálom, de se időm, se tejem jelenleg a szoptatáshoz, majd jelentkezem, ha lesz. Addig próbálja egyedül a mellrehelyezést, annyit elárulok, a baba arca a bimbó felé néz, nem az asztalon álló kólásüvegre!

B)Kis türelmet kérek, éppen elfoglalt vagyok, de addig is próbálkozzon nyugodtan egyedül. A legközelebbi szoptatásnál majd én irányítom célba a baba száját. Amúgy bízhat bennem, órákat tudnék mesélni a technikáról, csak nem találtam még kiadót a memoárjaimhoz.

Megoldókulcsokat és értékelést majd mellékelem.
Mára ennyi, kezdődik a 4. műszakom. Legközelebb anyukáknak teszek közzé tesztfeladatokat.

Pá,
dr. Dee Lee
dilidoki
 
 


Kedves Dili Doki!

Lehet, hogy ez Önnek vicces, de szerintem nem poénos egyáltalán.
kriszti1
 
 


Mint ígértem, berakok egy friss képet Vikiről Ez a kép, a születése után 10 órával készült.

Eszti2!
Jól táttad, van haja bőven. Kép

Kép

Attila

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


sziasztok!

Dili!
csak röhögök folyamatosanKépKépKép
ez honnan jön?

Zseppy
de jó! Örülök, hogy Te is jó véleménnyel vagy GizikérőlKép

Kika
én spec. egy másik kórházból követtem idáig az orvosomat, és a következőt is csak miatta szeretném a Margitban szülni.
Ilyesmire eddig nem gondoltál?
Ne haraguj, de azért mert a csecsemős veszi először a kezébe a kisbabát és az első napokban Õ áploja miért kellene a "hibáit" elnézni vagy megbocsájtani???
Ez a munkája könyörgöm!!!
És mint láthattad kifejezetten 1-2 nővérre korlátozódik a panasz és a zömével nincs semmi probléma.
sőt! Gizikének 3szoros hurrá!Kép

Kati
GratulálokKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm
 
 


Mucus,Hmmc és a többiek,

Nagyon sajnálom, hogy egy-egy mondatot kiragadva próbáltok most engem "céltáblának" használni.
Én tényleg azt szerettem volna valamelyest előmozdítani, hogy kezdődjék egy normális kommunikáció a két oldal között, de valóban látható, hogy ez nem fog menni.


1. soha nem állítottam, hogy csak PIC-es csecsemős nővérekkel találkoztam a kórházban

2. persze, hogy nyilván a doki és szülésznő miatt választja az ember az adott kórházat jelen esetben a Margitot - én sem tettem ezt másképp-, de bennem csak azért fogalmazódott meg az ún. "levegőben lógva"maradó kérdésem mert néhányatok szavaiból annyira sütött a gyűlölet az újszülött rész irányába ill. az ott dolgozó EGYES csecsemős nővér(ek) felé, hogy adódott a kérdés, hiszen jónéhányan ahogy olvastam tesóban is gondolkoztok.

3. sajnálom, hogy ehhez a témához egyáltalán hozzászóltam de azt gondolom, hogy a kórházhoz Szülészeti Nőgyógyászati és Újszülött részéhez való kvázi lojalitásom előzményeinkből is adódik.

Magam részéről én ezt a témát lezártnak tekintem.

üdv.: Kika
kika
 
 


Dili,

Szerintem ez nem vicces inkább tragikus, főleg ha arra gondolok, hogy erre időt pazaroltál. Kár volt.
Kika
kika
 
 


Kata és Attila!

Gratulálunk a gyönyörű kislányotokhoz. Sok boldogságot kívánunk.

Kriszti
kriszti1
 
 


Lehet, hogy ismétlem magam, de azt hiszem tegnap nem jól küldtem el a válaszom. legalábbis nem találom.Dehát én csak egy egyszerű nővér vagyok, lehet már a számítógép is meghaladja a képességeimet.Azt hiszem jobb ha nem is igen írok többet,mert bármit tehetünk az úgyis csak rossz.Azért kérdésekre szívesen váloszolunk továbbra is, de sajna eltörött a sárkaparóm,és nem vagyok kíváncsi a hoci nesze sértésekre. Ezentúl csak személyesen, a kórházban.
bébicsõsz
 
 


Dilidoki
Szerintem nagyon fontos, hogy amikor kilátástalan egy helyzet (márpedig ez már sajnos az), akkor tudjuk a humoros oldaláról kezelni (és ne hergeljük bele magunkat a plafonig).
Szóval csak í]y tovább dr. DeeLee!!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Bébicsősz
Az a baj, hogy azoknak sem válaszol, akik nem sértegetik Önöket, hanem próbálnak építő jelleggel fordulni Önökhöz. (Nekem pl. 3 javaslatomból
egyikre sem reagált semmit.)
Sajnálom, hogy kudarcba fulladt ez az egész, én tényleg szerettem volna egy értelmes párbeszédet. Kép
Ja, és itt aztán igazán nem vádolhat senkit azzal, hogy lenézné Önöket (ld."Dehát én csak egy egyszerű nővér vagyok, lehet már a számítógép is meghaladja a képességeimet"), ez már megint nagyon gyenge volt, itt sem mindenki 3 diplomás professzor!!!

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Üdvözlet,
Köszönöm a bizalmat azoktól, akiktől megkaptam, a többieket szeretettel várom konzultációra. Szeretném elérni, hoy minél hamarabb kinőjjenek az alábbi kategóriákból:
- Van aki a poént nem ismeri,
- van, aki ismeri, de nem szereti

Pedig igaz, hogy az élet nem habos torta és hogy az nevet, aki utoljára nevet. De inkább nem mondok nevet! Én a világ végén nevetek...

Cas,
Igaz, nem 3 a diploma ám! Nem akarok személyeskedni, de nekem több diplomám is van, mint 3, csak még deriválnom kell a végeredményig.

dr. Dee Lee
dilidoki
 
 


Kedves Bébicsősz,

Én is sajnálom, hogy ez a kapcsolat kudarcba fulladt. Szerintem sem nézi le Önöket itt senki, mert az iskolázottság itt aztán nem számít. Anyák lettünk, és szeretünk egymással beszélgetni a bennünket érintő dolgokról. Bántani senki nem akarja Önt, és sajnálom, hogy nem kaptam választ a kérdésemre, miszerint mi lesz a Margit Kórház Szülészetével a jövőben.
Azért remélem nem hagy itt bennünket örökre.
Köszönöm figyelmét.
kriszti1
 
 


Kedves Dilidoki?
Na akkor mennyi az annyi?
1 db szülész
1 db nőgyógyász
1 db matematikus (?!)
Egyéb rejtett képességek? Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Attila és Katica,
Gyönyörű a lánykátok!!!! Imádni való. Legszívesebben meggyurmáznám! És látjátok milyen szép formás lett!Kép
Katicának üzenjük pihenjen sokat!

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Odex!
Hát én rendesen kiakadtam. Fehér garbóban voltam. Bocsi, de én nem is figyeltem, hogy kik vannak ott, annyira lekötött/leütött ez a hír.
De 3.-án 1.30-ra megyünk UH-ra, meg 8.-án be kell feküdnöm, ha épp ott leszel, akkor mostmár jobban fogok figyelni. Majd elötte való nap írok ide, és megbeszéljük, hogy te is jössz-e.

Otyka!
Az apaságihoz: A lakhely szerinti önkormányzathoz bemész, kell kérni igazolást a most kiesett, hogy milyen osztályon :-))) igazolást, hogy hajadon vagy, ezzel a papírral, meg apával bementek az anyakönyvezési osztályra (szem.ig+lakcím ig. kell!!), és ott kb 10 perc alatt kiállítják az apaságit. Okmánybélyeg nem kell. A 3. ker-ben. hétfőn, szerdán 8-16ig, csütörtökön 8-12-ig vannak. Bakker, nagyon kiesett, hogy milyen osztályon kell kérni az apaságit. Tiszta hülye vagyok. Pedig egy hete csináltattuk meg mi is. Ha a 3. ker-be mész, akkor bemész a kapun, fel kb 5 lépcső, és rögtön jobbra a legelső ajtó. fszt.2-es. Az a lényege, h mindekttőtöknek ugyanolyan jogai, meg kötelességei lesznek a gyerekkel kapcs-ban, mintha házasságba született volna.
Hát igen, a kajában is a tiltott dolgok a legjobbak Kép Például azóta mitóta tudom, azóta csak KInder Bueno reklámot látok a tv-ben. Eddig alig kívántam az édességet. De legalább nem hízok el Kép

Zseppy!
Én leírtam, h mikor van terhestorna a kórházban. Csak otthon van. Ma még melózok, meg még 2 napom van, utána már nem jövök többet. Otthonról majd megírom az időpontokat.

Zkatica! és persze Attila!
Óriási HIPP-HIPP-HURRÁ!!!!!!!! Gyönyörű baby, és egészséges! Nagyon gratulálok!! Ezt ól összeírtam. Kép

Eszti!
De szép kis hajasbabás van!!!

Mindenkinek köszi a kedves szavakat! Tök jól esett!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


DeeLee!

Gratulálok!
Ez nagyon jó! És igenis poénos. Legalább enyhít a fárasztó és hisztis napokon!!! Én kinyomtatom magamnak, és majd olvasgatom, ha bent leszek, hogy átvészeljem, amikor le akar pattintani a nővér Kép

Szilpa
27!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Szilpa!
Én 3-án reggel megyek ctg-re, kb. fél kilencre, de addigra már biztos nem leszek bent. (hacsak nem tartanak már bent, amit nem szeretnék) 8-án meg talán már babával a kezemben tudnánk találkozni, legalábbis jó lenne! Kép Mert én egyébként 10-re vagyok kiírva, de nagyon jó lenne, ha kicsit előbb jönne, mert nem szeretnék befeküdni a kórházba szülés előtt, azt meg pláne nem hogy megindítsák. Mert gondolom azt mondták nektek is, hogy nem hagyják túlhordani a cukrosokat! Kép
Egyébként Gizike nekem is nagyon szimpatikus, kedves és mindig segít mindenben! Kép
Csak egy tipp (halkan súgom csak neked): én a 20 gr-os tízórait, uzsonnát vagy pótvacsit szoktam úgy megoldani, hogy megeszek egy Kinder Pingvit és egy pohár tejet hozzá. Az édességigényem is ki van elégítve, a szénhidrát tartalom is megfelelő, és még finom is! Kép Kép

Odex
38

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!
Én is a Margitban fogok szülni, de egyenlőre nem sok infóm van róla. Szeretnék menni arra a szülésfelkészítő tanfolyamra is, de pl. azt se tudom hogy kell-e előtte telefonon egyeztetnem vkivel, vagy csak odaállítok, hogy:"Jónapot, jöttem a tanfolyamra?", és egyáltalán apuka jöhet velem? Ha valaki tud valami bővebbet, az légyszi írjon. Köszi.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Sancsi,
Az előadás mindig hétfőnként van, 4 különböző témában, és havonta ismétlődik. Tehát ha az egyik héten nem tudsz elmenni a következő hónapban pótolhatod. Nem kell előre bejelentkezned. Apukát természetesen lehet vinni, és szoktak is ott lenni szép számmal. Az előadás után ha nincs csúcsforgalom a szülőszobán, azt is meg lehet nézni egy szülésznő "idegenvezetésével".
myra
 
 


Odex, Szilpa
Én pont 38+0. napon szültem. Megbeszéltem Sárával, hogy nem szeretnék befeküdni, úgyhogy húzzon bele. Hát belehúzott, talán kicsit jobban is, mint kellett volna.
Én ezt a diétát már a 16. héttől csináltam, de annyira bejött, hogy a mai napig nem kívánom az édességet a Túró Rudit leszámítva.
A szülés után már nem kell ilyen szigorúan tartani a diétát, én nem is tudtam, mivel a szoptatás miatt állandóan éhen akartam halni. A szülés után 2. napon megcsinálják újra a kétpontosat és ha az akkor jó, nem kell izgulni a 6. heti miatt, mert az már akkor 100%, hogy jó lesz, ha nem eszel meg naponta 10 db francia krémest.
A 6. hetiben csak az a rossz, hogy az a két órá elég hosszú idő, pont ennyi időd van (vagy kevesebb) két szoptatás között. Én hazarohantam, mert Sára otthon éhen akart halni.
hmmc
 
 


Sziasztok

Na megvolt a cukor is ma. Citronnyal tényleg elviselhető Kép Remélem jó lesz Kép

Szerintetek meglátogathatom holnap Katicát? Mert úgyis be kell mennem az eredményért.

Szilpa
Köszi az apasági infókat. Mettől meddig jó a cukor?

Odex
Én meggyógyultnak tekintem már magam. Nem kell nagyon orrot sem fújnom már, s nem is köhögök. Kép
Ahhoz képest, h azt mondja elég szar az immunrendszere a kismamiknak... Ennyire hamar még sosem gyógyultam meg.
Holnap nem kell menned a Margitba véletlenül?

pussz
25+2

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka
 
 


Odex!
Még nem mondták, de mástól mintha hallottam volna, h nem lehet cukrosan túlhordani. Ezek szerint ne mdokija válogatja, hanem így van, és kész.
Ez a 20gr-os pótkaja jó!!! ha belefér a 20-ba, akkor te meg mered csinálni? Nem félsz, h baja lesz a picinek? Mert már eszembe jutott, csak nem merem..

Hmmc!
Nekem azt mondták, h szülés után még 6 hétig tartani kell ezt a diétát!

Otyka!
Szerintem Katica örülne, ha megnéznéd.
Infót szívesen!
A cukrodért meg drukkolok, h jó legyen. 7,8-ig azt mondták a diétások, h elfogadják. De más kórházba járók meg azt mondják, h náluk 7-ig.

Szilpa
27


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Nem akartam több képet ide a fórumba berakni, de ezt látnotok kell! Jól bemutatott az anyjának. Kép
Kép

Akit érdekel, ezen kívűl feltettem pár képet egy weblapra.
http://invitel.hu/kicsiati/viki/viki.htm

Attila

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica
 
 


Megnéztem a képeket, nagyon édes a kiscsaj!!! (És olyan picurííííííí! Kép)
Mégegyszer sok boldogságot nektek! Kép

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Myra!
Köszi az infót, szerintem már a következő alkalommal megyünk is. Remélem minden kérdésemre választ kapok majd.

Otyka!
Irigyellek hogy számodra elviselhető volt a cukortéma, ha nem lett volna velem a párom, szerintem meg se tudtam volna inni, de így is 1 óra után kiraktam! :/

Zkatica!
Édes a babytek, gratula hozzá! >))

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi
 
 


Attila, Katica
Nagyon aranyos... Alig várom már, hogy a sajátomat a kezemben tartsam! Irigyellek Benneteket! Katicának és Vikinek millió puszi

Sancsi,
Én sem tudok arról, hogy be kéne jelentkezni!

Otyka,
Ügyi voltál!!!

Zseppy (26+4)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


MINDENKINEK aki kicsit lojális! Sok kérdésre válaszoltam, de sajna későn vettem észre,hogy nemjól küldtem el. Más! Akit illet biztos felismeri!A jó szopókészség azt jelenti,hogy a gyereknek van szopóreflexe, és nyelőreflexe, ha Maga rumis volt a gyerekét valószínü maga szoptatta, ne legyen nyugodt a lelkiismerete mert ránk kente az elégtelen táplálást,mi hioába mondjuk,hogy kevés az anyatej ha az anya ragaszkodik ahhoz ,hogy a gyereke ne kapjon tápszert.A rumis rendszer az jelenti, " innen anyukáé a felelőség szinte nagyobb része, hiszen ő van a gyerekkel egész nap. Ha nem kommunikál a nővérekkel......? Egy kis szituációs gyakorlat Tőlem is: Zsúfolt közért, lassú pénztár, nyűg. A pénztáros nem úgy dolgozik ahogy elvárnák. Mit tesz? Hazamegy felmegy a netre és közli mindenkivel ki kéne rúgatni abban a boltban mindenkit, vagy Többet nem megy abba a boltba, pedig ez van legközelebb, vagy mond egy két barátságos szót a pénztároshoz, hogy oldja a zrit?
Sajnos elég kevés az időm, de ha mégis úgygondolja valaki,hogy hasznos infókat lehetne szerezni akármilyen témában, hiszezt tanúltuk, szívesen válaszolunk,ha néha kicsit megkésve is. Az ulta tahó és egyébb megszólításokra inkább nem válaszolnék.
bébicsõsz
 
 


Zkatica! Attila!
Nagyon édes, szép babátok van! Ügyesen összehoztátok Kép Gratulálok hozzá!
Sok boldogságot kívánok mindannyiótoknak!!!!!

Szilpa
27


Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület
 
 


Otyka!
Most nem kell mennem a kórházba (hacsak nem szülni Kép), de ha meglátogatod Katicát, akkor ezer gratula neki, és puszilom! Kép
Szilpa!
Én mostanában elég sokszor megteszem, általában a pótvacsit szoktam így megoldani. CSak remélem, hogy nem lesz belőle baj, de ha a szénhidrát mennyiségbe belefér, akkor miért is lenne?? A túlhordással kapcsolatban: nekem most az utolsó kétpontos ellenőrzés eredménye jó lett, és azt mondta Gizike, hogy ettől kezdve az orvosomon múlik, hogy hogyan dönt a befektetéssel kapcsolatban. De én úgy érzem, hogy nem fogja engedni a túlhordást. Tudod, milyen elővigyázatosak a dokik mostanában, és azért ez így a jó! Kép
Hmmc!
Hát én a 38. hetet pont ma töltöttem, és Aisa még nem jelezte, hogy jönne kifelé! Kép Az lenne a nagyon jó nekem, ha úgy 4-e környékén kibújna, tárgyalok is vele erről! Kép
Gyanítom, hogy szülés után én sem fogom tudni tartani a diétát rendesen, de oda fogok figyelni, hogy ne csak édességet és szénhidrátot tömjek magamba egész nap!

Amit már régen akartam kérdezni: a mákot terhesség illetve szoptatás alatt lehet nyugodtan enni???? Én nagyon odáig vagyok a mákos gubáért, és úgy gondoltam, hogy ha hazajövünk a kórházból, akkor azzal "jutalmazom" majd meg magam! CSak nem tudom, hogy az az anyatejre mennyire van jó hatással, mert ugye "kábítószerként" szokták emlegetni!!!!

Odex
38

Aisa és Hajni
odex
 
 


Drága Bébicsősz! (remélem megfelelő ez a megszólítás)
Én naivan 1 napig voltam a rooming szobában, mert állítólag a magzatvizet hányta ki a babám, ezért feleslegesnek tartották a tőlem okosabbak, hogy oda átmehessek. De az utolsó napon mégis át tudtam menni a leírt közjáték után.
Én is emberekkel dolgoztam mielőtt voltam olyan bátor, hogy szüljek egy gyereket a Margit Kórházban. Az én főnökeim és én sem engedhettem meg sem magamnak sem a beosztottjaimnak ezt a hangnemet, amit Ön itt gyakorol. Gondolom itt lehet, itt nem kell az embernek felvállalnia az arcát, lehet egy nick mögül mocskolódni, semmibe venni azokat a kismamákat, akiknek más választásuk nem lévén, önökre bízzák a kisbabájukat arra a pár napra.
Nem szeretnék a továbbiakban az Ön primitív szintjére leereszkedni, mert ettől a viselkedéstől kulturáltabbnak tartom magam. De azért szeretnék a figyelmébe ajánlani egy hasznos könyvet, melynek Magyar Helyesírási Kéziszótár a címe. Kérem forgassa figyelmesen és miután ezt megtette utána "írja" le gondolatait, addig inkább maradjon a szóbeli kommunikációnál.
Szerintem az fáj Önnnek a legjobban, hogy vannak igenis lelkiismeretesen dolgozó csecsemősök, nem ez a módja annak, hogy valaki közéjük tartozzon. Nem itt kellene irogatni, hanem elgondolkodni azon, hogy hogyan lehetne bekerülni a másik táborba, akiknek a munkáját pozitívan értékeljük.
Lenne még egy építő ötletem! Csináljanak magunknak - ha kell bármelyikünk segít - egy saját topickot, ahol szidhatnak minket kismamákat. Nem kell minket olvasni, sőt! nem is kell ide írni, felesleges a drága idejüket ránk pocsékolni.
hmmc
 
 


Odex, Szilpa
Nekem a kórházban mondták a szülés után, hogy már nem kell annyira tartani a diétát, csak ne egyem tele magam édességgel. De én már annyira megszoktam, hogy a mai napig 80%-ban tartom a diétát. Az a fura, hogy nem is hiányzik az édesség.
Az én dokim azon a véleményen volt, hogy cukros baba 1 nappal sem lehet bent tovább a kiírt időpontnál.
Viszont szülés közben egyszer rosszul lettem, mivel este már nem volt étvágyam és nem vacsiztam. Kaptam infúziót, attól pedig iszonyatosan felment a cukrom. De kopp-kopp (lekopogom) túléltük, és ahogy megszületett Sára a cukortól kezdve minden rosszat elfelejtettem és azóta is Õ az első.

Katica
Gyönyörű a kislányod. Gratula az apukának is!!! Az én férjem azt mondogatta, amíg nem tudtuk meg, hogy kislány, hogy mindegy neki csak egészséges lánya legyen Kép
hmmc
 
 


Kedves Bébicsősz!
Nagyon szépen megköszönnénk, ha esetleg ismét leírná az elszállt hozzászólását! Én immáron 3 javaslatot tettem, amire nagyon szeretnék vmiféle reagálást (még akkor is, ha totál ostoba és kivitelezhetetlen ötletek voltak, bár remélem, hogy nem teljesen).

Hmmc
Elégtelen tejtáplálás miatt nekünk is meg kellett ismételnünk a PKU-t. Ezt úgy, hogy Sebi akkor 40-eket szopott már vagy 24 órája. Ja, és éjjelente betoltam az osztályra, ahol 2-kor kapott tápit, mert nem tudtam fejni, és üvöltött a kajáért a szentem (naná, ez ugye azóta sem változott... Kép). Szóval szerintem elég gyakori, hogy jól szopó babáknál mégis visszadobják a mintát, hogy nem megfelelő (nem értek hozzá, de lehet, hogy több jóllakott napnak kéne eltelnie hozzá, de mivel 3,5 nap után húztunk haza, mint a vadliba, de hazamenetel előtt leveszik a vért, egyszerűen nem tud elég idő eltelni, így sok a nem megfelelő vérminta).

Kép
Kép
Kép
cas
 
 


Egy kis kimaradt infó az apasági nyilatkozathoz:
Szükséges papír még az orvos által kiállított igazolás a terhesség tényéről, és a szülés várható időpontjáról.
FONTOS!! A szülés várható időpontjára, legalább 1 héttel késöbbi (a betöltött terminushoz képest) dátumot irassatok az orvossal, mert ez az időpont rákerül az apasági nyilatkozatra. Ha a gyerek elöbb születik nincs gond, de ha a rajta szereplő időponthoz képest késöbb, akkor már nem érvényes az apasági, és az anyuka nevére kerül a gyerek.
myra
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?